Page 1

45 MINUTTER MELLEM AARHUS & KØBENHAVN

KULTURHOVEDESTAD

AARHUS 2017 GENNEMTÆNKER FREMTIDEN NY A5 & Q5

AUDI A5 AVANCERET TEKNOLOGI PAKKET SMUKT IND BESØG HOS GRAPELAND

SPANSKE SUPERDRÅBER STORMER FREM

NORDIC SEAPLANES MARTS 2017 2. UDGAVE

KLIPPEKORTSAFTALE

BLIV FORDELSKUNDE OG FÅ 10% RABAT PÅ ALLE AFGANGE FRANK JENSEN

KØBENHAVN HAR ANSVAR FOR VÆKST I HELE DANMARK


Kære læser Siden maj 2016 og frem til nytår har vi fløjet næsten 7.000 tilfredse passagerer mellem København og Aarhus eller omvendt. 98% af flyvningerne enten til eller før tiden - og hurtigere end alle andre kan gøre det. Meget hurtigere. Turen mellem København og Aarhus med vores vandfly varer ca. 45 minutter i snit. Derfor har vi også nu ændret titlen på magasinet her til 45 MIN! Mange var skeptiske, men ruten har meget klart bevist sit værd. Vi kan levere varen, billetterne kan sælges, og vi passer fint ind i havnenes trafik uden at være til gene for nogen som helst. Initiativet er blevet modtaget med begejstring af langt de fleste. Af samme årsag fik vi i 2016 tildelt Ellehammer Prisen af Danske Flyvejournalisters Klub. Prisen er indstiftet i 1992 og uddeles til mænd eller kvinder, der har fortsat Jacob Chr. Ellehammers pionerarbejde til gavn for flyvningens udvikling eller sikkerhed. Ellehammer var den første til at flyve i Europa i 1906.

INDHOLD 02 Kære læser 04 Velkommen om bord hos NORDIC Seaplanes 05  Billigere end du tror! 06 Klippekort med ekstra fordele 08 Aarhus 2017 gentænker fremtiden

“Når man ikke bare skal flyve fra havn til havn men også etablere to lufthavne fra bunden, så kræver det en god portion tålmodighed, ihærdighed og opfindsomhed. Men hvis man har det samt erfaringer at trække på og penge i ryggen, så kan det lykkes. Og det gjorde det for de to prismodtagere. Det vil vi godt belønne dem for,” sagde formand for Danske Flyvejournalisters Klub, Andreas Krog, i sin tale ved overrækkelsen.

10 Udvalgte højdepunkter 12 Insider shopping 16 Spanske superdråber stormer frem 18 10 stensikre spanske vinhits 20 Dansk taskedesign med international succes 22 8 gode pakkeråd: Rejs let og effektivt 24 God golf, God mad & Gode manerer

Vi er glade for modtagelsen af vandflyet i Danmark, og vi har nu indsendt ansøgninger til myndighederne om at udvide antallet af afgange, så vi kan anskaffe et fly mere og flyve op til 10 afgange hver vej hver dag. Den slags ansøgninger tager tid, og vi regner ikke med at kunne tage fly nr. 2 i brug før i 2018. Indtil da må vi og I nøjes med det ene flotte og meget velfungerende eksemplar, vi allerede har.

26 Audi A5 – avanceret teknologi pakket smukt ind 30 København har ansvar for vækst i hele Danmark

Tak for tilliden hidtil og velkommen om bord.

Kaptajn Lasse Rungholm

Udgiver: NORDIC Seaplanes A/S Østhavnsvej 37 8000 Aarhus C 70200060 fly@seaplanes.dk www.seaplanes.dk Skribenter: NORDIC Seaplanes A/S Journalist Lene Rode lr@rodepluspeople.dk Modeblogger Julie Lyck julielyckm@gmail.com

NORDIC Sesplanes fik i 2016 tildelt Ellehammerprisen for at have etableret ikke bare en ny rute men også 2 nye lufthavne i Danmark. På billedet ses de stolte modtagere: bestyrelsesformand Lars Erik Nielsen og kaptajn og direktør Lasse Rungholm. Prisen blev overrakt af formanden for Danske Flyvejournalisters Klub: Andreas Krog på foreningens møde i den gamle historiske afgangshal i Kastrup Lufthavn.

2

Distribution: Post Nord til 14.700 erhvervsadresser i Aarhus og København. 5.000 som InFlight i flyet, i gates og til almindelig uddeling og til annoncører.

Annoncer: NORDIC Seaplanes Peter Elbæk 53737521 pe@seaplanes.dk Grafisk produktion: Himmelblaa ApS Gösta Jørgensen gosta@himmelblaa.dk Fotograf Runólfur Guðbjörnsson runi@photopop.dk Tryk og oplag: Strandbygaard Grafisk 20.000 stk. Næste nummer: Juni 2017 Eftertryk er kun tilladt efter skriftlig tilladelse fra NORDIC Seaplanes A/S. Der tages forbehold for trykfejl.


Skønhedsidealet har ændret sig. Igen. Den nye Audi A5 Sportback står skarpere end nogensinde.

Tiderne skifter. Det samme gør vores idealer og dermed vores opfattelse af, hvad skønhed egentlig er. I går var det for eksempel Audi A5 Sportback, der satte standarden for en femdørs køremaskine i luksusklassen. I dag er det så den nye Audi A5 Sportback, som med sine kraftfulde linjer og endnu skarpere profil gør det hele én gang til. Lover udseendet for meget? Lad det komme an på en prøve. Vi lover, at det bliver en smuk oplevelse. Forudbestil den nye Audi A5 Sportback hos din Audi forhandler. A+

Audi A5 Sportback 2.0 TDI 190 hk: 629.923 kr. ekskl. lev. omk. 3.880 kr. Forbrug /bl. kørsel: 22,7 km/l. CO2: 114 g/km. Halvårlig grøn ejerafgift: 1.460 kr. Bilen er vist med ekstraudstyr.

Audi Vorsprung durch Technik


Velkommen om bord hos Nordic Seaplanes Danmarks første vandflyrute mellem de 2 storbyer: København og Aarhus Lasse Rungholm

Behovet for nem og hurtig transport mellem landets to største byer er enormt. Derfor har der gennem tiden været talt meget om at etablere ny lufthavn, hurtig togforbindelse, helikopterruter og forskellige broforbindelser. Det hele er blevet ved snakken. Få havde nok forudset, at et vandfly skulle blive en del af svaret på især erhvervslivets behov for lynhurtig transport mellem Aarhus og København – fra centrum til centrum; fra Miljøhavnen på Østhavnsvej i Aarhus til Nordre Toldbod i København og den anden vej.

Det hurtige og personlige check-in er med til at minimere den totale rejsetid. Mødetid kun 15 min. før i Aarhus og 20 min. før i København.

Service i centrum Turen mellem København og Aarhus og omvendt – ca. 90 sømil – flyves på ca 45 minutter. Bagagen skal vejes, og man skal lige have sit boardingkort, men da antallet af passagerer per flyvning er begrænset, kommer man hurtigt til, og der er ingen kø ved security check. Boarding foregår direkte fra gaten via flydebroen, hvor flyet ligger fortøjet. Det kan ganske simpelt ikke gøres mere fleksibelt eller hurtigere og uanset tidsbesparelsen, så er det at flyve med et vandfly jo næsten turen værd i sig selv. Og så er der parkering lige ved siden af. Gratis parkering i Aarhus og betalingsparkering på Nordre Toldbod. Vi kan selvfølgelig også bestille en taxi til dig, der vil stå klar i den anden ende ved ankomsten, hvis det ønskes. Til klippekortkunder er der lånebiler og lånecykler. Der tilbydes økologisk te og kaffe, kildevand, raw snacks, smoothies, chokolade og aviser i gaten. Alle passagerer kan låne hovedtelefoner og høre musik eller radio eller tale i telefon, og der er et par USBstik til opladning af telefon eller tablet. Kabinen har lædersæder, god benplads og en stor stolelomme til laptoppen under start og landing. Der er ikke noget klapbord, men der er jo også en grund til, at det hedder en laptop...

4

Der er fri seating om bord, men kaptajnen kan bede passagerer sætte sig bestemte steder af hensyn til vægtfordelingen. Selvom flyet har 16 sæder installeret, så er det ikke sikkert, at de alle bruges. For flyet kan faktisk være udsolgt blot med 12-13 mand ombord. Det afhænger nemlig af standardvægtene på passagererne, der er forskellige for mænd, kvinder og børn. Totalrenoveret Flyet er blevet totalrenoveret i Schweiz med nyt cockpit, hvor instrumenteringen nu er fuldt digitaliseret som i andre nye passagerfly. Flyet fik også nyt interiør, ny maling og nye pontoner, før debuten i foråret 2016. Schweiziske Zimex styrer vedligeholdelsen af vandflyet. Virksomheden, der også stod for flyets hovedeftersyn, har 25 års erfaring fra hele verden med denne flytype og er absolut en af verdens førende specialister på sit felt. Zimex lægger nu også driftstilladelse til – den såkaldte AOC og EU licens. Vandfly har andre udfordringer end fly, der lander i en lufthavn. Banen ændrer sig alt efter vejrforhold, der kan være bølger på vandet, og der kræves ved start og landing generelt en højere sigtbarhed og skyhøjde end i eksempelvis Kastrup. For at undgå forsinkelser og aflysninger er flyet derfor udstyret med hjul i pontonerne, så det også kan lande i en lufthavn – hvis vejret kræver det. Sikkerhed altid i focus For NORDIC Seaplanes betyder sikkerhed naturligvis forsvarlig flyvning – men også sikkerhed for, at vi overholder fartplanen så vidt det overhovedet er muligt – og i det hele taget for at vi yder et professionelt og serviceorienteret produkt. Præcision er et af vores nøgleord og igennem 2016 har vi bevist, at vi kan overholde fartplanen med et minimum af forsinkelser og langt mere præcist end både tog og andre indenrigsfly.


