Page 1

a table story
Indhold

03 05 07 09 11 16

02

KÆRE LÆSER // GOOD VIBES

VI STØTTER PROJEKT UDENFOR OG DEN MOBILE CAFÉ FOOD STUDIO

A TABLE STORY

PRÆSENTATION AF KOKKENE

AFTENENS MENU// OVERSIGT

Billede: fra www.atablestory.dk Se mere på side 9

17 18 19

SPONSORER // FØDEVARER

SPONSORER // DRIKKEVARER

SPONSORER // ANDET

20

MØD HOLDET BAG COOKING FOR A CAUSE


K ære billetkøber/sponsor

Først og fremmest 1000 tak fordi du har købt billet til, eller har sponsoreret Cooking for a Cause Volume 2. Siden Volume 1 som blev afviklet i maj 2017 har vi brugt en stor del af vores fritid på at arrangere Volume 2. Vi har virkelig lagt os i selen for at overgå os selv og skabe en gennemført og fantastisk gourmetoplevelse i unikke rammer for jer. Når vi 23. Juni 2018 slår dørene op til Cooking for a Cause Volume 2, kan det udelukkende lade sig gøre fordi alle uden undtagelse arbejder frivilligt og alt er sponsoreret. Det betyder at når aftenen er omme, så går samtlige billetindtægter til Projekt UDENFOR og Den Mobile Café. Vi har strikket dette “cirkus-program” sammen til jer, så I kan læse lidt om hvad jeres donation går til, kokkene, folkene bag Cooking for a Cause, sponsorerne og ikke mindst maden og vinene. Igen, tak for støtten - Vi glæder os helt vildt til at se jer! GOOD VIBES

- Jonas & Mik

03


04


COOKING FOR A CAUSE VOLUME 2

Vi støtter Projekt UDENFOR og Den Mobile Café Projekt UDENFOR sætter ind der, hvor det offentlige sociale sikkerhedsnet ikke er finmasket nok. Det er og har altid – lige siden organisationens stiftelse med projekt Posefolket i 1996 ved dr. med. Preben Brandt – været grundideologien bag projekt UDENFORs arbejde med de mest udsatte borgere. Ved at opsøge, række ud efter og gøre opmærksom på gruppen af hjemløse borgere, der lever et isoleret liv på gaden, arbejder projekt UDENFOR hele tiden aktivt på at forbedre forholdene for den enkelte udsatte, vi møder på gaden samt på at skabe forståelse for samfundets udstødende faktorer for at mindske dem. Organisationens daglige virke balancerer derfor på ”to ben” – gadeplansarbejde samt vidensindsamling, formidling og debatskabende aktiviteter. Alle de projekter og aktiviteter, som projekt UDENFOR søsætter, rummer således både en konkret og praktisk gadeplansindsats samt en vidensog formidlingsdimension. Da vi i Cooking for a Cause skulle vælge hvilket formål vi ville støtte denne gang var der mange at vælge imellem. Vi har et princip om at vores donationer altid skal være relateret til mad og måltider i sociale kontekster og valget faldt derfor ret hurtigt på Projekt UDENFOR og Den Mobile Café. Mandag til fredag og én lørdag om måneden bringer projekt UDENFORs frivillige et måltid mad, en kop kaffe og andet praktisk, såsom tøj og soveposer, ud på gaden til hjemløse i København, som har svært ved at skaffe sig disse basale fornødenheder på anden vis. Dagens måltid tilberedes i projekt UDENFORs eget køkken i Ravnsborggade og køres ud i byen af to frivillige i en specialbygget varevogn. I tilberedningen af måltidet bliver der tænkt godt og grundigt over, at maden – udover at smage godt – er mættende, varieret og indeholder de næringsstoffer kroppen har brug for. Den Mobile Café

er ikke kun madudbringning, men også et redskab til at skabe kontakt til hjemløse på gaden. At dele et måltid mad giver en unik mulighed for at lære et andet menneske at kende, og arbejdet i caféen handler i lige så høj grad om at snakke med caféens gæster, udvise omsorg og skabe relationer, som at servere et måltid. Den Mobile Café fungerer til daglig i tæt relation til projekt UDENFORs opsøgende gadeplansarbejde. Efter endt vagt rapporterer de frivillige altid i den elektroniske dagbog. På den måde er projekt UDENFORs ansatte gadeplansmedarbejder altid opdateret på, om der er brugere, der har et akut behov for en professionel indsats; eller om der er episoder, der skal følges op på, nye hjemløse på gaden eller lignende. Ligeledes kan gadeplansmedarbejderne henvise til et stop på Den Mobile Café’s rute gennem byen, hvis de i det opsøgende arbejde finder en hjemløs, som de mener, kan have godt af et måltid mad samt den kontakt og omsorg, de frivillige kan give.

