Page 1

Bolig i Ryfylke ser du etter tomt, enebolig, leilighet eller småbruk? Her er det mye å velge mellom. finn din plass i vakre ryfylke.

boligmagasin april 2018 boligmagasin ––februar 2018


2

april 2018 • bolig i Ryfylke


bolig i Ryfylke • april 2018

Mye å huske på når boligen skal selges Når du skal selge en bolig, kan det være smart å innhente tilbud fra flere meglere, men man bør ikke utelukkende la pris styre valget. Du må se på hva du får igjen for pengene og hva megleren har tenkt å gjøre for deg. Jens Bjørheim jens@strandbuen.no

Å selge en bolig er en omstendelig prosess. Selvsagt vil du gjerne ha høyest mulig pris på boligen du selger, og lavest mulig pris for den nye boligen du skal kjøpe. Slik har det alltid vært, og slik vil det alltid være. Eiendomsmegler og daglig leder i Aktiv Ryfylke, Marion Espedal, skal ta oss med på hele denne prosessen. Og vi starter med hvilke valg en selger bør gjøre. – Noen kommer gjerne inn på kontoret og spør om vi kan selge boligen deres. Det gjelder både nye og tidligere kunder. Andre møter vi på visninger eller kanskje på butikken. En del velger å innhente tilbud fra flere meglere, noe som kan være fornuftig. Både for å sammenligne priser, men også for å se hva de ulike meglerne kan tilby av tjenester, markedsføring, visninger og andre tjenester som hører med i et boligsalg. Det er viktig at kunden ser helheten i tilbudet de deretter får. – Man bør ikke utlukkende se på pris, man må se på hva man får. Selgeren bør nøye vurdere hva han eller hun får igjen for pengene sine, utdyper hun. – Velger mange meglerfirma basert på pris? – Vi ser dessverre at noen

KJENNER: – Eiendomsmeglerne kjenner markedet best, sier Marion Espedal som er daglig leder i Aktiv Ryfylke.

gjør det, men stort sett ligger en helhetsvurdering til grunn, sier hun. Etter å ha fått en henvendelse, er det første meglerne gjør å foreta en befaring. En grundig gjennomgang av hvert eneste rom blir foretatt, både inne og ute. Megleren gir gjerne noen tips og råd. Det kan dreie seg om utbedring av mindre skader, at et teppe bør fjernes eller en stol flyttes. Det er mange små grep som kan gjøres for å bedre totalinntrykket. Under befaringen tar megleren dessuten en del bilder. Deretter er det tid for selve prisvurderingen.

Tre meglere – Vi er alltid minst tre meglere som setter oss sammen når prisantydning skal settes. Da tar vi utgangspunkt i meglernes opplysninger om boligen, vi studerer bildene og vi innhenter opplysninger av hva lignende boliger i tilsvarende områder er solgt for. Vi tre meglere blir til slutt enige om en prisantydning som vi presenterer for kunden, opplyser Marion Espedal. Det hender nok at selger har høyere forventninger til pris enn hva meglerne kommer fram til. Da gjelder at partene setter seg ned og at kunden får en grundig orientering om hvilke momenter som ligger til grunn og hvilke årsaker som er størst vektlagt. Det pleier føre til enighet.

Mye arbeid Når så kunden har valgt megler, er det mye som må gjøres. – Da må vi skaffe til veie nødvendig informasjon. Det kan dreie seg om reguleringsplaner eller planlagt arbeid som vil kunne virke inn på salget. Selgeren må fylle ut en egenerklæring

og vi bestiller fotograf og takstmann. Av og til også en stylist. Dette er en prosess vi gjerne bruker en til to uker på, utdyper Marion Espedal. Til slutt ender man opp med et salgsprospekt som inneholder all relevant og nødvendig informasjon. Denne blir deretter levert ut til interessenter og megleren har prospektet med seg på visning. Det legges også en plan sammen med selger om hvordan boligen skal markedsføres. Det gjelder både i avis, nett samt egen utstilling på kontoret. Også det siste er viktig, meglerkontorene har jevnlig besøk av personer på jakt etter ny bolig. Dette er en travel tid for meglerne. Alt må være klappet og klart til visning.

Kan markedet Enkelte har den senere tid valgt å selge boligen sin selv. Det betyr sparte penger. Dette er likevel en framgangsmåte som meglerne ikke anbefaler. Til det er det for mange fallgroper. – Det er utrolig mye å holde kontroll på i en slik prosess. Kommunale planer og eventuelle tinglyste avtaler må fremskaffes. Det er mye en kjøper har krav på å få vite og vi kan ikke forvente at selgeren har kjennskap til alt dette. Det hender av og til at meglere havner i retten på grunn av mangelfulle opplysninger. Vi har forsikringsordninger som ivaretar dette, men det har ikke den personen som velger å selge selv. Dessuten er det meglerne som kjenner eiendomsmarkedet best. Vi er i stand til å gi råd, blant annet om når et bud bør aksepteres eller når det gjelder å ha litt is i magen. Vi vet om temperaturen i markedet er het eller kjølig, sier Marion Espedal.

3


4

april 2018 • bolig i Ryfylke

Jens Bjørheim

INGEN KOM PÅ

VISNING Strandbuen til stede på en felles visning av en bolig på Jørpeland. Ingen potensielle kjøpere dukket opp, noe som ikke var overraskende.

jens@strandbuen.no

Denne dagen var det et flott rekkehus som var til salgs. Boligen har et areal på 124 kvadratmeter og ligger i enden av ei rekke. Fra garasjen kan man gå direkte inn i husets første etasje, som blant annet inneholder to soverom og bad. Oppe i hovedetasjen befinner det seg kjøkken, stue, soverom og ytterligere et bad. En fin veranda, grei utsikt og et greit uteområde burde innby til flere. Spørsmålet var hvor mange som ville dukke opp og se på boligen som har en prisantydning på 3,4 millioner kroner. Megler Marion Espedal opplyser at prisen er satt ut fra hva andre boliger i området er omsatt for. – Jeg er spent på om det kommer noen. Det er ikke alltid det kommer noen på første fellesvisning. Det har sammenheng med at stadig flere foretrekker private visninger. Da føler enkelte at de har bedre tid, de kan studere boligen helt alene og det er lettere å få svar på alt de lurer på. Faktisk er det blitt slik at 90 prosent

av våre salg skjer etter en privat visning, forteller hun. For megleren betyr det travle dager. Marion Espedal hadde gjennomført to andre visninger denne dagen før turen var kommet til boligen i Kvitemyrvegen. Årsaken til at stadig flere ønsker private visninger, kan også ha sammenheng med tidsklemma. Tiden strekker ikke alltid til. Barn og jobb krever sitt, derfor er trenden tydelig. Når det gjelder den aktuelle boligen vi oppsøkte, så er spørsmålet hvem som er typiske kjøpere av slike. – Det kan selvsagt være mange, men en typisk kjøper til slike er gjerne personer som har skilt seg. Vedkommende har gjerne et barn eller to. Da trenger de noe nytt i en fei og dette er en bolig de kan flytte rett inn i. Boligen er aktuell for de som ønsker noe lettstelt for en periode. Kanskje ikke for resten av livet, men i noen år. Med tanke på eventuelle barn er dette er attraktivt område, påpeker Marion Espedal vel vitende om at det er fine uteområder like utenfor stuedøra samt nærhet til skole og idrettsanlegg. Et annet spørsmål er hvorfor eierne ønsker å selge: – Her er svaret enkelt. De har behov for en større bolig, men som de fleste andre i dagens marked, de må selge først. Generelt er markedet slik at det tar litt lenger tid i dag å selge en bolig. Det er dyrt å betale for to boliger. Derfor må de aller fleste selge før de kan kjøpe noe nytt. Vi ser at bankene har blitt mye strengere på dette den siste tiden og derfor er dette helt naturlig, framholder hun. Det kom ingen på fellesvisningen denne søndagen. Megleren satt alene den timen hun hadde avsatt. Hun fortviler ikke av den grunn. – Det er langt fra uvanlig at ingen dukker opp på første fellesvisning. Det skjer relativt ofte. Flere visninger vil bli satt opp, og jeg ser ikke bort i fra at det vil bli private visninger også her, legger hun til.

BJELLE: Når et salg er gjennomført, brukes alltid bjella. Det kunne Marion Espedal selv gjøre etter at leiligheten på Tau var solgt.

RINGER I BJELLA Hos Aktiv Eiendomsmegling vekker det alltid glede og begeistring når man hører lyden fra bjella. Det betyr at en bolig er solgt. Dette er en fast tradisjon.

Ansvarlig utgiver: Strandbuen AS Trykk: Dalane Trykk Distribusjon: Aftenbladet Distribusjon Forsidefoto: Utsikt over Forsand, foto Elin Moen Karlsen

Marion Espedal solgte tirsdag i uke 12 en bolig på Tau. Kjøpet kom i stand etter privatvisning på en søndag. Deretter gikk det slag i slag. Et bud kom inn på mandag og ble akseptert av selger på tirsdag. I slike sammenhenger kan det gå fort i svingene. Prisen på leiligheten var satt ned til 2.650.000 kroner. Budet lød på 2.500.000 kroner. Partene ble deretter enige om nettopp denne summen. Men det er ikke alltid det går like enkelt. – Et bud medfører ofte et motbud. Det vil si at selger og kjøper prøver å enes om en sum som ligger mellom det første budet og prisantydning. I dette tilfellet aksepterte selgeren det første budet. Kanskje fordi den aktuelle leiligheten hadde ligget lenge ute. Begge parter ble likevel fornøyde, understreker hun. Deretter ble kontrakten signert. Så skal selger klargjøre boligen til overtakelse med utvask og rydding. – Dokumenter skal tinglyses og det er mye arbeid som må gjennomføres også

etter at budet er akseptert. Vi er for så vidt ferdige med vår jobb etter overtakelsen og oppgjøret er gjennomført, men vi pleier alltid ringe kjøperen for å forvisse oss om at alt er i orden. Vi strekker oss alltid så langt vi kan for å yte god service. Det er vi nødt til i vår bransje. Vi lever av kundene, sier hun. Etter at salget var gjennomført, gikk Marion Espedal ut av kontoret og inn i fellesarealet. Der ringte hun i bjella som klart og tydelig forteller at nå var et salg i boks. – Dette er en tradisjon og det vekker alltid glede når et salg er gjort. Det er ikke slik at dette betyr noen feiring, men det er alltid positivt når vi hører denne lyden. Det er også viktig at den regelmessig blir brukt. Vi har alle våre budsjett å forholde oss til, sier hun.


bolig i Ryfylke • april 2018

NY BOLIG: Denne leiligheten tilhører nå Roger Fredheim. Han overtok formelt sitt nye bosted sist fredag.