Billigere end du tror! Lasse Rungholm Fordi vandflyet er så ekstremt effektivt, og fordi vi yder en ekstraordinær og meget eksklusiv service i forhold til andre transportformer, så er der en udbredt misforståelse af, at det er dyrt at flyve med vandflyet. Det er det ikke.

Som det fremgår koster en normalbillet fra 1.297 til 1.797. Med en klippekortaftale reduceres prisen med 10%.

Billetstrukturen i 2017 vil være end smule anderledes. Vi har sat prisen en lille smule ned, og vi differentierer priserne, således at de knapt så efterspurgte middagsafgange bliver markant billigere. Det udelukker på ingen måde særligt attraktive kampagner eller særtilbud men selv uden dem, er vi generelt billigere. Og hvis man har klippekort, er det endda markant billigere at spare tid...

Så det er ikke dyrt - tværtimod - og vi er langt hurtigst. De 45 minutter fra centrum til centrum kommer ingen af konkurrenterne bare i nærheden af.

De mange klippekortsfordele kan du læse mere om på side 6. Normalpriser 1.297 1.497 1.697 1.797

Med klippekort 1.167 1.347 1.527 1.617

45 minutter mellem Aarhus og København

Hvis du vil spare både tid og penge kan du booke billet online på www.seaplanes.dk. Du kan også ringe til os på 70 20 00 60 eller sende en e-mail på fly@seaplanes.dk. Der er afgang fra Miljøhavnen i Aarhus, yderst på Østhavnsvej, og fra Nordre Toldbod i København. Velkommen om bord!

5


10% RABAT Bliv klippekortskunde og få 10% i rabat på alle afgange

Klippekort med ekstra fordele Vores erfaringer siger, at når man først har prøvet vandflyveren, bliver det stærkt vanedannende – og det er vi ikke kede af.

Klippekortet er et fordelskort med flere attraktive ydelser. Vi udbygger løbende de mange tilbud, der gør hverdagen lettere som fordelskunde. Lige nu kan man blandt andet låne en Audi gratis eller tage ekstra bagage med uden bagagegebyr. Men for de fleste er prisen det mest attraktive, for som klippekortskunde reduceres prisen med 10%. Lyder det fristende - så kontakt os på fly@seaplanes.dk

Uanset om du lander i Aarhus eller København, kan du som klippekortskunde låne en Audi A4 Avant. Eneste lånebetingelse er, at bilen returneres med fyldt tank.

KLIPPEKORT MED BONUS • Pris 36.000 kr. værdi 40.000 kr. • 10% i rabat på alle afgange • Også 10% rabat på nedsatte priser! • Spar 3% i kreditkortgebyr • Gratis Audi i både København og Aarhus • Gratis cykler, en stor fordel til de bynære møder • Håndbagage op til 12 kg. mod normalt 6 kg.

NEM OVERSKUELIG ADMINISTRATION • Klippekortet er en elektronisk bonuskonto, som administreres af jer • Nem administration af billetter via hjemmesiden inklusiv oversigt over forbrug • Ved annullering får man et tilsvarende antal bonuspoint indsat på kontoen, som kan bruges en anden gang • Navneændring uden gebyr helt frem til check-in lukker • Ingen udløbsdato Læs mere på www.seaplanes.dk

Til de bynære møder er det ideelt at låne en cykel. Ofte kommer man meget hurtigere frem og i flere tilfælde spares p-afgiften. Cyklerne er fra Specialized: model Alibi Sport EQ og Alibi Sport EQ Step Through begge forsynet med punkterfri dæk. Cyklerne er leveret af Claus Buhl Cykler. www.buhlcykler.dk

6

Normalt må du tage 6 kg. bagage med uden at skulle betale bagagegebyr, men som klippekortskunde kan du tage helt op til 12 kg med. Dette er helt perfekt, hvis man rejser over flere dage, så er der både plads til mødepapirer og et ekstra sæt tøj.


HVAD FORVENTER DU AF DIN ERHVERVSADVOKAT? DELACOUR er et specialiseret og bredt funderet advokathus. Tæt på erhvervslivet. Tæt på kunden. Tæt på sagen. Som ét af landets større advokathuse, er vi internationalt respekteret for vores juridiske håndværk. Men vi er mindst lige så stolte af vores lokale forankring og evne til at give erhvervslivet klare svar på komplekse spørgsmål. Vi mener nemlig, at erhvervsjura handler om at fjerne tvivl og udpege retning gennem nærværende rådgivning. Vores kunder skal ikke vælge mellem professionelt udsyn eller personligt nærvær. Det er kernen af, hvad vi gør. Derfor har vi skabt et hus, hvor generalisten sidder ved siden af specialisten, og hvor vi leverer mere end jura. Vi leverer klare svar. Det gør os i stand til at være små- og mellemstore virksomheders tætte partner og store virksomheders dedikerede specialist.

DELACOUR KØBENHAVN

DELACOUR AARHUS

Langebrogade 4 1411 København K

Åboulevarden 13 8000 Aarhus C

Tlf: +45 7011 1122

Tlf: +45 7011 1122

delacour@delacour.dk www.delacour.dk

delacour@delacour.dk www.delacour.dk


Aarhus 2017 gentænker fremtiden

Hele 2017 er Aarhus europæisk kulturhovedstad. Men Aarhus 2017 er meget mere end kunst og kultur. Det er en stor, levende tænketank med over 20 events om dagen, hvor hele vores måde at leve på er til debat. For hvad stiller vi op med de enorme udfordringer og muligheder, vi har og skaber den bedst mulige fremtid? Det kan du være med til at afgøre.

Lene Rode

Mere end 350 forskellige arrangementer er på programmet for Aarhus 2017. Det svarer til 8.000 eventdage - i gennemsnit over 20 events per dag. Klimaforandringer, global opvarmning, sociale medier, social eksklusion, økonomisk krise, flygtningestrømme og en verdensorden under forandring. Verden ændrer sig hurtigere end de fleste kan følge med til, men det betyder ikke, at vi ikke har noget at sige og gøre. Som et ordsprog siger: Når det blæser, er der nogle, der bygger læhegn - og nogle der bygger vindmøller. Så hvordan bruger vi os selv og hinanden bedst og skaber den bedste fremtid for os alle? Hvilke traditioner tager vi med os, og hvilke trænger til at blive skiftet ud? En bæredygtig fremtid kræver nye løsninger. Gentænkning. Derfor er temaet for Aarhus 2017: Let’s rethink. Og det er meget mere end en kulturkanon. Det er en stor, levende tænketank, som alle er inviteret til at deltage i.

8

For at kunne udvikle os, er det afgørende, at vi kender og forstår det, vi kommer fra og er rundet af. Vores kulturarv, historie og traditioner.

Aarhus 2017 beder eksperter og helt almindelige danskere undersøge vores danske DNA og spørge sig selv: Hvad ønsker vi at beholde, og hvad er det tid til at give slip på i vores videre færd ind i fremtiden? Målet er at udvide vores europæiske bevidsthed med kulturelle partnerskaber og samarbejder, sådan at vi både lærer af - og deler med - andre. Demokrati, mangfoldighed og bæredygtighed Demokrati, mangfoldighed og bæredygtighed er kerneværdierne for Aarhus 2017. Disse tre værdier kommer til at møde hinanden i demonstrationer, eksperimenter og prototyper på kryds og tværs i årets program. BÆREDYGTIGHED handler både om miljøet og samfundet, for de to hænger uløseligt sammen. Danmark er bygget på naturskabte ressourcer og bæredygtig energi. Vi er afhængige af den bæredygtige sektors evner og innovation samt forskning og afprøvning for at skabe vækst og bevare vores økonomiske fordele og vores naturressourcer. MANGFOLDIGHED giver os forståelse for andre kulturer end vores egen. Selv i et lille samfund som vores, kan vi have brug for at leve på forskellige måder. Det er en af fremtidens udfordringer - men også et sted med et stort potentiale.


Den danske udgave af DEMOKRATI hænger uløseligt sammen med de særlige danske egenskaber fællesskab og samarbejde. Fælles indsats, samarbejde, fælles beslutninger, samarbejde om fælles tilgange til at løse problemer, fællesskab om at have det sjovt og om at planlægge fremtiden er det fundament, vores kulturhovedstadsår bygger på. DEMOKRATI er det bærende princip. Det som understøtter alt andet. Derfor bliver kulturbyåret også en mulighed for at stille væsentlige spørgsmål til religionens rolle i et moderne samfund.

Langsigtede effektmål for Aarhus som europæisk kulturhovedstad Kulturelle • Kultursektoren i Aarhus og Region Midtjylland er stærkere og mere mangfoldig. • Kultursamarbejde og udveksling mellem organisationer i regionen og europæiske partnere er øget. Image og identitet • Aarhus og regionen har opnået øget synlighed i Danmark og Europa. • Den danske og europæiske befolknings kendskab til kulturtilbuddene i Aarhus og regionen er øget. Økonomiske • Aarhus og regionen oplever en positiv økonomisk udvikling. • Aarhus og regionen er bedre til at tiltrække nationale og internationale turister og talent.  

