Page 1

LUCKY FONZ III ‘Waarom vraagt nooit iemand me iets geschifts?’

nr 8

WWW.AGENDA.NL

gratis jaargang 4

door en door den haag 15 - 28 april 2009

Netwerkuuuh!

BORRELEN voor gevorderden

AGENDA

The Polar Exploration Ship 17 april

Hardcore Comedy 23 april Disco Circus 26 april

p.10

Lucky Fonz III

Derde album uit, toeren over de wereld. Deze jongen gaat het ver schoppen.

NL70_08p01_2.indd 1

p.24

Hieperdepiep

De koningin is jarig en Amsterdam bruist. Wat is er te doen?

p.30

Iron Maiden

Lekker rocken, maar dan in de bioscoop. Iron Maiden: flight 666

14-04-2009 14:31:00


Je kunt het parkeerprobleem in Amsterdam makkelijker omzeilen P+R is de slimste parkeerplek voor bezoekers van Amsterdam. Het zijn parkeerplekken aan de rand van de stad waar u makkelijk kunt overstappen op het openbaar vervoer. Binnen een half uur bent u in het centrum van Amsterdam. Parkeren op een P+R kost â‚Ź 6,00 per 24 uur, dit is inclusief openbaar vervoerkaartjes voor maximaal vijf personen. Er is een P+R bij Amsterdam Arena, Zeeburg, Olympisch Stadion, Sloterdijk en Bos en Lommer.

P+R, makkelijker en goedkoper www.bereikbaar.amsterdam.nl

IV433-P+R_Adv_230x300-NL20-Parac1 1

NL20_08p02.indd 2

01-04-2009 09:47:38

14-04-2009 13:29:51


INHOUD

15 april - 28 april 2009 Koninginnedag

nr 8 jaargang 4

DIT NUMMER

Koninginnedag zit er weer aan te komen. En daarmee een overvloed aan feesten. NL70 zette ze voor je op een rijtje. Check het blad voor de events waarvoor je je oranje veters in je Nikes rijgt.

IK

DEN HAAG

4

CITYBUZZ

6

@NL70

8

INTERVIEW

10

Lucky Fonz III

20 ONDERTUSSEN... OP EEN NETWERKBORREL ‘Dit is Pamela, zij is hoofdredacteur van de NL-bladen. Dit is Nick, hij is directeur van een webdesignbedrijf.’ ‘Aangenaam.’ ‘Aangenaam.’ Een jasje-dasje schudt mijn hand en overhandigt een visitekaartje. Ik kijk een beetje schaapachtig en overhandig geen visitekaartje. En ik neem nog maar een slokje van mijn bier. Zo was het vorige week, toen ik per ongeluk op een netwerkborrel voor nieuwe media belandde. Maar nieuwe media? God, wat was het ouderwets. Echt zóóó 2008. Netwerkborrels waar je in pak rondloopt, je links en rechts kaartjes overhandigt om je carrière een boost te geven, waar je spa rood drinkt en op tijd naar huis gaat, dat is echt niet meer van deze tijd. Tegenwoordig vloeien de mojito’s rijkelijk, laat je je nette kleren thuis, en ben je pas echt tof als je strontlazerus als laatste de deur uitrolt. De nieuwe vrijdagmiddagborrels, bedoeld om te drinken, te dansen, te flirten en vooral veel lol te maken, maar wel met je collega’s, ploppen als paddenstoelen uit de grond. Door de hele Randstad. Ook Den Haag mag, naast wat kleinere initiatieven, op korte termijn de eerste superpopulaire Vrijdagborrel.nl in de stad verwelkomen. Niks netwerken voor je carrière; netwerken voor je lol, het bevredigen van je drankzucht en voor het broodnodige flirtgehalte. You’ld better be there! Pamela Wilhelmus Hoofdredacteur

ONS KEURT ONS

15

NIET TE MISSEN

17

Berlin Ruft An REPORTAGE

Interview

20

Koninginnedag

Lucky Fonz III

SHOPPEN

23

Acme Trendz

Hij reist de hele wereld over, komt op tv, en alweer zijn derde album wordt gereleased. Singer-songwriter Lucky Fonz III is klaar om de wereld te veroveren.

STADVERHAAL

24

Captain’s Cabin

10

27

DRINKEN

29

Supermarkt *WIN*

Experimentele Berliners Berlijn en Den Haag, allebei hip and happening. De hotste Berlijnse experimentele muzikanten komen naar Het Paard om Den Haag te verrassen met hun experimentele muziek. .

ETEN

KLIK & WIN

30

BLINDDATE

31

AGENDA

33

FILM

43

STRAATBEELD/ VOLGENDE KEER

46

COLOFON

46

24

Het nieuwe netwerken Vrijdagmiddag naar de bruine kroeg met collega’s? Ik dacht het niet. De massale trendy afterworkborrels schieten door de hele Randstad als paddenstoelen uit de grond.

20

- Lent - 1511 GR rple.nl ldweg 61 Pu Grootve Karen@ 122 12 024 122

| 15 APRIL - 28 APRIL 2009 |

NL70_08p03.indd 3

NL70 | 3

14-04-2009 13:30:57


WAT IS DEN HAAG VOOR JOU? Amelie Wildenburg (23), studente psychologie Den Haag is een inspirerende stad om te fotograferen. Hier mijn foto van de Avenue Culinaire. Mijn vriend en ik wonen hier vlakbij en lopen dus ook vaak over deze brug naar de stad toe, waarbij we altijd even over de gracht uit kijken.

4 | NL70

NL70_08p04.indd 4

| WWW.AGENDA.NL |

14-04-2009 13:32:47


I

DEN HAAG

ga naar www.agena.nl/ikhartjedenhaag en stuur je waanzinnige lied, gedicht, tekening, foto of kunstwerk in. misschien staat jouw creatie hier wel de volgende keer | 15 APRIL - 28 APRIL 2009 |

NL70_08p04.indd 5

NL70 | 5

14-04-2009 13:33:38


TEKST ROXAN GROOS

Living Room

DE VRAAG VAN: RENSKE VAN BEEK

Live kunst maken

“Wat is de echte naam van de Haagse Tieten en wie zitten er in het gebouw gehuisvest?”

“De officiële naam van het gebouw is ‘Het Castalia’ en met 21 verdiepingen en een hoogte van 104 meter, is het één van de hoogste gebouwen van Den Haag.” Nog even dan, want er wordt alweer gebouwd aan een nóg hogere toren bij het Spui. We krijgen ook gelijk de geschiedenis van de Tieten te horen. “Het gebouw stond oorspronkelijk bekend als het Transitorium, dat

ontworpen was door Jan Lucas en in 1967 werd opgeleverd. In de jaren ’90 werd het gebouw tot het skelet afgebroken en vervolgens weer herbouwd. Het vernieuwde gebouw, Het Castalia van architect Michael Graves, werd in 1998 geopend. Ook leuk om te weten is dat de 35 meter hoge ‘Tieten van Den Haag’ totaal geen functie hebben. De ruimte is leeg en er zitten geen kantoor- of installatieruimtes in.” Nou Renske, bespaar je de moeite en de spam, je hoeft nu niet meer te goochelen op google om uit te vinden wat er in de Haagse tieten zit! Ook een brandende vraag? Wij zoeken het graag voor je uit. Mail naar redactie@NL70 o.v.v. ‘vraag van’.

VAN HET KASTJE NAAR DE MUUR

30 minuten >>> 0x doorverbonden >>> 0 minuten in de wacht

BEELD KIM DE RUYSSCHER

Als je op internet zoekt op “Haagse Tieten”, krijg je natuurlijk heel veel spannende sites. Sterker nog, die blijven weken later nog oppoppen op mijn scherm. In het gebouw dat Renske van Beek bedoelt zit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gevestigd. En daar vertellen ze ons dan ook wat de officiële naam is.

Zou jij wel eens willen zien hoe een kunstproject tot stand komt? Dat kan nu in het stadhuis. Daar hangt namelijk een webcam waar je dagelijks kan volgen hoe Kim De Ruysscher een zandsculptuur maakt van ongeveer 20 meter. De live uitzending van het hele ontstaansproces van het zandkasteel met de titel ‘Opgerold Tapijt’ vertelt ons hoe we deel kunnen nemen aan het maken van een beeld. Het project duurt tot 1 mei en in de twee dagen die daarop volgen is een overzichttentoonstelling te zien.

Kane op bezoek bij ADO

Muziekvoetbal De Haagse rockband Kane gaat het ADO stadion testen met een concert. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk meer concerten gaan komen in het stadion. Als dit concert bevalt bij de bezoekers, de gemeente en de organisatie van ADO Den Haag, dan zullen er in de toekomst misschien wel meerdere concerten volgen. Waarom Kane nou per se het testconcert moet geven? Nou, naast de Haagse wortels van de band is zanger Dinand Woesthoff een groot ADO-fan.

advertentie advertentie

ns

ge We

s ce

!

ug

ter

c

su

nationaletoneel.nl

nationaletoneel.nl Theatraal portret van een muzikaal genie Met Stefan de Walle, Rosa Mee e.a.

nationaletoneel.nl

Nationale Toneel Gebouw Den Haag Voorstellingen di 28 april t/m do 21 mei 2009 Kaartverkoop via 0900 3456789 (0,10 cpm) of www.ks.nl Kijk op www.nationaletoneel.nl 6 | NL70

NL70_08p06.indd 6

| WWW.AGENDA.NL |

14-04-2009 13:34:33


CITY BUZZ

200.000 BEELD HARRY VAN REEKEN

Dit aantal bezoekers komt elk jaar naar het centrum van Den Haag voor de Haagse KoninginneNach

Poppodium bovenop tramtunnel Nieuw Scheveningen De Haagse horeca-ondernemer Maarten Hinloopen wil dat de popbands die de Grote Markt bezoeken, straks op een permanent podium boven de tramtunnel kunnen spelen. De cafébaas, die alle kroegen en restaurants op de Grote Markt bezit, wil deze plek tot hét plein voor popmuziek ontwikkelen. Er is geen betere plek dan boven op de tramtunnel: de weg is natuurlijk al verhoogd en het enige dat ontbreekt is een overkapping. Nu maar hopen dat de gemeente iets verzint op het drukke verkeer dat nu nog over de tunnel raast.

De kust van Scheveningen en de stijgende zeespiegel, hmm... Die combinatie is nou niet echt veilig te noemen. Daarom komt er een verborgen dijk die altijd voor droge voeten moet zorgen. De badplaats van Den Haag staat een grootscheepse metamorfose te wachten, maar het wordt niet weer zo’n saaie rechte boel. Nee, de nieuwe Boulevard wordt een speelse slinger en volgt het verloop van de oude duinen.

Eurovisie songfestival naar Den Haag Het is natuurlijk nog niet bekend welk land het volgende Eurovisie songfestival gaat organiseren, maar we weten wel dat de deelnemers van dit jaar Den Haag komen bezoeken. Niemand minder dan wethouder Huffnagel en “De Toppers” gaan de

deelnemers rondleiden door de binnenstad per open bus. Ze maken ook een vogelvlucht door Madurodam om kennis te maken met Nederland. Dé manier om te laten zien dat wij in een stad van vrede en veiligheid leven, vindt wethouder Huffnagel.

KORT

STRAND EXPRESS Iedereen weet hoe het is om in de zomermaanden met de auto naar Scheveningen te gaan. Kut. Er is geen doorkomen aan. Je bent al gefrustreerd voor je überhaupt een plekje hebt gevonden op het strand. Nu komt Den Haag met iets nieuws, namelijk de Strand Express. Een tram die er voormoet zorgen dat mensen buiten Den Haag de auto laten staan, of parkeren bij de tramhalte in Ypenburg. Zo moet het voor de Hagenaren makkelijker en vooral rustiger op de weg worden. | 15 APRIL - 28 APRIL 2009 |

NL70_08p06.indd 7

NACHMOBIEL Hou je mobieltje bij de hand! De Haagse KoninginneNach viert haar twintigste verjaardag met een nieuwe gadget: de mobiele festivalgids. Je kan alle festivalinfo op je mobiel krijgen en een eigen programma samen stellen. Het is vanaf nu ook mogelijk om je telefoon als entreebewijs te gebruiken. Dus geen gedoe meer met losse kaartjes, maar gewoon bij de deur van de drie BinneNachlocaties je beeldscherm laten zien en doorlopen.

COLUMN

MARTIJN OOSTERHUIS Let the sun shine Het wordt weer warmer in Den Haag en dat betekent dat de terrassen weer vol lopen. Heel vol. Na wederom een veel te lange Hollandse winter met kutweer is de tijd nu eindelijk aangebroken om buiten te spelen. Dat kan hier maar een paar dagen per jaar dankzij ons gothic-klimaat. Maar nu is het dan zover. Het buitenleven is natuurlijk lekker, maar het heeft ook zijn nadelen; het kan belachelijk druk zijn af en toe en dat duidt tegenwoordig helaas niet meer automatisch op gezelligheid. Wat kunnen mensen a-relaxed zijn! Het begint ermee dat je op weg naar het strand al vier keer afgesneden wordt in de file. Vervolgens kun je van zes mensen de kanker krijgen en tot slot moet je op de boulevard een stomp ontwijken van een gast die denkt dat je naar zijn ‘wijf’ knippert. Dit allemaal nog voor je op het strand ligt. Daar aangekomen gaat er iemand naast je liggen met een jankend kind of een hond die zand in je bek kwispelt. Aan de andere kant naast je liggen jongeren met gabberhouse die te hard vertellen bij welk meisje ze nu weer GHB in het drankje hebben gegooid. Hoe komt het toch dat iedereen steeds meer schijt aan elkaar heeft gekregen? Het is niet alleen iets van de jeugd. Heeft het moderne leven ons solistisch gemaakt uit zelfbehoud of zijn we gewoon hond om het hond zijn? Als dat laatste het geval is gaat het echt niet goed met ons. Ik ben ook niet onschuldig. Ik merk dat ik in mijn gedachten steeds meer mensen de tyfus wens. Ik ben gelukkig niet zover dat ik dat uitspreek. Al komt dit meer doordat ik zo klein ben. Ik denk dat de Goden mij bewust niet groter hebben gemaakt, om mij te beschermen. Laten we met zijn allen dit jaar het klimaat veranderen door elkaar wat te gunnen zodat er in dit regenland toch ruimte is voor positiviteit. Geniet van het leven ook al is het crisis. Let the sun shine.

martijn@nl70.nl Stand-up comedian en cabaretier. Hij won in 1997 de persoonlijkheidsprijs van Cameretten en was in 2004 één van de Lama’s. Hij is ook te zien bij BIG Night of Comedy en met zijn soloprogramma Smile. NL70 | 7

14-04-2009 13:35:02


@NL

Mailbox

Mijn Den Haag

Heb jij een lievelingsspot of een tip over jouw stad? Wil je graag die persoon die je laatst ontmoette terugvinden? Of heb je een opmerking over de stad of ons blad die je gewoon móet delen? Mail het ons. Ook foto’s vinden we leuk. De opvallendste inzending wordt beloond met een cd. Mail naar Redactie@NL70.nl Goeiemoggel, lees net jullie festivaleditie en geniet van alle materiaal erin. Verlang nu al naar al die outdoor parties!!!! Maar nu zag ik op pagina 20 deodorant staan bij de inpakchecklist. Dat is natuurlijk onmisbaar na al dat dansen en springen,maar het was beter geweest als jullie de deoroller of deodoekjes hadden geadviseerd. Dit omdat bij VEEL festivals je geen sprays(i.v.m. brandgevaar) mee naar binnen mag nemen en die ook meteen weggegooid worden. Dat is natuurlijk zonde van je AXE(waarmee er vet gescoord zou worden bij de chickies...hihi). MARCUS BOUMA

De Haagse rockband The Levi’s nam dit jaar hun eerste EP, Born Easy op. Ze werden genomineerd voor ‘Aanstormend Talent’ bij de Haagse Popprijzen en presenteerden op 4 april hun EP met een releaseparty in de Supermarkt. Tijd om zanger Marcus Bouma te vragen waar hij het liefst zijn vrije uurtjes doorbrengt. Restaurant “Doe mij maar een goeie Italiaan. Zoals de Etna! Niet echt een restaurant, maar meer een afhaalgebeuren. Wel de

schreeuwende kinderen… Hmm misschien toch niet zo romantisch.” Terras “Grote markt. Veel bekenden, altijd een praatje. En mijn gitarist Steven en bassist Yves werken in de Boterwaag, dus daar kom ik nog wel eens. Tim is vaak te vinden bij de Vavoom en De Paas.” Winkel “Bij de Hardcore Skatestore in Scheveningen hebben ze altijd wel coole spullen. Als ik

‘Doe mij maar een goeie Italiaan’

Hello NL70,

Good point Angela. We zouden toch niet willen dat onze AXE-momentjes ons bestolen worden omdat we de verkeerde substantie deo hebben meegenomen. Dank voor je opmerkzaamheid. Want zonder deo begin je niet veel op een festival! --------------------------------------------------------

Heb met heel, heel veel plezier het festival nummer gelezen. Ja oké, ik lees het blad natuurlijk altijd met veel plezier, maar dit nummer gaf me echt het zomergevoel! Dat kwam dan ook door alle leuke felgekleurde beelden in het blad (vooral de programmeurs waren erg leuk in elkaar gezet!). Nu viel mij wel op dat bij het stukje achter de schermen de dj’s elkaar wel iets tegen spraken. In het eerste stukje vertelde Marnix dat de backstage een stuk braver was dan je zou denken. Daarna kwam Vato en die vertelde dat er wel degelijk dingen gebeuren, maar dat het wel een rustige boel is, op het zuipen na dan, en dan komt Jean volgens hem stroomt de alcohol vol op is er drugs en vooral veel vrouwelijk schoon hmm hebben ze dan nooit op hetzelfde feestje gedraaid?

Hoi NL70-ers, Ik lees de NL70 nog niet zo heel lang, maar ben wel gelijk een trouwe lezer geworden. Ik vond het dan ook onwijs gaaf om te zien wie er nou schuil gaat achter het blad. Vooral de leuke verhaaltjes bij de @Festivalrubriek hebben mij aan het lachen gemaakt. Dus ga zo door! En veel plezier op alle festivals die jullie gaan bezoeken. Groetjes, Marvin

er ben kijk ik ook gelijk even naar de nieuwe schoenencollecties die ze regelmatig binnenkrijgen. En gratis koffie.”

Ha Marvin, leuk om te horen. En aangenaam kennis met je te maken. .

Café “Café Cremers. Relaxte sfeer, vriendelijk personeel, maar helaas geen terras.”

Museum “Fotomuseum bij het GEM. En het GEM zelf. Niet dat er altijd wat boeiends hangt, maar dat is denk ik een van de weinige musea die nog wat hebben.”

Ha redactie!

Romantische plek “Mijn achtertuin, het strand. Te cliché voor woorden, maar romantisch is het zeker. Zon, golfjes, lelijke enge meeuwen die je eten stelen als je aan het zwemmen bent, 8 | NL70

NL70_08p08.indd 8

Club “ADO DEN HAAG! Ja tog? Mooiste club van het land.” Beste plek “Veertig meter uit de kust op een mooie golf boven op mijn board in het zonnetje.”

Nou Sander, behalve de paar festivals die al stonden genoemd kun je alle informatie over Pizza Laboratory vinden op hun website, www. pizzalaboratory.nl. Daar kun je je ook aanmelden voor hun nieuwsbrief waarin precies staat waar ze wanneer zijn. Eet smakelijk!

Groetjes Angela Renfurm

coolste dude die verse pizza bakt en hij heeft altijd een goed verhaal voor je klaar. Dat zie je niet vaak meer.”

Lunchspot “Ieder parkje in de buurt. Lekker picknicken!”

me op het lijf geschreven. Ik zou het heel leuk vinden om te weten waar deze pizzabus allemaal naartoe gaat. Weten jullie waar ik dat kan vinden? Groetjes en keep up the good work, Sander

--------------------------------------------------------

Ik hou superveel van pizza. En superveel van festivals. De eetrubriek uit de afgelopen editie vond ik dan ook fan-tas-tisch. Hij is

Groetjes, Anoek L. Anoek, wij vragen ons ook af welk verhaal het meest op de waarheid lijkt. Of zouden ze alledrie de waarheid spreken, en zeggen de verhalen vooral iets over henzelf…??? Wie het weet, mag het zeggen!

CD OF DVD. ELKE EDITIE WINT DE SCHRIJVER VAN DE LEUKSTE BRIEF EEN PRIJS GEFELICITEERD ANOEK JE HEBT EEN T-SHIRT GEWONNEN:

Arie is my homeboy

Arie Boomsma besloot onlangs in bijna adamskostuum mee te werken aan een fotoshoot in Linda. De EO schorste Arie voor 3 maanden. 90 dagen zonder Arie is gewoon erger dan 40 dagen zonder seks! FreshCotton heeft in samenwerking met het actiecomité 90 dagen zonder Arie de ‘Arie is my Homeboy’ T-shirt in de verkoop. | WWW.AGENDA.NL |

14-04-2009 13:35:41


Nu geopend : Het Uitwaa iseizoen

Voor niks g aat de zon op. Maar d alles. Want at is nog la voor niks w ng niet aait ook de branding, k wind, ruist rijsen de m de eeuwen, en lucht is hele ook de zilte maal gratis. zeeIn het uitw genoeg voo aaiseizoen r iedereen. is er En je hoeft voor te doe er maar ĂŠĂŠ n: ga naar n ding buiten!

Staatsbosbeheer doet meer dan alleen natuurbeheer. buitencentra | informatie en beleving op locatie buite leven | vakantiewoningen en kampeerterreinen buitenbinnen | houten meubels van eigen bodem Vind mooie gebieden en leuke activiteiten op www.staatsbosbeheer.nl

SBB-Uitwaai2-NL20.indd 1 NL70_08p09.indd 9

2/20/09 11:42:13 AM 14-04-2009 13:36:13


LUCKY FONZ III

10 | NL70 NL20

NL70_08p10.indd 10

| WWW.AGENDA.NL |

14-04-2009 13:40:55


INTERVIEW

‘Was ik goochelaar, dan zong ik liedjes’

Eén grote soep Het gaat goed met singer-songwriter Lucky Fonz III. Zijn derde album, A Family Like Yours verschijnt op 20 april, hij is net terug van een toer door de VS en in april en mei staat hij voor uitverkochte zalen. A star is born.