Forrige fredag overtok han en leilighet på Kvednaneset. Det var for så vidt tilfeldigheter som førte Roger Fredheim til Tau. Han bodde i Tønsberg og hadde sitt arbeid i Oslo. Det betydde en time med tog hver veg. Via jobben ble han kjent med Comrodsjef Ole Gunnar Fjelde. Dermed var relasjonene opprettet og noe senere ble han tilbudt en ledende stilling ved bedriften. Han takket ja, men det betydde også at han måtte skaffe seg en bolig. – Jeg saumfarte markedet et halvt års tid. Både Strand og Stavanger var aktuelle kandidater. Jeg var bestemt på at jeg skulle kunne se sjøen fra min nye bolig, men det var også viktig at solforholdene var gode. Til slutt endte jeg altså opp med å kjøpe en bolig på Kvednaneset. Ut fra mine kriterier var dette det beste i markedet, forteller Roger Fredheim. Det er alltid et stort skritt å bryte opp fra tidligere hjemsted og flytte til noe

Han hadde bygget nytt hus og måtte derfor kvitte seg med det gamle. Og som de fleste andre, Hans Bjørkhaug hadde ingen erfaring med dette fra før. Han måtte derfor ta kontakt med profesjonelle eiendomsmeglere. – Her inne har vi tre alternativ å velge mellom. Jeg ba om et tilbud fra to av disse og gjorde deretter mitt valg ut fra det, forklarer han. – Var prisen avgjørende? – Prismessig var tilbudene faktisk ganske like. At jeg til slutt valgte Aktiv har sammenheng med at jeg tidligere hadde fått en verditakst på boligen jeg skulle selge fra dem. Jeg fikk et godt inntrykk av firmaet og det var nok hovedgrunnen, sier han. Dersom det hadde vært stor prisforskjell mellom tilbudene, antar han at det kunne spilt en rolle. Kanskje hadde han deretter gått til det firmaet han ønsket å bruke, for å fortelle at andre var rimeligere og hørt om de kunne matche det. Han ville uansett vurdert det rimeligste

helt nytt. Men ikke for Strand kommunes nye innflytter. – Jeg har gjort sånne ting før. Blant annet har jeg bodd i England i seks år. Jeg har dessuten reist en hel del etter at jeg flyttet fra barndomshjemmet på Finnsnes, legger han til. Når han hadde valgt seg ut hvilken bolig han ønsket, gikk det rimelig fort. Han kontaktet megleren på en lørdag, fikk en privat visning på søndag, ga inn bud på mandag og på tirsdagen var kjøpet i boks. Sist fredag klokken 15.00 overtok han formelt og fikk nøklene til leiligheten. – Hva så med prosessen rundt megleren? – Dialogen var veldig god og samarbeidet utmerket. Jeg fikk svar på de spørsmål jeg hadde. Sett fra mitt ståsted, var dette «painless». Jeg er veldig godt fornøyd med måten megleren gjorde sin jobb på, sier Roger Fredheim.

kjøpte bolig

på tau Roger Fredheim valgte å kjøpe leilighet på Tau. Kriteriene var at han skulle kunne se sjøen, samt at det var gode solforhold.

fornøyd med alternativet, vel å merke dersom det kom fra en seriøs aktør. – Hvordan opplevde du selve salgsprosessen? – Den var veldig ryddig. Som sagt hadde jeg ingen slik erfaring fra før, men fikk gode råd underveis. Dessuten kunne jeg bare ta kontakt når det var noe jeg lurte på, og fikk alltid svar. At i alt er jeg fornøyd, sier Hans Bjørkhaug. I dagens marked må man si at han var fornøyd. Boligen lå kun ute et par måneder før salget var i boks. – Hva med prisantydning kontra det du fikk for boligen? – Den var veldig nær, sier han.

prosessen

Hans Bjørkhaug fra Jørpeland har nylig solgt en bolig. Han ba om tilbud fra to aktører, før han valgte den han ønsket å benytte.

5


l: 10:00-13:00

6

april 2018 • bolig i Ryfylke

Gjør deg klar til våren – med

Fagforhandlar av skogsmaskinar, Fagforhandlar av skogs hagemaskinar, parkmaskinar, landbruksmaskinarhagemaskinar, og verktøy. parkmask bruksmaskinar og ve ny Husqvarna Automower

Opningstider: Opningstider: Op Mandag - fredag: 8-16. 08:00-16:00 Fagforhandlar avm-f: skogsmaskinar, Laurdag: 10-13 m-f: hagemaskinar, parkmaskinar, landl: 10:00-13:00 l: bruksmaskinar og verktøy.

Perfekt klippet plen, – mens du kan bruke tiden din på andre ting

Opningstider: Opningstider: - fredag: 8-16. m-f: Mandag 08:00-16:00 Laurdag: 10-13 l: 10:00-13:00

Husqvarna lanserer X-Line serien Butikk og verkstadButikk i Årdalstunet. og verkstad i Ård Butikk og verkstad i Årdalstunet. Gratis batteritrimmer med i prisen på alle X-Line maskiner Fagforhandlar av skogsmaskinar, hagemaskinar,

Bestill GRATIS befaring før 1. mai – så får du en sekk fullgjødsel helt gratis

Fagforhandlar av skogsmaskinar, parkmaskinar, landbruksmaskinar verktøy. Fagforhandlar av skogsmaskinar, hagemaskinar, Fagforhandlar avogskogsmaskinar, hag hagemaskinar, parkmaskinar, land-skogsm Fagforhandlar av skogsmaskinar, Fagforhandlar av OG VERKSTAD I ÅRDALSTUNET! parkmaskinar,BUTIKK landbruksmaskinar og verktøy. parkmaskinar, landbruksmaskinar o bruksmaskinar og verktøy. Velkommen innom!

Velkommen innom! parkmaskin hagemaskinar, parkmaskinar, landhagemaskinar, BUTIKK OG VERKSTAD I ÅRDALSTUNET! BUTIKK OG VERKSTAD I ÅRDALS bruksmaskinar og verktøy. bruksmaskinar og verk Velkommen innom! Velkommen innom! Velkommen innom! Velkommen inno Årdalstunet 13, 4137 Årdal • Telefon 51 75 26 40 butikk@ardal-landbruk.no • www.ardal-landbruk.no Åpent: Hverdager kl. 8–16 & lørdag kl. 10–13

Årdalstunet, 4137 Årdal - Telefon 51 75 26 40 post@ardal-landbruk.no - www.a-k.no september 2013 | Mitt Hjelmeland | 25

Årdalstunet, 4137 Årdal - TelefonÅrdalstunet, 51 75 26 404137 Årdal - Telefon 51 75 26 40 post@ardal-landbruk.no - www.a-k.no post@ardal-landbruk.no - www.a-k.no

Vårsalg!

25%

399,-

2 990,-

(599,-)

(3 890,-)

Sealskin Angora matte 60x90 Sand

29 400,-

Porsgrund Glow Rimfree veggskål

september 2013 | Mitt september Hjelmeland2013 | 25 | Mit (38 990,-) Butikk og verkstad i Årdalstunet.

rabatt på hele Air serien fra INR

Med Air skaper du møbelet helt fra bunnen av. Kombiner brede og smale oppbevaringsskuffer. Flere farger og materialer. Vist her med bredde 120 cm. Kommer i flere størrelser.

Butikki Årdalstunet. og verkstad i Årda Butikk og verkstad ,-

Spar 1200

2 490,-

11 990,-

(3 195,-)

(14 990,-)

Tapwell Rin 071 servantbatteri Matt sort

Macro Flow Semi Standard 91x91 cm dusjkabinett

19 990,-

1Velkommen 290,-

innom! 1 990,-

(2 490,-)

Geberit AquaClean Tuma dusjtoalett

Mye dusjtoalett for pengene: Setevarme, ladydusj, føner, luktavsug, skål uten skyllekant, justerbar dusjarm, fjernkontroll mm.

Grohe Power & Soul dusjsett

Smedbo Sminkespeil m/ LED

september 2013 | Mitt Hjelmeland | 25

Kokaas Rør AS Hverdager: 09-16 Tirs: 09-19 Lør: Stengt Jøssangvegen 12, 4100 Jørpeland VB.no

Kokaas Rør Velkommen innom

Velkommen innom!


bolig i Ryfylke • april 2018

7

her kan

alle få

hage HER: I dette området håper Strand & Forsand Hagelag å få etablert en parsellhage.

