MICE Meeting Guide - Noordwijk (NL)

Page 1

MEETING GUIDE NOORDWIJK

MEETING GUIDE

NOORDWIJK W W W. N O O R D W I J K . I N F O

1


MEETING GUIDE NOORDWIJK

INH OU D 3

LEGENDA

25

4

WELKOM IN NOORDWIJK

26 BEACHCLUBS EN RESTAURANTS

5

FACTS & FIGURES

27

Alexander Beach Club

6

CITYWIDE EN BEREIKBAARHEID

27

Beachclub O.

7

GREENPORT EN DUURZAAM

28

Breakers Beach House

8

ERVAAR DE RUIMTE

28

Nomade Beach House

9

OVERNACHTEN EN LOCATIES

29

Dunes Lounge & Bar

10

Grand Hotel Huis ter Duin

29

Brasserie & Terrace Circles

11

Hotel van Oranje, Autograph Collection

30

DYLANS

12

Radisson Blu Palace Hotel

30

DUTCH!

13

NH Conference Centre Leeuwenhorst

31

Oriento

14

Alexander Hotel

31

Latour

14

De Baak Seaside

32

Restaurant Villa de Duinen

15

Golden Tulip Noordwijk Beach

33 TOT UW DIENST

15

Hotel Astoria

34

Evenementenbureau SPEV/

16

Heeren van Noortwyck

Noordwijk-Events

16

Villa de Duinen

35

Goesting Training & Events

17

Prominent Inn

35

Expohotels

17

Fletcher Hotel De Witte Raaf

36

GoodDay Hospitality Services

18

Vesper Hotel

37

Brouwer Tours & Taxi Brouwer

19

Klooster | events, art & design

38

Koninklijke Beuk Touringscars & Travel

20

Oude Jeroenskerk

39

Jonker Travel

21

Space Expo

40 OVER NOORDWIJK MARKETING

22

ESA ESTEC - Space Tours

41 OVERZICHT CAPACITEIT LOCATIES

23

Landgoed Tespelduyn

43 ADRESGEGEVENS

24

St(r)andplaats Nederzandt

Theater De Muze

2


MEETING GUIDE NOORDWIJK

L E GENDA GROEN CERTIFICAAT

AANTAL ZALEN

CAPACITEIT GROOTSTE ZAAL

THEATER OPSTELLING

OPPERVLAKTE

WIFI

AANTAL KAMERS

CAPACITEIT RESTAURANT

MAXIMALE GROEPSGROOTTE RESTAURANT

ONTBIJT

LUNCH

DINER

3


MEETING GUIDE NOORDWIJK

W ELKOM IN NOORDWIJ K Noordwijk is een exclusieve badplaats, die door zijn centrale ligging in de Randstad uitstekend bereikbaar is. Bijzonder is dat Noordwijk congresfaciliteiten heeft die een grote stad waardig zijn en tegelijkertijd de charme van een kleine badplaats heeft weten te behouden. Naast een rijke variĂŤteit aan kwalitatief hoogwaardige congreslocaties, een ruim aanbod van bijzondere vergaderlocaties, uitstekende congreshotels en restaurants, biedt Noordwijk ook een prachtige omgeving om (actief) te ontspannen.

Een unieke mix van ingrediĂŤnten!

4


MEETING GUIDE NOORDWIJK

FACT & F I G U R ES RUIM 1.600 KAMERS

25 MINUTEN VAN AMSTERDAM SCHIPHOL AIRPORT

MEER DAN 250 INTERNATIONALE CONFERENTIES PER JAAR

THUISBASIS VAN RUIMTEVAARTORGANISATIE ESA ESTEC

EUROPA’S GROOTSTE BLOEMENBADPLAATS

MIDDEN IN HET ECONOMISCHE HART VAN NEDERLAND

13 KILOMETER LANG ZANDSTRAND

RUIM 1.600 KAMERS

VERSCHILLENDE INTERNATIONALE ATTRACTIES BINNEN EEN STRAAL VAN 20 KILOMETER

UITSTEKENDE EN PROFESSIONELE SAMENWERKING TUSSEN NOORDWIJKSE BEDRIJVEN

100 RESTAURANTS EN 19 BEACHCLUBS WAARVAN 10 JAARROND

GEVARIEERD AANBOD VAN CONGRES- EN VERGADERLOCATIES

NAAST LEIDEN MET HET BIO SCIENCE PARK ALS GROOTSTE LIFE SCIENCES CLUSTER EN EEN INTERNATIONALE UNIVERSITEIT

5


MEETING GUIDE NOORDWIJK

25 MINUTEN VA N S C H I P H O L

CIT YWI DE EN BE RE IKBAAR H EI D Compact en veelzijdig Noordwijk is de ideale locatie voor zowel kleinere als grotere zakelijke evenementen en congressen. Met alle hotels, restaurants en locaties dichtbij elkaar en onderling uitstekend bereikbaar kunnen ook prima combinaties worden gemaakt.

Centraal Noordwijk bevindt zich tussen de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en de luchthavens Schiphol en Rotterdam The Hague. Bereikbaar met meerdere aansluitingen op de A44 en diverse directe busverbindingen van Arriva met de NS treinstations Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Voorhout en Sassenheim. Tevens beschikt Noordwijk over een uitstekend aanbod van vervoersbedrijven met luxe touringcars tot personenauto’s, uitgerust met de nieuwste communicatietechnologie.

• Gelegen in het hart van West-Europa

• 40 minuten van Amsterdam

• 180 luchtvaartmaatschappijen vliegen

• 25 minuten van Schiphol

naar Schiphol Airport • Directe vluchten van 188 bestemmingen binnen Europa

• 10 minuten van Leiden • 30 minuten van Den Haag • 40 minuten van Rotterdam Airport

• Directe vluchten van 131 niet-Europese bestemmingen

6


MEETING GUIDE NOORDWIJK

ZO D I C H T B I J G R OT E ST E D E N E N TO C H ZO E N O R M U I TG E ST R E KT

GREENPORT EN DUURZAAM Noordwijk ligt midden in de ‘Greenport’ Duin- en Bollenstreek, een economisch gebied van wereldformaat op het gebied van (glas)tuinbouw. Bedrijven uit de regio verzorgen bijna tweederde van de mondiale handel en export van bloembollen en zorgen samen met kennispartners voor ontwikkeling van de sector en hiermee voor een sterke internationale concurrentiepositie.

In en rond Noordwijk liggen prachtige natuur-, duin- en bosgebieden. Zo dicht bij grote steden en toch zo enorm uitgestrekt, stil en ongerept. Het 13 kilometer lange strand van Noordwijk staat in de Top 21 van mooiste stranden wereldwijd die door National Geographic werd samengesteld. Ook is Noordwijk onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen.

Noordwijk zal binnenkort het internationale keurmerk ‘Heilzame Zeebadplaats’ toegekend krijgen door de European Spa Association (ESPA). De heilzame werking van het zeewater, de lucht en de natuurlijke omgeving zorgen aantoonbaar voor gezondheid van lichaam en geest.

Bovendien hebben we sinds 2015 een vaste notering in de Sustainable Destinations Global Top 100 van groene toeristische bestemmingen wereldwijd.

7


MEETING GUIDE NOORDWIJK

E RVAA R DE R U I MT E NOORDWIJK IS DE THUISBASIS VA N E S A E S T E C Noordwijk is de thuisbasis van ESA ESTEC, het grootste technologische centrum van de Europese ruimtevaart. De technologische ontdekkingen die hier plaatsvinden, worden niet alleen toegepast in de ruimte- en luchtvaart, maar ook in sectoren als communicatie, navigatie, weerkunde, astronomie en fysica. Dit maakt Nederland een van de landen met de meest geavanceerde ontwikkelingen op het gebied van ruimtevaart.

In de Space Technology Industrie worden op jaarbasis veel internationale congressen georganiseerd. ESA ESTEC is wereldwijd verbonden met universiteiten en technologische instituten en kan daarom kennis en inhoud toevoegen aan uw congres, inclusief een inspirerende tour. Het bijbehorende Erasmus Centre is geschikt voor uw meeting of zakelijke bijeenkomst. Daarnaast biedt ook Space Expo, het bezoekerscentrum van ESA ESTEC, de nodige congresfaciliteiten.

ESA ESTEC IS WERELDWIJD VERBONDEN MET UNIVERSITEITEN EN TECHNOLOGIE-INSTITUTEN

8


MEETING GUIDE NOORDWIJK

OVE RNACH T EN Noordwijk beschikt over ruim 1.600 kamers in diverse prijscategorieën. Er zijn weinig plaatsen langs de Europese kust die zo’n gevarieerd en compleet aanbod van overnachtingsmogelijkheden bieden als Noordwijk. Van klein en charmant, tot riant en exclusief, en alles daar tussen. Met flair of familiair... ALLES IS MOGELIJK.

Kijk voor een compleet overzicht van alle accommodaties op onze website: WWW.NOORDWIJK.INFO

I N SPIRERENDE CONGRE SEN VERGADERLOCATIES Het unieke van Noordwijk zie je terug in de diverse vergader- en congreslocaties. Uiteraard geven de zee, het strand en de duinen een speciaal tintje aan uw zakelijke evenement. Maar ook een oude kerk, een kas of een theater behoren tot de mogelijkheden. Uw bijeenkomst wordt een beleving.