TeksT Pamela Wilhelmus Beeld Joost van manen

l

ichte wallen onder de ogen, maar een scherpe blik. singer songwriter lucky Fonz iii, alias otto Wichers (1981, Gouda), is net geland na een toer door amerika maar heeft niet de tijd genomen om te rusten. hij moet door, want op 20 april verschijnt zijn nieuwe album, A Family Like Yours, een popalbum waar de invloed van een veelheid aan muziekstromingen op terug te vinden is: sixties, rock ’n roll, new wave en house. en daarom zit hij nu weer klaar om alles over zijn persoon te vertellen. met veel plezier, maar hij moet er wel even inkomen. ‘God, wat heb ik zin in een peuk.’ Waarom heb je die dan niet net genomen, tijdens de fotosessie? ‘vindt mijn moeder niet leuk, als ik rook. ik heb trouwens niet alleen zin in een peuk, ik zou ook wel een jenevertje lusten.’ Heb je nog een jetlag? ‘Ja, absoluut. maar dat geeft niks. De amerika-toer was een succes. ik ben naar een aantal festivals geweest, en ik had wat gewone optredens.’ Ben je in Amerika al zo groot dat je op tournee gaat om je nieuwe cd te promoten? ‘nee, het is andersom: ik maak cd’s om optredens te promoten. en ik werd gewoon uitgenodigd naar aanleiding van wat optredens elders.’ Nou ja, gewoon uitgenodigd, je reist inmiddels de hele wereld over. Dat is nogal wat. ‘ach. mensen doen altijd zo ingewikkeld over optreden in het buitenland. We leven in een internationale wereld, er zijn nog wel politieke, maar geen culturele grenzen meer. iedereen vindt muziek mooi. maar | 15 april - 28 april 2009 |

NL70_08p10.indd 11

het is een soort puberfantasie als je als muzikant in het buitenland optreedt, dan behoor je ineens tot de grote sterren denken ze. terwijl het voor mij gewoon mijn werk is. ik kan net zo goed in eindhoven optreden als in Japan.’ Waarom treed je dan op in Japan? Of Amerika. Nou heb je een jetlag. ‘omdat de mensen vragen of ik kom. nou, dan zeg ik oK.’ en hij heeft al tegen veel mensen oK gezegd. lucky Fonz iii toerde eerder in

‘Toen ik puber was mocht je niet van én Nirvana én gabber houden’ australië, Zuid-amerika, België, schotland, spanje en Zuid-afrika, en met de afgelopen toer kwamen daar de verenigde staten en Canada bij. op Youtube vind je een hele berg met muziekfilmpjes van lucky Fonz iii, die wereldwijd worden bekeken. en ook zijn schare fans in nederland neemt hand over hand toe. ‘Zonder internet was ik nooit zo bekend geworden,’ zegt hij zelf. ‘het is momenteel fascinerend om muzikant te zijn. De ontwikkelingen gaan zo snel. het is nu al anders dan tien jaar geleden. toen ik op de middelbare school zat, mocht je absoluut niet tegelijkertijd van gabber en van nirvana houden. De jongeren van tegenwoordig staan veel meer open. mijn muzikale opbouw is een grote soep van al die verschillende genres. ik denk niet in genres.’

Waarin denk je dan? ‘Country, punk, hiphop, noem maar op, nee, zo denk ik niet. ik denk: dat is een lief liedje, dat is een agressief liedje. ik denk in gevoelens in plaats van in genres. ik heb niet één genre. ik houd van verscheidenheid. ik vind het bijvoorbeeld ook heel prettig dat ik de ene avond in een piepklein kroegje in Zuid-afrika sta, en de volgende avond voor duizenden mensen op lowlands sta op te treden.’ Je houd wel op meer vlakken van verscheidenheid, je bent ook niet zomaar alleen singer-songwriter. Je treedt op als dj, was ooit straatmuzikant, bent vaste gast in De Wereld Draait Door en speelt piano in verschillende bands. ‘ik houd van een verscheidenheid aan dingen. ik zou zelf vaak willen dat anderen iets anders doen dan ze doen, afwijkend van wat we gewend zijn. verrassende dingen, daar haal ik inspiratie uit. Was ik goochelaar, dan zou ik liedjes gaan zingen. Dat verwacht je niet. ik ga deze herfst bijvoorbeeld maar eens een theatertoer doen. lijkt me wel leuk. in mijn eentje. of samen. Weet ik nog niet. Gewoon, wat onverwachts. ik ben ooit begonnen met dj’en omdat ik dacht: “waarom draait niemand die en die muziek op die manier.” toen ging ik het zelf maar doen. ik ben wel geïnteresseerd in traditie hoor, maar lucky Fo wel met een eigen nz III A Family stijl. ok, ik heb mijn Like Yours cd-release eigen stijl, dat kan 20 april ook niet iedereen. Je wordt nu eenmaal beperkt door je eigen talenten. maar hee, ik> nl70 | 11

14-04-2009 13:41:08


zou ook wel mee willen doen aan het wereldkampioenschap polsstok hoogspringen, maar dat kan ik niet. Nergens voor nodig ook, je wordt al op handen gedragen. En op tv bij De Wereld Draait Door. ‘Ja, daardoor word ik wel vaker herkend op straat. En de voorverkoop voor mijn optredens gaat harder. Maar dat boeit me niet zo. Ik vind het medium televisie wel fascinerend. Je bent gebonden aan de eisen van het medium. Kort en bondig zijn. Je persoon is ondergeschikt aan het format van het programma. Net als de drummer van

‘Ik wil wel meedoen aan het WK poolstokspringen’ een band, die kan ook niet zomaar zijn eigen ding gaan doen. En ik vind het vooral ook dapper van de VARA dat ze zo’n rare snuiter durven neerzetten, is toch een risico. Maar datzelfde hebben ze ook met Matthijs van Nieuwkerk gedaan, is ook niet your average presentator.’ Hoe zijn ze bij jou terecht gekomen? ‘De golven van mijn muziek brengen me overal. Ik ben ooit begonnen in een klein kroegje. Iemand hoorde me en vroeg me in een ander kroegje en zo werd ik verder

gevraagd. Ik deed een keer een voorprogramma, stond op een festivalletje en toen won ik De Grote Prijs. Voor ik het wist stond ik in de Grote Zaal van Paradiso en op Lowlands. En toen kwamen de buitenlandse scouts. Alles verloopt organisch. Maar ik ben vooral dankbaar dat de mensen mijn muziek zo mooi vinden dat ik het me kan veroorloven om ervan te leven.’ Is dat waarom je voor de naam Lucky Fonz hebt gekozen? Dat je muzikale carrière zo gelukkig verloopt? ‘Haha, ik vind het mooi hoor, dat verhaal. Schrijf maar op. Weet ik veel waarom ik voor die naam heb gekozen, ik heet al zo ontzettend lang zo.’ Maar is het geluk, of heb je hard geknokt voor je succes? ‘Ik ben niet calculerend met mijn carrière bezig. Hoewel ik wel ijdel genoeg ben om interviews te geven. Maar ik zou nooit een artistieke beslissing laten beïnvloeden door de drang om het publiek te bereiken. Ik wil het publiek wel bereiken, en ja, daar knok ik hard voor. God, wat een serieuze vragen allemaal. Waarom vraagt nooit iemand me iets geschifts? Wil je niet weten wat nou toch mijn relatie is met Doutzen Kroes?’ Nee. Wat is je lievelingskleur? ‘En nu ga ik echt een sigaretje roken.’<

CV

Lucky Fonz III, alias Otto Fons Wichers werd geboren in Gouda in 1981. In 2002 sloot hij zich in Schotland aan bij een groep traditionele folkmuzikanten en begon hij met het schrijven van zijn eigen muziek. In 2006 verscheen zijn eerste album, Lucky Fonz III, werd hij door 3voor12 uitgekozen als Hollandse Nieuwe, trad hij op tijdens Metropolis en won hij De Grote Prijs van Nederland. In 2007 verscheen zijn tweede album Life is Short. Op 20 april verschijnt zijn derde album, A Family Like Yours Naast singer-songwriter is Lucky Fonz acief als theatermaker en vormt hij samen met Roosbeef het DJ duo De Rotjes.

advertentie

26 t/m 30 mei in Holland Casino Scheveningen

North Sea Poker Classics

Een mooie gelegenheid om uit te gaan.

Kijk voor meer informatie en onze voorwaarden op hollandcasino.nl/poker

12 | nl70

NL70_08p10.indd 12

| www.agenda.nl |

14-04-2009 13:41:26


EXCLUSIEVE Ray-ban COLLECTIE bIJ PEaRLE (PR IJSJ E S OP AANV RAAG)

PEARLE.NL

28375 A Zonnebril NL10-20-30-70 200x270.indd 1 NL70_08p13.indd 13

16-03-2009 14-04-2009 11:34:01 13:38:28


Photo : Ted Grambeau SINGLE_FASHION_GIRL_1.indd 1 NL70_08p14.indd 14

Available in all the Rip Curl Stores now! 10-04-2009 12:40:05

14-04-2009 13:38:59


ONS KEURT ONS

Caroline keurt Michael In Ons keurt Ons beoordelen Hagenaars elkaars kleding en uitstraling. Deze editie velt Caroline een oordeel over Michael, gespot op de Theresiastraat. Volgende keer is Caroline zelf het lijdend voorwerp.

TEKST & BEELD ROXAN GROOS

“Leuk. Waar zal ik beginnen? Eerst verander ik zijn schoenen, wel gewoon sneakers hoor, maar niet wit. Dat is gewoon niet mijn kleur. Qua shirt zou ik kiezen voor

CAROLINE OVER MICHAEL “Hij heeft een erg charmante trui. Dat bedoel ik sarcastisch hè! En wat een afgetrapte schoenen, die zou ik zo, huppakee, de vuilnisbak ingooien. Die broek daarentegen ziet er weer veel te net en nieuw uit. Het matcht gewoon niet bij elkaar.”

‘Een blouse geeft een playerimago’

Wat doet hij in zijn vrije tijd? “Ik denk dat hij echt van het thuis zitten is. Hij zou niet snel ineens ’s avonds zeggen: ‘zo en nu ga ik even hardlopen’. Nee, hij chillt liever met z’n vrienden, speelt wat op zijn spelcomputer of kijkt thuis gezellig een filmpje. Hij doet liever niet te veel.” CAROLINE (20)

student en medewerker postagentschap

iets met een lekkere drukke en rare print. Ik zat eerst te denken aan een nette blouse, maar ik denk dat een blouse hem een player-imago geeft.” REACTIE MICHAEL “De kleren die ik aan had waren inderdaad nogal afgetrapt, maar ik kwam dan ook net uit mijn werk. Die trui, dat is mijn werktrui. En

Nou, dan mag je hem nu restylen.

die schoenen staan nu in een hoekje van mijn kamer en ik draag niet meer. Over mijn vrije tijd heeft ze voor de helft gelijk. Ik chill inderdaad liever thuis met vrienden en mijn vriendin. Ik kijk graag een filmpje en doordeweeks speel ik inderdaad op mijn Xbox-360. Alleen over het sporten heeft ze geen gelijk. Ik vind het juist heerlijk om ’s avonds te trainen of om te gaan boksen. Jammer dat dat laatste nu niet meer kan door mijn werk. Die veranderingen die ze noemt zijn heel cool, op de drukke, rare print na dan. Ik draag vaak sneakers en ben sinds kort dan ook overgestapt op een donkere sneaker, maar nette blousejes zijn echt wel mijn ding!”

MICHAEL (23)

medewerker Carglass

advertentie

anders dan hans

OPTICIEN SAVERS ARD DE SPEC STANDA

Minder dan de helft van de geïnterviewde hans anders Opticiens en audiciens die OOg- en hOOrtesten uitvOeren waren MBO gediplOMeerd Onafhankelijk onderzoek onder Hans Anders winkels heeft aangetoond dat 23 van de 45 geïnterviewde opticiens en 34 van de 38 geïnterviewde audiciens die oog- of hoortesten uitvoeren niet een afgeronde opleiding op een officieel MBO of HBO instituut hebben gevolgd. Wanneer u uw ogen of oren laat testen door Hans Anders bestaat de mogelijkheid dus dat dit door iemand wordt uitgevoerd die niet MBO gediplomeerd is. Bij Specsavers wordt u uitsluitend geholpen door MBO- of HBOgediplomeerde professionals. Daarom bieden wij alle Hans Anders klanten een gratis professionele oogmeting of hoortest aan. Wacht niet langer en laat uw ogen en oren vandaag nog testen door een echte Specsavers professional. Daarnaast bieden wij al een complete bril aan vanaf 29 euro en hoortoestellen vanaf 0 euro (incl. basisvergoeding zorgverzekeraar). VOlleDig geDiplOMeerDe OpticienS

hans anders specsavers

(22 van de 45=)

49%

VOlleDig geDiplOMeerDe AuDicienS

(4 van de 38=)

11%

VAn De geïnterVieWDe OpticienS

VAn De geïnterVieWDe AuDicienS

100%

100%

VAn Alle OpticienS

VAn Alle AuDicienS

Bron: onderzoeksbureau Branches & Trends. Voor het onderzoek en de resultaten zie: www.specsavers.nl/onderzoek. Het onderzoek is uitgevoerd in de periode van 3 maart tot en met 13 maart 2009.

ga toch meteen naar specsavers specsavers den haag spuistraat Spuistraat 67 (hoek ‘t Spui en Spuistraat) 070 356 2312 | 15 APRIL - 28 APRIL 2009 |

NL70_08p15.indd 15

www.specsavers.nl NL70 | 15

14-04-2009 13:42:35


NL70_08p16.indd 16

14-04-2009 13:51:35


NIET TE MISSEN

Omni-genre festival Berlin Ruft An!

Snuiven aan muzikale kruisbestuiving Berlin Ruf Paard

Tijdens Berlin Ruft An! heb je de kans om Berlijnse muzikanten te ontdekken voor ze doorbreken bij het grote publiek. T.Raumschmiere stond er eerder. Dit jaar is het onder meer de beurt aan Jason Forrest en electro-duo Cobra Killer.

t An!

van T 24 ap roje ril

€ 13. 50

TEKST MARIE-JOSÉ LINDERS

“Ik ben jaloers op de Berlijnse scene,” verzucht Henk Koolen, programmeur van het Paard van Troje. “Berlijn is een kosmopolitische stad en er is zo’n vrijheid op cultureel gebied. Dat levert veel verrassends op.” Samen met Remco Schuurbiers organiseerde hij in 2007 de eerste editie van omni-genre festival Berlin Ruft An!. Schuurbiers woont ruim tien jaar in Berlijn. Hij denkt er niet over om terug te

experimenteren. Jason Forrest en Marco Haas zijn daar goede voorbeelden van volgens Koolen. Forrest woont al jaren in Berlijn en speelt daar met verve zijn rol van gekke Amerikaan. Hij heeft een hele internationale scene om zich heen verzameld. De oorspronkelijk uit Heidelberg afkomstige Haas is bekend als T.Raumschmiere. Onder deze naam treedt hij op als dj en met band. Daar-

‘Forrest woont al jaren in Berlijn en speelt daar met verve zijn rol van gekke Amerikaan.’ keren naar Nederland. Afterparties die doorgaan tot dinsdag, restaurants waar je tot vier uur ’s middags kunt ontbijten: Berlijn is goed voor Schuurbiers die ook programmadirecteur is van Todaysart én een van de drijvende krachten achter Club Transmediale, een Berlijns festival voor experimentele muziek. De vrijheid en muzikale kruisbestuivingen zijn kenmerkend voor Berlijn. Van over de hele wereld trokken kunstenaars de afgelopen jaren naar de Duitse hoofdstad. Voldoende woonruimte en lage huren creëerden een internationale pool van muzikanten die veel samen | 15 APRIL - 28 APRIL 2009 |

NL70_08p17v2.indd 17

naast brengt hij ambientplaten uit en drumt in punkrockband The Crack Whore Society. Marco Haas stond vorig jaar met zijn zoveelste side project Shrubbn op Berlin Ruft An! en Jason Forrest kun je er dit jaar zien. Net als de IJslandse celliste Hildur Gudnadóttir. Trok naar Berlijn voor haar studie en werkt samen met noiseband Pan Sonic. ANARCHISTISCH Berlijn en Den Haag hebben veel overeenkomsten vinden Koolen en Schuurbiers. Beide steden hebben een anarchistische inslag en zijn bekend om de electro. Ze vinden wel dat het

beeld van Den Haag wordt vervuild door grote namen als Kane, Anouk en Golden Earring. Waarvan mensen in Duitsland vaak weer denken dat het Amerikaans is. Koolen ziet Legowelt en Orgue Electronique als een belangrijke stimulator in de Haagse scene waardoor electro in de stad een grote rol speelt. Nog een overeenkomst: beide steden zijn een culturele ‘voedingsbodem’. “Den Haag heeft een levendige underground scene. En de nieuwe golf aan dubstep, met bijvoorbeeld 2562, wordt in Berlijn gretig opgepikt,” constateert Schuurbiers. Op het Haagse conservatorium ontstaan veel projecten die weer naar het buitenland gaan, mede via Todaysart en Berlin Ruft An!. Het grootste verschil tussen Berlijn en Den Haag is misschien wel de Nederlandse overgereguleerdheid versus Berlijnse ‘laissez faire’. Schuurbiers zou graag ruimere openingstijden zien, zeker in de Haagse binnenstand, het liefst 24/7. Koolen kan nog wel iets bedenken: “Voor een productie hebben we hier soms een draaiboek van dertig pagina’s, dat kennen ze daar niet. Maar de speeltijden in Berlijn zijn wel erg soepel. Vaak sta ik om half twee ‘s nachts nog te wachten voordat eindelijk eens de band begint die er uren geleden al had moeten staan.”< NL70 | 17

14-04-2009 13:44:31


HOTSPOTS

Hotspots Nooit meer met die eeuwige boekenbon aankomen op een verjaardag of weer in dat zelfde tentje gaan eten of drinken. Wij zetten hier een aantal Hotspots voor je op een rij, zodat je alle nieuwe, bijzondere en niet te missen tenten van Den Haag (weer) weet te vinden. Veel plezier met snuffelen!

DEN HAAG Centrum Scheveningen

OOK UW BEDRIJF OP DEZE HOTSPOTSPAGINA? Bel dan met 070 - 7118683 of mail naar adverteren@nl70.nl

SHOPPEN

ETEN

SHOPPEN

SHOPPEN

De Kaasspecialist Frederik Hendrik-laan 99

NOH Modern Japanse Kitchen Prinsestraat 77, Tel 070 - 363 33 20

Kyoto Men Palaceplein 16 Tel. 070 - 358 86 54

Kado om de hoek Hogewal 1 links Tel. 070 - 392 08 18

Bij de Kaasspecialist op de Frederik Hendriklaan 99 vindt u een uitgebreid assortiment kazen, vleeswaren en tapas. Een speciale plaats wordt ingenomen door de boerenkazen van de Pietershoeve en de Waerderkaas, die alleen bij de Kaasspecialist verkocht wordt. Open ma t/m vr: 08.00 - 18.00 uur, za: 08.00 - 17.00 uur www.dekaasspecialist.nl

Early bird’s aktie: Als u tussen 17:30-19:00 een Today menu (4 gangen voor  35,00 p.p.) bestelt krijgt u ook nog eens 25% korting op de gehele rekening. (Om in aanmerking te komen voor de Early bird’s aktie, dient het hele gezelschap deel te nemen aan ons Today menu) Open di-zo 17:30-22:30.

Een snoepwinkel voor iedereen vol kadoos en bijzondere spullen voor in en om het huis. Je wordt er gewoon blij van. Om dit feest compleet te maken worden je aankopen ook nog eens op een persoonlijke manier ingepakt. Open: zo-ma 11:00-18:00, di-wo-vrij 10:00-18:00, do: 10:00-21:00, za: 10:00-18:00 uur.

www.nohrestaurant.nl

In de japans gestyleerde winkel presenteren wij internationale topcollecties van; Dolce & Gabbana, Paul Smith, Iceberg, Kenzo, Moschino, Drykorn e.a. Geniet van “high end fashion”, laat je adviseren en stylen door ons team en besluit Uw modebeleving met een heerlijke capuccino.... Even geen tijd, check de website; voor alle info, openingstijden en foto’s van de nieuwe collectie! www.kyotomen.nl

ETEN

SHOPPEN

HEALTH

SHOPPEN

Sodafine Pieterstraat 10, Tel. 070 - 364 86 86 Open di t/m za vanaf 17.00 uur.