Sociale • Regionens indbyggere er mere aktive medborgere. Organisatoriske og politiske • Tværinstitutionelle, tværsektorielle og tværfaglige samarbejder i regionen er styrket. • Kunst og kultur har en større betydning i regionen. Europæisk Kulturhovedstad I 1985 lagde EUs ministerråd grundstenen for det program, som i dag hedder European Capital of Culture (Europæisk Kulturhovedstad). Formålet med Kulturhovedstadsprogrammet er at fremhæve og styrke mangfoldigheden i europæisk kultur. Programmet skal knytte bånd mellem Europas forskellige befolkningsgrupper gennem en øget forståelse af kulturelle forskelle og ligheder. Sidst men ikke mindst skal programmet give europæerne en følelse af medborgerskab i den Europæiske Union. Athen blev i 1985 udpeget som den første Europæiske Kulturby. Siden 1999 har programmet heddet Europæisk Kulturhovedstad (European Capital of Culture). Aarhus 2017 Kulturhovedstaden har et budget på 428 millioner kroner og byder på flere end 350 arrangementer hovedsageligt i Aarhus, men også i de øvrige 18 kommuner i Region Midtjylland. Over halvdelen af arrangementerne vil være med fri entré for publikum.

9


Udvalgte højdepunkter 8. APR - 10. SEP: Kunstudstillingen ”The Garden” - en fire kilometer lang kunstzone fra kunstmuseet ARoS midt i Aarhus til stranden ved Ballehage. 12. APR - ÅRET UD: »Aarhus fortæller« i Den Gamle By. En samlet udstilling om byens historie fra vikingetiden og frem til i dag. Et underjordisk projekt, hvor publikum inviteres med på en rejse gennem tid og rum. 5.-30. APR: Origins2017 er et samarbejde mellem de fem århusianske musikinstitutioner: Aarhus Symfoniorkester, Århus Sinfonietta, Aarhus Sommeropera, Aarhus Jazz Orchestra og Vokalensemblet GAIA. I løbet af 2017 præsenteres fire symfoniske værker, der samlet udfolder det 20. århundredes historie og forener naturvidenskab og musik. 27.-29. APR: Den moderne ballet ”Tree of Codes”. Forestillingen, hvor dansere fra Pariseroperaens Ballet medvirker, er skabt i samarbejde med den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson. 24. MAJ - 1. JUL: 100.000 publikummer får mulighed for at komme med på en rejse, der forandrede historiens gang, når Det Kongelige Teater og Moesgaard Museum præsenterer den udendørs teaterforestilling »Røde Orm« i en spektakulær kulisse på taget af Moesgaard Museum. Forestillingen er en bearbejdning af Frans G. Bengtssons roman af samme navn. 19.-20. AUG: 3 -dags cykelfestival med navnet CYKLO. Festivalen handler om at sætte motion og cykeloplevelser i centrum og skabe oplevelser med bæredygtighed, livsglæde og fællesskab med cyklen som omdrejningspunkt. Med et forventet antal deltagere på 20.000 er det ambitionen at skabe et nyt varemærke for Aarhus og regionen.

Europæisk Kulturhovedstad 2017

16. AUG - 10.NOV: Bier Trilogien. Tre af Susanne Biers mesterværker bliver til opera, dans og musical, når Musikhuset lægger scener til Bier Trilogien. Oscarvinderens populære film, Brødre, Efter brylluppet og Elsker dig for evigt. HVER MÅNED: Ialt 12 ”fuldmåne-events” - en hver måned. Blandt andet forestillingen Watermusic i Randers Havn, som to dage i september bliver omdannet til et magisk univers af lys og lyd med 600 medvirkende. NOV - DEC: Afslutningsforestillingen i november eller december med hemmeligt indhold.

10


RÅDGIVNING, REVISION OG REGNSKAB

TOM ER ALTID LIGE VED SIDEN AF MIG I SKYTTEGRAVEN - DERFOR ER HAN MIN REVISOR Lars Erik Nielsen, medejer af Urban Jürgensen.

I 1991 mødte Lars Erik Nielsen og Tom Petterson hinanden til et møde, om noget så eksotisk som opstart af vandflydrift på Maldiverne. Nu, mange år senere, er vandflyselskabet stiftet, succesfuldt drevet og solgt, men samarbejdet er fortsat, og Tom er i dag en af Lars Eriks nærmeste rådgivere. Et af deres nyeste projekter er urmærket, Urban Jürgensen, som Lars Erik, sammen med fire andre investorer, købte tilbage på danske hænder i 2015. Et projekt, der er drevet af en god portion kærlighed til ure og finmekanik i almindelighed, men også kulturhistorien om den danske urmager, Urban Jürgensen, i særdeleshed. Tom eller én af hans kolleger hjælper også gerne dig med at gøre din passion til en forretning. Ring på telefon 89 30 78 00. Læs hele historien om samarbejdet på www.bdo.dk/urban.

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, danskejet rådgivnings- og revisionsvirksomhed, er medlem af BDO International Limited et UK-baseret selskab med begrænset hæftelse - og del af det internationale BDO netværk bestående af uafhængige medlemsfirmaer.


Insider shopping

Julie Lyck 27 år og bosat i Aarhus. Cand.ling. merc i virksomhedskommunikation, rejse- og modeblogger på Julievonlyck.dk

AARHUS

Aarhus er kommet på mode, og mange store internationale medier har slået vejen forbi byen. Byen, som tidligere blev kaldt verdens mindste storby eller Københavns ’lillebror’, er blevet udnævnt som europæisk kulturhovedstad med officiel start den 21. januar 2017. Aarhus er meget undervurderet, hvis man spørger os jyder. Jeg plejer at sige, at vi har alt, undtagen Louis Vuitton og Metroen. Byen oser af charme, og du finder nogle af de lækreste brands gemt i de hyggeligste gader og stræder, som eksempelvis byens ældste område; Latinerkvarteret. Hvis det ikke var for det skandinaviske vejr, skulle man tro, at man befandt sig i Sydeuropa. Det særlige ved Aarhus er desuden, at alt er inden for gåafstand. Her er mine 5 bud på shoppesteder, som du bør opleve i smilets by.

ILLUM BOLIGHUS AARHUS

LILLE TORV 2, 8000 AARHUS C I slutningen af 2016 flyttede Illum Bolighus ind i den historiske bygning på Lille Torv 2 i hjertet af Aarhus, nærmere betegnet til det Meulengrachtske Palæ, som blev opført i 1816. Det var her, de kongelige boede, når de besøgte Aarhus, hvilket bygningen stadig bærer præg af. Det særlige ved Illum Bolighus Aarhus er, at de primært forhandler skandinaviske interiør- og modebrands. Herunder store danske brands som Munthe, Designers Remix, Kähler, Royal Copenhagen, HAY, Frederik Bagger, Verner Panton og mange flere.

12

HØRLYCK SKO

FF2 AARHUS

UTZON

STØY MUNKHOLM

VESTERGADE 8, 8000 AARHUS C Hos Hørlyck finder du Aarhus’ største og mest eksklusive udvalg af lækre sko, sandaler og støvler til damer, samt et mindre udvalg af eksklusivt tøj, tilbehør, pelse og tasker. I Hørlyck finder du lækre anerkendte brands som Pedro García, Pura Lopéz, Whyred, Angulus, Luxuri, Yvonne Koné og mange flere.

VESTERGADE 5, 8000 AARHUS C Ønsker du at shoppe pelse eller skind, så er det anerkendte Utzon Aarhus, som du skal lægge vejen forbi. Utzon har nemlig en særlig ekspertise inden for skind, pels og mode, hvilket også gør dem til en af Danmarks førende specialforretninger. Butikken i Aarhus har klædt pelsentusiaster samt stil- og kvalitetsbevidste kunder på i årtier, og servicen er altid i top. Ud over pelse og Utzons eget mærke, forhandler Utzon Aarhus også tøj, sko og accessories fra andre store anerkendte brands, som; Helmut Lang, Rick Owens, La La Berlin, MaxMara, Line & Jo, IRO, Marni, Rag & Bone, Phillip Lim og mange flere.

VOLDEN 29, 8000 AARHUS C Skal du forkæle hende, du elsker, eller leder du efter drømmedesignertasken eller -skoene, så er det hyggelige eksklusive FF2 du skal besøge. FF2 forhandler alt fra Isabel Marant, Lala Berlin, Moncler, Alexander Wang, Chloé, Maison Valentino, Proenza Schouler og mange flere.

STORE TORV 4, 8000 AARHUS C Støy Munkholm er til den modebevidste mand eller kvinde, som ønsker at udvide garderoben med de nyeste trends inden for sneakers, accessories og tøj. Her finder du en blanding af high street og high-end brands, og butikken er især kendt for sine skandinaviske brands, som danske Stine Goya, Wood Wood, Gardenia, Munderingskompagniet og og svenske Filippa K, Tiger of Sweden, Acne og Whyred. Du finder også en del internationale brands som Alexander Wang, Nike, Helmut Lang, Y-3, Comme des Garçons, Sportmax og mange flere og det er netop det store udvalg af lækre brands, som gør butikken et besøg værd.


Vi flytter den rigtige IT medarbejder - erfaring og kontakter i IT branchen gør at vi kan...

Jesper Buch-Rønne Partner og headhunter

Kan man ikke rekruttere gennem sit netværk? Jo…nogle gange! ...men det erstatter aldrig en kompetent rekrutteringsproces og viden om specifikke IT kompetencer. En fejlansættelse kan være katastrofal for en virksomhed. Recruit IT sikrer rekrutteringen af den rigtige IT-kompetence med effektive search processer og en bred kontaktflade i IT branchen. Vi er specialister, der rekrutterer specialister...