9


MEETING GUIDE NOORDWIJK

G RA N D HOTE L HU I S TE R DU IN Gelegen op het hoogste duin van Noordwijk is Grand Hotel Huis ter Duin de ultieme locatie voor uw volgende bijeenkomst. Gastvrijheid, perfectie, faciliteiten en superieure service maken het een unieke locatie voor (inter)nationale zakelijke bijeenkomsten. Het vijfsterren deluxe hotel beschikt over 230 kamers, 24 suites en 19 multifunctionele zalen.

De Keizerzaal is geschikt tot 400 gasten en biedt uitzicht over de Noordzee. De PickĂŠ zaal met een capaciteit tot 1.050 gasten is het paradepaardje binnen de Nederlandse congresbranche. Een perfecte locatie voor een kleinschalige meeting is de Boardroom en voor strandevenementen Breakers Beach House. Het hotel werd door haar veilige ligging gekozen als het meest geschikte hotel van Noordwijk voor het prestigieuze congres van de NATO en werd verklaard tot militair terrein. President Obama en Secretary of State John Kerry verbleven in Grand Hotel Huis ter Duin tijdens de Nuclear Security Summit 2014.

Grand Hotel Huis ter Duin is lid van Preferred Hotels Worldwide. Het hotel heeft 4 restaurants, waaronder Restaurant Latour (1 Michelin ster) en Breakers Beach House (permanent strandpaviljoen - 12 maanden per jaar geopend).

Grand Hotel Huis ter Duin

+31 (0)71 - 361 92 20

Koningin Astrid Boulevard 5

info@huisterduin.com

2202 BK Noordwijk

www.huisterduin.com

JA

19

1.050

1.050

1.056

JA

254 10


MEETING GUIDE NOORDWIJK

HOT EL VA N O RA N J E , AU TO GRA PH CO L L E CTIO N Hotel van Oranje, een Autograph Collection hotel by Marriott, waar luxe en zaken samenkomen. Binnen een uur bereikbaar van alle grote steden ligt het hotel aan de boulevard, vernoemd naar de voormalige koningin Wilhelmina met een ongelooflijk uitzicht over het Noordwijkse strand. Samen met het onderling verbonden Beach Hotel Noordwijk en het conferentiecentrum herbergen de Hotels van Oranje in totaal 258 recentelijk gerenoveerde en moderne kamers.

Voor de zakelijke gasten zijn er een groot aantal multifunctionele evenementen- en vergaderruimtes. In totaal 3.000m2, 32 vergaderruimtes met natuurlijk daglicht en 18 boardrooms. Het hotel heeft 2 grote plenaire zalen waarvan de Wintertuin ruimte biedt aan 700 pax in theaterstijl en de grote balzaal 300 pax voor een galadiner. Als badplaats aan zee beschikt het hotel over meer dan 1.500m2 wellness faciliteiten, waaronder een fitnesscentrum, Beauty Oranje met een haar & make-up salon, 8 behandelkamers voor massages, gezichtsbehandeling en nog veel meer. De Aqua & Sauna Oranje biedt spa’s, bubbelbaden, sauna’s en een golfslagbad van 30 meter, waar ook “Pool Parties” tot de mogelijkheden behoren.

Als een diversiteit aan Food & Beverage belangrijk is, heeft Hotel van Oranje 3 bars en 5 restaurants met verschillende sfeer, drankjes en cuisine, variërend van de “Marriott Burgers” in de Harmonie tot de “Gamba’s a la Dutch!” in restaurant Dutch.

Hotel van Oranje, Autograph Collection

+31 (0)71 - 367 68 69

Koningin Wilhelmina Boulevard 21-30

info@hotelsvanoranje.nl

2202 GV Noordwijk

www.hotelsvanoranje.nl

JA

32

1.500

800

3.000

JA

258 11


MEETING GUIDE NOORDWIJK

RA D I SS O N BLU PA LAC E HOTE L Of u nu voor een zakenreis of voor een weekend weg boekt; u zult genieten van een rustgevend, verfrissend verblijf in het Radisson Blu Palace Hotel. Op de begane grond bevinden zich 11 multifunctionele conferentiezalen met flexibele wanden en 2 executive boardrooms. Alle vergaderzalen zijn voorzien van natuurlijk daglicht en uitstekende WIFI.

Uniek aan het Radisson Blu Palace Hotel; u kunt het hotel exclusief huren. Dit betekent dat u alle voorzieningen voor uw groep tot uw beschikking heeft en er geen andere gasten aanwezig zijn. Tover het hotel om naar het verlengde van uw bedrijf!

‘Experience Meetings’ is een uniek concept van de Radisson Hotel Group. Een onderdeel van Experience Meetings is Brain Food, een innovatieve benadering van gezonde menu’s dat is ontwikkeld om efficiëntie en concentratievermogen te ondersteunen.

De moderne Dunes Lounge & Bar is de ideale locatie voor een gezellige bedrijfsborrel. In The Winery proeft u de lekkerste wijnen met uw collega’s tijdens een wijnproeverij. Genieten van de zon? Dat kan op het beschutte terras. Ontspanning nodig? Maak uw hoofd leeg tijdens een sportsessie in Vitality Fitness Center of neem een frisse duik in het Aqua Center voorzien van jetstream zwembad, sauna en Turks stoombad.

Radisson Blu Palace Hotel

+31 (0)71 - 365 30 00

Picképlein 8

events.palacehotelnoordwijk@radissonblu.com

2202 CL Noordwijk

www.radissonblu.com/palacehotel-noordwijk

JA

13

450

375

1.000

JA

120 12


MEETING GUIDE NOORDWIJK

N H CON F E RE N CE C ENT R E L E E U WE N HO RST NH Conference Centre Leeuwenhorst is, mede door de centrale ligging dichtbij Schiphol Airport en Amsterdam, bij uitstek geschikt voor conferenties, vergaderingen en evenementen. Met maar liefst 49.000m2 biedt het conferentiecentrum een alles-onder-een-dak formule voor zowel inspanning als ontspanning.

Er zijn 513 hotelkamers, 120 conferentiezalen en 3 congresruimtes, allen voorzien van de modernste technologieĂŤn. De locatie heeft 600 gratis parkeerplaatsen. Voor de ontspanning biedt de locatie tennis- en squashbanen, bowlingbanen, een zwembad, sauna, fitness en solarium, twee bars en vier restaurants. Bij NH Conference Center Leeuwenhorst kunt u in ieder geval rekenen op ervaring, professionaliteit en creativiteit. Of u nu een congres, training, workshop, seminar, meeting of productpresentatie organiseert, de medewerkers denken vanaf het eerste moment met u mee en gaan tot het uiterste om uw evenement uniek te maken.

Ook op culinair vlak biedt NH Conference Centre Leeuwenhorst het beste voor de gast. Zoete lekkernijen, verse sappen, gezonde snacks, uitgebreide buffetten, op ieder moment van de dag kunt u genieten van ware culinaire verrassingen. NH Conference Centre Leeuwenhorst is onderdeel van de NH Hotel Group.

NH Conference Centre Leeuwenhorst

+31 (0)252 - 378 888

Langelaan 3

nhleeuwenhorst@nh-hotels.com

2211 XT Noordwijkerhout

www.nh-hotels.com

JA

123

3.000

1.400

8.000

JA

513 13


MEETING GUIDE NOORDWIJK

AL E XAN D E R H OT EL

D E B AA K SE ASID E

Het viersterren plus Alexander Hotel ligt midden

Bij de Baak Seaside in Noordwijk vindt u geen

in het bruisende hart van Noordwijk, op loop-

standaard vergaderzalen, maar inspirerende

afstand van het strand. Het hotel heeft 60 luxe

leerruimtes. Het hotel ligt direct aan de boule-

hotelkamers en 6 multifunctionele zalen. De

vard en kijkt uit over zee. In een verfrissende

vergaderzalen variĂŤren in grootte van 50 tot

ambiance is er ruimte om te leren, trainen,

300m en zijn voorzien van natuurlijk daglicht,

vergaderen, ontmoeten, ontspannen en over-

airconditioning en moderne, audiovisuele

nachten. Elke ruimte is modern en sereen

middelen. Op de begane grond vindt u bar,

ingericht en van alle gemakken voorzien. Onder

lounge en restaurant DYLANS: een culinaire

andere met moderne communicatiemiddelen

hotspot. Ideaal voor een drankje, heerlijke

en goede geluids- en klimaatvoorzieningen.

lunch of diner. Zin in een vergaderbreak op

Ook fijn: het hotel heeft een gezonde, goede

het strand? Op 5 minuten loopafstand vindt

keuken. En na de bijeenkomst kunt u uitwaaien

u Alexander Beach Club! Een verblijf in het

op het strand.

2

Alexander Hotel is inclusief: gratis parkeren en vrije toegang tot Azzurro Sport & Wellness Center. Het Alexander Hotel, DYLANS en Alexander Beach Club: zij hebben het allemaal voor u!

