Page 1

Aurum 03

En guldgrube af symboler og funktioner

010

lĂŚs: tre cases

06 nye vinde i smykkebranchen

#1


F

E N R DE Ø IN I

T

P

TEGR

TISE R E

Ædel Ekspertise

Nogle beslutninger er sværere end andre. Beslutninger, hvor store beløb er involveret, vil altid skabe tvivl. Beslutninger, hvor der er følelser involveret, vil skabe endnu flere. Ethvert smykke fortæller en historie, der er værd at genfortælle. Hvor blev det båret første gang? Hvem fandt det rette øjeblik til at overraske? Hvor har man fundet det? Hvorfor netop dette smykke er specielt, har oftest intet med udseendet at gøre.   Derfor er det, at skille sig af med et smykke fra een man holder - eller har holdt - meget af, en meget personlig ting. Det ved vi hos Nicuma.   Vi sætter en ære i at give dig en god oplevelse, når du henvender dig til os med et smykke, der har udtjent sit værd. Vi behandler dig, og det du indleverer, med respekt og professionalisme og sørger for, du får til mange nye oplevelser, med dem du holder af.   I dette magasin får du et lille indblik i vores verden. En verden hvor viden om og håndtering af ædle metaller er et nobelt håndværk, og du vil møde nogle af de eksperter, der vil hjælpe dig, hvis du henvender dig til os.   Vi kalder det Ædel Ekspertise.   Med venlig hilsen   Michael Bak Brand Director

02

ET

• EK

S


GULD En guldgrube af symboler og funktioner 03

>>


GULD En guldgrube af symboler og funktioner

I 6.000 år har guld gået sin sejrsgang Verden over; grundstof 79 har været et flittigt benyttet betalingsmiddel, alverdens kvinder har prydet sig med guldsmykker og det ædle metal har sågar været midtpunkt i flere verdenshistoriske begivenheder.

04


Guld

1. Har atomnummer 79 og det latinske navn Aurum. 2. Betegnes som 24 karat i sin reneste form. 3. Er et blødt materiale og blandes derfor som regel med andre metaller. Det medfører, at smykker bliver hårdere og ændrer lidt farve. Mange smykker er 14 og 18 karat. 4. Vejes i troy ounces. En ounce svarer til 31,1035 gram og afregnes i dollar, da det er handelsvalutaen for guld. 5. Har en massefylde på 19,3 gram pr. cm3.

Kilder: Wikipedia, Den Store Danske

som bekendt guld, røgelse og myrra til den nyfødte Jesus. På vores egne breddegrader, nærmere bestemt i nordisk mytologi, bærer Odin guldringen Draupner. I Danmark er de ældste danske guldgenstande halvmåneformede guldhalssmykker fra ca. 2000 f.Kr. Mest kendt er nok Solvognen fra ca. 1400 f.Kr., der blev fundet i Nordvestsjælland i 1902.

Der er noget mytisk over guld. Det pureste af slagsen, med en karat på 24, betager de fleste med sit fascinerende, funklende skær, der vækker mindelser om Solen. Og ædelmetallet symboliserer netop også Solen i flere kulturer, hvor guld er forbundet med det højeste gode, det rene og det vise. Grundstof 79 er ligeledes blevet tillagt magisk kraft, og blev forbundet med det guddommelige, ilden og for de gamle egyptere et symbol på evigheden. Altså er guld genstand for mangt et symbol, hvor man på tværs af breddegraderne, gennem 6.000 år, har ophøjet det funklende ædelmetal til et ypperligt stykke materiale.

Guld som valuta Så vidt den geografiske og mytologiske stadfæstelse. Brugen af guld som værdifuldt betalingsmiddel er dateret til omkring 700 f.Kr. i oldtidens Lydien eller vore dages Tyrkiet. Mønterne var lavet af guld og sølv med et stempel, som viste mønternes værdi. Senere begyndte romerne at bruge rene guldmønter, som vejede mere og derved var mere værdifulde. Sådan fungerede verdens valutaer de næste 2.000 år, hvorefter guldmønter blev erstattet af mønter fremstillet af billigere materialer– nemlig kobber, zink og nikkel.

