Page 1

45 MINUTTER MELLEM AARHUS & KØBENHAVN

NORDIC SEAPLANES JUNI 2017 3. UDGAVE

JACOB BUNDGAARD

KLIPPEKORTAFTALE

AARHUS ER I GANG MED EN MENTAL FORANDRING ULTRA-AMBITIØS

CHRISTINA GIVER KONKURRENTERNE BAGHJUL DET VIDSTE DU IKKE OM

ROSKILDE, NORTHSIDE OG SMUKFEST

FLYV TIL KØBENHAVN ELLER AARHUS OG KØR VIDERE I EN AUDI ERHVERVSEVENTYR

TÅGE FOR MILLIONER


Kære læser Året er godt begyndt. Vi har en meget fin belægning, og der er generelt helt udsolgt på de første og sidste afgange. Vi har rigtig mange meget glade passagerer, hvoraf godt halvdelen er gengangere, og der bliver heldigvis flere og flere. I dette nummer af 45 MIN magasinet beskriver vi lidt nærmere, hvad vi gør for at tiltrække og fastholde vores passagerer. Ikke alene har vi jo landets absolut hurtigste transportform med blot 45 minutter mellem de to hovedbyer – vi yder også en absolut uovertruffen og personlig service, vi er superflinke, fleksible, dygtige og meget beskedne! Og så har vi humor… Vores mantra er, at passageren er i centrum fra køb af billet til turen er slut og gerne derefter også. Vi kræser for alle passagerer med god gratis kaffe fra Nespresso, økologisk the, kildevand, raw snacks, frisk presset juice, smoothies, fredagsøl, små overraskelser, goodiebags på udvalgte ture, vinsmagning, og hvad vi nu ellers hitter på. Og det virker: ”Som kunde hos NORDIC Seaplanes er vi hos Schouw & Co. yderst tilfredse med den fine service, vi altid bliver mødt med hos NORDIC Seaplanes. Her nævner jeg i tilfældig rækkefølge fx det brugervenlige online bookingsystem, fly til tiden, informative notifikationer om flyafgange og -aflysninger, samt det venlige og imødekommende personale, der altid svarer hurtigt både pr. mail og pr. telefon. Videre er rejsetiden til og fra København blevet betydeligt reduceret for mine rejsende kolleger.”

INDHOLD 2 Kære læser 4 Flyv til København eller Aarhus og kør videre i en Audi 6 Kunderne siger 8 Christina giver konkurrenterne baghjul 12 Flyveplads København 14 Flyveplads Aarhus 16 Det vidste du ikke om festivallerne 16 NorthSide Festival 18 Roskilde Festival 20 Smukfest 22 Det bedste af København 26 Det bedste af Aarhus 28 Aarhus er i gang med en mental forandring 30 Tåge for millioner

Heidi Young · Direktionssekretær Aktieselskabet Schouw & Co Vores stamkunder med klippekort kan låne en spritny Audi A5 – den skal bare afleveres fuldt tanket - eller en punkterfri cykel, der er 6 kg ekstra bagage, der kan ombookes uden gebyrer og der kan ændres navn helt frem til afgang. Velkommen om bord.

Kaptajn Lasse Rungholm

Udgiver: NORDIC Seaplanes A/S Østhavnsvej 37 8000 Aarhus C 70200060 fly@seaplanes.dk www.seaplanes.dk Skribenter: NORDIC Seaplanes A/S Journalist Lene Rode lr@rodepluspeople.dk Fotograf Runólfur Guðbjörnsson runi@photopop.dk

45 min fra Aarhus C til København C og en Audi holdende klar i lufthavnen gør ruten utrolig effektiv og tidsbesparende, både selve transporten, men også når man skal videre rundt til møder eller andet bestemmelsessted – og det hele er inkluderet i en klippekortaftale.

2

Distribution: Post Nord til 14.700 erhvervsadresser i Aarhus og København. 5.000 som InFlight i flyet, i gates og til almindelig uddeling og til annoncører.

Annoncer: NORDIC Seaplanes Peter Elbæk 53737521 pe@seaplanes.dk Grafisk produktion: Himmelblaa ApS Gösta Jørgensen gosta@himmelblaa.dk Tryk og oplag: Strandbygaard Grafisk 20.000 stk. Næste nummer: 1. September Eftertryk er kun tilladt efter skriftlig tilladelse fra NORDIC Seaplanes A/S. Der tages forbehold for trykfejl.


Meget mindre hverdag. Hver dag. Audi A5 Cabriolet privatleasing fra 6.450 kr./md.*

B

* Privatleasing via Nordania Finans. Løbetid 36 mdr. 15.000 km./år., førstegangsydelse: 50.000 kr., samlet pris for 36 mdr.: kr. 282.200 ekskl. dæk, forsikring, brændstof og grøn ejerafgift. Audi A5 Cabriolet 2.0 TFSI 190 HK. Brændstofforbrug ved bl. kørsel: 16,9 km/l. CO2: 136 g/km. Bilen er vist med ekstraudstyr.

Audi Vorsprung durch Technik


10% RABAT Bliv klippekortkunde og få 10% i rabat på alle afgange

Flyv til København eller Aarhus og kør videre i en Audi Alt inkluderet i et klippekort

Uanset om du lander i Aarhus eller København, kan du som klippekortkunde låne en Audi A5. Eneste ”låne” betingelse er, at bilen returneres med fyldt tank.

Klippekortet er et fordelskort med flere attraktive ydelser. Vi udbygger løbende de mange tilbud, der gør hverdagen lettere som fordelskunde. Vores låne Audier er blevet opgraderet til Audi A5, og vi har 2 biler til rådighed i begge lufthavne. Glæd dig, det er super lækre biler, og du kan låne en gratis som klippekortkunde. Vi er også stolte af at kunne præsentere det seneste tiltag: gratis morgenbuffet på Hotel d´Angleterre og The Mayor Hotel. Men for de fleste er prisen og den korte rejsetid det mest attraktive, for som klippekortkunde reduceres prisen med 10%, og turen tager kun 45 min. fra centrum til centrum mellem de 2 byer.

GRATIS morgenbuffet – seneste fordel som klippekortkunde Nogle af vores kunder har det ”luksus” problem, at de kommer for tidligt frem, når de tager morgenflyet kl. 7.00 fra Aarhus eller fra København kl. 8.15. Derfor tilbyder vi nu vores klippekortkunder, at de gratis kan nyde den lækreste morgenbuffet på Hotel d´Angleterre og The Mayor Hotel, inden dagens møder kalder. Morgenmadsvoucher bestilles hos Rikke Sejthen via rs@seaplanes.dk mellem kl. 9.00 og 17.00 på hverdage og uddeles efter først til mølle til vores klippekortkunder.

Lyder det fristende, så kontakt venligst Rikke Sejthen på rs@seaplanes.dk

Til de bynære møder er det ideelt at låne en cykel. Ofte kommer man meget hurtigere frem og i flere tilfælde spares p-afgiften. Cyklerne er fra Specialized model Alibi Sport EQ og Alibi Sport EQ Step Through begge forsynet med punkterfri dæk. 4


Klippekort med bonus • Pris 36.000 kr. værdi 40.000 kr. • Pris eksempel billetpris pr. afgang 1.297 kr. med en klippekortaftale reduceres prisen til 1.167 kr. • Book altid med 10% rabat • Sparer 3% kortgebyr • Ved priskampagner sikres den billigste pris • Gratis låne Audier i både København og Aarhus • Gratis låne cykler, en stor fordel til de bynære møder • Håndbagage helt op til 12 kg. mod normalt 6 kg. • Morgenbuffet på Hotel d´Angleterre for morgenrejsende kl. 7.00 fra Aarhus • Morgenbrunch på The Mayor Hotel for morgenrejsende kl. 8.15 fra København

Normalt må man tage 6 kg. bagage med uden gebyr, men som klippekortkunde må man tage 12 kg med. Dette er helt perfekt, hvis man rejser over flere dage, så er der både plads til mødepapirer og et ekstra sæt tøj.

Nem overskuelig administration • Klippekortet er en elektronisk bonuskonto, som administreres af jer • Nem administration af billetter via hjemmesiden inklusiv oversigt over forbrug • Ved annullering, får man et tilsvarende antal bonuspoint indsat på kontoen, som kan bruges en anden gang. • Navneændring uden gebyrer helt frem til check-in lukker • Ingen udløbsdato

Morgenbuffet og brunch Bestilles senest dagen før mellem kl. 09.00-17.00 via rs@seaplanes.dk

Læs mere på www.seaplanes.dk

Hotel d´ Angleterre: Lækker morgenbuffet for morgenrejsende kl. 7.00 fra Aarhus.

Bliv klippekortkunde og få 10% i rabat på alle afgange

The Mayor Hotel: Lækker morgenbrunch for morgenrejsende kl. 8.15 fra København 5


Kunderne siger

Jeppe Houman Nyrup

Claus Dahl Andersen

Morten Vinther Møller

Jeg havde en hel arbejdsdag i København, og alligevel nåede jeg både at kysse ungerne godmorgen og nå hjem til aftensmaden i Aarhus. Det er super gennemtænkt, at jeg som klippekortkunde har en bil ventende på kajen – inkluderet i billetten - så jeg skal ikke tænke over at komme fra dør til dør. Og så er det faktisk ikke nævneværdigt dyrere, når man regner både færge, kilometre og den sparede arbejdstid med for køreturen mellem Aarhus og København.

