Page 1

DAMARU ‘Ik vind de teksten van Jan Smit te gek’

nr 13

WWW.AGENDA.NL

gratis jaargang 5

door en door amsterdam 24 juni - 7 juli 2009

AGENDA Net uit het IJ IJburg Haven 27 juni

Finale StadsSpelen Dam 28 juni

Twee decennia house in onze genen

HARTBEATS p.10

Damaru

Nieuw TopNotchtalent gaat Nederland veroveren. ‘Jan Smit is mijn grote voorbeeld’.

p.17

Roken rocks

Een jaar rookverbod heeft pareltjes van rookruimtes opgeleverd

nieuw toprestaurant in amsterdam NBK_94094_Nl_magazine_strook_200x15_amsterdam.indd 1 NL20_13p01.indd 1

18-06-2009 15:42:12 22-06-2009 15:48:46


Zomerdienstregeling van maandag 6 juli tot en met zondag 23 augustus In de zomer gaan veel mensen met vakantie. Dat is ook te merken in het openbaar vervoer. GVB past de dienstregeling hier op aan. De meeste trams en bussen rijden iets minder vaak en de vertrektijden zijn iets veranderd. De scholierenlijnen rijden even niet. En door werkzaamheden bij Station Zuid is er helaas beperkt metroverkeer. Hier worden o.a. extra buslijnen

voor ingezet. Kijk voor meer info en alle zomerse vertrektijden op gvb.nl. GVB wenst u een fijne zomer.

NL20_13p02.indd 2 WT 10401336 ad zomerdienst_200x270 BS.indd 1

22-06-2009 14:28:34 15:06:40 11-06-2009


INHOUD

24 juni - 7 juli 2009 nr 13 jaargang 6

DIT NUMMER

Damaru

IK

De Surinaamse zanger Damaru komt deze zomer naar Nederland. Je kent ‘m nog niet? Dan loop je achter! De Jeugd van Tegenwoordig, Jorgen Raymann en de Partysquad zijn al hartstikke fan.

10

AMSTERDAM

4

CITYBUZZ

6

@NL20

8

INTERVIEW

10

Damaru ONS KEURT ONS

14

NIET TE MISSEN

15

Over het IJ REPORTAGE

17

Rookruimtes

ONDERTUSSEN...

SHOPPEN

I

k zal de verbijsterde blikken niet licht vergeten. Wat me had bezield weet ik tot op de dag van vandaag nog niet. Noem het naïviteit, noem het passie. De klanken van de nieuwste HQ-cd met een set van Tom Harding stierven weg in de woonkamer en mijn ouders keken me vol ongeloof aan. Ik was achttien en had net de house ontdekt. Het housevirus had me zo in haar greep gekregen dat ik me op geen enkele manier kon voorstellen dat niet iedereen zo enthousiast was als ik. Zelfs mijn ouders niet. En deze set was het summum van adrenaline, extase en emotie, dus dat moest ik ze laten horen. Nu zijn mijn ouders zijn gewoon heel aardige mensen. Dus alles wat ze uitbrachten was: ‘goh. Tsja. Ik geloof dat ik hier toch niet zo van houd,’ waarmee ze misschien wel de vriendelijkste opmerking maakten die die generatie ooit over house heeft gemaakt. Rotherrie. Oppervlakkige troep. Dat zou wel weer overwaaien. Niet dus. Nu, twee decennia nadat de eerste house voorzichtig begon te klinken in clubs als de iT, de RoXY en de Mazzo, is house alomtegenwoordig. Niet alleen in clubs, op de radio en in de platenzaak. Ringtones, reclametunes, de muzak in de winkelcentra, overal sijpelt de house door. Straks gaan de vogeltjes nog house fluiten. Dus naast het festivalseizoen dat met Paaspop is ingegaan, hebben we nu ook een dancefestivalseizoen, dat met Dancevalley, Loveland en Awakenings losbarst. Voor wie gewoon af en toe keihard wil beuken. Want die house, die raken we nooit meer kwijt. Pamela Wilhelmus Hoofdredacteur

| 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p03.indd 3

21

De Winkel

...TIJDENS EEN HOUSESET Een jaar geleden werden alle rokers verbannen uit kroeg en club. En wat leverde het op? Prachtige plekken in kroeg en club om met zijn allen door te roken.

ETEN

23

Kek DRINKEN

25

Razmataz PARTY REVIEW

25

Songwriter avond

17

KLIK & WIN

26

REPORTAGE

28

Hart voor house

Over het IJ Bij Festival Over het IJ spelen de wijken en parken in Noord een rol in de voorstellingen. Zo ook een viertal containerwoningen

15

BLIND DATE

31

AGENDA

35

FILM

59

PARTYCRASHERS/ VOLGENDE KEER

62

COLOFON

62

Hart voor house Twintig jaar geleden waren we aan het housen en in het bejaardenhuis zullen we dat nog steeds doen. House zit in ons lichaam, maar vooral in onze geest en gaat er daarom nooit meer uit. Benieuwd hoe dat komt? Check de repo!

28 NL20 | 3

22-06-2009 15:22:19


4 | NL20

NL20_13p04.indd 4

| WWW.AGENDA.NL |

22-06-2009 15:07:54


I

AMSTERDAM

WAT IS AMSTERDAM VOOR JOU? Jasper Groen (35) fotograaf “Vijf jaar geleden ben ik naar Amsterdam verhuisd, omdat ik fotograaf wilde worden. Zonder opleiding, maar met een nieuwe camera. Ik kwam naar Amsterdam om dicht bij het vuur te zitten. De stad kent het beste Nederlandse fotomuseum (Foam), huisvest de beste fotografen (Erwin Olaf) en herbergt de meest invloedrijke media (Vrij Nederland). Een betere plek kan een fotograaf zich niet wensen. Al is het een schande dat het Stedelijk en het Rijksmuseum al zolang dicht zijn en nog zullen blijven! Ik heb geëxposeerd in Foam en in de Melkweg. Binnenkort (27 juni – 9 augustus) hangen mijn foto’s, en dat van elf andere fotografen bij het Homomonument op de Westermarkt. Amsterdam is een stad die nog maar elf jaar geleden de Gay Games organiseerde en de meest tolerante stad in Europa was voor homo’s. Het is een stad waar je vroeger ongestraft verliefd over straat kon lopen met je homoseksuele partner. Maar dat behoort nu tot het verleden. Helaas ben ikzelf met geweld geconfronteerd, omdat ik in het openbaar laat zien dat ik van mijn man houd. Nu de tolerantie voor homo’s steeds vaker afneemt, moet de expositie ‘Outside’ homoseksualiteit weer zichtbaar maken in onze stad. Deze foto van Nina bij de grachten is er ook te zien. Nina is erg populair bij lesbische vrouwen, omdat zij er zogenaamd lesbisch uitziet. Zelf hoor ik altijd dat ik er voor een homo best hetero uitzie. Alsof dat een compliment is. Met deze foto draai ik het om: Nina is een hetero die er best homo uitziet.”

ga naar www.agenda.nl/ikhartjeamsterdam en stuur je waanzinnige gedicht, tekening, foto of kunstwerk in en misschien staat jouw creatie hier wel de volgende keer | 24 JUNI - 7 JUNI 2009 |

NL20_13p04.indd 5

NL20 | 5

22-06-2009 15:08:11


ONDER REDACTIE VAN MARLOES TEERENSTRA EN LIZA KROES

Foodie festival

DE VRAAG VAN JAQUELINE BOON Op de Distelweg ligt een stoeptegel met een figuur erop dat lijkt op een bloempot met een bloem erin. Ik vraag mij al een tijdje af wat dat nou precies betekent?

We bellen met stadsdeel Amsterdam Noord om er achter te komen. Eerst maar het algemene nummer proberen. “Tja, we hebben hier meerdere tegels liggen, ook met vlinders en een koe. Het gaat over milieu in Amsterdam of zoiets . Ik zal je even doorverbinden met de afdeling voorlichting.”

Bij Rob gaat er gelukkig wel een belletje rinkelen. “Oh, je bedoelt die groene tegel? Dat was vroeger voor groen afval. Dat betekende dat je daar je tuinafval en zo kon neergooien. Tegenwoordig heeft het geen functie meer, want in Noord wordt het afval niet meer gescheiden. Edwin Mulch kan je hier nog meer over vertellen.”

Bij de afdeling voorlichting vertel ik hetzelfde verhaal over dit mysterieuze tegeltje met soort-van-bloempot. Helaas weten ze ook hier niet wat ik bedoel. “Mr. Becker weet dit wel, hij is beheerder Openbare Ruimte. Hij weet van alles over tegeltjes en zo”

We bellen Edwin, coördinator milieuhandhaving, om de vraag van Jaqueline tot in de puntjes te beantwoorden, tja.. we zijn nu toch op dreef! “Op de tegel zie je een biobak of GFT container waar een boom uit groeit. De slogan was eind jaren tachtig (toen de tegeltjes geplaatst werden) ‘GFT, daar groeit iets moois uit’. De tegeltjes moeten eigenlijk allemaal al weg zijn.”

Meneer Becker denkt diep na, maar is in zijn hele leven nog geen stoeptegel tegengekomen die enigszins lijkt op de beschrijving... “Je zou mijn collega Rob Morees eens kunnen proberen. Hij is wegbeheerder.”

Bedankt voor de informatie Edwin, we zijn helemaal opgelucht. “Graag gedaan, en ik zal het tegeltje laten verwijderen.”

Ook een brandende vraag? Wij zoeken het voor je uit. Mail naar redactie@NL20.nl o.v.v. ‘vraag van’.

Let’s Taste! Na Londen, Kaapstad en Sydney komt hét internationale foodie festival ook naar Amsterdam. Vier dagen staat het Amstelpark in teken van eten en zuipen. Geniet van de culinaire hoogstandjes die live bereid worden. Naast signature dishes is er een wijntheater, foodtheater en zijn er workshops. Taste(s) van restaurants Fifteen, Lute, Toscanini, Vis aan de Schelde en nog een hele hoop meer gastronomische hoogtepunten. Een ding is zeker: de chef-koks zorgen dat je smaakpapillen een goede work-out krijgen. Taste of Amsterdam, Amstelpark, 25 t/m 28 juni. Meer info: www.tastefestivals.nl

Grijp je kans

Schilderijensale

Schilderijen hebben door de met-de-hand-op-de-kniptijd niet meer de hoogste prioriteit. Daardoor kan De Kunstfabriek de strijd met de crisis helaas niet aan. Per 1 juli gaat De Kunstfabriek dan ook dicht. Ze staakt totdat de bui weer over is. Al deze treurigheid heeft wel als voordeel dat de gehele voorraad schilderijen met fikse kortingen de deur uit gaan. Grijp je kans om een mooi kunstwerkje te bemachtigen. Uitverkoop Kunstfabriek tot 1 juli, Westergasfabriekterrein. www.dekunstfabriek.com

advertentie

6 | NL20

NL20_13p06.indd 6

| WWW.AGENDA.NL |

22-06-2009 15:08:39


CITY BUZZ

6 In de Vondelbuurt is het aantal fysiotherapeuten per bewoner 6 keer hoger dan gemiddeld.

All That Jazz

Kofferbakmarkt

Struinen tussen kleding, kunst, kitsch of andere spullen en precies dat ene vinden waar je al zolang naar op zoek bent. Ja hoor, dat kan op de kofferbakmarkt. Elke eerste zondag van de maand vind je leuke troep in vele kofferbakken. Van kleding tot andere hebbedingetjes. Kofferbakmarkt Blijburg, 5 juli en 2 augustus, 12:00 tot 17:00 uur.

Jazz is al lang geen stoffig muziekgenre meer dat wordt gespeeld in bruine kroegen en gedraaid wordt op ouderwets vinyl. Jazz is een lifestyle. En dat is precies waar het boek All That Jazz over gaat. Cross-overs naar blues, gospel, funk etc, de geschiedenis maar ook nieuwe onderwerpen worden behandeld. Van Kyteman tot John Coltrane. Veel fotografie, verhalen en ook columns van muzikanten Lucky Fonz en Wouter Hamel.

Re-Cover Expo Tegenwoordig kan zelfs je oma van negentig een cd branden en juist daarom wordt met deze expositie de vinylcultuur weer teruggehaald. Verschillende artiesten uit de Nederlandse grafische designwereld gaan de hoes van hun favoriete album ooit van een nieuwe cover voorzien. Op de expositie Re-Cover, georganiseer door DJBroadcast, kun je al dit moois bewonderen. Van 29 juni tot en met 5 juli bij Sid Lee Collective, Gerard Doustraat 74.

VERDER

GIRLSLOVEDJ’S IN NIEUW JASJE Bij GirlsLoveDJ’s denken we allemaal tegelijk aan feesten, maar per heden is er veel meer om de dj-liefhebbende dames te doen. De website is één grote blog. Hij bevat naast nieuwtjes over het feest informatie over muziek, films, gadgets, foto’s, podcasts en meer. De nieuwe website check je via www.girlslovedjs.com | 24 JUNI- 7 JULI 2009 |

NL20_13p06.indd 7

ONLINE SHOPPEN Wie op zoek is naar vintage fashion en nieuwe interieurblikvangers kan vanaf nu zijn hart ophalen bij de nieuwe webshop Vinka. Van zelfgemaakte boomstamtafels tot vintage tassen. En van peace-armbanden tot leuke cadeautjes voor kids. Zie de uitgebreide collectie van originele accessoires en vintage spullen op www.vinka.nl.

COLUMN VINCENT GEERS

Voor de nieuwe Amsterdammer Als kersverse vader is een van de eerste praktische dingen die je mag doen, naar het stadsdeelkantoor gaan om je zoon of dochter aan te geven. Zo ging ook ik met wallen tot mijn knieën en een lach van oor tot oor naar de balie van het stadsdeelkantoor. Net iets te hard zei ik: “ik kom de geboorte van mijn zoon aangeven.” Iets te hard, zodat iedereen in het gebouw begreep waarom ik die rare grijns op mijn gezicht had. Met een nummertje in mijn hand moest ik voor kamer 1 wachten. Een kamer waar ik 30 minuten niemand in of uit zag gaan. Toen ik door het raam keek van kamer 1 zag ik dat het licht uit was en dat er niemand aanwezig was. Normaal was ik zwaar geïrriteerd terug naar de balie gegaan om te vragen waar ze het gore lef vandaan haalden om mij voor een gesloten kamer te laten wachten? Maar nu zei ik: “uh sorry, volgens mij klopt er iets niet,” met pijn in mijn kaken van het lachen. Na de aangifte liep ik het kantoor uit met een rode doos waarop stond: “voor de nieuwe Amsterdammer,” waardoor de hele stad ineens kon zien dat ik vader was geworden. Ik heb zelfs een omweg genomen om zoveel mogelijk mensen tegen te komen. Thuis pakte ik de doos uit. Er zat een brief in van Job Cohen om mijn zoon te feliciteren met zijn geboorte en hem er op te wijzen in wat voor geweldige stad hij geboren is. Een stad vol mogelijkheden, kunst en cultuur en waarin mensen van verschillende nationaliteiten vredig met elkaar kunnen leven. Ik heb de brief voor- gelezen aan mijn zoon die na twee regels als een blok in slaap viel, om vervolgens op de woorden van de burgermeester zijn luier tot aan de rand vol te poepen. In de doos zat ook nog een cadeau. Godzijdank niet die verschrikkelijke geboorte- cd van Andre Rouvoet, maar een rode babyhanddoek met IAmsterdam erop die ervoor gezorgd heeft dat na 1 keer wassen alle kleertjes van mijn zoon nu rood zijn. Ach, ik geef toe..het is wel de kleur die een nieuwe Amsterdammer het beste staat. Vincent@nl20.nl

Vincent Geers (1978) won glansrijk cameretten 2007, is lid van de Comedy Explosion en speelt regelmatig in het Comedy Theater in de Nes. Op dit moment tourt hij met zijn programma Overdaad langs de Nederlandse theaters. NL20 | 7

22-06-2009 15:11:00


@NL

Mailbox

Mijn Amsterdam FOTO LIANNE VAN DE LAAR

Giovanca Ostiana

TEKST MARLOES TEERENSTRA EM LISA KROES

‘Finch is een ontmoetingsplek voor gelijkgezinden’

Lunchspot “Om de hoek bij mijn huis zit Golden Brown in de Jan Pieter Heijestraat. De broodjes worden echt met liefde klaargemaakt.” Romantische plek “Een bankje aan de Amstel, dat uitkijkt op al die bruggen, lichtjes en Carré.” Terras “Het Blauwe Theehuis midden in het Vondelpark. De locatie is perfect. In de zomer belachelijk druk, maar heel leuk. En in de koudere tijden kun 8 | NL20

NL20_13p08.indd 8

Club “Het Trouw-gebouw is nu helemaal happening. De nieuwe spot voor gigs waar het geluid erg goed is!” Beste plek in de stad “Dat is thuis. Ik woon overal dichtbij. Vijf minuten fietsen naar het Vondelpark, de Kinkerstraat en de Coffee Company voor een grote kop latte. En dan even doorfietsen naar de Burgermeester voor een burger op de Elandsgracht. Ja, dit is wel echt mijn stad.”<

voor Amste rdam

Joep van Deudekom

In de schaduw van Viggo Waas Peter Heersch en op

DEZE WEEK

✖ FILM

Mozart

✖ CABAR ET

✖ DRINKE

Hassan’s Angels

✖ MUZIEK

Off The Wall

N Chez Uzzi

✖ ETEN

Olav

✖ WEEKA GENDA

WIN !!

MP3-SP ELER

MET LUIDSP REKERS

YSTEEM

/ KAARTE N

HASSAN ’S

ANGELS

Beste Caroline, Je hebt helemaal gelijk wat betreft vooroordelen over Bos en Lommer, die bestaan en ik denk dat velen die met mij delen. Dankzij zaken als Fossa worden de vooroordelen kleiner! Verder wilde ik de cliche’s opdienen in een licht ironisch sausje, maar dat is kennelijk niet helemaal gelukt. Overigens vind ik de woontorens wel treurig, zijn de bootjes wel degelijk verveloos en oogt het straatbeeld nu eenmaal niet als dat van de kapitaalkrachtige yup...” Groet, Olga, drinkenrecensent NL20.

K

Museum “Foam en van Gogh. Het van Gogh is meer dan een museum. Ik stond er vorig jaar tijdens de museumnacht. Het was zo bijzonder om te zingen tussen grootse schilderijen. Elke dag fiets ik er langs. Dan staan er dikke rijen voor de deur en stiekem vind ik dat wel erg leuk, want dan komt even de Amsterdammer in mij naar boven.”

Uitma gazine

E

Winkel “Concerto heeft nog die old-skool vintagesfeer van een platenzaak. Dat is echt charming. Materiaal van idolen, helden en vrienden zie ik dan in de schappen liggen. Ik vind het heerlijk om albums te kopen, zowel op cd als vinyl. Bij Concerto kan ik snuffelen, checken en luisteren: helemaal te gek.”

T IS E RA WE

K

Kroeg “Finch op de Noordermarkt is zowel overdag als ‘s avonds erg gezellig. Echt een ontmoetingsplek voor gelijkgezinden terwijl iedereen anders is.”

Beste Marc, Jamer dat je ons saai vindt, terwijl we onszelf zo leuk Goed voornem vinden. Laat ons weten en voo 2006 REN JE RrO wat jij ‘funky’ vindt en T! we kijken of we jou weer gelukkig kunnen maken. -------------------------De NL20 uit 2006 Caroline, op www.agenda.nl: “Tussen de treurige woontorens en de A10 in Bos en Lommer ligt zowaar nog een gracht: de Erasmusgracht.” en: “Misschien is het prijspeil op de kaart nog wat te hoog gegrepen voor de wellicht niet al te kapitaalkrachtige omwonenden.” Pfff, ik krijg een beetje een nare ‘bijsmaak’ van dit soort teksten. Een prima recensie voor cafe Fossa maar mijn geliefde Bos en Lommer komt er wat minder goed vanaf. Wellicht heeft de schrijfster van deze recensie zich laten leiden door haar eigen vooroordelen over de buurt? Een gemiste kans want Bos en Lommer heeft wel degelijk veel meer te bieden dan wat deze tekst doet voorkomen.. G

Restaurant “La Margarita in de Regulierdwarsstraat. Dat is een Caribisch restaurant waar ze gerechten uit Zuid-Amerika en Curaçao opdienen. Zo lekker! De muziek die gedraaid wordt past bij het eten. Een goede locatie voor een feestje. Ik heb daar talloze malen mijn verjaardag gevierd.”

je daar prima heengaan voor een warme chocolademelk.”

Beste luitjes van NL20 Ik wil toch eventjes wat kwijt. Nou eigenlijk.... ik wil weer wat terug! Waar is mijn oude vertrouwde NL20 gebleven? Het magazine is steeds saaier en saaier aan het worden! De gay agenda is eruit en mis het ‘funcky’ gehalte wat het in het begin wel had. Wees creatief en verander wat vaker! Hoop toch echt snel weer de oude vertrouwde NL20 terug te zien! Succes! Marc EL

Giovanca viel op als achtergrondzangeres van verschillende artiesten. Nu heeft ze haar eigen album ‘Subway Silence’. Naast zangeres is ze tekstschrijver, model en geeft ze workshops. De grote vraag is: waar kom je haar tegen?

Heb jij een lievelingsspot of een tip over jouw stad? Wil je graag die persoon die je laatst ontmoette terugvinden? Of heb je een opmerking over de stad of ons blad die je gewoon móet delen? Mail het ons. Ook foto’s vinden we leuk. De opvallendste inzending wordt beloond met een prijs. Mail naar redactie@NL20.nl

WINNENDE BRIEF Geachte redactie, Tijdens de maandelijkse periodieke schoonmaak kwam ik de NL20 tegen 13 - 26 mei. Voor deze richting de papierbak te brengen bladerde ik deze nog even door en kwam de column van Pepijn Lanen tegen. Aangezien ik zelf ook columns schrijf, begon ik deze te lezen. Wat ik vervolgens met verbijstering las, was het woord ‘kanker’ dat werd gebruikt als vergrootwoord: ‘... toch evengoed kankerlekkere nichtje Lente, die komt en gaat wanneer zij daar kankerzinin heeft...’ Een paar weken geleden was ik op een begrafenis, iemand die net klaar was met werken en die stierf aan kanker. Ik snap dus niet dat zowel de schrijver als de redactie die het stuk eerst leest voordat het wordt gepubliceerd (neem ik aan) dit niet vervangen heeft. Misschien dat meneer Pepijn eens een dagje mee moet lopen in het Nederlands Kanker Instituut Antonie van Leeuwenhoekziekenenhuis. Want blijkbaar heeft kanker voor deze enkel de betekenis om zijn gevoelens uit te drukken, zonder aan andermans gevoel te denken. Daarnaast lezen zeer veel mensen de NL20, ook mensen die dit gaan overnemen en denken dat het hip is. Dat is het echter niet, het is onbeschoft, oncharmant, irritatieopwekkend en bovenal dom. Met vriendelijke groeten, Joost Beste Joost, De reden dat wij columns niet herschrijven is de volgende: een column is een persoonlijke tekst, waarin de columnist zijn ongezouten mening mag geven. Dus als daar het woord ‘kanker’ in voorkomt omdat hij zo aan wil geven dat iets ‘super’ of ‘ontzettend’ is, veranderen wij ‘kanker’ niet in ‘super’ en ‘ontzettend’. Als er bedreigingen, scheldkanonnades of onjuiste beschuldigingen instaan grijpen we uiteraard wel in. We hopen dat je onze overwegingen begrijpt. Groet, de redactie

ELKE EDITIE WINT DE SCHRIJVER VAN DE LEUKSTE BRIEF EEN PRIJS GEFELICITEERD JOOST, JE HEBT EEN CD GEWONNEN:

A State of Trance 2009

De A State of Trance mix album serie vervolgt z’n muzikale reis met het zesde album. Het is Armin van Burens speciale selectie van onuitgebrachte tracks, nieuwe remixen en edits, passend bij die typische ASOT sound. Naast Armin’s eigen input, vind je op ASOT 2009 ook nieuwe tracks van onder andere Andy Moor, The Blizzard, tyDi, Aly & Fila, Signum en Robert Nickson. | WWW.AGENDA.NL |

22-06-2009 15:12:07


NL20_13p09.indd 9

22-06-2009 15:12:32


DAMARU

CV NAAM

Damaru (22) Dino Canterburg GEBOREN

Paramaribo, Suriname BIOGRAFIE

Op 13-jarige leeftijd begint Damaru met rappen en daarna gaat hij zingen. Hij maakt deel uit van de formaties Lava Boys en New Jack Boys. Op eigen kracht scoort hij hits als Yu Na Mi Engel, Hey Baby en Sranang. Maar zijn grootste is Mi Rowsu uit 2007. Hij heeft tevens een ďŹ lm met dezelfde titel gemaakt met behulp van vrienden en familie. 10 | NL20

NL20_13p10_4.indd 10

| WWW.AGENDA.NL |

22-06-2009 15:13:14


INTERVIEW

Rustige ster In Suriname is zanger Damaru al razend populair door de hit Mi Rowsu. Nu wordt het nummer in Nederland uitgebracht en zou het zomaar dé zomerhit van 2009 kunnen worden.

TEKST JEROEN VEENSTRA BEELD TIM KEEN

H

ij heeft een tuintje in zijn hart, voor zijn dochter en voor al z’n fans. Volgens zijn liedjes in elk geval wel. Het lied Ik heb een tuintje in mijn hart, ook wel bekend als Mi Rowsu wordt duizenden keren per dag bekeken op YouTube. Maar waar het nou precies vandaan komt, dat tuintje in het hart, Damaru moet ons het antwoord schuldig blijven. “Dat is misschien wel de meest gestelde vraag over dat nummer. Maar ik weet niet waarom nou precies die tekst. Ineens had ik die gedachte gewoon.” Het begon allemaal met de Partysquad. Ruben en Jerry kenden de zanger Damaru van hun tournees door Suriname. Ze waren gelijk verkocht. De Surinaamse muzikant was al een hit in zijn thuisland, maar inmiddels is hij er klaar voor om de grens over te gaan. Toen Damaru eerder dit jaar in Nederland was voor een paar kleine optredens, introduceerde Ruben hem bij Kees de Koning van TopNotch. En niet zonder succes. Kees was onder de indruk. En met hem velen. Damaru heeft al vóór zijn grote doorbraak een aantal prominente fans in Nederland. Onder hen Jörgen Raymann, De Jeugd van Tegenwoordig, Chuckie en The Partysquad. Kees de Koning was al op Damaru gewezen door zijn omgeving. “Vieze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig was de eerste die het over Damaru en zijn hit Mi Rowsu had. Ik vond het een tof liedje en

| 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p10_4.indd 11

daarna bleef het maar terug komen via andere mensen. Ik zocht op internet naar andere liedjes en optredens van hem. Ik was wel geïnteresseerd maar dacht dat een deal lastig zou worden vanwege de afstand met Suriname. Toen vertelde Ruben me dat Damaru in Nederland was. Ik heb gelijk contact gezocht. We hebben afgesproken en het klikte meteen tussen ons.” Toen Damaru weer naar Suriname terugging, had hij dan ook een contract van TopNotch op zak. “Ik kon het niet geloven,’’ vertelt hij bedeesd door de telefoon vanuit Paramaribo. Het platenlabel van onder

‘Ik wil graag de studio in met Jan Smit en Nick en Simon’ anderen Opgezwolle, Extince, de Jeugd van Tegenwoordig, Winne, U-Niq en Kempi, gaat in de toekomst de albums van Damaru uitbrengen maar eerst wordt Mi Rowsu (Mijn Roos) opnieuw uitgebracht als potentiële zomerhit. TopNotch gaat de single zelfs op vinyl uitbrengen zodat het nummer wellicht op de tweede editie van Surivlaams terecht kan komen, een door muziekconnaisseur Vic van de Reijt samengestelde compilatie van de beste liedjes uit Suriname en Vlaanderen. Op het verzamelalbum is een veelheid aan voorbeelden die Damaru voorgingen verzameld zoals Traffassi (Wasmasjien), Bontjie Stars (MaDiWoDo), Doble R (Zullen we maar weer) en Lieve Hugo (Een pot met bonen). GEJAAGD De laatste keer dat Damaru in Nederland was, werd hij al vaak herkend en aangesproken. “Ik heb opgetreden bij Raymann is laat en een paar optredens in grotere discotheken.” Het grootste deel van zijn laatste bezoek bracht hij door bij familie. Heel gezellig, maar of hij echt aan Nederland kan wennen betwijfelt hij. “Het is in Nederland veel moderner en gejaagder. Ik denk niet dat ik echt in Nederland kan

wonen als artiest. Te gehaast. Ik ben zelf rustig en ik wil mijn liedjes ook in een rustige omgeving schrijven.” Neemt niet weg dat voor de muziek Damaru maar al te graag naar Holland afreist. Komende zomer is staat er weer heel wat op de planning. Parkpop en Raw Rhythm zijn al bevestigd en waarschijnlijk zal Damaru ook het Zomercarnaval aandoen. Maar dat kan toch ook eigenlijk niet missen. Die ene dag in het jaar dat het doorgaans zakelijke Rotterdam omgetoverd wordt tot een tropische omgeving met uitbundig publiek. Het is een thuiskomen voor Damaru. “Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar ik weet maar al te goed wat het is, want in Suriname wordt het zomercarnaval altijd op televisie uitgezonden.” En hij kijkt er naar uit om het een keertje live mee te maken. “Wat kan ik zeggen. Wij Surinamers houden van muziek en van feesten.” LIEFDE Damaru noemt Lieve Hugo, “Vooral hij!” als grootste voorbeeld. Maar hij heeft ook bewondering voor rappers Kempi en Fouradi. “Met hen zou ik wel samen willen werken. Ik ken ze nog niet nee. Maar Kempi zit natuurlijk ook bij TopNotch dus dat zou moeten lukken” En de ambities van de jonge Surinaamse zanger reiken verder. “Ik wil ook graag de studio in met Jan Smit en Nick en Simon. Jan Smit heeft bijvoorbeeld een zin als: Ik zie je naam in de sterren. Vooral de teksten van hun liedjes spreken me aan. Je hoort hun nummers vaak hier in Suriname.’’ Een zelfverklaard Jan Smitfan dus. Maar toch niet helemaal, want als we vertellen over de hype rond Yolanthe en haar amoureuze praktijken klinkt het aan de andere kant van de lijn: “O. Echt? Daar vertel je me wat nieuws mee.” Zelf is Damaru gelukkig in de liefde en heeft een dochtertje genaamd Denoura. “Het heeft me doen beseffen dat ik me anders moet opstellen. Ik ben met muziek begonnen als hobby maar ik neem het nu serieuzer. Als artiest ben je al een rolmodel maar nu als vader natuurlijk helemaal. >

NL20 | 11

22-06-2009 15:13:28


ANDEREN OVER DAMARU

Het is dan wel lastig te constateren dat de mogelijkheden in Suriname slecht zijn voor artiesten,” vervolgt hij. “Er is genoeg talent maar de auteursrechten bijvoorbeeld zijn niet goed geregeld. Daarnaast wordt de muziek illegaal aangeboden. Er liggen gekopiërde cd’s in de winkels dus de artiesten verdienen er weinig aan. De regering is er nu gelukkig wel mee bezig om de situatie te verbeteren zodat artiesten beter worden beschermd. In

Ruben van The PartySquad was een van de ontdekkers van Damaru.

‘Ik ben met muziek begonnen als hobby, maar nu neem ik het serieus’ Nederland is het eigenlijk andersom. Alles gaat professioneler en de studio´s zijn vaak ook van betere apparatuur voorzien heb ik inmiddels gemerkt. Eind juni kom ik weer naar Nederland voor optredens, promotionele activiteiten en misschien kan ik ook wel de studio in. Om in Nederland door te gaan breken zal ik voortaan Raw Rh alleen nog volledig Nederythm landstalige liedjes schrijven Wester g ast er r ein maar natuurlijk wel met 31 juli een Surinaams en zomers tintje.”<

Damaru

“Ik ben fan vanaf het nummer Hey baby (Yu na mi engel). Een klassieker! Ik verbaas me vooral over het stemgeluid van deze jongen, niet normaal! De reggae die hij brengt raakt me en met teksten als ‘ik heb een tuintje in m’n hart, alleen voor jou”, kan hij niet meer stuk. In zijn meest recente nummer ‘Een Traan’ heeft hij ook weer zo’n zin: “Een traan van jou is als een kogel door m’n lichaam” en hij komt ermee weg! Als Damaru muziek blijft maken vanuit het hart moet hij ook in Nederland door kunnen breken. In Suriname is hij al een ster en toch is hij een bescheiden jongen. We hebben met hem en Dio en The Opposites Faya opgenomen. Dat nummer hopen we na de zomer te lanceren maar staat al op ons mixalbum Total Los 2.’’

Jörgen Raymann over Damaru: “Ik vind het geweldig hoe Damaru zich met een eenvoudig liedje direct heeft kunnen onderscheiden tussen alle jonge talenten die zich aanbieden. Ik was meteen in de ban van Mi Rowsu toen ik het de eerste keer hoorde. Het is een liedje dat gezongen wordt door mijn neefje van zeven en mijn moeder van zeventig.” “Om door te breken in Nederland moet een Surinaamse artiest aan dezelfde voorwaarden voldoen als een Nederlandse artiest of wat voor artiest dan ook. Onderscheidend zijn, keihard werken, respect hebben voor je fans en collega’s en altijd jezelf blijven.’’

advertentie

WIT®, In 1 uur witte tanden,

Face Your Beauty

Witte tanden

Permanent Ontharen met ELOS

Onze gediplomeerde mondhygiënistes maken je tanden met de veilige en professionele BriteSmile

8 behandelingen hoef je je nooit meer te scheren, te harsen of te epileren!