Guld kan spores tilbage til 4000 f.Kr., hvor man i Mesopotamien, Egypten og på den bulgarske Sortehavskyst kendte til at forarbejde guld. Siden dets opdagelse har det fundet vej ind i den historiske verdenslitteratur. Guld har sågar været grund til historiske begivenheder, eksempelvis da guldfeberen i 1800-tallet rasede i Canada og USA, hvor årsagen selvsagt var guld. Guldjægere fra nær og fjern drog til områder, hvor rygtet ville vide, at lagre af det værdifulde metal fandtes. Mest kendt er sandsynligvis Klondike, hvor millioner siges at være valfartet til Alaska i 1898 i håbet om den store gevinst. Et halvt århundrede før rykkede en betragtelig del af Europa op med rode for at søge rigdom og lykke i Australien. Årsagen? Guld!

I Danmarks Nationalbank ligger der i øjeblikket 67 ton guld til en værdi af omkring fem milliarder kroner. Guldet udgør her i landet en ubetydelig del af valutareserven. Selv om mange landes centralbanker fortsat huser enorme guldreserver, spiller guld en stadig mindre rolle i det internationale valutasystem. Siden 1971, da USA i 1971 suspenderede guldvekselfoden, har verdens førende valutaer ikke haft et fast værdiforhold over for guld.

Endnu tidligere, i egyptiske hieroglyffer tilbage fra 2600 f.kr., er guld beskrevet som ”mere rigeligt end skidt”, fordi landet havde så rigeligt. Læser man Bibelens Gamle Testamente nævnes guld i bl.a. skabelsesberetningen og i Det Nye Testamente bringer vismændene

Guld bliver i dag primært anvendt til tekniske formål og ikke mindst smykkeindustrien. 05


"Smykker fortĂŚller ret tit noget om det menneske, jeg stĂĽr overfor..."

Nye vin i smykkebranchen 06


nde

>>

07


Nye vinde i smykkebranchen

lanceringen af iPhone 5 fra Apple”, siger han. Omkring 700.000 danskere ejer allerede en af de populære telefoner. Hvis bare en lille procentdel af dem vil have fingre i den nyeste model, ryger en god portion af luksusbudgettet derfor på elektronik frem for guldsmykker.

Tiden, hvor sølvskeer var obligatoriske dåbsgaver og konfirmander som selvfølge fik et Dagmarkors fra den lokale guldsmed, er forbi. Fremtidens smykkeforhandler er i hård konkurrence med internettet, modetasker og smarte telefoner. Mød smykke- og urkæden Plazas nye Retail Director Thomas Dusinius Kronevald, som frygter den nye iPhone 5, holder af manchetknapper og har sat sig som mål at vække en presset smykkebranche fra tårnerosesøvnen.

Meget mere kassetænkning Men ikke alle problemer skyldes konkurrencen fra andre produkter og brancher. Thomas D. Kronevald har haft sin gang i smykkebranchen i ni år. Det har givet ham indgående indsigt i, hvordan noget så afgørende som indretningen i smykkebutikker kan være et problem mange steder.

"Jeg kan godt lide manchetknapper", siger Thomas D. Kronevald, mens han holder den lille kvadratiske anordning mellem sine fingre. Han fik manchetknapperne af en kollega i smykkebranchen for omtrent ti år siden. ”De sender et meget maskulint signal”, siger han. Et andet par manchetknapper har han fået af sin far. De har også en helt særlig betydning for den administrerende dirketør. Det vender vi tilbage til senere.