Se aktuelle stillinger på recruit-it.dk

Recruit IT Aarhus • Odense • København 71 99 02 10 - recruit-it.dk


Insider shopping

Julie Lyck 27 år og bosat i Aarhus. Cand.ling. merc i virksomhedskommunikation, rejse- og modeblogger på Julievonlyck.dk

KØBENHAVN

København er et shopping-mekka med designerbutikker, modetøj, vintage, antikviteter, varehuse og butikscentre og et paradis for den købelystne mand eller kvinde, som ønsker at power-shoppe. Det særlige ved København er det store og varierede udbud af butikker, men især også stormagasiner, som oftest holder lidt længere åbent end de almindelige butikker. For alle andre end københavnerne er dette en storbyoplevelse, og hvis man ikke er kendt i byen, kan det føles som en tur til udlandet.

ILLUM

ØSTERGADE 11, 1101 KØBENHAVN K Hvis du gerne vil shoppe nogle af de største og mest anerkendte internationale brands, uden at skulle gå fra butik til butik, så er det ILLUM, du skal besøge. Her finder du de største skandinaviske og internationale mærker inden for skønhed, mode og stil, til både børn, herrer og damer – alt sammen samlet under ét tag. Banker dit hjerte for luksustasker og sko, skal du besøge stueetagens luksusunivers, bestående af både Saint Laurent, Valentino, Balenciaga, Chlóe og Proenza Schouler, Mulberry og mange flere. At besøge ILLUM er en oplevelse, og deres ikoniske trappe er et monument i sig selv.

14

MAGASIN DU NORD

KASSANDRA

HOLLY GOLIGHTLY

RUE VERTE

KONGENS NYTORV 13, 1095 KØBENHAVN K Alle danskere kender Magasin Du Nord, men den største og første filial ligger i hjertet af København og tilbyder lidt flere brands og plads end de andre. I slutningen af 2016 udvidede de deres stueetage og skønhedsunivers. Med sine mere end 2000 kvadratmeters skønhed er Magasin Du Nords nye beautyunivers nu Skandinaviens største. Hos Magasin du Nord bliver du altid mødt med et smil, og kundeservice og ekspertise er noget af det, der kendetegner stormagasinet.

SKO: ST. REGNEGADE 2, 1110 KØBENHAVN K TØJ: GAMMELMØNT 2, 1116 KØBENHAVN K Holly Golightly har eksisteret siden 2001 og består af to eksklusive butikker i hjertet af København - en med accessories, tasker og sko i Store Regnegade og én lige rundt om hjørnet på Gammel Mønt, hvor der forhandles tøj. Holly Golightly fører kun luksusmærker, og her finder du brands som Proenza Schouler, Saks Potts, Sophie Bille Brahe, Chloé, Aquazurra, Stine Goya og mange flere. Holly Golightly er til den klassiske stilbevidste kvinde, men samtidig også til kvinden som kan lide at udfordre sin indre fashionista og sætte sit eget præg på modebilledet.

GRØNNEGADE 27-29, 1107 KØBENHAVN K Er du vild med sko og accessories, skal du tage et smut forbi Kassandra i Grønnegade i en charmerende gammel bygning i hjertet af København. Her kan du få timer til at gå i butikkens tre afdelinger. På hylderne finder du de mest luksuriøse brands inden for sko, tasker og accessories fra internationale modebrands som Givenchy, Prada, Tom Ford, Chloé, Saint Laurent, Miu Miu og som den eneste butik i norden, kan du købe Dior sko.

NY ØSTERGADE 11, 1101 KØBENHAVN K Hvis du søger en shoppingoplevelse ud over det sædvanlige, er Rue Verte stedet at besøge. Rue Verte er en high-end interiør- og designbutik etableret i 1994 og er en af de første livsstils konceptbutikker i Europa. Her kan du udforske den mere end 250 år gamle fredede bygning, hvor nye og gamle møbler blander sig med lamper, tæpper, pynteting, billedrammer, coffeetable-books, og hvor hvert rum er indrettet, møbleret og dekoreret ligesom de forskellige rum i et privat hjem. Skulle det ske, at du ikke køber noget, er du i hvert fald blevet en oplevelse rigere.


For more information: www.porsche.dk

Great ideas can change your mind. But only courage can change the world. The new Panamera.

Porsche Panamera 4: Price from DKK 1.798.792. Fuel consumption combined: 12,8-13,0 km/l - 177 g/km D Porsche Panamera 4S: Price from DKK 2.200.937. Fuel consumption combined: 12,2 - 177 g/km E Porsche Panamera 4S Diesel: Price from DKK 2.277.375. Fuel consumption combined: 14,7 - 178 g/km D Porsche Panamera Turbo: Price from DKK 2.943.767. Fuel consumption combined: 10,6 - 178 g/km F


Spanske superdråber stormer frem Fem druer, du skal kende Tempranillo Spaniens mest kendte røde drue. Den dyrkes i hele landet landet og giver meget karakteristiske vine. ‘Tempra’ betyder tidlig på spansk, og den har fået navnet, fordi den modner tidligt i forhold til andre røde druer. Den er særdeles udbredt i Rioja og blandes ofte med Merlot og Cabernet Sauvignon.

Spanien har verdens tredjestørste vinproduktion og nogle af verdens allerbedste vine. Preben Nielsen fra Grapeland i Aarhus ved alt, hvad der er værd at vide om spansk vin. Her får du en guide, der garanterer dig store oplevelser på glas. Lene Rode Spanien har været et vinland i rivende udvikling de seneste 10-20 år, og det er nu, man virkelig kan se og smage forandringen i vinene. Bl.a. fordi de yngste generationer har skiftet spor og gerne vil lave deres egne vine. Tidligere solgte vinbønderne druerne til større vinhuse eller cooperativer, hvor de typisk fik betaling efter kvantitet. I dag insisterer de på at lave deres vine selv, og går i høj grad efter kvalitet. De har forfinet dyrkningsmetoderne og indført økologi og bæredygtighed. De vil gerne passe på markerne og give det bedste videre til de næste generationer. Gennem årtier er Preben Nielsen og hans familie vendt tilbage til Spanien igen og igen. Han elsker spaniernes venlige imødekommenhed og gæstfrihed - og kulturen med masser af kant og intensitet.

Mødet mellem det passionerede og det uprætentiøse. Sådan er landet og menneskene - og sådan er de spanske vine også. - Så snart jeg passerer den spanske grænse, falder mine skuldre helt ned på plads. Så er jeg hjemme, fortæller Preben Nielsen. 16

Grapeland importerer udelukkende fra Spanien og sætter en ære i at finde de bedste vine, fra små produktioner og vinhuse, som har en god historie og naturligvis vine, der smager godt – vine man bliver glad af, som han siger. Preben og hans kone Charite rejser selv til Spanien flere gange om året og besøger vinhusene. De går efter dem, der virkelig er passionerede omkring det at lave god vin. Det vil sige, at arbejdet i marken og kælderen foregår med største omhyggelighed og med respekt for druerne. Vi sætter en hel dag af til hvert hus, for det er sådan, vi får de gode historier og lærer vinfolkene at kende. Man får nemlig ikke bare sådan lige lov at handle med de passionerede spanske vinbønder. Kemien skal være der, før man får lov at købe, og de presser aldrig på for at sælge - tvært imod, siger Preben Nielsen. Grapeland fokuserer foreløbig på de 10 distrikter: Penedés, Emporda, Priorat, Montsant, Rioja, Castillo-la Mancha, Tarrgona, Conca de Barbera, Ribera del Duero og Rías Baixa. Fire af vinhusene er er økologisk certificerede, og resten dyrker efter økologiske/biodynamiske metoder, men er ikke certificerede.

Garnacha Den røde drue, der er kendt som Grenache i Frankrig stormer lige nu frem i Spanien. Det er en kraftig drue med masser af alkohol. Den tyndskindede Garnacha er fremragende til rosé, mens den tykskindede giver en smuk, nærmest mørklilla farve. Den har duft og smag af solbær, krydderier og peber. Tåler lang lagring og gør sig godt i samspil med andre druer. Cariñena - Samsó Blå drue, der stammer fra Aragon. De seneste år er den også blevet meget populær i området Priorat syd for Barcelona, hvor den har løftet regionens vine til et hidtil uset niveau. Cariñena har en del syre, og blandes derfor ofte med mere runde sorter som Syrah, Granacha og Cabernet Sauvignon - men den står efterhånden ofte også alene og gør det godt. Macabeo - Viura Grøn drue, som er den mest udbredte i Nordspanien. Her indgår den som en fast del af cavaproduktionen. Macabeo i sig selv er meget blomsteragtig og ses som regel i samspil med andre druer. Går under navnet Viura i Rioja, hvor den ofte bruges som eneste drue i hvidvin. Albariño Denne drue dyrkes i Galicien i området Rías Baixas, det er drue, der er virkelig på vej frem. Frisk og frugtig drue og oftest kan man fornemme salt fra Atlanterhavet i vinene.


VI FLYVER DIG FREM &

”KØRER” DIG HJEM Vi giver vandflyveren til København, når du leaser hos os

LÆS MERE PÅ

nellemannleasing.dk/vandflyveren info@nellemannleasing.dk +45 38 41 03 71 Nellemannleasing.dk

*Betingelser: Tilbuddet gælder ved oprettelse af ny leasingaftale og er gældende på bilens afhentningsdag. Maks. én billet pr. ny leasingaftale. Der er begrænset antal. Værdi 1.800 kr.