Jeg er på vores kontor i København en dag om ugen eller hver anden uge. For mig er det vigtigt at have så lang en dag på kontoret derovre som muligt - og samtidig så kort transporttid som muligt. Hvis jeg kan nå at spise morgenmad med familien og være hjemme igen til aftensmad, er det perfekt, men det er umuligt, hvis jeg skal køre frem og tilbage og have mere end et par timer i København. Jeg oplever vandflyet som en ekstremt effektiv måde at rejse på. Det betyder, at jeg både kan have en fuld arbejdsdag i København og være hjemme og spise med familien om aftenen. Og oven i købet være frisk i hovedet. Hvis jeg har kørt hele vejen hjem i bil, er jeg træt og flad. Desuden er det en meget personlig oplevelse at rejse med NORDIC Seaplanes. De venter på en og sender en sms, hvis der undtagelsesvis er forsinkelser. Det kan jeg godt lide.

Jeg bor på Frederiksberg og arbejder primært i København. Men jeg har mine bankforbindelser, en del bestyrelsesarbejde og min familie i Aarhus, så jeg har tit brug for at rejse frem og tilbage. Jeg har en lille datter på to år, som jeg gerne vil se så meget som muligt, så jo mindre tid jeg skal bruge på transport jo bedre. Jeg kan tage Molslinjen, men det tager håbløst lang tid. Jeg kan også tage flyveren fra Kastrup til Tirstrup. Men først skal jeg bruge tid på at komme til Kastrup, så på security og gennemlysning af bagage - og så lander jeg langt ude på Mols uden bil. Så det er heller ikke en god løsning for mig. Vandflyet er så tidseffektiv, at det er helt utroligt. Jeg kan aflevere min datter i vuggestue og tage over til møder i Aarhus. Det er city til city, så der er ingen spildtid. Og selvom det larmer lidt, sover jeg altid hele vejen. En god powernap, og så er jeg fremme. Jeg kan endda nå over til møder og tilbage på kontoret i København og tage et par timer der, før jeg henter min datter igen. Når man har klippekort har man også fri adgang til en låne-Audi, når man kommer frem. Det er virkelig service. Jeg forstår ikke, at alle ikke bruger det - især ansatte, der bliver målt på tid. Og så er det bare en fed oplevelse - både flyveturen og det at lande midt i byen.

Partner, Katalysator Kommunikation

6

Managing Director, Mediebureauet MEC, Aarhus

Ejendomsudvikler, Frederiksberg


www.porsche.dk

Skift Porsche, når det passer dig. Nu giver vi dig mulighed for at leje en Porsche Macan i mellem 3 og 6 måneder. Ingen førstegangsydelse. Ingen restværdi, der skal hæftes for. Det eneste du skal tænke på er, at nyde din nye Porsche. Kontakt dit Porsche Center eller læs mere på porsche.dk

Porsche Center Jylland Grenåvej 347, 8240 Risskov, Aarhus Tel. +45 46 911 911 Porsche Center Sjælland Banevingen 6, 2200 København N Tel. +45 46 911 911

Porsche Macan: Pris fra kr. 1.020.495. Forbrugstal v. bl. kørsel: 13,5 km/l – 172 g/km.

D

. Bilen er vist med ekstraudstyr.


Foto Jan Kaiser

Foto Jan Kaiser

Danmarks første og eneste kvindelige Le Mans kører Christina Nielsen glæder sig til Le Mans den 17.-18. juni, hvor det i den grad drejer sig om at være fokuseret i de 24 timer løbet varer.

8

Christina giver konkurrenterne baghjul Hun gør det, fordi hun elsker det. Men det er ikke for sjov, når Christina Nielsen sætter sig bag rettet i sin Ferrari 488 GT3. Hun kører for at vinde. Hver gang. Og når det lykkes, sætter hun sig et nyt mål. Christina er ultra-ambitiøs og altid sulten efter mere. Og hun mener selv, at det er den sult, der gør hende god. Udenfor nærmer temperaturen sig 40 grader. Inde i bilen er den noget højere, og Christina er pakket ind i sin tykke dragt og hjelm. Hun er fokuseret og koncentreret, og hun holder fokus hele vejen. Bremsen er ikke som i en almindelig personbil. Den er hård og kræver kræfter at trykke ned.

Kræfter har Christina Nielsen heldigvis masser af, for hvad mange ikke ved er, at det kræver en fysik i topklasse at være racerkører. Ikke mindst hvis man vil køre med i toppen af de professionelle mesterskaber, som Christina gør. Hun er den første og eneste danske kvinde, der har kørt 24-timers løbet Le Mans, og hun har netop igen kørt det lige så lange løb i Daytona, Florida. Christinas far, Lars Erik Nielsen, præsterede tre år i træk at køre sig til en podieplads i Le Mans, så man skulle tro, at det er der, hun har det fra. Men sådan er det ikke, siger hun selv. - Som barn interesserede jeg mig overhovedet ikke for motorsport, og jeg


Foto Jan Kaiser

var slet ikke action-agtig. Men da jeg var 13 år, tog jeg med en veninde til et gokart-udlejningsevent, hvor vi prøvede at køre, og jeg syntes, det var evig sjovt. Derefter meldte jeg mig ind i en klub, og tog til Roskilde og Amager for at køre, og nogle gange var min far med, fortæller Christina, som altså mere eller mindre blev konkurrencekører fra dag et. - Men det var mit valg og mine ambitioner, der drev mig frem. Min far har aldrig presset på - tværtimod. Det har altid været mit valg at køre, men både min far og jeg har ambitioner og forventninger. Han støtter mig, men han har også høje forventninger.

De sidste to år har Christina Nielsen boet i Los Angeles. Det giver hende færre og kortere rejsedage end før, fordi de fleste løb og sponsorevents, hun skal deltage i, er i USA. Alligevel bliver det til 200 rejsedage om året, men Christina elsker sit liv i Californien: - Danmark er hyggelig, og jeg savner min familie og mine venner. Men jeg elsker at bo her. Vejret gør virkelig meget for mit energiniveau, og solen skinner stort set altid her, så jeg kan svømme og træne udendørs året rundt. Og efterhånden har jeg også mange venner og et godt netværk her, der gør, at jeg føler mig hjemme, siger Christina.

Toptunet motor - også hos køreren Dengang som nu var det farten, intensiteten, adrenalinkicket, der fangede Christina. Jeg har altid godt kunnet lide at skubbe min komfortzone og udfordre mig selv. Og jeg kan godt lide farten. Men mens af alt er det intensiteten og det at blive udfordret fysisk og mentalt til at være knivskarp og klar. Det er fedt!, siger Christina. Og ja, som tidligere nævnt skal man ikke bare have hurtige reflekser og være glad for fart for at blive en god racerkører. Motorsport kræver en meget unik form for træning: - Vi bruger muskler, som folk normalt ikke bruger så meget, og vi træner udholdenhed i temperaturer, som de fleste ikke bryder sig om, forklarer Christina. Derfor træner hun ikke bare på racerbanen men også i fitnesscenteret med styrke- og konditionstræning. Det giver hende det fysiske overskud, hun også har brug for, når hun skal præstere i bilen i høj fart og mange graders varme.

Meget andet end race Hverdagen som racerkører går med mange andre ting end lige det at køre hurtige biler. - På en helt almindelig dag har jeg en masse mails og telefonsamtaler, interviews, meal prep (de sunde måltider) og træning i fitnesscenteret. Og så er jeg desværre ikke helt der endnu, hvor jeg kan leve af min sport, så jeg arbejder ved siden af med promotion og coaching events - udover at jeg får hjælp fra min familie. Så det går der også tid med, fortæller Christina. Og det stopper ikke der. For udover elitesport, træning og arbejde passer hun sit studie på Aarhus Universitet i Marketing & Management Communication. Det er en ordning under AU elitesport, hvor man kan læse på særlige vilkår - det vil blandt andet sige, at man har længere tid til at gennemføre studiet, og at man kan tage det som fjernstudie. - Det trækker tænder ud at få det til at gå op, men studiet i sig selv passer rigtig godt ind i det, jeg gør. Der er rigtig

meget promotion, PR og kommunikation forbundet med at være elitesportsudøver og tale med pressen og skabe opmærksomhed omkring sporten og sponsorer. Man skal være hele pakken; brand-ambassador, god på sociale medier, god til at give interviews. Amerikanerne er generelt gode til det, så jeg lærer meget af dem, men også meget fra mit studie. Så det er bestemt meget brugtbart for mig allerede. Men det kan virkelig godt være svært at finde tiden til det hele, indrømmer Christina Nielsen. Den ligegyldige forskel Det er svært at komme uden om den lille detalje, at Christina Nielsen er en af meget få kvinder i toppen af en meget mandsdomineret sport. Men selv synes hun virkelig ikke, at hendes køn er særlig interessant eller relevant. Og man fornemmer tydeligt, at hun har hørt alle spørgsmålene i den retning hundrede gange før. Mindst. Ja, hun er kvinde - og hvad så? Og nej, det er ikke specielt sjovt at være kvinde og slå en mand. Det er bare sjovt at slå sine konkurrenter - uanset hvad der gemmer sig af kromosomer under dragten. Jeg har to italienske medkørere i min bil. De er begge mænd, og tilsammen er vi et team. Vi er allesammen racererkørere, og vores køn er ikke relevant i den sammenhæng. Jeg synes, det er meget mere interessant, at de er amerikaniserede italienere. Det er en sjælden kombination, som jeg virkelig godt kan lide. Og så er de bare nogle fantastiske mennesker, siger hun. Men når det er sagt, må mændene da godt få lov at bære hendes tunge racing gear, hvis de insisterer. 9


