Page 1

de waterweg

november 2012 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

Wethouders

aan het woord over het milieubeleid

Puzzel en win een nagelbehandeling

Groenop weg


Colofon 20

Uitgever Nederland Bruist C.V. manager Anne Marie de Priëlle Vormgeving & TRAFFIC Nederland Bruist

het Grote PuBlieK Kent Je vooral van tv. Hoe

Eindredactie Nederland Bruist

vind je het om nu in het theater te mogen staan?

“Het is niet mijn eerste keer in het theater, maar het is wel de eerste musical waar ik in speel. Dat maakt het extra spannend. Ik ben natuurlijk geen zanger van beroep, maar ik kan wel aardig meezingen met de cast. Ik ga er mijn ziel en zaligheid in leggen en me laten verrassen. Ik vind het mooi dat ik dit mag doen en ik kijk vooral uit naar de samenwerking met Willeke Alberti. Ik hoop veel van haar te leren.”

Het stuk speelt zich af in het Jordaan van de jaren dertig. heB Je

Themateksten Lon te Poel Fotografie Melissa Koene Photography, Gé van der Landen

16

Contact de waterweg Bruist

iets Met aMsterdaM?

40

“Ik woon zelf in Rotterdam, dus dat maakt het wel tot een uitdaging. Maar ik vind de Jordaan de gezelligste wijk van Amsterdam. De geveltjes, de sfeer, je proeft er de nostalgie. Verder kom ik natuurlijk wekelijks in Amsterdam omdat het toch de bakermat is van de media in Nederland. Acteer workshops en masterclasses die ik volg vinden vaak daar plaats. Ik vermaak me er altijd prima, maar ik vind het ook heerlijk om die drukte weer achter me te laten en in mijn huis in Rotterdam te zijn, waar ik gewoon kan parkeren voor de deur.”

Anne Marie de Priëlle Oosterhoutseweg 91 C, 4816 KC Breda T 088-7340042, M 06-24178835 dewaterweg@nederlandbruist.nl Contact Hoofdkantoor Nederland Bruist C.V.

14

36

Oplage 7.500 Exemplaren

T 076-7115340 nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be

8

Inhoud

27

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2011 Nederland Bruist C.V. Merknaam De Waterweg Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: ‘t Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, de Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.


Bruisende lezer, Ongeveer twee keer per jaar komen de franchisenemers van alle Bruist-edities bij elkaar om te verzinnen welke thema’s we de komende maanden gaan gebruiken. Dat levert altijd interessante discussies op. Zoveel mensen, zoveel meningen. Iedereen was echter meteen enthousiast over het thema van deze maand: ‘groen op weg’. Groen is hot. Niet alleen in de fashion wordt de kleur veel gebruikt dit seizoen, maar het onderwerp groen staat ook hoog op de agenda bij bedrijven, instellingen en overheidsinstanties. Zelf kies ik vaak voor biologische groente en fruit en neem ik regelmatig de fiets in plaats van de auto. Best duurzaam bezig, dacht ik zelf. Op de site van het Wereld Natuurfonds heb ik de voetafdruktest gedaan, waarbij met behulp van een aantal vragen wordt bepaald hoeveel hectare je nodig hebt om te leven. De uitkomst van de test

was shocking: 7,27 hectare. Dat zijn 4.1 aardbollen! Ik ben direct overgestapt op groene stroom en de verlichting in huis is inmiddels vervangen door energiezuinige led lampen. Na deze aanpassingen was het testresultaat aanzienlijk verbeterd. Maar het kan beter. Deze maand in De Waterweg Bruist interessante artikelen en tips voor een duurzame lifestyle, en laten we zien dat duurzaam & hip hand in hand gaan. De Waterweg Bruist is actief op Facebook (De Waterweg Bruist). ‘Like’ de Facebook pagina en maak kans op een leuke attentie!

Met vriendelijke groet, Anne Marie de Priëlle


colbert maison scotch 189,95

shirt maison scotch 45,95

boots supertrash 169,95 DRESS VILA 39,95

boots ash 299,95

clutch object 69,95 pants g-star 129,95


bij aankoop van een maison scotch jeans of color pants een cadeaubon t.w.v.