NEE

6

200

Alexander Hotel

De Baak Seaside

Oude Zeeweg 63

Koningin Astrid Boulevard 23

2202 CJ Noordwijk

2202 BJ Noordwijk

+31 (0)71 - 361 89 00

+31 (0)71 - 369 01 00

info@alexanderhotel.nl

welcome@debaakseaside.nl

www.alexanderhotel.nl

www.debaakseaside.nl

200

450

JA

60

JA

20

150

150

200

JA

100 14


MEETING GUIDE NOORDWIJK

G OLDE N T U L I P NOOR DWI J K B E AC H

JA

8

120

HOT EL ASTO RIA

Golden Tulip Noordwijk Beach is direct gelegen

Hotel Astoria beschikt over twee lichte vergader-

aan de boulevard en het strand van Noordwijk.

zalen. De zalen zijn standaard voorzien van airco,

Dit viersterren hotel heeft 83 kamers, 8 multi-

flip-over, projectiescherm, whiteboard, ver-

functionele conferentiezalen en een wellness.

gaderblokken en pennen. Gedurende de hele

De vergaderzalen zijn voorzien van daglicht,

dag wordt u onbeperkt voorzien van koffie,

airconditioning en moderne faciliteiten. Ideaal

thee, water, en koekjes. Overige audiovisuele

voor bijeenkomsten van 2 tot 120 personen.

middelen zijn op aanvraag beschikbaar. Alle

Service, efficiĂŤntie en professionaliteit zijn

gasten van Hotel Astoria hebben gratis toegang

de uitgangspunten voor het design geweest.

tot het Aqua Oranje zwembad behorende tot

Hier kunt u het zakelijke met het aangename

Hotels van Oranje. U boekt al een dagvergade-

combineren!

ring vanaf 45 euro per persoon.

Golden Tulip Noordwijk Beach

Hotel Astoria

Koningin Wilhelmina Boulevard 8

Emmaweg 13

2202 GS Noordwijk

2202 CP Noordwijk

+31 (0)71 - 361 92 05

+31 (0)71 - 361 00 14

reservations@goldentulipnoordwijkbeach.nl

info@hotelastoria.nl

www.goldentulipnoordwijkbeach.nl

www.hotelastoria.nl

120

156

JA

83

NEE

2

55

50

72

JA

35 15


MEETING GUIDE NOORDWIJK

HE E R E N VA N NOORT WYC K

V I LLA DE D U IN E N

Heeren van Noortwyck heeft naast het hotel,

Villa de Duinen beschikt over 3 exclusieve verga-

de bar en het restaurant, diverse sfeervolle

derruimten met daglicht en openslaande deu-

zalen en een groot (zonnig) terras met uitzicht op

ren, uitstekend geschikt voor boardmeetings.

de Vuurtoren. U bent bij Heeren van Noortwyck

Zij bieden aantrekkelijke vergaderarrangemen-

maar een paar stappen verwijderd van het strand,

ten inclusief luxe sandwichlunch, desgewenst

het centrum en het winkelgebied. Voor uw zakelij-

met een overnachting in één van de comforta-

ke gelegenheid biedt het hotel verschillende arran-

bele hotelkamers. In iedere vergaderruimte staat

gementen voor zowel grote als kleine groepen.

een Nespresso koffiemachine ter beschikking, een LCD scherm waarop uw laptop kan wor-

Een dagarrangement is al mogelijk vanaf 45 euro

den aangesloten, flip-over, projectiescherm en

per persoon en een tweedaags vergaderarrange-

gebruik van beveiligd wireless internet.

ment incl. twee keer een uitgebreid lunchbuffet, één keer een 3-gangenmenu en een overnachting

Het sfeervol ingerichte à la carte restaurant

in een budget kamer met ontbijtbuffet vanaf 175

heeft een klassieke keuken met een moderne

euro per persoon (minimum 10 personen). Voor

invulling, passend bij de hedendaagse wensen.

iedere gelegenheid gaat Heeren van Noortwyck

Daarnaast complementeert een uitgelezen en

graag een persoonlijk gesprek aan om deze zo

uitstekende wijnkaart de spijzen.

speciaal mogelijk in te richten naar uw wensen.

NEE

5

500

Heeren van Noortwyck

Villa de Duinen

Quarles van Uffordstraat 103

Oude Zeeweg 74

2202 NE Noordwijk

2202 CE Noordwijk

+31 (0)71 - 361 27 23

+31 (0)71 - 364 89 32

info@hvnw.nl

info@villadeduinen.nl

www.hvnw.nl

www.villadeduinen.nl

120

700

JA

33

NEE

3

50

30

43

JA

11 16


MEETING GUIDE NOORDWIJK

PROMI N E N T I N N

FLETC HE R HOTE L D E W I TTE RAA F

Prominent Inn Hotel ligt prachtig aan de

Het hotel ligt aan de rand van de bruisende

boulevard van Noordwijk aan Zee en is

badplaats Noordwijk en op loopafstand van het

optimaal voorzien van diverse faciliteiten.

strand. Dit hotel is niet alleen geschikt voor een

Daarmee is het een perfecte locatie voor

weekend/midweek weg en zakelijke arrange-

een geslaagde vergadering, cursus, training

menten, maar is ook een officiĂŤle trouwlocatie.

of andere bijeenkomst. Helemaal super

Hotel-Restaurant De Witte Raaf beschikt over

in combinatie met het strandpaviljoen

een uitstekend restaurant, sfeervolle bar,

Nomade Beach House. Beide locaties met

zeven multifunctionele zalen en mooie terrassen

wijds uitzicht op zee! Bij het Prominent Inn

waar het in de zomer heerlijk vertoeven is. De

Hotel en Nomade Beach House is een

rustgevende ambiance, kwaliteit van de keuken,

ontspannen ambiance gegarandeerd. Met

persoonlijke benadering en gastvrijheid dragen

name kleine groepen kunnen hier uitstekend

bij aan een comfortabel verblijf.

terecht. Vraag naar de mogelijkheden.

NEE

1

20

Prominent Inn

Fletcher Hotel De Witte Raaf

Koningin Wilhelmina Boulevard 4

Duinweg 117

2202 GR Noordwijk

2204 AT Noordwijk

+31 (0)71 - 361 22 53

+31 (0)252 - 242 900

info@prominentinn.nl

info@fletcherhoteldewitteraaf.nl

www.prominentinn.nl

www.fletcherhoteldewitteraaf.nl

20

50

JA

33

JA

7

170

220

200

JA

41 17


MEETING GUIDE NOORDWIJK

VESPE R H OT E L EĂŠn van de meest relaxte vergaderlocaties in Noordwijk. Vesper biedt 3 verschillende ruimtes aan met ieder een eigen identiteit. The Parlor, The Living en The Loft zijn bijzonder geschikt voor vergaderingen of andere zakelijke bijeenkomsten. Wij bieden arrangementen aan voor 99 euro p.p., inclusief onbeperkt koffie en thee, mineraalwaters, frisdranken, diverse snacks en een tweegangen lunch. Alle drie de vergaderruimtes beschikken over ruim daglicht en zijn ingericht met diverse apparatuur en benodigdheden. Bij Vesper kan men vergaderen, lunchen en dineren. Met mooi weer op het terras, anders in de sfeervolle bar of lobby. Een andere mogelijkheid is om te gaan lunchen bij restaurant Het Zuiderbad of in het zomerseizoen bij Beachclub Bries. Vesper Hotel kan naast het gebruikelijke dagarrangement, andere specifieke wensen goed voor u invullen.

Vesper Hotel Koningin Astrid Boulevard 46 2202 BE Noordwijk +31 (0)71 - 800 99 88 info@vesperhotel.com www.vesperhotel.com

NEE

3

24

24

68

JA

27 18


MEETING GUIDE NOORDWIJK

K LO OSTE R | E VE N TS, A RT & DE SIGN Klooster beschikt over twee bijzondere event locaties: Galerie Klooster aan zee en de Oude Jeroenskerk. Beide gebouwen in congres-hotspot Noordwijk. Het Klooster event en styling team ontzorgt volledig en benut beide locaties voor de meest uiteenlopende evenementen. Alle events worden bij Klooster op maat gemaakt.

Uniek aan Galerie Klooster, de voormalige Kerk en Kapel aan Zee in Noordwijk, is de combinatie locatie, gebouw en inrichting. De sobere en lichte Kerk aan Zee met z’n hoog, halfrond plafond en de prachtige art deco glas in lood ramen (1928) is op zich al indrukwekkend. De Kapel stamt uit 1647. Het gebouw bevindt zich op 100 meter van het strand van Noordwijk en wordt omgeven door de grote hotels.

Gewoonlijk is de locatie in gebruik als fotokunst galerie en interieur design winkel. De daardoor telkens veranderende collectie wordt gebruikt door de stylisten van Klooster als aankleding en decor tijdens evenementen. Het maakt zowel particuliere als zakelijke evenementen steeds weer anders, origineel en inspirerend.