Som billetkøber er du med til at støtte op om Projekt UDENFOR og det fantastiske sociale arbejde som Den Mobile Café udfører flere gange om ugen. Tak for det! Projekt UDENFOR udtaler: ”Vi er både stolte og glade for at vi nu med Cooking for a Causes’ donation kan levere ca. 4000 måltider mad til de hjemløse i København. Det føles dejligt at vide at så mange mennesker støtter op om vores arbejde på gaden”.

05


06

Billede: fra Cooking for a Cause vol. 1 Foto: Flemming Gernyx


FOOD STUDIO

Unikke madevents til private og virksomheder Food Studio er førende inden for gastronomiske oplevelser i Danmark. Hos dem får du lov til at lave mad med nogle af landets bedste kokke i deres studie, hvad end det er en autentisk Masterchef-oplevelse, “Nak & Æd” på et dansk gods med indlagt jagt eller en fransk gourmetaften med køkkenchefen fra Kong Hans, Mark Lundgaard. Food Studio har til huse i et oprindeligt tv-studie på Amager, hvor de har adgang til det nyeste køkken-gear samt professionelt kamera-udstyr, således at de kan dokumentere dagen i køkkenet til gæster, kunder, leverandører m.fl. Food Studio kan omdanne studiet til alle formål og events, hvad end det er en fransk kokkeskole for 16 personer eller en fælles-middag, hvor 150 mennesker sidder ved langbord.

Udover kokkeskoler laver Food Studio også specielle pop-up events for kunder, der ønsker en unik madoplevelse. Her behøver gæsterne ikke deltage i madlavningen, men kan blot nyde selskabet med kollegaer, venner eller kunder alt imens holdet af kokke og tjenere sikrer gæsterne den ultimative oplevelse. Vi er derfor super stolte over og glade for at vi har fået lov at gøre brug af de meget anderledes lokaler.

Jonas Andersen, stifter af Food Studio, kender til alt inden for fine dining-verdenen og fik derfor ideen til konceptet: ”Ideen til Food Studio opstod egentligt helt naturligt, da jeg i den grad mener, at der netop nu er plads til et setup som vores. For udover at tilbyde kokkeskoler med mine øjne nogle af landets i bedste kokke, hvilket er det meget fysiske og håndgribelige ben i forretningen, så skal vi i lige så høj grad fungere som produktionsselskab, reklame/medie-bureau og på sigt også en digital kanal, som vi både selv producerer og kuraterer indhold til”, siger Jonas stolt, da han står foran sine 8 komplette mobile køkkener i lokalet.

Jonas Andersen fortæller: "Vi bliver ofte spurgt om vi vil lægge lokaler til eller på anden måde støtte velgørende projekter, men det er desværre ikke alt hvad vi kan sige ja til. Men da vi mødte de 2 ildsjæle fra Cooking for a Cause var der ingen tvivl om at netop dette projekt ville vi meget gerne støtte og hjælpe så meget vi kunne, og vi glæder os til at byde en masse gæster på en uforglemmelig aften i Food Studio."

Læs mere og book kurser på www.foodstudio.dk

07


08


A TABLE STORY

Håndplukket serviceudlejning til unikke fortællinger om bordet Mon ikke Emma Gad ville blive glad, hvis hun så, hvordan A Table Story har gentænkt hvordan man dækker et bord med håndplukket udlejet service?

var: “Selvfølgelig vil vi det. I får det bedste, og vi kommer naturligvis også og dækker bord for jer!” Uanset om man er firma, privatperson eller som os et projekt, der er baseret på frivillige kræfter, kan man altid forvente personlige og skræddersyede løsninger, et tårnhøjt serviceniveau og ubesværet samarbejde med Mette og Trine.

