Page 23

23

juni 2012

film

NU BIJ

PATHÉ

In beeld onder redactie van mike peek en bregtje schudel

Moonrise Kingdom D e films van Wes Anderson zijn een beetje vreemd. Ze zien er uit alsof ze zich in een andere wereld afspelen en de personages lijken altijd wat afwezig. Moonrise Kingdom gaat over Sam en Suzy, twee verliefde tieners die in de zomer van 1965 samen van huis weglopen. ‘Huis’ is een ingekakt eiland aan de Amerikaanse oostkust dat door de verdwijning compleet op zijn kop staat. Sheriff Bruce Willis, hopman Edward Norton en Jeugdzorgbitch Tilda Swinton doen er

alles aan om de kinderen terug te vinden. En dan is er ook nog een flinke storm onderweg naar het eiland.... De vele hilarische bijrollen ten spijt, Moonrise Kingdom is vooral het verhaal van een schitterende kalverliefde. Tussen alle (visuele) grapjes door laat Anderson zijn twee jeugdige hoofdrolspelers elkaar uitgebreid besnuffelen en bevoelen, wat een paar onvergetelijk ontroerende scènes oplevert. (MP)

IN

PROMETHEUS 3D 4ag

Komedie/Drama

Duur 93 minuten Première 31 mei Taal Engels Regie Wes Anderson Met Edward Norton, Bruce Willis, Bill Murray

21 Jump Street E

en film van 21 Jump Street zonder Johnny Depp? Het lijkt een onmogelijke opgave. Toch maken Channing Tatum en Jonah Hill er een verrassend geslaagde actiekomedie van. Zou jij je middelbare schooltijd over willen doen? Voor dat dilemma zien politiecadetten Schmidt (Hill) en Jenko (Tatum) zich plotseling gesteld wanneer ze – vers van de politieacademie – als undercover agenten worden ingezet. De film neemt zichzelf gelukkig niet al te

serieus. Natuurlijk zien Hill (28) en Tatum (31) er niet uit als middelbare scholieren, een onwaarschijnlijkheid die door de film juist met grote uitroeptekens wordt benadrukt. Maar dat is niet eens de leukste vondst: op een middelbare school in 2012 is Schmidt – acht jaar eerder nog het kneusje van de klas – nu opeens de populaire jongen, terwijl de ooit zo gewilde Jenko ontdekt dat hij nu juist de laatste is van een uitstervend ras: de popular jock. (BS)

3D

31 MEI IN DE BIOSCOOP

In Prometheus gaat een team ontdekkingsreizigers op zoek naar de oorsprong van de mens op Aarde en wat volgt is een bloedstollende reis naar de donkerste uithoeken van het heelal.

www.pathe.nl

VANAF 07/06 Komedie/Actie

Première 21 juni Duur 109 min. Taal Engels Regie Phil Lord, Chris Miller Met Channing Tatum, Jonah Hill

BIJ PATHÉ

De rouille et d’os G irl meets boy, boy meets girl. De formule is over de decennia volkomen uitgekauwd. Maar een koppel zoals in De rouille et d’os kom je dan weer niet veel tegen. Op papier hebben Ali (Matthias Schoenaerts) en Stéphanie (Marion Cotillard) namelijk weinig gemeen. De Belgische Ali woont met zijn zoontje bij zijn zus in en knoopt met legale en minder legale nachtklusjes de eindjes aan elkaar. Stéphanie heeft juist een redelijk succesvolle baan als

orkatrainster. De bijzondere kronkelingen waarin het verhaal zich vervolgens ontrafelt is de kracht van regisseur Jacques Audiard (Un prophète). Cotillard is goed, maar Schoenaerts (de hoofdrolspeler uit Rundskop) is als Ali de grote openbaring. Heerlijk nuchter biedt hij Stéphanie zijn diensten aan, maar ziet dan ook geen probleem wanneer hij haar in een discotheek achterlaat voor een andere scharrel. Geen romantisch sprookje dus. (BS)

www.snowwhiteandthehuntsman.nl

Drama

Première 14 juni Duur 120 min. Taal Frans Regie Jacques Audiard Met Matthias Schoenaerts, Marion Cotillard

Deze maand onder andere in Première 31 mei

Jiro Dreams of Sushi Documentaire over meesterchef Jiro Ono, die het driesterrenrestaurant Sukiyabashi Jiro in hartje Tokio runt. The Cold Light of Day Het leven van de jonge Amerikaan Will Shaw staat op zijn kop wanneer zijn familie tijdens een vakantie in Spanje ontvoerd wordt. Varg Veum Teken aan de Wand: Als zijn aartsvijand uit de gevangenis ontslagen wordt, komt het rustige leventje van een voormalige privédetective in gevaar. Webcam Antoin vindt via het internet een leuke Russische vrouw, bij aankomst in Nederland blijkt ze voor een ander bestemd.

7 juni

Snow White and the Huntsmen Een moderne vertelling met Kristen Stewart als Snow White. The Lucky One Een sergeant reist naar Louisiana om de vrouw te zoeken van wie hij gelooft dat ze tijdens de oorlog in Irak zijn geluksbrenger was. Cosmopolis Multimiljonair Eric reist door Manhattan op zoek naar een kapsalon, maar komt terecht in een enorme chaos. Gozaran – Time Passing Na de verkiezingen van 2009 is het voor een orkest onmogelijk geworden in Teheran te musiceren en wordt de dirigent gedwongen Iran te verlaten.

14 juni

The Source In een klein dorp tussen Afrika en het Midden-Oosten trotseren vrouwen elke dag de hitte om hun dorp van bronwater te voorzien. Historias Que Só Existem Fabel over een spookdorp waar sinds 1976 niemand meer stierf. Kiss Me Mia en Frida komen elkaar tegen op het verlovingsfeest van hun ouders. Ze worden verliefd, maar Mia staat op het punt te trouwens met Tim...

21 juni

Rock of Ages Rockster Tom Cruise wordt verliefd. Ze proberen hun liefde in de tu-

multueuze rockwereld te laten overleven. Somewhere Tonight Twee eenzame New Yorkers proberen gezelschap te vinden via een sekslijn. Gebaseerd op Theo van Gogh’s 06.

7 JUNI IN DE BIOSCOOP

SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN 3g Snow White and the Huntsman is een moderne vertelling van het klassieke sprookje met Kristen Stewart als Snow White.

28 juni

The Five-Year Engagement Het duurt wel erg lang voor Tom en Violet de stap zetten van verloving naar huwelijk. 38 Témoins Wanneer Louise terugkomt van een zakenreis verneemt ze dat er een moord gepleegd is in haar straat. Niemand lijkt iets te weten. Lijkt... Violeta Went to Heaven Biografische film over popicoon Violeta Parra.

www.pathe.nl

NL50, editie 9, juni  
NL50, editie 9, juni  

NL50, door en door Groningen

Advertisement