Page 1

Νορβηγία, 7 μέρες: Όσλο, Bodø, Tromsø, Kirkenes, Ivalo, Ελσίνκι!

Πόλεις σπάνιας φυσικής ομορφιάς, άγριων τοπίων φιόρδ και εξαιρετικός πλούτος, συνθέτουν το σκηνικό μιας χώρας τόσο ξεχωριστής που κάνει το ταξίδι αυτό ανεπανάληπτο! Αναχωρήσεις: 20 Ιουνίου 11 Ιουλίου 8 Αυγούστου Τιμές: Κατ'άτομο σε δίκλινο 1.960€. Κατ'άτομο σε μονόκλινο : +330€.

1


Νορβηγία, 7 μέρες: Όσλο, Bodø, Tromsø, Kirkenes, Ivalo, Ελσίνκι!

Το πρόγραμμα 1Η ΗΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΌΣΛΟ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και συνάντηση με τον συνοδό της εκδρομής. Επιβίβαση στο αεροπλάνο και άφιξη στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο. Στην συνέχεια ξεκινάμε για την ξενάγηση μας. Θα δούμε το Δημαρχείο της πόλης (Oslo ådhus), r το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο της πόλης καθώς είναι το κτίριο που κάθε χρόνο απονέμεται το βραβείο Nobel Ειρήνης, τα Βασιλικά Ανάκτορα, θα διασχίσουμε το μεσαιωνικό κέντρο και θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές πάρκο του Φρόγκνερ με τα εκπληκτικά γλυπτά του Vigeland (Vigeland Sculpture Park). Η τεχνοτροπία των γλυπτών είναι χαρακτηριστική του ύφους που διακρίνει τον δημιουργό τους και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Θα δούμε επίσης το Μουσείο Ναυτιλίας Βίκινγκ (Vikingskipshuset), που βρίσκεται στη χερσόνησο του Bygdoy, όπου θα θαυμάσουμε τα σπουδαία εκθέματα - πλοία που αποδεικνύουν τις ναυπηγικές και κατακτητικές ικανότητες των Βίκινγκς (είσοδος προαιρετική, δεν περιλαμβάνεται). Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Απόγευμα ελεύθερο. Μπορείτε να γνωρίσετε λίγο ακόμα την πρωτεύουσα της πλούσιας Νορβηγίας. Στην πόλη αξίζουν ακόμα την προσοχή σας η Εθνική Πινακοθήκη με τα καλύτερα έργα του Munch (και φυσικά τον πίνακα – ορόσημο «Κραυγή»), και το μοντέρνο και πολύβουο εμπορικό κέντρο Akker Brigge το οποίο συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια, μπαρ και νυκτερινά κέντρα της πόλη. Ή μπορείτε να δείτε το Κάστρο Akershus (Akershus Festning), που είναι μεσαιωνικό κάστρο που αποτελεί ιστορικό σύμβολο για την πόλη του Όσλο, το Νορβηγικό Μουσείο ιστορίας και πολιτισμού (Λαογραφικό, Norsk Folkemuseum), και την παλιά εκκλησία του Aker, η ( Gamle Aker kirke), η παλιότερη πέτρινη εκκλησία στην Σκανδιναβία και είναι επίσης και το παλιότερο κτίριο του Όσλο. Διανυκτέρευση στο Ξενοδοχείο μας στο Όσλο.

2Η ΗΜΕΡΑ : ΌΣΛΟ – ΜΠΟΝΤΟ - ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΤΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Όσλο, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για το Μπόντο (Bod ø). Στο Μπόντο, στα σύνορα του Αρκτικού Κύκλου, θα επιβιβαστούμε στο πλοίο μας και θα σαλπάρουμε για την ανοιχτή θάλασσα και τα γραφικά νησιά Lofoten, γνωστά για τα μικρά ψαροχώρια με το μποέμ κλίμα και το τοπίο που συνθέτουν απόκρημνοι λόφοι και παραλίες από λευκή άμμο! Περιηγηθείτε στους χώρους του πλοίου και διανυκτέρευση σε εσωτερικές καμπίνες.

2


Νορβηγία, 7 μέρες: Όσλο, Bodø, Tromsø, Kirkenes, Ivalo, Ελσίνκι!

