Page 1

BROMMA – ANNEDAL

TorgEtt

Uppstickaren i Annedal


Allt annat än lagom Sist men verkligen inte minst; nu bygger vi den avslut­ ande etappen i Brommas nya stadsdel Annedal. Här skapar vi ett lite kaxigare boende för dig som vill sticka ut – och sticka upp. Välkommen till TorgEtt.

Parkstaden Annedal är något utöver det vanliga. Här blandas skiftande byggstilar med grönområden, lekfullhet och konstverk till skön harmoni. Parkstaden som, fullt utbyggd, är hem för 5 000 människor blir komplett när vi skapar TorgEtt – ett självständigt kvarter som bildar själva entrén till Annedal. TorgEtt är en tuff uppstickare, med sitt torn i 11 våningar, omfamnat av femvåningshus som tillsammans ger utrymme för 65 lägenheter om 2-5 rum och kök. Mellan husen bildas en naturlig oas i form av den privata inner­gården. Här finner du lugna miljöer för en stund i solen eller en barbecue med goda vänner. Detta i kontrast till folk­livet på Mariehällstorget just utanför knuten, som blir en naturlig mötesplats runt matbutik och annan närservice som etableras i entréplanet.

Mitt i allt I Annedal gifter sig Bromma med Sundbyberg i ett fulländat partnerskap. Närheten till Bällstaån och Marabou­ parken på ena sidan kompletteras av populära Bromma Blocks på den andra. Sundbybergs centrum är bara 15 minuters promenad bort. Och 20 minuters cykling längs Bällstaån och Ulvsundasjön ger dig tillträde till Kungsholmen och Vasastan. Helt i linje med Stockholms stads vision om ”Promenadstaden”, som knyter ihop staden genom cykel, gående eller kollektivtrafik. Med sin personliga stil blir TorgEtt det naturliga valet för den medvetna storstadsmänniskan. Här tillgodoses behovet av det privata, såväl som det självklara kravet på service och närhet. Vare sig det gäller kommunikationer, shopping eller natur.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Lötsjön

G Lötsjöparken

DUVBO

Solvalla travbana

Anned

Dartanjan gs gata

alsväg

en

Marabouparken Annedalsparken Mariehällsskolan

llst

ANNEDAL

Bällsta gård

Lönnebergaparken

n

TorgEtt

SUNDBYBERG C

BÄLLSTABRO

Bällstavägen

n

aväge

Bällst

SUNDBYBERG

ron

stab

Bäll

MARIEHÄLL

Ulvs

unda

Bromma flygplats

väge

n Bromma Blocks

Bällstaviken

Annedal – på gränsen till allt Som ett välkomnande landmärke i söderläge reser sig TorgEtt vid entrén till Mariehällstorget. Bortom detta väntar en spän­ nande parkstad som präglas av variation, smakfullhet, grön­ ska och vatten. Allt varsamt anlagt i harmoni med naturen till en miljö på de boendes villkor.

ständigt något nytt att vila ögonen på. Hela Annedal ramas in av Bällstaån i norr och Solvallas blommande koloniträdgårdsområde i väster. Bara 15 minuters promenad härifrån ligger Sundbybergs centrum med 120 butiker och till exklusiva Bromma Blocks är det 400 meter belyst gång- och cykelväg.

Nära nog En promenad längs gångstråken genom stadsdelen Annedal bjuder på gränsen till allt. Likt en grön oas mitt i området ligger Annedalsparken, som lockar till promenader och avkoppling i den vackra ekskogen. Ett stenkast därifrån får lekfullheten sitt i Lönnebergaparken, med sin amfiteater och de fina pulkbackarna. Centralt belägen är också Annedalsskolan, för barn upp till årskurs 6. Sammantaget gör de gröna oaserna och den omväxlande arkitekturen i Annedal att det aldrig blir tråkigt – här finns

Det geografiska läget, på gränsen mellan Stockholm och Sundbyberg garanterar att tillgången på kommunikationer är god. Bussen från Bällstavägen tar dig till Sundbyberg på några minuter. Härifrån går tunnelbana till Akalla och Kungsträdgården och pendeltåget i riktning Kungsängen-Södertälje. Arbetet med att bygga ut Tvärbanan till Solna pågår för fullt och snabbspårvägen beräknas vara i trafik 2013. Närmaste station planeras vid Bällstabron, en kort promenad från Annedal.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Golfängarna

Marabouparken Tidigare en visionär rekreaför anställda vid Maraboufabriken i Sundbyberg som numera är nedlagd. Parken ägs idag av Sundbybergs stad. T Modéens plat s Konsthallen, i det tidigare laboratoriet, har som målsättning att Filmstaden presentera intressanta svenska och internationella konstnärer och T vä rv ä gden vackra parken är ett populärt en utflyktsmål. v äge n

