Page 1

ARCHITECTURE PORTFOLIO OF

NOAH RINALDI 2013


PERSPECTIVE FROM PORTLAND COURTYARD HOUSING


Contents:

AUTOCAD 244 LASERCUT SUPER CAR

Arch 353 Arboretum Pavilion 2-3 Arch 353 Courtyard Housing 4-6 Arch 354 Coomba Community Center 7-9 Arch 354 Cheap Hotel 10-11 Arch 454 Fractional Ownership Ranch 12-15 Arch 454 Ketchum Brewery 16-17 Arch 554 NYC Apartment Complex 18-23 Arch 553 UI Graduate Student Housing 24-30 Drawing 31-33 Photography 34-39

Noah Rinaldi University of Idaho Graduate Student 258 Baker Street Apartment 2, Moscow, ID, 83843 (509) 496-3960 rina2463@vandals.uidaho.edu

1


Arch 353 Arboretum Pavilion Moscow, Idaho Fall 2010 The pavilion in the arboretum has great location on the lower pond, surrounded by aquatic life and a focused view to the south of the Palouse. It features two main gathering spaces and an observation dock. The cut in the roof allows for an intriguing play of light on the central mound of vegetation.

FROM DOCK

2

FROM NORTH ENTRY

CONCEPTUAL SKETCH


FROM EAST ENTRY

3


Arch 353 Courtyard Housing, Portland, Oregon Fall 2011 This infill project looked to find an appropriate density of courtyard housing units to create a strong sense of identity and keep with the spirit of Portland’s Urban Growth Boundaries. The design solution was a mix of units ranging from 1-3 bedroom, with the inclusion of a cafe and public courtyard space to the North-East of the site. The separation of private and public space is delineated by a change in elevation and proximity to use, and residents are offered a safe, centralized play area for their children. Stormwater Management/Water Reuse was also addressed through a system of greenroofs and cisterns.

PHYSICAL MODEL

4

AERIAL SITE PERSPECTIVE


5


SITE SECTION CUT

PERSPECTIVE FROM CAFE IN SPRING

6

CONSTRUCTION DETAIl


Arch 354 Coomba Community Center Meridian, Idaho Spring 2011

EAST ELEVATION

SITE PLAN

This project was a competition sponsored by the Idaho Concrete Masonry Association to create a Community Center. The project was a joint venture between Boise and Meridian, offering a place of learning and recreation. The main features are the South-facing Kid City, Teen Center, Quiet Space, Learning Kitchen, Greenhouse, a Performing Arts Area that opens to a couryard and Artists’ Pond, and the Rebound Classroom. The Administration Office has a clear line of vision to the activities of the Community Center. To the South of the building are a Kids’ Courtyard, play structures, and the Community Vegetable Gardens. The site also featues ballfields and green space, as well as a storage shed for outdoor play equipment. My entry tied for second place and got a Frank Jacobus Award for being the “Most Poetic Use of CMU, Wood, and Steel.”

MASSING STUDY

7


8

ASSEMBLY DETAIL: KID CITY WALL

FLOOR PLAN


PLAYGROUND/GARDEN PERSPECTIVE

SECTION CUT THROUGH QUIET ROOM

LOBBY AND GALLERY SPACE

9


Arch 354 Cheap Hotel Invented Site Spring 2011 This studio project elaborated on a piece of a futuristic novel which involved a mob underworld, technology, gambling, vice, unnaturally long life, and a run-down hotel. Through a series of experiential drawings and models, we were to create a physical manifestation of the literature. The novel mentioned a ten-story brick building that had become a hollow shell. For our purposes, it was to include a pachinko parlor, shops, a massage parlor, “coffin-style� hotel rooms, and a sky bar. I saw it as a playground for addiction and escape, run by a less-thanlegal corporation.

10


11


Arch 454 Fractional Ownership Ranch, Spring 2012 With Teammate Joseph Anderson An Idaho Landowner asked us to generate masterplans for the development of a fractional ownership property, which included a shared lodge, boat storage, community amenities, and individual cabins. Minimizing presence / integration of materials into the landscape was highly desired by the client. Studies of wildlife behavior on the property led to our siting of structures.

