Page 1

INTERVIEW ‘Als de meiden dansen, is het nummer goed!’

nr 15

WWW.AGENDA.NL

gratis jaargang 4

door en door den haag 22 juli - 4 augustus 2009

AGENDA Marike Jager Zuiderpark za 25 juli

Schollenpop Zuiderstrand za 1 augustus Blue Nood Club Supermarkt z0 26 juli

Producer Arjuna

HOUSEHIPPIE p.25

Galeriefeestjes

Galeriehouders en kunstenaars regelen goedkope feestjes met gratis drank.

NL70_15p01.indd 1

p.19

Plein Open

In deze editie: Battle of the Bands. Alle remmen los met de girls van Rebelle vs. de boys van Starcatcher.

p.8

Coldplay

NL70 geeft 2 kaarten weg voor ‘Viva La Vida’op 10 september in het Goffertpark te Nijmegen. 21-07-2009 13:33:46


Geweigerd?

Meld je klacht op www.stappaneldenhaag.nl

Stappanel is opgericht om ervoor te zorgen dat uitgaan in Den Haag leuk en veilig is en blijft. Daar werk jij toch ook aan mee? Stappanel onderzoekt jouw klacht en beoordeelt of die terecht is. Onze medewerkers hebben geheimhoudingsplicht. Je klacht is bekend, jij blijft anoniem! standaard200x270-01.indd 1 NL70_15p02.indd 2

07-05-2009 22:05:08 21-07-2009 13:34:19


INHOUD

22 juli - 4 augustus 2009 nr 15 jaargang 4

DIT NUMMER

Interview

IK

Arjuna Schiks

DEN HAAG

4

CITYBUZZ

Procer Arjuna Schiks houdt van hippies, hiphop, house, konijntjes, uitzinnige menigtes, feestjes, new-Age, sigaretten, bier en ‘beats bakken’ met zijn vrienden. Maar let op, over een tijdje houden wij ook massaal van Arjuna.

11

6 KLIK & WIN

@NL

8

INTERVIEW

11

Arjuna ONS KEURT ONS

15

REPORTAGE

16

Geketend aan de Ketens

ONDERTUSSEN... ...TIJDENS EEN TRIP DOWN MEMORY LANE Twee jaar terug woonde ik nog ten zuiden van de Thames in de City of Royals. Jawel London. De tijd van mijn leven. En ook die van mijn Canadese studiegenootje. Destijds was ze net aan het daten geslagen met haar Britse nieuwe vlam. Hij nam haar mee naar een expositie van, een voor ons, onbekende kunstenaar die met naakte mensen als object werkten. Näh lekker vaag, dacht ik. Ook zij had haar twijfels. De dag erna piepten we heel anders. Beiden verlieten de galerie compleet lazarus, licht geschokt, maar met een lachwekkende herrinnering. Volgende maand stappen ze in het huwelijksbootje. Die eerste date heeft dus indruk gemaakt. Ook in Nederland ontpopt feesten in galeries zich tot de thing to do. En waarom ook niet? De drank is gratis, het publiek boeiend. Deze editie vertelt je waar de beste galeriefeestjes zich schuilhouden. Een ander restant aan Londen is mijn koffieverslaving. Op elke hoek van de straat zit een Costa, Nero, Republic, Pret à Manger of natuurlijk Starbucks. Sommige mensen vinden die ketens een verschrikking. Eén pot nat, schaapjes politiek, noem maar op. Ik niet. Voor mij fungeren ze als een mobiel kantoor, een ontmoetingsplek, een mini bibliotheek; kortom dé ultieme plek om de wereld aan je voorbij te laten gaan. Den Haag heeft ze in alle soorten en smaken. De Coffee Company, Smoothie Company, Soup Company enz. In positieve zin raken ook wij ‘geketend’ aan de ketens. Hoog tijd om wat reacties van de straat te ontlokken. Zie pg 16! Jainy Gans Stadsredacteur

| 22 JULI - 4 AUGUSTUS 2009 |

NL70_15p03.indd 3

Geketend aan de Ketens Een nieuwe generatie food ketens omarmt Den Haag. Ze zijn hip, zitten bommetje vol en rukken steeds verder op. Want die vaste prijzen en nooit teleurstellende kwaliteit is moeilijk te verslaan. NL70 ging op onderzoek uit!

16

NIET TE MISSEN

19

Rebelle vs Starcatcher SHOPPEN

21

Liefhertje ETEN

23

AtSea REPORTAGE

25

ArtBubbels PARTY REVIEW

29

Club Live DRINKEN

29

Zeta

Battle of the Bands

19

Het Plein Open staat zaterdag voor de deur! Bekende namen als Pete Philly & Perquisite en Ziggi betreden de podia. Daartussen staan twee jonge geluksvogels: ReBelle en Starcatcher. Wie? Lees het op pg. 19!

DATE

31

AGENDA

35

FILM

43

STRAATBEELD/ VOLGENDE KEER

46

Galeriefeestjes Net wanneer je het echt helemaal hebt gehad met de standaardfeestjes en de te dure party’s, zijn daar de galeriefeestjes. Kunstenaars, galeriehouders en partypeeps organiseren (vaak gratis) party’s en krikken het feestgehalte in Den Haag op!

25 NL70 | 3

21-07-2009 13:34:42


g 4 | NL70

NL70_15p04.indd 4

| WWW.AGENDA.NL |

21-07-2009 13:37:13


I

DEN HAAG

WAT IS DEN HAAG VOOR JOU?

Jan Vogel “Ik houd van nachtfotografie. Op een zomernacht ben ik naar het Lange Voorhout gegaan. Om 03:30 uur kwam ik aan en maakte op mijn gemak verschillende foto’s van de expressieve beelden van Javier Marín. Eigenlijk was het licht niet geweldig, dus besloot ik een paar uurtjes te wachten. Toen om 05:05 uur de straatverlichting uitging werden deze paarden door de aanwezige spotlights zo schitterend verlicht, dat ik deze foto gewoon moest nemen. Nog geen mens op straat, het mooie blauwe ochtendlicht, de bruine roestige pilaren, en de verschillend gekleurde paarden en ruiters vormen een heel mooi plaatje dat overdag niet te maken is. Je moet er iets vroeger je bed voor uit, maar dan zie je ook wat.”

ga naar www.agenda.nl/ikhartjedenhaag en stuur je waanzinnige lied, gedicht, tekening, foto of kunstwerk in. misschien staat jouw creatie hier wel de volgende keer | 22 JULI - 4 AUGUSTUS 2009 |

NL70_15p04.indd 5

NL70 | 5

21-07-2009 13:37:35


Mijn Den Haag Meet Koen van Velsen en Max Baan; de mannen achter BOEM clothing. Nu de Haagse designers dozen met schetsen klaar hebben liggen, is het merk een feit. Sinds mei 2009 verkopen ze hun streetwear in Rotterdam, Harderwijk en natuurlijk online. Rapper Jayh draagt de shirts, net als Dj Funkyfreaker. Maar wie zijn deze BOEM dudes? En waar hangen ze uit? TEKST MANDY SINGELS

‘Restaurants? Nee joh. Wij zijn meer van de fastfood ketens!’

RESTAURANT M&K: “Restaurants? Wij zijn meer van de fastfoodketens: De Mac, Burger King…” WINKEL M&K: “Pop-up stores, daar gaan we voor. Die zijn niet standaard. Een paar dagen hier, dan daar en weg. ‘Woei’ in Rotterdam is een topzaak. Mensen komen daar niet eens speciaal om kleding te kopen, maar gewoon om te chillen. ‘Concrete’ hier in de stad is ook zo’n tent.” CAFÉ M&K: “De Grote Markt. Oh, en in dat caféetje. ‘Hoe heet het ook al weer?’ Oh ja, de Oude Mol. Lekker informeel. En vlakbij ons werk.” LUNCHSPOT M&K: “Lunchen? Daar hebben we gewoon geen tijd voor. Snelle hap, wederom!” DATE LOCATIE M: “Vapiano vind ik wel een uitvinding. Geen poespas.” K: “Strand, cocktail. Ik probeer uit te vogelen wat zij leuk vindt. Tja, ander is het geen goeie date, toch?” MUSEUM K: “Ik houd van klassieke kunst. Het Mauritshuis vind ik de moeite waard. Je moet wel de tijd hebben. Want bij kunst is het altijd, hoe langer je blijft kijken, hoe meer je ontdekt.”

BOEM CLOTHING

CLUB M: “We gaan zoals iedereen naar de Grote Markt. En we staan vaak op de gastenlijst van Flavourz, omdat de dj onze shirts draagt.” MOOISTE UITZICHT M&K: “De Hofvijver en het Binnenhof! Dat hoort echt bij Den Haag. Een soort kasteelgevoel krijg je erbij!” SPORTSTEK K: “Het basketbalveld in Leidschenveen! Beetje uit de route, maar vroeger kwamen we daar elke dag. De groep groeide ook iedere keer. Na een potje basketballen, was het feest!” FESTIVAL M: “Ik ben van de HipHop. Rokkestein in Zoetermeer is tof! Hier komen veel beginnende artiesten optreden, dus het is altijd een verrassing.” KAPPER K: “Kapper? Niet nodig. Mijn vader knipt, nou ja tondeused, mijn haar.” M: “Ik laat mijn haar altijd knippen bij Marna, dat zit op de Damlaan in Leidschendam.” AFHAALHAP M: “Toko Eddo, ken je dat? Top toko! K: “Mijn vrienden werken bij Domino’s Pizza, dus daar ga ik vaak heen.”

advertentie

6 | NL70

NL70_15p06.indd 6

| WWW.AGENDA.NL |

21-07-2009 13:38:31


CITY BUZZ

2,3 kilo cocaïne spoelde op 11 juli aan op het strand van Scheveningen. In de schoot geworpen drugsvangst.

Openluchtbioscoop Make-over Scheveningen Het casino wordt gesloopt, De Pier wordt vernieuwd, een theater en ook een steiger, waar schepen een dagje kunnen aanleggen, komen erbij. Voor het geheel worden ook de Keizerstraat, het Palaceplein en de Haven in een nieuw jasje gestoken. Wethouder Norder trekt er miljoenen voor uit om van Scheveningen dé badplaats van Noordwest Europa maken. Ambitieus! Benieuwd hoe de hardcore Scheveningers reageren als hun huis wordt gesloopt!

Het Spuiplein wordt van 19-23 augustus omgetoverd tot een openluchtbioscoop! Ieder jaar wordt er op banken, fatboys, kussens en opklapstoeltjes gekeken naar de films. In Nederland geen plaats voor een car park, helaas. Maar acties als: afscheid nemen van je gestolen fiets, liefde voor een levensgrote pop en vriendschap met de inbreker die jouw woonkamer binnen sloop, hebben ze in de States niet! Kijk op www.agenda. nl voor het volledige programma van de Openluchtbioscoop Spuiplein!

Recession strikes again! Meiden gaan vér om gratis te shoppen! Uit meer dan 1000 aanmeldingen maakten 42 kandidaten aanspraak op de titel: Miss ShopVIP 2009. Ook de twee Haagse finalisten showden hun recessie-proof outfit op de catwalk, schreven een fashionblog en maakten een filmpje. Zie alles terug op ShopVIP.com. De website is zeer fashionista, want er is zowaar een wachtrij. Zodra er plek is voor ons krijgen we bericht.

VERDER

STRIJD TEGEN LAUW BIER Niets is smeriger dan warm bier, lauw bier en alles wat er tegenaan hangt. Grolsch komt in actie! Consumenten kunnen zijn of haar video met koeltips uploaden naar youtube.com/grolschkoeltips. Degene met de meest originele koeltip wint een koelkast! Grolsch introduceert ook nog de KOEL*meter. Als het woord ‘KOEL’ op je blikje bier blauw kleurt, dán is hij op top temperatuur. Geniaal! | 22 JULI - 4 AUGUSTUS 2009 |

NL70_15p06.indd 7

CONTAINERCAMPING F.A.S.T. Geregeld zie je surfers op hun blote voeten en hun surfboard in de hand naar het strand fietsen. Uitputting! En onnodig, want aan de Strandweg zit nu een ‘containercamping’ waar surfers kunnen logeren of hun tent op zetten. In ruil voor een paar uurtjes werk in het surfdorp mag je daar gratis verblijven. De camping blijft twee jaar staan, dan komt er nieuwbouw.

COLUMN

MARTIJN OOSTERHUIS

VLEESKEURING Het is zomer in Den Haag en iedereen die enigszins vrij is, ligt op Scheveningen te bakken. Ik heb wel eens eerder geschreven dat de mate van obesitas in elke strandstad mee valt en dat dit natuurlijk te maken heeft met de jaarlijkse vleeskeuring. Je wilt als weldenkend mens natuurlijk niet de enige zijn die met een T-shirt de zee in moet. Het eerste jaar dat ik in Den Haag woonde was ik wel iemand die zijn trui om zijn kont moest binden, maar door mijn gezonde ijdelheid ben 9 kilo lichter sinds er een strand in de buurt is. Nu ben ik net niet ijdel genoeg om een spuit in mijn reet te stoppen om zo breed te worden dat ik diezelfde reet zelf niet meer af kan vegen. Je ziet op het strand genoeg gasten lopen die er uit zien of ze twee rollen tapijt onder hun arm hebben. Ik hoorde laatst zo’n jongen aan een vriend vragen: “Ben jij nou een borsten- of een billenman?” Toen dacht ik: “Ik ben een billenman.” Er is niks beter dan een lekker kontje. Als je dat niet gelooft moet je maar googlen op ‘reef kalender’. Gruwelijk. Ik heb sinds kort een kennis die net zo’n super ass heeft. Ik weet bij haar niet meer waar ik kijken moet. Ik betrap me er gewoon op dat ik als een autist loop te staren. Ik heb laatst ook nog het aanbod gekregen om er aan te zitten. Daar heb ik natuurlijk gretig gebruik van gemaakt. En geloof me een superkont voelt nog beter dan dat hij er uitziet. Het enige nadeel is dat de standaard nu schrikbarend hoog is. En dat ik mij op mijn 37ste besef dat het van af nu alleen maar minder wordt. Ik ben er ziek van. Of zoals ze in Engeland zeggen: “It’s a virus.” Deze zomer staat in mijn dagboek als de zomer van de ass.

Martijn@nl70.nl Stand-up comedian en cabaretier. Hij won in 1997 de persoonlijkheidsprijs van Cameretten en was in 2004 één van de Lama’s. Hij is ook te zien bij BIG Night of Comedy en met zijn soloprogramma Smile. NL70 | 7

21-07-2009 13:38:46


@NL

M@ilbox Heb jij een lievelingsspot of een tip over jouw stad? Of heb je een opmerking over de stad of ons blad die je gewoon móet delen? Mail het ons. Ook foto’s vinden we leuk. Mail naar redactie@NL70.nl

NIEUW, NIEUW, NIEUW!

Nl70 heeft er een nieuwe rubriek bij! Al tijden werden we gebombardeerd met berichten van Hagenezen aan elkaar. Plots viel ook hier op de redactie het kwartje: “Hier moeten we iets mee.” Dus hebben we een rubriek gemaakt, getiteld: Stadhart. Heb jij de meeste bizarre ervaring met een vreemde gedeeld in jouw stad, ben je vergeten die onbekende man in de supermarkt te bedanken voor zijn hulp of heb je de liefde van je leven ontmoet bij de tramhalte om de hoek van je huis, maar ben je elkaar uit het oog verloren - dan is deze rubriek voor jou! Kortom heb jij iemand in Den Haag iets te vertellen, stuur dan een mail naar Redactie@nl70.nl. Vergeet je naam niet te vermelden. En wie weet zie je jouw oproep binnenkort terug in onze nieuwe rubriek. ----------------------------------------------------

IK

DEN HAAG

Zit er in jou een artiest, fotograaf, illustrator, dichter, ontwerper of architect verborgen, dan is het hoog tijd dat meedoet met de rubriek ‘Ik hartje Den Haag’ (zie pg 4 en 5)! Op twee pagina’s laten wij alles uit Den

Haag zien. Niets is te gek! Dus heb jij op straat, tijdens het uitgaan of gewoon thuis de meest pakkende, hilarische, schokkende of iconische foto gemaakt, die boekdelen spreekt over Den Haag, kom dan nu in actie! Je foto uploaden doe je op www.agenda.nl via het zwarte kader onderin “Ik hartje Mijn Stad”. Kiezen wij jou eruit, wees dan bereid om je verhaal achter je foto of kunstwerk te vertellen! ----------------------------------------------------

ROZE WEEK

Beste lui, Bedankt voor de kaartjes voor Bea, de polderkoningin! Het was een super lache voorstelling! Ik vond dit zeker een hoogtepunt van de Roze Week samen met de viering van 1 jaar MeltingPot in Bastacafé en natuurlijk de drukke Roze Zaterdag. Hopelijk is dit niet het laatste, grootse roze evenement in de Haagse geschiedenis! Alleen het weer was de enige domper. Groetjes, Marcel Hoi Marcel, Graag gedaan hoor! Fijn dat je een leuke avond, of eigenlijk een leuke week hebt gehad!

WANTED: REDACTIESTAGIAIR Vanaf 1 september is er op de NL70 redactie een stageplek beschikbaar voor een communicatie of journalistiek student, die het ziet zitten om voor minimaal 3 maanden de redactie van ons uitgaansmagazine te versterken. We vragen: dat je ontzettend leergierig bent en beschikt over een ongenadige fantasie, maar bovenal dat je houdt van Den Haag. Wij bieden: een stage bij een super jong blad, veel verantwoordelijkheid, een gigantisch dakterras, een geweldige leerervaring en een stagevergoeding van € 250,- per maand. Is dit alles jou op het lijf geschreven, mail dan zsm je brief & cv naar Jainy Gans via jainy@nl70.nl!

CHECK VOOR ALLE WINACTIES WWW.AGENDA.NL FOTO PIETER HENKET

COLDPLAY, 10 SEPTEMBER 1x2 kaarten

BINNENHOFFESTIVAL 2x 4 familiekaarten

LOVELAND FESTIVAL 2009 4 x 2 kaarten

RAW RHYTHM FESTIVAL 8x2 kaarten

SOLAR WEEKEND 5x2 kaarten

In het kader van de filmrelease van The Escapist geeft NL twee vrijkaarten weg voor het ‘Viva La Vida’ Concert van Coldplay op 10 september in het Goffertpark te Nijmegen.

Een gloednieuwe familiemusical waarin alle rollen worden gespeeld door getalenteerde kids. Welkom in een sprookjeswereld met poetsende kabouters en angstaanjagende ridders.

Zaterdag 8 augustus, Sloterpark. Flirten, zwemmen en natuurlijk dansen. Als je wilt weten welke 70 artiesten dit jaar optreden, houd dan www.lovelandfestival.nl in de gaten.

Op 31 juli en 1 augustus dance, soul, funk, hiphop en reggae in het Cultuurpark Westergasfabriek. Gevestigde namen en aanstormend talent. Check www. rawrhythmfestival.com

7, 8 en 9 augustus prettig toeven op het festivalterrein aan het water in Roermond, met meer dan 160 artiesten, ruim 50 creatieve initiatieven en 300 Solartiesten. Kijk op www.solarweekend.nl

8 | NL70

NL70_15p08.indd 8

| WWW.AGENDA.NL |

21-07-2009 13:40:45


Adv 200x270.indd 1 NL70_15p09.indd 9

18-05-09 12:26 21-07-2009 13:41:15


advertorial

NL70_15p10.indd 10

21-07-2009 13:41:28


INTERVIEW

Che Arjunack op : Lovelan d

8 augu st u s  55,-

DJ ARJUNA

Schiks in de

Hij won Vinylized als de meest talentvolle producer van 2008, stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland en is bekend van Konijntje,, de hit die hij maakte samen met Willie Wartaal. Producer Arjuna Schiks ging van hippie naar Hiphop naar House. ‘Eigenlijk hou ik van de natuur, van stilte en rust. En van met vrienden in de kroeg bier hijsen.’ TEKST ELLE SMOLDERS BEELD MAARTEN WILLEMSTEIN EN ILJA KEIZER

| 22 JULI- 4 AUGUSTUS 2009 |

NL70_15p11 DEF.indd 11

NL70 | 11

21-07-2009 13:43:36


E

en paar dagen eerder lopen Arjuna en ik elkaar compleet mis. Hij wacht een uur op me in café Kale, ik op hem in café Kale de Grote. Bij een nieuwe afspraak in Kale de Grote lacht de ober me toe alsof ik voor de tweede keer tevergeefs op mijn blind date wacht. “Je gaat het nog een keertje proberen?” Jazeker. Voor een blind date met Arjuna neem ik zijn blik vol medelijden graag voor lief. Daar is hij al, Arjuna. Hij komt wat chaotisch over. Wat verstrooid. De ‘wonderboy’ en ‘rising star’, die benaderd is door Deadmau5 - een Canadese DJ/Producer - en optreedt voor uitzinnige menigtes, oogt verlegen. Lief zelfs. “Welke foto ga je gebruiken? Ik moet van mijn lieve imago af; doe maar die foto waar ik stoer op sta.”

