Blå resept Stomi brosjyre A5

Page 1

Hjem med Stomi

Ditt støtteapparat


Hjem med Stomi Norengros kan bistå deg med veiledning og informasjon knyttet til din stomi. Vi kan være behjelpelig med å finne bandasjen som passer best for deg. Alt av nødvendig stomiutstyr fås på blå resept, og vi i Norengros kan levere stomiutstyr fra alle godkjente leverandører. Vi tilpasser leveransen etter dine behov og ønsker.

En stomi er en åpning gjennom bukveggen der tarmen munner ut. Tømming av stomien er ikke viljestyrt, og man må derfor alltid bruke en stomibandasje, bestående av hudbeskyttelse og pose som samler opp tarminnholdet eller urinen.

ULIKE TYPER STOMIER De ulike stomiene har fått navnet sitt ut fra hvilken del av tarmen som er lagt ut. Det er noen likhetstrekk og noen forskjeller på stomier, avhengig av hvilken del av tarmen som er lagt ut. Men noen kjennetegn gjelder stomi generelt; ρρ ρρ ρρ ρρ ρρ ρρ ρρ

Rødlig slimhinne, lik slimhinnen i munnen Slimer Lettblødende Ileostomi – tynntarmstomi Colostomi – tykktarmstomi Urostomi – stomi fra urinveiene Kontinente stomier er stomier som ikke tømmer seg selv, disse må tømmes med kateter

Ta kontakt med oss i Norengros for å finne best egnet utstyr for deg.


UTSTYR Det finnes både 1-dels og 2-delte stomibandasjer. Stomibandasjen må tilpasses den enkelte. Særlig i den første tiden etter operasjonen vil stomien kunne endre seg en del, noen kan også oppleve å få brokk rundt stomien. Vi hjelper deg med tilpasning av utstyr etter behov.

Rengjør huden

HUDPLEIE Huden rundt stomien må beskyttes fra å komme i direkte kontakt med avføring eller urin. Det er viktig å forebygge hudproblemer, og det er derfor nødvendig med gode rutiner ved stomistell. Observer alltid huden rundt stomien ved hvert bandasje skifte. Opplever du rødhet, sårhet og/eller lekkasje anbefaler vi at du kontakter din lokale Norengros representant, eller nærmeste stomisykepleier.

Bruk eget produkt til å fjerne limrester

Mål stomidiameteren

Som kunde hos Norengros skal du være trygg på dine produktvalg.

Tilpass hullet i hudbeskyttelsesplaten


Norengros Helse

BERGEN KJ. Brusdal AS Tlf. 55 53 53 53

KRISTIANSAND Gustav Pedersen AS Tlf. 38 14 46 00

OSLO Johs. Olsen AS Tlf. 02330

STOKMARKNES Helseservice Engros AS Tlf: 76 11 75 00

DRAMMEN Drammen Papir Engros Tlf. 32 88 27 00

LEVANGER Ødegaard Engros AS Tlf: 74 02 80 80

SKIEN Erik Tanche Nilssen AS Tlf. 35 90 40 00

ÅLESUND Ødegaard Engros AS Tlf. 70 10 92 00

FREDRIKSTAD Medi Partner AS Tlf. 69 36 78 00

LILLEHAMMER Dahle Medical AS Tlf: 61 24 80 00

STAVANGER Kjosavik AS Tlf. 51 88 75 00

KJEDEKONTOR Norengros AS Tlf: 22 66 62 20

Landsdekkende leverandør - Se oversikt på nettside - Vi gjør hverdagen enklere