{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 10

Hyvän elämän

YRITYSKAUPUNKI TEKSTI DIGIMAG/MARLENE SANOUKIAN KUVAT MERJA MARTIKAINEN, STUDIO LIISA/EVELIINA IMMONEN, PIXABAY

Kuopio tarjoaa yrityksille kannustavan ja monien mahdollisuuksien toimintaympäristön, jossa ymmärretään yrittäjyyden merkitys kaupungin elinvoimaisuuden kehittäjänä.

K

uopion alueella on lähes 7 000 yritystä, joissa on noin 50 000 työpaikkaa. Valtaosa yrityksistä, noin 93 prosenttia, työllistää alle 10 henkeä, viisi prosenttia on pienyrityksiä ja kaksi prosenttia keskisuuria ja suuria yrityksiä. Työpaikkoja on alueelle tulossa lisää useiden merkittävien, alueen elinvoimaisuutta vahvistavien hankkeiden myötä. Esimerkiksi keskustan tuntumaan Savilahteen on rakentumassa 36 000 toimijan tutkimus-, opiskelu-, business- ja asumiskaupunginosa. Kaupungissa on syntynyt lisäksi lukuisia startup- ja kasvuyrityksiä terveysteknologian, bio-, lääke- ja ympäristöalojen kehityksen sekä ICT-osaamisen ansiosta.

Kuopion elinkeinojohtajan Jukka Pitkäsen mukaan yrittäjyys on kaupungin uudessa strategiassa keskeisellä sijalla.

KUOPION KAUPUNGIN elinkeinojohtajan www.digimag.fi

10

Bisnes 2018

Jukka Pitkäsen mukaan Kuopio tarjoaa erinomaisen toimintaympäristön kaikenlaisille yrityksille. Kaupunki haluaa olla vahvasti edistämässä monipuolista yritystoimintaa, ja sen uudessa strategiassa yrittäjyys onkin nostettu keskeiselle sijalle. – Kaupungin kärkihankelistalla on useita tärkeitä strategisia hankkeita. Kokonaisuutena puhutaan yli neljän miljardin hankekokonaisuuksista, jotka yhdessä vahvistavat edelleen alueemme elinvoimaisuutta. Ne tarjoavat myös hyviä liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille ja synnyttävät lukuisia uusia työpaikkoja, Pitkänen kertoo. Pitkänen pitää kuopiolaisen yrityselämän tilannetta oikein hyvänä. Kuopiolaiset yritykset haluavat investoida toimitiloihin ja kasvuun. Yritysten tarpeisiin on

Profile for NMT Kuopio

Bisnes 2018