Stralend witte tanden in slechts één uur. Het kan bij WIT® met vestigingen in het centrum van Amsterdam, Den Haag, Maastricht en Rotterdam.

methode gemiddeld 9 tinten witter! In tegenstelling tot goedkopere methoden BriteSmile is door het lage peroxide percentage en het zachte blauwe

licht wel veilig en door tandarsten aanbevolen. Lees het dankwoord van de BN’ers die je voorgingen op www.wit.nl

Mondhygiëne

In een behandeling van maar liefst 30 minuten wordt je tandsteen verwijderd en worden je tanden mooi gepolijst. Daarnaast wordt er poetsadvies en andere instructies gegeven om je gebit in topconditie te houden!

Met de allernieuwste ELOS technologie kan er zowel bij donkere als lichtere haarkleuren permanente haarreductie bereikt worden. Na ongeveer

Aanpak van cellulite met VelaSmooth

De VELA methode is de meest veilige, gevoelloze en effectieve behandeling ter bestrijding van Cellulite. De behandeling is nagenoeg gevoelloos en zal eerder aanvoelen als een warme massage.

Huidverjonging Fotofacial en Refirme

Met Fotofacial worden rimpels,vaatjes, pigment vlekken, sproetjes en zonbeschadiging behandeld en met Refirme wordt de huid verstrakt.

Een 1 uurs witte tanden behandeling is al mogelijk vanaf

FaceYourBeauty 12 | NL20

NL20_13p10_4.indd 12

389,-

Kom eens langs op Rokin 120a in Amsterdam of bel vandaag nog 020-330 42 60 voor een gratis consult! Meer informatie vind je op www.wit.nl of www.faceyourbeauty.nl

| WWW.AGENDA.NL |

22-06-2009 15:13:54


009 *2 N*OW BRASIL

Een stad die een wereldwijde inspiratiebron is voor de architectuur en die internationaal bekendstaat als The Marvelous City. Brazilië: sensationeel. Brasilia, de hoofdstad van Brazilië, is een volledig georganiseerde stad en ’s werelds toonbeeld voor urbanisatie. En het iets zuidelijker gelegen Rio heeft zijn naam niet alleen te danken aan de prachtige natuur. De stad wordt door velen beschouwd als de plek die de cultuur van het land uitstraalt. Maak tijdens uw volgende vakantie kennis met Rio en andere Braziliaanse steden met een diversiteit aan cultuur.

www.braziltour.com

Brasília, Het Federaal District

NL20_13p13.indd 13

Het Jezusbeeld, Rio de Janeiro

22-06-2009 15:14:19


ONS KEURT ONS

Daniël keurt Else In Ons Keurt Ons beoordelen Amsterdammers elkaar op hun uiterlijk. Deze editie velt Daniël een oordeel over Else, gespot in de Albert Cuyp straat. Volgende keer is Daniël zelf het lijdend voorwerp.

TEKST EN BEELD LIZA KROES

DANIEL OVER ELSE “Ze ziet er bijzonder uit. Haar kleren herken ik niet meteen.” Hoezo herken je haar kleren niet? “Ze heeft last van Oosterse invloeden. Ze geeft een Indiase indruk door de ketting, die slippers en de broek met knopen. Ze wil op de een of andere manier niet echt bij Nederland horen. Leuk! Ik ben zelf altijd in voor buitenlandse invloeden.”

DANIËL Ë (32) Diplomaat consulaat Istanboel

Wat deed ze bij de bieb?? “ Ze heeft net internet gebruikt voor haar onderzoek. Ze wil geld verdienen voor haar volgende reis. Ik denk dat ze iets sociaals of antropologisch onderzoekt.”

Wat doet ze naast haar onderzoek? “Ze is masseuse, dat zie ik aan haar sterke en grote handen. Ze koopt biologische producten. Vooral karnemelk, vruchten en Zonnatura-

‘Ze houdt van karnemelk’ dingen. Ze houdt van de natuur, klassieke muziek en romantische literatuur. Dat laatste omdat ze 19e-eeuws opgestoken haar heeft.” Doet ze aan sport? “Ze zwemt want ze heeft een bleke huid, alle kleur is eruit getrokken. Verder doet ze aan yoga want ze is heel spiritu-

eel. En ze is heel zorgzaam.” Zou je omkijken als je haar ziet lopen? “Heel even. Hangt ervan af waar.. in Istanbul zou ik eerder omkijken. In Nederland valt ze toch minder snel op.” REACTIE ELSE: Ik heb een aantal jaar in het buitenland gewoond, ik ben niet extreem gehecht aan Nederland. Ik loop stage bij een grafisch ontwerpster. Geef mij maar een boekenkast in plaats van internet! Ik heb de ALO afgerond, daar zit dat sociale en sportieve aspect in. Yoga heb ik echt nooit geprobeerd en of ik spiritueel ben? Ik ben een Hollander, te nuchter voor yoga en bovendien vind ik wierook stinken.

ELSE (27) Student Grafisch ontwerp

advertentie

SPLASH HEALTHCLUB LOOIERSGRACHT

Looiersgracht 26/30 1016 VS Amsterdam 020 - 624 84 04

SPLASH HEALTHCLUB LEIDSEPLEIN

Lijnbaansgracht 241 1017 PH Amsterdam 020 - 422 02 80

SPLENDID SUMMER BIJ SPLASH DRIE MAANDEN SPORTEN VOOR € 125,-* INCLUSIEF GRATIS FITNESSBEGELEIDING, GROEPSLESSEN & WELLNESSFACILITEITEN *Geldig van 1 juli t/m 31 augustus 2009 Nieuwe leden betalen GEEN inschrijfgeld Startdatum abonnement voor 1 september 2009

14 | NL20

NL20_13p14.indd 14

SPLASH HEALTH CAMPUS

Dr. Meurerlaan 10 1067 SM Amsterdam 020 - 411 65 22

DE CLUBS ZIJN ELKE DAG GEOPEND

MA - VRIJ ZA - ZO

07.00 TOT 24.00 UUR 07.00 TOT 21.00 UUR

WWW.SPLASHHEALTHCLUBS.NL | WWW.AGENDA.NL |

22-06-2009 15:15:07


NIET TE MISSEN

Noord als decor

Buiten spelen Een decor van vier containerwoningen. Niet alledaags, maar o zo gebruikelijk op het openluchttheaterfestival Over het IJ in Amsterdam Noord. Theatergezelschap de Heiploeg speelt haar stuk Ondertussen op de Derde in dit decor. TEKST HANNE REUS BEELD RENÉ DEN ENGELSMAN

D

e eerste containers zijn gearriveerd en worden voorzichtig op hun plek gemanoeuvreerd door de vrachtwagens. Het theatergezelschap De Heiploeg is al vroeg begonnen met het opbouwen van haar speellocatie: een parkje in een wijk van Amsterdam Noord. In dit stadsdeel begon namelijk in 1992 het Over het IJ festival. Sindsdien is de voormalige NDSM-werf aan het IJ elke zomer tien dagen lang het domein van gerenommeerde en nieuwe theatermakers. Zij maken locatietheater: theater dat zich buiten de theaterzaal afspeelt. Bij Over het IJ speelt bovendien de locatie – de wijken en parken in Noord dus – ook vaak een rol in de voorstellingen zelf. Zo ook bij het stuk van De Heiploeg. EENZAAMHEID “Het begon bij het zien van de containerwoningen hier in Noord. Lelijk en knullig als ze zijn en tegelijkertijd ook weer vrolijk met al die kleurtjes, inspireerden ze ons tot dit stuk,” vertelt Tom Swart. Hij is artistiek leider van theatergroep De Heiploeg en vertelt tussen het opbouwen van het decor door over hun voorstelling Ondertussen op de derde. Een verhaal over mensen die wonen in een stad en niet echt ergens bij horen. “Ze doen hun best om verbinding te zoeken, om ergens bij te horen. Maar dat lukt eigenlijk niet zo.” Het is iets dat vaak voor komt in grote steden, weet Swart. “Uit sociologisch onderzoek blijkt

‘Mensen wonen vaak op een kluitje en zijn toch alleen’ dat één op de vier mensen aan eenzaamheid lijdt. Vooral in steden. Mensen wonen er op een kluitje en toch zijn ze vaak alleen.” Toch rust er nog steeds een taboe op eenzaamheid. Daarom maakte De Heiploeg er een theaterstuk over. Dezelfde soort containers die in Amsterdam Noord en in het Westelijk havengebied dienst | 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p15.indd 15

doen als studentenwoningen, staan bij De Heiploeg iets buiten het officiële terrein van het Over het IJ Festival, opgestapeld met een hekje er om heen. “Ze vormen voor het stuk een ‘miniwijkje’ waar het publiek naar kijkt. Maar ook de flat op de achtergrond is deel van het decor.” Het verhaal wordt geïntegreerd in de omgeving. Misschien wel iets té goed geïntegreerd. “Vorig jaar liep een buurtbewoner met zijn hondje het podium op, zonder dat hij door had dat hij in een voorstelling terecht kwam.” Bij regen speelt De Heiploeg gewoon door en delen ze poncho’s uit aan het publiek. “Tenzij het echt plenst.” Maar zelfs dan wordt soms doorgespeeld. “We hebben wel eens ons stuk twee keer kort onderbroken omdat het te hard regende. Maar daarna haalden we het publiek uit het café hier vlakbij, want ze wilden per sé het einde zien.” Het Over het IJ festival kent tientallen uiteen-

lopende theater- en muziekoptredens, dus wie De Heiploeg wil zien kan 2 t /m 1 2 jul i dat combineren met allerlei andere € 12, voorstellingen. Zelf 50 krijgen de theatermakers niet veel kans om de rest van het programma te ontdekken. Tom Swart: “Veel te druk. Maar we hebben één dag vrij. En dan bezoek ik zeker de voorstelling Met open ogen: een videotour door Noord.” <

Over h e Festiv t IJ al

DE HEIPLOEG ONDERTUSSEN OP DE DERDE Do. 2 juli, vr 3 juli 21.00 - 22.30 Za. 4 juli, zo 5 juli 17.00 - 18.30 en 21.00-22.30 Wo 8 juli, do 9 juli, vr 10 juli 21.00-22.30 Za 11 juli, zo 12 juli 17.00 - 18.30 en 21.00-22.30 NL20 | 15

22-06-2009 15:15:54


Tijdelijke omleiding metro van maandag 6 juli tot en met zondag 23 augustus Op en bij Station Zuid vinden uitgebreide werkzaamheden plaats voor de Noord/Zuidlijn. Hierdoor is maar ĂŠĂŠn spoor beschikbaar. Dit heeft gevolgen voor het metroverkeer. Metro 50 rijdt alleen tussen Isolatorweg en Station Zuid. Metro 51 rijdt de hele periode niet. Metro 53 en 54 rijden wel hun normale route. Wij laten u niet zonder openbaar vervoer zitten. Op de vervallen routes kunt u reizen met o.a. speciale GVB pendelbussen en met de NS treinen. Kijk voor meer info op gvb.nl. Sorry voor het ongemak.

NL20_13p16.indd 16 WT 10401336 ad werkzaamheden_200x270 BS.indd 1

22-06-2009 15:16:52 11-06-2009 14:30:06


REPORTAGE

Een jaar geleden werden alle rokers verbannen uit kroeg en club. Maar was dat nou echt zo erg? Er zijn sindsdien pareltjes van rookruimtes gekomen waarvan je het roken haast weer op zou pakken. TEKST MARLOES TEERENSTRA EN LIZA KROES BEELD JANUS VAN DER EIJNDEN EN TOM LIEVENSE

1 Juli 2009. Precies één jaar geleden werd het rookverbod opgelegd. Zowel de horeca, als de hardcore rokers protesteerden destijds luidkeels: “Uitgaan zal nooit meer hetzelfde zijn. Zonder roken, geen gezelligheid.” Inmiddels hebben we de onbedoelde, positieve effecten leren waarderen. Zo rekende 1.1 miljoen Nederlanders al af met hun rookverslaving. En en public paffen is nog socialer geworden door een nieuw fenomeen: de Rookruimte. Van glas, fel gekleurd, heerlijk verwarmd of huiselijk aangekleed; ze zijn er in alle kleuren en maten. Zelfs de barvrouw denkt wel eens: ‘Jezus, ga allemaal lekker thuis of buiten zitten, maar het is hier gewoon veel te gezellig’.

In Club Trouw zijn in juli alle foto’s van Janus van der Eijnden en Tom Lievense van Amsterdams mooiste rookruimtes te zien.

“Vaak is het zo gezellig dat het drukker is in de rookruimte, dan op de dansvloer. Tegen het eind van de avond hebben we een keer een liefdevol stel op de pooltafel aangetroffen...” Tja, rook verdoezelt niet alles. | 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p17.indd 17

NL20 | 17

22-06-2009 15:18:57


“Zelfs de niet-roker verkiest het smerige, maar gezellige stinkhok vol musicerende mensen, boven een fris cafégedeelte.” Geef ze eens ongelijk.

“Roken in één van de mooiste zalen, versierd met 16e-eeuwse muurschilderingen.” Het is een waar museumstukje.

“Plof op een van de Chesterfields en voel je net de echte Winston in de gezellige Churchill-lounge. Hier wordt je niet weggestopt in een muf hokje, maar hoor je echt bij het hotel. ”

18 | NL20

NL20_13p17.indd 18

| WWW.AGENDA.NL |

22-06-2009 15:19:33


REPORTAGE

“Je waant je in een echte kroeg, he t enige verschil is dat hier geen bediening is..”

Roken, darten, loungen, bankhangen, tv-kijken: dit is je tweede thuis. Zelfs de barvrouw denkt wel eens: ‘Jezus, ga allemaal lekker thuis of buiten zitten, maar het is hier gewoon veel te gezellig’

| 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p17.indd 19

NL20 | 19

22-06-2009 15:20:10


advertentie

wagamama.nl

heerlijke noodle- en rijstgerechten salades I vers geperste sappen wijn I sake I (japans) bier

lunchdeal

bij bestelling van één hoofdgerecht, een 2e gratis

exclusief voor lezers van NL20

is dit je eerste bezoek aan wagamama?

 ja  nee

email _________________________________________ geldig van 12.00 tot 16.00 uur I het laagst geprijsde gerecht is gratis I niet geldig in combinatie met andere acties of korting(en) I 1 waardebon per 2 gasten I geldig t/m 26 juli 2009 niet geldig voor take away, delivery en mini meals I alleen originele bonnen zijn geldig

max euweplein 10 I amsterdam zon-don : 12.00-22.00 vrij-zat : 12.00-23.00 t : 020 528 7778

zuidplein 12 I amsterdam ma-vrij : 11.30-21.00 zat : 17.00 - 21.00 t : 020 620 3032

Schone lever, lekker leven! Berry Blaster drink je ’s ochtends om de reinigende werking van de lever te ondersteunen, afvalstoffen te doen verwijderen en de dagelijkse vetverbranding te doen verhogen. Je doet 1- 2 dopjes siroop in een glas – koud water erbij – en je hebt een lekkere ‘detox’. Wanneer de lever op volle toeren draait, is het lichaam minder geneigd om afvalstoffen en vetten op te slaan in de cellen onder de huid. En dat zie je terug in de spiegel. BERRY BLASTER KOST C– 16,95 EN IS TE KOOP BIJ ETOS, DE TUINEN EN GEZONDHEIDSWINKELS. THUIS LEZEN? WWW.VITAMINS.NL/BERRY

MY KALVERTOREN 7 dagen per week geopend tot 18:30 uur, donderdag tot 21:00 uur.

www.kalvertoren.nl

NL20_13p20.indd 20

22-06-2009 15:20:47


SHOPPEN WAAR WAREN WE? hippo

De Winkel Huidenstraat 26, de Jordaan. Tel: 020 626 1668 Open di t/m vr 9.00-19.00, za 9.00-18.00, zo 12.00-18.00 uur

unieke vintage Van Limburgstirumplein 22-26

De Kinderfeestwinkel Hysterisch Gerard Doustraat 65

Freshcotton Cheap T-shirts Spuitraat 125

TEKST EN BEELD LIAN KOOL

Jefferson Hotel

Spullen voor metromannen Elandsgracht 57

Bij Ons Vintage

Hier heb je alles Nieuwezijds Voorburgwal 150

Gem Kingdom

Bijzondere sieradenwinkel Huidenstraat 13

Flip-Flop

Meer dan slippers Hartenstraat 4

Vega-life

Goed gevoel Blauwburgwal 13

Mooi Mama

Jong, sexy en knocked up Eerste Boomdwarsstraat 63

Tenue de Nîmes Jeansparadijs Elandsgracht 60

De Winkel

Simpel hapje voor verwende mensen M idden in de negen Straatjes zit De Winkel. Als je door de Huidenstraat loopt, word je vanzelf naar binnen gelokt door de manden met fruit, gezellige uithangborden en het ijskarretje. Binnen bemannen Annemiek en Monique de zaak.

we beseften: een groentenwinkel runnen is een vak,” en geleidelijk aan werd De Winkel steeds meer hun eigen ding. Wat dat is? In het keukentje achter de winkel stamppot maken, lasagne, muffins, hangop en pittige kippendijen.

KIPPENDIJEN Twee jaar geleden zat hier nog een groenteman. Toen Annemiek en Monique het pand overnamen, zijn ze daar nog even mee doorgegaan. Annemiek: “Meer voor de buurt dan voor onszelf. Maar

‘Biologisch’ vindt Annemiek weeïg Klandizie genoeg: de grachtengordel zit vol mensen die hele week al uit eten gaan en geen zin hebben om voor

zichzelf te koken. “Of niet eens een keuken hebben, alleen een magnetron. Die mensen willen een simpele maaltijd die ze thuis kunnen opwarmen.”

PALING Monique en Annemiek noemden hun plek De Winkel, omdat het vlees noch vis is. Je kunt er broodjes halen, afhaalmaaltijden, maar ook producten als Skippy pindakaas, door vrienden uit Olivetta meegenomen olijfolie, bijzondere vinaigrettes, blikjes sardientjes en

SCORE

MEER TOFFE WINKELS! Goedkoopste

Stamppot € 1,15 per 100 gram

Duurste

Olijfolie uit Olivetta € 17,95 voor een liter

Bijzonderste

Broodje gerookte paling van palingrokerij € 5,50

Algemeen Uitstraling Prijs Let op Service

eigengemaakte jam. En sinds deze zomer verkoopt De Winkel ijs van Monte Pelmo, gemaakt door een Italiaanse familie ergens in de Jordaan, bij Monique om de hoek. Vanaf juli tot september haal je er ook je paling, eigenhandig gerookt door de vriend van Annemiek. Hij is hobby-palingroker, maar wel een bloedserieuze, want hij werd kampioen van Friesland. Oh ja, De Winkel is níet biologisch, want dat vindt Annemiek weeïg en bovendien duur. <

winkeltje waar je even binnen móet kijken huiselijk en kordaat, hier weten ze van aanpakken. prima (niet biologisch en daardoor dus niet duur) vanaf juli is er weer gerookte paling! Gericht op de buurt

advertentie

| 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p21.indd 21

NL20 | 21

22-06-2009 15:21:34


Robeco Zomerconcerten Twintig jaar in het Concertgebouw

per , 5 1 e f A l v a n ae r t k a a r t j e JP) f met C co n c to t 1 5 (e 1 1,50

jaar o

Met o.a.: Wende Snijders Janine Jansen Cor Bakker Carel Kraayenhof Jaap van Zweden Frank Groothof Giovanca Liza Ferschtman Cristina Branco â&#x20AC;&#x2DC;Tootsâ&#x20AC;&#x2122; Thielemans

Van 27 juni t/m 31 augustus kun je weer genieten van ruim honderd Robeco Zomerconcerten in het Concertgebouw: van jazz tot wereldmuziek, van symfonisch klassiek tot kindervoorstelling. Het belooft een onvergetelijke muzikale zomer te worden!

www.robecozomerconcerten.nl Adv_NL20_20x27cm_1.indd 1 NL20_13p22.indd 22

17-06-2009 13:27:14 22-06-2009 15:23:20


ETEN TOPTOP NL 10 10 RESTAURANTS

Kek Hoofddorpplein 29 Tel. 020 - 753 94 03 Open Di-vr 11.30-21.30, za-zo 11.30-19.00 Maandag gesloten

Pekelhaaring

Industrieel en tijdloos Van Woustraat 127-129 TEKST PAMELA WILHELMUS BEELD PATRICK LOUWERSE

palladio

Authentiek Italiaans Elandsgracht 64

Bloem op IJburg Een ver Bloemetje IJburglaan 1289

Mantoe

De eerste Afghaan Tweede Leliedwarsstraat 13

Brasserie Odeon

Jazzsessie in de kelder Singel 460

River-Bar-Restaurant Klein maar fijn Europaplein 21-23

Bussia

Elegant Italiaans Reestraat 28-32

razmataz

De grote ‘salon’ Hugo de Grootplein 9-11

Polder

Hollands eten Science Park 205

Pizzabakkers

Kek

Afhalen én zitten K ant En Klaar. Dat is waar de naam van restaurant Kek voor staat. Hier kun je terecht voor gezonde en betaalbare maaltijden. Kek was bedoeld als afhaalrestaurant, maar eigenaars Piet-Hein en Frederique hebben hun restaurantje aan het Hoofddorpplein zo gezellig ingericht dat bijna iedereen blijft zitten. Strak witte muren en houten banken met vrolijke oranje kussentjes. Uit de open keuken stijgen heerlijke geuren op. Wij besluiten te lunchen. Het is niet de eerste keer dat we hier eten, en we verheugen ons op de

pompoen-koriandersoep die we de vorige keer hebben geproefd, maar de kaart van Kek wisselt om de twee maanden, dus er is geen pompoensoep meer. “Veel buurtbewoners

‘Knapperige korst, fluweelzacht binnenste’ komen hier regelmatig. Om onze kaart ook voor hen verrassend te houden, wisselen we,” vertelt Piet-Hein, die de keuken bestiert. Vandaag prijkt er een tomaten-

crèmesoep op het menu. Je proeft de verse gepureerde tomaten en de peterselie-olie geeft de soep net dat beetje extra smaak zodat die het niveau van een gewoon tomatensoepje ontstijgt. We nemen ook een broodje met makreel. Kek heeft stad en land afgereisd voor het juiste brood. Het is het brood van het Rotterdamse Vanmenno (wordt verkocht op de biologische Nieuwmarkt en Noordermarkt). Knapperige korst, fluweelzacht binnenste. We krijgen twee dikke plakken brood en genoeg makreel om ze beide mee te beleggen.

Italiaanse huiskamers Haarlemmerdijk 128

De frisse komkommer met dille zorgt dat de vette vis niet al te zwaar op de maag ligt. Dus hebben we nog ruimte voor een toetje! We nemen het warme chocoladetaartje op aanraden van Frederique: “daar word ik altijd heel hebberig van.” Een zacht chocoladecakeje omhult gesmolten chocola, waardoor het taartje een soufflé-effect krijgt. Maar nu hebben we toch echt genoeg. We laten het hierbij. Maar we gaan niet lang wachten voordat we ook een avondmaaltijd bij Kek afhalen. Of misschien eten we ‘m dan ook wel weer hier op.< Bediening Eten Sfeer Prijs/Kwaliteit Toiletten

MEER EETRECENSIES Broodje gerookte makreel en dille-komkommer  6,50

Tomatensoep met creme fraiche en peterselie-olie  5,-

Eindoordeel

8,5

advertentie

Beleef hét

culinaire evenement van deze zomer!

TASTE komt deze zomer van 25 tot 28 juni voor het eerst naar Amsterdam

Bestel nu 4 tickets voor de prijs van 3 www.tasteofamsterdam.com /kado

Deelnemende restaurants: • Aan de Poel • As • Eau de Vie • Elkaar • Fifteen • Het Bosch • Julius Smart Bites • Le Garage • Lute • MOMO • Ron Blaauw • Sophia • Sucre • Toscanini • Vis aan de Schelde Voor uitgebreide informatie: www.tasteofamsterdam.com Let’s Taste Amsterdam! | 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p23.indd 23

NL20 | 23

22-06-2009 15:24:23


BY ED ER PO W

corrYWSE_NL10_advo200X270.indd 1 NL20_13p24.indd 24

19-06-2009 15:24:44 14:00:42 22-06-2009


UITGAAN Wat Songwriter avond Waar Skek, Zeedijk 4 - 8 Wanneer: 7 juni Entree gratis Frequentie Iedere zondag De organisatie ‘SKEK is niet alléén een eetcafé; het combineert het culinaire met het culturele.’

Drinken: Razmataz

Omfietsen waard H

TEKST EN BEELD HANNA BERVOETS

et gevaarlijke kruispunt op het Hugo de Grootplein is niet meer. Sinds een tijdje mogen auto’s en fietsers een rotonde trotseren die nog het meest lijkt op een groene grafheuvel, doormidden gekliefd door de trambaan.

Party Review: Songwriter avond

Universalis D it is hoe het ging: we zaten, we aten, we praatten. Ja, we hadden het gezellig. Maar toen: I HATE MYSELF FOR WALKING OUT. We keken om. Er stond een man met gitaar op het podium. Toen pas lazen we: ‘vanavond is singer/ songwriter avond.’ NOW I GOT NOTHTING LEFT. Singer/ songwriters. Daar gaan we altijd heel serieus van kijken. Want de man voor ons is dus niet alleen een zanger, maar óók liedjesschrijver. Een homo universalis. THIS NEXT SONG IS ABOUT WHISKY. En een pretje zal het niet zijn, geboren worden als homo universalis. Want denk maar niet dat mensen het begrijpen, wanneer je de zoveelste babyshower afzegt omdat je thuis moet zingen/liedjesschrijven.

Dus leggen we onze vorken neer en stoppen we met het gezellig hebben. Want lachen om een homo universalis, dat kun je niet maken. YOU WERE BORN WITH FEAR. Wat we ons afvragen: moeten we nu

‘I CUT MYSELF’ ook stoppen met praten? De homo universalis zingt best hard namel..I CUT MYSELF. Oké. Begrepen. We zwijgen. En hopen dat de man op het podium vanzelf zal verdwijnen. Hoewel..we zouden best willen opstaan om de homo universalist te slaa…THIS NEXT SONG IS ABOUT… Laat maar. We doen al niks meer. We raden slechts waar het volgende

liedje over zal gaan: ‘This next song is about that time I went to Oekraïne en bought some fake Havaiana’s that didn’t fit, so I had trow them away, and then I got really depressed because of the waste.. Fout: THIS NEXT SONG IS ABOUT A TRAIN. Ah. Oké. Een train. OOH OOH OOH. We gaan. Maar niet zonder te zwaaien. Da-haaag! Dag homo universalis. < WAAROM WEL Toegegeven: toefden we tijdens een backpackvakantie rond een vuur met gelegenheidsvrienden, supermarktbier in de knuist, dán zouden we van een zanger/liedjesschrijver niet opkijken. WAAROM NIET Praten, dansen of slapen gaat niet. Flo (27, striptekenaar) “Skek is kek, maar vanavond sloeg het opeens om in een gedwongen luisterof-rot-op sfeer.”

Een speciale relatie met lekkere dingen voor de donkerbruine avond die we in gedachten hadden. Het lijkt meer op een ijssalon – en dat is het dan ook, blijkt bij nadere beschouwing: de oude ijswinkel en het aanpalend Roemeens restaurant Dracula zijn nu opgegaan in deze tweeslachtige zaak. Van de gebraden varkenspoot in aardappelpuree en Transsylvanische folklore aan de wand is werkelijk niets meer terug te vinden. Strakke, witte houten stoeltjes, een lange tafel en een doorkijkbar verbindt de twee helften van het café.

PERFECT ROMIG De eigenaar drentelt wat warrig heen en weer (‘kom zo bij u’) maar vertelt met liefde over de bijzondere Ethiopische koffie en het huisgemaakte schepijs. Heeft hij een speciale relatie met Italië? “Nee hoor, maar wel met lekkere dingen!” En dat klopt: de koffie is heerlijk en verkrijgbaar in tientallen varianten, en eigenlijk zitten we hier wel goed. Zelfs het kokoskoekje bij de koffie is uit eigen keuken. Op de achtergrond klinkt een dromerige zangeres uit de speakers, een groepje zakenlui rondt net een warme lunch af. Razmataz ligt een beetje verstopt, niet in de loop en echt storm loopt het ook weer niet – en dat is misschien maar goed ook. In alle rust van de perfect romige ‘cafe latte’ te genieten is het omfietsen waard.

Razmataz Hugo de Grootplein 9 Tel 020 - 4868408 www.razmataz.nl Open ma-do 08.00-01.00, vr 08.00-09.00, za 09.00-03.00, zo 09.00-01.00 TEKST EN BEELD OLGA VAN DITZHUIJZEN

Joris (26, regisseur ) “Best een fijn zingende man, al zong ie wel dwars door m’n toetje heen”

OUDE IJSWINKEL De eerste keer dat we afspreken in Razmataz blijven we maar één biertje lang. De kleine bar met wit betegelde toog en het roomblanke interieur is even niet zo geschikt

Bedoeling is dat bewoners overdag een coffee to go met een croissant kunnen meegrissen naar het werk of ’s middags een ijsje komen eten aan de salonkant. Lunch, diner of een borrel zijn te gebruiken in het restaurant. Eigenwijs kiezen we op een middag voor koffie aan de restaurantkant: de gele zitbanken tegen de muur lonken verleidelijker dan de rechte stoeltjes in de salon.

Wim (22, student) kan het ook “Lalalala! Moeten we echt stil zijn voor zo’n hobbyspeler?”

SCORE

Bediening Publiek Muziek Sfeer Dresscode Flirtfactor Toiletten Prijs

deed zijn best studenten, en de drie vrienden van de singer/songwriter. kwam van de man met de gitaar en de mondharmonica rommelig doch joie we zagen dreadlocks eb schoon maar schaars: één per geslacht. bier € 1,80, fris € 1,80, wodka € 3,00

| 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p25.indd 25

SCORE Bediening Publiek Muziek Sfeer Prijzen Rookruimte

licht vergeetachtig maar lief buurtbewoners of lokale zakenmensen zachte jazz/lounge rust, licht, smaakvol, kwaliteit take-awaykoffie: vanaf  1,60, witte wijn  3,00 nee NL20 | 25

22-06-2009 15:25:19


WIN

advertentie

ALL THAT JAZZ 2 boeken ALL THAT JAZZ is een trendsettend boek waarin jazz in al haar facetten belicht wordt. Met anekdotes, verhalen, biografieën en foto’s van de allerbeste fotografen. ALL THAT JAZZ is daarmee niet alleen een onweerstaanbaar koffietafelboek, maar ook een standaardwerk dat de huidige stand van zaken in de jazzwereld op een rijtje zet. Met meer dan 400 pagina’s kun je eindeloos bladeren. ETEN & DRINKEN BIJ CAFÉ STIGTER Win een diner voor 2 personen Bij Stigter op de Ceintuurbaan kun je terecht voor lekker eten, gewone gerechten, vanaf de basis heel goed bereid. Ook voor een borrel ben je bij Stigter aan het goede adres, je kunt altijd binnenkomen voor een van de vele tap bieren of een heerlijk glas wijn. Groepen zijn van harte welkom en kunnen hier terecht om wat te eten of te drinken. Ceintuurbaan 342, 020-6711444 www.cafestigter.nl COSTA DEL SOUL FESTIVAL 2x2 kaarten Dit jaar viert Costa del Soul op zaterdag 4 juli haar 5 jarig jubileum op Blijburg, het enige echte strand van Amsterdam. Meer dan vijftig artiesten en kunstenaars staan weer garant voor een geweldige dag. Costa del Soul staat voor het ultieme strandfestivalgevoel. Onder de rook van Amsterdam ligt een lieflijk zandstrand met daaraan grenzend het ultragezellige no nonsense paviljoen Blijburg. MUZIEK EN MEER, 4 JULI VIP Arrangement Een festival met goede artiesten, een relaxte sfeer en lekker eten en drinken. Dat is Muziek & Meer, een gloednieuw en intiem beachfestival dat zaterdag 4 juli plaatsvindt aan de rand van de Westbroekerplas in Spaarnwoude. Win een te gek VIP arrangement.Met champagne, 10 gratis consumpties, goodiebag en meer! Reageer snel! Meer info: Muziekenmeer.nu FOTO BEN VAN DUIN

26 | NL20

Huren of kopen? www.de-alliantie.nl James Wattstraat 100 • Postbus 95202, 1090 HE Amsterdam • T (020) 460 06 00 • F (020) 668 23 61 • I www.de-alliantie.nl • E amsterdam@de-alliantie.nl

ROBEL SCHOENEN Kinkerstraat 316-318 Tel. 020-6184440

OVER HET IJ FESTIVAL 3x2 kaarten 7 of 8 juli Wiek van Boukje Schweigman is de openingsvoorstelling van Over het IJ Festival 2 t/m 12 juli 2009. Drie danseressen in gevecht met een wiek: de nietige mens tegenover onontkoombare krachten die groter zijn dan zichzelf. Een hypnotiserende trip. Boukje Schweigman staat bekend om haar gave het publiek mee te nemen naar een poëtisch schemergebied, een wereld van verbeelding.