Mette Brøndgaard og Trine Kjær, stiftere af A Table Story, fik ideen, da de selv skulle giftes: ”Vi var skuffede over udbuddet af lejeservice. Derfor begyndte vi at samle det bedste service, vi kunne finde. Det allerbedste. Og meget af det. Så vi nu kan garantere et bord dækket med unikke objekter til storslåede fester eller mindre arrangementer. Kriteriet for de håndplukkede objekter er ikke at de blender ind, men derimod, at de skiller sig ud”.

Kollektionen af service hos A Table Story er stor, stadig stødt voksende og rummer vintagestel fra bl.a. Royal Copenhagen, farvede vintage glas fra Frankrig, bestik fra Portugal samt mundblæste, italienske krystalglas. Ved Cooking for a Cause Volume 2 har Mette og Trine udvalgt noget af det smukkeste service vi kunne ønske os: Det helt enkle og stilrene stel fra den hollandske designer Piet Boon og det håndlavede keramik fra den danske kunsthåndværker Würtz, der bl.a. leverer til restauranter som Noma og Geranium.

For Mette og Trine handler det ikke blot om at dække et bord, men om harmoni mellem glas og gaffel og om at fortælle værtens historie og formidle en stemning allerede inden middagen er i gang. A Table Story ligger inde med kvalitetsservice fra absolut øverste hylde, som får gæsternes møde med kokkenes retter til spille sammen og gå op i en højere enhed.

Vi er super glade, stolte og taknemmelige over at A Table Story igen i år vil støtte Cooking for a Cause. Mette og Trine fortæller: “Vi støtter Cooking for a Cause, fordi det gør en forskel. Holdet er sammensat af de dygtigste kokke og arrangørerne bag sikrer at det år efter år er drevet top professionelt. Hos A table story er vores fineste opgave at skabe en oplevelse for gæsterne, så de ønsker at komme igen og endnu engang kan støtte en god sag”

Da vi planlagde Cooking for a Cause Volume 1, tog vi med krydsede fingre kontakt til A Table Story og spurgte om de ville hjælpe os med service til 100 mennesker, der hver især skulle have serveret 9 retter. Deres respons

Læs mere på A Table Story’s hjemmeside, hvor der også findes et lækkert billedkatalog med skræddersyet inspiration: www.atablestory.dk

09


Lad os prĂŚsentere aftenens kokke...

10


MADS CORTSEN OG JEPPE FROM EJER: CORTSEN DINING

NIKOLAJ BÆK OG SUNE LYKKE ALBINUS HJEMSØGT

Mads Cortsen kickstartede sin gastronomiske karriere med en 2. plads i Masterchef 2015 - og siden da har han ikke set sig tilbage. Mads var ikke sen til at springe ud som selvstændig med Cortsen Dining - et private diningkoncept, hvor maden tilberedes og serveres i gæsternes eget hjem - efter at have taget ved lære af kokke på en række af landets allerfineste michelinrestauranter.

Nikolaj Bæk og Sune Lykke Albinus er medlemmer af madkollektivet Hjemsøgt. De har begge en karriere i filmbranchen, men brænder for god mad og den gode spiseoplevelse. På samme måde som Cooking for a Cause, holder Hjemsøgt af at åbne pop-up restauranter anderledes og uvante steder.

På trods af sine kun 22 år, sidder Mads allerede solidt på tronen inden for private dining i Danmark. I Cooking for a Cause er vi ikke de eneste, der mener at Mads er mere end værd at holde øje med. Mads har således på kort tid fået sin helt egen fanskare af foodies, der booker ham med jævne mellemrum for at opleve hans gastronomiske eksperimenter. Det er anden gang Mads Cortsen kokkererer for Cooking for a Cause. Første gang gav han gæsterne show for alle pengene, da han anrettede sin storslåede dessert i et hav af flydende nitrogen. Mads er en eftertragtet ung herre, så med hans ja til at deltage igen i år, kunne vi ånde lettet op, velvidende at vores gæster med garanti får en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige. Til Cooking for a Cause Volume 2, medbringer Mads forstærkning i form af sin køkkenchef Jeppe From. De vil sørge for at gæsterne får 5 exceptionelt lækre snacks:

