Page 1

Efterår 2021


Indhold Forord s. 3 Litteratur s. 4 Musik s. 12 Diverse s. 14 Folkeuniversitetet s. 16 Sammen i bevægelse s. 18

Børn s. 20 Efterårsferie s. 22 Børn (fortsat) s. 24 Kontakt s. 28 Kalender s. 29

2 Billeder i programmet er fortrinsvist fra colourbox.dk. Printet på genbrugspapir. Der tages forbehold for evt. trykfejl.


Velkommen til et kulturelt efterår Det er med meget stor fornøjelse, vi præsenterer de mange arrangementer i Norddjurs Biblioteker for efteråret 2021. Programmet markerer en længe ventet tilbagevenden til mere normale tilstande efter pandemien, og du finder et program spækket med en bred vifte af kulturelle tilbud, der kan tjene som inspiration og give plads til fordybelse, forundring, samtaler og samvær omkring spændende og aktuelle emner. Biblioteket lægger stor vægt på samarbejder omkring vores arrangementer. Et eksempel på det er et enestående arrangement med forfatter Naja Marie Aidt og Lise Moll fra Hospice Djursland, der stiller spørgsmålet: ”Hvad gør man, hvis man mister en elsket?” Det er blevet til i et samarbejde med Folkeuniversitetet, Hospice Djursland og Sostrup Slot. Alberte Winding, Jesper Stein, Iben Mondrup og Birgitte Kosović har det tilfælles, at de samler rigtig mange danskere omkring nogle spændende læseoplevelser, og vi glæder os til at kunne præsentere dem. Børnene har altid en vigtig plads i bibliotekets hjerte, og der venter dem spændende tilbud som tegneworkshop og børnekulturdag for hele børnefamilien. Naturligvis byder vi også på en række tilbud i efterårsferien, hvor eksempelvis Det flyvende kuffertcirkus kommer rundt på vores biblioteker i løbet af ugen. Gå endelig ombord i programmet – der er helt sikkert også noget for dig! Vi ses derude! Lars Lerche Biblioteksleder, Norddjurs Biblioteker

Læs mere og køb billet på norddjursbib.dk

3


4


Jesper Stein - Rampen Rampen er Jesper Steins personlige fortælling om en kernefamilie og dens opløsning, om bristede håb, svigt og druk, men også om stor kærlighed og længsel efter samme. Efter seks anmelderroste krimier er Jesper Stein aktuel med romanen Rampen om sine forældre og deres skilsmisse og om at stå ung og fortumlet i det kølvand af svigt og alkoholmisbrug, som bruddet trækker efter sig. Litteraturanmelder, forfatter og gymnasielærer Finn Stein Larsen forlader efter 29 års ægteskab sin kone til fordel for en elev. I hjemmet på Rampen i Risskov står reolerne gabende tomme, og den unge Jesper Stein er ladt alene tilbage med en fortvivlet, bitter og bedøvet mor, der kræver hans uforbeholdne loyalitet. Han kommer i klemme mellem forældrene og lever et dobbeltliv udadtil som den festende, pigeglade dødspilot, og indadtil som sjælesørger for sin mor i en relation, der er grænseoverskridende tæt.

forældrenes vedkommende helt frem til deres død. Hovedparten af romanen foregår i årene 1981-83 i Risskov, men den fører også læseren tilbage til forældrenes opvækst i Esbjerg i slutningen af 1920’erne, og frem til deres endeligt i Aarhus i 2010’erne. Rampen er fortalt og sat i scene af den voksne forfatter, der gennem livet har gjort sig sine egne erfaringer med at svigte, blive skilt og drikke sig væk fra det smertefulde i livet. Den kan læses som et forsøg på at forstå og forlige sig med fortidens svigt og finde fred med forældrene og med sig selv. Jesper Stein er født 1965 i Aarhus. Han er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kriminalreporter og litteraturjournalist. Han debuterede som forfatter i 2012 og har skrevet i alt seks krimier om Axel Steen. Han vandt De Gyldne Laurbær i 2015 og Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske krimi i 2019.

Ørsted Bibliotek Tirsdag 09.11. kl. 19.00 Pris: 50 Kr.