3η ΗΜΕΡΑ : HARSTAD-FINNSNES-TROMSØ-SKJERVØY

Πρωινό καθώς το πρωί το πλοίο μας πλέει με θέα τη μεσαιωνική εκκλησία του Trondenes και σταματάει στο Harstad για πρωινό. Μετά, σαλπάρουμε διασχίζοντας το V ågsfjord, το σπουδαίο νησί του Senja με το απέραντο πράσινο και άφιξη στο Τρόμσο, (Tromsø), γνωστό κ αι ως «Παρίσι του Βορά»! Στο Τρόμσο κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, Ρώσοι, Βρετανοί, Δανοί και Γερμανοί έκαναν μια τελευταία στάση με τα πλοία τους λίγο πριν κατευθυνθούν προς τον Αρκτικό Κύκλο για τις αποστολές τους! Είναι επίσης η πόλη με το παλαιότερο πανεπιστήμιο στον κόσμο. Διανυκτέρευση σε εσωτερικές καμπίνες.

Προαιρετικές εκδρομές Ξηράς:

1. Τρόμσο, η Πρωτεύουσα της Αρκτικής Το Τρόμσο (Tromsø) είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Αρκτική και έχει μια μοναδική ιστορία που περιλαμβάνει κυνήγι για θαλάσσιους ίππους και πολικές αρκούδες, μεταφορά ξυλείας από τα Ρωσικά ποτάμια, εμπόριο και ορυχεία άνθρακα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας εδώ, θα επισκεφτούμε το κέντρο Polaria, όπου θα παρακολουθήσουμε την ταινία ‘Svalbard - Arctic Wilderness’, που θα μας πάει σε ένα φανταστικό ταξίδι στο θεαματικό σκηνικό του τοπίου του Σβάλμπαρντ! Η εκδρομή επίσης περιλαμβάνει στάση στον Αρκτικό Καθεδρικό Ναό, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα και σήμα κατατεθέν της πόλης. Πρόσθετες πληροφορίες: Μεταφορές με Λεωφορείο. Επίπεδο δυσκολίας: 1. Τιμή κατ’άτομο: 48€.

2. Βόλτα Πολικής Ιστορίας Το Τρόμσο, δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη οπόλη στην Αρκτική, είναι και ένα μέρος πλούσιο σε Ιστορία! Για αρχή, ο οδηγός μας μας πάει στο Πολικό Μουσείο. Στην διαδρομή, επίσκεψη στο άγαλμα του Roald Amundsen, το μνημείο κυνηγιού και την αγορά , όπου θα απολαύσουμε την θέα του Αρκτικού Καθεδρικού Ναού. Το Πολικό Μουσείο παρουσιάζει εκθέματα από την περήφανη Πολική Ιστορία της Νορβηγίας και θα παρακολουθήσουμε μια τανία για τους Αρκτικούς Κυνηγούς. Η εκδρομή συνεχίζει προς το Beer Hall Ølhallen), ( την παλαιότερη πάμπ του Τρόμσο, και δημοφιλές σημείο συνάντησης ψαράδων, κυνηγών και πολικών εξερευνητών. Πρόσθετες πληροφορίες : θερμά και άνετα ρούχα. Επίπεδο δυσκολίας: 2. Τιμή κατ’άτομο: 40€.

3


Νορβηγία, 7 μέρες: Όσλο, Bodø, Tromsø, Kirkenes, Ivalo, Ελσίνκι!

4Η ΗΜΕΡΑ : HAMMERFEST-HAVØYSUND- HONNINGSVÅG-KJØLLEFJORD-MEHAMN- BERLEVÅG

Πρωινό, στάση νωρίς το πρωί στο Hammerfest και στη συνέχεια, στάση στο Honningsv åg, την πρωτεύουσα του Βορείου Ακρωτηρίου. Το Βόρειο Ακρωτήρι υψώνεται θεαματικά 300μ. από τη στάθμη του ωκεανού, και βρίσκεται μόνο 2 χιλιάδες χλμ. από τον Βόρειο Πόλο! Αν σταθείτε στην άκρη του οροπεδίου στο Βόρειο Ακρωτήρι, θα αισθανθείτε ότι, πράγματι, φτάσατε στην άκρη του Κόσμου! Η περιοχή είναι επίσης γνωστή για το καταφύγιο σπάνιων ειδών πτηνών και θαλασσοπουλιών. Γεύμα στο εστιατόριο του πλοίου. Το πλοίο μας στη συνέχεια κατευθύνεται ανατολικά προς τα όμορφα ψαροχώρια Kjøllefjord, Mehamn, και Berlevåg. Διανυκτέρευση σε εσωτερικές καμπίνες.