Hjemsøgt beskriver sig selv som et madkollektiv, der lever for at servere smagsoplevelser der skal vække minder, tage dig hjem og hjemsøge dig. Stilen er nordisk, rustik og ukompliceret soul food lavet med en stor portion kærlighed. Ingredienserne er håndplukkede og kommer fra lokale landmænd, der går op i at producere de bedste og reneste råvarer. Hjemsøgts mission er at samle gode folk om bordet og kreere gastronomiske totaloplevelser, man ikke anede kunne eksistere. Cooking for a Cause og Hjemsøgt deler i høj grad værdisæt, hvorfor det var nærliggende at spørge om de ville bidrage til en unik one night only-aften og det takkede de ja til uden den store betænkningstid. Nikolaj og Sune serverer en appetizer, hvor fokus er på de rene råvarer: Nye kartofler, rømme og caviar

Krystaløsters med fingerlime, ristet valnøddefløde og syltet rosmarin - Rimmet knivmusling med citrongræsolie, glaskål og komprimeret caviar - Malt profiterole med löjrom og røg - Vildttatar med sidste års jordbær og lavendelemulsion - Røget kølle med fermenteret hvidløg 11


DZINTARS KRISTOVSKIS KØKKENCHEF: KANNAS - LETLAND

CHRISTOFFER BRINK KØKKENCHEF: RESTAURANT FRANK

Special Guest: Dzintars Kristovskis fra Letland.

Christoffer Brink deltog også ved Cooking for a Cause sidste år, hvor han til gæsternes store overraskelse dukkede op og serverede grønne snacks inden han tog direkte ind på vegetarrestauranten Gemyse for at køre service. På daværende tidspunkt styrede Christoffer køkkenet der. I dag står han bag komfuret på den anmelderroste Restaurant Frank.

Efter at have fulgt Dzintars på de sociale medier, spurgte vi om ikke han havde lyst til at flyve til Danmark for at lave mad sammen med 8 dygtige danske kokke for at støtte et godt formål. Inden for 5 minutter havde vi svar fra Dzintars: “Holy shoot! I’m In!” Vi blev mindst lige så begejstrede for hans svar som han blev for vores spørgsmål. Dzintars holder af lokale råvarer, som han selv sanker i naturen omkring restauranten Kannas, hvor han er køkkenchef. Kannas blev i 2018 kåret som den 2. bedste restaurant i Letland af The White Guide. Desuden er Dzintars ambassadør for European Region of Gastronomy, der har til formål at fremhæve lokale råvarer og gastronomi i Europa. Til Cooking for a Cause kreerer Dzintars en lettisk-inspireret servering med lokale danske råvarer: Blomkåls “Risotto” med Røgede Kantareller, Gåsefod, Hamp og Trøfler

12

Christoffer har en fortid på toprestauranter såsom Alberto K, Geranium og Henne Kirkeby Kro. I 2013 vandt Christoffer sølvmedalje ved Bocuse d’Or sammen med en anden anerkendt kok Jeppe Foldager. Ved Cooking for a Cause Volume 2 serverer Christoffer en ret, som er yderst populær på kortet på Restaurant Frank: Hummerhale med barbecue, græskar og kokosmælk


ANDERS RYTTER ASSISTERENDE KØKKENCHEF: FREDERIKSMINDE

DAMIAN QUINTANA KØKKENCHEF: STUDIO

Anders Rytter var ligeledes med til Cooking for a Cause sidste år, hvor han serverede en lille forret, der så yderst enkel ud, men rummede et komplekst smagsunivers. Retten kan i øvrigt ses på plakaten til Cooking for a Cause Volume 2. Ved Cooking for a Cause Volume 2, fungerer han som køkkenchef for at sikre, at de 9 kokke og resten af holdet arbejder skarpt koordineret på trods af at de ikke arbejder sammen til dagligt.

Damian Quintana er måske Cooking for a Cause’s største scoop til dato. Han har tidligere været at finde i fornemme køkkener på steder som Noma, AOC og Marchal, og senest er han blevet køkkenchef på michelinrestauranten Stud!o på The Standard. Damian havde lidt at leve op til, da han overtog køkkenet efter Torsten Vildgaard på den hurtigst belønnede restaurant i michelinguiden, men de forventninger levede han utvivlsomt op til, da han både i 2017 og 2018 sikrede at Stud!o beholdt sin michelinstjerne.