Skilsmissen forandrer alles liv radikalt og sætter sit præg på dem i årtier efter – for

Læs mere og køb billet på norddjursbib.dk

5


OmSorg Hvad gør man, hvis man mister en elsket? Hvad stiller man op, når døden river vores nærmeste bort? Vi sætter fokus på sorgen, når vi inviterer til aftenarrangement på Sostrup Slot med forfatter Naja Marie Aidt og Lise Moll fra Hospice Djursland. Lise Moll er sygeplejerske og uddannet sorgrådgiver og arbejder bl.a. med selvhjælpsgrupper for efterladte. Hør hende fortælle om den nyeste viden indenfor sorgarbejde når hun beretter om sine erfaringer fra Hospice Djursland.

taget noget fra dig så giv det tilbage, der med smuk desperation beskriver den meningsløshed, man kan rammes af, når man mister en elsket. Romanen har vundet adskillige priser og er oversat til flere sprog. Thomas Olesen fra Norddjurs Biblioteker fungerer som moderator. Arrangeret i samarbejde med Hospice Djursland, Norddjurs Folkeuniversitet og Sostrup Slot

Sostrup Slot Forfatter Naja Marie Aidt mistede i 2015 sin Torsdag 07. 09. kl. 19.00 søn i en tragisk dødsulykke. Det svære sorgarbejde førte bl.a. til romanen, Har døden

6

Pris: 75 kr.


Iben Mondrup - Tabita I Iben Mondrups roman Tabita er ægteparret Eva og Berthel kommet hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland.

Grenaa Bibliotek Onsdag 22.09. kl. 19.00 Pris: 50 kr.

Det er midten af 60’erne, og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer. Iben Mondrups foredrag handler om en periode i den dansk-grønlandske historie, hvor det ikke var usædvanligt, at børn blev bortadopteret til danske familier mere eller mindre lemfældigt. Det havde store konsekvenser, ikke mindst for børnene. Iben Mondrup er født i Danmark, men er opvokset på Grønland. I 2009 debuterede hun som forfatter med romanen Ved slusen. Hun brød igennem med romanen Godhavn (2014) og derudover har hun bl.a. skrevet romanerne Karensminde (2016) og Vi er brødre (2018).

Læs mere og køb billet på norddjursbib.dk

7


Alberte Winding - Småt brændbart Alberte Winding fortæller om sin anmelderroste roman Småt brændbart. I 2018 udgav Alberte Kastevind, der var erindringsglimt fra en kompliceret barndom. Nu har hun fulgt hun op med Småt brændbart, en erindringsroman i gråzonen mellem selvbiografi og fiktion, om den svære pubertet og overgangen til voksenlivet. Vi får indblik i hendes rejse til Martha’s Vineyard som 16-årig med sin kusine, hvor hun føler, at hun har lettet en byrde for sin familie ved at rejse væk. Romanen handler også om de første stormfyldte og sitrende forelskelser og hendes spæde skridt mod en karriere som musiker.

Grenaa Bibliotek Tirsdag 28.09. kl. 19.00 Pris: 50 kr.

8


Læs mere og køb billet på norddjursbib.dk

9


LÆSEGLÆDE 2021 Kom til bogcafé og forfatterforedrag med Birgithe Kosovic.

byder biblioteket selvfølgelig også på en bid mad.

Der bliver masser af god stemning og inspiration til nye læseoplevelser, når vi holder vores årlige litterære hyggeaften for alle vores lånere og læsekredse.

Vi ses!

Forfatter Birgithe Kosovic fortæller om sin nye roman Det du ikke vil vide, og bibliotekarerne kommer med anbefalinger til gode læseoplevelser i efteråret. Traditionen tro

Grenaa Bibliotek Torsdag 14.10. kl. 17.15

10

For nærmere information og program se norddjursbib.dk.

Pris: 150 kr. (inkl. mad og kaffe/vand)


Turen går til Bogforum

Skumringstime

Tag med os til årets største bogevent i København!

Højtlæsning og fællessang i skæret fra levende lys.

Norddjurs Biblioteker arrangerer igen i år en tur til årets store bogevent ”Bogforum” i Bella Center København. Her kan du gå på opdagelse blandt forlagenes stande og finde en masse spændende nye bøger - og du kan selvfølgelig også møde en perlerække af kendte forfattere.Vi tager bussen med Gotschalk Rejser via Molslinjen Aarhus-Odden både ud og hjem.

Når det er mørkest i vores lande samles vi traditionen tro omkring den store nordsike højtlæsningsaften ”Skumringstimen”.Vi tænder de levende lys og der læses højt af samme tekst over hele Norden på samme tidspunkt.

Lørdag d. 6. november er der afgang hhv. fra Grenaa Bibliotek kl. 6.45 og fra Rønde Busterminal kl. 7.15.

Birgit Årsnes er oplæser og vil supplere den obligatoriske ”skumringstime-tekst”, et uddrag fra ”Katrina” af Sally Salminen, med andre nordiske tekster.

Sidste frist for tilmelding og betaling er fredag d. 29. oktober kl. 12.00.

Grenaa Bibliotek Lørdag 06.11. kl. 6.45

Pris: 275 kr. (transport med bus og færge samt indgangsbillet til Bogforum)

Dette års tema er ”Drømme og længsel i Norden”.

Svend Frandsen akkompagnerer på klaver, når vi ind imellem oplæsningen og kaffedrikningen synger et udvalg af vores nordiske sange.