Foto Jan Kaiser

All in på det hele Christina Nielsen var ikke engang fyldt 14, da hun satte sig bag rattet første gang. Nu godt 10 år senere er hun i fuld gang med at udleve sin drøm i forreste række. Men hvad er det, hun kan? Hvad er det, der gør, at hun er blevet så god? Jeg tror, det er følelsen af aldrig at være helt god nok. Jeg sætter mig aldrig ned og synes, jeg er god nok. Der er altid mere at hente, og jeg bliver ved med at være sulten efter mere, og sætte nye mål. Jeg har altid været meget ambitiøs som person. Jeg er meget konkurrenceminded en andenplads en dag og skuffet en anden dag - det afhænger af forholdene. Hvis man siger, at man altid kun vil slutte som nummer et, skriver man nogle rimelig kedelige pressemeddelelser det meste af året.  Selvom Christina altid er sulten efter mere, betyder det ikke, at hun ikke er tilfreds og taknemmelig for at være der, hvor hun er. Hun er helt klar over, at det er et privilegium at udleve sin drøm. Et privilegium hun selv har knoklet for, men stadig et privilegium. Min sport betyder alt for mig, så jeg er bestemt taknemmelig. Det er svært for mig at forestille mig et liv uden at være racerkører, for jeg har jo været det altid. Heldigvis er det ikke en sport, hvor man er nødt til at gå tidligt på pension. De fleste kan blive ved, til de er i start-40’erne. Men man kan aldrig være sikker, så jeg nyder det og får det bedste ud af hver eneste dag. Selvfølgelig håber jeg, at jeg stadig kører race om 10 år. Det er bestemt mit mål, men jeg ved ikke hvor. Foreløbig koncentrerer jeg mig om i år. Her er min største sportslige drøm at vinde mesterskabet og vinde vores klasse ved Le Mans. Det vil være fantastisk, siger Christina Nielsen.

10

Christina Nielsen Christina Nielsen er en dansk racerkører, og den første og foreløbig eneste danske kvinde, der kører det berømte 24-timers racerløb Le Mans. Hun er datter af racerkøreren Lars Erik Nielsen, der tre år i træk sluttede på podiet til 24 Timers Le Mans Christina bor i Los Angeles, Californien. Hun kører i en Ferrari 488 GT3 sammen med sine italienske medkørere Alessandro Balzan og Matteo Cressoni. Tilsammen kører de for det amerikanske Ferrari team Scuderia Corsa, som de også kørte for da de vandt mesterskabet sidste år.


HVEM HAR I VED JERES SIDE, NÅR FORANDRINGENS VINDE BLÆSER? DELACOUR er et specialiseret og bredt funderet advokathus. Tæt på erhvervslivet. Tæt på kunden. Tæt på sagen. Som ét af landets større advokathuse, er vi internationalt respekteret for vores juridiske håndværk. Men vi er mindst lige så stolte af vores lokale forankring og evne til at give erhvervslivet klare svar på komplekse spørgsmål. Vi mener nemlig, at erhvervsjura handler om at fjerne tvivl og udpege retning gennem nærværende rådgivning. Vores kunder skal ikke vælge mellem professionelt udsyn eller personligt nærvær. Det er kernen af, hvad vi gør. Derfor har vi skabt et hus, hvor generalisten sidder ved siden af specialisten, og hvor vi leverer mere end jura. Vi leverer klare svar. Det gør os i stand til at være små- og mellemstore virksomheders tætte partner og store virksomheders dedikerede specialist.

DELACOUR KØBENHAVN

DELACOUR AARHUS

Langebrogade 4 1411 København K

Åboulevarden 13 8000 Aarhus C

Tlf: +45 7011 1122

Tlf: +45 7011 1122

delacour@delacour.dk www.delacour.dk

delacour@delacour.dk www.delacour.dk


Start dagen godt, på afgangen fra København kl. 8.15 serverer vi friskpresset økologisk juice fra Frankly Juice.

FLYVEPLADS

KØBENHAVN

Velkommen til København Lufthavnen er centralt placeret midt i byen med gå afstand til mange af byens attraktioner og centralt i forhold til mange af midtbyens arbejdspladser. Det giver sammen med den korte rejsetid på 45 min. en meget effektiv transporttid og dermed optimal udnyttelse af arbejdsdagen. Gaten ligger lige overfor Løgismose, og vi byder velkommen med en frisk kop kaffe, vand eller chokolade. Vi glæder os til at se dig!

Transporten til bynære møder klares nemt på en af vores lånecykler. Cyklerne udlånes efter først til mølleprincippet til alle vores kunder. Spørg efter en ledig cykel i gaten.

12


Lufthavnen i København ligger smukt lige ved Toldboden, Langelinieparken og tæt på den Lille Havfrue. Utrolig centralt i forhold til møder i midtbyen.

På en sommerdag kan ankomst og afgang nydes fra de røde liggestole fra Nordin.dk

Velkommen i gaten, hvor vi serverer friskbrygget kaffe fra Nespresso, vand, chokolade og selvfølgelig er der fri Wi-Fi til afbenyttelse. Check-in sker senest 20 min. før afgang.

Nem parkering helt fremme ved flyet. Kør gennem porten og parker. Der er 24 timers betalingsparkering.


FLYVEPLADS

AARHUS

Velkommen til Aarhus Lufthavnsbasen er i Aarhus. Det er her flyet hver aften bliver serviceret og rengjort, så det er klart til morgendagens flyvninger. Det er også her, vi har hovedkontor placeret i glastårnet med et flot view ud over ”landingspladserne” på havet. Vi glæder os til at se dig!

Gratis parkering på højre siden af vejen. Parkeringspladsen ligger lige foran vores Hangar, hvor flyet hver aften bliver kørt ind.

Bliv opdateret på dagens nyheder. Gratis Børsen i gaten. Som klippekortkunde kan du låne en Audi A5, du booker via rs@seaplanes.dk

14


Lufthavnen i Aarhus ligger for enden af Østhavnsvej, tæt på Mærsk Terminalen. Der er ca. 10 min. kørsel ind til Aarhus C, eller hvad der for de fleste er en frisk gåeller cykeltur.

Start dagen godt, på afgangen fra Aarhus kl. 7.00 serverer vi friskpresset økologisk juice fra Frankly Juice.

Check-in foregår i gaten som er placeret i bunden af glastårnet til venstre for vejen. Her frister friskbrygget kaffe fra Nespresso, vand og chokolade. Selvfølgelig er der fri Wi-Fi. Check-in sker senest 15 min. før afgang.


DET VIDSTE DU IKKE OM

Roskilde, Northside og Smukfest Sommer er lig med festivalsæson, og her i sommer har vi tre af verdens bedste af slagsen i Danmark: NorthSide Festival i Aarhus, Roskilde Festival og Smukfest i Skanderborg. Og der skal mere end bare god musik og fest til at skabe en god festival i 2017. Her er også spandevis af friskpresset juice, fællesskab, bæredygtighed, frivillige, østers og kilometervis af toiletpapir.

NORTHSIDE FESTIVAL 9.-11. JUNI 2017

Beliggenhed: Ådalen i Aarhus, et område på omkring 45.000 kvm. Northside adskiller sig fra mange andre festivaler, fordi det er en byfestival, der er tæt på centrum af Aarhus. Debut: 2010 Antal gæster: 40.000 Gennemsnitsalder: 30 år Kønsfordeling: 55% kvinder og 45% mænd Antal frivillige: 5.000, som hjælper med alt fra at bygge scener og sælge øl til Social Media-håndtering og servicering af musikerne. Musikbudget: Ca 35 millioner kroner (en fordobling i forhold til 2016) Kunstnere: 37 navne fra bla. USA, England, Belgien, Island, Norge og Sverige. 19 er fra Danmark. Hovednavne i 2017: Radiohead, Frank Ocean, The Prodigy, Richard Ashcroft, Run The Jewels, Bastille, The 1975, Primus, The Kills, Thomas Helmig, Mø, Veronica Maggio, Mando Diao, Peter Sommer & Tiggerne, Phlake, When Saints Go Machine, Agnes Obel, Liss, Bisse og Off Bloom.

16

Scener: De to hovedscener er lige store og hedder Green og Blue Stage. Den sidste er lidt mindre overdækket, og får et nyt navn i år. Medier: 100 primært danske medier dækker NorthSide Festival, men også journalister fra Sverige, Norge, Tyskland, Irland, Italien, Estland, Litauen og Rumænien, kiggede forbi sidste år. Affald: I 2016 blev der produceret 154 ton affald på festivalen, hvoraf 76% efterfølgende blev sorteret og sendt til genanvendelse. Madspild: Fødevarebanken indsamlede 1,67 tons overskudsmad og fordelte det til hjem for socialt udsatte på tværs af Østjylland. Økologi: 95% af maden på NorthSide 2016 var økologisk. I 2017 er det 100% af maden og 95% af alle drikkevarer på hele festivalen, der er økologiske. 48% af al spiseemballage på tværs af boderne er bæredygtigt.