”Typisk er kassen i smykkebutikker altid placeret langs siden eller nede bagerst i butikken. Det betyder, at kunden skal helt ned i enden af butikken for at få hjælp. Det er et eksempel på, hvor vi kan tage fat. Vi skal ikke være bange for komme helt ud og møde vores kunder og være langt mere synlige i alt, hvad vi gør”.

Vi mødes på det solbeskinnede Christianshavn, hvor friske vindstød fra kanalen røber, at vi er på grænsen mellem lun sensommer og det lidt køligere efterår. Thomas D. Kronevald er netop tiltrådt stillingen som administrerende direktør for Plaza, som er den største smykkeog urkæde i Danmark. Foran ham venter en kamp for at få branchen som helhed, og Plaza i særdeleshed, til at indse, at det er på tide at sadle om.

Traditionelt har smykkebutikker været steder, man besøgte med et specifikt formål. Til forskel fra en tøjbutik, hvor det er helt naturligt at gå ind bare for at kigge, er der tit en helt fast dagsorden for kunden i en smykkebutik.

"Smykkebranchen i Danmark er en sovende, konservativ kæmpe”, konstaterer han.

”Dåb, konfirmation, bryllup og morgengave. Ved den slags store begivenheder, kommer kunderne ind i en smykkebutik, fortæller Thomas D. Kronevald.

”Statussymboler i dag er langt mere end smykker. Det kan være tøj, sko og elektronik – alt det, man også kan kalde accessories. Plazas konkurrenter er f.eks. ikke andre smykkeforhandlere, de er tværtimod vores kollegaer. Konkurrencen kommer fra butikker med iPhones, tasker osv. Vi bliver nødt til at være bevidste om, at det har konsekvenser ude i vores butikker. Personligt er min frygt f.eks.

”Sammenlignet med tøjbutikkerne er det ikke ret meget. Det er præcis det, vi skal ændre. Du skal have lyst til at komme ind i en smykkebutik. Ikke for at du nødvendigvis skal købe en hel masse, men for at blive inspireret og se nye muligheder – ligesom hvis du er ude og se på tøj”. 08


Det betyder samtidig, at danskerne skal blive bedre til at se, hvilke smykker der passer dem bedst.

Men også Thomas D. Kronevalds egen udsmykning er overvejet ned til sidste detalje.

”Min fornemmelse er, at vi i Danmark ikke er helt så langt fremme i forhold til at vurdere, om et givent smykke virkeligt passer på den enkelte. Det er måske ikke så nemt at se, som hvis man prøver en trøje og hurtigt kan se, om den passer eller ej”.

”Smykker kan deles ind i forskellige grupper. Én gruppe smykker er dem, som har en historie. Jeg har selv nogle manchetknapper, som jeg har fået af min far. Dem havde han på til sit bryllup, og nu hvor jeg selv skal giftes, er det den mest naturlige ting, at jeg tager dem på til mit bryllup. Jeg kunne ikke drømme om at have andre på”, siger han og sætter sig entusiastisk frem på stolesædet, for at understrege pointen

Muligheden for at blive rådgivet omkring smykker og inspireret af nye designs, er ifølge Thomas D. Kronevald noget af det, som kan lokke fremtidens kunder ind i butikkerne.

”Det handler jo både om stoltheden og historien bag”.

”Hvis vi ser på, hvor dygtige designere vi har i Danmark, tror jeg næsten, vi bevæger os på kanten af et nyt produkteventyr. Lidt i lighed med det, som skete for dansk møbeldesign. Der har været en enorm spændende udvikling af smykkedesign inden for de seneste par år. Flora Danicas smykker er f.eks. et godt eksempel på et af de gamle firmaer, som har fundet tilbage til at lave produkter, som kunderne rigtig gerne vil have”.

Smykker sender små men kraftige signaler

På samme måde er der stolthed i stemmen, når Thomas D. Kronevald ser ud i fremtiden for smykkebranchen. Selv om han kun har siddet for bordenden i en måned, har han allerede et klart billede af, hvordan fremtiden kommer til at se ud for Plaza.