Grenaa Bibliotek Mandag 15.11. kl. 19.00 Fri entré - ingen tilmelding.

Læs mere og køb billet på norddjursbib.dk

11


Fra Skjern til Varnæs En anderledes cabaret om Matador. For alle elskere af Matador, er der nu en enestående mulighed for at opleve teaterforestillingen / cabareten ”Fra Skjern til Varnæs” med skuespilleren Nicolaj Cornelius. Forestillingen er en blanding af anekdoter, historier og ikke mindst fællessang for alle. Nicolaj er foruden at være skuespiller også Danmarksmester i Matador og er en del af holdet i Korsbæk By på Bakken. Forestillingen er instrueret af Birgitte Raabjerg. Nicolaj Cornelius spiller alle roller selv. I pausen bydes der som en del af entreen helt naturligt på Postgaardens kaffebord.

Auning Bibliotek Torsdag 14.10. kl. 19.00 Pris: 75kr.

Hjorth og godt ”At vokse op i Auning” fortalt med egne fortællinger og krydret med sange. Kom og oplev en musikalsk aften med Uffe Hjorth. En aften hvor Uffe, som er født og opvokset i Auning, fortæller om tiden

12

som dreng, og senere som ung og voksen i Auning, sammenlignet med i dag. En blanding af fortællinger om egne oplevelser, krydret med sange skrevet til lejligheden. Kodeordene må være gule ærter, bremsestreger, et kærligt hjem, mobning, byens originaler og gode venner og kammerater. Uffe fortæller og spiller selv, men har inviteret en del af de musikalske venner, han har mødt gennem sit lange musikerliv. Som Uffe selv siger. “De spiller ikke særlig godt, men de spiller højt”.

Auning Bibliotek Torsdag 28.10. kl. 19.00 Pris: 50kr.


The Beatles – musikaften Tag med på en rejse gennem gruppens musikalske univers! Vi fejrer The Beatles ved at mødes og lytte til en række af deres allerbedste sange. Bibliotekar Thomas Damm er guide på turen, og du kan være med til at bestemme hvilke numre vi skal lytte til. Thomas medbringer

alle gruppens plader. Det eneste du skal huske at tage med er din musikglæde – især for The Beatles!

Auning Bibliotek Tirsdag 16.11. kl. 19.00

Pris: 30kr. (inkl. et glas vin/øl/vand)

Musikcafé 06.09. 04.10. 01.11. 06.12.

: Virtuoser : Komponisten som håndværker : Focus på nogle af Verdis vildfarne får : Verdi: Falstaff – hans sidste opera

Ørsted Bibliotek Mandage kl. 19.00 Fri entré - ingen tilmelding.

Læs mere og køb billet på norddjursbib.dk

13


Er du emojionel? Sociale medier og den nye tids kommunikation Foredrag v. Tina Thode Hougaard, Aarhus Universitet. Vi sender på globalt plan flere milliarder emojis om dagen via sociale medier.Vi har over 3.000 forskellige emojis at vælge imellem, men hvad bruger vi dem til? Med fiskeflag og smilende hundelorte tager sprogforsker Tina Thode Hougaard os med ind i emoji-tastaturet, og på vejen ud kommer hun også forbi hashtags og memes. Ifølge Tina er emojis ikke bare ligegyldig staffage i vores digitale kommunikation, men de små detaljers kunst, som giver nuancer til vores samtaler, hvor bogstaver kommer til kort.

Grenaa Bibliotek Mandag 06.09. kl. 10.30 – ca. 11.45 Fri entré - tilmelding nødvendig.

Sommerblomster – Fra frø til fryd Drømmer du om at kunne fylde vaserne med hjemmedyrkede blomster hele sommeren, så er det allerede nu, du kan begynde at planlægge vejen fra frø til fryd.

14

Det er værd at ofre lidt tid på planlægning af skærehaven, og derfor er det en god idé at begynde at drømme skærehavedrømme i god tid, inden sæsonen går i gang. Her får du gode råd om beliggenhed, jordforbedring og plantesammensætning, der alt sammen er afgørende for succes. Tips til forspiring og direkte såning af sommerblomsterne, frøsamling og blomsterhøst er andre af de emner, aftenens program byder på. Foredragsholder er Lotte Bjarke, der er hortonom, haveskribent, forfatter, blogger og redaktør. Se mere på www.helthenihaven.dk Der kan tilkøbes kaffe / te og kage. Et samarbejde ml. Haveselskabet og Norddjurs Biblioteker

Ørum Bibliotek Torsdag 14.10. kl. 19.00 Pris: 50 kr.


Julebinderi

Bogguld og Bogsalg

Sæt dit eget præg på julepynten.

Så er der mulighed for at købe kasserede bøger og andet materiale på Norddjurs Biblioteker. Bibliotekts personale har igen ryddet op på hylderne og i magasinet og der er især mange bøger i år.