10 euro gratis

KONINGSHOEK - MAASSLUIS - TEL. 010 5921522


grOen

Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan tegen biologisch, puur, milieu verantwoord en helemaal het recept van moeder natuur. Zo ook autorijden. technische hoogstandjes weet de auto-industrie vervoersmiddel steeds zuiniger en schoner te bekeek de opties. Vergroenen Duurzaam rijden heeft de toekomst, daarvan zijn ook autofabrikanten overtuigd. Overal ter wereld werkt men hard aan de ontwikkeling en introductie van plug-in hybride en elektrische voertuigen. Hybride en elektrische wat? Dit zijn auto’s die gebruikmaken van een batterijpakket. Afhankelijk van de rijstijl en het wegdek kan met zo’n accu een afstand tot 80 kilometer worden afgelegd en wordt het tankstation vervangen door het stopcontact.

Groen rijden = verlaging broeikasgassen + positieve gezondheidseffecten 8


OP weg woordig groen, volgens Met allerlei ons trouwe maken. Bruist Frisse lucht

Groen karren doe je zo: • Schakel in een laag toerental • rijd zoveel mogelijk met gelijkmatige snelheid • Kijk zo ver mogelijk vooruit en anticipeer op het overige verkeer • Schakel de motor uit als je stilstaat voor een spoorwegovergang of open brug • Controleer maandelijks de bandenspanning • Ga bewust om met energievreters, zoals airconditioning en dakkoffers

Deze elektrische nieuwelingen in de wereld der auto’s zijn in het leven geroepen om de afhankelijkheid van de fossiele brandstoffen – denk aan aardolie – te verminderen, wat resulteert in een flinke verlaging van de uitstoot van broeikasgassen. een kleine optelsom leert ons dat hierdoor de lokale luchtkwaliteit verbetert, waardoor mens en dier langer van de aarde kunnen genieten. reden te meer om deze optie toe te juichen.

overhoudt door groen te rijden. De kosten per kilometer voor het opladen van een elektrische auto zijn op dit moment namelijk twee tot drie keer lager dan bij benzineverbruik. Daarnaast zijn de batterijen zowel thuis, bij bedrijven als in publieke ruimtes op te laden en wordt het gebruik van groene energie hierdoor aangemoedigd.

Kosten besparen

Alternatief

Het verschil tussen een gewone auto en een groen bakkie zit ‘m behalve in de versnellingsbak, die bij een elektrische auto ontbreekt, in het geld dat je maandelijks

een groot nadeel aan deze groene vierwielers is echter wel de aanschafprijs. Gelukkig zijn er ook andere manieren 9

om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Flinke brandstofbesparing, minder reparaties en een veilige rijstijl zijn de kernpunten van Het Nieuwe rijden. De brandstofbesparing die deze rijstijl oplevert loopt al snel op tot zo’n tien procent. Dat is niet alleen financieel aantrekkelijk, maar ook nog eens goed voor het milieu! Het Nieuwe rijden is bovendien een veilige rijstijl doordat men beter anticipeert op het overige verkeer.


De zuinigste 14% diesel in zijn klasse! FORD FOCUS 1.6 TDCi ECOnetic Technology

Keihard besparen en genieten: • verbruik: 3,4 l/100 km • CO2-uitstoot: 88 g/km • vermogen: 105 pk/77 kW • trekkracht: 240 Nm

Met de nieuwe Ford Focus 1.6 TDCi ECOnetic Technology start u nóg veel meer dan de auto. Want door nieuwe technologieën is deze uitvoering de allerzuinigste in zijn klasse! Daarom profiteert u van forse belastingvoordelen. Zo betaalt u geen BPM

RIJ DE FORD FOCUS 1.6 TDCi ECOnetic Technology AL VANAF

en geen wegenbelasting. En als leaserijder heeft u maar 14% bijtelling. Voordelen die óók na 1 juli gelden! Deze ultrazuinige Focus staat in juli in de showroom als 5-deurs hatchback en als Wagon, maar is nú al te bestellen. Dus snel naar de Ford dealer!

LEASE DE FOCUS 1.6 TDCi ECONETIC TECHNOLOGY MET FORD BUSINESSPARTNER AL VANAF

Met ECOnetic Technology:

14% bijtelling

Geen wegenbelasting

Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties. Ford Business Partner leaseprijzen gebaseerd op 20.000 km/48 mnd. en op full operational lease, excl. BTW, brandstof en vervangend vervoer. *Netto bijtelling o.b.v. belastingschijf van 42%.