Klooster | events, art & design Hoofdstraat 96 2202 EZ Noordwijk +31 (0)71 - 361 09 30 contact@kloosternoordwijk.com www.kloosternoordwijk.com

NEE

2

350

250

600

JA 19


MEETING GUIDE NOORDWIJK

O U D E J E RO E N SK E RK

De Oude Jeroenskerk is een veel gebruikte externe eventlocatie van Klooster. Dit middeleeuwse rijksmonument ligt in het hart van pittoresk Noordwijk Binnen en is alle dagen inzetbaar behalve op zondagen.

​Deze kerk kan naar wens worden omgebouwd voor de meest uiteenlopende events. Denk aan grootschalige diners, bruiloften of gala’s. Met de stylistische expertise van Klooster ondergaat de oude kerk een metamorfose en wordt het een hele bijzondere en vooral originele en inspirerende evenementenlocatie voor bijvoorbeeld bedrijfsfeesten.

Dit kerkgebouw kan een bezetting aan van 800 personen. Er is een ruim aanbod van parkeergelegenheden voor de deur. Deze locatie leent zich uitstekend voor de grotere diners, gala’s of presentaties.

Oude Jeroenskerk Voorstraat 44 2201 HW Noordwijk +31 (0)71 - 361 09 30 contact@kloosternoordwijk.com www.kloosternoordwijk.com

NEE

1

800

350

850

JA 20


MEETING GUIDE NOORDWIJK

SPAC E E XPO

Let’s meet in space! Zodra je Space Expo binnenkomt waan je je in de ruimte. Je wandelt tussen sterren, planeten, maanlandschappen en satellieten. Dit zijn spannende ruimtes die zich uitstekend lenen voor een unieke vergadering of een evenement zoals een buitenaards feest, een diner in hogere sferen of een productlancering naast een raket. Er zijn aparte zalen te boeken, maar ook kan het museum als geheel worden afgehuurd. Naast de bijzondere ruimtes heeft Space Expo veel kennis over ruimtevaart in huis. Upgrade uw evenement met een presentatie of een rondleiding.

Speerpunten:

• Goed bereikbaar met de auto en

• Bijzondere ruimtevaart collectie (zoals de Soyuz waarmee André Kuipers reisde) • Unieke ruimtes: zoals het auditorium,

openbaar vervoer • Mogelijkheden voor groepen van 10 – 350 personen

het Space Station Square, de Sputnik

• Midden in de randstad, gelegen in het

Alley en de Milky Way

rustige Noordwijk, nabij uitvalswegen

• Moderne voorzieningen en faciliteiten • Eigen parkeerterrein (meer dan 120 plekken)

richting Leiden, Den Haag en Amsterdam • Veel cateringmogelijkheden

Space Expo Keplerlaan 3 2201 AZ Noordwijk +31 (0)71 - 200 14 00 events@space-expo.nl www.space-expo.nl

NEE

5

350

130

1.955

JA 21


MEETING GUIDE NOORDWIJK

ESA ESTE C – SPAC E TO U RS Ontdek Europa’s ruimtevaartindustrie tijdens rondleidingen bij ESA ESTEC. ESA ESTEC is het technische hart van de European Space Agency waar bijna 3.000 mensen uit 22 landen werken aan research & development, artificial intelligence, innovatie, testen van satellieten, 3D printing in de ruimte, robotics, bemande ruimtevaart, navigatie en spin-offs. SPACETOURS Noordwijk biedt diverse rondleidingen waarin u de nieuwste ontwikkelingen in de Europese ruimtevaartindustrie ontdekt bij ESA ESTEC. Het programma bevat de bovenstaande thema’s, kan op maat gesneden worden of het kan een specifiek evenement ondersteunen. Een bezoek aan ESA ESTEC is van toegevoegde waarde voor bedrijfsdagen, incentives, conferenties, networking, meetings en promoties. Een professionele tour in deze streng beveiligde werkomgeving is een echte eye-opener en een van de meest prestigieuze dingen die u in Noordwijk kan doen.

ESA ESTEC SPACE TOURS Keplerlaan 1 2201 AZ Noordwijk +31 (0)6 - 230 400 02 info@spacetoursnoordwijk.com www.spacetoursnoordwijk.com

NEE

4

470

300

1.050

JA 22


MEETING GUIDE NOORDWIJK

LAN D G O E D TE SPE L D U Y N

Landgoed Tespelduyn, de (zakelijke) ontmoetingsplaats van de Bollenstreek! Landgoed Tespelduyn heeft in korte tijd een goede naam opgebouwd met de uitstekende verzorging van zakelijke evenementen tot 300 personen zoals vergaderdagen, teambuildingssessies, workshops, presentaties en congressen. Alle ruimtes beschikken over daglicht, gratis WiFi, klimaatbeheersing en zijn akoestisch geĂŻsoleerd zodat er optimaal gewerkt kan worden. Het landgoed won de door het vakmagazine Meetings georganiseerde verkiezing tot Beste Vergaderlocatie van Nederland in 2016.

V E R KOZ E N TOT B E ST E V E R G A D E R L O C A T I E VA N NEDERLAND

Landgoed Tespelduyn Tespellaan 53 2211 VT Noordwijkerhout +31 (0)252 - 241 336 events@tespelduyn.nl www.tespelduyn.nl

JA

4

300

150

800

JA 23


MEETING GUIDE NOORDWIJK

ST ( R) A N DPL AATS N ED ER Z A N DT St(r)andplaats Nederzandt is een unieke vergaderlocatie dankzij haar ligging middenin een prachtig natuurgebied in Noordwijk aan Zee, vlakbij Amsterdam, Schiphol, Leiden en Den Haag. Bent u op zoek naar een inspirerende locatie voor uw volgende vergadering, brainstorm of congres? Dan bent u bij St(r)andplaats Nederzandt aan het juiste adres! Geen standaard vergaderruimtes, maar sfeervolle zalen met een huiselijk karakter en een prachtig uitzicht op het strand. Ontdek St(r)andplaats Nederzandt voor al uw business events! Zowel een kleine vergadering als een groot congres met aansluitend een spetterend feest kunt u met een gerust hart aan het team overlaten, waarbij er uiteraard altijd rekening wordt gehouden met uw wensen ĂŠn budget. Ook een sportief of creatief programma behoort tot de mogelijkheden.

St(r)andplaats Nederzandt Langevelderslag 36-56 2204 AH Noordwijk +31 (0)88 - 664 44 08 info@nederzandt.com www.nederzandt.nl

NEE

8

1.500

400

2.000

JA 24


MEETING GUIDE NOORDWIJK

T H EAT E R DE M U Z E

De Muze Noordwijk is een perfecte locatie voor het organiseren van een congres, symposium, bedrijfspresentatie, voorlichtingsbijeenkomst, trainingsdag, theaterpresentatie, personeelsfeest, receptie, trouwfeest of nieuwjaarsfeest. Geschikt voor kleine en grote gezelschappen tot 550 gasten.

De foyers, de prachtige Apollozaal en overige zalen, vormen de juiste ambiance die alle ruimte bieden aan een geslaagde bijeenkomst. De multifunctionele Apollozaal, 372m2 vloeroppervlak en een hoogte van 8,5 meter, is te gebruiken met een vlakke vloer en tevens als amfitheater met 256 zitplaatsen in de zaal en 89 zitplaatsen op het balkon. De Muze is voorzien van moderne technische apparatuur en biedt een compleet cateringaanbod.

Binnen De Muze zijn diverse oefenruimten voor toneel- en muziekverenigingen die dagelijks, tegen speciale condities, hiervan gebruik kunnen maken. De ruime parkeergelegenheid op het aangrenzende Wantveld zorgt dat De Muze, naast het openbaar vervoer, per auto goed bereikbaar is. Alle zalen in de Muze zijn te huur per dagdeel.

Theater de Muze Wantveld 2 2202 NS Noordwijk +31 (0)71 - 364 62 26 info@demuzenoordwijk.nl www.demuzenoordwijk.nl

NEE

6

715

345

372

JA 25


MEETING GUIDE NOORDWIJK

B EACH CLUBS EN RESTAU R A N TS Noordwijk kent vele sfeervolle restaurants met een enorme culinaire diversiteit. Kiest u voor een gezellige bistro of toch liever een bekroonde keuken? Genieten doet u, vaak met uitzicht op zee en duinen.

Kijk voor een compleet overzicht van beachclubs en restaurants op onze website: WWW.NOORDWIJK.INFO

26


MEETING GUIDE NOORDWIJK

ALEXANDER BEACH CLUB

B EAC H CLU B O.