Med til historien hører at Jonas, medstifter af Cooking for a Cause, har spillet fodbold og gået i skole med Anders. De kommer begge fra to små landsbyer på Vestsjælland. Vi turde oprindeligt ikke spørge Anders om han ville bidrage til Cooking for a Cause, da han har et imponerende CV med restauranter som 1.TH, Höst og de to michelinrestauranter Stud!o og Frederiksminde. Derudover har Anders i en årrække været en del af Det danske kokkelandshold. Men da vi endelig spurgte, sagde han ja uden den mindste tvivl, og da vi spurgte ham om han ville tage tjansen som køkkenchef lød svaret igen prompte: “Ja da!” Anders’ servering lyder måske enkel, men vi er sikre på at den vil være intet mindre end et smagsfyrværkeri: Tatar af Krogmodnet Oksehøjreb med grillet Grønt, saltede umodne Blommer og Spinat

Da vi talte med Damian, og spurgte om han ville lave en hovedret, var han hurtig i sin respons: “That would be an honour, I will make something very unique!” og tilføjede: “I didn’t even think twice about joining the team of chefs at Cooking for a Cause. When I get a opportunity like this, I feel like I have the possibility of giving something back. People come at my restaurant spending a lot of money. Now I can give something back to the people.” Vi blev meget rørte over hans svar, der viser at han har forstået essensen af hvad Cooking for a Cause handler om. Vi glæder os til en ret som med sit navn ikke afslører meget, men mon ikke der gemmer sig langt mere bag navnet: “Havtaske og asparges”

13


THOMAS CASTBERG TV-VÆRT PÅ KNIVEN FOR STRUBEN OG DOMMER I MASTERCHEF

Thomas Castberg er måske mest kendt for at være vært på “Kniven for struben”, hvor han hjælper restauranter på ret køl igen, eller som benhård dommer og tv-vært på over 400 afsnit af Masterchef. Men Thomas er i denne sammenhæng den ældste, mest erfarne og måske mest respekterede kok på Cooking for a Cause-holdet. Thomas har tidligere været køkkenchef hos Meyers Madhus og administrerende køkkenchef hos Aarstiderne, og i starten af sin karriere arbejdede han ligeledes på michelinrestauranten Kommandanten. At Thomas har takket ja til invitationen om at lave hovedretten til dette års Cooking for a Cause, er selvsagt en stor ære og noget vi er ufatteligt stolte af. Vi var derfor nødt til at lokke ud af ham hvorfor. “Fordi Cooking for a Cause giver mening - formålet giver mening! Hvis jeg kan bruge mine evner til at gøre en forskel, så hellere end gerne”, fortalte han. Til Cooking for a Cause Volume 2 har Thomas lovet os en rustik servering med stor smag: Bålgrillet oksetværreb med enebær, charred græskarcreme, chopped salad med nye løg, tomater og citronverbena samt bitre salater.

14

Billede: af Nohrlund-cocktail Foto: Flemming Gernyx


DENNIS JUHL KØKKENCHEF: RESTAURANT TEXTUR

NICOLAJ CHRISTIANSEN KØKKENCHEF: TREE-TOP

Dennis Juhl har en fortid som køkkenchef på Ruths Gourmet i forbindelse med Ruths Hotel i Skagen. I dag er Dennis køkkenchef på sin egen restaurant ved navn Textur i Aalborg. Dennis har deltaget i et hav af kokkekonkurrencer og har tidligere været en del af Det danske kokkelandshold. Dennis regnes af flere som en af de bedste kokke i Danmark og deltog i den eftertragtede konkurrence Sol over Gudhjem 2017.

Nicolaj Christiansen er et af Danmarks største kokketalenter. Det er en af årsagerne til at han for nyligt var en del af Det danske kokkelandshold. Trods sin unge alder er Nicolaj allerede på vej mod den gastronomiske stjernehimmel med udnævnelsen som køkkenchef på toprestauranten Tree-Top på Munkebjerg Hotel i Vejle. Vi bliver ikke overraskede, hvis Nicolaj formår at hive en michelinstjerne hjem i nær fremtid.

På Textur er Dennis kendt for sit høje tekniske niveau, så det bliver spændende at se hvordan Dennis’ servering kommer til at tage sig ud. Vi lægger ikke skjul på at vi mener, at Dennis er den kok til Cooking for a Cause Volume 2, der virkelig fuldender holdet. Og Dennis var heldigvis heller ikke i tvivl om hvorfor han vælger at tage helt til København for at støtte op om formålet: “Det er fedt at folk som Mik og Jonas bruger tid og kræfter på ideer og events som Cooking for a Cause. Det burde der være meget mere af, så derfor støtter man selvfølgelig op når man bliver spurgt”.