Stadig flere kjøper leilighet eller rekkehus uten hage. Dermed oppstår behovet for å få en parsellhage på plass. Dette er noe det lokale hagelaget jobber aktivt for å få realisert. Jens Bjørheim jens@strandbuen.no

Du har trolig sett det på fjernsynet. Mennesker i store byer har kolonihager eller parsellhager. Men i Strand? Her har jo de aller fleste hager fra før. Kan det virkelig være nødvendig? – Du sa det jo selv. De fleste har hage. Det betyr at ikke alle har det. Stadig flere kjøper leiligheter eller rekkehus uten hage. Det er mange grupperinger som kan ha nytte av en slik, understreker Odd A. Westersjø som er leder i Strand & Forsand Hagelag som fronter denne saken og som også jobber aktivt med den. Han poengterer at det ikke nødvendigvis bare et tilbud til privatpersoner. Erfaringer fra andre steder viser at eksempelvis skoler, barnhager eller foreninger har glede av en hageparsell. Det har også vist seg at mennesker som trenger litt hjelp til aktivitet, har hatt god nytte av slike. Hagelaget har vært i kontakt med kommunen for å legge fram sine ønsker. Rent konkret har man kommet fram til at ei to mål stor tomt ute på Barka kan være aktuell, uten at man er kommet til enighet ennå. Men det er dette alternativet som per dags dato virker mest realistisk. Dersom du skal til Barkavika, må du gå ned en bratt bakke hvor det ligger noen hus på venstre side. Like nedenfor disse, ligger det området som kan være aktuelt. – Det vi tenker oss er å dele tomta opp

i små parseller. Kanskje på 25 kvadratmeter, eller 50 kvadratmeter. Her kan den enkelte leie seg inn og dyrke nøyaktig hva man ønsker. I tillegg må vi ha noen fellesområder hvor vi kanskje kan plante noen frukttrær og også ha en grillplass. Vi har mange planer, nå gjelder det bare å få dem på plass. Dessverre klarer vi det ikke inneværende sesong, målet er derfor å ha dette klart til neste år, utdyper Odd A. Westersjø. Selv er han svært ivrig når det gjelder hage og hvilke muligheter denne innbyr til. Han er nestleder i Norsk Hageselskap og leder i Strand & Forsand Hagelag. – Hvordan fungerer så det lokale hagelaget? – Vi er faktisk svært aktive. Vi møtes jevnlig og tar opp aktuelle problemstillinger. Det kan dreie seg om beskjæring av trær eller andre gjøremål. Vi pleier å være mellom 20 og 30 personer som møter opp. Vi gir hverandre verdifulle tips og bidrar gjerne med råd og vink. I tillegg kommer selvsagt det sosiale. Vi har det rett og slett trivelig i sammen, påpeker Odd A. Westersjø. Onsdag 18. april har hagelaget invitert Margunn Ueland til et møte på Strand videregående skole. Hun er en kjent journalist, men i denne sammenheng teller det mest at hun har startet sin egen blogg omkring etableringen av en kjøkkenhage. Møtet er åpent for alle og hun vil her fortelle og dele sine erfaringer omkring dette temaet.

BEHOV: – Det er ingen tvil om at behovet for en parsellhage er til stede også i Strand, sier Odd A. Westersjø.

O HER: I dette området, rett nedenfor bakken som fører ned til Barkavika, er det håp om at en parsellhage kan komme. Den kan i beste fall være klar til neste hagesesong.


8

april 2018 • bolig i Ryfylke

Fyll huset med

mønster

BALANSE: Bruk mønster på flere steder i rommet. Tekstilene her er fra Sanderson/Intag.

Ruter, striper, blomster, fugler, trær eller dyreprint; vi ser dem overalt på tekstiler, tapet, sengetøy, kopper og kar. Men hvordan skal vi bruke dem for at det skal bli fint? Her kommer noen tips du kan ha i bakhodet når du hiver deg ut i mønsterjungelen. Men ikke gjør det vanskelig, for egentlig gjelder det samme prinsipp her som ved valg av farger; bruk magefølelsen og stol på seg selv. Du kjenner det når det stemmer. Ikke la frykten for å gjøre feil, ta fra deg gleden ved å leke med farger og mønster.


bolig i Ryfylke • april 2018

Mønster sammen

Balanse

Vær litt dristig, mønster bare på en pute eller en gardin kan bli litt puslete i et ellers ensfarget rom. Bruk flere mønster, og kombiner gjerne tre ulike og varier størrelse; et stort, et medium og et småmønstret. Eller et stort og to medium. Et mønstret gulv kan med fordel få støtte av noen mønstrede element i rommet.

Her kommer «regelen» som kan få den mønstrete tapetveggen til å lande. Mange som setter opp mønstret fondvegg i stua lar den være det eneste mønsterelementet i rommet, av frykt for at det skal bli for mye mønster. Resultatet blir at veggen står alene og roper på oppmerksomhet. Helheten blir roligere dersom fargene og noen mønster i annen størrelse gjentas i rommet. Pass på å bruk mønster flere steder i rommet, hvis alt havner på én side, blir det lett ubalanse.

BALANSE 2: En mønstret vegg trenger hjelp av mønster flere steder i rommet for å finne ro. Tapetet her er Anno fra Borge.

Noe ensfarget

Etter å ha heiet fram mønster på mønster, er det på tide å roe ned litt. For å unngå at det blir masete, må det inn noen ensfargede elementer. Det bringer «luft» inn og øyet får hvile. For mange mønster vil oppleves kaotisk, spesielt hvis det er sterke farger og store kontraster.

BLÅ LUFT: Den ensfargede blå stolen gir øyet noe å hvile på. Tapet og tekstiler fra Eijffinger/Storeys.

Ton-i-ton er lekkert Dersom du synes at kombinasjonen mange farger og mønster blir for mye, så kan mønster toni-ton være en fin løsning. Ton-i-ton-mønster vil gi rommet dybde og karakter på en elegant måte.

Lik fargestyrke Hvis du bruker farger som er like kulørsterke, kan du mikse og matche ulike mønster uten at det blir feil. Finn farger du liker og sett i gang. Et lite obs: Ikke miks pastellfarger og mørke juvel-farger, du skal være veldig god dersom det skal bli fint.

TON-I-TON: Elefanter på veggen, marmor på gulvet og ruter på håndkleet samt mye gjenskinn i blankt metall kunne bli urolig, men ikke her. Tapet fra Harlequin/Tapethuset.

Bilder av: Anne Manglerud/Green Apple, Beckers, Borge, Fantasi Interiør, Intag, Storeys, Tapethuset

9


10 april 2018 •

bolig i Ryfylke

Fjogstad-hus har nå mange spennende familieboliger på Jørpeland og Tau for salg! SMIURSBAKKEN, TAU

BAKKAVEGEN, JØRPELAND

TAURAMARKKROKEN, TAU

KUN ÉN IGJEN!

KJEKKE ENEBOLIGER

ENEBOLIGER MED MULIGHET FOR UTLEIE!

PÅ TOPPEN AV TAU

I Smiursbakken, ikke langt fra sjøen, skal vi nå bygge to innholdsrike eneboliger. Dette er en flott mulighet. Ta kontakt med megler i dag for mer informasjon!

Salget av eneboligene i Bakkavegen på Jørpeland er allerede i gang. Arkitekttegnede familierboliger med mange muligheter!

Eneboligen i Tauramarkkroken er den siste for salg her på dette feltet. Boligen er meget innholdsrik og passer perfekt for en familie med behov for en lettstelt og fleksibel bolig.

• To unike eneboliger med hvert sitt

• Fire store, innholdsrike eneboliger

• Størrelse 151,5 m2

arkitektoniske uttrykk

• Størrelser på 165, 192 og 195 m2

• Fire soverom og to stuer

• Størrelser på 128 m2 og 155 m2

• Fleksible planløsninger

• Carport og stor bod/hobbyrom

• Fire soverom - mulighet for fem

• Muligheter for fem soverom

• I front av prosjektet - nydelig utsikt

• Stor stue med åpen kjøkkenløsning

• Tre boliger med mulighet for utleie

• Kort vei til Tau sentrum

• Parkering i garasje

• Attraktiv og solrik beliggenhet

• Gjennomført, god standard

• Sjøutsikt og solrik beliggenhet

• Usjenert sjøutsikt

• Grunnmur er klar - kort byggetid

• Etablert og etterspurt område

• Kort vei til «alt» på Jørpeland

• Siste mulighet - ta kontakt i dag!

• Kort vei til Tau sentrum

• Priser fra kr. 4.955.000,-*

• Pris kr. 4.190.000,-*

• Priser fra kr. 4.250.000,-*

TA KONTAKT MED MEGLER I DAG FOR TOMTEVISNING ELLER MED INFORMASJON OM BOLIGENE!

