__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Tusen takk til alle dere som støttet oss sist vinter! Vedlagt følger kontingent giroen for vinteren 2018 –2019. Dersom du eller andre i din familie har glede av de flotte skiløypene på Norefjell så håper vi at du/dere ønsker å bidra til at løypenettet blir preparert og utviklet også denne vinteren. Satsene For sesongen 2018-219: • Enkeltmedlem Kr 500,• Familiemedlem Kr 1 000,• Bedriftsmedlem Kr 2 000,-

Beløpet Innbetales Til:

Norefjell Turforening v/Knut Ringnes 3536 Noresund Kontonr:1503 26 86998 Vi er takknemlig for alle beløp, Vipps: #10731 ønsker du å bidra med større beløp så setter vi stor pris på det.

Sesongen 2017-2018 var helt fantastisk - mye snø og minusgrader! Endelig fikk vi en god norsk vinter med skisesong som varte til lenge over påske med siste føremelding 4. mai. Til påske ble det tilrettelagt for skileik og satt ut bålpanner med ved og opptenningsutstyr på Snekkermyra og ved Raudhaug. Dette var et svært populært tiltak som vil bli forsøkt gjentatt denne vinteren. Foreningen mottar en rekke bilder gjennom sosiale medier og e-post, en stor takk til alle som bidrar. Vi har samlet sammen noen av vinterens mange høydepunkter i vedlagte bilde collage. Vi krysser fingrene for at vinteren 2018/2019 blir like bra.


For sesongen 2017-2018 mottok foreningen mer enn 270 000,- kroner fra hytteeiere, bedrifter og sameier på Norefjell. Inntektene sist vinter vil i all hovedsak benyttes til anleggsbidrag for opparbeiding og grunnpreparering av traseen/sykkelsti videre vestover fra Leppeljuv mot Tempelseter. Arbeidet utføres og ledes av lokale grunneiere i området. Tiltaket vil bidra til at disse løypene vil kunne prepareres tidligere i sesongen (og med mindre snø), i tillegg til at de kan holde samme bredde som vi er vant til på Krødsherad siden av fjellet. Det er i dag 17 postkasseturer i Krødsherad. Postkassene driftes på dugnad av trimgruppen i Krødsherad IL. Turene er svært populære og benyttes av turentusiaster i alle aldre. Norefjell Turforening har derfor valgt å støtte trimgruppen i idrettslaget med et mindre årlig beløp. Midlene benyttes bla. til premiering av barn og unge som skriver navnet sitt i gjestebøkene.

Har vi riktige kontakt detaljer? Er det barn eller barnebarn som betaler for løypene, har dere flyttet i løpet av det siste året? Hjelp oss til å holde orden i foreningens adresseregister ved å sende oss navn, adresse, mobiltelefon, e-postadresse og hytte adresse til post@norefjellturforening.no


God Tur! Noresund 25. november 2018 Styret Henning Haaland

Knut Bøe Sønsteby

Jon Andreas Ask

Anders Haukedalen

Guro K. Gulsvik


Vinteren 2017 – 2018


Trikkeskinner og kordfløyel DU SKAL STÅ TIDLIG OPP OM DU VIL VÆRE MED LØYPEKJØRERNE PÅ NOREFJELL OG GJØRE KLAR LØYPENE TIL LANGRENNSFOLKET DUKKER OPP PÅ MORGENKVISTEN. – VI TREFFER DE IVRIGSTE ALLEREDE KLOKKA HALV SJU, OG DA MÅ DET VÆRE KLART, SIER LØYPEKJØRER TRULS RÅEN. VI ER MED HAN PÅ TUR I TRÅKKEMASKINEN EN TIDLIG VINTERMORGEN.

Norefjell har flotte skiløyper, de går som trikkeskinner innover fjellet. Ett spor på hver side med skøytetrasé som cordfløyel i midten. Totalt 120 km, innover mot Djupsjøen og Tempelseter, og opp over Høgevarde og Gråfjell mot Eggedal og Haglebu. Her er noe for enhver alder og fysikk. Løypene kjøres i et samarbeid mellom Norefjell Turforening og Eggedal Turlag. Fra Krødsherad-siden kjøres løypene inn til Leppejuv, hvor maskinene fra Eggedal tar over. To ganger i uka kjører de inn til Tempelseter. Det blir mange timer i løypemaskinen hver uke, men kjedelig er det ikke. En morgen som dette, hele fjellet for oss selv, klarvær, vindstille, dyresporene i nysnøen foran oss og etter hvert en fantastisk soloppgang i øst. Det er lett å forstå hvorfor enkelte kaster seg ut i skisporet grytidlig for å oppleve dette.