Nicolaj støtter altid op om et godt formål og bruger mange timer på andre arrangementer af velgørende karakter i løbet af et år. Så da vi sidste år spurgte Det danske kokkelandshold junior om de havde en kok, der ville deltage i Cooking for a Cause, fik vi straks denne besked fra Nicolaj: “Jeg stiller gerne op!”

Dennis serverer den første af to desserter ved Cooking for a Cause og har valgt at bruge følgende elementer: Fåremælksyoghurt med hengemte anno 2017 og friske bær

frugter

Det er således Nicolajs anden Cooking for a Cause, og da han sidste år debuterede med sin velsmagende ret med jomfruhummer og asparges og en sidedish der var badet i trøffel, var der ingen tvivl om, at vi ville gøre alt hvad der stod i vores magt for at få Nicolaj med igen. Det lykkedes og det er vi stolte af. Nicolaj er en kok, der kan lide at udvikle sin stil, hvilket måske forklarer hvorfor han har valgt at ændre hans servering til: Appenzeller - Trøffel - Stikkelsbær

15


MENU Økologiske cocktails fra Nohrlund 5 Små Snacks ved Mads Cortsen og Jeppe From Krystaløsters med Fingerlime, Valnøddefløde og syltet Rosmarin Rimmet Knivmusling, Citrongræsolie, Glaskål og komprimeret Caviar Malt Profiterole med Löjrom og Røg Vildttatar med sidste års Jordbær og Lavendelemulsion Røget Kølle med Fermenteret Hvidløg N.V. Champagne Brut Zero, A.D. Coutelas, Dizy, Champagne, Frankrig – ATOMWINE Appetizer ved Nikolaj Bæk og Sune Lykke Albinus Nye Kartofler med Rømme og Caviar N.V. Champagne Brut Zero, A.D. Coutelas, Dizy, Champagne, Frankrig – ATOMWINE Pre-forret ved Dzintars Kristovskis Blomkåls “Risotto” med Røgede Kantareller, Gåsefod, Hamp og Trøfler 2014 Angelino Maule, Veneto, Italien - Lieu-Dit Første forret ved Christoffer Brink Hummerhale med Barbecue, Græskar og Kokosmælk 2016 Sancerre, Vacheron, Loire, Frankrig – Laudrup vin Anden forret ved Anders Rytter Tatar af Krogmodnet Oksehøjreb med grillet Grønt, saltede umodne Blommer og Spinat 2017 Juliane Eller Juwel Riesling, Rheinhessen, Tyskland - Les Terroirs du Vin Pre-hovedret ved Damian Quintana Havtaske og Asparges 2014 Clos de Chateau, Chateau Puligny Montrachet, Bourgogne, Frankrig – Vinrosen Hovedret ved Thomas Castberg Grillet Oksetværreb med Enebær, Charred Græskarcreme, Bitre salater og Chopped Salad med nye Løg, Tomater og Citronverbena 2014 Sant Laurent, Weingut Heinrich, Neusiedler See, Østrig – Sigurd Müller Vinhandel A/S Pre-Dessert ved Dennis Juhl Fåremælksyoghurt med hengemte Sommerfrugter fra 2017 og friske Bær 2017 Riesling Auslese, Georg Breuer, Rheingau, Tyskland - Barrique vin Dessert ved Nicolaj Christiansen Appenzeller med Trøffel og Stikkelsbær 2015 Coteaux du Layon - Carte d'Or, Domaine Baumard, Loire, Frankrig – Theis vine Kaffe & økologiske cocktails to-go

16

(Med forbehold for ændringer)
.DK
Sammensætning af vores forskellige kvaliteter, gør hele forskellen

COOKING FOR A CAUSE

Mød holdet bag

JONAS & MIK STIFTERE AF COOKING FOR A CAUSE

CASPER EMIL RISOM MARKETING & SOCIAL MEDIA

Vi er et madglad makkerpar som har stiftet Cooking for a Cause. Forholdet mellem os er svigerfar (Mik) og svigersøn (Jonas). Mik boede på et tidspunkt i et område hvor mange hjemløse og andre socialt udsatte befandt sig. På de daglige hundeture faldt han af og til i snak med nogle af disse folk. Da Mik er et madøre af den anden verden fik han en idé om at lave en gratis god middag med flere retter til de hjemløse.