KLARA MARIE FISKÅ mobil 971 70 390 - ryfylke@em1.no

LEIV INGE STOKKA mobil 952 10 773 - leiv.Inge.Stokka@em1.no

* Pris er klar for maler og gulvlegger

fjogstad-hus.no


bolig i Ryfylke • april 2018

11

SOLGT: Midtlestubben 2 er solgt for 2.890.000 kroner.

omsetting av

eigedom Strand kommune Monabakken 2 C (Gnr 48, bnr 122, seksjon 3) er overdrege for kr 3.000.000 frå Birger Fjelde til Fjelde Birger Holding as (05.03.2018) Bergtunvegen 7 B (Gnr 16, bnr 228) er overdrege for kr 1.000.000 frå Reidar Strandset til Ryfylkegata 75 as (05.03.2018) Salet omfattar også Gnr 16, bnr 440 Otervegen 5 B (Gnr 48, bnr 390, seksjon 2) er overdrege for kr 2.100.000 frå Tor Erik Ullestad til Hanne Holthe (05.03.2018) Stålverksvegen 1 (Gnr 49, bnr 231, seksjon 8) er overdrege for kr 3.600.000 frå Gaute Bjørheim, Karleiv Bjørheim, Mirjam Fjelde, Møyfrid Mæland og Elin Marie Tjøstheim til Kjell Magne Svines (05.03.2018) Ryfylkevegen 1986 (Gnr 16, bnr 302, seksjon 2) er overdrege for kr 3.000.000 frå Sølvi Dagrun Aasen og Nils Torbjørn Knutsen til Elisabet Tjøstheim og Kåre Norvald Tjøstheim (05.03.2018) Øvre Barkvedvegen 22 D (Gnr 43, bnr 360, seksjon 3) er overdrege for kr 1.910.000 frå Mads Andre Gauthun og Marianne Moen Gauthun til Camilla Tvedt Skappel og Jan Arild Skappel (06.03.2018) Gnr 43, bnr 299 er overdrege for kr 500.000 frå Krister Moe til Rune Aakre Moe (06.03.2018) Ryfylkevegen 1881 (Gnr 31, bnr 646) er overdrege for kr 2.200.000 frå Meltveit Eiendomsutvikling as til Daniel Kåre Bjørkli og Marit Tjeltveit Skjerahaug (07.03.2018)

Gnr 16, bnr 323 er overdrege for kr 2.550.000 frå Kåsen Jan Rune til M&m Property as (08.03.2018) Mellarvegen 4 C (Gnr 44, bnr 29, seksjon 2) er overdrege for kr 2.500.000 frå Richelle Joy Rugian Paraoan og Michael Wronski til Daniel Sedberg og Stine Sedberg (08.03.2018) Øvre Barkvedvegen 22 A (Gnr 43, bnr 360, seksjon 2) er overdrege for kr 1.880.000 frå Mads Andre Gauthun og Marianne Moen Gauthun til Øystein Jørgensen (08.03.2018) Solbuvegen 1 (Gnr 31, bnr 533) er overdrege for kr 31.783 frå Opplysningsvesenets Fond til Stein Ravn Waldeland (09.03.2018) Del av Fjelltunvegen 56 E (Gnr 44, bnr 235, seksjon 2) er overdrege for kr 1.200.000 frå Marianne Nervold Johansen til Halvor Nervoll (13.03.2018) Øvre Barkvedvegen 22 C (Gnr 43, bnr 360, seksjon 4) er overdrege for kr 1.861.800 frå Mads Andre Gauthun og Marianne Moen Gauthun til Hilde Nesse Helmikstøl og Raymond Helmikstøl (15.03.2018) Øvre Barkvedvegen 22 B (Gnr 43, bnr 360, seksjon 1) er overdrege for kr 1.910.000 frå Mads Andre Gauthun og Marianne Moen Gauthun til Eirik Aakre Hansen (16.03.2018) Samslåttå 43 C (Gnr 43, bnr 333, seksjon 4) er overdrege for kr 2.550.000 frå Meltveit Eiendomsutvikling as til Ronny Navelsaker (20.03.2018)

Midtlestubben 2 (Gnr 16, bnr 393) er overdrege for kr 2.890.000 frå Torvald Kleven til Maia Synnøve Rosså og Kjetil Lorentz Østensen (21.03.2018) Idsevegen 379 (Gnr 63, bnr 91) er overdrege for kr 2.000.000 frå Erik André Finnebråten til Glenn Kjetil Finnebråten (23.03.2018) Skifervegen 4 A (Gnr 48, bnr 430) er overdrege for kr 2.430.000 frå Bjarte Hauge til Malene Hetland (26.03.2018) Fullshammarvegen 43 (Gnr 47, bnr 759) er overdrege for kr 3.150.000 frå Strand kommune til Alexey Deryabin og Marina Popova (27.03.2018)

Hjelmeland kommune Hagahaugen 12 (Gnr 59, bnr 33) er overdrege for kr 2.125.000 frå Halvard Arnfinn Fosså til Eirik Gundersen og Hilde Gundersen (05.03.2018) Gnr 1, bnr 126 er overdrege for kr 1.700.000 frå Linda Pedersen til Helge Fossmark og Kirsten Elisabeth Engelsgjerd Fossmark (08.03.2018) Eikehaugen 35 (Gnr 74, bnr 57, seksjon 1) er overdrege for kr 1.130.000 frå Hjelmeland Bustadstifting til Ludvig Alexander Verpe (19.03.2018) Gnr 63, bnr 84, fnr 1 er overdrege til Lyse Elnett as (20.03.2018) Songesandvegen 1719 (Gnr 123, bnr 11) er overdrege for kr 30.000 frå Nils Leirflåt til Kjell Magne Leirflåt (23.03.2018)

Forsand kommune Gjøysa 13 (Gnr 40, bnr 52) er overdrege for kr 3.100.000 frå Marton André Langheim til Odd Kåre Hatleskog og Ingrid Stangeland (05.03.2018) Kjelde: Statens kartverk

Ring 51 97 17 00 for å få tilsendt inspirasjonsboken !

HAR DU TOMT? VI HAR BOLIGEN Går du med en boligdrøm? Har du tomt bør du sjekke ut mulighetene på fjogstad-hus.no eller i den nye inspirasjonsboken vår. Vi har arkitekter på huset og tar oss av hele prosessen fra søknader til kommune til ferdig bolig!

Bli inspirert - fjogstad-hus.no


12 april 2018 •

bolig i Ryfylke

Jørpeland

Moderne, sentralt, energibesparende enebolig

Prisant. kr 4 250 000 + omk. Praktisk smarthus med gode solforhold. Huset er designet og bygget for minst mulig varmetap. 1. et. stue, kjøkken, vaskerom, bad og soverom. 2. et. loftstue, bad, 3 soverom og kontor. Huset har tre terrasser og romslig garasje.

BRA/P-rom Ant. sov. Byggeår Tomt Prisant. Omkostn. Oppdr.nr.

ca. 208/178 m² 4 2011 762 m² kr 4 250 000 + omk. ca. 2,5% 15170093

Adresse Østvollvegen 5B VISNING Ons. 25/4 kl. 17.00-17.30 Terje Krumsvik 481 35 093

Jørpeland

Enebolig i kjede

Prisant. kr 2 690 000 + omk. Veletablert boligområde - 3 soverom, 2 stuer og 2 bad Eiendommen ligger fint til i etablert og rolig boligområde. Fin utsikt over Jørpeland og fjorden soms trekker seg helt til Stavanger. Flotte turområder like i nærheten.

BRA/P-rom Ant. sov. Byggeår Tomt Prisant. Omkostn. Oppdr.nr.

ca. 163/144 m² 3 1987 212 m² kr 2 690 000 + omk. ca. 2,5% 15170133

Adresse Klovsteinsvegen 1 C VISNING Tors 19.april kl 17:30-18:00 Vegard Øvrevik 915 68 181

Jørpeland

Romslig familiebolig ved barnehage

Prisant. kr 2 790 000 + omk. Eiendommen ligger sentralt på Jørpeland i blindveg med kort avstand til sentrum, skole, 50 meter fra barnehage og kort vei til idrettsanlegg. Kjeller: kjellerstue/ soverom, soverom, vaskekjeller, grovkjeller. 1. et. bad, trapperom, stue, kjøkken, wc, soverom

BRA/P-rom Ant. sov. Byggeår Tomt Prisant. Omkostn. Oppdr.nr.

ca. 288/213 m² 3 1963 1430 m² kr 2 790 000 + omk. ca. 2,5% 15170072

Adresse Bekkevegen 7 VISNING Tors. 19/4 kl. 17.30-18.00 Terje Krumsvik 481 35 093 RYFYLKE Terje Krumsvik Eiendomsmegler MNEF M: 481 35 093 E: ryfylke@em1.no

RYFYLKE Klara Marie Fiskå Megler MNEF M: 971 70 390 E: ryfylke@em1.no

RYFYLKE Vegard Øvrevik Eiendomsmegler MNEF M: 91 56 81 81 E: ryfylke@em1.no


bolig i Ryfylke • april 2018

Jørpeland

NY stor leilighet med fantastisk utsikt - 3 sov

13

Prisant. kr 3 600 000 + omk. Leiligheten ligger i ut mot sjøen i 2. og 3. etasje med panoramautsikt og gode solforhold. Lys og luftig leilighet med god takhøyde. God nyhusstandard med parkett i stue, soverom og gang. Fliselagt bad. BRA/P-rom Etasje Ant. sov. Byggeår Eierform Prisant. Omkostn. Felleskost. Oppdr.nr.

ca. 133/131 m² 2. og 3. etasje 3 2016 Eier kr 3 600 000 ca. 2,5% kr 1.000,- pr. mnd. 15160136

Adresse Snappnesvegen 18 VISNING Tors. 19/4 kl. 16.30-17.00 Terje Krumsvik 481 35 093

Jørpeland

Enebolig i sentrum

Prisant. kr 2 250 000 + omk. Eiendommen ligger i et meget sentralt og likevel rolig område i sentrum. Her har du butikker, kafeer, post og bank like utenfor døren. Kort vei til Holmen, Jørpelands nye rekreasjonsområde med flotte badeplasser og turstier. Velholdt bolig med enkel standard. Garasje bygd i 1999.

BRA/P-rom Ant. sov. Byggeår Tomt Prisant. Omkostn. Oppdr.nr.

ca. 184/116 m² 2 1964 748 m² kr 2 250 000 + omk. ca. 2,5% 15170142

Adresse Bøkestien 2 VISNING Tors . 19.apr. kl 17:00-17:30 Klara Marie Fiskå 971 70 390

Jørpeland

Leilighet med 3 soverom

Prisant. kr 1 990 000 + omk. Romslig leilighet med 3 soverom og rennovert bad fra 2013. Leiligheten ligger i blindveg, like ovenfor skole og idrettsanlegg med kort vei til barnehage.