Den administrerende direktør kan ikke komme udenom, at branchen har gjort ham mere end almindelig opmærksom på, hvordan smykker kan fortælle en masse om de personer, han møder på sin vej.

”Udfordringen er, at vi skal blive knivskarpe på vores DNA. Hvem vil vi være, og hvordan kommer vi derhen? Vi skal gøre op med en gammel kultur, og vi bliver nødt til at melde os ind i den kamp om kunderne. Det kommer det næste år til at gå med”.

"De færreste tænker måske over det, men der er så mange signaler i smykker. Når jeg f.eks. møder en kvinde kigger jeg altid først på ørene, så på halsen og til sidst på hendes fingre. Smykker fortæller ret tit noget om det menneske, jeg står overfor. Hvor er vedkommende i sit liv, er der f.eks. en vielsesring på fingeren? Er de måske på forkant med moden, eller bærer de smykker, som var populære sidste år? 09


treHos cases Nicuma Martin, 50 år, Stevns.

smykket og en kopi af min legitimation. De ringede mig derefter op og fortalte, at de havde testet guldet, og at det havde den og den pris. Det lød fair, så vi aftalte at handle. 48 timer efter var beløbet sat ind på min konto”.

Hvad har du solgt? ”Jeg solgte et 14 karat guldarmbånd, som jeg havde arvet fra min mor. Hun døde i 2009 og siden da havde armbåndet bare ligget og samlet støv i en skuffe. Min hustru var ikke så interesseret i at gå med armbåndet, så det var meget naturligt at sælge det”.

Har du planlagt, hvad din fortjeneste skal bruges på? ”Den er såmænd allerede brugt. Jeg har lige være på sea cruise til Oslo sammen med min kone. Vi fejrede vores kobberbryllup, og det var en verdensklasseoplevelse. Guldarmbåndet gav os i alt fald en oplevelse for livet”.

Hvilke overvejelser havde du, inden du handlede med Nicuma? ”Jeg har oplevet, at guldbranchen er lidt af en jungle. Jeg har bl.a. besøgt en anden guldforhandler, som havde kontor i et autoværksted. De solgte sågar også vejsalt samme sted. Guldpriserne var i øvrigt fair, men man tænker jo sit, når det er i en garage. En anden forhandler, som jeg handlede med, gik konkurs, og jeg måtte hente mit smykke hos statsadvokaten. Jeg vil mene, jeg har set lidt af hvert fra den branche”.

Stig, 66 år, Græsted. Hvad har du solgt?

Hvordan var din oplevelse med handlen?

”Det var nogle blandede smykker. Bl.a. gamle arvestykker fra min mor og en ring fra min moster. Jeg sendte også nogle manchetknapper med, som jeg havde haft helt tilbage fra min ungdom og et smykke, jeg havde fået fra min ekskone”.

”Det hele var meget seriøst og både hurtigt og effektivt. Efter jeg havde talt med en medarbejder fra Nicuma over telefonen, og vi aftalte at handle, var mine penge sat ind på kontoen to dage efter”.

Hvilke overvejelser havde du, inden du handlede med Nicuma? ”Jeg har tidligere handlet med et andet firma, hvor prisen endte med at være lidt lavere, end jeg mente, den skulle være. Det var ikke en specielt god oplevelse”.

Hvordan foregik handlen rent praktisk? ”Det var ret nemt. Jeg sendte bare en værdikuvert til Nicuma med 010


"Det hele var meget seriøst og både hurtigt og effektivt."

Hvilke overvejelser havde du, inden du handlede med Nicuma?

Hvordan var din oplevelse med handlen? ”Jeg havde set på nettet, at Nicuma var et pålideligt firma. Jeg kunne se, at de samarbejdede med Plaza, så jeg fandt en af deres butikker, hvor jeg kunne indlevere smykkerne. Det hele gik meget nemt, og jeg er en meget tilfreds kunde. Det var lige efter bogen”.

