Page 1

DANIEL BOISSEVAIN ‘Met iemand die geen concessies wil doen valt niet te leven.’

nr 5

WWW.MIJNNL.NL

gratis jaargang 5

door en door rotterdam

4 maart - 17 maart 2009

AGENDA

Knakendisco 7 maart

John Buijsman - Buk 17 maart Pipilotti Rist vanaf 7 maart

Daniël Boissevain

Liefde voor muziek p.25

Cultuur in de nacht Museumnacht 2009: De tien leukste plekken

NL10_05p001.indd 1

p.26

Dansen in de stad Conny Janssen is terug met So Here We Are

p.30

Filmpje pakken 2 x 2 kaarten voor The Watchmen

03-03-2009 12:45:27


De Rotterdampas. Nu te koop.

De NL10_05p02.indd 2

03-03-2009 12:47:12


INHOUD

4 maart - 17 maart 2009 nr 5

jaargang 5

DIT NUMMER

Daniël Boissevain

IK

10

Een nieuwe musical voor Daniël Boissevain, deze keer in de toneelbewerking van Wolkers’ boek Brandende Liefde. “Musical is een vorm die heel goed werkt. Ook bij Wolkers.”

ROTTERDAM

BUZZ

6

COLUMN

7

@NL10

8

INTERVIEW

Conny Janssen 26 Danst

ONS KEURT ONS

15

SHOPPEN

17

Mascara NIET TE MISSEN

AAN DE BRAINSTORMTAFEL

REPORTAGE

O

Nachtnet

Proost Ellen Mannens Stadsredacteur NL10

10

Daniël Boissevain

ONDERTUSSEN... de aan de man, vrouw of wie er dan ook ooit heeft bedacht om musea ’s avonds de deuren te laten openen en dat Museumnacht te noemen. Van de vele evenementen in de stad, is het toch wel een van mijn favorieten. Mijn jaarlijkse gemiddelde aan museumbezoeken krijgt er altijd een flinke boost van. Dus besteden we er natuurlijk aandacht aan in deze NL10. Maar hoe prop je een programma met ruim veertig geweldig deelnemers in één pagina? Op de redactie besloten we een TOP NL10 te maken van de leukste attracties deze avond…. Wat een rotklus! Het lijkt wel of iedereen dit jaar extreem toffe activiteiten heeft bedacht. Afkickklinieken, films in een parkeergarage, trouwerijen bij het gemeentearchief en afterparties op het Westelijk Handelsterrein. Best heftig om dat terug te brengen naar een top 10. Maar we hebben er toch de beste tien tips uit weten te filteren (zie pagina 25). En het enige wat ik nog toe te voegen heb aan dit artikel is: gaat dat zien! Niet overtuigd? Misschien helpt deze simpele samenvatting van een Engelse vriend van me: “Wow, you can drink beer in a museum!”

4

19

Hand van God 20

ETEN

23

Vis NIET TE MISSEN

25

Museumnacht Choreografe Conny Janssen wilde met So Here We Are Rotterdam in het hart ontmoeten, maar wat is volgens haar dansers het hart van de stad?

NIET TE MISSEN

26

Conny Janssen Danst DRINKEN

Hand Van God

19

We kennen Maradona de voetballer, Maradona de bondscoach, maar nu is er ook Maradona de muze. De Rotterdamse theatermaakster Donatella Civile vond in dit temperamentvolle mannetje de inspiratie die ze nodig had voor haar debuutstuk.

Nachtnet

31

Pakhuis 15 PARTYREVIEW

31

300 MPH BLINDDATE

33

AGENDA

35

FILM

51

STRAATBEELD/ VOLGENDE KEER

54

Treinen zijn geel en blauw, maar ‘s nachts zijn de meeste passagiers ook blauw. Avonturen in het nachtnet.

20 | 4 MAART - 17 MAART 2009 |

NL10_05p03.indd 3

NL10 | 3

03-03-2009 12:49:27


Wat is rotterdam voor jou? Jolien van Gorkum (26), interieur ontwerper mmmrauw... “Rotterdam is als een Catcity; je houdt ervan of niet. Voor mij was het liefde op ‘t eerste gezicht. Een rauw fundament met alle ruimte voor toewijding. De thuishaven van waaruit ik mijn koers bepaal en mij kan laten verrassen als zelfstandig ontwerper. Ruimte, beleving en actuele thema’s staan voor mij voorop om een vernieuwd toegepast beeld te creëren. Van visuele verwarring tot functioneel & furniture.” Meer werk van Jolien vind je op www.jolien3d.nl.

4 | nl10

NL10_05p04.indd 4

| www.mijnnl.nl |

03-03-2009 12:50:42


I

rotterdam

ga naar www.mijnnl.nl/ikhartjerotterdam en stuur je waanzinnige lied, gedicht, tekening, foto of kunstwerk in en misschien staat jouw creatie hier wel de volgende keer | 4 maart - 17 maart 2009 |

NL10_05p04.indd 5

nl10 | 5

03-03-2009 12:51:09


onder redactie Linda van der es

NL’s Luistertip

De vraag van: linDe van beek (24), stuDent

Luukseprobleem

Waarom wordt Rotterdam ook wel Rotjeknor genoemd?

Inderdaad. Waarom roepen mensen altijd Rotjeknor zodra je zegt dat je uit Rotterdam komt? De belangrijkste gebruiker van deze naam in Rotterdam zelf, is natuurlijk Circus Rotjeknor. Eens checken of zij weten waar de naam vandaan komt. We bellen de directeur, Ben Rubingh. “Wij hebben voor de naam gekozen omdat het een herkenbaar iets is. als je rotjeknor zegt, zeg je rotterdam. volgens mij is het woord een verbastering van rotterdam. Gewoon een volksuitdrukking dus.” Klinkt als een mooie verklaring. Maar laten we toch weer onze vertrouwde Rotterdam-expert inschakelen. Jan Oudenaarden schreef meerdere boeken over Rotterdamse dialecten. Hij weet vast meer. Jan Oudenaarden:

niet alleen Limburgers en bandjes uit drenthe zingen in eigen dialect. Wij hebben nu ook een rotterdamstalige zanger. Hij heet Lucas de Peinder (foto) en heeft sinds kort zijn nummers op Myspace staan onder de naam Luukseprobleem. “Toen ik er voor had gekozen om nederlands te zingen, werd het vanzelf rotterdams. daarom noem ik het nu maar rotterdamstalig.” Lekker om naar te luisteren en herkenbaar, wanneer Lucas zingt over het meisje dat hij ontmoette in Off_Corso. “Op dit moment ben ik druk bezig met het schrijven van nummers. ik wacht alleen nog op een platenmaatschappij. dan kan ik mijn nummers opnemen in een echte studio in plaats van mijn eigen kamertje…”

“deze vraag heb ik mezelf ook al vaker gesteld. ik weet het ook niet. Meerdere mensen hebben onderzoek gedaan naar deze bijnaam van rotterdam, maar er is slechts één ding over bekend. dat is dat het woord rotjeknor voor het eerst gehoord is rond 1950.” Linda, we moeten je het antwoord schuldig blijven. Daarom een oproep aan alle lezers van NL10: weet jij meer over de oorsprong van het woord Rotjeknor? Laat het ons dan weten via redactie@nl10.nl. Ook een brandende vraag? Wij zoeken het graag voor je uit. Mail naar redactie@nL10.nl o.v.v. ‘vraag van’.

van het kastje naar De muur 2 telefoontjes >>> wachttijd: geen

Camperen in Overschie Camping rotterdam verhuist dit jaar naar Overschie. na vier jaar entertainment op het noordereiland moet de camping verhuizen. Het oog van de organisatie is gevallen op het sidelingepark in Overschie. de plek waar sinds twee jaar ook popfestival Paradie Overschie plaatsvindt. een handige locatie, vonden de campingbazen, want de wijk aan de andere kant van het Kleinpolderplein is goed bereikbaar. Zowel per auto, per bus (33) en de organisatie zet zelf een campingbus in. en als je het echt speciaal wil hebben, kan je altijd nog de Tuk Tuk nemen.

advertentie advertentie

‘De-laat-de-lente-maar-beginnen-Pas.’ Een échte Dudok-appelpunt met koffie

€ 4,90

€2,45

Achter de schermen bij Rotterdam Airport €5,-

De

€ 55,-

Genieten van dinnershow Prinses Theater €41,

25

6 | nl10

NL10_05p06.indd 6

| www.mijnnl.nl |

03-03-2009 12:52:03


CITY BUZZ

Martini naar de Meent

9967... ...unieke shirts zijn er nog verkrijgbaar in de serie Limited Edition van de Rotterdamse grafisch vormgevers van Almost Modern. Op dit site www.almostnaked.nl kunnen kopers een getal tussen 0 en 9999 kiezen.

Radio Manuela

Nederlands eerste Martini Bar zal zich begin april vestigen op de Meent in de voormalige Blu Bar. Daniël de Blok, eigenaar van de nabijgelegen etablissementen als Boudoir, Cinéma en Sorbonne zal de bar uit gaan baten. Samen met interieurontwerper Eric Kuster (die ook verantwoordelijk is geweest voor het interieur van de andere zaken van De Blok) en vertegenwoordigers van het Italiaanse drankje is hij onlangs naar Italië geweest om inspiratie op te doen. Ze gingen langs bij de fabriek nabij Turijn en bij verschillende horecagelegenheden in design-mekka Milaan.

Martin Roedolf komt na zijn feestjes Wohnzimmer en Second Culture weer met iets nieuws: Radio Manuela. Met dit radioprogramma annex feestje wil hij een combinatie maken van de spanning van de illegale radiozenders uit de jaren zeventig en de dj’s van nu. Manuela wordt ook echt uitgezonden via 109FM. De eerste editie van het feestje vindt plaats tijdens de afterparty van Museumnacht op 7 maart onder de naam Na Kunst Komt Feest. In twee zalen op het Westelijk Handelsterrein zal er een vette party zijn met dj’s als Venour, The Freshest Kids en Shitmeister T. Westelijk Handelsterrein is sowieso de plek voor de after-museumnachtfeestjes. DJ’s Dadi en Gene Williams van Cool Clubbin’ draaien vanaf 22.00 uur in Quatorze. In Pakhuis 15 draait dj Salva en in Biblio kom je dj Buddha tegen..

KORT

MAASTHEATER WEER IN GEBRUIK De benedenverdieping van het Maastheater is eindelijk weer gevuld met horeca. De eigenaren van Club Vie beginnen er een nieuw avontuur met de Eau Lounge. In het weekend kun je er dus weer dansen, net als vroeger. Maar Eau Lounge is ook dagelijks open voor lunch en diner. Dat betekent eten met uitzicht op de Maas. En een terras, hangend boven het water van de Maas. | 4 MAART - 17 MAART 2009 |

NL10_05p06.indd 7

MEER SCHOENEN OP DE BINNENWEG Weet je het nog, die lange rijen op de Nieuwe Binnenweg vorig jaar? Allemaal voor een paar Birkenstockslippers? De eigenaar van de Birkenstockwinkel heeft in ieder geval goede zaken gedaan: 15 maart opent hij twee deuren verder de schoenenwinkel Soraya’s Shoez. De eveneens bijzonder ogende, maar immens populaire Uggs zullen hier in de meerderheid zijn, daarnaast vind je er populaire merken als Red Wings en Minnetonka’s.

COLUMN

ERNEST VAN DER KWAST Grootgrondbezitters De eerste keer dat ik buurman Rudolf tegenkom is op een ochtend. Het is vroeg, het licht is wit. De buurman vertelt dat hij er net een nachtdienst op heeft zitten. Zijn adem ruikt naar een liter wodka. Het echte leven, denk ik. Nachtdienst, alcohol. Steeds vaker vraag ik me achter de computer af: ‘Wat doe ik hier?’ Op de verjaardag van de buurvrouw, enkele dagen later, ben ik de enige buurman. Als ik naar Rudolf vraag, kijkt de buurvrouw me verbaasd aan. Ze heeft nog nooit van Rudolf gehoord. Maar ik ken de buurman van nummer 21 weer niet. ‘Hij is vorig jaar op mijn verjaardag geweest,’ zegt de buurvrouw, ‘maar dat heeft hij moeten bekopen met een pak slaag thuis.’ Ik spits mijn oren. ‘Hij woont met drie vrouwen samen,’ zegt de buurvrouw. En dan: ‘Hij heeft geen leven.’ Ik denk na over het causale verband tussen de twee zinnen. Ik heb geen enkele vrouw en ook geen leven. Ik heb wel drie exemplaren van De tijgerkat. Misschien is dit mijn leven: boeken, verhalen, columns. Daarom luister ik goed als de buurvrouw vertelt over de grootgrondbezitters van Crooswijk. Het is vlak na de oorlog als twee mannen de grond kopen waar nu Sportcentrum Schuttersveld wordt omringd door een park en een speeltuin. De twee mannen trouwen, worden krommer en ouder, maar overleven hun vrouwen niet. Het is de wet van de demografie: zij die werken sterven eerder. De twee vrouwen blijven over, met een enorme lap grond. Ze zijn de grootgrondbezitters van Crooswijk. Al jaren. Ondanks verwoede pogingen van de gemeente, projectontwikkelaars en het woningbouwbedrijf. Ze geven alleen hun ja voor een openbaar zwembad en een speeltuin. Later komen er ook sportvelden bij, een tennisbaan, een basketbalveld, zelfs een Cruijff Court. De buurvrouw zegt: ‘De twee vrouwen wonen bij elkaar.’ Het is een verhaal over onoverwinnelijkheid. Galliërs die de Romeinen met een toverdrankje weten te weerstaan. Alleen dan in het echte leven, in Crooswijk. Men zegt dat de volkswijk ten onder gaat. Straten verdwijnen, bewoners worden verjaagd, Rudolf, de buurman met drie vrouwen. Maar de twee vrouwen zullen zich nooit overgeven. Ze zijn sterker dan de sloop. Hun ziel is hun toverdrank. De ziel van Crooswijk. ernest@nl10.nl Ernest van der Kwast is schrijver, espres-soverslaafde en organisator van onder andere Nur Literatur. NL10 | 7

03-03-2009 12:52:32


@NL

Mailbox

Mijn Rotterdam

Heb jij een lievelingsspot of een tip over jouw stad? Wil je graag die persoon die je laatst ontmoette terugvinden? Of heb je een opmerking over de stad of ons blad die je gewoon móet delen? Mail het ons. Ook foto’s vinden we leuk. De opvallendste inzending wordt beloond met een cd: Redactie@NL10.nl

Foto: Leo van Velzen

Alize Zandwijk

Artistiek leider en regisseur van het RO Theater, Alize Zandwijk, heeft het druk. Tijdens de RO Theaterweken in de Rotterdamse Schouwburg zijn vier van haar stukken te zien. En ook daarna ben je nog niet van het RO Theater af. Toch haalt Alize nog ergens tijd vandaan om de stad in te gaan. Dit zijn haar favoriete plekken. Restaurant “Gusto: onwaarschijnlijk verse en goede ingrediënten waar ze mee koken. Bovendien is het bij het RO Theater om de hoek. Ik eet er vaak tussen de repetities door.”

Winkel “Mgh2o - Margreeth Olsthoorn in de Witte de Withstraat: Ik ga er vaak heen voor kleding voor mijn premières. Enorm origineel en mooi gemaakt. Prachtige materialen.” Museum “Boijmans Van Beuningen. Een museum om trots op te zijn. Ik kijk altijd uit naar de nieuwe tentoonstellingen en ik ga zeker naar Elixir van videokunstenares Pipilotti Rist.”

‘De Schouw doet de naam café echt eer aan’

Kroeg “De Schouw. Ouderwets gezellig. De naam café wordt hier eer aangedaan.” Lunchspot “Urban Espresso Bar: beste koffie van de stad.” Romantische plek “Maasboulevard bij het Shellstation. Omdat je daar zo mooi de skyline ziet en ook nog eens lekker in het gras kan zitten.” Terras “‘s Zomers bij Hotel New York. Ik ben gewoon gek van dat water. De Maas, de Maas en nog een keer de Maas.” 8 | NL10

NL10_05p08.indd 8

Club “Het is geen club, maar stiekem mijn tweede favoriete café: de Tiki Bar. Fijne muziek, lekker druk of juist heel rustig.” Beste plek in de stad “Magazijn van het Geluk. Eén keer per maand is ons eigen RO Theater een RO Café met acts, filmpjes, de acteurs van het RO en verrassende Rotterdamse gasten. Op 12 maart weer.”

RO T he

Rotterdam ater weken , se Schou wburg. M o.a. prem et ière Het laatste vu u r, 31 Binnenko maart. rt in het RO Tocht (m Theater: et Arj Wouters an Eder veen en Jack e) , 15 ap ri l t/m 2 Kij k voor mei mee w w w.RO r info op theater. nl

FESTIVALOPROEP Prachtige kunstwerkjes worden er dagelijks geupload op onze website voor de rubriek Ik hartje Rotterdam. Maar nu hebben we een speciale oproep voor de pagina. Op 1 april maken we een festivaleditie van NL10. Daarom zijn we op zoek naar jouw mooiste festivalfoto. Ondersteboven, in mooie outfits, net wakker, tijdens het vetste optreden. Heb jij een niet te evenaren foto? Ga dan naar www.mijnnl.nl/ ikhartjerotterdam en upload hem zodat wij jouw foto in het blad aan iedereen kunnen laten zien.

EDISON FOUTJE Foutje van ons in de vorige NL10. We vertelden je dat de Edisons op zondag 22 maart worden uitgereikt in De Doelen. Dat was fout: ze worden uitgereikt in Beurs/WTC. Hier zijn overigens alleen genodigden welkom, maar er is ook een randprogramma. Zo staan in Off_Corso optredens van Sabrina Starke en Winne gepland, in Thalia Lounge Hansen Tomas en Jannes en in Watt spelen onder andere A Balladeer & Charlie Dée en The Madd. Kijk voor meer info www.edisonpop.nl.

WINNENDE BRIEF POEP OP ZUID Stadstoezicht heeft een geheim wapen ingezet in de strijd tegen de hondenpoep; PAKMAN. Als een 007 van de controleurs, gekleed in camouflerend bijtbestendig outfit, sluipt hij door de straten op zoek naar de wildplassende of scheefpoepende hond. Ik wacht met spanning op het moment dat de eerste Pakman zich hier op Zuid vertoont. Vanaf mijn appartement op de Dordtselaan heb ik prachtig uitzicht op het groen dat Feijenoord van Charlois scheidt en waar menig hond mij vieze schoenen heeft bezorgd. Eén geluk; van hondenbezitters van de andere kant van de Maas hebben we weinig te vrezen. Toen ik nieuw was in de stad werd mij in NL10 een Rotterdams gezegde uitgelegd; ‘Op Zuid laat ik mijn hond nog niet uit!’ Met veel interesse zal ik Pakmans Dordtselaan aanpak bestuderen. Mijn kant van de laan, de oostkant, ligt in Feijenoord en daar

is het stukje groen op de grens met Charlois tot verboden gebied verklaard. Pakman kan zo € 203,50 innen. Echter aan de westzijde, de Charloiskant, is datzelfde stukje groen wel officieel uitlaatgebied. Zou Pakman de mensen van de even huisnummers niet beboeten maar de overbuurman wèl? Of zou hij een denkbeeldige lijn trekken over het stukje groen en kijken aan welke kant van de streep de behoefte is blijven liggen? Wat een onduidelijkheid voor ons Dordtselaners. Ik zie de hondenbezitter vanochtend even onzeker aan zijn lijn trekken maar dan wordt er toch weer een drol gedraaid. Jammer dat we in Rotterdam geen carnaval vierden. Ik zag het al voor me; honderden Pakmannen die de openbare orde verstoren. En al ben ik niet zo’n verkleedbeest, ik had de verleiding om in bijtpak de nietsvermoedende buurman met zijn buldog van achteren te bespringen niet kunnen weerstaan. Nicole Soons

ELKE EDITIE WINT DE SCHRIJVER VAN DE LEUKSTE BRIEF EEN CD OF DVD. GEFELICITEERD NICOLE! JE HEBT EEN CD GEWONNEN:

‘Lustral Trance Classics’ Vraag de experts om enkele grondleggers van de trance muziek te noemen en Lustral zal zeker voorbij komen. Lustral, Richard Simmonds en Stephen Jones, heeft de scene verreikt met juweeltjes van producties, onder aliassen als Chakra, The Space Brothers en Oxygen. De mannen zijn nu klaar om nogmaals een blik in het verleden te werpen met het album Lustral presents Trance Classics. Een dubbelalbum met de beste originele versies van de classics en alle chilled, ambient versies van het eerder verschenen Interpretations album. Luister en ontdek hoe echte classics klinken. | WWW.MIJNNL.NL |

03-03-2009 12:53:22


Kom langs en

Kom ook en

schrijf je in!

ontdek je talent!

INFODAG 2 april 2009

UNIEK! M

bo-pro: In 3 jaar diploma + 1e stu diejaar HBO

Kijk voor alle opleidingen op

www.zadkine.nl

Maak kennis met alle beroepsopleidingen van Zadkine. Van horecamedewerker tot timmerman en van international manager tot... Bezoek onze infodag op donderdag 2 april, 14.00 - 20.00 uur. Kijk voor alle deelnemende locaties op www.zadkine.nl.

ZAD9003 Ad OD NL10_02MO.indd 1

NL10_05p09.indd 9

18-02-09 14:13

03-03-2009 12:54:02


DANIËL BOISSEVAIN

Brandende liefde

aart Maandag 23 m ter ea Th r oude Luxo 0 uur .0 20 g: an nv Aa

€ 28,-

TIJDENS HET INTERVIEW DRINKEN Een cappuccinoespresso cocktail ETEN Koekje bij de koffie TIJD Anderhalf uur UITSPRAAK Vijf jaar geleden had ik noooit gedacht dat ik in een musical zou spelen. 10 | NL10

NL10_05p010/PW.indd 10

| WWW.MIJNNL.NL |

03-03-2009 12:55:11


INTERVIEW

‘Mensen horen het niet als je onder de douche zingt’

Musicalster Voor de tweede keer wordt een boek van Jan Wolkers als musical opgevoerd. Na Turks Fruit is het nu op verzoek van de inmiddels overleden schrijver de beurt aan de roman Brandende Liefde. Daniël Boissevain speelt de hoofdrol van Rick, een kunstschilder die verliefd wordt op de zwangere Anna. TeksT Pamela Wilhelmus / Beeld Julia de Boer /MeT dank aan studio WWW.Jaxfotografie.nl

“ik ben al met zingen begonnen op de middelbare school. Zat ik in allerlei bandjes. maar pas toen ik herman Brood speelde, werd het in mijn carrière echt een ding. Ja, god, mensen horen het nou eenmaal niet als je onder de douche zingt hè. het moet wel opvallen. na Wild Romance kwam Doe Maar, de musical. en nu werd ik dus weer gevraagd voor Brandende liefde.” daniël Boissevain heeft net zijn leren jack om de stoel heengeslagen en bestelt een cappuccino én een espresso als extra cafeïneshot. om goed wakker te blijven. Vanavond is de eerste try out van de nieuwe musical Brandende Liefde, naar het gelijknamige boek van Jan Wolkers. Boissevain vertolkt de hoofdrol van de jonge, zachtmoedige kunstschilder rick die smoorverliefd wordt op zijn huisgenote anna. een onmogelijke liefde, want anna is zwanger – en bezet. hij neemt een slok van zijn koffie, haalt een hand door zijn haar en knijpt zijn ogen tot spleetjes. “Vijf jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik in een musical zou spelen. dit wordt inmiddels mijn tweede. ik associeerde musical met spektakel, plat vermaak. maar dat valt alleszins mee. het is een vorm van toneel die heel goed werkt, en trouwens ook al ontzettend oud is. Vroeger waren bijna alle films musicals, met fred astaire en zo. Je hebt natuurlijk het familieentertainment zoals de Lion King, Mama Mia. imponerende shows die weinig aan de verbeelding overlaten. maar deze vorm van musical is een klein muziektheaterstuk, het is veel directer. Brandende Liefde gaat over emoties. We gebruiken de muziek om onuitgesproken gedachten te verwoorden, haast als het koor in de griekse tragedie.” de roman Brandende Liefde verscheen | 4 maart - 17 maart 2009 |

NL10_05p010/PW.indd 11

in 1981. het boek vertelt het verhaal van student en kunstschilder rick die kosteloos in het souterrain van mevrouw Bonnema woont in ruil voor de verzorging van haar oude vader. in het huis wonen ook de zwangere anna en haar vriend, een begaafd muzikant. er bloeit een liefde op tussen anna en rick, en de jaloerse mevrouw Bonnema heeft het daar maar moeilijk mee. Die Rick, wat is dat voor iemand? “hij gelooft in sprookjes. het is iemand die zegt: ik hou van je. Kom, we pakken onze koffers en trekken de wijde wereld in, want meer dan liefde hebben we niet nodig. anna gaat voor het praktische plan. Ze heeft een man met een carrière, handig als je zwanger bent. rick gaat voor

‘Relativeren, daar gaat het om. Ik vind dat iedereen dat moet doen.’

Het is een vraag. Jij speelt hem tenslotte. “Ja, maar op één plek maar, bij mevrouw Bonnema thuis. ik weet niet hoe hij is als ‘ie op reis is. haha. nou ja, een softie. neu, ik denk het niet. ergens lijkt hij ook wel op herman. gepassioneerd zonder concessies te willen doen. Van het credo: zo voel ik het, zo wil ik leven, en zo zal ik dat ook doen. ik herken dat ook in kunstenaars om me heen. die kunnen zo gepassioneerd zijn. ik heb daar bewondering voor, die passie, ik wou dat ik dat ook had. maar ja, die mensen blijven wel alleen, want er valt niet met iemand te leven die geen enkele concessie wil doen.” Wat heeft je voorkeur: een ruige rol als die van Rick of Herman Brood, of liever toch Tom uit Gooische Vrouwen? “ach, tom is een vlak karakter in een serie over het gooi, dat gaat natuurlijk niet zo diep. aan de andere kant ligt dat veel verder bij mij vandaan. een Brood of een rick spelen gaat me gemakkelijker af. ik ben natuurlijk een hippiekind, let’s face it.”

Herken je dingen van jezelf in Rick? Het is tenslotte een kunstschilder, en jij groeide op in de kunstenaarsgemeenschap Ruigoord “het is een bevlogen personage. hij gaat heel erg voor de passie. dat herken ik wel. toen ik herman Brood speelde, merkte ik een wrijving met zijn karakter. ik dacht vaak, wat een klootzak, een volwassen kind gewoon. iemand die puur en alleen voor zichzelf gaat. Bij rick had ik dat niet.”

Maar de passie die je kunstenaarsvrienden hebben, heb jij niet zeg je net... “ik beweeg me in twee werelden. ik vind het fascinerend dat ik het ene moment op de nieuwjaarsborrel van de advocaat van de koningin sta, en het volgende moment op mijn slippers door ruigoord heen banjer. het is er allebei, dus waarom me beperken tot één bekrompen cirkeltje. Je moet op een gegeven moment je eigen wereld creëren, en niet vastzitten in de cirkeltjes die er al zijn. relativeren, daar gaat het om. ik vind dat iedereen dat moet doen. maar mensen kunnen het zichzelf af en toe zo moeilijk maken.”

Is Rick een softie? “Weet ik niet, dat haal jij er uit.”

Zoals Rick, met zijn sprookjeswereld? “nee, zoals zijn hospita mevrouw Bon-

zijn gevoel. het is een lieve jongen. totaal onbeschermd en kwetsbaar gaat hij door het leven.”

nl10 | 11

03-03-2009 12:55:33


nema. Die maakt het zichzelf moeilijk. De vrouw die vroeger de muze was van een kunstenaar. Haar drijfveer is dat ze gebroken is door de schilder van wie ze ooit hield. Daarom zit ze Rick en Anna dwars. Dat jonge gastje wekt weer van alles bij haar op.” Ze is rijp voor de psycholoog. Lachend: “Nou en of.” En dan weer ernstig. “Zij is niet eerlijk naar zichzelf. En daar zit hem ’t probleem. Je moet altijd eerlijk zijn naar jezelf. Neem zo’n programma als X-factor. Die mensen die daaraan meedoen hebben een beeld in hun hoofd gepompt gekregen door de tv van wat ze willen doen. Ze denken, als ik BN-er word, als ik maar dat kapsel draag, die danspasjes doe en dat rokje aantrek, dan komt alles wel goed. De maatschappij is uiterlijk gericht, oke. Ik vind dat niet een probleem, zolang je jezelf maar niet voor de gek houdt. Alleen dan komt je echte passie boven. En als je weet waar je echte passie ligt, creëer je de omstandigheden waarbinnen je die bereikt.” Jij hebt makkelijk praten, jij bent er al. Denk je überhaupt wel dat iedereen een passie heeft? “Hmmm, tsja. Goeie vraag. Ik weet het niet.

Maar áls je ‘m hebt, dan moet je er voor gaan. Pfff, wat een tegeltjeswijsheid. Nee, maargoed, heb je geen passie, dan kun er natuurlijk ook niet voor gaan. Wel lekker rustig lijkt me, toch? Dan kun je gewoon je leven leiden zonder moeilijk te hoeven doen. Je moet in elk geval wel je eigen beperkingen kennen. Ik kan bijvoorbeeld totaal niet dansen. Maar ik ben er van overtuigd dat alles dat ik écht wil, te bereiken valt. Uiteindelijk is het het belangrijkst dat je je gevoel volgt. Je kunt beter grote fouten maken vanuit een eerlijk gevoel dan dat je achteraf denkt, had ik dat nou maar gedaan.” Bedoel je fouten zoals toen jij je passie volgde en een surfschool oprichtte? “Toen had ik mijn draai nog niet gevonden, nee.” Of het toneelgezelschap VOGT dat je met je vrienden oprichtte: Voor Ons Geen Toneelschool. Tot jullie allemaal naar de toneelschool gingen... “Hahaha, ja.” En heb je inmiddels alles bereikt dat je wilde bereiken? Grijnzend: “Dat zou wel moeten, ik heb er in elk geval genoeg fouten voor gemaakt.”<

biografie Daniel Boissevain (29 juni 1969) groeide op in kunstenaarsgemeenschap Ruigoord en reisde met het theatergezelschap van zijn ouders de hele wereld over. Op zijn zestiende zette hij een surfschool op in Engeland. Daarna belandde hij op de toneelschool. Nog voor zijn afstuderen maakte Boissevain furore in de speelfilm Angie. Vele rollen volgden, zowel in speelfilms als tv-series en op toneel. Zijn hoofdrol in de speelfilm Wild Romance over het leven van Herman Brood lieten voor het eerst ook zijn muzikale kant zien.

advertentie

Holland Casino Rotterdam Uitgaanstip:

Combineer spanning met ontspanning. Als u spanning met ontspanning wilt combineren, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Een avondje Holland Casino is namelijk een compleet avondje uit. Heerlijk dineren, een gezellig drankje met vrienden en bovenal de spanning van het spel. Waag een gokje aan de Roulette-tafel, beproef uw geluk bij Black Jack of Poker, of ruikt u uw kansen bij één van de vele speelautomaten? Kijk voor meer informatie en onze voorwaarden op hollandcasino.nl.

Een mooie gelegenheid om uit te gaan. Holland Casino Rotterdam, Weena 624, 3012 CN Rotterdam

12 | nl10

NL10_05p010/PW.indd 12

| www.mijnnl.nl |

03-03-2009 12:55:55


EVERYTHING YOU NEED TO KNOW ABOUT OUR WHISKEY IS HERE

IN BLACK AND WHITE. AND WHAT THE LABEL DOESN’T TELL YOU A SIP WILL.

J A C K D A N I E L’ S T E N N E S S E E W H I S K E Y

www.jackdaniels.com

Please enjoy Jack Daniel’s responsibly. ©2008 Jack Daniel’s. All rights reserved. JACK DANIEL’S and OLD NO. 7 are registered trademarks.

JD_BlackNWhite_SolidK_210x285.indd 1

NL10_05p13.indd 13

13-08-2008 12:12:55

03-03-2009 12:56:33


(Bijna) HBo/wo afgestudeerd?

jouw cv is

€ 1.000,waard

20x27 CV ButlerPink.indd 1 NL10_05p14.indd 14

re d we

cv Butler opent deuren naar topbedrijven. www.cvbutler.nl

Po

De CV Butler brengt je 1-op-1 in contact met potentiële werkgevers. Geen gedoe met sollicitatiebrieven. Gewoon je CV uploaden. Vang € 1.000,- als de CV Butler je aan een baan helpt.

by

www.cvbutler.nl

12/23/08 3:14:37 PM 03-03-2009 12:57:01


Ons kEurt Ons

Emma keurt Sophia In Ons Keurt Ons beoordelen Rotterdammers elkaar op hun kleding. Deze keer velt Emma Meeuwisse (19) een oordeel over Sophia (17), gespot in Schiebroek. Volgende keer is Emma zelf het lijdend voorwerp.

TEKST EN FOTO’S Linda van der es

EErstE indruk “Ze ziet er uit als een meisje dat niet weet hoe ze kleding moet combineren. als ze wat minder kleding had aangetrokken was het al een stuk beter geweest. ik doel vooral op dat hoedje.”

EmmA (19) studente modevormgeving

‘Het is Alicia Keys of een visser’ vriendinnen in een kroeg hangt en af en toe een poging waagt op de dansvloer.”

Less is more dus? “Ja zeker. Het jasje is wel leuk en de broek is oké. alleen moet ze hem niet in haar schoenen stoppen. de sjaal is erg groot en door dat hoedje lijkt ze op alicia Keys of een visser.”

Zou jij één van die vriendinnen kunnen zijn? “Ze lijkt niet zo erg op mijn vriendinnen, maar als ze aardig is, waarom niet? ik zou dan wel ergens anders met haar gaan stappen. ik vind sorbonne niet leuk.”

Wat denk je dat haar hobby’s zijn? “ik denk dat ze op korfbal zit en dat ze in het weekend gaat stappen in sorbonne. ik vind haar wel iemand die met haar

En welke opleiding zou ze doen? “PaBO. Ze ziet er echt uit als een juffrouw in spe. Misschien komt het doordat ze een beetje lijkt op een juffrouw van mijn vroegere basisschool.”

sOPHiA OVEr ZiCHZELF “ik trek altijd kleding aan die ik leuk vind, ook al is het een combinatie die niet iedereen even geslaagd vindt. ik hou van grote accessoires daarom draag ik mijn sjaal altijd. Wat betreft de hoed: volgens mij ziet een vissershoedje er heel anders uit. ik zit nog op de middelbare school en kan dus nog geen PaBO doen. Het trekt mij ook niet moet ik eerlijk zeggen. Ook zit ik echt niet op korfbal, wat een vreselijke sport. sorbonne loop ik eigenlijk ook altijd straal voorbij. ik ben niet zo’n uitgaanstype.” <

sOPHiA (17) vWO

advertentie

| 4 maart - 17 maart 2009 |

NL10_05p015.indd 15

nl10 | 15

03-03-2009 12:57:40


NL10_05p16.indd 16

03-03-2009 12:58:27


SHOPPEN REDSOUNDS BIJ JARIG KOOKPUNT

Mascara 1e Middellandstaat 96a Rotterdam West Tel. 010 244 91 04 Open ma 12.00-18.00 uur di t/m za 10.00-18.00 uur en vr 10.00-21.00 uur

FOTO PAUL POSSE/PAR 31

De keuken van Kookpunt op Noordplein verandert 13 en 14 maart in een concertzaal waar potten, pannen, lepels en raspen als instrument dienen. Componist Harry de Wit schreef het stuk speciaal voor Kookpunt. De kookstudio viert hiermee het vijftigjarig bestaan van de winkel. Het optreden van Harry de Wit en het Rosa Ensemble vindt plaats in het kader van het nieuwe muziekfestival Redsounds. Tijdens dit festival (13 t/m 15 maart) vinden verschillende bijzondere optredens plaats op onverwachte plekken. Kaarten zijn te koop via de Doelen. Kijk voor meer info op www.kookpunt.nl of www.redsoundrotterdam.nl. WIN 2x2 kaarten voor het optreden van het Rosa Ensemble bij Kookpunt op vrijdag 13 maart, 16.00 uur. Doe mee op www.mijnnl.nl/win.

FOTO MURIEL MAGER

MODE MARCHÉ

Zondag 29 maart is er weer Mode Marché. Tijdens deze vijfde editie zullen er weer veel verschillende talentvolle ontwerpers hun kleding en bijbehoren aanbieden. Het modefeestje van SHPPR (voorheen Shopper) vindt in het kader van het jongerenjaar plaats in YourSpace, de voormalig ballroom van het Hilton Hotel. De echte snuffelaars kunnen weer kaarten kopen voor het VIP Shopping Hour. Deze zijn voor vijf euro verkrijgbaar bij SHPPR op de Van Oldenbarneveltstraat. Na het VIP-uurtje is de entree weer ‘gewoon’ een euro. Check voor meer info www.mode-marche.com.

TEKST EN FOTO’S SALOMÉ TOET

SALOMÉ: “Ik kan het winkelen niet laten, maar ken daarom ook alle trends en koopjes. Ga je mee?”

Leuke topjes tussen de snacks en juwelen

Mascara O

p de 1e Middellandstraat denk je nou niet meteen aan mode. Als je hier op straat loopt, zie je een allegaartje van Turkse matrassenoutlets, Surigoud en kleine groenteboertjes. Toch is het de moeite waard om er te stoppen bij Mascara. Verstopt tussen Gotu Goud en Mam Care zit de dameskledingwinkel. Bij Mascara verkopen ze naast kleding ook accessoires, schoenen en corrigerende onderkleding van Body Fashion. Hier kun je met een kleine portemonnee ook nog leuke topjes scoren. Omdat er wekelijks nieuw aanbod is, is er veel aanloop. “Het is hier gezellig multiculti, ook komen er hier veel meiden van de dansschool om de hoek en zelfs luitjes uit

Hillegersberg,” zegt Chantal Winterswijk, bedrijfsleider van Mascara.

verkocht maar nu ook de grotere meidenmaten. Omdat er weinig andere kledingzaken in de buurt zitten, heeft Mascara niet veel concurrentie. “Maar er komen bijna alleen

mensen uit de buurt,” zegt Chantal, “want als je gaat shoppen, blijven de meeste mensen in de buurt van de Lijnbaan. En dat terwijl Rotterdam zoveel meer te bieden heeft.” Fijn van Mascara is dat je er rustig kunt rondsnuffelen, zonder dat een overenthousiaste verkoopster in je nek staat te hijgen. Chantal geeft wel graag advies, maar alleen als iemand dat wil. “Kijk, als een Antilliaanse dame zich in een strakke legging propt, zeg ik niet dat dat niet kan. Ieder zijn eigen ding hoor,” zegt Chantal. “En als het erg druk is bij Mascara, helpen de klanten elkaar ook. Dan wordt het een soort kledingparty, compleet met muziek en danspasjes.” <

Duur jurkje van Sisters Point uit Denemarken € 49,50

Bijzonder multifunctionele rok/ jurk van Perla Nera € 19,95

NEPLEREN LEGGING Bij Mascara kun je nette bloesjes vinden maar ook strakke, nepleren leggings. Maar wel alles in de laatste modekleurtjes. Voorheen werden alleen kleine maatjes

‘We heben nu ook de grote meidenmaten.’

ingezonden mededeling

Goedkoop oorbellen in alle kleuretjes € 1,50

SCORE summer of love

| 4 MAART - 17 MAART 2009 |

1-8 liggend 89x60.indd 1

NL10_05p017.indd 17

limited edition

13-02-2009 17:02:01

Algemeen

Als je toch in de buurt van de Middellandstaat bent, kun je relaxt snuffelen naar betaalbare kleding. Uitstraling Ontspannen en vrouwelijk. Hier kun je gezellig met je vriendinnen de kleedkamer in om te passen en te giechelen. Service Relaxt. Wil je hulp dan krijg je het, wil je niet: ook goed. Prijs Goedkoop. In deze tijden van economische crisis een goeie afwisseling voor de duurdere shops dus. Let op Elke week nieuw aanbod. NL10 | 17

03-03-2009 12:59:06


Geef beelden meer bereik

Geef geluid meer weerklank

Erwin Olaf, fotograaf

Janine Jansen, violiste

Geef kleuren een breder palet Jeroen KrabbĂŠ, acteur, regisseur, beeldend kunstenaar

NL10_05p18.indd 18

Help Omroep C op TV 50.000 leden voor 1 april! Word nu lid op omroepc.nl

We kunnen niet zonder C

03-03-2009 12:59:37


NIET TE MISSEN

Hand van God

Maradona als muze Donatella Civile, een prachtige naam voor een prachtige vrouw, die vervolgens een stuk maakt over… Diego Maradona. Is dat logisch? Ja, de Rotterdamse theatermaker Donatella gebruikte de passie van Maradona als inspiratie voor haar debuut Hand van God. TEKST ELLEN MANNENS / BEELD TIM KEEN

“D

an word ik maar mijn eigen muze.” Met deze woorden, uitgesproken tijdens een oud en nieuw feestje een paar jaar geleden, begon voor Donatella het avontuur dat binnenkort een tussenstop maakt in Lantaren/Venster: haar eerste eigen theaterstuk Hand van God. Een mooi debuut, maar het kostte even wat levenservaring om er te komen. De Rotterdamse met Italiaans bloed vertrok op haar twintigste naar Italië waar ze werd toegelaten op een gerenommeerde toneelopleiding en in verschillende grote stukken speelde. “En toen werd ik dertig,” vertelt Donatella met een kop koffie op de bank. “De hete zomer van 2003. Twee stukken waarin ik zou spelen gingen niet door. Voor het eerst had ik geen werk. Ik raakte in paniek en kwam in een zwarte tunnel.” VOLKSMAN Donatella ging terug naar Nederland, maar had moeite een plekje te veroveren bij de verschillende gezelschappen. “En toen ben ik gaan schrijven. Grappig, want op de basisschool schreef ik al toneelstukken. En over mijn scriptie kreeg ik ooit te horen dat hij niet goed was onderbouwd, maar wel lekker weglas. Verder had ik helemaal geen schrijfervaring.” Maar een plan over een stuk met ‘iets’ met de legendarische voetballer Diego Maradona, sluimerde al lang in haar achterhoofd. “Ik kocht de biografie van Maradona op een markt in Italië. Het verhaal deed iets met me. Niet dat Maradona mijn grote idool is, maar er gaat iets stromen in me als je over hem leest. Je voelt de passie. Maradona is een soort volksman als Hazes, gevangen in zijn eigen gevoel.” Hoewel Donatella het hele stuk in Argentijns voetbaltenue in een stadion-achtige setting zal spelen (het publiek zit om het toneel heen in plaats van ervoor) is haar | 4 MAART - 17 MAART 2009 |

NL10_05p19.indd 19

Hand van God geen verhaal over Maradona. “Ik ben op zoek gegaan naar een relatie met Maradona. Ik zou zijn moeder kunnen zijn of zijn liefje, maar dat werkte allemaal niet. Uiteindelijk is het een verhaal geworden van zijn dochter die er na jaren achter komt dat hij haar vader is. De vraag is of je na al die jaren nog een vaderfiguur kunt hebben.” BRON VAN KRACHT Eigenlijk is de rol van Maradona in dit stuk die van een idool. Maar waarom dan niet iemand gebruiken als Obama? “Of Madonna. Dat was mijn idool vroeger. Maar daar kon ik niets mee. Maradona is voor velen een groot idool, een bron van kracht. En ik houd toch wel van voetbal. Ik sta half huilend in een hoekje als er penalty’s genomen moeten worden. Daar schaam ik me dan voor, want dat doen alleen dronken mannen in de kroeg. Maar ik Donatell ben dus ook a Civile LANTAR zo. En daar E N / VE N STER kan ik nu 5 en 6 m aart wat mee.”<

Hand va n God € 11,-

W W W.L

A NTA REN

-V EN STER

.NL.

DONATELLA CIVILE

Donatella Civile (35) volgt in Italië de Scuola di Recitazione del Teatro Stabile di Genova. De monoloog Hand van God is haar eerste zelf geschreven theaterstuk. Eerder was het al te zien tijdens het Hollandse Nieuwe Festival van MC, een festival voor nieuwe theatermakers en tijdens De Parade 2008. Op dit moment is Donatella bezig met haar tweede stuk, dat ze nu nog beschrijft als een spirituele thriller met zeven vrouwen.

Donatella: “Ik houd van voetbal. Als er penalty’s genomen moeten worden sta half huilend in een hoekje.”

NL10 | 19

03-03-2009 13:00:08


Trein-avonturen ‘Ik heb een drumstokje gevangen’

Treinen zijn qua uiterlijk natuurlijk geel en blauw. In de nachttrein is het merendeel van de passagiers ook vaak blauw. Meestal met overlast tot gevolg. Wildplassen op het balkon, negeren van het rookverbod, dronken scheldpartijen en vandalisme. Wij vroegen drie reizigers naar hun ervaringen op de nachtelijke ritten. TeksT Jeroen Veenstra FoTograFie eric KampherbeeK

Linda: Rotterdam

Breda

Waar ga je naartoe? naar breda, ik ga op kroegentocht, op de bonnefooi. ik ken breda nog helemaal niet. na Hoe was het? echt gezellig. breda is veel gemoedelijker en luchtiger dan bijvoorbeeld rotterdam en amsterdam. Heb je de afgelopen rit nog wat mee gemaakt? Dit was de tot nu toe de enige keer dat ik met de nachttrein ben geweest. Dus als ik vraag naar je meest heftige ervaring

in de Nachttrein… Dan was dat nu, haha. op de terugweg was iedereen in de trein aangeschoten en we hadden allemaal de slappe lach. onderweg van de club naar de trein ging een vriendin in een soort aanhanger zitten die ergens voor de deur stond. We besloten haar maar in die kar mee te nemen naar het station. toen we er bijna waren hebben we haar overgehaald er uit te stappen en de aanhanger achter te laten. Dat ding kon natuurlijk niet mee de trein in. eenmaal wachtend op het perron zagen we opeens iets voorbij rijden. het was de wagen die we voor het station hadden geparkeerd met een stuk of vijf personen erin gepropt. Wij lachen, en mijn vrienin was zwaar beledigd

want eigenlijk had haar ´kar´ mee de trein in gemoeten.

Sander: Utrecht

Den Haag

Waar ga je naartoe? naar het paard van troje na Hoe was het? een vriend vierde zijn verjaardag dus het was gezellig! Afgelopen rit nog wat mee gemaakt? een jongen moest heel nodig plassen. blijkbaar zo nodig dat hij het op een meter van het toilet op het gangpad liet gaan!

Linda 20 | nl10

NL10_05p20/PW.indd 20

| www.mijnnl.nl |

03-03-2009 13:01:56


reportage

Sander Wat is je meest heftige ervaring in de Nachttrein? Tijdens een nachtrit was er een shabby gast met een gouden tand en een bontkraag namens de NS bezig met een onderzoek over de nachttrein. Hij vroeg ons met hese stem hoe vaak we gebruik maakten van de nachttrein en of we het reizen als veilig ervoeren. Ook vroeg hij wat we hadden gedaan als er geen nachttrein zou zijn? Of we dan ander vervoer zouden hebben genomen en dat soort vragen. We hebben hem natuurlijk gewoon antwoord gegeven. Maar toen het onderzoek klaar was en hij verder wilde vroeg een meisje dat tegenover ons zat of hij zijn taakstraf aan het uitvoeren was. Wij lachen, maar die blik in zijn ogen, oeoeoeoeoe.

Frank: Den haag

amsterdam

Waar ga je naartoe? Naar een concert in Paradiso na Hoe was het? Heftig concert, ik heb een drumstokje gevangen Afgelopen rit nog wat mee gemaakt? Nee, het was eigenlijk vrij rustig. Wel veel stewardessen. Ik zocht al naar het knopje om de stewardess om een drankje te vragen. Meest heftige ervaring in de Nachttrein? Na een ander concert bleven ik en een vriend

nog wat drinken in Amsterdam. Dat was vooral sterke drank. Toch kwamen we uiteindelijk bij het station op het perron terecht. Daar besloot mijn vriend naast de snoepautomaat te gaan liggen. Ik heb hem maar naar een bankje gesleept en hem daar op gezet en ben er zelf naast gaan zitten, wachtend op de trein. Ik weet dat we zijn ingestapt maar vanaf dat moment weet ik niets meer tot ik wakker werd in Dordrecht met een boete. Mijn vriend zat niet meer tegenover me. Na enkele pogingen had ik hem telefonisch te pakken. Hij was in Nijmegen, ook met een boete en eveneens zonder een enkel idee van waar we elkaar kwijt zijn geraakt en ieder in een trein met andere bestemming terecht zijn gekomen.

historie

Frank | 4 maart - 17 maart 2009 |

NL10_05p20/PW.indd 21

Sinds 1986 is het nachtnet in gebruik tegelijk met de Schiphol-spoorlijn. De NS had altijd een trein op station Schiphol paraat om gestrande reizigers te vervoeren. Al snel werd besloten de trein vanaf Schiphol langs de vier grote steden te laten rijden aangezien het materieel en het personeel toch al klaar stonden. Daarom rijdt de trein geen rondje, Schiphol is de basis. Toen in 1990 de OV-studentenkaart werd ingevoerd kreeg het nachtnet een impuls omdat studenten makkelijk in andere steden konden gaan stappen en daarna weer terug naar huis konden. nl10 | 21

03-03-2009 13:03:14


summer of love

limited edition

w w w. b a d a b i n g . e u

1-1 bladspiegel 200x270 (woman).indd 1 NL10_05p22.indd 22

13-02-2009 17:27:35 03-03-2009 13:03:54


ETEN

PASTA 4 YOU

Restaurant VIS Weena 686, Rotterdam Centrum Tel. 010 413 10 01, www.restaurantvisrotterdam.nl Open ma t/m vr 12.00-14.30 en 18.00-22.00. Za en zo 18.00-22.00. LOT PISCAER “Eten? Laat dat maar aan mij over. Ik probeer je wegwijs te maken in de culinaire jungle van Rotterdam. Van snert tot sushi - ik test het voor je.”

Vis

Something fishy ‘U

De Coolsingel heeft er weer een restaurantje bij: Pasta 4 You. Een Italiaans restaurantje voor de snelle hap. Het concept van Pasta 4 You is nieuw in Nederland en het makkelijkst uit te leggen als een Wok to Go, maar dan voor pasta. Want je spaghetti, macaroni of tagliatelle wordt bereid waar je bij staat. Daarna gaat alles in een bakje en heb jij een superrappe en gezonde avondhap.

TEKST LOT PISCAER FOTO ELS MEIJER EN LOT PISCAER

I GIRASOLI Een gloednieuw hotel kan niet zonder een gloednieuw restaurant. In het Domina Hotel in Blijdorp precies naast de dierentuin, zit restaurant I Girasoli. Een traditioneel Italiaans restaurant met hier en daar een modern tintje. Italiaanse en een paar ander internationale gerechten sieren de menukaart. Een handige plek voor een zakenlunch zo vlakbij de snelweg of een dinertje na een dagje dierentuin. Het restaurant is vernoemd naar de zonnebloemen van Van Gogh en die kom je dan ook overal tegen. I Girasoli, Energieweg 2

heeft gereserveerd. Maar er is een probleempje.’ Met zo’n binnenkomer belooft het een interessante avond te worden. We willen eten bij Vis, het vernieuwde restaurant in het Westin hotel. Maar omdat de zaak vol zit met welgestelde zestigers moeten wij wachten. De bedrijfsleider parkeert ons aan de bar en verdwijnt. Alles aan hem straalt uit dat hij ons liever kwijt dan rijk is. Gelukkig is er de barman die zich over ons ontfermt met cocktails en hapjes. Als het wachten de twee uur-grens

Amuse pittige gamba’s, bruchetta en hete bloody mary

nadert (en de zestigers al lang vertrokken zijn) is hij onze held. Hij adviseert ons over de kaart en regelt een tafeltje en een amuse om de ergste honger te stillen. Die overstijgt het gemiddelde

stond zoveel lekkers, dat moet goed worden. En dat wordt het ook. Het voorgerecht is origineel en heerlijk van smaak en structuur. Zachte langoustine, geitenkaas en peer worden in

‘De pittige gamba’s overstijgen het gemiddelde amuse-niveau.’ amuse-niveau - zowel in kwantiteit als kwaliteit. Als we eindelijk aan ons voorgerecht beginnen zijn we vol verwachting: op de kaart

balans gehouden door frisse kruidensla en knapperige zoute pecannoten. Het hoofdgerecht stelt ook niet teleur. De geroosterde

Voor Carpaccio van langoustine ge-

Hoofd In de pan geroosterde tonijnfimarineerd in vanille op geitenkaas met let met kruidenrisotto, winterpostelein salade van peer en pecannoten € 14,en balsamico siroop € 28,-

tonijnfilet is weliswaar een tikje doorbakken op de dunne delen en de risotto iets te zout, maar het geheel is heerlijk. De winterpostelein doet het goed bij deze vis. Bij de koffie verwonderen we ons over de avond: we hebben overheerlijk gegeten, maar wat een rare gang van zaken. Als Vis meer mensen van buiten het hotel wil trekken, moeten ze hard werken aan de klantvriendelijkheid. Want zonder de reddende barman had de bediening slechts één heel miezerig sterretje gekregen. < Bediening Toiletten Eten Sfeer Prijs/Kwaliteit Eindoordeel

6,5

advertentie

In- en Verkoop CD’S, LP’S, DVD’S en GAMES

Kom gezellig genieten in een ongedwongen romantisch sfeer. 7 dagen p/w geopend vanaf 17.00 uur. Ervaren bedienend collega’s gezocht.

Aelbrechtskolk 51 • 010 4774140 www.abrikoos.nl | 4 MAART - 17 MAART 2009 |

NL10_05p23.indd 23

NL10 | 23

03-03-2009 13:04:51


100.9 FM OP DE KABEL decibel_nl.indd 2 NL10_05p24.indd 24

WWW.DECIBEL.NL 30-01-2009 11:48:33 03-03-2009 13:06:33


NIET TE MISSEN

MUSEUMNACHT

10

DE TOP 1

SENSEFLOOR Bibliotheek en Centrale Discotheek Hoogstraat 110 Luiheid troef in de bieb. Je hoeft zelfs je fantasie niet te prikkelen. Onder het Museumnachtmotto RE:act wórden je zintuigen voor je in werking gezet met een unieke sensefloor. Bart Chabot, Leon Verdonschot en Ronald Giphart dragen voor uit eigen werk en ondertussen reageert deze speciale vloer op hun verhalen.

2

PIPILOTTI IN DE PARKEERGARAGE Internationale Beeldencollectie Parkeergarage Erasmusbrug Vanaf 7 maart zijn de video-installaties van Pipilotti Rist te zien in het Boijmans, maar de Internationale Beeldencollectie gaat er tijdens Museumnacht ook alvast mee aan de haal. In de parkeergarage onder de Erasmusbrug worden twee van haar video’s op vier schermen geprojecteerd.

3

LIQUID SPACE 6.0 V2 Eendrachtsstraat 10 Liquid Space 6.0 is een bijna magisch kunstwerk dat beweegt, oplicht en geluid maakt als reactie op jouw beweging. De geestelijk vader, Rotterdammer Daan Roosegaarde, is geen onbekende. Hij is ook de man achter de sustainable dancefloor in Watt. Dit is dus je kans om een kunstwerk van Daan wél in actie te zien.Tip: is het te druk tijdens Museumnacht, dan heb je 12 maart tijdens de Test_Lab avond bij V2 een herkansing.

4

UNIEKE NACHTELIJKE RONDLEIDING De Kuip Van Zandvlietplein 1 De Kuip sluit zich voor het eerst aan bij de Museumnacht. Uniek, want nu kun je een nachtelijke rondleiding krijgen en op plekken komen waar je anders nooit zou kunnen komen. Ook leuk: je kunt met de Museumnachtboot naar de Kuip. Opstapplaatsen zijn de Willemskade, het Nieuwe Luxor en de Stieltjeskade.

5

LIGHTBOX SEQUENCER 2.0 Tent Witte de Withstraat 50 Rotterdammer Jonas Vorwerk is dj (o.a Beatnologic en Tictoc)en kunstenaar. Zijn muzikale kant is nu terug te zien in de door hem ontworpen Lightbox Sequencer 2.0. Tent heeft het interactieve kunstwerk voor je klaar staan. Jij mag aan de knoppen van dit kunstwerk draaien waarmee je beeld en geluid in werking zet.

Rotterdamse Museumnach t Zate rdag 7 maart 20.00-22.00 uu r

Kij k voor me ww w.rotterdam er info op semuseumnach t.nl 3X2 PA SSE -PA RTOUTS VOOR DE ROTTE RDAM SE MUSEUMN ACH T. KIJK OP PAGIN A 30. Passe-partout:

€ 12,-

Tijdens de achtste Rotterdamse Museumnacht draait alles om het thema RE:. REhab, REfresh, REactie, REflecterend. De deelnemers waren al creatief met het thema van dit jaar. Wij ook, dus REorganiseren we de lijst van 45 deelnemers in een overzichtelijke top NL10.

TEKST ELLEN MANNENS

6

RE:SEARCH Vivid William Boothlaan 17a Wat heeft research te maken met een galerie? Heel veel, zo zal Vivid bewijzen. Want met research kun je de meest ingewikkelde ontwerpen toch waar maken. Vivid laat je de voorbeelden zien.

7

RE:PEAT Nieuwe Ontwerpers William Boothlaan 13a Nieuwe Ontwerpers heeft iets handigs voor alle modefreaks met weinig tijd: Fashion History REpeats. Ontwerpers die de afgelopen negen jaar hun werk presenteerden bij Nieuwe Ontwerpers komen nog eens terug met oud en nieuw werk. De winnaars van de Rotterdam Fashion Award zijn ook present.

8

RETRO Fotoacademie Conradstraat 20 Nog een nieuwkomer tijdens Museumnacht (zie nummer 3). De Fotoacademie in het Groot Handelsgebouw laat je vanaf 20.00 uur live meegenieten van een fotoshoot in retrostijl van fotografe Liselotte Schuppers. Gevolgd door Fleur Koning die kleding fotografeert van ontwerpster Monique van Heist. Als je wilt, kun je zelf in het decor figureren.

9

RE:HAB, RE:FILLS EN RE:GGAE, Salle Demain Mauritsstraat 167 Salle Demain is zonder twijfel het meest origineel omgegaan met het thema van dit jaar. De galerie annex werkruimte wordt omgebouwd tot RE:hab met RE:fills, RE:ggae, de expo RE:form en als opvallendste onderdeel RE:Button. Met buttons wordt live Hyves gespeeld. Dus geen virtuele vrienden meer, maar je nieuwe vrienden op je trui gespeld. Foto: Frank Hanswijk

10 INTERNETREHAB

BLAAK10 Blaak 10 De galerie van de Willem de Kooning Academie is veranderd in een echt afkickcentrum. Na inschrijving delete je je hyve-, my space- en linked in-vrienden en is het weer tijd om echte vrienden te maken, ansichtkaarten te schrijven en echte spelletjes te spelen.

| 4 MAART - 17 MAART 2009 |

NL10_05p25.indd 25

NL10 | 25

03-03-2009 13:07:20


Het hart van de stad De dansvoorstelling So Here We Are van Conny Janssen Danst is terug. Nu niet in de Van Nelle fabriek, maar in de Rotterdamse Schouwburg. Met het stuk wilde Conny Rotterdam in het hart ontmoeten, maar wat is voor haar dansers eigenlijk het hart van de stad?

So here we are So Here We Are

CONNY JANSSE N DANST 14 & 15 maart (p remière ) Ro tterdamse Scho

uwburg Entree vanaf:

€ 14,-

TEKST ELLEN MANNENS FOTO FLORIS SCHEPLITZ

WW W.CONNY JAN

SSE

NDAN ST.NL WIN 3X2 KA ART EN ZIE PAGINA 30

DANSERES: LOLA MINO (23) FAVORIETE PLEK: HOTEL NEW YORK, KONINGINNEHOOFD 1 “Hotel New York is voor mij een stukje Parijs in Rotterdam: overal waar je kijkt lopen obers druk rond en je kunt er goed eten. De ligging aan de rivier en de geschiedenis van het gebouw maken het romantische plaatje helemaal compleet.”

26 | NL10

NL10_05p26 versie11.indd 26

SO HERE WE ARE Met de dansvoorstelling So Here We Are sluit Conny Janssen in 2007 haar drieluik af waarin ze de stad en haar bewoners centraal stelt. Eerder maakt ze in deze serie I’m Here (2005) en Hear me (2006).

Met So Here We Are wil Conny Rotterdam in het hart ontmoeten. Ze kiest in 2007 de Van Nelle Ontwerpfabriek als podium voor de voorstelling, omdat deze typisch Rotterdamse plek verleden, heden en toekomst van de stad samenbrengt.

Het stuk is een groot succes. Mede daarom past Conny Janssen het nu aan voor het theater. Op zondag 15 maart gaat So Here We Are dus opnieuw in première, maar nu in de Rotterdamse Schouwburg.

| WWW.MIJNNL.NL |

03-03-2009 13:08:15


NIET TE MISSEN DANSER: JAVIER VAQUERO OLLERO (24) FAVORIETE PLEK: PROEF, MARINIERSWEG 259 ‘Het eten is homemade en wordt prachtig opgediend. De service is prima en het interieur is een creatieve mix tussen traditioneel en industrieel…echt over alles is nagedacht bij Proef.”

CRISTIANA RUGGIERI (25) FAVORIETE PLEK: KOEKELA, NIEUWE BINNENWEG 97A “De mensen die bij Koekela werken zijn zo lief en aardig, en de cookies zo lekker, dat het een heerlijke, vertrouwde plek is om met vrienden te zijn.”

MARTIJN KAPPERS (31) FAVORIETE PLEK: WILHELMINAKADE “Aan het einde van een zonnige dag, is de Wilhelminakade een fijne plek om even weg te gaan van de stad. Ik kom er graag om, in alle rust die het water geeft, Rotterdam van een afstand te overzien.”

| 4 MAART - 17 MAART 2009 |

NL10_05p26 versie11.indd 27

NL10 | 27

03-03-2009 13:09:03


KatVonD_NL20_400x270.indd 1 NL10_05p28.indd 28

03-03-2009 13:09:51


NL10_05p28.indd 29

12-02-2009 16:59:28 03-03-2009 13:10:07


WIN

advertentie

KILLZONE 2 1x spel Sony Computer Entertainment presenteert het langverwachte Killzone 2 exclusief voor PLAYSTATION 3. In een episch avontuur barst opnieuw de strijd los tussen de ISA en de Helghasts. Laat je omver blazen door de wreedste actie in een omvangrijke single player campagne en strijdt samen met vrienden in de uitgebreide (online) multiplayer. Ga naar www.mijnnl.nl/win MUSEUMNACHT 3x2 passe-partouts 7 Maart gaan de deuren van ruim veertig Rotterdamse musea en galeries open voor de achtste Rotterdamse Museumnacht. Thema dit jaar is RE:. Verwacht dus veel interactieve attracties tijdens de nacht. Van 20.00 tot 02.00 kun je met je passe-partout overal binnenwandelen. Ga naar www.mijnnl.nl/win RIEMEN FEDABOA 1x FEDABOA riem GeĂŻnspireerd op de riemen van de parelduikers, maken de riemen van FEDABOA hun entree in het Nederlandse straatbeeld. Het opmerkelijke accessoire is er in elf kleuren. De riem is gemaakt van onverslijtbaar en volledig recyclebaar rubber en is aan beide kanten draagbaar. De buckle is los verkrijgbaar. Voor verkooppunten: www.fedaboa.com. Ga naar www.mijnnl.nl/win TRANCE ENERGY PAKKET 2 kaarten en een cd Zaterdag 7 maart strijkt de zestiende editie van het inmiddels uitverkochte trance-evenement Trance Energy neer in de Jaarbeurs Utrecht. Trance Energy biedt vier areaâ&#x20AC;&#x2122;s: Mainstage, High Contrast, Classics- en Future Stage, waar een keur aan (inter)nationale artiesten achter de draaitafels plaatsneemt. Wij hebben de laatste kaarten. Ga naar www.mijnnl.nl/win WATCHMEN 2x2 kaarten +comicbook Watchmen speelt zich af in het verleden van Amerika waar gemaskerde superhelden tegen de misdaad vechten. Gebaseerd op de populaire en meest geprezen graphic novel aller tijden en geregisseerd door Zack Snyder (300), die een andere kijk geeft op het superheldengenre, zoals wij dat kennen. Watchmen is vanaf 5 maart te zien in de bioscoop. Ga naar www.mijnnl.nl/win

30 | NL10

NL10_05p030.indd 30

| WWW.MIJNNL.NL |

03-03-2009 13:11:07


UITGAAN

Nieuwe spot voor opperdandy’s

Wat 300 MPH Waar factory 10, Maassilo Wanneer maandelijks, bezocht op 6 februari Entree 12,50 (vvk)

Pakhuis 15 E

‘In de oude Loft zijn subtiele wijzigingen aangebracht’

TEKST: FRANK DAUDEIJ / FOTO: ELS MEIJER

een solobezoek pleeg, neem ik een boek mee. Geheel in stijl ga ik voor opperdandy Oscar Wilde. Tenslotte neigt het Westelijk Handelsterrein naar onbekommerde decadentie. Pakhuis 15 zit waar vroeger de Loft zat. Op het eerste gezicht lijkt het alsof alleen de naam is veranderd, maar na een uurtje ‘zoek de verschillen’ spelen, blijken een aantal subtiele wijzigingen aangebracht. De zaak voelt ruimer doordat de dj-Booth in het verlengde van de bar is geplaatst. De verlichting is nog even sfeervol, maar met paarse accenten. Later vertelt eigenaar Sander dat er aan de wand nog kunst komt. Hij wil de zaak de allure geven van een luxueus jaren dertig etablissement.

Intiem, stijlvol maar met een randje. Grijnzend wijst Sander op de glimmende loungebank: “Eigenlijk is het kitsch, een beetje een pornobank.” Hij vervolgt zijn verhaal serieus, “Sinds ik afgelopen december open ben gegaan, ben ik er achter gekomen dat mijn gasten het fijn vinden als de muziek downtempo blijft. Hoe later op de avond, hoe meer stelletjes dichter tegen elkaar aan kruipen.” Natuurlijk kan er één keer per maand nog wel gefeest worden tot laat. FRISSE GLIMLACH Hoewel ik me persoonlijk meer thuisvoel tussen het Binnenwegtuig, heb ik het hier prima naar mijn zin. Lekker onderuit gezakt tussen de kussens. De bediening is uitermate attent. Nootjes, drankjes en een frisse glimlach. Er zijn knusse loungeplekken, statafels en ook een eetgedeelte. Voor de kleine trek worden er luxueuse snacks geserveerd. Chillen in stijl of een amoureuze rendez-vous met je love-interest; Ik zie het hier wel gebeuren. Om met Oscar Wilde te spreken: ‘A new Hedonism – that is what our century wants’. GEHOORD IN PAKHUIS 15 Vrouw (26): “Zo, hoef ik tenminste niet naar 020 voor een goede cocktailbar”

Pakhuis 15 Westelijk Handelsterrein, Scheepvaartkwartier Open wo - do 16.00 - 01.00, Vr - za 16.00 - 02.00

TEKST / FOTO’S FRANK DAUDEIJ

r is een nieuwe cocktailbar op het Westelijk Handelsterrein: Pakhuis 15. Aanvankelijk Q’s Bar, maar de eigenaar heeft ervoor gekozen verder te gaan onder de naam Pakhuis 15. De website belooft verassende smaken, cocktails en food in een trendy setting. Of de tent dat ook waarmaakt wil NL10 natuurlijk weten. Omdat ik

Let the beats roll

300 MPH D

e drijvende kracht achter 300 mph is Joey Daniel. Hij draait al even mee als dj in het Rotterdamse uitgaanscircuit. Sinds vorig jaar geeft hij ook zijn eigen feestjes. Op 6 februari vond 300 MPH plaats op de tiende verdieping van de Maassilo, Factory 10. Vooraf lees ik dat 300 MPH een grote plek wil innemen in de Nederlandse techno-scene. Kan dat of is het te hoog gegrepen? Grote dj-namen zijn leuk, maar hoe is de sfeer? IN DE LIFT Rond een uur of één sta ik met een vriend in de lift naar boven, richting techno-area. Om ons heen partyfriendly gedresste twintigers uit Rotterdam en omstreken. De sfeer is verwachtend. Meisjes werpen een laatste blik op

hun spiegeltjes. Ready for the floor? Check, let’s go. Factory 10 is een absolute feestplek. Brede buizen die diep in het gebouw onder ons verdwijnen, zware betonnen pilaren die hoog boven het feestgedruis het plafond dragen, de ramen bij het rookhok en de toiletten met uitzicht over de stad.

‘Grote dj-namen zijn leuk, maar hoe is de sfeer?’ Er zijn maar weinig clubs in Rotterdam die zo Rotterdams aanvoelen. Als je hier geen technofeest kunt laten knallen, kun je ook geen zuipfeest in een brouwerij laten slagen. Toch blijft de sfeer tot een

Richard (21, makelaar): “De locatie is uber maar de dj wel een beetje mat.”

uur of vier iets te rustig. De Turkse dj Oner Ozur laat de climax niet komen. Pas wanneer Gabriel Ananda achter de decks gaat staan, komt de zaal in beweging. De mensen komen hier duidelijk voor de stevigere techno. AAN DE SHUFFLE En dan, wat er precies gebeurt weet ik niet, maar de jongens van technoduo Polder krijgen het voor elkaar de sfeer door het dak te jagen en mij als een beataddict tot zes uur voor de dj booth aan de shuffle te houden. Mensen lachen naar elkaar, kijken, springen en joelen. Wanneer ik buiten sta voel ik de techno-energie nog steeds door mijn benen rillen. Ik kan alleen maar concluderen dat 300 MPH een feest is om in je agenda te zetten. < Vivian en Suzanne (25 & 25, jeugdwerk, dresser): “De sfeer is echt keigaaf.”

Wesley (20, student): “De sfeer is onwijs relaxt, maar ik had wel meer van de muziek verwacht.”

SCORE

Bediening Publiek Muziek Sfeer Prijs

servicegericht stijlbewuste VVD stemmers funky uplifting house en smooth jazz film noir decadentie bier € 2,- wodka € 4,- Gin Tonic € 3,50

| 4 MAART - 17 MAART 2009 |

NL10_05p31.indd 31

SCORE

Bediening Publiek Muziek Sfeer Flirtfactor Prijs

flex stijlvolle designbabes, feestbeesten en partypozers minimal en techno hip en energiek hoog  2,50 per munt, bier 1 munt, pure wodka 2 munten

NL10 | 31

03-03-2009 13:13:12


r u e t c e r i d War Child

n j i m e Will p o o l r Ve r o o v t vech n o i t a Gener Peace Willemijn Verloop is directeur van War Child. Ze is dagelijks bezig met kinderen die door de oorlog zijn getroffen. Zo bezocht zij onder andere de oorlogsgebieden BosniĂŤ en Herzegovina. Jaarlijks helpt ze 850.000 kinderen.

Kom donderdag 12 maart a.s. naar YOUR SPACE. Brand los; vraag alles wat je wilt vragen. Ontmoet iedere week een inspirerende gastspreker in YOUR SPACE. Check your09.nl voor het volledige programma en meld je aan.

Laat je inspireren door de indrukwekkende ervaringen van Willemijn.

Vanaf 19.00 uur in YOUR SPACE (Naast het Hilton), Kruiskade 9, Rotterdam

Wat kan jij? Ga in gesprek met Willemijn in YOUR SPACE. Check your09.nl

POWERED BY

NL10 typo advo.indd 2 NL10_05p32.indd 32

02-03-2009 16:27:21 03-03-2009 13:13:40


BLIND DATE

LOEK,EEN PAAR DAGEN LATER… “Het was echt hartstikke leuk!” Wat een enthousiasme! “Ja, we hebben leuk gepraat en ik heb me goed vermaakt.”

Loek & Froukje zaterdagavond 18.00-22.00 uur

Op date met iemand die je nog nooit hebt gezien, je moet het maar durven. Zij durven het. Maar zijn de hooggespannen verwachtingen waargemaakt? The day after... TEKST EN FOTO MARIJKE VAN DER LINDE ‘Ik val op langharige mannen die headbangen’

Leuke valentijnsdate dus. “Zeker. En ik had een new age cadeautje voor haar meegenomen; een rozenkwarts. Dat is een steen met een roos erin die liefdesenergie geeft. ”

Dat kun je Loek toch wel leren? “Ik denk het niet. Maar het is wel een leuke man hoor. De ideale man eigenlijk, voor iemand anders. Jammer dat ik niet op hem val.”

Was ze er blij mee? “Ze vond het leuk, alleen is ze niet zo into new age.” Een nuchter type dus. “Omdat een vriendin is doorgeslagen wat new age betreft, heeft ze daar een hele extreme mening over.” Oei, ik merk een verschil op. “Er zijn duidelijk verschillen. Zij is een gothic type en ik niet. Maar ik wil wel nog eens

NL10 bedoel je? “Euh ja. Loek en ik leven in twee verschillende werelden. Hij is IT-manager en 44 jaar. Ik weet wel dat ik ook al 39 ben, maar het voelt alsof ik veel jonger ben. Ik vind ons niet bij elkaar passen. En bovendien wil ik het liefst een vriend die kan headbangen.”

‘Ik zou het leuk vinden om nog eens af te spreken’ LOEK BERGMAN (44) business consultant FROUKJE WIENDELS (39) webredacteur met haar afspreken.” bouwen, dan kun je er langer geen vonkjes.” van genieten.” Heeft ze nog een valentijnskus Waarom niet? gekregen? FROUKJE, EEN PAAR “Ik zit de hele tijd te denken “Nee, maar ik houd er ook DAGEN LATER… hoe ik dat ga uitleggen. Het van om de spanning op te “Leuke date, maar er waren komt natuurlijk in dat blad.”

Waar val je wel op dan? “Op langharige mannen die headbangen, maar dat blijken vaak foute alcoholisten te zijn.” Heeft Loek echt geen kans? “Ik vind het wel leuk om nog een keer met hem af te spreken hoor. We hebben elkaars emailadres, dus wie weet.”

Wil jij ook de avond van je leven meemaken? Aarzel niet, maar meld je nu aan op www.mijnnl.nl/rotterdam/blinddate. Voor de partner en het diner zorgen wij, en ook de drank vloeit rijkelijk. Wie weet welke droompartner er op jou zit te wachten. advertentie

wo

11

20.30u

vr

13

20.30u zo

15

14.00u wo

18

20.00u do

19

KoCHt

uitver

20.00u do

19

20.30u za

21

20.30u

voor uitgebreide informatie en reserveren:

| 4 MAART - 17 MAART 2009 |

NL10_05p33.indd 33

NL10 | 33

03-03-2009 13:14:25


advertentie

Tip van NL LOS | NATHALIE BAARTMAN VR 20 MRT | CABARET | 20.15 | KLEINE ZAAL | € 12,50 | € 11,-

Het cabaret van de eigenzinnige Nathalie Baartman zit vol droge grappen, oneliners en dwarse, absurde humor. In Los ontpopt ze zich tot een filosoferende eigenheimer. Zo gaat ze de strijd aan voor een verrassender bestaan op aard.

COMEDY NIGHT | TEATRO LUNA BLOU ZA 21 MRT | CABARET | 20.00 | GROTE ZAAL | € 15,-

Teatro Luna Blou van de Antillen presenteert twee populaire stand-up duo’s: Finchi Statia en Pachi Damon met Donny en Epo. Finchi en Pachi zijn bekend van komedies tijdens de PleasurePaasParty. Donny en Epo hebben in Curaçao de talentenjacht gewonnen op het open podium Luna Yen. Let op! Er wordt Papiamento en Nederlands door elkaar gesproken (redelijk te volgen voor wie geen Papiamento spreekt)

FRESH | URBAN DANCE THEATRE WO 25 MRT | DANS | JONGEREN | 20.00 | GROTE ZAAL | € 17,€ 9,50 (JONGERENPRIJS T/M 26 JAAR)

Een adembenemende snelle show waarbij je jezelf het liefst uit de stoel wilt losrukken om mee te bewegen. Emoties zoals liefde, verdriet, woede en fun worden vertaald door dans en zang. Een frisse enerverende show die je laat kennis maken met de Urban jongeren van de straat.

W W W.T H E AT E R Z U I D P L E I N . N L

Salaheddine komt terug Salaheddine trekt volle zalen. Heel volle zalen, want zijn voorstelling Salaheddine Live in Theater Zuidplein eind februari was helemaal uitverkocht. Daarom komt de onder de rook van Rotterdam opgegroeide Marokkaan 14 maart terug. Voor deze voorstelling zijn nog kaarten beschikbaar, dus dit is je kans om het debuut van Salaheddine in het theater te zien. Je kent Salaheddine misschien wel al van het tv-programma Ab&Sal bij de NPS, maar als cabaretier in het theater was hij tot nu toe nog niet te zien. In zijn show laat hij de humoristische wereld van de echte Marokkaan zien. Salaheddine Live is comedy in nieuwe stijl, een goede mix van interactie met beeld en standup, wat zorgt voor een nieuw soort theatervoorstelling. Typetjes waar Salaheddine mee is doorgebroken, zijn de echte Rotterdamse straatmarokkaan Moussie el Kandoussie en de Marokkaanse Lonsdalers. Van deze laatste act is het filmpje al meer dan 1 miljoen keer bekeken op YouTube. Salaheddine met Salaheddine Live 14 maart, 20.00 uur Theater Zuidplein Entree: E 15,-. Ga voor reserveringen naar www.theaterzuidplein.nl.

34 | nl10 NL10 advertentie Feb.indd 1 NL10_05p34.indd 34

| www.mijnnl.nl | 27-02-2009 12:44:02 03-03-2009 13:20:34


advertentie

WINNAAR BESTE WINKELKETEN HOBBY & CADEAU

2008

PUBLIEKSPRIJS

De stadsagenda

3X

NIET TE MISSEN

TELEGRAAF / ELSEVIER RETAIL

De Wereldwinkel, voor de leukste én eerlijkste cadeaus

Rotterdam Centrum De Groene Passage Mariniersweg 9 3011 NB Rotterdam Tel: 010-4119694 Rotterdam Vreewijk Groenezoom 273a 3075 GE Rotterdam Tel: 010-4852581

Nacht

De Rotterdamsche Knakendisco Het feest is nog genoemd naar de oudewetse 2 ½ gulden. Al in 2000 vond de eerste editie plaats naar de formule van vijf jonge culturele ondernemers (Rufus.K, Gyz La Rivière, Vincent van Duin, Henri Oogjen en Deniz Alpay) die aan wilden tonen dat een avondje uit niet heel duur hoefde te zijn. De Rotterdamsche Knakendisco organiseerde in de loop van de jaren nog enkele notoire feesten. Met de Museumnacht als zachte dwang gaan oudgedienden Vincent van Duin, Homecookin’ Henri, Disco Rick, Hitmeister D en Dj Vj weer even nostalgisch, The New Earth Group en de Prozac Posse geven de reünie extra glans. De Unie, 7 maart 23:00 € 2,50

Toneel

FOTO: BEER BUIJSMAN

Gratis uit eten?

Meld je aan Expo Blind Date

www.mijnNL.nl/blinddate

| 4 MAART - 17 MAART 2009 |

NL10_05p35.indd 35

MUZIEK

Pop enzo Klassieke muziek Jazz

36 36 37 37

NACHT

37

GAY

41

COMEDY & CABARET

41

TONEEL & MUSICAL

41

DANS

43

KIND

43

EXPO

Nieuw Ook te zien

47 47 47

CHECK OOK

47

Buijsman goes Bukowski: Buk

www.wereldwinkels.nl

voor de

AGENDA

Het is niet toevallig dat de Rotterdamse theatermakerJohn Buijsman zich tot Bukowksi aangetrokken voelt en hem het theater in sleept. Bukwoski swingt en was al onderweg voordat het modieus werd, hing rond in kroegen en sliep in luizige hotels. Inspiratie genoeg dus voor Buijsman. Samen met zijn muzikale partner Keimpe de Jong, Jules Deelder, tekenaar Peter Pontiac en regisseur Antoine Uitdehaag brengt hij de legendarische schrijver tot leven. Net zoals hij eerder al Chet Baker en Cornelis Bastiaan Vaandrager vertolkte. Rotterdamse Schouwburg, di 17 maart (try-out) 20:30 € 12,50

Elixir: het video-organisme van Pipilotti Rist

De Zwitserse videokunstenaar Pipilotti Rist toont acht recente feeërieke videobeelden, gemaakt in de periode 2003-2008, en twee nieuwe werken die speciaal voor Boijmans zijn gemaakt. Ze zijn te zien in een 1500m2 grote installatie waar ook klanken deel van uit maken. In dezelfde serie ontwierp ze al een installatie voor het Atrium van het Museum of Modern Art in New York. Rist staat bekend om haar dubbelzinnige en provocatieve video’s die schijnbare onschuld suggereren. Boijmans Van Beuningen, 7 maart t/m 10 mei

HOT TICKETS ENRIQUE IGLESIAS

Ahoy

5 mei

JOSS STONE & JASON MRAZ

Cultuurpark Westergasfabriek

2 jul

ANOUK

Cultuurpark Westergasfabriek

5 jul

SONISPHERE

Met o.a. Metallica, Slipknot, Lamb of God & Mastodon Goffertpark 20 jun NORTH SEA JAZZ FESTIVAL

Met o.a. Duff y, Herbie Hancock & Lang Lang, B.B. King, James Taylor & Jamie Cullum Ahoy 10-12 jul MONSTER JAM

GelreDome

26-27 sep

JOE BONAMASSA

Carré

26 nov

UB40

Ahoy

1 dec

P!NK

Ahoy

5 dec POWERED BY NL10 | 35

03-03-2009 13:21:12


muziek

MUZIEK

za 7 maart

Pop enzo do 5 maart

Paddy MURPhy’S

ExIt

Een band speelt live muziek. 22:00 Gratis

Singer Songwriter Thursday

Lokale singer songwriters. Met Rikke Koerswagen, Elma Plaisier en Marinka Stam. 21:00 Gratis Rotown

Bertolf

Groot talent ontdenkt door Ilse DeLange. Na vaste gitarist van haar te zijn geweest is hij nu solo. 21:00 € 8,watt

Heltah Skeltah

Amerikaanse hiphopformatie. 22:00 € 15,watt

Pete Rock

Big Band Night

RottERdaMSE SchoUwBURg

Zita Swoon

Dancing with the sound hobbyist, theatertour. 20:15 € 23,thEatER ZUIdPlEIn

Ensemble Mehr

Zeven vrouwelijke artiesten brengen muziek uit hun thuisland Iran. 20:00 € 15,watt

Young & Desperate

BaRoEg

BaRoEg

Strijd tussen de metalbands The Dead Normality, Defeat Lies Ahead, Montany en Rotten. 21:30 € 5,-

Duitse grindcore. Met ook Waco Jesus, Hellbastard en The Helmut Bernecker Noise/Gore Experience. 15:00 € 10,-

Gut

ExIt

dE doElEn

Bluestrash en surfpunk. 21:00 Gratis

Swinging Las Vegas & Grooving Motown met o.a. Franklin Brown. 11:00 € 11,50

Vanaf de middag al live muziek. 17:00 Gratis Paddy MURPhy’S

Een band speelt live muziek. 22:00 Gratis

Eigenzinnige beats en bleeps, met ook The Long Lost. 21:00 € 9,-

di 10 maart

Hij is in zijn genre volstrekt uniek. Al 40 jaar is hij onderweg en dat wordt groots gevierd. 20:00 Vanaf € 20,-

zo 8 maart

Thank F**k it’s friday

Hippe indiekids. 21:00 € 9,-

The Lick. 20:00

Muziek op Zuid

vr 6 maart

o’ShEaS IRISh PUB

Rotown

nIEUwE lUxoR thEatER

Oldskool hiphip. 23:00 € 12,-

Beyond Lickin’ en The Monroes

Paddy MURPhy’S

Friendly Fires

PooRtgEBoUw

Bandje dat zorgt voor stevige gitaarlijnen. Met Makebelieve. 21:00 € 5,-

Metal Battle

Rotown

Zondagochtendconcert

dE tUIn

Hype

Mix van uiterst dansbare soul-, discoen rocknummers. 20:00 Gratis

Herman van Veen

oUdE lUxoR thEatER

Soul Brothers

Wel drie decennia van knallende disco-, funk– en soulhits komen voorbij. 20:00 € 26,wo 11 maart ahoy

Il Divo

Bestaande uit vier gesoigneerde exceptionele zangers die populaire liedjes op semi-klassieke wijze uitvoeren. 20:00 € 81,nIEUwE lUxoR thEatER

Herman van Veen

thEatER ZUIdPlEIn

Muziek op Zuid

Met optredens van Simone Roerade, Kees Corbijn en première van de film Muziek op Zuid. 17:00 watt

The Accelerators

Een stelletje Rotterdamse druktemakers met energieke punk en rock-’n-roll. Album Releaseparty met The Real Danger en The Stilettos. 21:15 € 8,-

Jamsessie voor alle muzikanten van Rotterdam Zuid en afsluiting van de kick-off Muziek op Zuid. 17:00 thEatER walhalla

Luie zondag

Bijkomen met luchtige muziek. Met Melissa ‘t hart en Soul Dust. 15:00 € 7,50 ma 9 maart nIEUwE lUxoR thEatER

10cc

Reünie tour van legendarische popband. 20:00 € 31,50

Met Jazz International Rotterdam Dubbel Bill, Trio BraamDeJoodeVatcher & Nils Wogram en afterparty. 20:30 € 19,watt

Rockinfuus

Rotterdamse rock in alle vormen. Met A New Dawn, Cell29 Rorschach. 20:30 € 5,watt

Winne

Rotterdamse rapper presenteert zijn album Winne zonder strijd. 21:00-24:00 € 10,-

Red Sound

Vrij werk van Anthony Fiumara, Henri Bok en Tomoko Mukaiyama. 15:00 Gratis watt

Maria Mena

De Alanis Morissette uit Noorwegen. 20:30-23:00 € 20,wMdc

Fra Fra Sound

Afro-Caribische muziek uit Rotterdam. 20:30 € 12,woRM

Red Sound

Met Dennis de Bel, Mary Ellen Bute en Aufgehoben. 15:00 € 8,zo 15 maart ahoy

Nightwish

Finse metalband met de nieuwe zangeres Annette Olzon. 19:30 € 39,-

Zie wo 11 mrt. 20:00 € 81,-

Amerikaanse metalcore-band. Met ook Sworn Enemy, CDC en Freya. 15:00 € 13,-

Born from Pain

ExIt

dE tUIn

Eigenzinnige bands. 21:00 Gratis

De negen koppige feestband That’s Cool! laat oude tijden herleven. 21:00 Gratis

Monokino en Yoshimi

That’s Cool

nIEUwE lUxoR thEatER

woRM

Zie di 10 mrt. 20:00 Vanaf € 20,-

Met Mecha / Orga en Brown vs Brown. 17:30 € 6,-

Herman van Veen

Amerikaanse hitmachine, Grammy Award winnaar en bekend van zijn hits als ‘Low’, ‘Buy U a Drank en ‘I’m in Luv (Wit a Stripper). 20:00 € 29,50

Muziek op Zuid

Red Sound

SchIEcEntRalE

BaRoEg

Soulvolle jaren zestig rock met garage en punk invloeden. 21:00 € 8,SPot thE loony

Staal

Il Divo

thEatER walhalla

Vraag je favoriete Tunes nummer aan. 21:00 € 15,-.

Spoorloos & Eight Songs for a mad king. 20:30 € 25,-

Daedelus

ahoy

watt

Ja roept u maar

Red Sound

do 12 maart

Rotown

Crystal Antlers

SchIEcEntRalE

Zie di 10 mrt. 20:00 Vanaf € 20,-

Big Band Night

Een band speelt live muziek. 22:00 Gratis

Big Band Night

T-Pain

vr 13 maart ahoy

Red Sound za 14 maart dE doElEn

Yamandú Costa Trio

Gitaarvirtuoos uit Zuid-Brazilië. Met na het concert een workshop en een dansavond met dj dj Jairzinho. 20:15 € 23,-

AC/DC

ExIt

BaRoEg

Feest van popfotograaf Daniel Baggerman. 21:30 € 5,-

Legendarische hardrockband. Black Ice Tour. 20:00 Uitverkocht

Café Baroeg

Cafévertier, bier en stevige muziek. AC/ DC-special. 20:00 Gratis ExIt

Tocado Records Label Nite Met Stinksisters, The Suicidal Birds en Cradle. 21:00 € 5,hEt KooKPUnt

Red Sound

Rosa Ensemble en Harry de Wit met In the whisk of a lamb’s tail. 16:00 € 10,-

Stöma, Deformer en anderen

hEt KooKPUnt

Red Sound

Zie vr 13 mrt. 16:00 € 10,KUnSthal

Red Sound

Music for 18 Musicians van Steve Reich. 20:30 Uitverkocht. 23:00 € 15,nIEUwE lUxoR thEatER

Herman van Veen

Zie di 10 mrt. 20:00 Vanaf € 20,-

nIEUwE lUxoR thEatER

Paddy MURPhy’S

Zie di 10 mrt. 20:00 Vanaf € 20,-

Een band speelt live muziek. 22:00 Gratis

Herman van Veen

Big Band Night

dE doElEn

Red Sound

Slotconcert door Kronos Quartet. 21:00 € 26,hEt KooKPUnt

Red Sound Zie vr 13 mrt. 16:00 € 10,-

nIEUwE lUxoR thEatER

Herman van Veen

Zie di 10 mrt. 20:00 Vanaf € 20,Rotown

Yo! Majesty

Drie Afro-Amerikaanse feministen met uitgesproken teksten over politieke issues. Met Dels en dj Cooks. 21:00 € 9,SchIEcEntRalE

Red Sound

Spoorloos & Eight Songs for a mad king. 14:00 € 25,thEatER walhalla

Luie zondag

Met Simone Roerade. 15:00 € 7,50 woRM

Red Sound

Met Antoine Chessex. 21:00 ma 16 maart

o’ShEaS IRISh PUB

dE doElEn

Vanaf de middag al live muziek. 17:00 Gratis

Deze bekende Nederlandse band heeft al vele Top-40 nummers op zijn naam staan. 20:15 € 35,-

Thank F**k it’s friday

Bløf

Accelerators

Ox Accelerator, Erik A.C., Marlon Stringslayer en Sander Wander presenteren hun debuutalbum. Pablo en Youri draaien voor en na plaatjes. Watt, 6 maart (20:00 ) € 8,- (entree en album)

36 | nl10

NL10_05p36.indd 36

| www.mijnnl.nl |

03-03-2009 13:33:28


aGenDa Zie di 10 mrt. 20:00 Vanaf € 20,-

Werken van erkende meesters gecombineerd met aankomend talent. Nederlands Werk o.a. Baroni Shadow en Claudio Baroni. 20:15 € 19,-

De basis van het project Xam Xam is de poëzie van Leopold Sédar Sengor, dichter en ex-president van Senegal. 20:30 € 16,-

di 17 maart Nieuwe Luxor TheaTer

Herman van Veen Zie di 10 mrt. 20:00 Vanaf € 20,-

oude Luxor TheaTer

Belle Perez - Diez

De Belgische zangeres die met haar licht-geïnspireerde latin muziek Nederland heeft verovert. 20:00 € 29,Klassieke muziek wo 4 maart de doeLeN

di 10 maart

zo 8 maart

de doeLeN

oude Luxor TheaTer

Vermaard Spaans strijkkkwartet. Werken van o.a. Beethoven en Berg. 20:15 € 39,-

Danny Malando, kleinzoon van de in 1980 overleden oprichter van het beroemde orkest (Arie Maasland, 19081980), heeft het Malando-orkest nieuw leven ingeblazen. 16:00 € 26,-

Cuarteto Quiroga

zo 15 maart de doeLeN

Zondagochtendconcert

Verfrissende muziek in de ochtendglore. Dutch Swing College Band. 11:00 € 11,50

Lunchconcert

de doeLeN

de doeLeN

Internationaal toonaangevend orkest. O.l.v. Simon Rattle, werken van Berg en Bruckner. 14:15 € 38,-

Lunchconcert. Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Yannick Nézet-Séguin. 12:45-13:15 Gratis

The Hilliard Ensemble

Nederlandse premère van MacMillan’s Quickening. O.l.v. James MacMillan en Hans Leenders. 20:15 € 26,do 5 maart de doeLeN

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Internationaal toonaangevend orkest. O.l.v. Yannick Nézet-Séguin, werken van Schubert en Mozart. 20:15 € 38,vr 6 maart de doeLeN

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Internationaal toonaangevend orkest. O.l.v. Yannick Nézet-Séguin, werken van Schubert en Mozart. 20:15 € 38,GroTe of ST LaureNSkerk

Nederlands Kamerkoor

Verschillende uitvoeringen. Met Amsterdam Sinfonietta, de Devotie van Schubert en Pärt. 20:30 € 25,za 7 maart de doeLeN

Holland Symfonia Verdi’s Requiem uitgevoerd door Holland Symfonia. 13:45-14:45 en 15:00 € 17,50 de doeLeN

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Internationaal toonaangevend orkest. O.l.v. Yannick Nézet-Séguin, werken van Schubert en Mozart. 20:15 € 38,zo 8 maart de doeLeN

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Internationaal toonaangevend orkest. O.l.v. Yannick Nézet-Séguin, werken van Schubert en Mozart. 14:15 € 38,-

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Nieuwe Luxor TheaTer

Rigoletto

Rigoletto is de eerste van de drie meesterwerken die Verdi in zijn belangrijke ‘middenperiode’ achter elkaar schiep. 15:00 € 39,TheaTer zuidpLeiN

Operettekoor Irene

Een middag vol melodieën uit bekende operettes en musicals. Het koor viert zijn 100-jarig bestaan. 14:00 € 6,50 di 17 maart de doeLeN

Hohe Messe

Bachs laatste en meest omvangrijke compositie. Cappella Amsterdam en het Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Frans Brüggen. 20:15 € 31,Jazz do 5 maart doeLeNcafé

The Grand Jam

Marloes Jager nodigt artiesten uit om te jammen. Met Rik van den Bergh Kwartet. 21:30 Gratis vr 6 maart de doeLeN

Trio Jeroen van Vliet

Akoestische instrumenten vormen de basis, maar wel verrijkt met elektronica. 20:30 € 19,za 7 maart dizzy

Arrow Jazz Live Vibes

Met live salsa en charanga van Tipica 2.14. 22:00 € 5,LaNTareN/VeNSTer

Jim Black

New Yorkse drummer zet met groep Alas, No Axis een groots geluid neer, met veel noise en geluidseffecten. 21:00 € 19,-

do 5 maart

Xam Xam

BooTLeG dJ cafe

Eclectic Fantastic Met Striker en Seutek. 23:00 Gratis caTwaLk

Tunnel 010

Dekmantel biedt Thomas Martojo, Casper Tielroy en Jan van Kampen. 23:00 € 5,-

Danny Malando & Orkest

ma 9 maart dizzy

Open jazz Sessie

Jammen met verschillende artiesten als muzikaal leider. 22:00 Gratis di 10 maart dizzy

Gameplay

Project van toetsenist van Frans Heemskerk met hardcore funk. 22:00 gratis do 12 maart doeLeNcafé

The Grand Jam

Marloes Jager nodigt artiesten uit om te jammen. Met Joris Roelofs Trio. 21:30 Gratis vr 13 maart LaNTareN/VeNSTer

Wayne Shorter Quartet Eén van de sleutelfiguren uit de jazzgeschiedenis. 21:00 € 49,za 14 maart dizzy

Arrow Jazz Live Vibes

Met Afrikaanse jazz van Boka Halat de Banjul. 22:00 € 5,LaNTareN/VeNSTer

Fast ‘n’ Bulbous

Vaste groep van doorgewinterde improvisatoren uit de wereld van avantgarde jazz en rock. 21:00 € 25,zo 15 maart c5 Jazz

New Dixie Dawn

Een vriendenorkest opgericht in 1977. Zij spelen New Orleans en swingende mainstream. 15:00 € 7,ma 16 maart

muziek

wmdc

Doelenensemble

hoLLywood muSic haLL

Red Sound

Het fietsersgedeelte van de Maastunnel nodigt uit tot hard zingen want het galmt zo lekker! In het kader van de nieuwe muziekbiënnale Red Sound zal beeldend kunstenaar en sound designer Jan-Bas Bollen het publiek met een klankinstallatie in de tunnel confronteren. Red Sound wil gedurfde muziek op ongebruikelijke Locaties verzorgen. Ook Staal, De Schiecentrale, Kookpunt, De Kunsthal, De Doelen en WORM worden gevuld met eigenzinnige muziek van onder meer Steve Reich, Kronos Kwartet en Rosa Ensemble. Maastunnel, Staal, De Schiecentrale, Kookpunt, De Kunsthal, De Doelen, WORM. 13 t/m 15 maart

feSTiVaL

Muziek op Zuid

Naast de popmuziek, domineert wereldmuziek en urban sounds de Zuidzijde. Diverse locaties op Zuid 6 maart t/m 8 maart

Redsound Festival

Muziekbiënnale met gedurfde muziekprogrammering op onder meer ongebruikelijke locaties. Diverse locaties 13 maart t/m 15 maart 16:00

Rotterdamse Museumnacht

Het thema RE: is het uitgangspunt voor een gevarieerd programma in musea, galeries en andere locaties. Diverse locaties 7 maart 20:00 € 15,-

NachT

wo 4 maart

J’Taime Jeudi

Met Andy Callister, Patrick, Robert Reyez en meer. 22:00-05:00 € 5,off_corSo

Gratissch!

Hip Hop, Electro, Minimal, House, Garage, Classics en alle andere gerelateerde dance sounds. 23:00 Gratis cLuB ViBeS

Latin Sexy Schimmelinfectie

Wild semi-schoolfeestje voor de Willem de Koning Academie. Met Habbekrats Soundsystem, The Walk & Rogerseventytwo en het Schandpaal Kartel. 23:00 € 3,cLuB Vie

Vi-si-te

Met Jasper Clash, Nour Casablanca en Mathmatic. 22:00 € 5,waTT

Planetary Funk

Knallende fonk, elke maand met een ander thema, elke maand met een andere special guest. 23:00-04:00 Gratis vr 6 maart BooTLeG dJ cafe

Vuig

Met Spindokter Ries en anderen. 23:00 Gratis hoLLywood muSic haLL

Starbeatz

Met Erick E, Hardwell, Marc Benjamin, Kid Kaio, Patrick en meer. 22:00-05:00 € 10,maaSSiLo

300mph

Met Pan Pot, Marc Houle, Rauwkost, Warren Fellow en Joey Daniel. 23:00 € 15,-

B-e-d

off_corSo

Jammen met verschillende artiesten als muzikaal leider. 22:00 Gratis

Bed zorgt voor nachtelijk vertier op woensdagavond met Famous Night Out. 22:00 Gratis

di 17 maart

Disco classics, swingbeat, mellow, oldskool hip hop, en zwoele ballads zorgen voor een volle dansvloer. 23:00-05:00 € 15,-

BooTLeG dJ cafe

dizzy

Open jazz Sessie

dizzy

Buzz Brothers

Vrij geinterpreteerde elektroakoestische jazz. 22:00 Gratis

Famous Night Out

festival

de doeLeN

Herman van Veen

nacht

Nieuwe Luxor TheaTer

NJC

Bootleg DJ Contest Talenten strijden met elkaar. 23:00 Gratis ouTLaNd

Het Goede Doelen Feest

De Medische Faculteits Vereniging Rotterdam organiseert een feest ten bate van Dance4Life. Met Ricky Rivaro, Benny Rodrigues, Afrojack en Jeremaine S. 20:00 € 10,-

Latin Sexy Schimmelinfectie Vibes, 5 maart (23:00) € 3,-

| 4 maart - 17 maart 2009 |

NL10_05p36.indd 37

nl10 | 37

03-03-2009 13:33:44


advertentie

07

DE HEIPLOEG

maart

ZATERDAG

Een vreemd paar schoenen

Voor iedereen die wel eens vanuit een geparkeerde auto naar het slaapkamerraam van een ex heeft zitten kijken. Over een vrouw die besluit haar zelfbeheersing te verliezen. Maar hoe? Wat is een redelijke hoeveelheid onredelijkheid? Bestaat er zoiets als legitieme verstandsverbijstering? Aanvang: 21.00 uur Prijs: € 10,00 / € 8,00 (cjp, 65+ en Rotterdampas)

08

Luie zondag met:

maart

ZONDAG

MELISSA T HART EN SOUL DUST Ziel en zaligheid

Knapperend haardvuur, akoestische gitaren en hartverwarmende samenzang zijn de ingrediënten voor deze voorstelling. Zangeres Melissa ’t Hart neemt je samen met trio Soul-Dust mee op een reis door het bestaan aan de hand van Engels en Nederlandstalige liedjes. Aanvang: 15.00 uur Prijs: € 7,50 / € 5,00 (cjp, 65+ en Rotterdampas)

13

maart

VRIJDAG

SERVAES NELISSEN Dollywood

Glamour in de polder! Servaes Nelissen volgt de belevenissen van cosmetisch chirurg Bleek en loonwerker Conijn in een kleine boerengemeenschap. Een uit de hand gelopen cosmetische ingreep bij Bleek Clinics zorgt voor een existentieel drama in het leven van echtpaar Conijn. Het hele dorp wordt betrokken bij het drama.

Aanvang: 21.00 uur Prijs: € 12,50 / € 10,00 (cjp, 65+ en Rotterdampas)

15

ERIC BORRIAS

maart

ZONDAG

de fee die vuur kon spuwen

(3+)

Anna Suzanna laat de winterwolken blozen, waardoor er geen sneeuw maar lenteregen uit hun wangen komt. De koning is woedend en bevriest het hele bos. Anna Suzanna gaat naar de drakenschool om te leren vuurspuwen om zo het bos te ontdooien. Voor een zondagochtend ontbijt, zie www.theaterwalhalla.nl Aanvang: 11.00 uur Prijs: € 7,50 / € 5,00 (tm 12 jr, cjp, 65+ en Rotterdampas)

15

maart

ZONDAG

Luie zondag met:

FREDERIQUE SPIGT & JAN VAN DER MEIJ + SUPPORT ACT

Theater Walhalla is blij en trots dat Frederique Spigt deze Luie Zondag komt opluisteren. Fré maakt een optreden altijd bijzonder. En haar muzikale partner Jan van der Meij zorgt voor een intense en sfeervolle begeleiding. Dat wordt extra genieten om hen samen aan het werk te zien! Support act: Nina June Aanvang: 15.00 uur Prijs: € 10,00 / € 7,50 (cjp, 65+ en Rotterdampas)

Sumatraweg 9-11 3072 ZP Rotterdam / Katendrecht

Telefoon Kassa en Reserveringen: 010 - 215 21 34 Kantoor: 010 - 215 22 76

Voor meer informatie & programmering

www.theaterwalhalla.nl

Daar kunt u zich ook aanmelden voor de speciale Walhalla-nieuwsbrief. | www.mijnnl.nl |

NL10_05p36.indd 38

03-03-2009 13:34:03


aGEnDa vr 6 maart RoTowN

Loosefit

Chezz & Deep Diggin’ draaien van funk tot hiphop en van soul tot disco en nog meer. 23:00 € 3,Club Vibes

Vibrations

Oude en nieuwe hits door verscheidene dj’s. 23:00-05:00 Club Vie

Latin Lovers

Met Roog, Gregor Salto, Chris Rox, Jasper Clash en MC Andy Sherman. 23:00 € 15,-

de uNie

De Rotterdamsche Knakendisco

Legendarisch nostalgisch Rotterdams festijn. Met de oude bende Rufus K, Vincent van Duin, Homecookin’ Henri, Disco Rick, Hitmeister D en New Earth Group. 23:00 € 2,50 Club Vibes

Vibrations

Oude en nieuwe hits door verscheidene dj’s. 23:00-05:00 Club Vie

H.E.A.R.T.

Vrouwvriendelijke house. 22:30-05:00 € 9,-

wATT

wesTelijk HANdelsTeRReiN

Elektronische dance, met vooral veel cyber, goa, trance en electro door Argantonis, Distortedboy en DavidK. 23:00 € 8,-

Afterparty van Museumnacht met Radio Manuala, Freshest Kidz, Andre Dadi, Gene Williams en anderen. 22:00 Gratis

Area 51

za 7 maart booTleg dj CAfe

Losbandig!

Met 6ft10, Alex Bern en anderen. z23:00 Gratis bARoeg

Na kunst komt feest

woRld TRAde CeNTeR

Revolt

Opstandig feest van de makers van Blockbeatz. Met Housemeister (zie foto), Mr Wix, Eric de Man, HeyKids dj’s en L’Azzizi. 23:00 € 11,-

This Is Electronic Body Music!

CATwAlk

Tunnel 010

Vreemd met Lupe, Khalid en Le Chien Perdu. 23:00 € 5,Hollywood MusiC HAll

Dyna Birhtday Bash Met Hardwell, Vato Gonzalez, Rishi Romero, Irwan en meer. 22:00-05:00 Gratis off_CoRso

Gratissch!

Hip Hop, Electro, Minimal, House, Garage, Classics en alle andere gerelateerde dance sounds. 23:00 Gratis RoTowN

The Cheer Up Club

Vijf enthousiaste jongens springen achter de draaitafel om een feest te bouwen. 22:00 Gratis Club Vie

Vi-si-te

Met Jasper Clash, Nour Casablanca en Mathmatic. 22:00 € 5,vr 13 maart booTleg dj CAfe

Club Kinq

Met Tommy Tunne en anderen. z23:00 Gratis RegARdz AiRpoRT HoTel

Salsa at the Airport

Spud en CO2 draaien Front 242, Nitzer Ebb en anderen. 23:00 € 4,-

Tropisch feest in het hotel. Met Latin Explosion en dj Franklin. 21:30 € 8,-

CATwAlk

Dik

CATwAlk

Below Sealevel

Minimal en techno. Sandeep viert zijn verjaardag met kadir pelit, Loops en Wouter de Moor. 23:00 € 10,-

Techno van Daniel Sanchez, Joachim en Unders. 23:00 € 10,-

Club zoNdeR CoNCessies

Club zoNdeR CoNCessies

Meneer Barkode (oftewel Martin de Korte) is jarig. Met Drunken Lion Soundsystem, Freshest Kidz, Civil, Thelonius, Lucky Dubz, Hugo+George en anderen. 22:00 € 7,-

Met techno en minimal van nieuwe talenten. Met Jspr, Guevara en Erik Heijting. 23:00 € 5,-

Barkode Birthday bash

Skug Night zo 8 maart QuoTe

Hollywood MusiC HAll

Turk dance

Turkse dancemuziek. 21:00 € 5,-

In ongedwongen sfeer horeca collega’s ontmoeten en netwerken. Met dj Le Ber, Miss Monica en Blend. 18:00 € 10,-

Met Irwan, Rockid en anderen. 22:00-05:00 € 10,-

Hollywood MusiC HAll

ma 9 maart

exiT

Vato Gonzalez

Met TMF vj Sascha Visser, Vato Gonzalez, Patrick, Robert Reyez, Tomazos,MC Tjen en meer. 22:00-05:00 € 9,MAAssilo

Crazy Sexy Cool

Dance in alle vormen. Met Erick E, Benny Rodrigues, Gregor Salto, Leroy Styles, Real el Canario, Sidney Samson en anderen. 22:00 € 12,50

Horeca Borrel

pAddy MuRpHy’s

Bingo Night Party

Live muziek en bingo spelen voor drank en geld. 23:00 Gratis wo 11 maart b-e-d

Famous Night Out

Bed zorgt voor nachtelijk vertier op woensdagavond met Famous Night Out. 22:00 Gratis

off_CoRso

booTleg dj CAfe

Met Groovenatics, Bingo Players, Skitzofrenix. 23:00-05:00 € 15,-

Talenten strijden met elkaar. 23:00 Gratis

Shoot Me, I’m Famous!

ouTlANd

Het Foute Feest

Foute hits van vroeger en nu. 22:00 € 15,-

| 4 maart - 17 maart 2009 |

NL10_05p36.indd 39

advertentie

nacht

NACHT

Bootleg dj contest

I Love Asian

off_CoRso

Mode Hippies

Fashion meets music. 23:00-05:00 € 10,Club Vibes

Vibrations

Oude en nieuwe hits door verscheidene dj’s. 23:00-05:00 Club Vie

BLVD

Met Irwan, Leroy Joy en Yucel. 22:30 € 7,woRM

Lowriders

De lage bassen vieren hoogtij tijdens dit feest. Met Hovatron, Marked, Rokus, Beatnologic en anderen. 22:00 € 5,-

do 12 maart

za 14 maart

booTleg dj CAfe

booTleg dj CAfe

Dance. 23:00 Gratis

Met Lin, The Minimammals en anderen. z23:00 Gratis

New School Night

Minimal Express

nl10 | 39

03-03-2009 13:34:15


op

p!

Veee et ontw lz

z’n ko

advertentie

pwereld er

www.veeel.nl

Onze collectie: • kostuums • maatkostuums • italiaanse shirts • maatshirts • kolberts

Advertentie NL10 1/2 pag. 180 x 123 mm

Er is al een kostuum, 100% zuiver scheerwol, voor € 189,00, extra pantalon voor € 79,00.

Oostzeedijk beneden 209a, Rotterdam • 010-4334134 ma/di gesloten, wo/do 12.00 – 18.00, vr 12.00 – 20.00, za 10.00 – 17.00

www.fitnesslifeline.nl

Deze maand weer vele voordelen bij Life Line Fitness GRATIS sporttas t.w.v. t.w.v.€25,Alle weekenden GRATIS sporten! Schrijf je in en profiteer

OP=OP

GRATIS SPORTTAS t.w.v. € 25,- incl. surprises

Life Line Fitness, Zomerhofstraat 52 , 3032 CL Rotterdam Tel 010 466 67 99

NL10_05p36.indd 40

03-03-2009 13:34:35


agenda gAy

gAypAlACe

ToNeel & MusiCAl

BAroeg

CoC CAfé

Met dj’s Rinaldo en anderen. 23:00 € 9,-

HeT woelige BAreN

zo 15 maart

Een toneelstuk over het gebrek aan een heldere kijk om keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Rotterdamse Schouwburg 20:30 € 12,50

CATwAlk

Diepgang

Met Deetron, Hertz & Vibes en Invite. 23:00 € 10,-

Advies en informatie. 20:00-22:00 Gratis lef...iN food ANd driNks

Boycott

Voor vrouwen met ballen. 20:00 Gratis vr 6 maart lef...iN food ANd driNks

CoC CAfé

Jong Belegen

Middag voor vrouwen. 14:00 Gratis

Het echt Rotterdams open podium Verstrengeld

Bijkomen met drankjes en dance. 14:00 Gratis

Hollywood MusiC HAll

Met Patrick, Tomazo en meer. 22:00-05:00 € 9,-

Vrijdagmiddagborrel. 16:00 Gratis

CoMedy & CABAreT

za 7 maart

BerT VissCHer: sToffe joNgeNs

ouTlANd

Happy Hardcore

Met Dune, Charly Lownoise, Gizmo, Mental Theo en anderen. 22:00 € 25,TApAs TerrA

Tapas Terra

Latin, klassiekers en andere dance. Met Michael Nunes. 22:00 Gratis CluB ViBes

Vibrations

Oude en nieuwe hits door verscheidene dj’s. 23:00-05:00 CluB Vie

H.E.A.R.T.

Vrouwvriendelijke house. Met Laurenzo, Matt Styles, Mel Marquez, Leroy Joy en Mc Pryme. 22:30 € 9,wATT

PRSPCT

Café Praag

Weekendborrel. 20:00-02:00 Gratis

De ADHD-cabaretier staat weer op scherp!. Nieuwe Luxor Theater 20:00 € 32,-

CoC CAfé

CoMedyTrAiN THeATerTour

CoC CAfé

0031

Party voor uitwisselingsstudenten en expats. 21:00 Gratis CoC CAfé

A girl’s night out!

gAypAlACe

HAkili jAMBAr

Clubavond met Rinaldo, Trail en gastartiesten. 23:00 € 10,-

Een zoektocht naar innerlijke kracht in de combi theater en comedy, Afrika en Nederland, verhaal en dans. Theater Zuidplein 20:15 € 14,-

Kinky Boys & Sexy Girls zo 8 maart lef...iN food ANd driNks

Lazy Sunday

zo 15 maart

CluB ViBes

Met Erick E (2 uur set), Jasper Clash, Rolini, Leblom en MC Choral. 19:00 € 10,-

Vibrations

Gay-editie met Viccc en Djette Pompidou. 20:00 € 5,do 12 maart

THAliA louNge

CoC CAfé

Met Chuckie, Leroy Styles, Rowel Sinester, Le Mar en MC Roga. 20:00-02:00 € 15,-

Advies en informatie. 20:00-22:00 Gratis

Passie

ma 16 maart pAddy MurpHy’s

Bingo Night Party

Live muziek en bingo spelen voor drank en geld. 23:00 Gratis

do 5 maart BerT VissCHer: sToffe joNgeNs

Drum ‘n bass. 23:00 € 10,-

Metz invites

Een aantal comedians en een MC denderen door Nederland met de Comedytrain Theatertour. Theater Zuidplein 20:00 € 16,-

Dansen, praten, muziek, leuke bardames en hapjes. Pre-party voor vrouwendag. 21:00 Gratis

Bijkomen met drankjes en dance. 14:00 Gratis

priNses THeATer

wo 4 maart

Telefoon & Inloop CoC CAfé

Orpheus

Ontmoetingsavond voor homo-/ biseksualiteit in man-vrouwrelaties. 20:00 Gratis lef...iN food ANd driNks

Boycott

Zie wo 4 mrt. Nieuwe Luxor Theater 20:00 € 32,-

Samba Schutte

vr 6 maart BerT VissCHer: sToffe joNgeNs

Zie wo 4 mrt. Nieuwe Luxor Theater 20:00 € 32,MiddelBAre MeideN

Zie wo 4 mrt. Nieuwe Luxor Theater 20:00 € 32,wo 11 maart CoMedy THeATer

In samenwerking met Cameretten. Furore 22:00-23:30 € 5,do 12 maart

Niet voor de tere zieltjes onder ons: Weijers op het scherpst van de snede. Theater Zuidplein 20:00 Tryout Uitverkocht

za 14 maart CoC CAfé

Long Yang Club Holland

Ontmoetingsavond gericht op homo’s en lesbo’s van Aziatische afkomst en mensen die hiermee affiniteit hebben. 20:00 Gratis CoC CAfé

Café Praag

De man van la mancha

De musicalversie van het beroemde verhaal Don Quichotte van Cervantes. Oude Luxor Theater 20:00 € 30,rAAkdAders iN VorM

Gemaskerde Tijd

Multidisciplinaire voorstelling over het overwinnen van je angsten en ontwikkelen van je talent. Theater Zuidplein 14:00 en 20:00 € 12,50

Hand van God. Maradona Een dochter is op zoek naar haar vader en daarmee naar haar eigen identiteit. Lantaren/Venster 20:30 € 11,ToNeelgroep AlAskA

Safety First

Voorstelling over de economische belangen van angst. Rotterdamse Schouwburg 20:30 € 12,50

De Geit of Wie is Sylvia?

AxesTos

Vrijdagmiddagborrel. 16:00 Gratis

do 5 maart peTer fABer & opus oNe

za 7 maart

vr 13 maart

Smaakmakers & Lefgozers

Schetsen over de cliches binnen de liefde. Door Rhea Bogaart, Mariska Knijnenburg en Maarten Walraven. Wolfert van Borselen 20:00 € 5,-

Verstrengeld

Voor vrouwen met ballen. 20:00 Gratis

lef...iN food ANd driNks

Open podium voor amateurs. Theater Zuidplein 20:15 € 5,-

Muzikaal cabaretprogramma over ouder worden. Door Annemarie Henselmans en Hanny Kroeze. Bibliotheektheater 20:30 € 15,-

BerT VissCHer: sToffe joNgeNs

Guido Weijers

za 14 maart gAT iN eeN NoTeNdop

Mike Bodde en Ineke van Klinken

Mike Bodde speelt ras-Rotterdammer Sjon Bontebal. Ineke van Klinken speelt de oncharmate Duitse assistente. Theater Walhalla 21:00 € 12,50

advertentie

De Algehele Mist

Lazy Sunday

lef...iN food ANd driNks

Smaakmakers & Lefgozers

Saterday

wo 4 maart

gay

Goa-trance. Met Fluofreax, Sementix, Fractal, Psylatino (PT), Astronomix vs Freaquencies. 22:00 € 7,-

Telefoon & Inloop

GP Party Night

comedy & cabaret

Twisted-Extractions

do 5 maart

toneel & musical

za 14 maart

nacht

NACHT

Zie wo 4 mrt. Wolfert van Borselen 20:00 € 5,vr 6 maart

Over de vijftigjarige architect Martin, die zich op het hoogtepunt van zijn roem lijkt te bevinden. O.T. Theater 20:00 € 15,peTer fABer & opus oNe

De man van la mancha Zie do 5 mrt. Oude Luxor Theater 20:00 € 30,-

Hand van God. Maradona Zie do 5 mrt. Lantaren/Venster 20:30 € 11,-

Verstrengeld

Zie wo 4 mrt. Wolfert van Borselen 20:00 € 5,za 7 maart

De Geit of Wie is Sylvia? Zie vr 6 mrt. O.T. Theater 20:00 € 15,-

peTer fABer & opus oNe

De man van la mancha Zie do 5 mrt. Oude Luxor Theater 20:00 € 30,-

Weekendborrel. 20:00-02:00 Gratis

Diepgang

Techno-held Deetron is te gast. Catwalk, za 14 maart (23:00) € 10,-

| 4 maart - 17 maart 2009 |

NL10_05p36.indd 41

nl10 | 41

03-03-2009 13:34:49


advertentie

NL10_05p36.indd 42

03-03-2009 13:35:06


Vergeten verdieping

Een vreemd paar schoenen

Beeldende en muzikale theaterperformance op locatie laat zien wat er zou gebeuren als je huis kon denken. Raampoortstraat 16 20:30 € 6,-

Een vrouw besluit haar zelfbeheersing te verliezen. Maar hoe?. Theater Walhalla 21:00 € 10,-

za 14 maart

Jongerentheaterdag

Bruine Dromen en Self Portrait

De talenten van nu, en mogelijk de sterren van morgen. Theater Zuidplein 12:00-20:00 Afgelast

Zie za 7 mrt. Lantaren/Venster 20:30 € 11,-

zo 8 maart

De Geit of Wie is Sylvia?

EdwIN MONTEyN

di 10 maart

Theaterconcert met nummers van Sinatra, Presley en Bublé. Theater Zuidplein 20:00 Afgelast

Come fly with me...

Zie vr 6 mrt. O.T. Theater 20:00 € 15,-

Bruine Dromen en Self Portrait

In het kader van Made in Rotterdam een theatervoorstelling Bruine Dromen en dansvoorstelling Self Portrait. Lantaren/Venster 20:30 € 11,RO ThEATER

Een cowboy met zijn handen hoog juicht waarschijnlijk niet

De acteurs krijgen het vuur na aan de schenen gelegd met absurde situaties gebaseerd op onhandigheid. RO Theater 20:30 € 12,50 wo 11 maart

Bruine Dromen en Self Portrait Zie za 7 mrt. Lantaren/Venster 20:30 € 11,-

De Geit of Wie is Sylvia? Zie vr 6 mrt. O.T. Theater 20:00 € 15,KASSyS

Everybody happy

Een niet per se vrolijke voorstelling over geluk en optimisme. Rotterdamse Schouwburg 20:30 € 12,50 MARC–MARIE hUIjbREgTS, PAUL gROOT E.A.

Hotel Atlantico

Vier vrienden komen jaarlijks bij elkaar in Hotel Atlantico, om hun vriendschap, succes en zichzelf te vieren. Oude Luxor Theater 20:00 € 28,do 12 maart

Bruine Dromen en Self Portrait

Zie za 7 mrt. Lantaren/Venster 20:30 Premiere € 11,RO ThEATER

Een cowboy met zijn handen hoog juicht waarschijnlijk niet

Zie di 10 mrt. Onderdeel van het Magazijn van het Geluk. RO Theater 15:00 € 2,MARC–MARIE hUIjbREgTS, PAUL gROOT E.A.

Hotel Atlantico

Zie wo 11 mrt. Oude Luxor Theater 20:00 € 28,-

| 4 maart - 17 maart 2009 |

NL10_05p36.indd 43

Vergeten Verdieping

De voorstelling laat zien wat er zou gebeuren als je huis kon praten, denken en voelen. Want wat zou het huis allemaal kunnen vertellen over jou en de voorgaande generaties. De Rotterdamse actrice Eva van Welzenis speelt en zingt terwijl Willemijn Schellekens tijdens de voorstelling live illustraties maakt. Raampoortstraat 16, vr 13 en za 14 maart (20:30), zo 15 maart 15:30 € 6,IzALINE CALISTER EN RAyMI SAMbO

Verhalen voor een warme lentenacht

Nederlandse Antillen, Afrika, Indonesië en Zuid-Afrika, maar ook oude volksverhalen uit Nederland. Theater Zuidplein 14:15 € 12,50

De Geit of Wie is Sylvia? Zie vr 6 mrt. O.T. Theater 20:00 € 15,RO ThEATER

De Geit of Wie is Sylvia? Zie vr 6 mrt. O.T. Theater 20:00 € 15,SERvAES NELISSEN

Dollywood (Glamour in de Polder) Een indringend portret van een kleine boerengemeenschap. Theater Walhalla 21:00 € 12,50 RO ThEATER

Een cowboy met zijn handen hoog juicht waarschijnlijk niet Zie di 10 mrt. RO Theater 20:30 € 12,50

MARC–MARIE hUIjbREgTS, PAUL gROOT E.A.

Hotel Atlantico

Zie wo 11 mrt. Oude Luxor Theater 20:00 € 28,-

za 14 maart CONNy jANSSEN dANST

So Here We Are

Het is ieder voor zich in dit niemandsland. Onderdeel van dansvierluik met als thema de stad en haar bewoners. Met om 19:30 uur een inleiding door Jacqueline Algra. Rotterdamse Schouwburg 20:15 € 20,zo 15 maart CONNy jANSSEN dANST

So Here We Are

Zie za 14 mrt. Rotterdamse Schouwburg 16:00 € 20,ma 16 maart

Zie di 10 mrt. RO Theater 20:30 € 12,50

MARC–MARIE hUIjbREgTS, PAUL gROOT

KINd

Hotel Atlantico

Fanatics

E.A.

Zie wo 11 mrt. Oude Luxor Theater 20:00 € 28,STIChTINg LOE

Vergeten verdieping Zie vr 13 mrt. Raampoortstraat 16 20:30 € 6,zo 15 maart

STIChTINg LOE

Zie za 7 mrt. Lantaren/Venster 20:30 € 11,-

Nieuw werk van Lightfoot León, Lukáŝ Timula, Ohad Naharin en Hans van Manen. Rotterdamse Schouwburg 20:15 € 25,-

Een verbijsterende mix van dans, sport en acrobatiek. Nieuwe Luxor Theater 20:00 € 30,-

Monoloog van een man die worstelt met de waarheid. Rotterdamse Schouwburg 20:30 € 12,50

Bruine Dromen en Self Portrait

Deja Vu

Kataklò - Up

De Geit of Wie is Sylvia?

vr 13 maart

Kleinkind gezocht

Een cowboy met zijn handen hoog juicht waarschijnlijk niet

PETER dE gRAEf

Zoals de dingen gaan

di 10 maart NEdERLANdS dANS ThEATER II

Zie vr 6 mrt. O.T. Theater 20:00 € 15,-

Vergeten verdieping Zie vr 13 mrt. Raampoortstraat 16 15:30 € 6,di 17 maart jOhN bUIjSMAN

Buk

vr 6 maart

De Rode Prinses

Brechtje wordt gepest met haar knalrode haren. Haar vader verzint een sprookje over de Rode prinses. Jeugdtheater Hofplein 19:00 € 11,-

8+ Spannende muziekvoorstelling over Momo. Rotterdamse Schouwburg 14:30 € 15,wo 11 maart

Klokhuis Roadshow

7+ Het NPS-programma is jarig en viert dat met een heuse roadshow. Ook om 16:00 uur. Rotterdamse Schouwburg 14:00 € 15,vr 13 maart

De Rode Prinses

Zie vr 6 mrt. Jeugdtheater Hofplein 19:30 € 11,-

Kleinkind gezocht za 14 maart jEUgdThEATER hOfPLEIN

De Rode Prinses

Zie vr 6 mrt. Jeugdtheater Hofplein 14:30 € 11,Zie vr 6 mrt. Bonheur 20:30 € 10.50 KOPERgIETERy

Pubers bestaan niet

za 7 maart

De fee die vuur kon spuwen

Een opa en oma en zes kleinkinderen vertellen het verhaal van een willekeurige Nederlandse familie. Bonheur 20:30 € 10.50

zo 15 maart

3+ Anna Suzanna zit Koning Winter flink dwars. Ze laat de wolken blozen. Theater Walhalla 11:00 € 7,50

De Rode Prinses

Zie vr 6 mrt. Jeugdtheater Hofplein 19:00 € 11,-

ThEATER vAN SANTEN

Kleinkind gezocht

De Peuter- en Kleuterliedjesband

Liedjes die alle kinderen wel kennen. Van Roodkapje tot Dikkertje Dap. Rotterdamse Schouwburg 11:00 Uitverkocht

zo 8 maart KALEbAS PROdUKTIES

Anansi goes Teevee

dAMAgEd gOOdS / MEg STUART EN

Maybe forever

jEUgdThEATER hOfPLEIN

Een intiem duet over een koppel dat vooruit wil en ook weer niet, een afscheid dat nooit echt afscheid is. Rotterdamse Schouwburg 20:15 € 25,-

Momo en de tijdspaarders

Kleinkind gezocht

6+ Stand-up storytelling met een vleugje cabaret. Theater Zuidplein 14:15 € 8,50

PhILIPP gEhMAChER

hET fILIAAL

13+ Een puberale total loss; agressie, kwetsbaarheid, cool- maar niet jezelf zijn en volwassen worden. Rotterdamse Schouwburg 20:30 € 9,-

Zie vr 6 mrt. Bonheur 20:30 € 10.50

vr 6 maart

4+ De dansers beleven allerlei avonturen in een verzameling van sprookjes. Rotterdamse Schouwburg 15:00 € 9,-

Kleinkind gezocht

jEUgdThEATER hOfPLEIN

ORKATER

dANS

Midwinterdagdroom

Zie vr 6 mrt. Bonheur 20:30 € 10.50

Talenten laten in drie minuten hun ding zien op het gebied van dans, rap, stand-up comedy, zang en meer. Watt 20:00 € 2,-

jEUgdThEATER hOfPLEIN

Muzikaal reisverslag van een Italiaan in Nederland. Lantaren/Venster 20:30 € 13,-

MERKx & dANSERS

jEUgdThEATER hOfPLEIN

wo 4 maart

De Rotterdamse theatermaker Buijsman laat zich inspireren door het leven en werk van Charles Bukowksi. Rotterdamse Schouwburg 20:00 Try-out € 12,50

Een blauwe vrijdag

Zie vr 6 mrt. Bonheur 15:30 € 10.50

De Rode Prinses

jEUgdThEATER hOfPLEIN

De Rode Prinses

Zie vr 6 mrt. Jeugdtheater Hofplein 14:30 € 11,-

Dromen van een clown Een vader droomt van roem, maar zijn droom wordt als een zeepbel doorgeprikt. Theater Zuidplein 14:15 € 12,50

fARUK dIKICI

Met poppen en Turks schimmenspel. Floor 11:00 € 6,-

3+

ARNO hUIjbERS EN gERARd LUyKENAAR

Zie vr 6 mrt. Jeugdtheater Hofplein 14:00 € 11,-

Duimedik en de Bruine Beer

dans

STIChTINg LOE

za 7 maart

kind

TONEEL & MUSICAL

toneel & musical

aGenda

4+

3+

nl10 | 43

03-03-2009 13:35:18


Hotspots Nooit meer met die eeuwige boekenbon aankomen op een verjaardag of weer in dat zelfde tentje gaan eten of drinken. Wij zetten hier een aantal Hotspots voor je op een rij, zodat je alle nieuwe, bijzondere en niet te missen tenten van Rotterdam (weer) weet te vinden. Veel plezier met snuffelen!

ROTTERDAM

Noord Kralingen Centrum Oost Zuid

OOK UW BEDRIJF OP DEZE HOTSPOTSPAGINA? Bel dan met 010 - 7144954 of mail naar adverteren@nl10.nl

SHOPPEN

SHOPPEN

ETEN

Sister Moon Nieuwe Binnenweg 89b Tel. 010-4361505 Open Di. t/m za. 11.00 - 18.00 Vrijdag 11.00 – 21.00 We know you got soul!

Kookpunt Noordplein 29 Tel. 0104431077

Panda Restaurant Schiedamse Vest 91-93 Tel. 010-2409833

Bij kledingzaak Sister Moon vind je veel merken uit Barcelona en Parijs. The place to be voor een originele outfit zonder te veel uit te geven. Van schoenen, accesoires en kleding, tot kaartjes voor de leukste party’s. Check www.sister-moon.nl www.sistermoonloves.hyves.nl

Kookpunt zet muziek op de menukaart. Op 13,14 en 15 maart wordt onze kookcursus ruimte, waar cursussen te over zijn om de kunst van het koken nog verder te slijpen omgetoverd tot klankkeuken waarbij goede smaak zowel oor als mond zal verwennen. Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Kijk dan snel op onze site : www.Kookpunt .nl

Keuken open: dagelijks van 17.00 - 22.00 Nieuw op de hoek van de Witte de With en de Schiedamsevest zit het grootste “All you can Eat” restaurant van Rotterdam. Onbeperkt bestellen voor een vast bedrag rond de twintig euro. Keus uit de Japanse en Chinese keuken en niet alleen traditioneel eten maar juist veel gezonde en gevarieerde gerechten. www.pandarestaurant.nl

ETEN

BEAUTY

ETEN

Spies en boot Parkhaven 9 Tel. 010 - 241 77 25 Open wo-za: vanaf 17.00, zo: vanaf 15.00

Heropening Bizzy hairfashion Open Di 09.00 – 17.30 Do 09.00 – 17.30 Vrij 09.00 – 20.00 Za 09.00 – 13.30 uur

Hua Hin Oudedijk 158, Tel. 010 - 41 41 441 Open Keuken dagelijks: 17.00-22.00

De Spiesenboot serveert spiesen die geïnspireerd zijn op de mediterrane keuken. De unieke grill en de speciaal ontwikkelde recepturen van de marinades maken de spiesen heerlijk anders. Door de lichte deining van het water krijg je tijdens het dineren een ontspannen gevoel. Spiesenboot: heerlijk anders! www.spiesenboot.nl

Bizzy heeft een nieuwe eigenaar en een complete metamorfose ondergaan. Het interieur kenmerkt zich door een mix van barok en modern. De eerste reacties zijn hartverwarmend. In de maand maart krijgt u bij elke knipbehandeling een heerlijke hoofdmassage ter kennismaking cadeau. Graag tot ziens bij Bizzy.

In Hua Hin worden authentieke dagverse gerechten uit de Thaise keuken geserveerd. In de open keuken worden door kok Bunjan de gerechten bereid. Zijn a la carte creaties, zijn oogstrelend en erg smaakvol. Dagelijks wordt een wisselend menu geserveerd voor  16,50. Dagschotels zijn er vanaf  8,50. www.restaurant-huahin.nl

BEAUTY

Skin by dermalogica Haagseveer 120, Tel. 010-4666383 Open di t/m vr 9.00 – 21.00, za 9.00 -17:30 Dermalogica Skin Center geopend in Hartje Rotterdam! Wij behandelen man en vrouw op een eigentijdse en innovatieve manier. Tijdens je lunchpauze snel je gezicht een oppepper geven, voordat je ’s avonds naar een feest gaat. De nieuwste producten uitproberen onder begeleiding van de skin coaches aan de Skin Bar? Gratis scheerles voor mannen? Of liever een uitgebreide face/body treatment? Bij Skin by dermalogica kan het allemaal! Kom langs voor een gratis Face Mapping van 30 minuten, deze huidanalyse waarbij wij jouw huid in 14 zones verdelen verteld je precies wat jouw huid nodig heeft op dit moment, dus waar wacht je nog op? www.skinby.nl 44 | NL10

NL10_05p44.indd 44

| WWW.MIJNNL.NL |

03-03-2009 13:22:36


Hoogstraat De Hoogstraat is één van de oudste straten van Rotterdam, het Stadhuis stond vroeger zelfs aan de Hoogstraat voordat het aan de Coolsingel kwam. Maar het begin van de Hoogstraat tussen Oostplein en de Mariniersweg waar de nummering begint is minder bekend. `Terwijl dit gedeelte van de hoogstraat juist aan het opbloeien is. De leukste echte Rotterdamse winkels, salons, ateliers en bedrijven zitten op dit gedeelte van de straat. Wij geven jullie een paar leuke tips.

BEAUTY

SHOPPEN

TO DO

Serendipity Hair & Skin Hoogstraat 26, Tel. 010-2653007

Bureau mdm. Hoogstraat 30a Tel. 010 4253488

Bij Serendipity voel je je gelijk op je gemak. De salon is ruimtelijk ingericht en geeft je rust. Door persoonlijke aandacht en het gebruik van topmerken voor haarproducten en verzorgingsproducten als Sebastian, Sassoon, Simply Zen en Dermalogica weet je zeker dat je bij Serendipity het best geholpen wordt. Bezoek onze online webshop op www.serendipity-online.nl

Fashion Fuse Hoogstraat 32A Tel. 010 7855003 / 0104045983 Open Di -Do 10.00 - 18-00 Vr 10.00-21.00 Za 10.00-17.30 Fuse Designers is sinds kort gevestigd op de Hoogstraat 32a. In onze winkel verkopen wij kleding en accessoire van jonge modeontwerpers tegen betaalbare prijzen. Daarnaast organiseren wij regelmatig modeshows, sample sale en lady’s nights . Kom langs in onze winkel en maak kennis met het jonge talent! Kijk op www.Fashion-Fuse.com

SHOPPEN

BEAUTY

SHOPPEN

Dutch Universal Studio Hoogstraat 23A Tel. 010 411 22 77 Open Ma-vrij 09.00 – 18.00 uur en op afspraak

KINKI KAPPERS Hoogstraat 11-15 Tel. 010 280 04 10

DJ Sounds Hoogstraat 41 Tel. + 31 10 2940056 Open Di - Vr: 10:00- 17:30 Za: 10:00- 17:00

Cow and friends, Red Rooster, Single Windmill… maken onderdeel uit een serie kunstwerken ‘Passion Blue’. Betaalbaar en uniek. Deze Dutch art, ‘Inspired by Royal Delft’ is te zien en te koop bij Dutch Universal Studio. De galerie heeft regelmatig wisselende expo’s. Kijk ook voor werk en prijzen op onze site. www.passionblue.nl

Open Maandag t/m vrijdag 9.30 - 20.00 uur Zaterdag 9.30 - 18.00 uur Nog maar net in de Hoogstraat en nu al voelen we ons hier thuis! Dit is dé plek waar enthousiaste kappers met hart en ziel bezig zijn met het knippen en kleuren van de knapste koppen. Klassiek en strak of juist wild en freaky? Altijd goed en altijd passend bij jouw stijl.

Wie wel eens een feest heeft gegeven weet wat er allemaal bij komt kijken. Een dj, een geluidsinstallatie en niet te vergeten lichten! Wij van DJ Sounds kunnen dat allemaal uit handen nemen. Voor een betaalbare prijs leveren wij alle voorzieningen op maat, voor een gegarandeerd spetterend feest. Voor degene die zelf professioneel wil gaan draaien hebben wij het beste aanbod van Rotterdam. Onze winkel op de Hoogstraat laat zien waar wij toe in staat zijn. Ook scholen, verenigingen en organisatoren van evenementen als modeshows zijn bij ons van harte welkom voor een vrijblijvende prijsopgave. www.djsounds.nl

| 4 MAART - 17 MAART 2009 |

NL10_05p44.indd 45

De stad gonst van inspiratie. Daarom staat bij Bureau mdm overdag de deur altijd een beetje open. Bureau mdm is een grafisch ontwerpbureau. Ze ontwerpen logo’s en huisstijlen, boeken en jaarverslagen, folders en flyers. Alles moet er goed uitzien; mdm staat dan ook voor ‘mooie dingen maken’. En in de etalage is altijd iets te zien. www.bureaumdm.nl

NL10 | 45

03-03-2009 13:23:16


advertentie

HELSINKI

MINNEAPOLIS / ST. PAUL IJSLAND TORONTO REYKJAVIK ORLANDO

BOSTON NEW YORK

GLASGOW MANCHESTER

HALIFAX

STOCKHOLM BERGEN OSLO STAVANGER KOPENHAGEN BERLIJN FRANKFURT DÜSSELDORF AMSTERDAM LONDON MUNCHEN PARIJS MILAAN BARCELONA MADRID

IJSLAND, HOT EN HAPPENING!

PAKKETREIZEN VANAF €289,-

+ Kijk voor meer informatie op www.icelandair.nl

WWW.ICELANDAIR.NL

Durf De touwtjes uit hanDen te geven! - bedrijfsevenement - feest - bruiloft - heidag - beurs - diner - managementdag - jubileum - familiedag - congres - teambuilding - workshops - persconferenties - opening - promotietour -

Wat doet Charlotte? Organiseert evenementen van A tot Z; van ideevorming tot en met uitvoering. Inbreng van creativiteit, kennis en ervaring. Uw wensen en verwachtingen staan natuurlijk centraal. Een evenement is pas geslaagd als u tot in het kleinste detail tevreden bent en genodigden of deelnemers positief reageren. Charlotte weet heel goed verbindingen te leggen tussen het zakelijke en het persoonlijke. Haar werkstijl is creatief en direct. Met haar uitgebreide netwerk binnen de sector kan zij snel handelen. Zij zet een evenement voor u neer dat altijd net iets meer biedt.

Tel: 020 428 38 21 | Mobiel: 06 26 152 536 | Email: info@charlotteorganiseert.com

NL10_05p36.indd 46

03-03-2009 13:38:04


Een eeuw onderwijsfilm

Kleinkind gezocht

In een vroegere filmlokaal en met het geluid van een ratelende projector, draaien onderwijsfilms uit het verleden. t/m 5 september

Zie vr 6 mrt. Bonheur 15:30 € 10.50

Bos theaterproDuctIes

Schateiland

Het ultieme piratenverhaal naar het boek van Robert Louis Stevenson. Oude Luxor Theater 16:00 € 20,-

Jetses aan de wand

8+

Originele schilderijen, aquarellen en schetsen van de beroemde illustrator Cornelis Jetses. t/m 20 juni

theatergroep Max

Soms verdwaal ik in een draak

Van Aap tot Mens

De evolutietheorie in het onderwijs wordt tegen het licht gehouden. t/m 11 april

Visueel hoorspel met verdwaal- en bezweringsliedjes. Rotterdamse Schouwburg 15:00 Uitverkocht

NatuurhIstorIsch MuseuM rotterDaM

Opgeraapt Opgevist Uitgehakt

expo NIEUW

Uniek overzicht van fossielen uit Nederlandse bodem. t/m 24 mei

MuseuM BoIjMaNs vaN BeuNINgeN

Elixir: Het videoorganisme van Pipilotti Rist De betoverende wereld van de videokunstenaar Pipilotti Rist. 7 maart t/m 9 mei ceNtruM BeelDeNDe KuNst

Appels en Fazanten

Stillevententoonstelling van beeldend kunstenaars/grafisch vormgevers Jeroen de Boorder en Martijn Rietveld. 7 maart t/m 4 april KuNsthal

Ode aan de Trabant

Martin Roemers exposeert foto’s over het productieproces van de allerlaatste Trabants in 1991. 7 maart t/m 6 juni NeDerlaNDs FotoMuseuM

Why Not

Centrum Beeldende Kunst, (7 maart t/m 4 april)

Multiple M

Een multimediale expositie over het zelfbeeld en imago van stadse moslimjongeren. t/m 8 maart chaBot MuseuM

Zicht op Zeeland

In 1933 vertoefde Chabot in Zeeland. Hij maakte schilderijen, beelden en tekeningen. t/m 8 maart € 5,De DuBBelDe palMBooM

Rotterdam Underground

Al meer dan tien jaar fotografeert Otto Snoek in zijn geboortestad Rotterdam. 7 maart t/m 16 mei

Foto’s van Daniel Baggerman over de Rotterdamse muzikantenscene in al zijn aspecten. t/m 15 maart

MuseuM het schIelaNDshuIs

galerIe Delta

Tien reusachtige kunstwerken met jonge mensen die centraal staan met hun passie. 7 maart t/m 3 januari

Schilderijen. t/m 6 maart

Jong 2009

OOK TE ZIEN BelastINg & DouaNe MuseuM

Robuuste Verleiding

De Rotterdamse beeldend kunstenaar Bertus Weeda kreeg de opdracht een fiscaal schilderij te maken. t/m 15 maart MuseuM BoIjMaNs vaN BeuNINgeN

The Islanders

Charles Avery maakt een epos in woord en beeld over een eilandenrijk voor de Schotse kust. t/m 6 juni ceNtrale BIBlIotheeK

De keuze van…

Actuele bekenden presenteren hun favoriete boeken uit hun eigen collectie. t/m 29 maart Gratis

| 4 maart - 17 maart 2009 |

NL10_05p36.indd 47

Edwin Brosens

Appels en Fazanten

Harold Linker

FotoacaDeMIe rotterDaM

It’s Wow or never

Foto’s van aan de Fotoacademie verbonden fotografen. Het resultaat is glamour met originaliteit. t/m 24 maart goethe INstItuut

Deutschsprachige Literatur in Prag und den böhmischen Ländern Tsjechen en Duitsers vertellen over elkaar. t/m 13 maart KuNsthal

200 jaar Prix de Rome

Ruim 150 kunstwerken bieden een kijk op de ontwikkeling van de Prix de Rome, dé kunst- en architectuurprijs. t/m 31 mei

Fair Fashion

Prachtige modeontwerpen met bijzondere stoffen uit landen van over de hele wereld. t/m 15 maart € 9,-

Icon Dressed

Installatie van de Deens-Nederlandse Annette Meyer van veertien silhouetten uit de vrouwenmode. t/m 23 mei De KuNstsuper

Bed

Foto’s van Gert-Jan van den Bemd van bedden vormen de basis voor het werk van Griet Menschaert. t/m 21 maart MaMa showrooM For MeDIa aND MovINg art

German Swinehundt in Rotterdam

Videosolo van de kunstenaar Wayne Horse. t/m 8 maart MarINIersMuseuM

Met de muziek mee

De expositie voert door de geschiedenis van de militaire muziek vanaf 1665 tot heden. t/m 7 maart MarItIeM MuseuM rotterDaM

Macht & Glorie

Topstukken uit de collecties van het Scheepvaartmuseum Amsterdam en het Maritiem Museum Rotterdam. t/m 8 maart € 7,50 MoNreaux

Kalam Man

Tekeningen over het dagelijks leven van vrouwen van Kalam Man. t/m 9 mei

Natuurfoto’s van macrofotograaf Edwin Brosens. t/m 14 maart

H5N1: De evolutie van een griepvirus Tentoonstelling over de ziekte. t/m 23 oktober NeDerlaNDs FotoMuseuM

Alles is ijdelheid

De daguerreotypie is de oudste vorm van fotografie en biedt een loepzuiver en uniek beeld van 150 jaar geleden. t/m 30 mei oorlogsverzetsMuseuM

Veteranen, ingezet in dienst van de vrede Over het werk van veteranen, de achtergronden van missies, zorgaspecten en de Nederlandse Veteranendag. t/m 29 maart MuseuM het schIelaNDshuIs

10 jaar Kinderatelier Punt 5

Schilderijen, beelden, etsen en andere werken van kinderen uit Delfshaven. t/m 4 april v!p’s INterNatIoNal art gallery rotterDaM

ScreenSirenArtistLover

De Rotterdamse fotografe Ingrid Baars neemt de vrouw als filmgodin en als model als uitgangspunt. t/m 7 maart vIvID vorMgevINg

Tomáš Gabzdil Libertiny en Nacho Carbonell Nieuwe richtingen in design. t/m 4 april

wItte De wIth, ceNter For coNteMporary art

Edith Dekyndt: Agnosia

Met teksten, films en fotografie wordt de positie van individuen binnen de samenleving aan de kaak gesteld. t/m 18 april

checK ooK wo 4 maart Quote

Luxury Fair

Beurs met aanbod van luxe goederen en luxe etenwaren als champgane en oesters. 18:00 € 10,do 5 maart ahoy

Skills Masters

Evenement, waar vmbo’ers, mbo’ers en (jong) werkzoekenden alles te weten komen over opleidingen, beroepen en actuele vacatures. 10:00-17:00 € 2,50 erasMus uNIversIteIt

Kennisbijeenkomst New Knowledge Club

Club (op Erasmus Universiteit ontstaan) die door lezingen en discussies kennis overdraagt. Stadsmarinier Jur Verbeek spreekt over de veilige stad. 19:30 Gratis

Lekker Fris!

sINger sweatshop

sKvr

Vertoning van de films Clerks, Mallrats en Chasing Amy van Kevin Smith. Onder leiding van Frank Djasian. 20:00 Gratis

Schoon en schoonheid blijken relatief. t/m 24 oktober

De Liefde

Met werk van cursisten van SKVR. Zij werkten alleen met hetzelfde thema. t/m 30 mei teNt

Aspect Ratio

Maat en schaal in de beeldende kunst en wetenschap staat centraal. t/m 8 maart

Immortality

Curator Fatos Üstek maakte de tentoonstelling. t/m 8 maart vIlla zeBra

Shell Young Technical Award

Elf vernuftige technische kunstwerken die middelbare scholieren hebben gemaakt. t/m 8 maart

expo

het NatIoNaal oNDerwIjsMuseuM

zo 15 maart

check ook

KIND

kind

AGendA

Movienight: New Jersey Trilogy

De uNIe

De Unie Late Night

Rotterdamse talkshow met schrijver Ernest van der Kwast en multimediakunstenaar Jonas Vorwerk. Met Cone en Delgado Damasio. 21:30 € 2,50 wItte De wIth, ceNter For coNteMporary art

Rotterdam Dialogues: the Critics Hoe bepalen verwachtingen het werk van de curator. 13:30 € 15,vr 6 maart ahoy

Skills Masters

Zie do 5 mrt. 10:00-17:00 € 2,50

nl10 | 47

03-03-2009 13:38:29


NL10_05p36.indd 48

03-03-2009 13:39:36


CHECK OOK vr 6 maart

WITTE DE WITH, CENTER FOR CONTEMPORARY ART

Rotterdam Dialogues: the Critics Over het opbouwen van een reputatie. 13:30 € 15,za 7 maart AHOY

Skills Masters

Zie do 5 mrt. 10:00-17:00 € 2,50 AHOY

European Superpull

Europees Indoor Kampioenschap Tractorpulling. 12:00-00:00 € 37,50 GALERIE ANIMAUX

Rotterdamse Museumnacht

Werk van Sabine Pigalle en andere kunstenaars. 20:00 BLAAK10 GALERIE

Rotterdamse Museumnacht

Een avond ontnuchteren van de virtuele wereld. 20:00 MUSEUM BOIJMANS VAN BEUNINGEN

Rotterdamse Museumnacht

De wondere nacht van Pipilotti Rist. 20:00 CENTRALE BIBLIOTHEEK

Rotterdamse Museumnacht

RE:act and come to your senses. 20:00 CHABOT MUSEUM

Rotterdamse Museumnacht

GALERIE ATELIER HERENPLAATS

MARITIEM MUSEUM ROTTERDAM

Nieuw aanstormend jong talent heeft werk ingezonden. Bezoekers mogen kiezen wie een expositie krijgt.

Volg een spoedcursus zeilen. Reconstrueer jezelf in de Gouden Eeuw tijdens de workshop striptekenen. 20:00

Rotterdamse Museumnacht

Rotterdamse Museumnacht

GALERIE DE AANSCHOUW/80B

MK GALERIE

Solotentoonstelling Luuk Bode. 20:00

Beat Streuli: foto- en video-installaties. 20:00

Rotterdamse Museumnacht

GALERIE VOORHAVEN ONE

Rotterdamse Museumnacht

Dans To The Moon. 20:00 GOETHE INSTITUUT

Rotterdamse Museumnacht

Re:Actors - Am boden zerstort over creatieve jongeren. 20:00

Rotterdamse Museumnacht

HET NATIONAAL ONDERWIJSMUSEUM

Rotterdamse Museumnacht

RE:live your schooldays. 20:00 NNAI

Rotterdamse Museumnacht

LANTAREN/VENSTER

Presentatie van de publicatie Rotterdam: een stad als alle andere? van de fotograaf Otto Snoek. 20:00 YOUR SPACE

Rotterdamse Museumnacht

KUNSTHAL

Rotterdamse Museumnacht

Remix met Zuco103. 20:00 DE KUNSTSUPER

Rotterdamse Museumnacht

I am the greatest, Boksen ontmoet kunst. 20:00 LIBERTY KUNSTHANDEL

Rotterdamse Museumnacht

RADIO, TV/VIDEO MUSEUM

Rotterdamse Museumnacht

RE:winding the Time. 20:00 SALLE DEMAIN

Rotterdamse Museumnacht

RE:hab, RE:fills en RE:ggae. 20:00 MUSEUM HET SCHIELANDSHUIS

Rotterdamse Museumnacht

DE UNIE

zo 8 maart

Filmvertoningen met aandacht voor lokaal talent. 20:00 Gratis

FOTOACADEMIE

MARINIERSMUSEUM

Live Re:tro fotoshoot. 20:00

Mariniersnacht met tropical music, techno en house met dj Abrandis en vj Candy. 20:00

Rotterdamse Museumnacht

NIEUWE LUXOR THEATER

Uri Geller- Mindblowing

Mentalist combineert zijn bijzondere demonstraties met een motiverende lezing over het gebruik van energie en positivisme. Met ook Rob en Emiel. 20:00 € 38,50 STROOM

Rotterdam Klassiekers

Samenkomsten over architectuurstad Rotterdam door Air. Marlite Halbertsma over de architectuur tijdens het Interbellum in Rotterdam. 15:00 Gratis

V2 - INSTITUUT VOOR DE INSTABIELE MEDIA

Test_Lab

Met de installaties Watch That Sound, Liquid Space 6.0, Dark Matter en Cubebrowser. 20:00 Gratis za 14 maart ERASMUS UNIVERSITEIT

Van Erasmus naar Erasmus

De jaarlijkse voettocht (26 kilometer) van Erasmus (Woudestein, Rotterdam) naar de andere Erasmus-stad, Gouda (waar hij opgegroeid is). 09:00 € 6,zo 15 maart FLOOR

Floorshow

Cultuurdebat. 16:00 Gratis NAI

STADHUIS

Materclass van artistiek directeur Jan Hoet. 14:00 € 15,-

Spannend debatspel over de ruimtelijke ordening van Nederland. Het thema is Groen. 13:00-16:00 Gratis

V2 - INSTITUUT VOOR DE INSTABIELE MEDIA

Videokunst. 20:00

Vrouwendag

Off Screen

RARY ART

MAMA SHOWROOM FOR MEDIA AND

Rotterdamse Museumnacht

Helden uit de beeldende kunst, grafische vormgeving, multimedia design, interieur en mode worden uitgenodigd. Het tijdschrift Blend presenteert zich. 20:30 € 5,-

WITTE DE WITH, CENTER FOR CONTEMPO-

Gemeentearchief biedt RE: Ik ook van jou, sluit een museumnachthuwelijk. 20:00

MOVING ART

Heldenavond

Met burlesque diva Deena Ray, acrobatische rock-’n-roll en poppers en breakers van het HipHopHuis. 20:00

Re:act. 20:00

Rotterdamse Museumnacht

do 12 maart

Jong talent presenteert zich. 20:00

Ontwerpers uit het bestand van de afgelopen negen jaar tonen werk. 20:00

Pure reacties van Rince de Jong en portretten van Romy Finke. 20:00

Rotterdamse Museumnacht

Rotterdamse Museumnacht

RARY ART

Een voorstelling over Lodewijk Pincoff die de havens van Rotterdam-Zuid tot bloei heeft gebracht. 20:00

Rotterdamse Museumnacht

Sjieke Sjacheraars - Over de verwevenheid tussen de onder- en bovenwereld

WITTE DE WITH, CENTER FOR CONTEMPO-

Dansoptredens, multiculturele modeshow en wereldmuziek voor dames. 15:00-20:00 Gratis

Rotterdamse Museumnacht

wo 11 maart DE UNIE

Debat over de rol van advocaten, notarissen en accountants in de criminaliteit. 20:00 Gratis

NIEUWEONTWERPERS.NL

LP II

Nachtelijke rondleiding. 20:00

Over de geschiedenis van het vak. 13:30 € 15,-

HAVENMUSEUM

COKKIE SNOEI

Rotterdamse Museumnacht

Rotterdam Dialogues: the Critics

BPIER 80

In Zeeuwse sferen... 20:00

DE KUIP

RARY ART

RE:style het Museumpark. 20:00

Foto’s van de Rotterdamse fotograaf Ed de Jong. 20:00

Rotterdamse Museumnacht

WITTE DE WITH, CENTER FOR CONTEMPO-

Rotterdamse Museumnacht

Rotterdamse Museumnacht

In dialoog met de interactieve installatie van Daan Roosegaarde en zijn team. 20:00

Rotterdam Dialogues: the Critics ma 9 maart

ma 16 maart FURORE

Vertoning van Lost in Translation. 18:00 € 20,-

Vertoning van The Motorcycle Diaries. 18:00 € 20,-

DIVERSE LOCATIES OP CHARLOIS

Zuid Explorer

VILLA ZEBRA

Creatieve winkels, projectruimten en galeries in Oud-Charlois zijn geopend voor het publiek. 13:00-17:00 Gratis

Speel jij de Held op sokken? 20:00

O’SHEAS IRISH PUB

V!P’S INTERNATIONAL ART GALLERY

Een kennisquiz met vragen, geluidsfragmenten, foto’s van beroemdheden en veel meer. 21:00 Gratis

Rotterdamse Museumnacht

ROTTERDAM

Rotterdamse Museumnacht Ingrid Baars - ScreenSirenArtistLover. 20:00 VIVID VORMGEVING

Rotterdamse Museumnacht

RE:search nieuwe technieken in Design. 20:00

The Making Of

FURORE

Filmavond

CHECK OOK

AGENDA

Filmavond di 17 maart

O’SHEAS IRISH PUB

Murphy’s Quiz Night Zie ma 9 mrt. 21:00 Gratis

di 10 maart

Murphy’s Quiz Night

DE UNIE

Confetti debat

Debat door de Rotterdamse Jongerenraad. Confetti gaat globoloco deel 1 Afrika vs. Afrikaanderwijk. 20:00 Gratis

Meer agenda?

mijnNL.nl

VOORMALIG NEDERLANDS FOTOMUSEUM

Rotterdamse Museumnacht Roodkapje presenteert Democracia Welfare State en Truus.Terminaal # 2007. 20:00

Ook in de agenda? Dat kan! Live Re:tro Fotoshoot

Fotografe Liselotte Schippers laat zich inspireren door de jaren ‘60. Fotoacademie, 7 maart (20:00)

| 4 MAART - 17 MAART 2009 |

NL10_05p36.indd 49

Mail me: agenda@nl10.nl Voor meer info: www.mijnNL.nl/deadlines

NL10 | 49

03-03-2009 13:39:52


Deze boodschap wordt u gebracht door de Rotterdam Culinair & Entertainment Group

arc Buijs pianist M en hilarische r o o d t Begeleid me Blanche’ e eka opige zo brengt ‘D over de wanh ing voorstell fde... ar de lie a n t h c to

De pittige dames van Nou En! staan met hun meeslepende show gar ant voor een avond prettig gestoo rd en vol zinvol muzikaal geweld!

ent

nkjes uit het Hollandse assortim

, 3 gangen keuzediner & alle dra

** ALL IN: Cabaret/Show, amuse

Met Pocoloc o heeft u ee n moordavo kunt u uw eig nd, en sores eve n vergeten, maar hou je wel goed va st aan je tafe tje, anders w lordt u wellic ht weggebla zen door he t muzikale g eweld!!!

ze pakken kanten in ro onstant zi u sm ra Deze drie zetten u c schoenen n zijn u altijd en groene rde been e e e rk t de e v t e op h avond me ooruit! Een en, v h p c a la st n rd e e e arande g e g is `s o Flaming n zingen. swingen e

& Bakker Wilma urg re b iè n n e n p o n Klop Chans a J e rt li e Rob rgete jk pianist n onve e e “ ” .. u n nt. brenge entertainme ol v t h c a n

uds staat als vano DanMaarZo sterke garant voor elige ende en gevo rp e texten, sn jke piaen meesterli zangpartijen, nopartijen.

Cabaret Restaurant Schelling - Voorhaven 51 - 3025 HD Rotterdam (Historisch Delfshaven) T.: 010-4763455 - F.: 010-4777068 - E-mail: info@schellings.nl - www.schellings.nl

Adv.SCHELLINGS-NL10-jan09.indd 1 NL10_05p50.indd 50

12-02-09 13:00 03-03-2009 13:23:51


FILM BY advertentie

Filmtip 18/03

Onvergetelijke scènes

The Watchmen Een klassieker, dat is wat The Watchmen is. De graphic novel van Alan Moore en Dave Gibbons uit de jaren ’80 dan. En al jaren hopen en vrezen fans dat er een verfilming komt. Want als iets zo heilig verklaard is kan het niet anders of een groot deel van de aanhangers zal je hoe dan ook kruisigen voor de vertaalslag naar het witte 1 www.bridewars.nl

26 MAART IN DE BIOSCOOP

BRIDE WARS

Een bijzonder geslaagd, dik tweeëneenhalf uur durend filmfeest

Komedie met Kate Hudson en Anne Hathaway waarin twee beste vriendinnen grote rivalen worden wanneer hun bruiloften per ongeluk op dezelfde dag wordt gepland!

Vooraf word je ontvangen met een drankje, tijdens de film geniet je van gratis popcorn en na afloop krijg je een leuke goodiebag mee naar huis!

WWW.PATHE.NL/LADIESNIGHT | 4 MAART - 17 MAART 2009 |

NL10_05p051.indd 51

GREAT TASTE IN FILM

doek. Het verhaal over een groepje zelfbenoemde superhelden is zo intellectueel en cultureel gelaagd, origineel in vertelvorm en visueel overweldigend, dat het is. Als dan ook nog eens de slow motiongeile regisseur Zack Snyder, de ‘visionary director of 300’, aan het project wordt gekoppeld, zijn de rapen gaar. Hij is toch van de overgestileerde en oppervlakkige actie? En daar gaat The Watchmen toch helemaal niet om? Het is vooral de uitdieping van de personages, de filosofische inslag en de context van de koude oorlog die het zo’n meesterwerk maken. Snyder maakt zijn reputatie waar, verschillende ranges of motion worden toegepast

en de cinematografische trukendoos gaat open. Gevechten zijn over the top, met een hoofdrol voor het zwaar aangezette geluid. Dat werkt op sommige momenten goed, in combinatie met fraaie beelden levert het een aantal onvergetelijke scènes op. Op andere momenten is het geluid zo overdreven dat het wel slapstick lijkt en je volledig uit de film haalt. De actiescènes zijn typisch Snyder, maar ze zijn ook gewoon onderdeel van een goed verhaal, zonder daarbij steeds alle aandacht voor zich op te eisen. Hij neemt de tijd en via flashbacks weet hij het grootste deel van het verhaal te vertellen. En hoewel er de nodige diepgang verloren gaat, komt hij op bepaalde momenten toch behoorlijk in de buurt. Een dappere poging om een briljante bron te verfilmen resulteert niet in een klassieke Watchmen-film, maar wel in een bijzonder geslaagd, dik is tweeëneenhalf uur durend filmfeest. (SG) Actie/Drama Première: 5 maart Duur: 161 min. Taal: Engels Regie: Zack Snyder Met: Malin Akerman, Billy Crudup, Jackie Earle Haley. NL10 | 51

03-03-2009 13:29:06


advertentie

5

Nu in première

VANAF MAART

Onder redactie van BEREND JAN BOcKTING, SVEN GERRETS, MIKE PEEK, ERlIJNE RuNIA EN BREGTJE ScHuDEl

DE VERRASSENDE ‘MONSTERHIT’ UIT AMERIKA

www.MARlEyANDME.Nl

5 MAART IN DE BIOSCOOP

Van de maker van The Devil Wears Prada komt een comedy over het leven, de liefde en... Marley! Met Owen Wilson en Jennifer Aniston.

1

Japanse schaamte en schijnvertoningen

tokyo sonata W

PRESENTEERT:

De ouwe rot Randy 'The Ram' Robinson wil een comeback maken in het professionele worstelcircuit, dat gaat echter niet zonder slag of stoot www.pacfilms.nl 52 | nl10

NL10_05p052.indd 52

at kan je toch mooie films maken over disfunctionele families. Over zo’n gezinnetje dat aan de buitenkant bijna perfect oogt maar achter de voordeur bezwijkt onder wanorde, frustraties en bedrog. Japan heeft een naam hoog te houden als het om films over dit onderwerp gaat. Nergens lijken de belangrijkste thema’s – maatschappelijke druk, familietradities, generatiekloven – zo mooi samen te smelten als daar. Dat is in de 21ste eeuw niet anders. Still Walking is een ontroerend relaas over generatiekloven binnen een Japans gezin. In dit Tokyo Sonata voert regisseur Kiyoshi Kurosawa

Ook in première

Filmnieuws cineMa polska

een familie op waarvan de vader, Ryuhei Sasaki, zojuist is ontslagen. Ryuhei schaamt zich diep, en durft het zijn vrouw en kinderen niet te vertellen. Op straat komt hij een oude schoolvriend tegen die hetzelfde lot is beschoren. Hij doet zich voor als drukbezet zakenman. Daar staan ze, zomaar op straat terwijl díe vooruitzichten er nooit waren, als verborgen paria’s van de maatschappij. Vanaf dan gaat het bergafwaarts met Ryuhei’s gezin. De oudste zoon, die het leger in wil, komt steeds minder thuis. De jongste neemt stiekem pianolessen. Kleine details worden opgeblazen, en het langzaam uit de rails

lopende ritme van alledag zet aan tot een verwoestende crash. Dat het uit de hand loopt is snel duidelijk, en dat het verhaal daarbij richting het slot wat vreemde bochten maakt stoort dan ook niet. Regisseur Kurosawa stopt zijn film vol mooie details en maakt er een soms ietwat rommelig, maar vooral bewonderenswaardig relevant tijdsbeeld van. Met een schitterende finale. (BJB)

Winterstilte (5 Mrt) Drama. Regie: Sonja Wyss In een ingesneeuwde blokhut leven een weduwe en haar vier volwassen dochters met hun verlangens naar liefde en intimiteit. Geheimzinnige hertmannen brengen verandering in hun bestaan.

stella (5 Mrt) Drama. Regie: Sylvie Verheyde Frans drama waarin de elfjarige Stella uit Parijs in de jaren zeventig door haar vriendschap met de JoodsArgentijnse Gladys een nieuwe wereld ontdekt

Drama Première: 12 maart Duur: 119 min. Taal: Japans Regie: Kiyoshi Kurosawa Met: Kôji Yakusho, Kyôko Koizumi, Teruyuki Kagawa

In Lantaren/Venster worden tot en met 29 maart recente Poolse films uitgezonden tijdens Cinema Polska. Naast films van jacek Bromski, Michal Kwiecinski e Kadia Adamik is er vrijdag 27 maart aandacht voor de animaties van Jan Lenica.

pathé Mobiel

Zie direct Welke filMs er draaien sMs filM naar 4443 of Zie pathé.nl/Mobiel

ruMba (5 MRT) Comedy. Regie: Dominique Abel, Fiona Gordon, e.a Een passioneel latinodanskoppel rijdt terug van een danstoernooi, en belandt in een ongeval. Fiona verliest een been, Dom zijn geheugen. Hun leven wordt totaal overhoop gegooid. | www.mijnnl.nl |

03-03-2009 13:30:13


FILM BY

Van de makers van Muriels Wedding

Confessions of a Shopaholic T

waalf jaar na My Best Friend’s Wedding, vijftien sinds die van Muriel - komt P.J. Hogan weer met een romantische komedie. Isla Fisher is Rebecca Bloomwood, een wannabe glamourjournaliste met een koopverslaving. Haar schulden lopen inmiddels al tot in de duizenden Dollars. Toch wordt juist zij aangenomen bij een financieel tijdschrift, gerund door stijve hark Luke Brandon

(Hugh Dancy). En wat blijkt? Haar columns, waarin ze inspiratie put uit haar koopobsessie, blijken immens populair! Sommigen kennen Fisher waarschijnlijk als het slippertje van Vince Vaughn in The Wedding Crashers. Maar in Confessions mag ze helemaal los. Niet voor niets wordt ze vergeleken met die andere fysiek-komische actrice, Lucille Ball. Het verhaal

zelf laat wat te wensen over en de eenzame hoogtes van Muriel’s Wedding worden niet gehaald. Maar aan het komische talent van Fisher kan zelfs Julia Roberts nog een puntje zuigen! Komedie/Romantiek Première: 12 maart Duur: 104 min. Taal: Engels Regie: P.J. Hogan Met: Isla Fisher, Hugh Dancy

Net zo’n komisch talent als Lucille Ball

Licht gemankeerde film

Two Lovers D

e geestelijk licht gemankeerde Leonard woont en werkt bij zijn ouders, die een stomerij hebben. De liefde van zijn leven is door haar ouders bij hem weggehaald toen bleek dat ze geen gezonde kinderen zouden kunnen krijgen, en nu houdt een pilletje per dag Leonard van zijn zelfmoordneigingen af. Het nieuwe meisje van zijn dromen, Michelle, is verslaafd aan drugs, dus legt

Leonard het aan met chickie nummer twee. Totdat de labiele Michelle weer bij hem aanklopt. Two Lovers zit vol sterke beelden, met het scenario als zwaktebod. Regisseur Grey ging voor simpel, dat resulteerde in nagenoeg spanningloos. Aan de cast ligt het niet. Joaquin Phoenix steelt de show. Hij is vervreemdend; bij sommige mensen volledig op zijn gemak, bij

anderen gereserveerd op het autistische af. Zonder Phoenix is het verhaal nergens; clichématig, voorspelbaar en vlak. (ER) Drama Première: 12 maart Duur: 110 min. Taal: Engels Regie: James Grey Met: Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow, Isabella Rossellini

Joaquin Phoenix steelt de show

Platte sociale schets

Gran Torino W

alt Kowalski (Clint Eastwood) is een chagrijnige oude man die als één van de weinige blanken in een nu verpauperde en overwegend Aziatische wijk is blijven wonen. Hij vocht in de jaren ’50 tegen de Koreanen en is nog steeds behoorlijk racistisch. Als zijn buurjongen Thao door een gang wordt gedwongen om zijn schitterende auto te stelen, besluit Kowalski in te MARLEY AND ME (5 MRT) Comedy. Regie: David Frankel Om voorbereid te zijn op het ouderschap nemen Jennifer en John een labrador als huisdier. De hond heeft geen idee te hebben van wat er van hem verwacht wordt en is een blok aan het been van het stel.

| 4 MAART - 17 MAART 2009 |

NL10_05p052.indd 53

grijpen. Hij helpt Thao en zijn zus Sue om een eerlijk leven op te bouwen in een corrupte leefomgeving. Eastwood bewijst nog prima een badass motherfucker te kunnen spelen, de overige acteurs niet. Ze hebben dan ook weinig om mee te werken. Het verhaal lijkt op dat van veel Jackie Chan-films, waarin de held de onschuldige familie uit een vijandige omgeving redt. De symboliek is overdui-

delijk: de oude patriot voelt zijn einde naderen en wil een veilige wereld achterlaten voor de mensen tegen wie hij vroeger vocht. Het maakt de platte sociale schets helaas niet draaglijker. (MP)

APPALOOSA (12 MRT) Misdaaddrama. Regie: Ed Harris Een meedogenloze rancher heeft er in toegestemd, dat zijn bende outlaws huishouden in Appaloosa. Wanneer marshal wordt vermoord, huren de stadsbewoners twee mannen in om hen te beschermen.

MY BLOODY VALENTINE 3D (12 MRT) Horror. Regie: Patrick Lussier Man keert terug naar thuisstad waar tien jaar geleden 22 mensen omkwamen tijdens de Valentijnsmassamoord. Hij blijkt de verdachte te zijn. Zijn oude vlam is de enige die hem gelooft.

Drama Première: 26 februari Duur: 116 minuten Taal: Engels Regie: Clint Eastwood Met: Clint Eastwood

Clint Eastwood als chagrijnige wereldverbeteraar

LAST CHANCE HARVEY (12 MRT) Drama. Regie: Joel Hopkins Romantiek met Dustin Hoffman en Emma Thompson. ROLE MODELS (12 MRT) Comedy. Regie: David Wain Twee vertegenwoordigers krijgen taakstraf bij hulpprogramma jongeren.

GREAT TASTE IN FILM WWW.JAMESONWHISKEY.COM NL10 | 53

03-03-2009 13:30:35


STRAATBEELD

De camera op Carmen TEKST EN FOTO’S LINDA VAN DER ES

Het is zo ver: de film Carmen van het Noorden wordt eindelijk geschoten. Tygo Gernandt en Saguita Akkrum spelen de hoofdrollen. Om hen heen Rotterdams talent, geselecteerd na vele workshops. Even spieken op de set. 1

1

Actrice Mounira Hadj Mansour: “Geweldig om naast SpangaS in deze film te spelen.”

2

2

Figuranten Martin en Jurgen: “We hebben ons via de website opgegeven als figurant. Daarom mogen we nu politie spelen.”

3

First assistent director Aram van de Rest: “Ik zorg ervoor dat alles op de set goed verloopt.”

4

Scenarioschrijver en regisseur Jelle Nesna: “De filmopnames gaan erg goed. Ik denk dat we tot nu toe het maximale eruit hebben gehaald.”

5

Actrice Sanguita Akkrum: “Mijn meest extreme scene was toen er een bak vis over me heen werd gegooid. Ik heb wel twee uur onder de douche gestaan om weer helemaal schoon en fris te worden.”

4

3

6

Acteur Tygo Gernandt: “Ook al hebben mijn collega acteurs weinig ervaring, ze zijn toch erg professioneel.”

5

6

7 Visagist Kees Slagter: “Ik doe de make-up van de figuranten. Als die er niet zijn, mag ik soms ook de acteurs doen.”

7

NL wordt gemaakt door: Hoofdredactie Pamela Wilhelmus Redactie Rotterdam Ellen Mannens, Jeroen Veenstra (agenda), Linda van der Es (stagiair) Redactie Marissa Jalink (chef), Drees Koren, Lianne Collignon Agendaredactie Mark Beulen, Eline Dragt, Marie-José Linders, Marjolijn Mayer Art Directie Ivo van IJzendoorn Vormgeving Desmo Schut, Melvin Witte, Els Meijer NL Online Martijn Buisman, Sophie Kat, Loubna el Bouazzati Medewerkers Berend Jan Bockting, Frank Daudeij, Sven Gerets, Eric Kampherbeek, Ernest van der Kwast, Mike Peek, Erlijne Runia, Lot Piscaer, Floris Scheplitz, Bregtje Schudel, Salomé Toet. Uitgever Serge Brabander Creative Director Olivier Wegloop Commercieel Directeur Marco Vroedsteijn Officemanager Anna Witzel Locatiemanagement Nina Ziegler,

Sanne Broekema Traffic Eveline Rohde, Karen Heinen, Acelya Ozkan Sales Manager Eelco Hulshof Accountmanagers landelijk Dave van Os, Fleur Korner, Kim van den Broek, Marije Brouwers Accountmanagers NL10 Suzanne Baerends, Joris van der Kant, Carsten van Rossen Drukwerk Weiss-druck NL10, Maashaven ZZ 2, 3081 AE Rotterdam Algemeen 020 561 1233 / info@nl10.nl Redactie 06 524 700 73 / redactie@nl10.nl Agenda 020 896 9561 / agenda@nl10.nl / Locatiemanagement 020 561 1233 / locaties@nl10.nl Sales Landelijk 020 561 1266 Sales NL10 06 557 830 39 / adverteren@nl10.nl Materiaal 020 896 9550 / materiaal@nlunlimited.nl

Dit is een uitgave van NL Unlimited BV, onderdeel van Boomerang Unlimited. NL wordt om de week op woensdag verspreid in de vier grote steden.

VOLGENDE KEER IN NL10 | OP 18 MAART IN DE DISPLAY INTERVIEW GUMMBAH

NACHTELIJKE MODE

Je dacht dat hij cartoonist was, maar Gummbah kan veel meer dan alleen grappige tekeningetjes maken. De nieuwe voorstelling van theatergezelschap Carver werd door hem in elkaar gezet. De humor is echter niet verdwenen. ‘Ik moet elke dag een grap verzinnen.’

Ze zijn er weer, de Gouden Kabouters. Prijzen voor iedereen die iets doet in het nachtleven. Het thema van het festijn is dit jaar ‘mode’. NL gaat op zoek naar hoe het met de mode in clubs is gesteld. In welke outfit hijst Hollandse hip zich tegenwoordig tijdens de nacht?

54 | NL10

NL10_05p54.indd 54

| WWW.MIJNNL.NL |

03-03-2009 13:31:40


A CREATIVE MEDIA Degree in two years.....

How does that sound?

n e w : VJ course! n e w : Home Studio Production visit www.sae.nl for details

DIPLOMA - DEGREE*- MASTERS* *validated by Middlesex University

Audio Engineering // Web Design & Development // Film Making // Electronic Music Production

The Worlds Largest Digital Media College Worldwide over 50 Campus Locations Practical Hands-on Training Established for over 30 years NLunlimited_SAE309.indd 1

NL10_05p55.indd 55

Rotterdam 010-4117951 Amsterdam 020-6228790

www.sae.edu 3/2/09 10:03:05 AM

03-03-2009 13:32:15


04-02-2009

17:23:19

MARTINI THE BALL & BAR LOGO ARE REGISTERED TRADEMARKS

BACMAR17783_martini_abri_200x270.pdf

Enjoy MARTINI Responsibly

NL10_05p56.indd 56

03-03-2009 13:32:44

NL10 editie 05 2009  
NL10 editie 05 2009  

NL10, het stadsmagazine voor Rotterdam

Advertisement