BRA/P-rom Etasje Ant. sov. Byggeår Eierform Prisant. Omkostn. Felleskost. Oppdr.nr.

ca. 80/77 m² 1. etasje 3 1994 Eier kr 1 990 000 ca. 2,5% kr 800,- pr. mnd. 15180001

Adresse Otervegen 7 C VISNING Tors. 19/4 kl. 18.30-19.00 Terje Krumsvik 481 35 093 RYFYLKE Terje Krumsvik Eiendomsmegler MNEF M: 481 35 093 E: ryfylke@em1.no

RYFYLKE Klara Marie Fiskå Megler MNEF M: 971 70 390 E: ryfylke@em1.no

RYFYLKE Vegard Øvrevik Eiendomsmegler MNEF M: 91 56 81 81 E: ryfylke@em1.no


14 april 2018 •

bolig i Ryfylke

Årdal

Enebolig med flott utsikt

Jørpeland

Nydelig utsikt over fjorden og flotte turområder like utenfor døren.

Eiendommen ligger solrikt til i etablert boligområde på Førland. Flott utsikt til Stavanger fra eiendommen.

Fin tomt med solrik og lun uteplass.

Jørpeland

BRA/P-rom ca. 161/151 m² Ant. sov. 3 Byggeår 1975 Tomt 945 m² Boligtype Enebolig Prisant. kr 2 000 000 + omk. Omkostn. ca. 2,5% Oppdr.nr. 15170173

BRA/P-rom ca. 135/129 m² Ant. sov. 3 Byggeår 1980 Tomt 1169 m² Boligtype Enebolig Prisant. kr 3 190 000 + omk. Omkostn. ca. 2,5% Oppdr.nr. 15170178

Adresse Melslia 36

Adresse Syrinringen 35

VISNING Etter avtale med megler

VISNING Tor 19.april kl 16:30-17:00

Klara Marie Fiskå 971 70 390

Vegard Øvrevik 915 68 181

Jørpeland

Enebolig

Eiendommen ligger i etablert og rolig område med meget sentral beliggenhet, kun en kort spasertur fra sentrum og bussholdeplass.

Innholdsrik bolig på tre etasjer med solrik beliggenhet - 3 soverom Parkering i garasje - Kjekke terrasser og uteområder

BRA/P-rom ca. 190/134 m² Ant. sov. 3 Byggeår 1974 Tomt 1153 m² Boligtype Enebolig Prisant. kr 2 790 000 + omk. Omkostn. ca. 2,5% Oppdr.nr. 15170131

BRA/P-rom ca. 157/128 m² Ant. sov. 3 Byggeår 2011 Tomt 345 m² Boligtype Enebolig Prisant. kr 3 590 000 + omk. Omkostn. ca. 2,5% Oppdr.nr. 15170158

Adresse Kjørebergvegen 13

Adresse Storevigbakken 26 A

VISNING Tirs 24.april kl 16:30-17:00

VISNING Etter avtale med megler.

Vegard Øvrevik 915 68 181

Vegard Øvrevik 915 68 181

Jørpeland

Leilighet Fin utsikt til sjøen og Jørpelandsholmen. Leiligheten er pent innredet, har bl.a. parkett og fliser på gulver, 2 soverom og overbygget terrasse. Parkering og bod i lukket parkeringsanlegg i 1. etasje.

Innflyttingsklar bolig Moderne enebolig med flott utsikt i populært boligområde. Eiendommen har en sentral beliggenhet på Resahaugen like ovenfor idretsanlegget, og kort gåavstand til skole og barnehage. Boligen ligger fint til med flott utsikt, og nest sist i enden av blindvei.

BRA/P-rom ca. 80/76 m² Etasje 2 Ant. sov. 2 Byggeår 2009 Eierform Eier Boligtype Leilighet Prisant. kr 2 390 000 Omkostn. ca. 2,5% Felleskost. kr 1 233 pr. mnd. Oppdr.nr. 15180002

RYFYLKE Vegard Øvrevik Eiendomsmegler MNEF M: 91 56 81 81 E: ryfylke@em1.no

Enebolig Enebolig med høy standard og flott utsikt. Boligen ligger fint til i øverste rekke i Skjersvika med gode solforhold.

Innholdsrik bolig - Ny oppusset kjøkken og stue - Stor tomt med kjekk hage og garasje/verksted

Jørpeland

Modernisert enebolig Modernisert og oppusset enebolig med alt på ett plan - Dobbel garasje med god oppbevaringsplass i 2.etasje - 2 stuer - 3 soverom

Velhold enebolig med skjermet beliggenhet i etablert og barnevennlig område i Melslia.

BRA/P-rom ca. 116/107 m² Ant. sov. 3 Byggeår 2010 Tomt 228 m² Boligtype Enebolig Prisant. kr 3 290 000 + omk. Omkostn. ca. 2,5% Oppdr.nr. 15170137

Adresse Direktør Sæthersgate 15

Adresse Resahaugen 39 B

VISNING Ons 18. april kl 16:30-17:00

VISNING Tirs 17. apr. kl 17:15-17:45

Vegard Øvrevik 915 68 181

Vegard Øvrevik 915 68 181

RYFYLKE Klara Marie Fiskå Megler MNEF M: 971 70 390 E: ryfylke@em1.no

RYFYLKE Terje Krumsvik Eiendomsmegler MNEF M: 481 35 093 E: ryfylke@em1.no


bolig i Ryfylke • april 2018

Tau

Sjøeiendom med molo, naust og utbyggingsmuligheter

15

Prisant. kr 5 500 000 + omk. Eiendommen ligger på Håbakk på Tau ca 2 km fra Tau kai. Det er to moloer og naust på eiendommen i dag. Strandlinjen er ca 50 meter. Det er mulig å bygge flere naust. Eiendommen ligger vestvendt i et område med naustbebyggelse og har gode solforhold.

Tomt ca. Eierform Prisant. Omkostn. Oppdr.nr.

1824 m² Eiertomt kr 5 500 000 + omk. ca. 2,5% 15180015

Adresse Håbakk VISNING Oppmøte på tomten. Terje Krumsvik 481 35 093

Tau

Moderne enebolig med flott utsikt i Taumarka

Prisant. kr 6 500 000 + omk. Flott enebolig i populært område i Taumarka med kort vei til skoler og sentrum og nydelige turomårder like utenfor døren. Praktisk og funksjonell planløsning, høy kvalitet og standard. Garasje og god parkeringsplass på tomten.

BRA/P-rom Ant. sov. Byggeår Tomt Prisant. Omkostn. Oppdr.nr.

ca. 207/176 m² 3 2013 463 m² kr 6 500 000 + omk. ca. 2,5% 15180024

Adresse Tauramarkkroken 29 VISNING Ons 18. apr. kl 16:30-17:30 Terje Krumsvik 481 35 093

Tau

Leilighet med 3 soverom

Jørpeland

Lys og praktisk leilighet i etablert boligområde med kort vei til barnehage, skoler og sentrum. Busstopp like ved. Leiligheten ligger i 2. etasje + loft og inneholder gang, stue/kjøkken, 3 soverom, bad og vaskerom.

Innholdsrik bolig med enkel standard. Eiendommens størrelse tilsier mulighet for å bebygge eiendommen med flere boenheter Meget sentral beliggenhet på Jørpeland, kort avstand til sentrum, barnehager, skoler og fritidsaktiviteter.

BRA/P-rom ca. 84/84 m² Etasje 2. + loft Ant. sov. 3 Byggeår 2000 Eierform Eier Boligtype Leilighet Prisant. kr 2 090 000 Omkostn. ca. 2,5% Felleskost. kr 500 pr. mnd. Oppdr.nr. 15170007

RYFYLKE Klara Marie Fiskå Megler MNEF M: 971 70 390 E: ryfylke@em1.no

Enebolig med stor tomt

BRA/P-rom ca. 215/134 m² Ant. sov. 3 Byggeår 1958 Tomt 1841 m² Boligtype Enebolig Prisant. kr 2 490 000 + omk. Omkostn. ca. 2,5% Oppdr.nr. 15170118

Adresse Gullbekkstien 28 C

Adresse Monabakken 6

VISNING Ons 18. apr. kl. 18:00-18:30

VISNING Tirs 17. apr. kl 16:30-17:00

Klara Marie Fiskå 971 70 390

Vegard Øvrevik 915 68 181

RYFYLKE Terje Krumsvik Eiendomsmegler MNEF M: 481 35 093 E: ryfylke@em1.no

RYFYLKE Vegard Øvrevik Eiendomsmegler MNEF M: 91 56 81 81 E: ryfylke@em1.no


16 april 2018 •

bolig i Ryfylke

ANNONSE

Fjogstad-Hus har renovert de gamle bygningene på Barka på Jørpeland og skapt et moderne og helhetlig tun.