Arjuna, is dat je echte naam? “Ja, Arjuna is een soort Hindoestaanse god. Het betekent ‘puurste goddelijkheid’ ofzo. Ik ben door spirituele ouders opgevoed. Ouders die naar New Age en ambient muziek luisteren. Echte hippies.” Is dat ook terug te horen in je muziek? “Ik ben begonnen met Hiphop. Een vriend van me luisterde Progressive. Ik vond het niets maar móest ernaar luisteren. Via hem ben ik dat soort muziek gaan maken. Wat mijn ouders betreft; ik heb ooit een bandje van ze gekregen; ‘Sounds of the Hearts’. Klinkt best cheesy, dat is ’t ook. Maar de melodie die er in zit, daar gaat ’t om. Ik denk dat die New Age muziek onbewust wel heeft meegespeeld in wat ik nu doe.” Hoe zou je je sound nu omschrijven? “Goeie vraag. Het moet vooral catchy zijn, en dansbaar; elektronische dansmuziek denk ik. En ik hou van melodieuze dingen. Toch weer dat New Age-achtige.” Konijntje is nou niet bepaald New Age… “Haha, nee klopt. Als ik met iemand samenwerk word ik gepushed om andere dingen te doen, in dit geval was dat een samenwerking met Ollie (beter bekend als Willie Wartaal, waarmee Arjuna het duo AKA The Junkies vormt). En tsja... We hadden flink lopen feesten en zijn daarna de studio ingedoken. Het was al licht, zo vroeg was ‘t. En we hadden natuurlijk wel flink wat op ja. Ik maakte de beat, en Ollie zong de tekst in één take in. We hebben er in totaal een uur over gedaan om dat nummer te maken.” Heeft dat nummer je verder geholpen in het wereldje? “Ja, zeker. Heel veel mensen kennen me daarvan. Het is wel goed dat ik zo kan laten zien dat ik niet per se één ding kan of wil. Maar als ik word voorgesteld als ‘die jongen van Konijntje’, dan heb ik wel zoiets van: ‘Hé, ik heb wel meer in m’n mars.’”

TIJDENS HET INTERVIEW ETEN Niks. En het schijfje citroen uit zijn cola DRINKEN Cola met citroen. Koffie verkeerd DUUR Anderhalf uur UITSPRAAK Ik dans bijna nooit. Ken je het nummer ‘Muzikanten dansen niet’? Ik denk dat dat het is bij mij. Vrienden klagen erover, maar ik wil gewoon zitten…

12 | NL70

NL70_15p11 DEF.indd 12

Wat wil je dan dat mensen zeggen? “Ik vind dancemuziek af en toe best vlak en zielloos. Ik hoop dat ‘t allemaal wat warmer en mooier wordt. Dat probeer ik ook met mijn eigen muziek. Mensen op een bepaalde manier raken. En dat ze mijn live-set niet een dag later al zijn vergeten.”

‘Als de meisjes dansen, weet je dat het nummer goed is’ Wil je niet gewoon de grootste worden? “Ik wil het allerliefst internationaal doorbreken en ook in t buitenland optreden.” En? Gaat dat lukken? “Ik denk ’t wel. Ik heb voor Trapez, het sublabel van Traum (een Duits label, red.), een remix gemaakt. Als dat aanslaat kan ’t zo maar zijn dat je geboekt wordt. Net als bij Deadmau5, die is heel groot in Amerika. Ik heb zijn nummer geremixt. De mensen daar weten nu wie ik ben. Mijn nieuwe release, Wakeless EP op Team Records, wordt al gedraaid door Laurent Garnier, Benny Rodrigues en Quince. Ik heb ‘r wel een goed gevoel over.” Arjuna heeft zin in een sigaret. We huppelen en wiebelen naar buiten, waar we een sigaret roken en een drankje drinken. Koffie verkeerd, met twee zakjes suiker. Arjuna houdt niet van koffie. Ook niet van koekjes. Ik wel. Ik mag die van hem. Terwijl de lege zakjes suiker van tafel waaien bedenk ik me dat de simpelheid van hoe we hier zitten haaks staat op het leven dat de producer leidt. Arjuna leeft ’t leven van een rockster. Hij gaat van clubavond naar festival… Op welk festival sta je zelf ’t liefst? “De leukere festivals vind ik Lowlands en Loveland. Lowlands is heel divers, niet alleen House, dus niet één soort publiek. Loveland heeft een van de betere line ups van de dancefestivals vind ik. Super dat ik daar sta. Het is ook lekker divers. Niet alleen Techno, maar gewoon alles op dansgebied. Ik ben er een keertje geweest en heb echt een toptijd gehad. Om daar te draaien is natuurlijk helemaal te gek.” Je moet de chickies zeker van je afschudden na zo’n optreden? “Dat zal wel meevallen. Niet meer dan normaal, haha. Ik denk dat dat komt omdat ik geen dj ben maar producer. Ik kom aan met een koffer en snoertjes. Meisjes denken vaak dat ik de geluidsman ben. Best lullig. Ik heb ook een heel leuk vriendinnetje.” Geen groupie-sex dus na een live-set. Wel drugs & Rock’n Roll? “Het is cliché om te zeggen dat mijn leven heel erg sex, drugs & Rock’n Roll is, maar het hoort er wel bij. Ik kom vaak op feestjes, en | WWW.AGENDA.NL |

21-07-2009 13:44:20


ik ben niet vies van de dingen die daarbij komen kijken. Ik woonde nog niet zo lang geleden half anti-kraak in een oud hotel. Vier verdiepingen voor mij alleen, met helemaal bovenin mijn studio. Een bijzonder goed huis om een feestje te geven.” Geef je ook veel feestjes? “Ik ben wel een echt nachtmens. Ga elke nacht rond vijf uur naar bed, af en toe zes of zeven uur. Dat doe ik al zo lang als ik muziek maak. En sta dan om twee uur op. Om tien uur ’s morgens opstaan is voor mij een drama. Ik zit gewoon in een ander ritme. Vanaf mijn examenjaar havo tot nu. De havo niet gehaald natuurlijk. Ik leef voor de muziek.”

geweldig vindt, een soort New Age-achtige melodieuze spacerij. Gaat ze helemaal uit haar dak. Dat is trouwens sowieso een goede graadmeter; vrouwen. Als meisjes dansen weet je dat het nummer goed is. Jongens staan er toch alleen maar achter met een biertje in de hand. Zo check ik of mijn nummers goed zijn. Als de meisjes dansen kan ik mijn nummer uitbrengen.” Dansen ze ook wel eens niet, de meisjes? “Ze dansen altijd. Nouja... Ik heb een keertje meegemaakt dat er niemand danste..”

Wat doet muziek met je? “Tijdens een optreden zit ik er helemaal in. Ben ik extreem geconcentreerd. Als ik live voor het publiek sta en de mensen helemaal los zie gaan dan ben ik aan t genieten. Ik kan er ook wel verlegen van worden, dan sta ik daar zo van; “Jeetje zeg”. Al die aandacht. Ik ben daarna nog wel een paar uur in extase.”

Vertel? “Dit is mijn allergrootste blunder, misschien niet slim om te vertellen. Ik heb me een keer verslapen voor een optreden bij GZG op Koninginnedag. Ik zou om één uur ‘s middags beginnen, maar een vriend gaf op koninginnenacht een feestje. Ik wilde eigenlijk alleen maar even m’n gezicht laten zien, maar lag om negen uur ’s ochtends in bed. En werd om half twee wakker, met dertig gemiste oproepen. Dat zal me echt nóóit meer gebeuren. Nogmaals sorry, GZG!”

Wat vinden je hippie-ouders ervan? “Die vinden het heel leuk. Mijn moeder komt vaak kijken. Ik heb één nummer dat ze

Arjuna is inderdaad een beetje verstrooid. Arjuna leeft inderdaad het leven van een rockster. Groot gelijk; dat gaat ‘ie worden ook. <

korting

Arjuna Schiks (24) Arjuna Ganesh Surya Boeroe Maria Schiks is geboren in 1985 en begint op veertienjarige leeftijd met muziek maken; van elektronisch, klassiek tot dance. Dj 100% Isis erkent z’n talent en haalt ‘m van zijn zolderkamer. Kort daarop produceert hij met WiWa de kraker Konijntje, staat hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland en wint hij Vinylized. Dan releast hij zijn eerste EP op All is One Records. De kritieken zijn lovend. Hij brengt tracks op diverse labels uit en Arjuna wordt door Deadmau5 gevraagd een remix te maken. Onlangs is zijn laatste EP gereleased door Team Records, deze wordt o.a. ondersteund door Laurent Garnier.

advertentie

www.specsavers.nl

50%

CV

op alle monturen

Specsavers biedt serieus voordeel. Tot en met 2 augustus krijgt u 50% korting op alle monturen! Bij Specsavers nemen wij u en uw portemonnee serieus. Ga toch meteen naar Specsavers.

UW VESTIGING! Specsavers Den Haag Spuistraat Spuistraat 67 (hoek ‘t Spui en Spuistraat) 070 356 2312 Deze actie geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen. Deze actie is geldig tot en met 2 augustus 2009. Vraag in de winkel naar de voorwaarden. © 2009 Specsavers Optical Group. All rights reserved.

| 22 juli- 4 augustus 2009 |

NL70_15p11 DEF.indd 13

nl70 | 13

21-07-2009 13:44:47


20 t/m 26 juli

met o.a.

live vi viDeostream tijDens Zomercarnaval rotterDam Battle of Drums 24 juli vanaf 19.00 uur straatparaDe 25 juli vanaf 15.00 uur straat

funX.fm

check en kijk live mee!

NL70_15p14.indd 14

21-07-2009 13:45:06


ONS KEURT ONS

Winnie keurt Romy In Ons keurt Ons beoordelen Hagenezen elkaars kleding en uitstraling. Deze editie velt Winnie (23, verkoopster High-Tech) een oordeel over Romy (21, gastouder), gespot op de Denneweg. Volgende keer is Winnie zelf het lijdend voorwerp. TEKST EN BEELD MANDY SINGELS

DE EERSTE INDRUK VAN WINNIE Wat is de eerste indruk die je krijgt van Romy? “Een spontane meid, ze is vast geen stilzitter. Waarschijnlijk heeft ze veel vriendinnen met wie ze leuke dingen doet. Terrasje pakken, naar de bioscoop, lekker stappen. Ik denk dat ze een druk sociaal leven heeft. Zeer zeker houdt ze ook van winkelen. Ik zie haar voor me in winkels als H&M en de Sting.”

WINNIE (23) verkoopster High-Tech

Waar denk je dat ze op stap gaat? “Ik vind haar wel een echt club type. Niet giga hippe clubs, maar ergens waar ze Top40-nummers draaien. Ze

kijkt vast ook naar TMF. Op feesten als Sensation zie ik haar niet zo snel. En ik denk dat ze mixdrankjes drinkt, geen bier of wijn.”

‘Ze is vast geen stilzitter!’ Wat vind je van haar kleding? “Haar broek vind ik leuk. Die zou ik zelf ook dragen. En misschien de bril. Maar de rest niet. Ik ben meer van de excentrieke uitingen. Beetje gothic, beetje punk. Veel zwart. Maar ze ziet er leuk en vlot uit. Alles past bij elkaar. Ik zou er niets aan veranderen.”

REACTIE ROMY “Wat een vriendelijke reactie! Het klopt wel. Ik heb niet echt een voorkeur voor een bepaald kledingmerk of voor bepaalde winkels. Ik houd inderdaad van mixdrankjes. Maar een dropwodka van Hot & Sweet gaat er ook wel in. Als ik op stap ga, ga ik het liefst naar dansgelegenheden, maar ook wel naar wat kroegen zoals de Happy End, Nul70, de Plaza, de Karaoke bar. Top40 muziek vind ik af en toe wel leuk, maar geef mij normaal gesproken maar lekker foute muziek uit de jaren 80.” < ROMY (21) Gastouder

advertentie

Be my guest! Elke editie onderzoekt NL70 incognito hoe gastvrij Den Haag en haar inwoners zijn. Deze keer hangen we de toerist uit en checken we de behulpzaamheid en de voorzieningen voor deze doelgroep! Een heerlijke dag is het wanneer ik in mijn uppie door Den Haag struin. Mijn tocht begint op het Centraal Station. Verwilderd kijk ik om me heen. Nu Babylon is dicht gespijkerd is er geen VVV kantoor meer in zicht. Mijn doel voor vandaag is er één vinden! Dapper stap ik op de mevrouw achter de NS informatiebalie af. Een nette mevrouw, lijkt het. Eentje van de oude stempel. Ik besluit maar te vousvoyeren, om misverstanden te voorkomen. “Mevrouw, weet u waar het VVV-kantoor is?” De vrouw kijkt streng boven haar halve maan-briletje uit, en vertelt me op een kordate toon dat ze me daar wel aan kunt helpen. Ze geeft me een korte, duidelijke beschrijving. “En daar vindt u ook nog een informatiecomputer” wijzend naar het beeldscherm rechts in de centrale hal. Opgelucht haal ik adem. Zo komt een nitwit als ik zonder richtingsgevoel zelfs nog op de plaats van bestemming. De computer blijkt ook heel behulpzaam. Ik hoef alleen de plaats van

bestemming (museum/theater/ bioscoop/straat) in te voeren en ik krijg een full colour plattegrond met een route erop mee. Een dikke zwarte streep leidt me naar mijn bestemming; het VVV kantoor dus. En dat is op de.. eh.. Hofweg. Onderweg schiet ik nog wat voorbijgangers aan met de vraag of ik wel goed op weg ben. Allen nemen de tijd mij te woord te staan, wanneer ik stiekem net doe of ik geen plattegrond bij me heb. Eenmaal aangekomen op het VVV kantoor staat een dame achter de desk me vriendelijk te woord. Den Haag is zo groot en mysterieus nog niet. Ik weet nu zelfs de weg! En anders kan ik het altijd nog vragen, zo blijkt. Een 9 voor Den Haag!

The Mystery Guest | 22 JULI - 4 AUGUSTUS 2009 |

NL70_15p15.indd 15

NL70 | 15

21-07-2009 13:45:26


Geketend aan ketens

“Den Haag verslindt Companies” Een nieuwe generatie ketens die het wint op finesse omarmt Den Haag. Met succes, zo lijkt het. Ze zitten bommetje vol en rukken steeds verder op. Dat is een optelsom, want een keten is een betrouwbaar vriendje, dat precies op de goede momenten opduikt en je nooit teleurstelt qua kwaliteit. Maar zo’n vriendje verrast ook niet: saai, voorspelbaar. Of…? TeksT JAINY GANS

Zin in...

een frozen cappuccino of grande mocha latte? Dan is er toch maar één plek, die je hoofd binnenschiet? De Coffee Company! Amsterdam mocht al jaren van de Nederlandse Starbucks genieten. De eerste minishop opende daar 11 jaar geleden in de Leidsestraat. Maar Den Haag is bezig met een snelle inhaalronde. De kantoormensen van het Prinsenhof waren de eerste Haagse CC proefkonijnen, en afgelopen maart opende de Coffee Company het derde Haagse filiaal in de Korte Poten. “Nederland heeft altijd een ‘lekker bakkie’ kunnen waarderen”, zegt Jasper Uhlenbusch, woordvoerder van de Coffee Company. “In Italië giet je snel,

staand aan de bar een espresso naar binnen. In Amerika ga je voor de grande latte vol met siroop en afgetopt met slagroom. Toch was de koffie-to-go-cultuur niet altijd zo verweven in Amerikaanse maatschappij. Starbucks heeft hard moeten werken voor de wereldwijd 15.756 franchises. De grootste uitdaging is om te voorkomen dat kwaliteit niet weg slipt. Een regular cappuccino moet hetzelfde smaken in New York, Rio de Janeiro en Berlijn. Ook wij, de Coffee Company, zijn niet zo klein meer, maar het is niet onze bedoeling om ons als een keten presenteren. Wij willen gewoon lekkere koffie maken. Het mooi als een nieuwe klant

start met een bambino; laagje koffie, chocolademelk en slagroom, en uiteindelijk een sterke bom espresso kan waarderen. Het leukste van een koffiehuis is de mix aan mensen. Als je hier in Den Haag een paar dagen zou bivakkeren dan zie je professionals die even in hun pauze voor een cafeïne boost komen, studenten of freelancers die achter hun laptop een eind weg tikken, shoppende vriendinnen die een welverdiende break nodig hebben en de dagjes mensen.”

Harm-Jan (42), fotograaf:

“Hier hebben ze goede koffie, een breed aanbod aan tijdschriften en lekkere banken. Perfecte combinatie. Mijn koffie: “Medium Latte.” 16 | nl70

NL70_15p16.indd 16

| www.agenda.nl |

21-07-2009 13:45:55


reportage

Nog meer zin in...

Daniel (31) agent jonge kunstenaars.

“De Capu Freddo is de tongsensatie van 2009! Espresso met flavoured ijsmelk. Je moet ‘m als een shot drinken. Fuck, wat is dit goed!”

taart

Cheesecake Company Torenstraat 32, Tel 070 8878158, www.cheesecakecompany.nl

... een lekker stevig stukje met een knapperige bodem? Dan is deze company vóór jou! De enthousiaste Amerikaanse Rebecca werkte 20 jaar als chefkok. In haar restaurants zette ze vaak haar cheesecake als dessert op de kaart. Mensen kwamen er speciaal voor, en dus ging er bij Rebecca een belletje rinkelen. Zeven maanden geleden waagde ze de gok en opende de eerste Cheescake Company. Kiezen is uit de meer dan 25 smaken is lastig, maar Rebecca maakt ook cheescake bonbons , cheesecakes for 2 en 4, dus meenemen naar thuis kan. Geef Rebecca alleen een 24-uur heads up!

Pasta Company Dr. Lelykade 24a 070 3062444, www.pastacompany.nl Vapiano Buitenhof 45-51, 070 365 06 87, www.vapiano.de

... . Een decennia lang al voorziet de Pasta Company Scheveningen, Zoetermeer en Leidschendam van een ruim aanbod pasta’s. Populair zijn de driegangen menu’s voor g 15,. Maar zij hebben nu ook een gedeugde concurrent aan Vapiano op het Buitenhof. Hier wordt de pasta elke dag vers gemaakt, kun op tafel zelf je garnering vanaf de kruidenplantjes plukken en kosten de meeste extravagante versies niet meer g 8.50,-. De low key sfeer maken het ‘company’ waardig!

Stijn (22) student af & Isha (19) student kunst en economie HKU.

“Hier parttime werken is cool, omdat je er lekker op los kan experimenteren. Zelf drink ik (Isha) een ristretto. Ik houd van sterke koffie.”

pasta

Sascha (18) student Grafisch Lyceum Rotterdam & Menno (19) student Technische Bestuurskunde TU Delft.

“Geniaal! Ik (Sasha) drink nu voor het eerst een Funky Monkey. Koffie met vanille, karamel en slagroom; lekker hoor! Ik zeg altijd: Maak er maar wat moois van!”