”Jeg var først og fremmest interesseret i at få den bedste pris. Jeg fandt Nicuma på nettet og kunne se, at det ville jeg få hos dem”.

Hvordan var din oplevelse med handlen?

Hvordan foregik handlen rent praktisk?

”Det var en perfekt handel. Jeg havde en masse spørgsmål, som blev hurtigt besvaret, og det var meget nemt at aflevere mine ting hos Plaza”.

”Jeg gik ind i en Plaza-butik, hvor en sød pige fortalte mig, hvad jeg skulle gøre. Hun tog en kopi af mit kørekort, og vi noterede, hvad der var i kuverten. Jeg har en meget præcis vægt herhjemme, og da jeg blev kontaktet af Nicuma, var de komme frem til nøjagtig samme vægt, som jeg selv havde vejet mig frem til”.

Hvordan foregik handlen rent praktisk?

”Pengene kommer bare til at indgå i det daglige budget, så der sker ikke de store ændringer i mit liv. Måske køber jeg to flasker god rødvin i stedet for én”.

”Jeg ville ikke sende mit guld med posten, så jeg gik ind til Plaza, hvor jeg gennemgik processen med en af de ansatte. Jeg kunne selv se på stemplerne i mine smykker, hvilke karater de forskellige ting havde, så jeg vidste nogenlunde, hvad det var værd. En kurrer kom og hentede guldet, og jeg blev efterfølgende ringet op af en medarbejder fra Nicuma. Det var faktisk det bedste ved handlen, at de ringede til mig. Så kunne vi i ro og fred tale om priserne, og hvad der skulle ske”.

Vivi, 29 år, Slagelse.

Har du planlagt, hvad din fortjeneste skal bruges på?

Har du planlagt, hvad din fortjeneste skal bruges på?

Hvad har du solgt?

”Den er såmænd allerede brugt. Vi fandt et godt tilbud på en ny fladskærm på 46 tommer og med 3D. Guldet gør noget mere gavn på den måde”.

”Jeg har solgt nogle smykker - bl.a. en halskæde. Jeg har selv arbejdet hos en guldsmed og har i årenes løb købt en del guldsmykker. Så solgte vi også en lille guldplade, som er en slags miniguldbarre, min mand havde vundet engang”. 011


"Branding er død. Og først når man indser det, kan man reelt tænke langsigtet og i forankring."

Det handler om

VÆRDIER Michael Bak, nyudnævnt brand director i Nicuma, er optaget af merværdi skabt gennem forretningsudvikling. Den 35-årige nyslåede chef tror faktisk mere på virksomhedsudvikling end på egentlig branding – nu skal han udleve visionen i guldbranchen.

dringens vinde blæser i sandhed, fornemmer man, når der med et imødekommende smil, fast håndtryk og klare holdninger tages imod én på kontoret i Vedbæk. “Branding er død. Og først når man indser det, kan man reelt tænke langsigtet og i forankring”, konstaterer Michael Bak, måske lidt overraskende, og supplerer med et bud på, hvorfor han blev valgt til stillingen som brand director: Han evner at skabe en løftestangseffekt, hvor to virksomheder går sammen om et fælles tilbud til deres kunder.

Nye vinde blæser i disse år ind over guldbranchen. De sidste ti år er guldpriserne gået én vej – op, og siden 2002 er prisen på ædelmetallet således femdoblet. Med de stigende priser er også kommet en stigende interesse fra den almindelige dansker, der modsat tidligere er begyndt at indlevere sine guld- og arvestykker hjemme fra skuffen i håbet om en udbyttelig handel. Den nye kundekreds har medført nye krav til branchen, blandt andet om tryghed i indleveringsprocessen. Og sammen med den stigende interesse er der opstået et behov for nye kompetencer hos de ledende personer i branchen.