Schatkamer Grote Marktstraat 18 Tel. 070 - 356 26 55

Psychologisch Coachingsbureau Conmare Bezuidenhoutseweg 474-A Tel. 06 53 95 90 84

Tjiki’s Keizerstraat 215 Tel. 070 358 88 11

Op naar de zomer… Een nieuw seizoen, een nieuwe kaart. Kom ook eens langs om voor het diner, heerlijk aan te bar te genieten van een glas prosecco met verassende sodafine barhappen. ( loempia’s van kingkrab, kroketjes van tonijn, crostini’s). Sodafine gaat ook in de zomer door met haar zonnige dakterras. Keuken open tot 22.00 uur. www.sodafine.nl

De CBW erkende woonwinkel met filialen in Den Haag, Haarlem en Alkmaar (online-shop). De inrichting van de Schatkamer is een combinatie van basic goed betaalbare meubelen met kleurrijke woonaccessoires. Handig om te weten: Wij hebben een bezorgservice voor de shoppers onder ons. Graag tot ziens! www.schatkamer.com

Loop je tegen problemen aan waar je zelf niet direct een antwoord op weet? Coaching kan uitkomst bieden. E-coaching - stressklachten - loopbaanvragen - balans werk & privé Mindfulness

Nieuw in de Keizerstraat 215 in Scheveningen. Tjiki`s. De winkel met leuke gifts en gadgets in de huishoudelijke sfeer. Must haves van het merk Pylones verkopen wij als enige in Scheveningen. Wij verkopen echt leuke dingen! Kijk voor meer Tjiki`s op www.tjikisfunstore.nl info@tjikifunstore.nl

18 | NL70

NL70_08p18.indd 18

www.conmare.nl info@conmare.nl

www.kadoomdehoek.nl

| WWW.AGENDA.NL |

14-04-2009 13:45:50


TO DO

BEAUTY

SHOPPEN

SHOPPEN

Reflect Dagboek van een VN soldaat 1980 Locatie Stadsklooster Westeinde 101 Telefonisch reserveren 070-3913613 Vrijdag 24 april 2009 Theatergroep Reflect brengt deze theatervoorstelling in het Stadsklooster in Den Haag! Het waargebeurde verhaal over de pas 18 jaar oude John Reinhard die wordt uitgezonden in 1980 als VN Soldaat. In Libanon houdt hij een dagboek bij over zijn belevenissen en pas na 27 jaar wordt het boek opengeslagen! Meer info zie agenda NL70! www.reflecttheater.nl

Salon Ariesta Kapitein De Rijkstraat 6 Scheveningenhaven Tel 070 - 358 97 19 Op een prachtige plek aan de Scheveningse Haven is sinds kort Kapsalon Ariësta gevestigd. Salon Ariësta richt zich op vakmanschap: topkwaliteit in de behandeling van haar en klant. Trendy, stijlvol en toonaangevend. In de salon werken Hans Ariësta en zijn medewerkers Hendro en Arfan met de topproducten Sassoon en Sebastian. info@ salonariesta.com www.salonariesta.com

Acme Palaceplein 11, Scheveningen (naast Pathe bioscoop). Tel 070-3587589

Jewelz Haagsche Bluf 51 Tel. 070-3107125 Open Ma 12:00 – 18:00 Di Woe & Vrij 10:00 – 18:00 Do 10:00 – 21:00 Za 10:00 – 17:30 Zo 12:00 – 17:00 Een dagje Den Haag is niet compleet zonder een bezoek aan Jewelz. Deze trendy winkel verkoopt de meest uitgebreide collectie van Buddha to Buddha en merken als: U-boat, Otazu, DKNY, Diesel, TiSento en Armani. Kom eens langs en bekijk het grote assortiment van accessoires, sieraden, horloges en kleding. www.jewelzshop.nl

Acme Trendz Store is dé plek voor hippe kledingmerken zoals Ed Hardy, Famous, Miami Inc, Rock Star Baby en Christian Audigier. Behalve kleding en accessoires vind je er een uitgebreide topcollectie aan film, muziek, game, gadget en Disney merchandise! Online shop met 6000 producten vind je op: www.acmetrendz.com

WIL JIJ OOK OP DEZE PAGINA? BEL DAN MET 070 - 7118683 OF MAIL NAAR adverteren@nl70.nl advertentie

Authentieke thaise keuken in een moderne, warme oosterse ambiance. Ruime gezellige bar voor een drankje, cocktail of een klein hapje.

Spui 185 | Den Haag | 070 365 28 27 | info@spize.eu | www.spize.eu

Verkrijgbaar bij Jewelz Den Haag en TiSento Scheveningen | 15 APRIL - 28 APRIL 2009 |

NL70_08p18.indd 19

(150 meter naast Pathé Spuimarkt tegenover Dr. Anton Philipszaal)

NL70 | 19

14-04-2009 13:46:18


Vrijdagmiddagborrels nieuwe stijl

Cocktails en v De tijd dat je op vrijdagmiddag met je collega’s in de plaatselijke bruine kroeg het weekend begon, is voorbij. Elke week is er wel ergens in de randstad een netwerkborrel, oftewel VrijMiBo waar honderden twintigers en dertigers op af komen. Met cocktails, DJ’s en champagne. TEKST JERRY HUINDER BEELD MERKCOMMUNICATIEBUREAU NACHTWERK

V

rijdagmiddag half zes. Vier collega’s van een financiële instelling trekken hun jassen aan. Ze hebben zin in het weekend. Zin om lekker los te gaan. Zin om te dansen. Zin om een drankje te doen. Zin in een feestje. Met hoge snelheid racen ze over de snelweg, van Amsterdam naar Rotterdam. Hun weekend begint namelijk niet in de kroeg om de hoek. Nee, ze gaan onderweg naar FRANK010: de FRiday Afternoon driNK in de Cruise Terminal. En ze zijn niet de enige. Heel de Randstad doet mee. Eén keer per maand komen duizenden mensen vanuit de grote steden hier het weekend inluiden. In hippe en luxe stijl. Hoewel de entree gratis is, zul je hier geen armlastigen aantreffen. Volgens de organisatie is FRANK de studentenfase reeds lang gepasseerd. De gemiddelde FRANK-bezoeker is tussen de 25 en 40 jaar. De organisatie heeft zo’n succes dat er inmiddels een echt type FRANK-bezoeker valt te onderscheiden. Het is iemand die veel reist, oprecht en open-

‘Natuurlijk wordt er genetwerkt, maar niet ‘oude stijl’’

Graa

fhof 1

82 - U

trech

t

20 | NL70

NL70_08p20.indd 20

minded is. Graag een cocktail drinkt en voor kwaliteitsmerken gaat. Pablo Kleinsma is precies zo iemand. Goede baan, mooie auto, vaak op vakantie, een party animal. En een vaste FRANK-bezoeker. ‘Er heerst een goede sfeer, er staat een top DJ achter de draaitafels en de cocktails glijden naar binnen.’ Maar dat is niet het enige waar de succesvolle begindertiger voor komt. Met een vette knipoog: ‘Er zijn ook veel lekkere wijven en moeders die komen om een fatsoenlijke kerel aan de haak te slaan. Mijn collega heeft net nog aan een stel goede Argentijnse neptieten gezeten.’ De sfeer op FRANK010 is losjes en gezellig. Dit is geen standaard after work borrel. Natuurlijk wordt er genetwerkt, maar niet ‘oude stijl’. Hier geen sigaren, krijtstreeppakken of

spaatjes rood. Een avond is vooral geslaagd als er gedanst en gesjanst is. Een avond zonder businessdeal, maar met een one-night stand is geslaagder dan andersom. FRANK010 is wel de grootste – met gemiddeld zo’n 3500 bezoekers per keer –, maar niet de enige trendy after work borrel in de Randstad. Elke vrijdagavond rond vijven stromen de jonge, werkende mensen vanuit alle windrichtingen naar een VrijMiBO die er echt toe doet. ‘De sfeer is ok, zegt Pablo Kleinsma. ‘Iedereen is in feeststemming. Het lijkt wel zaterdagavond, maar het is pas zeven uur op vrijdag.’ GEEN LOSERS In Rotterdam heb je naast de FRANK010 borrel ook nog De Vrijdagborrel.nl. Deze borrel wordt eveneens één keer per maand gehouden op een geheime locatie die pas vlak van tevoren bekend wordt gemaakt. Dit om exclusiviteit te waarborgen. Organisator Anouar Sahli schat dat er de laatste keer ongeveer 900 man aanwezig waren. ‘Die komen uit Den Haag, Utrecht, Amsterdam en natuurlijk uit Rotterdam.’ Volgens Sahli komen de mensen niet alleen voor de gezelligheid en om zakelijk te netwerken. ‘Er komen bij ons een heleboel singles. Die weten dat ze hier kunnen putten uit een geselecteerde groep mensen. De mensen die komen hebben allemaal een baan. Hier komen geen losers.’ Nog deze lente doet De Vrijdagborrel.nl voor het eerst Den Haag aan. Via de website heeft Sahli nu al 500 aanmeldingen binnen van mensen die staan te trappelen om eens iets anders te doen na hun werk. ‘We moeten nog een geschikte locatie vinden, dus de exacte datum weet ik nog niet, maar dat het doorgaat is zeker.’ Ook FRANK010 is aan het kijken of ze het evenement ook in andere steden kunnen organiseren. ‘In Rotterdam is Frank geboren, maar we zijn aan het kijken of we het kunnen uitrollen naar elders in de Randstad. Het concept is niet aan één stad gebonden, wel aan stedelingen.’ De kans dat | WWW.AGENDA.NL |

14-04-2009 13:47:11


REPORTAGE

n visitekaartjes het in andere steden aanslaat is groot. Nu al komen mensen uit de hele Randstad naar FRANK010. Na zessen sta je standaard in een lange rij om binnen te komen. En de locatie is natuurlijk moeilijk te overtreffen. Kleinsma: ‘Vier barren en een vet industrieel gebouw van waar je uitkijkt over de Maas en de Erasmusbrug. Daar wil je wel zijn op vrijdag.’ Als FRANK010 ooit besluit om naar Amsterdam te komen, dan hebben ze wel concurrentie. Ook in Amsterdam is er namelijk één keer per maand een after work evenement, VRIJ. De laatste keer kwamen in Odeon ruim duizend mensen na hun werk bijeen voor de ‘afterwork celebration’. Volgens organisator Peter Kan is de borrel gericht op ‘ondernemende en vrijdenkende mensen uit verschillende branches’. VRIJ claimt het nieuwe uitgaansmoment van de week. ‘Waarom wachten tot ‘s avonds laat? Om 17:00 uur kan je met VRIJ al meteen met je handen in de lucht aan het weekend beginnen. Met top DJ’s en elke keer weer een ander thema’. COCKTAILS Verschillende steden, verschillende vrijdagavonden, maar dezelfde soort mensen met hetzelfde idee: de vrijdagmiddagborrel hoort niet meer in de plaatselijke kroeg naast je kantoor. Ook op vrijdag kan je al meteen ’s middags helemaal los gaan. Een betere manier om het weekend te beginnen is er niet. Maar je moet wel goed tegen een cocktailtje of één, twee, drie kunnen. De verschillende VrijMiBo’s hebben namelijk nóg een ding gemeen, naast dat ze op de vrijdag zijn. Ze worden allemaal gesponsord door bekende drankmerken. Campari, Absolut Vodka, Jameson: ze dragen allemaal een steentje bij. Gelukkig heeft bezoeker Pablo Kleinsma van de FRANK010-borrel een collega gevonden die bereid was om te bobben. ‘Die cocktails hier zijn echt goed te doen. Jammer dat het al zo vroeg is afgelopen, maar ach, we gaan thuis nog wel even door. Het weekend is nu in ieder geval los.’ | 15 APRIL - 28 APRIL 2009 |

NL70_08p20.indd 21

Do’s & don’ts De VrijMiBo nieuwe stijl betekent natuurlijk ook dat er andere omgangsvormen gelden. NL helpt je alvast een beetje op weg:

R - Lent - 1511 G ldweg 61 aren@Purple.nl Grootve K 12 2 12 024 122

• Zorg dat je een outfit in de achterbak van je auto hebt liggen. Krijtstreeppakken, stropdassen en andere walgelijke werkaccessoires zijn uit den boze. • Change your mindset! Een one-nightstand scoren is veel belangrijker dan een visitekaartje. • Bier? Wat is dat? Cocktails, wodka en champagne drink je hier. Vergeet je geliefde bitterbal. Denk aan sushi en ander fingerfood. Bitterballen zijn voor plebs. • Wees vroeg. In de plaatselijke kroeg kan je altijd naar binnen, hier niet. Tenminste, als je geen zaterdagavond taferelen wilt en dus een uur wilt wachten in de rij. • De zorg-dat-je-net-iets-nuchterder-bentdan-de-anderen-regel vervalt. Leef je lekker uit. Het is niet erg als je de volgende dag niet alles meer weet. Als het goed is, weet de rest dat ook niet meer. En anders hoorden ze er niet thuis. • Vergeet business talk. Niemand is geïnteresseerd in je bonus, behalve als je nu in de rij staat om voor hen een nieuwe cocktail te halen. Beter heb je het over die vette DJ, die nieuwe cocktail, of je survivaltocht in de jungle van Colombia.

Welke borrels zijn er FRANK www.frank010.nl DE VRIJDAGBORREL www.vrijdagborrel.nl VRIJ www.vrijopvrijdag.nl NL70 | 21

14-04-2009 13:47:28


advertentie

180x123.indd 4

27-02-2009 12:32:05

Kom langs voor een borrel of diner. Mogelijkheden tot vergadering en workshops in privĂŠkamerâ&#x20AC;Ś. Ons heerlijke dakterras is geopend!!!

Sodafine, Pieterstraat 10, tel 070-3648686, www.sodafine.nl / info@sodafine.nl . Geopend di-za vanaf 17.30

NL70_08p22.indd 22

14-04-2009 14:40:40


SHOPPEN KRINGLOOP KLEDING

Acme Trendz Palaceplein 11-12, Scheveningen Tel. 070 358 75 89 www.acmetrendz.com Open zo - do 11 - 19 uur, vr 11 - 21 uur, za - 11 - 22 uur

De boekenwinkel van de Kringloop op de Willemstraat in Scheveningen is omgetoverd in een kledingboetiek! Vanaf nu kun je er terecht voor allerlei soorten bijzondere kledingstukken. Wij hebben het eerste paar schoenen al gescoord. Boekenliefhebbers hoeven echter niet te treuren, voor tweedehands boeken kunnen zij nog steeds terecht en wel in het vernieuwde filiaal op Weimarstraat 364. www.kringloopholland.nl HUISKAMERWINKEL

ACME trendz

fantasie- en andere helden W elkom in een sprookjeswereld van Disneyfiguren, Looney Tuneshelden en filmsterren. Ik ben bij Acme Trendz in Scheveningen. Alice, die uit Wonderland, heeft deze winkel vast ooit geopend. Man, wat een explosie aan film- en tekenfilmbekenden komt me tegemoet! Van

man! En Goofy! En Mickey!” Ze heeft rode konen van enthousiasme. Jammer dat mam deze geslaagde benoeming van de actionfigures niet kan waarderen. Harry Potter kijkt wat uit de hoogte, maar dat kan ook komen doordat de t-shirts waarop hij staat helemaal

Ik zie fantasiefiguren die me doen vermoeden dat er nog veel meer tekenfilms bestaan’ beeldjes tot knuffels, van tshirts tot accessoires en weer terug naar de beeldjes. Naast de restaurants waar het interieur te koop is, hebben we nu een nieuw fenomeen, de huiskamerwinkel. Een winkel ingericht als huiskamer waar je op je gemak een bakkie kan doen terwijl je een slideshow van alle designdetails bekijkt. Zoals Edwin Pelser het zegt: “vormgeven is eigenlijk verhalen vertellen.” En voor verhalen moet je nu eenmaal even gaan zitten, nietwaar? Edwin Pelser, Piet Heinstraat 123, www.edwinpelser.nl

TEKST EN BEELD JESSICA VAN DER BURG

Jessica Ik doe het écht alleen voor mijn werk. Kan ik het helpen dat ik winkels recenseer? Rood is mijn lievelingskleur , bijpassend bij mijn banksaldo.

Een klein meisje staat met haar neus tegen een van de vele glazen vitrines gedrukt. “Kijk mam, daar is de kerst-

bovenaan de muur bungelen. Het is niet te geloven wat hier allemaal staat. Ik zie fantasiefiguren die me doen vermoeden dat er nog veel (teken)films te bekijken zijn. Gelukkig is niet alles roze en wattig. De andere kant van

de winkel is ter compensatie donker geschilderd en gevuld met de rauwe glamour van popidolen en ontwerpen van Miami Ink of Ed Hardy. Vooral die van Hardy vallen op. Niet alleen door de opvallende prints, maar ook door het volume van de collectie. Naast kleren zijn er ook de nodige accessoires te vinden, voor de fans.

Terwijl ik door de t-shirts heen blader, krijg ik het gevoel dat er iemand naar me kijkt. Ik gluur terug naar de griezelig echte levensgrote Chucky op de plank. Brr, blij dat hij op een veilige afstand staat. Ik besluit even op adem te komen tussen de vriendelijkheid van de Disney Classics-collectie aan de andere kant. <

ingezonden mededeling

Schone lever, lekker leven! Berry Blaster drink je ’s ochtends om de reinigende werking van de lever te ondersteunen, afvalstoffen te doen verwijderen en de dagelijkse vetverbranding te doen verhogen. Je doet 1- 2 dopjes siroop in een glas – koud water erbij – en je hebt een lekkere ‘detox’. Wanneer de lever op volle toeren draait, is het lichaam minder geneigd om afvalstoffen en vetten op te slaan in de cellen onder de huid. En dat zie je terug in de spiegel. BERRY BLASTER KOST C– 16,95 EN IS TE KOOP BIJ ETOS, DE TUINEN EN GEZONDHEIDSWINKELS. THUIS LEZEN? WWW.VITAMINS.NL/BERRY

| 15 APRIL - 28 APRIL 2009 |

NL70_08p23.indd 23

GOEDKOOPST Disney of Looney Tunes knuffel uit de 1 euro bak

SCORE

Uitstraling Service Prijs Extra Kort

DUURST Levensgrote Chucky 600 euro

BIJZONDERST Ed Hardy - Christian Audigier t-shirt met strasstenen 129,95 euro

overweldigend vriendelijk vanaf 1 euro online korting met de code ‘rockstar’ tot 1 oktober 2009 grote verzameling blijmakers voor jong en oud NL70 | 23

14-04-2009 13:52:25


29 APRIL

PODIUM SPUIPLEIN: Waylon Bekend van ‘Holland got talent’ 19.00 - 19.30 A Brand Belgische rock. 20.00 – 21.00 Garland Jeffreys Lekkere reggae, rock, soul en blues. 21.30 – 22.30 DIO Bekend van Tijdmachine en Aye 23.00 – 23.30 Beef Nederska, reggae en heel veel rock. 24.00 – 01.00 PODIUM GROTE MARKT Winnende Band, Bandverkiezing Winnaar wordt 16 april bekend gemaakt 19.00 – 19.45 Stereo Beroemd door TVshow Rock Nation 20.15 – 21.00 Lady K-Wida ft. Poor Man Friend Reggae en dancehall 21.30 – 22.15 So What Echte Haagse rock 22.45 – 23.30 The Deaf Garagerock herleeft! 24.00 - 01.00 PODIUM KERKPLEIN Hokie Joint Lekkere blues muziek 19.45 – 20.45 Simon McBride Stevige knoestige bluesrock afgewisseld met rustiger werk 21. 15 – 22.15 Chris Bergson Band Een eigen stijl van blues en soul. 22.45 – 23.45 Triggerfinger Lekker rock-‘n-rollen. 00.15 – 01.15 SOUNDSTATION WIJNHAVEN Leroy Joy Drum’n’bass en meer. 20.00 – 01.00 24 | NL70

NL70_08p24.indd 24

SOUNDSTATION BUITENHOF Kevin Bradley Dé haagse club, groove, house en techhouse dj maakt de zaal los 20.00 – 01.00

Lang zal ze l Leuk hoor, zo’n hoge verjaardag. Maar uiteindelijk willen we gewoon genieten van live muziek, bier en feesten op straat. Wat is er in Den Haag te doen op KoninginneNach én Koninginnedag?

ARROW AVENUE Dj Maestro Dj met de nadruk op jazz. 20.00 – 24.00

TEKST ROXAN GOOS

BINNENACH (NACH MOBIEL PLUSCONCERTEN): THEATER AAN HET SPUI Moke- Shorland acoustic with strings Exclusief optreden! 20.00 – 21.00 en 22.30 – 23.30(Grote Zaal) Lucky Fonz III & Lucky Orchestra singer/songwriter onder begeleiding van een strijkorkest. 21.15 – 22.15 en 24.00 – 01.00(Kleine zaal) Dudok Dj High Hess Beats in Dudok 20.00 – 21.00 en 21.45 – 23.15 en 24.00 – 01.00 Leona Stevige Urban beats, een vleugje Rock, 21.00 – 21.45 en 23.15 – 24.00 ASTA Don Diablo Een mix van electro, techno, trance, hiphop en hardcore. 20.00 – 21.30 Jody meyer Techno, minimal, electro, house 21.30 – 23.30 Isis Elektronic dancemusic 23.30 – 01.00 KONINGINNENACH IN LOKAAL Lokaal Vredebreuk Met Hills of Harlem. 21:00 Gratis MOOIE MANIEREN Muziekcafé de Paap, met de Mooie Meneren. 22:00 Gratis

Het roer gaat om bij de Haagse BinneNach. Dit jaar is er niet één zaal, maar er zijn drie zalen beschikbaar gesteld. Normaal vindt de BinneNach alleen plaats in het Theater aan het Spui, dit jaar doen ook de AStA en Café Dudok mee. Onder anderen de Jamaicaanse zangeres Leona treedt op in Dudok. AStA, Dudok en Theater aan het Spui 29 april 2009 (20:00) € 17,50

Zin in een oranjefeestje? Nou ja, die zijn er genoeg. Maar ga dan zeker even langs bij club OneFour. Deze avond draaien de dj’s Vernon en DelaSarge. Vernon, ook bekend als LeroyJoy, is begonnen als een echt drum-‘n-bass artiest maar na zijn naamsverandering heeft hij zijn creativiteit over meerdere muzikale genres verspreid. DelaSarge is ooit begonnen als resident-dj bij verschillende Haagse clubs maar draait zijn eclectic sounds nu over de hele wereld. OneFour 29 april 2009 (24:00) € 5, -

Dit jaar is het jubileumjaar voor de Haagse KoninginneNach. De Haagse binnenstad kleurt voor de 20ste keer helemaal oranje. Ook in 2009 wordt het weer knallen vanaf 19:00 met een veelheid aan optredens. Zo zijn dit jaar onder andere A Brand, Beef, Moke en Stereo van de partij op een van de vier live podiums in de hofstad. Dus trek je oranje brulshirt uit de kast en zet je trom-pet maar op je kop! Podiums op verschillende pleinen in de binnenstad 29 april 2009 (19:00) Gratis

Het Paardcafé laat deze avond natuurlijk niet in stilte voorbij gaan. Ze maken er één groot feest van, van Dé Nach. Zo is bijvoorbeeld de runner up van de bandverkiezing hier te vinden, maar ook de bandjes Parkway Avenue, Ways to win en Hellhounds. Van Rock tot numetal, cross-over gemixed met funk en pop, Blues, Rock-’ n-roll en Sixties. Vanavond kun je elke stijl vinden in het Paardcafé. Paardcafé 29 april 2009 (19:30) Gratis

| WWW.AGENDA.NL |

14-04-2009 13:53:47


REPORTAGE

30

e leven

APRIL

DE OOIEVAART Bierkade 18 Rondvaart met diverse persoonlijke geschiedenissen van Hagenaars. Vanaf 7,50 ORANJEWANDELING Plein Den Haag Met een gids van ’t Gilde. 12:00-16:00 € 2,-

Het Prinses Beatrix Fonds organiseert op Koninginnedag voor het eerst de KiX vrijmarkt voor en door kinderen in Den Haag. Als je bijgekomen bent van de Nach, kun je dit jaar voor het eerst ook naar optredens op de dag zelf. EliZe, Yes-R en Lisa, en Amy & Shelly (winnaars Junior Songfestival 2007) treden op op het Malieveld. En nog veel meer artiesten leggen er hun oranje ei. De muziek knalt uit de boxen.