Anne (31), grafisch ontwerpster:

“Dit is de eerste keer dat ik hier ben. Ik kom uit Berlijn. Maar de koffie en de carrot cake zijn sehr schon! Ik ga hier zeker terug komen voor een Latte machiato met een extra espresso-shot.” | 22 juli - 4 augustus 2009 |

NL70_15p16.indd 17

Smoothie Company Venestraat 2a, 070-3639996, www.smoothiecompany.nl

smoothie

... vrieskoude, vlezige die snel klaar is, dan ben je bij de Smoothie Company aan het juiste adres. Zelf was ik niet vertrouwd met het concept. Dus iemand adviseert mij favafoem de Maxima Mango te nemen. Een hoog ‘Oranje Boven’ gehalte heeft de smoothie zeker. De nasmaak van bevroren fruit stemt me iets minder. Maar de franchise die hier al meer dan een jaar zit “loopt als een trein.” En in de nabije toekomst zul je ook van een low fat smoothie kunnen genieten aan het strand van Scheveningen en op andere locatie in het centrum, want uitbreidingen liggen in het verschiet. nl70 | 17

21-07-2009 13:46:13


ad NL_valtifest DEF-HR.pdf

12-06-2009

12:32:00

Erol Alkan Craze & Klever Mark Moore S'Express Joost van Bellen 25th Anniversary Set Major Lazer Junkie XL Red Bull Soundclash: DIO & The Madd vs Nobody Beats The Drum Wanna Be A Star Aeroplane Aux Raus Disc Twins Bonaparte Elle Bandita The Glimmers Nid & Sancy Arthur Baker Boemklatsch Glitterbanditz Gomes (Oi!) Disco Drunkards Mr. Wix Sven & Tetteroo Isis Paul Jay Melomanics Dirk Diggler and many more

NL70_15p18.indd 18

21-07-2009 13:46:31


NIET TE MISSEN

Battle of the Bands… Plein Open, 25 juli. Wie treden er op? ReBelle en Starcatcher. Wie?! Naast de grote artiesten krijgen veel opkomende bands de kans om het publiek van het Plein Open te imponeren met hun skills. Hier de twee geluksvogels:

TEKST MANDY SINGELS

ReBelle vs Starcatcher

ReBelle

Locatie

“We don’t get groupies. We get teenagers who want to read us their poetry.” - BLUR

P.O

.: Zwarte Ruiter (Plein B innen 23 :30 uu ) r

BANDLEDEN Linda, Laura en Janneke. Zij zijn de winnaars van Highschool Music Competition 2006. Begin volgend jaar komt hun debuutalbum uit.

HOOGTEPUNT Laura: “Ons platencontract bij Bladehammer Music was zeker een hoogtepunt.” DIEPTEPUNT Janneke: Toen er twee meiden stopten was het wel even zwaar. Ineens verlies je naast een bandlid, ook een vriendin. MUZIEK Janneke: “Onze muziek is pop/rock met vleugjes jazz, reggae en klassiek. Door onze samenzang, krijg je een soort ‘koor’-effect. Die harmonie is essentieel.” LOOKS Laura: “Janneke had al rood geverfd haar. Ik ben blond en Linda is een brunette. Tja, we hebben het iets versterkt en misbruikt!”

“Er is een groepje meisjes, die altijd bij onze optredens is. Dat is echt cool. We zouden er niet op ingaan… Hoewel, zeg nooit nooit!” BANDLEDEN Jesse, Jorin, Borke en David. Zij hebben dit jaar de Highschool Music Competition gewonnen. Toch laat het debuutalbum nog even op zich wachten. HOOGTEPUNT Jesse: “Het laatste half jaar is één groot hoogtepunt geweest!” Jorin: “De release van onze EP (mini album) ‘Rise’ en optreden in Duitsland en Frankrijk was ook echt geweldig. Die mensen gaan altijd los. In Den Haag optreden is ook leuk, maar het publiek is meer verwend.” DIEPTEPUNT Jesse: “Geen idee. Er komt echt niks negatiefs naar boven.”

tcher Starcaie P.O.:

DROOM Laura: “Een succesvol album uitbrengen, en touren! Samenwerken met John Mayer zou ook echt fantastisch zijn!”

MUZIEK Jesse en Jorin: “Symfonische rock, in 3 minuten. Maar geen Kiss of zo.”

IDOOL Laura: “Sarah Bettens van K’s Choice is erg goed. Nirvana is ook geniaal, ook al leken sommige nummers simpel. Verder luisteren we naar klassieke muziek, The Beatles en Splendid.”

LOOKS Jesse: “We zijn niet zo bezig met onze kleding of uiterlijk. Al dragen we geen hawaii-shirts, zoals de Squirrel & the Hazelnuts! Dat past niet bij onze muziek.”

STARCATCHER Janneke: “Zij maken échte rock, beetje ’80 stijl. Een bedreiging? Nee, we hebben een compleet andere sound. Plus het zijn jongens. Meisjes zijn altijd in het voordeel!”

DROOM Jesse: “The sky is the limit. Al moet je wel realistisch blijven!”

Rebelle’ Janneke:

“Er zijn wat mensen die ons volgen. Maar groupies? Nee. Ik heb zelf dat hele fenomeen ook nooit begrepen. Ik vind het erg onsexy…” | 22 JULI - 4 AUGUSTUS 2009 |

NL70_15p19.indd 19

Starcatcher’ Jorin:

L o c at

St a g e Main ur u 0 0 : 14

IDOOL Jesse: “Muse, The Killers, System of a Down, daar luisteren we veel naar. De zanger van Muse is echt een rasartiest!” Jorin: “Ik zou wel zo goed willen kunnen drummen als de drummer van Trigger Fingers.” REBELLE Jesse: “Leuk! We komen van dezelfde muziekschool. Na veel turbulentie hebben ze toch maar mooi een platencontract!” <

NL70 | 19

21-07-2009 13:47:00


advertentie

“ en raak ik dan ook nog mijn haar kwijt?” Kanker komt bijna altijd onverwacht. Ongewild. Dat je in je gevecht tegen kanker bijna altijd je haar verliest, wordt als een onvoldongen feit geaccepteerd. Maar het maakt je gevecht om te overleven er niet eenvoudiger op. Het verliezen van je haar lijkt voor de buitenwereld een kleine opoffering op weg naar genezing. Door de patiënt wordt het met afstand genoemd als de meest ingrijpende en emotionele bijwerking van chemotherapie. Je voelde je al ziek en nu zie je er ook nog ziek uit. Gelukkig heb je tegenwoordig een keus. Hoofdhuidkoeling. Want kaal hoeft niet jouw keus te zijn.

Steun de stichting, download een hit! Steun ook de Stichting ‘Geef haar een kans’! Stort uw vrijwillige bijdrage op rekeningnummer 58.08.80.591 en download de hit ‘Ik geloof in Haar’. Surf hiervoor naar www.ikgeloofinhaar.nl Uw bijdrage is honderd procent bestemd voor de ontwikkeling van hoofdhuidkoeling.

Daarom is er Stichting ‘Geef haar een kans’. Stichting geef haar een kans (www.geefhaareenkans.info) wil dat iedereen zelf de keus kan maken. Dat begint met voorlichting naar patiënten, verpleegkundigen en artsen. Met uw bijdrage kan de ontwikkeling van hoofdhuidkoeling gestimuleerd worden en haaruitval door chemotherapie voorkomen worden. Haarbehoud geeft kankerpatiënten hoop. En een kans om zichzelf te zijn, hopelijk voor de rest van hun leven.

Deze zomer lekker 皇城 en goedkoop HARVEST Chinees eten

CHINEES RESTAURANT

Driegangenmenu 2 pers. St.Jacobstraat 1 2512AN, Den Haag slechts €25 p.p. met o.a. Seafood en Voor info en Dim Sum of Pekingeend reservering bel met pannenkoek (Alle Dim Sum v.a. €2,50) 070-3631491

Schone lever, lekker leven!

VANMOOF fiets

€ 398,-

Berry Blaster drink je ’s ochtends om de reinigende werking van de lever te ondersteunen, afvalstoffen te doen verwijderen en de dagelijkse vetverbranding te doen verhogen. Je doet 1- 2 dopjes siroop in een glas – koud water erbij – en je hebt een lekkere ‘detox’. Wanneer de lever op volle toeren draait, is het lichaam minder geneigd om afvalstoffen en vetten op te slaan in de cellen onder de huid. En dat zie je terug in de spiegel.

Verkrijgbaar bij

0900-design store I Binckhorstlaan 36 I Den Haag I www.0900-design.nl

Adv MOOF.indd 1

NL70_15p20.indd 20

BERRY BLASTER KOST C– 16,95 EN IS TE KOOP BIJ ETOS, DE TUINEN EN GEZONDHEIDSWINKELS. THUIS LEZEN? WWW.VITAMINS.NL/BERRY

20-05-2009 08:00:50

21-07-2009 13:47:21


SHOPPEN WAAR WAREN WE? 1. Liefhertje + DE GROTE WITTE REUS

Liefhertje + DE GROTE WITTE REUS Stationsweg 55, Centrum 070 3886585 www.liefhertje.nl Open di, wo, vr: 10.00 -19.00, do: 10.00 -21.00, za 10.00 -17.00

Stationsweg 55 Nederlands design

TEKST JAINY GANS BEELD LIEFHERTJE EN ENITH STENHUIS

2. MLR

Zwaanshals 283a Unieke leren jassen

3. Boekenbuuv

Gouvernestraat 87b Tweedehands boeken en meer

4. Speelonk

Mauritsstraat 217 Betaalbare gitaren

5. Polskie Delikatesy Danuta Schieweg 823 Poolse delicatessen

6. Studio Stikstof

Zaagmolenkade 46/Unit 17 Handmade bijzonderheden

7. Daka Sports United Cor Kieboomplein 515 Heel veel merken

8. Serendipity

Hoogstraat 26 Verwennen van haar en lichaam

9. Suze’s Soesjeshuis Bergselaan 287a Originele traktatie

10. Mascara

1e Middellandstaat 96a Betaalbare accessoires

MEER TOFFE WINKELS!

Liefhertje + DE GROTE WITTE REUS

Kunstzinnig Sprookje G

rootmoeder, wat heeft u grote armen?” “Dan kan ik je beter vasthouden, mijn kind!” “En grootmoeder, wat heeft u grote oren!” “Dan kan ik je beter horen! “ “En grootmoeder, wat heeft u grote ogen!” “Dan kan ik je beter zien!” “En grootmoeder, wat heeft u een grote mond

Maar mijn nieuwsgierigheid sloeg op hol toen ik hoorde over een winkel, galerie en ontmoeting-hub, die zo lijkt het, flirt met het sprookje Roodkapje. Hoog tijd een bezoek te brengen aan: Liefhertje + DE GROTE WITTE REUS. Ik kan iedereen geruststellen dat mijn oma er nog

“Je komt niet weg zonder goodiebag” gekregen!” gilde Roodkapje. “Ahá, Ohó!” grauwde de boze wolf, “Daarmee kan ik jou beter opeten!” Een luguber gevoel van humor hebben de gebroeders Grimm in ‘Roodkapje en de boze wolf’ gelegd, als ik er aan terug denk. Als kind was één les snel duidelijk: “Nooit met vreemden praten!”

steeds piekobello en intact uitziet. Al kan ik dat niet zeggen voor de inhoud van mijn portemonnee, die had zeker te lijden. Van Lomography camera’s, beschilderd servies van Jorine Oosterhoff tot de Stugbags speciaal voor je Macbook; bij deze winkel kijk je je ogen uit. Het rondkijken gaat ook net iets lekkerder

met een vers gezet bakkie in de hand. Dikke plus. De enthousiaste Robert-Jan Verhagen en Geertje Muffels runnen de winkel nu 7 maanden en “het loopt als een trein.” Elke 1.5 maand nodigen ze een nieuwe artiest uit om te exposeren. En op vrijdagmiddag is er altijd ‘iets’ te doen. Tot nu toe vergaren de Speeddates tussen de creatieve industrie en autonome kunstenaars, de meeste roem. Maar ook zonder deze activiteiten is Liefhertje een welkome afwisseling op de kebab- en sigaren shops van de Stationsweg. Iedereen kan hier gratis en informeel kennis maken met kunst. Hoe dan ook, je verlaat de winkel niet zonder spontaan samengestelde goodiebag. De mijne was gevuld met

een grote rode paraplu, een cool fotografisch magazine en miniatuur mannetje dat de wereld gaat veroveren. Hurrah voor Liefhertje + DE GROTE WITTE REUS! <

Bijzonder

Color your own identi-T. Kirsty Nagel tekent met een zwarte pen op een witte katoenen sweater, T-shirt of babyhansopje. Allen zijn one-of-a-kind. Met een setje textiel stiften kun je letterlijk zelf kleur geven aan je aankoop. Wel binnen de lijntjes kleuren, hè!

advertentie

Vrijgezellenfeest Bedrijfsuitje Limoservice Vergaderen Teambluilding

r o o d Paintball In Rotterdam indoorpaintballrotterdam.nl

| 22 JULI - 4 AUGUSTUS 2009 |

NL70_15p21.indd 21

NL70 | 21

21-07-2009 13:47:48


NL70_15p22.indd 22

21-07-2009 13:48:01


ETEN NL TOP 10 1. Christian Laan van Nieuw Oost-Indie 1F Alles goed

AtSea Hellingweg 138 Scheveningen Tel. 070 331 74 45 Web. www.restaurantatsea.nl Open ma, di, do, vr 12.00-14.30 en 18.00-22.00 uur, za t/m zo 18.00-22.00 uur

TEKST WOUTER VAN DER LAND BEELD ERIK TAS

2. Mero Vissershavenweg 61E Loom lunchen 3. Soda Fine Pieterstraat 10 Vrouwenrestaurant 4. Han Ting Prinsestraat 33 Voorgerechtgeweld

Belofte

5. Phonsawan Fluwelen Burgwal 11C Heerlijk Thais 6. AtSea Hellingweg 138 Vis belofte 7. The Harbour Club Dr. Lelykade 7 Trendy trendy 8. Alexander Denneweg 138 Russische glorie

9. Spize Spui 185 Theatraal Thais 10. Bistro Mer Javastraat 9 Vis Bistro

AtSea D

e website van dit splinternieuwe restaurant bij de Scheveningse jachthaven belooft een ongekende avond: “een modern, trendy, toprestaurant/jachtclub’ waar je ‘eindelijk eens lekker uit kunt gaan met goede wijnen, mooie happen en een topservice.” De koks en bediening komen van bekende restaurants als Lambermons en Parkheuvel, dus dat lijkt goed te zitten. Snel reserveren. Bij gebrek aan een eigen zeil- of motorjacht nemen we tram 17 en moeten we nog een minuut of tien lopen door een opkomende mist, die de haven binnenkomt vanuit de Noord-

zee. AtSea ziet er van binnen inderdaad trendy uit: rijen witte tafeltjes worden verlicht door lampen met kappen als reusachtige eierschalen. De ruimte bestaat uit een grote

vissen. .Het restaurant blijkt nog proef te draaien en alleen vaste menu’s te serveren. Vanaf begin augustus is er ook à la carte kaart te eten. We kiezen voor het driegangenmenu

“Reusachtige eierschalen brengen licht in deze veelbelovende tent” hal, met in het midden de keuken, die omvat wordt door een indrukwekkend wit stuk interieurarchitectuur in de vorm van een scheepsromp. Aan de achterwand hangen metersgrote platen met afbeeldingen van ingrediënten: paddenstoelen, spruitjes,

( 37,50). Het proefdraaien moeten we letterlijk nemen. Het menu met kleine porties komen één voor één in een te laag tempo op tafel. Reden: de keukencrew is nog niet compleet. Maar wat ze maken, is geweldig. Na een verzameling aperitiefhapjes krijgen we

EETRECENSIES Voor € 14,50 kreeft

Hoofd € 17,50 kabeljauw

Na € 8,00 + € 4,50 lamszadel

als welkomst amuse een reepje toast met Hollandse nieuwe in dragonmayonaise en granité van korenwijn. Dan volgt ons voorgerecht van Canadese kreeft, ui en kreeftencoulis, en - flink wat later - als tussengang een zachtgestoomde moot kabeljauw met een lekkere paella van parelgort. Tot slot arriveert het hoofdgerecht: goed bereide lapjes lamszadel omringd door aubergine en andere groentes. Ook dit is heerlijk en wat moet het hier geweldig zijn wanneer het restaurant straks echt gesmeerd loopt! We komen snel terug.< Bediening Toiletten Eten Sfeer Prijs/Kwaliteit Eindoordeel

7,5

advertentie

| 22 JULI - 4 AUGUSTUS 2009 |

NL70_15p23.indd 23

NL70 | 23

21-07-2009 13:48:30


NL70_15p24.indd 24

21-07-2009 13:48:46


REPORTAGE

bubbels Kunstenaars, galeriehouders en partypeeps slaan de handen ineen om het feestgehalte in de steden op te krikken. Hoe expositie-openingen en branded party’s het nieuwe uitgaan zijn. “Alle elementen komen samen.”

TEKST JASPER VAN VUGT BEELD ERIC KAMPHERBEEK

NL70_15p25.indd 25

21-07-2009 13:50:54


N

et wanneer je denkt dat uitgesleten concepten de vaart voorgoed uit het uitgaansleven hebben gehaald, plop, daar is de oplossing. De underground laat van zich horen. Galeriefeestjes en branded parties gehost door reclamebureaus nemen langzaam maar zeker de plek in van bruine kroegen, stampende clubs en stressveroorzakende huisfeestjes. Een goede ontwikkeling. Want zo succesvol was dit bekende weekendvermaak niet. Net wanneer een huisfeestje écht gezellig begint te worden staat altijd weer de politie voor de deur. Of het wat zachter kan. Gebeld door de buren. Wonen in de Randstad hoort tenslotte net zo stil te zijn als in een hutje op de Veluwe. In de kroeg is rokerige romantiek ook tot het nostalgische erfgoed gaan behoren, en de horecaprijzen stijgen sneller dan de werkloosheid. Over de clubs met hun entreegeld, uitgekauwde concepten en muziek die elke conversatie onmogelijk maakt beginnen we niet eens.

ligt nu bij de talloze galerietjes, expositieruimten en broedplaatsen die her en der opduiken. Geen wand is meer veilig. Net als in Berlijn, waar de grenzen tussen café, expositieruimte en creatieve hotspot al langer aan het vervagen zijn. Of het nu de presentatie van een exclusieve sneakerlijn betreft, de opening van een expositie of de doop van de nieuwe cd van gitaarrockband The Moi Non Plus, het gebeurt er allemaal. En zoals dat hoort bij een opening is er gratis drank. Een zegen voor partycrashers, of ze nu kunstminded zijn of niet. Goed voor je portemonnee, cultureel verantwoord en nog trendy en stylish ook.

UITVERKOREN De reclamebureaus hebben de trend omarmt. Gevolg: Geen tof nieuw project of product wordt meer gelanceerd zonder een party voor de insiders, hipsters en early adopters. Het bekendste voorbeeld zijn de inmiddels beroemde feestjes van Vice Maar dat geeft allemaal helemaal niks meer. magazine. Uiteraard kom je alleen binnen Het antwoord op deze teloorgang van plezier op uitnodiging en via-via. Het maakt de

26 | NL70

NL70_15p25.indd 26

feestjes net even specialer dan een gewone party. “Die exclusiviteit draagt zeker bij aan de feestvreugde” weet scenester Elant Wijtman. “Als iedereen een uitverkoren gevoel heeft gaat het sneller los, zoals bij de Vice feestjes. Exclusiviteit is een key-ingredient. Daarbij zijn er leuke mensen en de drank is ook nog eens gratis. Alle elementen vallen samen en je hebt een topfeestje.” Socialite Annemarie Ubbels vat het kort samen. “Het is meer lol voor minder geld”. Hoe zij aan die felbegeerde uitnodigingen komt? “Via bevriende winkeleigenaren, dj’s die je kent of mensen die je meevragen. En via de e-mail of Facebook.” Wat er verder voor product gebrand of kunst geëxposeerd wordt is irrelevant. Als er maar gratis alcohol is en de juiste koppen aanwezig zijn. “Vaak vind ik wat er hangt wel leuk, maar er is me nog nooit gevraagd wat ik nou echt van de kunst vond” bekend Annemarie. Je zou ook wel gek zijn ook om je met dat soort zaken bezig te houden. Je hebt tenslotte eindelijk een plek gevonden waar je ongeremd kan feesten. Een probleempje: je moet de feestjes wel we-

| WWW.AGENDA.NL |

21-07-2009 13:51:11


REPORTAGE

ten te vinden. De locaties verdwijnen vaak net zo snel als dat ze gekomen zijn.

De beste plekken krijg je alleen via-via door. Hoe ook jij binnenkomt lees je bij deze online startpunten.

POP-UP Misschien wel het meest exemplarische voorbeeld in de hele Randstad is het Pop-Up Café, een tijdelijke hotspot. In juni ging het open, begin augustus sluit het weer. Een bewuste keuze, aldus Wendela de Vries van Meneer De Wit, de Amsterdamse galerie waarin het Pop-Up Café is gevestigd. “Het idee is afkomstig uit die kinderboeken die je open slaat en waar vervolgens alles uit springt. Sla je het boek dicht dan is het weer weg. Het concept sluit goed aan bij undergroundfeestjes. Ergens gebeurt wat, het is korte tijd superhip en het houdt er weer mee op. Om ergens anders weer op te duiken.” Volgens Wendela is er sprake van een trend. “Mensen willen niet meer naar die gigantische party’s maar juist naar kleinschalige feestjes. Mijn dochter is model en zit helemaal in de fashionscene. Die vertelt me dat het Pop-Up Café superhip is en al haar vrienden naar de feestjes komen.” <

Mymonobrow.nl Leukste Nederlandse blog. Naast aandacht voor alles wat met popculture te maken heeft, weet blogger Jan ook altijd de beste expositieopeningen of exclusieve feestjes te vinden, waar hij vervolgens gastenlijstplekken voor fixt.

| 22 JULI - 4 AUGUSTUS 2009 |

NL70_15p25.indd 27

Tipspot De nieuwste social community waar je precies kan zien wat hot en happening is. Maak een profiel aan, kijk in de agenda van je woonplaats en je kunt precies zien wat er in de stad gebeurt en welke insiders daar bij zijn. Stuur ze een berichtje, vraag of ze een +1 hebben en je hebt gelijk een date. Facebook, Twitter & Mediamatic Maak een profiel aan en zoek de locaties op die je van bovengenoemde sites hebt geplukt. Het enige wat je hoeft te doen is even vriendjes worden: et voilà. Ben je gelijk verzekerd van aanspraak bij de volgende opening!

Haagse Kunst Hubs Niet weten waar je moet zijn? Hier een aantal startpunten. Zodra je nieuwe mensen leert kennen helpen zij je wel verder op pad. Liefhertje en De Grote Witte Reus is ongetwijfeld de organisatie met de weirdste naam sinds ooit. Alles zit in het pand dat ze bestieren: winkel, expositieruimte, kenniscentrum en sociale hotspot. Hier moet je zijn voor toffe expositie-openingen van jonge creatievelingen. VillaNuts heeft zo ongeveer de volste agenda van allemaal. Of het nu film, lezingen, exposities of optredens betreft, ze zijn hier allemaal. De combinatie met studenten van de kunstacademie en het conservatorium maken dit een ideale plek om een opening te bezoeken. 1646 is de wat cryptische naam van deze internationale kunstruimte. Elke twee maanden is er een nieuwe resident (dus nieuwe openingen!). Uitstekende plek om ook eens je Engels te oefenen.

NL70 | 27

21-07-2009 13:51:33


94.5 FM OP DE KABEL

WWW.DECIBEL.NL

decibel_nl.indd 4

11-05-2009 16:22:28

NL70_15p28.indd 28

21-07-2009 13:51:50


se pdringerig bloot) doel je

Wat Caribbean Night, van 11:00 tot 05:00 uur Waar Club Live, Badhuisweg 3, Scheveningen Wanneer do, vr, za www.clublive.nl Organisatie “Onpersoonlijk uitgaan is er al genoeg!”

Drinken: Zeta

Uitbrakken

S

TEKST EN BEELD HESTER HEITE

oms is het zo’n weekend waarin je heel per ongeluk van het ene zuipfestijn in het andere belandt. Maar op zondagmiddag moet je zo langzaam aan terug keren naar de echte wereld. Want “bloody maandag” nadert. Detoxen maar. En waar kun je dat beter doen dan op de Grote Markt

Party: Caribbean Night

I

Tropische temperaturen

k verwacht een strenge dresscode, belachelijk dure drankjes en plakkerige zitplaatsen. Ik zit er naast. De voormalige club van Kim Holland is net zo laagdrempelig als de pornoster zelf. Iedereen mag er in. Het is dan ook druk. Vooral rondom het podium, waar een paaldanseres en een robotman hun kunsten tonen. Beide acts doen mijn mond open vallen. Van afschuw, in het geval van de bodybuilder. Van bewondering, in het geval van de stringstripper. Zij moet ongelooflijk gespierd zijn, om te doen wat ze doet. Al ziet ze er niet zo uit. Zelfs haar borsten zijn van normale proportie. Ook verwachtte ik een legioen aan bruine bolle billen, die bouncen alsof hun leven ervan afhangt. Ook daar zat ik er naast. De Cari-

bische, op de kruk rechts van me, is de enige met zitvlees. Verder is alleen de temperatuur aan de exotische kant. Het vele bloot wordt er extra aantrekkelijk door. Ik voel me letterlijk overdressed, maar m’n dress gaat niet uit. Er bestaat ook zoiets als teveel van het goede.

Legion bouncende bruine bolle billen ontbreekt! WATERMELOENEN Het is lady’s night. Vrouwen mogen gratis naar binnen. Mannen moeten dokken. Hierdoor besluit een aanvankelijk enthousiaste vriendin om toch maar niet mee te gaan. Te seksistisch. Niet dat mannen betalen om

halfnaakte vrouwen te zien, maar dat vrouwen daar niet voor hoeven te betalen. Drie mannelijke vrienden blijken daar minder mee te zitten. Ik bied ze een drankje aan. Een serveerster in bikini biedt ze barcardi in een watermeloen aan. Zij wint. Aan het eind van de avond vraag ik mijn vrienden om hun eindoordeel. Deze luidt: “Er is bier en de paaldanseressen zijn erg slagvaardig.” Ik concludeer hieruit dat Club Live vier sterren van ze krijgt. Ik haal er eentje af. Want, nogmaals, er bestaat ook zoiets als teveel van het goede. Wat heet. < WAAROM WEL Om het entertainment. WAAROM NIET Omdat je thuis ook nog wel een porno’tje hebt liggen. <

Kater slijten doe je chil bij Zeta! SUIKERKLONTJE Zodra de straffe winter voorbij is, is de Grote Markt afgeladen. Ook bij een gevoelstemperatuur van min 7 wagen de diehards zich al buiten op het terras. Ik ben echt van suiker gemaakt, dus ik heb een zonovergoten dag uitgekozen om mijn kater te slijten. Zelf had ik nog nooit van het fenomeen Zeta gehoord (en ja, dat ligt aan mij). Maar er kan weinig verkeerd gaan. Bier, thee en cola smaken met een beetje geluk overal hetzelfde. Toch ga ik op de vitaminetour. Vandaag betekent dat groene munt thee (zo van de plant) en een Blueberrybubbles (zo uitgeperst).

KOTS IN EEN GLAS Met de thee is niks mis. Bovendien krijg ik er nog honing bij, dus ik ben blij. Maar dan is het tijd voor de Blueberrybubbles. Op het eerste gezicht ziet de inhoud van het glas eruit alsof iemand een kilo van de paarse vruchten heeft gegeten, alles heeft uitgekost, het in een glas heeft gegoten en er vervolgens voor de gezelligheid een rietje in heeft geplant. Op het tweede gezicht ziet het er nog steeds onsmakelijk uit, maar ik heb al betaald, dus opdrinken zal ik het. Eigenlijk smaakt de Blueberrybubbles verrassend lekker. Heerlijk zelfs! Ik verrast, mijn maag vol en mijn kater bijna op z’n retour. Kortom Zeta is detox- approved! Volgende keer kom ik terug voor een biertje op zaterdagavond. GEHOORD OP HET TERRAS VAN ZETA Marjolein, 21 jaar, student “Pffffff, doe eerst maar een liter water. “ Martijn, 33 jaar, off shore manager “Weinig te beleven hier, misschien zijn daar nog lekkere chicks.”

Zeta Grote Markt 28 Tel. 070 362 26 30 Openingstijden Zo t/m woe (09.00-01.00) do t/m za (9:00-01.30)

Bas en Frits Kunnen geen zinnig woord meer uitbrengen, alleen nog maar kwijlen.

GG’tje en Rivella Hebben bijnamen voor elkaar bedacht: “Geile Gezellie” en “Een beetje vreemd maar wel lekker”.

TEKST ROSANNE KLEIN BEELD ELS MEIJER

udenten en

UITGAAN

Cherida en Ladan Zijn op een bedrijfsuitje annex schoolreisje met de paaldansacademie.

SCORE

Bediening Muziek Publiek Sfeer Dresscode Flirtfactor Entree Rookruimte

behulpzaam oude foute house paaldansers, studenten en vieze mannetjes hitsig, maar niet opdringerig zomers (lees: bloot) seksfactor bedoel je  15,- of gratis op de rode loper

| 22 JULI - 4 AUGUSTUS 2009 |

NL70_15p29.indd 29

SCORE Bediening Publiek Muziek Koffie Verse Muntthee Blueberrybubbles:

alleen binnen! typisch Grote Markthangers niet gehoord va € 2.00 € 2.00 va € 3.20 NL70 | 29

21-07-2009 13:53:02


NL70_15p30.indd 30

21-07-2009 13:53:18


DATE

Joleen & Freddy Donderdag, 20.00 uur

Op date met iemand die je nog nooit hebt gezien, je moet het maar durven. Zij durven het. Maar zijn de hooggespannen verwachtingen waargemaakt? The day after... ‘ Ik merkte dat ze me leuk begon te vinden’

TEKST EN BEELD LAURA VREUGDENHIL

FREDDY… “Het eerste wat ik dacht is: die is gezellig en open.” Hoe zag je dat? “Dat straalt ze uit. Joleen heeft iets waardoor ze het goede in het leven aantrekt. Kijk maar naar haar carrière en naar de mensen die ze ontmoet. Ik vind dat leuk. Ik heb geen trek om met een zure pruim te zitten.” Ben je nog lang met deze zoete pruim blijven zitten? “Tot twaalf uur. De gesprekken liepen soepeltjes. We hadden een klik, zeker met betrekking tot onze toekomstdromen. Zij wilde altijd al eens naar Latijns

Amerika. Om haar een voorproefje te geven, heb ik haar na het eten meegenomen naar La Bodeguita. Ik wilde haar het gevoel geven dat ze in Zuid-Amerika was. De avond vorderde en ik merkte aan haar lichaamstaal en gezichtsuitdrukking dat ze me wel leuk begon te vinden. Ik was alleen niet uit op meer. Zij is wel leuk, alleen niet helemaal mijn smaak, ik val op vrouwen met grotere ogen en een ovaal gezicht.” JOLEEN… “Hij was totaal niet wat ik verwacht had. Zijn kledingstijl viel me als eerste op. Het is iets té.”

Elke dag gebeuren er in Den Haag spannende dingen tussen voor elkaar onbekende Hagenezen. De meest bijzondere verhalen lees je hier in Stadshart. ZIE JE Hallo, Elke dag neem ik de internationale trein van Amsterdam naar Den Haag. Zo ook 14de. Rond vijf zat ik met een bekertje Kiosk thee in de eerste wagon. Een jongen met donkere krullen, een lichtgroene polo en spijkerbroek zat schuin tegenover mij te werken op een Macbook. We hadden oogcontact, maar praten durfde ik niet. Ben jij die jongen, en herinner je mij nog; lang blond haar, donkere ogen en gebloemde zomerjurk mail me dan. Misschien kunnen we een keer iets gaan drinken! -xoxo, Kirsten (kirsten.188@hotmail.com)

‘ In zijn ogen zag ik een bepaald lachje’ JOLEEN FLEER (24) marketing-stagiair

Was het te hip? “Niet echt. Hij zag er juist anders uit en wil zich duidelijk onderscheiden van de rest. Ik vond het alleen too much. Hij vertelde dat hij sportcoach was en hij sprak over gezond eten en diëten. Ik dacht shit! Ik denk nooit over eten na, sport niet en we moeten nog eten ook! Maar gelukkig stelde hij creatieve vragen. Hij vroeg me waar ik heen zou willen met een tijdmachine.

HELP Lieve iedereen, Ik zit in grote nood! 29 augustus is het alweer tijd voor Mysteryland. Het meisje waar ik al eeuwen verliefd op ben gaat ineens, en ze heeft mij meegevraagd. Alleen zijn alle kaarten uitverkocht! Shit!! Heeft iemand nog een kaartje over, die ik mag over kopen? Ik zou je eeuwig dankbaar zijn! Frederic PAALDANSEN Mannen, bedankt voor het ultieme vrijgezellenfeest! Echt waar, er had geen druppel alcohol, actie of zweet meer bij gekund. Deze avond v ergeet ik echt nooit van mijn leven! Laterz Michiel PRE VAKANTIELIEFDE Donderdag ging ik op vakantie. Op Schiphol werkten de roltrappen toen niet. Dus ik moest mijn mega hutkoffer de trap op slepen. Echt een struggle, maar niemand schoot me te hulp. Behalve jij. Nu lig ik hier op het strand tussen al die gebruinde lichamen, en kan ik alleen maar aan jou denken! Liefs Kiki

FREDDY PARINUSSA (29), fitnessinstructeur

Ik wilde niet terug in de tijd maar naar Zuid-Amerika.” En daar zijn jullie ook beland. “Ja. Hij vroeg of ik Zuid-Amerika wilde beleven, en nam me mee naar La Bodeguita. De muziek deed me zeker aan Zuid Amerika denken.”

Denk je dat hij je leuk vindt? “Weet ik niet zo goed. Ik had wel het gevoel dat hij wilde zoenen. We stonden bij de bushalte, er viel een stilte en ik zag in zijn ogen een bepaald lachje. Toen kwam de bus eraan. We hebben geen nummers uitgewisseld.”

Wil jij ook de avond van je leven meemaken? Aarzel niet, maar meld je nu aan op www.agenda.nl/denhaag/blinddate. Voor de partner en het diner zorgen wij, en ook de drank vloeit rijkelijk. Wie weet welke droompartner er op jou zit te wachten.

STOM! Yo, Afgelopen zaterdag was ik in Havana. Ik ontmoette Lynette. We waren aan het dansen en lekker aan het kletsen. Ik vroeg haar nummer, en dat kreeg ik. Maar nu heeft mijn telefoon

‘8 augustus wacht ik in de Havana klokslag 12 op je bij de toiletdame!’ het begeven, en ik heb het nummer ‘heel slim’ niet op mijn SIM-kaart opgeslagen. Lynette! Kun je je nummer mailen naar NL70, zodat ik je alsnog een keertje kan bellen? Wil je dat niet, dan ben ik 8 augustus weer in Havana en wacht ik om 00.00 uur op je bij de toiletjuffrouw. Mazzel, Andrew HOME SWEET HOME Lieffie! Het gaat helemaal goed komen! Ik ben zó blij dat we nu eindelijk een eigen huis hebben! Hou van jou! -x- Chris

Heb jij een ook mooi verhaal, ben je iemand mis gelopen of wil je een oproepje doen , mail dan naar redacteur@nl70.nl en wie weet staat jouw verhaal in de volgende NL70! | 22 JULI - 4 AUGUSTUS 2009 |

NL70_15p31.indd 31

NL70 | 31

21-07-2009 13:53:41


HOTSPOTS

Hotspots Nooit meer met die eeuwige boekenbon aankomen op een verjaardag of weer in dat zelfde tentje gaan eten of drinken. Wij zetten hier een aantal Hotspots voor je op een rij, zodat je alle nieuwe, bijzondere en niet te missen tenten van Den Haag (weer) weet te vinden. Veel plezier met snuffelen!

DEN HAAG Centrum Scheveningen

OOK UW BEDRIJF OP DEZE HOTSPOTSPAGINA? Bel dan met 070 - 7118683 of mail naar adverteren@nl70.nl

ETEN

Eetgelegenheid Eigen Stevinstraat 120 Tel. 070 - 338 86 31 Open ma t/m za 08.30 uur tot 16.00 uur zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Keuken geopend van ma t/m za van 16.00 uur tot 21.30 uur. Ontbijt en lunch: ovenwarme belegde broodjes,op italiaanse wijze gemaakte koffie en meer.... Avondeten: Dagverse maaltijden die je zelf kunt samen stellen en meer...... ook voor de kids.

SHOPPEN

Stahlecker behang Boekhorststraat 29 Tel. 070 - 346 32 09 Al sinds 1879 een begrip in Den Haag en omstreken. Honderden soorten behang direct uit voorraad leverbaar! Retro, barok, modern, klassiek, bij ons vind je het allemaal. Deskundig advies. Gratis plaktafel en-of afstoomapparaat te leen. Gratis thuisbezorgen in en om Den Haag.

www.stahlecker.nl 32 | NL70

NL70_15p32.indd 32

SHOPPEN

SHOPPEN

In deze strak ontworpen internationaal georiënteerde multi-brand fashion store komen stoere mannen, die zich even sexy en cool vinden als stijlvol en elegant. Hier vind je absolute topmerken als Dolce & Gabbana, Prada, Gucci, Christian Dior, Boss, Viktor & Rolf, Hugo, Dsquared2, Prada Sport, D&G, Versace, Iceberg, Girbaud, Miu Miu en Moncler. Een mix om van te dromen en dat alles onder één dak.

Al 10 jaar is deze multibrand luxury store toonaangevend op het gebied van schoenen en accessoires in Den Haag. Verkozen tot beste schoenenwinkel van Europa door Vogue-Pelle. Met hun brede keus uit topcollecties en hun uitgebreide service, is het voor vrouwen, mannen en hun kinderen een luxueus avontuur.

Credo Hoogstraat 17 Tel. 070 - 345 16 17 Dagelijks geopend

De Rode Loper Hoogstraat 26 Tel. 070 - 365 02 55 Dagelijks geopend

SHOPPEN

Staaten Generaal mannenmode Hoogstraat 27 Tel. 070 - 365 34 39 Sinds november 2006 gevestigd aan de Hoogstraat heeft deze modisch klassieke herenmodezaak snel naam gemaakt in Den Haag. Los van merken als Strellson, Hugo Boss, Profuomo en Boston Brothers heeft Staaten Generaal internationaal georienteerde fashion elementen aan hun eigen huiscollectie verbonden.

SHOPPEN

ETEN

SHOPPEN

Shop till you drop in 150m2 puur woonplezier in hartje Scheveningen. Voor hippe lampen, heerlijke banken, mooie kasten, tafels, stoelen, spiegels, tapijten, antiek, curiosa, wijnrekken en een breed assortiment aan cadeaux en woonaccessoires kom je naar de Stevinstraat in Scheveningen!

Early bird’s aktie: Als u tussen 17:30-19:00 een Today menu (4 gangen voor  35,00 p.p.) bestelt krijgt u ook nog eens 25% korting op de gehele rekening. (Om in aanmerking te komen voor de Early bird’s aktie, dient het hele gezelschap deel te nemen aan ons Today menu) www.nohrestaurant.nl

Kleding om je lekker in te voelen! Eigentijds, modieus en betaalbaar. Gemaakt van natuurlijke materialen... katoen, zijde, ramee, hennep. Voor volwassenen, kinderen en baby’s, voor haar en hem. Voor iedereen voor wie natuur belangrijk is. www.theearthcollection.com

Kietschenberger Stevinstraat 210 Tel. 070 - 322 32 08 Open di t/m vr 10.00u – 18.00u. za 10.00u – 17.00u

NOH Modern Japanse Kitchen Prinsestraat 77 Tel. 070 - 363 33 20 Open di-zo 17:30-22:30

The Earth Collection Molenstraat 49 Tel. 070 - 392 37 65 Open wo en vr : 10:30 - 18:00, do: 12:00 20:00, za: 10:00 - 17:00, zo :12:00 - 17:00

| WWW.AGENDA.NL |

21-07-2009 13:54:16


SHOPPEN

Acme Palaceplein 11, Scheveningen (naast Pathe bioscoop). Tel. 070-3587589 Acme Trendz Store is dé plek voor hippe kledingmerken zoals Ed Hardy, Famous, Miami Inc, Rock Star Baby en Christian Audigier. Behalve kleding en accessoires vind je er een uitgebreide topcollectie aan film, muziek, game, gadget en Disney merchandise! Online shop met 6000 producten vind je op: www.acmetrendz.com

ETEN

Sodafine Pieterstraat 10, Den Haag Hofkwartier Tel. 070 - 364 86 86 Open di t/m za vanaf 17.00 uur. Kom deze zomer lekker ontspannen op ons dakterras! Heerlijk beschut en rustig in hartje centrum. Drie gangen menu 30,- Euro. Geniet van de zomer!

www.sodafine.nl

SHOPPEN

ETEN

De CBW erkende woonwinkel met filialen in Den Haag, Haarlem en Alkmaar (online-shop). De inrichting van de Schatkamer is een combinatie van basic goed betaalbare meubelen met kleurrijke woonaccessoires. Handig om te weten: Wij hebben een bezorgservice voor de shoppers onder ons. Graag tot ziens!

Een snoepwinkel voor iedereen vol cadeaus en bijzondere spullen voor in en om het huis. Je wordt er gewoon blij van. Om dit feest compleet te maken worden je aankopen ook nog eens op een persoonlijke manier ingepakt.

Schatkamer Grote Marktstraat 18 Tel. 070 - 356 26 55

www.schatkamer.com

Kado om de hoek Hogewal 1 links Tel. 070 - 392 08 18 Open. zo-ma: 11:00-18:00, di-wo-vrij: 10:00-18:00, do.: 10:00-21:00, za.: 10:0018:00.

www.kadoomdehoek.nl

IS UW BEDRIJF GENOEG VOOR DEZE PAGINA?

HOT

advertentie

STOERE BISTRO MET EEN VLEUGJE CHIC LUNCH • DINER TROUWEN • FEESTEN BUSINESS Frederikstraat 36

den Haag t 070-3659550 OEGSTGEEST – NOORDWIJK – DEN HAAG HAARLEM AMSTERDAM overige–vestigingen oegstgeest - noordwijk - haarlem - amsterdam

Voor adressen en openingstijden

WWW.KOETJESENKALFJES.COM | 22 JULI - 4 AUGUSTUS 2009 |

NL70_15p32.indd 33

NL70 | 33 koetje en kalfjes nl70 10 juni.indd 1

05-06-2009 15:45:38 21-07-2009 13:54:33


advertentie

enthousiaste

Stagiaires Gezocht Koffiezetten en kopiëren, doe je misschien bij andere stages, maar niet bij NL! Per 1 september hebben we plek voor 2 web stagiaires en 1 Nl70 stagiair, die het zien zitten om de redactie van ons uitgaansmagazine te versterken. Taken - Je interviewt en schrijft je eigen artikelen (redactie). -Je stelt het beste nieuws en de leukste uitgaanstips samen. -Je vult de agenda met de leukste exposities, theatervoorstellingen, festivals en concerten. -Je schrijft de nieuwsbrief (web). Kortom je speelt een grote rol bij de invulling van NL70 en het up to date houden van de online uitgaansportaal: agenda.nl. Eisen - Je bent regelmatig zelf in het uitgaansleven te vinden. - Je hebt een vlotte pen; kunt en wil schrijven. - Je kunt zelfstandig werken en prioriteiten stellen. - Je bent enthousiast, werkt hard en wil niets anders dan bij-

Stagiaire adv NL.indd 1

NL70_15p34.indd 34

dragen aan de beste en leukste uitgaanssite van de stad. Wij vragen dat je het leuk vindt om een volwaardig lid van onze redactie te zijn, dat je ontzettend leergierig en fantasierijk bent en dat je beschikbaar bent voor een periode van minimaal 4 maanden achtereenvolgend. Wij bieden een stage bij een super jong blad, veel verantwoordelijkheid, een gigantisch dakterras en een geweldige leerervaring. En stagevergoeding van € 250,- per maand. Is dit alles jou op het lijf geschreven, mail dan je brief & CV naar Jainy Gans via jainy@nl70.nl voor de NL70 redactie stage. En naar Inge Schut via inge@nlunlimited.nl voor de web stage.

21-07-2009 12:27:05

21-07-2009 13:54:53


advertentie

De stadsagenda

3X

NIET TE MISSEN

limited edition

Muziek BEELD PAUL HILKENS

Marike Jager

summer of love

Ook dit jaar slaan het Openluchttheater Zuiderpark en Paard van Troje hun handen ineen voor een reeks fantastische concerten in de buitenlucht. Vanavond is Marike Jager aan de beurt voor haar openlucht optreden. Om de fraaie popmuziek van deze singersongwritster kan je eigenlijk niet meer heen. Vanaf het moment dat ze de Grote Prijs van Nederland in 2003 heeft gewonnen, blijft ze de muziekwereld bestoken met haar fijne liedjes. Dit najaar staat zelfs een theatertour op het programma. Deze avond is eigenlijk dus al een voorproefje hierop… Openluchttheater Zuiderpark, za 25 juli (20:30) € 15,-

Festival

Schollenpop w w w. b a d a b i n g . e u

limited edition

1-8 staand 43x123 (women).indd 1 13-02-2009 17:10:27

Schollenpop is hét perfecte muziekfestival. Midden in de zomer genieten van goede muziek vlakbij het strand en de zee. En dat allemaal voor niks, nada, niente! Dit is alweer de 13e van het popfestival. Voor de mensen die nog nooit zijn geweest, maar zeker ook voor de mensen die dit jaar wéér willen gaan: dit jaar overtreft alle voorgaande jaren! Van Dik Hout, De Staat, Delain, Miss Montreal, The Levi’s (zie foto) en nog vele anderen zullen schitteren op het Zuiderstrand. Mocht je oververhit raken van deze line-up, no sweat. Neem je bikini of zwembroek mee voor een verkwikkende duik in de Noordzee. Zuiderstrand, za 1 augustus (13:00) Gratis

summer of love

Nacht

Blue Nood Club

w w w. b a d a b i n g . e u

Precies veertig jaar geleden zat de hele wereld aan de buis gekluisterd toen Neil Armstrong als eerste mens zijn voetstappen op de maan achter liet. En weer precies tien jaar daarvoor werd de maan voor het eerst van de achterkant gefotografeerd. Juist daarom staat deze editie van Blue Nood Club helemaal in het teken van de ruimtevaart tijdens de Fly Me To The Moon Celebration. Tijd voor de moonwalk - je persoonlijke eerbetoon aan de wijlen King of Pop uiteraard - op de de overheerlijk spacefunk met sci-fi-sounds van Space Cowboy Jen Min Lau en Draai-o-naut Bob van Dijk. SuperMarkt, zo 26 juli (22:00) Gratis

| 22 JULI - 4 AUGUSTUS 2009 | 1-8 staand 43x123 (man).indd 1 NL70_15p35.indd 35

13-02-2009 17:07:56

AGENDA

KONINGINNEDAG

34

MUZIEK

Pop enzo Klassiek Jazz

36 36 36 36

FESTIVAL

36

NACHT

37

STRAND

38

GAY

39

TONEEL & MUSICAL DANS EXPO

Nieuw Ook te zien

39 39 39 39 39

CHECK OOK

41

HOT TICKETS TOM JONES

Ahoy

6 okt

DREAM THEATER

Ahoy

7 okt

PIXIES Heineken Music Hall 13 okt ELTON JOHN

Ahoy

17 okt

MASSIVE ATTACK Heineken Music Hall 27 okt NOVASTAR Heineken Music Hall 29 okt SPANDAU BALLET Heineken Music Hall 1 nov JONAS BROTHERS

Ahoy

13 nov

FRANZ FERDINAND Heineken Music Hall 22 nov UB40

Ahoy

1 dec

ELVIS PRESLEY IN CONCERT

Ahoy

24 feb

LAATSTE KAARTEN! COLDPLAY

Goffertpark DEPECHE MODE

Ahoy

9 - 10 sept 30 nov

POWERED BY NL70 | 35

21-07-2009 12:34:19


MUZIEK

MUZIEK Pop enzo wo 22 juli

ASTA DANCE VENUE

Jamsessie

Open podium voor iedereen. 22:00 Gratis LOKAAL VREDEBREUK

Roel Sarneel and Friends Deze singer-songwriter beklimt maandelijks het podium, samen met vrienden. 21:00 Gratis

FESTIVAL

MUSICON

Jamsessie

Onder leiding van Febby Tasiran. 20:00 Gratis CAFÉ DE PATER

Patersessie

Van jazz tot pop tot wereldmuziek. 23:00 Gratis

LOKAAL VREDEBREUK

LOKAAL VREDEBREUK

Met Albino Cooks From Hell. 21:00 Gratis

Laat je verrassen door nieuw talent, of laat zelf je kunsten zien. 21:00 Gratis

Live Lokaal

OPENLUCHTTHEATER ZUIDERPARK

Openluchttheater Zuiderpark meets Paard van Troje

Jam Lokaal

CAFÉ DE PATER

Met Marike Jager. 20:30 € 15,MUZIEKCAFÉ DE PAAP

do 30 juli

Live in de Paap

HAAGS POP CENTRUM

CAFÉ DE PATER

Semi-akoestische jamsessie met percussionist en drummer Antal Steixner. 21:00-24:00 Gratis

Met The Groove. 22:00 Gratis

Reggae, hiphop en r&b sessie

LOKAAL VREDEBREUK

CAFÉ RESTAURANT ROOTZ

Blues Surprise. 21:00 Gratis

Rootz Live

MUZIEKCAFÉ DE PAAP

CAFÉ DE VINGER

SEPTEMBER

Met Blue Balls. 22:00 Gratis

Met doMi. 21:00 € 3,-

Met Lucky Joker en Adolf Butler. 23:00 Gratis

Live in de Vinger do 23 juli

Plein Binnen

HAAGS POP CENTRUM

SUPERMARKT

Semi-akoestische jamsessie met percussionist en drummer Antal Steixner. 21:00-24:00 Gratis

Met Pitch Blond, Alpha 606, Jaques de la Disque en dj Mevrouw Sneep. 23:00 Gratis

HPC Jamsessie

Plein Binnen

LOKAAL VREDEBREUK

THOM’S INN

Met Jumpin’ Dukes. 21:00 Gratis

Iedere zaterdag een ander optreden. 22:00-24:00 Gratis

JP Blues Lokaal MUZIEKCAFÉ DE PAAP

Live in de Paap

Met De Mooie Meneren. 22:00 Gratis CAFÉ DE VINGER

Punk in de Vinger

Met 2 Sick Monkeys en Dead Subvert. 21:00 € 4,vr 24 juli BAZART

Bazart Live

Met Rene SG, Bloedkop en Cheap Thrills. 21:00 € 4,50

Zaterdagavondmuziek

DE ZWARTE RUITER

Plein Binnen

Met ReBelle en Scary Mary. 23:00 Gratis zo 26 juli CAFÉ DE PATER

Funk avond

Een serie zomerconcerten op de Walter Boerweide voor alle Hagenaars. 15:00-17:00 Gratis di 28 juli NIEUWE KERK DEN HAAG

Lunchconcert

De concerten worden gegeven door veelbelovend talent van het laatste Prinses Christina Concours. 12:30 Gratis Jazz wo 22 juli

Live in de Paap

SUPERMARKT

vr 31 juli

HPC’s muziekcafé

MUZIEKCAFÉ DE PAAP

Live in de Paap

do 30 juli CAFÉ DE PATER

Salsa- en latin jazzsessie

Diverse muzikanten laten hun kunnen zien en vooral horen. 23:00 Gratis vr 31 juli HEERE DIE HAGHE

Jamsessie

Onder leiding van Udo van Boven. 21:30 Gratis

do 23 juli CAFÉ DE PATER

Moderne jazz en allerlei afwijkende jazzstijlen. Met Rogier Schneeman. 23:00 Gratis

zien en vooral horen. 23:00 Gratis

HEERE DIE HAGHE

vr 24 juli

Jazz sessie

za 1 augustus

Jazzsessie

Met Ben van den Dungen en het Udo van Boven Trio. 20:00 Gratis

Verfrissende live show, vol ska, soul, reggae en vooral veel relaxte tempo’s en ritmes. Met een live optreden van Spawn. 22:00 Gratis

Onder leiding van Udo van Boven. 21:30 Gratis

MUSEUM BEELDEN AAN ZEE

Ska and Soul Injection

za 1 augustus MUZIEKCAFÉ DE PAAP

Live in de Paap

wo 29 juli

THOM’S INN

Open podium voor iedereen. 22:00 Gratis

Fijne jazzoptredens in de buitenlucht. O.l.v. Yemooda, E-Hook en WipeOut. Industrial Jazz Session met Funckarma. 20:30 Gratis

HEERE DIE HAGHE

Met Romagna. 23:00 Gratis

Jamsessie

Jazz in het Zuiderpark

SUPERMARKT

Optredens van verschillende bands. 22:00 Gratis

ASTA DANCE VENUE

OPENLUCHTTHEATER ZUIDERPARK

CAFÉ DE PATER

TIP Salsa- en latin jazzsessie Diverse muzikanten laten hun kunnen

Met Starchild (zie kader). 22:00 Gratis

Vrede Jazz Session

Jazz Night

Heerlijke, verfrissende jazz. 21:30 Gratis

HAAGS POP CENTRUM

Met The Breathtaking Angels. 21:30 Gratis

Georganiseerd door de studenten van het Haags Conservatorium. 21:30 Gratis

Culturalis Haagsche Boschconcerten

JP Blues Lokaal

Met Bowie Band. 22:00 Gratis

Haal je kilt maar weer uit de kast. Met Simply Green. 21:00 Gratis

Irish Folk

HAAGSE BOS, NEDERLAND

HPC Jamsessie

Met Apache Sound. 23:00 Gratis

di 28 juli LOKAAL VREDEBREUK

Klassieke muziek zo 26 juli

Patersessie

Van jazz tot pop tot wereldmuziek. 23:00 Gratis

di 4 augustus LOKAAL VREDEBREUK

Zaterdagavondmuziek

Met Nederlandstalige pop/rock van Immens. 22:00-24:00 Gratis

Jamsessie

CAFÉ DE PATER

Jazz sessie

Moderne jazz en allerlei afwijkende jazzstijlen. Met Namyuol Cho. 23:00 Gratis za 25 juli HEERE DIE HAGHE

Jazzsessie

Met Martijn van Iterson en het Udo van Boven Trio. 20:00 Gratis zo 26 juli

zo 2 augustus

Jazz aan zee

In samenwerking met Prospero. Met Eric Vloeimans en Gatecrash. 16:00 € 10,HEERE DIE HAGHE

Jazzsessie

Met Ben van den Dungen en het Udo van Boven Trio. 20:00 Gratis CAFÉ HOPPERS

Hoppers Jamsessie

Elke 1e en 3de zondag een verrassende jazzjam. 14:30-17:30 Gratis

HAAGS POP CENTRUM

HEERE DIE HAGHE

HOLLAND CASINO SCHEVENINGEN

Met Poison Ivy en NgM. 21:30 Gratis

Met Martijn van Iterson en het Udo van Boven Trio. 20:00 Gratis

Loungjazz met zangeres Tamara Maria. 17:00-21:00 Gratis

HPC’s muziekcafé

Jazzsessie

LOKAAL VREDEBREUK

Jazz op zondag

Live Lokaal

HOLLAND CASINO SCHEVENINGEN

MUZIEKCAFÉ DE PARAPLU

MUZIEKCAFÉ DE PAAP

Loungjazz met zangeres Tamara Maria. 17:00-21:00 Gratis

Verschillende liveoptredens. 19:00-21:00 Gratis

Met Caramel. 22:00 Gratis

MUZIEKCAFÉ DE PARAPLU

PAARDCAFÉ

Verschillende liveoptredens. 19:00-21:00 Gratis

Jazz op zondag

Met Note Music. 21:00 Gratis

Live in de Paap

Live Jazz

Plein Open Pre Party

Om Plein Open alvast lekker van start te laten gaan. 19:00 Gratis

ma 27 juli THE HARBOUR CLUB

za 25 juli NESTRUIMTE DCR

The Harbour Club Jazz Sessions

Opening van hete zomer project van Rene Jansen. Met John Dear Mowing Club. 16:00 Gratis

THE HARBOUR CLUB

De Tuin der Lusten

Wekelijkse uitvoeringen door een fris jazzensemble. 19:00 Gratis

Cover- en tributes bands zijn hot! Het stikt inmiddels met competities als Battle Of The Coverbands. Dit soort bands zijn ook ergens noodzakelijk. Zeker wanneer de originele band of artiest zelf het podium niet meer beklimt. Om de fans toch te plezieren zijn er gelukkig genoeg varianten om uit te kiezen. In de Paap staat vanavond Starchild, een heuse Kiss tribute band. Alle bekende hits zullen voorbij komen, maar dit viertal schuwt ook de minder bekende nummers niet. Haal de schmink maar te voorschijn en dos je volledig uit voor een avond vol classic rock! Muziekcafé De Paap, vr 31 juli (21:00) Gratis

NL70_15p36.indd 36

FESTIVAL

Plein Open

Zie kader. Spuiplein, Turfmarkt en Grote Markt, 25 juli 14:00 Gratis

Milan Festival

Groots Hindoestaans multicultureel festival. Met Boris, Gulan Ganjawala, Alka Yagnik en vele anderen. Zuiderpark, 31 juli t/m 2 augustus 16:00-23:00 € 3,-

Frank In Person

Starchild

36 | NL70

Live Jazz

Waan je terug in de tijd van Las Vegas, films, romantiek en stijl. 19:00 nnb

| WWW.AGENDA.NL |

21-07-2009 12:32:54


wo 22 juli

DE BOTERWAAG

Salsa Avond

Met dj Kees. 21:00-01:00 Gratis THAI PRINCESS

Karaoke

Zingen en swingen. 18:00 Gratis do 23 juli COCOON

Hurricane Sound

Dance, r&b, reggae en reggaeton met mc Skinny Scotty en dj Bruyah. 24:00-05:00 € 5,DANZIG

Danzig Studenten Avond

Plein Open

Op zaterdag 25 juli bruist de Haagse Binnenstad like there’s no tomorrow. Grootse en nieuwe bands betreden de podia op Spuiplein en Turfmarkt. En enkele kroegen aan de Grote Markt worden bezet voor het onderdeel Plein Binnen. Naast Pete Philly & Perquisite en Ziggi zullen ook bands als Starcatcher, Klopje Popje en The Ties optreden. Op de festivalmarkt kun je allerlei hebbedingetjes vinden, er zijn verschillende eet- en drinkkraampjes en voor de kinderen is er een groot springkussen. Mocht jij altijd al gedroomd hebben van een Meet en Friet met Pete Philly & Perquisite, beantwoordt dan de Plein Open prijsvraag op de officieele website. Spuiplein, Turfmarkt en Grote Markt, za 25 juli (14:00) Gratis vr 24 juli COCOON

Friday Dance

Muziek van dj Bo. 22:00-04:00 Gratis

Dance, klassiekers, Top 40 met Marcel T en Marc de Roo. 23:00-05:00 € 5,-

HAVANA

DANIELZ

Eclectische stapavond. 23:00-03:00 Gratis

Classics, club, house, disco en r&b. Met Vinnie en Rico. 22:00-05:00 Gratis

Cuban College MALIEHUISJE

Dansavond

Lekker divers, dus het kan allemaal. 22:00-05:00 € 5,MUNDIAL TROPICAL

Danielz Friday

DANZIG

Gewoon gezellig

Ouderwets Haags stappen. 22:00-05:00 Gratis

Zoukzone

THE GAME FAMILY

MUSICON

Combineer het beste van twee werelden: dansbare muziek en gaming. 20:00-01:00 € 7,50

Met verschillende zouk-dj’s. 22:00 Gratis

Salsa Dansavond

Onder leiding van Lucio. 21:00 Gratis PAARD VAN TROJE

Club Mad

Met De La Sarge’s Sarmin Only. 23:00 € 5,SQUARE R*B*C

Sold Out

The All New After Shopping Experience, met Joshua Walter, Mr. Speak en Lars Vegas. 21:00 Gratis SUPERMARKT

Dansen in de SuperMarkt Alle voetjes op de dansvloer. Met dj Schmutzi. 23:00 Gratis SYNDICAAT

Fusion Dans Avond

Neo-tango, sevillanas en salsa. 21:00-01:00 Gratis THAI PRINCESS

Karaoke

Zingen en swingen. 18:00 Gratis WESTWOOD

Sorority House @ Woodpeckers’ Society

Wekelijks de lekkerste house beats. 23:00-04:00 Gratis

| 22 JULI - 4 AUGUSTUS 2009 |

NL70_15p36.indd 37

Wekelijkse stapavond met dj’s Bou en Roy. 19:00-05:00 Gratis

Op deze avond kun je je haar lekker los gooien. 22:00-04:00 € 5,SUPERMARKT

Tot diep in de nacht met dj Lars of Bas van der Wildt. 23:00-04:00 Gratis

Alle voetjes op de dansvloer. Met dj Pica. 23:00 Gratis

Disco Wii

Body Music

Met RiskSoundSystem en Arshad. 22:00-04:00 € 4,SUPERMARKT

Tabass-Co: Saucy Dance Beatz

Oud en nieuw vinyl met jazzy sounds wordt onder de naald gelegd door dit frisse dj-collectief. 23:00 Gratis

TIP

THAI PRINCESS

Mix van dance, latin, urban, classics in Cubaanse stijl. 23:00-04:00 Gratis

Zingen en swingen. 18:00 Gratis

Jazzy soul van Jen Min Lau en wisselende gasten. 22:00 Gratis

Summer Sale

Deze zomer moet je hier op zaterdagavond zijn voor de uitverkoop! 23:00 € 4,PAARD VAN TROJE

The Beach Goes On

Blue Nood Club

ma 27 juli SYNDICAAT

Tango-oefen-café

Voor de minder ervaren tango dansers. 21:00-23:00 Gratis CAFÉ DE VINGER

Mindfuckmondays

Reflection, Langweiligkeit, Acidos en Crème Organization zorgen voor dj’s en live acts. 20:00-00:00 € 2,di 28 juli

wo 29 juli DE BOTERWAAG

Salsa Avond

Dansen op zwoele klanken en opzwepende ritmes. 21:30 Gratis SYNDICAAT

Tango-café

Met dj Kees. 21:00-01:00 Gratis

Summer Vibes

Super Saturday

Classics, club, house, disco en r&b. Met Vinnie en Rico. 22:00-05:00 Gratis

Mellow Moods

Swingende salsa ritmes. 21:00-01:00 € 3,-

Met R-cash, Canta, Miss Nycole en anderen. 20:00-04:00 € 5,-

DANIELZ

Dj’s, cocktails en lounge. 23:00 € 10,-

Salsa-party

Sexy Village

Saturday Night Fever

Play Funny Boy

SYNDICAAT

CAFÉ BASKUUL

PAARD VAN TROJE

Van indie tot electro. En alles wat daar tussen zit. 23:00 Gratis

ONEFOUR

za 25 juli

Dance classics en Top 40 met Marcel T en Marc de Roo. 23:00 € 5,-

Dj Jasper Weeda

Mid-Summer Classics Party met BBQ. 21:00-03:00 Vanaf € 10,-

Champagne Clubnight

COCOON

PAARDCAFÉ

OCKENBURGH ACTIVE

Zuid-Amerikaanse klanken van de salsa, zouk, merengue en bachata zetten je heupen in beweging. 21:30-01:00 Gratis

Triple M met Lucien Foort, Peter van Leeuwen en DelaSarge. 23:00-04:00 € 4,-

Different Dance Date

Ben je miniMAL?