Igen i år arrangerer Auning Bibliotek og Norddjurs Haveselskab i fællesskab en kreativ aften, der byder på masser af inspiration og vejledning. Den dygtige blomsterbinder Annika Fanø Friis Laursen vil vise sine spændende idéer og tidens tendenser indenfor bl.a. adventsdekorationer, kalenderlys, juledekorationer og udendørs pynt. Biblioteket vil præsentere nogle af de mange inspirerende bøger om blomsterbinding og Norddjurs Havekreds arrangerer lotteri med fine præmier. Der vil også, på aftenen, være mulighed for at snakke med medlemmer af Norddjurs Havekreds og høre mere om dem. Under workshoppen vil Annika gå rundt for at hjælpe og give fif, mens man laver sine egne dekorationer. Annika inspireres meget af naturens materialer, derfor får hver deltager en mail ca. en uge før arrangementet med oversigt over de materialer, man kan medbringe. Derudover vil der være mulighed for at købe materialer på aftenen.

Auning Bibliotek Torsdag 18.11. kl. 18.30 Pris: 75 kr.

Udvalget er derfor meget stort, da vi ikke havde mulighed for at holde bogsalg sidste år. Emnerne spænder vidt over krimi, romaner, spænding, børnebøger, tidsskrifter, fagbøger, musik cd’er og meget mere. Den første uge, hvor der selvfølgelig er størst udvalg, koster bøgerne 10 kr stykket. Ugen efter sælger vi en hel pose for 20 kr., hvis du tør vente så længe. Der kan handles i den betjente åbningstid. Så kom forbi og se om der er noget for dig.

Grenaa Bibliotek Mandag 20.09. kl. 10.00 - lørdag 2.10. kl. 13.00 Østed Bibliotek Mandag 15.11. kl. 13.00 - fredag 26.11. kl. 14.00

Læs mere og køb billet på norddjursbib.dk

15


Arrangeret i samarbejde med Norddjurs Folkeuniversitet. Billetter kan købes online via norddjursbib.dk eller ved indgangen. August Krogh: Fysiologiens supermand

Ved Tobias Wang, Professor i zoofysiologi ved Aarhus Universitet. August Krogh modtog Nobelprisen i medicin og fysiologi i 1920. Han spillede en helt særlig og markant rolle i udforskningen af kroppens funktioner. I foredraget vil Tobias Wang tage afsæt i August Kroghs store videnskabelige opdagelser, fortælle historier om det interessante persongalleri og prøve at forklare, hvordan August Kroghs forskning påvirker vores nuværende opfattelse af fysiologi. Han vil også fortælle om, hvordan August Krogh bragte insulinen til Danmark og skabte verdens førende medicinalvirksomhed i behandlingen af diabetes. August Krogh blev født i Lillegade 50, Grenaa, den 15. november 1874 og er én af Grenaa Bys ganske få æresborgere. Grenaa Bibliotek Onsdag 15.09. kl. 19.30 Pris : 50 kr.

Hestekult i bondestenalderen på Djursland

Museum Østjylland har i de sidste to år udgravet en kultplads fra bondestenalderen ved Ginnerup på Djursland. Foredraget præsenterer for første gang de spektakulære resultater. I det nordøstlige Djursland fandtes for 5.000 år siden en række bemærkelsesværdige kultpladser fra bondestenalderen. En af disse pladser ligger ved Ginnerup. Stedet

16

blev fundet for 20 år siden, men først nu har det været muligt at udforske stedet nærmere. Blandt de bemærkelsesværdige fund er mange rester af heste, som er enestående i Europa. Hør forskningsleder Lutz Klassen fortælle om de spektakulære resultater af de sidste to års undersøgelser ved Ginnerup. Et samarbejde ml. Museum Østjylland, Norddjurs Folkeuniversitet og Norddjurs Biblioteker Ørum Bibliotek Mandag 01.11. kl. 19-21 Pris: 50 kr.

Fællessang – hver for sig

Hvad er social sammenhængskraft? Hvilken rolle kan musik og sang spille i opbygningen af et fællesskab? Og hvorfor har så mange mennesker lyst til synge sammen gennem sociale medier og TV? Det viste sig, at det havde de, da DR lancerede ’Morgensang’ og ’Fællessang hver for sig’ i de første uger af Corona-nedlukningen i foråret 2020. Disse spørgsmål og mange flere vil lektor og leder af Center for Grundtvigforskning på Aarhus Universitet Katrine Frøkjær Baunvig forsøge at besvare, når hun holder foredrag på Grenaa Bibliotek. Grenaa Bibliotek Torsdag 11.11. kl. 19.00 Pris: 50 kr.