Προαιρετικές εκδρομές Ξηράς:

1. Το Βόρειο Ακρωτήριο Απολαύστε το το μεγαλοπρεπές Αρκτικό τοπίο καθώς διασχίζουμε τον 71ο παράλληλο κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας προς το φημισμένο Βόρειο Ακρωτήριο, το Βορειότερο σημείο στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο! Το καλοκαίρι είναι πιθανό να βρούμε ταράνδους να βόσκουν και μικρό οικισμό των ιθαγενών κατοίκων της περιοχής, των Σάμι. Το οροπέδιο στο Βόρειο Ακρωτήριο (North Cape) υψώνεται σχεδόν κάθετα στα 307 μέτρα από τον Αρκτικό Ωκεανό. Θαυμάστε την θέα και οπωσδήποτε πάρτε μαζί σας φωτογραφική απόδειξη αυτού του απίστευτου κομματιού γης! Εξάλλου, είναι πιθανό να μην φτάσετε ποτέ τόσο ψηλά και βόρεια στην γη! Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στο North Cape Hall, όπου θα δείτε ένα εντυπωσιακό πανοραμικό φιλμ 180° για την περιοχή και θα μπορέσετε να αγοράσετε σουβενίρ, να στείλετε postcards και να χαλαρώσετε πίνοντας καφέ. Πρόσθετες πληροφορίες: Μεταφορές: λεωφορείο. θερμά και άνετα ρούχα. Επίπεδο δυσκολίας: 1. Τιμή κατ’άτομο : 93€.

4


Νορβηγία, 7 μέρες: Όσλο, Bodø, Tromsø, Kirkenes, Ivalo, Ελσίνκι!

5Η ΗΜΕΡΑ: KIRKENES – IVALO

Πρωινό και άφιξη στον τελευταίο σταθμό του ταξιδιού μας στον Βορά, το Κίρκενες (Κirkenes). Το Κίρκενες βρίσκεται μεταξύ δύο ζωνών ώρας: αυτή του Ελσίνκι και αυτή της Μόσχας. Οι άνθρωποι εκεί μιλούν Νορβηγικά, Σάμι, Φινλανδικά ή και Ρωσικά. Μετά την αποβίβαση, αναχώρηση για King Crab Safari ( Σαφάρι βασιλικού Κάβουρα), ένα πρόγραμμα που έχει διακριθεί ως κορυφαίο διεθνές πρόγραμμα περιπέτειας (2009) και μια μοναδική εμπειρία Αρκτικής περιπέτειας! Το πρόγραμμα ξεκινάει από το Kirkenes, όπου συναντιόμαστε με τον έμπειρο οδηγό μας και κατευθυνόμαστε προς τον σταθμό μας στο Jarfjorden, σε απόσταση 25χμ. ανατολικά του Kirkenes. Ταξιδεύουμε παράλληλα με τα Ρωσικά σύνορα και κάνουμε μια γρήγορη στάση στο Storskog. Κατά την άφιξη μας στο σταθμό Jarfjorden, εφοδιαζόμαστε με εξοπλισμό και θερμά ρούχα για το σαφάρι. Τον χειμώνα το ταξίδι γίνεται με χιονολισθητικά οχήματα στην παγωμένη επιφάνεια του φιόρδ, το καλοκαίρι όμως θα το κάνουμε με πλοιάριο διασχίζοντας το φιόρδ! Θα χρησιμοποιήσουμε δύτες και άλλες μεθόδους για να πιάσουμε τα καβούρια. Ο δύτης βουτά και περιμένουμε, ή, ακόμα καλύτερα, βουτάμε στην θάλασσα του Barents! Φοράμε ειδική ισοθερμική στολή και γλιστράμε στα παγωμένα νερά που έχουν θερμοκρασία μεταξύ 0 και 6 βαθμούς! Μπορείτε να κολυμπήσατε και να απολαύσετε αυτό που οι ντόπιο ονομάζουν «αρκτικό σπα»! Μόλις αναδυθεί μετά από λίγη ώρα ο δύτης με τη λεία με τους Βασιλικούς Κάβουρες, και αφού τους τοποθετήσουμε με ασφάλεια, πλησιάζουμε όσο θέλουμε ή, καλύτερα, όσο τολμάμε! Το ταξίδι μας προσφέρει την ευκαιρία, εκτός από Βασιλιά Κάβουρα, να δούμε και άλλη σπάνια πανίδα της περιοχής. Υπάρχει το παρατηρητήριο πουλιών Fuglefjell (bird cliff) που είναι μια γνωστή καλοκαιρινή ατραξιόν, ενώ τάρανδοι και θαλάσσιοι αετοί με λευκή ουρά είναι συνηθισμένο θέαμα χειμώνα- καλοκαίρι! Αν είμαστε τυχεροί, ίσως μπορέσουμε ακόμα και να δούμε κάποια θεαματική φώκια! Στην επιστροφή μας, ετοιμάζουμε τα φρέσκια καβούρια μας και τα πάμε προς την κουζίνα! Όσο μαγειρεύονται, έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να μάθουμε για αυτά τα μυστήρια πλάσματα και να τα παρατηρήσουμε χάρη στη παρουσίαση με φωτογραφικό υλικό. Για να ολοκληρώσουμε την επίσκεψη, γευματίζουμε με αντικείμενο τα φρεσκότερα καβούρια στον κόσμο! Τα συνοδευτικά είναι απλά, έτσι ώστε να απολαύσουμε το κυρίως γεύμα, που όλη μέρα «πασχίσαμε» να πιάσουμε! Το απόγευμα αναχωρούμε οδικώς για το Ίβαλο. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και διανυκτέρευση.