Mailleverandøren Bliv sikker i skyen

70 70 19 18

Vi er der på 45 minutter med vandflyet  

✔ Datasikkerhed i top: Google Suiten og EUs nye Dataforordning. Få eksperthjælp til at blive klar til den træder i kraft den 25. maj 2018. ✔ Hjælp til opsætning: Glem alle problemer med opsætning og flytning af data. Vi hjælper dig, så det hele køre perfekt. ✔ Undervisning og træning: Få ny viden med nye løsninger af en professionel Google Cloud Partner så I udnytter G suites fulde potentiale. Alle teams skal være i luften for at være effektive.

Kontakt os på 70 70 19 18 eller www.mailleverandøren.dk


ROSKILDE FESTIVAL 24. JUNI-1. JULI 2017

Beliggenhed: Dyrskuepladsen i Roskilde. Festivalområdet strækker sig over ca. 2.500.000 m² ialt Debut: 1971 Antal gæster: 130.000. Billetterne er solgt i 74 forskellige lande. Gennemsnitsalder: 24 år Kønsfordeling: 48% kvinder og 52% mænd. Antal frivillige: 32.000 frivillige hjælper til før, under og efter festivalen. Ca. 22.000 af det samlede antal frivillige er tilknyttet handels- og serviceforeninger. Driftsbudget: ca. 195 millioner kroner. Musikbudget: ca 60 millioner kroner. Kunstnere: 183 kunstnere fra 30 lande spiller på Roskilde Festival. 39% af artisterne er fra nordiske lande og 24% er fra Danmark. Aldersspændet mellem den yngste og den ældste artist på Roskilde Festival 2016 var 62 år. Hovednavne i 2017: Foo Fighters, A Tribe Called Quest, Arcade Fire, Justice, Moderat/Modeselektor, Solange, Trentemøller og The Weekend. Scener: De 9 scener hedder Apollo, Arena, Avalon, Countdown, Gloria, Orange Scene, Pavilion, Rising og Street Medier: Medier fra 37 forskellige lande dækker årets festival. Cirka 2.500 er akkrediteret fra et medie. Affald: 1.913 tons var den samlede affaldsmængde på Roskilde Festival i 2015. Økologi: I 2016 var kravet til alle madboder, at 75% af deres råvarer skulle være økologiske. I 2017 er tallet 90%. Det er desuden et krav, at alle madboder skal have en god vegetarret på menuen. Festivalens mere end 2 millioner krus er lavet af bioplast og efter festivalen omdannes de til biogas.

18

Madspild: Foreningen ’Det Runde Bord’ videreformidlede med deres madspildsprojekt knap 33 tons overskudsmad fra festivalens boder og ud til socialt udsatte på mere end 75 forskellige modtagersteder. Genbrug: Indsamlingsinitiativet Camp Aid indsamlede i 2016: 4530 telte, 2400 soveposer, 2350 tæpper, 850 liggeunderlag og 725 stole. Alt dette blev doneret til 30 forskellige hjælpeorganisationer. Velgørenhed: Roskilde Festival har siden 1972 været non-profit. Foreningen Roskilde Festival afholder hvert år Roskilde Festival med det formål at generere midler til udlodning til velgørende, humanitære og kulturelle initiativer. Foreningen Roskilde Festival er momsfritaget og kan derfor ikke bruge overskuddet på kommende festivaler eller til andre investeringer. Siden starten i 70’erne har Roskilde Festival doneret mere end 270 millioner kroner til velgørenhed. Mad og drikke: Mere end én million måltider bliver serveret i madboderne.I 2015 blev der samlet anvendt 716.000 kg. fødevarer. Heraf: 48.611 kg. oksekød, 6.360 kg. æg, 46.223 kg. pommes frites, kartoffelbåde og lignende og 6.915 kg. hele agurker. Hertil blev der bl.a. udskænket: Ca. 1 million liter øl, over 30.000 liter økologisk rød- og hvidvin, over 24.000 økologisk kakaomælk 50 cl., over 645.500 kopper økologisk kaffe, over 30.000 liter økologisk juice, 107.720 kg. isterninger og knust is blev brugt til drinks og nedkøling. Toiletter: 3.120 er det samlede antal af offentligt tilgængelige toiletter og pissoirs under festivaldagene. Heraf 860 vandskyllende toiletter, 1.650 toiletkabiner med tank og 610 pissoirs. Toiletpapir: Omkring 4.500 km per Roskilde Festival


Firmaets favoritfrokost

Din cateringpartner til fleksible frokostordninger og kantineløsninger FROKOST

Vi er et dansk cateringfirma, der har specialiseret sig i frokostordninger og professionelle kantineløsninger til alle typer og størrelser af virksomheder. Vi leverer sunde og energirigtige menuer til alle anledninger; frokost, møder, receptioner, events og firmafester.

VORES TEAM

Kokken&Co er ejet af Catering Danmark. Vi er landsdækkende med køkkener i København, Slagelse, Århus og Odense. Vores team har brede og solide kompetencer med erfaring lige fra traditionel kantinedrift til offshore kantiner. Vores fælles passion for mad er forudsætningen for – og giver os evnen til – at skabe de gode og glade smagsoplevelser.

I

MØDER

I

BRUNCH

I

AFTEN

I

SKIFTEHOLD

I

RECEPTIONER

I

SUNDT OG VELSMAGENDE

Vi har med succes skabt et koncept af sunde og energirigtige menuer, hvor smagen ikke fordufter på bekostning af sundhed og næring. Vores menuer skal give en dejlig smagsfylde og en tilfredsstillende følelse efter måltidet. Derfor er vores menuer sammensat ud fra de seks basale smagssanser sødt, surt, bittert, salt, skarpt og astringent. Vi bruger kun gode råvarer og har fokus på det grønne og det sunde fedt, som vi jo skal have. Vi bruger økologiske råvarer der, hvor det giver mening. Du er altid velkommen til at høre mere om vores vision – og ikke mindst passion – for den gode smag.

Kontakt os, så vi kan udarbejde et skræddersyet tilbud til jeres virksomhed Tlf. 6310 7100 kundeservice@kokkenogco.dk

EVENTS

I

FIRMAFESTER

Vi arbejder med tre forretningsmodeller: •

DEN KLASSISKE FROKOSTORDNING

DEN TOTALE KANTINEDRIFT

EN 80/20 LØSNING

Vi leverer jeres daglige frokostbuffet færdig og serveringsklar – anrettet på smukt, hvidt porcelæn. En aftalt menu, som er tilpasset netop jeres ønsker, behov og økonomi. Vi påtager os ansvaret for den totale drift af kantinen, inkl. personale. Vi leverer 80% mad fra et af vores store cateringkøkkener. De sidste 20% klares af en Kokken&Co-medarbejder direkte på virksomheden. Det kunne være det hjemmebagte brød, anretning og servering af morgenmad eller mad til møder. Anretning og oprydning af dagens frokostbuffet og mindre rengøringsopgaver. Typisk nogle timer om dagen. Modellen kan ændres til 70/30, 60/40 eller 50/50 alt efter jeres ønsker og servicebehov.

FÆLLES for vores driftsmodeller er: • Du ved, hvad det koster dig • Ingen uventede omkostninger • Mindre madspild • Mindre energiforbrug og vedligeholdelse af driftsudstyr • Fuld service - hver dag, hele året • Ingen problemer med bemandingen i forbindelse med sygedage og feriedage

C.F. Tietgens Boulevard 30B I 5220 Odense SØ I Tlf. 6310 7100 I kundeservice@kokkenogco.dk

kokkenogco.dk


SMUKFEST 9.-13. AUGUST 2017

Beliggenhed: Dyrehaven i Skanderborg. Selve festivalpladsen er på ca. 230.000 m2. Det tager omkring seks uger at bygge festivalen – men bare en uge efter festivalen er slut, er det hele væk fra bøgeskoven i Skanderborg Dyrehave. Debut: 1979 Antal gæster: 50.000 Gennemsnitsalder: 35,5 år Geografisk fordeling: Omkring 46% af festivalens gæster kommer fra Midtjylland, ca. 15% fra Syddanmark, 29% fra Hovedstaden og 5% fra både Sjælland og Nordjylland. Antal frivillige: 12.500. Omtrent hver fjerde medhjælper er beskæftiget med vagt og sikkerhed – mens andre ca. 25 % arbejder med at drive barerne i skoven. Musikbudget: ca 38 millioner kroner Kunstnere: Mere end 150 optrædende af alle slags var på lønningslisten i 2016. Hovednavne i 2017: Jamiroquai, Mark Ronson, L.O.C, Major Lazer, Clean Bandit, Status Quo, Kiesza, DJ Snake, Ellie Goulding, White Lies, Nik & Jay, Alesso, Zara Larsson og Martin Jensen. Scener: Scenerne på Smukfest hedder Bøgescenen, Sherwoodscenen, Stjernescenen, TV-scenen og P3-Teltet. Affald: 550 tons skrald producerer gæsterne på Danmarks Smukkeste Festival. Økologi: Fra 2016 gik Smukfest over til udelukkende at servere økologisk fadøl. Også i madboderne bliver mere og mere af maden økologisk. Madspild: I samarbejde med den velgørende organisation fødevareBanken, donerer Smukfest sammen med de mange boder i bøgeskoven overskudsmad til socialt udsatte på blandt andet væresteder, krisecentre, børnehjem og herberger. Genbrug:  Bæredygtighed er en kerneværdi for Smukfest. Grøn Stue sætter fokus på bæredygtige initiativer, der hjælper med at holde skoven ren og fin. De gør det let for folk at sortere deres