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 15,6-23,8; liter/100 km: 4,2-6,4; CO2 g/km: 109-137.

25.105,359,-

P.MND. BIJTELLING VANAF 123,- P.MND.*


EK BRUISEND BEZO

hter t in Schiedam , acgaat een aa tr gs oo H de n Aa tst gevelpandje, e en Thee ffi een allercharm an van Expreszo Ko wondere wereld dy en dochter Miranda , schuil. Moeder Ju n keuze te m aken uit de ee helpen je graag soorten thee, 25 soorten de en 130 verschillen cadeauartikelen koffie, originele ies uit Engeland. rv geïmporteerd se t heerlijk nnen komt ru ikt he dige thee. bi l ke in w de je ui ls A koffiebonen en kr naar versgemalen erkamer ku n je genieten ht In de gezellige ac da zelfgebakken (har tige) an ir M or do bont van de es, geserveerd op die on sc en s ke ca s, a, te taar tje Wij kiezen de high gekleurd serv ies. fst 4 gangen! Een klei ne greep lie bestaat uit maar ndw iches met kom kom mer Sa ’s. vo es en uit onze fa rtige groentequich en kerr iemayo, ha met kip en rode pesto. Daarna bladerdeegbakjes vu lde etagère gevu ld met o.a. volgt een royaal gecupcakes, stroopwafelcake, e schattig versierd aart, chocola en fr uit. De st aa ul on curd en gevu lde spec hu isgemaakte lems bij af te et m es er war me scon ng m zijn om je vi verse clotted crea t theekransje compleet. K rijg he likken en maken ? Geen probleem, dan staat op s le al et ni ht voor je klaar! je ec oon een doggybagbereid, wel w ge k re rt ve j bi er ten vers worden Omdat al le produc voren reserveren. te even een tea van en Th ee Expreszo Koffie Schiedam Hoogstraat 166, 3 Tel.: 010-273013 hee@telfort.nl E expreszokoffiet koffieenthee.nl W www.expreszo 11


Sportmassage Ontspanningsmassage Stoelmassage Hotstone massage Lypossage Manuele lymfedrainage Medical Taping JosĂŠ de Wit - Vuurbaak 35 3144 DP Maassluis - 06-15042944


DITJESEn/datjes

Biologische melk bevat meer gezonde vetzuren dan gewone melk.

Mensen woonachtig in het groen

zijn gezonder en minder gestrest.

Een koe plast en poept 100 kg urine en mest per dag.

Fairtrade (=eerlijke handel)

bevordert duurzame ontwikkeling in de internationale handel.

moeders die biologisch eten hebben gezondere moedermelk. Een koe heeft voldoende aan 20 minuten slaap per 24 uur. Uitzicht op groen verlaagt het aantal

opnamedagen in ziekenhuizen.

Snelgroeiend gras is het voedzaamste gras dat er bestaat.

3% van de zuivelconsumptie in nederland is van biologische kwaliteit. Een biologische koe geeft gemiddeld 20 liter melk per dag, een niet-biologische koe 28 liter.


Gast.

Dance & Party-Place


Menig Vlaardinger en Schiedammer heeft bij Irma en Alex Gast van Dance & Party-Place Gast de eerste danspasjes geoefend. Uiteraard kun je hier nog steeds danslessen en diverse dansworkshops volgen, maar Dance & Party-Place Gast is vooral een gezellig en gastvrij partycentrum. Je bruiloft vieren in een ongedwongen sfeer of op zoek naar een centraal gelegen locatie voor een bedrijfsfeest, kinderfeestje of zomaar een feest? Dance & Party-Place Gast is zo’n bijzondere plek. Persoonlijk en perfect georganiseerd. Dát is de gastvrijheid die je bij Dance & PartyPlace Gast kunt verwachten. Met al meer dan twintig jaar ervaring in het ontvangen van de meest uiteenlopende gasten. Dance & Party-Place Gast heeft diverse mogelijkheden voor evenementen van dertig tot tweehonderd personen. Of je nu de voorkeur geeft aan een viering met een selecte groep genodigden of je pakt liever groots uit, onze keuken biedt een royale keuze aan verse en smaakvolle lunchgerechten, diners, hapjes en drankjes. Wil je een knalfeest met entertainment? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Waan je in het Caribische gebied en laat je meeslepen door aanstekelijke salsamuziek of reis terug in de tijd en beleef opnieuw de jaren ‘70, compleet met disco classics en bijbehorende discoballen. Het kan allemaal. Maak een keuze uit ons unieke aanbod van thema’s, Dj’s en diverse vakkundige artiesten. Samen met jou spreken we het feest door, geven het vorm 15

volgens jouw wensen - aangevuld met onze expertise - en bepalen dan de prijs. Een reële prijs. Of het nu gaat om een trouwfeest, huwelijksfeest, verjaardagsfeest, surpriseparty, bedrijfsfeest, themafeest, reünie of een kinderfeestje. Wij zorgen ervoor dat de gasten met een voldaan gevoel naar huis gaan. Dance & Party-Place Gast, de bekendste, leukste en gezelligste dansschool en partycentrum in Vlaardingen. Van iedereen en voor iedereen!

Joubertstraat 27 3131WP Vlaardingen tel. 010-4357051 www.gast.nl


We nature! HANDGEMAAKtE MEUBELS, BioloGische StOFJES EN tWEEDEHANDS ACCESSOIRES. IN DE WERELD DIE Groen HEEt, VIND JE HEt ALLEMAAL. LAAt JE INSPIREREN EN GEEF JE HUIS EEN MilieuvriendeliJKe MEtAMORFOSE.

16


Light koffie

Fleur je keuken op met deze stoere duurzame en milieuvriendelijke lamp. Het oude horecakoffieblik is door Alessandro Di Lella van Italian Coffee Handbags omgetoverd tot deze bijzondere lamp. De blikvanger is gemaakt in een sociale werkplaats hier in Nederland en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. (€ 59,95 GloBalGoodies.nl)

Second hand zitje

van oude fietsbanden en biedt genoeg ruimte voor een stapeltje dossiers, mapjes en tijdschriften. Met 37 x 29 x 7 cm is de tas geschikt voor een 15 inch laptop. Het ritsvak is handig voor een muis, snoeren en... een appeltje. (€ 185,- sKoonecodesiGn.nl)

Snurk zacht

Met de slogan: ‘Slaap onder een kartonnen doos en help een zwerfjongere eronder vandaan’, zamelt Snurk met het dekbedovertrek Le-Clochard geld in voor de Stichting Zwerfjongeren in Nederland. Het beddengoed is gemaakt van 100% zachte perkalinekatoen en leuk te combineren met het bijbehorende hoeslaken Le-trottoir. (Dekbedovertrek € 59,95, hoeslaken € 39,95 snurkbeddengoed.nl)

Dit vrolijke krukje is gemaakt van gebruikte blikken olijfolie. De verpakkingen worden in ons eigen kikkerland ingezameld en door de sociale werkplaats voorzien van een zitting van restmateriaal. Door de verschillende motiefjes is ieder krukje anders. Let wel, de blikken zijn gerecycled en inclusief deukjes en krasjes in een nieuw jasje gehuld. Maat: 25 x 25 x 40 cm. (€ 45,- GaaFherGeBruiK.nl)

Fietsplezier Ontwerpster Doreen Westphal maakte deze Jablko tas – tsjechisch voor appel – voor haar Apple-laptop. De tas is gemaakt 17


Land van Belofte 11a 3111 NW Schiedam tel. 010 - 473 70 33 www.restaurantbeloofd.nl Vanaf heden nieuwe menukaart

High tea

Genieten van veel lekkere hapjes

Nieuwste collectie brillen passen? Bezoek onze digitale paskamer, 24 uur per dag geopend! Nieuwste collectie monturen in diverse prijsklassen, kleuren, vormen en merken!

Gewoon thuis met de muis!