Malieveld 30 april 2009 (09:30) Gratis Dacht je het met KoninginneNach gehad te hebben, mooi niet. Hou iets van energie over, want ook op Koninginnedag is er genoeg te doen in het centrum van Den Haag. Bijvoorbeeld op de Grote Markt. Je kunt een korte cursus ‘Segway rijden’ volgen. Het plein wordt omgebouwd tot één groot parcours. Voor het muzikale vertier komt er een Burundi drumband met dansers. Met een beetje geluk schijnt de zon en waan je je in Afrika.

Op straat spelen is heerlijk! WInkelend publiek in de weg staan, en als ze verbaasd omkijken trommel, toeter en blaas je ze de oren van hun hoofd. Het Convoi Exceptional trommel en saxofoon ensemble houdt van de straat. Maar voor de straat is koninginnedag ze toch te hoog. Ze verruilen de straatstenen voor het podium. Het Convoi Exceptional speelt op deze dag op het podium van het Paardcafé.

Regentenkamer 30 april 2009 (20:00) € 7,50

| 15 APRIL - 28 APRIL 2009 |

NL70_08p24.indd 25

KONINKLIJKE RONDLEIDING Haags Historisch Museum Alles wat je altijd al had willen weten over de Oranjes. 13:00 € 17,50 JAMES AND THE GIANT PEACH Filmhuis Den Haag Wie herinnert zich niet het kinderboek van Roald Dahl. 14:00 en 16:00 uur, € 5,50

Grote Markt 30 april 2009 (Vanaf 12:00) Gratis

Een bijzonder project voor ‘de avond na KoninginneNach’. Onder het motto ‘New skin for the old songs’ brengt een groep van acht musici onder leiding van Cees Breuer een programma met liedjes van Leonard Cohen. Soms dicht bij de originele arrangementen, soms op een heel eigen manier, maar steeds vol sfeer!

BUSTOUR Spuiplein Den Haag Koninklijke bustour Residentie Ontdekkingen. 12:00-16:00 Vanaf € 5,-

Paardcafé 30 april 2009 ( 21:00) Gratis

EEN STUKJE BURUNDI IN DEN HAAG Grote Marktstraat Optredens van Burundi Drumband en dansers 14:00 en 15:30 gratis KONINGIN EMMA, REDSTER VAN ORANJE Koninklijke Schouwburg Koninklijke kostuumstuk, een portret van de vrouw die met lef en doorzettingsvermogen haar roeping vond in het ons koningshuis. 15.00 € 17,50 KARAOKE Thai Princess Zingen en swingen. 18:00 gratis

FUCK THE BEAT, ROCK THE QUEEN! Barefoot Beach Bar & Club, Schevingen 19:00 – 01:00 € 15,LEONARD COHEN DOOR CEES BREUER Cees Breuer en acht muzikanten brengen songs van Cohen onder het motto ‘New skin for the old songs’. Regentenkamer 20:00 € 7,50 SPROOKJESACHTIGE KONINGINNEDAG Dr Anton Philipszaal Residentie Orkest 20:15 Vanaf € 15,LIVE IN DE VINGER Café de Vinger Met Gitzwart en dj Elf 21:00 gratis N.O. APPETIZER! Paardcafé Met Convoi Exceptional. Trommel en saxofoon die vroeger op straat stonden maar tegenwoordig podia op alle plekken betreden. 21:00 gratis FUSION DANSAVOND Syndicaat Neo-tango, sevillanas en salsa 21:00-01:00 gratis REWIND Square Voetjes van de vloer op dansbare muziek uit vervlogen tijden. Met special guest Joshua Walter 22:00 – 02:30 gratis READY TO SING Muziekcafé de Paap De Paap is los 22:00-24:00 gratis N.O.! Paard van Troje AKCU Band Night. Heb je nog niet genoeg muzikale lol gehad tijdens, dan kun je nu nog even nagenieten in het Paard. 23:00 € 3,NL70 | 25

14-04-2009 13:54:43


UIT? ZET ‘M AAN! DE BESTE UITGAANSTIPS VAN NL70 NU OOK OP JE RADIO 99.4/97.6 FM, 94.5 OP DE KABEL

decibel DEF.indd 4

NL70_08p26.indd 26

14-04-2009 14:11:01

14-04-2009 14:25:04


ETEN SUBLIEM LUNCHEN

Soda Fine Pieterstraat 10 Tel. 070 364 86 86 www.sodafine.nl Open di t/m za vanaf 17.00 uur

WOUTER: Als peuter stond ik bij de zeehonden in de dierentuin en vroeg: ‘Hoe smaakt zeehond?’ Mijn zoektocht naar smaken is nooit gestopt.

OPEN EN DICHT

TEKST WOUTER VAN DER LAND BEELD ELS MEIJER

Enkele tientallen meters van de golven lunchen. Midden tussen de surfboards, rifslippers, zandgympen, wetsuits en superaardig surfvolk. We proefden het broodje ‘Pretty in pink’, belegd met zalm met veldsla (€ 4,50) en dronken er verse muntthee met woudhoning (€ 2,80) bij. Lunchen in een surfshop is grappig. Sublime, Vissershavenweg 62

Soda Fine

vrouwenrestaurant

C

De dichtgeplakte ramen van het gesloten PUCK stemmen je diep-treurig. Maar de Prinsestraat bloeit alweer op. Op nummer 25 opent binnenkort lunchroom Alicieus. En op 33 bestaat al een paar weken Han Ting, een Frans-Oosters restaurant. Ook vrij nieuw is Le Café in de Oude Molstraat 26. Confit de Canard voor € 17,00 of een tweegangenmenu voor€ 19,00.

ollega-rubriek Blind Date heeft het jammer genoeg nooit over het eten tijdens het daten. Waar moet je als NL70-lezer heen om zelf romantisch te dineren? Ik ga voor je op zoek en spreek af met F., een overrompelende midden-twintiger met opgestoken, donkere krullen. Soda Fine lijkt geschapen voor ons doel: gedimde verlichting, gezellig behang, rozen op tafel en een bar vol drank. De muziek is als een wolk tropische vlinders. Je kunt hier alles van de kaart ook in het klein bestellen en dus veel proeven, helemaal

oesters op drie manieren € 7,50

als je ongegeneerd van elkaars borden steelt. Ook de overzichtelijke wijnkaart roept op tot avontuur. De dansende tekenfilmogen

vijgen en honing naar haar mond te brengen. Alle minihapjes heten tegenwoordig bonbon, maar hier terecht. De zoete, zachte bolletjes

‘Ik zie de zoete, zachte bolletjes wegsmelten achter haar lippen’ van F. veroorzaken fantoomkriebels in mijn buik en ik geniet van haar wonderlijke verhalen. In plaats van een muizenval gebruikte ze ooit een koksmes en een wijnfles, vertelt ze met levensechte gebaren. Dan zwijgt ze, om een vleesbonbon met geitenkaas,

ossenhaas € 10,-

rode-poonravioli € 8,50

zie ik kleverig wegsmelten achter haar lippen. De laatste wurmt ze tussen de mijne. Ik laat haar op mijn beurt bijten in het rauwe, donkerroze vlees van mijn ossenhaas. Wanneer F. een gang later openbaart dat je haar altijd wakker mag maken voor

vleesbonbons € 6,-

Japans eten, leidt ze uit mijn serieuze blik af dat ik dat dezelfde nacht daadwerkelijk van plan ben. Ze zwaait waarschuwend met haar vork met prima tonijnsashimi. Ik beken schuld en prik verlegen van mijn lekker vissige rodepoonravioli. We delen als finale de grappige stroopwafelparfait, die echt naar stroopwafels van de markt smaakt. “Dit is een vrouwenrestaurant,” zegt mijn afspraakje stralend. “Allemaal verwengerechtjes... Heb je die brokjes chocoladecake bij de rekening geproefd?” < Bediening Toiletten Eten Sfeer Prijs/Kwaliteit Eindoordeel

7,5

advertentie

Gratis uit eten?

Meld je aan voor de

Blind Date www.agenda.nl/blinddate | 15 APRIL - 28 APRIL 2009 |

NL70_08p27.indd 27

The first ever Cheesecake Company in the Netherlands has finally arrived in the Hague! Specializing in homemade cheesecakes, baked goods & American import products. Relax on our couch with a hot cappuccino & a cool slice of heaven, or swing by for cheesecake to go! Torenstraat 32 2513 BS Den Haag Tel. 070-8878158 info@cheesecakecompany.nl www.cheesecakecompany.nl Open Dinsdag t/m Zaterdag 11.00-18.00 Zondag 12.00-16.00 Maandag GESLOTEN

NL70 | 27

14-04-2009 14:26:48


advertentie

New iN tHe HAgue De nieuwe trendy salon van hairstylist Hans Ariësta werkt uitsluitend met de topproducten van Sebastian en Sassoon. U kunt met of zonder afspraak voor een behandeling terecht, telefoon 070 - 358 97 19. U vindt salon Ariësta op een bijzondere plek: aan de Kapitein de Rijkstraat 6 in Den Haag, pal aan de

haven van Scheveningen. Tot ziens in Ariësta.

Kapitein De Rijkstraat 6 | 2583 BK ’s-Gravenhage Scheveningen-haven | T 070 - 358 97 19 info@salonariesta.com | www.salonariesta.com

XTRA XTRA LARGE vreugdenhil kaiel/jelen listopad Theater aan het Spui

zaterdag 2 mei 2009, 20.30 uur reserveren & informatie: 070 346 52 72

www.danceworksrotterdam.nl

NL70_08p28.indd 28

14-04-2009 13:57:32


A de fuifing uitcene. n ur itastic rs en vende ven.

UITGAAN

Supermarkt

ij m’n Ex kreeg ik al meewarige blikken toen ik vertelde dat ik er een biertje ging drinken, maar bij de Supermarkt is het niet anders. Of zoals een vriendin reageerde: “Leuk dat je naar de supermarkt gaat, maar we kunnen daarna toch ergens een biertje doen?” MUURSTAREN De Supermarkt is de oude Silly’s en blijkbaar nog niet zo heel erg bekend. Ik heb voor het eerst kennisge-

de avond drukker en dus leuker is. LEEFTIJDSGRENS Om een uur of twaalf waag ik het nog een keer en dan tref ik gelukkig wel een volle zaak aan. Dansende, drinkende mensen en vrolijke barmannen. Kijk, dat is wat ik van een avondje nachtshoppen verwacht. Het verschil met de gewone supermarkt is dat kinderen hier niet toegestaan zijn, aangezien de portier tot drie keer toe

Het verschil met de gewone supermarkt is dat kinderen niet zijn toegestaan maakt met deze drinkwinkel met Oud & Nieuw en toen was het er echt bomvol. Maar op de eerste de beste zaterdagavond dat ik er daarna binnenstap is er geen kip. De barman kijkt mij ook aan met een blik van ‘wat kom je doen dan?’. Oké, kleine tegenvaller, komen we vast wel overheen. Het is nog vroeg, een uur of tien. Het bier smaakt goed, maar voor een avondje muurstaren ben ik niet gekomen. Eerst maar even bij de buren kijken, misschien dat het later op

Hester Heite De preparty, daar ben ik geweest. De afterparty, daar ga ik heen. Ondertussen dans ik van feest naar feest.

een paar meiden wegstuurt. Leeftijdsgebonden dus, deze supermarkt, maar wel één die tot de kleine uurtjes doorgaat. GEHOORD IN DE SUPERMARKT Leanne, 26 jaar, manager “Wie noemt een bar nou de Supermarkt, ik vind het maar raar.” Rutger, 27 jaar, horecaondernemer “Eén cola Bacardi, één Bacardi cola light en één Bacardi cola.” <

Supermarkt Grote Markt 25 Tel 070 364 95 49 Open wo t/m za www supermarktdenhaag.nl

Opening Baklust

Vreetfestijn B aklust is een familiebedrijf. Maar niet omdat het door familie wordt gerund. Want al zijn de kids aanwezig tijdens de officiële opening en helpt manlief zoveel hij kan, Baklust is en blijft het kindje van de hennarode vrouw met schort, de beste taartenbakker ooit. In de ware woorden van stadsdichter Harry Zevenbergen: “hier staat iemand in de keuken met de beste bakgenen die toen ze een baby was diep in een ketel met toverdrank is gevallen iemand die geen handen heeft maar ovenwanten” INCROWD Baklust is een familiebedrijf omdat het gerund en bevolkt wordt door biologische zielsverwanten. De medewerkers en de meeste bezoekers ken-

nen elkaar. En dan vooral uit het alternatieve circuit. Het is een beetje incrowd. Maar wel een incrowd die openstaat voor outcrowd. Iedereen is hier welkom. Natuurlijk in de eerste plaats om te komen eten en drinken. Maar tijdens

Incrowd open voor outcrowd de opening is het vooral proeven en proosten. Véél proeven en proosten. De schalen met hapjes blijven langskomen. Pizza’s, kwarktaart, chocolademuffins, hartige taart. Niet te vet en niet te zoet. Alles vegetarisch en biologisch. Zoals het hoort. Baklust is een familiebedrijf. En dit is een familiefeestje. De kinderen zijn aan het

Leendert (24) roadie “Die chocolademuffin: luchtig, lekker!”

TEKST ROSANNE KLEIN BEELD ELS MEIJER

TEKST HESTER HEITE BEELD BERTUS GERSSEN

Nachtboodschap B

Wat Openingsfeestje, van 16:00 tot 19.00 uur Waar Baklust, Veenkade 19 Wanneer Eenmalig www baklust.nl Organisatie “Zelfgemaakt lekkers, vegetarisch en biologisch.”

bakken en de volwassenen zijn aan het drinken. Er worden linten doorgeknipt en geschenken overhandigd. En dat alles onder akoestische begeleiding van The Dust Bowl Drifters. Ik doe een vreugdedansje. Als de stadsdichter reclame mag maken, dan mag ik het ook: “Baklust is een nieuw thuis waar klanten familie zijn een plek om naar terug te komen elke keer weer een waar vreetfestijn.” WAAROM WEL Voor de smaak. En dan in het bijzonder die van de worteltjestaart. WAAROM NIET Als je voorkeur uitgaat naar vlees en/of vergiftigde groenten. < Harry (44) dichter “Wanneer god zou bestaan zou de hemel er zo uitzien!“

Arianne (39) kunstenaar en Junia (0,3) baby van een vriendin “De citroentaart is ontiegelijk goed!”

SCORE SCORE Bediening Publiek Muziek Sfeer Roken Prijs

hoe later op de avond, hoe leuker 20+ mannen en vrouwen nvt dansbaar Ja, boven én buiten onder de terrasverwarming Bier: va € 2,20 Wijn: € 3,- Fris: va € 2,-

| 15 APRIL -28 APRIL 2009 |

NL70_08p29.indd 29

Publiek Muziek Sfeer Dresscode Flirtfactor Toiletten Roken Entree

nvt The Dust Bowl Drifters familiair Baklust-promoshirt liefde gaat door de maag ok buiten gratis, en ook het eten en drinken NL70 | 29

14-04-2009 13:58:20


WIN

advertentie

IRON MAIDEN: FLIGHT 666 2x2 kaarten Dinsdag 21 april is de wereldpremière van Iron Maiden: Flight 666, de documentaire over de wereldtournee Somewhere Back in Time, te zien in Pathé Buitenhof. Iron Maiden: Flight 666 is een verslag van de wereldtournee in februari en maart 2008, die wordt beschouwd als de meest ambitieuze en avontuurlijke tournee in de rockhistorie. Aanvang: 21.00 uur, toegang: 12,50 euro.

het succesvolle theaterprogramma met alle liedjes van nachtmuziek muzikale begeleiding david middelhoff regie ruut weissman

acda en de munnik spelen in het fortis circustheater ma 11 & di 12 mei • 20.00 uur

ACDA EN DE MUNNIK 11 mei 2 kaarten en 12 mei 2 kaarten Ruim 65.000 mensen hebben inmiddels de cabaretvoorstelling Acda en de Munnik Spelen gezien. Vanaf september 2007 zijn Thomas Acda en Paul de Munnik al op tournee met hun vijfde cabaretvoorstelling. In Acda en de Munnik spelen brengt het duo weer onvervalst cabaret, al betekent dat niet dat de muziekinstrumenten ongebruikt in de hoek blijven staan. Op 11 en 12 mei a.s. is de voorstelling eindelijk te zien in het Circustheater in Scheveningen.

kaartverkoop via www.topticketline.nl t 0900 300 5000 € 0,45 pm

GOLLA COLLECTIE LAPTOPTASSEN 4 stuks De nieuwe serie Golla zijn een lust voor het oog. En niemand ziet dat je een laptop verbergt! Lekker veilig. De collectie bestaat uit tassen, backpacks en sleeves. Laptoptas: 13” en 15,4”. Rugtas voor laptops tot 15,4”. Sleeves: 10”, 13”, 15,4” PC, 15,4” MacBook Pro en 17”. Laptoptas van € 59,99 tot € 69,99 Backpack € 69,99 – Sleeve € 29,99. Kijk ook op www.laptopverpakking.com.

Kom jij bij ons werken? Wij zijn op zoek naar pedagogisch medewerkers in Den Haag. Bij ons vind je ondermeer: • professionele werkomgeving • opleidingsmogelijkheden • zekerheid van een professionele, landelijke organisatie Kijk voor meer informatie op www.skon.nl en solliciteer direct.

DJ IRWAN MIXT EERSTE EDITIE TREETZALBUM 5 cd’s Het moest er een keer van komen, Treetz op cd! Na het succes van de Treetz-avonden in clubs 013 en Off Corso is er nu eindelijk het gelijknamige album, vakkundig in elkaar gemixt door resident DJ Irwan. Zoals verwacht heeft de Amsterdammer alle klappers van het feest hier verzameld, maar trakteert hij de luisteraar ook op een paar nieuwe, nog niet uitgebrachte tracks.

30 | NL70

NL70_08p30.indd 30

CHECK VOOR ALLE WINACTIES WWW.AGENDA.NL

| WWW.AGENDA.NL |

14-04-2009 13:59:01


BLIND DATE

Marjeth & Luigi

MARJETH… “Het klikte wel, maar ik dacht niet: dit gaat het worden!” Waar lag dat aan? “Soms heb je het gevoel wel en soms niet. Hij is een heel lieve en gezellige jongen met een makkelijke babbel en geïnteresseerd. Er is geen één keer een ongemakkelijke sfeer geweest. Hij is iemand waarmee ik vrienden zou kunnen worden. Volgens mij had hij wél het idee dat het meer zou kunnen worden. Hij gaf een paar keer aan ik het type was waar hij op viel.” Wat stoer om dat al tijdens het diner te zeggen! “Ja! En het was niet ongemakkelijk. We zijn tot een uur of elf gebleven. Ik wilde terug naar de trein. Hij heeft mij netjes bij het Centraal Station afgezet.” Met de auto? Julie zaten flink aan de wijn, toch? “Ja, nou dat viel wel mee hoor: een paar wijntjes. We hebben

Vrijdagavond 19.00-23.00 uur

Op date met iemand die je nog nooit hebt gezien, je moet het maar durven. Zij durven het. Maar zijn de hooggespannen verwachtingen waargemaakt? The day after...

TEKST EN BEELD LAURA VREUGDENHIL

‘Ik zou op haar kunnen vallen’

‘Hij heeft een makkelijke babbel’ MARJETH VAN KAN (26) management assistent PIER LUIGI JORRITSMA (26) accountmanager nummers uitgewisseld. We En wat ga je dan zeggen? PIER LUIGI… zijn inmiddels ook Hyves“Ik ga vragen hoe het met “In het begin was het aftasten. vrienden. Vanmiddag heeft hij hem gaat, en als hij vraagt om Maar uiteindelijk was de gebeld en een sms gestuurd. nog eens af te spreken, zeg ik avond boven verwachting.” Ik was ziek, dus ik heb ‘m een dat ik het niet wil. Ik wil geen bericht gestuurd dat ik hem verkeerde verwachtingen bij Wat had je verwacht? van de week bel.” hem scheppen.” “Tja, je weet nooit of het klikt,

maar het was hartstikke leuk, zij is heel spontaan en we bleven babbelen over echt van alles! We hadden zeker overeenkomsten; zij houdt van koken en ik ook. We houden van dezelfde muziek en uitgaansgelegenheden.” Klinkt of ik goed kan matchen! “Ja, je hebt goed geselecteerd! Ik vind Marjeth erg knap. Haar uistraling en oogopslag zijn mooi. Zij is echt een meisje op wie ik zou kunnen vallen. Maar voordat het iets concreter kan worden zullen we zeker nog eens moeten daten. Je weet na één date nog niet hoe iemand is, dat komt later als je elkaar op een andere manier leert kennen.” Hoe ga je een vervolgdate aanpakken? “Geen idee. Ik heb haar gebeld en ge-sms’t maar ze was een beetje ziekjes. Ze heeft gezegd dat ze terug belt als ze in de loop van de week beter is. Ik ben benieuwd naar haar mening, hoe zij het heeft gehad.”

Wil jij ook de avond van je leven meemaken? Aarzel niet, maar meld je nu aan op www.agenda.nl/denhaag/blinddate. Voor de partner en het diner zorgen wij, en ook de drank vloeit rijkelijk. Who knows welke droompartner er op jou zit te wachten... advertentie

pathé familieticket

voordelig samen naar de film nen 4 perso * 25,voor € l2 a m maxi a 1 an 1 ouder d r a ja Voor meer informatie en de voorwaarden bezoek de website. www.pathe.nl/imax | 15 APRIL - 28 APRIL 2009 |

NL70_08p29.indd 31

NL70 | 31

14-04-2009 14:00:02

Heb je v “Ja, ma willen gehad.

Maar n bent? “Weet haar ee kennen


advertentie

Durf De touwtjes uit hanDen te geven! - bedrijfsevenement - feest - bruiloft - heidag - beurs - diner - managementdag - jubileum - familiedag - congres - teambuilding - workshops - persconferenties - opening - promotietour -

Wat doet Charlotte? Organiseert evenementen van A tot Z; van ideevorming tot en met uitvoering. Inbreng van creativiteit, kennis en ervaring. Uw wensen en verwachtingen staan natuurlijk centraal. Een evenement is pas geslaagd als u tot in het kleinste detail tevreden bent en genodigden of deelnemers positief reageren. Charlotte weet heel goed verbindingen te leggen tussen het zakelijke en het persoonlijke. Haar werkstijl is creatief en direct. Met haar uitgebreide netwerk binnen de sector kan zij snel handelen. Zij zet een evenement voor u neer dat altijd net iets meer biedt.

Tel: 020 428 38 21 | Mobiel: 06 26 152 536 | Email: info@charlotteorganiseert.com het succesvolle theaterprogramma met alle liedjes van nachtmuziek muzikale begeleiding david middelhoff regie ruut weissman

RIL 2 72 25 AP 16 Ta/M 70) 346 5 nhetspui.nl (0

acda en de munnik spelen

www.theatera

in het fortis circustheater ma 11 & di 12 mei â&#x20AC;˘ 20.00 uur

kaartverkoop via www.topticketline.nl t 0900 300 5000 â&#x201A;Ź 0,45 pm

NL70_08p32.indd 32

14-04-2009 14:02:08


AGENDA

De stadsagenda

advertentie

3X

NIET TE MISSEN

limited edition

Muziek

The Polar Exploration Ship

summer of love

Met de komst van een nieuw album heeft dit schip weer alle zeilen bij gezet voor een tour door het land. The Polr Exploration Ship is een samenwerking van enkele gevestigde namen binnen de Nederlandse rockscene onder leiding van Selwyn Slop. Met het spelen van zowel krachtige compacte songs als uitgerekte jams staan ze garant voor een goede liveshow. Vanavond worden ze bij gestaan door de haast briljant uitgewerkte popsongs van Palloc. Paard van Troje vr 17 april (20:30) € 8,BEELD JOLLYFOTO.NL

MUZIEK

Pop enzo Klassieke muziek Jazz

34 34 34 35

FESTIVAL

35

NACHT

35

STRAND

38

GAY

38

COMEDY & CABARET

38

TONEEL & MUSICAL

38

DANS

40

EXPO

Nieuw Ook te zien

40 40 40

CHECK OOK

41

Nacht

Disco Circus

w w w. b a d a b i n g . e u

Dit is dé opvolger van de over bekende maandelijke Glitterclub in OneFour. Tijdens deze avond kun je dus weer genieten van de dansbare gouden oude disco hits. Alleen helaas nu zonder Tim & Faab. Bo Bellow en Timmo nemen het stokje van hen over. Maar ook zij zullen je laten swingen en zweten! Wil jij dus weer ouderwets los gaan op hits uit de ‘80s and ‘90s dan moet je zeker langs komen tijdens de Disco Circus! OneFour zo 26 april (23:00) € 8,50

limited edition

1-8 staand 43x123 (women).indd 1 13-02-2009 17:10:27

summer of love

Comedy

Hardcore Comedy

w w w. b a d a b i n g . e u

Het blijkt dat ruim twintig procent van de comedy-liefhebbers van het meest extreme, harde soort comedy houdt. Tijdens dit optreden laten de comedians van Comedy Café Amsterdam het achterste van hun tong zien en materiaal uitvoeren dat normaal gecensureerd zou worden. Vanavond komen Marco Penose, Donald Olie, Johan van Gulik (foto) en Bram van der Velde op de planken. Dus let op: niet voor tere zieltjes. Theater Diligentia do 23 april (20:15) € 14,-

| 15 APRIL - 28 APRIL 2009 | 1-8 staand 43x123 (man).indd 1 NL70_08p33.indd 33

HOT TICKETS ENRIQUE IGLESIAS

Ahoy

5 mei

THE BLACK CROWES Heineken Music Hall 13 mei JEAN MICHEL JARRE Heineken Music Hall 26 mei NEIL YOUNG

Ahoy

7 jun

ANASTACIA Heineken Music Hall 14 jun MARIA FARANTOURI & GEORGE DALARAS

Carré

28 jun

KINGS OF LEON

Ahoy Rotterdam

2 jul

LIL’ WAYNE Heineken Music Hall

9 jul

TRACY CHAPMAN WITH BAND

Heineken Music Hall 11 jul PORCUPINE TREE Heineken Music Hall 12 okt DEEP PURPLE Heineken Music Hall 17 nov

LAATSTE KAARTEN! JACKSON BROWNE WITH BAND Heineken Music Hall 28 apr TINA TURNER

GelreDome

2 mei

POWERED BY

NL70 | 33

13-02-2009 17:07:56 14-04-2009 14:03:15


MUZIEK

MUZIEK

PAARD VAN TROJE

THEATER IN DE STEEG

ASTA DANCE VENUE

Avond vol rockbands, in het teken van het IK-festival. 20:30 Gratis

Met Hans Theessink en Edo Donkers. 13:30 € 15,-

Pop enzo wo 15 april

Jamsessie

Open podium voor iedereen. 22:00 Gratis MUSICON

Pop- en rocksessie

Jamsessie o.l.v. Mark HvB, Dré en Rutger. 21:00 Gratis CAFÉ DE PATER

Pater sessie

Van jazz tot pop tot wereldmuziek. 23:00 Gratis SUPERMARKT

HPC Shopping Night

Met Toffe Haan en Hardgeworden Zacht. 20:00 Gratis do 16 april

House of Rock

PAARD VAN TROJE

The Polar Exploration Ship

‘70s rock en americana. Support door Palloc. 20:30 € 8,-

Paul Millns

Singer-songwriter mixt soul, blues en ballads. 20:00 € 10,-

HPC’s muziekcafé

Met Typisch Haags en dj Whisk-E. 20:00 Gratis

Nederlandstalige r&b van Re-Play. 20:00 vanaf € 16,75

MUZIEKCAFÉ DE PAAP

DE ZWARTE RUITER

LOKAAL VREDEBREUK

Met Jean Paul Rena en Terrawheel. 23:00 Gratis

Zwarte Ruiter Live za 18 april

Met The Catch! 22:00 Gratis

Jamsessie

Open podium voor iedereen. 22:00 Gratis

Traditiele Japanse drums in een hedendaagse vormgeving. 20:15 Vanaf € 24,-

TIP

Live in de Paap

ASTA DANCE VENUE

Yamato

Met Daby Touré. 20:30 € 12,50

Met Bad Luck. 21:00 Gratis

HAAGS POP CENTRUM

Lost in Music

Met Sintiromarus. 20:00 € 7,50

Balkan

KORZO5HOOG

JP Blues Lokaal

Zie tip. 21:00 € 9,-

FORTIS CIRCUSTHEATER

LUCENT DANSTHEATER

Legendatisch frontman van de punkband The Adverts. 21:30 € 5,-

World Sessions

Bazart Live

ma 20 april

REGENTENKAMER

TV Smith

BAZART

wo 22 april

THEATER PIERROT

CAFÉ DE VINGER

za 25 april

Acoustic Alley

MUSICON

Blues- en rocksessie

O.l.v. Febby en de Sessieband Pride. 20:00 Gratis CAFÉ DE PATER

Pater sessie

Van jazz tot pop tot wereldmuziek. 23:00 Gratis

CAFÉ DE PATER

ZU

Dit Italiaanse trio maakt muziek die nauwelijks te bescrijven valt. Als je het toch wilt proberen, is het een mix van metal, mathcore, no-wave, free noise, punk en jazz te noemen. In elk geval is het behoorlijk experimenteel en ze zitten daarom ook niet voor niets bij het label van Mike Patton, dat bol staat van dit soort bands. Onze eigen experimentrockers van Redtheplanet verzorgen vanavond de aftrap voor deze indrukwekkende en avondvullende live sensatie. Bazart, za 25 april (21:00) € 9,-

MORLOCK GALLERY

KORZO5HOOG

Ook met The Bulemics, Low Point Drains en Bastard Sons of El Duce. 22:00 Gratis

Zie vr 17 april. 20:30 Vanaf € 15,-

LOKAAL VREDEBREUK

MUZIEKCAFÉ DE PAAP

Met Bas Paardekooper en The Blues Crew. 21:00 Gratis

SOCIËTEIT TRANSVARIA

MUZIEKCAFÉ DE PAAP

Met Joel Rafael. 20:30 € 15,-

Everything Must Go

MUZIEKCAFÉ DE PAAP

Live in de Paap

Met Meanbone. 22:00 Gratis PAARD VAN TROJE

Haagse Koninginnenach Bandverkiezing

Finale met Okkernoot, Rebelstar, Klopje Popje en The Levi’s. 20:00 Gratis PAARD VAN TROJE

MxPx

Club Brooomm! Live in de Paap

Met DaisyBelle. 22:00 Gratis PAARD VAN TROJE

Paulusma

Betoverende gitaar-psychedelica. Support door Joosk. 20:30 € 10,PAARDCAFÉ

Ready2Play

Jong talent, de toekomst van de Haagse popscene. 20:30 Gratis

do 23 april

JP Blues Lokaal

Live in de Paap

Jack Daniels presents: Ready to Sing. 22:00 Gratis PAARD VAN TROJE

Exumer

Trash metal. Met Goddess of Desire. 20:30 € 12,50

Reggae, hiphop en r&b sessie Reggae met Apache Soundsystem. 23:00 Gratis THOM’S INN

Zaterdagavondmuziek Met BluesFellas. 22:00-24:00 Gratis YMCA MUZIEKCENTRUM

Opening Digitale Oefenruimte

Met Suburbs en Navarone. 20:00 Gratis zo 26 april CAFÉ DE PATER

Funk avond

Wekelijks wisselende funkbands. 23:00 Gratis REGENTENKAMER

Musemix

Caribische muziek in de Regentenkamer

vr 24 april

THEATER DE REGENTES

Met The Pacific Malihini. 14:00 € 7,50

Missing Voices

BAZART

6Pack

Met The Bohemes, The Wrong Jeremies, Frau Gruber en anderen. 20:00 Gratis

Zeven internationale, talentvolle dames met een moslimachtergrond. 15:00 € 12,50 di 28 april

STRANDTENT DE FUUT

Live in de Fuut

THEATER DILIGENTIA

Live XS Locals Only. 21:00 Gratis

HAAGS POP CENTRUM

In Second Wind zingt ze songs waarmee ze is opgegroeid. 20:15 € 20,-

Reggae met Zappostar. 23:00 Gratis

REGENTENKAMER

MUZIEKCAFÉ DE PAAP

SEPTEMBER

SUPERMARKT

Met Arno Loriaux. 21:30 Gratis

Met Vanderbuyst en Hitman. 22:00 Gratis

Met Dick en Harry van Teylingen. 20:00 € 5,-

Met Formica en Don & The Usual Suspects. 20:00 Gratis LOKAAL VREDEBREUK

Error 404

Groovebox en 27 Ways to Win. 21:00 Gratis

MUZIEKCAFÉ DE PAAP

Klassieke muziek vr 17 april

Christelijke punkrockband. 20:30 € 10,PAARDCAFÉ

N.O. Appetizers! Indie Hague. 21:00 Gratis

Country Night vr 17 april

CAFÉ DE PATER

Reggae, hiphop en r&b sessie Live in SuperMarkt

HAAGS POP CENTRUM

THOM’S INN

Met Drugsmokkel en QueenBee. 20:00 Gratis

Iedere zaterdag een ander optreden. 22:00-24:00 Gratis

HPC’s muziekcafé

Zaterdagavondmuziek

PAARDCAFÉ

N.O. Appetizers! Buurtconcert

THEATER DE REGENTES

Roberto Correa

Westernmuziek op z’n Braziliaans. 20:30 € 16,-

Rock met Len Bouman. 20:30 Gratis

HPC’s muziekcafé

Haags Pop Podium presenteert

Shocktapes... rockt! 17:00 Gratis

Live in de Paap

INSTITUTE OF SOCIAL STUDIES

PAARD VAN TROJE

Une Soirée Française, met Wendy Roobol. 20:30 € 7,50

Haags Studenten Orkest

Met The Real Thing. 22:00 Gratis

Berlin Ruft An

KORZO5HOOG

YMCA MUZIEKCENTRUM

Experimenteel en klassiek in een bizarre mix van instrumenten en dans. 20:30 Vanaf € 15,-

Met wOOt en Mooie Meneren. 21:00 Gratis

Met Termulator X, Stewart Walker, Guido Möbius en vele anderen. 20:30 € 10,-

zo 19 april

PAARDCAFÉ

Club Brooomm!

Live on Stage

LOKAAL VREDEBREUK

CAFÉ DE PATER

Met Loose Mongoose. 17:00 Gratis

Wekelijks wisselende funkbands. 23:00 Gratis

Error 404

MUZIEKCAFÉ DE PAAP

Live in de Paap

Met Kickuh Peeruh. 22:00 Gratis

Funk avond

REGENTENKAMER

Wereldmuziek in de Regentenkamer

Met De Hemelbestormers. 12:00 € 7,50

34 | NL70

NL70_08p34.indd 34

Leonie Jansen

za 18 april

TIP Residentie Orkest DR ANTON PHILIPSZAAL

Sax Appeal. 20:15 Vanaf € 15,-

Paardcafé Live

NIEUWE KERK DEN HAAG

SUPERMARKT

Duitse en Oostenrijkse romantische kamermuziek. 20:15 € 23,50

Met Karma’s Kitchen. 20:30 Gratis

Hip to the Jive

Met The Dorktones. 22:00 Gratis

Schönberg Kwartet zo 19 april DR ANTON PHILIPSZAAL

Koffieconcert op zondagochtend

Met Oscar Back. 11:00 € 5,-

| WWW.AGENDA.NL |

14-04-2009 14:23:10


Circa acht jonge muziektalenten 14:00 Vanaf € 15,50 ma 20 april KOORENHUIS

Het Engelse lied

Klassiek uit de 19e en 20ste eeuw. 20:00 € 4,NUTSHUIS

TEST

Experimenteerpodium voor compositiestudenten. 19:30 Gratis wo 22 april NIEUWE KERK DEN HAAG

Residentie Orkest

Kamermuziek met Eline van Esch. 20:15 € 22,do 23 april PODIUM VOCALE

Lunchconcert bij Podium Vocale

SAVANNA

CAFÉ DE PATER

THAI PRINCESS

HAAGSCHE KLUIS

Verschillende jazzmuzikanten geven live optredens. 20:00 Gratis

Met José. Gevolgd door een jamsessie. 23:00 Gratis

Zingen en swingen. 18:00 Gratis

Tot diep in de nacht dansen met dj Lars. 23:00-04:00 Gratis

Jazzespicious vr 17 april

Jazz live

Met Azure. Gevolgd door een jamsessie. 23:00 Gratis

Friday Night Jazz

Jazzsessie met Artemisz Polony, Oscars Racevskis of Carlos Ema. 21:00 Gratis za 18 april REGENTENKAMER

Jazz in de Regentenkamer Met Jorg Kaaij. 18:00 € 7,50

DOLFIJN BOWLING EN EVENTSCENTER

Haagse Jazz Club

Met Eddy Doorenbos and friends. 15:00-18:00 € 7,-

Diverse jazzconcerten en jamsessie. 16:00 Gratis

DR ANTON PHILIPSZAAL

Residentie Orkest

Luisterrijk Bohemen. 20:15 Vanaf € 15,za 25 april DR ANTON PHILIPSZAAL

Residentie Orkest

Luisterrijk Bohemen. 20:15 Vanaf € 15,KOORENHUIS

Lunchconcert

Met Stefan Petrovic op piano. 12:30 Gratis THEATER DE REGENTES

Memorias

Maria de Fatima zingt fado’s. 20:30 € 16,50 di 28 april KORZO5HOOG

Exploring Forms

Met Haagse talenten: Lucas Wiegerink, James Casavant, Graham Fletten en Nicoletta Chatzopoulou. 20:30 € 10,Jazz wo 15 april

Jazz in Pavlov ma 20 april

Live Jazz Jamsessie

Met het Mas Musica Team. 23:00-04:00 Gratis

za 25 april

DANIELZ

LOKAAL VREDEBREUK

De jazzfunkgroovemachine van Joseph Bowie. 20:30 € 20,-

Club, electro, house, latin en dance van Rutger. 23:00-05:00 Gratis

Afwisselende dj’s draaien van alles wat. 22:00 Gratis MALIEHUISJE

What’s The Tonic Kwartet. 18:00 € 7,50

Muziek van dj Bo. 22:00-04:00 Gratis

Vol diverse dansmuziek. 22:00-05:00 € 3,-

zo 26 april

HAVANA

MUNDIAL TROPICAL

Eclectische stapavond. 22:30-03:00 Gratis

Salsa Party. 24:00-04:30 € 5,-

De Ontmoeting

# 5: Winnaar Prinses Christina Concours 2008. 19:00 € 15,DOLFIJN BOWLING

Haagse Jazz Club

Met Jurbena Jazz band olv Cees Bont. 15:00-18:00 € 7,PAVLOV

Jazz in Pavlov ma 27 april

O.l.v. José Vera. 21:00 Gratis

Live Jazz Jamsessie di 28 april

Jazz in de Foyer

Optredens van de jazzensembles van het Koorenhuis. 21:30 Gratis LOKAAL VREDEBREUK

Vredejazzsession

Georganiseerd door de studenten van het Haags Conservatorium. 21:30 Gratis

Zie zo 19 apr. 22:00 Gratis

FESTIVAL

IK Festival

CAFÉ HOPPERS

Jazzvocalistensessie Zie wo 15 apr. 21:00 Gratis

DR ANTON PHILIPSZAAL

Sabrina Starke

TIP

Unieke mix van oude soul, jazz, blues en reggae. 20:15 € 25,-

Optreden waarbij de zangkunsten centraal staan. 21:00 Gratis

Zie do 16 apr.. 23:00 Gratis

Salsa- en latin jazzsessie vr 24 april

THEATER AAN HET SPUI

KOORENHUIS

Met Haast van en door Rita Zipora. 20:30 € 7,50

Jamsessie o.l.v. Ruud Pennings. 20:30 Gratis

Jazz in de Foyer

Vol diverse dansmuziek. 22:00-05:00 € 3,-

Met Blokkie Bram, Greet Moss, Jacob Chevalier en anderen. 23:00 € 5,-

MUNDIAL TROPICAL

Zoukzone

Met verschillende zouk-dj’s. 22:00 Gratis MUSICON

Salsa Dansavond

Onder leiding van Lucio. 21:00 Gratis PAARD VAN TROJE

N.O.! (Naschoolse Opvang) Met BIETS. 23:00 € 5,-

Met Joshua Walter. 22:00-02:30 Gratis

Jazz in Pavlov

Meer dan 300 jongeren zijn te zien in verschillende toneeluitvoeringen. Koorenhuis t/m 18 april 17:00-22:30 € 5,-

Springfestival

Elektronica, performances, groot ensemblewerk, video, muziektheater, kortom alle mogelijke muzikale vormen en onderzoek komen aan bod. Koninklijk Conservatorium 21 t/m 24 april 15:00 Gratis

NACHT wo 15 april COCOON

Latin Lounge

Salsa van dj El Chaval. 23:00-05:00 € 5,-

Mundial Party ONEFOUR

Dansavond

Georganiseerd door de studenten van het Haags Conservatorium. 21:30 Gratis PAVLOV

Dansavond

MALIEHUISJE

SQUARE R*B*C

Vredejazzsession

PAVLOV

wo 22 april

Cuban College

LOKAAL VREDEBREUK

Diverse jazzconcerten en jamsessie. 22:00 Gratis

Jazz in Pavlov

Dans-Lokaal

DANZIG

di 21 april

do 23 april

Danielz Thursday

REGENTENKAMER

MURPHY’S LAW

KOORENHUIS

Thank God it’s Friday

PAARD VAN TROJE

O.l.v. José Vera. 21:00 Gratis

CAFÉ DE PATER

Pure Jazz Lab

Met mc Skinny Scotty en dj Bruyah. 24:00-05:00 € 5,-

Zie zo 19 apr. 16:00 Gratis

MURPHY’S LAW

CAFÉ HOPPERS

Jazzvocalistensessie

Zie vr 17 apr. 21:00 Gratis

DR ANTON PHILIPSZAAL

zo 19 april

WAALSE KERK DEN HAAG

vr 24 april

HAVANA

Hurricane Sound

Jazz in de Regentenkamer Danzig Studenten Avond

PAVLOV

Musica Baltica, folkloristische muzike uit de Baltische staten. 20:30 € 16,-

do 16 april

Nachtkluis

COCOON

Defunkt

BODEGA DE POSTHOORN

Karaoke

BODEGA DE POSTHOORN

Friday Night Jazz

CAFÉ DE PATER

Met duo Umami. 12:45-13:15 Gratis

Residentie Kamerkoor

Jazz live

Rewind

SUPERMARKT

Dansen in SuperMarkt

Alle voetjes op de dansvloer. 22:00 Gratis SYNDICAAT

Fusion Dansavond

Neo-tango, sevillanas en salsa. 21:00-01:00 Gratis

Session des Ballons

PAARD VAN TROJE

Poptrash

Met Shitdisco (dj-set). 23:00 € 7,50 SAVANNA

Aperitivo

Dj, drinks and dinner mix. 18:00 Gratis SQUARE R*B*C

Friday @ Square

Hier begint je weekend pas echt. 22:00-04:00 € 5,SUPERMARKT

Dansen in SuperMarkt Met dj Schmutzi. 22:00 Gratis THAI PRINCESS

Karaoke

Zingen en swingen. 18:00 Gratis TOFF

Different Dance Date

Jazzy soul van Jen Min Lau. 22:00 Gratis

THAI PRINCESS

WESTWOOD

Zingen en swingen. 18:00 Gratis

Clubavond met dj Eelco Fromage. 23:30-04:30 € 4,50

Karaoke vr 17 april

ASTA DANCE VENUE

Sexation

House Edition, met Tony Cha Cha, Vato Gonzalez, Marcel T. en anderen. 23:00-05:00 € 12,COCOON

Friday Dance

Met Marcel T en Marc de Roo. 23:00-05:00 € 5,DANIELZ

Champagne Clubnight za 18 april ASTA DANCE VENUE

Sexation

Urban Electic Edition, met dj Irwan, Chippie, El Chaval en anderen. 23:00-05:00 € 12,BAZART

Total Distrez

Met Oxis, Stains, X-terminate en anderen. 23:00 € 7,50

Danielz Friday

CLUB LE PARIS

Van alles wat, als van ouds. 21:00 Gratis

Classics, club, house, disco en r&b. 22:00-05:00 Gratis

CAFÉ DE PATER

SUPERMARKT

DANZIG

Met Sunnery James & Ryan Marciano, Leroy Styles en anderen. 23:00-05:00 € 15,-

Diverse muzikanten laten hun kunnen zien en vooral horen. 23:00 Gratis

Dansen op zwoele klanken en opzwepende ritmes. 21:30 Gratis

Ouderwets Haags stappen. 22:00-05:00 Gratis

do 16 april

Salsa- en latin jazzsessie

LOKAAL VREDEBREUK

DJ VleeschnochVisch Salsa Avond

REGENTENKAMER

SYNDICAAT

Met Eef Albers en vrienden. 20:00 € 10,-

Met dj Kees. 21:00-01:00 Gratis

Jazz in de Regentenkamer

| 15 APRIL - 28 APRIL 2009 |

NL70_08p34.indd 35

Tango Café

Gewoon gezellig

FESTIVAL

Finale Prinses Christina Concours

NACHT

LUCENT DANSTHEATER

MUZIEK

AGENDA

Latin Lovers

COCOON

Saturday Night Fever Met Marcel T en Marc de Roo. 23:00 € 5,-

NL70 | 35

14-04-2009 14:23:16


yourmusic-200x270.pdf

10-04-2009

10:54:42

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

NL70_08p34.indd 36

14-04-2009 14:23:42


NACHT za 18 april

ONEFOUR

CAFÉ THE C

THAI PRINCESS

MUSICON

Met Koen Groeneveld & Addy v.d. Zwan. 23:00-04:00 € 3,-

Zie tip. 23:00-04:00 € 7,50

Zingen en swingen. 18:00 Gratis

Op verzoek van velen organiseert dj SX een 80’s dansavond. 21:00-01:30 € 3,-

Mellow Moods

DANIELZ

Super Saturday

Met Vinnie en Rico. 22:00-05:00 Gratis DANZIG

Saturday Night Party

Wekelijkse stapavond met dj’s Bou en Roy. 19:00-05:00 Gratis

Nachtkluis

Onder leiding van Bas van der Wildt. 23:00-04:00 Gratis HAVANA

Hot Spot

Met dj Maru Bonnic. 23:00-04:00 Gratis

TOFF

Swingende salsaritmes. 21:00-01:00 € 3,-

Met Marcel T en Marc de Roo. 23:00-05:00 € 5,-

Jazzy soul met Jen Min Lau. 22:00 Gratis

wo 22 april

DANIELZ

Salsa party

COCOON

Salsa van dj El Chaval. 23:00-05:00 € 5,SUPERMARKT

Salsa Avond

Dansen op zwoele klanken en opzwepende ritmes. 21:30 Gratis SYNDICAAT

Tango Café

LOKAAL VREDEBREUK

Feest-Lokaal

Met Ceremony Band en dj Cono Singlesnite. 22:00 Gratis

Dansavond

Vol diverse dansmuziek. 22:00-05:00 € 3,-

OneLouder

Met Rauwkost, Eric de Man en Devoice. 23:00 € 6,-

DANZIG

Gewoon gezellig

ASTA DANCE VENUE

CAFÉ DU BRUCK

The Sexy & Horny Edition, met dj Waxfiend, Shaun D., Chippie en anderen. 23:00-05:00 € 10,-

Bubbling Shake

Feestjuh Du Bruck

HAAGSCHE KLUIS

Zingen en swingen. 18:00 Gratis

Tot diep in de nacht dansen met dj Lars. 23:00-04:00 Gratis

Nachtkluis

COCOON

HAVANA

Met mc Skinny Scotty en dj Bruyah. 24:00-05:00 € 5,-

Classics, house en urban. 23:00-04:00 Gratis

Thank God it’s Friday

Club, electro, house, latin en dance van Rutger. 23:00-05:00 Gratis

Afwisselende dj’s draaien van alles wat, dus dan is iedereen er blij mee. 22:00 Gratis

SQUARE R*B*C

DANZIG

Met Arshad en Jay Serano. 22:00-04:00 € 5,-

Muziek van dj Bo. 22:00-04:00 Gratis

Saturday @ Square

Danzig Studenten Avond

Karaoke zo 19 april

Latin Lounge

Salsa van dj El Chaval. 23:00-05:00 € 5,HAVANA

Salsalòn

TIP

Zuid-Amerikaanse klanken van de salsa, zouk, merengue en bachata zetten je heupen in beweging. 21:30-01:00 Gratis ma 20 april SYNDICAAT

Tango oefen café

Voor de minder ervaren tango dansers. 21:00-23:00 Gratis CAFÉ DE VINGER

Mindfuckmondays

Reflection, Langweiligkeit, Acidos en Crème Organization sturen dj’s. 20:00-00:00 € 2,-

Perfection

Birthday Bash Edition, met Marc Benjamin, Guilliano S., Thomas Hensbroek en vele anderen. 23:00-05:00 € 12,-

Dans-Lokaal

MALIEHUISJE

ONEFOUR

MUNDIAL TROPICAL

Met Olie One Kenolie, Ziggy Stardust, Sigward en Len Konings. 23:00 € 5,-

MUSICON

Salsa Dansavond

PAARDCAFÉ

80’s

TIP

Onder leiding van Lucio. 21:00 Gratis

Dj Jasper gooit alle hits uit de jaren ‘80 op de draaitafel. 23:00 Gratis

PAARD VAN TROJE

SAVANNA

N.O.! (Naschoolse Opvang)

Met Radars Rookie Room. 23:00 € 5,-

Aperitivo

Dj, drinks and dinner mix. 18:00 Gratis

Franchise

Met Billy the Klit, Hardwell, Steven Quarre en anderen. 23:00 € 12,50 PAARDCAFÉ

Dj Raauw

Uit je plaat gaan op de hipste tracks. 23:00 Gratis CAFÉ RESTAURANT ROOTZ

Session des Ballons

1-jarig bestaan met veel underground house. 23:00 € 8,SQUARE R*B*C

Saturday @ Square

Alle voetjes op de dansvloer. Met dj Pica. 22:00 Gratis

Vol diverse dansmuziek. 22:00-05:00 € 3,-

Met verschillende zouk-dj’s. 22:00 Gratis

PAARD VAN TROJE

Met Vinnie en Rico. 22:00-05:00 Gratis

Vol met salsa, bachata, merengue, zouk en spicy reggaeton. 24:00-04:30 € 5,-

Zoukzone

Lente Editie, met Unders, Boy Bianchi, Spencer Queen en anderen. 23:00-05:00 € 6,-

SUPERMARKT

Super Saturday

MALIEHUISJE

Ben je miniMAL?

Gestoord

DANIELZ

MUNDIAL TROPICAL

Mundial Party

ONEFOUR

Met Laurenzo en Jay Serano. 22:00-04:00 € 5,-

Cuban College

Vol diverse dansmuziek. 22:00-05:00 € 3,-

Disco & Classics Party

Met Marcel T en Marc de Roo. 23:00 € 5,-

Wekelijkse stapavond met dj’s Bou en Roy. 19:00-05:00 Gratis

Dansavond

COCOON

CLUB LE PARIS

DANZIG

Met Riaz en Ronno. 22:30-03:00 Gratis

Zingen en swingen. 18:00 Gratis

Met Xanopticon, Malorix, Bulkrate en anderen. 23:30 € 7,-

Dansavond

HAVANA

THAI PRINCESS

Ketacore Party

Saturday Night Fever

Met Cari Lakenbush. 23:00 € 10,-

Secret Cinema Invites

BAZART

COCOON

LOKAAL VREDEBREUK

Danielz Thursday

Dj Johan mixt de meest uiteenlopende discohits aan elkaar. 21:00-03:00 € 8,50

za 25 april

DANIELZ

PAARD VAN TROJE

WESTWOOD

Clubavond met dj Eelco Fromage. 23:30-04:30 € 4,50

THAI PRINCESS

do 23 april

OCKENBURGH ACTIVE

Met Vinnie en Rico. 22:00-05:00 Gratis

Ouderwets Haags stappen. 22:00-05:00 Gratis

Soul Taxi

Different Dance Date

Champagne Clubnight

Danielz Friday

Met $tef@n, @ngelK!ng en StainS. 19:00-01:30 € 5,-

Hurricane Sound

ONEFOUR

Friday Dance

Met dj Kees. 21:00-01:00 Gratis

Karaoke

MALIEHUISJE

Karaoke

COCOON

SYNDICAAT

Latin Lounge

HAAGSCHE KLUIS

Windkracht 12

Saturday Night Party

HAAGSCHE KLUIS

Nachtkluis

Dansen tot diep in de nacht onder leiding van Bas van der Wildt. 23:00-04:00 Gratis HAVANA

Hot Spot

Dansen in SuperMarkt

THAI PRINCESS

Karaoke

Zingen en swingen. 18:00 Gratis zo 26 april COCOON

Latin Lounge

Salsa van dj El Chaval. 23:00-05:00 € 5,HAVANA

Salsalòn

LOKAAL VREDEBREUK

Zuid-Amerikaanse klanken van de salsa, zouk, merengue en bachata zetten je heupen in beweging. 21:30-01:00 Gratis

Johnito draait door. 22:00 Gratis

M’N EX

MALIEHUISJE

Kick Off, met Shagspeare, Fetish Ferdi, Dominique Base en anderen. 19:00-01:00 € 4,-

Met dj Maru Bonnic. 23:00-04:00 Gratis

Feest-Lokaal Dansavond

Het kan allemaal. 22:00-05:00 € 3,-

Fruitig

SQUARE R*B*C

ONEFOUR

Met Lars Vegas. 22:00-02:30 Gratis

Met Bo Bellow en Timmo. 23:00 € 8,-

Rewind

Disco Circus! ma 27 april

SUPERMARKT

Dansen in SuperMarkt

SYNDICAAT

COCOON

SYNDICAAT

Voor de minder ervaren tango dansers. 21:00-23:00 Gratis

Dj’s, cocktails en lounge. 23:00 € 10,-

Neo-tango, sevillanas en salsa. 21:00-01:00 Gratis

di 21 april

Play Funny Boy MUSICON

De dansbare dinsdag

Marginale Maarten en Poppy Patrick draaien dansbaar. 20:00 Gratis

NACHT

AGENDA

Tango oefen café

Alle voetjes op de dansvloer. 22:00 Gratis

Fusion Dansavond

CAFÉ DE VINGER

Mindfuckmondays

Reflection, Langweiligkeit, Acidos en Crème Organization sturen dj’s. 20:00-00:00 € 2,-

THAI PRINCESS

Karaoke

Zingen en swingen. 18:00 Gratis vr 24 april

Windkracht 12

Hoewel het mooie zomerweer al duidelijk in aantocht is, breekt eens per maand de storm los bij The C. Met harde stoten raast deze storm van krachtige house langs de kust van Scheveningen. Gelukkig weet voor deze editie Sidney Samson het onweer te temmen, zodat iedereen op de dansvloer ongedeerd blijft. Je weet waar je dus moet zijn. The C, vr 25 april (22:00) € 7,50

| 15 APRIL - 28 APRIL 2009 |

NL70_08p34.indd 37

NL70 | 37

14-04-2009 14:23:50


NACHT

NACHT

RUIG

di 28 april

Play Funny Boy

Dj’s, cocktails en lounge. 23:00 € 10,-

Grof, maar niet ordinair. Hard, maar niet choquerend. Theater PePijn 20:30 Tryout € 12,-

ALBA

MUSICON

vr 24 april

Absurd muziektheater over de (waan) zin van regels en wetten. Koorenhuis 20:00 € 10,-

COCOON

De dansbare dinsdag

RUIG

Marginale Maarten en Poppy Patrick draaien dansbaar. 20:00 Gratis

STRAND

Mellow Moods

Triple M, met Billy the Klit, Peter van Leeuwen en Devoice. 23:00-04:00 € 3,SYNDICAAT

Salsa party

Swingende salsa ritmes. 21:00-01:00 € 3,-

STRAND vr 17 april

HABANA BEACH

Habana Beach Opening Party

TIP

GAY

Met Benny Rodrigues, Billy the Klit, David Wagemaker en meer. 21:30 € 10,za 18 april BEACHCOMPANY

Dancing at the Beachcompany

Motown met dj Raymond. 20:00-01:00 € 8,50 CULPEPPER

Zand erover

Met dj Geronimo en dj Flowers Greenfield. 20:30-02:00 € 35,zo 19 april

COMEDY & CABARET

STRANDTENT DE FUUT

Jazz in de Fuut

De samenleving een fantastische regenboog aan diversiteit! Om dit te vieren hebben verschillende organisaties in Amsterdam en Den Haag de handen ineengeslagen voor een bijzondere Miss Colour verkiezing. Bij deze verkiezing staan travestieten, transgenderisten en transseksuelen van alle culturele achtergronden tegenover elkaar. Voor jury en publiek vechten ze het onderling uit voor de enige echte Miss Colour titel. ‘t Syndicaat, vr 17 april (20:00) Gratis do 16 april BASTACAFÉ

MeltingPot vr 17 april

WELKOM IN DE WAR

BAZART

Groep 7152

Dancing at the Beachcompany

Before Queensday special met een voorproefje op koninginnedag met hits uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90 20:00-01:00 € 8,50 BO BEACH

Grand Opening

De zomer komt er weer aan! 18:00 € 7,50 zo 26 april STRANDTENT DE FUUT

Jazz in de Fuut

Vrije Hand voor xibrafonist René ten Cate. 17:00 Gratis STRANDPAVILJOEN DE KWARTEL

Flamenco aan Zee

Met de Haagse flamingo groep De Règâhs. 18:00 Gratis

GAY

wo 15 april BASTACAFÉ

Bastacafé

Populaire muziek met eetcafé. 17:00 Gratis

38 | NL70

NL70_08p34.indd 38

THEATERGROEP SONJA

Robin Bleeker vr 17 april

Las Vegas, met met dj Boudewijn, dj Beer en The Outsiders. 22:00-05:00 € 12,-

DUBBELPROGRAMMA

Met Ellen Dikker en Rachid Larouz. Theater Diligentia 20:30 € 12,-

wo 22 april BASTACAFÉ

Bastacafé

Populaire muziek met eetcafé. 17:00 Gratis do 23 april

Cabaret en improvisatie. Theater aan de Haven 20:30 € 15,ma 27 april ZONDER PARDON

ZONDER PARDON

Theo Maassen

Zie ma 27 apr. Fortis Circustheater 20:15 Uitverkocht

TONEEL & MUSICAL wo 15 april

Azirba

Rop Janze en Bazz

Hoe handhaaf je je in een wereld waarin je topprestaties moeten leveren? Theater PePijn 20:30 € 12,-

TIP

di 21 april DE DA VINCI MODE

Bobby Rootveld

Verhaal van het Amsterdamse straatschoffie. World Forum Theater 20:00 vanaf € 29,TONEELGROEP PLANKGAS

De Pastorie

Een teleurgestelde vrouw zoekt naar een nieuwe invulling voor haar leven. Culpepper 19:00 € 42,50

wo 22 april

BASTACAFÉ

MICHA WERTHEIM VOOR DE GRAP

TONEELGROEP DE APPEL

Speciale Ladies Night. 21:00-02:00 Gratis

Hard, genadeloos, soms ontroerend, maar altijd onweerstaanbaar grappig. Theater Diligentia 20:15 € 13,-

Een voorstelling over mensen op zoek naar geluk in de chaos van het alledaagse. Appeltheater 20:15 € 22,50

SYNDICAAT

Interculturele gezelligheidsbijeenkomst

Thai- en Indosfeer, met livemuziek van Rich Art, Mikey, Raphael en Rembrandt. 17:00-23:00 Gratis

COMEDY & CABARET do 16 april

EINDE VERHAAL

Kees Torn

Woordgrapjes, inventieve rijmschema’s en virtuoze liedjes. Theater Diligentia 20:15 € 16,-

Zie wo 15 apr. Appeltheater 20:15 € 22,50 GREG NOTTROT ISM THEATER AAN HET SPUI

Roberto 1

Zie tip. Theater aan het Spui 20:30 Tryout € 13,NATIONALE TONEEL

Romeo en Julia

Shakespeare’s evergreen in een nieuw hedendaags jasje. Koninklijke Schouwburg 20:15 vanaf € 16,-

Tarzan, de musical

Zie wo 15 apr. Fortis Circustheater 20:00 vanaf € 29,vr 17 april

Demonen

WERELDGOZER/WERELDWIJF

vr 24 april

Basta Babes

Louterbloemen

Ciske de Rat

Multiculturele disco met dj Stylo. 21:00 Gratis

MeltingPot

TONEELGROEP DE APPEL

za 18 april

Raoul Bakker

Cabaretier en musicus Bobby Rootveld vertelt over het boek dat hij wil gaan schrijven. Theater PePijn 20:30 € 12,-

BASTACAFÉ

Zie wo 15 apr. Koninklijke Schouwburg 20:15 € 12,-

Zie do 16 apr. Theater PePijn 20:30 € 13,-

Zie tip. 20:00 Gratis

ZilverUitjes

The Big Mo

Demonen

Ciske de Rat

PUT YOUR MONEY WHERE YOUR MOUTH IS

zo 19 april

THE BIG MO IMPRO THEATRE SHOW

Zie wo 15 apr. World Forum Theater 20:00 vanaf € 29,-

Een Hollands meisje Anna Marushka, slaat over boord en spoelt aan op het mysterieuze eiland Azirba. Zeeheldentheater 14:00 € 6,-

SYNDICAAT

Miss Colour verkiezing

Zie do 23 apr. Theater PePijn 20:30 Tryout € 12,-

di 28 april

CLUB LE PARIS

Manjefiek

Kristel Zweers

Zoektocht, niet naar antwoorden maar naar betere vragen. Fortis Circustheater 20:15 Uitverkocht

Literair en muzikaal cabaret. Literair Theater Branoul 20:30 € 15,-

Cultureel uitstapje. 15:00 € 7,-

BEACHCOMPANY

za 25 april

Theo Maassen

Lesbian dansavond. 22:00-02:00 € 4,-

STRANDPAVILJOEN DE KWARTEL

za 25 april

Raoul Bakker

Multiculturele disco met dj Stylo. 21:00 Gratis

BASTACAFÉ

Met Curra Suarez en Gil Lopez. 18:00 Gratis

PUT YOUR MONEY WHERE YOUR MOUTH IS

Hilarische voorstelling van een natuurtalent met engagement. Theater PePijn 20:30 € 13,-

Vrije Hand voor saxofonist Iman Spaargaren. 17:00 Gratis

Flamenco aan Zee

Ciske de Rat

RUIG

Miss Colour Verkiezing

Blauwe konijnen naar links!

Kristel Zweers

Zie do 23 apr. Theater PePijn 20:30 Tryout € 12,-

ONEFOUR

TONEEL & MUSICAL

do 16 april

Kristel Zweers

Micha Wertheim

do 23 april HARDCORE COMEDY

Comedy Café Amsterdam Materiaal dat in een reguliere show gecensureerd zou worden. Theater Diligentia 20:15 € 14,-

THEATERGROEP SONJA

Demonen

Een stel nodigt hun onderburen uit als mikpunt voor hun eigen frustraties. Koninklijke Schouwburg 20:15 € 12,-

Louterbloemen

COBLA LA PRINCIPAL D’AMSTERDAM

Sardinia, Heart Of Danceness

Muzikale reis naar de roots van de Catalaanse dans. Theater De Regentes 20:15 € 17,50

Tarzan, de musical

Een Engels weesjongetje groeit op in een gorillakolonie. Fortis Circustheater 20:00 vanaf € 29,-

Zie do 15 apr. World Forum Theater 20:00 vanaf € 29,THEATERGROEP SONJA

Zie wo 15 apr. Koninklijke Schouwburg 20:15 € 12,TONEELGROEP DE APPEL

Louterbloemen

Zie wo 15 apr. Appeltheater 20:15 € 22,50 THEATERGROEP TRIVELINO

Odysseus wil naar huis

Een moderne, muzikale bewerking van het klassieke verhaal van Homerus. Theater De Regentes 20:15 € 9,GREG NOTTROT ISM THEATER AAN HET SPUI

Roberto 1

Zie tip. Theater aan het Spui 20:30 Tryout € 13,NATIONALE TONEEL

Romeo en Julia

Zie do 16 apr. Koninklijke Schouwburg 20:15 vanaf € 16,-

Tarzan, de musical

Zie wo 15 apr. Fortis Circustheater 20:00 vanaf € 29,za 18 april

Azirba

Zie wo 15 apr. Zeeheldentheater 14:00 € 6,-

| WWW.AGENDA.NL |

14-04-2009 14:23:59


JOHN BUIJSMAN

Buk

TIP

Rotterdamse theatermaker laat zich inspireren door het leven en werk van Charles Bukowksi. Theater aan het Spui 20:30 € 15,DE NIEUWE METROPOOL

Camille Claudel

Een vrouw die excelleerde als beeldhouwer op het snijvlak van genialiteit en gekte. Gemeentemuseum Den Haag 16:00 € 25,-

Ciske de Rat

Zie wo 15 apr. World Forum Theater 20:00 vanaf € 29,CARTOUCHE

De Japanse nachtegaal

Bewerking van het sprookje ‘De keizer en de nachtegaal’ van Hans Christian Andersen, geïnspireerd op het Japanse kabuki-theater. Theater De Regentes 15:00 € 11,50 THEATERGROEP SONJA

Demonen

Zie wo 15 apr. Koninklijke Schouwburg 20:15 € 12,NATIONALE REISOPERA

Fidelio

Louterbloemen

Roberto 1

Zie tip. Theater aan het Spui 20:30 € 13,-

Louterbloemen

Zie wo 15 apr. Appeltheater 20:15 € 22,50 GREG NOTTROT ISM THEATER AAN HET SPUI

Roberto 1

Zie do 16 apr. Koninklijke Schouwburg 20:15 vanaf € 16,-

RITA ZIPORA

Haast

Mix van tango, jazz en popmuziek; van standards tot eigen composities. Theater PePijn 20:30 € 7,50

Tarzan, de musical Zie wo 15 apr. Fortis Circustheater 14:00 en 19:00 vanaf € 29,-

TONEELGROEP DE APPEL

Louterbloemen

ma 20 april

Ciske de Rat

Zie wo 15 apr. World Forum Theater 20:00 vanaf € 29,TONEELHUIS

De versie Claus

Portret van Hugo Claus samengesteld uit meer dan vijftig jaar gesprekken. Koninklijke Schouwburg 20:15 vanaf € 13,di 21 april

Zie wo 15 apr. World Forum Theater 20:00 vanaf € 29,TONEELGROEP PLANKGAS

Zie wo 15 apr. Culpepper 19:00 € 42,50 RO THEATER

Een cowboy met zijn handen hoog juicht waarschijnlijk niet

Absurde situaties gebaseerd op onhandigheid. Theater aan het Spui 20:30 € 15,-

The Art of Swimming

Engelstalig muziektheater over Mercedes Gleitze, een bijzondere sportvrouw. Museum Beelden aan Zee 20:15 € 18,50

BEELD SANNE LEUFKENS

Roberto 1

Regisseur Greg Nottrot brengt het zwarte reisverhaal van een jonge crimineel die fout op fout begaat. Over een leven waarin je best doen kan leiden tot een catastrofe, waarin je wereldberoemd wordt tegen wil en dank, waarin je vecht maar niet weet waarvoor. Het verhaal is een zoektocht via ondergrondse vluchtroutes naar helderheid en naar het moment waarop het hoofdpersonage ontspoorde. Theater aan het Spui do 16 t/m za 25 april (20:30) € 13,-

Lange dagreis naar de nacht

Jongens, die in hun vaders voetspoor een toneelcarrière ambiëren, komen niet los van het ouderlijk huis. Koninklijke Schouwburg 20:15 vanaf € 16,-

TIP

Literair ontmoet theater Met Arthur Japin. Literair Theater Branoul 20:30 € 15,TONEELGROEP DE APPEL

Louterbloemen

Zie wo 15 apr. Appeltheater 20:15 € 22,50 GREG NOTTROT ISM THEATER AAN HET SPUI

Roberto 1

Zie tip. Theater aan het Spui 20:30 € 13,-

Tarzan, de musical

Zie wo 22 apr. Museum Beelden aan Zee 20:15 € 18,50 za 25 april

2009

Zie wo 15 apr. Fortis Circustheater 14:00 en 20:00 vanaf € 29,PLAYGROUP

The Art of Swimming

Zie wo 22 apr. Museum Beelden aan Zee 20:15 € 18,50 zo 26 april HUIB ROOYMANS EN HANS VAN VEGGEL

Adres Onbekend

Indringend en beklemmend verhaal van een Joods-Duitse vriendschap die omslaat in haat. Theater PePijn 20:30 € 15,DE NIEUWE METROPOOL

Camille Claudel

Zie wo 15 apr. World Forum Theater 14:00 en 19:00 vanaf € 29,-

De dochter van de boevenkoning Zie vr 24 apr. Studio 33 14:30 € 10,HET PORTRET SPREEKT

Ciske de Rat

TONEELGROEP DE APPEL

Zie wo 15 apr. World Forum Theater 20:00 vanaf € 29,-

De dochter van de boevenkoning

Zie vr 24 apr. Studio 33 14:30 en 19:30 € 10,HET PORTRET SPREEKT

Juliana en Bernhard van Nederland Hun levens in hun hoogte- en dieptepunten. Muzee Scheveningen 16:00 en 20:00 € 15,HET NATIONALE TONEEL

STICHTING OKTOPUS

Zie vr 24 apr. Koninklijke Schouwburg 20:15 vanaf € 16,-

Een liefdesverhaal, gebaseerd op een legende van Native Americans. Theater De Regentes 20:30 € 18,50

Tarzan, de musical

Juliana en Bernhard van Nederland

2009

Black Feather rising

Zie tip. Theater aan het Spui 20:30 € 13,-

Camille Claudel

Zie za 18 apr. Gemeentemuseum Den Haag 16:00 € 25,-

Tweede deel uit het tweeluik. Theater Diligentia 20:15 € 20,-

Roberto 1

Ciske de Rat

The Art of Swimming

Verhaal van P.C. Hooft over twee jonge mensen met een andere achtergrond. Koninklijke Schouwburg 20:15 Vanaf € 16,-

vr 24 april

GREG NOTTROT ISM THEATER AAN HET SPUI

PLAYGROUP

DE NIEUWE METROPOOL

STEF BOS

Zie wo 15 apr. Appeltheater 20:15 € 22,50

Zie za 18 apr. Gemeentemuseum Den Haag 16:00 € 25,-

LA SFERA ARMONIOSA

Zie wo 15 apr. Fortis Circustheater 20:00 vanaf € 29,-

Louterbloemen

Zie wo 15 apr. Fortis Circustheater 20:00 vanaf € 29,-

Zie vr 24 apr. Theater Diligentia 20:15 € 20,-

Tarzan, de musical

Zie wo 15 apr. Zeeheldentheater 14:00 € 6,-

HET NATIONALE TONEEL

Zie wo 15 apr. World Forum Theater 20:00 vanaf € 29,-

Zie tip. Theater aan het Spui 20:30 € 13,-

TONEELGROEP DE APPEL

Een stelletje geteisem van de bovenste plank bevolken het koninkrijk van de boevenkoning. Studio 33 19:30 € 10,-

STEF BOS

Roberto 1

zo 19 april

De dochter van de boevenkoning

do 23 april

GREG NOTTROT ISM THEATER AAN HET SPUI

Azirba

NL70_08p34.indd 39

Zie wo 15 apr. Fortis Circustheater 20:00 vanaf € 29,-

Zie wo 15 apr. Appeltheater 20:15 € 22,50

Zie wo 15 apr. Fortis Circustheater 14:00 en 20:00 vanaf € 29,-

| 15 APRIL - 28 APRIL 2009 |

Tarzan, de musical

Louterbloemen

Tarzan, de musical

Zie wo 15 apr. World Forum Theater 14:00 en 19:00 vanaf € 29,-

Zie tip. Theater aan het Spui 20:30 € 13,-

TONEELGROEP DE APPEL

Zie do 16 apr. Koninklijke Schouwburg 20:15 vanaf € 16,-

Ciske de Rat

Roberto 1

Grandina

Romeo en Julia

Zie za 18 apr. Gemeentemuseum Den Haag 16:00 € 25,-

GREG NOTTROT ISM THEATER AAN HET SPUI

Ciske de Rat

NATIONALE TONEEL

Camille Claudel

Zie wo 15 apr. Appeltheater 20:15 € 22,50

PLAYGROUP

Zie tip. Theater aan het Spui 20:30 Premiere € 13,-

DE NIEUWE METROPOOL

Zie wo 15 apr. Zeeheldentheater 14:00 € 6,Zie wo 15 apr. World Forum Theater 20:00 vanaf € 29,-

Romeo en Julia

De Pastorie

Azirba

Ciske de Rat

NATIONALE TONEEL

THEATERSPORTVERENIGING ‘T SLIPPERTJE

TONEELGROEP DE APPEL

wo 22 april

GREG NOTTROT ISM THEATER AAN HET SPUI

Ciske de Rat

Improvisatie met publiek als regisseur. Theater De Regentes 20:00 € 7,50

Zie wo 15 apr. Fortis Circustheater 20:00 vanaf € 29,-

Zie wo 15 apr. Appeltheater 20:15 € 22,50

Vertolking van Beethovens verhaal over Leonore die zich als man vermomd om haar man te vinden. Lucent Danstheater 20:30 Vanaf € 38,-

Jij bepaalt

Tarzan, de musical

TONEELGROEP DE APPEL

Lange dagreis naar de nacht

TONEEL & MUSICAL

AGENDA

Zie za 25 apr. Muzee Scheveningen 11:30 en 16:00 € 15,-

Louterbloemen

Zie wo 15 apr. Appeltheater 20:15 € 22,50

Tarzan, de musical Zie wo 15 apr. Fortis Circustheater 14:00 en 19:00 vanaf € 29,PLAYGROUP

The Art of Swimming

Zie wo 22 apr. Museum Beelden aan Zee 20:15 € 18,50 ma 27 april

Ciske de Rat

Zie wo 15 apr. World Forum Theater 20:00 vanaf € 29,di 28 april

Ciske de Rat

Zie wo 15 apr. World Forum Theater 20:00 vanaf € 29,-

Ciske de Rat

Zie wo 15 apr. World Forum Theater 20:00 vanaf € 29,-

NL70 | 39

14-04-2009 14:24:05


di 28 april

HET NATIONALE TONEEL

Glenn Gould

Over de excentrieke pianist Glenn Gould en zijn van god gegeven talent. NT Gebouw 20:30 Uitverkocht Zie wo 15 apr. Fortis Circustheater 20:00 vanaf € 29,-

DANS

DANS

zo 19 april

Heerlijk dansen op live folkmuziek. Musicon 15:30-19:00 € 6,wo 22 april

Flamencoshow

Met Alvaro Panos Segao. Theater De Regentes 20:30 € 20,do 23 april

Voorjaarsontwaken

EXPO

Zie tip. Korzo5Hoog 19:30 € 12,50 vr 24 april

Voorjaarsontwaken Zie tip. Korzo5Hoog 19:30 € 12,50 za 25 april

Voorjaarsontwaken Zie tip. Korzo5Hoog 19:30 € 12,50 CONNY JANSSEN DANST

So Here We Are

TIP

Onderdeel van dansvierluik met als thema de stad en haar bewoners. Lucent Danstheater 20:15 € 23,zo 26 april

Voorjaarsontwaken Zie tip. Korzo5Hoog 19:30 € 12,50

EXPO NIEUW

GALERIE 1646

Boterknieën

Voorjaarsontwaken

Wanneer de lente weer losbarst, stroomt er frisse lucht door het theater. In dit jaarlijks evenement wordt er ruimte gegeven aan choreografischee talenten voor een verfrissend, uitdagend en vernieuwend programma. Dit jaar zorgen Jasper Dzuki Jelen, Amos Ben-Tal, Samir Calixto en vele anderen voor een ontdekkingsreis vol met korte bijzondere dansvoorstellingen, verspreidt over het hele gebouw. Korzo5HOOG do 23 t/m zo 26 april (19:30) € 12,50 RK DE BOSKANT

Bep van der Zijden

Schilderijen van deze theologe. 17 april t/m 29 mei Gratis

Fabulous Fiction

Narratieve fotografie van Paolo Ventura en Jasper de Beijer. 25 april t/m 30 augustus € 5,GALERIE DE RIJK

De stilte van het licht

Schilderwerk van Chen Ruo Bing. 25 april t/m 31 mei Gratis GEMAK

Kibri a Kulturu

TIP

GALERIE 91

GEMEENTEMUSEUM DEN HAAG

Schilderijen, olie en inkt op doek en keramiek. 19 april t/m 4 juni Gratis

Potloodpatronen op de muren. 25 april t/m 5 juli € 9,-

Tuubi

Schilderijen van Maarten van Leeuwen. 18 april t/m 30 mei Gratis GALERIE ARIANA

Edith Bons & Ria Pastoor Collage van Bons rond het thema voedsel en keramiek van Pastoor. 22 april t/m 23 mei Gratis ARTE SIN LÍMITES

Op de catwalk met papier Sieraden en objecten van papier door Luis Acosta. 19 april t/m 21 juni Gratis

Frank Gerritz

HAAGSE KUNSTKRING

Mens en dier

Leden van het Portretschap exposeren. 25 april t/m 12 mei Gratis GALERIE NOORDEINDE

Herbarium Amoris

Fotografie van Edvard Koinberg. 19 april t/m 17 mei Gratis STROOM DEN HAAG

Observatorium

Overzichts van observatieprojecten in publieke ruimtes. 19 april t/m 14 juni Gratis OOK TE ZIEN GALERIE 91

Inside Outside

Fotografie, schilderkunst en tekening van de Franse kunstenaar David Marin. t/m 16 april Gratis

40 | NL70

NL70_08p34.indd 40

Installatie van Paul Combrink over het verstrijken van de tijd. t/m 23 april Gratis

Danielle Loisel

Onvervulbaar velangen

HET CLEYNE HUYS

Jacques & Jacqueline

Litho’s, schilderijen en fotografie. t/m 18 april Gratis

Schilderijen van Jacques Tange en beelden van Jacqueline van der Laan. t/m 10 mei Gratis

Herman van der Made

MUSEUM VOOR COMMUNICATIE

ARTANA

Zelfgemaakte ansichtkaarten met geheimen, anoniem opgebiecht. t/m 30 mei

Zwerfsteenbeelden. t/m 18 april Gratis

Biennale De Havanna

Kunstenaars van vele landen uit Latijns Amerika, Afrika en Azië. t/m 26 april Gratis ATRIUM DEN HAAG

Living Room

Belgisch kunstenaar Kim De Ruysscher maakt een groot zandsculptuur, live te zien op plasmaschermen. t/m 30 april Gratis

DubaniArt

Verschillend werk van Slowaakse en Hongaarse kunstenaars. t/m 25 april Gratis

Kites for Kids

Briefgeheimen

Alles Werkt! Contact in de jaren ‘50 en ‘60 Alles over telecommunicatie. t/m 31 december € 6,-

DE FIETSENSTALLING

De dia die er niet meer toe deed

Verborgen ruimtes komen terug in tekeningen, maquettes, collages en installaties van Alet Kortenoeven. t/m 18 april Gratis FILMHUIS DEN HAAG

Trilogy en The Torn First Pages

Selectie uit videoinstallaties van de Indiase kunstenaar en filmmaker Amar Kanwar. t/m 3 mei Gratis GALERIE ’T FOTOKABINET

Portraits of Africa

Portretten van McLion tonen een heel ander Afrika. t/m 3 mei Gratis FOTOMUSEUM DEN HAAG

Ding Dong

Zorgeloos maar niet onverschillig

Zestig jaar kinderpostzegels. t/m 30 augustus € 7,50

Het Rijk van Heen en Weer

Ontdekkingstocht door zes wonderlijke landen, op zoek naar contact. t/m 31 december € 7,50

Eye Opener

Werken uit elk van de creatieve perioden uit Man Rays leven en persoonlijke nalatenschap. t/m 18 april € 5,GALERIE MAURITS VAN DE LAAR

Frank Van den Broeck

Tekeningen, pastels, sculpturen en wandkleden. t/m 3 mei Gratis

Een zwerm van 150 grote vliegers. t/m 1 mei Gratis

Hoe grafisch ontwerpers wereldwijd communiceren met beeldtaal. t/m 30 mei € 7,50

ATELIER BEELD

ECKHART GALLERY

Arianne Olthaar en Keiko Sato

Schilderijen en foto’s. t/m 17 april Gratis

Fotografie met industrieel verval als thema. t/m 6 juni Gratis

GEM

MUSEUM BEELDEN AAN ZEE

Tony Cragg

Werk van de Engelse beeldhouwer, tekenaar en schilder. t/m 2 mei € 7,-

Beelden voor de krant

Installaties van Marcel Pinas, gebaseerd op de oerwouden van Suriname. 25 april t/m 21 juni Gratis

GALERIE ANDREA

Dichtregels, landschappen, kleurvlakken verwerkt in affiches door Marie-Jeanne de Rooy en Hans Lichteringen. t/m 1 juni Gratis

Peter Peereboom

FOTOMUSEUM DEN HAAG

Zie tip. 17 april t/m 9 mei Gratis

Cécile Donato Soupama

CHRISTUS TRIUMFATORKERK

GALERIE ARIANA

Tarzan, de musical

Haagbal: Balfolk in Den Haag

DE AFFICHE GALERIJ

Posing as a prophet

BEELD MAARTEN EVENHUIS

TONEEL & MUSICAL

TONEEL & MUSICAL

Huib Nederhof

EL HEMA

EL HEMA Den Haag

Hoe zou een Arabische Hema er uit zien? t/m 29 april Gratis

TIP

Verfrissende fotografie van Vincent Mentzel. t/m 20 juni € 7,Sprookjesachtige beelden van de beeldhouwer Tom Otterness. t/m 30 juni Gratis

Mark Glotzbach

Abstracten en landschappen in olieverf. t/m 1 mei Gratis

Tekens van Leven en Dood

XXste eeuw

Digitale fotoclub Couvée

BIBLIOTHEEK LOOSDUINEN

GEMAK

Werk van beroemde kunstenaarsparen die met elkaar leefden. t/m 31 mei € 9,-

Unieke collectie, aansluitend op het Boekenweekthema van 2009. t/m 25 april Gratis

Historische kaarten en tekeningen uit de officiële stukken van de Eerste en Tweede Kamer. t/m 2 mei Gratis

De eerste grote Nederlandse tentoonstelling van hedendaagse Indiase kunst. t/m 20 juni € 5,-

Liefde! Kunst! Passie!

Een absolute mus

Kaarten voor de Kamer

India Contemporary

GEMEENTEMUSEUM DEN HAAG

CENTRALE BIBLIOTHEEK

KONINKLIJKE BIBLIOTHEEK

Installaties, kijkdozen, film en collages. t/m 24 april Gratis

Tekeningen van 16 hedendaagse kunstenaars uit de Collectie Hedendaagse Tekeningen van de Provincie Utrecht. t/m 17 april Gratis

Sprookjesbeelden aan Zee

Foto’s van ronde vormen. t/m 29 april Gratis

GALERIE WEST

Boterknieën

De Belgische Michèle Matyn toont in deze expositie muurvullende fotoprints en een installatie geïnspireerd door desolate plaatsen in de wereld. In haar werk houdt ze rekening met de toeschouwer en lokt zo haast ongewild een reactie uit. De afbeeldingen tonen nagenoeg allemaal onaanzienlijke voorwerpen, maar zijn bezield door de waarde die eraan gehecht wordt. Tijdens de opening op 17 april wordt Matyn bijgestaan door het actietheater van het performance collectief bissy bunder, om de interactie compleet te maken. Galerie 1646, za 18 april t/m zo 16 mei (13:00 – 17:00) Gratis

Anders kijken naar de werkelijkheid in verschillende kunstvormen. t/m 12 september € 9,-

Christian Schad

Overzichtstentoonstelling van de diversiteit van de kunstschilder Schad (1894-1982). t/m 9 mei € 9,-

Meer dan kleur

Fauvisme en expressionisme in de collectie van de Triton Foundation. t/m 6 september € 9,-

Glas(s)

De rijke geschiedenis van de glasafdeling van de Rietvald Academie met hedendaagse ontwerpen. t/m 1 november € 9,-

| WWW.AGENDA.NL |

14-04-2009 14:24:14


1.500 jaar Europese glaskunst. t/m 1 november € 9,HAAGS GEMEENTEARCHIEF

Haagse Fotografieprijs

Foto’s met als thema ‘Den Haag, stad vol geschiedenis’. t/m 17 april Gratis HAAGS HISTORISCH MUSEUM

De Haagse Kinderatlas

Kinderen brengen hun wijk in kaart. t/m 18 april € 4,-

Schatten van de Gouden Eeuw Topstukken uit de Vaderlandse geschiedenis. t/m 26 juli € 4,-

MijnDenHaag

De huidige tijd verzamelen in samenwerking met iedereen die woont, werkt, recreëert en leert in Den Haag. t/m 31 december € 4,-

Allemaal naar het stemlokaal

MALIEBEELD

PULCHRI STUDIO

Werk van Marjolijn Mandersloot. t/m 28 mei Gratis

Abstracte en beeldende schilderijen. t/m 24 mei

Grasduinen

MAURITSHUIS

Groeten uit Bentheim

Werken van Jacob van Ruisdael (16281682). t/m 30 mei € 10,50 MUSEON

De Poolzaal

Overleven in koude omstandigheden. t/m 31 december € 7,50

Ontdek de geheimen van de diepzee Beleef deze onderwaterwereld. t/m 30 mei € 7,50

Leefruimte voor mens en dier Expositie over plekken waar mens en dier elkaar treffen. t/m 1 januari € 7,50

De eerste kustbewoners

Twee eeuwen politiek en democratie. t/m 31 december € 4,-

Leer hoe de prehistorische mens leefde in de streken. t/m 13 november € 7,50

HAAGSE KUNSTKRING

MUZEE SCHEVENINGEN

Diverse kunstenaars en technieken. t/m 21 april Gratis

Overzicht van 55 jaar Schevenings vissersvrouwenkoor. t/m 28 juni € 5,-

HEDEN

GALERIE NOUVELLES IMAGES

Installatie van schetsboeken. t/m 24 april Gratis

Tekeningen, schilderijen en andere werken op doek van Lucebert. t/m 6 mei Gratis

BaZtille Ateleries Zoetermeer

Piet Dirkx

KINDERBOEKENMUSEUM

Geheimen

Over de werken van Paul van Loon, Francine Oomen en Jacques Vriens. t/m 30 september € 3,50 VAN KRANENDONK GALLERY

Nature close by

Natuurfotografie van Wim van Egmond, Marc Mulders en Reinoud van Vught. t/m 6 mei Gratis LIEFHERTJE EN DE GROTE WITTE REUS

Marsel Loermans en Marleen Sleeuwits Duo-expositie fotografie. t/m 24 april Gratis LIVINGSTONE GALLERY

Sol LeWitt, John van ‘t Slot en Christian Hack

Etsen en lino’s, schilderijen en beelden. t/m 31 mei Gratis LOUIS COUPERUS MUSEUM

De wereld van Louis Couperus

Zing, o zing

Handschrift van Lucebert

Martin McMurray

Schilderijen en werken op papier. t/m 6 mei Gratis

Auke de Vries

Lichte abstracte sculpturen. t/m 6 mei Gratis PANORAMA MESDAG

Scheveningen 1955-1965 Zwart-wit foto’s van Jacques Meijer. t/m 15 september € 6,PROJECT 2.0

Dualisme

Schilderwerken met een vernieuwende stap van Robbert Fortgens. t/m 3 mei Gratis

Riki Mijling

Verrassende beeldwerken. t/m 3 mei Gratis

Siebrand Weitenberg Voorjaarssalon

Divers werk van Pulchri-leden, met uitereiking Jacob Hartog Prijs. t/m 3 mei Gratis