20

affald, vælge økologisk, undgå madspild, genbruge deres telte og generelt bare at holde skoven smuk. I 2015 endte en gruppe på 40 frivillige med at samle 18 paller campingudstyr fra festivallens gæster, som gik ubeskåret til flygtningehjælp på Lesbos. Og i 2016 blev teltdugene fra festivallens Hotelte brugt til at lave shelters til græske, herreløse hunde. Velgørenhed: Ved generalforsamlingen i januar 2014, vedtog Skanderborg Festivalklub nogle nye formålsparagraffer, der bl.a. indebar stiftelsen af Smukfonden. Fondens formål er at støtte initiativer og projekter der arbejder for at fremme fællesskab af den slags, der kan afhjælpe ensomhed og udsathed. Smukfonden modtager hvert år 20% af festivalklubbens regnskabsmæssige resultat, under forudsætning af at festivalklubben har den fornødne likviditet. Der er i fondens korte levetid uddelt næsten to millioner kroner – og blandt modtagerne er Bryd Tavsheden, FriRummet Aalborg, Lev Livet Igen, Kirkens Korshærs Varmestue, Kofods Kælder, TUBA, Foreningen Fundamentet, LMS, Familienet og Ventilen. Servering: I 2016 blev der blandt andet solgt: 193.000 flasker øl, 184.000 liter fadøl og 126.700 kg appelsiner (ja, det var altså små 127 tons!). Fra dem kommer omkring 50.000 liter appelsinsaft, der fortrinsvist blandes med vodka i de populære appelsinboder, 39.510 Cocio, 16.974 flasker Egekilde vand, 4.665 flasker Cava – og så mere end 3000 fl. Champagne, 165 flasker snaps, 63 flasker Pisang Ambon, 7 flasker Ricard pastis, 2 flasker Dr. Nielsens Bitter, 864 flasker Baileys, 1.663 flasker Kahlua, 12 flasker 1Enkelt, 63 flasker Hot and Sweet cactus, 32 kasser af husets cigar, 56 tons isterninger og 2.000 hovedpine piller Toiletter: 190 sanitetsvogne med i alt 1.362 vandskyllende toiletter Toiletpapir: Omkring 3.000 km per Smukfest


OPRET ET .EU DOMÆNE NU OG KOM TÆT PÅ 500 MIO. EUROPÆERE Klik ind på gratisdns.eu og registrer dit .eu domæne i dag!

Skyd genvej til Europa Hvis du handler og kommunikerer i Europa, bør du overveje at oprette et .eu domæne. Et .eu domæne forbinder dig til Europa og er et godt brand for dine kunder i de tilsammen 31 lande i EU og EØS som udgør mere end 500 mio. mennesker.

GratisDNS. Stort udvalg af domæner. Simpel hosting.


Det bedste af København København er og bliver en af verdens smukkeste hovedstæder. Og selvom det er Danmarks største by, er den stadig både hyggelig og overskuelig - og en skøn blanding af historie og modernitet. Og så er det skønt, at man kan gå til det meste. Er du fra Jylland, Fyn eller Sjælland, så husk, at det er vigtigt at kende sin hovedstad. Og er du Københavner - får du så brugt din by nok? Ellers følg med her. København er flere gange blevet kaldt en af verdens mest cool og hippe hovedsteder. Den afslappede stemning, den smukke arkitektur - både den gamle og den nye, modescenen, madkulturen og de store smukke parker og søer. Fra de historiske koryfæer som Christiansborg og Amalienborg til de nyere hipsterområder Kødbyen og Papirøen. I København mødes H.C. Andersens eventyr og vores stolte monarki med Christianias anarkisme og urban globalisering. Og der er plads til det hele. Se Uanset hvor godt du kender byen, er det en fantastisk oplevelse at se København fra vandsiden. På en havne/kanalrundfart ser du byen på den hyggeligste måde og får helt sikkert opdateret din viden med gamle og nye fakta og sjove anekdoter. Sådan en tur er perfekt både med din date, små og store familiemedlemmer og gode venner. Glyptoteket er uendelig smukt året rundt. Som at træde ind i en helt anden verden af kunst, historie, kultur og mytologi. Og så er det så hyggeligt at spise frokost i Vinterhaven - eller bare drikke kaffe, te eller kakao. 22

Har du børn med, er Eksperimentariet en stor oplevelse - uanset deres alder. Sæt godt med tid af til at lade jer forundre over verden og kroppen. Og vil I længere ud i Universet, så læg vejen forbi Planetariet. Hvis I har tid, så kør en tur op langs kysten (eventuelt med Kystbanetoget) til Luisiana i Humlebæk. Turen derop er en oplevelse i sig selv, og museet har altid spændende udstillinger i smukke omgivelser. Har du aldrig besøgt fristaden Christiania, er stedet også et godt bud på en oplevelse, du ikke finder andre steder. Og er vejret godt og varmt, er det oplagt at lægge turen forbi Amager Strandpark og hoppe i Øresund. Og savner du underholdning, er der jo altid Tivoli. Spis Danmark er i den grad kommet på det kulinariske verdenskort, og København ligger helt i front. Det begyndte med noma i 00’erne, og er vokset eksplosivt, så hovedstaden i dag kan prale af at huse hele 15 Michelinrestauranter med tilsammen 18 stjerner: Geranium har som den eneste restaurant i Danmark tre stjerner i Guide Michelin Nordic Cities 2017. Og som om det ikke var nok, drives den af Rasmus Kofoed, som i 2011 blev kåret til verdens bedste kok i Bocuse d’Or. noma blev kåret som verdens bedste restaurant i 2010, 2011, 2012, 2014 og 2015. noma har desuden to stjerner i Guide Michelin Nordic Cities 2015 og 2016. Der er flere måneders ventetid, så bestil bord i god tid. Hos A-O-C er menuerne baseret på den sensoriske oplevelse af


d’Angleterre har i mere end 260 år været vært for talrige historiske events, diplomatiske forsamlinger og store konferencer. Med sin centrale beliggenhed er d’Angleterre ideel for konferencer og både små og møder. Hotellets nyrenoverede konference- og banketafdeling tilbyder en elegant oplevelse i smukke omgivelser og d’Angleterres høje servicestandarter. www.dangleterre.dk

NordicSeaplanes_190x277_V03.indd 1

event@dangleterre.com

+45 7879 5196

11/05/2017 17.12


synsindtryk, farve, duft, lyd og den rene smag. Guide Michelin Nordic Cities 2017 har tildelt A-O-C to Michelin-stjerner. Andre Michelinrestauranter i hovedstaden er: Formel B, Den Røde Cottage, Kadeau, Kiin Kiin, Kokkeriet, Era Ora, Søllerød Kro, Marchal, Clou, STUD!O og Relæ. Men nu behøver det jo ikke være stjernebehæftet for at være godt, og der er mange andre muligheder. Faktisk kunne du sætte et helt år af til bare at spise godt i København. På Papirøen finder du alverdens lækre street food. Torvehallerne kaldes med rette Københavns spisekammer, og du går ikke sulten derfra. På FIAT finder du måske den bedste italienske mad udenfor Italien. Llama har det bedste fra det sydamerikanske køkken (prøv deres Margarita!), og LêLê det bedste fra det vietnamesiske. Er du issulten, så besøg Leckerbaer for den lækreste is og vildeste toppings. Og Social Foodies for spændende isvarianter, som tilmed støtter et godt formål. Og husk morgenmad eller brunch på Mad & Kaffe enten på Vesterbro eller Amagerbro. Shop Skal du have styret shoppelysten, er du kommet til den helt rette by. Spørgsmålet er bare, om du har tid nok. På Strøget, verdens længste og ældste gågade, finder du næsten alle de kendte danske og internationale mærkevarer, og det er også her, du finder Illum og Magasin.   Bredgade i nabolaget til Amalienborg Slot indeholder byens fineste antikvitets-, kunst- og møbelforretninger. Læderstræde er et charmerende og roligere alternativ til Strøget, hvor du kan finde unikke smykker, tøj- og interiørbutikker samt hyggelige dejlige cafeer. I Latinerkvarteret, der dækker området i og omkring Larsbjørnsstræde finder du en stor koncentration af avantgarde-, metroog upcoming-mærker. 24

I Kronprinsensgade finder du nogle af Danmarks største nye navne inden for mode, såsom fx Marlene Birger. I den hyggelige gågade Fiolstræde, der løber langs Københavns Universitet, finder du flere store antikvariater – også af den type, hvor du i ro og mag kan kigge bøgerne igennem over en kop kaffe fra stedets café. Vesterbro havde tidligere et lidt blakket ry, men er nu en trendy del af byen. I Istedgade og flere af de tilstødende sidegader finder du mange små butikker med kant, hvor du kan gøre mange sjove og unikke køb. På Nørrebro er Ravnsborggade kendt for sine mange marskandisere og antikvitetsforretninger, og er du til små, sjove butikker, hyggelig stemning og bæredygtighed, bør du lægge vejen forbi Jægersborggade og Elmegade, hvor du kan finde alt fra brugte LP’er til smykker, håndlavet chokolade og tjekkede designer kreationer. Er du til eksklusive smykker, så får du en unik chance for at købe Sophie Bille Brahe nye kollektion ”Ambiance de Pellegrina” i pop-up shoppen i Gothersgade 30. Butikken er åben 7.-13. august. Sov Også når du bliver træt i København er mulighederne uendelige. Men blandt flagskibene er: Hotel D’Angleterre - Ultimativ, klassisk luksus af den gamle skole Nyhavn 71 - unik beliggenhed på sidste skanse i det gamle Nyhavn. Hotellet er bygget i to gamle pakhuse med sjæl og charme. Tivoli Hotel - råt, rustikt og smukt hotel centralt beliggende ved vandet og med få minutters gang til Amalienborg og Den Lille Havfrue.