Arrangeret i samarbejde med Rougsø Folkeuniversitet. Tilmelding via folkeuniversitetet-rougso.dk eller Ørsted Bibliotek tlf.: 89 59 27 55 Den spanske borgerkrig

Et foredrag om den spanske borgerkrig, der startede i juli 1936 og sluttede efter næsten fire blodige år i marts 1939. Ved Steen Ole Hedelund Jørgensen, tidligere journalist ved DR og TV2, forlagsleder. Ørsted Bibliotek Torsdag 07.10. kl. 19.00 Pris: 70 kr.

Sundhedsvæsenet efter COVID-19

Coronakrisen har vendt op og ned på mange ting.Vores sundhedsvæsen er blevet testet som aldrig før, og effekterne af krisen skal vi leve med i årevis.Vi har også lært meget nyt. Diskussionen om fremtidens sundhedsvæsen er mere aktuel end nogensinde og må nu ses i et nyt lys. Ved Kjeld Møller Pedersen, professor i økonomi, Syddansk Universitet.

Ørsted Bibliotek Onsdag 24.11. kl. 19.00 Pris: 70 kr.

USA efter præsidentvalget

Hvad var det for et USA, der gik til valg i 2020? Hvorfor blev præsidentvalget i 2020 karakteriseret som en kamp om USA’s sjæl? Hvordan lod det sig overhovedet gøre fire år tidligere, at en byggematador og forhenværende realitystjerne med meget ringe politisk erfaring blev valgt til præsident? Spørgsmålene hober sig op. Tag med på en rutsjebanetur gennem de sidste godt 4 års amerikansk politik. Ved Jørn Brøndal, professor og leder af Center for Amerikanske Studier. Ørsted Bibliotek Onsdag 01.12. kl. 19.00 Pris: 70 kr.

Ørsted Bibliotek Onsdag 27.10. kl. 19.00 Pris: 70 kr.

Dronningens Gobeliner

I Riddersalen på Christiansborg Slot hænger 17 moderne gobeliner, som en af de største fremstillinger af Danmarkshistorien på vægtæpper. Der vil blive fortalt om deres historiske indhold og holdningen til historien, som Bjørn Nørgaards billeder repræsenterer. Ved Lektor Jørn Buch, Haderslev.

Læs mere og køb billet på norddjursbib.dk

17


Hold Hjernen Frisk - LitteraNAtur der bevæger os Er du 60+ og har du lyst til være med til en række af aktiviteter, hvor det både er de fysiske aktiviteter, hjerneudfordringer og det sociale samvær, der er i højsæde? Så vil vi vi gerne invitere indenfor (eller nærmere udenfor) til en række spændende aktiviteter, der med afsæt i vores skønne natur, litteraturen og bevægelse udfordrer både hjerne og krop. I løbet af 8 uger skal vi mødes en gang om ugen og hver gang sammen udfordre både hjernen og kroppen. Historier, fortællinger og litteratur, der knytter sig til vores oplevelser, vil være den røde tråd gennem hele forløbet, og sammen vil vi bruge historierne og vores oplevelser, som afsæt for gode snakke og til refleksion. Det er hver onsdag fra den 8. september – 3. november, med pause i skolernes efterårsferie (uge 42). Allerede nu kan vi dog godt afsløre, at der

18

venter mange spændende naturoplevelser, bl.a. en tur på fjorden med vind i håret, naturtræning, fosiljagt ved Sangstrup klint og hyggelig bålmad. Der vil være udfordringer både for kroppen og hjernen, og du vil opleve den meget forskelligartede natur, Norddjurs byder på. Læs mere om forløbet på vores hjemmeside under Hold Hjernen Frisk. Her vil der også løbende blive lagt billeder og erfaringer op fra forløbet, med inspiration til litteratur og måder at bruge naturen på. På hjemmesiden ligger også beskrivelser og inspiration fra et tidligere Hold Hjernen Frisk forløb. Arrangør: Norddjurs Biblioteker i samarbejde med Kyst- og Fjordcenteret, FC Grenaa og Aastrup IF Kontaktperson: Ane Katrine Eiming, Norddjurs Biblioteker, tlf: 40 22 64 66.


Familiebingo Hele september måned kan du deltag i bibliotekets familiebingo og vinde en flot præmie. Biblioteket udfordrer hele familien til en omgang bingo, hvor alle kan være med og hjælpes ad. Hele september måned kan du hente din bingoplade på biblioteket eller printe den fra vores hjemmeside og så skal der ellers bare læses på mange forskellige måder. Vores familiebingo er en del af bibliotekernes store tema ”Sammen i bevægelse” og derfor er der selvfølgelig en del fysiske udfordringer. Kan du eksempelvis læse mens du laver armbøjninger, lave et H med kroppen eller danse handlingen i en bog du har læst? Når bingopladen er udfyldt afleverer du den på dit lokale bibliotek senest den 4. oktober, hvorefter vi trækker en vinder.Vinderen får direkte besked.