Casper arbejder til daglig som Social Media Manager hos teleselskabet 3 og er reklameverdenens svar på Albert Einstein. Vi i CfaC er utroligt glade for at kunne trække på Caspers på én gang strategiske og kreative overblik i forbindelse med marketing og social media. Ud over at rådgive i forbindelse med markedsføring og ekstern kommunikation via sociale medier, har Casper været med til at sætte retning for hvor Cooking for a Cause er på vej hen.

Han ville selv lave maden men kunne ikke stable sådan et arrangement på benene alene så han spurgte Jonas om han var med på ideen. Han sagde ja lige med det samme og med ideen plantet i Jonas' kreative koordinationshjerne tog det pludselig hurtigt fart. Jonas var primus motor på at skaffe frivillige hænder og sponsorer. I løbet af få uger blev projektet kørt i stilling og da vi efter den veloverståede middag fik et glas rødvin og en snak, blev vi hurtigt enige om at det havde været hårdt, men også super sjovt , succesfuldt og givende og at det helt sikkert skulle gentages i en eller anden form. Det blev starten til Cooking for a Cause.

20

Om det frivillige arbejde udtaler Casper:

Cooking For a Cause er et sejt og meningsfuldt projekt, som man kun bliver glad af at være en del af.


sammen med Ida og de to fungerer også som scouts, hvor de sammen finder samarbejdspartnere samt nye og spændende locations til vores pop-up restauranter. Vi er meget stolte og taknemmelige for at have Julie om bord. Både fordi hun er en dygtig koordinator og fordi hendes kreativitet og gå-på-mod et yderst smittende.

SIGNE FALK THOMSEN GRAFIKER

Om sit frivillige arbejde i Cooking for a Cause siger Julie: "I en travl hverdag, hvor man ofte kun tænker på sine egne behov, er det en fornøjelse at kunne træde lidt tilbage, få tingene sat i perspektiv og vide, at jeg igennem Cooking for a Cause hjælper til i den gode sags tjeneste. Jeg er derfor enormt stolt over, at jeg får lov til at være en del af teamet hos Cooking for a Cause".

Vi er mega stolte over at have en dygtig grafiker som Signe på holdet. Signe bruger en god portion af sin fritid på at designe kreative grafiske materialer såsom vores eventplakater. Signe har også designet CfaC-logoet og sørger for at vores sponsorers logoer og grafiske materialer fremstår skarpt og smukt. Signe er en af de frivillige der bruger mest tid på Cooking for a Cause og selvom det hurtigt kan blive en kreativ tidsrøver er Signe klar i mæglet: “Jeg har lyst til at hjælpe Cooking for a Cause fordi jeg kan byde ind og gøre en forskel for andre gennem noget jeg nyder at hygge mig med i min fritid. Noget hvor jeg positivt kan byde ind gennem min faglighed og tid. Lysten til at blive ved med at hjælpe skyldes at kommunikationen omkring opgaver og løsninger altid er positiv, konstruktiv og i en god tone. Det giver en god energi om et projekt.”

JULIE STÆRMOSE EVENTKOORDINATOR

IDA VIG PANVIL EVENTKOORDINATOR

Ida er sammen med Julie nogle vigtige kræfter at have i Cooking for a Cause. Med uddannelse i Leisure Management og stor interesse for og erfaring med eventog konceptudvikling indenfor restaurationsbranchen, er Ida et kæmpe aktiv for projekterne. Ved Volume 2 er Ida i øvrigt sammen med kæresten Lars et par gæstfrie værter for vores udenlandske kok så vi er sikre på at han føler sig hjemme imens han opholder sig i DK. Hos Ida var der følgende tanker omkring hendes deltagelse: "Jeg har valgt at bidrage med min tid til projektet, fordi jeg mener det gør en forskel i et samfund der har brug for det - samt at det bidrager med en fantastisk oplevelse og tilhørende minder til dem der deltager på en eventaften. Jeg tror på at Cooking for a Cause blot har set sin spæde start, og at der i fremtiden vil være en fortsat efterspørgsel på unikke mad-oplevelser med gode intentioner som drivkraft og grobund - fordi de er med til at skabe en følelse af at man gør en forskel."