pop-up shop at studio x Viaduc Gothersgade 30, 1123 Copenhagen K August 7th-13th

+45 53 58 89 96

sophiebillebr ahe.com


Det bedste af Aarhus Aarhus er mest kendt for Den Gamle By, Festugen og Thomas Helmig. Skønne, stolte klassikere - men byen er så meget andet og mere. Aarhus er Europæisk kulturhovedstad i 2017, og byens arkitektur, madscene og kulturliv har aldrig været bedre. Vi guider dig til den bedste weekend eller miniferie i Aarhus lige nu. Danmarks næststørste by. Jyllands hovedstad. Smilets by. Danish for Progress. Europas Kulturhovedstad 2017 - og nummer 2 på Lonely Planets liste over de hotteste byer i Europa og samtidig sjovt nok på National Geographics liste over verdens mest cool rejsedestinationer. Aarhus er altså både hot OG cool. Ikke dårligt! Aarhus er både blevet beskyldt for at have storhedsvandvid og mindreværdskomplekser i forhold til København. Men i virkeligheden er sammenligningen fuldstændig ligegyldig, for selvom Danmark er et lille land, er det stort nok til at rumme flere lækre byer. En af de indlysende fordele både som gæst og fastboende i Århus er, at man kan gå til alt. Skov, strand, byliv, kunst, gastronomi og musik er altid lige rundt om hjørnet, uanset hvor i byen du befinder dig. Men for at få mest muligt ud af byen, gælder det om at inddrage nye klassikere i din Tour de Aarhus. Se En af Aarhus’ nyeste attraktioner er det arkitektoniske mesterværk Moesgaard Museum. Det ligger lige overfor det gamle, men så hører ligheden også op. Det er bygget ind i de bløde Skåde Bakker med udsigt over Marselisborg Skoven og havet. Gå tur udenfor og ovenpå museet, og spis frokost på tagets 26

grønne græs. Og tag så på oplevelse indeni. Det nye Moesgaard Museum repræsenterer nytænkende arkitektur og formidling i verdensklasse. Fortiden bliver levende og menneskene bag genstandene træder frem i udstillingerne, og giver en helt ny forståelse af den fortid, der har skabt nutiden. Kunstmuseet ARoS er efterhånden blevet Aarhus’ nye vartegn. Den skulpturelle trappe op til museet, den 4,5 meter høje Boy, og ikke mindst Regnbuen på toppen af museet, hvorfra man kan se hele byen. Hvis du ikke har været i Den Gamle By siden skoleudflugten i forrige årtusinde eller bare de seneste par år, er det tid til et nyt besøg. For dig, der er født før 1980, er det særlig sjovt at genopleve din barndoms butikker, dagligstuer, frisørsalon, kollektiv og gademiljø. Og så er der jo også stadig ”De rigtig gamle dage”. Alt sammen 100% gennemført og som at træde direkte ind i fortiden. Spis Aarhus har et legendarisk cafémiljø. Både det gamle i Latinerkvarteret, de nyere langs Åen (Vadestedet) og i Jægergårdsgade. Og hver har så udpræget sin charme. Blandt nyhederne i Aarhus, som virkelig er et besøg værd, finder du Aarhus Street Food og Aarhus Central Food Market. Begge steder finder du lækker mad fra hele verden til billige penge og i super afslappet og hyggelig stemning. Caféerne og restauranterne langs Åen - også kaldet Vadestedet - udmærker sig ved at have udeservering, hvilket skaber en livlig, sydlandsk stemning i hele området, så snart den første solstråle bryder igennem.


Jægergårdsgade på Frederiksbjerg er trådt gevaldigt i karakter de seneste år med både små hyggelige caféer, den populære franske bistro og vinbar Klassik 65. Skt Pauls Apotek, som virkelig er en unik oplevelse. Lokalerne i det gamle, velbevarede apotek er fulde af atmosfære, og når man går på toilettet, kan man høre Jørgen Leth læse højt. Men det helt særlige er, at medejeren Hasse Bank Johansen er kåret som Danmarks bedste bartender, og derfor får man særligt tilpassede cocktails til hver enkelt ret. Det er cocktails, som du aldrig har smagt dem før - og så er både mad og betjening i øvrigt også i top. Hvis du går efter den ultimative gourmetoplevelse, har Aarhus hele fire restauranter med Michelinstjerner: Restaurant Frederikshøj hører til den absolutte elite i dansk gastronomi, ikke mindst takket være den prisbelønnede stjernekok Wassim Hallal. Restaurant Domestic er en gourmet-restaurant i den hyggelige Mejlgade i hjertet af Aarhus, hvor du finder nærvær og en stor kærlighed til det lokale. Gastromé er gourmetlandkøkken, gennemsyret af de to kokkes filosofi om at eksperimentere i et klassisk innovativt køkken helt uden begrænsninger. Hos SUBSTANS er det afslappede gourmetmåltid i centrum. Restauranten har fokus på velsmag, solidt håndværk og økologiske råvarer fra lokale producenter. Shop Aarhus har både Strøget og Bruuns Galleri - fyldt med alle de butikker, du kender. Men er du til små, hyggelige gader, designbutikker, kunsthåndværk og stemning, er og bliver Latinerkvarteret stedet. Og husk, at det ikke kun dækker over gaderne Badstuegade, Klostergade og Volden, men også Vestergade, Guldsmedgade, Graven, Borgergade og Mejlgade.

Byens største udvalg af lækre sko og tasker fra det succesfulde århusianske brand Rodtnes finder du hos Hørlyck i Vestergade. Vestergade er også adressen for Mulberry og Utzon, hvor du både finder de skønneste varer i skind og pels og lækre internationale klassikere. Støy Munkholm har et imponerende udvalg af herre- og dametøj i butikken midt på Store Torv. Guldsmedgade er hjemsted for hippe butikker som Ganni og Wood Wood. FF2 i Volden er ikke til at komme udenom, hvis man går efter store, internationale brands Stella McCartney, Celiné og Isabel Marant. I Volden finder du også Malene Birger og Marc Jacobs. Det bedste vintage og second hand finder du hos Tøjstory i Guldsmedgade, So Ein Ding i Nørre Allé, Soul Shine i Graven og Vintage Divine i Høegh Guldbergsgade. Sidstnævnte er især et besøg værd for dig, der er til Charleston 20’er-stil eller rendyrket 50’er Mad Men. Er du til markeder, må du ikke gå glip af det store på Ingerslev Boulevard hver onsdag og lørdag 8-14. Her er både frugt og grønt, antikviteter - og alt indenfor ting og sager. Når du lukker dine øjne i Aarhus Der er masser af gode hoteller i Århus, men tre skiller sig i særlig grad ud: Comwell Aarhus - Spritnyt, topmoderne hotel fyldt med kvalitet og design. Og så med byens bedste udsigt over byen, skoven og stranden. The Mayor - klassisk hotel med den ultimativt centrale beliggenhed mellem Rådhuset og Bruuns Galleri. Villa Provence - en charmerende fransk oase med masser af romantik og stemning.


Aarhus er i gang med en mental forandring Hygge, charme og smil er noget af det, man traditionelt har forbundet med Aarhus. Men det er ikke bare de fysiske rammer og væksten, der er under eksplosiv udvikling. Borgmester Jacob Bundsgaard mener, at byen lige nu undergår en mental forandring og er ved at blive en international og ambitiøs storby - som stadig er hyggelig. Født, opvokset og uddannet i Aarhus - og i dag manden med den gyldne kæde på borgmesterkontoret. Jacob Bundsgaard er ikke bare socialdemokrat men især aarhusianer til benet og opfyldt af kærlighed til sin by og ambitioner om at gøre den til et endnu bedre sted at leve og drive virksomhed. Men hvordan gør man så det i praksis? Aarhus er heldigvis en by med mange muligheder, både for dem der bor her og dem, der vælger at have forretning her. I forhold til det sidste er det vigtigste parameter byens evne til at levere kvalificeret arbejdskraft. Her har vi en kæmpe fordel ved at være en betydende uddannelsesby, som hvert år tager imod 12.000 nye studerende. Det er en gave i forhold til at levere talenter, og vi gør det godt. Men vi skal også blive bedre til at holde på dem. Mange flytter ud af byen, når de får børn. En del af årsagen er boligpriserne. Sidste år voksede vi med 5.000 indbyggere, og stigningen har ligget stabilt på 4-5000 om året de sidste mange år. Så det går stærkt, og selvom vi bygger meget, er det klart, at det presser boligpriserne opad. Så vi bruger rigtig mange kræfter på at skabe flere attraktive boligområder og bygge de dele af byen, der ikke fungerer om. Det er det, der sker med fx Ceres og Godsbanen, og som kommer til at ske med Amtssygehuset, Psykiatrisk Hospital i Risskov og Gellerupparken, forklarer Bundsgaard. Ikke bare af kærlighed til byen Hvis vi skal sætte tal på - og det skal vi - så går det faktisk ganske godt med rekrutteringen og jobskabelsen i Aarhus. De seneste tal fra Danmarks statistik viser, at jobvæksten i Aarhus fra 20112015 var mere end dobbelt så høj som landsgennemsnittet. Op mod 15.000 nye jobs eller en stigning på 5,7%. Landsgennemsnittet i samme periode var på 2,3%. Der er ingen tvivl om, at Aarhus er vækstlokomotivet i Jylland. Og det skal vi også være som uddannelsesby og by af den størrelse. Heldigvis gik en meget væsentlig del af de nye arbejdspladser til nystartede virksomheder, og hele start-up-miljøet er noget, vi virkelig skal være bevidste om at skabe gode rammer for. De nye virksomheder skal ikke bare blive her af ren kærlighed til byen, men fordi det er nemt og her er de funktioner, der skal til med penge og partnerskaber. Vi er ikke helt på niveau med byer som London og Amsterdam, men vi har fået skabt et godt miljø for venturekapital og busi28