Winkelcentrum De Loper De loper 68-70 - Vlaardingen T (010) 474 39 03 www.thartoptiek.nl online brillen passen gratis parkeren


Voor kwaliteit in beeld en geluid Muziek zoals muziek moet klinken. Dat is wat Peter Speijer zijn klanten wil bezorgen. Mastersound is al veertig jaar een begrip in Maassluis. Maar ook van elders komen mensen naar Mastersound voor een nieuwe geluidsinstallatie of een nieuw televisietoestel. Inclusief advies en service op maat.

geluidsinstallatie naar Mastersound te gaan. Peter past ervoor om de klant zomaar iets te verkopen. “Een paar jaar geleden kocht iedereen ineens zo’n ‘alles-in-één’ Home Cinema set. Nu komen mensen daarvan terug. Ze willen een optimale geluidskwaliteit. Veel mensen weten echter niet wat de mogelijkheden zijn en dus laat ik ze die graag horen.” Natuurlijk valt er ook wat te bekijken, want voor televisietoestellen geldt hetzelfde: “Kwaliteit is belangrijk. Niet alleen technisch, maar ook wat betreft de afwerking. Onze merken, waaronder LOEWE en LG, passen goed bij dit beleid. Mastersound is met recht een servicewinkel, want ook de installatie van de apparatuur neemt Peter indien gewenst persoonlijk voor zijn rekening. Muziekliefhebbers kunnen bij Mastersound ook de beste cd’s vinden. De winkel heeft een uitgebreide collectie popmuziek, jazz, wereldmuziek en klassiek.

”Mijn uitgangspunt is dat ik weet hoe het kan klinken,” vertelt Peter Speijer. “Wanneer een klant binnenkomt, vraag ik eerst naar zijn of haar wensen en naar wat voor muziek ze vooral luisteren. Daarna laat ik horen hoe het geluid kan klinken, zodat de klant weet wat de mogelijkheden zijn. Ik heb het idee dat mensen vooral weer op zoek zijn naar een optimale geluidskwaliteit. Ook de generatie die is opgegroeid met MP3’s.” Wie de beste kwaliteit zoekt, doet er goed aan voor de aanschaf van een nieuwe

Mastersound, Noordvliet 29, Maassluis. Telefoon 010-5917822. www.mastersoundonline.nl. 19


Het verhaal over het ontstaan van een mooie en passende tuin is eigenlijk heel eenvoudig. Eerst de wensen op een rijtje, dan een goed plan en vervolgens weloverwogen te werk gaan. Speijer Breek Tuinontwerp & Aanleg helpt u graag daarbij. Speijer Breek Tuinontwerp & Aanleg is gespecialiseerd in tuinontwerp en beplanting, tuinaanleg, tuinonderhoud en boomverzorging voor particulieren en bedrijven. Een eerste kennismaking met de klant is voor ons een vast en waardevol uitgangspunt. Zaken als gebruik, stijl en materialen komen dan aan de orde. Het proeven van de sfeer van de plek, maar ook bijvoorbeeld uw levensstijl, zijn voor ons een onmisbare sturing en inspiratie tot een goed plan. Wij streven zowel in de voorbereidingsfase als in de realisatie en nazorg naar de hoogste kwaliteit. Goed luisteren is hierbij ons uitgangspunt. Wat uw wensen ook zijn, wij vertalen deze, aangevuld met een deskundig advies, naar een uniek en persoonlijk tuinontwerp: een ontwerp voor een tuin waar u jaar in jaar uit, gedurende alle seizoenen, van kunt genieten.

Speijer Breek Tuinontwerp & Aanleg Buitenhavenweg 62c 3113 BD Schiedam T 06 52695216 / 06 54785323

20


Bruisende zaken:

Bedrijf: Lidia’s Fashion Hoogstraat 83, Schiedam, 010-4736749 Eigenaar: Lidia Klein Waarom ben je deze onderneming begonnen? Als jonge vrouw, toen ik nog in Brazilië woonde, heb ik een cursus voor model/mannequin gevolgd. Daar werd de interesse voor fashion gewekt. Eerst ben ik begonnen met het verkopen van een sieradenlijn vanuit huis. Toen ik zes jaar geleden de mogelijkheid kreeg een eigen kledingzaak te beginnen ging voor mij een droom in vervulling.

Hoe zie je de toekomst van het bedrijf?

Wat inspireert je?

Afgelopen zomer is het bedrijf gerestyled en ga ik verder onder de naam Lidia’s Fashion om zo een bredere groep vrouwen aan te spreken. Je vindt hier een bijzondere collectie mooie en betaalbare kledingmerken en een ruime keuze bijpassende accessoires voor de moderne vrouw. Rinascimento, Rino & Pelle en Studio Anneloes zijn enkele van de merken van het steeds wisselende assortiment.