Bromma flygplats Stockholms city­f lygplats med både inrikes- och utrikesdestinationer.

un

da

ge n

M S ti

E Ad o lp h

lle rs

so

v

sv ntionsanläggning

n

s

a ta

Mariehälls­ skolan

A lg

Sp

år

Ny skola i Annedal med plats för 700 elever från förskoleklass till årskurs 6. Bygget av skolan har påbörjats och beräknas pågå i två år. Skolan kommer att vara klar under 2014.

ge n

SOLNA BUSINESS PARK

Bromma Blocks

Bällstaån

Populär handelsplats med shoppinggalleria i före detta flyghangar. Här finns förutom ett 80-tal butiker även restauranger och caféer. Det stora köpcentret har generösa öppettider, 8-22 alla dagar.

Bällstaån ligger i omedelbar anslut­ ning till Annedal, med broar som tar dig över till Marabouparken. Längs ån går ett trevligt promenadstråk.

Bällsta Gård

Bällsta bro

En äldre gårdsbildning med stort grönområde bakom Solvalla, längs Bällsta­vägen. Här planerar idrottsförvaltningen för den nya Bällsta idrottsplats samt motionsspår.

En kort promenad från kvarter TorgEtt byggs den nya tvärbane­ stationen. Tvär­banan mellan Alvik och Solna station beräknas vara i drift under hösten 2013.

Sundbybergs C Härliga stadskvarter med stort butiks- och service­u tbud, bibliotek, kulturcentrum och simhall, bara 10-15 minuters gångväg från Annedal. Här finns både pendeltåg, regionaltåg, tunnelbana (blå linje), flera busslinjer samt Tvärbanan (från 2013).

Annedals­ parken Den vackra Annedals­parken mitt i hjärtat av Annedal, med den bevarade ek­skogen i dess norra del, kombi­­neras med öppna gräs­y tor, plaskdamm och en aktivitetspark i anslutning till skolan.


”Vi vill skapa en känsla av stadskvarter, där ljuset från butikerna i huset flödar emot dig när du kommer hem och där det är enkelt att slinka ner och handla tidningar, sushi eller mjölk på sena tider.” Anna Månsson, ÅWL Arkitekter

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Stadsboende för människor i farten TorgEtt kommer att ligga vid det nya Mariehällstorget. Här byg­ ger vi effektivt planerade lägenheter i modern design för aktiva människor som vill ha servicen runt hörnet.

Vi har skapat ett entréplan där en rejäl matbutik lirar med annan nödvändig närservice. Ett varmt och inbjudande ”välkommen hem” för moderna människor med krav på nära till allt. – Vi vill skapa en känsla av stadskvarter, där ljuset från butikerna i huset flödar emot dig när du kommer hem och där det är enkelt att slinka ner och handla tidningar, sushi eller mjölk på sena tider, säger Anna Månsson, arkitekt på ÅWL Arkitekter.

Privat oas I TorgEtt avviker vi från det i övrigt lekfulla Annedal. Här är arkitekturen stramt elegant i vit och mörk rödbrun puts med få detaljer. Det spektakulära 11 våningar höga tornet annonserar entrén till Annedal, där fönstersättningen i tornet är varierad på ett spännande sätt över fasaden. Femvåningshusens inramning skapar den privata innergården en trappa upp från entréplan. – Den är förbehållen de boende i huset, likt ”en liten hemlighet”, anpassad för att skapa en oas med vackra planteringar i samklang med grillplats, avspolningsplats för cyklar och miljöer för sol och avkoppling.

Smarta kvadrat Spännvidden av lägenhetstyper i TorgEtt är stor. Här finns allt från den generösa etagevåningen i tornet om fem rum och kök, med walk in closet från sovrummet, till den lilla trivsamma tvårummaren om 46 kvadratmeter. Gemensamt för dem alla är att de är välplanerade och anpassade för en aktiv livsstil, med smarta förvaringslösningar som cykelhållare, krok för cykelhjälm och vädringsplats för träningskläder. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum gör att ljuset strömmar in i alla lägen, vilket även gäller trapphusen, säger Anna Månsson. – Ljust och välkomnande har genomgående varit ledord för oss när vi har skapat TorgEtt. På alla gynnsamma ställen låter vi dagsljuset få tillträde samtidigt som fönstren är välplacerade för att skapa förutsättningar för smart möblering.


Interiör med moderna influenser Omsorg och noggrannhet från insidan och ut, är det som kännetecknar JM:s byggstil. Till interiören har vi tagit fram ett sortiment som vi kallar JM Original, valt med tanke på hög designgrad och kvali­ tet. Eftersom vi har ett välutvecklat miljötänkande, använder vi bara beständiga, tidlösa material.