Cava Parató Brut,12% Macabeo, Xarel.lo, Parellada og Chardonnay giver denne cava en anelse sødme og godt med bobler. Den kan drikkes både til snacks, forretter, velkomstdrink eller bare fordi. 119,00 DKK

Carles Andreu 2011 Brut nature Barrica Reserva, 11,5% Efter seks mdr. på fad og 26 mdr. på flaske kan denne cava let tilfredsstille kræsne elskere af mousserende vine. Den har lidt mere syre en Paratóen og kan drikkes til alt - også krydret asiatisk mad eller sågar en bøf. 189,00 DKK

10

STENSIKRE SPANSKE VINHITS Tricó 2013 Compañia De Vinos Trico - Rías Baixas Trico er dyrket ved Atlanterhavet, og det kan smages. Den har både salt, fedme, friskhed og frugt - lidt som balsamico. En fremragende vin til fisk, skaldyr og blæksprutter. 149,00 DKK

18

El Terrat 2015 El Terrat de Mas Vicenç, 12% El Terrat betyder “Til terrassen”, og det er lige, hvad den er. Perfekt til at drikke på terrassen. Man behøver ikke noget til. Macabeu og Muscat giver en sød duft af hvide frugter og blomster, men smagen er ikke sød, men frisk. Nydes ved ca. 8 grader 89,00 DKK

Dent de Lleó 2015 Dent de Lleó de MaAs Vicenç, 13% Granacha Blanca og Chardonnay og 5 måneders fadlagring giver en elegant, gylden vin, med den genkendelige smag af fadlagret Chardonnay og tydelige noter af moden citrus. En elegant, cremet og insisterende vin med en lang eftersmag. En af de sjældne hvidvine, der kan drikkes til en stor, rød bøf. Nydes ved ca. 12 grader 139,00 DKK


Ercavio Joven 2015 Más Que Vinos, 13% 100 % Tempranillo, håndhøstede druer giver vinen en mørk kirsebærrød farve med violet kant, som ofte kendetegner en ung vin. Varm frugtsmag, bløde tanniner, ledsaget af en lang, frisk fløjlsagtig eftersmag. En velafbalanceret, direkte og ukompliceret vin. Efter gæring i ståltanke flyttes vinen til amforas – store cementfade. God til let sommermad, pastaretter, tapas, snacks eller blot til nydelse. Nydes ved ca. 16-18 grader 69,00 DKK

Inquiet 2015 Rendé Masdéu 95% Cabernet Sauvignon og 5% Syrah gør Inquiet til en frugtbombe med en anelse syre. Den gør sig rigtig godt til letter retter og er oplagt til tapas. En meget let og tilgængelig vin, som gør sig godt året rundt. Nydes ved 16-18 grader 89,00 DKK

Pinuaga 200 Cepás 2013 Meget kraftig og karakterfuld enkeltmarksvin. 100% Tempranillo med 14 mdr. på egefade. Velafbalanceret vin med karakter. Smag af vanilje, modne bær, tørrede frugt, silkebløde taniner, lang eftersmagt: en vin der gør dig glad. Den holder 14,5% og er 100% økologisk. Nydes ved 16-18 grader 198,00 DKK

FAKTA Med mere end 1,17 mil. hektar beplantet med vinstokke har Spanien verdens største dyrkningsareal. Men fordi de spanske vinbønder prioriterer plads mellem stokkene har landet kun den tredjestørste produktion (efter Frankrig og Italien, der skiftes til at have første- og andenpladsen) Blandt Spaniens vinbønder vinder gamle, lokale druer og metoder frem igen, som det at bruge amforas. Amforas er store lerfade/cementfade (som man oprindeligt brugte i Spanien, før træfade kom til). Dem kombinerer man i dag med moderne teknologi som gæring under kontrolleret temperatur og blidere måder at behandle druerne på gennem hele processen. Tilsammen giver det en meget højere kvalitet og større smagsoplevelser i vinene fra Spanien. Grapeland Rosensgade 30 8000 Aarhus C. www.grapeland.dk

Finca de los Arandinos 2011 En Crianza med 90% tempranillo, 5% granacha, 5% mazuelo, lagret 13 mdr. på egefade. Du vil kunne nikke genkendende til smagen af Rioja i denne vin, men også fornemme de nye veje som bl.a. dette vinhus går i Rioja. En afbalanceret vin med en fyldig smag af vanilje og mørke bær. En vin der skal have meget luft og gør sig bedst med mad - fx en hjemmelavet pizza. Nydes ved 16-18 grader 129,00 DKK

Lluna Vella 2012 Celler Balaguer i Cabré, Priorat, 16% 100% Garnacha og fadlagret i 10 mdr. En unik vin lavet i begrænset antal (4266 flasker). Meget imødekommende, rund vin, som gør sig rigtig godt til fed mad som and eller kraftige gryderetter. 198,00 DKK

19


Peter Elbæk

Dansk taskedesign med international succes Rodtnes Bags er den perfekte forening af stil, coolness og funktionalitet. Fra den ultimative workbag til den smukkeste clutch. Taskerne er skabt af den prisvindende danske arkitekt Mette Rødtnes. Med sin sikre sans for formgivning kombinerer hun råt, nordisk design med stolte sydeuropæiske håndværkstraditioner. Lene Rode

Hvorfor findes der ikke en taske, man kan have en 15” laptop og andre arbejdsting i og som samtidig er smuk at se på og lækker at røre ved? Det var en kilde til flere års frustration for Mette Rødtnes. Som arkitekt på farten og med høje æstetiske krav kunne hun bare ikke se sig selv med nogle af de tasker, hun kunne finde. Derfor satte hun sig for at lave den ultimative work bag. Den som kan det hele og stadig er smuk at se på. Og efter hundredevis af tegninger og overvejelser og i tæt samarbejde med dygtige håndværkere, kom Loretta til verden i 2012. Snart prydede den adskillige avisforsider på skulderen af Margrethe Vestager. Og et halvt år efter lanceringen var hele den første kollektion revet væk. Siden har den fået selskab af den lidt strammere model Avery Workbag i både dame- og herreversion og en stor kollektion af tasker, så der nu er til enhver lejlighed. Skuldertasker, 20

weekendtasker, håndtasker, punge, små pouches, så man lettere kan organisere sine tech-accessories, pas, billetter etc. Alle i samme eksklusive læderkvalitet, gennemarbejdede håndværk og stilsikre udtryk. Rodtnes Bags er virkeliggørelsen af Mette Rødtnes’ egne taskedrømme. Hun designer de tasker, hun selv kan lide og har brugt oceaner af tid på at finde den hel rigtige producent, som kan levere den kompromisløse kvalitet, hun forventer. Både i læder, spænder og håndværk. Hun gennemtænker detaljerne, så hankenes længde kan justeres, og man let kan komme til telefon og nøgler. Og så går hun efter at ramme en tidløs æstetik, der er moderne nu men også holder om tre år. Den passion for æstetik forenet med en høj grad af funktionalitet og holdbarhed er essensen af Rodtnes Bags.

Mette Rodtnes er oprindeligt arkitekt og startede Rodtnes bags i 2012. Taskerne forhandles i dag på tre kontinenter og kollektionen vokser år for år. Se mere på: www.rodtnesbags.com


I Avery kollektionen findes også de populære Avery handbag og Avery shoulderbag. Lidt mindre tasker i cool design til enhver lejlighed.

Loretta var den allerførste Rodtnes taske. Ud over at se godt ud, er den kendetegnet ved at have plads til laptop, skiftesko, tørklæde, trøje, vandflaske - og hvad man ellers har brug for på en arbejdsdag på farten.

Avery Workbag fås både til mænd og kvinder og er perfekt til at fragte laptop, papirer, pung, briller og andre fornødenheder i stil til og fra job og møder.

Weekendtasken er en unisex model, som fåes i både skind og ruskind og har plads nok til tøj og toiletgrej til en hel weekend. Og så har den kabinemål, så du kan have den med om bord på flyet.

PRØV EN DRØM AF EN SENG HOS THORSEN MØBLER! Hästens 2000T er helt igennem håndbygget af kun de allerfineste naturmaterialer, der sammen med en unik lagdelingsmetode og et dobbelt posefjedersystem leverer den ultimative søvnoplevelse.

Åbningstider Man-fredag. . . 10.00-17.30 Lørdag . . . . . 10.00-15.00 www.thorsen.dk . . . . . 24-7

Viborgvej 175, 8210 Aarhus V. Tel. 8675 2999, mail@thorsen.dk www.thorsen.dk

De små trincket cases er geniale, når du har smykker med på rejsen. Eller som smykkeskrin derhjemme. Dine smykker ligger godt beskyttet i små lommer. Fås i flere farver og størrelser.


8 GODE PAKKERÅD:

REJS LET OG EFFEKTIVT

Uanset, om du skal på forretningsrejse eller en lille ferie, er håndbagage alene en fantastisk effektiv måde at rejse på. Det er overskueligt og lettere at rejse med. Her har du otte gode pakkeråd til den korte rejse: Julie Lyck 1. Research og planlæg hjemmefra Har du en plan for, hvad du skal og har undersøgt vejrudsigten hjemmefra, er du godt på vej – ud fra disse informationer kan du nemlig planlægge dine outfits hjemmefra. Det skaber både ro i hovedet og giver dig ikke problemer på rejsen, hvis du har planlagt det på forhånd. 2. Kombinér Tag beklædningsgenstande med, som kan kombineres. Et par bukser kan eksempelvis kombineres med flere T-shirts/bluser, og et par sneakers kan pludselig give et andet udtryk til et par jeans og en blazer. Det handler derfor om at tænke kreativt og kombinere. 3. Basisfarver – Keep it simple! Med mindre du ikke kan leve uden pangfarver så hold dig til en basisfarve, når du pakker. F.eks. sort, grå eller blå, og supplér det med andre farver. Så slipper du samtidig for tøjkrise. 4. Kill your darlings Pak kun det undertøj og de par strømper, du reelt kommer til at bruge på turen. 5. Medbring kun dit yndlingstøj Mange af os har en tendens til at medbringe den samme kjole eller specielle skjorte på hver rejse, fordi vi tror, vi denne gang

får det brugt. Erkend, at hvis du ikke har fået det brugt endnu, så får du heller ikke brugt det denne gang. Medbring derfor kun dit yndlingstøj. 6. Rejs i det tungeste Rejs i dit mest voluminøse og tunge tøj. Hvis du absolut VIL have en ekstra yndlings sweater eller -cardigan med, så bind den rundt om livet eller tag den over skulderen. De fleste flyselskaber har nemlig ikke sat en begrænsning for, hvor meget tøj, man må iføre sig ombord. At iføre sig tunge sko eller overtøj kan somme tider spare dig for næsten et kilo og give dig meget mere plads i kufferten. 7. Rul dit tøj eller brug glattejern kreativt Har du primært tøj med, som har en potentiel risiko for at krølle, og du ved, at der ikke findes et strygejern eller strygeservice på din destination, så rul det hjemmefra. Hvis det heller ikke fungerer for dig, så kan et glattejern gøre underværker. 8. Begræns antallet af sko Det optimale antal sko er to par: et par praktiske sko, du kan have på under rejsen og et pænere par, der kan ligge i kufferten. Jeg plejer at sige max 3 par sko, hvis man er kvinde. Tag helst et par pæne og et par behagelige med. Et par til dagtimerne og et til aftenen er et godt udgangspunkt.

