Page 1

A civil társadalom helyzete ma Magyarországon - egy igazi bennfentes szemszögéből - egy este Kapronczay Stefániával, a Társaság a Szabadságjogokért ügyvezető igazgatójával. Ismerd meg Magyarország legsikeresebb jogvédő szervezetét, amely: -

-

-

évente több mint 2300 megkeresést kezel ingyenesen nyújtott jogsegélyszolgálatán keresztül; több mint 140 perben, jogi eljárásban nyújt ingyenes képviseletet ügyfeleinek; bíróságon védte meg Horváth Andrást, a NAV korábbi munkatársát, valamint a BKK-botrány etikus hekkerét; folyamatos jogi tanácsadást és képviseletet nyújtott a botrányos körülmények között felfüggesztett Népszabadság munkatársainak; civil törvény elfogadása után 33 szervezetnek nyújtott jogi segítséget a törvény értelmezéséhez; összesen négy megyében támadott meg 55 olyan rendeletet, amelyekkel a helyi önkormányzatok a leginkább rászoruló embereket zárták ki a szociális ellátásokból. A megyei kormányhivatalok több esetben is igazat adtak nekünk, és felhívásaik alapján az utóbbi fél évben 25 képviselő-testület módosította helyi szociális rendeletét; Ünnepek a kórházban kampánya keretében mintegy 1000 gyereknek és szüleiknek tette könnyebbé a gyógyulást a karácsonyi időszakban; gyerekjogi programcsomagját a MONDO -t idén a Higlights of Hungary Marie Claire különdíjjal jutalmazta; közel 100 kórházi fertőzésben érintett ember panaszát küldte meg az ÁNTSZ-nek arra kérve a hivatalt, hogy vizsgálja ki ezeket az eseteket és tegye meg a megfelelő lépéseket kiperelte a több milliárdos közpénzen készített Századvég-tanulmányokat; számos, a szegénység miatt egymástól elszakított családnak segít visszaszerezni a gyermekeit, ennek köszönhetően 2017 karácsonyát 11 gyerek ünnepelhette ismét szüleivel.

A Társaság a Szabadságjogokért emberi jogi jogvédő civil szervezet. Alapelveink között szerepel a pártpolitikától való teljes függetlenség, így elutasítunk minden olyan támogatást, amelynek a forrása a magyar állam vagy valamely magyar politikai párt.


1994-es megalakulásunk óta azért dolgozunk, hogy Magyarországon bárki megismerhesse alapvető jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben. Nyomon követjük a jogalkotást és jogfejlesztő tevékenységet végzünk, stratégiailag fontos perekben képviseletet nyújtunk. Ingyenes jogsegélyszolgálatunk évi több mint 2300 megkeresésre válaszol, képzéseket tartunk és félévente különböző témákban média kampányokkal mozgósítjuk a nyilvánosságot. Jelen vagyunk a bíróságokon, a minisztériumokban, a nemzetközi eseményeken, az egyetemeken és a kis falvakban egyaránt. Partnereink között egyaránt megtalálhatók hazai és nemzetközi szakértők, intézmények, és nemzetközi szervezetek. 30 munkatárssal dolgozunk, és évi kb. 200 millió forintos költségvetésből gazdálkodunk. Bevételeink kizárólag a társadalmi ügyek iránt felelősséget érző magánszemélyektől, cégektől és magánalapítványoktól érkeznek. A bostoni estén szeretnénk, hogy az érdeklődők közelebbről is megismerhessék munkánkat, közvetlen válaszokat kapjanak felmerülő kérdéseikre. Az este folyamán igyekszünk a támogatási lehetőségeket is bővebben ismertetni. Munkánkhoz elengedhetetlen a biztos támogatói bázis kialakítása, ennek érdekében egy országos, rendszeres adományozói kampányt indíttotunk, valamint, nem titkolt célunk, hogy a külföldön élő, a magyarországi helyzetet szívén viselő honfitársainkat is támogatóink között üdvözölhessük. Az esten a TASZ-t Kapronczay Stefánia ügyvezető igazgató képviseli.

Tasz  
Tasz  
Advertisement