Aan het prachtige Noordwijkse strand, vlakbij

Beachclub O. is een verrassende combinatie

de winkels en pal aan de boulevard, vindt u

van buitenlandse allure en de dynamiek van

Alexander Beach Club. Een exclusieve hotspot

de Noordwijkse kust. Kom het hele jaar door

waar u 365 dagen per jaar het ultieme strand-

genieten van een lunch of een exclusief diner. De

leven beleeft. Zowel binnen als buiten ademt

sfeervolle bar, banken om in weg te dromen en

de inrichting een luxe, warme en relaxte beach

volop parkeergelegenheid maken van O. de ideale

vibe. De beach club ligt zeer centraal ten op-

locatie om lekker te ontspannen en te genieten!

zichte van Amsterdam, Utrecht en Den Haag

DĂŠ hotspot aan de Nederlandse kust voor de

en is daarom een ideale zakelijke locatie.

grootste beach events kan nu worden uitgebreid

Parkeren kan op een steenworp afstand van de

tot een XXL venue. Naast intieme events is het nu

locatie op het ruime parkeerterrein. Alexander

mogelijk sit down dinners tot 1.000 personen te

Beach Club biedt ruimte tot 1.000 personen en

organiseren. Bij een walking dinner kan de beach-

is daarom bij uitstek geschikt voor alle soorten

club zelfs 1.500 personen accommoderen!

evenementen. Of het nu om een brunch, lunch, barbecue, diner, receptie, brainstormsessie, workshop of productpresentatie gaat.

150

1.000

JA

Alexander Beach Club

Beachclub O.

Koningin Wilhelmina Boulevard,

Koningin Wilhelmina Boulevard 21-30,

afrit 10

afrit 16 & 17

2202 BB Noordwijk

2202 GV Noordwijk

+31 (0)71 - 362 04 89

+31 (0)71 - 367 68 94

info@alexanderbeach.nl

info@beachclubo.nl

www.alexanderbeachclub.nl

www.beachclubo.nl

JA

200

JA

JA

1.500

NEE

JA

JA

JA 27


MEETING GUIDE NOORDWIJK

BREAKERS BEACH HOUSE

N O M A DE BE ACH HO U SE

Breakers Beach House, gelegen direct aan

Er is een plek waar je gewoon kunt zijn. Wijds

het strand, biedt een prachtig uitzicht over

uitzicht, een warm welkom. Een plek waar je je

de Noordwijkse kust. GeĂŻnspireerd door de

direct thuis voelt, waar het goed is zoals het is.

Amerikaanse Long Beach - Victoriaanse

Die plek is Nomade Beach House. Geen om-

stijl, wordt Breakers omschreven als warm

zwervingen meer. De nomade strijkt neer op

en functioneel. De architectuur is open, wat

het strand. Verrijkt met ervaringen van over de

uitermate geschikt is voor grote feesten en

hele wereld. De menukaart is geĂŻnspireerd op de

diners. Meubels zijn verplaatsbaar, waardoor

Midden-Oosterse keuken. Een keur aan smaken,

specifieke wensen mogelijk gemaakt kunnen

specerijen en verrassende smaakcombinaties.

worden. Van Breakers oesters met een glas

Het menu biedt letterlijk en figuurlijk voor elk

witte Selection Huis ter Duin wijn tot een

wat wils. De warme, rijke invloeden uit het

walking dinner. Het culinaire team van

Midden-Oosten vind je terug in de gerechten,

Breakers denkt graag mee over een creatieve

maar ook de klassiekers ontbreken niet op de

en bewuste invulling van het menu.

kaart. Voel je welkom, Nomade Beach House is 7 dagen per week geopend!

160

1.000

JA

Breakers Beach House

Nomade Beach House

Koningin Astrid Boulevard 5

Koningin Wilhelmina Boulevard 104

2202 BK Noordwijk

2202 GW Noordwijk

+31 (0)71 - 361 92 20

+31 (0)71 - 362 04 90

info@breakersbeachhouse.nl

info@nomadebeachhouse.nl

www.breakersbeachhouse.nl

www.nomadebeachhouse.nl

JA

JA

JA

130

300

JA

JA

JA

JA 28


MEETING GUIDE NOORDWIJK

DUNES LOUN GE & B A R

B RASS E RIE & TE RRACE C I RC LES

Dunes Lounge & Bar voorziet u van alle gemak-

Brasserie & Terrace Circles is dagelijks geopend

ken. Zo is het de ideale locatie voor after meeting

voor ontbijt, lunch en diner. Wanneer het weer

drinks of een gezellige bedrijfsborrel. Tevens

het toelaat zit u heerlijk op het terras. In Brasserie

biedt het een mogelijkheid om in alle rust privé

& Lounge Circles kunt u diners organiseren voor

te kunnen werken, bijvoorbeeld tussen twee

grotere groepen gasten (tot 100 personen). De

afspraken door. Met een goede kop cappuccino

diners variëren van buffetten tot uitgeserveerde

kan er worden genoten van de 4K-televisiescher-

gerechten. In samenspraak met u en de chef-kok

men, die exclusieve content tonen, van natuurbeel-

wordt er een passend voorstel voor u gemaakt.

den met het kleinste detail tot een vierkoppige

Wist u dat er honing geserveerd wordt afkomstig

liveband die zorgt voor sfeervolle muziek.

van het ‘Palace bijenvolk’ dat op het dak van het hotel woont?

THE WINERY Ook is er een wijnproeflokaal gecreëerd, waar de lekkerste wijnen worden geproefd in kleine of grotere groepen. Het hotel biedt verschillende wijnproefpakketten aan waarvan er ongetwijfeld één perfect bij de gelegenheid past.

50

100

JA

Radisson Blu Palace Hotel

Radisson Blu Palace Hotel

Dunes Lounge & Bar

Brasserie & Terrace Circles

Picképlein 8

Picképlein 8

2202 CL Noordwijk

2202 CL Noordwijk

+31 (0)71 - 365 30 00

+31 (0)71 - 365 30 00

info.palacehotelnoordwijk@radissonblu.com

info.palacehotelnoordwijk@radissonblu.com

www.radissonblu.com/palacehotel-noordwijk

www.radissonblu.com/palacehotel-noordwijk

JA

JA

JA

100

200

JA

JA

JA

JA 29


MEETING GUIDE NOORDWIJK

DYL ANS

D U TC H! Op de begane grond van het Alexander Hotel

Bij DUTCH! geniet u van heerlijke gerechten van

vindt u restaurant DYLANS. Een culinaire

Nederlandse bodem met een speelse ‘touch of

hotspot met een passie voor puur en eerlijk

Dutch’. De chef-kok geeft samen met zijn team

vlees. Op het menu staan klassieke vlees-

een geheel nieuwe signatuur aan de ‘Dutch way

gerechten met een eigentijdse twist. De

of cooking’. De ambiance is speels, sexy en een

Porterhouse Steak, de Ossenhaas in Zout-

tikkeltje ondeugend. Meekijken terwijl uw eten

korst en de DYLANS Steak. Deze zijn zeker

wordt bereid? Bij restaurant DUTCH! kan dit. Een

de moeite van het proeven waard. Veel van

groot deel van de gerechten wordt aan uw tafel

de gerechten worden bereid op de Josper

bereid. Verser dan dit wordt het niet! De bedie-

Grill Oven met 100% houtskool, waardoor

ning zal u verrassen hoe gezellig oer-Hollandse

het vlees een heerlijke volle smaak krijgt.

gastvrijheid kan zijn.

Cocktails nippen en van mooie wijnen genieten doet u aan de bar of in de trendy hotellounge. En vergeet vooral niet te vragen naar de Bar Bites. Op de menukaart prijken heerlijke gerechtjes om samen te delen.

175

350

JA

Alexander Hotel

Hotel van Oranje

DYLANS

DUTCH!

Oude Zeeweg 63

Koningin Wilhelmina Boulevard 31

2202 CJ Noordwijk

2202 GV Noordwijk

+31 (0)71 - 364 07 77

+31 (0)71 - 367 68 54

info@dylansnoordwijk.nl

info@hotelsvanoranje.nl

www.dylansnoordwijk.nl

www.hotelsvanoranje.nl

JA

JA

JA

110

150

NEE

NEE

JA

JA 30


MEETING GUIDE NOORDWIJK

OR I E NTO

LATO U R Wellicht heeft u van hem gehoord: de Traveling

Sinds 2005 is Restaurant Latour onafgebroken

Dutchman. Jaren geleden is de Traveling

de trotse bezitter van een Michelin ster. Onder

Dutchman op pad gestuurd om wereldwijd

leiding van Chef Marcel van Lier en Maître –

inspiratie op te doen en heeft hij zijn hart

Sommelier Stan Kerckhoffs serveren zij Frans

verloren aan de Aziatische keuken. Om zijn

georiënteerde gerechten met bijpassende

passie voor het Aziatische eten te delen met

wijnen. Beide heren gaan met het team elke

de rest van Nederland, is hij in 2016 terug naar

keer weer op zoek naar perfect gebalanceerde

Nederland gekomen om zijn ‘Oriento’ te openen.

wijn- en spijs combinaties.

“One of the great things about traveling is

Het restaurant biedt een prachtig uitzicht over de

discovering amazing food. Tijdens mijn

Noordwijkse duinen, zee en strand. Buiten ervaart

reizen door Azië heb ik vele mooie bestem-

u de elementen van de natuur. Binnen kunt u

mingen mogen bezoeken waar ik van de ene

genieten van de warme, ontspannen sfeer van

verbazing in de andere viel. Laat u meenemen

het restaurant. Restaurant Latour is onderdeel

in mijn reis en ontdek de magie van een ‘Asian

van Grand Hotel Huis ter Duin. Het is mogelijk om

Inspired Cuisine’ waar u uiteraard ook mijn

Restaurant Latour exclusief af te huren.