Han legger sin ære i at skiløypene på Norefjell skal være perfekte og holde høy standard. Som ivrig skiløper tester han ofte løypene selv; Hvor i bakkene skal sporet slutte? Hvor skal det starte igjen når det flater ut? Er det ryddet nok kvist og greiner fra trærne i skogsløypene? Stikker det opp ujevnheter som burde vært ryddet bort? – Mye av grunnlaget for de gode skiløypene legges i barmarksesongen da det ryddes, planeres, klopper forbedres og nye traséer stikkes ut. Er forarbeidet godt kan vi med tele i bakken begynne å kjøre skispor på 10 cm kram snø, forteller Truls.

Men det er jo ikke alltid slik. Med snøvær og vind blir det fort annerledes, traséen må nærmest brøytes med plogen foran før sporene legges. Med mye fokksnø kan det bli mye fram og tilbake. Men løypekjørerne gjør alt de kan for at løypene skal være så perfekte som mulig til skiløperne kommer.

Et par ryper flakser borte i bjørkekrattet, vi finner et par gjenglemte barneski midt i løypa, sola stikker opp over åsen i øst. Det er litt av en maskin Truls manøvrerer innover fjellet, nesten ny, 230 dieselhester, 3,5 meter bred og med et hav av justeringsmuligheter. Plog foran til å ta vekk nysnø eller fokksnø. Bak freses traséen opp før nytt spor legges på siden og fløyelsstripene i midten, alt med stillbart trykk etter hvor løst eller fast det er. Her er også gps og gps-logger slik at alle kan følge med på skisporet.no hvor og når de forskjellige maskinene kjører.

Truls Råen har kjørt løyper i mange år på fjellet, men også nede langs Krøderfjorden. Her går det ei skiløype på ca. 25 km fra Krøderen og opp forbi Noresund. – Et ypperlig alternativ hvis det er ruskevær på fjellet, sier Truls.

Turen er over. Innover i skogen og på fjellet ligger flotte, nypreparerte løyper og venter på store og små skiløpere. Ikke rart erfarne langrennsprofiler har kåret Norefjell til en av de 10 beste langrennsdestinasjonene i Norge.

18

/ NOREFJELLMAGASINET / VINTER 2019

God tur!


66

/ NOREFJELLMAGASINET / VINTER 2019


Faktura

Fakturanummer

444

Bidrag Løypekjøring 2018-2019 Norefjell 3536 NORESUND

Kundenr. Fakturadato Leveringsdato Forsinkelsesrente

367

07.11.2018

07.11.2018 Foreningen jobber for tiden med å tre in den digitale tidsalder. Vennligst kontroller deres kontakt detaljer og send oss gjerne deres e post og mobiltelefon nummer.

Beskrivelse

Sum

Familiemedlem @ 1000 Kr 1 000,00 Tusen takk for ditt bidrag til de flott skiløypene på Norefjell sist vinter. Vi håper du/dere ønsker å støtte oss i vårt arbeid også vinteren 2018/2019.

Forfallsdato

17.11.2018 KID

Fakturanummer

444 Vennligst angi fakturanummer ved betaling Bankkonto Vipps

Ekskl. mva Mva (0 %) Avrunding

Adresse NOREFJELL TURFORENING c/o Henning Mørch Haaland Rolfsbuktveien 20 1364 Fornebu

1 000,00 0,00 0,00 Telefon 94167201 E-post/hjemmeside post@norefjellturforening.no norefjellturforening.no

Å betale Organisasjonsnr. 913 285 654

15032686998 10731

1 000,00

Profile for Norefjell Turforening

Informasjon Fra Norefjell Turforening Vinteren 2018-2109  

Orientering om om foreningens virksomhet.

Informasjon Fra Norefjell Turforening Vinteren 2018-2109  

Orientering om om foreningens virksomhet.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded