Page 1

høly

1


Παρουσίαση Οµάδας Έργου

Π1.1 Οδυσσέας Γαληνός - Παπαρούνης

Χάρης Μπεκράκης

Σχεδιαστής & Καλλιτεχνικός ∆ιευθυντής

Σχεδιαστής Οπτικής Επικοινωνίας & Εικαστικός

Γεννηµένος το 1989 στην Αθήνα, ο Οδυσσέας Γαληνός Παπαρούνης, απόφοιτος της σχολής AKTO Art & Design και πρώτος της τάξης του, είναι σήµερα σχεδιαστής και καλλιτεχνικός διευθυντής της høly, διαγράφοντας µια πολυσχιδή και ενδιαφέρουσα πορεία στο χώρο του σχεδιασµού και της οπτικής επικοινωνίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του σχεδίασε τη γραµµατο σειρά Futuracha, η οποία εξελίχθηκε στο πιο δηµοφιλές ελληνικό project στη δηµιουργική πλατφόρµα του Behance. Εά ν θ α µπ ο ρούσαµε να χω ρίσο υµε σ ε τ ί τ λ ο υ ς τ η ν π ο ρεία του Οδυσσέα µέχρι σήµερα, τότε αυτή θα συµπυκνωνόταν στην εµπειρία που απέκτησε κατά το πέρασµα του από τη mouse graphic s, ένα από τα µεγαλύτερα γραφεία packaging παγκοσµίως, τη θητεία του ως αντιπροέδρου της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος κατά το έτος 2012-2013 και την απονοµή του βραβείου κ α λ ύ τ ε ρ η ς ε π ι χ ε ι ρ η µ α τ ι κ ή ς ι δ έ α ς σ τ ο Athens Star tup Weekend 2013 µε το εκπαιδευτικό project “MOI Maps”. Ένα χρόνο αργότερα ιδρύει τη høly, µια δηµιουργική οµάδα µε στόχο τη συνεχή εξέλιξη και διεύρυνση των ορίων της οπτικής επικοινωνίας.

Γεννηµένος το 1990 στο Ηράκλειο Κρήτης και µεγαλωµένος στην Αθήνα, ο Χάρης Μπεκράκης είναι σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας και εικαστικός, µε σύντοµη µεν, αξιοσηµείωτη δε πορεία στο χώρο του σχεδιασµού και της επικοινωνίας. Το 2014 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη σχολή ΑΚΤΟ Art & Design και έκτοτε ξεκίνησε και επισήµως η διαρκώς εξελισσόµενη δραστηριότητά του στους τοµείς του branding, της τυπογραφίας και του σχεδιασµού αφισών και βιβλίων, η οποία σηµαδεύεται παράλληλα από τη συµµετοχή του στο δηµοφιλή διαγωνισµό σχεδιασµού Designathon 2014 και στους Αγώνες Νέων Σχεδιαστών, που διοργανώθηκαντο Μάρτιο του 2016 από το περιοδικό GR DESIGN, υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος. Ο Χάρης δηλώνει αθεράπευτος λάτρης του µοντερνισµού, ενώ ο σχεδιασµός του χαρακτηρίζεται πάντοτε από απλότητα, καθαρότητα και ειλικρίνεια στην υπηρεσία της λειτουργικότητας ως αδιαπραγµάτευτης αρχής. Ακόµη, ο ίδιος είναι µέλος της δηµιουργικής οµάδας των atenistas, έχοντας συµβάλει ενεργά στην παρουσίαση καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων και την υλοποίηση παρεµβάσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Ηλιάνα Γαλαζούλα

Φοίβος Γαληνός - Παπαρούνης

Πέννυ Γέρου

Σχεδιάστρια, Εικονογράφος & Υπεύθυνη Εκτυπώσεων

Αρχιτέκτονας & Συντονιστής οµάδας

Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Κειµενογράφος

Γεννηµένη το 1990 στην Αθήνα, η Ηλιάνα Γαλαζούλα έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο τµήµα Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας και από το 2013 διαγράφει µια αναπάντεχα εξελικτική δραστηριότητα στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας, χάρη στη σχεδιαστική ανησυχία της σε συνδυασµό µε την πηγαία ανάγκη της για πειραµατισµό στις γραφικές τέχνες. Άρτια εξοπλισµένη λοιπόν µε θαρραλέα δηµιουργικότητα και αστείρευτη όρεξη για αναζήτηση, η Ηλιάνα έχει οδηγηθεί σε πληθώρα σεµιναριακών παρακολουθήσεων που αφορούν στους τοµείς της µεταξοτυπίας, καλλιγραφίας, βιβλιοδεσίας, κατασκευής χειροποίητου χαρτιού και άλλων τοµέων δηµιουργίας και κατασκευών. Η σχέση της µε τη høly, µια σχέση αµοιβαίας εξέλιξης και ανταλλαγής φρέσκων και νεανικών ιδεών, ξεκίνησε επισήµως το 2015 και σήµερα η ίδια είναι σχεδιάστρια, εικονογράφος και υπεύθυνη εκτυπώσεων, αναλαµβάνοντας εξ’ ολοκλήρου, παρά το νεαρό της ηλικίας της, την επιµέλεια εκτυπώσεων και κατασκευών συσκευασίας µε απόλυτη συνέπεια και ποικιλία δηµιουργικών προτάσεων σε κάθε project.

Γεννηµένος στην Αθήνα το 1992 και τελειόφοιτος του τµήµατος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου Αθηνών, ο Φοίβος Γαληνός Παπαρούνης είναι σήµερα βασικός project manager της høly. Έχει συµµετάσχει στο διεθνή φοιτητικό διαγωνισµό αρχιτεκτονικής “120 hours” και στην υλοποίηση του Εργαστηρίου Συµµετοχικού Σχεδιασµού “Είµαι πολίτης και όχι απλά κάτοικος” υπό την αιγίδα της Αντιδηµαρχίας Αστικού Σχεδιασµού, Πολεοδοµίας και ∆ικτύων του ∆ήµου Θεσσαλονίκης και ειδικεύεται στον τρισδιάστατο σχεδιασµό (3D) και τη φωτορεαλιστική απεικόνιση (rendering). Το 2015 ολοκλήρωσε ταξίδι διάρκειας έξι µηνών, κατά το οποίο ήρθε σε επαφή µε πολίτες ευρωπαϊκής, ασιατικής και αµερικανικής κουλτούρας, καταγράφοντας στο γνωστικό του πεδίο πληθώρα διαπολιτισµικών στοιχείων και αντλώντας εξαιρετική ποικιλία πολιτισµικών εµπειριών. Η διττή σχέση του µε τη høly, τόσο στον τοµέα του σχεδιασµού, όσο και σε αυτόν της διαχείρισης, χαρακτηρίζεται από απόλυτη συνέπεια και διεκπεραιωτικότητα, καθώς η εύρεση διεξόδων και η επαγγελµατική διαχείριση επιχειρηµατικών ρίσκων αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσµατα της δραστηριότητας και συµβολής του στην άρτια λειτουργία της.

Γεννηµένη στην Αθήνα το 1992, η Πέννυ Γέρου είναι τον τελευταίο χρόνο υπεύθυνη επικοινωνίας της høly. Το 2014 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τµήµα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενηµέρωσης της Σχολής Οικονοµικών και Πολιτικών Επιστηµών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον και τη µελέτη της στον τοµέα των Πολιτισµικών και Κινηµατογραφικών Σπουδών. Έχοντας συµµετάσχει ως οµιλητής σε ηµερίδα µε θέµα “Πώς και γιατί παραβιάζεται η δεοντολογία στα ΜΜΕ”, σε διοργάνωση του Εργαστηρίου Οπτικοακουστικών Μέσων του τµήµατος, δραστηριοποιείται από το 2012 στο πεδίο της πολιτιστικής δηµοσιογραφίας, σε ηλεκτρονικά και έντυπα µέσα, µε έµφαση σε θέµατα πολιτισµού, µουσικής, κινηµατογράφου και θεάτρου. Έπειτα από τη διετή εµπειρία της στο επίπεδο της γραµµατειακής και επικοινωνιακής υποστήριξης του ∆ιεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδος για την προετοιµασία και την υλοποίηση των διοργανώσεων για τα έτη 2015 και 2016, αποτελεί σήµερα µέλος της δηµιουργικής οµάδας της høly, συνιστώντας το συνδετικό της κρίκο µε εξωτερικούς συνεργάτες.


∆ηµιουργική προσέγγιση ταυτότητας ΕΒΕ

Π1.2

Concept 1 - Ανοιχτό Βιβλίο Άρρηκτα συνυφασµένο µε το αντικείµενο και τη δραστηριότητα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, το βιβλίο ως σύµβολο συµπυκνώνει και ταυτόχρονα αποκρυσταλλώνει το σύνολο των στόχων και των οραµάτων της. Ως άµεσα και απόλυτα αναγνωρίσιµο οπτικό στοιχείο, εγκλείει παράλληλα καίριες και διαχρονικές έννοιες και αξίες - ιστορία, πολιτισµός, γνώση, δύναµη, διαφύλαξη, αναγνώριση εαυτού και συνόλου. Το ισχυρό σύµβολο του βιβλίου, όπως αυτό προκύπτει από έναν σχεδιαστικά κατανοητό και λογικό τρόπο, µε έµφαση σε καθαρές και προσιτές φόρµες και σχήµατα, αποτελεί βασικό θεµέλιο της δηµιουργικής αυτής πρότασης, συνθέτοντας ένα αφηγηµατικό πλαίσιο σύνδεσης και εµπλοκής ιστορίας και πολιτισµού, διαφύλαξης και εξέλιξης, δύναµης και στρατηγικής, συγκέντρωσης και διάχυσης της γνώσης και της πληροφορίας, έρευνας και δράσης, σύγχρονου και διαχρονικού. Θέτοντας ως κύριο στοιχείο της επικοινωνιακής αφήγησης το ανοιχτό βιβλίο, όπως αυτό προκύπτει από τις αρνητικές φόρµες δύο κυκλικών τεταρτηµορίων, ενδυναµώνεται η πολυδιάστατη φύση και δυναµική του σήµατος. Εµπνέοντας σεβασµό µέσω της απλότητας και της αυθεντικότητάς του, εγγυάται την αναγνωρισιµότητά του σε παγκόσµιο επίπεδο και ταυτόχρονα την ικανότητά του να υποστηρίξει την αδιάκοπα εξελικτική πορεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Σε πρώτη ανάγνωση, το ανοιχτό βιβλίο παραπέµπει στη διεύρυνση του γνωστικού και εµπειρικού ορίζοντα των επισκεπτών, στη συνάντηση του αρχαίου µε το σύγχρονο πολιτισµό και στο συνεχή εµπλουτισµό και την αδιαπραγµάτευτη διαφύλαξή του ως πολύτιµου θησαυρού που προσφέρεται στους πολίτες του κόσµου. Βασικό χαρακτηριστικό του σήµατος είναι ακόµη η φιλική και εξωστρεφής διάθεσή του προς το κοινό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, το οποίο, ανεξαρτήτως ηλικιακής οµάδας ή ακαδηµαϊκού υπόβαθρου, καλείται µε τη σειρά του να αδράξει τα οφέλη ενός “ανοιχτού βιβλίου”, µιας “ανοιχτής πρόσκλησης” σε συνάντηση µε τον πλούτο του ελληνικού πολιτισµού και της ελληνικής και διεθνούς διανόησης. Κατά αυτόν τον τρόπο το σήµα χαράσσει αυθόρµητα µια γραµµή αφήγησης της ίδιας του της ταυτότητας, της εσωτερικής δοµής που διέπει και χαρακτηρίζει κάθε της βήµα στον άξονα της εξέλιξης.

Ακολουθώντας λοιπόν µια δεύτερη ανάγνωση, το σήµα είναι ικανό να εκφράσει την αξιακή και πολιτιστική εξωστρέφεια του ιδρύµατος, αντικατοπτρίζοντας τη διεύρυνση της δραστηριότητάς του µέσω συνεργασιών και αλληλεπιδράσεων µε άλλους πολιτισµικούς, ακαδηµαϊκούς και κοινωνικούς φορείς. Ακολουθώντας το ίδιο νήµα της αυτο-αφήγησης, οι ευθείες γραµµές που συνοδεύουν το ανοιχτό βιβλίο στις επικοινωνιακές εφαρµογές αναδεικνύουν τη σηµασία και τη διαφύλαξη της ελληνικότητας του ιδρύµατος, καθώς και την άρρηκτη σχέση του µε τον ελληνικό πολιτισµό, αγκαλιάζοντας την ήπια και εσωστρεφή της φύση. Η αβίαστη ωστόσο ισορροπία αυτής της φύσης µε την εξωστρέφεια του ιδρύµατος, επιτυγχάνεται µέσω της αρµονικής συνύπαρξης των οριζόντιων γραµµών µε τις απαλές καµπύλες των κυκλικών τεταρτηµορίων. Η βαθιά σύνδεση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος µε τον εθνικό της χαρακτήρα αντικατοπτρίζεται ακόµη στο βαθύ µπλε, κυρίαρχο στη χρωµατική παλέτα που συνοδεύει το σήµα, εµπνέοντας ταυτόχρονα µια εσωτερική ηρεµία και διαφάνεια. Χαρακτηρίζοντας ενιαία και καθολικά, όχι µόνο την εσωτερική οργάνωση, αλλά και τη σχέση και αλληλεπίδραση του ιδρύµατος µε τους πολίτες και τους δηµόσιους ή ιδιωτικούς φορείς που πλαισιώνουν την πολυδιάστατη δραστηριότητά του, το βαθύ µπλε ως χρώµα καθίσταται καίριο στο επικοινωνιακό αφήγηµα. Παράλληλα, µέσω της αντίθεσής του µε χρυσές λεπτοµέρειες, ενισχύεται το κύρος και η αξιοπιστία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ενώ προσδίδεται στο σήµα ως σύνολο µια εκ λεπτυσµένη και υψηλή αίσθηση. ∆ιασφαλίζοντας τη σοβαρότητα και την καθαρότητα της δοµής και λειτουργίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος ακόµα και στο κοµµάτι της λεκτικής επικοινωνίας, προτείνεται η επιλογή γραµµατοσειρών µε πατούρες (τύπου serif), ενώ η συνύπαρξη και αντίθεσή τους τους µε monospace γραµµατοσειρές είναι ικανή να υπογραµµίσει τη δραστηριότητα και τη συνεισφορά της σε ερευνητικό και ακαδηµαϊκό επίπεδο. Βασικοί θεµατικοί άξονες αυτής της δηµιουργικής πρότασης είναι η µοναδικότητα µέσω της απλότητας και της λογικής, η αβίαστη ισορροπία µεταξύ εξωστρέφειας και εσωστρέφειας, η ανάδειξη της ελληνικότητας σε συνδυασµό µε την παγκόσµιου βεληνεκούς αναγνωρισιµότητα και ο επαναπροσδιορισµός της έννοιας και της αξίας του βιβλίου ως ενός φιλικού και προσιτού στοιχείου µέσω µιας λιτής, όµως δυναµικής, αναπαράστασης.


Λογότυπος / Ελληνικά

Π1.3


Λογότυπος / Αγγλικά

Π1.3


Λογότυπος / Μαύρο - άσπρο

Π1.3


Λογότυπος / Έγχρωµο

Π1.3


Λογότυπος / Χρωµατική παλέτα

Flat Gold Pantone 495 U Pantone 495 C CMYK 20 25 65 0 ΗΕΧ #CEAD78

Π1.3

Deep Blue Pantone Reflex Blue U Pantone Reflex Blue C CMYK 100 100 0 30 ΗΕΧ #201C6F

Light Grey Pantone Black U 10% Pantone Black C 10% CMYK 0 0 0 100 ΗΕΧ #E6E7E8

70%

70%

50%

10%

30%

Metalic Gold Pantone 871 U Pantone 871 C

10%


Λογότυπος / Συνύπαρξη

Π1.3


Λογότυπος / Έγχρωµη συνύπαρξη

Π1.3


Λογότυπος / Τυπογραφία

Π1.3

PF Regal Display Pro PF Regal Display Pro Black

PF Regal Display Pro Ultra Black

ABCDEFCHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefchijklmnopqrstuvwxyz

ABCDEFCHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefchijklmnopqrstuvwxyz

ΑΒΓ∆ΕΖΗΘΙΚΛΜΝΞΟΠΡΣΤΥΦΧΨΩ αβγδεζηθικλµνξοπρστυφχψω

ΑΒΓ∆ΕΖΗΘΙΚΛΜΝΞΟΠΡΣΤΥΦΧΨΩ αβγδεζηθικλµνξοπρστυφχψω

!"#$%&'()*+,-.:;<=>?@ 0123456789

!"#$%&'()*+,-.:;<=>?@ 0123456789

PF Regal Display Pro PF Regal Display Pro Regular

PF Regal Display Pro Bold

ABCDEFCHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefchijklmnopqrstuvwxyz

ABCDEFCHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefchijklmnopqrstuvwxyz


Προσχέδια Ιστοσελίδας

Π1.4


Προσχέδια Ιστοσελίδας

Π1.4


Προσχέδια Ιστοσελίδας

Π1.4


Προσχέδια Ιστοσελίδας

Π1.4


www.nlg.gr

L. Sygrou 364

SNFCC

—Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

—Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc. Nullam a volutpat velit. Nam volutpat metus sodales faucibus fringilla.

—Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc. Nullam a volutpat velit.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη εξελίσσεται και εκσυγχρονίζεται ώστε να προσφέρει διευρυµένες και βελτιωµένες υπηρεσίες στην κοινωνία.

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

17674

694—2555345

210—3382500

Kallithéa

Αφίσα Π1.5


Ενδεικτικά Φυλλάδια / Carte Postale

Π1.6

Α όψη

Β όψη

Προνόµια µελών Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ)

694—2555345 210—3382500

Η Εθνική Βιβλιοθήκη εξελίσσεται και εκσυγχρονίζεται ώστε να προσφέρει διευρυµένες και βελτιωµένες υπηρεσίες στην κοινωνία. —Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc. Nullam a volutpat velit. —Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc. Nullam a volutpat velit. Nam volutpat metus sodales faucibus fringilla.

Kallithéa, Greece

210—3382500

694—2555345

Kallithéa, Greece

L. Sygrou 364

17674

L. Sygrou 364

SNFCC

17674

www.nlg.gr

SNFCC

—Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη βρίσκω κάτι που δεν µπορώ να βρω αλλού!

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

www.nlg.gr

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος


Ενδεικτικά Φυλλάδια / 12 σέλιδο διπλωτό

Π1.6

οπισθόφυλλο

εξώφυλλο Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

ανάπτυγµα Β όψη / αφίσα

ΚΠΙΣΝ Λ.Ανδρέα Συγγρού 364 176 74 Καλλιθέα Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

∆ευτέρα-Κυριακή 06.00-00.00 Κέντρο Επισκεπτών ∆ευτέρα-Κυριακή 09-22.00 216 8091001 Εξυπηρέτηση Μελών της ΕΒΕ

2168091010 ή µε email στο members@nl.com

www.nlg.gr transition.nlg.gr facebook.com/NLGreece

ανάπτυγµα Α όψη / ένηµερωτικό

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Ποιητικές Συλλογές Κωνσταντίνου Καβάφη

Φωτογραφικά Λευκώµατα της Αθήνας του 80’s Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

ΚΠΙΣΝ Λ.Ανδρέα Συγγρού 364 176 74 Καλλιθέα Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

∆ευτέρα-Κυριακή 06.00-00.00 Κέντρο Επισκεπτών ∆ευτέρα-Κυριακή 09-22.00 216 8091001 Εξυπηρέτηση Μελών της ΕΒΕ

2168091010 ή µε email στο members@nl.com

www.nlg.gr transition.nlg.gr facebook.com/NLGreece

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Lorem Ipsum Lorem Ipsum 1500s, when make a type

is simply dummy text of the printing and typesetting industry. has been the industry's standard dummy text ever since the an unknown printer took a galley of type and scrambled it to specimen book.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη εξελίσσεται και εκσυγχρονίζεται ώστε να προσφέρει διευρυµένες και βελτιωµένες υπηρεσίες στην κοινωνία.


Morbi quis dignissim turpis.

Fusce sollicitudin lectus a condimentum

et malesuada fames ac ante ipsum primis

aliquam, congue ligula sit amet, semper

velit vitae, dictum scelerisque neque. S

Π1.1

ΕΒΕid quis nunc. Nullam a magna aliquet pulvinar

Προνόµια Μελών

adipiscing elit. Integer sit amet nisl της ut Εξυπηρέτηση Μελών 09-22.00 216 8091001

—Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur ∆ευτέρα-Κυριακή 06.00-00.00 Κέντρο Επισκεπτών ∆ευτέρα-Κυριακή

urna dolor. Proin gravida Κτίριο dictumΕΒΕ odio eu condimentum. Σηµείο συνάντησης Phasellus commodo vestibulum lectus.

Ξεναγήσεις

molestie metus. Nam fermentum a lacus ut finibus. Nam eget

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

aliquam id. Vestibulum sit amet nisi porta, lacinia erat at,

ΚΠΙΣΝ Λ.Ανδρέα Συγγρού 364 176 74 Καλλιθέα

fringilla. Nam blandit molestie purus, gravida ultrices erat

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Nullam a volutpat velit. Nam volutpat metus sodales faucibus

Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη βρίσκω κάτι που δεν µπορώ να βρω αλλού! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing

elit. Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar

id quis nunc. Nullam a volutpat velit. Nam volutpat

metus sodales faucibus fringilla. Nam blandit molestie

purus, gravida ultrices erat aliquam id. Vestibulum

sit amet nisi porta, lacinia erat at, molestie metus.

Nam fermentum a lacus ut finibus. Nam eget urna dolor.

Proin gravida dictum odio eu condimentum. Phasellus

commodo vestibulum lectus.

Proin egestas ullamcorper nibh, in iaculis urna varius

non. Etiam sit amet metus lorem. Nullam finibus

sollicitudin odio eget vulputate. Vestibulum eu erat

nulla. Suspendisse egestas faucibus mauris vel tempus.

Nulla et diam sem. Vivamus nunc nulla, commodo quis

velit vitae, dictum scelerisque neque. Sed non ipsum

aliquam, congue ligula sit amet, semper odio. Interdum

et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus.

Fusce sollicitudin lectus a condimentum imperdiet.

Morbi quis dignissim turpis.

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Nulla et diam sem. Vivamus nunc nulla, c

volutpat velit. Nam volutpat metus sodales

εξώφυλλο

nulla. Suspendisse egestas faucibus maur

faucibus fringilla. Nam blandit molestie 2168091010

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη βρίσκω κάτι που δεν µπορώοπισθόφυλλο να βρω αλλού!

sollicitudin odio eget vulputate. Vestib

non. Etiam sit amet metus lorem. Nullam

Proin egestas ullamcorper nibh, in iacul

commodo vestibulum lectus.

Proin gravida dictum odio eu condimentum

Nam fermentum a lacus ut finibus. Nam eg

sit amet nisi porta, lacinia erat at, mo

purus, gravida ultrices erat aliquam id.

metus sodales faucibus fringilla. Nam bl

id quis nunc. Nullam a volutpat velit. N

elit. Integer sit amet nisl ut magna ali

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur

purus, gravida ultrices id. ή µε erat email aliquam στο

Υποδοχή ΚΠΙΣΝ ∆ευτέρα—Κυριακή —Lorem ipsum dolor sit amet,10.00—11.30 consectetur adipiscing elit. 11.00—12.30 Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis 12.00—13.30 16.00—17.30 nunc. Nullam a volutpat velit. Nam volutpat metus sodales 16.30—18.00 faucibus fringilla. Nam blandit molestie purus, gravida 18.30—19.00 ultrices erat aliquam id. Vestibulum sit amet nisi porta, 18.30—20.00 lacinia erat at, molestie metus. Nam fermentum a lacus ut

Ενδεικτικά Φυλλάδια / 12 σέλιδο διπλωτό

Nullam a volutpat velit. Nam volutpat metus sodales faucibus

ΚΠΙΣΝ Λ.Ανδρέα Συγγρού 364 176 74 Καλλιθέα

fringilla. Nam blandit molestie purus, gravida ultrices erat aliquam id. Vestibulum sit amet nisi porta, lacinia erat at,

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

molestie metus. Nam fermentum a lacus ut finibus. Nam eget urna dolor. Proin gravida Κτίριο dictumΕΒΕ odio eu condimentum. Σηµείο συνάντησης Phasellus commodo vestibulum lectus.

Ξεναγήσεις

Προνόµια Μελών

∆ευτέρα-Κυριακή 06.00-00.00 Κέντρο Επισκεπτών ∆ευτέρα-Κυριακή

Υποδοχή ΚΠΙΣΝ ∆ευτέρα—Κυριακή —Lorem ipsum dolor sit amet,10.00—11.30 consectetur adipiscing elit. 11.00—12.30 Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis 12.00—13.30 16.00—17.30 nunc. Nullam a volutpat velit. Nam volutpat metus sodales 16.30—18.00 faucibus fringilla. Nam blandit molestie purus, gravida 18.30—19.00 ultrices erat aliquam id. Vestibulum sit amet nisi porta, 18.30—20.00

ανάπτυγµα Β όψη / αφίσα

09-22.00 216 8091001

—Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer sit amet nisl της ut Εξυπηρέτηση Μελών ΕΒΕid quis nunc. Nullam a magna aliquet pulvinar

volutpat velit. Nam volutpat metus sodales faucibus fringilla. Nam blandit molestie 2168091010

lacinia erat at, molestie metus. Nam fermentum a lacus ut

purus, gravida ultrices id. ή µε erat email aliquam στο members@nl.com

finibus. Nam eget urna dolor. Proin gravida dictum odio eu ∆ιάρκεια Ξενάγησης condimentum. Phasellus commodo vestibulum lectus.

90’

www.nlg.gr transition.nlg.gr facebook.com/NLGreece

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

ανάπτυγµα Α όψη / ένηµερωτικό facebook.com/NLGreece

Morbi quis dignissim turpis.

Fusce sollicitudin lectus a condimentum imperdiet.

et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus.

aliquam, congue ligula sit amet, semper odio. Interdum

velit vitae, dictum scelerisque neque. Sed non ipsum

Nulla et diam sem. Vivamus nunc nulla, commodo quis

nulla. Suspendisse egestas faucibus mauris vel tempus.

sollicitudin odio eget vulputate. Vestibulum eu erat

non. Etiam sit amet metus lorem. Nullam finibus

Proin egestas ullamcorper nibh, in iaculis urna varius

commodo vestibulum lectus.

Proin gravida dictum odio eu condimentum. Phasellus

Nam fermentum a lacus ut finibus. Nam eget urna dolor.

sit amet nisi porta, lacinia erat at, molestie metus.

purus, gravida ultrices erat aliquam id. Vestibulum

id quis nunc. Nullam a volutpat velit. Nam volutpat

elit. Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar

www.nlg.gr

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing

metus sodales faucibus fringilla. Nam blandit molestie

transition.nlg.gr

∆ιάρκεια Ξενάγησης Υποδοχή ΚΠΙΣΝ

Ξεναγήσεις

90’ ∆ευτέρα—Κυριακή 10.00—11.30 11.00—12.30 12.00—13.30 16.00—17.30 16.30—18.00 18.30—19.00 18.30—20.00

2168091010 ή µε email στο members@nl.com 09-22.00 216 8091001 Εξυπηρέτηση Μελών της ΕΒΕ ∆ευτέρα-Κυριακή 06.00-00.00 Κέντρο Επισκεπτών ∆ευτέρα-Κυριακή

Κτίριο ΕΒΕ Σηµείο συνάντησης

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

ΚΠΙΣΝ Λ.Ανδρέα Συγγρού 364 176 74 Καλλιθέα

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη βρίσκω κάτι που δεν µπορώ να βρω αλλού! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc. Nullam a volutpat velit. Nam volutpat metus sodales faucibus fringilla. Nam blandit molestie purus, gravida ultrices erat aliquam id. Vestibulum sit amet nisi porta, lacinia erat at, molestie metus. Nam fermentum a lacus ut finibus. Nam eget urna dolor. Proin gravida dictum odio eu condimentum. Phasellus commodo vestibulum lectus.

Προνόµια Μελών

—Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

—Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur

Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis

adipiscing elit. Integer sit amet nisl ut

nunc. Nullam a volutpat velit. Nam volutpat metus sodales

magna aliquet pulvinar id quis nunc. Nullam a

faucibus fringilla. Nam blandit molestie purus, gravida

volutpat velit. Nam volutpat metus sodales

ultrices erat aliquam id. Vestibulum sit amet nisi porta,

faucibus fringilla. Nam blandit molestie

lacinia erat at, molestie metus. Nam fermentum a lacus ut

purus, gravida ultrices erat aliquam id.

finibus. Nam eget urna dolor. Proin gravida dictum odio eu condimentum. Phasellus commodo vestibulum lectus.

www.nlg.gr


Κάρτα Μέλους

Π1.7

Member

Member

Member

Kostas Papadopoulos

Kostas Papadopoulos

Kostas Papadopoulos

EXP:10/18

198690

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

EXP:10/18

Member

Kostas Papadopoulos

Kostas Papadopoulos

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

198690

EXP:10/18

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

EXP:10/18

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Member

EXP:10/18

198690

198690

198690


Εταιρική Ταυτότητα

Π1.8

Επιστολόχαρτο Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

SNFCC

17674

L. Sygrou 364

Kallithéa, Greece

Προσωπικές κάρτες Γενικός ∆ιευθυντής

Φίλιππος Τσιµπόγλου SNFCC

L. Sygrou 364

17674

Kallithéa, Greece

210—3382500

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

694—2555345

210—3382517 210—3382500

Γενικές κάρτες

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Dear Someone,

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the

SNFCC

17674

210—3382517

L. Sygrou 364

Kallithéa, Greece

210—3382500 www.nlg.gr

1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Φάκελος Regards, Someone else

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

SNFCC L. Sygrou 364 17674 Kallithéa, Greece

210—3382500


Εταιρική Ταυτότητα

Π1.8


Π1.9 Σήµανση

Καρτέλες που τοποθετούνται ανάµεσα στα βιβλία.

Ιστορία

Ιστορία

Ελ. Λογοτεχνία

Ιστορία

Ελ. Λογοτεχνία

Ελ. Λογοτεχνία


Π1.9 Σήµανση

Σήµανση διαδρόµων

∆ανειστική Βιβλιοθήκη

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Ελληνική Λογοτεχνία


Σήµανση

Π1.9

Αυτοκόλλητα Ραφιών

∆ανειστική Βιβλιοθήκη

∆ανειστική Βιβλιοθήκη

Ελληνική Λογοτεχνία

Ελληνική Λογοτεχνία

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος


Εικαστική Παρέµβαση

Π1.10

Όψη

Πίσω όψη πληροφοριών

Ηλιακό ρολόι στην πόλη Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Χάρη στη φιλική και καθαρή του φύση, το σήµα της παρούσας δηµιουργικής πρότασης προσφέρεται εξαιρετικά για την πραγµατοποίηση αστικών παρεµβάσεων, ικανών να προσελκύσουν τους πολίτες και πάλι στους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, αλληλεπιδρώντας άµεσα µε αυτούς σε ένα πλαίσιο εµπλουτισµού γνώσεων και εµπειριών. Μια πρώτη αστική παρέµβαση έγκειται στο σχεδιασµό και την κατασκευή µιας εγκατάστασης εξωτερικού χώρου, η οποία θα συνιστά ένα µεγάλο ηλιακό ρολόι. Ο κύριος δείκτης του ηλιακού ρολογιού απαρτίζεται από στοιχεία του βασικού σήµατος, ενώ σε λεκτικό επίπεδο εφαρµόζεται η φράση “Ώρα για βιβλίο”. Κατά αυτόν τον τρόπο οι επισκέπτες ενθαρρύνονται και γίνονται µέτοχοι µιας στάσης ζωής που προβάλλει την ανάγνωση και την επαφή µε τα βιβλία ως προτεραιότητες, ανεξαρτήτως ώρας της ηµέρας. Καλλιεργώντας µια υγιή αντίληψη για την ανάγνωση και την αποκόµιση γνώσης κατά τη διάρκεια της ηµέρας, επαναπροσδιορίζεται η σηµασία της και ο “χρόνος” της στην καθηµερινότητα των πολιτών. Προς ενίσχυση της εµπλοκής του περαστικού που θα συναντήσει το ηλιακό ρολόι στην πόλη, προτείνεται η διάθεση ενηµερωτικού υλικού σχετικά µε τη µετεγκατάσταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, τις παροχές των νέων εγκαταστάσεων, τις νέες υπηρεσίες που θα προσφέρει ως ίδρυµα, καθώς και τους τρόπους µε τους οποίους µπορεί ο καθένας να έρθει σε επαφή µαζί της. Προτείνεται επίσης να διατίθενται ακόµη και πληροφορίες σχετικά µε τη νέα τοποθεσία, καθώς και ένας εύκολος και ελκυστικός τρόπος για να µπορέσει ο καθένας να έχει πρόσβαση σε αυτή, δεδοµένης της εγκατάστασής της σε µια περιοχή της Αθήνας έξω από το κέντρο της. Η παρέµβαση αυτή προτείνεται να λάβει χώρα σε πολλές και διαφορετικές κεντρικές περιοχές της Αθήνας, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να ενηµερωθούν για τη µεταβίβαση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, και φυσικά να ανακαλέσουν τη σηµαντικότητα του βιβλίου, ως συµβόλου, αλλά και της ανάγνωσης, ως ενέργειας, µε ένα δηµιουργικό και αισθητικά σύµφωνο µε το αστικό περιβάλλον τρόπο.

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Κάτοψη

Ώρα για βιβλίο

Ώρα για βιβλίο Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.


Εφαρµογές Επιλογής

Π1.11

Αρχική σελίδα εφαρµογής

Χάρτης πλοήγησης ΚΠΙΣΝ

Ειδοποιήσεις µελών


Εφαρµογές Επιλογής

Ηµερολόγιο δράσεων/εκδηλώσεων

Π1.11

Λειτουργία “ταξιδιώτη”

Σάρωση ISBN / barcode


Εφαρµογές Επιλογής

Π1.11

∆υναµική αναζήτηση σε όλη την βάση πληροφορίας

Βιβλιοθήκη audiobooks


Εφαρµογές Επιλογής

Π1.11

Πληροφορίες βιβλίων

∆ιαθεσιµότητα & δανεισµός

Ακρόαση διαθέσιµων audiobooks


høly

2


∆ηµιουργική προσέγγιση ταυτότητας ΕΒΕ

Concept 2 - Ελληνικό µοτίβο Με αφετηρία την αρχαιοελληνική του καταγωγή, η δηµιουργική αυτή πρόταση αποσκοπεί στην επανεξέταση ενός από τα ισχυρότερα διακοσµητικά µοτίβα της ιστορίας - του µαιάνδρου. Παραγόµενο λιτά, όµως ατέρµονα, το µοτίβο χαρακτηρίζεται από ρυθµό, συνοχή και αναλογία. Με την παρούσα δηµιουργική πρόταση επιδιώκεται η επαναπροσέγγιση τόσο της προσαρµοστικότητας, όσο και του εννοιολογικού υπόβαθρού του. Η µεταφορά αυτή ωστόσο δεν αποτελεί µια προσπάθεια µίµησης άλλων, παλαιών ή σύγχρονων, µοτίβων, καθώς ο µηχανισµός που γεννά τον πολ λαπλασιασµό και εξασφαλίζει την προσαρµοστικότητα του λογοτύπου, ακολουθεί µία ολότελα νέα και πρωτότυπη λογική. Το κυρίαρχο σήµα κρύβει στον οριζόντιο άξονά του µια τυπογραφική ανάγνωση των αρχικών γραµµάτων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος µε ελληνικούς χαρακτήρες, ενώ ο κατακόρυφος άξονας προσφέρεται προς ανάγνωση µιας σειράς ραφιών βιβλιοθήκης. Όσον αφορά στην οριζόντια επέκταση του σήµατος, τα αρχικά διακρίνονται στα δυο άκρα του, εµφανίζοντας το Ε και το Β, όπως συναντώνται στην επίσηµη και διεθνώς αναγνωρισµένη επωνυµία του ιδρύµατος. Σκοπός αυτής της οπτικής αναπαράστασης των αρχικών γραµµάτων είναι η διακριτική επισήµανση και συνεχής υπενθύµιση της επώνυµης ταυτότητας του ιδρύµατος, χωρίς όµως να επιβάλλει την παρουσία του εξαντλώντας το ενδιαφέρον του δέκτη. Ως προς την κατακόρυφη επέκτασή του, αυτή εξυπηρετεί στην αύξηση των αριθµών των ραφιών της βιβλιοθήκης που προκύπτουν από το σχεδιασµό του, δίνοντας έµφαση στην κύρια οργανωσιακή και λειτουργική δοµή της βιβλιοθήκης, η οποία χαρακτηρίζεται από σειρά, κατηγοριοποίηση και αρχειοθέτηση µε τον πιο συνεπή και λειτουργικό τρόπο. Παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη διακριτική φύση των παραπάνω αναγνώσεων, καθώς βασικό ζητούµενο δεν είναι µόνο η εδραίωση και η αναπαράσταση των βασικών αρχών και οραµάτων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, αλλά και η αποφυγή της υπερβολής και της κυριαρχίας στο πεδίο πρόσληψης της ταυτότητας. Σε σηµειολογικό επίπεδο, η δυνατότητα της ατέρµονης αναπαραγωγής και (επανα)προσαρµοστικότητας που προσφέρει ο σχεδιασµός του σήµατος, επενδύει στο συµβολισµό της διαρκούς και συνεχούς εξέλιξης της ιστορίας, καθώς και στο συνεχή εµπλουτισµό του πολιτισµού, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η χρήση ωστόσο του µαιάνδρου συνδέει άµεσα την εξέλιξη αυτή µε το ελ ληνικό στοιχείο, καίριο για τη θέση και τη συνεισφορά της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη συνέχεια και ανάπτυξη του ελληνικού πολιτισµού.

Επιστρέφοντας στην προσαρµοστικότητα της δηµιουργικής πρότασης και τις αµέτρητες δυνατότητες εφαρµογών, οι εγγενείς κανόνες που ορίζουν τον εν δυνάµει αέναο πολλαπλασιασµό και την επ’ άπειρον επέκταση του µοτίβου, το καθιστούν άριστο για κάθε εφαρµογή, είτε σε έντυπες είτε σε ψηφιακές αποδόσεις της οπτικής ταυτότητας. Αυτή ακριβώς, η ιδιαίτερα εύπλαστη φύση του, το καθιστά εύληπτο σε κάθε εφαρµογή του και εγγυάται τη διαχρονική και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες δυναµική του παρουσία. Η βαθιά σύνδεση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος µε τον εθνικό της χαρακτήρα αντικατοπτρίζεται ακόµη στο βαθύ µπλε, κυρίαρχο στη χρωµατική παλέτα που συνοδεύει το σήµα, εµπνέοντας ταυτόχρονα µια εσωτερική ηρεµία και διαφάνεια. Χαρακτηρίζοντας ενιαία και καθολικά, όχι µόνο την εσωτερική οργάνωση, αλλά και τη σχέση και αλληλεπίδραση του ιδρύµατος µε τους πολίτες και τους δηµόσιους ή ιδιωτικούς φορείς που πλαισιώνουν την πολυδιάστατη δραστηριότητά του, το βαθύ µπλε ως χρώµα καθίσταται καίριο στο επικοινωνιακό αφήγηµα. Παράλληλα, µέσω της αντίθεσής του µε χρυσές λεπτοµέρειες, ενισχύεται το κύρος και η αξιοπιστία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ενώ προσδίδεται στο σήµα ως σύνολο µια εκλεπτυσµένη και υψηλή αίσθηση. ∆ιασφαλίζοντας την καθαρότητα και τη διαφάνεια της δοµής και λειτουργίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος ακόµα και στο κοµµάτι της λεκτικής επικοινωνίας µε ένα µοντέρνο και φιλικό τρόπο, προτείνεται η επιλογή sans serif γραµµατοσειράς, ενώ η συµπληρωµατική χρήση serif γραµµατοσειράς προσφέρει κύρος και αξιοπιστία στο συνολικό οπτικό αποτέλεσµα της παρουσίας της ταυτότητας του ιδρύµατος. Βασικοί θεµατικοί άξονες αυτής της δηµιουργικής πρότασης είναι η ανάδειξη ενός διαχρονικού και διαρκώς εξελισσόµενου χαρακτήρα του ιδρύµατος, ικανού να προσαρµοστεί και να αντεπεξέλθει σε πάσης φύσεως επικοινωνιακές απαιτήσεις. Συνδυάζοντας την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισµού και τις προεκτάσεις του σε κάθε πιθανό επίπεδο της ανθρώπινης δραστηριότητας, αγκαλιάζοντας ταυτόχρονα το ελληνικό στοιχείο και τις εθνικές καταβολές του, ο σχεδιασµός του σήµατος εξασφαλίζει όχι µόνο τη διαχρονικότητα αλλά και την ακεραιότητα της οπτικής ταυτότητας και επικοινωνίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.


Λογότυπος / Ελληνικά

Π1.3


Λογότυπος / Αγγλικά

Π1.3


Λογότυπος

Π1.3


Λογότυπος / Μαύρο - άσπρο

Π1.3


Λογότυπος / Έγχρωµο

Π1.3


Λογότυπος / Χρωµατική παλέτα

Flat Gold Pantone 495 U Pantone 495 C CMYK 20 25 65 0 ΗΕΧ #CEAD78

Π1.3

Deep Blue Pantone Reflex Blue U Pantone Reflex Blue C CMYK 100 100 0 30 ΗΕΧ #201C6F

Light Grey Pantone Black U 10% Pantone Black C 10% CMYK 0 0 0 100 ΗΕΧ #E6E7E8

70%

70%

50%

10%

30%

Metalic Gold Pantone 871 U Pantone 871 C

10%


Λογότυπος / Συνύπαρξη

Π1.3


Λογότυπος / Συνύπαρξη

Π1.3


Λογότυπος / Έγχρωµη συνύπαρξη

Π1.3


Λογότυπος / Τυπογραφία

Π1.3

Graphik Graphik Regular

Graphik Bold

Graphik Black

ABCDEFCHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefchijklmnopqrstuvwxyz

ABCDEFCHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefchijklmnopqrstuvwxyz

ABCDEFCHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefchijklmnopqrstuvwxyz

ΑΒΓΔΕΖΗΘΙΚΛΜΝΞΟΠΡΣΤΥΦΧΨΩ αβγδεζηθικλμνξοπρστυφχψω

ΑΒΓΔΕΖΗΘΙΚΛΜΝΞΟΠΡΣΤΥΦΧΨΩ αβγδεζηθικλμνξοπρστυφχψω

ΑΒΓΔΕΖΗΘΙΚΛΜΝΞΟΠΡΣΤΥΦΧΨΩ αβγδεζηθικλμνξοπρστυφχψω

!"#$%&'()*+,-.:;<=>?@ 0123456789

!"#$%&'()*+,-.:;<=>?@ 0123456789

!"#$%&'()*+,-.:;<=>?@ 0123456789

PF Clarendon PF Clarendon Bold ABCDEFCHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefchijklmnopqrstuvwxyz ΑΒΓ∆ΕΖΗΘΙΚΛΜΝΞΟΠΡΣΤΥΦΧΨΩ αβγδεζηθικλµνξοπρστυφχψω !"#$%&'()*+,-.:;<=>?@ 0123456789


Προσχέδια Ιστοσελίδας

Π1.4


Προσχέδια Ιστοσελίδας

Π1.4


Προσχέδια Ιστοσελίδας

Π1.4


Προσχέδια Ιστοσελίδας

Π1.4


—Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Nam volutpat metus sodales faucibus fringilla.

amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc. Nullam a volutpat velit.

—Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer sit

amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc. Nullam a volutpat velit.

—Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer sit

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη βρίσκω κάτι που δεν µπορώ να βρω αλλού!

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

www.nlg.gr

210—3382500

Καλλιθέα

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364

17674

210—3382517

ΚΠΙΣΝ

Αφίσα Π1.5


Ενδεικτικά Φυλλάδια / Carte Postale

Π1.6

210—3382500

Προνόμια μελών Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ)

—Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc. Nullam a volutpat velit. —Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc. Nullam a volutpat velit. Nam volutpat metus sodales faucibus fringilla.

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364

210—3382517

17674

210—3382500

Καλλιθέα

Καλλιθέα

ΚΠΙΣΝ

17674

www.nlg.gr

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364

—Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

ΚΠΙΣΝ

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη βρίσκω κάτι που δεν µπορώ να βρω αλλού!

Η Εθνική Βιβλιοθήκη εξελίσσεται και εκσυγχρονίζεται ώστε να προσφέρει διευρυµένες και βελτιωµένες υπηρεσίες στην κοινωνία.

www.nlg.gr

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Β όψη

210—3382517

Α όψη


Ενδεικτικά Φυλλάδια / 16 σέλιδο διπλωτό

Π1.6

Ανοιχτό κοπτικό εξωφύλλου

Εξώφυλλο Εθνική ΕθνικήΒιβλιοθήκη Βιβλιοθήκητης τηςΕλλάδος Ελλάδος

Εσωτερικά σαλόνια

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

ΚΠΙΣΝ Λ.Ανδρέα Συγγρού 364 176 74 Καλλιθέα Πάρκο Σταύρος Νιάρχος Δευτέρα-Κυριακή 06.00-00.00

4

χος

Κέντρο Επισκεπτών Δευτέρα-Κυριακή 09-22.00 216 8091001 Εξυπηρέτηση Μελών της ΕΒΕ 2168091010 ή με email στο members@nl.com

της ΕΒΕ

rs@nl.com

Ανοιχτό κοπτικό οπισθόφυλλου

Οπισθόφυλλο

Προσβασιµότητα

Η Εθνική Βιβλιοθήκη εξελίσσεται και εκσυγχρονίζεται ώστε να προσφέρει διευρυµένες και βελτιωµένες υπηρεσίες στην κοινωνία.

Ξεναγήσεις

Κτίριο ΕΒΕ

Δευτέρα—Κυριακή

Σημείο συνάντησης

10.00—11.30

16.30—18.00

—Υποδοχή ΚΠΙΣΝ

11.00—12.30

18.30—19.00

12.00—13.30

18.30—20.00

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc. Nullam a

16.00—17.30

Διάρκεια Ξενάγησης 90’

volutpat velit. Nam volutpat metus sodales faucibus fringilla. Nam blandit molestie purus, gravida ultrices erat aliquam id. Vestibulum sit amet nisi porta, lacinia erat at, molestie metus. Nam

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

dictum odio eu condimentum. Phasellus commodo vestibulum lectus.

—Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc. Nullam a volutpat velit. sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc. Nullam a volutpat velit. Nam Στην Εθνική Βιβλιοθήκη volutpat metus sodales faucibus fringilla. Nam blandit molestie purus, βρίσκω κάτι που δεν µπορώ —Proin egestas ullamcorper nibh, in iaculis urna varius non. Etiam sit amet να βρω αλλού! nulla. Suspendisse egestas faucibus mauris vel tempus. —Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer

—Vivamus varius sapien nunc, vitae ornare est tempor nec. Vestibulum placerat, nibh at porta fringilla, eros ex fermentum neque, eu fringilla arcu est congue Lorem ipsum dolor sit amet, quam. consectetur adipiscing Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar Quisque tristiqueelit. fringilla aliquam. Donec ornare dui vitae nibh posuere, id quis nunc. Nullam a volutpat velit. Nam volutpat metus sodales faucibus fringilla. Nam blandit et sollicitudin ipsum maximus. Ut id lacinia dolor, a scelerisque mi. molestie purus, gravida ultrices erat aliquam id. Vestibulum sit amet nisi porta, lacinia erat at, molestie metus. Phasellus commodo vestibulum lectus.

Πληροφορίες για την επίσκεψη

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer sit amet nisl ut magna aliquet Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing Integer pulvinar idelit. quis nunc. sit Nullam a volutpat velit. amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quisNam nunc. Nullammetus a volutpat volutpat sodales faucibus fringilla. Nam blandit molestie velit. Nam volutpat metus sodales faucibus fringilla. Nam blanditpurus, gravida ultrices erat aliquam id. Vestibulum sit amet nisi porta, molestie purus, gravida ultrices erat aliquam id. Vestibulum sit lacinia erat at, molestie metus. Nam fermentum amet nisi porta, lacinia erat at, molestie metus. Nam fermentum a gravida dictum odio eu condimentum. Phasellus commodo vestibulum lectus. eu condimentum. Phasellus commodo vestibulum lectus.

—Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc. Nullam a volutpat velit. —Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc. Nullam a volutpat velit. Nam volutpat metus sodales faucibus fringilla. Nam blandit molestie purus, —Proin egestas ullamcorper nibh, in iaculis urna varius non. Etiam sit amet nulla. Suspendisse egestas faucibus mauris vel tempus.

Προνόµια Μελών Προνόμια Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ)

www.nlg.gr transition.nlg.gr facebook.com/NLGreece

ΚΠΙΣΝ ΚΠΙΣΝ Λ.Ανδρέα Συγγρού 364 Λ.Ανδρέα Συγγρού 364 176 7474 Καλλιθέα 176 Καλλιθέα

ΚΠΙΣΝ Λ.Ανδρέα Συγγρού 364 176 74 Καλλιθέα

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος Πάρκο Σταύρος Νιάρχος Δευτέρα-Κυριακή Δευτέρα-Κυριακή 06.00-00.00 06.00-00.00

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος Δευτέρα-Κυριακή 06.00-00.00

Κέντρο Επισκεπτών Κέντρο Επισκεπτών Δευτέρα-Κυριακή Δευτέρα-Κυριακή 09-22.00 09-22.00 216 8091001 216 8091001

Κέντρο Επισκεπτών Δευτέρα-Κυριακή 09-22.00 216 8091001

Εξυπηρέτηση Μελών της ΕΒΕ Εξυπηρέτηση Μελών της ΕΒΕ 2168091010 2168091010 ή με email στο members@nl.com ή με email στο members@nl.com

www.nlg.gr transition.nlg.gr facebook.com/NLGreece

Εξυπηρέτηση Μελών της ΕΒΕ 2168091010 ή με email στο members@nl.com

—Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc. Nullam a volutpat velit. Nam volutpat metus sodales faucibus fringilla. Nam blandit molestie purus, gravida ultrices erat aliquam id. Vestibulum sit amet nisi porta, lacinia erat at, molestie metus. Nam dictum odio eu condimentum. Phasellus commodo vestibulum lectus. —Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc. Nullam a volutpat velit. Nam volutpat metus sodales faucibus fringilla. Nam blandit molestie purus, gravida ultrices erat aliquam id. —Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer sit amet nisl ut magna aliquet pulvinar id quis nunc. Nullam a volutpat velit. Nam volutpat metus sodales faucibus fringilla. Nam blandit molestie purus, gravida ultrices erat aliquam id. Vestibulum sit amet nisi porta, lacinia erat at, molestie metus. Nam

—Vivamus varius sapien nunc, vitae ornare est tempor nec. Vestibulum placerat, nibh at porta fringilla, eros ex fermentum neque, eu fringilla arcu est congue quam. Quisque tristique fringilla aliquam. Donec ornare dui vitae nibh posuere, et sollicitudin ipsum maximus. Ut id lacinia dolor, a scelerisque mi.

Proin egestas ullamcorper nibh, in iaculis urna varius non. Etiam sit amet metus lorem. Nullam lum eu erat nulla. Suspendisse egestas faucibus mauris vel tempus. Nulla et diam sem. Vivamus nunc nulla, commodo quis velit vitae, dictum scelerisque neque. Sed non ipsum aliquam, congue ligula sit amet, semper odio. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Fusce sollicitudin lectus a condimentum imperdiet. Morbi quis dignissim turpis. Vivamus varius sapien nunc, vitae ornare est tempor nec. Vestibulum placerat, nibh at porta fringilla, eros ex fermentum neque, eu fringilla arcu est congue quam. Quisque tristique fringilla aliquam. Donec ornare dui vitae nibh posuere, et sollicitudin ipsum maximus. Ut id lacinia dolor, a scelerisque mi. Integer commodo, nibh a volutpat congue, enim risus porta lus luctus varius nulla ac placerat. Suspendisse feugiat, tellus vel venenatis convallis, dolor


Κάρτα Μέλους

Π1.7

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Kostas Papadopoulos

Kostas Papadopoulos

EXP:10/18

198690

EXP:10/18

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Kostas Papadopoulos

Kostas Papadopoulos

EXP:10/18

198690

EXP:10/18

198690

198690


Εταιρική Ταυτότητα

Π1.8

Α όψεις Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Επιστολόχαρτο ΚΠΙΣΝ Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364

210—3382517 17674

Καλλιθέα

210—3382500

Β όψεις / προσωπικές

Β όψεις / γενικές

Γενικός Διευθυντής

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Λ. Ανδρέα Συγγρού 364

Φίλιππος Τσιμπόγλου

17674 Καλλιθέα

www.nlg.gr

210—3382517

210—3382500

17674 Καλλιθέα

www.nlg.gr

210—3382517

210—3382500

ΚΠΙΣΝ Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364

210—3382500

17674 Καλλιθέα

694—2555345

Dear Someone,

www.nlg.gr

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Regards, Someone else

Γενικός Διευθυντής

Λ. Ανδρέα Συγγρού 364

Φίλιππος Τσιμπόγλου ΚΠΙΣΝ Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364

210—3382500

17674 Καλλιθέα

694—2555345

www.nlg.gr

Φάκελος Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

ΚΠΙΣΝ Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364

17674

Καλλιθέα

210—3382500


Εταιρική Ταυτότητα

www.nlg.gr

Π1.8


Σήµανση

Π1.9

Καρτέλες µεταλλικές ή από plexiglass, στις οποίες τοποθετούνται χάρτινες συρόµενες ετικέτες.

Ιστορία

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Ιστορία

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Ιστορία

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Ελ. Λογοτεχνία

Comics


Εικαστική Παρέµβαση

Κλειστές εγκαταστάσεις στην πόλη Η λειτουργικότητα και η πληθώρα εφαρµογών της εν λόγω δηµιουργικής πρότασης µπορεί να επιβεβαιωθεί και µέσα από την πραγµατοποίηση µιας σειράς εικαστικών αστικών παρεµβάσεων, η οποία θα καλεί τους πολίτες της Αθήνας να µετέχουν στο όραµα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος για µια κοινότητα πολιτών κοντά στο βιβλίο, κοντά στον ελληνικό πολιτισµό και την παρουσία του σε κάθε έκφανση της καθηµερινότητας. Ως µια πρώτη δηµιουργική παρέµβαση προτείνεται η δηµιουργία και η παρουσίαση µια κλειστής καλλιτεχνικής εγκατάστασης στο κέντρο της πόλης, η οποία θα προσκαλεί τον περαστικό κόσµο να εισέλθει σε αυτή. Με την είσοδό τους στην εγκατάσταση, οι επισκέπτες εισέρχονται στην ουσία σε µια έκθεση βιβλίου, απαρτιζόµενη από υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις, βιβλία και infographics, τα οποία τους προσκαλούν να γνωρίσουν την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, την ιστορία της και τον πλούτο του πολιτιστικού και ιστορικού θησαυρού που προσφέρει στους πολίτες του κόσµου µέσω του έργου και της πολυδιάστατης δραστηριότητάς της. Ο διαθέσιµος χώρος θα επιτρέπει στον επισκέπτη να πραγµατοποιήσει µια σύντοµη, αλ λά εποικοδοµητική περιήγηση στην εγκατάσταση. Σε περίπτωση που ο ίδιος ενδιαφέρεται να λάβει περισσότερες πληροφορίες για ένα συγκεκριµένο κοµµάτι της έκθεσης, θα έχει τη δυνατότητα µέσω ηλεκτρονικής συσκευής (βλ. tablet) που θα βρίσκεται στο εσωτερικό της εγκατάστασης, να αναζητήσει και να ανατρέξει σε διαθέσιµα βιβλία που προσφέρονται για το θέµα και φιλοξενούνται στα ράφια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ή ακόµη και στο ∆ίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών). Μέσω µιας τέτοιας καλλιτεχνικής εγκατάστασης, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος επιστρέφει κοντά στους πολίτες της Αθήνας και τους προσελκύει µε έναν αναπάντεχο τρόπο και πάλι στις εγκαταστάσεις της. ∆ίνοντας µια µικρή προεπισκόπηση της γνώσης και της εµπειρίας που µπορεί κανείς να αποκοµίσει από µια επίσκεψη σε αυτήν, η βιβλιοθήκη καλεί και πάλι τους πολίτες στα ιστορικά της ράφια και τα νέα της αναγνωστήρια µε ένα φιλικό και δηµιουργικό τρόπο που βασίζεται στη γνωριµία και την αλληλεπίδραση.

Π1.10


Εφαρµογές Επιλογής

Π1.11

Αρχική σελίδα εφαρµογής

Χάρτης πλοήγησης ΚΠΙΣΝ

Ειδοποιήσεις µελών


Εφαρµογές Επιλογής

Ηµερολόγιο δράσεων/εκδηλώσεων

Π1.11

Λειτουργία “ταξιδιώτη”

Σάρωση ISBN / barcode


Εφαρµογές Επιλογής

Π1.11

∆υναµική αναζήτηση σε όλη την βάση πληροφορίας

Βιβλιοθήκη audiobooks


Εφαρµογές Επιλογής

Π1.11

Πληροφορίες βιβλίων

∆ιαθεσιµότητα & δανεισµός

Ακρόαση διαθέσιµων audiobooks

Creative proposal - holy  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you