GODE PAKKERÅD TIL TOILETTASKEN Noget af det, der fylder mest, er skønhedsprodukter og toiletsager i original størrelse. Du kan spare ekstra meget plads, ved hjælp af disse tre tips: 1. Pak dine toiletartikler i mindre beholdere. De fleste brands forhandler produkter i rejsestørrelser. Heraf både tandpasta, deodoranter, shampoo - selv tandbørste. Hvis dit yndlingsprodukt ikke findes i miniature, kan du alternativt købe små bøtter til at hælde dine store produkter over i. Bl.a. Matas, Normal, apoteker og diverse supermarkeder forhandler disse til meget få penge.

22

2. Medbring kun få smykker – et sæt øreringe, fingerringe og ét ur. 3. Samme råd som ved pakkeguiden: Kill your darlings. Anvender du ikke normalt saltsvandsspray, får du det nok heller ikke anvendt på din weekend eller –forretningsrejse denne gang. Hos NORDIC Seaplanes må du medbringe op til 6 kg bagage og som klippekortskunde helt op til 12 kg. uden at skulle betale for bagage.


Pharma Medico flies Nordic Seaplanes Pharma Medico is a rapidly expanding business that researches and produces pharmaceuticals, nutraceuticals and medical cosmeceuticals for dermatological disorders. Today, Pharma Medico is a global organisation based on a strong Scandinavian tradition of research excellence and scientific documentation that is dedicated to improving the quality of life of people with effective treatment solutions. Pharma Medico’s exponential growth globally relies on the cooperation between the head office in Aarhus, the regional offices and the ever-increasing number of leading blue chip distributors around the world. For Pharma Medico, Nordic Seaplanes is a welcome short cut to its production facilities in Copenhagen and its representations around the rest of the world.

www.pharmamedico.com

MEXICO CIT Y · NEW YORK · CURITIBA · STAFFORDSHIRE · LONDON · DENMARK · SOUTH AFRICA · MOSCOW · UAE · BANGKOK · HONG KONG · SHANGHAI · SEOUL · SYDNE Y · TOK YO


GOD GOLF, GOD MAD & GODE MANERER Lene Rode

Aarhus Golf Club har en af landets smukkeste baner med udsigt over skov, strand og bløde bakker. Men medlemmerne kommer ikke bare for at spille golf, men i høj grad også for at spise i restauranten og hygge og netværke på kryds og tværs. Her er nemlig en stærk foreningsånd med stor vægt på ordentlighed. Man kan selvfølgelig spille golf. God golf - uanset handicap. Det siger sig selv. Man kan endda gøre det med eventyrlig udsigt. Klubben ligger i det kuperede landskab ved Moesgård Museum, og fra flere huller er der udsigt over Aarhusbugten. Men det helt særlige ved Aarhus Golf Club er stemningen. Atmosfæren. Foreningsånden. Jeg plejer at sige, at vi kan lave god mad og godt fællesskab. Vi har opbygget en forening, hvor man kommer hinanden rigtig meget ved. Stemningen i klubben gør, at det er et sted, medlemmerne elsker at komme, og hvor man bliver hængende, fordi her er rart at være. Folk hygger sig. Det er et frirum, hvor man tager ud og er social. Vi netværker på kryds og tværs og snakker og hjælper hinanden med alt muligt. Vi har 1200 medlemmer med meget forskellig baggrund, profession og alder - så det er på alle måder et fantastisk netværk at være en del af, fortæller klubbens formand Claus Holm Christensen.

24

Klassiske dyder Aarhus Golf Club er den sjette ældste golfklub i Danmark. Og selvom den har moderne faciliteter, er klubben båret af stolte traditioner og klassiske dyder, som medlemmerne holder godt fast i. Ordentlighed er det allervigtigste her i klubben. Vi vil gerne gøre tingene ordentligt samtidig med, at vi udvikler os og følger med tiden. Det betyder, at vi holder fast i gode klassiske manerer, hvor alle hilser på hinanden og udviser opmærksomhed og respekt. Så selv når man kommer her første gang og ikke kender nogen, bliver man mødt af glade, venlige mennesker, der smiler. Vi er en klub for medlemmerne, og vores medlemmer er mennesker, der ønsker at være en aktiv del af klubben. Det giver et meget stærkt fællesskab og en særlig atmosfære, som handler om at være ordentlig hele vejen igennem. Mange af vores medlemmer har spillet i mange år, så de fleste holder også fast i den klassiske påklædning, forklarer Claus Holm Christensen. En af byens bedste restauranter For skiløbere er after ski den halve fornøjelse. For medlemmerne af Aarhus Golf Club er det restauranten. Unico, Aarhus Golf Clubs restaurant er nemlig kåret som byens sjette bedste. Og det siger ikke så lidt. Maden er dansk/nordisk bistromad af meget høj kvalitet og af både den traditionelle og den moderne slags. Alle retter er

Kulturbymatch i Aarhus Golf Club Aarhus Golf Club fejrer også, at Aarhus i år er Europæisk Kulturhovedstad. Det gør de med en Kulturbyuge og -match i uge 29. Her kan man komme og spille greenfee til 125,- kr., og bagefter kan man nyde den særlige kulturbymenu i restauranten til 201,70 kr. Og hvis man ikke er til golf, er man også velkommen til bare at komme for maden og udsigten.


baseret på gode, sæsonaktuelle, danske råvarer. Restauranten har endda sin helt egen bager, som sikrer gæsterne godt, hjemmebagt surdejsbrød hver eneste dag. Unico er ikke bare medlemmernes restaurant. Den er et sted, man kommer og spiser også uden at spille golf og hvor man får helt fantastisk mad til en rigtig god pris. Så den er også meget populær til selskaber, siger den stolte formand. Nye faciliteter og nye medlemmer Men Aarhus Golf Club dyrker de stolte traditioner, sikrer den også fornyelse og nye generationer. I 2017 kan medlemmerne se frem til at hygge sig i forbedrede klublokaler. Og udenfor udvikles banen med blandt andet en ny sø. I øvrigt skal vandet fra søen anvendes til at vande banen, så man undgår at bruge drikkevand. Ordentlighed er også bæredygtighed. Og selvom klubben ikke jagter medlemmer, så er både nye og erfarne golfspillere altid velkomne, og de bliver taget godt imod. - Vi har særlige introduktionsprogrammer til begyndere. De bliver taget imod af erfarne spillere, som tager dem med ud sammen med andre begyndere og deler deres viden og inddrager dem i fællesskabet. Sådan skal det være, mener Claus Holm Christensen. Selv elsker han allermest at sidde på terrassen en sommeraften med gode venner og se solen gå ned over Holme Bakker. Så bliver det ikke bedre.

BESØG LØGISMOSE PÅ NORDRE TOLDBOD OVERFOR NORDIC SEAPLANES OG FÅ 10% RABAT I HELE BUTIKKEN VED FREMVISNING AF DENNE ANNONCE TIL OG MED 31. MAJ 2017 Løgismose Vin, Mad & Delikatesser har med tiden udviklet sig fra at være en lille importør af franske kvalitetsvine direkte fra vinbønderne til et fødevarehus i international klasse. Vi er en del af Løgismose Meyers A/S, der driver Falsled Kro

og Løgismose Udvalgt i samarbejde med Dansk Supermarked samt Løgimose Mejeri og herunder en særlig afdeling for import af gourmetvarer. Vi glæder os til at se dig i vores butik her på Nordre Toldbod.

LØGISMOSE VIN & DELIKATESSER: NORDRE TOLDBOD 16 · 1259 KØBENHAVN K. · TLF. 3332 9332 · ÅBNINGSTIDER: MANDAG-FREDAG 10-19 · LØRDAG 10-17


Audi A5 – avanceret teknologi pakket smukt ind I 2007 revolutionerede Audi sin firmabilsklasse med A5-modellen. Bilproducenten fra Ingolstadt skabte med A5 Coupé et designmæssigt kunstværk, som lynhurtigt tiltrak fans over hele verden. To år senere blev den femdørs coupé A5 Sportback introduceret, og nu 9 år efter, at A5-familien blev præsenteret, er anden generation af A5 Coupé og A5 Sportback på gaden med et nyt, skærpet look og hightech på alle områder. Design Hvordan gør man så et designkunstværk endnu smukkere? Dette spørgsmål har Audi designerne beskæftiget sig med i flere år, og resultatet imponerer. De nye Audi A5 Coupé og Sportback har et moderne design, og samtidig er den nye generation tro mod generne og viderefører den sportslige og elegante karakter i de nye versioner. Det bedste eksempel er den nu 26

tredimensionelle skulderlinje i form af en bølge, som allerede prægede forgængermodellen. Den præcist svungne linje med kraftige forhøjninger over hjulkasserne understreger alle fire hjul – en henvisning til Audi firehjulstrækket quattro.

fra forbrugerelektronikkens verden – fx zoombevægelsen – og Audi connect kobler samtidig bilen op med internettet via det lynhurtige LTE. Audi MMI Navigation plus arbejder tæt sammen med mange assistent- og sikkerhedssystemer.