Norddjurs Biblioteker Onsdag 01.09. - 30.09. Gratis - ingen tilmelding.

Read-a-thon i Norddjurs Kæmpe læseevent, hvor vi i 24 timer læser sammen, deler læseoplevelser og også sørger for at få bevæget os lidt samtidig. Alle kan være med, både børn og voksne, når vi indleder efterårsferien med en kæmpe læsefest. I 24 timer skal der læses igennem og vi skal se hvor mange fede læseoplevelser vi kan få.Vi læse sammen hver for sig, men deler oplevelserne og mødes online på forskellige måder. Man kan altså sidde hjemme i sin egen stue, i sommerhuset, på campingpladsen eller et helt andet sted og stadig være en del af Read-a-thon i Norddjurs. Undervejs vil der være mulighed for inputs og inspiration både fra bibliotekarerne og de andre deltagere. Da der i år er fokus på bevægelse under temaet ”Sammen i bevægelse”, vil der også være inspiration til læseoplevelser hvor man samtidig kan bevæge sig. Forberedelse: Udstyr dig og familien med en ordentlig stak gode bøger og tilmeld dig via vores hjemmeside. Der vil løbende komme yderligere oplysninger om arrangementet på vores hjemmeside.

Online Lørdag 16.10. kl. 10.00 - søndag 17.10. kl.10.00 Gratis - tilmelding nødvendig.

Læs mere og køb billet på norddjursbib.dk

19


Børnekulturdag for små og store Tag gerne de voksne med, der er oplevelser for alle. Musik, teater, rollespil – hyggeligt samvær og et væld af oplevelser. Kl. 9.00

Rundt og Rundt Teater Arthotel Teater for 0 – 3 år

Kl. 10.30 Lyt til træerne Teater Papirskoven Fortællekoncert for 4 – 7 år Kl. 11.00 Hvor er Loke Rollespilsakademiet Rollespil for 8 – 12 år Kl. 17.00 Fyrtøjet Den ny Opera Familieforestilling fra ca. 4 år Børnekulturdagen arrangeres af Ørsted Bibliotek med støtte fra Elro Fonden. Børneinstitutioner, dagplejere, skoler, forældre og bedsteforældre er velkomne dagen igennem.Vær opmærksom på, at deltagelse i de enkelte programindslag kræver tilmelding.

Ørsted Bibliotek Torsdag 09.09. kl. 9.00 - 18.00 Fri entré - tilmelding nødvendig.

20


Sanne Munk Jensen Sanne Munk Jensen er forfatteren bag ”Min Dygtige Havfrue”, ”Tag Gaden Tilbage”, ”Dig og Mig ved Daggry” og mange flere. På Norddjurs Biblioteker er vi så heldige, at Sanne kommer til efteråret og vil delagtige gøre os i sin vej til at blive forfatter, sin skriveproces, bøgerne og forfatterarbejdet i det hele taget. Sanne Munk Jensens forfatterskab er karakteriseret af at skildrer en ungdomsgeneration, der på godt og ondt, lever i en meget omskiftelig tid med masser af valg, der hele tiden skal træffes.

Sannes romaner er både rå og humoristiske og Munk Jensen hverken moraliserer eller taler ikke ned til sit publikum. Det er ungt på de unges præmis og præcis derfor glæder vi os så meget til at byde hende velkommen til Norddjurs. Tilmelding af udskolingsklasser til Louise Skaarup på tlf: 89 59 27 67 eller louis@ norddjurs.dk.

Grenaa Bibliotek Tirsdag 05.10. kl. 10.00 Auning Bibliotek Tirsdag 05.10. kl. 13.00

Læs mere og køb billet på norddjursbib.dk

21


Det Flyvende Kuffertcirkus! Ethjulede cykler, flyvende tallerkener, diabloer og trylleri – det hele kan du opleve i din efterårsferie, når Det Flyvende Kuffertcirkus besøger Norddjurs Biblioteker. Først vil cirkusdirektør Søren opføre et enmandscirkusshow, du sent vil glemme, og bagefter kan du selv være med til at lege cirkusartist, når Søren lærer cirkuskunstnerne fra sig. Det bliver gøglet og gakket. Vi tager naturligvis hensyn til den aktuelle Corona-situation. Herlighederne foregår både tirsdag og onsdag i efterårsferien. Fri entré - ingen tilmelding.