Barndomshjemmet fik Hans Bjørkhaug har sammen med kona Marit overtatt barndomshjemmet på Barka. Tvers over Strand Smådyrklinikk på Jørpeland har huset fra 1962 og løa fra 1900-tallet oppstått i ny og moderne drakt. Da ekteparet Bjørkhaug skulle renovere bygningene på det gamle tunet, falt valget på Fjogstad-Hus. – De var raskt på plass for å se på bygningene, og ikke lenge etter hadde de med seg firmaets arkitekt Gro Mæland Myklebust. Hun studerte bygningene både utvendig og innvendig, og hørte på våre innspill og ideer, forteller Hans Bjørkhaug, som ut fra de gamle hustegningene allerede hadde tegnet en enkel skisse med hvordan de så for seg romfordelingen i den nye eneboligen. Myklebust tok med seg plantegningene og skissa til hovedkontoret på Sandnes. Hun gjorde noen innvendige endringer og tegnet en bolig med en grunnflate på rundt 95 kvadratmeter i funkisstil. Hagestua ble bygget inn i boligen, noe som gjorde at det ble plass til loftstue, bad og tre soverom i andre etasje. Huset er så og si listefritt med kun lister langs gulvet. For å ta vare på utsikten har boligen store vinduer i alle etasjer, og for å kunne skjerme seg for sol eller innsyn har ekteparet kjøpt Luxaflex plisségardiner av Fasade Produkter til alle vinduene. – Jeg var imponert over hvor gode de første utkastene var. Arkitekten hadde tatt hintene våre og virkelig forstått hva vi mente, skryter Marit Bjørkhaug. – Ja, hun var virkelig dyktig. Det er ingen tvil om at arkitektene hos Fjogstad-Hus vet hva de holder på med, legger ektemannen til. Etter litt fram og tilbake, begynte bitene å falle på plass. I arkitektens tegneprogram ble skissene omgjort til reelle tegninger, og ekteparet fikk et realistisk bilde av hvordan de gamle bygningene skulle forvandles til et moderne og helhetlig tun. – Fjogstad-Hus løste oppdraget på en veldig fin måte ut fra det utgangspunktet de hadde. Samarbeidet var ryddig og greit, tømmermennene gjorde en god jobb og alle frister ble holdt, forteller det fornøyde ekteparet. I ny prakt Det er lite som minner om det som en gang var. De slitte, hvite veggene på boligen er byttet ut med en kombinasjon av stående og liggende vedlikeholdsfri, grå MøreRoyal-

På den ene veggen til det musikkinteresserte paret Hans (t.v.) og Marit Bjørkhaug har kunstner Renate Hermansen malt coveret til Led Zeppelin III.

kledning, og den falleferdige løa er reist på nytt i samme stil. Det eneste som er beholdt er begge grunnmurene, og i tillegg dekker skiferen fra huset nå taket på løa. Men de som har vært mye i 60-tallshuset på Barka, vil likevel kjenne seg igjen. Den originale trappa med knallrød linoleum er tatt vare på. – Her har jeg brukt minst førti timer på å skrape bort gamle limrester for å få fram de originale trinna. Men det var absolutt verdt det, forteller Hans Bjørkhaug. Også gjestetoalett i første etasje er på samme sted. Og ikke minst kjenner ekteparet seg godt igjen i hagestua. – Her var den gamle balkongen. Vi har sittet mye her og sett på den samme utsikten, smiler Marit Bjørkhaug. Personlig preg Ekteparet er glade i detaljer. Karlsvogna har alltid vært godt synlig over barndomshjemmet, og da balkongen ble bygget inne fant de en løsning på det. Spottene i taket former nemlig det kjente stjernebildet.

Det er ikke bare hagestua som har fått et personlig preg. – Vi er begge musikkinteresserte og ønsket å ha litt rock’n roll. Pink Floyds album «Dark side of the moon» var en åpenbaring da det kom, og alle ble frelste. Det er legendarisk og et av verdens ti beste album, forteller Hans Bjørkhaug engasjert. Det fargerike coveret med uttalige detaljer pryder nå den ene veggen i loftstua. Det er Renate Hermansen som har malt kunstverket. På den andre veggen har hun malt coveret til Led Zeppelin III, som er en annen favoritt. – For meg er begge LP-ene like legendariske, understreker Hans Bjørkhaug. – Denne LP-en kjøpte vi faktisk begge to da den kom ut, minnes Marit Bjørkhaug. Ekteparet kan ikke få skryte nok av det ferdige resultatet, og loftstua har blitt et av favorittrommene i huset. Her sitter de ofte og lytter til musikk mens de nyter utsikten over Idsefjorden.


bolig i Ryfylke • april 2018

17

ANNONSE

Ingen hus er like Fjogstad-Hus har tre fast ansatte arkitekter. Ingen oppdrag er for store eller for små for Kristin Veen Tjessem, Astrid Lauvås Strand og Gro Mæland Myklebust Nye boliger, generasjonsboliger, ombygging og rehabilitering er en stor del av hverdagen til arkitektene. I tillegg rådgir og hjelper de kunder som for eksempel ønsker å skille ut en tomt i hagen eller fortette eiendommer som er blitt for store, samt at de planlegger og utvikler store boligområder. Hovedoppgaven til arkitektene er å tegne boliger og utforme planer ut fra kundenes ønsker, behov og økonomi. Inspirasjonsbok Fjogstad-Hus har en egen inspirasjonsbok, «Der Livet Leves». Den inneholder en samling av boliger som er blitt tegnet ved tidligere anledninger. – Ofte kan det være vanskelig for kundene å forklare hva de ser for seg, og målet med boka er å vise et mangfold av ulike stilarter, forteller Tjessem.

Vi lytter til kundenes ønsker og hjelper til med å finne gode løsninger med tanke på deres behov og økonomi. Slik så bygningene ut før.

k ny prakt

Kundene tar først kontakt med en selger, men arkitektene kommer tidlig inn i bildet. – Det er sjelden vi bygger det samme huset flere ganger. Vi lytter til kundenes ønsker og hjelper til med å finne gode løsninger med tanke på deres behov og økonomi. Vi har et tett samarbeid gjennom hele prosessen slik at det ferdige produktet blir så optimalt som mulig, sier Tjessem.

E N S I G N | 3D: Ensign 3D

Flere viktige faktorer Selve tomta, terrenget, beliggenheten, uteområdet og værforhold som sol og vind er viktige faktorer når en bolig skal utformes. – Vi er alltid ute på befaring og ser hvordan bebyggelsen er i området. Dersom det er nødvendig tar vi kontakt med kommunen og samarbeider med dem. Det er viktig å finne et uttrykk som passer inn i det etablerte, samtidig som vi tenker nytt og utnytter eksisterende kvaliteter som solforhold og utsikt, forklarer arkitekten. Tjessem mener også at det er viktig at kundene tenker gjennom hvordan de ulike livsfasene påvirker behovene i boligen. – Det kan være bra å ha fleksible rom, for eksempel et soverom som enkelt kan gjøres om til et kontor når ungene flytter ut, utdyper hun. Blir inspirert Arkitektene hos Fjogstad-Hus henter inspirasjon til nye boliger i tidsskrifter og trender på internett og sosiale medier. I tillegg evaluerer de sine egne arbeider og får tips når de er ute på befaring i ulike boligfelt. – Og så har vi jo mange engasjerte og inspirende kunder som vet akkurat hvordan de vil ha det. Da setter vi oss ned sammen og tegner den boligen de ønsker seg, avslutter Kristin Veen Tjessem, som har fått gode tilbakemeldinger på at arkitektene kommer så tidlig inn i prosessen.

Ekteparet er glad i mosaikk, og har valgt kreative varianter både på kjøkkenet og de tre baderommene.

Loftstua har TV, musikkanlegg, vask og kokeplater, og har blitt ett av favorittromma i huset. Kunstner Renate Hermansen har malt coveret til Pink Floyd på veggen.

Den originale trappa fra 1962 er en flott detalj i det nye huset.

Kristin Veen Tjessem

Astrid Lauvås Strand

Gro Mæland Myklebust

Fjogstad-Hus fikser alt! Småjobber: Jobber som ikke er søknadsSmåjobber, jobberog som pliktige. Du ringer vi ikke er søknadspliktige. utfører jobben til avtalt Du og ringer vi utfører tid pris.ogOfte kan vi jobben til avtalt tid og være klar på få dager. pris. Ofte kan vi være Enkelt og greit med klar på få dager. Enkelt andre og greitord. med andre ord.

Småjobber

FiksFerdigTM: Arkitekttegnede hus der alt er FiksFerdig™påerforhånd. arkitekprosjektert tegnede hus på derbåde alt er Full kontroll prosjektert på forhånd. pris og tidsforbruk. Kort Full kontroll på både byggetid etter godkjent pris og tidsforbruk. Kort byggetillatelse. byggetid etter godkjent byggetillatelse.

Ombygging: Vi fikser alt fra mindre Ombygging alt fra rehabiliteringfikser av din mindre bolig til rehabilitering takoppløft og av din bolig til Arkitekter takoppløft utbygging. og utbygging. Arkitekter på huset finner spenpå huset finner spennende løsninger og vi nende løsninger og vi tar oss av alt. tar oss av alt!

FiksFerdig™ Ombygging

Har du tomt?: Arkitektene på huset duløsningen tomt? Vi har fiHar nner som arkitekter på huset passer til deg, din som finner løsningen som familie og hustomten. passer til deg, din familie Deretter tar vi oss av og hustomten. Deretter alt helt til boligen står tar vi oss av alt helt til ferdig. boligen står ferdig.

