Page 1

Raggarfest! Lurer du på hva du skal ha på deg på raggarfest? Her får du tips og idéer til stiler, tilbehør og hår -og ikke minst lenker til hvor du får tak i antrekk. Bruk fantasien, se hva du har i skapet hjemme eller lån av noen som har. Det er ikke så mye som skal til for å skape stilen! Bruk store øredobber, et skjerf i halsen kombinert med en figursydd, knelang kjole eller olabukse og skjorte knytt i livet. Tuper håret, bruk hårbånd, tykke lag med mascara og rød leppestift - og vips har du stilen!


Raggarn

En raggar (eller råner på godt norsk) har skinn- eller jeans jakke og bukse, myggjagere på føttene, brylkrem i håret og hører på Rockabilly musikk. 50-tallet ligger hans hjerte nær både i musikksmak og klesstil. Elvis og James Dean er store ikoner for en raggare. På fritiden kjører raggaren rundt i sin nypolerte amrikanske bil, drar biltreff eller mekker og polerer bilen sin på den lokale motorklubben.

Stjel stilen:


Idoler


Spättan Jenta i raggarmiljøet kalles spätta. Hun er selveste “blomman”, med tupert hår, høye heler, figursydde kjoler. Spättan elsker å kjøre rundt med raggarn i hans blanke bil! Spättan kan velge mellom mange stiler, klær og tilbehør. Velg om du vil være rocka, søt, sexy eller husmor! Her får du noen tips!


Idoler


Rockabilly Hun er tøff! Har gjerne skinnbukse eller jeans, skjorte som er knytt i livet, tatoveringer, høye pumps og store øredobber i sterk farge. Hun elsker dyremønster, lakk og lær.

Stjel stilen:


50s pin-up Har Marilyn Monroe som sitt store forbilde. Hun er legger vekt på å fremheve formene sine med figursydde utringede knelange kjoler, røde lepper, falske øyenvipper, høye heler og rullet hår med blomst! Hun elsker prikker og Betty Boop pannelugg.

Stjel stilen:


Heartbreaker Søt og snill stil med figursydde kjoler, strutteskjørt, blomstrete eller rutete mønster, gjerne i pastellfarger. Hun elsker pudler, cupcakes og sin mamma.

Stjel stilen:


Houswife

Betty Draper i Mad Men (den hjemmeværende kona til Donald Draper) har denne stilen. Den dukker også opp på 50-talls reklamer for vaskemidler og andre husholdningsartikler. Husmoren har pene kjoler, gjerne forkle. Hun er alltid perfekt på håret (rullet eller oppsatt) og bruker høye heler hjemme på sitt eget kjøkken. Hennes mål er å være den perfekte husmor som også er bevisst på sitt ytre!

Stjel stilen:


Office girls Mad Men er igjen forbildet her. Joan har former, høyt hår, høye heler - og bruker utseende sitt for alt det er verdt. Den blyge men karriærebeviste Peggy Olson ser mer ut som en gammel tante i stilen, med plisseskjørt, hatt og kåpe.

Stjel stilen til Joan:


Stjel stilen tilPeggy:


Linker

Her finner du en liste med linker til inspirerende sider og nettbutikker:

http://inkedfashion.com/ http://www.pinupgirlclothing.com/ http://www.routev8.com/ http://bodega.se/ http://www.nostalgia.no/shop/ http://www.eksons.se/ http://www.pinupgirlclothing.com/ http://www.shopplasticland.com/ http://www.bettiepageclothing.com/ http://www.inkedfashion.com/ http://www.gulesider.no/finn:utkledning http://www.ebay.com/


! s p i T

Ta en titt langt bak i skapet!

Gå på loppis eller bruktbutikk

Søk på finn.no eller e-bay

Spør en som var ung på 50-tallet!


Velkommen!

Raggarfest  

Tips til antrekk

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you