Nolltretton #10-11

Page 16

Lyssna på Ljudbok med isbjörnen gottfrid Hur kommer det sig att en isbjörn går runt på sandstranden och säljer kylda drycker? Det får man reda på om man lyssnar på ljudboken ”Gottfrid”. Boken är skriven och uppläst av Karin Boström och bilderna är gjorda av illustratören Simon Sjöholm. Boken ges ut av Jakabo Productions med säte i Askeby som erbjuder mindre förlag möjlighet att ta fram ljudböcker även av de titlar som kanske inte kommer att toppa årets försäljningsstatistik. Jakabo vänder sig även till författare som redan fått sin bok utgiven via ett annat förlag som dock inte vill satsa på en ljudboksutgåva. På hemsidan jakabo.se kan man lyssna på ett smakprov ur boken om isbjörnen Gottfrid. (TP)

färdigpackad matkasse är

årets julklapp 2011 Årets julklapp 2011 är utsedd av HUI Research. I år blev det Den färdigpackade matkassen. För 24: e året i rad har HUI Research (före detta Handelns Utredningsinstitut) utsett Årets julklapp, och 2011 är det Den färdigpackade matkassen som gäller. Det finns tre kriterier som helt eller delvis ska uppfyllas. Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året, den ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter samt representera den tid vi lever i. (TP)

al pitcher is back in Linköping

Al Pitcher blev utsedd till Årets bästa manliga ståuppare 2011 på Svenska Standupgalan och Corren skrev att han var ruggigt bra när han besökte LKPG HA HA! senast. På bara ett år har han etablerat sig i branschen och hans standup är kvick, associativ och snäll. Al Pitcher använder publiken på ett twistat och roligt sätt utan att på något sätt ”mobba” publiken från scenen. Den 30/11 stiger han upp på Backstages scen på Konsert & Kongress och som support under kvällen har han Yvonne Skattberg som utsågs till Årets Kvinnliga komiker 2007. Konferencier kvällen till ära är Ben Kersley - Sveriges enda svengelska standuppare. Mer info finner ni på www. lkpghaha.se. (BN)

LokaL idrott prisas på gala Fredagen den 2/12 är det åter igen dags för Topp 100:s Idrottsgala i Garden, Konsert & Kongress. Intresset för årets gala, då man firar 10-årsjubileum, är enormt stort. Det kommer säkerligen att bli fullsatt med 500 personer på plats när det kända konferencierparet och sportreportrarna Jessica Almenäs och Chris Härenstam drar igång festen. På plats på scen kommer det även att dyka upp kända artister och mycket kända idrottsprofiler som prisutdelare. - Eftersom det är 20-årsjubileum sedan Topp 100 startade och 10-årsjubileum för själva idrottsgalan så vill vi i år försöka göra den bästa galan hittills, säger ordförande Roger Ossmin. Han lovar en helkväll där all idrott samlas och har en härlig festkväll tillsammans med mat, dryck, underhållning, prisutdelningar, dans och mycket annat i trivselns tecken. Bland de nominerade i de olika klasserna märks alltifrån ungdomar såsom tennistjejen Cornelia Lister i TK Saab till gamla erfarna eldsjälar som Olle Lindblom (LBK Gottfridsberg). (BN)

riktigt schysst musik på årets

jazz- & bluesfestival

Lördagen den 29 oktober var det åter dags för Great Jazz Clubs Jazz och Bluesfestival, den tjugofjärde året (!) i ordningen. Festivalen hölls på Konsert&Kongress där gästerna fick ta del av massor jazz och blues av högsta klass. Cirka 300 artister, både internationella och nationella artister, gästade festivalen på 12 olika scener. Det var ett stort spann på musikstilarna så det fanns något för alla sanna musikälskare. Årets program var en höjdare med toppar som Stacey Kent, Jimmy Z och finska Honey B & the T-Bones. (BN) 16 NOLLTRETTON

nytt sportquiz på allstar Vad är väl en sportbar utan ett sportquiz? Så nu har man startat med sportquiz på Allstar på torsdagarna. Här kan alla mer eller mindre sportintresserade tävla mot varandra i sina kunskaper inom sportens förlovade värld. Så samla ihop dina vänner, arbetskamrater och lagpolare och kom ner till Allstar och utmana andra lag i sportkunskap. Och som inom all sport kan det bara finnas en mästare. (BN)