Les mer på fjogstad-hus.no


18 april 2018 •

bolig i Ryfylke

Vi megler frem dine verdier Prisant.:

Randøy

1 490 000,- + omk. Renoveringsobjekt og 2 nyere uthus / garasjer. 7 mål tomt. Adresse: Omkost.: Boligtype: Bra/P-rom: Tomt: Visning:

Randøy Ring 125 38 300,Enebolig, selveier 85 m²/85 m² 7000 m² Søn 15/4 12:00-12:30

Kontakt: Marion Espedal marion@aktiv.no tlf.: 90 01 98 66 Aktiv Eiendomsmegling

Prisant.:

Årdal i ryfylke

3 500 000,- + omk. Innholdsrik enebolig med stor garasje og godkjent leilighet. Adresse: Omkost.: Boligtype: Bra/P-rom: Tomt: Visning:

Bjørklund 24 99 822,Enebolig, selveier 213 m²/213 m² 1094 m² Søn 15/4 14:30-15:30

Kontakt: Marion Espedal marion@aktiv.no tlf.: 90 01 98 66 Aktiv Eiendomsmegling

Prisant.:

Årdal i ryfylke

3 500 000,- + omk. Stor og innholdsrik enebolig med flott utsikt i Dalane. Adresse: Omkost.: Boligtype: Bra/P-rom: Tomt: Visning:

Dalane 33 99 650,Enebolig, selveier 263 m²/244 m² 745 m² Søn 15/4 15:45-16:15

Kontakt: Marion Espedal marion@aktiv.no tlf.: 90 01 98 66 Aktiv Eiendomsmegling

Prisant.:

Årdal i ryfylke

1 990 000,- + omk. Kjekk enebolig med flott utsikt og stor hage. Adresse: Omkost.: Boligtype: Bra/P-rom: Tomt: Visning:

Melslia 40 50 800,Enebolig, selveier 185 m²/178 m² 931 m² Søn 15/4 16:30-17:00

Kontakt: Marion Espedal marion@aktiv.no tlf.: 90 01 98 66 Aktiv Eiendomsmegling

www.aktiv.no


bolig i Ryfylke • april 2018

19

Vi megler frem dine verdier Prisant.:

Jørpeland

3 490 000,- + omk. Strøken enebolig i rekke m/ carport, stor terrasse og utsikt! Like ved skole og idrettsanlegg. Adresse: Resahaugen 39D Omkost.: 99 400,Bra/P-rom: 115 m²/115 m² Tomt: 316 m² Finnkode: 117401265 Visning: Tirs 17/4 16:30-17:30 Helene Byberg helene@aktiv.no tlf.: 90 62 32 72 Aktiv Eiendomsmegling

Prisant.:

Jørpeland

3 230 000,- + omk. Familievennlig enebolig med stor hage og flott utsikt! Adresse: Omkost.: Boligtype: Bra/P-rom: Tomt: Finnkode: Visning:

Sandsteinvegen 5B 92 900,Enebolig, selveier 159 m²/137 m² 905 m² 107814092 Tirs 17/4 17:45-18:30

Helene Byberg helene@aktiv.no tlf.: 90 62 32 72 Aktiv Eiendomsmegling

Prisant.:

Jørpeland

2 790 000,- + omk. Stor eiendom med mulighet for å skille av tomt i hagen. Flott utsikt! Adresse: Øvre Barkvedvegen 20 Omkost.: 82 072,Bra/P-rom: 243 m²/169 m² Tomt: 1408 m² Finnkode: 114229589 Visning: Tors. 19.4 kl.16.00-17.00 Helene Byberg helene@aktiv.no tlf.: 90 62 32 72 Aktiv Eiendomsmegling

Prisant.:

Randøy

2 990 000,- + omk. Innholdsrik bolig med romslig tomt i landlige omgivelser! Adresse: Omkost.: Boligtype: Bra/P-rom: Tomt: Visning:

Randøy Ring 299 86 900,Enebolig, selveier 225 m²/199 m² 1032 m² Søn 15/4 13:00-14:00

Kontakt: Marion Espedal marion@aktiv.no tlf.: 90 01 98 66 Aktiv Eiendomsmegling

www.aktiv.no


20 april 2018 •

bolig i Ryfylke

Vi megler frem dine verdier Prisant.:

Jørpeland

4 950 000,- + omk. Unik toppleilighet med 3 soverom og panoramautsikt . Adresse: Omkost.: Felleskost.: Boligtype: Bra/P-rom: Visning:

Stålverksvegen 6 132 072,1 450,- pr mnd Leilighet, eierseksjon 102 m²/97 m² Etter avtale med megler!

Kontakt: Marion Espedal marion@aktiv.no tlf.: 90 01 98 66 Aktiv Eiendomsmegling

Prisant.:

Jørpeland

2 890 000,- + omk. Flott leilighet med fin utsikt, heis og parkering i garasje. Adresse: Totalt: Felleskost.: Boligtype: Bra/P-rom: Visning:

Austhagen 23 2 890 000,ca 1000,- pr mnd Leilighet, eierseksjon 74 m²/74 m² Søn 22/4 13:00-13:30

Kontakt: Marion Espedal marion@aktiv.no tlf.: 90 01 98 66 Aktiv Eiendomsmegling

Prisant.:

Jørpeland

3 400 000,- + omk. Flott bolig i rekke med 3 soverom, garasje og fin utsikt. Adresse: Omkost.: Boligtype: Bra/P-rom: Tomt: Visning:

Kvitemyrvegen 20 86 050,Rekkehus, selveier 154 m²/124 m² 321 m² Søn 22/4 15:00-15:30

Kontakt: Marion Espedal marion@aktiv.no tlf.: 90 01 98 66 Aktiv Eiendomsmegling

Jørpeland

Prisant.:

2 700 000,- + omk. Toppleilighet i Skarbekken med panoramautsikt og attraktiv beliggenhet. Adresse: Fullshammarkroken 11G Omkost.: 75 650,Felleskost.: 1 553,- pr mnd Bra/P-rom: 69 m²/69 m² Visning: Tirs 17/4 16:30-17:00 Kontakt: Marion Espedal marion@aktiv.no tlf.: 90 01 98 66 Aktiv Eiendomsmegling

www.aktiv.no


bolig i Ryfylke • april 2018

21

Vi megler frem dine verdier Prisant.:

Jørpeland

2 890 000,- + omk. Kjekk enebolig med utsikt, stor garasje og skjermet beliggenhet Adresse: Omkost.: Boligtype: Bra/P-rom: Tomt: Visning:

Leitevegen 22 84 400,Enebolig, selveier 119 m²/119 m² 1043 m² Søn 22/4 14:00-14:30

Kontakt: Marion Espedal marion@aktiv.no tlf.: 90 01 98 66 Aktiv Eiendomsmegling

Prisant.:

Jørpeland

2 490 000,- + omk. Kjekk enebolig med flott utsikt og meget sentral beliggenhet. Adresse: Omkost.: Boligtype: Bra/P-rom: Tomt: Visning:

Vågabakken 18 72 672,Enebolig, selveier 163 m²/128 m² 495 m² Søn 22/4 12:00-12:30

Kontakt: Marion Espedal marion@aktiv.no tlf.: 90 01 98 66 Aktiv Eiendomsmegling

Prisant.:

Jørpeland

2 450 000,- + omk. Rimelig enebolig med dobbel garasje og sentral beliggenhet Adresse: Omkost.: Boligtype: Bra/P-rom: Tomt: Visning:

Steinhagen 33 64 672,Enebolig, selveier 183 m²/159 m² 855 m² Etter avtale meg megler!

Kontakt: Marion Espedal marion@aktiv.no tlf.: 90 01 98 66 Aktiv Eiendomsmegling

Prisant.:

Jørpeland

3 590 000,- + omk. Stor enebolig med skjermet hage og dobbel garasje. Adresse: Omkost.: Boligtype: Bra/P-rom: Tomt: Visning:

Kvartsvegen 5 90 800,Enebolig, selveier 240 m²/219 m² 1034 m² Etter avtale med megler

Kontakt: Marion Espedal marion@aktiv.no tlf.: 90 01 98 66 Aktiv Eiendomsmegling

www.aktiv.no


22 april 2018 •

bolig i Ryfylke

Vi megler frem dine verdier Priser fra:

MarceliusPromenaden

3 040 000,- + omk. Her kommer store og attraktive leiligheter like i sjøkanten, med fantastisk beliggenhet og mulighet for båtplass like utenfor døren. MarceliusPromenaden er et moderne prosjekt med maritim stil, og det er plassert så langt ned til sjøkanten som det er mulig å komme. Her får du en nydelig utsikt over innseilingen til Vågen, og leilighetene er plassert mot sørvest for å få best mulig utsikt og mest mulig sollys. En pent opparbeidet promenade er det eneste som skiller leilighetene fra sjøen og båtplassene. Her kan en spasere til nærbutikkene, til parken, eller bare sette seg ned på en benk og skue utover det yrende sjølivet. Promenaden skaper en flott fellesareana rundt leilighetene og løfter både kvaliteten og trivselen for beboerne.

13 SOLGT

Hvilken passer for deg ? Ta kontakt med megler for en innføring i prosjektet. Adresse: MarceliusPromenaden Omkost.: Fra kr. 60.495,Felleskost.: Kr 20,- pr BRA pr mnd Boligtype: Leilighet, eierseksjon Bra: 69 m²- 92 m² Finnkode: 97735267 Kontakt: Marion Espedal marion@aktiv.no tlf.: 90 01 98 66 Aktiv Eiendomsmegling

Priser fra:

Skogstjernevegen 11

1 750 000,- + omk. NØKKELFERDIGE OG RIMELIGE LEILIGHETER MED SENTRAL BELIGGENHET PÅ JØRPELAND. GUNSTIGE BETALINGSBETINGELSER. Skogstjernevegen 11 er et flott prosjekt som passer ypperlig for førstegangsetablerere med kjekke leiligheter hvor du kan flytte rett inn, til meget rimelige priser. Hver leilighet er meget arealeffektiv med alt på ett plan, så her kan man velge om man vil være på bakkeplan i 1.etasje uten trapper, eller om man vil litt opp i høyden til 2.etasje med best utsikt. Skogstjernevegen 11 ligger like ovenfor Jørpeland sentrum og har derfor gåavstand til det meste, og offentlig kommunikasjon med busstopp like ved. Hvilken passer for deg ? Ta kontakt med meger for en innføring i prosjektet! Adresse: Omkost.: Felleskost.: Boligtype: Bra: Finnkode:

Skogstjernevegen 11 Fra kr 61.727,ca 500,- pr mnd Leilighet, eierseksjon Fra 51m² til 58m² 98095528

Kontakt: Marion Espedal marion@aktiv.no tlf.: 90 01 98 66 Aktiv Eiendomsmegling

www.aktiv.no


bolig i Ryfylke • april 2018

23

Vi megler frem dine verdier Prisant.:

Tau

4 490 000,- + omk. Lekker leilighet med stor terrasse og 3 soverom. Adresse: Omkost.: Felleskost.: Boligtype: Bra/P-rom: Visning:

Gullbekkstraen 15, leil 106 113 472,1 598,- pr mnd Leilighet, selveier 95 m²/95 m² Etter avtale med megler!