Ørum Bibliotek Tirsdag 19.10. kl. 10.00 Grenaa Bibliotek Tirsdag 19.10. kl. 14.00 Ørsted Bibliotek Onsdag 20.10. kl. 10.00 Auning Bibliotek Onsdag 20.10. kl. 14.00 22


Workshop med ’Nomernes konge’ Jan Kjær Kunne du tænke dig at lære at tegne din helt egen nom? Hvad med at quizze om nomerne med andre børn? Du kan også være med til at finde på et helt nyt monster til den næste Nomerne-bog. Lyder det ikke meget fedt? Hvis du vil være med, skal du være mellem 5 og 9 år, møde op onsdag i efterårsferien på Grenaa Bibliotek og tage din billet og en af dine voksne med. Det er helt gratis, men kræver billet, da der er begrænset antal plader. Det bliver mega sjovt!

Grenaa Bibliotek Onsdag 20.10. kl. 10.00

Fri entré - tilmelding nødvendig.

Læs mere og køb billet på norddjursbib.dk

23


Mariehønen Evigglad En lunefuld og elskelig forestilling for de yngste teatergængere.

Teatret st. tv. har i samarbejde med Fair Play produceret forestillingen.

Ude i skoven bor skuespilleren Betina Grove og alle dyrene. Den evigglade mariehøne Marie og den langsomme, slimede Søren Snegl. Græshoppen, løvfrøen, fuglen, bierne og musen Musse, der venter unger.Vi får venligt og venskabeligt hilst på hver og en.

For de 2 – 5 årige.

Betina Grove har dramatiseret og skabt et forunderligt og eventyrligt univers på baggrund af den velkendte sang af Halfdan Rasmussen.

24

Ørsted Bibliotek Fredag 29.10. kl. 10.00

Fri entré - tilmelding nødvendig.


Død over tandfeen Mød Sophie Souid som er forfatter til bøgerne om Alf og Bjørn Alf har tabt sin første mælketand og næste morgen er der kun en tokrone under puden. Ej, hvor er det tarveligt! Det finder brødrene Alf og Bjørn sig ikke i, så de sætter sig for at finde Tandfeen og kræve en 20’er for Alfs tand. Det bliver en hæsblæsende og farefuld tur – mon det ender godt?

Ørum Bibliotek Mandag 08.11. kl 9.00 Fri entré - tilmelding nødvendig.

Ørsted Bibliotek Mandag 08.11. kl 11.30

Fri entré - tilmelding nødvendig.

Elever i indskolingen kan møde både Sophie Souid og karaktererne fra Død over Tandfeen, når forfatteren besøger Norddjurs Biblioteker.

Læs mere og køb billet på norddjursbib.dk

25


Tegn en forside Lærerig og hyggelig familie-tegnework- shop Sammen med den super dygtige underviser Sofie fra Sofies tegneskole skal vi lave vores helt egen og personlige forside til en spændende bog. Tegneworkshoppen henvender sig til alle børn i alderen ca. 7-10 år sammen med en voksen, fx forælder eller bedsteforælder, uanset om man har tegnet meget eller lidt. Sofie har både papir og professionelle tegneredskaber med til alle og under workshoppen går hun rundt og hjælper, med gode tegnefif og tegneteknikker.

Alle får deres egen, helt unikke og personlige forside med hjem.

Auning Bibliotek Lørdag 20.11. kl. 10.00-12.30

Fri entré - men tilmelding nødvendig. 1 billet gælder for 1 barn og 1 voksen.

Kun en tåbe frygter ikke nytårskrudtet Et foredrag om fyrværkeri – og hvor galt kan det gå. Så er det igen blevet december måned i Danmark, og efterhånden som julemåneden rinder ud, runger gader og stræder atter af lyden af NYTÅRSKRUDT. Det er derfor blevet tid for Auning Biblioteks årlig opsang til børn og unge om, hvor pokkers vigtigt det er at passe på både sig selv og kammeraterne.Vi får besøg af foredragsholder Simon Pinnau, der på egen krop har oplevet, hvor galt det kan gå, hvis uheldet er ude og overmodet er inde... I samarbejde med Auning Skole.

Auning Bibliotek Tirsdag 14.12. kl. 10.00 og kl. 12.30 Fri entré - tilmelding nødvendig

26


Juleballaden Kom i julestemning med en juleforestilling på Ørum Bibliotek.

Juleballaden er et underholdende juleshow krydret med gøgl og julens sange.

I år kan du fejre jul sammen med os på Ørum Bibliotek, når vi d. 16. december får besøg af nisserne Zip og Zap. Faktisk havde julemanden lovet at komme på besøg, men han har lidt juletravlt, så han har sendt gøglernissen Zap og mimenissen Zip i forvejen, og er der noget de kan, er det at få tiden til at gå. Bare julemanden og Rudolf (ham med den røde tud) nu kan finde vej?

Forestillingen leveres af Zap Show Teater. Familieforestilling fra 3 år.

Ørum Bibliotek Torsdag 16.12. kl. 15.00

Fri entré - tilmelding nødvendig.