CHECK VOOR ALLE WINACTIES WWW.AGENDA.NL

blundstone bij robel | WWW.AGENDA.NL |

Robel Schoenen nr24.indd 1

NL20_13p26.indd 26

Vrije sector huurwoningen?

09-12-2008 16:03:59

22-06-2009 15:25:49


Programma • Juli Ook deze zomer weer een spetterende programmering, met onder andere aandacht voor de tentoonstelling Avant-gardes ‘20/’60. Hoogtepunten uit de collectie van het Stedelijk Museum. 3 juli 19 uur De Animatietafel Maak vanavond je eigen korte animatiefilmpjes en toon ze in het museum en op onze website. Blikopeners De Blikopeners van het Stedelijk Museum leiden rond door de tentoonstelling Avant-gardes ‘20/’60. Luister naar de persoonlijke mening over kunst van deze jonge Amsterdammers. DJ Dirkson vanaf 18.30 uur. 10 juli 20 uur ‘Nothing is funnier than unhappiness’ concert Studenten van het vak Live Elektronica presenteren een poppy, rocky performance waarin onder meer wordt gerefereerd aan pop art van Roy Lichtenstein en Richard Hamilton. DJ x-0-x vanaf 18.30 uur. 17 juli 19.30 uur Avant-gardes ‘20/’60 rondleiding Conservator Bart Rutten van het Stedelijk Museum leidt rond langs topstukken van de tentoonstelling Avant-gardes ‘20/’60. DJ Dirkson vanaf 18.30 uur. 24 juli 20 uur Frank Bretschneider concert Duitse componist, muzikant en videokunstenaar speelt zijn experimentele, elektronische minimal muziek. DJ DaanModern vanaf 18.30 uur. 31 juli 20 uur Boduf Songs concert Singer/songwriter Mattew Sweet speelt psychedelische muziek, drone folk en neo folk. DJ DaanModern vanaf 18.30 uur.

Het Van Gogh Museum biedt elke vrijdagavond iets anders.

Kijk voor meer informatie op www.vangoghmuseum.nl/vrijdagavond

Houders Rabobank Europas vanaf 18 uur 50% korting en gratis introducé.

NL20_13p27.indd VGVA NL20 20x27 27 jun.indd 1

22-06-2009 18-06-2009 15:26:02 17:50:17


AMSTERDAM

Hotspots

Noord West

Centrum Oost Zuid

Nooit meer met die eeuwige boekenbon aankomen op een verjaardag of weer in dat zelfde tentje gaan eten of drinken. Wij zetten hier een aantal Hotspots voor je op een rij, zodat je alle nieuwe, bijzondere en niet te missen tenten van Amsterdam (weer) weet te vinden. Veel plezier met snuffelen!

IJburg Ring

OOK UW BEDRIJF OP DEZE HOTSPOTSPAGINA? Bel dan met 020 - 8969550 of mail naar adverteren@nl20.nl

ETEN

ETEN

ETEN

Op de Tuin, net om de hoek van het Van der Helstplein. Lekker lang tafelen in gezellig huiskamer-restaurant. Mediterrane keuken met Italiaans accent. Antipasti, vlees, vis en goede vegetarische hoofdgerechten Kaart wisselt elke maand,alles vers en als het even kan biologisch. We hebben ook een heerlijke biologische huiswijn.

Een sfeervolle eetgelegenheid op de rand van de Pijp en oud-Zuid. De Griekse Taverna is een gast vrije plek, waar diverse hapjes vanaf een grote dienblad gekozen worden. Specialiteiten: Giros, lamsbout en de ossenhaas. Als enige Griek met biologische kip en proef als dessert het ijs van mastiek. Ruime rokers lounge aanwezig. Voor live muziek bezoek www.degrieksetaverna.nl

Nieuw in de Jordaan: stijlvol en gezellig restaurant waar je terecht kunt voor moderne Noord-Afrikaanse gerechten. Chef Eliraz vermengt de zuidelijke geuren en kleuren op verrassende manier. Heerlijk is bijvoorbeeld de dorade op gekruide couscous en een schuim van dragon.

ETEN

ETEN

SHOPPEN

Het Parool: Prettige zaak, 8NRC-next: absolute aanrader NL20: lekker bordje Italië Iens: aanwinst voor de buurt

Een unieke fruitervaring: de subtiele combinatie van een verfrissende vruchtensorbet en een heerlijk roomijs met fruit.

Naast diner nu ook echte Italiaanse lunch. Trots presenteert La Scarpetta als eerste in Amsterdam huisgemaakte piadina’s. De Italiaanse lunchsensatie die je geprobeerd moet hebben.

Raadpleeg het mini-menu Smoothie en informeer bij ons personeel naar alle Smoothies die in de winkel verkrijgbaar zijn.

Open Ma. t/m vr. 10.00-17.30uur/ za. 10.00-17.00uur info@mooimama.nl Wie nog steeds denkt dat zwangerschapsmode niet hip en trendy kan zijn, moet snel bij Mooi Mama gaan kijken. In de Eerste Boomdwarsstraat hoek Westerstraat wordt kleding verkocht van Mama Licious en Queen Mum. Bovendien is er ook mooie lingerie van Amoralia.

Restaurant Op de Tuin Karel du Jardinstraat 47 Tel. 020-6752620 Open keuken: di-zo: 18.00-22.00

La Scarpetta Herenstraat 14 Tel. 020-6206056 Open di-zo vanaf 11:30 uur

28 | NL20

NL20_13p28.indd 28

Griekse Taverna Hobbemakade 64-65 Tel. 020-6717923 Open di. t/m zo.

Haagen-Dazs Rembrandtplein Tel. 020 - 620 15 55

CousCousine Westerstraat 40 Tel. 020 - 625 27 56

Mooi Mama Eerste Boomdwarsstraat 63 (hoek Westerstraat) Tel. 020 421 09 79

ETEN

Restaurant Moeders Rozengracht 251 Tel. 020-6267957 Open vanaf 17.00. Keuken open tot 22.30 Zonnig terras! 3-gangenmenu’s vanaf €22,50. Houten tafels, gedekt met vintage serviesgoed. Honderden foto’s van moeders aan de wand. Waan je even thuis aan moeders keukentafel met onze Hollandse pot of kies een internationaal Moedersgerecht. Jarige moeders krijgen een “special treat”. Kom onze nieuwe menukaart uitproberen en noteer alvast zondag 10 mei in je agenda : Moederdag met high tea & diner! www.moeders.com

Wil jij ook met je hippe, trendy en unieke winkel, café of restaurant tussen de hotspots? Bel mij dan: 0627003853 Ik hoor graag van je, Sander Mutsaards

| WWW.AGENDA.NL |

22-06-2009 15:26:32


BEELD RENÉ DEN ENGELSMAN

HOTSPOTS

TO DO

Over het IJ Festival NDSM-werf, Amsterdam- Noord, Overhoeks, station Amsterdam Centraal. Kassa informatie 010 - 415 96 66. Vanaf de middag tot 01.00 uur en in het weekend tot 02.00 uur. Over het IJ Festival is hét zomerse locatietheaterfestival van 2 t/m 12 juli in Amsterdam. Een festival dat gedurende elf dagen doorlopend locatietheater voorstellingen presenteert. Met ook familievoorstellingen, eten, drinken en elke avond een afsluitend muziekprogramma. Meer informatie en online kaartverkoop www.overhetij.nl

BEAUTY

Instituut Haar en Gezondheid Amstel 186 Plantaardig haarkleuren Het haar krijgt zijn jeugdige veerkracht terug, moe gestressed haar na chemisch kleuren, ziekte, zwangerschap of zware geestelijke belasting ziet er na een behandeling mooi van kleur, glanzend en sterk uit. Het haar krijgt een anti-aging behandeling. En het leuke is, het bouwt op, dus hoe vaker het haar met dit product behandeld wordt, hoe sterker! www.salonhaarengezondheid.nl www.massageborstel.nl

BEAUTY

Hairfashion by Leo Rokin 105 Tel. 0204232002 Technique,passion,costume care with Coiffure Award,L’oreal Colour Winner team. Present 2009 London/Tokyo Hairstyle for all type of Beauty and Hair! Star service: Personal haircut, Perfect Colour, Shiseido Japanese Straightening, Fashion Perm and Human Hairextentions, NP3.3 Hair relive System. Get star image with our Satisfied Guarantee!

SHOPPEN

BEAUTY

SHOPPEN

Laserbehandelingen & Huidtherapie DERMA2CARE is dé praktijk voor laserontharing en huidtherapie in Amsterdam. De behandelingen worden uitgevoerd door erkende huidtherapeuten met jarenlange ervaring en worden in het gezicht meestal vergoed door de zorgverzekeraars! Bel 020 - 470 32 72 of 020 - 670 63 36 voor een gratis en vrijblijvend consult. www.derma2care.nl

Mail & Female is een fantastische plek om ongedwongen je seksspulletjes te kopen. Niets is gek bij ons, alles kan je vragen, de producten voelen en de lingerie passen. Onze selectie smaakvolle porno is beroemd en biedt je een veelzijdige keuze. Open maandag t/m zaterdag van 11 tot 19 uur

DERMA2CARE 2e van der Helstraat 38 Tel. 020 - 470 32 72 Open 9.00-21.00 uur

WIL JE IN 2009 OOK OP DEZE PAGINA STAAN? NEEM DAN CONTACT OP MET SANDER MUTSAARDS: 06 27003853

www.hairfashion.nl

Mail & Female Nieuwe Vijzelstraat 2/hoek Weteringcircuit

www.mailfemale.com

SHOPPEN

Jan van Beek Eigentijds Wonen Beukenplein 23 Tel. 020 - 665 63 10 Jan van Beek Eigentijds Wonen bestaat 50 jaar ! Al jarenlang een vertrouwd begrip in Amsterdam voor uw tijdloze, moderne meubelen.Sinds kort hebben wij onze showroom verdubbeld. Tot eind juni kunt u profiteren van onze waardebon-actie ! Dus alle reden om snel eens langs te komen !! www.janvanbeek.nl

Angel Agudo Hair & Fashion Sarphatipark 46 Tel. 020 675 83 74 Open dinsdag t/m woensdag 12.00 – 19.00 uur, donderdag en vrijdag 12.00 – 20.00 uur en zaterdag 9.30 – 18.00 uur DE SALE IS BEGONNEN!! Lifestyle-shop Angel Agudo Hair & Fashion brengt al jarenlang mode voor zelfbewuste, moderne mannen. Het sterke merkenpakket is Scandinavisch en Nederlands met een toefje Italiaans. Bruuns Bazaar * Blue Blood * Day * Drykorn * Filippa K * Gabba * Levi’s * Modern Amusement * Psycho Cowboy * Suit * leren Italiaanse schoenen * leren tassen * sjaals * accessoires * horloges * sieraden.

De hairsalon is voor zowel dames als heren. | 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p28.indd 29

BEAUTY

ETEN

SHOPPEN

Binnen een jaar uitgegroeid tot dè haarhotspot van het hipste stukje Amsterdam. Haare Majes knipt kapsels voor gewone mensen met koninklijke wensen. In de straat van de Tsaar. Aan de muur een telkens wisselende expositie van jonge kunstenaars. Tussen kunst en kapsel je eigen hairway to heaven. Open ma-di: 11.00-20.00 do- vr: 9.0018.00 za: 10.00-16.00 www.haaremajes.nl

Ont-Spanje in dit heerlijk ruime restaurant aan de Marnixstraat (hoek Willemsstraat). De lekkerste Tapas van Amsterdam, vers en uit eigen keuken. Ook erg leuk met een groep vrienden of collega’s. (tot 60 pers.). De Tapas arrangementen zijn overvloedig, een echte aanrader. Mas Español que los Españoles!! Afhalen of boot mogelijk. www.cafedos.nl

Super hippe MET jeans voor dames. Dit succesvolle Italiaanse label is in vele modellen bij DenimKitchen te verkrijgen. Deze nieuwe jeansshop verkoopt de beste jeans van alle actuele merken via een geheel nieuw shopconcept. Jeans voor dames en heren aangevuld met, tops, sneakers, riemen en underwear zijn bij DenimKitchen te koop.

Haare Majes Czaar Peterstraat 137 Tel. 020 620 60 70

TAPAS RESTAURANT DOS Nieuwe Willemsstraat 1 Tel. 020 - 427 02 04

DenimKitchen Rozengracht 25 Tel. 020 - 625 13 68 Open Ma .12.00-18.00 Di. t/m Za. 10.00-18.00.

NL20 | 29

22-06-2009 15:27:20


Herrie is het. Alleen randdebielen vinden dit leuk. Een modegril. Hier luistert niemand meer naar over een paar jaar. Mispoes. Alle vooroordelen eind jaren tachtig ten spijt: house bestaat twintig jaar later nog steeds. En hoe. De dancefestivals zijn dit jaar weer stijf uitverkocht. Face it. House zit in ons lichaam en onze geest en gaat er nooit meer uit.

TEksT JErry HuInDEr

S

omething for your mind, something for your mind, something for your mind, Wèwèèèèè Wèwèèèèè... Gek werden je ouders er van. ‘Mag die teringherrie alsjeblieft uit?’ was de veelgehoorde kreet. ‘nee, pap. Ik moet ook altijd naar die suffe Beatles en Stones muziek luisteren’, was jouw antwoord. Begin jaren negentig. na al die jaren tachtig rotzooi, waar je je niet echt

30 | nl20

NL20_13p30.indd 30

in kon vinden, was er eindelijk iets waar je helemaal lijp van werd. Op de goede manier. En je ouders op de slechte manier. Eindelijk knallende beats waar je echt helemaal in op kon gaan. Een pubertje was je. House op je walkman – jaja –, house in je kamer, house in de coffeeshop en een paar jaar later house op party’s. Een week niet naar een vet feest of een vette club was een verloren week. Je groeide op met house. Het was dan ook de tijd van de Big Boom. In de Mazzo was je erbij. En in Parkzicht. De eerste Awakenings? Present. De eerste Dancevalley? Been there. En nu nog steeds. Als de maand juli in zicht komt begint het weer te jeuken. in je genen Toen je laatst een groep gabbers tegen kwam op een verlaten parkeerplaats bij de grens van Duitsland kreeg je de kriebels. Daar stonden ze met hun golfjes, kale koppen en zelfs nog een paar Aussies. Het bestaat dus nog steeds! Kippenvelmoment. Een gekke gewaarwording, want er is je toch altijd verteld dat je later nooit meer naar die herrie zou luisteren. Zit het dan echt in je genen? Ja.

“De muziek die je het leukst vindt tijdens je tienerjaren en als je begin twintig bent, is de muziek die je op latere leeftijd ook leuk vindt,” zegt popprofessor Tom ter Bogt. “Het goede gevoel en de energie die je er tijdens je jeugd van kreeg, komt dan terug. Het zijn de herinneringen aan de goeie oude tijd.” En goede herinneringen zijn het. Volgens Ter Bogt zijn er een aantal redenen dat housemuziek echt in de genen van de twintigers en dertigers van nu zit. “Als je muziek van je voorkeur luistert, maakt dit endorfine in je hersenen los: dit verbetert je stemming. Hetzelfde geldt voor het luisteren van harde muziek. De combinatie van deze twee dingen zie je vaak terug in de housescene.” Daarnaast noemt Ter Bogt het enorme groepsgevoel dat in die tijd – en nog steeds – bij houseparty’s aanwezig was. Het gaan naar houseparty’s was en is een enorm sociaal gebeuren. Je ziet mensen in Den Haag in de trein stappen en dan weet je dat je met z’n allen naar die houseparty in Amsterdam of rotterdam gaat. “Dit groepsgebeuren versterkt het gevoel van euforie. Je bevindt je namelijk al ver van tevoren in een groep mensen die het allemaal leuk vinden.”

| www.agenda.nl |

22-06-2009 15:27:52


REPORTAGE

HOUSEN DEZE ZOMER? HERE YOU GO. PUMP UP THE BASS. Dancevalley 11 juli Spaarnwoude € 62,50 excl fee Extrema Outdoor 18 juli Son € 57,50 fee € 2,50 Click 18 juli Westerunie Amsterdam € 15,Mysteryland 29 augustus Haarlemmermeer € 62,50 Awakenings 27 juni Recreatiegebied Halfweg Uitverkocht Sensation 3 en 4 juli Amsterdam Arena € 69,4 juli uitverkocht A Day at the park 25 juli Amsterdamse Bos € 35,- excl fee Pleasure Island 25 juli Houtrak Spaarnwoude € 45,-

Als derde euforieversterker heb je volgens Ter Bogt het danseffect. Dansen is net zoals sporten een energieversterker. “Daar krijg je ook weer een stofje van in je hersenen waardoor je je prettig voelt.” HOUSEVERSLAVING Het sociale gebeuren en het danseffect komen niet vanzelf. Volgens Marc Leman, muziekprofessor aan de Universiteit van Gent en directeur van IPEM, het Instituut voor psycho-acoustica en elektronische muziek, hebben vooral de beats per minute (bpm) hier een groot aandeel in. In de beginperiode van de housemuziek lag het aantal bpm op 120. Geen toeval. “Dit is het tempo van muziek dat het beste past bij de natuurlijke beweging van het lichaam. Mensen dansen op muziek en dat doen ze op de meest natuurlijke manier bij 120 bpm. Het lichaam werkt als klankbord van de muziek: hoe meer men beweegt, hoe sneller het hart gaat kloppen. Je lichaam heeft namelijk energie nodig. Door te dansen past de hartslag en de rest van het lichaam zich aan aan de bpm van de muziek.” De snelheid van 120 bpm heeft nog een ander groot voordeel:

| 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p30.indd 31

het is ook nog eens de meest gemakkelijkste manier om mensen synchroon te laten bewegen. “En dit versterkt het groepsgevoel. Doordat iedereen op dezelfde manier danst, met dezelfde lichamelijke gevolgen, ontstaat er een saamhorigheidsgevoel.” De dj heeft een belangrijk aandeel in het nog verder stimuleren van het saamhorigheidsgevoel en het gevoel van extase. Heb jij je ook altijd afgevraagd waarom die dj’s altijd liepen te zeuren over het feit dat de muziek een verhaal was en dat de opbouw van een optreden enorm belangrijk was? Nou, ze hadden gewoon keihard gelijk. De dj kan namelijk heel langzaam de intensiteit verder opbouwen. Als ze dit in één keer doen, dan snapt het lichaam er niks van. Maar doen ze dit stapje voor stapje, dan gaat het lichaam mee. “Door de bpm langzaam op te bouwen, past het lichaam zich langzaam aan. Mensen hebben niet door dat het tempo verhoogt, maar uiteindelijk komen ze wel in hogere sferen. Puur omdat het lichaam steeds harder gaat werken. Ze komen dan in de zogeheten flow, of trance.” En die flow kan verslavend werken. Net zoals hardlopen of fitnessen verslavend kan

werken. Marc Leman: “Het lichaam heeft die stoffen dan weer nodig. Daarnaast is de muziek een sociale drug. Het groepsgevoel en het feit dat de muziek de persoonlijke identiteit versterkt geeft een bonding effect. Een effect van samengaan. Mensen die weten hoe dit voelt, willen dit keer op keer meemaken.” Dus sorry ouders van toen, zoals je hebt kunnen lezen: housemuziek zit in ons lichaam. Al twintig jaar. Met reden, want wij zijn verslaafd aan house. Die teringherrie is hier dan ook om te blijven. Nu maar hopen dat je ouders nog leven als je kinderen straks gaan klagen over de pompende beats die uit je speakers komen als ze je bezoeken in het bejaardentehuis. Of als je ze over een jaartje of veertig meeneemt naar een optreden van Speedy J, Dimitri, Joost van Bellen en Tiësto. Dit zijn namelijk de nieuwe muziekhelden die als ze oud en bejaard zijn nog steeds volle zalen zullen trekken. Wedden dat ze je net zo raar aankijken als jij jouw vader en zijn vrienden toen bij de Rolling Stones? < Gave site zien waar alle housevarianten opstaan? Kijk dan op http://techno.org/ electronic-music-guide/music.swf.

NL20 | 31

22-06-2009 15:28:03


NL20_13p32.indd 32

22-06-2009 15:28:32


BLIND DATE JACQUELINE… “Ik zag ze en wist direct dat het mijn types niet waren. Ze zagen er wel uit als ‘chille’ gasten. Binnen één minuut werden er al grappen gemaakt.” Hoe gingen de gesprekken? “We hebben leuk gepraat; onder andere over het corps; waarover we veel flauwe grappen maakten. Mattijs was een beetje traag, Michel had droge humor en gooide er veel corporale grappen in. Maar is dit niet nerderig? Nee man! Lid zijn is supermooi! En welke vond jij knap? “Ik vind ze niet erg lekker maar ze zijn superoké; mijn droomman ziet er uit als Johnny Depp. Uiteindelijk waren ze vermakelijk.” Was er ook iets minder leuk? “Nee, niet echt. Wij hebben heb ze er echt wel vet uitgedronken! Ze probeerden ons lam te voeren maar wij waren nog nuchter terwijl zij

Jaqueline, Diewertje, Mattijs & Michel café Helden, 1e van der Helststraat 42, zaterdagavond, 19.00 - 01.00 uur

Op date met iemand die je nog nooit hebt gezien, je moet het maar durven. Zij durven het. Maar zijn de hooggespannen verwachtingen waargemaakt? The day after... TEKST EN FOTO LAURA VREUGDENHIL

‘ Gezellige stapmaatjes’

‘ Zij drinken als pussy’s’

JACQUELINE SCHUTTEROP (25) MATTIJS BANEKER (25) MICHEL NIVAR (25) DIEUWERTJE WILS (22) al met dubbele tong spraken. wel de indruk gegeven dat ik “We ontdekten dat een goede Zij drinken echt als ‘pussy’s’!” niet geïnteresseerd was” vriend van hem ook een vriend van mijn broer is. We Werd er op een spannende DIEUWERTJE… hadden elkaar al ontmoet. Ik manier naar jou gekeken? Het toeval wilde dat jij hen al wist dat niet meer omdat ik “Nee gelukkig niet! Ik heb ook kende, hoe kwam dat? toen lam was.”

Kon je nu nog wat normaals uitkramen? “Ja, de gesprekken verliepen soepel en de gespreksstof was er in overvloed. Ik was blij dat we met z’n vieren waren. Ik zou dit nooit alleen hebben gedaan. Achteraf had ik wel alleen met een van deze twee jongens op blind date gedurfd. Alleen vind ik de druk aan het eind van de avond, of het wat is, niet leuk. Nu zijn het gewoon gezellige stapmaatjes.” Vind je ze lekker? “Ze zijn niet mijn types. Qua innerlijk zijn ze wel heel leuk. Ik had geen aantrekkingskracht bij één van hen maar ik zou nog wel eens platonisch, met ze uitgaan.” Dus jullie hebben nummersuitgewisseld? “Dat hoeft tegenwoordig niet meer. Ze hebben me toegevoegd op Hyves en Facebook dus als we willen komt het goed.” <

Wil jij ook de avond van je leven meemaken? Aarzel niet, maar meld je nu aan op www.agenda.nl/amsterdam/blinddate. Gesponsord door Voor de partner en het diner zorgen wij, en ook de drank vloeit rijkelijk. Wie weet welke droompartner er op jou zit te wachten. advertentie

Vrije sector huurwoningen?

CHECK SNEL ACHTERIN DE NL20 VOOR MEER INFO!

| 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p33.indd 33

NL20 | 33

22-06-2009 15:29:13


NL20_13p34.indd 34

22-06-2009 15:29:40


advertentie

AGENDA

De stadsagenda

3X

NIET TE MISSEN

IN DE RECLAME

SUPER DEBOER

BEELD: MARTIJN VAN DEN DOBBELSTEEN

Festival IN DE RECLAME

LEROY REY

DJ

DJ

VRIJDAG 26 JUNI

BITTER 04:00 ZOET 23:00

SUPERMARKTKLANTENSERVICE.NL RKTKLANTE RKTKLANT KTKLANTENSE ENSER NSERVI VICE.N ICE.NL CE.NL

MF.COM S OP WWW.TRIO CHECK DE SHIRT

Net uit het IJ

De opening van de nieuwe haven in IJburg kan natuurlijk niet ongezien voorbij gaan. Vandaar dat waterminnende IJburgers, lokale artiesten en IJburgse horeca-ondernemers de handen in één hebben geslagen voor Net uit het IJ: een nieuw festival met activiteiten, optredens en workshops op en rondom het water. Doe mee met het IJ-ontbijt, geniet van optredens van IJburgse talent, maak een optimistisch vaartochtje of proef op de Horekade al het lekkers dat IJburg te bieden heeft. Stap je boot in en meer aan. IJburg Haven, 27 juni (09:00-23:30) gratis

MUZIEK

Pop enzo Klassieke muziek Jazz

36 36 40 41

FESTIVAL

42

NACHT

42

STRAND

52

COMEDY & CABARET

53

TONEEL & MUSICAL

54

DANS

55

EXPO

Nieuw Ook te zien

56 56 56

CHECK OOK

57

Muziek

BEELD: OSCAR SEYKENS

Robeco Zomerconcerten

MUZIEK

NACHT

Festival

Finale StadsSpelen

1-16 staand 43x60 (women).indd 1 13-02-2009 17:09:15

Live muziek Gratis toegang. Zeedijk 26e

www.cafecasablanca.nl | 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p35.indd 35

Begon het in 1989 nog met negentien concerten, nu twintig jaar later zijn de Robeco Zomerconcerten uitgegroeid tot een uniek festival dat de muziekliefhebber de hele zomer voorziet van meer dan honderd optredens, muziekgeschiedenis en zomerontmoetingen met artiesten. Dit jubileumjaar staat in het teken van Vrienden. Veel terugkerende zomerconcertmusici als Cristina Branco, Liza Ferschtman, Janine Jansen, Carel Kraayenhof en Wende Snijders (foto) passeren dan ook de revue. Bel je vrienden en vier de zomer op het Museumplein. Concertgebouw, 27 juni t/m 31 augustus

De beste, lekkerste, lenigste, creatiefste, slimste en snelste Amsterdammers verzamelen zich weer massaal op de Dam voor de finalestrijd van de StadSpelen. Tijdens deze culturele Olympische Spelen van Amsterdam strijden duizenden stadsgenoten in de competities Dans, Muziek, Film, Mode, Koken en Voetbal voor de eer van hun stadsdeel. Hop richting centrum en support je buurtgenoten. Sowieso leuk om eens meer Amsterdammers dan toeristen op de Dam te treffen. Dam, 28 juni (09:00-21:00) gratis

HOT TICKETS DREAM THEATER

Ahoy

7 okt

Ahoy

14 nov

Ahoy

30 nov

Ahoy

1 dec

GelreDome

6 dec

PORCUPINE TREE Heineken Music Hall 12 okt MASSIVE ATTACK Heineken Music Hall 27 okt SPANDAU BALLET Heineken Music Hall 1 nov MUSE FRANZ FERDINAND Heineken Music Hall 22 nov DEPECHE MODE UB40 RAMMSTEIN

ELVIS PRESLEY IN CONCERT

Ahoy

24 feb 2010

LAATSTE KAARTEN! JOSS STONE & JASON MRAZ

Cultuurpark Westergasfabriek

2 jul

TRACY CHAPMAN Heineken Music Hall 11 jul

POWERED BY

NL20 | 35

22-06-2009 15:30:24


MUZIEK

MUZIEK

MALOE MELO

BOURBON STREET

BITTERZOET

LIZBOA

BITTERZOET

Elke sessie weer vernieuwende artiesten en genres. Blues en rock sessies met Rahim. 22:00

Soul & Dance. 22:00

Op diverse podia in het land strijden talentvolle acts, uit elke categorie. Kwartfinale HipHop. 20:00 € 7,50

Twee broers uit Mozambique brengen pop, rock, jazz, reggae en afro beat. 20:00 Gratis

BOURBON STREET

MALOE MELO

Rock. 22:00

DE HEEREN VAN AEMSTEL

Elke sessie weer vernieuwende artiesten en genres. Akoestische rock ‘n roll sessies met Eugenio. 22:00

Top coverband. 22:30 € 6,-

MELKWEG

HEINEKEN MUSIC HALL

HEINEKEN MUSIC HALL

Het populaire Tilburgse bandje stopt. Afscheidsconcert. 20:00 Uitverkocht

Het populaire Tilburgse bandje stopt. Afscheidsconcert. 20:00 Uitverkocht

Bekend van Velvet Revolver / ex-Guns N’ Roses. 20:30 € 20,-

Pop enzo wo 24 juni

Cafe Scientifique

Broeierig laboratorium waar publiek de nieuwste wetenschap beleeft. 20:00 € 5,BOURBON STREET

Micky Llewellyn

Jamsession

MELKWEG

Atmosphere

Ondergrondse indierap. 20:30 € 15,-

Elke woensdag live blues en rock. 22:00

MP3

DE HEEREN VAN AEMSTEL

Altijd weer een andere leuke band. 22:00 € 3,-

Wednesday Night Live

Moderne jazz, soul en funk. 21:30 Gratis HEINEKEN MUSIC HALL

Liza Minnelli

Amerikaanse actrice en zangeres. 20:00 Vanaf € 95,MALOE MELO

The Last Attraction

Live band met lead zanger Christian. 21:00 € 5,MELKWEG

The Sedan Vault

Vlaamse eigenzinnige postcore / progrock. Met Ghinzu. 20:30 € 10,OCCII

The Feeling Of Love

Punkmuziek. Met Fuz en Finally Punk. 21:00-01:00 € 6,-

Coverband Avond

P60, AMSTELVEEN

Jamsessie

Neem je gitaar, plectrums en drumstokjes mee en kom lekker jammen! Alle muziekstijlen en muzikale ideeën zijn welkom. 20:00 Gratis

SUPPERCLUB

Wednesday Night Live @ Supperclub! Live jazz, soul, funk en pop sounds. 20:00-01:00 € 7,50 THE WATERHOLE

Stan’s Jam

Ben Harper en Relentless Seven

Een stevigere rocksound met wortels in de deltablues. 20:30 Uitverkocht

Jason Isbell

SKEK

Amsterdam Songwriters Guild Live Muziek. Met Piet. Open mic sessions om 23.00 uur. 22:00 VOLTA

Rocknacht

Live muziek. Met Hardzeer en Klopje Popje. 20:00 € 5,THE WATERHOLE

Gus Genser

WINSTON KINGDOM

BOURBON STREET

Eddy Gartry

Women invented it, men play it. Blues. 22:00 DE HEEREN VAN AEMSTEL

Cover up

Dansbare funky covers. 22:30 € 6,HEINEKEN MUSIC HALL

Steely Dan

De Amerikaanse jazzgeoriënteerde popgroep rond Walter Becker en Donald Fagen. Left Bank Holiday Tour 2009. 20:00 € 59,-

36 | NL20

NL20_13p36.indd 36

Krezip

Enfant Terrible

Een avond vol electro, dwaasheden en chaos. 22:00-03:00 € 5,vr 26 juni AMSTELHAVEN

Summer Night Sessions

Jij kan chillen op het terras, dan zorgt de dj voor de lekkerste hits. Met dj Miss Brown. 20:00-22:00 Gratis BADHUISTHEATER DE BOCHEL

Kunstenaars Café

Artyfarty debatten en daarna live muziek en dansen tot in de kleine uurtjes. 18:00

Grote Prijs van Nederland Novellas Progressive

Olly De Quartz

Jamsession

Out of Control Krezip

MALOE MELO

MELKWEG

Met invloeden van Johnny Cash. 21:00

Landelijke talentenwedstrijd voor jongeren. Finale 2009. 13:30 € 7,50

Boys Named Sue

Op diverse podia in het land strijden talentvolle acts, uit elke categorie. Alternative/Rock kwartfinale. 21:00 € 5,-

do 25 juni

Muzikanten uit de meest uiteenlopende muziekstromingen. Fusion, pop, punk, ska, hardrock, indie, world en latin. Met Lemon en STRFCKR. 20:00 € 6,-

Reis door een te visualiseren geluidszone. 18:30

PARADISO

Latin, rock en popjam. 22:30 Gratis

Brand in Bitterzoet

Dj Dirkson

Pure hardcore punk. Met The Accelerators. 20:00 € 13,-

Rock jam met de ex-drummer van Herman Brood. 22:45

BITTERZOET

VAN GOGH MUSEUM

Op diverse podia in het land strijden talentvolle acts, uit elke categorie. Thema singersongwriter. Kwart Finale. 21:00 € 5,-

Rauwe mix van swampblues, northern soul, rock en country. 22:15 € 9,-

Iedere keer weer wat anders. Laat je verrassen. Met SCAPE. 21:00

Allround coverband met een gevarieerd repertoire. 22:30 € 6,-

MELKWEG

Dit kwartet geeft de term Britpop een frisse opknapbeurt en houdt het genre zo springlevend. 20:00 € 7,-

Livingroomconcert

The Embers

Grote Prijs van Nederland No Use For A Name

PARADISO

CAFÉ SAPPHO

DE HEEREN VAN AEMSTEL

CAFÉ PAKHUIS WILHELMINA

PARADISO

The Alexandria Quartet

The Phantum Band

CAFÉ PAKHUIS WILHELMINA

Grote Prijs van Nederland

PARADISO

Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap Het grootste cultfenomeen in de rockmuziek. 20:30 € 10,SKEK

Lunation

Thank God it’s friday! Get funked up. 22:00 TOOMLER

Echobowie

Verwacht alleen maar David Bowie nummers van deze Nederlandse tributeband. 23:00 Gratis THE WATERHOLE

Rife

Rockband uit Lelystad. Met Whatever. 21:00 ZAAL 100

The Neutrinos

Schlock Rock Shockers uit Norwich. 20:00 za 27 juni AMSTELHAVEN

Summer Night Sessions Jij kan chillen op het terras, dan zorgt de dj voor de lekkerste hits. 20:00-22:00 Gratis ARTIS

Artis ZOOmeravonden

Bijzondere optredens, unieke kijkjes achter de schermen, theatervoorstellingen en meer tot de zon onder is. Met Storybox en La Bonny Vida. 18:00

Kunstbende

Different Vibes

Muziek en spoken word. Met jazzy funky geluiden van Dash. 21:00 € 18,MP3

Dewi’s Jamsessies

Een mix van bekende artiesten en talentvolle vrienden. 20:30 € 10,-

The Neutrinos

PANAMA*

Panama Live

Elke keer weer een andere soort livemuziek. Met Jazz trio. 20:00-24:00 € 5,PARADISO

Marc Broussard

PODIUM MOZAÏEK

DE NIEUWE ANITA

Duff Mc Kagan’s Loaded

TIP

Schlock Rock Shockers uit Norwich. Met We Be Naked. 20:00 € 6,P60, AMSTELVEEN

Local the Night

Lokaal talent uit Amstelveen en omstreken. Super-editie met met de beste en leukste bands die hebben opgetreden tijdens Local the Night. 20:00 € 5,CAFÉ PAKHUIS WILHELMINA

Thee Attacks

Hij heeft een grote voorliefde voor soulmuziek en geeft dit genre een nieuwe, frisse impuls. Met Ben Taylor. 19:30 € 15,PARADISO

Amanda Blank

Zie uitgelicht. 22:30 € 10,SKEK

Masha van Nieuwkerk Soulful classical cello. 22:00

VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER

Muziek

Elke zondag de leukste artiesten en optredens. Met Pieter de Graaf Trio, Benjamin Herman en Knobsticker. 15:00 THE WATERHOLE

Sunday Matinée jam

Jam op elke zondagmiddag. Met Theo de Mosquito. 16:00

Melodische band uit Denemarken met 60’s gitaarriffs. Met dj collectief Naald en Kraak. 22:00 € 5,WINSTON KINGDOM

Live!

De beste (inter)nationale underground bands. Met Blue Shades, Zorita en Piet. 21:00-23:00 € 6,zo 28 juni AMSTELHAVEN

Amstelhaven Live!

De beste coverbands. Met Jamento. 21:00 Gratis BOURBON STREET

The Terryman Show Blues en zoveel meer. 22:00 CANVAS OP DE 7E

Panorama

Party. Met Daniel Sanchez. 18:00 € 5,EDEL

Pop Sunday

Jazz, soul, funk en oude filmklassiekers op groot scherm. Met Bergman, Charlie Crown, Edgarage e.a. 15:00 Gratis KHL KOFFIEHUIS

De Dienst

Poppy songs en fijne rock. 21:00 € 5,-

Amanda Blank

Er zijn maar weinig artiesten die zowel kunnen zingen, rappen, schrijven als charismatisch performen. Deze hippe workaholic uit Philadelphia benut haar capaciteiten dan ook maximaal. Ze zit in de groepen Spank Rock en Sweetheart, werkt mee op platen van Britney Spears, Santigold, Ghostface Killah en M.I.A. en komt half juli met haar solodebuut I love You. Verwacht geen zoete lovesongs maar hiphop gemengd met 80’s dance, indie, new wave, pop en electro. Paradiso, 28 juni (22:30) € 10,-

| WWW.AGENDA.NL |

22-06-2009 15:31:03


ma 29 juni BOURBON STREET

The Mosquito Jam

Funky soul jam session. 22:00 MALOE MELO

MALOE MELO

PARADISO

NOORDERLICHTCAFÉ

Elke sessie weer vernieuwende artiesten en genres. Blues & Rock session met Marcel Scherpenzeel. 22:00

Ze beschrijven hun muziek als baroque harmonic pop jams. Fleet Foxes is vergelijkbaar met Nirvana. 20:30 Uitverkocht

Van melancholische ballads tot opzwepende country/rocksongs. Over ‘t IJ-festival. Met na het optreden dj Zjelva. 22:00

Jamsession

Jamsession

PARADISO

MELKWEG

Ze beschrijven hun muziek als baroque harmonic pop jams. Fleet Foxes is vergelijkbaar met Nirvana. 20:30 Uitverkocht

Elke sessie weer vernieuwende artiesten en genres. Akoestische sessies met Peter Lavell. 22:00

Cesaria Evora

Fleet Foxes

Fleet Foxes

PARADISO

OCCII

Hij vult de traditionele Mongoolse keelzang aan met slagwerk, elektrische gitaren en traditionele instrumenten. 22:00 € 10,-

Met optredens van diverse bands. 20:00-01:00

Hanggai

De ‘diva op blote voeten’ en bekendste vertolker van het Kaapverdische levenslied, de morna. 20:30 € 52,-

PARADISO

The Soft Pack

SUPPERCLUB

MELKWEG

CAFÉ SAPPHO

Amerikaanse soul en funk. 20:30 Afgelast

Come along and play. 21:00 Gratis

Live jazz, soul, funk en pop sounds. 20:00-01:00 € 7,50

Bar-Kays

Garagepop. 22:00 € 7,-

Open Mic

MP3

TRICKY THEATER

Voor nieuw talent van Amsterdam. 22:00 Gratis

Genieten van een internationale sfeer. 20:30 Gratis

De jamsessie

PAKHUIS DE ZWIJGER

Women Inc.

TIP

Actuele en spraakmakende talkshows met diverse onderwerpen. Thema Porno is oké? Feestelijke afsluiting van het seizoen met cocktails en bijzondere muzikale acts. 20:00-21:45 Gratis PARADISO

Rob Klerkx

Drummer van Moke met eigen songs. 20:30 € 8,TRICKY THEATER

Tricky Sessions on Monday

Jamsessie van singer-songwriters met eerlijk, eigen en orgineel materiaal. Onder leiding van Cindy Peres. 20:30 Gratis THE WATERHOLE

Rory’s-Open-Mike-Night Alle soorten muziek en bands zijn welkom. 22:00 Gratis di 30 juni BLIJBURG AAN ZEE

Rob Klerxs

Je kent hem misschien als de drummer van Moke maar deze jongen heeft veel meer in petto. Miniconcert. 20:00 Gratis

Dzuana’s Open Mic

THE WATERHOLE

Magic sem’s blues & rock jam

CANVAS OP DE 7E

Stardust

Toegankelijke muziek van uitgelezen solisten, vermaarde dirigenten en orkesten uit binnen- en buitenland. Robeco Zomerconcerten met het Brabants Orkest, Alan Buribayev en Freddy Kempf. 20:15 Vanaf € 20,50

Aanstekelijke mix van jazz, soul, funk en latin. 20:30

Niki buzz

Blues en soul. 22:00

Soul Rebels Bigband

HEINEKEN MUSIC HALL

The War Of The Worlds

DE HEEREN VAN AEMSTEL

Van een onheilspellend science fiction verhaal uit 1898 tot een waar multimediaal spektakel. 20:00 Uitverkocht

Moderne jazz, soul en funk. 21:30 Gratis

MELKWEG

HEINEKEN MUSIC HALL

Frontman van de rockband Live geeft een intiem soloconcert. 20:30 € 30,-

The War Of The Worlds

MALOE MELO

CONCERTGEBOUW

o.l.v Nico. 22:00

Bandstand

De mooiste melodieën en de diepste emoties uit Ierland, Spanje, Portugal, de Balkan en Zuid-Amerika. Robeco Zomerconcerten met Carel Kraayenhof, Sexteto Canyengue en Sebastiaan van Delft e.a. 20:15 Vanaf € 25,50

MELKWEG

HEINEKEN MUSIC HALL

Ratatat

Van een onheilspellend science fiction verhaal uit 1898 tot een waar multimediaal spektakel. 20:00 Uitverkocht

Muzikanten uit de meest uiteenlopende muziekstromingen. Fusion, pop, punk, ska, hardrock, indie, world en latin. 20:00 € 6,-

CASABLANCA MUZIEK

Open jam sessie. 22:00

The War Of The Worlds

Brand in Bitterzoet

CONCERTGEBOUW

BOURBON STREET

Wereldpodium

Latijns-Amerikaanse livemuziek

BOURBON STREET

Wednesday Night Live

Anthrax

Legendarische trashmetal. Ook met God Forbid, DevilDriver en August Burns Red. 18:00 € 25,MELKWEG

Rockband uit Brooklyn. Synthesizers en elektrische gitaren verliezen grandioos van de funky beats. 21:00 € 11,-

Succesvol trash-duo. Met later op de avond dj Rini Latex. 23:00 Gratis PARADISO

The XX

SKEK

Burlesque & vintage jazz, swing & soul sounds uit de 20’s, 30’s, 40’s & 50’s. Met dj magnetron. 20:00 Gratis

Solo & Symfonisch

The Dust

do 2 juli DE BADCUYP

BITTERZOET

Elke woensdag live blues en rock. 22:00

PACIFIC PARC

Latin, rock en popjam. 22:30 Gratis

Stan’s Jam

wo 1 juli

Micky Llewellyn

MKM!

Tamelijk onderkoelde klanken met minimale arrangementen en het zelfbewustzijn van heb ik jou daar. 21:00 € 7,-

THE WATERHOLE

In samenwerking met de stichting Patchamama. 21:30 € 8,-

Van een onheilspellend science fiction verhaal uit 1898 tot een waar multimediaal spektakel. 20:00 Uitverkocht

The Bourbon Jam

Wednesday Night Live @ Supperclub!

Heerlijke blues en rock jam. 22:30 Gratis

BOURBON STREET

Fabiana Dammers

Eddie Kowalczyk

MELKWEG

Ozomatli

Een crossover tussen latin, hiphop, salsa, reggae en funk, voornamelijk met politiek geladen boodschap. 21:00 € 18,-

advertentie

Artis ZOOmeravonden Elke zaterdagavond geopend tot zonsondergang

MUZIEK

AGENDA

Jesus price super rahb

Bluesy roots singer-songwriter. 22:00 STANISLAVSKI

Nieuw Amsterdam Live

Grappige, serieuze en ontroerende voordrachten door bekende auteurs en aanstormend talent. Met Thomas van Aalten, Elke Geurts, Janneke van der Horst en Thijs de Boer. 17:00-18:30 Gratis THE WATERHOLE

4 juli ZOOmeravond voor Singles Speelman & Speelman

Gus Genser

Rock jam met de ex-drummer van Herman Brood. 22:45 WESTERPARK

11 juli

Joss Stone & Jason Mraz

El Pino & the Volunteers

vr 3 juli

18 juli

Beiden artiesten hebben een geheel eigen sound. Met Priscilla Ahn. 19:30 € 45,-

AMSTELHAVEN

Summer Night Sessions Jij kan chillen op het terras, dan zorgt de dj voor de lekkerste hits. 20:00-22:00 Gratis

Lee Mason

CASABLANCA MUZIEK

25 juli

Coverband met muziek uit de 80’s en 90’s. 20:30

Robin Block

The Bottom Line

DE HEEREN VAN AEMSTEL

Supergroover

Superswingende funky en groovy soulshow. 22:30 € 6,VAN GOGH MUSEUM

1 augustus Lucky Fonz III

Dj Dirkson

Reis door een te visualiseren geluidszone. 18:30 HEINEKEN MUSIC HALL

Fris

Alcohol vrij jeugdfeest. XXL met Vato Gonzalez. 18:30 € 15,MALOE MELO

JP Strinx Band

Lekkere muziek. Met Dee Dee Bombitas. 22:00

Kijk voor het volledige programma op artis.nl | 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p36.indd 37

NL20 | 37

22-06-2009 15:31:19


weekendje w

als muziek in d

CONCERT BY THE SEA BOULEVARD SCHEVENINGEN 28 JUNI DORP / HAVEN / STRAND

SCHEVENINGENDEN HAAG

scheveningendenhaag.com NL20_13p36.indd 38 adv concertbysea NL_DEF.indd 1-2

22-06-2009 15:31:29


e weg?

n de oren!

Zondag 28 juni 2009 presenteert de Adama Zijlstra Stichting alweer de 9e editie van het Holland Casino Concert by the Sea. Kom gratis genieten van: 20.30 uur Spetterende opening met Belle Perez! 21.00 uur De 3 Baritons Ernst DaniĂŤl Smid, Henk Poort en Marco Bakker met het Lâ&#x20AC;&#x2122;Orchestra Particolare o.l.v. Maurice Luttikhuis Kijk voor meer informatie of exclusieve kaarten voor het vip-terras van het Steigenberger Kurhaus Hotel op www.concertbythesea.nl.

NL20_13p36.indd 39

22-06-2009 15:31:37 17-06-09 17:08


MUZIEK

MUZIEK Pop enzo vr 3 juli MELKWEG

Nouvelle Vague Zie uitgelicht. 21:00 € 20,OCCII

MKM!

Met optredens van diverse bands. Met Ketacore. 22:00-04:00 € 6,PACIFIC PARC

The Dust

Succesvol trash-duo. Met later op de avond dj’s Betty & Billy. 23:00 Gratis

za 4 juli AMSTELHAVEN

Summer Night Sessions Jij kan chillen op het terras, dan zorgt de dj voor de lekkerste hits. 20:00-22:00 Gratis ARTIS

Artis ZOOmeravonden Bijzondere optredens, unieke kijkjes achter de schermen, theatervoorstellingen en meer tot de zon onder is. Met Speelman & Speelman en De Stemming. 18:00 CONCERTGEBOUW

Solo & Symfonisch

SKEK

MELKWEG

Indie popduo. 22:00

Sinds 1978 één van de toonaangevende punkbands ter wereld. Met The Bones en Durango Riot. 19:30 Uitverkocht

Lucky Bastards THE WATERHOLE

G.S.I.

Heerlijk avondje muziek. Met Shawn Harvey and the B57. 21:00 WESTERPARK

Lenny Kravitz

Na bijna twintig jaar carrière is Lenny Kravitz nog steeds zijn muziekkracht niet kwijt. Met Les Chevals. 20:00 € 59,zo 5 juli DE BADCUYP

De Flying Zucchini’s

Social Distortion

Zanger, pianist, componist, arrangeur en producer. 20:30 € 47,50

Het is weer tijd voor prachtige geluiden. Lustrumconcert. 20:15 MUZIEKTHEATER STOPERA

Experimenteel indie kwartet. 22:15 € 10,-

Vierhonderd figuranten schreeuwen om Carmens bloed in een van de beroemdste opera’s aller tijden. Holland Festival. 19:30 Uitverkocht

Portugal The Man

TRICKY THEATER

Tricky Sessions on Monday

HEINEKEN MUSIC HALL

Naar aanleiding van de succesvolle release van zijn langverwachte album ‘Nu’. 19:30-22:00 € 15,-

Alweer ruim 25 jaar maakt De Dijk uit Amsterdam een goede mix van soul, blues en rock. 20:15 € 29,50

EETCAFÉ LANGENDIJK

Alle soorten muziek en bands zijn welkom. 22:00 Gratis

Gipsymuziek en swingen. 16:30 Gratis

di 7 juli

PARADISO

MALOE MELO

HEINEKEN MUSIC HALL

Soulzanger, componist en producer. 21:30 € 18,-

Soul Night. 21:00

De ‘boy wonder’ van de R&B treedt op, met liveband. 20:00 € 47,50

Neerlands bekendste saxofonist. Grofkorrelig tenorgeluid kenmerkt zijn sound. 21:00

The Pedro Delgados

NOORDERLICHTCAFÉ

HEINEKEN MUSIC HALL

Thema avond ter ondersteuning van ‘Kriterion Sarajevo’. 22:00

Hillbilly bluegrass uit Amsterdam. Over ‘t IJ-festival met na het optreden dj Poly Esta. 22:00

Rock, blues & jazz. 19:30 Uitverkocht

THE WATERHOLE

OCCII

Drie getalenteerde mannen, een computer, instrumenten en een goedkope microfoon. Over ‘t IJ-festival met na het optreden dj Elfje. 22:00

Van The Police tot Pink Floyd. Met Poodle Divine. 21:00

Elke keer weer iets nieuws. Met Tuomari Nurmio, Bucket Boyz en Polka Madre. 21:30 € 5,-

Nu Jim Live

Leon Ware

SKEK

Balkan

Continental Breakfast

WESTERPARK

Simply Red

De uit Manchester afkomstige band rond Mick Hucknall. Met Boris. 20:00 € 49,-

De Dijk

Juice Box

NOORDERLICHTCAFÉ

Verscheidene bands

PACIFIC PARC

The Dust

Succesvol trash-duo. Met live Two Way Radio en later dj Tipitina. 23:00 Gratis

WINSTON KINGDOM

RUIGOORD, RUIGOORD

De beste (inter)nationale underground bands. Met The Ankers en Bring Your Sista. 21:00-23:00 € 5,-

Avondvullend Spaans programma met maaltijd van de beroemde Belgische kok Peter Praline. Met dj Witte Aap. 20:00 € 15,-

Live!

Soiree Familiale

EDEL

Pop Sunday

Jazz, soul, funk en oude filmklassiekers op groot scherm. Met Bergman, Charlie Crown, Edgarage e.a. 15:00 Gratis

Gipsy swingers Ne-Yo

Cool Genius

CAFÉ PAKHUIS WILHELMINA

Wildwest Coniferen

Easytune, balkansurf, woestijnrock, exotic tikitainment en heroïsche westerntunes. 17:00 Gratis

CASABLANCA MUZIEK

Hans Dulfer

Dave Matthews Band NOORDERLICHTCAFÉ

El Pino and the Volunteers

Rotterdamse band met frontman David Pino. Over ‘t IJ-festival met na het optreden dj Dub Tuan. 22:00 PARADISO

Young jeezy

Een serie rond de piano met solisten en ensembles uit hedendaagse gecomponeerde en geïmproviseerde muziek. Met Carte Blanche à Sebastian Schunke Berlin Quartet. 20:00 € 7,PIANOLA MUSEUM

Tangoconcert

Tangozanger Juan Carlos Tajes en pianist Wim Warman presenteren een verrassende artiest uit de tangowereld. Met Radboud Post. 20:30 € 12,50 za 27 juni BAGAGEHAL LOODS 6

Tintelingen 3

Surrealistische reis door de onderwereld. Gegarandeerd rillingen over je ruggegraat. 20:00 € 12,50 CONCERTGEBOUW

Robeco Summer Night

TIP

Een sprankelend en kleurrijk openingsconcert door bijzondere gasten. Zomer Classics met het Koninklijk Concertgebouworkest, Wende Snijders, Charles Hazlewood en Eric Vloeimans. 20:15 Vanaf € 34,-

TRICKY THEATER

Lazy sunny afternoon. Van chillen, massages en ice-cream op het dek tot dansen, dj’s en cocktails in de bar. 16:00-24:00 € 10,-

Genieten van een internationale sfeer. 20:30 Gratis

DOMINICUSKERK

THE WATERHOLE

Een laagdrempelig koor, waarin het plezier in muziek maken voorop staat. The Armed Man: A Mass For Peace, Karl Jenkins. 20:15 € 13,-

BOAT!

WESTERPARK

Anouk

De Haagse zangeres brak in 1996 door met haar single Nobody’s Wife. Met Kyteman. 20:00 Uitverkocht ma 6 juli HEINEKEN MUSIC HALL

Crosby, Stills & Nash

Amerikaanse band. 20:00 Uitverkocht

NL20_13p36.indd 40

Rory’s-Open-Mike-Night

Pianolab

SUPPERCLUB CRUISE

Elke zondag de leukste artiesten en optredens. Met Musiex, Jenny Lane, Moon Baker, L’dia en meer. 15:00

40 | NL20

THE WATERHOLE

vr 26 juni GOETHE INSTITUT

Singer-songwriters en bands. Met dj Paulos. 16:00 Gratis

High Tea

Muziek

De Franse popgroep die de wereld veroverde met hun jazzy bossa nova covers van (post) punk en new wave klassiekers, is terug met een nieuw album en bijbehorende tour. Dat het Caraïbisch bossanova jazz jasje inmiddels is verruild voor Amerikaanse country en bluegrass mag de pret niet drukken. Op hun nieuwe album NV3 neemt de zwoele formatie je mee terug in de tijd van nummers als So Lonely (The Police) en God Saved The Queen (The Sex Pistols). Melkweg, 3 juli (21:00) € 20,-

Jamsessie van singer-songwriters met eerlijk, eigen en orgineel materiaal. Onder leiding van Cindy Peres. 20:30 Gratis

Carmen

Droge, keiharde beats en moddervette bassen zijn de fundering onder de indrukwekkende raps van deze artiest. 21:00 € 29,-

RUIGOORD, RUIGOORD

VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER

Nouvelle Vague

Crea Orkest

PARADISO

PANAMA*

Cool Genius

Open podium voor klassieke amateurmusici. 20:00 Gratis CREA

Brian Wilson

Drie getalenteerde mannen, een computer, instrumenten en een goedkope microfoon. 22:00 Gratis

CAFÉ PAKHUIS WILHELMINA

CREA klassiek

PARADISO

Toegankelijke muziek van uitgelezen solisten, vermaarde dirigenten en orkesten uit binnen- en buitenland. Robeco Zomerconcerten met het Radio Filharmonisch Orkest, Marin Alsop en Enrico Pace. 20:15 Vanaf € 25,50

Muziekcovers, met een knipoog naar kleinkunst en theater. 15:00 Gratis

do 25 juni CREA

Dzuana’s Open Mic

Julius Green’s

Jam night. 22:30-02:30 WINSTON KINGDOM

Yetiforce

Van hiphop naar drum ‘n bass. Met Dax, Patrice, Pharao, Biggsy, Paul Roggendorff en meer. 21:00-03:00 € 5,Klassieke muziek wo 24 juni CONCERTGEBOUW

Lustrumconcert UvAOrkest J.Pzn Sweelinck

Lustrumconcert met een opdrachtcompositie van Maurice Horsthuis en de Vierde symfonie van Anton Bruckner. 20:15 Vanaf € 15,50

DE ENGELSE KERK

Het Nederlands Kodály Koor

o.l.v. Dick Hollander. Werken van o.a.Villa -Lobos, Nees en Krenek. 20:15 € 12,50

Groot Concertkoor Amsterdam

MUZIEKGEBOUW AAN ‘T IJ

Openbare examens

Van Nederlandse Strijkkwartet Academie. 14:00 Gratis STADSSCHOUWBURG AMSTERDAM

Hippolyte et Aricie

De opera vertelt het verhaal van ‘Hippolyte et Aricie’, een verhaal afkomstig uit de klassieke oudheid. 20:00 Vanaf € 20,WAALSE KERK

Hohe Messe

Bachs laatste en meest omvangrijke compositie. 20:15 € 17,50

| WWW.AGENDA.NL |

22-06-2009 15:33:56


zo 28 juni

vr 3 juli

di 7 juli

zo 28 juni

do 2 juli

BAGAGEHAL LOODS 6

CONCERTGEBOUW

CONCERTGEBOUW

CASABLANCA MUZIEK

DE BADCUYP

Zie zaterdag. 14:30 € 12,50

Deze toppers hebben charisma, wonderbaarlijke oren, een visie en zijn buitengewoon muzikaal. Robeco Zomerconcerten met het Philharmonic Ensemble Orchestra Japan e.a. 20:15 Vanaf € 20,50

Blues, ballads, waltz, bebop, swing en funk. 22:00

Een maaltijd met jazzy vibes. Met Hermine Deurloo en David Golek. 20:00 € 4,-

Met dirigent Jussi Jaatinen. Yakult Zaal. 20:15 € 17,50

Deze toppers hebben charisma, wonderbaarlijke oren, een visie en zijn buitengewoon muzikaal. Robeco Zomerconcerten met het Residentie Orkest, Claus Peter Flor en Alisa Weilerstein. 20:15 Vanaf € 25,50

CONCERTGEBOUW

za 4 juli

Tintelingen 3 BEURS VAN BERLAGE

Het Orkest

Zomercoryfeeën

Coryfeeën van dichtbij en ver, met fantastische muziek in hun bagage. Robeco Zomerconcerten met Viktoria Mullova, Pieter Wispelwey en Kristian Bezuidenhout. 20:15 Vanaf € 25,50 MUZIEKTHEATER STOPERA

Carmen

Vierhonderd figuranten schreeuwen om Carmens bloed in een van de beroemdste opera’s aller tijden. Holland Festival. 13:30 Uitverkocht PIANOLA MUSEUM

Koffieconcert

Een gevarieerd programma met gezellige en bijzondere muziek. 12:00 € 8,ROZENHOFJE

Hofjes- & Pleinconcerten

Onder het motto ‘Hofjes- & Pleinconcerten’ zijn er deze zomer een tiental optredens. Met The Amsterdam Chamber Group. 15:00 Gratis VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER

Klassieke muziek

Elke zondag weer de beste artiesten. Met Frederik Graversen en Dutch National Opera Academy. 12:00

Topdirigenten

DE ENGELSE KERK

Concerten in de Engelse kerk Genieten van klassieken noten in de kerk. Orgel en pianorecital door Olja Bu�o. 15:15 Gratis

Topdirigenten

MUZIEKGEBOUW AAN ‘T IJ

Orkest De Volharding

Een concert rond het werk van Nederlands meest vooraanstaande componist Louis Andriessen. 20:30 € 18,50

zo 5 juli

Jazz wo 24 juni

CONCERTGEBOUW

BIMHUIS

Deze toppers hebben charisma, wonderbaarlijke oren, een visie en zijn buitengewoon muzikaal. Robeco Zomerconcerten met De Koninklijke Filharmonie van Vlaanderen en Philippe Herreweghe. 20:15 Vanaf € 25,50

Jong jazztalent met vijf ensembles en twee big bands. Met Peter Guidi, Jazzfocus Big Band en Jazz Juniors. 20:00 Gratis

Topdirigenten

MUZIEKGEBOUW AAN ‘T IJ

Omar Khayyám

Zijn teksten worden door velen tot het soefisme gerekend, een mystieke stroming binnen de islam. Door het Nederlands Kamerkoor. 20:30 € 23,VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER

Klassieke muziek

Elke zondag weer de beste artiesten. Met Esther Kuiper & Peter van de Kamp en Farkas Quintet. 12:00 ma 6 juli

Muziekschool Amsterdam - Jazz

CASABLANCA MUZIEK

West End big band

Spetterende swing en dansbare jazz. 20:30 Gratis ODEON

Dine & Jazz

Toegankelijke jazzoptredens. Met René van Beeck. 20:00 Gratis STUDIO K

Jazz in /K

Maandelijkse jazzsessie. Met Jesse van Ruller e.a. 22:00 Gratis

CONCERTGEBOUW

TRICKY THEATER

Bachs laatste en meest omvangrijke compositie. 15:15 € 17,50

Onvergetelijke meesterwerken. Robeco Zomerconcerten met o.a. Stichting Opera Zuid, Het Brabants Orkest en Ivan Anguélov. 19:30 Vanaf € 34,-

Jazzmuziek op de theaterboot. 22:00 Gratis

ma 29 juni

MUZIEKTHEATER STOPERA

WAALSE KERK

Hohe Messe

CONCERTGEBOUW

Concertinleiding

Een inleiding op Mozarts opera ‘Die Entführung aus dem Serail’. Robeco Zomerconcerten. 18:00 Gratis CONCERTGEBOUW

Opera

Onvergetelijke meesterwerken. Robeco Zomerconcerten met o.a. Zomeropera Alden Biesen, Koen Kessels, Frank van Laecke en Joëlle Meerbergen. 19:30 Vanaf € 34,di 30 juni MUZIEKTHEATER STOPERA

Carmen

Vierhonderd figuranten schreeuwen om Carmens bloed in een van de beroemdste opera’s aller tijden. Holland Festival. 13:30 Uitverkocht do 2 juli CONCERTGEBOUW

Zomercoryfeeën

Coryfeeën van dichtbij en ver, met fantastische muziek in hun bagage. Robeco Zomerconcerten met het Koninklijk Concertgebouworkest, Jerzy Semkow en Rafal Blechacz. 20:15 Vanaf € 34,-

Opera

Carmen

Vierhonderd figuranten schreeuwen om Carmens bloed in een van de beroemdste opera’s aller tijden. 19:30 Uitverkocht

Jazz on the magic boat

Rinus Groeneveld

DANTE

AnDante Live

A touch of jazz en pop. Met Wolfgang Maiwald trio. 20:00 Gratis EETCAFÉ LANGENDIJK

Reinier Voet & Pigalle44 Django’s Jazz, maar met een twist: Bebop met een gypsy randje. 16:30 Gratis PROEF ETEN EN DRINKEN

Proefjazz

Een podium voor en door jong jazztalent. 17:00 ma 29 juni CASABLANCA MUZIEK

Biggles big band

Grote jazzband bestaande uit negen muzikanten. 21:00 THE OLD QUARTER

Old Quarter Jazz Session Live jazz concerten en jamsessies. 21:00-01:00 Gratis di 30 juni DE BADCUYP

Vocal Session

Voor consevatoriumstudenten, professionele vocalisten en serieuze amateurs. O.l.v. Mark Zandveld, met Deborah J. Carter. 21:00 € 4,BIMHUIS

Workshop & Session

Cuyp-diner concert

vr 3 juli BIMHUIS

The New Impulse

TIP

Dit kwintet heeft een neus voor de betere hardbop en vertaalt deze virtuoze stijl uit de jaren vijftig naar het heden. Met Owen Hart Jr. 20:30 € 15,CONCERTGEBOUW

Robeco Jazzcafé

Heerlijk ontspannen luisteren naar jazz, onder het genot van een lekker drankje. Robeco Zomerconcerten met Rik Mol, Sven Figee, Marius Beets en Eric Hoeke. Ook om 21:00 uur. 19:00 € 15,za 4 juli BIMHUIS

Simon Nabatov

Van oorsprong Russische pianist. Ontwikkelde zich in New York en later in Keulen tot eenmansorkest. Plays Herbie Nichols. 20:30 € 15,zo 5 juli DE BADCUYP

Jazzsessie

Jazzmuzikanten. o.l.v. Faroek Abdoelrahman en Dennis W. Thompson II. 14:30 Gratis DE BADCUYP

Aura’s Living Room

Singer-songwriter met jazz- en Indiase invloeden. 21:00 € 5,-

Alle instrumenten zijn welkom. Workshop o.l.v. Arnold Dooyeweerd en session i.s.m. Conservatorium van Amsterdam. 20:00 Gratis

CASABLANCA MUZIEK

BIMHUIS

CASABLANCA MUZIEK

PROEF ETEN EN DRINKEN

De jonge altsaxofonist is terug in Nederland voor een kort tournee met zijn New Yorkse ritmesectie. 20:30 € 15,-

Deze jazz staat als een huis. 21:00

Een podium voor en door jong jazztalent. 17:00

do 25 juni

Ben van Gelder trio

CASABLANCA MUZIEK

Bucket Bigband

Casa Jazz wo 1 juli DE BADCUYP

Ruben Hein en band

Swingen op jazzy klanken. 20:30

Zanger en pianist met eigen band. 21:30 € 8,-

vr 26 juni

BIMHUIS

BIMHUIS

Yuri Honing

Deze saxofonist mixt jazz met pop, klassiek, Arabische muziek en elektronica. Cd-presentatie Phase Five met Floris, David Pino, Leine, Janne Schra en meer. 20:30 € 16,-

Hamilton de Holanda Quintet

Braziliaans getinte jazzfusion. Een van de grootste bandolim-virtuozen aller tijden. 20:30 € 20,CASABLANCA MUZIEK

Wouter Kiers Quartet

DjaFu

Jazz, funk en soul. 20:30

Tenorsaxofonist Wouter Kiers is een bekende verschijning in de Nederlandse muziekwereld. 21:00

za 27 juni

ODEON

CASABLANCA MUZIEK

BIMHUIS

Royal Improvisers Orchestra

Internationale musici met uiteenlopende muzikale achtergronden, van barok tot noise-rock. Met Steve Beresford en Han Bennink. 20:30 € 15,-

MUZIEK

AGENDA

Trio Vet

Jazzy sounds met op drums John Engels. 21:00

Proefjazz ma 6 juli

CASABLANCA MUZIEK

Casa Jazz

Deze jazz staat als een huis. 21:00 di 7 juli MEERVAART

Hans Teeuwen zingt

Hij zingt en wordt begeleid door jonge Nederlandse jazzmusici. 20:30 € 16,50

advertentie

Dine & Jazz

Toegankelijke jazzoptredens. Met René van Beeck. 20:00 Gratis TRICKY THEATER

Open Stage JazzJam

Open podium voor jazzmuzikanten. 22:00 Gratis

FINALE�STADSSPELEN AMSTERDAMDAG

ZONDAG 28 JUNI 2009 DE DAM

StadsSpelen.nl | 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p36.indd 41

NL20 | 41

22-06-2009 15:34:01


Het grootste minifestival. Van avantgarde, chiptune, breakbeat, rauwe electro, tot techno, disco, new wave en Franse house. Met Bluefish, The Heykids Dj’s, Magpie, The Secret Love Parade en meer. Studio K 27 juni 22:00-04:00 € 9,98

NACHT

Cinedans

Een wezenlijke synthese tussen twee verschillende media: dans en cinematografie. Zie www.agenda.nl. Diverse locaties Amsterdam 1 juli t/m 11 juli Vanaf € 6,-

Eindwerk AHK

Muziek, theater en expo’s van honderden afstuderende studenten aan de AHK. Zie www.agenda.nl. Diverse locaties Amsterdam t/m 26 augustus

Gay & Lesbian Summer Tour

A whole lot of love tijdens filmfestival over mannen-en vrouwenliefde. Zie www.agenda.nl. Met Chuecatown. Rialto Filmtheater 26 juni t/m 28 juni

Holland Festival 2009

De mooiste opera, dans, muziek en theatervoorstellingen. Zie www.agenda.nl. Diverse locaties Amsterdam t/m 28 juni

ITs Festival

Het nieuwe theatertalent uit binnenen buitenland komt de Amsterdamse binnenstad overspoelen. Zie www.agenda.nl. Diverse locaties Amsterdam t/m 27 juni

Julidans

Hét dansfestival op Hollandsche bodem. Spot befaamde choreografen en nieuw talent. Check www. agenda.nl. Diverse locaties Amsterdam 1 juli t/m 11 juli Vanaf € 5,-

Juni Kunstmaand

Expo’s en andere festiviteiten in de Baarsjes. Zie ook www.agenda.nl. Diverse locaties Amsterdam t/m 30 juni

Kick the Bucket

Een wild om zich heen swingende knalpot van rauwe Europeana. Van globalbeats en electropunk tot techno. Met o.a. dj’s Mulat, MPS Pilot, Thomas, Bone, Jah Depender, Parttime Warrior en live De Beatzers en Bucket Boyz. ADM 3 juli 19:00-06:00 € 20,-

LatinVillage Festival

Het grootste latin feest van Europa. Met o.a. Scottie B, DJ Chus, Mastiksoul, Antoine Clamaran en D-Rashid. Recreatieterrein Spaarnwoude, Halfweg 28 juni 11:00-23:00 € 36,75

Live at Westerpark 2009

Zie voor meer info www.agenda.nl. Met Priscilla Ahn, Jason Mraz & Joss Stone. Westerpark 2 juli t/m 5 juli 19:30 € 45,-

42 | NL20

NL20_13p36.indd 42

DE TRAPPIST

DANSEN BIJ JANSEN

Club & house: bijna weekend. 21:00 Gratis

Met dj Mischa Global. 23:00-04:00 € 5,-

Breek de Week

THE GETAWAY

Dj’s in The Getaway BEELD: BEN VAN DUIN

FESTIVAL

FESTIVAL

/K met Peren

Talentvolle dj’s verzorgen electronische beats. Met dj’s Kisakye, Tale Meester en Maurice Staffhorst. 21:00 KASHMIR LOUNGE

Dj’s in Kashmir Lounge

Wiek

Over het IJ Festival

Begin juli worden de oevers van het IJ overspoeld door cultureel talent. Het zomerse locatietheaterfestival presenteert ons elf dagen lang groot- en kleinschalige spektakelvoorstellingen. Dit jaar stap je samen met Ilay den Boer en zijn oma op de bus waar oma van 1943 tot 1948 in leefde en de vlucht vanuit Litouwen naar Israël mee maakte. Geniet je van drie danseressen in gevecht met een wiek van Boukje Schweigman (foto). Of reis je liggend door de zeven kleuren van het spectrum in de ervaringsruimte in de tunnel achter het CS. Pak de pond Over het IJ. Diverse locaties Amsterdam, 2 t/m 12 juli Vanaf € 2,-

Muziek & Meer Festival

Relaxen aan het water op groovy jazz en dance. Check ook www.agenda.nl. Recreatieterrein Spaarnwoude, Halfweg 4 juli € 25,-

Net uit het IJ

De inbreng en creativiteit van IJburgers staat centraal. Zie www.agenda.nl. IJburg Haven 27 juni 09:00-23:30 Gratis

Over het IJ Festival

Spectaculair theater, fijne muziek en de zilte wind door je haren. Zie www.agenda.nl. Diverse locaties Amsterdam 2 juli t/m 12 juli Vanaf € 2,-

Romantische Muziekweek

Festival voor romantische kamermuziek op authentieke instrumenten. Zie www.agenda.nl. De roep van de natuurhoorn - Werken van Schumann, Czerny en Brahms. Amstelkerk t/m 28 juni 20:30

Sloterplas Festival

Zomaar middenin een vertelling belanden of kijken naar vuurspuwers, het kan allemaal. Zie www.agenda.nl. Met Ceza, Lange Frans & Baas B en meer. Diverse locaties Amsterdam 26 juni t/m 28 juni Vanaf € 2,-

Finale StadsSpelen

Spot nieuw talent in deze Amsterdamse competitie. Dam 28 juni 09:00 Gratis

Taste of Amsterdam

Hét internationale foodie festival dat na Londen, Kaapstad en Sydney nu ook in Amsterdam plaatsvindt. Amstelpark 25 juni t/m 28 juni 12:00-17:30 Vanaf € 15,50

Two Sevens Splash

Jaarlijks reggae en dancehall festival. Met Buju Banton, Bunny Wailer, Etana en Terry Lynn. Melkweg 5 juli 18:00 € 37,50

Undiscovered Music

Een festival met verscheidende artiesten dat dubbelt als eindexamen van het Conservatorium van Amsterdam. Met o.a. Merlijn Nash, Alain Cabanne en Creatures. Studio K t/m 24 juni 18:00 € 5,-

Urban Styles 020

3rd international Future Festival. Zie www.agenda.nl. OT301 26 juni t/m 28 juni 21:30-03:00 € 6,-

Een festival gewijd aan nieuwe elektronische muziek. Experimenten in bass & beats. Zie www.agenda.nl. Diverse locaties Amsterdam 1 juli t/m 3 juli

TIP

Zomerfestival Zuidoost

Twee weken lang: circus, theater, beeldende kunst, muziek en dans. Zie www.agenda.nl. Bijlmer Parktheater, Amsterdam Zuidoost 7 juli t/m 17 juli 12:00 Gratis

NACHT wo 24 juni

CASABLANCA MUZIEK

Dansen en zingen

Lekker swingen en zingen. 23:00 CAFÉ COX

Late Night Live

Spetterende, groovende LIVE Soul, Funk en Jazz. Met Xander Vrienten & Co. 22:00-03:00 € 2,DANSEN BIJ JANSEN

Sacca Sacca

Dansavondje. Met dj Trunks. 23:00-04:00 € 2,-

ESCAPE LOUNGE CLUB

Rembrandt House Mob Een swingende clubavond. Met dj’s Bobby Mash, Didier Stijn e.a. 20:00-03:00 Gratis THE GETAWAY

Dj’s in The Getaway

Jazzy lounge, hiphop, funky disco en veel meer. Met 4way. 21:00-01:00 Gratis

Talentvolle dj’s verzorgen electronische beats. Cocktail Club met Brent Roozendaal en Esther Duijn. 21:00

KORSAKOFF

CLUB HOME

Indie, pop, rock, rock’n’roll, ska en electronic. Met dj Pd Gvd. 23:00-03:00 Gratis

Lekker sappig. Met dj’s Irwan, Flava, San Diego en Mc Icemann. 23:00-04:00 € 10,-

We dance

Juice

JANTJES VERJAARDAG

De Woensdag Sessies

Jantjes Hollandse Hitwinkel

CAFÉ PAKHUIS WILHELMINA

JIMMY WOO

Live. Met John Hayes, Barend Courbois en meer. 21:00 € 5,-

Dikke dj’s brengen hun skills naar de draaitafels. Kom dansen en sjansen op de harde platen. Met Mike & The Freshest Kidz en MC Grappenmaker. 23:00-03:00 € 10,-

CLUB NL

Midden in de week uit je dak gaan op techno, minimal, house en zoveel meer. Met dj’s Marcus Gehring & Bloem. 22:00

T.I.M. Fresh Super Sessies

PARADISO

Nacht van The Beatles vs. The Rolling Stones Het Parool presenteert een gezellige Rolling Stones/Beatles avond. 21:00 € 30,PARADISO

Viral Radio Festival

Bier voor een euro

Classic Noodlanding! Dansnacht op alternatieve hits. 23:30 € 6,STUDIO 80

Katapult

Electro & Pop. Ruiger & vuiger. Met The Heykids DJs. 23:00 € 5,SUZY WONG

Ride tha pumami

Newest & freshest dj’s en creatives. 20:00-01:00 Gratis do 25 juni BITTERZOET

Bananas

Thinking outside the box. 22:00 € 5,CANVAS OP DE 7E

Koffietijd dj team

Lekker sjansen en dansen op Hollandse kneiters. Met dj Marlon. 22:00-04:00 Gratis

Johnny Hoes in dé tent

KASHMIR LOUNGE

Dj’s in Kashmir Lounge Jazzy lounge, hiphop, funky disco en veel meer. Met dj Roland. 21:00-01:00 Gratis KORSAKOFF

Trancending

Goa-, progressive en full-on trance. Met Misc. dj’s. 22:00-04:00 Donatie KORSAKOFF

Out of Control

Alternative, indie, pop, punk, rock, dance, electronics. Met dj Run Paint Run. 23:30-04:00 Gratis THE MANSION

Mansion Thursdays

Hapjes met een side van funky deephouse. Met Angelo D’Onorio. 18:00-01:00 Gratis MELKWEG

Klinch

CASABLANCA MUZIEK

Clubavond vol progressieve, elektronische dansmuziek. E.N.X.S. Animal Language labelnight met Rex the Dog, Serge Santiago, Mason en Tron. 23:30 € 10,-

Lekker swingen en zingen. 23:00

DE NIEUWE ANITA

CLUBUP

Grappige, mooie, vernieuwende en herkenbare korte films uit de hele wereld verzameld in een avondvullend feest. 20:00 € 2,50

Clubavond. Met Café Napolitana aka dj Ventilator. 20:00

Dansen en zingen PopUp

Clubavond. House of Dolls met Mr. Wix, Job de Wit & special guests. 23:00-04:00 € 5,CAFÉ COX

Late Night Live

Spetterende, groovende LIVE Soul, Funk en Jazz. Met Rob Veugelaers & Friends. 22:00-03:00 € 2,-

QuickFlick Amsterdam

CLUB NL

TechLAB

Met Steve Mamman. 22:00-03:00

| WWW.AGENDA.NL |

22-06-2009 15:34:09


Pacific Parc

bitterZoet

KorsaKoff

Talentvolle dj’s verzorgen de beste beats. Met dj Paloma. 23:00 Gratis

Knallen in je favoriete filiaal met dikke dans in de uitverkoop. Met Super Phil, Super Leroy & Super de Boer. 23:00 € 7,50

Indie, electro, wave, rock, ebm en industrial. Met dj’s Data & Black Nr1. 23:30-04:00 Gratis

Dj’s in Pacific Parc

Panama*

Diesl

Supermarkt

Brandstof voor je weekend! Mixes van eclectic, house, hiphop, classics en zelfs harde rock komen voorbij. Met Desperado’s, Flexican, Flava en meer. 23:00-03:00 € 10,-

canvas oP de 7e

Paradiso

casablanca muZieK

Deze studentenvereniging sluit het studiejaar af met een Arabisch feest. 20:00-02:00 € 7,50

Lekker swingen en zingen. 20:00

Asafier

Paradiso

Noodlanding!

Dansnacht met alternatieve hits. 23:30 € 8,-

La Famiglia @ Canvas

Verschillende dj’s draaien op grote hoogte. FORMULE 1. Met Housetree, Cenk Unis en meer. 22:00 € 8,-

Dansen en zingen clubuP

PETRA

Petra!? Petra is een baas. Petra keek en zag dat het goed was. Met Steven de Peven, Aardvarck en Cinnaman. 22:00-04:00 € 7,-

studio 80

café cox

Lekkere house-avond. Met Ille Bitch, Julien Chaptal en Steady Douglas. 23:00 € 6,-

Spetterende, groovende LIVE Soul, Funk en Jazz. 22:00-04:00 € 3,-

Wknd

sugar factory

Miko Loves

Audiovisueel spektakel met sounds van house tot techno. Piekup met dj’s Hilbert Stoon, Tim Wolff, Flowing en vj S_loop. 23:30-05:00 € 8,50 the Zebra

Spinspinsugar

Clubavond. Met Flex-a-tone, Vader, Mike Latina en meer. 23:00-03:00 € 10,trouw

Vinyl People

Late Night Live

dansen bij jansen

Black is beautiful

Dansavondje. Met dj Rob Zwart. 23:00-05:00 € 5,edel

Edel borrelt

Gezellige hits uit de oude doos maar ook van nu. Dance, classics, pop, jazz, hiphop en meer. Met dj’s Rogor & Kevin. 21:30 Gratis escaPe lounge club

Rembrandt House Mob

Clubavond. Met dj’s Manuel Tur, Dplay en Boris Werner. 22:00 € 10,-

Een swingende clubavond. Met dj’s Bobby Mash, Didier Stijn e.a. 20:00-03:00 Gratis

vr 26 juni

flex bar

club 8

Ome Ko Productie

Club 8, Parool, TWSTD, iedereen doet t met elkaar. Met Wannabeastar, Estaw, Arjuna Schiks en meer. 23:00-06:00 € 7,50 amstelhaven

Intothegroove

Lekker fout dansen op soul, funk, disco en de lekkerste 70’s, 80’s en 90’s hits. 22:00 Gratis hotel arena

Oysters, Bubbles & Cocktails

Begin je weekend sexy met oesters, bubbels en cocktails. Met dj Sir Splendid. 18:00 Gratis hotel arena

Mengelmoes

Gooi alle remmen los voor het ultieme vrijdagavond gevoel. Met dj’s De Smaakmaker, Sir Splendid en meer. 23:00-04:00 € 13,-

Hard!

Fidget, rave, electro, bloghouse en nog veel meer. Met Guns N Bombs, Jen Lasher en meer. 23:00-05:00 € 9,the getaway

melKweg

Klinch

Gewoon Vrijdag

Een goed begin van je weekend. 22:30-05:30 € 5,Kashmir lounge

Dj’s in Kashmir Lounge

Jazzy lounge, hiphop, funky disco en veel meer. Euforic Electronic met dj Rossa. 22:00-03:00 Gratis KorsaKoff

Fok Stijl

Funk, soul, rock, hiphop, classics, drum and bass, reggae, dancehall, indie, dance, jazz... Met dj Trailertrash en live de Sleurhuthonden. 22:00-04:00 € 4,-

SPECIAL 3 HRS SET! STEFANO RICHETTA WWW.EXPREZZ.INFO PLAYROOM

Clubavond vol progressieve, elektronische dansmuziek. Conflict met dj Zinc, Guerilla Speakerz, Henzel & Disco Nova, Hozzel’em aka Brutuzz & Akkachar. 23:00 € 12,-

WOUTER DE MOOR WHEN HARRY MET SALLY PLUS

melKweg

TESS IS MORE

The Basement

Urban dansfeest. Ladies Night met dj’s Goodfellas, MBA, Abstract, Qlick en meer. 24:00 € 16,mP3

Prepare 2 Unload

Van dampende rock tot Amsterdamse bluf. 23:00 € 3,-

AANVANG 23:00 - 05:00 UUR

PRESALE 12,- DOORPRICE 15.INFO & TICKETS WWW.EXPREZZ.INFO (PLUS ALL FREE RECORD SHOPS)

ZATERDAG 4 JULI CLUB HOME WAGENSTRAAT 3 - AMSTERDAM

©

INFO@CLUBHOME.NL WWW.CLUBHOME.NL

club nl

Body Condition

House, tech-house, minimal, techno en electro zijn de sleutelwoorden voor een goede work-out. Met dj’s Jesse Voorn, Jelle Kuipers e.a. 22:00 odeon

Terug Naar Toen

Een oergezellige avond met vele 80`s en 90`s hits. 2-jarig bestaan. Met dj’s Gino Christiano, Jordy Lopez e.a. 23:00-05:00 € 12,Pacific Parc

De Snaak

Avond vol muziek. 23:00 Panama*

In bed with space

Beleef het ultieme spacegevoel van Ibiza. Met Erick E, Baggi en meer. 23:00-04:00 € 15,-

club home

jantjes verjaardag

SWEDEN

Live funky muziek en disco classics. 18:30-03:00 € 10,-

Dj’s en muzikanten laten je dansen op hun mix van jazz, hiphop, funk, soul, broken beat, house en meer. 21:00 € 12,50

Groove/ techhouse. Met Marc Benjamin en friends. 23:00-04:00 € 12,-

JOEL MULL

3D’ Mansion

Paradiso

All about the Benjamin

MAINROOM

the mansion

Dj’s in The Getaway

Talentvolle dj’s verzorgen electronische beats. Met dj’s Martine, Bart van Rijn e.a. 21:00

advertentie

Da Black-out

Wicked Jazz Sounds

nacht

aGEnDa

CLICK

ZATERDAG

18 JULI 2009 RENATO COHEN (BR) • STEVE RACHMAD REJECTED AKA JORIS VOORN & EDWIN OOSTERWAL • REMY

STARTS 23:00 - 05:00 HRS • ENTREE 15 • TICKETS AT ALL FREE RECORD SHOPS!

TICKETS & INFO WWW.EXPREZZ.INFO

Paradiso

Seen

Vj’s kennen we wel, maar er zijn tegenwoordig ook dvdj’s. Dat wordt dus dansen op muziek én beeld. 24:00-05:00 € 15,the Power Zone

Sexy Bag

Een erotische avond met paaldansers en strippers. Met dj’s Franck, Diego Armando, Smash en meer. 23:00-05:00 € 15,-

WWW.EXPREZZ.INFO

ZATERDAG 1 AUGUSTUS MAIN ROOM SPECIAL 3 HRS SET!

PLAY ROOM

STEFANO RICHETTA ZENDER

AANVANG 23:00 - 05:00 UUR - VOORVERKOOP 12.- DEUR 15.-

INFO & TICKETS WWW.EXPREZZ.INFO (PLUS ALL FREE RECORD SHOPS)

©

CLUB HOME WAGENSTRAAT 3 - AMSTERDAM INFO@CLUBHOME.NL WWW.CLUBHOME.NL

| 24 juni - 7 juli 2009 |

NL20_13p36.indd 43

nl20 | 43

22-06-2009 15:34:15


De OV-chipkaart in Amsterdam

Vanaf 27 augustus kan je als student alleen nog met een Studenten OV-chipkaart in de metro. Vanaf 27 augustus 2009 zijn de strippenkaart en andere papieren vervoerbewijzen niet meer geldig in de Amsterdamse metro. Je hebt hier dan naast je OV-studentenkaart ook je Studenten OV-chipkaart nodig om te reizen. Sta je bij de IB-groep ingeschreven, dan heb je de Studenten OV-chipkaart inmiddels ontvangen. Je moet dan wel een tweede pasfoto hebben ingeleverd bij het ophalen van je OV-studentenkaart. Dit kun je checken op studentenreisbewijs.nl Heb je nog geen tweede pasfoto ingeleverd op het postkantoor? Doe dat dan zo snel mogelijk. Je ontvangt dan alsnog je Studenten OV-chipkaart.

Let op! Je Studenten OV-chipkaart vervangt je OV-studentenkaart nog niet. Je hebt ze dit jaar allebei nodig om te reizen. Reis je alleen met je Studenten OV-chipkaart dan riskeer je een boete.

NL20_Studenten.indd 1

NL20_13p36.indd 44

Heb je je kaart al ontvangen, maar ben je hem kwijtgeraakt. Vraag dan zo snel mogelijk een vervangende kaart aan bij de Klantenservice OV-chipkaart: 0900-0980 (10 eurocent per minuut). Wisselen van week- naar weekendkaart of andersom, kan bij de GVB Tickets & Info servicepunten.

Meer informatie? Voor meer informatie over de OV-chipkaart in Amsterdam kun je terecht op gvb.nl/ov-chipkaart of bij GVB Klantenservice. Of ga langs bij een van de vestigingen van GVB Tickets & Info. Voor landelijke informatie over de OV-chipkaart: www.ov-chipkaart.nl.

19-06-2009 12:04:35

22-06-2009 15:34:22


AGENDA NACHT

CASABLANCA MUZIEK

THE MANSION

RAIN

Lekker swingen en zingen. 20:00

Dit feestje met soulful deephouse en eclectic moet je beléven. Met dj’s Rashaan, Soulboy en de Vivre Band. 21:00-03:00 € 10,-

Rainbow Nights

Het plenst goeie beats. House, dance, tech en meer. Met o.a. Casablanca Connect. 22:00-04:00 € 10, STUDIO 80

Playground

Speelplaats voor dj’s. Met Chymera, Benny Rodrigues, Raymon Hollander en Richard Parker vs Zomar. 23:00 € 12,STUDIO K

Gekkenhuis

Een prettig gestoord hiphop/funk/soul feestje. 22:00 Gratis SUGAR FACTORY

GRA Party

Art and sound event. Met dj’s Dim Browski, Naald & Draad, The Heykids en vj Sjocosjon. 22:00-05:00 € 9,SUPPERCLUB

dj Bastique

Van disco tot deephouse. 22:00-03:00 Gratis

Dansen en zingen CAFÉ COX

Late Night Live

Spetterende, groovende LIVE Soul, Funk en Jazz. Met Celsius dj & livemuzikanten. 22:00-04:00 € 3,DANSEN BIJ JANSEN

Dansen voor kansen

Lekker dansen. Met dj Bernardo. 23:00-05:00 € 5,EDEL

Edel borrelt

Gezellige hits uit de oude doos maar ook van nu. Dance, classics, pop, jazz, hiphop en meer. Met dj Geza. 21:30 Gratis ESCAPE

Framebusters

Knallende clubavond vol house, techhouse, minimal en eclectic. Met dj’s Terry Toner, Raymundo, Tomboy en Mc Pryme. 23:00-05:00 € 15,-

advertentie

Vivre

MELKWEG

Gemengd Zwemmen

Een scherpe underground mix van indie, pop, rock en dance. Classic Material met All Star Fresh, TLM & MC Deams, dj L-Ende en meer. 24:00 € 9,-

Rebel Up! Soundclash

Ondergronds feestje. 22:30-04:00 € 5,PACIFIC PARC

Dj’s in Pacific Parc

Talentvolle dj’s verzorgen de beste beats. Met dj Kruup. 23:00 Gratis

Stap mee in de tijdmachine en dans op de beste hits uit de jaren tachtig en negentig. 22:00-04:00 € 12,50

Clubavond. Met dj’s Jimmy Carris, Benny Vandess e.a. 23:00-04:00 € 12,TROUW

FLEX BAR

THE POWER ZONE

Clubavond. Met Arto Mwambé, Gerd Janson en Olaf Boswijk. 23:00 € 12,-

De betere muziekdeuntjes. Met Beesmunt Soundsystem, Rogerseventytwo & The Walk en meer. 23:00

De lekkerste house en latin house. Met o.a. dj’s Benny Rodrigues en Sidney Samson. 23:00-05:00 € 12,50

za 27 juni CLUB 8

UNK

For fags and slags and hags and bags and straights. Electro, techno, minimal en baile funk. Met Lupe, Vika Kova en Ivan. 23:00-04:00 € 8,AMSTELHAVEN

Grooveservice

Funky house, clubclassics en de meest groovy platen van het moment. Met dj Ollivier en Da-Rule. 22:00 HOTEL ARENA

Hed Kandi

Sexy clubhouse en een unieke sfeer. Sparkling Summer Sessions. 22:00-04:00 € 22,50 BADHUISTHEATER DE BOCHEL

Silvios Secret Sardegna Sand @ Sex Party

Berlusconi weet wel hoe je een feestje moet bouwen. Dans je voeten moe op deze Italiaanse dance party. 22:00 Gratis BITTERZOET

Appletree Nights

Van soul en hiphop to nu-jazz, disco & glitch. Met dj SP, de Reiger & guests. 23:00 € 7,50 CANVAS OP DE 7E

Full Color

Get dressed by Visjuweel. Met dj Wanka, Thomas Robson & special guest. 22:00 € 7,50

Amstereo

THE GETAWAY

Dj’s in The Getaway

Awakenings Afterparty

TIP

Zoetzaligheid

Friends

Billen schudden op oldskool R&B, hiphop en urban. Met o.a. dj’s Goodgrip, Fullscale en E Sonic. 23:00-04:00 € 10,-

CLUB HOME

STUDIO 80

Muziek van je eigen helden. Met o.a. Guerilla Speakerz, Estaw en Elroyvanderley. 23:00-05:00 € 12,-

Minimal, techno en house. Met Livio & Roby, E-Contact LIVE, Olene Kadar en meer. 23:00 € 15,-

Bla Bla

JANTJES VERJAARDAG

SUGAR FACTORY

Feesten bij Jantje. 22:30-05:30 € 5,-

Zie uitgelicht blz. 45. Met dj’s Dan Ghenacia, D’ Julz en meer. 23:00 € 15,-

100 % Jantjes Verjaardag KASHMIR LOUNGE

Dj’s in Kashmir Lounge

Jazzy lounge, hiphop, funky disco en veel meer. Celestial Night Grooves. 22:00-03:00 Gratis

Electronation

Soulful blend of electronic sounds. 22:00-03:00 € 10,-

Alternative, indie, pop, punk, rock, ska, electro, ebm en trance. Met dj Miss Franpire. 23:00-04:00 Gratis

Warm house music & the best classics of the 80’ & 90’s. Met Timothy Watt, Robert Feelgood, Jayh Samson en Funkacize Twins. 23:00 € 12,-

Entourage

DisKors

TROUW

SOCIËTEIT DE KRING

Stevige technobeats. Met Hermannstadt Collective, Bart Skils en Kabale und Liebe. 22:00 € 12,-

Indie, pop, rock’n’roll en classics. Met dj Peter. 23:30-04:00 Gratis

Au10tique

Diepe, melodieuze housemuziek en al haar invloeden: deephouse, space disco, tech house en downtempo. Met Mark Fader, Rutger Docter, Arjuna, Ishtar en meer. 22:30-04:00 € 8,-

koppig!

27th

eclectic, hiphop, house, classics, disco, funk jim aasgier, valerio aka phaleriau, nizzle, abstract, oj system, henzel washinton & disco nova, yab 23.00 – 04.00 hrs - €12,50 @ www.koppigonline.nl & koppigeclectic.hyves.nl

4th

“superfly” by sortie

eclectic & house hitmeister d, burak-d, lker akay, orkun durmaz, eyup & live band “nazar” 23.00 – 04.00 hrs €15,vrouwen tot 00.00 uur gratis www.odeonamsterdam.nl

s i n g e l 4 6 0 a m ste rd a m t e l . 0 2 0 - 5 218 5 5 5 www.odeonamsterdam.nl

TODO TONIGHT

Static

THE WATERHOLE

Funky Pilot

Vernieuwende band. Met Hans Brinker Band. 21:00

JUNE09

TODRINK EVERY FRIDAY OYSTERS, BUBBLES & COCKTAILS TO START YOUR WEEKEND WITH OYSTERS, BUBBLES & COCKTAILS RESIDENT DJ SIR SPLENDID. START 18.00HRS - FREE ENTRANCE

FRI

26 SAT

27

Digital Soul

THE ZEBRA

KORSAKOFF

SATURDAYS

SUPPERCLUB

KORSAKOFF

Club nacht

groovy house dj wiebthroat 23.00 – 04.00 hrs free entrance www.odeonamsterdam.nl

RAIN

Talentvolle dj’s verzorgen electronische beats. I Like Disco Dance. 21:00

Heroes

3rd

odeon invites dj wiebthroat

We all love 80’s and 90’s

Met Adam Beyer, Marco Carola, Mauro Picotto, Paco Osuna & Tim Wolff, Ame, Carlos Valdes en meer. 23:00 € 22,-

Drukpers

t.n.t. terug naar toen – 2-jarig bestaan

PANAMA*

Een swingende clubavond. Met dj’s Bobby Mash, Didier Stijn e.a. 20:00-03:00 Gratis

Rembrandt House Mob

FRIDAYS

80s & 90s knallers! gino christiano, jordy lopez, marcel, d-vario & skez 23.00 – 05.00 hrs - € 12,www.tntprodukties.nl

PARADISO

Le Beat Boutique

june / july 2009 26th

OCCII

ESCAPE LOUNGE CLUB

THE ZEBRA

NACHT

vr 26 juni

FRI

3

FRI

10 SAT

11

MENGELMOES MENGELMOES VAN POP, RAP, HIP-HOP, HOUSE, 80’S 90’S & 00’S DJ’S DE SMAAKMAKER, SIR SPLENDID, DE CHEF & THE BANG BROTHERS. 23.00-04.00 HRS - DOOR €13,- ONLINE PRESALE €11,@ WWW.MENGELMOESPRODUKTIES.NL & PRIMERA

HED KANDI

SPARKLING SUMMER SESSIONS

ANDY NORMAN, WEZ CLARKE & RICKY RIVARO, STEVEN QUARRE, ARTISTS, MISS BUNTY 22.00 - 04.00 HRS - DOOR €22,50 - PRESALE €20,- @ WWW.HEDKANDI.NL & PRIMERA

90’S NOW! DJ’S: GARY GLOBAL, BRUTUS, SUPER DE BOER & JIM AASGIER 23:00 – 04.00 HRS €13,- WWW.NINETIES-NOW.NL

HOLIDAY THE ULTIMATE 80’S & 90’S SUMMER PARTY

JOSHUA WALTER & GINO CHRISTIANO (T.N.T.) 23.00 – 03.00 HRS €10,- WWW.HOTELARENA.NL

XXX AMSTERDAM ROCKS MUSIC – FASHION – LIFESTYLE - CAREERS THE PARTYSQUAD, IRWAN, K-FRESH, WILLIE WARTAAL, MELLY MEL, RISHI ROMERO,NICE ‘N FRESH, MO MC & MC SPYDER 23.00 – 04.00 HRS €8,00 @ WWW.HOTELARENA.NL & PRIMERA WINKELS - DOOR €12,00- WWW.XXXROCKS.NL

‘S-GRAVESANDESTRAAT 51

AMSTERDAM

WWW.HOTELARENA.NL

STANISLAVSKI & NIEUW AMSTERDAM LIVE PRESENTEREN OP DONDERDAG 2 JULI VANAF 17.30 UUR “NIEUW AMSTERDAMS JONG TALENT” THOMAS VAN AALTEN, ELKE GEURTS, JANNEKE VAN DER HORST EN THIJS DE BOER. TOEGANG IS GRATIS

LIVE STANISLAVSKI LEIDSEPLEIN 26 AMSTERDAM WWW.STANISLAVSKI.NL

| 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p36.indd 45

NL20 | 45

22-06-2009 15:34:29


Wanneer de zon hoog aan de hemel staat nemen Erick E en Roog plaats in de DJ booth. Voor drie uur lang is het Amsterdamse Bos hun domein en als hun optreden net zoâ&#x20AC;&#x2122;n succes is als afgelopen jaar zijn ze daar helemaal in hun element. Verwacht geen hitparade maar een volwassen zomerse sound vol house, groove en techhouse zoals alleen de koningen van de Nederlandse club deze kunnen brengen. Genieten gegarandeerd!

NL20_13p36.indd 46

De grote verrassing van deze dag komt uit New Jersey, USA en luistert naar de naam Dennis Ferrer. Als een van de kopstukken van Defected maakte de Amerikaan al naam in Nederland. De laatste tijd draait en produceert hij meer in de techhouse hoek en dus is hij op A day at the park perfect op zijn plaats. Wanneer in de namiddag de zon achter de bomen verdwijnt is Ferrer je man!

A day at the park was e verrassingen afgelopen z keert het festival terug terrein in het Ams Natuurlijk is hier we OudHollandsche gezellig vergeten de beste muz wensen op een zomerse Alles wijst erop dat het wordt om nooit te verget

22-06-2009 15:34:44


he park was een van de grote en afgelopen zomer. Op 25 juli festival terug op een nieuw n het Amsterdamse Bos. is hier weer ruimte voor sche gezelligheid en niet te e beste muziek die je kunt een zomerse dag in het park! erop dat het opnieuw een dag nooit te vergeten!

NL20_13p36.indd 47

Met zijn recent verschenen nieuwe album Heritage toonde 2000 and One aan dat house en techno weer dicht tegen elkaar aan liggen. Het is het zoveelste bewijs dat deze Amsterdammer als geen ander in de gaten heeft wat er leeft op de dansvloer. Of in dit geval in het bos want dat 2000 and One met zijn geweldige live-act de bomen doet schudden staat nu al vast!

Wat valt er nog over V채th te zeggen dat niet al honderd keer gezegd is? De man is een levende legende en staat al jaren bovenaan de top in technoland. Deze zomer beleeft zijn Cocoon avond de tiende succesvolle jaargang op party-eiland Ibiza en er zullen nog vele seizoenen volgen. Sfeermaker, crowdpleaser en bovenal draaier van de meest fantastische platen! Wegens groot succes geprolongeerd op A day at the park!

22-06-2009 15:34:52


NACHT

NACHT za 27 juni

WINSTON KINGDOM

ZAT!

Indie-electro-disco nacht met de verste alternatieve geluiden, die de dansvloer laten zweten to diep in de nacht. Met Zuivere Koffie & Linke Soep. 23:00-04:00 € 5,zo 28 juni

CLUB NL

CLUB NL

KORSAKOFF

JIMMY WOO

Housefeestje van het gelijknamige platenlabel. ‘Watcha Doing’ Release Party. Met o.a. dj Mell Tierra. 22:00

Dames en heren, op maandag mag er ook gedanst worden. Met Fady Ferraye. 22:00-03:00

Indie, pop, rock, rock’n’roll, ska en electronic. Met dj Pd Gvd. 23:00-03:00 Gratis

Dikke dj’s brengen hun skills naar de draaitafels. Kom dansen en sjansen op de harde platen. Met Mike & The Freshest Kidz en MC Grappenmaker. 23:00-03:00 € 10,-

Chega Label Night

Beirut Nights

PACIFIC PARC

SUPPERCLUB

PARADISO

Talentvolle dj’s verzorgen de beste beats. Met dj Kinky. 23:00 Gratis

Thank god it’s monday! Funky, groovy, minimal, electric en house. 20:00-01:00 € 10,-

Dansnacht op alternatieve hits. 23:30 € 6,-

Dj’s in Pacific Parc

Monday

HOTEL ARENA

PARADISO

Salsa, latin house, latin eclectic. Met dj’s D-Rashid, Jeroenski en meer. 18:00-01:00 € 18,50

Wekelijkse dansnacht. 23:30-05:00 € 7,50

CANVAS OP DE 7E

STUDIO 80

Stiekem één van de leukste dj sets van Canvas. Alle cocktails vijf euro. 20:00 Gratis

Salsa Lounge

BITTERZOET

Eindfeest Stadsspelen De strijd is voorbij, dus dansen en sjansen. 20:00

di 30 juni

Zonde!

Sunday Spirit

Techno en house. Met De Man Zonder Schaduw en Mike Ravelli. 22:00 € 7,-

Wicked Jazz Sounds

Clubnight. Met Rednose Distrikt, FS Green & FullCrate en Faina & Frida. 21:00-03:00 € 5,ESCAPE

THE WATERHOLE

Bankhangen is geen optie, sta op en dans. Met dj’s Jean en Frederik Abas. 23:00-05:00 € 15,-

Met een vrouwelijke touch van Joyce en Baukje. 22:30

Are & Be

Shape

ESCAPE LOUNGE CLUB

Rembrandt House Mob Een swingende clubavond. Met dj’s Bobby Mash, Didier Stijn e.a. 20:00-03:00 Gratis JIMMY WOO

Hush Hush

Voor mensen die op maandag wat later kunnen beginnen. Met dj’s Chip Karten, Joshua Walter e.a. 23:00-03:00 € 10,-

Sunday Night Jam

WOODSTOCK 69, BLOEMENDAAL

Electronation

TIP

ZIe uitgelicht. Met dj’s D’Julz, Dan Ghenacia, Terry Toner en Tron. 13:00-24:00 € 7,50 ma 29 juni BITTERZOET

Clapitup!

Van jazz tot hiphop met een vleug soul. Farewell Edition met Carmen Chiles. 20:00 € 7,50

KASHMIR LOUNGE

CANVAS OP DE 7E

Jazzy lounge, hiphop, funky disco en veel meer. Met dj’s Zanzibar en Megalito. 16:00-01:00 Gratis

Vind het beest in je. Met diverse canvas huis dj’s. 19:00 Gratis

Dj’s in Kashmir Lounge

KORSAKOFF

Sunday Sin

Alternative, rock, pop en electro. Met dj Pd Gvd. 23:00-03:00 Gratis

Wibaut Avenue Cocktails

DANSEN BIJ JANSEN

Babes!

SUGAR FACTORY

Dj’s en muzikanten laten je dansen op hun mix van jazz, hiphop, funk, soul, broken beat, house en meer. Met dj’s Mr Speak, Urvinson en meer. 23:00-05:00 € 9,50

CLUBUP

We dance

Horeca Tijger Avond

DANSEN BIJ JANSEN

Uit je naad...

Met dj Nadhem. 23:00-04:00 € 2,-

Dansavondje. Met dj Aiscream. 23:00-04:00 € 2,KASHMIR LOUNGE

Dj’s in Kashmir Lounge Jazzy lounge, hiphop, funky disco en veel meer. Met dj St-mi-Shell. 16:00-01:00 Gratis KORSAKOFF

What is on your mind on tuesdays? Full techno. Met hosts Dexon, Kreed, Jeff Rushin, Ian Thomas en Jurriaan. 21:30-03:00 Gratis OT301

Pingpongbar

Sporten en bier drinken op één avond. 21:00 Gratis wo 1 juli DE BADCUYP

Salsa Danscafé

Naar hartelust dansen op salsamuziek. 22:00 € 3,BITTERZOET

Hip Drop

Bandleden van C-mon & Kypski, Zuco 103 and Lefties Soul Connection nodigen bekende zangers en Mc’s uit. Met The Soul Prophets en Alviz. 21:00 € 5,CASABLANCA MUZIEK

Dansen en zingen

Katapult

Electro & Pop. Ruiger & vuiger. 23:00 € 5,SUZY WONG

Ride tha pumami

Newest & freshest dj’s en creatives. 20:00-01:00 Gratis WINSTON KINGDOM

Winston Rocks!

Alles van AC/DC tot ZZtop. Met The Dreadnoughts & Circle J. en dj Bone. 21:00-03:00 € 5,do 2 juli BITTERZOET

Exodus

Baltimore club, house, electro, favela funk, hiphop en 80’s pop. 22:00 € 5,CANVAS OP DE 7E

In your face

Avond van Dolce & Alex Muller. 21:00 € 4,50

Dansavondje. Met dj Trunks. 23:00-04:00 € 2,DE TRAPPIST

Breek de Week

Club & house: bijna weekend. 21:00 Gratis THE GETAWAY

Dj’s in The Getaway

Talentvolle dj’s verzorgen electronische beats. Chill out Sessions met dj’s ZaVen, Du Jour en Bergen. 21:00

Goa-, progressive en full-on trance. Met Misc. dj’s. 22:00-05:00 Donatie KORSAKOFF

Do Dance

Dansavond met pop, rock, 80’s en electro. met dj Merit. 23:30-04:00 Gratis THE MANSION

Mansion Thursdays

Hapjes met een side van funky deephouse. Met Angelo D’Onorio. 18:00-01:00 Gratis CAFÉ PAKHUIS WILHELMINA

De Hardrockkaraoke

Heerlijk meezingen op rocktunes. Met Jeroen den Hengst als host. 22:00 € 5,PARADISO

Noodlanding!

Dansnacht met alternatieve hits. 23:30 € 8,STUDIO 80

Wknd

Lekkere house-avond. 23:00 € 6,-

Lekker swingen en zingen. 23:00

Audiovisueel spektakel met sounds van house tot techno. Epiqurus met dj’s Sebastian Davidson, Fontain en Eelke Kleijn. 24:00-05:00 € 8,50

CLUBUP

PopUp

Clubavond. Vage Gasten. 21:00-04:00 € 5,CAFÉ COX

Late Night Live

Spetterende, groovende LIVE Soul, Funk en Jazz. Met Rob Veugelaers & Friends. 22:00-03:00 € 2,DANSEN BIJ JANSEN

Bier voor een euro

Met dj Mischa Global. 23:00-04:00 € 5,-

Een swingende clubavond. Met dj’s Bobby Mash, Didier Stijn e.a. 20:00-03:00 Gratis

Sacca Sacca

Trancending

SUGAR FACTORY

Dansen en zingen

CAFÉ COX

Spetterende, groovende LIVE Soul, Funk en Jazz. Met Xander Vrienten & Co. 22:00-03:00 € 2,-

KORSAKOFF

CASABLANCA MUZIEK

ESCAPE LOUNGE CLUB

DANSEN BIJ JANSEN

Electronation Summer Opener

STUDIO 80

Lekker swingen en zingen. 23:00

Late Night Live Dan Ghenacia

Classic Noodlanding!

Johnny Hoes in dé tent

Rembrandt House Mob

THE GETAWAY

Dj’s in The Getaway

Talentvolle dj’s verzorgen electronische beats. Mr. Potatohead met dj Aron Friedman & Guest. 21:00 CLUB HOME

Juice

Lekker sappig. Met dj’s Irwan, Flava, San Diego en Mc Icemann. 23:00-04:00 € 10,JANTJES VERJAARDAG

Jantjes Hollandse Hitwinkel

Lekker sjansen en dansen op Hollandse kneiters. Met dj Marlon. 22:00-04:00 Gratis

Miko Loves

TROUW

Vinyl People

Clubavond. Met dj’s Jan van Kampen en Jeroen Kok. 22:00 € 8,WINSTON KINGDOM

Electrorated

Electro, techno, minimal, tech house party. Carnivale vs Onderstroom met Rosie, Jop & Jordi Show, Lopoll vs Radiosus en Mark Boon vs Jasper Wolff. 23:00-03:00 € 5,vr 3 juli CLUB 8

N8W8 – de herstelwerkzaamheden

Kr8voer voor de dansvloer. House & Minimal. Met Jeff Rushin, Neil Templar en RNDR. 21:00-04:00 € 7,50 AMSTELHAVEN

Intothegroove

Lekker fout dansen op soul, funk, disco en de lekkerste 70’s, 80’s en 90’s hits. 22:00 Gratis HOTEL ARENA

90’s NOW

De beste en foutste rock, pop en dance uit het decennium dat ons Vrouwenvleugel en Beverly Hills 90210 bracht. Met Club Zonder Filter, Jim Aasgier e.a. 23:00-04:00 € 13,-

Het seizoen der vakantie breekt aan. Deze zomer geen stikhete busrit richting het zuiden; Electronation neemt je mee op een driedaagse party-frenzy door Belgie en Nederland en haalt de Fransen naar ons toe met het Dream-team D’Julz en Dan Ghenacia. Van Cafe D’ Anvers in Antwerpen, door naar de Sugar Factory om af te sluiten in Woodstock voor een zomerse house, deephouse en techno avond aan het strand. Terry Toner, Tron en Jimnastics reizen met je mee. Sugar Factory, 27 juni (23:00) € 15,- & Woodstock, 28 juni (13:00) € 7,50

48 | NL20

NL20_13p36.indd 48

| WWW.AGENDA.NL |

22-06-2009 15:35:14


AGENDA The Sjeng Stokkink Funk ‘n Jazz Implant

Jazz- en popavond. Met Lesley Joseph & Arend Bouwmeester. 23:00 € 8,BOOM CHICAGO COMEDY THEATER

Royal Karaoke

Voor alle nachtegaaltjes en gouden keeltjes: koninklijke Idols met heel veel bier. 23:30 Gratis CANVAS OP DE 7E

THE MANSION

CANVAS OP DE 7E

Live funky muziek en disco classics. 18:00-03:00 € 10,-

Omhoog naar de 7e. Met dj Silvester en meer. 22:00 € 5,-

3D’ Mansion

MELKWEG

CASABLANCA MUZIEK

Dj’s en muzikanten laten je dansen op hun mix van jazz, hiphop, funk, soul, broken beat, house en meer. Met dj Phil Horneman ft. Lady La Coco en meer. 23:30 € 11,-

Lekker swingen en zingen. 20:00

Wicked Jazz Sounds

It’s a...thing

PANAMA*

CASABLANCA MUZIEK

De dikste en vetste clubplaten van dit moment zonder die benauwende hokjesgeest. 23:00-04:00 € 15,-

Lekker swingen en zingen. 20:00

PARADISO

CLUBUP

Memorial aan deze reggeagrootheid. 22:30 € 8,-

Clubavond. Met dj Synth Sol & Erjee. 22:00 € 5,-

Dansen en zingen

The Velvet Morning Disco Circle

Disco house. Met My Little Soundsytem, Marco & Orpheo en Tom Trago. 23:00-04:00 € 7,50 CAFÉ COX

Late Night Live

Spetterende, groovende LIVE Soul, Funk en Jazz. 22:00-04:00 € 3,DANSEN BIJ JANSEN

Black is beautiful

Dansavondje. Met dj Rob Zwart. 23:00-05:00 € 5,EDEL

Edel borrelt

Gezellige hits uit de oude doos maar ook van nu. Dance, classics, pop, jazz, hiphop en meer. 21:30 Gratis

Madhouse

Dennis Brown

STUDIO 80

Babylon

De hangout voor iedereen die ongegeneerd wil opgaan in elektronische muziek. Met David K, Presetone, Fokko Versloot & Koen Lebens en meer. 23:00 € 12,STUDIO K

Gekkenhuis

Een prettig gestoord hiphop/funk/soul feestje. 22:00 Gratis

De meest dansbare hits van toen en nu in een snelle mix. Met dj Bastiaan. 23:00-04:00 € 5,-

Achterstevoren, ondersteboven, binnenstebuiten, verkeerd om... KRANG = ANDERS. Met Platten Peter, Julietta en meer. 23:00

VRIJ!

za 4 juli CLUB 8

Shake your head darling

Baltimore en indie. Met D-Vario, Thomas Robson en Sir Moor And The Spoons. 23:00-04:00 € 7,50

THE GETAWAY

AMSTELHAVEN

Talentvolle dj’s verzorgen electronische beats. Los in de Kooi VS Kaskrakers met dj’s Milo Moraes, DG Daan en Lorenzo Lopez. 21:00

Ga uit je dak op 70’s & 80’s, soul, motown, disco, funk & house. 22:00 Gratis

Dj’s in The Getaway

JANTJES VERJAARDAG

Gewoon Vrijdag

Get Down Saturday Night

DE BADCUYP

Globalistan Bazar Beats

Een goed begin van je weekend. 22:30-05:30 € 5,-

Opzwepende dance-night met muziek uit alle windstreken. Met dj Ishtar en/of Polyesta. 22:00 € 8,-

KORSAKOFF

BITTERZOET

Drum’n’bass, jungle en dubstep. Met dj’s Sinistah, Bass 80, Adi J Loco en meer. 22:00-04:00 € 5,-

Van hiphop uit de early days tot de meest hippe rock track van nu. The inpendence day edition met Lil´Gracious Vic, Joey Kletsch en meer. 23:00 € 7,50

Freeky Friday

KORSAKOFF

Da Black-out

Indie, electro, wave, rock, ebm en industrial. met dj’s Data & Black Nr1. 23:30-04:00 Gratis

| 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p36.indd 49

Spetterende, groovende LIVE Soul, Funk en Jazz. Met Celsius dj & livemuzikanten. 22:00-04:00 € 3,DANSEN BIJ JANSEN

Dansen voor kansen

Lekker dansen. Met dj Bernardo. 23:00-05:00 € 5,DE HEEREN VAN AEMSTEL

Driven

Allround coverband. 22:30 € 6,-

Gezellige hits uit de oude doos maar ook van nu. Dance, classics, pop, jazz, hiphop en meer. 21:30 Gratis

Een swingende clubavond. Met dj’s Bobby Mash, Didier Stijn e.a. 20:00-03:00 Gratis

Club KRANG!

Late Night Live

Een feest dat in zowel beeld als geluid een ode brengt aan iconen. Grote zaal: 50 Years of Motown special. In de kelder: KC’s Boogie Bash. 24:00 € 12,50

WINSTON KINGDOM

FLEX BAR

CAFÉ COX

EDEL

Legends

Solo 4 Dolo

advertentie

Dansen en zingen

PARADISO

ESCAPE LOUNGE CLUB

Rembrandt House Mob

Lift

NACHT

DE BADCUYP

Edel borrelt

ESCAPE

Framebusters

Knallende clubavond vol house, techhouse, minimal en eclectic. Met dj’s Raymundo en guests. 23:00-05:00 € 15,ESCAPE LOUNGE CLUB

Rembrandt House Mob Een swingende clubavond. Met dj’s Bobby Mash, Didier Stijn e.a. 20:00-03:00 Gratis THE GETAWAY

Dj’s in The Getaway

Talentvolle dj’s verzorgen elektronische beats. We Love met dj Mirella Kroes & Guests. 21:00 JAN VAN GALENSTRAAT 24

Salsamoso Party

Gooi je heupen los, drink een tropische cocktail en beleef de Cubaanse zomer. Met dj la Fruta Bomba. 22:00-03:00 € 7,JANTJES VERJAARDAG

100 % Jantjes Verjaardag Feesten bij Jantje. 22:30-05:30 € 5,JIMMY WOO

Memory Lane

Good old days met een selectie van 90’s hiphop en R&B tracks. Met dj’s Mr. Speak, K-Fresh e.a. 23:00-04:00 € 12,KORSAKOFF

Club nacht

Alternative, indie, pop, punk, rock, ska, electro, ebm en trance. Met dj Miss Franpire. 23:00-04:00 Gratis KORSAKOFF

DisKors

Indie, pop, rock’n’roll en classics. Met dj Peter. 23:30-04:00 Gratis SOCIËTEIT DE KRING

Cirque Excentrique

Whatshappeninghere presenteert een spannende nacht. Met Saskiarocks, Testosterony, Jean d’Egbert e.a. 22:00-04:00 € 8,-

NL20 | 49

22-06-2009 15:35:22


AMSTERDAM

Terrassenspecial

Noord West

Centrum Oost Zuid

IJburg Ring

Als de zon schijnt willen we allemaal naar buiten om te genieten van een lekker drankje en/of hapje. Wij zetten hier een aantal spots voor je op een rij waar je heerlijk kunt toeven.

OOK UW BEDRIJF OP DEZE TERRASSENSPECIAL PAGINA? Bel dan met 020 - 8969550 of mail naar adverteren@nl20.nl

Nel Amstelveld 12 Tel. 020-626 11 99

Miranda Paviljoen Amsteldijk 223 Tel. 020-6445768

Sloepdelen Borneosteiger 1 en Nassaukade t.h.v. nr. 69 Tel. 020 - 603 40 15 info@sloepdelen.nl

NeL heeft het mooiste terras van de stad. Je zit onder eeuwenoude bomen, als in Zuid Frankrijk. Maar wel echt Amsterdams: met heerlijke appeltaart, broodje ossenworst of bitterballen. ‘s Avonds kun je er lekker buiten eten van een eenvoudige kaart. Maar vooral: NeL is hartstikke gezellig.

In een luxe sloep gezellig door de Amsterdamse grachten varen onder het genot van een drankje? Wordt lid van Sloepdelen en vaar voordelig in Amsterdam in een ‘eigen’ sloep zonder alle lasten. Ook als niet-lid is het mogelijk om een keer te varen.

www.nelamstelveld.nl

Loungearrangement € 24,50 p.p. 1 uur. Loungen aan de Amstel! Kom genieten van de zon in onze loungehoek op het terras. Wij bieden u een lounge-arrangement incl. onbeperkt huiswijnen, bier, mineraalwater, frisdranken en een breed assortiment aan hapjes. Reserveer snel! Ook voor uw verjaardag / feestje een perfecte locatie. www.mirandapaviljoen.nl

Hemelse Modder Oude Waal 11 Tel. 020 - 624 32 03 Open di t/m zo vanaf 18:00 uur

Maxwell Café Beukenplein 27 Tel. 020 - 772 67 48 7 dagen per week geopend

Quatfass Ringdijk 3 Tel. 020 - 665 78 70 7 dagen per week geopend

Geniet ook buiten van ons zomers Jubileummenu! We koken met mooie, natuurzuivere ingrediënten. Alles vers uit de beste grond of gaard. De tongstrelende smaak-combinaties worden ambachtelijk bereid. Proef onze liefde voor lekker eten, à la carte of 3 gangen menu (€29,50).

Maxwell café heeft bij uitstek het mooiste en grootste terras van Amsterdam-Oost. Goed-verzorgde lunch, heerlijke diner-gerechten, attente bediening, elke maandag Pub Quiz vanaf 20.30 en elke zondag live muziek vanaf 16.00. Maxwell café is de ideale locatie voor een hapje, drankje en gezellige borrels.

Heerlijk vertoefen op het ruime terras van culinair café Quatfass met de gehele dag zon. Sublieme gerechten (ter grootte van voorgerecht), goede borrelplek, elke zaterdag lunch en zondag “Sunday Brunch” vanaf 12.00. Laatste zondag van de maand (28 juni en 26 juli) “Lazy Sunday”; groots spektakel vanaf 15.00.

www.hemelsemodder.nl

www.maxwellcafe.nl

www.quatfass-amsterdam.nl

50 | NL20

NL20_13p50.indd 50

Kijk snel op www.sloepdelen.nl !

| WWW.AGENDA.NL |

22-06-2009 15:55:30


TERRASSENSPECIAL

Canvas op de 7e Wibautstraat 150 Tel. 020-716 38 17

Odessa Veemkade 259 Tel. 020 - 419 30 10

WestergasTerras Klonneplein 4-6

Naast het meest unieke uitzicht van Amsterdam biedt Canvas de gelegenheid om in artistieke omgeving optimaal te genieten van heerlijke cocktails van home-made recepten. Daarnaast kan je bij Canvas dagelijks tussen 11:00 en 01:00 (weekend to 03:00) terecht voor lunch en diner.

Restaurant-boot Odessa heeft het mooiste overdekte, verwarmde en romantische rookterras van Amsterdam. Je zou bijna weer gaan roken! Het restaurant is geopend van woensdag t/m zaterdag. Voor verhuur kunt u alle dagen terecht. Voor foto`s en info

THAIS BARBECUEN OP ZONOVERGOTEN WESTERGASTERRAS

www.Canvasopde7e.nl

www.odessa.nl.

www.westergasterras.nl.

Zeven dagen per week geopend!

Best bewaarde terrasgeheim van Amsterdam en deze zomer elke dag open! Aan de watertuinen zit je hier van ’s ochtends vroeg tot ver in de avond in het zonnetje. En geniet je in een relaxte sfeer van o.a. een heuse Thaise barbecue. Bekijk het hele zomerprogramma op

Le Patron Anonyme Vijzelgracht 63 Tel. 020 - 627 37 47

Casa Brazuca Rijnstraat 22 Tel. 020 - 670 04 00

Kaap Kot aan de Amstel Korte Ouderkerkerdijk 30 Tel 0204637158

Zon, zon, zon en nog eens zon. De hele zomer lang heeft Le Patron vanaf ’s ochtends vol de zon op zijn terras. Met een relaxte sfeer, heerlijke broodjes, zelf geïmporteerde wijnen, eclectische cocktails en moeilijk hip publiek een absolute aanrader! Le Patron, it’s a lifestyle!

Open ma-za 9.00-17.30 zo 10.00-17.00 De Rijnbuurt is niet meer hetzelfde! Dat is niet alleen te zien door de recente herprofilering van de Rijnstraat maar ook omdat Casa Brazuca er bij gekomen is. Onze producten zijn eerlijk, eenvoudig en van hoge kwaliteit. Proeven is de beste manier om kennis te maken. De zon schijnt volop in de Rivierenbuurt! www.casabrazuca.nl info@casabrazuca.nl

Open Tot april van dinsdag t/m vrijdag van 11:00 tot 0:100. Met een fantastisch uitzicht op de skyline van Amsterdam is het zowel in de zomer als in de winter een geweldige locatie. Uitgebreid lunchen, heerlijke tapas of lekker dineren, kortom Kaap Kot is nooit weggeweest! Kaap Kot is ook af te huren voor feesten en partijen, voor meer info kijk je op www.kaapkot.nl

Hotel Arena ’s-Gravesandestraat 51 Tel. 020 – 850 24 00

Café Westers Eerste C. Huygensstraat 35 & 37 Tel. 020 - 612 16 91

Hotel Arena “de ontmoetingsplek van AmsterdamOost”. Hotel Arena is een levendige ontmoetingsplek voor Amsterdammers, toeristen en hotelgasten. Het beschikt over een groot en zonnig terras omgeven door een historisch pand. Het terras is voor ontbijt, lunch, diner of een borrel geopend en op vrijdag middag begint het weekend met “Oysters, Bubbles & Cocktails”. www.hotelarena.nl

In oud west Nieuw Bruin Eetcafé Heerlijk vertoeven op het ruime terras van café Westers. Goed-verzorgde lunch, heerlijke diner-gerechten, attente bediening, elke dag een lekkere dagschotel van vis of vlees. Het terras is een leuke ontmoetingsplek voor Amsterdammers, toeristen en leuke mensen. De keuken bestaat uit nieuwe mensen met Steve aan het roer. Muziek jazz, relaxed,soul..

Dagelijks van 10:00u tot 01:00u vr & za 10:00u tot 03:00u

Café-restaurant David & Goliath Kalverstraat 92 Tel. 020 62 36 736 David&Goliath; een oase van rust in het hart van Amsterdam centrum. David & Goliath is gelegen in het Amsterdams Historisch Museum tussen de Kalverstraat en de Nieuwezijds Voorburgwal in. Door het intieme binnenplein met terras en zuilenpassage heerst hier een ware oase van rust. Het terras is de plek om te onthaasten tijdens een dagje winkelen in het centrum van Amsterdam, een bezoek aan het Amsterdams Historisch Museum en in alle rust heerlijk te lunchen. www.davidengoliath.nl | 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p50.indd 51

NL20 | 51

22-06-2009 15:55:53


nacht

NACHT za 4 juli Melkweg

Gemengd Zwemmen

Een scherpe underground mix van indie, pop, rock en dance. Balkan Beatz met Ot Azoj, Pizdabolkin & Gusztav en meer. 24:00 € 9,OdeON

strand

SORTIE ‘Fashion Society’ Funky en Groovy House tunes, Eclectic Turkpop en Live acts. Met dj’s Marc Benjamin, Sertan, B-Rock en meer. 23:00-05:00 € 17,CAfé PAkHuis wilHelMiNA

Wasmasjien

Housekrakers, hiphopknallers, indieshakers, soulrockers, met een wasverzachtend snufje salsa en baile funk. Met dj Poto Peludo. 22:00 € 5,PANAMA*

House Republica

Iedere editie ontvangt dj Roog een aantal muzikale vrienden uit binnen- en buitenland. Met dj Born To Funk, Danny Marquez en meer. 23:00-04:00 € 15,-

TrOuw

360

Ambient, dubstep, house, techhouse, techno. Met Sinner DC, Patrice Bäumel en Nuno dos Santos. 23:00 € 12,-

Indie-electro-disco nacht met de verste alternatieve geluiden, die de dansvloer laten zweten to diep in de nacht. 23:00-04:00 € 5,-

Met dj Nadhem. 23:00-04:00 € 2,-

zo 5 juli esCAPe

Shape

Bankhangen is geen optie, sta op en dans. Met o.a. dj Frederik Abas. 23:00-05:00 € 15,esCAPe lOuNge Club

Rembrandt House Mob Een swingende clubavond. Met dj’s Bobby Mash, Didier Stijn e.a. 20:00-03:00 Gratis jiMMy wOO

Hush Hush

Voor mensen die op maandag wat later kunnen beginnen. 23:00-03:00 € 10,-

De hele nacht lang korte perfomances en installaties in alle hoeken en gaten. Julidans. 21:00 € 15,-

Alternative, rock, pop en electro. Met dj Pd Gvd. 23:00-03:00 Gratis

I Like To Watch Too & Dance Too

Sunday Sin

PACifiC PArC

De Snaak

Avond vol muziek. 23:00

Korte, zinnenprikkelende dansperformances, installaties, dj’s en vj’s. Met Kareem Raïhani, dj Chaos en meer. 24:00-05:00 € 12,50

PArAdisO

THe POwer ZONe

Sunday Sessions

Latin delight

Een lekkere latin nacht. Met dj’s Gregor Salto, Quintino, Rishi Romero e.a. 23:00-05:00 € 15,sTudiO 80

M.U.L.T.I.S.E.X.I.

Zonde!

Wekelijkse dansnacht. 23:30-05:00 € 7,50 sTudiO 80

Lekkere muziek op zondag. Met Rugon Crowen, Soundbites, The Heykids en meer. 22:00 € 10,sugAr fACTOry

Wicked Jazz Sounds

Gayparty. Another Sexual Revolution. The Planet Of The Apetology met Delfos, Cleo & Yuki. 23:00 € 9,50

Dj’s en muzikanten laten je dansen op hun mix van jazz, hiphop, funk, soul, broken beat, house en meer. 23:00-05:00 € 9,50

sugAr fACTOry

THe wATerHOle

Freestyle electronica met een unieke wending. Bekende tunes worden op originele wijze opnieuw gepresenteerd. Met Guerilla Speakerz, Samantha Freud, Graham e.a. 23:00-05:00 € 10,-

Met een vrouwelijke touch van Joyce en Baukje. 22:30

DiscoCult

Vind het beest in je. Met dj Christal Clear. 19:00 Gratis dANseN bij jANseN

ZAT!

kOrsAkOff

PArAdisO

Horeca Tijger Avond

wiNsTON kiNgdOM

PArAdisO

I Like To Watch Too

ma 6 juli CANvAs OP de 7e

Sunday Night Jam

Uit je naad... OCCii

Grind or be Grinded!

Grindcore/punk. Met D-Compose, Fuckin’Pissed en meer. 22:00 € 5,suPPerClub

Monday

Thank god it’s monday! Funky, groovy, minimal, electric en house. 20:00-01:00 € 10,wiNsTON kiNgdOM

Cheeky Monday

Tru-skool drum ‘n bass junglistics. Met Bass 80, Loco, Terminal State en meer. 21:00-03:00 € 7,di 7 juli CANvAs OP de 7e

Wibaut Avenue Cocktails Stiekem één van de leukste dj sets van Canvas. Alle cocktails vijf euro. 20:00 Gratis dANseN bij jANseN

Babes!

Dansavondje. Met dj Aiscream. 23:00-04:00 € 2,-

Costa del Soul

Meer dan honderd artiesten en kunstenaars verzamelen zich begin juli op ons lieflijke zandstrandje voor het vijfjarige jubileum van zomerfestival Costa del Soul. De Gewoon uit je dak-mainstage brengt ons ervaren en jonge helden. Bij The Rendez-Vous klinkt het geluid van de underground en de artiesten op de Soulrock stage laten horen waarom overdag of ’s nachts draaien voor hen niet uitmaakt. Zie je aan de waterlijn. Met Secret Cinema, Remy, Quazar, Daniel Sanchez en heel veel meer. Blijburg aan Zee, 4 juli (12:00) € 25,wOOdsTOCk 69, blOeMeNdAAl

blijburg AAN Zee

Dj’s op het strand. Met dj Tino. 19:00 Gratis

Een mix van jump blues, blue-eyed soul en horn-infused rock. 18:00 Gratis

The beat boutique za 27 juni

beACHClub vrOeger, blOeMeNdAAl

Beachbreak SlamFM

Clubben in het zand. Met dj jean, Afrojack, Menno de Boer en meer. 22:00 Uitverkocht TiMbOekTOe, wijk AAN Zee

kOrsAkOff

What is on your mind on tuesdays?

Full techno. Met o.a. hosts Dexon, Kreed, Jeff Rushin, Ian Thomas, Jurriaan en meer. 22:00-03:00 Gratis

sTrANd do 25 juni

wOOdsTOCk 69, blOeMeNdAAl

Rad van Zwartbaard

Van disco, jazz en salsa tot balkan, wereldmuziek en house en weer terug. Met Sven & Rutger Docter. 18:00 Gratis vr 26 juni TiMbOekTOe, wijk AAN Zee

Matjes Disco

80’s, Fout, Air Max, Matjes & Snorretjes. Met Tom Schivez, Klerezooi, Sjonnie & Anita en Lustige Lola. 21:00 € 5,-

Struttin’

Rauwe funk, nog rauwere soul en oldskool hiphop als schuurpapier. Af en toe verzacht door een reggae plaatje. Met Lefties Soul Connection. 21:00 wOOdsTOCk 69, blOeMeNdAAl

Club69

Lekker clubben op het strand: van Strauss tot House. Met dj Steef. 18:00 Gratis zo 28 juni beACHClub vrOeger, blOeMeNdAAl

Chris Daniels

blM 9, blOeMeNdAAl

Sneakerz op het strand

Strandfeestje waar verschillende bekende dj’s draaien. Met o.a. dj’s Sidney Samson, Oliver Twizt b2b Youri Donatz, Skitzofrenix b2b Franky Rizardo en Ralvero. 15:00-24:00 € 15,do 2 juli wOOdsTOCk 69, blOeMeNdAAl

Rad van Zwartbaard

Van disco, jazz en salsa tot balkan, wereldmuziek en house en weer terug. Met Freddy Spool. 18:00 Gratis vr 3 juli wOOdsTOCk 69, blOeMeNdAAl

The beat boutique

Dj’s op het strand. Met dj Tino. 19:00 Gratis za 4 juli

Salinas on tour

beACHClub vrOeger, blOeMeNdAAl

blijburg AAN Zee

Women only! Met dj’s La ONA, La Niña, Miss Sugaware, Miss djDutch en meer. 16:00-24:00

Strandfeest. Met o.a. Randy Katana, Abel Ramos en Miss Melody. 13:00-24:00 € 25,-

Ben-vindo a Capoeira

Flirtation

Kom die stijve spieren en gewrichten losgooien en doe mee met capoeira op het strand. 11:00-13:00 € 5,-

advertentie

52 | nl20

NL20_13p36.indd 52

| www.agenda.nl |

22-06-2009 15:36:59


AGENDA TIP

COMEDY & CABARET wo 24 juni

Zie uitgelicht blz 52. 5-jarig bestaan met Secret Cinema, Remy, Quazar, Daniel Sanchez, Marnix, Isis, Ille Bitch & Unders en heel veel meer. 12:00-23:00 € 25,-

Comedy Talent Show

Opvallend talent van het Open Podium wordt uitgenodigd zich te bewijzen. Met mc Bram v.d. Velde. Comedy Café 21:00 € 5,-

STRAND WEST

Garbo for women only!

Dubbelprogramma

Wisselende dj’s en optredens, alleen voor vrouwen. 17:00 € 12,50

Een avond, twee cabaretiers. Twee keer drie kwartier. Met Jan Jaap van der Wal en Emilio Guzman. Toomler 20:30 € 12,50

TIMBOEKTOE, WIJK AAN ZEE

Down Under

Film en muziek op het strand. Met RogerThat en dj Turne. 21:00 Gratis

OP STERK WATER

Arjen Lubach, René M. Broeders, Wart Kamps e.a.

WOODSTOCK 69, BLOEMENDAAL

Club69

Op suggesties van publiek wordt een complete voorstelling vol stand-up comedy, toneel en muziek geïmproviseerd. Comedy Theater in de Nes 20:30 € 10,-

Lekker clubben op het strand: van Strauss tot House. Met dj Steef. 19:00 Gratis zo 5 juli

The best of Boom Chicago

BEACHCLUB VROEGER, BLOEMENDAAL

Beatloverz

Screw the Planet; Save the Oil! Een show die zich richt op wat écht belangrijk is. Boom Chicago Comedy Theater 20:15 € 20,-

The beach edition. Met Gregor Salto, Marc Benjamin en meer. 14:00-24:00 BLIJBURG AAN ZEE

do 25 juni

Ben-vindo a Capoeira

Dubbelprogramma

Kom die stijve spieren en gewrichten losgooien en doe mee met capoeira op het strand. 11:00-13:00 € 5,-

Zie woensdag. Met Ronald Goedemondt en Daniël Arends. Toomler 20:30 € 12,50

BLIJBURG AAN ZEE

Kofferbakkenverkoop

Stand-up Comedy Show

Sla je slag vanuit één van de vele kofferbakken en weg is je crisis. 12:00-16:00

Een hilarische show met diverse toppers uit binnen- en buitenland. Met MC Reinier Meijer, Marco Penose en Tom Sligting. Comedy Café 21:00 € 16,-

BLIJBURG AAN ZEE

Blijburg Jam

Wie er ook is, jammen tot het dak er van af is. 17:00 Gratis TIMBOEKTOE, WIJK AAN ZEE

Urban Summer

Het yoga & massage-team zorgt voor een nog chillere stranddag. Ook om 14:00 uur. 11:00 € 12,50 WOODSTOCK 69, BLOEMENDAAL

Static on the beach

Dj’s op het strand. Met Bart Skils. 15:00-24:00 € 7,50

Yankee Come Back

De banden tussen Amerika en Nederland worden onder de loep genomen. Boom Chicago Comedy Theater 20:15 € 20,vr 26 juni

Comedy Explosion

Dé Stand-up Comedy theatershow. Hier spelen gevestigde namen, aanstormend talent en echte comedyhelden. Comedy Theater in de Nes 20:30 € 12,50

Dubbelprogramma

Zie woensdag. Met Ronald Goedemondt en Emilio Guzman. Toomler 20:30 € 15,-

Easy Laughs

Improvisatiecomedy. Steeds twee compleet nieuwe shows in één programma. Engels gesproken. Ook om 22:30 uur. CREA 20:30 Vanaf € 5,-

Hardcore Comedy

Materiaal dat in een reguliere show gecensureerd zou worden. Grof, Grover, Grofst. Comedy Café 23:30 € 10,-

Late Nite Improv

De hele cast van Boom Chicago verzamelt zich voor een chaotisch improvisatiefeest. Bierbal. Boom Chicago Comedy Theater 23:30 € 13,-

Magic Show

Komische goochelvoorstelling door meervoudig Nederlands kampioen goochelen: Woedy Woet. Tricky Theater 20:30 € 5,-

Stand-up Comedy Show

Zie donderdag. Met Reinier Meijer, Bram v.d. Velde en Tom Sligting. Comedy Café 21:00 € 16,-

The best of Boom Chicago

zo 28 juni

Dubbelprogramma

Zie woensdag. Met Daniel Arends en Henry van Loon. Toomler 20:30 € 10,-

Hole in the Boat

Improvisatie-comedy duo. Comedy Café 20:00 € 13,-

The best of Boom Chicago

Speciaal voor degenen die na de reguliere comedy show nog niet naar huis willen. Smeer die keeltjes en zing. Comedy Café 23:30 Gratis

Stand-up Comedy Show

Mama maakt een overheerlijke daghap. Daarna kun je genieten van een open podium. Comedy Café 21:00 € 3,-

The best of Boom Chicago Zie woensdag. Boom Chicago Comedy Theater 20:15 € 20,di 30 juni

Mama Kookt

Zie maandag. Comedy Café 21:00 € 3,wo 1 juli

CISF

Engelstalige stand-up comedy. Toomler 20:30 € 10,-

The best of Boom Chicago

Zie woensdag. Met mc Reinier Meijer. Comedy Café 21:00 € 5,-

Zie vrijdag. Comedy Theater in de Nes 20:30 € 12,50

Zie woensdag. Boom Chicago Comedy Theater 20:15 € 20,-

Dubbelprogramma

do 2 juli

Zie woensdag. Met Ronald Goedemondt en Thijs van Domburg. Toomler 20:30 € 15,-

CISF

Stand-up Comedy Show

Stand-up Comedy Show

Zie donderdag. Ook om 22.30 uur (20,-). Boom Chicago Comedy Theater 20:15 € 24,-

Karrie Oke

ma 29 juni

Mama Kookt

za 27 juni

Yankee Come Back

Zie woensdag. Toomler 20:30 € 16,-

Magic Show

Comedy Talent Show

Zie donderdag. Met Johan van Gulik, Omar Ahaddaf en Martijn Oosterhuis. Ook om 23:00 uur. Comedy Café 21:00 € 16,-

CISF

Zie woensdag. Boom Chicago Comedy Theater 20:15 € 20,-

Zie woensdag. Boom Chicago Comedy Theater 20:15 € 24,-

Comedy Explosion

vr 3 juli

STRAND

Costa del Soul

Zie woensdag. Toomler 20:30 € 12,50

Zie vrijdag. Tricky Theater 20:30 € 5,Zie donderdag. Met Tim Ward, William Sutton, Max v.d. Burg en Bob Maclaren. Comedy Café 21:00 € 16,-

The best of Boom Chicago Zie woensdag. Boom Chicago Comedy Theater 20:15 € 24,za 4 juli

CISF

Zie woensdag. Toomler 20:30 € 16,DE CABARETPOEL

Jasper van Kuijk, Erris van Ginkel, Anne Jan Toonstra, Poolvogel Vier nieuwe aanstormende cabarettalenten spelen elk een voorstelling. Het Fijnhout Theater 20:30 € 11,STAND-UP COMEDY SHOW

Zie donderdag. Met Tricky Rick, Steven Stol, Marco Penose en Bob Maclaren. Ook om 23:30 uur. Comedy Café 21:00 € 16,-

Yankee Come Back

Zie donderdag. Ook om 22.30 uur (20,-). Boom Chicago Comedy Theater 19:30 € 24,zo 5 juli

Zie donderdag. Met William Sutton, Marco Penose en Max v.d. Burg. Comedy Café 21:00 € 16,-

Hole in the Boat

Yankee Come Back

The best of Boom Chicago

Zie donderdag. Boom Chicago Comedy Theater 20:15 € 20,-

COMEDY & CABARET

BLIJBURG AAN ZEE

Improvisatie-comedy duo. Comedy Café 20:00 € 13,Zie woensdag. Boom Chicago Comedy Theater 20:15 € 20,-

advertentie

Nachtbus. Gemakkelijk met het nachtkaartje van dansvloer naar huis. Connexxion, GVB en ARRIVA bieden, in de regio Groot Amsterdam, samen een nieuw nachtkaartje waarmee je makkelijk reist tussen 01.00 en 05.00 uur. Een nachtkaartje kost € 3,50 of € 6,- en is gewoon te koop bij de chauffeur of de GVB Tickets & Info punten. Wel zo gemakkelijk. Kijk op www.nachtbus.nl voor meer informatie over bestemmingen, vertrektijden, tarieven en voorwaarden.

www.nachtbus.nl | 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p36.indd 53

NL20 | 53

22-06-2009 15:37:12


COMEDY & CABARET TONEEL & MUSICAL

COMEDY & CABARET ma 6 juli

Mama Kookt

Zie maandag. Comedy Café 21:00 € 3,-

ROSA ENSEMBLE

KORZO MUZIEKPRODUCTIES

DE JONG2

Zie uitgelicht. Smart Project Space 21:00 € 7,50

Een magisch realistische vertelling over de vraag wat de mens drijft om altijd weer verder te willen trekken. Ostadetheater 20:30 € 10,-

Doublebill voorstelling. Ostadetheater 20:30 € 10,-

Anticantate

HKU-THEATER

di 7 juli

Boeketje prikkeldraad

Mama Kookt

Zie woensdag. ITs festival. Bellevue 12:30 € 12,50

Zie maandag. Comedy Café 21:00 € 3,-

Bright Unconquered Sons

Yankee Come Back

Zie donderdag. Boom Chicago Comedy Theater 20:15 € 20,-

Fragmenten van Shakespeare in een moderne setting. Ook om 19:00. ITs festival. Rozentheater 16:00 € 12,-

TONEEL & MUSICAL

ROB LALOLI

wo 24 juni

TIP

Culturia

Zie uitgelicht. Smart Project Space 21:00 € 7,50

Scetches, muziek, interviews en conferences, bijgestaan door enkele gerenomeerde musici. Theater De Cameleon 20:30 € 5,-

HKU-THEATER

THEATER AMSTERDAMSE BOS

Zelfmoord, huwelijksproblemen, overspel en andere vrolijke zaken in deze performances. ITs festival. Bellevue 12:30 € 12,50

Zie woensdag. Openluchttheater Amsterdamse Bos 21:30 v.a. € 7,50

ROSA ENSEMBLE

Anticantate

Boeketje prikkeldraad

THEATER AMSTERDAMSE BOS

De Storm

Een duister sprookje over wraak, macht en fantasie. Openluchttheater Amsterdamse Bos 21:30 v.a. € 7,50 JONGERENTHEATERGROEP LOOZ

Elektra Complex

Een programma vol intriges, jaloezie en vergelding. Het Fijnhout Theater 20:30 € 10,HOGESCHOOL VOOR DE KUNSTEN UTRECHT

Godverdomme, een meisje / Ik-Doc Drie vrouwen, drie levens, drie generaties en dan de vraag wat liefde is. ITs festival. Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond 20:30 € 12,DE THEATERSCHOOL

Hoera

De Storm

10 OP RICHTER

Dezen of genen

Iedereen maakt fouten, maar je familie blijft van je houden. CREA 20:30 € 7,JONGERENTHEATERGROEP LOOZ

Elektra Complex

Zie woensdag. Het Fijnhout Theater 20:30 € 10,DE THEATERSCHOOL

Hoog

Waarom alles altijd uit elkaar valt. ITs festival. Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond 21:00 € 12,-

The Open Road

BAYERISCHES STAATSSCHAUSPIEL

Woyzeck

Zie woensdag. Holland Festival. Stadsschouwburg Amsterdam 20:30 Vanaf € 15,vr 26 juni BUNRAKU-ZA

Bunraku

Het beroemde poppentheater uit Japan behoort met zijn levensechte poppen tot de bijzonderste in het genre. Holland Festival. Muziekgebouw aan ‘t IJ 20:30 Uitverkocht

Surinaamse volksopera. Tropentheater 20:30 € 23,ANNECHIEN DE VOCHT

Omdat het er nu toch eens van moest komen Over leugentjes om bestwil en sociale conventies. Ook om 20:00. ITs festival. Bellevue 15:00 € 12,ANOUKE DE GROOT

Onder anderen

Zie donderdag. ITs festival. Frascati WG 21:00 € 10,-

Zie woensdag. Openluchttheater Amsterdamse Bos 21:30 v.a. € 7,50

Over alle keuzes die je constant moet maken. Ook om 21:00. ITs festival. Rozentheater 17:00 € 12,-

De Storm

JONGERENTHEATERGROEP LOOZ

Elektra Complex

Zie woensdag. Het Fijnhout Theater 20:30 € 10,PRATERS

Gepamperd, Gepeperd & Gepekeld

Klein zeer wordt door Praters uitvergroot. Dit keer ligt de nadruk op vrouwen. Ostadetheater 20:30 € 10,DE THEATERSCHOOL

Hoog

Wacht even!

za 27 juni BUNRAKU-ZA

Bunraku

Zie vrijdag. Holland Festival. Muziekgebouw aan ‘t IJ 20:30 Uitverkocht THEATER AMSTERDAMSE BOS

De Storm

Zie woensdag. Openluchttheater Amsterdamse Bos 21:30 v.a. € 7,50 DROOG BROOD

Een frisse wind

Zie donderdag. ITs festival. Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond 21:00 € 12,-

De heren zijn in deze voorstelling tot een scherp inzicht gekomen. Het moet anders. M-Lab 20:15 Tryout € 10,-

ANOUKE DE GROOT

THEATERGROEP LOS

JONGERENTHEATERGROEP LOOZ

Over dagelijkse ontmoetingen met vreemden en semi-vreemden. ITs festival. Frascati WG 21:00 € 10,-

Neem een duik in een nieuwe wereld, doe eens een avondje LOS. De Nieuwe Anita 20:30 € 5,-

Zie woensdag. Het Fijnhout Theater 20:30 € 10,-

Onder anderen

Improvisatietheater

Elektra Complex

PRATERS

Gepamperd, Gepeperd & Gepekeld Zie vrijdag. Ostadetheater 20:30 € 10,-

Jeugd, Jazz, Cabaret

Optredens van onbekende maar ook bekende artiesten. Met Vet Kindercabaret, Alex Roeka, Maarten Ebbers en WEIZZ. Vondelpark Openluchttheater 14:00

Prometheus Visie + Trees, Truus en Toos

Tweeluik over goden, drank en drie zusjes. Wat gebeurt er als iederen sterft. Ook om 21:00. ITs festival. Rozentheater 16:00 € 12,-

WOEDY WOET

Magic Dinner

Niets is wat het lijkt. Tricky Theater 18:00 € 29,95

BAYERISCHES STAATSSCHAUSPIEL

Woyzeck

Rauwe regie over hoe een goede soldaat crimineel wordt in een meedogenloze wereld. Holland Festival. Stadsschouwburg Amsterdam 20:30 Vanaf € 15,-

THEA DOELWIJT

Na Bigi Du

Zie vrijdag. Tropentheater 20:30 € 23,-

do 25 juni

THEATER DUO LEV

Toneel in Stukjes & Undetermined space

Twee voor de prijs van één: zowel theater als dans in deze double bill voorstelling. De IJsbreker 20:30 € 10,zo 28 juni BUNRAKU-ZA

Bunraku

Zie vrijdag. Holland Festival. Muziekgebouw aan ‘t IJ 14:30 Uitverkocht THEATER AMSTERDAMSE BOS

De Storm

Zie woensdag. Openluchttheater Amsterdamse Bos 21:30 v.a. € 7,50 DOOKJE VAN DIEREN EN FEMKE VERNIJ

Home Sweet Home en De Feeks Een muziektheater/dansvoorstelling met daarbij een muzikale bewerking. Ostadetheater 20:30 € 10,DE JONG2

Medea en Testosteron Doublebill voorstelling. Ostadetheater 20:30 € 10,-

Mind The Gap

Een avond vol spoken word artiesten, dichters, acteurs, mc’s en singersongwriters. Studio K 20:00 Gratis di 30 juni EVI DE JEAN

Aarde

Een krachtig verhaal over de kleine dingen in het leven. Het Fijnhout Theater 20:30 € 10,THEATER AMSTERDAMSE BOS

De Storm

Zie woensdag. Openluchttheater Amsterdamse Bos 21:30 v.a. € 7,50 DE MEISJES LOOS

What’s Cookin’?

Zingen, koken en serveren met één ding gemeen: alles gaat om en over liefde. De Roode Bioscoop 19:30 € 30,wo 1 juli EVI DE JEAN

Aarde

Zie dinsdag. Het Fijnhout Theater 20:30 € 10,THEATER AMSTERDAMSE BOS

De Storm

Zie woensdag. Openluchttheater Amsterdamse Bos 21:30 v.a. € 7,50

Derek Ogilvie

Hij communiceert met overleden dierbaren van mensen in het publiek en heeft contact met de spirituele wereld. Theater Fabriek Amsterdam 17:30 € 35,SIMONE KLEINSMA / PIA DOUWES E.A.

Sunset Boulevard

ARTEZ HOGESCHOOL VOOR DE KUNSTEN

Aan de rivier

NL20_13p36.indd 54

Na Bigi Du

DE THEATERSCHOOL

TONEELACADEMIE MAASTRICHT

54 | NL20

THEA DOELWIJT

THEATER AMSTERDAMSE BOS

De boodschap van dit stuk: als je je ogen dichtdoet hoef je alle ellende niet te zien. Ook om 20:00. ITs festival. Bellevue 16:00 € 12,-

Herinneringen en ambities in stuk van veelzijdige theatermaker. Ook om 20:00. ITs festival. Bellevue 15:00 € 12,-

Medea en Testosteron

Anticantate

Een elektro-akoestische collageperformance, waarin muziek, beeld, dans en tekst in zes talen met elkaar worden vervlochten. In deze barre tijden van kredietcrisis, terrorisme en oorlogen, gaat het Rosa Ensemble op zoek naar de perfecte samenklank die de wereld in balans kan brengen. Een harmonie der sferen: muzikale antwoorden op catastrofes in het leven van alledag die een innerlijke kracht losmaken, waarvan je het bestaan niet had vermoed. Smart Project Space, 24 + 25 juni (21:00) € 7,50

Het verhaal van Hollywoods steractrice Norma Desmond, een diva die leeft in de wereld van glitter en glamour. Koninklijk Theater Carré 20:00 Vanaf € 15,-

| WWW.AGENDA.NL |

22-06-2009 15:37:26


DE MEISJES LOOS

What’s Cookin’?

Zie dinsdag. De Roode Bioscoop 19:30 € 30,do 2 juli

Jeugd, Jazz, Cabaret

GERMÁN JAUREGUI

Sunset on Mars

Zie zaterdag. Met Ernst van der Pasch,YesSister, JazzSister en Yora Rienstra. Vondelpark Openluchttheater 14:00

Een man en een vrouw in diepe crisis. Julidans NEXT. Melkweg 19:00 € 12,-

ZOMERGASTEN

WOEDY WOET

VANDEKEYBUS

Schillers’ stuk over vrijheid in een modern jasje gehesen. Schram Studio’s 20:30 € 10,-

Zie zaterdag. Tricky Theater 18:00 € 29,95

Explosieve dans over relatie tussen lichaam en geest. Julidans. Stadsschouwburg Amsterdam 21:00 vanaf € 10,-

De Storm

Zie woensdag. Openluchttheater Amsterdamse Bos 21:30 v.a. € 7,50

Derek Ogilvie

Zie woensdag. Theater Fabriek Amsterdam 17:30 € 35,-

Je kan de Pot op!

SIMONE KLEINSMA / PIA DOUWES E.A.

Sunset Boulevard

Zie woensdag. Ook om 15:00 uur. Koninklijk Theater Carré 20:00 Vanaf € 15,DE MEISJES LOOS

What’s Cookin’?

Zie dinsdag. De Roode Bioscoop 19:30 € 30,zo 5 juli

Open podium op het water voor alle genres die niet in een maatpak te stoppen zijn. Tricky Theater 21:00 Gratis

ZOMERGASTEN

SIMONE KLEINSMA / PIA DOUWES E.A.

THEATER AMSTERDAMSE BOS

Zie woensdag. Koninklijk Theater Carré 20:00 Vanaf € 15,-

Zie woensdag. Openluchttheater Amsterdamse Bos 21:30 v.a. € 7,50

Sunset Boulevard

DE MEISJES LOOS

What’s Cookin’?

Zie dinsdag. De Roode Bioscoop 19:30 € 30,vr 3 juli ZOMERGASTEN

De Rovers

Zie donderdag. Schram Studio’s 20:30 € 10,-

De Rovers

Zie donderdag. Schram Studio’s 20:30 € 10,-

De Storm

Derek Ogilvie

Zie woensdag. Theater Fabriek Amsterdam 17:30 € 35,SIMONE KLEINSMA / PIA DOUWES E.A.

Sunset Boulevard Zie woensdag. Koninklijk Theater Carré 14:00 Vanaf € 15,di 7 juli

THEATER AMSTERDAMSE BOS

THEATER AMSTERDAMSE BOS

Zie woensdag. Openluchttheater Amsterdamse Bos 21:30 v.a. € 7,50

Zie woensdag. Openluchttheater Amsterdamse Bos 21:30 v.a. € 7,50

De Storm

Derek Ogilvie

Zie woensdag. Theater Fabriek Amsterdam 17:30 € 35,SIMONE KLEINSMA / PIA DOUWES E.A.

Sunset Boulevard Zie woensdag. Koninklijk Theater Carré 20:00 Vanaf € 15,DE MEISJES LOOS

What’s Cookin’?

Zie dinsdag. De Roode Bioscoop 19:30 € 30,za 4 juli ZOMERGASTEN

De Storm

DANS

wo 24 juni

Mixed Emotions / What is it / Track

nieuwZwart

do 2 juli

Les Commercants Sutra door Sidi Larbi Cherkaoui & The Shaolin Monks

Het internationale festival voor hedendaagse dans strijkt weer neer in Amsterdam. Van theaters op het Leidseplein tot in de Bijlmer zijn producties te zien van gerenommeerde choreografen en aanstormend talent. Een van de hoogtepunten is Sutra, een hypnotiserende mix van eeuwenoude kungfu-vechtkunst en hedendaagse dans. Sidi Larbi Cherkaoui daagde hiervoor zeventien monniken uit met hem een voorstelling te maken. Geinsprireerd?! Beweeg je 11 juli richting Melkweg voor een slotdans. Diverse locaties, 1 t/m 11 juli, zie www.agenda.nl do 25 juni

Jong talent en verrassende nieuwe choreografieën. ITs festival. Compagnietheater 21:00 € 12,-

Global Nomads / Radix

Zie woensdag. Holland Festival. Muziektheater Stopera 20:15 Vanaf € 15,NINA FAJDIGA, JAVIER VAQUERO OLLERO E.A.

Pandora Project Dance performance. OT301 15:00 € 6,vr 26 juni

HET NATIONALE BALLET

Fragments / Musical Surprise / In-contro / Vision of Energy

Bold versus beautiful in drie dansstukken. ITs festival. De Engelenbak 19:00 € 12,-

Vier verschillende dansfragmenten. Mannen, vrouwen, bomen en muziek passeren de revue. ITs festival. Frascati 21:00 € 12,SASHA WALTZ & GUESTS

THEATER AMSTERDAMSE BOS

Genuanceerd beeld van Medea in een choreografische bewerking van Dusapins opera. Holland Festival. Koninklijk Theater Carré 20:30 Vanaf € 15,-

De Storm

Zie woensdag. Openluchttheater Amsterdamse Bos 21:30 v.a. € 7,50

Dans

HET NATIONALE BALLET

De Rovers

Zie donderdag. Schram Studio’s 20:30 € 10,-

Zie woensdag. Holland Festival. Muziektheater Stopera 20:15 Vanaf € 15,-

za 27 juni

Exit / XX-hume / Uri Ivgy

Een hommage aan het levenswerk van Serge Diaghilev. Holland Festival. Muziektheater Stopera 20:15 Vanaf € 15,-

100 jaar Les Ballets Russes

Elke week weer de beste dansers, danseressen en dansgroepen. Met ROC Dansopleiding en Korzo Producties. Vondelpark Openluchttheater 20:30

Aanstormend nieuw danstalent in samenwerking met veelbelovende componisten. ITs festival. Compagnietheater 20:00 € 12,-

100 jaar Les Ballets Russes

HET NATIONALE BALLET

Zigeuners, zwervers en reizigers staan centraal in dromerige dans. ITs festival. Frascati 21:30 € 12,-

100 jaar Les Ballets Russes

Medea

Zie woensdag. Julidans. Melkweg 18:00 GERMÁN JAUREGUI

Julidans

Modern Theatre Dance / Talent on the Move 2009

DANS

THEATER AMSTERDAMSE BOS

Magic Dinner

BEELD: HUGO GLENDINNING

De Rovers

TONEEL & MUSICAL

AGENDA

Back Thought

Nieuw werk van prijswinnares Leena Keizer. ITs festival. Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond 15:30 € 12,-

SNDO Witness

Spannende mix van dansstijlen losgelaten op thema ‘lichaam’. ITs festival. Ook om 18:00 uur. Frascati 17:00 € 12,SASHA WALTZ & GUESTS

Medea

Zie vrijdag. Holland Festival. Koninklijk Theater Carré 20:30 Vanaf € 15,HET NATIONALE BALLET

100 jaar Les Ballets Russes

Sunset on Mars

Zie woensdag. Julidans NEXT. Melkweg 19:00 € 12,DANSGROEP AMSTERDAM / AHK

(un)framed

Dansen op onverwachte plekken. Julidans. Ook om 19:30 uur. Stadsschouwburg Amsterdam 18:00 Tryout ANDRÉ GINGRAS

IDORU

Kritische choreografie over fifteen minutes of fame en de celebritycultuur. Julidans. Stadsschouwburg Amsterdam 20:30 Vanaf € 16,VANDEKEYBUS

nieuwZwart

Zie woensdag. Met ook (un)framed. Julidans. Stadsschouwburg Amsterdam 21:00 Vanaf € 10,vr 3 juli LEISH TROUPE

Congratulations!

Mannen versus vrouwen in de Arabische wereld. Julidans. Bellevue 21:00 Afgelast

Les Commercants Zie woensdag. Julidans. Melkweg 18:00

CIE MAAHHOUM / ANANI DODJI SANOUVI

Broto & Agada

Hybride creatie tussen dans en beeldende kunst over vrouwen die mannen willen zijn en andersom. Julidans NEXT. Melkweg 19:00 € 10,-

TIP

Zie woensdag. Holland Festival. Muziektheater Stopera 20:15 Vanaf € 15,wo 1 juli

advertentie

Les Commercants

Een serie videoportretten van mensen die hun lichaam gebruiken om geld te verdienen. Elk portret bestaat uit een gedanste solo en een interview. Julidans. Melkweg 18:00

Ben jij een

Derek Ogilvie

Zie woensdag. Theater Fabriek Amsterdam 17:30 € 35,-

Kijk op www.nachtbus.nl

| 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p36.indd 55

NL20 | 55

22-06-2009 15:37:36


DANS

DANS vr 3 juli

DANSGROEP AMSTERDAM / AHK

(un)framed

Zie donderdag. Julidans. Ook om 19:30 uur. Stadsschouwburg Amsterdam 18:00 ANDRÉ GINGRAS

IDORU

EXPO

Zie donderdag. Julidans. Stadsschouwburg Amsterdam 20:30 Vanaf € 16,-

Don’t Hit Mama

Yo! Afro-american en urban in de mix. Jonge talenten met het kruis op de kniëen showen hun skills. Julidans. Vondelpark Openluchttheater 20:30 Gratis

ANN VAN DEN BROEK

GO GALLERY

AMSTERDAM AUCTIONEERS GLERUM

CHASSÉBUURT

Vijf mannen die behagen, verleiden, uitdagen en provoceren. Julidans. Stadsschouwburg Amsterdam 20:30 Premiere Vanaf € 16,-

Drie kunstenaars gaan een concurrentiestrijd met elkaar aan. Ieder vertegenwoordigd een hoofdmerk met een interessant assortiment aan producten als resultaat. 4 juli t/m 9 augustus

Kunstveiling. t/m 1 juli

Beeldende kunst van Bert Wouters achter meer dan twintig ramen. Juni Kunstmaand. t/m 30 juni Gratis

We Solo Men

ma 6 juli

Les Commercants Zie woensdag. Julidans. Melkweg 18:00 SELLO PESA

After Tears

Een voorstelling over het rouwproces en de strategieën die men inzet om het verlies van geliefden te verwerken. Julidans NEXT. Melkweg 19:00 € 10,ANN VAN DEN BROEK

za 4 juli LEISH TROUPE

Congratulations! Zie vrijdag. Julidans. Bellevue 21:00 Afgelast

Les Commercants

Zie woensdag. Julidans. Melkweg 18:00 CIE MAAHHOUM / ANANI DODJI SANOUVI

Broto & Agada

Zie vrijdag. Julidans NEXT. Melkweg 19:00 € 10,DANSGROEP AMSTERDAM / AHK

(un)framed

Zie donderdag. Julidans. Ook om 19:30 uur. Stadsschouwburg Amsterdam 18:00

We Solo Men

Zie zondag. Julidans. Stadsschouwburg Amsterdam 20:30 Vanaf € 16,ROBYN ORLIN

Walking next to our shoes Afrikaanse liederen en opzienbarende kostuums in satirische voorstelling. Julidans. Stadsschouwburg Amsterdam 21:00 Vanaf € 10,di 7 juli

Moving Media

Sprookjesachtig samenspel tussen dans en licht. Julidans. Bellevue 21:00 € 17,50

Hypermarkt

VAN GOGH MUSEUM

Avant-gardes ‘20/‘60

Hoogtepunten uit de collectie van het Stedelijk Museum uit de jaren ‘20 en de jaren ‘60 van de vorige eeuw. 26 juni t/m 23 augustus JOODS HISTORISCH MUSEUM

Vijf jaar aanwinsten

Veiling

AMSTERDAMS HISTORISCH MUSEUM

Maagdenhuis Bezet ‘69

Tentoonstelling met foto’s van Paul van Riel over beruchte bezetting van het mythische maagdenhuis. t/m 25 oktober € 10,ARCAM

Stad op Wieltjes

Expositie over de relatie tussen de onderste halve meter van Amsterdam en alles wat op wieltjes staat. t/m 27 juni Gratis

Een expo van de veelzijdige collectie waarin vooral het Nederlands-joodse culturele erfgoed centraal staat. 3 juli t/m 30 augustus € 7,50

ART DISTRICT

MLB EXPOSITIERUIMTE

ARTIS

Wolvis en Groeibehang

Van zelfgesponnen wol of katoen maakt Roel Endendijk portretten en vrij werk. 3 juli t/m 16 augustus OPENBARE BIBLIOTHEEK AMSTERDAM

Erotism

Vijf verschillende fotografen tonen hun erotisch getinte werken. t/m 27 juli

Darwins correspondentie met Artis Expo over de correspondentie van Darwin met Artis over verschillende onderwerpen. t/m 31 december

(OBA)

ARTOLIVE

Keramische boeken van Trudy Donia Nota. 3 juli t/m 30 augustus

De schilderijen van deze kunstenaar tonen de excentrieke figuren van een banale Westerse maatschappij. t/m 28 juni

Van alfabet naar boek Uncontacted

Tentoonstelling over geïsoleerd levende volksstammen. 2 juli t/m 31 augustus

TIP Re-Cover Expo

Joram Roukes

CAFÉ BERN

Chiellerie goes Bern

Grafiek werk van kunstenares Martine Pieck. t/m 29 augustus

PHUPHUMA LOVE MINUS & ACE

SID LEE COLLECTIVE

Dansers die hun lichaam bespelen als muziek en improvisaties in intense voorstelling. Julidans. Stadsschouwburg Amsterdam 21:00 Vanaf € 10,-

Echte mannen kunnen dansen. En zingen. Britse dansers showen hun skills op de muziek van een a-capella zulukoor. Julidans. Bijlmer Parktheater, Amsterdam Zuidoost 15:00 Gratis

De voorhoede van Neerlands grafische scene voorzien hun favoriete plaat van een nieuwe cover. Opening 3 juli, 18:00 uur. Met o.a. Stefan Glerum, Supersilo, Machine, 310K, Marjolein Caljouw, Zender en Snar. 29 juni t/m 5 juli

BEZOEKERSCENTRUM AMSTERDAMSE BOS,

Don’t Hit Mama

Les Commercants

SMART PROJECT SPACE

BIBLIOTHEEK MERCATORPLEIN

Door Antonis Pittas. 4 juli t/m 25 augustus

Reizende foto-expositie door de 14 stadsdelen van Amsterdam. Juni Kunstmaand. t/m 29 juni

ZOO

Accords

Zie vrijdag. Julidans. Vondelpark Openluchttheater 14:00 Gratis

Isicathamiya

Zie woensdag. Julidans. Melkweg 18:00 SELLO PESA

zo 5 juli DANSGROEP AMSTERDAM / AHK

(un)framed

Zie donderdag. Julidans. Ook om 19:30 uur. Stadsschouwburg Amsterdam 18:00

After Tears

Zie maandag. Julidans NEXT. Melkweg 19:00 € 10,-

SUGAR FACTORY

GRA Opening of the Nacht gallery

EXPO ARCAM

WALLS GALLERY

Expositie over de potenties van gebieden met een ligging aan het water en het belang van de havens. 3 juli t/m 5 september Gratis

Expositie met werken van twintig jonge en talentvolle kunstenaars en ontwerpers. 5 juli t/m 28 augustus

NIEUW

BEURS VAN BERLAGE

The Complete Rembrandt Life Size

Ben jij een

)

Studenten van de Gerrit Rietveld Academy tonen hun creaties. 26 juni Gratis

Kustwaarts advertentie

Untitled (

Een grote overzichtstentoonstelling van het hele oevre van Rembrandt. 4 juli t/m 6 september GALERIE GABRIEL ROLT

Norwegian Summer

Groepsexpositie van vier Noorweegse kunstenaars. 7 juli t/m 22 augustus

Dutch Collection

GALERIE WIES WILLEMSEN

Russische kunstenaars

Er komt meer uit Rusland dan alleen wodka en importbruiden. 28 juni t/m 26 juli Gratis OOK TE ZIEN AMSTELKERK

Twee verschillende werelden

AMSTELVEEN

Terugkeer

Fascinerende fotografie in het landschap van het Amsterdamse Bos. t/m 26 april Gratis

Bewoners van Amsterdam

BLOW UP GALLERY

Lieve Prins

Internationaal bekend als pionier in de “copy art”. Touch. t/m 27 juni

Ramen Lappen

CHASSÉKERK

Under my Umbrella

Een paraplu van kunst als symbool voor bescherming tegen ongeluk en rampen. Juni Kunstmaand. t/m 30 juni Gratis COBRA MUSEUM, AMSTELVEEN

Gimme Shelter

Werk van genomineerden voor de Bouw in Beeldprijs. t/m 19 juli € 9,50 DE RODE HOED

Dichter bij Handschrift Portretten en poezie in tijdloze tentoonstelling. t/m 26 juni Gratis DIVERSE LOCATIES AMSTERDAM

Stedelijk in de Stad

Tot dec ‘09 zal het Stedelijk Museum zijn onderdak vinden op verschillende locaties in de stad. t/m 31 december

Dream Amsterdam

Kunstevenement waar internationale kunstenaars in de stad een kunstwerk creëren. Zie www.agenda.nl. t/m 31 augustus

Atelierroute Boven ‘t IJ

Zeventig kunstenaars in AmsterdamNoord en omstreken heten je welkom in hun atelier. Zie www.agenda.nl. t/m 14 augustus DIVERSE LOCATIES BIJLMERMEER, AMSTERDAM ZUIDOOST

Open Source Amsterdam Internationale kunst in de Bijlmer in unieke manifestatie. t/m 11 juli Gratis

FOAM_FOTOGRAFIEMUSEUM AMSTERDAM

Marks of Honour - A Striking Library

Dertien internationale fotografen brengen een artistieke hommage aan het fotoboek. t/m 5 juli € 7,50

Foam_3h: Emilie Hudig Controle Hudig documenteert haar gevecht tegen de ziekte van Hodgkin. t/m 8 juli € 7,50

BYTHEWAY PROJECTS

Guy Tillim – Avenue Patrice Lumumba

Foto-expositie van Johannes Schwartz om de tien mooiste onbebouwde gaten in de bebouwing te fotograferen. Juni Kunstmaand. t/m 30 juni

NY Perspectives

Lichte Gaten

Heldere, precieze en geëngageerde beelden over de modernistische architectuur. t/m 30 augustus € 7,50 New Yorkse fotografen ontdekken Amsterdam. Door Gus Powell, Carl Wooley, Richard Rothman en Joshua Lutz. t/m 23 augustus € 7,50

Massimo Vitali

Tentoonstelling van de beroemde Italiaanse fotograaf van o.a ontspannende situaties en vakantiesferen. t/m 9 september € 7,50

Gerard Blommestijn nodigt twee bevriende kunstenaars uit voor de expositie. t/m 30 juni Gratis

Kijk op www.nachtbus.nl

56 | NL20

NL20_13p36.indd 56

| WWW.AGENDA.NL |

22-06-2009 15:37:45


GALERIE GABRIEL ROLT

KAS AAN DE ADMIRAAL DE RUIJTERWEG

MLB EXPOSITIERUIMTE

SMART PROJECT SPACE

DUITSLAND INSTITUUT AMSTERDAM

Deze Zweedse kunstenares schildert mensen terwijl ze slapen, roken, lezen. Gewone mensen die gewone dingen doen. t/m 27 juni Gratis

Fotomateriaal over het oudste straatje in De Baarsjes. Juni Kunstmaand. t/m 28 juni

Composities van acryl en inkt die de kleurenpracht van vlindervleugels weergeven. Juni Kunstmaand. t/m 28 juni

de manifestatie My Name Is Spinoza. t/m 28 juni Gratis

Lezingenreeks ter gelegenheid van de herdenking aan de val van de Berlijnse Muur. 20:00 Gratis

Invisibles

Doeken vol vlucht, verwondering, liefde en spel. t/m 27 juni Gratis

Shezad Dawood

Oost versus West in tentoonstelling van moderne kunst uit Afghanistan, Pakistan en Iran. t/m 21 november Gratis GALERIE MOKUM

Zomertentoonstelling

Verschillende kunstenaars showen hun werk. Van chinees porselein tot stillevens van uien. t/m 11 juli Gratis STADSARCHIEF AMSTERDAM

Dutch Seen: New York Rediscovered

Twaalf Nederlandse fotografen geven hun visie op het hedendaagse New York. Met o.a. Inez van Lamsweerde en Rineke Dijkstra. t/m 13 september GRIMM FINE ART

Sky above, mud below

Kubisme en moderne kunst in olieverf. Door kunstenaar Volker Hueller. t/m 11 juli Gratis HERMITAGE

Aan het Russische Hof: Paleis en Protocol in de 19e eeuw

Duik in het sensationele en luxeuze leven van van de Romanovs. t/m 9 januari € 15,DE HORTUS

Van alg tot orchidee

Een evolutionaire wandeling door de tuin, in het kader van het Darwinjaar. t/m 30 september € 7,HUIS MARSEILLE

Only Gaze a While Longer

Poëtische natuurfoto’s. t/m 30 augustus MUSEUM JAN VAN DER TOGT, AMSTELVEEN

Mensen als wij

Slatuinenweg van vroeger tot nu

GALERIE DE LEVANTE

Between two worlds

Groepsexpo van vier Turks-Nederlandse kunstenaars: schilderijen, etsen, animaties, fotografie en korte film. t/m 17 juli Gratis LUX PHOTO GALLERY

De Roxyjaren

NEDERLANDS INSTITUUT VOOR MEDIA-

KUNST, MONTEVIDEO/TIME BASED ARTS

Fluid Architectures

Fictieve ruimten gemaakt van licht, bewegend beeld en andere media. Workshop door Walter Langelaar. t/m 28 augustus € 4,50

On joy, sadness and desire Wendepunkte 1949 und Groepstentoonstelling in het kader van 1989

SOLEDAD SENLLE GALLERY

PAKHUIS DE ZWIJGER

SUPPERCLUB

Cultquiz waarbij spontaan gevormde teams elkaars kennis testen over de meest uiteenlopende feiten. 20:00-22:00 Gratis

Installaties, foto’s en video’s over oogcontact. Kijken, weer wegkijken. Flirten. t/m 25 juli Gratis

Atelier

Creativiteit in de club. t/m 28 juli Gratis

NEDERLANDS UITVAARTMUSEUM TOT ZOVER

TASSENMUSEUM HENDRIKJE

MART HOUSE

Installaties door Tania Theodorou. Het einde blijkt minder eenduidig dan gedacht... t/m 12 december

In de tentoonstelling ‘Beestachtige tassen’ staat het dier centraal. t/m 22 augustus

Under Construction I

Een zoektocht van een zestal kunstenaars naar betekenissen in de wereld om hen heen. t/m 4 juli Gratis MEDIAMATIC BANK

WatSpinoza?

Controversiële en interactieve expo die vanuit het gedachtegoed van Spinoza kritische vragen stelt. t/m 28 juni MELKWEG

The Jump Project

De dubbelzinnigheid van het einde

Opening Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam

OPEN AT SOMETIMES

TEMPLE

Een politiek vluchteling uit Irak die zijn olieverfwerken aan het publiek laat zien. t/m 11 juli

Hedendaagse kunst door Tibetaanse kunstenaars & Europese kunstenaars met Tibet als thema. t/m 6 juli Gratis

Riyad Master

OUDE KERK

World Press Photo

De beste persfoto’s van het afgelopen jaar. t/m 28 juni

Tibet Art Now

TEN HAAF PROJECTS

The Zulu queen stood as Jerusalem fell

Een solo van Andrew Gilbert. Zie www. tenhaafprojects.com. t/m 27 juni

Serie portretten van mensen over de hele wereld door de New Yorkse fotografe Leyla Tatiana Rosario. t/m 5 juli Gratis

PAKHUIS DE ZWIJGER

Romania!

TIJDELIJK MUSEUM

Zwarte Muur

MUSEUM HET REMBRANDTHUIS

De werken van Roosmarijn Schoonewelle. t/m 26 juni

MENEER DE WIT

Van landschappen tot tronies en formele portretten, door Rembrandt’s grote concurrent. t/m 9 augustus

Afwisselende foto-exposities van verschillende fotografen. Lichaam & Kleur met Christiane Kasdorp. t/m 30 september Gratis

Pop-up Cafe

TIP

Aanraken mag bij deze expo want alles is uitklapbaar, ontvouwbaar en blaasbaar. Juni Kunstmaand. t/m 31 juli Gratis MERCATORPLEIN

Brieven uit de Baarsjes

Kunst gemaakt door mensen met een handicap. t/m 26 juli € 6,JERUZALEMKERK

MISTER B

Foto’s van gebouwen, straten en pleinen in De Baarsjes worden via hoofdtelefoons tot leven gewekt. Juni Kunstmaand. t/m 27 juni Gratis

Homo-erotische foto’s van de Canadese fotograaf en grafisch ontwerper Geoff Simpson. t/m 1 oktober Gratis

Sweat

Exposities Jeruzalemkerk Kunstwerken van Baarsjesbewoners. Juni Kunstmaand. t/m 30 juni

Humor en traditie getoond in een schrijnende setting. t/m 30 juni Gratis

Jan Lievens: Loopbaan van een Wonderkind

Marokko

Impressie van het Marokkaans-joodse leven door fotografen Elias Harrus en Pauline Prior. t/m 18 september € 7,50

Ki Enthus Susmono is een Javaanse poppenspeler met de status van superstar in Indonesië. t/m 27 juni € 25,-

David Powell en Arnout Killian beschilderen doeken ieder voor de helft. Duo-kunst! t/m 31 juli

Pseudotelier

Een expositie van Mounir Doufikar, Jörgen Smit en Renske Versluijs. t/m 26 juni

SPLIT

Fritz Behrendt

Tekeningen die Fritz Behrendt maakte tijdens en over de Tweede Wereldoorlog. t/m 5 september

Vier nieuwe Versproncks

De Meesterwerken

CHECK OOK

Vier portretten van leden van één familie: de familie Wallis/Strijp, rijke en machtige regenten. t/m 7 september

SID LEE COLLECTIVE

Surprise Party

Hidden Delights

Zwoele zomeravond met een amuse kabinet, modeshow, performances en verleidelijke gerechten. 16:30 € 35,RUIGOORD, RUIGOORD

Ruige Rommelmarkt

Ateliergebruikers ruimen op. Kom, kijk en koop. 14:00 Gratis za 4 juli SUPPERCLUB CRUISE

the yoga cruise

Een yogaworkshop voor hem en haar. Met special guest Micky Hoogendijk. 12:00 € 30,zo 5 juli DE WAAG

Wandeling langs poortjes Hans Tulleners organiseert een rondleiding door Amsterdam met de Royal Gallery als feestelijk eindpunt. 14:00 € 10.-

Meer agenda?

agenda.nl

VERZETSMUSEUM

Seizoen ‘40-’45: Voetbal tijdens de Tweede Wereldoorlog

RIJKSMUSEUM

zo 28 juni HET RIJK VAN DE KEIZER

Wayang Superstar

De deelnemende kunstenaars gebruiken verschillende technieken om de nacht te suggereren. Afsluiting educatieproject. t/m 26 juni RHIZOMATIC PROJECT SPACE

De Zwijger Cultquiz

TROPENTHEATER

VAN ZIJLL LANGHOUT EXPOSITIES

Deze tentoonstelling biedt de uitzonderlijke kans om alle hoogtepunten uit de 17de eeuw bij elkaar te zien. t/m 31 december € 11,-

JOODS HISTORISCH MUSEUM

Rationes Dubitandi: Redenen tot Twijfel

RETORT

Nuit Américaine II

vr 26 juni

Un moment inconditionnel

Het werk van fotograaf Cleo Campert, van 1989 tot 1999 huisfotograaf van Club RoXY. t/m 18 juli

Baarsjesbewoners vertellen verhalen en herinneringen. Juni Kunstmaand. t/m 30 juni

Baarsjes Buzz

Metamorfosen: variaties op licht, kleur en natuur

CHECK OOK

Anna Bjerger

EXPO

AGENDA

Ook in de agenda? Dat kan! Mail naar agenda@NL20.nl Voor meer info: www.agenda.nl/deadlines

In de expositie vertellen voetballers van toen over leven en voetballen in bezettingstijd. t/m 11 april € 6,50 do 25 juni SPUI 25

On Serenity & Anxiety

Scherpe debatten tussen wetenschappers, kunstenaars en schrijvers. Holland Festival. 20:00 Gratis

Verrassingsfeestje! Champagne, taart en werk van 11 verschillende kunstenaars ter ere van een mystery guest. t/m 4 juli

Hypermarkt

Go Gallery, 4 juli t/m 9 augustus

| 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p36.indd 57

NL20 | 57

22-06-2009 15:37:55


viert 50 jarig jubileum

Bij besteding van iedere 500 euro, 50 euro aan waardecheque kado! Bij diverse artikelen ontvangt u extra waardecheques* van 50 euro Artifort F978

2 extra waardecheques

Walter Knoll Fabricius

5 extra waardecheques

Walter Knoll Living platform

6 extra waardecheques

Art of living Spantafel

3 extra waardecheques

Artifort C683 Kho Liang Ie

5 extra waardecheques

Artifort Tulip

3 extra waardecheques

Tecta S 41 Marcel Breuer

1 extra waardecheque

Tecta L 40 Gerrit Rietveld

1 extra waardecheque Walter Knoll MYchair

2 extra waardecheques

Tecta D 35

2 extra waardecheques

Art of living Kolomtafel

3 extra waardecheques

Walter Knoll 369

1 extra waardecheque Spectrum SZ

1 extra waardecheque

Tecta F 51 Walter Gropius

Artifort Nina

2 extra waardecheques

1 extra waardecheque

Ahrend Revolt

Pastoe Fibre van € 1295,voor € 999,-

Pastoe Jubileumkast tomaatrood € 2095,en wit € 1999,-

Pastoe Pure E406

Geldt op gehele collectie ook op aanbiedingen en afgeprijsde artikelen, met uitzondering van vaste vloerbedekking en gordijnen. aktie loopt t/m 30 juni 2009 - *voor aktievoorwaarden zie reglement

Artifort, Pastoe, Leolux, Stokke, Pode, Thonet, MisuraEmme, Erik Jørgensen, Spectrum, Gelderland, Montis, Desalto, Ahrend at home, Dutch Originals, Walter Knoll, Artemide, Müller.

NL20_13p58.indd 58

Müller SB 422-2

1 extra waardecheque

beukenplein 23 - 1092 bb amsterdam telefoon 020 - 665 6310

www.janvanbeek.nl 22-06-2009 15:38:39


FILM BY

pathÉ

De GROOtSte FilmBeleVinG OOit

IMAX® is a registered trademark of IMAX Corporation

advertentie

Filmtip

Een goed spookhuis op de kermis

Drag me to Hell C

hristine Brown (Alison Lohman) is een jonge bankmedewerkster. Op een dag komt er een oude vrouw naar haar toe die haar hypotheek niet meer kan opbrengen. De vrouw vraagt voor de derde keer uitstel van betaling aan, maar

tRanSFORmeRS

‘Stiekem lopen de rillingen je toch wel over het lijf ’

Het spannende spectaculaire vervolg op TRANSFORMERS met opnieuw o.a. Shia LaBeouf, Megan Fox, John Turturro, Josh Duhamel en Tyrese Gibson.

VanaF 23 JUni te zien BiJ pathÉ aRena amSteRDam www.pathe.nl/imax

GREAT TASTE IN FILM

| 24 JUNI - 7 JULI 2009 | NL20 89x250 Transformers.indd 1 NL20_13p59.indd 59

Christine weigert. De positie van assistent-manager is immers vrij en haar baas heeft gezegd dat ze harder moet worden als ze voor deze promotie in aanmerking wil komen. De vrouw wordt boos en de beveiliging gooit haar eruit. Maar als Christine ’s avonds in haar auto stapt, zit de vrouw op de achterbank. Ze spreekt de vloek van Lamia over haar uit en vanaf dat moment verandert Christines leven in een ware nachtmerrie. Lang voordat Sam Raimi furore maakte met de Spider-Man films, was hij de ongekroonde koning van de Amerikaanse horror. Met het heerlijke

Drag me to Hell keert hij terug naar zijn roots. Na de behoorlijk realistische start van de film gaan al snel alle remmen los. Keukengerei vliegt als vanzelf door de lucht en arme Christine krijgt de goorste substanties over zich heen terwijl ze wanhopig probeert de vloek op te heffen. Na drie dagen zal ze namelijk door Lamia meegenomen worden naar de hel… In misschien wel de leukste scène van de film krijgt Christine nachtelijk bezoek van een bromvlieg, die via haar ene neusgat naar binnen wandelt om er via het andere weer uit te kruipen. Het is horror met een vette knipoog, maar Raimi zorgt ervoor dat het nooit ridicuul wordt. Drag me to Hell heeft wel wat weg van een goed spookhuis op de kermis. Het is natuurlijk vooral lachen, maar stiekem lopen de rillingen over je lijf. (MP) Horror/Comedy Première: 2 juli Duur: 99 minuten Taal: Engels Regie: Sam Raimi Met: Alison Lohman, Justin Long NL20 | 59

19-06-09 08:44

22-06-2009 15:39:15


advertentie

23 VANAF j u N i

Het spannende spectaculaire vervolg op TRANSFORMERS met opnieuw o.a. Shia LaBeouf, Megan Fox, John Turturro, Josh Duhamel en Tyrese Gibson.

Nu in première

Onder redactie van BEREND JAN BockTiNg, SvEN gERRETS, MikE PEEk, ERliJNE RuNiA EN BREgTJE ScHuDEl

Genoeg nieuwe mogelijkheden

ice age: Dawn of the Dinosaurs VANAF 25 juNi: Bill Kenwright

From the director of '' THE QUEEN'' and ''DANGEROUS LIAISONS''

A FILM BY STEPHEN FREARS Rupert Friend Felicity Jones and Kathy Bates

Berlin International Film Festival

Competition

Romantisch drama van Stephen Frears (The Queen, Dangerous Liaisons) met Michelle Pfeiffer als de fameuze courtisane die een affaire krijgt met de knappe, verwende en veel jongere rijkeluiszoon Chéri. www.pacfilms.nl 60 | nl20

NL20_13p060.indd 60

S

inds Ice Age: The Meltdown is er niet veel gebeurd. Mammoet Manny is nog steeds gelukkig met zijn inmiddels hoogzwangere Ellie, en vormt nog steeds een roedel met luiaard Sid en sabeltandtijger Diego. Maar met roedeluitbreiding op komst vragen Sid en Diego af wat ze met hun leven moeten. Tijd voor Diego om in een mid-life crisis te schieten, en voor Sid om zijn moedergevoelens te ontwikkelen. Hij vindt drie eieren in een ondergrondse grot, en is niet bereid de dinootjes die uitkomen, zomaar aan

Ook in première

moeder T-Rex mee te geven. Dus neemt zij hém mee. Tijd voor Manny, Diego en Ellie om hun eigen levens opzij te zetten, en de ondergrondse wereld van de nog niet helemaal uitgestorven dino’s te bezoeken. Niet alleen de dinosauriërs zijn nieuw; ook de halfblinde mentaal gestoorde wezel Buck (Simon Pegg) is toegevoegd. Met zijn entree begint deze derde Ice Age los te komen van de vlakke clichégrappen die het eerste half uur de boventoon voeren. Wie niet los komt is Scratch. Wederom op zoek naar de ongrijpbare

noot, vindt hij nu ook zijn wederhelft. Aanleiding voor oneindig veel vertraagde knipogen en flauwe hartvormige beeld‘grapjes’. De dinowereld biedt genoeg nieuwe mogelijkheden om de ijstijd leuk te houden. De gecreëerde hortus botanicus is een verfrissende omgeving voor de mammoeten, die nu als Rescue Rangers ten strijde trekken tegen de bovenmaatse dino’s. Dat levert vooral tegen het einde leuke actiescènes op in een wederom soepele animatiestijl. (ER)

Animatie Première: 1 juli Duur: 96 min. Taal: Engels/Nederlands Regie: carlos Saldanha Met: Ray Romano, Dennis leary, Queen latifah, Simon Pegg Nl: carlo Boszhard, Tygo gernandt, Daphne Bunskoek

paThé mobiel

Zie DirecT welke filmS er Draaien SmS film naar 4443 of Zie paThé.nl/mobiel

TranSformerS: revenge of The fallen (24 juni))(1 Science Fiction. Regie: Michael Bay. Vervolg op het actiespektakel uit 2007, waarin Sam Witwicky opnieuw tegen wil en dank in de oorlog belandt tussen de Autobots en de Decepticons. | www.agenda.nl |

22-06-2009 15:39:43


FILM BY

Een beetje de weg kwijt

Adoration S

chooljongen Simon (Devon Bostick), wiens ouders bij een auto-ongeluk om het leven kwamen, verweeft een nieuwsbericht over een terrorist die zijn hoogzwangere vrouw nietsvermoedend met een bom richting Israël stuurde met zijn eigen leven. Wat nou als die vrouw zijn moeder was en hij het ongeboren kind? Zijn lerares spoort hem aan het idee nog verder door te voeren: zijn

medeklasgenoten moeten zijn verslag echt geloven. Dan begint het verhaal op het internet een eigen leven te leiden. Regisseur Atom Agoyan (The Sweet Hereafter, Felicia’s Journey) staat bekend om zijn enigmatische, intense films, die hij meestal als puzzelstukjes in elkaar legt. Vaak met veel succes, maar in Adoration raakt hij een beetje de weg kwijt. Adoration gaat over zoveel dingen - verlies,

schuld, terrorisme – en speelt met zoveel dubbele lagen dat het eindresultaat vaag en rommelig overkomt. De film is sfeervol, maar uiteindelijk ook net zo verward als zijn karakters. (BS) Drama Première: 25 juni Duur: 100 min. Taal: Engels Regie: Atom Egoyan Met: Arsinée Khanjian, Scott Speedman, Devon Bostick

Sfeervolle, maar verwarde film

Nieuwe kijk op de wereld

Everlasting Moments H

et is 1907. Moeder Maria verzorgt haar gezin met zeven kinderen. Vader Sigge is vaak dronken en slaat er thuis dikwijls op los. Echte liefde bestaat niet (meer). Hun relatie is een vaststaand gegeven, iets dat ze, mede door een economische crisis, niet willen opgeven. Toch vecht Maria zich langzaam vrij. Wanneer ze haar oude fotocamera wil verkopen brengt de vriendelijke meneer van

de fotozaak haar op andere ideeën. Een onontwikkelde foto in de camera toont haar talent. Waarom gaat ze daar niet gewoon mee verder? Het geeft haar een nieuwe kijk op de wereld, en natuurlijk op haar huwelijk. Voorspelbaar is het allemaal wel. Een vrouw die zichzelf losmaakt in een periode van sociale verandering, een man die de oorlog ingaat; we hebben het allemaal al gezien.

Maar het brave, ietwat gezapige karakter van Everlasting Moments wordt grotendeels goedgemaakt dankzij het sfeervolle camerawerk en naturel spel van actrice Maria Heiskanen. (BJB) Drama Première: 2 juli Duur: 125 min. Taal: Zweeds en Fins Regie: Jan Troell. Met: Maria Heiskanen, Mikael Persbrandt, Jesper Christensen

Sfeervol camerawerk en naturel spel

Oudere hoer valt voor jongetje

Chéri C

héri Schméri. Soms heb je wel eens dat een genre, of een bepaalde film binnen dat genre, je helemaal niets doet. Zelfs als zo’n film geregisseerd is door Stephen Frears, de man die mede verantwoordelijk was voor een opzienbarende film als My Beautiful Laundrette of het briljante High Fidelity. En zelfs niet als de setting prachtig de beginjaren van de vorige eeuw tot leven weet te

EFFI BRIEST (25 JUNI))(1 Drama. Regie: Hermine Huntgeburth Duits kostuumdrama naar het bekende boek van Theodor Fontane over een zeventienjarig meisje dat wordt uitgehuwelijkt aan een oudere hertog. | 24 JUNI - 7 JULI 2009 |

NL20_13p060.indd 61

brengen. Dit kostuumdrama met Michelle Pfeiffer als populaire courtisane in de jaren ‘20 van Parijs voelt als het filmische equivalent van een bouqetreeksromannetje. Oudere hoer valt voor jongetje. Jongetje valt voor oudere hoer. Jongetje moet van moeders, een andere populaire hoer en tevens vriendin van oudere hoer, trouwen met een meisje van zijn eigen leeftijd. Ze wil PISCINE, LA (RE-RELEASE) (25 JUNI))(1 Drama. Regie: Jacques Deray Drama met Alain Delon en Romy Schneider. Ze spelen twee geliefden die tijdens hun vakantie bezoek krijgen van een ex-minnaar en zijn dochter.

namelijk kleinkinderen. Maar ach, ze kunnen niet zonder elkaar. Maar ach, ook niet met. Of toch? Who cares! Nou ja, misschien genoeg mensen, bouqetreeksen worden immers ook gretig gelezen. (SG) Drama Première: 25 juni Duur: 100 min. Taal: Engels Regie: Stephen Frears Met: Michelle Pfeiffer, Kathy Bates, Rupert Friend. SERBIS (2 JULI))(1 Drama. Regie: Brillante Mendoza Familie runt een slecht onderhouden filmhuis in een provinciestadje, dat gedateerde erotisch getinte double-features laat zien.

Bouquetreeksen worden ook gretig gelezen

GREAT TASTE IN FILM WWW.JAMESONWHISKEY.COM NL20 | 61

22-06-2009 15:39:56


PARTYCRASH!

Lief en naïef of toch niet? Bastiaan van Schaik bekijkt het leven toch eens van de andere kant: ‘Is she just into me?’

Aan entertainment met Barbie en Barbie geen gebrek tijdens een avondje vertoeven in Supperclub.

.

ïef ,

i k?

de d

t oorbitch wind

er

ge

e

nd

s om

Supperclubs boegbeeld Sunny gooit haar charmes in de strijd om de pasgeboren muziekschijf te promoten.

oe k je

WAT Lancering nieuwe album Supperclub WANNEER Donderdag 11 juni 2009. WAAR Supperclub. WIE Bastiaan van Schaik, Hans Ubbink, dj Marcello, vrienden van dj Marcello, familie van dj Marcello, Sunny en It-veteranen. PARTY Supperclub lanceerde haar 5e album uit de ninesins series. Dit keer gold ‘Naivety’ als inspiratiebron om een internationaal riedeltje op te maken. Onder het genot van een driegangen diner en voorgrondmuziek van Dj Marcello vloog de avond voorbij. Personeel was uitgedost in lieve scholierenoutfits met sproetjes en onschuldige vlechten. Naïviteit bleek niet helemaal van toepassing te zijn op de taferelen die zich deze avond afspeelden…

Lolita serveerster met Parool partyverslaggeefster Jiska Fischer.

Na

Modeontwerper Hans Ubbink heeft zijn strik al losgepeuterd. Spannend!!

TEKST EN BEELD KARLIJN VISSER

Reageren? Of heb je een leuk idee voor een feestje waar Karlijn heen moet? Mail naar karlijn@nl20.nl

Ook It-vrienden van dj Marcello lezen NL20.

Dj Marcello krijgt iedereen aan het dansen op zijn naïeve tunes.

NL wordt gemaakt door: Hoofdredactie Pamela Wilhelmus Chef redactie Marissa Jalink Redactie Lianne Collignon, Uitgever Serge Brabander Creative Director Olivier Wegloop Commercieel Directeur Marco Jainy Gans, Ellen Mannens Agendaredactie Inge Schut (coördinator), Mark Beulen, Eline Vroedstein Officemanager Anna Witzel Locatiemanagement Joost Wesseling Traffic Els Dragt, Marjolijn Mayer, Jeroen Veenstra Art Directie Ivo van IJzendoorn Vormgeving Steenhagen, veline Rohde, Acelya Ozkan Sales manager Eelco Hulshof Accountmanager Desmo Schut, Melvin Witte, Anouk Verheij NL Online Martijn Buisman, Janneke Essen, landelijk Paul Braat, Fleur Korner, Dave van Os NL20 David Saraj (salesmanager), Robin Stephanie Paalvast Jansen- Hendriks, Sander Mutsaards Telesales Kim van den Broek Drukwerk Weiss-druck Medewerkers Hanna Bervoets, Berend Jan Bockting, Olga van Ditzhuijzen, Algemeen 020 5611233 / info@nl20.nl Redactie 020 896 9520 / redactie@nl20.nl Agenda 020 896 9561 / agenda@nl20.nl Locatiemanagement 020 5611233 / locaties@nl20.nl Janus van den Eijnden, Sven Gerrets, Jerry Huinder, Tom Lievense, Tim Keen, Lian Kool, Liza Sales Landelijk 020 561 1266 / adverteren@nl20.nl Sales NL20 020 896 9550 Kroes, Mike Peek, Hanne Reus, Erlijne Runia, Bregtje Schudel, Marloes Teerenstra, Jeroen Materiaal 020 896 9550 / materiaal@nlunlimited.nl Veenstra, Karlijn Visser, Laura Vreugdenhil NL20 Wilgenweg 16A, 1031 HV Amsterdam / Postbus 37398, 1030 AJ Amsterdam Dit is een uitgave van NL Unlimited BV, onderdeel van Boomerang Unlimited. NL wordt om de week op woensdag verspreid in de vier grote steden.

VOLGENDE KEER IN NL20

Singersongsurfer Marloes van Elswijk

Marloes van Elswijk surft sinds haar prille jeugd. En, net als Jack Johnson, is ze singersongwriter – of singersongsurfer zoals dat zo mooi heet. De hype van golfsurfen ziet ze met lede ogen aan. “Ik gebruik het surfen niet om mijn muzikale carrière een boost te geven, het is gewoon wie ik ben.” 62 | NL20

NL20_13p62.indd 62

OP 8 JULI IN DE DISPLAY Cocktails De sex-in-the-city-dames drinken een Cosmopolitan. James Bond drinkt een Martini: shaken, not stirred. Maar welke cocktails drink jij deze zomer? En wat zegt dat over jouw persoonlijkheid? Lees volgende keer de NL en je komt erachter. Van de Mojito tot de Long Island Ice Tea. In jouw cocktail schuilt je ware karakter. | WWW.AGENDA.NL |

22-06-2009 15:41:13


OP VERTOON VAN DEZE ADVERTENTIE MAG JE 1 GRATIS ZUMBA LES VOLGEN BIJ EEN VAN DE NEGEN VESTIGINGEN VAN CLUBSPORTIVE! WIL JE ZEKER ZIJN VAN EEN PLEKJE IN DEZE ZUMBA LES? MELD JE DAN NU AAN DOOR TE BELLEN OF TE MAILEN NAAR EEN VAN ONZE DEELNEMENDE VESTIGINGEN!

WEES OP TIJD! WANT VOL=VOL!

VOOR MEER INFORMATIE OVER ZUMBA NEEM JE CONTACT OP MET EEN VAN ONZE VESTIGINGEN Clubsportive Haarlemmer Houttuinen Haarlemmer Houttuinen 37-43 | Amsterdam | 020 625 21 09 Clubsportive Zuidas Gustav Mahlerlaan 16 | Amsterdam | 020 661 78 08 Clubsportive Waterlooplein Valkenburgerstraat 28 | Amsterdam | 020 620 66 31 Clubsportive Weteringdwarsstraat 1e Weteringdwarsstraat 3-7 | Amsterdam | 020 627 30 60 Clubsportive Diemen Willem de Zwijgerlaan 2 | Diemen | 020 698 06 47 Clubsportive Haarlem Raaks 7 | Haarlem | 023 512 01 90 Clubsportive Den Bosch Victorialaan 3-13 | Den Bosch | 073-6444226 Clubsportive Hilversum Groest 86 | Hilversum | 035-6854245 Clubsportive Eindhoven Lichttoren 14 | Eindhoven | 040-239 37 99

advertentie NL20 Zumba.indd 1

NL20_13p63.indd 63

18-6-2009 11:30:01

22-06-2009 15:41:45


U

I

T

N

O

D

I

G

I

N

G

GEACHTE

JoHAnnEs, U bent een man die een goede crème brulée op waarde weet te schatten. Ik wil u dan ook attenderen op mijn crème brulée die ik met een lychee sorbet serveer. Een mooie combinatie die u zeker moet komen proeven. Uiteraard zijn ook onze voor- en hoofdgerechten zeker een scooterrit waard. Ik nodig u dan ook van harte uit in restaurant De Brasserie van Holland Casino Amsterdam. Wij zijn iedere dag open tot twee uur ‘s nachts.

Hoogachtend, Jeroen Plooij, Chef-kok De Brasserie Holland Casino Amsterdam

PS. Johannes, de hele maand juni kun je in Holland Casino genieten van speciale Summer menu’s.

NL20_13p64.indd 64

22-06-2009 15:42:07

NL20, editie 13, 24 juni 2009  

Door en door Amsterdam

NL20, editie 13, 24 juni 2009  

Door en door Amsterdam

Advertisement