Ved udformningen af den nye A5-familie har designerne fra Audi sammenført emotionelle former og atletisk spændte flader. Den langstrakte akselafstand, de korte overhæng og den lange, omsluttende motorhjelm med power dome fremhæver A5-familiens dynamik. Singleframe-grillen har en tredimensionel udformning og er markant lavere og bredere end på forgængermodellen.

Det prisvindende Audi virtual cockpit fås som alternativ til de standardmonterede analoge runde instrumenter og viser alle vigtige informationer digitalt i knivskarpe grafikker på den 12,3” store TFT-skærm – f.eks. navigationskortet.

Infotainment Som topudstyr tilbyder Audi MMI Navigation plus med MMI touch, der genkender håndskrift samt kendte touch-bevægelser

Audi smartphone interface integrerer udvalgte apps fra iOS- og Android-mobiltelefoner i et særligt udviklet univers i MMI. Audi phone box, som ligeledes er ekstraudstyr, kobler førerens smartphone op med bilens antenne og kan samtidig lade den op induktivt.


Førerassistentsystemer Når det gælder udvalget af førerassistentsystemer, er Audi A5 med helt fremme. En intelligent kombination af forskellige teknologier øger sikkerheden, komforten og effektiviteten. Samtidig tager Audi næste skridt i retning af selvkørende biler. Her spiller den adaptive fartpilot med Stop&Go inklusive køassistent en central rolle. Den accelererer og decelererer automatisk og aflaster føreren i tæt trafik med en hastighed på op til 65 km/t. Den forudseende effektivitetsassistent, som be-

arbejder GPS-informationer fra området omkring bilen, hjælper med målrettede kørselsanvisninger for at spare brændstof og tager f.eks. selv farten af i sving. Undvigeassistenten griber ind, hvis man er nødt til at køre uden om en forhindring for at undgå en ulykke. Ved hjælp af data fra frontkameraet, den adaptive fartpilot og radarsensorerne beregner den i løbet af brøkdele af et sekund en egnet vej. Andre assistentsystemer som drejeassistent, parkeringsassistent, assistent til registrering af tværgående trafik bagved, udstignings-

advarsel, kamerabaseret vejskilteassistent, Audi active lane assist og Audi side assist fuldender udbuddet af assistentsystemer. Motorer Til den nye Audi A5 kan man vælge mellem to benzin- og tre dieselmotorer, der leverer en ydelse på mellem 190 hk og 272 hk. Til alle motorerne fås en skræddersyet gearkasseteknologi – 6-trins manuel gearkasse, 7-trins S tronic-dobbeltkoblingsgearkasse eller 8-trins tiptronic automatgearkasse.


quattro ultra Det er første gang, Audi A5 fås med den nye ultra-teknologi til quattro firehjulstræksystemet. I det omfang, det er muligt, udnytter den fordelene ved forhjulstræk, men kan til enhver tid slå firehjulstrækket til. For at kunne vurdere det konkrete behov indsamler og analyserer systemet alle mulige informationer 100 gange i sekundet. Firehjulstrækket tilsluttes forudseende eller reaktivt. Styringsenheden beregner 0,5 sekunder forud og retter sig efter førerens kørestil, ESC-stabiliseringssystemets status samt indstillingen i køredynamiksystemet Audi drive select. Hvis man ikke kan forudse en speciel situation, fx hvis hjulene kommer fra tør asfalt ud på is, reagerer systemet lynhurtigt og slår quattro til reaktivt. Audi select Hvordan får man så fingre i den nye A5? Man kan naturligvis købe den, så man har den helt for sig selv. Man kan lease den, hvis man gerne vil være sikker på, hvad man præcist har af udgifter til bil hver måned. Og som noget relativt nyt kan man nu også leje den i seks måneder via Audis nye mobilitetskoncept Audi select, hvis man gerne vil køre i den nu men f.eks. gerne vil have en Audi Q5 at køre i til efteråret. Mobilitetskonceptet fungerer på den måde, at man for en periode på 12 måneder vælger to Audi personbiler, som man har i seks måneder af gangen. Man kan også vælge kun én bil i 6 måneder. Konceptet er ”all inklusive” dvs. inkl. forsikring, ejerafgift, Audi mobilitetsservice og vinterdæk, så der er intet at bekymre sig om.

28

Det hele foregår online, så man kan sidde hjemme og vælge mellem forskellige modeller og se priser på, hvad den faste månedlige betaling bliver. 3 uger efter bestillingen kan man hente sin bil hos en af de 8 Audi forhandlere. Audi i Danmark har meget fokus på den digitale tidsalder og tilpasser sig løbende forbrugernes ændrede digitale adfærd samt fremtidige mobilitetsformer. Audi select er derfor et perfekt supplement til det klassiske udbud i form af salg eller leasing af biler. Audi select programmet indeholder modeller fra Audi A3 Cabriolet og opefter, og de er alle med automatgear, relativt store motorer og højt udstyrsniveau. På audi.dk/select kan man se priser på lige præcis den sammensætning af biler, man ønsker, samt læse mere om konceptet. Ny Audi Q5 Med Audi select kunne en god kombinationsmulighed til den nye A5 Coupé f.eks. være den nye Audi Q5, der lanceres i Danmark i foråret. På denne måde kan man prøve hele to nye generationer i løbet af et år. A5 Coupé står hos de danske Audi forhandlere nu, og Audi Q5 er på vej, så den er klar, når du er klar! Læs mere om Audis forskellige modeller og finansieringsmuligheder på www.audi.dk


Skt. Clemenstorv 6 • 8000 Århus C • Tlf. 8612 1799

KnudPedersen_210x297_1115.indd 1

26.11.15 11:31


København har ansvar for vækst i hele Danmark Lene Rode

København er en af verdens grønneste, smukkeste og bedste byer at bo og leve i. Den position ønsker overborgmester Frank Jensen selvfølgelig at fastholde. Men hans store ambition er, at København skal blive bedre til at skabe vækst, arbejdspladser og gode forhold for iværksættere. Det er nemlig ikke bare godt for København men for hele Danmark. Fra Aalborg og minister på Christiansborg til Konge af København. Eller i hvert fald overborgmester. Frank Jensen er både politiker og socialdemokrat helt ind i knoglerne. Og siden 2010 har hans primære projekt heddet København.

Frank Jensen er Københavns overborgmester pr. 1. januar 2010 og fhv. minister og tidligere socialdemokratisk folketingsmedlem. Han er sammen med Mogens Jensen Socialdemokratiets nuværende næstformænd, valgt på partiets kongres i 2012

30

Og overborgmesteren er stolt af sin by. Meget stolt. Men ikke blind for, hvor den ikke bare kan, men skal blive bedre. København er verdensberømt for at være en bæredygtig, grøn hovedstad med en tårnhøj livskvalitet. Vi får årligt hundredvis af delegationsbesøg fra byer i udlandet, som kommer her for at se vores grønne løsninger – fx cykelstier, centralvarme og klimasikring - og mødes med de danske virksomheder, som har skabt dem. Når jeg rejser ud i verden og mødes med andre borgmestre, hylder de København for vores klimaprofil i en grad, så man næsten bliver helt flov. Det er en kæmpe international trend, at statsledere snakker – mens lokale ledere handler på klimadagsordenen, siger Frank Jensen.


ER DIN VIRKSOMHED UDFORDRET AF DIGITAL TRANSFORMATION? 60% af alle kunderejser starter digitalt – og ofte Mobile First. Ved du, hvad du skal bruge viden om – og mapping af – kunderejser til?

THE JOURNEY giver dig svarene – og er på samme tid en metodik og et arbejdsredskab til udvikling af intelligent marketing og teknologi, der løser et konkret problem for dine kunder og herved skaber forretningsudvikling. THE JOURNEY skal tages helt bogstaveligt. En rejse, som identificerer alle de kontaktpunkter, hvor en kunde interagerer med din virksomhed eller dit brand. Kunderejsen kan være kort, den kan være lang og den kan være kompleks, alt efter om du sælger kort- eller langvarige forbrugsgoder eller serviceydelser. 727+Klean har specialiseret sig i at gøre udviklingsprocessen kort og konkret, så du hurtigere og billigere kan komme i gang med at levere UNIKKE KUNDEOPLEVELSER.

THE JOURNEY ER EN METODIK OG ET ARBEJDSREDSKAB TIL FORRETNINGSUDVIKLING – TIL AT UDVIKLE INTELLIGENT MARKETING OG TEKNOLOGI, DER LØSER ET PROBLEM FOR DINE KUNDER OG FLYTTER DIN FORRETNING.