Jacob Bundgaards ambition som borgmester er udfordrende i al sin enkelhed: Jeg vil bruge alle de kræfter og al den omtanke, jeg har til, at Aarhus bliver en åben internationalt orienteret by, der skaber rammen om et godt liv for dem der bor her.

ness-angels. Vi er rigtig gode til det på blandt andet fødevareområdet, hvor vores cluster-miljø er blandt de 3-5 bedste i verden, vurderer Jacob Bundsgaard. Ny selvforståelse Infrastrukturen både i Aarhus, ind og ud af byen og på tværs af landet er også noget af det, der har stor betydning for trivslen i byen og lysten til at komme udefra og gøre forretning med os. Blandt aarhusianere er det en kendt sag, at afstanden fra Aarhus til København ofte virker kortere end omvendt, og at det kan være en udfordring at trække københavnere over til møder især hvis de ligger om morgenen. Men sådan behøver det ikke være mere. Jeg kæmper stadig for en Kattegatforbindelse. Det vil knytte de to vækstcentre i Danmark sammen på en helt ny måde. Sikkerhedsmæssigt er vi sårbare med kun en Storebæltsforbindelse. Det ville ændre hele vores måde at tænke på. Man ville jo kunne bo i Aarhus og arbejde i København - og omvendt. Men indtil det sker, er det fantastisk, at vi har fået en mulighed som vandflyet, der kan bringe os frem og tilbage mellem Aarhus og København på under en time. Det gør helt sikkert afstanden mindre. Og vi har selvfølgelig også fly mellem Tirstrup og Kastrup. Verden er anderledes i dag. Den er mindre, og vi tænker afstand på en anden måde, fordi vi så let som ingenting kan holde møder med mennesker på den anden side af jorden. Det påvirker


også Aarhus. Det der mindreværdskompleks, man talte om tidligere - det oplever jeg simpelthen ikke mere. Vi er i gang med en mental forandring, hvor vi går fra en lille by til en international storby med store ambitioner - blandt andet i kraft af at være Europæisk Kulturhovedstad. Det løfter os både udadtil og i vores selvforståelse. Vi har også fået en mere udadvendt kultur, hvor vi går rigtig meget ud og mødes på kaffebarer og i byrummet i stedet for bare derhjemme. Det gør noget for vores demokrati, siger Jacob Bundsgaard. Jacob Bundsgaards tre yndlingsteder i Aarhus I dag bor jeg i Skejby, men i mange år boede jeg på Frederiksbjerg. Det område elsker jeg stadig. Sådan en onsdag eller lørdag formiddag på markedet på Ingerslevs Boulevard - det er så hyggeligt! Et af mine nye yndlingssteder er Aarhus Street Food. Det er lykkedes rigtig godt, og det er både et sted, aarhusianerne kommer og noget turister har lyst til at opleve. Der er et bredt udbud af mad og mennesker - men det er ikke bare det. Det er stemningen og fællesskabet, når man sidder ved langborde og spiser og snakker. På min løberute i Risskov er der et sted højt oppe, hvor der er det mest fantastiske vue over vandet og Aarhus Ø. Det er et fuldstændig fantastisk sted, hvor jeg altid bliver lidt ekstra glad for at bo her.

Jacob Bundsgaard Født 28. februar 1976 i Aarhus, er socialdemokratisk borgmester i Aarhus Kommune. Han er uddannet cand. scient.pol fra Aarhus Universitet. Har siddet i Aarhus Byråd siden 2002 og været borgmester siden 2011. I 2016 blev Jacob Bundsgaard desuden valgt til næstformand for Kommunernes Landsforening. Han er gift med cand. theol Kirstine Helboe Johansen. Sammen er de forældre til Thorvald, Margrethe og Severin.


TÅGE FOR MILLIONER Poul Dalsgaard har været selvstændig, siden han var 17 år og synes stadig, det er så sjovt at bygge op og iværksætte, at han ikke kan lade være. Således har han sammen med en partner udviklet virksomheden Protect til verdens største producent af tågekanoner. Tidligere på året solgte han virksomheden, men det betyder ikke, at han nu vil læne sig mageligt tilbage og stoppe her.

”Succes og privatliv kan sagtens forenes bare man er tilstede begge steder”. Det har været opskriften på en lang karriere uden familieafsavn, udtaler Poul Dalsgaard.

30

Alarmer, videoovervågning, gitre, vagtværn. Der findes mange initiativer, der er iværksat for at forebygge og stoppe indbrud. Desværre fortæller statistikkerne i deres eget klare sprog, at ingen af tiltagene for alvor virker. Tyvene er nemlig både dygtige og hurtige. De ved, hvad de går efter, og de er inde og ude igen på få minutter - med rovet. Det er ikke bare frustrerende og dyrt. Det er også utrygt. Men der findes en metode, som definitivt gør tyvene fuldkommen chanceløse. Det er tågekanoner, som på få sekunder gør et rum så tåget, at man bogstaveligt talt ikke kan se en hånd for sig. Tyven ved knap, hvad der er op eller ned - og tyveri kan han glemme alt om. Den danske virksomhed Protect har udviklet tågekanoner både til virksomheder og private hjem. Det har de gjort så godt, at de er verdens største producent med eksport til 52 lande. Kunderne er alt fra internationale banker til parcelhusejere. Manden i hjørnekontoret, den administrerende direktør, hedder Poul Dalsgaard,

og han startede, sammen med sin forretningspartner Hjørleif Johansen, eventyret Protect tilbage i 2001. Hjørleif er opfinderen og hjernen bag vores produkt. Jeg var ham, der kunne sælge og markedsføre det, forklarer Poul Dalsgaard. På den måde var rollefordelingen klar fra starten. Senere kom Claus Damgaard ind som medejer, og han tog sig af produktionen og fabrikken i Letland. Lange arbejdsdage - for sjov I dag, 16 år senere er Protect en international succes i fortsat eksplosiv vækst. For at sætte skub i den proces har investeringsvirksomheden Genua købt 90% af Protect, mens Poul Dalsgaard stadig har de sidste 10% og forsætter som adm. direktør. Men lad os skrue tiden 40 år tilbage, til dengang Poul Dalsgaard var 17 år og læste HH. Allerede dengang var han nemlig en driftig herre, der ikke bare ventede på, at successen skulle finde ham. Min far ville sælge sin stempel- og gravørvirksomhed. Det, syntes jeg, var synd, så jeg tog et lån i banken og købte den af ham. Sammen med de 20 dygtige medarbejdere drev jeg den, mens jeg læste, og solgte den igen, da jeg var 25 år gammel. Det var en ret effektiv måde at forene teori og praksis på, og allerede dengang arbejdede jeg mange timer i døgnet, fordi jeg ikke kunne lade være, fortæller Poul Dalsgaard.


Pharma Medico flies Nordic Seaplanes Pharma Medico is a rapidly expanding business that researches and produces pharmaceuticals, nutraceuticals and medical cosmeceuticals for dermatological disorders. Today, Pharma Medico is a global organisation based on a strong Scandinavian tradition of research excellence and scientific documentation that is dedicated to improving the quality of life of people with effective treatment solutions. Pharma Medico’s exponential growth globally relies on the cooperation between the head office in Aarhus, the regional offices and the ever-increasing number of leading blue chip distributors around the world. For Pharma Medico, Nordic Seaplanes is a welcome short cut to its production facilities in Copenhagen and its representations around the rest of the world.

www.pharmamedico.com

MEXICO CIT Y · NEW YORK · CURITIBA · STAFFORDSHIRE · LONDON · DENMARK · SOUTH AFRICA · MOSCOW · UAE · BANGKOK · HONG KONG · SHANGHAI · SEOUL · SYDNE Y · TOK YO