“Stærke alliancer har altid kunnet mere end ensporet tænkning, og de bliver endnu vigtigere fremover”, siger han med en overbevisning, så man let kunne gå hen og glemme hans unge alder. Han kalder sig selv ”virksomhedsnørd” og er vild med innovation. Så hvad har fået ham til at skifte fra et job som chef for en iværksætterorganisation til et job i guldbranchen? “En af de fantastiske ting ved iværksætterbranchen er alle de forskellige projekter, man er i berøring med. Men på et tidspunkt får man også lyst til at prøve sig selv af på de lidt længere strækninger”, forklarer han og uddyber: ”Netop guldbranchen er nået til et punkt,

Nicumas nye brand director, Michael Bak, besidder i den grad 'det nye'. Hans holdning til branding er anderledes end den gængse, og med sine blot 35 år er han et friskt pust på chefgangen. Jo, foran012


hvor den skal bruge kompetencer, der både forstår hastigheden på et marked i vækst, og som kan forankre måden, vi gør tingene på, i sublime rutiner”.

kunderne. Tværtimod tror jeg, at det handler om at komme tilbage til det helt grundlæggende ved at skabe en god forretning”, siger han afslutningsvis.

Tilbage til det grundlæggende

Så på sin vis ser Michael Bak på sin rolle som brand director fra en ny vinkel ved at erklære brandingen for død, og samtidig plæderer han for de traditionelle indgangsvinkler til virksomhedsdrift. Måske er det netop kombinationen, der gør den unge direktør til noget ganske særligt.

Den unge direktørs drivkraft er helt enkelt en passion for at drive virksomhed – og ikke mindst værdier. “Det drejer sig om, hvilken værdi du vil levere i din service til dine kunder. Jeg vil faktisk, nu jeg tænker over det, slet ikke betegne mig selv som en nørd, men ganske simpelt som én, der kan se, hvilken merværdi et produkt eller en service kan levere og så få den integreret i virksomheden og leveret til kunderne. Når jeg tænker videre over det, så er det også i den ånd, jeg internt udvikler en organisation”.

Blå bog: Michael Bak

M.A. i Strategic Communication, Aalborg Universitet. 35 år Har haft flere tillidshverv inden for innovationsverdenen, blandt andet: Direktør, Venture Cup Advisor & Jury Member, Intel Business Challenge Europe Advisory Board Member, Nordic Startup Awards Board Member, Nordic Cleantech Open Board Member, Next Generation Advisory Board Member, DANSIC

Nok vil nogle betegne ham som et friskt pust, og nok siger han selv, at der netop i guldbranchen er behov for nye kompetencer på ledelsesgangen. Men han afviser, at han repræsenterer en ny type erhvervsleder. “Jeg forstår slet ikke den term. Der er for eksempel ikke noget nyt i at tænke i partnerskaber og kombinere to virksomheders service til 013


Fra gu

014


guld til genbrug sådan vurderer man guld Lyder begreberne kongevand og karat som volapyk i dine ører? Så læs denne korte gennemgang af, hvordan guld vurderes. Få samtidig nyttige tips til, hvordan du selv kan vurdere skatten i bunden af din kommodeskuffe. Processen er egentlig meget ligetil: Aflever dine smykker, få dem vurderet og find ud af, hvad de er værd. Men det kræver fagfolk med stor viden om guld, karat og stempler for at få en nøjagtig vurdering af smykkernes helt rigtige værdi. Når guld skal vurderes, kan fagfolk for det meste se med det blotte øje, hvilken karat, guldet er. Farven alene røber nemlig ofte guldets beskaffenhed. Trænede øjne ser først og fremmest efter, hvilken nuance af gul, der dominerer i smykket. Lavere karater er ikke ret glansfulde – nærmest matte. Omvendt indikerer et mere gulligt smykke, at guldet er mere rent og derfor af højere karat.