Nederlandse roots proeft.”

200

200

JA

Hotel van Oranje

Grand Hotel Huis ter Duin

Oriento

Latour

Koningin Wilhelmina Boulevard 20

Koningin Astrid Boulevard 5

2202 GV Noordwijk

2202 BK Noordwijk

+31 (0)71 - 367 68 52

+31 (0)71 - 365 13 04

oriento@hotelsvanoranje.nl

restaurantlatour@huisterduin.com

www.oriento.nl

www.restaurantlatour.nl

JA

JA

JA

85

85

NEE

NEE

JA

JA 31


MEETING GUIDE NOORDWIJK

R E STAU R A N T VI LL A DE D UI N E N Villa de Duinen, oorspronkelijk gebouwd in 1902, ademt een bijzondere sfeer uit van grande-allure. Een inspirerende en unieke gelegenheid waar iedereen zich beslist thuis voelt. Het sfeervol ingerichte restaurant heeft een klassieke keuken met een moderne invulling, passend bij de hedendaagse wensen. Daarnaast complementeert een uitgelezen en uitstekende wijnkaart de spijzen. Het stijlvolle, verwarmde terras biedt in de zomer een heerlijke plek om buiten te zitten. Lekker genieten van een hapje of een drankje terwijl u uitkijkt over de mooie villawijk.

Villa de Duinen Oude Zeeweg 74 2202 CE Noordwijk +31 (0)71 - 364 89 32 info@villadeduinen.nl www.villadeduinen.nl

50

125

JA

NEE

JA

JA 32


MEETING GUIDE NOORDWIJK

TOT UW DIENST Bij de organisatie van een zakelijke bijeenkomst komt veel kijken. Noordwijk Marketing werkt nauw samen met bedrijven die ervoor kunnen zorgen dat uw zakelijke bijeenkomst een succes wordt.

TEAMBUILDING & INCENTIVES De combinatie van zee, strand, natuur en sportieve faciliteiten, maakt dat Noordwijk de ideale plaats is voor een teambuildingsactiviteit.

33


MEETING GUIDE NOORDWIJK

EV ENE M E N TE N BU RE AU SP EV/ N O O RDWIJ K-E VE N TS UW EVENEMENT… ONZE SPORT! Evenementenbureau SPEV/Noordwijk-Events is met 20 jaar ervaring de specialist voor uw actieve/creatieve teambuilding event op en rondom het strand van Noordwijk. Een social event, teambuilding programma, actieve of creatieve vergaderbreak? Zij organiseren het!

PREFERRED SUPPLIER Vaste partner van o.a. Hotels van Oranje, Radisson Blu Palace Hotel, Alexander Hotel, NH Conference Centre Leeuwenhorst en deels Grand Hotel Huis ter Duin.

VEILIGHEID & VERZEKERING Lid van branchevereniging VeBON: Bijzondere locaties, deskundige begeleiding, TÜV gecertificeerd, veilig verzekerd.

Evenementenbureau SPEV/Noordwijk-Events Postbus 193 2210 AD Noordwijkerhout +31 (0)252 - 340 885 info@noordwijk-events.nl www.noordwijk-events.nl (teambuilding, vergaderbreaks op en rondom het strand) www.sloepentocht.nl (GPS sloepentocht, solex & sloep, segway & sloep, vespa & sloep)

34


MEETING GUIDE NOORDWIJK

G OEST I N G T RAINI N G & E V EN TS

EX P O H OTE L S

Vernieuwd, doorbreekt, verfrist… De Trainin-

Expohotels is voor de zakelijke markt dé specialist

gen en Events van Goesting zijn effectief

voor het zoeken en boeken van uw hotel accom-

omdat ze er passie, kwaliteit en ervaring in

modaties, vergaderruimtes, teambuilding activi-

stoppen. Al bijna 25 jaar in Noordwijk.

teiten, lokaal transport en avond programma’s.

Met een intensieve samenwerking voor het

Expohotels werkt onafhankelijk, door de jarenlan-

Life Rescue programma met de KNRM en als

ge ervaring én Noordwijkse roots kennen zij de

Preferred Supplier van Grand Hotel Huis ter

Noordwijkse markt en locaties als geen ander!

Duin. Leiderschap ontwikkelen, groepsdyna-

U bent geen tijd meer kwijt met het zoeken en

miek versterken, het vertrouwen vergroten:

opvragen van offertes bij verschillende partijen.

wat je ook wilt bereiken, de theorie haalt het

U ontvangt binnen 48 uur één verzamelofferte.

niet bij de praktijk. Vergeet dus de manage-

Expohotels zorgt altijd voor meerdere offertes

mentboekjes en haal eens een frisse neus aan

zodat u een keuze heeft. Tevens onderhandelen

de prachtige kust! Met praktische trainingen

zij voor u de beste prijs en voorwaarden. Als extra

en betekenis volle events die je laten voelen,

service kunt u kosteloos gebruik maken van de

proeven en ervaren. Bel Goesting voor nieuwe

online Expohotels registratie- en reserveringen

energie, inspiratie en een frisse blik op het

module welke op maat gemaakt wordt per

functioneren van uw team.

evenement.

Goesting Training & Events

Expohotels

De Trompet 1530

De Hagen 56

1967 DB Heemskerk

2201 TN Noordwijk

+31 (0)251 - 200 038

+31 (0)71 - 362 20 25

info@goesting.nl

info@expohotels.eu

www.goesting.nl

www.expohotels.eu

35


MEETING GUIDE NOORDWIJK

G O O D DAY HOSPITA L ITY SERV I CE S Have a very GoodDay! Het gevoel en de beleving van gastvrijheid zit in het DNA van de organisatie GoodDay en haar medewerkers. Gastvrijheid maakt dat gasten niet alleen tevreden zijn, ze komen ook graag terug en worden ambassadeurs van GoodDay. De GoodDay hostesses verzorgen de ontvangst, registratie en begeleiding van uw gasten bij een congres, beurs of event en bij de service desk balies van luxe kantoor –en appartement complexen. Zij vallen op door hun pro actieve, daadkrachtige en service gerichte houding en passie voor het vak Hospitality. Uw verwachting in dienstverlening wordt overtroffen. Uw gast is onze V.I.P.

GoodDay Hospitality Services Stadhouderslaan 9 2517 HV ’s-Gravenhage +31 (0)70 - 820 02 69 welcome@goodday-hospitality.nl www.goodday-hospitality.nl

36


MEETING GUIDE NOORDWIJK

G R O OTST E , M O D E R N ST E E N M E E ST D I V E R S E WAG E N PA R K U I T D E R E G I O

B RO U W E R TO U RS & TAX I BRO U WE R Keurmerkbedrijven Brouwer Tours en Taxi Brouwer bieden u een alles-in-één pakket voor perfecte uitvoering van uw vervoersplan tijdens vergaderingen, incentive reizen, congressen en beurzen.

Naast een efficiënt en op maat ontwikkeld vervoersplan, bieden zij u aanvullende diensten, zoals; hotel-, en arrangementenreservering, ticketing, hostess service en catering. Al uw wensen kunnen zij realiseren.

Trots zijn zij op het grootste, modernste en meest diverse wagenpark uit de regio, waarbij zij u van dienst zijn met meer dan 130 milieuvriendelijke voertuigen in grote diversiteit; van hybride tot groengas, van limousine tot dubbeldekker, van standaard luxe tot VIP-klasse. Laat u overtuigen dat uitstekende service, ook mogelijk is tegen een zeer voordelig tarief!

Brouwer Tours Taxi Brouwer Keyserswey 38-40 2201 CW Noordwijk +31 (0)71 – 36 500 90 (Brouwer Tours) +31 (0)71 – 36 500 95 (Taxi Brouwer) info@brouwertours.nl www.brouwertours.nl www.taxibrouwer.nl

37


MEETING GUIDE NOORDWIJK

EEN BETROUWBARE PARTNER VOOR UW CONGRESVERVOER EN -ORGANISATIE

KO NI N K L IJ K E BE U K , TO U RI NGCA RS & TRAVE L Met stijlvolle en gegarandeerd milieuvriendelijke touringcars verzorgt Koninklijke Beuk congres- en evenementenvervoer op maat. Voor iedere vervoersvraag, van 1 tot 1.000-en personen, bieden zij een passende oplossing.

Van makkelijk wendbare minibusjes voor in de steden, dubbeldekkers voor grote gezelschappen en unieke VIP touringcars voor de ervaren zakelijke reiziger. De chique donkerblauwe touringcars en professionele chauffeurs zijn een vertrouwd beeld bij ieder event.

Als Destination Management Company organiseert Koninklijke Beuk ook het programma op locatie. Hotels, restaurants, voorstellingen, boottochten of helikoptervluchten, alle reserveringen worden feilloos voor u geregeld. Ervaren eventorganisers en gastvrije chauffeurs nemen alle logistieke en organisatorische zorg uit handen.