Med en eksamen fra Handelshøjskolen opbyggede han en karriere i forskellige danske virksomheder. Altid med et primært fokus: Det skulle være sjovt. Jeg har nok sat mig nogle ubevidste mål, men jeg har aldrig skiltet med dem. Selvfølgelig er der mange tilfældigheder, der spiller ind. Men jeg har altid haft hjertet med og gået efter udfordringer og jobs, jeg syntes var sjove. Jeg siger også til mine tre børn, at de aldrig må vælge job på grund af penge og prestige. Det gælder om at være der, hvor man arbejder mange timer uden at opdage det, fordi man har det så sjovt. Måske kommer pengene, og måske gør de ikke. Men så har man i hvert fald ikke spildt sin tid på noget, man ikke synes er sjovt, og som ikke gav mening. Det må være det vigtigste, mener Poul Dalsgaard. Lodret vækstkurve Den første tågekanon solgte Poul Dalsgaard til naboen, der lige havde haft indbrud. Og sådan fortsatte han, indtil han havde bygget det danske marked op. En tågekanon ad gangen. Og han var ikke i tvivl om potentialet: Hvis jeg kunne sælge en tågekanon til naboen, og den hjalp ham, kunne jeg også sælge dem i Australien, Frankrig og Mexico. Der sker jo indbrud overalt. Den første store ordre, vi fik, var på en international udstilling efter seks måneder. Det var til en bank i Sri Lanka. Kort efter sikrede vi alle bankfilialer i Sri Lanka. Sådan noget havde jeg sgu ikke hørt om på Handelshøjskolen, der var utroligt meget learning by doing, griner Poul Dalsgaard. I dag er der 70.000 tågekanoner fra Protect installeret over hele jorden. De beskytter værdier for milliarder. Pelse, elektronik, guld, ædelstene, kontantautomater og meget mere. Tågen er ikke farlig og består såmænd bare af vand med glykol, så selv de sarteste værdier, mennesker, fødevarer eller dyr tager ikke skade af tågen. Bare 10% af Protects kunder er private hjem – men det er til gengæld det absolut hurtigst voksende marked lige nu. Et marked med et næsten uendelig potentiale. Virksomheden har netop lanceret et nyt produkt, en lille, diskret tågekanon til private hjem, som koster mindre end selvrisikoen hos forsikringsselskabet. Forsikringsselskaberne har for længst hilst tågekanonerne velkomne, fordi de simpelthen får tyvene til at flygte igen med uforettet sag. Indenfor tågekanoner er vi verdens største. Men på verdensmarkedet for

32

sikkerhed er vi stadig mikroskopiske. Men da vi har det eneste produkt, der for alvor forhindrer indbrud, har vi et giga stort potentiale. Der er absolut intet til hinder for, at vores nuværende 70.000 solgte tågekanoner hurtigt kan blive til 7 mio. - og langt mere end det, vurderer Poul Dalsgaard og tilføjer, at det lige nu især er Østeuropa, Australien og Sydamerika der rykker. Familiefar, nærvær og en triangel Når man har solgt 90% af en succesrig virksomhed som Protect, kunne man godt læne sig tilbage og køre helt ned i gear. Men intet ligger Poul Dalsgaard fjernere: Nej, det ville jeg slet ikke kunne holde ud! Jeg elsker mit arbejde. Jeg elsker at bygge noget op og se det vokse. Og så kan jeg godt lide at sælge et produkt, der faktisk hjælper folk. Vi har utroligt mange glade kunder. Alle der oplever vores produkter, bliver begejstrerede over, hvor godt de virker. Det er en stor tilfredsstillelse. Fremover bliver min rolle mere strategisk og fokuseret på forretningsudvikling. Jeg vil også lave mere bestyrelsesarbejde, og jeg vil rigtigt gerne hjælpe nye iværksættere. Så jeg kommer ikke til at arbejde mindre foreløbig, vurderer han. Og imponerende nok, kan man godt kombinere det at være familiefar, arbejde rigtigt mange timer i døgnet og rejse 100 dage om året: Jeg har været så heldig at være gift med den samme kvinde i over 30 år. Hun arbejdede i lange vagter til kl. 23 på TV 2 Østjylland. Så havde jeg jo tjansen med at hente børn og være der. Der var ikke noget med at arbejde over de dage. Så var far på med aftensmad og lektielæs-

På få sekunder fyldes rummet med tåge, så tyven knap ved hvad der er op eller ned. Man mister totalt orienteringen, derfor er en tyverisikring med tågekanonerne så uhyre effektive.

ning, og den fordeling er jeg glad for i dag, når jeg ser tilbage. Vi har tre voksne børn, som siger, at de slet ikke fornemmede det som et problem, at jeg var meget væk i deres barndom. Det handler vel i bund og grund om at være umådeligt meget til stede, når man er til stede, og det er jeg god til. Vi har altid gjort en dyd ud af, at jeg kom hjem og spiste kl. 18. Det var familietid, hvor vi hørte om hinandens dag. Den time var vi sammen og sad om bordet. Vi har rejst rigtigt meget – over hele jorden - med vores børn, lige siden de kunne gå, og det har givet en stor samhørighed. Når vi rejser i dag og det er jo et privilegium, at vores børn stadig gider tage på ferie med os - kan vi grine ad de familier, der sidder med hver sin telefon ved bordet på en restaurant. Det er sådan et trist syn, og vi er meget opmærksomme på at være til stede og være sammen. Man kan have en nok så fantastisk virksomhed, men mit familieliv og mine børn er i virkeligheden min ubetinget største succes, fastslår direktøren. Så alt i alt er Poul Dalsgaard en svært tilfreds mand. Og spørger man, hvad han gerne vil være bedre til, lyder svaret: Jeg står på Skanderborg Festival hvert år – for 30. år i træk, og lytter til de dygtige musikere. Jeg drømmer selv om at lære at spille på et instrument. Men jeg har ikke så meget tid, så det bliver nok en triangel!

Tågen er ikke skadelig og består kun af vand med glykol, så selv de sarteste værdier, maskiner, elektronik, fødevarer, mennesker eller dyr tager ikke skade. Derfor er tyverisikringen super egnet til både virksomheder og private hjem.


Om Protect A/S

Protect A/S udvikler og producerer tågekanoner til tyverisikring af værdier. Tågekanoner monteres sammen med traditionelle tyverialarmer. Når alarmen aktiveres indhylles rummet i en tæt tåge, så tyven ikke går derind. Er tyven inde i rummet, når tågen spredes, er det umuligt at se og finde værdigenstande at stjæle. Protect A/S blev etableret i 2001 og ejedes tidligere af selskabets administrerende direktør Poul Dalsgaard og Claus Damgaard. Februar 2017 blev Protect købt af det danske investeringsselskab Genua A/S. Protect A/S har en samarbejdsaftale med hovedparten af alarm-installatørerne i Danmark, ca. 350 installatører. Protect A/S er den absolutte markedsleder på markedet for tågekanoner i Danmark. 90 % af produktionen af tågekanoner eksporteres. I udlandet har Protect A/S et net af distributører i over 50 lande på fem kontinenter. Fra kundelisten kan nævnes: Tesco, Sainsbury’s, Q8, Hugo Boss, JYSK, McDonalds, Rema 1000, Stark, Matas, Profil Optik, NETTO, Bilka, Føtex, 7-Eleven, Aral, Nike, Georg Jensen, B&O, Sony Center, Expert, Spar, Pilgrim samt en lang række statsinstitutioner, kommuner og private hjem.


Spar tid! Book din billet på www.seaplanes.dk

45 m

inut

3 tim

er

3-3½

34

time

tim

ter

e


Twin Otter DHC6-300 Passagerer: Fart: Max distance: Rejsehøjde: Avionics: Motorer: Crew:

13-19 250 km/t 1.000 km Op til 3 km. Garmin 950 PT6A-27 2 piloter

JYLLANDS MÅSKE MEST INTERESSANTE UDVALG AF HAVEMØBLER

AARHUS Østhavnsvej 37 8000 Aarhus C Gratis parkering lige ved gaten, yderst på molen ved Miljøhavnen. KØBENHAVN Nordre Toldbod 29 1259 København K Betalingsparkering gennem porten helt fremme ved gaten.

CATANIA PARASOL I MERANTITRÆ Ø270 CM 1.995 KR.

1.495 KR.

outdoor Man-fredag 10.00-17.30 Lørdag . . . 10.00-15.00

Viborgvej 175, 8210 Aarhus V. Tel. 8675 2999 www.thorsen.dk


MAGASIN LAYOUT: WWW.HIMMELBLAA.DK

”Kuglegården” Domicil ejendom til kontor & showroom TIL LEJE

Danneskiold Samsøes Allé, 1434 København Areal: 1.046 - 15.240 m2 P-pladser: Pris pr. m2: 1.495 - 2.945 kr. Energimærke:

Ja -

Byggeselskab Mogens de Linde A/S er stolte af at kunne præsentere og tilbyde Kuglegården i København for nye lejere, som vægter en charmerende ejendom med en fantastisk historie og beliggenhed øverst på ønskelisten.

Kuglegården er beliggende på Holmen, omgivet af charmerende kanaler og havnebusser og tilmed kort afstand til Nyhavn, Kgs. Nytorv og Christianshavns metrostation. Ejendommen består af flere enheder og kan med fordel opdeles, hvorfor Kuglegården henvender sig til såvel mellemstore som store virksomheder. Til leje fra foråret 2018. Kontakt udlejningschef Jacob Cailani Ladefoged, 28 69 25 65 for fremvisning.

ERHVERVSLEJEMÅL  BOLIGER  KONTORFÆLLESSKABER  PARKERINGSPLADSER

86 16 57 00 delinde.dk

Nordic seaplanes magasin nr 2  
Nordic seaplanes magasin nr 2  
Advertisement