Mijn grootste inspiratie is God. Ik ervaar zijn liefde, kracht en aanwezigheid dagelijks in mijn leven.

Wat vind je leuk aan Schiedam? Ik kwam hier jaren geleden voor het eerst en werd meteen gegrepen door de prachtige monumenten en plantsoenen in Schiedam. Schiedammers mogen trots zijn op hun stad!

Ik geef je 7 keuzes: je moet er elke keer één uitkiezen die je het meest aanspreekt. Muziek/Film: muziek Thuisblijven/Uitgaan: uitgaan 18 jaar/40 jaar: 40 jaar Te veel/ Te weinig: Te veel Veiligheid/Spanning: veiligheid Regelmaat/Chaos: regelmaat Zomer/Winter: zomer

www.lidiasfashion.nl 21


BIJ ‘PUUR NATUURLIJK’ VERKOPEN WIJ ZUIVER NATUURLIJKE PRODUCTEN. Of het nu gaat om huidverzorging, geneesmiddelen of voeding, altijd kiezen wij voor puur natuurlijke producten. Waarom wij hiervoor kiezen, zal ik u uitleggen:

DUURZAAMHEID: De biologische teelt is in vele opzichten duurzamer dan de grootschalige nietbiologische teelt. Bijvoorbeeld door het gebruik van antibiotica in de veeteelt is niet alleen onze voeding (melk, vlees) minder gezond, ook ons milieu (grondwater) bevat hierdoor vele schadelijke stoffen die onze leefwereld bedreigen. De biologische boer gebruikt geen schadelijke chemische stoffen, niet om het onkruid te bestrijden en ook niet om de gewassen of de dieren te beschermen tegen ziektes. Ook hebben zijn koeien veel meer leefruimte in tegenstelling tot de bio-industrie.

GROEN: Biologische voeding bevat geen vervuilende producten zoals kunstmest en chemische

bestrijdingsmiddelen. Hierdoor blijft het milieu groen en leefbaar en onze voeding gezond. Niet-biologische voeding bevat een steeds lagere voedingswaarde, omdat veel groente en fruit tegenwoordig niet meer geteeld worden in de volle grond, maar op steenwol. Daarnaast krijgt u “gratis” gifstoffen binnen die tegenwoordig al via de zaden van planten worden meegegeven. Oftewel het gif zit niet alleen meer aan de buitenkant, maar in de hele groenten en vruchten.

GEZOND EN LEKKER: Het is niet voor niks dat de betere restaurants steeds meer kiezen voor biologische ingrediënten. Biologisch is niet alleen gezond, maar bovenal ook erg lekker. Dat kunt u bij ons komen proeven.

Frans Kulker PUUR NATUURLIJK


      

   

Bettoweg 22 - 24, 3125 AB Schiedam Tel.: 010 - 437 49 44 Fax: 010 - 437 40 07

info@delangeenreek.nl www.delangeenreek.nl

Woninginrichters pur sang Voor de juiste vloer, mooi behang, goede raambekleding, het beste slaapcomfort en de leukste meubels en woonaccessoires bent u al meer dan honderd jaar aan het juiste adres bij de Lange & Reek in Schiedam. Nieuw in het assortiment in deze bijzondere zaak zijn de sfeervolle haarden.

De Lange & Reek is een begrip als het gaat om het inrichten van woningen en interieurprojecten. Onder leiding van Rob van Krieken, eigenaar sinds 1981, geeft een team van deskundige vakmensen creatieve invulling aan ieders woonwensen. Dit wordt vertaald in een combinatie van kleur, sfeer en karakter.

24


www.delangeenreek.nl Stijlvol wonen Kunt u wel wat inspiratie gebruiken bij de inrichting van uw huis? De Lange & Reek heeft op het gebied van wooninrichting alles in huis. Combineren was nog nooit zo leuk. In de grote showroom worden eetkamers, zitkamers en slaapkamers in diverse stijlen getoond. Evenals raamdecoratie, gordijnen, vloerbedekking, parket en laminaat. Keer op keer blijft een bezoek aan de Lange & Reek een boeiende ervaring.