Disco Doof met Jacques de la Disque et amis. 23:30 € 4,-

Op verzoek van velen organiseert dj SX een 80’s dansavond. 21:00-01:30 € 3,-

Salsalòn

Fly Me To The Moon met SF-Bob van Dijk en Space Cowboy Jen Min Lau. 22:00 € 7,50

Le Paris haalt de zomer naar binnen met de beste club, electro en house. 23:00-05:00 € 5,-

Zomaar Gasten

Soul Taxi

HAVANA

CLUB TOFF

Lekker divers, dus het kan allemaal. 22:00-05:00 € 5,-

Zie kader. 23:00 Gratis

MUSICON

ONEFOUR

CLUB LE PARIS

ONEFOUR

Salsa van dj El Chaval. 23:00-05:00 € 5,-

Latin Lounge

CAFÉ SCHLEMMER

MALIEHUISJE

Dansavond

Lekker divers, dus het kan allemaal. 22:00-05:00 € 5,-

Dansavond

Zingen en swingen. 18:00 Gratis

Karaoke

Clubavond met dj Eelco Fromage. 23:30-04:30 € 4,50

Avond gevuld met dance, latin, urban, classics en top 40 muziek. 23:00-04:00 Gratis

COCOON

THAI PRINCESS

Tot diep in de nacht met dj Lars of Bas van der Wildt. 23:00-04:00 Gratis

Thank God it’s Friday

zo 26 juli

MALIEHUISJE

COCOON

WESTWOOD

HAVANA

Karaoke

Groot feest der herkenning. Allerlei hits uit diverse genres komen voorbij. 23:30 € 5,-

HAAGSCHE KLUIS

Nachtkluis

Dansen in de SuperMarkt

HAVANA

Disco & Classics Party

SQUARE R*B*C

Saturday @ Square

HAAGSCHE KLUIS

Hot Spot

Dansen op zwoele klanken en opzwepende ritmes. 21:30 Gratis

Tango-café

SQUARE R*B*C

Nachtkluis

NACHT

SYNDICAAT

DANZIG

Saturday Night

Festival op het strand van Scheveningen. Met De Staat, Miss Montreal, Delain en vele anderen. Zuiderstrand, 1 augustus 13:00-00:00 Gratis

NACHT

Schollenpop

FESTIVAL

AGENDA

THAI PRINCESS

Karaoke

Zingen en swingen. 18:00 Gratis

Ben je miniMal of Ben je Cheap?!

Voor het geval je het nog niet door had: we leven in crisis. De financiële crisis is dominant in het nieuws en is vaak het onderwerp van een ‘goed gesprek’. Fuck the crisis, the show most go on, en het nachtleven ook! Dus in plaats van Ben je miniMal? kun je 24 juli naar de speciale crisiseditie: Ben je Cheap? Deze avond betaal je dan ook nul euro om binnen te komen. Da’s mooi toch? En cheap! Met Ziggy Stardust, Olie One Kenolie, Sigward, Len Konings kun je al dansend je zorgen vergeten en genieten van een cheapass topavond. OneFour, vr 24 juli (23:00) Gratis

do 30 juli COCOON

Hurricane Sound

Dance, r&b, reggae en reggaeton met mc Skinny Scotty en dj Bruyah. 24:00-05:00 € 5,DANZIG

Danzig Studenten Avond Muziek van dj Bo. 22:00-04:00 Gratis HAVANA

Cuban College

Eclectische stapavond. 23:00-03:00 Gratis

NL70 | 37

21-07-2009 12:33:12


NACHT

NACHT

zo 2 augustus

do 30 juli

COCOON

Latin Lounge

MALIEHUISJE

Dansavond

Salsa van dj El Chaval. 23:00-05:00 € 5,-

Lekker divers, dus het kan allemaal. 22:00-05:00 € 5,-

HAVANA

BEELD LUCY ATKINSON

MUNDIAL TROPICAL

Zoukzone

Met verschillende zouk-dj’s. 22:00 Gratis MUSICON

STRAND

Salsa Dansavond

Onder leiding van Lucio. 21:00 Gratis PAARD VAN TROJE

Club Mad

Met De La Sarge en Dirty Priest. 23:00 € 5,SQUARE R*B*C

Sold Out

The All New After Shopping Experience, met Joshua Walter, Mr. Speak en Lars Vegas. 21:00 Gratis

Broken House Party

“A party where the house has already been trashed, the damage is already done, the foundations split open and the remains left.” Klinkt goed? Dan kun je eind deze maand in je lol op! Verwacht het onverwachte als YobKiss achter de draaitafels staan of het Nieuw-Zeelandse Batrider (zie foto) het podium beklimt. Je bent wel gewaarschuwd. Geniet nog even van de laatste Bazart-avond want de hele maand augustus zijn ze gesloten. Bazart, vr 31 juli (22:00) € 4,50

SUPERMARKT

DANZIG

WESTWOOD

Alle voetjes op de dansvloer. 23:00 Gratis

Ouderwets Haags stappen. 22:00-05:00 Gratis

Clubavond met dj Eelco Fromage. 23:30-04:30 € 4,50

Dansen in de SuperMarkt SYNDICAAT

Gewoon gezellig

Fusion Dans Avond

THE GAME FAMILY

THAI PRINCESS

Combineer het beste van twee werelden: dansbare muziek en gaming. 20:00-01:00 € 7,50

Zingen en swingen. 18:00 Gratis

HAAGSCHE KLUIS

WESTWOOD

Tot diep in de nacht met dj Lars of Bas van der Wildt. 23:00-04:00 Gratis

Neo-tango, sevillanas en salsa. 21:00-01:00 Gratis

Karaoke

Sorority House @ Woodpeckers’ Society

Wekelijks de lekkerste house beats. 23:00-04:00 Gratis

Disco Wii

Nachtkluis

HAVANA

Thank God it’s Friday

CLUB LE PARIS

Flavourz

Experience the New Flavourz of Sound met Funkfreakers b2b Sunny S. 22:00-05:00 € 10,COCOON

Saturday Night Fever

Dance classics en Top 40 met Marcel T en Marc de Roo. 23:00 € 5,DANIELZ

Super Saturday

BAZART

Avond gevuld met dance, latin, urban, classics en top 40 muziek. 23:00-04:00 Gratis

Zie kader. 22:00 € 4,50

LOKAAL VREDEBREUK

DANZIG

COCOON

Met dj Big Fatzo. 22:00 Gratis

Wekelijkse stapavond met dj’s Bou en Roy. 19:00-05:00 Gratis

vr 31 juli

Broken House Party Friday Dance

Dance, klassiekers, Top 40 met Marcel T en Marc de Roo. 23:00-05:00 € 5,DANIELZ

Danielz Friday

Classics, club, house, disco en r&b. Met Vinnie en Rico. 22:00-05:00 Gratis

Dans Lokaal MALIEHUISJE

Dansavond

Lekker divers, dus het kan allemaal. 22:00-05:00 € 5,MORLOCK GALLERY

Morlock Night

Met dj EBG III en Master Gieda. 23:30 Gratis PAARD VAN TROJE

Zomaar Gasten

Dance-avond. Indie Hague met Mono & Mrs. 23:30 € 4,SQUARE R*B*C

SYNDICAAT

Tango-oefen-café

Voor de minder ervaren tango dansers. 21:00-23:00 Gratis CAFÉ DE VINGER

Mindfuckmondays

Reflection, Langweiligkeit, Acidos en Crème Organization bieden dj’s en live acts. 20:00-00:00 € 2,di 4 augustus COCOON

Dj’s, cocktails en lounge. 23:00 € 10,SYNDICAAT

Classics, club, house, disco en r&b. Met Vinnie en Rico. 22:00-05:00 Gratis

Saturday Night

STRAND do 23 juli

BAREFOOT BEACH BAR & CLUB

Bluessessie

Elke donderdag verschillende live bands. 20:00 Gratis vr 24 juli BAREFOOT BEACH BAR & CLUB

F*ckers on the Beach

za 25 juli BOULEVARD SCHEVENINGEN

THAI PRINCESS

Professionele wakeboarders zullen spectaculaire demo`s verzorgen en een wedstrijd houden. 11:00 Gratis

Zingen en swingen. 18:00 Gratis

SQUARE R*B*C

BEACHCLUB FRIENDS

CLUB TOFF

Op deze avond kun je je haar lekker los gooien. 22:00-04:00 € 5,-

Het grootste latin house feest op het strand. Met Afrojack, Kid Kaio, Leroy Styles en anderen. 20:00-04:00 € 15,-

Different Dance Date Jazzy soul van Jen Min Lau en wisselende gasten. 22:00 Gratis

Saturday @ Square

THAI PRINCESS

Karaoke

Zingen en swingen. 18:00 Gratis

zo 26 juli BAREFOOT BEACH BAR & CLUB

Mad House - The Beach Edition

Dj Jean weet met een lekkere lineup weer een super strandfeest te verzorgen. Ook met Kid Kaio, Marvelous K. en vele anderen. 15:30-01:00 € 20,-

Corona Wakeboard Tour

BRUNOTTI BEACHHOUSE

Sneakerz on the bBeach Met Lucien Foort, Bingo Players, Groovenatics en anderen. 18:00-00:30 € 15,-

Brandend Zand Festival

Groot feest der herkenning. Allerlei hits uit diverse genres komen voorbij. 23:30 € 5,-

The Beach Goes On

Het belooft een zomers feestje te gaan worden met een lekkere line-up. 22:00-04:00 € 12,50

Corona Wakeboard Tour

Deep house, tech house, minimal, electro, breakbeat, detroit techno, dubstep en meer. Met Hilbert Stoon, Jessín, Khalil en anderen. 12:00-05:00 Gratis

Lekker divers, dus het kan allemaal. 22:00-05:00 € 5,-

Gaaf!

BOULEVARD SCHEVENINGEN

Mix van dance, latin, urban, classics in Cubaanse stijl. 23:00-04:00 Gratis

Dansavond

ZIPPERS BEACH

Met Billy de Klit, Quintino, Leroy Styles en anderen. 22:00-04:00 € 15,-

STRANDCLUB DE KARAVAAN

MALIEHUISJE

Alles wat je bedenkt bij een strandfeest, is hier te vinden. Met Logita, dj Astronomix vs. Freaquencies en anderen. 21:00-04:00 € 10,-

PIER 32, SCHEVENINGEN

HAVANA

Hot Spot

Fullmoonfestival

Professionele wakeboarders zullen spectaculaire demo`s verzorgen en een wedstrijd houden. 11:00 Gratis

Tot diep in de nacht met dj Lars of Bas van der Wildt. 23:00-04:00 Gratis

Nachtkluis

STRANDPAVILJOEN ZEEROB

BOULEVARD SCHEVENINGEN

Hard feesten in het zand met de beste club, electro, funk, groove, house en latin. 19:00-01:00 € 15,-

Professionele wakeboarders zullen spectaculaire demo`s verzorgen en een wedstrijd houden. 14:00 Gratis

HAAGSCHE KLUIS

Voetzoekers - dagje strand

Fuck the beat!

PAARD VAN TROJE

Karaoke

NL70_15p36.indd 38

Met Len Kønings, Sigward, Stiller & Laudrurer en vele anderen. 16:00-01:00 nnb

Friday @ Square

Hier begint je weekend pas echt. 22:00-04:00 € 5,-

38 | NL70

ma 3 augustus

Swingende salsa ritmes. 21:00-01:00 € 3,-

TIP

Spektaculair voetbaltoernooi op het strand waar er maar één de winnaar kan zijn. 10:00 Gratis STRANDCLUB DE KARAVAAN

Zuid-Amerikaanse klanken van de salsa, zouk, merengue en bachata zetten je heupen in beweging. 21:30-01:00 Gratis

Salsa-party

za 1 augustus

KNVB Beach Soccer Series

Salsalòn

Play Funny Boy

Champagne Clubnight

HOMMERSON BEACHSPORT STADION

Corona Wakeboard Tour

Showtime

Another Dip

Kun je 20 juni nog herinneren? Vast wel! Op die dag was Take A Dip bij Zippers en Gotcha een groot succes. Het is nu tijd om dat succes te evenaren. Dune Events werd bestookt met e-mails en aanvragen, vandaar the sequel: Another Dip! Het feest is gratis, maar met een kleine bijdrage kun je ook nog eens lekker eten van de barbecue. Een strandfeest is natuurlijk niet compleet zonder heerlijke zomerse cocktails. Geen nood want ook die zullen niet ontbreken bij dit feest. Daarnaast zijn onder andere Mark Norman (zie foto), Tripack en Triple MMM er voor de heerlijk beats. Zippers Beach, zo 2 augustus (12:00-22:00) Gratis

| WWW.AGENDA.NL |

21-07-2009 12:33:23


HOMMERSON BEACHSPORT STADION

vr 24 juli

Vrije Hand voor Slagwerker Louis Debij. 17:00 Gratis

Zie wo 22 juli. Fortis Circustheater 20:00 vanaf € 29,-

KNVB Beach Soccer Series

Ciske de Rat

Spektaculair voetbaltoernooi op het strand waar er maar één de winnaar kan zijn. 10:00 Gratis

Zie wo 22 juli. Fortis Circustheater 20:00 vanaf € 29,-

Flamenco aan Zee

The Barbecque

NATUREL

The Barbeque Zie kader. 17:00-01:00 Gratis WHOOSAH

Secret Cinema Beachtime

House technofeestje met een frisse line-up. Met Benny Rodrigues, Rauwkost en anderen. 15:00-01:00 Gratis STRANDCLUB WIJ

Het Wij Feest

Heerlijke club, eclectic, groove, house en latin onder het zonnetje. Met Born2Funk & Jeroenski, Arshad, Noelle en anderen. 18:00-01:00 € 15,do 30 juli

Fuck the beat!

Hard feesten in het zand met de beste club, electro, funk, groove, house en latin. 19:00-01:00 € 15,PIER 32

Bluessessie

Elke donderdag verschillende live bands. 20:00 Gratis vr 31 juli

Kinky on the Beach vs. Sleazers

Vrijdagavond Vuurwerk

Hopelijk zit het weer een beetje mee, want onder een paraplu zie je niet zo veel. 23:00 Gratis

TIP

GAY

wo 22 juli BASTACAFÉ

zo 26 juli

PULCHRI STUDIO

Dit housefeest volgt per editie verschillende wereldse stijlen. Goes L.A. 22:00-01:30 Gratis

Collectie hedendaagse kunst uit dit deel van de vroegere Sovjet Unie. t/m 29 augustus Gratis

BASTACAFÉ

Minimal, techhouse en techno. Met James Nidecker, Joris Voorn, Rejected en anderen. 16:00-01:00 € 15,-

Multiculturele disco met dj Stylo. 21:00 Gratis

MeltingPot za 25 juli

BRUNOTTI BEACHHOUSE

BILLABONG BEACH

Meedoen alleen via inschrijving. 10:00-02:00 nnb

Het populaire Utrechtse PANN-Feest van stichting PANN gaat op tournee door Nederland. PANN on the Beach Edition. 22:00 nnb

Haags Horeca Beachvolleybal

Jazz in de Fuut

Met elke week diverse artiesten. Vrije Hand voor Slagwerker René de Hilster. 17:00 Gratis NATUREL

Energy Flash

PANN-on-Tour

wo 29 juli

Dekmantel goes beach

Ciske de Rat

Zie wo 22 juli. Fortis Circustheater 20:00 vanaf € 29,-

Lizzy, chaos in het koninkrijk

Spannende en hilarische familiemusical over staan voor wie je bent en doen wat je hart je ingeeft. Binnenhof 20:30 € 19,50 vr 31 juli

Ciske de Rat

Zie wo 22 juli. Fortis Circustheater 20:00 vanaf € 29,-

Populaire muziek met eetcafé. 17:00 Gratis

Lizzy, chaos in het koninkrijk

Bastacafé do 30 juli

MeltingPot

Multiculturele disco met dj Stylo. 21:00 Gratis vr 31 juli

Basta Babes zo 2 augustus

ZIPPERS BEACH

CLUB LIVE

Zie kader. 12:00-22:00 Gratis

Lekker gay uit je dak gaan met live entertainment. 22:00-04:00 € 10,-

Another Dip

Zie wo 22 juli. Fortis Circustheater 20:00 vanaf € 29,-

BASTACAFÉ

Speciale Ladies Night. 21:00-02:00 Gratis

Around the world

wo 29 juli

Kunstenaars uit Kazakhstan

BAREFOOT BEACH BAR & CLUB

Disco, house en techno door diverse dj’s op het strand. 16:00-01:00 Gratis

BEACHCLUB PEUKIE

Het Zandkasteel. Openluchttheater Zuiderpark 11:00 € 8,-

OOK TE ZIEN GALERIE 91

Selectie affiches uit het allerbeste van AGi-leden. t/m 3 augustus Gratis

BASTACAFÉ

House, minimal, techhouse, techno en strand. Met Warren Fellow, Darko Esser, Nuno Dos Santos en anderen. 15:00 Gratis

Jeugdtheater in het Zuiderpark

Zie kader pagina 40. 1 t/m 23 augustus Gratis

do 30 juli

WHOOSAH

Manual at the Beach

ma 27 juli

Non-crossovers

do 23 juli

za 1 augustus

STRANDCLUB DE KARAVAAN

Zie wo 22 juli. Fortis Circustheater 14:00 en 19:00 vanaf € 29,-

zo 2 augustus

BASTACAFÉ

Dansen tot in de late uurtjes met opzwepende dj’s. Met dj Vincente en een mystery guest. 22:00-04:00 € 5,-

Ciske de Rat

Speciaal voor deze zomer gemaakt werk van uiteenlopende kunstenaars. 25 juli t/m 18 augustus Gratis

DE AFFICHE GALERIJ

Populaire muziek met eetcafé. 17:00 Gratis

Hopelijk heb jij genoeg energie om de hele nacht te genieten tijdens de strandrave met Brutuzz, D. Peter Fabio, Joe Manish en anderen. 16:00-00:00 Gratis

Dansen aan zee

HAAGSE KUNSTKRING

Ciske de Rat

Groove, minimal en techhouse op het strand. Met Darko Esser, Delta Funktionen, Fabio en anderen. 19:00-01:30 Gratis

STRANDTENT DE FUUT

Rene Jansen verzorgt een experiment met moestuin, stadspark en vermaak. 25 juli t/m 19 september Gratis

Bastacafé

Sexy, kinky house en trance. Met Ed Mission, Gohan, Miss Djackie en vele anderen. 21:00-05:00 € 30,-

STRANDTENT DE FUUT

BOULEVARD SCHEVENINGEN

Stug in ‘t Zand

CLUB DE PIER

Integrate @ The Beach

BAREFOOT BEACH BAR & CLUB

STRANDCLUB DE KARAVAAN

BBQ? Gaan we eten? Nee nee, we gaan dansen! Barbeque, zo heet het feest bij Naturel. Sven Prinsen (zie foto), David Wagemaker, Jan van Kampen en Bram H. zorgen voor de heerlijke vette discobeats, overgoten met een pikant deephouse sausje. Dat wordt zo hard smullen dat je je vingers er bij af likt! Sluit juli goed af met dit feestje op het Zwarte Pad. Voor je het weet is het strandseizoen al voorbij en zit je weer in de binnenstad. Geniet er nog even van! Naturel, zo 26 juli (17:00 - 01:00) Gratis

De Tuin der Lusten

Ciske de Rat

Zie wo 22 juli. Fortis Circustheater 15:00 en 20:00 vanaf € 29,-

Met flamencogitarist Johan Frauenfelder. 18:00 Gratis

NIEUW

NESTRUIMTE DCR

Zomerterritorium, het eigen domein van de kunstenaar

za 25 juli

STRANDPAVILJOEN DE KWARTEL

EXPO

SunGaylicious

TONEEL & MUSICAL wo 22 juli

Ciske de Rat

Het verhaal van het Amsterdamse straatschoffie dat in een vlaag van woede zijn moeder vermoordt. Fortis Circustheater 20:00 vanaf € 29,-

Jeugdtheater in het Zuiderpark

BRR live door Apollo Kids. Openluchttheater Zuiderpark 14:00 € 8,-

Zie do 30 juli. Binnenhof 20:30 € 19,50 za 1 augustus

Ciske de Rat

Zie wo 22 juli. Fortis Circustheater 15:00 en 20:00 vanaf € 29,-

Lizzy, chaos in het koninkrijk Zie do 30 juli. Binnenhof 20:30 € 19,50 zo 2 augustus

GAY

Ciske de Rat

Alliance Graphique Internationale

TONEEL

Jazz in de Fuut

ANDERGROND

TAZ Collection

Een verzameling van enkele duizenden, stuk voor stuk uniek bedrukte plastic tasjes als vertrekpunt. t/m 31 juli Gratis ARTE SIN LÍMITES

Latin-Dutch Impressions Schilderijen van Eugenie van Raaij. t/m 27 september Gratis

EXPO

do 23 juli

STRANDTENT DE FUUT

STRAND

AGENDA

ATRIUM DEN HAAG

De Nieuwe Haagse School Kijkje in het Haagse bouwkundige verleden. t/m 31 augustus Gratis

De Upside of Down

Bijzondere portretten van kinderen met het Downsyndroom door Eva Snoijink. t/m 10 augustus Gratis

Beforexile

Portretten van vluchtelingen in hun leven vóór dat ze gedwongen werden te vluchten. t/m 25 juli Gratis

advertentie

Ciske de Rat

Zie wo 22 juli. Fortis Circustheater 14:00 en 19:00 vanaf € 29,-

Lizzy, chaos in het koninkrijk Zie do 30 juli. Binnenhof 14:00 € 19,50

Roodkapje, de musical

Familiemusical met Maud Mulder in de hoofdrol. Openluchttheater Zuiderpark 14:00 € 10,-

STIMULATE YOUR MIND!