Dernæst påfører vurderingsmanden smykket en type syre, der kaldes kongevand. Betegnelsen kongevand hænger sammen med guldets historiske anseelse, som kongen blandt de ædle metaller. Syren findes i forskellige udgaver – en til hver karat. Det vil sige, at hvis ”smykket” vurderes til at være 14 karat, påføres en syre, som kan afgøre om der er tale om 14 karat. Hvis syren ikke reagerer, betyder det, at guldet har den efterprøvede karat. Derfor skal der en syreprøve mere til for at fastslå, om guldet måske har en endnu højere karat. Sådan fortsætter man, indtil syreprøven er negativ. Når syreprøven er negativ, går man derfor et skridt tilbage og ser, hvilken karat, der gav den sidste positive syretest. Når karaten er fastlagt, er der blot tilbage at veje de indleverede smykker og gange vægten med den gældende dagspris på guld af lige netop dén karat.

Hvad kan du selv kigge efter? Men farver er blot indikatorer. Hvert enkelt smykke skal naturligvis testes, inden den endelige vurdering foreligger. Hos Nicuma foregår det på den måde, at man først fastslår smykkets karat. De mest almindelige guldtyper, der bliver indleveret, er 14 og 18 karat. Guldsmykker er oftest påført stempler, som kan fortælle, hvilken karat de har. For at være helt sikker på, om stemplet rent faktisk svarer til karaten, må man dog file en smule ind i smykket, for at komme ind under eventuelt snavs, tbelægninger og forgyldninger. Diverse belægninger og falske stempler kan nemlig være misvisende. 015

Har du en guldring eller et andet guldsmykke liggende, kan du selv prøve at vurdere karaten. Her er et par tips til, hvad du skal kigge efter: Hvis guldsmedens initialer er stemplet ind i smykket to gange, er det ofte et tegn på, at smykket er 8 karat. Stemplet 333 betyder ligeledes 8 karat. Tallet 333 betyder, at 33,3% af smykket er rent guld. Stemplet 585 bruges til 14 karat. Dvs. 58,5% rent guld. Stemplet 750 bruges til 18 karat. Dvs. 75% rent guld.


F

E N R DE Ø IN

TISE R E

• TEGR

1. Du tager smykkerne med til en Plaza-butik. 2. Personalet forklarer om den videre proces. 3. Smykkerne pakkes i en sikkerhedspose og sendes med kurer til Nicuma. 4. I løbet af 2-3 dage bliver du kontaktet og får information om prisen. Hvis du ikke kan acceptere denne, sendes smykkerne retur mod betaling af forsendelsesomkostningerne. 5. Hvis du accepterer prisen, overføres beløbet til din bankkonto i løbet af 2-3 bankdage.

I

T

ET

• E K

P

Sådan gør du, hvis du vil sælge

Læs mere på www.nicuma.dk – her kan du også fra november læse Nicumas nye magasin med forskellige perspektiver på det ædle metal.

besøg os her City 2, Taastrup, tlf: 43 99 43 43 Frederiksberg Centret, tlf: 38 34 90 09 Glostrup Shoppingcenter, tlf: 43 96 41 51 Lyngby Storcenter, tlf: 45 87 42 01 Lufthavnen Terminal 2, tlf: 32 50 03 67 Magasin, Kgs. Nytorv, tlf: 33 93 91 12 Magasin, Lyngby, tlf: 33 18 37 86 Magasin, Århus, tlf: 86 19 11 23 VestsjællandsCentret, Slagelse, tlf: 58 52 65 61 SlotsArkaderne, Hillerød, tlf: 48 24 50 50 Rosengårdcentret, Odense, tlf: 65 93 00 60

S

AURUM  

Mange vælger i disse år at sælge gammelt guld og andre smykker, der ikke brugesmere. Ikke mindst fordi guldpriserneer femdoblet siden 2002....

Advertisement