Koninklijke Koninklijke Beuk, Touringcars & Travel Van Berckelweg 32 2200 AD Noordwijk +31 (0)71 - 365 65 65 info@beuktouringcars.nl www.beuk.eu

38


MEETING GUIDE NOORDWIJK

J O NK E R TRAVE L J O N K E R T R AV E L B I E D T DE OPLOSSING Jonker Travel heeft een luxe wagenpark van 20 luxe touringcars. De touringcars zijn van alle gemakken voorzien. Volledig uitgerust met comfortabele stoelen met voldoende beenruimte, airconditioning en een audiosysteem.

Jonker Travel investeert in luxe voor hun klanten. Zo zijn enkele touringcars uitgerust met complete vergadertafels inclusief stroomvoorziening en uiteraard is er WIFI beschikbaar. Echte luxe dus voor u en uw gezelschap tijdens het reizen van A naar B.

Jonker Travel bestaat al jaren en heeft in die vele jaren de strepen wel verdiend in het personenvervoer. U kunt bij Jonker Travel terecht voor groepsvervoer vanaf 8 personen door heel Europa.

Jonker Travel Steenbakkerstraat 11 2222 AT Katwijk aan Zee +31 (0)71 - 409 00 90 info@jonkertravel.nl www.jonkertravel.nl

39


MEETING GUIDE NOORDWIJK

OVE R NOORDWIJK MAR KE T IN G Noordwijk Marketing is uw neutrale partner in Noordwijk en zet zich kosteloos in om u optimaal te adviseren en te ondersteunen bij het plannen van uw congres, vergadering of ander (zakelijk) evenement. INSPIRATIEDAGEN & SITE VISITS Organiseert u zakelijke bijeenkomsten en wilt u graag meer weten over Noordwijk als locatie voor uw congres, vergadering, conferentie of ander evenement? Neem dan eens deel aan een inspiratiedag; samen met collega’s uit de branche laten wij u kennismaken met Noordwijk als locatie voor uw bijeenkomst. Wilt u liever een persoonlijke rondleiding, afgestemd op uw wensen? Ook dat is mogelijk! Voor meer informatie: CONGRESSEN@NOORDWIJK.INFO

40


DINER

CLASSIFICATIE

BEDDEN

FITNESSRUIMTE

ZWEMBAD

175

ja

ja

ja

4

120

60

nee

nee

nee

ja

20

350

150

150

500

150

200m

3.30m

ja

180

ja

ja

ja

3

198

100

nee

nee

Fletcher Hotel de Witte Raaf

ja

7

250

220

140

250

120

200m

3.50m

ja

75

ja

ja

ja

4

80

41

nee

nee

Golden Tulip Noordwijk Beach

ja

8

190

120

61

200

140

156m

3.00m

ja

140

ja

ja

ja

4

177

83

ja

nee

ja

Grand Hotel Huis ter Duin

ja

19

1.050

1.050

500

1.050

710

1.056m2

5.00m

ja

800

ja

ja

ja

5

254

254

ja

ja

ja

Heeren van Noortwyck

nee

5

500

120

40

500

150

700m2

2.80m

ja

80

ja

ja

ja

4

70

33

ja

nee

Hotel Astoria

nee

2

55

50

45

250

100

72m

3.00m

ja

100

ja

ja

ja

3

70

35

ja

ja

ja

320

1.750

750 3.000m

6.20m

ja

690

ja

ja

ja

5

535

258

ja

ja

450 2.000

830 8.000m2

5.60m

ja

1.100

ja

ja

ja

4

860

513

ja

ja

50m

3.00m

ja

100

ja

ja

ja

4

66

33

nee

360 1.000m

3.60m

ja

300

ja

ja

ja

4

250

120

ja

ja

ja

ja

ja

ja

nee nee

nee

ja

ja

nee

ja

nee nee

nee

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

nee

ja

ja

ja

ja

ja

nee

ja

ja

nee

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

nee

nee

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

HOTELKAMERS

AIRCONDITIONING

PARKEREN

LUNCH

ja

ROLSTOEL TOEGANKELIJK

ONTBIJT

3.00m

WIFI IN HOTEL

CAPACITEIT RESTAURANTS

450m2

WIFI IN KAMER

WIFI IN ZAAL

175

WASSERVICE

MAXIMALE HOOGTE

300

SAUNA

CAPACITEIT DINER OPSTELLING

120

OPPERVLAKTE (M2)

CAPACITEIT RECEPTIE OPSTELLING

200

CAPACITEIT THEATER OPSTELLING

350

TOTALE CAPACITEIT

6

AANTAL ZALEN

CAPACITEIT CLASSROOM OPSTELLING

GROEN CERTIFICAAT (BIJV. GREEN KEY)

MEETING GUIDE NOORDWIJK

CONGRES- EN VERGADER- LOCATIES, HOTELS Alexander Hotel

nee

De Baak Seaside

2

2

2

2

nee nee

Hotel van Oranje, Autograph Collection

ja

32

9.811

800

NH Conference Centre Leeuwenhorst

ja

123

3.000

1.400

Prominent Inn

nee

1

20

20

20

20

Radisson Blu Palace Hotel

ja

13

450

375

160

425

Vesper Hotel

nee

3

24

24

24

24

24

68m

2.80m

ja

60

ja

ja

ja

4

27

27

nee

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

Villa de Duinen

nee

3

50

30

25

40

25

43m2

3.00m

ja

50

ja

ja

ja

4

22

11

nee

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

ja

2

20

2

2

2

SPECIALE LOCATIES ESA ESTEC (Space Tours)

nee

4

470

300

100

470

80

1.050m2

12.00m

ja

n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

ja

ja

Klooster | events, art & design

nee

2

350

250

100

250

250

600m2

15.00m

ja

n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

ja

nee

Landgoed Tespelduyn

ja

4

300

150

100

300

190

800m2

3.00m

ja

190

n.v.t. n.v.t. n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

ja

ja

Oude Jeroenskerk

nee

1

600

350

200

600

500

850m

17.00m

ja

n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

ja

ja

250

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

Space Expo

nee

5

350

130

24

350

St(r)andplaats Nederzandt

nee

8

1.500

400

60

1.500

Theater de Muze

nee

6

715

345

110

750

2

ja

ja

ja

1.955m

6.00m

ja

n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

ja

ja

400 2.000m2

3.50m

ja

400

ja

ja

ja

n.v.t. n.v.t. n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

ja

ja

372m

9.50m

ja

78

ja

ja

ja

n.v.t. n.v.t. n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

ja

ja

350

2

2

41


PARKEREN

ROLSTOEL TOEGANKELIJK

WIFI IN HOTEL

WIFI IN KAMER

WASSERVICE

SAUNA

ZWEMBAD

FITNESSRUIMTE

AIRCONDITIONING

HOTELKAMERS

BEDDEN

CLASSIFICATIE

DINER

LUNCH

ONTBIJT

CAPACITEIT RESTAURANTS

WIFI IN ZAAL

MAXIMALE HOOGTE

OPPERVLAKTE (M2)

CAPACITEIT DINER OPSTELLING

CAPACITEIT RECEPTIE OPSTELLING

CAPACITEIT CLASSROOM OPSTELLING

CAPACITEIT THEATER OPSTELLING

TOTALE CAPACITEIT

AANTAL ZALEN

GROEN CERTIFICAAT (BIJV. GREEN KEY)

MEETING GUIDE NOORDWIJK

BEACHCLUBS & RESTAURANTS Alexander Beach Club

nee

1

1.000

n.v.t.

n.v.t.

1.000

500 1.000m2

3.50m

ja

150

ja

ja

ja

n.v.t. n.v.t. n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

ja

ja

Beachclub O.

nee

2

1.500

n.v.t.

n.v.t.

-

1.500 1.000m2

3.50m

ja

200

nee

ja

ja

n.v.t. n.v.t. n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

ja

ja

Breakers Beach House

nee

1

1.000

n.v.t.

n.v.t.

1.000

500 1.000m

3.50m

ja

160

nee

ja

ja

n.v.t. n.v.t. n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

ja

ja

Brasserie & Terrace Circles

ja

1

200

n.v.t.

n.v.t.

200

-

ja

100

ja

ja

ja

n.v.t. n.v.t. n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

ja

ja

ja

ja

2

100

-

Dunes Lounge & Bar

ja

2

100

n.v.t.

n.v.t.

-

50

-

-

ja

50

DUTCH!

ja

1

150

n.v.t.

n.v.t.

-

110

-

-

ja

110

DYLANS

nee

1

350

n.v.t.

n.v.t.

300

175

350m2

3.00m

ja

175

Latour

nee

1

85

n.v.t.

n.v.t.

-

85

220m

3.65m

ja

85

2

nee nee ja

ja

nee nee

ja

n.v.t. n.v.t. n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

ja

ja

ja

n.v.t. n.v.t. n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

ja

ja

ja

n.v.t. n.v.t. n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

ja

ja

ja

n.v.t. n.v.t. n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

ja

ja

Nomade Beach House

nee

1

300

80

40

100

130

125m

3.50m

ja

130

ja

ja

ja

n.v.t. n.v.t. n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

ja

nee

Oriento

ja

1

200

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t.