IN ROOMS OF RED BULL ‘creatieve broedplaats voor talent’ - muziek - kunst - fotografie Elke zondag 12 -22 uur open voor iedereen exposities en workshops oudezijds achterburgwal 24 Amsterdam informatie & inschrijving: www.roomsofredbull.nl INSPIRE CREATE EXPOSE

| 22 JULI - 4 AUGUSTUS 2009 |

NL70_15p36.indd 39

NL70 | 39

21-07-2009 12:33:36


EXPO

EXPO

GALERIE WEST

OOK TE ZIEN

134430 SOON fase 2

Vervreemdend werk van video- en installatiekunstenaar Patrick Bernatchez uit Canada. t/m 1 augustus Gratis

MUSEUM BEELDEN AAN ZEE

Sprookjesbeelden aan Zee

Drieëntwintig sprookjesachtige beelden van de Amerikaanse beeldhouwer Tom Otterness. t/m 30 december Gratis

GEM

De honderd mooist tekeningen

Vrouwen, ruiters en kardinalen

Zie kader. t/m 31 oktober € 5,-

De na-oorlogse beeldhouwkunst van Marino Marini en Giacomo Manzu. t/m 31 oktober € 7,-

Michael Raedecker

De droom in roerloosheid gesponnen Retrospectief van de beeldhouwer Gerrit Bolhuis. t/m 30 augustus € 7,-

Italianisanten in de Nederlandse penningkunst

De Italiaanse invloed op de naoorlogse penningen. t/m 31 oktober € 7,CENTRALE BIBLIOTHEEK

60 jaar Zilveren Camera! Overzichtstentoonstelling van 60 jaar persfotogafie. t/m 17 augustus Gratis

Ver weg en toch dichtbij

Reisportretten van indrukken van een ‘andere wereld’ door Marion van der Meij en Henk Paul. t/m 30 augustus Gratis

Boekenzo

Expositie van kunstwerken, gemaakt van (afgeschreven) boeken. t/m 24 augustus Gratis BINK36

Foodprint

Cruciale momenten in de relatie van voedsel, voedselproductie en de stad door de ogen van kunstenaars. t/m 23 augustus Gratis BUITENHOF

Celebrate Love and Passion

Compilatie in zand van sculpturen van Gustav Vigeland, waarin de levenscyclus van de de mens wordt weergegeven. t/m 28 augustus Gratis MUSEUM VOOR COMMUNICATIE

Briefgeheimen

Zelfgemaakte ansichtkaarten met geheimen, anoniem opgebiecht. t/m 30 december € 7,50

Alles Werkt! Contact in de jaren ‘50 en ‘60 Alles over telecommunicatie. t/m 31 december € 6,-

Ding Dong

De honderd mooiste tekeningen

Emo Verkerk staat vooral bekend als schilder en beeldhouwer. Zijn tekeningen heeft hij grotendeels geheim gehouden en worden nu voor het eerst naar buiten gebracht in deze overzichtstentoonstelling. Geïnspireerd op het werk van Francis Bacon brengt Verkerk in een eigen visie veelal bekende personen uit de literatuur, kunstwereld en showbizz in zijn portretten tot leven. En met veel humor. Maar ook zijn liefde voor het dierenrijk en de natuur is terug te vinden in deze collectie. GEM, t/m zo 1 november (12:00-18:00) € 5,-

STAR/RING

Interactieve tentoonstelling, met alles over telefonie op het witte doek. t/m 30 december € 7,50 ECKHART GALLERY

Vitra

Unieke expositie van design iconen van het Zwitserse design house Vitra. t/m 26 juli Gratis FILMHUIS DEN HAAG

Gewichtig Wachten

Filmserie van Floris Schönfeld en Michaël Sewandono in de vorm van een installatie. t/m 29 juli Gratis FLORENCE HOFZICHTLAAN

KunstPost

Beeldende kunstenaars uit Haagse Hout tonen hun werk. t/m 15 oktober Gratis FOTOMUSEUM DEN HAAG

Fabulous Fiction

Paolo Ventura en Jasper de Beijer gebruiken hun camera om hun eigen verhalen te vertellen. t/m 30 augustus € 5,-

Zestig jaar kinderpostzegels. t/m 30 augustus € 7,50

GALERIE MAURITS VAN DE LAAR

Het Rijk van Heen en Weer

Recente schilderijen en collages. t/m 22 augustus Gratis

Een knetterend spannende ontdekkingstocht door zes wonderlijke landen, op zoek naar contact. t/m 31 december € 7,50

40 | NL70

NL70_15p36.indd 40

Aafke Bennema en Elka Oudenampsen

Recente werken worden getoond in relatie tot hoogtepunten uit zijn vroegere oeuvre. t/m 31 oktober € 5,GEMAK

Entering Europe

Indringend fotoverslag van Joël van Houdt’s reis met een groep bootvluchtelingen van uit Afrika naar Europa. t/m 27 september Gratis GEMEENTEMUSEUM DEN HAAG

XXste eeuw

Telkens ‘anders kijken’ naar de werkelijkheid door verschillende kunstenaars. t/m 12 september € 9,-

Meer dan kleur

Fauvisme en expressionisme in de collectie van de Triton Foundation. t/m 6 september € 9,-

De schone slaapster

Victoriaanse schilderkunst uit het Museo de Arte de Ponce. t/m 20 september € 9,-

Mitternachtsröte

Schilderijen, sprookjesachtige tekeningen en beeldgedichten van Günter Brus. t/m 20 september € 9,-

Nieuw licht

De Haagse School vanuit een nieuwe invalshoek, vol symboliek en betekenis. t/m 27 september € 9,-

Eerbetoon aan Marianne Dommisse

e many sounds of TIP Th silence

Overzichtstentoonstelling van haar indrukwekkende fotografisch oeuvre. t/m 23 augustus € 4,-

Werk op papier en beelden van Mark Brusse. t/m 30 augustus Gratis

MijnDenHaag

LOUIS COUPERUS MUSEUM

De huidige tijd verzamelen in samenwerking met iedereen die woont, werkt, recreëert en leert in Den Haag. t/m 31 december € 4,-

Allemaal naar het stemlokaal

Twee eeuwen politiek en democratie. t/m 31 december € 4,STICHTING HAAGS KINDERATELIER

Wonderland op zee Met originele illustraties uit kinderboeken over de zee. t/m 23 augustus Gratis KINDERBOEKENMUSEUM

Geheimen

Couperus Columnist

Verschillende korte stukjes voor Nederlandse kranten en tijdschriften door Louis Couperus. t/m 15 november € 3,MADURODAM

Sesamstraat in Madurodam

Educatief amusement. t/m 6 september € 14,50 MUSEON

De Poolzaal

Hoe dieren en mensen al die jaren hebben weten te overleven. t/m 31 december € 7,50

Geheimzinnige tentoonstelling rondom de werken van Paul van Loon, Francine Oomen en Jacques Vriens vol interessante ontdekkingen t/m 30 september € 3,50

Leefruimte voor mens en dier

VAN KRANENDONK GALLERY

De eerste kustbewoners

Roerloos

Expositie over plekken waar mens en dier elkaar treffen. t/m 31 december € 7,50

Fotografie van Hans van der Meer. t/m 23 juli Gratis

Leer hoe de prehistorische mens leefde in de streken. t/m 13 november € 7,50

LANGE VOORHOUT

Heksen en Tovenaars

Mexican Sculptures

Openluchttentoonstelling met beelden van Javier Marín. t/m 9 september Gratis LIVINGSTONE GALLERY

The space between

Schilderijen en werken op papier van An Hoang. t/m 30 augustus Gratis

Fresh Paint

Schilderijen en werken op papier van Jan Watjes. t/m 30 augustus Gratis

Nadere blik op historische heksenelementen in de samenleving. t/m 7 november € 7,50

Oer, de kracht van het kijken

Fotografen Martin Kers en Willem Kolvoort belichten vanuit hun eigen unieke achtergrond de natuur. t/m 22 september € 7,50

Base Camp - Himalaya Alert!

Volg de expeditie van Bernice Noteboom oover de gevolgen van de klimaatveranderingen. t/m 31 oktober € 7,50

Oopsy Daisy

Monumentaal schilderwerk van GéKarel van der Sterren. t/m 11 oktober € 9,-

Glas(s)

De rijke geschiedenis van de glasafdeling van de Rietveld Academie met hedendaagse ontwerpen. t/m 1 november € 9,-

Glinsterend Glas

Overzicht van 1500 jaar Europese glaskunst. t/m 1 november € 9,GROTE KERK DEN HAAG

Openstelling

De Grote Kerk opent haar deuren voor een kijkje binnen in, inclusief rondleiding. t/m 12 augustus € 2,HAAGS HISTORISCH MUSEUM

Schatten van de Gouden Eeuw

Portretschilderijen uit de Vaderlandse geschiedenis. t/m 26 juli € 4,-

Non-crossovers

Kunsthistoricus Sya van ’t Vlie heeft voor deze expositie ruimtelijk werk van het Amsterdam Beelhouwers Kollektief bij elkaar gezocht. Van ‘t Vlie heeft een selectie gemaakt van beelden die de grenzen van de sculptuur verkennen, maar niet overschrijden. Die verkenning betreft zaken zoals materiaalkeuze, wijze van presenteren, kleur, snuffelen aan andere kunstdisciplines, gebruikmaken van de ruimte, en het onderzoeken van kenmerken van de installatie. Zo is te zien dat de traditionele manier van beeldhouwen niet stil staat, maar weldegelijk zichzelf blijft vernieuwen. Pulchri Studio, za 1 t/m zo 23 augustus (11:00-17:00) Gratis

| WWW.AGENDA.NL |

21-07-2009 12:33:48


Over de kwaliteit van een lang, gezond en gelukkig leven. t/m 27 februari € 7,50 GALERIE NOORDEINDE

CAFÉ DE VINGER

MADURODAM

Vier nieuwe afbeeldingen van Huibert de Jong. t/m 31 juli Gratis

Spectaculaire licht- en lasershow. 22:30 € 14,50

Religie maakt blind

GALERIJ VONKEL

GALERIE NOUVELLES IMAGES

Werk van de beste afgestudeerde kunstenaars aan academies in de vier grote steden. t/m 3 oktober Gratis

Eat the Frame

Divers werk van verschillende kunstenaars, samengesteld door curator Michael Tedja. t/m 22 augustus Gratis STICHTING ONDERSTROOM

Kunstenaars uit Wateringse Veld

Diverse kunstenaars uit de buurt laten hun gevarieerde werk zien. t/m 31 augustus Gratis PANORAMA MESDAG

Scheveningen 1955-1965 Zwart-wit foto’s van Jacques Meijer. t/m 15 september € 6,PULCHRI STUDIO

Den Haag Sculptuur

Aansluitend op de tentoonstelling op de Lange Voorhout. t/m 9 september Gratis

Phil van de Klundert

Recenten werken van deze beeldhouwer en installatiebouwer. t/m 26 juli Gratis

Dick Buijtelaar, Arjan van Gent en Chris Nobels Schilderijen en tekeningen. t/m 27 augustus Gratis GALERIE RAMAKERS

15 jaar Galerie Ramakers

Project 1: favoriete kunstwerken van de Tableau de la Troupe. t/m 26 juli Gratis Project 2: verschillende grote sculpturen bij architectenburo Roeleveld & Sikkes. t/m 4 september Gratis SEA LIFE SCHEVENINGEN

Strandgevoel

Ontmoet de bewoners van de branding. t/m 31 december vanaf € 8,50 STROOM DEN HAAG

Ondertussen: Lucas Lelieveld Verschillende werken. t/m 30 augustus Gratis TH GALLERY

TH Expositie

Geleidelijk wisselende expositie met vele verschillende kunstenaars. t/m 30 december Gratis GALERIE DE TWEE PAUWEN

Tour d’Horizon

Zomertentoonstelling met diverse schilderijen en sculpturen. t/m 30 augustus Gratis DE VERDIEPING VAN NEDERLAND

Nederland op eigen benen In het teken van het bestand van 1609, tijdens de 80-jarige oorlog. t/m 16 augustus Gratis

Lichting ‘09

zo 2 augustus

TIP

Mikkel Wettre

Recente sculpturen, installaties, tekeningen en schetsen. t/m 30 augustus Gratis

Madurodam by Light

FILMHUIS DEN HAAG

Haagse Hoogtepunten Zie kader. Film: Vicky Chritina Barcelona. 17:00 Vanaf € 5,50 Film: Kan Door Huid Heen. 19:30 Vanaf € 5,50

CHECK OOK wo 22 juli

THE GAME FAMILY

Thema Gaming

THE GAME FAMILY

Thema Gaming

Verschillende thema’s met telkens een andere game in de hoofdrol. 18:00 Vanaf € 2,50

Verschillende thema’s met telkens een andere game in de hoofdrol. 18:00 Vanaf € 2,50

CAFÉ DE GRENS

Ca-cha cha cha

MADURODAM

Madurodam by Light

Spectaculaire licht- en lasershow. 23:00 € 14,50 do 23 juli THE GAME FAMILY

Thema Gaming

Verschillende thema’s met telkens een andere game in de hoofdrol. 18:00 Vanaf € 2,50 MADURODAM

Madurodam by Light

Spectaculaire licht- en lasershow. 23:00 € 14,50 vr 24 juli THE GAME FAMILY

Thema Gaming

Verschillende thema’s met telkens een andere game in de hoofdrol. 18:00 Vanaf € 2,50 MADURODAM

Madurodam by Light

Spectaculaire licht- en lasershow. 23:00 € 14,50 za 25 juli THE GAME FAMILY

Thema Gaming

Verschillende thema’s met telkens een andere game in de hoofdrol. 18:00 Vanaf € 2,50 MADURODAM

Madurodam by Light

Spectaculaire licht- en lasershow. 23:00 € 14,50 zo 26 juli THE GAME FAMILY

Thema Gaming

Verschillende thema’s met telkens een andere game in de hoofdrol. 18:00 Vanaf € 2,50 CAFÉ DE GRENS

Ca-cha cha cha

Tapasbar, caiprinha’s en dj’s. Een ultieme combinatie. 15:00 Gratis MADURODAM

Madurodam by Light

Spectaculaire licht- en lasershow. 23:00 € 14,50

Haagse Hoogtepunten

In de zomer verschijnen er maar weinig nieuwe films op het witte doek. Daarom haalt Filmhuis Den Haag traditiegetrouw de hoogtepunten van het afgelopen in de zomer de hoogtepunten van het afgelopen jaar terug voor een herkansing. Deze parade van topfilms brengt ongetwijfeld vele filmliefhebbers in de verleiding opnieuw te komen genieten van hun favorieten. Zo komen onder andere Vicky Christina Barcelona (zie foto), No Country For Old Men en Waltz With Bashir nog één keer op het grote scherm voorbij. Of mocht je deze films indertijd gemist hebben, grijp dan deze laatste kans! Filmhuis Den Haag, do 30 juli t/m wo 2 september (19:30) Vanaf € 5,50

Tapasbar, caiprinha’s en dj’s. Een ultieme combinatie. 15:00 Gratis MADURODAM

Madurodam by Light

Spectaculaire licht- en lasershow. 22:30 € 14,50 ma 3 augustus FILMHUIS DEN HAAG

Haagse Hoogtepunten Zie kader. Film: Kan Door Huid Heen. 19:30 Vanaf € 5,50

ma 27 juli

do 30 juli

THE GAME FAMILY

FILMHUIS DEN HAAG

THE GAME FAMILY

Verschillende thema’s met telkens een andere game in de hoofdrol. 18:00 Vanaf € 2,50

Zie kader. Film: Leonera. 19:30 Vanaf € 5,50

Verschillende thema’s met telkens een andere game in de hoofdrol. 18:00 Vanaf € 2,50

Thema Gaming

MADURODAM

Madurodam by Light

Haagse Hoogtepunten

THE GAME FAMILY

Thema Gaming

Spectaculaire licht- en lasershow. 23:00 € 14,50

Verschillende thema’s met telkens een andere game in de hoofdrol. 18:00 Vanaf € 2,50

di 28 juli

MADURODAM

THE GAME FAMILY

Thema Gaming

Verschillende thema’s met telkens een andere game in de hoofdrol. 18:00 Vanaf € 2,50 MADURODAM

Madurodam by Light

Spectaculaire licht- en lasershow. 23:00 € 14,50 wo 29 juli THE GAME FAMILY

Thema Gaming

Verschillende thema’s met telkens een andere game in de hoofdrol. 18:00 Vanaf € 2,50 MADURODAM

Madurodam by Light

Spectaculaire licht- en lasershow. 23:00 € 14,50

Madurodam by Light

Spectaculaire licht- en lasershow. 23:00 € 14,50 vr 31 juli

Thema Gaming

MADURODAM

Madurodam by Light

Spectaculaire licht- en lasershow. 22:30 € 14,50 di 4 augustus FILMHUIS DEN HAAG

Haagse Hoogtepunten Zie kader. Film: Milk 19:30 Vanaf € 5,50

FILMHUIS DEN HAAG

THE GAME FAMILY

Zie kader. Film: Leonera. 19:30 Vanaf € 5,50

Verschillende thema’s met telkens een andere game in de hoofdrol. 18:00 Vanaf € 2,50

Haagse Hoogtepunten

THE GAME FAMILY

Thema Gaming

Verschillende thema’s met telkens een andere game in de hoofdrol. 18:00 Vanaf € 2,50

CHECK OOK

Lang zal je leven...

