Page 1

GAVE HAVEn groep 5/6

Leskaart 8 | Sector Maritieme dienstverlening

Barst maar los! In het maritiem ontdekboek is informatie te vinden over de maritieme wereld. De maritieme wereld wordt ingedeeld in elf sectoren. Jouw klas is ingedeeld in groepjes. Elk groepje is verantwoordelijk voor ĂŠĂŠn van de elf sectoren.

1

Deze leskaart is bedoeld voor de sector Maritieme dienstverlening. Lees in het maritiem ontdekboek de bladzijde over de sector Maritieme dienstverlening.

Ontdek en onderzoek

1

Zoek meer informatie over jouw sector. Volg hiervoor onderstaande stappen. Ga naar de website www.gavehaven.nl en klik door naar: - Groep 5 en 6 - Links - Sector Maritieme dienstverlening Lees de achtergrondinformatie over de sector Maritieme dienstverlening.

2 3

Beantwoord onderstaande vragen over de sector Maritieme dienstverlening: a. Noem vijf maritieme dienstverleners die op of om het water werken. b. Noem drie maritieme dienstverleners die op het land werken. c. Welke taken heeft de verkeerscentrale? d. Wat zijn radarposten? e. Noem drie verschillende vaartuigen die door maritieme dienstverleners worden gebruikt. Zoek aanvullende informatie en afbeeldingen voor fase 3: Ontwerp en maak. Lees de opdracht bij Ontwerp en maak alvast goed door. Suggesties voor websites staan op www.gavehaven.nl en klik door naar: - Groep 5 en 6 - Links - Sector Maritieme dienstverlening

Samenwerking

Jullie sector werkt samen met de volgende sectoren: Sector Haven - Ontwerp havengebied - Ontwerp transportvoorzieningen Sector Maritieme toeleveranciers - Bouw schepen: in overleg

www.gavehaven.nl

Maritieme Dienstverlening


GAVE HAVEn groep 5/6

Leskaart 8 | Sector Maritieme dienstverlening

Ontwerp en maak Bouw met de hele klas een gedeelte van een havengebied na in 3D. Jullie havengebied wordt dus een schaalmodel of maquette van een echt stuk havengebied.

1

2

Jouw sector is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van de volgende onderdelen: a. Veiligheid in het havengebied: i. Verkeerstoren ii. Verkeerscentrale iii. Radarposten iv. Snuffelpalen Overleg met de sector Haven over: locatie in het havengebied en benodigde ruimte voor jouw sector. b. Specifieke schepen voor de dienstverlening in het havengebied Denk bijvoorbeeld aan:   t 4MFFQCPUFO   t 3PFJFSTPGWMFUUFST   t 3FEEJOHCPPU   t -PPETCPPU Bereid een korte presentatie voor over jouw sector. In de presentatie komen in elk geval de volgende punten aan bod: De antwoorden op de vragen bij Ontdek en Onderzoek Welke uitdagingen jullie tegenkwamen tijdens het ontwerpen en bouwen Hoe jullie die uitdagingen hebben opgelost Hoe jullie hebben samengewerkt bij het onderzoeken, ontwerpen, bouwen en voorbereiden van de presentatie e. De presentatie van wat jouw sector heeft ontworpen en gebouwd a. b. c. d.

Laat maar zien! Elk groepje houdt een korte presentatie over de eigen sector. De presentatie vindt in elk geval gedeeltelijk plaats bij het schaalmodel dat jullie met de klas hebben nagebouwd.

1 2

Maritieme Dienstverlening

Houd de presentatie met jouw hele groep. Geef iedereen een rol in de presentatie. Kijk en luister goed naar de andere presentaties. Na afloop van de presentaties moet je een aantal vragen kunnen beantwoorden.

www.gavehaven.nl

Leskaart 8 SectorDienstverlening_LR  

Leskaart 8 | Sector Maritieme dienstverlening GAVE HAVEn groep 5/6 www.gavehaven.nl Suggesties voor websites staan op www.gavehaven.nl en kl...

Leskaart 8 SectorDienstverlening_LR  

Leskaart 8 | Sector Maritieme dienstverlening GAVE HAVEn groep 5/6 www.gavehaven.nl Suggesties voor websites staan op www.gavehaven.nl en kl...

Advertisement