-

-

ja

200

ja

ja

ja

n.v.t. n.v.t. n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

ja

ja

Restaurant Villa de Duinen

nee

1

125

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t.

-

3.00m

ja

50

ja

nee

ja

n.v.t. n.v.t. n.v.t.

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

ja

ja

2

42


MEETING GUIDE NOORDWIJK

ADRES

POSTCODE, PLAATS

TELEFOONNUMMER

E-MAILADRES

WEBSITE

CONGRES- EN VERGADERLOCATIES, HOTELS Alexander Hotel

Oude Zeeweg 63

2202 CJ Noordwijk

+31 (0)71 - 361 89 00

info@alexanderhotel.nl

www.alexanderhotel.nl

De Baak Seaside

Koningin Astrid Boulevard 23

2202 BJ Noordwijk

+31 (0)71 - 369 01 00

welcome@debaakseaside.nl

www.debaakseaside.nl

Fletcher Hotel de Witte Raaf

Duinweg 117

2204 AT Noordwijk

+31 (0)252 - 24 29 00

info@fletcherhoteldewitteraaf.nl

www.fletcherhoteldewitteraaf.nl

Golden Tulip Noordwijk Beach

Koningin Wilhelmina Boulevard 8

2202 GS Noordwijk

+31 (0)71 - 361 92 05

reservations@goldentulipnoordwijkbeach.nl

www.goldentulipnoordwijkbeach.nl

Grand Hotel Huis ter Duin

Koningin Astrid Boulevard 5

2202 BK Noordwijk

+31 (0)71 - 361 92 20

info@huisterduin.com

www.huisterduin.com

Heeren van Noortwyck

Quarles van Uffordstraat 103

2202 NE Noordwijk

+31 (0)71 - 361 27 23

verkoop@hvnw.nl

www.hvnw.nl

Hotel Astoria

Emmaweg 13

2202 CP Noordwijk

+31 (0)71 - 361 00 14

info@hotelastoria.nl

www.hotelastoria.nl

Hotel van Oranje, Autograph Collection

Koningin Wilhelmina Boulevard 20

2202 GV Noordwijk

+31 (0)71 - 367 68 01

events@hotelsvanoranje.nl

www.hotelsvanoranje.nl

NH Conference Centre Leeuwenhorst

Langelaan 3

2211 XT Noordwijkerhout

+31 (0)71 - 378 88 88

nhleeuwenhorst@nh-hotels.com

www.nh-hotels.nl

Prominent Inn

Koningin Wilhelmina Boulevard 4

2202 GR Noordwijk

+31 (0)71 - 361 22 53

info@prominentinn.nl

www.prominentinn.nl

Radisson Blu Palace Hotel

Picképlein 8

2202 CL Noordwijk

+31 (0)71 - 365 30 00

events.palacehotelnoordwijk@radissonblu.com www.radissonblu.com/palacehotel-noordwijk

Vesper Hotel

Koningin Astrid Boulevard 46

2202 BE Noordwijk

+31 (0)71 - 800 99 88

info@vesperhotel.com

www.vesperhotel.com

Villa de Duinen

Oude Zeeweg 74

2202 GR Noordwijk

+31 (0)71 - 361 22 53

info@villadeduinen.nl

www.villadeduinen.nl

SPECIALE LOCATIES ESA ESTEC (Space Tours)

Keplerlaan 1

2201 AZ Noordwijk

+31 (0)6 - 23 04 00 02

info@spacetoursnoordwijk.com

www.spacetoursnoordwijk.com

Klooster | events, art & design

Hoofdstraat 96

2202 EZ Noordwijk

+31 (0)71 - 361 09 30

contact@kloosternoordwijk.com

www.kloosternoordwijk.com

Landgoed Tespelduyn

Tespellaan 53

2211 VT Noordwijkerhout

+31 (0)252 - 24 13 36

events@tespelduyn.nl

www.tespelduyn.nl

Oude Jeroenskerk

Voorstraat 44

2201 HW Noordwijk

+31 (0)71 - 361 09 31

contact@kloosternoordwijk.com

www.kloosternoordwijk.com

Space Expo

Keplerlaan 3

2201 AZ Noordwijk

+31 (0)71 - 200 14 00

events@space-expo.nl

www.space-expo.nl

St(r)andplaats Nederzandt

Langevelderslag 44-46

2204 AH Noordwijk

+31 (0)88 - 664 44 08

info@nederzandt.nl

www.nederzandt.nl

Theater de Muze

Wantveld 2

2202 NS Noordwijk

+31 (0)71 - 364 62 26

info@demuzenoordwijk.nl

www.demuzenoordwijk.nl

43


MEETING GUIDE NOORDWIJK

ADRES

POSTCODE, PLAATS

TELEFOONNUMMER

E-MAILADRES

WEBSITE

BEACHCLUBS & RESTAURANTS

Alexander Beach Club

Koningin Wilhelmina Boulevard,

2202 BB Noordwijk

+31 (0)71 - 362 04 89

info@alexanderbeach.nl

www.alexanderbeachclub.nl

afrit 10

Beachclub O.

Koningin Wilhelmina Boulevard,

2202 GV Noordwijk

+31 (0)71 - 367 68 94

info@beachclubo.nl

www.beachclubo.nl

afrit 16-17

Brasserie & Terrace Circles

Picképlein 8

2202 CL Noordwijk

+31 (0)71 - 365 3000

info.palacehotelnoordwijk@radissonblu.com

www.radissonblu.com/palacehotel-noordwijk

Breakers Beach House

Koningin Astrid Boulevard 5

2202 BK Noordwijk

+31 (0)71 - 365 13 02

breakers@huisterduin.com

www.breakersbeachhouse.nl

Dunes Lounge & Bar

Picképlein 8

2202 CL Noordwijk

+31 (0)71 - 365 30 00

info.palacehotelnoordwijk@radissonblu.com

www.radissonblu.com/palacehotel-noordwijk

DUTCH!

Koningin Wilhelmina Boulevard 31

2202 GV Noordwijk

+31 (0)71 - 367 68 54

info@hotelsvanoranje.nl

www.hotelsvanoranje.nl

DYLANS

Oude Zeeweg 63

2202 CJ Noordwijk

+31 (0)71 - 364 07 77

info@dylansnoordwijk.nl

www.dylansnoordwijk.nl

Latour

Koningin Astrid Boulevard 5

2202 BL Noordwijk

+31 (0)71 - 365 13 04

restaurantlatour@huisterduin.com

www.restaurantlatour.nl

Nomade Beach House

Koningin Wilhelmina Boulevard 104

2202 GW Noordwijk

+31 (0)71 - 362 04 90

info@nomadebeachhouse.nl

www.nomadebeachhouse.nl

Oriento

Koningin Wilhelmina Boulevard 20

2202 GV Noordwijk

+31 (0)71 - 367 6852

oriento@hotelsvanoranje.nl

www.oriento.nl

Restaurant Villa de Duinen

Oude Zeeweg 74

2202 CE Noordwijk

+31 (0)71 - 364 89 32

info@villadeduinen.nl

www.vesperhotel.com

EVENTS & INCENTIVES Evenementenbureau SPEV/

Postbus 193

2210 AD Noordwijkerhout

+31 (0)252 - 340 885

info@noordwijk-events.nl

www.noordwijk-events.nl

Expohotels

De Hagen 56

2201 TN Noordwijk

+31 (0)71 - 362 20 25

info@expohotels.eu

www.expohotels.eu

Goesting Training & Events

De Trompet 1530

1967 DB Heemskerk

+31 (0)251 - 20 20 38

info@goesting.nl

www.goesting.nl

GoodDay Hospitality Services

Stadhouderslaan 9

2417 HV ‘s-Gravenhage

+31 (0)70 - 820 02 69

welcome@goodday-hospitality.nl

www.goodday-hospitality.nl

Noordwijk-Events

VERVOERSBEDRIJVEN Brouwer Tours & Taxi Brouwer

Keyserswey 38-40

2201 CW Noordwijk

+31 (0)71 - 365 00 90

info@brouwertours.nl

www.brouwertours.nl

Jonker Travel

Steenbakkerstraat 11

2222 AT Katwijk

+31 (0)70 - 517 79 77

info@jonkertravel.nl

www.jonkertravel.nl

Koninklijke Beuk, Touringscars & Travel

Van Berckelweg 32

2200 AD Noordwijk

+31 (0)71 - 365 65 65

info@beuktouringcars.nl

www.beuk.eu

44


MEETING GUIDE NOORDWIJK

COLOFON Uitgever & redactie Noordwijk Marketing Concept & Design 52 Graden Noorderbreedte Fotografie www.elsbax.nl | www.marcelverheggen.eu | www.burobinnen.nl | Dick van Duijn | Hans Vink | Mark Wagtendonk | Jan van Haarlem

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door print-outs, kopieĂŤn, of op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. De uitgever is niet verantwoordelijk voor de content.

CONTACTGEGEVENS Noordwijk Marketing Jonckerweg 17 2201 DZ Noordwijk +31 (0)71 - 362 38 87 congressen@noordwijk.info www.noordwijk.info

45