EXPO

AGENDA

Thema Gaming

MADURODAM

Madurodam by Light

Spectaculaire licht- en lasershow. 22:30 € 14,50

MADURODAM

Madurodam by Light

Spectaculaire licht- en lasershow. 23:00 € 14,50 za 1 augustus FILMHUIS DEN HAAG

Haagse Hoogtepunten Zie kader. Film: Vicky Chritina Barcelona. 19:30 Vanaf € 5,50 THE GAME FAMILY

Thema Gaming

Verschillende thema’s met telkens een andere game in de hoofdrol. 18:00 Vanaf € 2,50

Meer agenda?

agenda.nl Ook in de agenda? Dat kan! Mail me: agenda@nl70.nl Voor meer info: www.agenda.nl/deadlines

| 22 JULI - 4 AUGUSTUS 2009 |

NL70_15p36.indd 41

NL70 | 41

21-07-2009 12:34:01


NL70_15p42.indd 42

21-07-2009 13:55:09


PATHÉ MOBIEL PATHÉ MOBIEL advertentie

Film BY

Filmtip

HET ACTUELE HET ACTUELE FILMOVERZICHT FILMOVERZICHT OP JE MOBIEL OP JE MOBIEL

ATIs sMsGRgARTIS’ s MATI SMSM‘sFIgLR s‘FILM’ 4’43 43 NA‘AFRIL44M NAAR 4R 4443 A A N

WWW.PATHE.NL/MOBIEL WWW.PATHE.NL/MOBIEL

Lief en aandoenlijk

Ponyo on the Cliff by the Sea O ns geduld is danig op de proef gesteld, maar nu is hij hier dan toch: Ponyo On the Cliff by the Sea, de nieuwste animatiefilm van Hayao Miyazaki (My Neighbor Totoro, Spirited Away). Een ding is duidelijk: Miyazaki kan het nog steeds!

‘Het heeft wat weg van de Kleine Zeemeermin’ De film draait om Sosuke (stem van Hiroki Doi), een vijfjarig jongetje, dat op een morgen een aangespoelde goudvissenprinses (stem van Yuria Nara) vindt. Hij doopt haar Ponyo en de twee zijn onafscheidelijk, totdat Ponyo’s papa, boze tovenaar Fujimoto (stem van Jôji Tokoro) Ponyo weer meeneemt naar zijn onderzeese paleis. Maar Ponyo is niet van plan op de zeebodem te blijven. Ze heeft mensenbloed geproefd, wil mens worden en voor altijd bij Sosuke zijn. Klinkt het verhaal je enigszins bekend in de oren? Inderdaad, het heeft wel wat weg van een juniorversie van | 22 juli - 4 augustus 2009 |

NL70_15p43.indd 43

De Kleine Zeemeermin van Hans Christian Andersen, inclusief het gevaar dat kleine Ponyo in zeeschuim verandert, mocht de onschuldige kinderliefde niet wederzijds zijn. Maar Miyazaki maakt er een onmiskenbaar eigen, wonderlijk sprookje van. In tegenstelling tot zijn recente, serieuzere – en engere – fantasieverhalen Spirited Away en Howl’s Moving Castle, keert Miyazaki hier terug naar de jongere doelgroep van een van zijn eerdere films, My Neighbor Totoro. Niet alles is even begrijpelijk, of even goed uitgewerkt (wat bijvoorbeeld de belangrijke test is die Ponyo en Susuke moeten doorstaan, wordt nooit helemaal duidelijk). Maar uiteindelijk is Ponyo een lieve, aandoenlijke film voor alle leeftijden, vooral voor de kleintjes. (BS) Animatie/Familie Premiére: 23 juli Duur: 100 min. Taal: Japans / Nederlands nagesynchroniseerd Regie: Hayao Miyazaki Met: Yuria Nara, Hiroki Doi nl70 | 43

21-07-2009 12:34:42


advertentie

30 vj aun la fi

Nu in première

Onder redactie van BeReND JAN BocktING, SveN GeRRetS, MIke Peek, eRLIJNe RuNIA eN BReGtJe SchuDeL

A MICHAEL MANN FILM

UNIVERSAL PICTURES PRESENTS IN ASSOCIATION WITH RELATIVITY MEDIA A FORWARD PASS/MISHER FILMS PRODUCTIMUSICON JOHNNY DEPP “PUBLIC ENEMIES” CHRISTIAN BALE MARICOSTUME ON COTILLARD BILLY CRUDUP STEPHEN DORFF STEPHEN LANG COMPOSED BY ELLIOT GOLDENTHAL BOB BADAMI KATHY NELSON DESIGNER COLLEEN ATWOOD PRODUCERSCO-DIRECTORBRYANOF H. CARROLLGUSMANO CESARETTI KEVIN DE LA NOY BASED ON DESIGNER NATHAN CROWLEY PHOTOGRAPHY DANTE SPINOTTI ASC AIC THE BOOK BY BRYAN BURROUGH PAUL RUBELL ACE JEFFREY FORD ACE PRODUCTION G. MAC BROWN JANE ROSENTHAL PRODUCEDBY KEVIN MISHER MICHAEL MANN SCREENPLAYBY RONANDIRECTEDBENNETT AND MICHAEL MANN & ANN BIDERMAN BY MICHAEL MANN A UNIVERSAL PICTURE

MUSIC SUPERVISORS EDITED BY

EXECUTIVE PRODUCERS

Spannende actiethriller van Michael Mann ("Heat") over de populaire bankovervaller uit de jaren 30, John Dillinger (Johnny Depp).

Een wirwar van tunnels

vanaf 23 juli:

Spannende gevangenisfilm waarin Brian Cox met een aantal medegevangenen besluit te ontsnappen om bij zijn ernstig zieke dochter te zijn. Met original song “The Escapist” geschreven door Coldplay.

www.pacfilms.nl 44 | nl70

NL70_15p44.indd 44

The escapist E

en gevangenisfilm beginnen met de ontsnappingsscène – dat lijkt een frisse poging om het genre nieuw leven in te blazen. In hippe Guy Ritchie-stijl, met vlotte montage, wordt het groepje gevangenen van The Escapist geïntroduceerd. In het midden van hun ontsnapping dus, volgens een zorgvuldig uitgedokterd plan dat hen via een wirwar van tunnels buiten de gevangenismuren moet brengen. Aan de basis van het plan – zo leren we via flashbacks – staat Frank, die levenslang zit opgesloten maar wil ontsnappen om

Ook in première

zijn dochter te helpen na een drugsoverdosis. Frank verzamelt een team om zich heen (de eeuwige zwijger, de hosselaar, de nieuweling, en meer figuren die niet vrij zijn van stereotypen) en werkt zorgvuldig aan hun ontsnapping, terwijl op de achtergrond verschillende vetes worden uitgevochten. De vertelstijl van The Escapist is verre van chronologisch, maar de uitwerking is minder eigenzinnig dan je na de openingsscène vermoedt. De gevangenen worden stuk voor stuk gespeeld door goede acteurs, maar SuSke en WiSke: De TexaS rakkerS (23 juli) Regie: Mark Mertens en Wim Bien Animatiefilm waarin Suske en Wiske het opnemen tegen de gemaskerde schurk Jim Parasijt die de wereld wil.

hun personages zijn niet zo interessant, waardoor je al gauw gaat vergelijken met meer dynamische televisieseries als Oz en Prison Break. De flashbacks in The Escapist zorgen bovendien eerder voor een voortdurende spanningsbreuk in plaats van meer intrige. Nee, de kracht van The Escapist komt vooral uit de verbeelding van de gevangenis zelf – hier gesitueerd in Londen. De smalle ventilatiebuizen, vieze afvoerputjes, stomende doucheruimtes en ruimtes tussen muren zijn het sfeervolle decor waardoor GhoSTS of GirlfrienDS PaST (23 juli) Regie: Mark Waters Een vrijgezel wordt tijdens de bruiloft van zijn broer lastiggevallen door allerlei geesten van zijn vroegere vriendinnen

de gevangenen zich een film lang, inclusief plotwending, naar buiten proberen te worstelen. (BJB) Thriller Première: 23 juli. Duur: 102 min.taal: engels Regie: Rupert Wyatt Met: Brian cox, Joseph Fiennes, Liam cunningham

PaThé mobiel

Zie DirecT Welke filmS er Draaien SmS film naar 4443 of Zie PaThé.nl/mobiel

G-force (30 juli) Regie: Hoyt Yeatman Een speciaal getraind team van cavia’s wordt er door de Amerikaanse overheid op uit gestuurd om de plannen van een gestoorde miljardair te dwarsbomen

| www.agenda.nl |

21-07-2009 12:35:12


FILM BY

Grappige gedachtenflarden

The Private Lives of Pippa Lee P

ippa Lee (Wright Penn) verhuist met haar veel oudere man (Arkin) naar een seniorenwoning. Hij heeft er drie hartaanvallen opzitten en gaat het, gepensioneerd en wel, rustiger aan doen. Pippa wordt juist onrustig in de bejaardenbuurt. Haar zorgvuldig geconstrueerde, burgerlijke leventje breekt haar op, en ze denkt met weemoed terug aan de gezellige pillenslikker die ze

ooit was. Regisseuse Rebecca Miller schreef het boek en verwerkte dat meteen daarna tot script. Het tempo ligt hoog. De gedachteflarden in Pippa’s hoofd zijn grappig in beeld gevat. Haar wanhoop maakt langzaam plaats voor droog cynisme rond haar absurd geworden leven. De film heeft naast de humor van Miller en Wright Penns kwaliteiten een heuse sterrencast: Julianne Moore, Alan

Arkin, Winona Ryder, Maria Bello en ook Blake Lively trekken je de film in. De casting director maakte slechts een misser: Keanu Reeves als Chris Nadeau speelt als altijd gewoon zichzelf. (ER) Drama Première: 30 juli Duur: 100 min. Taal: Engels Regie: Rebecca Miller Met: Robin Wright Penn, Keanu Reeves, Alan Arkin

Droog cynisme en een sterrencast

Goedbedoeld, maar niet enerverend

The Most Distant Course C

ai (Jia Xiao-Guo) is een zeer autoritaire psycholoog die met heftig rolspel zijn cliënten uit hun depressie sleurt, maar zichzelf niet kan helpen. Xiao Tang is een jonge geluidsman die ontslagen wordt nadat hij voor de zoveelste keer te laat op de set van een film verschijnt. Wu Ruoyun is verwikkeld in een affaire met een man die al een relatie heeft. Alle drie proberen ze te ontsnappen

aan hun benauwende leven. Ze laten de stad voor wat hij is en gaan naar zichzelf op zoek in het fraaie Thaise landschap. The Most Distant Course is goedbedoeld, maar uiteindelijk niet erg enerverend. Hoewel regisseur Jin-Jie Lin zichzelf en zijn personages niet al te serieus neemt en er in het begin van de film voldoende te lachen valt, ligt het tempo laag. Daar komt bij dat de

thematiek wat uitgekauwd zal voorkomen: de ongelukkige psycholoog bijvoorbeeld is een wandelend cliché, daar kan zelfs de uitstekende rol van Jia Xiao-Guo niets aan veranderen. (MP) Arthouse Première: 23 juli Duur: 118 minuten Regie: Jing-Jie Lin. Met: Mo Zi-Yi, Jia Xiao-Guo, Guey Lun-Mei

Er valt voldoende te lachen

Weinig echte horror

Lesbian Vampire Killers T

wee Britse losers, een busje vol beeldschone studentes en een zwerm lesbische vampieren. Daar moet toch een film van te maken zijn die bij zo ongeveer de helft van de bevolking wel aanslaat zou je denken. Regisseur Claydon geeft de film de look van goedkope vorige eeuwse horror, maar speelt tegelijkertijd met hedendaagse stijltrucjes. Veel fast en slow motion beelden, PUBLIC ENEMIES (30 JULI) Regie: Michael Mann Misdaadfilm met Johnny Depp als de beruchte bankovervaller John Dillinger die in de jaren dertig de FBI te slim af probeert te zijn

geluidseffecten en titels die door het decor zweven. Een vreemde combi die soms wat rommelig aandoet. Er is nog zo’n bizarre mix, namelijk die van horror en Britse humor. Shaun of the dead bewees dat dat heel goed samen kan gaan, maar hier zijn de grappen te flauw en is er te weinig echte horror. Je ziet wat de makers hadden willen zijn, een commercieel succes en cultklassieker inéén, maar

DISCO ORMENE (30 JULI) De worm Barry heeft een stomme baan en saai leven. Alles verandert als hij een discoplaat vindt. Met zijn band ‘Sunshine Barry en de Disco Wormen’ wil hij een wereldster worden. J

daarvoor is het op alle fronten te mager. Met een flinke vaart en behoorlijke special effects zal je je niet vervelen, maar of dat nou een reden is om naar de bioscoop te gaan. Komedie/Horror Premiere: 30 juli Duur: 88 min. Taal: Engels Regie: Phil Claydon Met: James Corden, Mathew Horne, MyAnna Buring, Paul McGann

Je zal je niet snel vervelen

WELCOME (30 JULI) Regie: Philippe Lioret Drama over Koerdische jongen die bij zijn vriendin in Londen wil zijn, en ‘t Kanaal moet over zwemmen.

GREAT TASTE IN FILM WWW.JAMESONWHISKEY.COM | 22 JULI - 4 AUGUSTUS 2009 |

NL70_15p44.indd 45

NL70 | 45

21-07-2009 12:35:25


PARTYCRASH!

1e strandeditie van Secret Cinema Invites Er heerst een vredige sfeer onder de bezoekers én Jeroen.

Dance until the sun goes down. b ch ea

at j e

Liefde is…

h

.

pa

en dude la

“ H op

ab e s

en

“… .

b

Euforia by Secret Cinema.

or

WAT 1e strandeditie van Secret Cinema Invites WANNEER zondag 21 juni WAAR Beachclub Woosah in Scheveningen WIE MissPartygirl WAT VIEL ER TE BELEVEN De eerste strandeditie van Secret Cinema Invites op 21 juni is groot succes gebleken. Strandclub Woosah in Scheveningen vormde het decor van deze heerlijke avond. Het mooie weer, de geweldige locatie, een adembenemende uitzicht, een smakelijk hapje eten en een spetterende line up waren de juiste ingrediënten om MissPartygirl niet meer naar huis te krijgen. Gelukkig kunnen we 26 juli en 30 augustus nog twee keer genieten van deze zomerse strandedities.

Een melodieuze zonsondergang met al je vrienden.

Rara, Op wie lijk ik?

Wil je via e-mail op de hoogte worden gehouden van de leukste events, lanceringen en bijzondere openingen? Schrijf je dan voor de nieuwsbrief in via www.misspartygirl.nl. www.misspublicity.nl

PRODUCTIE MISSPUBLICITY, WWW.MISSPUBLICITY.NL BEELD MIKE BREEUWER

Strike a pose.

We love Secret Cinema vanaf een roze wolk.

NL wordt gemaakt door: Hoofdredactie Pamela Wilhelmus Chef redactie Marissa Jalink Redactie Lianne Collignon, Jainy Gans, Ellen Mannens Agendaredactie Inge Schut (coördinator), Mark Beulen, Eline Dragt, Marjolijn Mayer, Jeroen Veenstra Art Directie Ivo van IJzendoorn Vormgeving Desmo Schut, Melvin Witte, Els Meijer NL Online Martijn Buisman, Janneke Essen, Stephanie Paalvast Medewerkers Berend Jan Bockting, Linda van der Es, Sven Gerrets, Ilona de Jong, Liza Kroes, Mike Peek, Erlijne Runia, Bregtje Schudel, Mandy Singels, Martijn Oosterhuis, Laura Vreugdenhil, Jasper van Vugt, Eric Kampherbeek, Elle Smolders, Maarten Willemstein, Ilja Keizer.

Uitgever Serge Brabander Creative Director Olivier Wegloop Officemanager Anna Witzel Locatiemanagement Joost Wesseling Traffic Els Steenhagen, Eveline Rohde, Acelya Ozkan Commercieel manager Marco Vroedsteijn Accountmanagers landelijk Eelco Hulshof (salesmanager), Paul Braat, Fleur Korner, Dave van Os Accountmanagers NL70 Sebastiaan van Bokkel, Joris van de Kant en Kim van Wielink. Drukwerk Weiss-druck Algemeen 020 896 9600 / info@nl70.nl Redactie 020-8969570 / redactie@nl70.nl Agenda 020 896 9590 / agenda@nl70.nl Locatiemanagement 020 56 11 233 / locaties@nl70.nl Sales Landelijk 020 561 1275 / adverteren@nl70.nl Sales NL70 070 7118683

NL70 Wilgenweg 16A, 1031 HV Amsterdam / Postbus 37398, 1030 AJ Amsterdam Dit is een uitgave van NL Unlimited BV, onderdeel van Boomerang Unlimited. NL wordt om de week op woensdag verspreid in de vier grote steden.

VOLGENDE KEER IN NL70 OP 5 AUG IN DE DISPLAY Claes Iversen & Kim Bakker

NL Surfen

Mode Poppetjes

Ride-On!

Ze zijn Nl’s grootste modetalenten van het moment. Hij ontwerpt übervrouwelijke kleding, zij een androgyne mannencollectie. Beiden showen op de AIFW. En over beiden kun je volgende keer lezen in NL. 46 | NL70

NL70_15p46.indd 46

Een blik op de F.A.S.T surfcamping was genoeg om te weten, dat de surfvibe leeft in Scheveningen! Perfecte timing om letterlijk mee de zee in te duiken. Hoe dat afloopt, lees je in de volgende NL70. | WWW.AGENDA.NL |

21-07-2009 13:56:05


PRODUCED BY PRODUCED BY

FRI 31. JULY FRI 31. JULY

RYAN RYAN LESLIE LESLIE DIZZEE DIZZEE RASCAL RASCAL LAMB, LADY SAW LAMB, LADY SAW FAKKELBRIGADE, NNEKA,

FAKKELBRIGADE, NNEKA, ALICE RUSSELL, JAZZANOVA ALICE RUSSELL, JAZZANOVA DJ Cash Money, Ben Westbeech, Pilooski, Tom Trago, Waxfiend, DJ CashBlack Money, Ben Westbeech, Pilooski, Mr. Tom Trago, Waxfiend, 6blocc, Prophet, Buddha Supreme, Wix, Kidkanevil, 6blocc, Black Prophet, Buddha Supreme, Mr. Wix, Kidkanevil, Lucy Love, Zwart Licht, Black Element, Gomes, Herbalize It, Lucy Jiggy Love, Dje &Zwart more Licht, Black Element, Gomes, Herbalize It, Jiggy Dje & more

SAT 01. AUGUST SAT 01. AUGUST

CHUCKIE CHUCKIE & & GUESTS GUESTS RONI RONI SIZE SIZE + + MC MC JAKE JAKE DAMARU, ZIGGI DAMARU, ZIGGI HYPNOTIC BRASS ENSEMBLE, HYPNOTIC BRASS ENSEMBLE, BLACK BLACK JOE JOE LEWIS, LEWIS, SPEECH SPEECH DEBELLE DEBELLE Afrojack, Maikal X, Toddla T, Hard House Banton, Fulgeance, Afrojack, Maikal General X, ToddlaLevy, T, Hard House Banton, Fulgeance, Debruit, Lunice, Heatwave, Robert Luis ft. Kinny, Debruit, Lunice, General Levy, Heatwave, Robert Luis ft. Kinny, Afficoman, DJ Chaos, Lo-Riders, Hovatron, GMB & more Afficoman, DJ Chaos, Lo-Riders, Hovatron, GMB & more TICKETS ON SALE NOW: TICKETS ON SALE NOW:

WWW.RAWRHYTHMFESTIVAL.COM WWW.RAWRHYTHMFESTIVAL.COM PLATO, FREE RECORD SHOP, CONCERTO & 0900-1505 PLATO, FREE RECORD SHOP, CONCERTO & 0900-1505

NL70_15p47.indd 47

21-07-2009 13:56:19


EVERYTHING YOU NEED TO KNOW ABOUT OUR WHISKEY IS HERE

IN BLACK AND WHITE. AND WHAT THE LABEL DOESN’T TELL YOU A SIP WILL.

J A C K D A N I E L’ S T E N N E S S E E W H I S K E Y

www.jackdaniels.com

Please enjoy Jack Daniel’s responsibly. ©2008 Jack Daniel’s. All rights reserved. JACK DANIEL’S and OLD NO. 7 are registered trademarks.

JD_BlackNWhite_SolidK_210x285.indd 1 NL70_15p48.indd 48

13-08-2008 13:56:30 12:12:55 21-07-2009

NL70, editie 15, 22 jul 2009  

Door en door Den Haag

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you