Læs mere og køb billet på norddjursbib.dk

27


Auning Bibliotek

Grenaa Bibliotek

Torvegade 1A 8963 Auning 89 59 43 00 kulturperronen@norddjurs.dk

N.P. Josiassens Vej 17 8500 Grenaa 89 59 27 67 grenaa.bib@norddjurs.dk

Ørsted Bibliotek

Ørum Bibliotek

Rougsøvej 73 B 8950 Ørsted 89 59 27 55 oersted.bib@norddjurs.dk

Skolebakken 43 8586 Ørum 89 59 30 00 oerum.bib@norddjurs.dk

Åbent Bibliotek Søndag - torsdag 7-22 Fredag - lørdag 7-18 Læs om alle vore arrangementer på norddjursbib.dk Hent vores app Biblioteket 28


Dato Tid

Arrangement

Sted

Side

Familiebingo Er du emojionel? Musikcafé - Virtuoser OmSorg Hold Hjernen Frisk (1. gang) Børnekulturdag for små og store Højtlæsning August Krogh: Fysiologiens supermand Motionsbanko med bevægelsesquiz Bogguld og bogsalg Iben Mondrup - Tabita Alberte Winding - Småt Brændbart

Alle Grenaa Ørsted Sostrup Grenaa Ørsted Grenaa Grenaa Auning Grenaa Grenaa Grenaa

19 14 13 6 18 20

Musikcafé - Komponisten som håndværker Sanne Munk Jensen Sanne Munk Jensen Den spanske borgerkrig Motionsbanko med bevægelsesquiz Højtlæsning Læseglæde 2021 Fra Skjern til varnæs Sommerblomster - Fra frø til fryd Read-a-thon i Norddjurs Det flyvende kuffertcirkus! Det flyvende kuffertcirkus!

Ørsted Grenaa Auning Ørsted Auning Grenaa Grenaa Auning Ørum Online Ørum Grenaa

13 21 21 17

September 01.09. 06.09. 06.09. 07.09. 08.09. 09.09. 15.09. 15.09. 16.09. 20.09. 22.09. 28.09.

10.00 10.30 19.00 19.00 9.00 10.00 19.30 18.00 10.00 19.00 19.00

16 15 7 8

Oktober 04.10. 05.10. 05.10. 07.10. 09.10. 13.10. 14.10. 14.10. 14.10. 16.10. 19.10. 19.10.

19.00 10.00 13.00 19.00 18.00 10.00 17.15 19.00 19.00 10.00 10.00 14.00

Læs mere og køb billet på norddjursbib.dk

10 12 14 19 22 22

29


Dato Tid

Arrangement

Sted

Side

Workshop med ´Nomernes konge´ Jan Kjær Det flyvende kuffertcirkus! Det flyvende kuffertcirkus! Sundhedsvæsenet efter Covid-19 Hjorth og godt Mariehønen Evigglad

Grenaa Ørsted Auning Ørsted Auning Ørsted

23 22 22 17 12 24

Musikcafé - Focus på nogle af Verdis vildfarne... Hestekult i bondestenalderen på Djursland Turen går til Bogforum Motionsbanko med bevægelsesquiz Død over tandfeen Død over tandfeen Jesper Stein - Rampen Højtlæsning Fællessang - hver for sig Bogguld og bogsalg Skumringstime The Beatles - musikaften Julebinderi Tegn en forside Dronningens Gobeliner

Ørsted Ørum Grenaa Auning Ørum Ørsted Ørsted Grenaa Grenaa Ørsted Grenaa Auning Auning Auning Ørsted

13 16 11

Oktober (fortsat) 20.10. 20.10. 20.10. 27.10. 28.10. 29.10.

10.00 10.00 14.00 19.00 19.00 10.00

November 01.11. 01.11. 06.11. 06.11. 08.11. 08.11 09.11. 10.11. 11.11. 15.11. 15.11. 16.11. 18.11. 20.11. 24.11.

30

19.00 19.00 6.45 10.00 9.00 11.30 19.00 10.00 19.00 13.00 19.00 19.00 18.30 10.00 19.00

25 25 4 13 15 11 13 15 26 17


Dato Tid

Arrangement

Sted

Side

Ørsted Auning Ørsted Grenaa Auning Auning Ørum

17

December 01.12. 04.12. 06.12. 08.12. 14.12. 14.12. 16.12.

19.00 10.00 19.00 10.00 10.00 12.30 15.00

USA efter præsidentvalget Motionsbanko med bevægelsesquiz Musikcafé - Verdi: Falsatff Højtlæsning Kun en tåbe frygter ikke nytårskrudtet Kun en tåbe frygter ikke nytårskrudtet Juleballaden

Læs mere og køb billet på norddjursbib.dk

13 26 26 27

31


Efterår 2021

Profile for Norddjurs Biblioteker

Norddjurs Biblioteker Program Efterår 2021  

Advertisement
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded