NL Tour Rides 2018 toerboekje

Page 1

NL Tour Rides Seizoen 2018

TOUR RIDES SERIES More Than a Ride

Ride Harder


Wil je meedoen aan drie of meer NL Tour Rides? Denk dan ook eens aan onze Riders Cards!

BOOK YOUR RIDES NOW Riders Card

Riders Card

Gold

Silver

Bronze

7 Rides

5 Rides

3 Rides

NL Tour Rides biedt voor 2018 de Riders Card aan. Als je van plan bent meerdere toertochten te fietsen in 2018 dan is de Riders Card een perfecte oplossing. Geniet van de vele voordelen, welkomstgeschenken van onze sponsors, speciale 2

Riders Card

VIP behandeling en bespaar tot 25% op je inschrijfgeld. De Riders Card geeft exclusieve voordelen voor de houders van de kaart, waaronder gereduceerde inschrijfkosten. Kijk voor meer info op nltourrides.nl/riders-cards/ 3


TOUR RIDES SERIES

TOUR RIDES SERIES

TOUR RIDES SERIES

TOUR RIDES SERIES

More than a Ride

Kalender 2018

18 maart Primavera Ride BUNNINK ‘Fiets de lente’

23 juni Midsummer Night Ride AMSTERDAM ‘Evening Ride & Party’

1 april Flandrien Ride BREDA ‘Wordt Flandrien voor 1 dag’

1 juli 1K Ride OOSTERBEEK ‘Beklim een Alpencol in NL’

28 april King’s Ride DOORN ‘Oranje Boven!’

TOUR RIDES SERIES

TOUR RIDES SERIES

7 juli Le Tour Ride LEIDEN ‘Start de Tour’

ON CHAMPI S RIDE TOUR RIDES SERIES

TOUR RIDES SERIES

TOUR RIDES SERIES

30 september Champions Ride BREUKELEN ‘Explore this ride’

7 oktober Gelre’s Mooiste DREMPT ‘De klassieker door de veelzijdigste provincie van NL’ 28 oktober Herfst Ride DEN HAAG ‘Ride of the fallen leaves’

www.tourridesseries.nl 4

5


ZON

18

TOUR RIDES SERIES

MRT

TOUR RIDES SERIES

18 maart 2018 | Fort bij Vechten, Bunnik, Utrecht

Primavera Ride Fiets de Lente in…

(Met Gratis Cyclon Voorjaarcheck) Start je fietsseizoen met een echte lenterit, de Primavera Ride. Krijg voor de start (of na de finish) gratis van Cyclon een Voorjaarscheck op je fiets, die er dan volledig ‘gesmeerd’ bij staat. De Primavera Ride start en finisht bij Fort bij Vechten nabij Bunnik. Er is keuze uit drie afstanden: 70 km, 95 km of 130 km die allen over de Utrechtse Heuvelrug voeren. De Primavera Ride is precies wat je aan het begin van het seizoen wilt; een mooie combinatie van heuvels, mooie wegen door bossen en korte stukjes door de polders en uiterwaarden van de Rijn. Vooraf krijg je een Maxim Sportvoedingspakket en na afloop bieden we je in het Finish Village in het Fort een drankje aan, nadat onze rondemissen je een Finishers Medaille uitgereikt hebben.

www.primaveraride.nl 6

7


ZON

01

TOUR RIDES SERIES

APR

TOUR RIDES SERIES

1 april 2018 | Ginnekenmarkt, Breda

Flandrien Ride Wordt Flandrien voor één dag! Op de dag van de Ronde van Vlaanderen vieren we de Vlaamse Hoogmis. Vanuit Breda, de meest Vlaamse stad van Nederland, start en finish je voor een toertocht Vlaamse Stijl. Proef de Vlaamse sfeer en schrijf je in. Na de Flandrien Ride kun je op het ‘Kwaremont plein’ de Ronde van Vlaanderen live zien. Daar krijg je je eerste gratis Belgisch biertje van Kwaremont en zijn er andere Vlaamse lekkernijen, zoals frietje stoofvlees te verkrijgen. Verder krijg je een Maxim Sportvoedingspakket en de rondemissen reiken je een Finishers Medaille uit. Wij zorgen voor de Vlaamse sfeer! Alle deelnemers aan de Flandrien Ride 2018 hebben kans om voortaan elke dag als Flandrien op weg te gaan. Er is een prachtig Limited Edition Flandrien Ride wielershirt verkrijgbaar voor slechts € 19,50 (winkelwaarde € 69,50).

www.flandrienride.nl 8

9


ZAT

28

TOUR RIDES SERIES

APR

TOUR RIDES SERIES

28 april 2018 | Huis Doorn, Doorn

King’s Ride Een vorstelijke toertocht Een bijzondere toertocht, waarbij de deelnemers een vorstelijk gevoel krijgen. De route leidt langs paleizen en kroondomeinen en we verzorgen voor- en achteraf heerlijke lekkernijen zoals Oranje Tompoucen en een glaasje Oranjebitter. Start en finish is op het keizerlijke landgoed Huis Doorn. Deelname is inclusief een Maxim Sport voedings- pakket, Finishers Medaille, gratis parkeren, een eerste drankje na de finish en nog veel meer. De King’s Ride rijdt je in een chique oranje design. Voorzien van onze driekleur. Speciaal voor de King’s Ride heb je de mogelijkheid om voor slechts € 19,50 het Limited Edition King’s Ride Wielershirt bij te bestellen (winkelwaarde € 69,50).

www.kingsride.nl 10

11


ZAT

23

TOUR RIDES SERIES

JUN

TOUR RIDES SERIES

23 juni 2018 | Stadspodium Amsterdam-West

Midsummer Nght Ride An Evening Ride & Festival Ride, Eat, Drink & Enjoy

De dagen in de tweede helft van juni zijn de langste van het jaar. Omdat het zo lang licht blijft, kun je ook in de avonduren nog een aantal kilometers wegtrappen. En hoe leuk is het dan om na afloop samen met fietsvrienden en andere toerwielrenners te genieten van een lekkere hap en een drankje? Na de Ride zorgen we met verrassende live-optredens, foodtrucks, een vol terras en een fris drankje voor een echte ‘Midsummernight-feeling’. Lokatie is het Stadspodium in Amsterdam-West. We rijden vanavond langs de zee en door de duinen om het zomerse gevoel al te pakken te krijgen. Na afloop is het eerste drankje van ons! Verder krijg je een Maxim Sportvoedingspakket en de rondemissen reiken je een Finishers Medaille uit. Wij zorgen voor de zomerse sfeer!

www.midsummernight-ride.nl 12

13


ZON

01

TOUR RIDES SERIES

JUL

TOUR RIDES SERIES

1 juli 2018 | Oosterbeek, Gelderland

1K Ride Beklim een Alpencol in Nederland Test je klimmersbenen in de 4de editie van de 1K Ride. Een unieke uitdaging om in de omgeving van Arnhem meer dan 1.000 hoogtemeters te beklimmen. Een beetje col in de Alpen kent ook al snel een dergelijk hoogteverschil. In een op en top verzorgde toertocht, moet je maar liefst 25 klimmetjes bedwingen. Onder andere de bekende Posbank en de Italiaanse Weg zitten in de routes maar ook Monnikensteeg, Sterrenberg, Grebbeberg, Emma Pyramide en de Holleweg. Speciaal voor de 1K Ride heb je de mogelijkheid om voor slechts â‚Ź 19.50 het stijlvolle Limited Edition Wielershirt bij te bestellen (winkelwaarde â‚Ź 69,50).

www.1kride.com 14

15


ZAT

07

TOUR RIDES SERIES

JUL

TOUR RIDES SERIES

7 juli 2018 | Leiden

Le Tour Ride Vier de Ronde van Frankrijk! Op de dag van de start van de Ronde van Frankrijk 2018 rijden we een toertocht Franse Stijl. We gaan terug naar 1978 de start van de Tour de France in Leiden. 40 Jaar geleden vertrokken de renners vanuit de Groenoordhallen. Nu vertrekken we vanuit het Universitaire Sportcentrum en bij terugkomst is er een Finish Village met de Tour op groot scherm en leuke Franse sfeer. Le Tour Ride beleeft de start van de Tour 40 jaar geleden in Leiden opnieuw en viert de start van de ronde in 2018, diezelfde middag op 7 juli 2018. Speciaal voor Le Tour Ride heb je de mogelijkheid om voor slechts â‚Ź 19.50 het stijlvolle Limited Edition Wielershirt bij te bestellen (winkelwaarde â‚Ź 69,50).

www.letourride.nl 16

LE TOUR RIDE

17


Champions Ride ZON

30 SEP

ON CHAMPI S RIDE

30 september Nyenrode Breukelen

TOUR RIDES SERIES

De Champions Ride is een toertocht op de dag dat ook het WK Wegwielrennen is. Binnen de wielersport is wereldkampioen het hoogst haalbare (naast de Tour de France winnen). Vanaf Kasteel Nyenrode kan je een prachtige toertocht rijden door het Groene Hart en na afloop de finale van het WK Wegwielrennen op groot scherm zien.

www.championsride.nl

ZON

07 OKT

TOUR RIDES SERIES

7 oktober Drempt Gelderland www.gelresmooiste.com

OKT

18

Gelre’s Mooiste laat je kennismaken met de mooiste delen van de meest veelzijdige provincie van Nederland. Op het einde van het fietsseizoen doet de herfst zijn intrede. Gelderland is dan op zijn mooist, met paarse heide, goudgele bossen en vallende bladeren. We verzorgen een uitdagende en veelzijdige toertocht voor je. Door delen van Gelderland waarvan velen de schoonheid nog niet kennen.

Ride of the Falling Leaves

ZON

28

De klassieker door Nederlands veelzijdigste provincie!

28 oktober Den Haag

Kun je de fiets nog niet laten staan? Kom dan 28 oktober naar Den Haag om mee te doen aan de laatste tocht in de Tour Ride Series 2018; de Herfst Ride. We hebben een prachtige tocht voor je in petto rondom de Hofstad.

www.herfstride.nl

Deelname van de bovenstaand Tour Rides Series events is inclusief een Maxim Sportvoedingspakket, Finishers Medaille, gratis parkeren, een eerste drankje na de finish en nog veel meer.

TOUR RIDES SERIES

19


NL Tour Rides – een toertochtkalender met zeer goed verzorgde toertochten voor recreatieve, geoefende en fanatieke toerwielrenners. De NL Tour Rides evenementen onderscheiden zich in kwaliteit, prachtige routes en een bijzonder sideprogramma, veelal georganiseerd vanaf unieke locaties.

De 2018 kalender van NL Tour Rides omvat de Tour Rides Series met 9 events, de Gran Fondo Series met 6 events en een aantal special events.

Gran Fondo

A r nh e m - A mst erdam Amsterdam - DWARS

Amsterdam

IJsselmeer Challenge

Amsterdam

DOOR NL

Gran Fondo Drenthe

Gran Fondo Veluwe

27 AUGUSTUS 2017 LELYSTAD

TOUR RIDES SERIES

ON CHAMPI S RIDE

ASSEN

TOUR RIDES SERIES

ZWOLLE LELYSTAD VAASSEN AMSTERDAM LEIDEN DEN HAAG

TOUR RIDES SERIES

BREUKELEN UTRECHT BUNNINK

DREMPT OOSTERBEEK

ROTTERDAM

BREDA

TOUR RIDES SERIES

DEN BOSCH EINDHOVEN

Gran Fondo

Rotterdam TOUR RIDES SERIES

Gran Fondo Brabant TOUR RIDES SERIES

20

TOUR RIDES SERIES

Gran Fondo Rosa Eindhoven

TOUR RIDES SERIES

21


NL Tour Rides Business Teams

Doe mee met een Vriendenteam!

Een dagje fietsen met relaties of collega’s wordt steeds populairder. Veel mensen ‘toerwielrennen’ en NL Tour Rides biedt een Businessteam Arrangement waarbij het je aan niets ontbreekt. Je hoeft eigenlijk alleen nog maar te ‘trappen’.

Wat is er leuker dan met een groepje wielrenners een toertocht te rijden, voor- en achteraf verzamelen aan jullie eigen gereserveerde tafel en na de tocht napraten onder het genot van een drankje? Dat kan allemaal. Als je met 5 personen of meer inschrijft met een Vriendenteam voor een NL Tour Rides event, krijg je leuke extra’s, maar je betaalt niet meer. Je profiteert van de volgende voordelen:

Bij een aantal events in de Tour Rides Series en de Gran Fondo Series van NL Tour Rides bestaat de mogelijkheid een Businessteam Arrangement af te nemen. Al vanaf 5 personen kun je een Businessteam inschrijven. De ontvangst voor de tocht is altijd in een speciale ruimte, waar je kunnen genieten van een ontbijt met koffie/thee. De gastvrouw zorgt dat jullie inschrijfbescheiden en eventuele shirts daar uitgereikt worden. Op het wielershirt van het evenement is de naam van jullie bedrijf aangebracht, zodat de teamleden en relaties een mooi aandenken aan de dag overhouden. Na terugkomst is er allereerst de Finishers Medaille en in de Business Team ruimte is een buffet met pasta en andere lekkernijen en drankjes.

VIP Parking (500 m van de start) Express Check Inn Balie voor Vriendenteam Captains Teamstart inclusief foto op podium Gereserveerde vriendenteam tafel Gratis kop koffie voor de start Gratis drankje bij terugkomst

Onderweg zijn er bij onze toertochten uiteraard voorzieningen als rijk bevoorrade rustpunten, duidelijke routepijlen, technische en medische assistentie en nog veel meer. Een Business Team arrangement bestaat ondermeer uit: Startgelegenheid inclusief Limited Edition Event wielershirt Het logo van uw bedrijf komt op de borst van het shirt! Toegang tot de Business Team Ruimte in het Finish Village Gereserveerde businessteam tafel Gepersonaliseerd stuurbordje Sportvoedingpakket voor onderweg Finishers Medaille VIP Parking Teamstart inclusief foto Ontbijtbuffet VIP ontvangst bij terugkomst inclusief Pasta Buffet met dranken & hapjes

Meer informatie: www.nltourrides.nl/business-teams/ 22

23


ZON

19 AUG

19 augustus | Lelystad

IJsselmeer Challenge

De Charity Ride voor Fonds Gehandicaptensport Als je van uitdagende fietstochten houdt en anderen ook hun sportactiviteit gunt, is de IJsselmeer Challenge JOUW uitdaging voor 2018! Bij de IJsselmeer Challenge draait het niet alleen om fietsen! Neem deel aan dit unieke fietsevenement en laat je achterban je prestatie sponsoren door een donatie aan Fonds Gehandicaptensport. Met de IJsselmeer Challenge ga je een forse uitdaging aan. Je rijdt rond het grootste meer van Nederland. Er zijn geen bergen, maar wel polders, natuurgebieden, dijken, wind mee en wind tegen, waterwerken en pittoreske dorpjes. Er zijn vijf verschillende prachtige routes voor je uitgezocht, variĂŤrend van 50 tot 300 km. Welke afstand je ook rijdt, het zal in alle gevallen een echte challenge zijn.

www.ijsselmeerchallenge.nl 24

25


Gran Fondo Series 2018

Gran Fondo Drenthe

Gran Fondo Rosa

25 maart Gran Fondo Drenthe ASSEN ‘The Stone Ride’

22 april Gran Fondo Rosa OOSTERBEEK ‘The Italian Ride’

Gran Fondo

Gran Fondo Brabant

Amsterdam

Gran Fondo Series

RIDE HARDER KALENDER 2018 26

Gran Fondo Series 10 mei Gran Fondo Amsterdam AMSTERDAM ’The Capital Ride’

3 juni Gran Fondo Brabant DEN BOSCH The ‘Gezelligste’ Ride

Gran Fondo

Rotterdam

Gran Fondo Veluwe

26 augustus Gran Fondo Rotterdam ROTTERDAM ’The Rijnmond Ride’

9 september Gran Fondo Veluwe VAASSEN ’The Nature Ride’ 27


ZON

Gran Fondo Drenthe

25 MAR

25 maart 2018 | Assen

Gran Fondo Drenthe The Stone Ride

Over kasseien fietsen spreekt vele toerwielrenners tot de verbeelding! Kilometers lang over kasseien stoempen, gaat je niet in de koude kleren zitten. Een echte uitdaging! In de Gran Fondo Drenthe kun je de Nederlandse Kasseien trotseren. Door het verrassend prachtige Drentse land en hebben we bijna 20 km ‘nare’ kasseienstroken voor je geselecteerd. Rij Parijs-Roubaix in eigen land! De start en finish is bij de Wielerbaan Noord Nederland. Net als de echte Parijs-Roubaix finish je daar. Onderweg liggen er een vijf Strava segmenten waarover een klassement volgt. Heb je even geen zin in de steentjes? Langs alle kasseistroken ligt er een alternatief. Er is dus ook een ‘vlakke’ Gran Fondo Drenthe voor de niet ‘steen-liefhebbers’

www.granfondodrenthe.nl 28

29


ZON

Gran Fondo Rosa

22 APR

22 april 2018 | Oosterbeek, Gelderland

Gran Fondo Rosa The Italian Ride

Na de imposante overwinning van Tom Dumoulin en Anna van der Breggen in de heren en dames Giro vieren we bij de Gran Fondo Rosa het Italiaanse wielrennen des te meer. Vier Holland’s Glorie in de Giro. Duizenden toerwielrenners zullen Gelderland op 22 april weer roze kleuren tijdens de Gran Fondo Rosa 2018 Edizione Gloria Olandese. Schrijf snel in en profiteer van de volgende voordelen: • een exclusief Personalized Gran Fondo Rosa wielershirt met lange rits • het shirt wordt gratis opgestuurd vóór 20 april 2018 • een Finishers Medaille uitgereikt door onze rondemissen • een Enervit Sportvoedingspakket voor de start • gratis drankje bij terugkomst • inclusief alle andere extra’s van de Gran Fondo Rosa 2018

www.granfondorosa.nl 30

31


DON

Gran Fondo

Amsterdam

10 MEI

10 mei 2018 | Amsterdam

Gran Fondo Amsterdam The Capital Ride

De Gran Fondo Series presenteert de Gran Fondo Amsterdam. Een klassieker voor toerwielrenners kan in Amsterdam niet ontbreken! Wielerkampioenen, profs, amateurs, toerwielrenners en startende toerfietsers komen samen voor een dag vol fietsfun, food, drinks en party. En natuurlijk voor de liefde voor de fiets en een prachtige tocht rondom dé Fietshoofdstad van de wereld! Een stoer Amsterdams Wielershirt (ook voor niet-Amsterdammers!). Vorig jaar kregen we veel positieve reactie op het Classic Gran Fondo Amsterdam Wielershirt. Daarom is dit wielershirt ook voor de editie 2018 te bestellen bij inschrijving. Voor voor slechts € 19,50 (winkelwaarde € 69,50 ).

www.granfondoamsterdam.nl 32

33


ZON

Gran Fondo Brabant

03 JUN

3 juni 2018 | Den Bosch

Gran Fondo Brabant De ‘Gezelligste’ Ride

De Gran Fondo met een ‘zachte G’; de Gran Fondo Brabant. Naast de St. Janskathedraal op de Parade is de start en finish. Vanaf deze historische plaats rijden we een prachtige toertocht door Noord-Brabant. Compleet verzorgd met Enervit sportvoedingspakket, Finishers Medialle en een gratis Kwaremont Biertje bij terugkomst op De Parade in Den Bosch. Speciaal voor de Gran Fondo Brabant heb je de mogelijkheid om voor slechts € 19.50 het stijlvolle Limited Edition Wielershirt bij te bestellen (winkelwaarde € 69,50). 34