Julie byder ind med sine superevner som eventkoordinator hvor hun samler trådene og får de mange ender i projekterne til at nå sammen. Julie arbejder tæt

21


dem med de lækre retter. Samtidigt havde Silverfox på den ene side en totalt afslappet facon og på den anden et skarpt øje for at møde gæsterne præcis i øjenhøjde.

ANDERS RYTTER KØKKENCHEF

Silverfox er ansvarlig for at sætte vine af høj kvalitet sammen med retterne til Cooking for a Cause’s arrangementer. Samtidigt fungerer Simon som projektleder og restaurantchef med ansvar for serveringspersonalet og koordination med køkkenet. Med Silverfox’s ekspertise ”på gulvet” kan vi trygt læne os tilbage, slappe af og vide at alt spiller når der skal serveres lækker mad og gode vine for gæsterne. Vi spurgte Simon om hvorfor han hjælper til hos Cooking for a Cause og svaret kom prompte og kontant:

Anders fungerer som køkkenchef for Cooking for a Cause. Når de mange kokke som ikke arbejder sammen til dagligt skal få tingene til at spille sammen i køkkenet, er det Anders der samler trådene. Vi er super stolte over at Anders er frivillig køkkenchef hos os, for trods sin unge alder har Anders et imponerende CV.

Fordi I er pisse søde og jeg er vild med jer og jeres projekter

Anders har tidligere arbejdet på 1.TH, Höst, og Michelin restauranten Studio. Desuden har han været en del af kokkelandsholdet hvor han har vundet både sølv- og guldmedaljer ved OL + en deltaget i en håndfuld andre konkurrencer i både DK og udlandet. Til dagligt arbejder Anders som assisterende køkkenchef på Michelin restauranten Frederiksminde. Anders om sit frivillige arbejde for Cooking for a Cause: ”Jeg gør det her for hyggens og de sultne mavers skyld” LARS BÆGAARD PEDERSEN HUSKOK HOS COOKING FOR A CAUSE

SIMON ’SILVERFOX’ SMIDT RESTAURANTCHEF & PROJEKTLEDER

Simon (i folkemunde bare kendt som Silverfox) mødte Jonas og Mik da de besøgte michelinrestauranten på Hotel Frederiksminde. Her fungerede Silverfox som restaurantchef og imponerede med sin omfattende og nørdede viden om vine og hans evne til at kombinere

22

”Cooking for a cause er et møghamrende fedt projekt der er drevet af to pragteksempelmænd, som brænder for at hjælpe en række gode ”causes”, alt imens de fodrer madglade mennesker og har det sjovt. Det er virkeligt et projekt jeg ser mig selv i og virkeligt håber på at kunne hjælpe til med i lang tid. Mad skaber glæde og glæde skaber mere glæde – hvis du er i tvivl så kom og smag med” fortæller Lars om frivillige arbejde hos Cooking for a Cause. Lars sørger for at skaffe og tilberede lækre råvarer til alle de frivillige kokke, tjenere osv ved vores events. Hos os skal både gæster og personale have det godt, og Lars er en super dygtig amatørkok som forkæler de frivillige med hjemmelavede staff meals på et tårnhøjt niveau. Ved næste event slagter Lars selv et lam og griller helt over bål.


KARINA BERGMANN KOMMUNIKATION

Tydelig og gennemskuelig kommunikation udadtil er ekstrem vigtig for Cooking for a Cause, og vi er meget taknemmelige for at Karina vil lægge tid og frivillig arbejdskraft i vores projekt. Karina er en skarp kommunikator og det er en kæmpe gevinst at have Karina med på holdet når der skal skrives pressemeddelelser og på anden vis kommunikeres udad til gæster, sponsorer, medier og andre samarbejdspartnere. Karina:”Jeg stiftede bekendtskab med Cooking for a Cause allerede første år, da jeg laver kommunikation og marketing for Hav og vi sponserede østers. Jeg var meget imponeret over at alt er båret og drevet af frivillige kræfter. Og samtidig så professionelt. Ved andre velgørenhedsmiddage og lign. er det ugennemskueligt, hvor mange penge der reelt finder vej til det gode formål. Det er der ingen der er i tvivl om her. Jeg ser allerede nu frem til mange flere gode formål i nær fremtid.”

Foto: Flemming Gernyx

23


Design og produktion af dette magasin er sponsoreret af

COOKING FOR A CAUSE - VOL2  
COOKING FOR A CAUSE - VOL2  
Advertisement