Bestil THE JOURNEY avisen på 727.dk eller Klean.dk og læs om en lang række succesfulde cases fra forskellige brancher. Eller endnu bedre – ta’ fat i os og book et møde om marketing, teknologi og forretningsudvikling. Kontakt Tom Elert, Strategic Director 727 på te@727.dk eller Ole Østergaard, Director, Partner, Klean på ole@klean.dk

727 COMMUNICATION

727 PHOTO

KLEAN

Niels Bohrs Vej 23, Stilling 8660 Skanderborg mail@727.dk

Niels Bohrs Vej 23, Stilling 8660 Skanderborg fotograf@727.dk

Skovvejen 2A 8000 Aarhus C

+45 70 260 727

88092_Ann_The_Journey_Nordic Seaplanes.indd 1

+45 70 233 727

kontakt@klean.dk +45 70 202 797

23/01/17 13.23


Frank Jensens bedste tips til gæster i København København har så meget at byde på. Det er blandt andet derfor, at vi oplever stor vækst i antallet af turister. Jeg vil anbefale besøgende at lægge vejen forbi nogle af vores madmarkeder og opleve stemningen på Papirøen, i Kødbyen eller Torvehallerne. Og så er København smuk fra vandsiden, så jeg vil også anbefale en tur med en havnebus eller kanalrundfart. Og så var jeg forleden ude i Københavns helt nye skøjtehal på Amager, hvor man kan leje skøjter og få sig en skøjtetur på den helt fantastiske bane i en smuk, smuk hal. Det er virkelig en dejlig oplevelse.

Kunsten at finde bolig og job til alle Ligesom danskerne igen og igen kåres som verdens lykkeligste folk, kåres København som en af verdens bedste byer at bo i. Men der er kamp om pladsen, og det er en udfordring, overborgmesteren tager meget alvorligt: Min allervigtigste opgave er at sikre, at København bliver ved med at være en by for alle. Der er et kæmpe pres på boligmarkedet i København, fordi byen vokser og er i vækst – men bagsiden må ikke være, at folk med almindelige indkomster ikke kan finde en bolig i byen, eller at de svage borgere bliver presset ud. Det er en hjertesag for mig, at vi skal bruge alle de redskaber, vi har til rådighed politisk for at sikre, at der bliver bygget boliger, som er til at betale, og at der bliver bygget almene boliger også i byens nye, mondæne områder, så der er plads til alle slags mennesker i byens forskellige kvarterer, forklarer Frank Jensen. Og alle københavnerne skal ikke bare kunne bo i byen. De skal også kunne finde et job - og det kræver vækst. København vokser med ca. 10.000 nye københavnere om året. Derfor er det vigtigt, at der bliver skabt nye arbejdspladser, og at vi er i stand til at tiltrække investeringer udefra og talent. København har et ansvar for væksten i hele Danmark. Gang i hjulene i København giver arbejdspladser og vækst i resten af Danmark. Heldigvis er der ved at komme godt gang i væksten, hvilket er tydeligt, når man ser rundt i byen. Lige nu er Københavns vartegn skylinen med de mange kraner, der arbejder. Nødvendig vækst og iværksætteri Gang i væksten og antallet af arbejdspladser kræver, at København er en god by at drive virksomhed i. Både for dem, der allerede har succes - og dem, der får det i fremtiden. Og netop her indrømmer Frank Jensen, at hans by skal blive bedre: København har en solid økonomi og gode rammer, men vi halter noget efter sammenlignelige regioner, når det handler om at 32

skabe vækst og tiltrække investeringer. Derfor har vi lanceret vækstsamarbejdet Greater Copenhagen med 79 kommuner og tre regioner i Østdanmark og Sydsverige. På den måde er vi gået fra 600.000 til fire millioner indbyggere og har en kritisk masse til at konkurrere med europæiske vækstmetropoler som Stockholm, Hamborg og Amsterdam. Grundlæggende handler det om at være en troværdig samarbejdspartner for erhvervslivet – at kommunen skal hjælpe erhvervslivet, ikke lægge forhindringer i vejen. Derfor arbejder vi for en effektiv erhvervsservice med én indgang for virksomhederne, fortæller Overborgmesteren, som også vil skabe bedre betingelser for iværksættermiljøet som en nødvendig investering i fremtiden: Vi ved alle sammen, at iværksættere er vigtige, fordi én af dem i løbet af nogle år kan udvikle sig til det nye store eksporteventyr, der skaber vækst og arbejdspladser. Derfor er vi i gang med at styrke servicen overfor iværksættere med flere kurser og ved at støtte byens iværksættermiljøer, hvor små nystartede virksomheder kan arbejde, netværke og hjælpe hinanden. Eftermælet Mangfoldighed, boliger og en god folkeskole. Det er de tre ting, Frank Jensen allerhelst vil huskes for, når han endda giver borgmesterkæden videre til sin efterfølger: Jeg vil gerne huskes som overborgmesteren, der sørgede for, at der også i fremtiden er plads til alle slags mennesker i København. At der bliver ved med at være boliger, der er til at betale for mennesker med almindelige indkomster, så København bliver ved med at være en blandet og levende by. Hvis jeg må ønske at blive husket for én ting mere, så skal det være det gigantiske løft, vi har givet folkeskolen i København. Vi har snart renoveret alle Københavns folkeskoler, så der er gode rammer for læring og fællesskab - og det faglige niveau følger heldigvis med op, siger den stolte Overborgmester.


AARHUS GOLF CLUB

Design: himmelblaa.dk

Frisk luft og fællesskab. Midt i naturen og midt i Aarhus.

Ny Moesgårdvej 50 8270 Højbjerg Tlf. +45 86 27 63 22 info@aarhusgolf.dk


Twin Otter DHC6-300

Spar tid!

Passagerer: Fart: Max distance: Rejsehøjde: Avionics: Motorer: Crew:

Book din billet på www.seaplanes.dk

13-19 250 km/t 1.000 km Op til 3 km. Garmin 950 PT6A-27 2 piloter

AARHUS Østhavnsvej 37 8000 Aarhus C Gratis parkering lige ved gaten, yderst på molen ved Miljøhavnen. KØBENHAVN Nordre Toldbod 29 1259 København K Betalingsparkering gennem porten helt fremme ved gaten.

45 m

inut

3 tim

er

3-3½

34

time

tim

ter

e


Fokus media - vestjysk rotation

Forvent meget mere af din revisor

Ethvert revisionsfirma kan lave et skarpt årsregnskab. Det er ingen sag. Det er heller ikke ret svært at yde god skatterådgivning eller hjælpe med indberetninger og alt det andet.

på samme måde som en intern controller eller regnskabsafdeling. Derfor rådgiver vi i dybden, og vi ser både muligheder og faresignaler hos vores kunder.

Du skal forvente mere af din revisor. Du skal forvente, at revisoren tilfører dig og din virksomhed ekstra værdi. Det er sådan, den gode revisor skiller sig ud, og lige præcis dét sætter vi en ære i hos Risskov Revision.

Vi er den mur, du spiller bolden op ad, når du leder efter den bedste løsning – uanset om solen skinner, eller skyerne trækker ind over jer. På den måde kan du være tryg ved, at I vælger velunderbyggede og solide løsninger. Naturligvis med respekt for jeres værdier og virksomhedskultur.

Derfor måler vi ikke vores succeser i antal fakturerede timer eller antal underskrevne regnskaber. Vi måler i tilfredse kunder. Kunder, der har fået mere værdi end det tal, der står nederst på fakturaen. Det er måske den bedste grund til, at mellemstore virksomheder, iværksættere og ejerledede virksomheder i alle størrelser vælger Risskov Revision som deres betroede rådgiver. Hvis du føler dig som et nummer i køen hos dit nuværende revisionsfirma eller overvejer at få hjælp til økonomi og regnskab for første gang, har vi tid til et møde. Risskov Revision – Dynamik gennem engagement Som statsautoriseret revisionsvirksomhed med mange års erfaring og en bred viden inden for mange brancher kan vi naturligvis alt det, der skal til. Nøjagtig lige som alle de andre. Læg dertil, at du møder en revisor, der interesserer sig reelt for dig og din virksomhed. Du møder en revisor, der er en proaktiv bidragyder og rådgiver, fordi vi har indgående kendskab til din forretning. Det sætter os i stand til at sparre, byde ind og agere

Det skal være nemt for dig Tag trygt fat i os. Vi sikrer den daglige administration hos mange af vores kunder, som får tid til at drive forretning i stedet for at svede over bogføring, momsregnskaber, løn og sygedagpengerefusion. Det gør vi også gerne for dig. Og går du med en iværksætter i maven, hjælper vi med budget og forretningsplan, så du står langt stærkere over for banken. Det betaler sig altid at være forberedt, og vi ved, hvad pengeinstitutterne leder efter. Vi gør det meget nemmere for dig at regne den ud. Det er bare en af grundene til, at du skal tale med os.


ROSBORG MØBLER Kom og oplev den smagfulde stemning i det gamle mejeri. Se de nyeste designs, det bedste indenfor belysning, gennemført kvalitet krydret med respekt for de klassiske mestre. Hos Rosborg Møbler har vi et bredt udvalg at møbler, belysning, tæpper og boligtilbehør fra over 200 danske og internationale brands. Har du brug for hjælp til indretningen, kan vi også hjælpe med dette. Besøg os eller læs mere på

design siden 1966

Hos Rosborg Møbler finder du et bredt sortiment af danske såvel som internationale brands. Kom og besøg os i vores 1.200 kvm. store møbelhus eller bestil dine næste designmøbler, belysning eller boligtilbehør på vores online shop. Vi forhandler bl.a. Carl Hansen, dk3, erik Jørgensen, Flos, Fredericia Furniture, HAY, Louis Poulsen, PP Møbler, naver, Muuto, swedese, Tom dixon og Vitra m.fl.

Shop online på ROsBORgsHOP.dk

Find Os HeR

Rosborg Møbler A/S Astrupvej 1 DK-8370 Hadsten Tlf: 8698 9322

ÅBningsTideR

Hverdage kl. 10.00 - 17.30 Lørdag kl. 10.00 - 14.00 Søndag kl. 10.00 - 15.00 (1. søndag i hver måned)

FØLg Os PÅ

Facebook / instagram

MAGASIN LAYOUT: WWW.HIMMELBLAA.DK

ROSBORGSHOP.DK

Nordicseaplanes 45 min web  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you