35


Gran Fondo Rotterdam ZON

26

The Rijnmond Ride

Gran Fondo

Rotterdam

AUG

26 augustus 2018 Rotterdam

Vanaf de Willem-Alexander roeibaan in Rotterdam rijden we een ‘Rondje Rijnmond’. Rondom de Maasstad schotelen we je mooiste routes voor. Inclusief Enervit Sportvoedingspakket, Finishers Medaille en gratis drankje na de finish.

www.granfondorotterdam.nl

ZON

09 SEP

Gran Fondo Veluwe

9 september 2018 Vaassen

www.granfondoveluwe.nl 36

Gran Fondo Veluwe The Nature Ride

Rij rond het grootste natuurgebied van Nederland. Gran Fondo Series presenteert de Gran Fondo Veluwe, een toertocht door het grootste natuurgebied van Nederland. Over rustige wegen door de bossen, hei en heuvels kun je een on-Nederlands mooie toertocht rijden. Onderweg schotelen we je een aantal mooie uitdagingen voor. 37


ZON

10 JUN

A r nh e m - A mst erdam Amsterdam - DWARS

Eindhoven

Amsterdam

13 oktober 2018 Eindhoven

20 oktober 2018 Amsterdam

DOOR NL

10 juni 2018 | Amsterdam, Arnhem

Oktoberfest Ride

Dwars door Nederland

Sluit het wielerseizoen af met je fietsmaten

Amsterdam-Arnhem (2 startplaatsen) Rij op 1 dag Dwars door Nederland. Nederland kent een aantal toerklassiekers die een lange geschiedenis hebben en werkelijk tot de verbeelding spreken. De klassieker Amsterdam-Arnhem-Amsterdam was de eerste wielerklassieker die in 1893 op de weg in Nederland werd georganiseerd. Op 10 juni 2018 kun je deze uitdaging ook aangaan. Ruim 200 kilometers langs de mooiste plekjes van Midden-Nederland liggen op je te wachten.

Lekker een laatste toertochtje rijden met je fietsvrienden en na afloop gezellig een feestje! Dit jaar zijn we op twee locaties. Op 13 oktober de klassieke Oktoberfest Ride in en rondom Wielercafe De Velosoof in Eindhoven. En op 20 oktober de Oktoberfest Ride in Amsterdam. Wij zorgen voor Oktoberfest sfeer, heerlijke drankjes, lekker eten en vrolijke Dirndl’s.

Jetzt geht´s los!

Je kunt starten in Amsterdam-Sloten bij de SportXperience. Je hebt dan de keuze uit een lange afstand van 220 kilometer of een kortere afstand van 160 km met Amerongen als keerpunt. Je kunt ook opstappen in Arnhem bij Hotel Groot Warnsborn en in Amsterdam het keerpunt hebben.

Want na de Ride is er weer feest. Bij terugkomst is er een waar Oktoberfest Finish Village gebouwd. Met bars, lange tafels, open vuur, BBQ’s, onze Duitse DJ, live music, dirndl’s, bratwurst en bier. Dus een mooi feestje tot vroeg in de avond. Meters aan worst slingeren rond terwijl het bier blijft rondgaan.

Doe mee met de nieuwste oudste toerklassieker Amsterdam - Arnhem Amsterdam en geniet van een mooie tocht dwars door Nederland.

www.amsterdamarnhemamsterdam.nl 38

Originele Bierpul

Alle deelnemers krijgen na de finish een originele Oktoberfest Ride Bierpul. Het eerste biertje (of ander drankje) kun je daarmee gratis halen. 39


Partners

Charity Partner

TOUR RIDES SERIES