Marijke Gémessy Karamiek en neon. t/m 24 mei Gratis

Upload Cinema

QUARTAIR

The Living Swamp

Jonge kunstenaars uit Londen. t/m 19 april Gratis GALERIE RAMAKERS

Christiaan Zwanikken Kinetische objecten. t/m 26 april Gratis

VITRINE

Brecht

Annewieke

Recente tekeningen. t/m 26 april Gratis

Beeld van de Haagse beeldend kunstenaar Wieke Terpstra. t/m 6 mei Gratis

REGENTENKAMER

Beeldende Kunst in de Regentenkamer

Werk van Marleen van Staalduinen, Wiek Visser, Wiek Visser en anderen. t/m 9 mei Gratis THEATER DE REGENTES

Zoë Kate Reddy

TIP

Tekeningen, foto’s, grafiek en video in één grote installatie. t/m 30 april Gratis

Eat, Meet & Greet

DiVerso zorgt voor een heerlijke maaltijd en verfrissende gasten. 18:00 € 15,vr 17 april

DiVerso zorgt voor een heerlijke maaltijd en verfrissende gasten. 18:00 € 15,LOKAAL VREDEBREUK

Vredebreuk PopQuiz

Het Schedelbreuk Collectief heeft weer lastige vragen op gesteld. 20:00 Gratis do 23 april ANNA

Lip Sync Film Lounge

Test je kennis van de popmuziek. 21:30 Gratis

Ontmoet de bewoners van de branding. t/m 31 december vanaf € 8,50

zo 19 april MUSEUM VOOR COMMUNICATIE

CINETOKO

Strandgevoel

SEASONS GALLERIES

The Cosmatesque Room and Beyond Recente schilderijen van Wessel Huisman. t/m 18 april Gratis STRAND SCHEVENINGEN

International Sand Sculpture Festival Scheveningen Acht grote zandsculpturen. t/m 1 juni Gratis <>TAG

Feedback Structures

Audiovisuele installatie van Feedback Society. t/m 7 mei Gratis TREEHUT GALLERY

Sascha Linguard

MADURODAM

GALERIE DE TWEE PAUWEN

Educatief amusement. t/m 6 september € 13,75

Individuele en organische symboliek in gegoten brons. t/m 9 mei Gratis

Fons Bemelmans

DE VERDIEPING VAN NEDERLAND

Nederland op eigen benen In het teken van het bestand van 1609, tijdens de 80-jarige oorlog. t/m 16 augustus Gratis

NL70_08p34.indd 41

wo 15 april ANNA

Eat, Meet & Greet

SEA LIFE SCHEVENINGEN

Ode aan de biograaf Frédéric Bastet. t/m 16 mei € 3,-

| 15 APRIL - 28 APRIL 2009 |

CHECK OOK

wo 22 april ANNA

Maandelijks filmprogramma met een mix van documentaires, korte films en kunstfilms. Thema ‘ Tick-tock’, over film en tijd. 20:00 € 5,-

Overzicht van zwart-wittekeningen, acrylverfschilderijen en enkele pagina’s uit een graphic novel. t/m 30 april Gratis

Sesamstraat in Madurodam

Internetfilmpjes op YouTube, MySpace en Hyves zijn hot. Daarom wordt er maandelijks in Cinetoko een Upload Cinema georganiseerd, waar de toffe online filmpjes op het grote witte doek te zien zijn. Vanavond is Sander van de Pavert, de man achter LuckyTV, te gast. Zijn werk ken je van programma’s als De Wereld Draait Door, 6Pack en De Mike & Thomas Show. In een speciaal samengesteld programma toont hij zijn werk. Cinetoko, do 23 april (21:00) € 5,-

PAARDCAFÉ

Popquiz te Paard

Het hemd van het lijf

Museummedewerkers vertellen over hun werk. Femke Burger praat over de totstandkoming van Het Rijk van Heen en Weer. 13:00 € 7,50 CAFÉ DE GRENS

Ca-cha cha cha

Tapasbar, caiprinha’s en dj’s. Een ultieme combinatie. 15:00 Gratis HUIS VAN GROEN

Geknipt voor thee

De TheeTuin komt op locatie bij Huis van Groen, voor een gezellige jazzmiddag bij de kapper met lekkerneijen. 13:00-17:00 Gratis REGENTENKAMER

Literair in de regentenkamer

Boris van den Wijngaard met de legende van Tijl Uilenspiegel. 16:00 € 7,50 di 21 april FILMHUIS DEN HAAG

Cultuur & Cinema

Film- en discussieavond. Marrokaanse cultuur. 19:30 € 9,50

CHECK OOK

Glinsterend Glas

EXPO

AGENDA

Upload Cinema Zie tip. 21:00 € 5,vr 24 april REGENTENKAMER

Filosofie in de regentenkamer

Spelen met filosofie. 20:00 € 10,zo 26 april CENTRALE BIBLIOTHEEK

The Hague Peace Philosopher

Masterclass met Richard J. Goldstone. 14:00 Gratis PARTYCENTRUM ONS HUIS

Indian Talent Award The Hague Talent event georganiseert door Stichting Hindustani i.s.m. Sila bar en Miss Dewi. 15:00 € 5,-

Meer agenda?

agenda.nl Ook in de agenda? Dat kan! Mail me: agenda@nl70.nl Voor meer info: www.agenda.nl/deadlines

NL70 | 41

14-04-2009 14:32:19


Koninginneklach?

Geweigerd tijdens koninginnenach? Meld je klach op www.stappaneldenhaag.nl

Stappanel is opgericht om ervoor te zorgen dat uitgaan in Den Haag leuk en veilig is en blijft. Daar werk jij toch ook aan mee? Stappanel onderzoekt jouw klacht en beoordeelt of die terecht is. Onze medewerkers hebben geheimhoudingsplicht. Je klacht is bekend, jij blijft anoniem! KoninginneNach200x270-def.indd 1 NL70_08p42.indd 42

10-04-2009 10:20:10 14-04-2009 14:04:20


FILM BY advertentie

Spice up your life, make it

Filmtip

Meesterlijk

Dirty Mind

Relaxz

T

eam Cisse Crash staat voor u klaar. Wij zijn betrouwbaarder dan Mac, wij crashen beter dan Windows!’ Tony T (Wim Helsen) is op dreef wanneer hij het stuntteam van zijn broer bij een weifelende filmproducent aanprijst. De vlotte babbel heeft hij verkregen na een

Helsen is de meester van de intonatie

Sitz

www.zoot.eu | 15 APRIL - 28 APRIL 2009 |

NL70_08p43.indd 43

GREAT TASTE IN FILM

bijzonder knullig uitgevoerde stunt waarbij hij een frontaalsyndroom opliep: zijn remmingen zijn volledig weg. De voorheen verlegen technicus Diego, die stamelend en excuserend door het leven ging, durft nu als Tony T – TNT – alles en is plots gewild bij de dames. Zijn dokter Jaana Ferrier onderzoekt Tony en ondervraagt zijn familie, maar niemand ziet de voordelen van de operatie die hem weer zal veranderen in ‘da zielig schrikschijterke’ Diego. Ondertussen crasht Tony T vrolijk verder, en raakt Jaana steeds meer gecharmeerd van hem. Haar alcoholistische baas is hier vanzelfsprekend minder gelukkig mee, en

probeert Jaana voor zich te winnen. In de zelfverheerlijking van Tony T zit veel inbreng van de Vlaamse supercabaretier Wim Helsen. Hij windt het publiek om zijn vinger en kan de stemming iedere kant opbuigen. Niet alleen meesterlijk op het toneel of op tv is Helsen ook in Dirty Mind goed op dreef. De humor zit hem in de licht absurdistische maar bijzonder geloofwaardige weergave van het milieu van Diego – ‘Da’s goed eh mam, da ge van de Prozac af zijt.’ ‘Ja, ze zeggen da ’k resistent geworden ben.’ Om Diego/ Tony T zwermen talloze typetjes die op overtuigende toon grappige gesprekken voeren. Tussen het goede acteerwerk is Helsen de meester van de intonatie. Zowel Diego als Tony T worstelen – zij het op geheel andere wijze – met hun mannelijkheid, en Helsen weet beide rollen grappig, tragisch en ontroerend neer te zetten. (ER) Tragi-komedie Première: 16 april Duur: 102 min.Taal: Vlaams Regie: Pieter van Hees Met: Wim Helsen, Kristine van Pellicom, Robbie Cleiren NL70 | 43

14-04-2009 14:06:10


advertentie

16

VANAF APRIL

Een groep vrouwen hebben maar wat moeite om mannen te doorgronden: is hij werkelijk in mij geïnteresseerd of denk ik dat maar?

Nu in première

Een boot vol talent

the boat that rocked H

VANAF 23 APRIL:

Van de maker van 8 Femmes en Swimmingpool. Fantasievolle film van Francois Ozon waarin de doodnormale Katie en Paco een ongewone baby krijgen: Ricky

www.pacfilms.nl 44 | nl70

NL70_08p044.indd 44

Onder redactie van BEREND JAN BOCKTING, SVEN GERRETS, MIKE PEEK, ERLIJNE RuNIA EN BREGTJE SCHuDEL

et is 1966 en puber Carl (Tom Sturridge) is van school gestuurd. Wat doe je dan als alleenstaande moeder? Juist, je stuurt zoonlief voor een welverdiende vakantie naar de illegale radioboot Radio Rock van zijn peetvader (Bill Nighy). Want wat is er beter voor een jongen met razende hormonen dan opgesloten zitten tussen het testosteron van acht andere ego’s als The Count (Philip Seymour Hoffman), Dave (Nick Frost) en – koning onder de dj’s - Gavin (Rhys Ifans, Spike uit Notting Hill)? Ondertussen probeert de stijve minister Dormandy (Kenneth Branagh) koste wat kost Radio Rock op de knieën

Ook in première

Filmnieuws

sAlt of tHis seA De Palestijnse inzending voor de Oscars, Salt of this Sea is op 23 april te zien in het Filmhuis. De film gaat over Soraya. Ze keert terug naar het land van haar ouders om het geld van haar opa bij de bank op te eisen. Als de bank weigert mee te werken, besluit ze deze samen met een vriend te overvallen. Een bijzondere film die wellicht hoge ogen gaat gooien op de Oscaruitreiking.

te krijgen. Het is niet direct een film die je van Richard Curtis, schrijver van Four Weddings and a Funeral, Notting Hill en regisseur van Love Actually, zou verwachten. Waarschuwing: dit is geen Love Actually 2! Hier zijn geen dolverliefde koppels die elkaar na veel gelonk en onhandige geestigheden in de armen vallen. De mannen hier hebben twee grote liefdes: muziek, en zichzelf. Vrouwen zijn slechts het tijdelijke vertier dat elke zoveelste zaterdag van de maand tussen het vasteland en hun dobberende hoofdkwartier heen en weer pendelt. Wat natuurlijk niet betekent dat er niet genoeg te genieten

valt. Al was het alleen al om al het talent dat Curtis weer om zich heen heeft weten te verzamelen. De nieuwelingen houden zich dapper staande. Zoals Rhys Darby (1974) als dj Angus, die pas vorig jaar als irritante baas van Jim Carrey in Yes Man zijn filmdebuut beleefde. Van de 23-jarige Sturridge, met pruilmondje en John Lennon-zonnebril, gaan we zeker ook meer horen. (BS)

AtlAntis (16 APR) Drama. Regie: Digna Sinke Verlegen dertienjarige voelt zich niet op haar plaats.

He’s just not tHAt into you (16 APR) Komedie. Regie: Ken Kwapis Een groep jonge mensen worstelt met relaties.

tHe uninvited (16 APR) Regie: Charles enThomas Guard. Horrorthriller over tienermeiden met gemene stiefmoeder.

GARAGe (16 APR) Drama. Regie: Leonard Abrahamson Dorpsgeks leven wordt op zijn kop wordt gezet.

inkHeARt (16 APR) Avontuur. Regie: Iain Softley Meggie’s vader kan personages uit boeken laten leven als hij ze voorleest.

BeveRly Hills CHiHuAHuA (nl) (22 APR) Komedie. Regie: Raja Gosnell Verwende chihuhua uit NY verdwaalt in Mexico.

Komedie/Muziek Première: 16 april Duur: 129 min. Taal: Engels Regie: Richard Curtis Met: Bill Nighy, Philip Seymour Hoffman, Tom Sturridge

PAtHé moBiel

Zie diReCt welke films eR dRAAien sms film nAAR 4443 of Zie PAtHé.nl/moBiel

| www.agenda.nl |

14-04-2009 14:07:41


FILM BY

Rauw en realistisch

Birdwatchers N

a jaren van uitbuiting voor het vermaak van toeristen neemt stamhoofd Nadio een beslissing. Samen met de rest van de Guarani Indianen verlaat hij het reservaat en keert terug naar hun oorspronkelijke woongebied. Probleem is dat dat al zestig jaar in handen is van een rijke landeigenaar. Beide partijen claimen eigenaar te zijn en er ontstaat een patstelling die alleen doorbroken

kan worden door de grenzen van goed en kwaad te overschrijden. Birdwatchers is een verhaal over de problemen waar inheemse volkeren in landen als Brazilië mee te maken krijgen. Niet alleen is er de erfenis van het kolonialisme waardoor ze ‘thuisloos’ zijn, maar door de invloed van het Westen groeien er ook generaties op die weinig meer hebben met de tradities en rituelen. Alcoholisme

tiert welig en het aantal zelfmoorden neemt toe. Regisseur Bechis vroeg Guarani Indianen voor de hoofdrollen en levert zonder in extremen te schieten een rauwe film af die tot nadenken stemt. (SG) Drama Première: 16 april Duur: 108 min.Taal: Portugees/Guarani. Regie: Marco Bechis. Met: Claudio Santamaria, Chiara Caselli.

Thuisloze Guarani Indianen

Niet voor iedereen

Delta E

en jongen keert terug naar zijn geboortedorp in de Donau-delta. Zowel zijn naam als beweegredenen blijven in nevelen gehuld. Zijn moeder en halfzus, die hij nooit heeft ontmoet, werken in de in een lokale, smoezelige bar. Daar ontdekt de jongen dat hij zich aangetrokken voelt tot zijn halfzus en dat gevoel blijkt wederzijds. Samen besluiten ze in de rivier een huis op

palen te bouwen. Dit is symbolisch voor hun zelfverkozen isolatie, de dorpelingen zijn not amused met hun relatie. Veel meer kan er over de inhoud niet worden gezegd. Kornél Mundruczó is een regisseur die zijn verhalen het liefst met beelden vertelt. Trage, dromerige, herhalende beelden, ondersteund door opvallende vioolmuziek. Met die imposante beelden legt Mundruczó niet de nadruk

op het incestthema, en dat is te prijzen. Delta, vorig jaar tijdens het filmfestival van Cannes genomineerd voor een Gouden Palm voor beste regie, is niet voor iedereen weggelegd, en juist daarom erg interessant. (BJB) Drama Première: 23 april. Duur: 92 min. Taal: Hongaars Regie: Kornél Mundruczó Met: Félix Lajkó, Orsolya Tóth.

Zelfverkozen isolatie van halfbroer- en zus

Gewichtige dialogen

The International Ieder jaar komt er wel een thriller uit die net zo goed 30 jaar geleden gemaakt had kunnen zijn. Vol gewichtige dialogen, een paar aktiescènes en een verhaal als een doolhof. Dit jaar heet die film The International, over Interpol-agent Louis Salinger (Clive Owen) en advocate Eleanor Whitman (Naomi Watts) die een onderzoek starten naar van één van de grootste banken

ter wereld. De bank deinst er niet voor terug de meest gruwelijke tactieken in te zetten om zoveel mogelijk macht te verwerven. Ook Salinger en Whitman moeten vrezen voor hun leven. The International is een strak geregisseerde, maar wat vlakke thriller. Vooral in de eerste helft ontbreekt het aan spanning, wat het lastig maakt je hoofd bij het ingewikkelde verhaal te houden. Regisseur

IGOR (NL) (22 APR) Animatie. Regie: Anthony Leondis. Labassistent wil wetenschapper worden.

DE KLEINE MAANBEER (NL) (23 APR) Animatie. Regie: Thomas Bodenstein & Mike Maurus Onrust alom. De maan is uit de hemel gevallen!

MAMMOTH (23 APR) Drama. Regie: Lukas Moodysson. Zakenman vertrekt naar Thailand voor zaken, dit heeft zware consequenties voor zijn gezin. | 15 APRIL - 28 APRIL 2009 |

NL70_08p044.indd 45

RICKY (23 APR) Fantasy. Regie: François Ozon. Twee mensen krijgen een buitengewoon kind.

Tom Tykwer staat volledig in dienst van de plot en mag pas laat in de film zijn visuele kunsten vertonen. Het resultaat is een fantastische shoot-out in het Guggenheim Museum, met afstand de beste scène van de film. (MP) Thriller Première: 16 april Duur: 118 min.Taal: Engels Regie: Tom Tykwer. Met: Clive Owen, Naomi Watts DONKEY PUNCH (23 APR) Thriller. Regie: Oliver Blackburn. De vakantie van een groep meiden wordt een nachtmerrie. 17 AGAIN (23 APR) Komedie. Regie: Burr Steers Mike’s leven is niet gegaan zoals hij wilde, hij krijgt de kans het over te doen.

Strak geregisseerd

SALT OF THIS SEA (23 APR) Drama. Regie: Annemarie Jacir Drama over een Palestijnse vrouw die de tegoeden van haar oude bankrekening wil claimen maar wordt tegengewerkt.

GREAT TASTE IN FILM WWW.JAMESONWHISKEY.COM NL70 | 45

14-04-2009 14:08:04


STRAATBEELD

Strandtenten

TEKST EN BEELD ROXAN GROOS

Scheveningen ondergaat een metamorfose. Wij bezochten de bouwende Bobs langs de Haagse kust. 1 Gijs Stallinga (18) Ark van Noach: “Mijn haar zit weer lekker wild door de zeewind.” 2 Kees (44) Beachclub ZO: “We hebben wel 150 ligbedden en ook nog trampolines.”

1

3 Martin de Kok (38) Beachclub Copacabana: “Zie ik er een beetje Copacabana uit?”

3

2

4 Amiet Surajbali (25) Boonoonoonoos: “Zeg dat nou eens een paar keer achter elkaar.” 5 Kevin van Wijk (19) en Sander (33) Veronica: “In één woord top personeel” 6 Ramon Dirksen (23) Buena vista beach club: “Het werk stopt echt niet na de bouw van een strandtent” 4

5

7

6

7 Cookie (22) en Minou (20) Sol Beach: “Wij hebben alle kleuren van de regenboog” 8 Joost (24) en Lianna (19) Cocomo Beachclub: “zonniger dan bij ons? Nee, dat kan niet”. 9 Alexander (29) Strandtent Buiten: ”Vandaag moet je het met mij doen, de eigenaar is namelijk te druk met van alles en nog wat.” 10 Hein Philipse (43) Strandtent Culpepper met

8

9

10

zijn team: “Hoe onze stranddag eruit ziet? Warm weer, een schoon strand, lachend personeel en een bedje dat klaarstaat!”

NL wordt gemaakt door: Witzel Locatiemanagement Nina Ziegler, Sanne Broekema Traffic Eveline Rohde, Hoofdredactie Pamela Wilhelmus Chef redactie Marissa Jalink Redactie Lianne Collignon, Karen Heinen, Acelya Ozkan Commercieel manager Marco Vroedsteijn AccountmaDrees Koren, Ellen Mannens Agendaredactie Marie-José Linders (coördinator), Mark nagers landelijk Eelco Hulshof (salesmanager), Kim van den Broek, Marije Brouwers, Beulen, Eline Dragt, Marjolijn Mayer, Jeroen Veenstra Art Directie Ivo van IJzendoorn Fleur Korner, Accountmanagers NL70 Sebastiaan van Bokkel, Joris van de Kant, Vormgeving Desmo Schut, Melvin Witte, Anouk Verheij NL Online Martijn Buisman, Sophie Melanie Schrurs Drukwerk Weiss-druck Kat, Loubna el Bouazzati Algemeen 020 896 9600 / info@nl70.nl Redactie 020-8969570 / redactie@nl70.nl Medewerkers Berend Jan Bockting, Jessica van der Burg, Sven Gerets, Bertus Gerssen, Agenda 020 896 9590 / agenda@nl70.nl Locatiemanagement 020 56 11 233 / locaRoxan Groos, Hester Heite, Jerry Huinder, Rosanne Klein, Wouter van der Land, Joost van ties@nl70.nl Sales Landelijk 020 561 1275 / adverteren@nl70.nl Sales NL70 070 7118683 Manen, Els Meijer, Martijn Oosterhuis, Mike Peek, Erlijne Runia, Bregtje Schudel Materiaal 020 896 9550 / materiaal@nlunlimited.nl Uitgever Serge Brabander Creative Director Olivier Wegloop Officemanager Anna NL70 Wilgenweg 16A, 1031 HV Amsterdam / Postbus 37398, 1030 AJ Amsterdam Dit is een uitgave van NL Unlimited BV, onderdeel van Boomerang Unlimited. NL wordt om de week op woensdag verspreid in de vier grote steden.

VOLGENDE KEER IN NL70 | OP 29 APRIL IN DE DISPLAY Interview Zomermuziek De zon schijnt, rosé in de hand, en op de achtergrond hoor je stampende house. NOT. Deze zomer zullen de terrassen worden overspoeld met zwoele jazzy klanken. Niks geen bassende beats. Relax, dat is het credo.

46 | NL70

NL70_08p46.indd 46

dj Vato Gonzales Bij deejayen draait het om entertainen. Dat is wat rijzende dj-ster Vato Gonzales als stijl aanhoudt. “Mijn muziek is misschien niet altijd even artistiek correct, maar het dak gaat er áltijd af.” | WWW.AGENDA.NL |

14-04-2009 14:09:01


Draadstaal gemist afgelopen zondag? Aanstaande zondag een nieuwe kans! Draadstaal. Elke zondag om 20:20 uur bij de VPRO op Nederland 3.

1/1Draadstaal200x270.indd 1 NL70_08p47.indd 47

14-04-2009 11:02:17 14-04-2009 14:21:25


NL70_08p48.indd 48

14-04-2009 14:21:59

NL70 editie 8 2009  

NL70 door en door Den Haag

NL70 editie 8 2009  

NL70 door en door Den Haag

Advertisement