12

SITE PLAN

UTILITY LODGE VIEW FROM BELOW


RIVERSIDE CABIN PERSPECTIVE

FLOOR PLAN

CONCEPTUAL SKETCHES

13


UTILITY LODGE LAYOUT BOAT AND ATV STORAGE

14


POOL AND SAUNAS AT DUSK LODGE INTERIOR

15


Arch 454 Brewpub/Hostel Ketchum, Idaho Spring 2012 Ketchum has a history of being a destination getaway for skiing, with a focus on sunshine and outdoor activity as a means of healing and vitality. However, the population is aging, and the focus of our studio project was to bring back youth and vitality to the town. I chose a downtown site on which to locate a brewpub/youth hostel. The combination of the two has the potential to reinvigorate a nightlife in Ketchum. The brewpub has the capability to screen films, particularly indie/skiing films to attract a younger crowd. The brewing process is also on display for patrons and street passersby. The affordability of staying at a hostel is a great solution to bringing in a generation that is currently priced out of Ketchum’s downtown.

16

BAR AND FILM-VIEWING AREAS

BREWING AND BAR AREAS


MAIN STREET PERSPECTIVE

17


Arch 554 NYC Apartment Complex Manhattan, NY, Summer 2012 Ship 60 on the Bowery pushes the limits of spatial requirements for livability. While New York City is currently looking at 300 sq. ft. “micro apartments,” our studio project slashed that down to 70 sq. ft. per unit in an investigation of what a young individual needs to live in the city that never sleeps. Units include a small bathroom/shower, a fold-down bed, a movable desk surface that slides up on a track, limited storage space, and a balcony. Kitchen uses became shared by floor as space-saving and community-building measures. An existing use on the site, the Great Jones Cafe, was included in the project and given a new location as a corner feature. Because of the narrow 25’x100’ site, means of egress code dominated the direction of floor plan development. Stacking of similar units and mechanical systems also aided in furthering the affordability of this project in a location where property is at a premium.

18

“SHIP 60 ON THE BOWERY”


19


20

APPROACH FROM BOWERY STREET


ROOFTOP SHARED GARDEN SPACE

INTERIOR OF GREAT JONES CAFE

SHARED KITCHEN

21


UNIT MODEL

SLIDE-IN-PLACE FURNITURE CONCEPT MODEL

22

EARLY BUILDING MODEL


BUILDING SECTION CUT

UNIT SECTION CUT

23


Arch 553 Graduate Student Housing- Sustainable Learning Community Moscow, Idaho, Fall 2012 With Teammates Matthew Friesz and Jordan Lowe The University of Idaho needs new Graduate Student Housing. Inspired from our field trip to Lopez Island, WA, we looked to implement a strategy encompassing many aspects of a student’s life in order to build a desirable community based on sustainability, hands-on education of building materials and systems, life-skills, and stewardship. The Masterplan we developed addresses issues such as site drainage and community activity in ways the current housing is failing. The cross-disciplinary academic program that would be implemented would help the structures age in a much more caredfor way than the current housing.

24

ENTRY PERSPECTIVE


Our new layout clusters 5 housing footprints into each “pod.” Housing on the North side of each pod is 3 buildings, each consisting of a 3-bedroom, a 2-bedroom, and a studio unit. Across the pod are 2 housing units that are 6-bedroom. This range and mix provides both affordability for the 3-bedroom family units through subsidizing, and promotes a diverse group of people with different lifestyles in each pod. Each pod has an inward focus around gardening and gathering space to promote community. Scales of community were addressed in the project, with ideally 30--50 people living in each pod, laundry facilities shared by 2 pods, and all housing sharing the Sustainable Learning Community Centre to the North of the site. Site drainage and water reuse was solved by a bioswale that follows the lowest point in the site contours down to a retention pond, which is also utilized by the site’s educational Living Machine.

SITE PLAN WATERCOLOUR BY JORDAN LOWE

25


GROUP HOUSING UNIT AT MID-POINT IN DESIGN

FRONT ENTRY

26 BACK ENTRY AND GREENHOUSE

SECTION CUT

FLOOR PLAN


PHASING OF COMMUNITY CENTRE

27


VISITOR CENTER SECTION

28

LEARNING KITCHEN SECTION


SANDWICH SHOP

VISITOR CENTER LEARNING KITCHEN

LIVING MACHINE

29


POND-SIDE PERSPECTIVE

30


ART 111: FINAL DRAWING: PENCIL, CHARCOAL

31


SKETCHING SHARPIE, WATERCOLOUR PENCILS

32


SHARPIE, WATERCOLOUR PENCIL PRACTICE WITH ALBUM COVERS

33


34


35


36


37


38


39


DANIEL BURNHAM’S FLATIRON BUILDING, NY


2013 Design Portfolio  

My architecture/design/art portfolio updated for 2013.

Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you