Kontakt: Marion Espedal marion@aktiv.no tlf.: 90 01 98 66 Aktiv Eiendomsmegling

Prisant.:

Tau

1 990 000,- + omk. Kjekk endeleilighet i 1.etasje med skjermet og romslig hage. Adresse: Omkost.: Felleskost.: Boligtype: Bra/P-rom: Visning:

Gullbekkstien 5 A 57 900,800,- pr mnd Leilighet, eierseksjon 64 m²/64 m² Tirs 17/4 17:30-18:00

Kontakt: Marion Espedal marion@aktiv.no tlf.: 90 01 98 66 Aktiv Eiendomsmegling

Priser fra kr.:

Forsand - like i sjøkanten

950.000,- + omk. Bygg din boligdrøm i Bergevik Panorama. Salget er godt i gang Sentralt på Forsand har vi flere flotte tomter for salg. Alle tomtene ligger nær sjøen, og har en fantastisk utsikt over Høgsfjorden og innløpet til Lysefjorden. Kjøpere av boligtomt vil få mulighet til kjøp av båtplass i anlegget som skal bygges like ved boligfeltet. Boligfeltet er nå helt ferdig opparbeidet med ferdig infrastruktur og asfalterte veger, samt flere kjekke lekeplasser med fine apparater. * Velg boligtype selv. * Selveiertomter. * Meget gode solforhold. * Like ved sjøen. * Mulighet for båtplass. * Trivselskommune. * Uendelige turområder.

Byggeklare tomter

Solgt

Drømmer du om å bo i rolige omgivelser, nær sjøen og med gode solforhold? Adresse: Bergevik Panorama Omkost.: Kr 28 722 Eien.type: Boligtomt Tomt: 503 m² - 942 m² Finnkode: 47777004 Visning: Ved selvsyn eller etter avtale Ansvarlig megler Marion Espedal marion@aktiv.no tlf.: 90 01 98 66 Aktiv Eiendomsmegling

www.aktiv.no


24 april 2018 •

bolig i Ryfylke

BOLIGER DER DU VIL BO. TIL PRISER DU HAR RÅD TIL.

VI STARTER byggIngEn nå!

REKKEHUS, TAUMARKA Ca. 113 m2 | 3 soverom Pris 2 740 000

JADARHUS BYGGER HJEM DET KJENNES GODT Å BO I. FOR TIDEN HAR VI BOLIGER TIL SALGS EN REKKE FINFINE STEDER HER PÅ STRANDALANDET. BÅDE ENEBOLIGER, TOMANNSBOLIGER OG LEILIGHETER ER PRISGUNSTIGE OG HAR GOD BELIGGENHET. DE FLESTE HAR OGSÅ GÅAVSTAND TIL ALT DET ER KJEKT Å HA GÅAVSTAND TIL, SOM SKOLE, BARNEHAGE, BUTIKK OG IDRETTSANLEGG.

ENEBOLIGER FURURINGEN, TAU 128 m2 | 3 soverom, 2 oppholdsrom Pris 3 690 000

Henning Andre Haugen | 905 31 814 | henningh@jadarhus.no Helene Byberg | 90 62 32 72 | helene@aktiv.no www.jadarhus.no

REKKEHUS, SKARBEKKEN, JØRPELAND KOM OG SE VISNINGSHUS! 99 m2/109 m2 | Pris 3 290 000


bolig i Ryfylke • april 2018

VI FIKSER FRAKTER & MONTERER

6490 Toalettet som fjerner vond lukt!

590 1290

FOKUS

PRIS

FOKUS

2290 1500 HF TOALETT

Skjult S-lås. Åpen spyle spylekant. Pris uten sete

FOKUS

PRIS

1690 VASA KJØKKENBATTERI Myktstengende

Interiør fra Lene Bjerre, La Vida, Dofta, Godtbergersen, Terrigeno & Oi soi oi

NEVADA 2.0 DUSJKABINETT

FOKUS

PRIS

1090 SAFIRA KJØKKENBATTERI

Ø 240 mm. Med hånddusj. Regulerbar høyde

Myktstengende

FOKUS

3990

7990

90x90 cm. Klart glass, aluminiumsprofil. Med dusjsett. Pris uten dusjbatteri

CROMETTA S 240 SHOWERPIPE TAKDUSJ

VASA SERVANTBATTERI

PRIS

FRAKTER & MONTERER

PRIS

Duofresh Sigma innbyggingssisterne, Sigma 40 betjeningsplate med luftavsug og Bademiljø Uni L toalettskål. Pris uten sete. Førpris 8280,-

FOKUS

Vi har alt til badet

VI FIKSER

Visste du at våre rørleggere kan montere baderomsutstyret for deg? Når vi monterer så sørger vi selvfølgelig for frakt hjem til deg, og eventuelt miljøvennlig fjerning av eksisterende utstyr.

GEBERIT DUOFRESH TOALETTPAKKE

PRIS

25

Svingbar tut

FOKUS

PRIS

5390 Dir. Poulsonsgt. 51, Jørpeland • 51 74 76 22 post@strandror.no • www.strandror.no

1200 BADEKAR

Emaljebadekar. 160x70 cm, badedybde 39 cm. Inkl halvfront

Kampanjeperiode: 5. – 17. mars 2018

www.bademiljo.no

Hos oss får du

TJÆRALIN BESTANDIG KVALITET

Hos oss får du

Adr: Direktør Sæthersgate 34, 4100 JØRPELAND | Tlf: 51747204

TJÆRALIN BESTANDIG KVALITET

Vi har det du trenger til vårpussen enten det er til båt, hus eller hage. Kom innom og se vårt store utvalg!

Adr: Direktør Sæthersgate 34, 4100 JØRPELAND | Tlf: 51747204

HJERTENES JERNVARE Vågen, 4100 Jørpeland • Tlf. 51 74 72 04

post@hjertenes.no

www.facebook.com/Fargerike


26 april 2018 •

bolig i Ryfylke

Fagmøbler Jørpeland • Holtagården • Jørpeland Telefon 51 74 97 77 • www.fagmobler.no Åpningstider: 10-18 (15)

ALLE HAGEMØBLER

15% 20%

Kom innom å se

ODEL Bre kontinental 150 cm

ALLE ODEL & SVANE® MADRASSER

14.395 SPAR 3.600

ÅRETS HAGEMØBLER! APOLLO gruppepris med bord

19.995 SPAR 3.600

MEDLEMSTILBUD | VELKOMMEN SOM MEDLEM!

MEDLEMSTILBUD | VELKOMMEN SOM MEDLEM!

FREYA sofa - stoff Meda

7.995

ALLE SOFAER

SPAR 2.000

20%

SVANE® Zenit 2 ramme 150 cm

SPAR 3.600

SPAR 5.120

14.395

ALLE ODEL & SVANE® MADRASSER

14-2018

20% ODEL Bre kontinental 150 cm

ÅRS 15 GARANTI FJÆRER & RAMME

20.475 Tilbudet gjelder stoff Time

MEDLEMSTILBUD | VELKOMMEN SOM MEDLEM!

Kampanjen varer til og med 15. april

MEDLEMSTILBUD | VELKOMMEN SOM MEDLEM!

FREYA sofa med sjeselong

ALLE SOFAER & MODULSOFAER

13.595 SPAR 3.400

Flere farger og varianter DIN STORDAL oppsett J

MEDLEMSTILBUD | VELKOMMEN SOM MEDLEM!

MOVE oppsett 6

NEW CONNECTION oppett 9

SPAR 5.000

SPAR 4.500

32.795

19.895

Flere farger og varianter

Mange oppsett, farger og detaljer

Stoff Unit. Mål B266, D238, H83 cm.

Stoff Soro. B255, D290, H83 cm.

SPAR 8.200

20% 17.895

Mange oppsett, farger og detaljer

Stoff Shetland. Ett reclinersete med el-funksjon. B274, D170, H80 cm.

GÅ IKKE GLIPP AV FORDELENE! Bli kundeklubbmedlem eller på fagmobler.no. gratis og uforpliktende • Bestill møbler på nett - handle lokalt! GÅ IKKE GLIPP AV FORDELENE!i butikken Bli kundeklubbmedlem i butikken eller påMedlemskap fagmobler.no.erMedlemskapet er gratis og uforpliktende.


bolig i Ryfylke • april 2018

PERFEKT PLEN

VI HAR EGET SERVICEVERKSTED

med robotgressklipper! Stort utvalg!

MCCULLOCH ROB R600 Klipper plener opptil 600 kvm og klipper bakker med en stigning på 25%. Lett å installere og programmere. En komplett robotgressklipper som vil ta seg av plenen din.

1.000 m2

12.999 inkl. monteringssett

6.999 inkl. monteringssett

1.600 m2

15.999 inkl. monteringssett

GARDENA SILENO R100Li (4052)

GARDENA SILENO+ R160Li (4055)

For store og komplekse hager. Sørger for at gresset holdes på riktig lengde, slik at du kan nyte fritiden. Takket være SensorCut-systemet etterlater ikke robotgressklipperen linjer i plenen, og resultatet er en perfekt vedlikeholdt gressmatte.

For ekstra store og komplekse hager. Sørger for at gresset holdes på riktig lengde, slik at du kan nyte fritiden. Takket være SensorCut-systemet etterlater ikke robotgressklipperen linjer i plenen, og resultatet er en perfekt vedlikeholdt gressmatte.

ROBOMOW ROBOTGRESSKLIPPER RX12U • Maks plenareal: 250 m2 • Driftstid: 90-120 min • Klippebredde: 18 cm • Klippehøyde: 15-45 mm • Oppladingstid: 16-20 timer

4.999 inkl. monteringssett

27


Strandbuen bilag 2018 04 13  
Strandbuen bilag 2018 04 13