5


Νορβηγία, 7 μέρες: Όσλο, Bodø, Tromsø, Kirkenes, Ivalo, Ελσίνκι!

6Η ΗΜΕΡΑ : ΙΒΑΛΟ – ΕΛΣΙΝΚΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας στο Ίβαλο , μια μικρή αυτή πόλη που στη γλώσσα των Σάμι λέγεται Inari. Βρισκόμαστε πλέον στην Φινλανδική επικράτεια, και συγκεκριμένα στη Λαπωνία. Στην συνέχεια, μεταφορά στο Λουόστο, όπου θα επισκεφτούμε το Ορυχείο Αμέθυστου, σε μια όμορφη τοποθεσία στο λόφο Lampivaara . Το Ορυχείο του Αμέθυστου είναι το μοναδικό Ορυχείο Ημιπολύτιμων Λίθων διεθνώς που δέχεται επισκέψεις και παρουσιάζει στο κοινό μοναδικές πτυχές του κόσμου των πετρωμάτων. Θα ακούσουμε ιστορίες που προέρχονται από αιώνες πριν και θα έχουμε την ευκαιρία να σκάψουμε για το δικό μας προσωπικό κομμάτι αμέθυστου, που σας περίμενε περίπου 2 εκατομμύρια χρόνια και έχει τη μισή ηλικία της γης! Το απόγευμα πτήση από το αεροδρόμιο του Ίβαλο για το Ελσίνκι. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτιο και διανυκτέρευση στο Ελσίνκι.

7Η ΗΜΕΡΑ : ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξενάγηση της πόλης. Η επίσημη γνωριμία μας με την «Κόρη της Βαλτικής» περιλαμβάνει τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το προεδρικό μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, την πλατεία της γερουσίας με τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας, τα ναυπηγεία, το μνημείο του συνθέτη Σιμπέλιους, την περίφημη εκκλησία των βράχων. Μετά το τέλος της ξενάγησης, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβιβαζόμαστε στην πτήση της επιστροφής..

Τα Ξενοδοχεία: Όσλο Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo Ίβαλο : Hotel Ivalo Ελσίνκι: Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki

6


Νορβηγία, 7 μέρες: Όσλο, Bodø, Tromsø, Kirkenes, Ivalo, Ελσίνκι! Περιλαμβάνει • •

Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα - Όσλο & Ελσίνκι - Αθήνα

Αεροπορικό εισιτήριο Όσλο – Μπόντο

Αεροπορικό εισιτήριο Ίβαλο – Ελσίνκι

Διαμονή σε 4* κεντρικά Ξενοδοχεία

Πρωινό Καθημερινά

Διαμονή σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες στο πλοίο της Hurtigruten

Όλες οι μεταφοράς όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, με πολυτελή πούλμαν

Πανοραμικές ξεναγήσεις Όσλο και Ελσίνκι με

Αγγλόφωνους ή Ελληνόφωνους ξεναγούς

Αρχηγός – Συνοδός από την αρχή της εκδρομής

Εκδρομή king crab safari και γεύμα αμέσως μετά το safari

Εκδρομή & Εισιτήριο εισόδου στο Ορυχείο Αμέθυστου

ΦΠΑ, λιμενικά τέλη και επίναυλοι καυσίμων.

Δεν περιλαμβάνει •

Φόρους αεροδρομίου (περίπου 260€)

Φιλοδωρήματα - αχθοφορικά

Ό,τι δεν αναφέρεται ως περιλαμβανόμενο.

Προσοχή: Το ταξίδι πραγματοποιείται με minimum συμμετοχή 15 άτομα.

7

Ταξίδι Νορβηγία, 7 ημέρες Όσλο, Bodø, Tromsø, Kirkenes, Ivalo, Helsinki  

Πόλεις σπάνιας φυσικής ομορφιάς, άγριων τοπίων φιόρδ και εξαιρετικός πλούτος, συνθέτουν το σκηνικό μιας χώρας τόσο ξεχωριστής που κάνει το τ...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you