När du flyttar till TorgEtt får du ett hem med modern och medveten formgivning. Storstadens sus och brus och snabba livsstil inspirerar till en interiör, där kontrasterna mellan ljus och mörker bjuder inredningen på spänning. Det märker du redan i hallen, där du möts av kritvita väggar till det svarta klinkergolvet. De vita väggarna är utgångspunkt för hela lägenheten och till det har vi satsat på en mattlackerad ekparkett och fönsterbänkar i kalksten. Det är gott om generös förvaring i form av garderober med skjutdörrar och de flesta lägenheter har klädkammare.

Plats för det goda livet Köket bjuder alla förutsättningar för en lyckad matlagning. Kökssnickerier från Vedum gör köket till en representativ del av

hemmet, med fiffiga funktioner som fullutdragslådor och smart källsortering. Den moderna attityden framhävs i de vita luckorna med rostfria handtag och de vita stora kakelplattorna som placeras stående över arbetsbänken. Köket är utrustat med rostfria vitvaror, med en helintegrerad diskmaskinen och induktionshäll som är infälld i den ljusgrå laminatbänkskivan.

Hemmets njutningsrum Den strama, moderna stilen följer med in i badrummet, som vi har utrustat med mörkgrå, kvadratiska golvklinker och vitt blankt kakel på väggarna. De tåliga ytskikten gör att badrummet blir lättstädat och behåller känslan av nybyggt länge. Förvaringen är generös, med kommod och väggskåp och självklart har vi valt en energisnål tvätt- och torktumlare.


3 rum & kök, 84 m² USP USP USP

Exempel på 3 rum & kök, 84 m2 Klinker i hall Öppet samband mellan kök och vardagsrum bardisk

Balkong mot innergård Bra planlösning med privat sovavdelning Bra förvaring med både klädkammare och skjutdörrsgarderober skärmvägg


Därför ska du välja JM Det tar tid att bygga förtroenden. Efter drygt 60 år vet vi att det krävs både kunskap, erfarenhet och engagemang. Och inte minst en dos lyhördhet. En konstant och nära dialog med våra kunder har bland annat resulterat i följande:

Trivsel i kvadrat Vi bygger bara ljusa, luftiga och funktionella bostäder med genomtänkta plan­ lösningar och praktiska detaljer. Smarta kvadrat helt enkelt. För att inte säga fräscha kvadrat. Här har ju ingen annan bott! Allt är nybyggt och färdigt, så det är bara att flytta in och börja trivas. Om du vill får du dessutom vara med och påverka slutresultatet. Med tillval som vitvaror, skåpluckor, kakel och mycket mer, sätter du enkelt din egen prägel på ditt hem.

Helhetstänk För oss är det viktigt att varenda detalj, liten som stor, i ditt nya hem är fulländad. Det är bara så man kan bygga en oslagbar helhet, med gott om plats för trivsel och bekvämlighet. Inne likväl som ute; vem vill inte ha en genomtänkt balkong eller uteplats?

Det är här framtiden håller hus Vi sätter dessutom det personliga boendet i ett större sammanhang. Många kan bygga miljövänliga hus, men alla kan inte bygga samtliga sina hus miljövänliga. Det faktum att vi bara bygger lågenergihus, gynnar till exempel både ekonomin, klimatet och nästa generation. Men att ta ansvar för miljön är inte bara en klimatfråga. För oss handlar det också om miljövänliga transporter, att undvika farliga kemi­ kalier och att så mycket som möjligt av byggmaterialen går att återvinna, med mera. Vi tar kort sagt ansvar för hela byggprocessen, från förvärv till förvaltning. Och när vi utvecklar bostadsområden, så bygger vi samtidigt samhällen, vilket ställer krav på ekologisk hållbarhet och socialt ansvar.

Då är varje krona hemma Att köpa ett nytt hem är förmodligen den största affären man gör i sitt liv. Därför guidar vi dig hela vägen, från första visningen till första flyttkartongen. Med oss slipper du dessutom påfrestande budgivningar. Lägg därtill ett trygghetspaket så ska du se att din största affär också kan bli den bästa, och inte minst den mest trivsamma. Välkommen hem.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


www.jm.se


JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. Vi omsätter cirka 9 miljarder kronor och har cirka 2 000 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Mid Cap.

Design & produktion: NollNio Visualiseringsbilder: Carbonwhite Foto: Richard Hammarskiöld, Åke E:son Lindman, Bromma Blocks, SL, Torbjörn Bergkvist, Staffan Trägårdh, Shutterstock Tryck: Ljungbergs Tryckeri Produktionsår: 2012 JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

TorgEtt

JM AB Postadress 169 82 Stockholm I Besöksadress Gustav III:s boulevard 64, Solna I Telefon 08-782 87 00 I Internet www.jm.se I Mobil mobil.jm.se

JM TorgEtt, säljbroschyr  

Säljbroschyr för JMs projekt TorgEtt i Annedal, Bromma.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you