Helemaal van nu In de collectie van de Lange & Reek vindt u vrijwel alle gerenommeerde merken. Nieuw in het assortiment en helemaal van deze tijd zijn de sfeervolle haarden. Of uw voorkeur nu uitgaat naar comfortabel, stijlvol, gezond of kostenbesparend, met de Elektrische, Bio Ethanol en Mystic Fire haarden en Infra-rood Panelen is er voor ieder wat wils. En dat allemaal onder ĂŠĂŠn dak.

De Lange & Reek Bettoweg 22 - 24 3125 AB Schiedam T 010 - 437 49 44 F 010 - 437 40 07

Openingstijden di t/m za van 9.00 tot 17.00 uur Kunt u niet op deze tijden? Neem dan contact met ons op voor een afspraak buiten de openingstijden.


Vanaf 1 april verkopen we het hoogwaardige cosmeticaproduct Phyto Naturelle. Speciaal voor de donkere huid heeft dit merk een huidverzorging samengesteld van Japanse groene thee. Ook hebben we sinds kort de shampoo, conditioner en het masker van Argan Olie in ons assortiment. Daarnaast zijn we de eerste in Schiedam met de nieuwe haarextentions van Talk Hair, 3cm breed op een tape randje. Vergeet niet dat u ook voor de Braziliaanse keratine behandeling van BEOX bij ons terecht kunt.     Bel voor meer informatie tel. 06-56066667 of loop even bij ons binnen. Black Impact Cosmetics Hoogstraat 47 - 3111 HB Schiedam

Voor alHoogstraat uw goede Korte 20aservice 3131 BK Vla Telefoon 010-4345685

                                 

verkoopstyling - interieurstyling  www.jethomestyling.nl        info@jethomestyling.nl            06-­‐20649931

Korte Hoogstraat 20A 3131 BK Vlaardingen Tel. 010-4345685 S.Woonkomfort@kpnplanet.nl


Kitty’s Gevulde Speculaas

Ingrediënten:

• 250 gram zelfrijzend bakmeel • 125 gram bruine basterdsuiker • 2 eetlepels speculaaskruiden • 175 gram koude harde boter, in plakken • 300 gram amandelspijs op kamertemperatuur

• 2 eieren, gesplitst • 2 eetlepels (koffie) room • 1 zakje amandelen (baukje) • beetje zout • bakplaat

Bron: www.mijnreceptenboek.nl

Bereidingswijze:

Zeef het bakmeel, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom. Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen erdoor. Kneed snel en met een koele hand tot een samenhangend deeg. Laat het deeg (afgedekt met plastic folie) minimaal twee uur rusten in de koelkast. Beboter de bakplaat. Verwarm de oven tot 175 graden C. of de heteluchtoven op 160 graden C. Vermeng de amandelspijs met de eidooiers en de room. Klop de eiwitten los. Verdeel het deeg in twee porties. Rol beide deeghelften op een met bloem bestoven werkvlak uit tot twee rechthoekige lappen van maximaal 1 cm dikte. Leg een deeglap op de bakplaat en bestrijk deze met het eiwit. Strijk de amandelspijs gelijkmatig over het deeg uit. Strijk eiwit erover en leg de tweede deeglap erop. Druk de lagen stevig op elkaar. Garneer de gevulde speculaas met de amandelen. Bestrijk de deeglap en amandelen met eiwit. Zet de bakplaat één plaats onder het midden in de voorverwarmde oven. Bak de gevulde speculaas in circa veertig minuten gaar en goudbruin. Laat de gevulde speculaas op de bakplaat afkoelen. Snijd de gevulde speculaas wanneer deze nog niet helemaal is afgekoeld in stukken. 27


IN NOVEMBER IN HET THEATER DO 1 NOV muziek

VR 2 NOV toneel

VR 2 NOV cabaret

ZA 3 NOV jeugd 1+

ZA 3 NOV

DO 8 NOV

ZA 3 NOV toneel

DO 8 NOV cabaret

VR 9 NOV muziek

DO 15 NOV

Muzikaal eerbetoon aan Aretha Franklin

Shirma Rouse Aretha the Queen of Soul R

3 20,40

THEATE Huub Stapel DINER Mannen komen van Mars...

Gebaseerd op de bestseller 3 23,50 UIT VER KOC HT van John Gray

Van der Laan & Woe Buutvrij

Winnaar Neerlands Hoop 3 15,90 T 2011 UI TV ER KO CH

THEATER DINER

Bumba Bumba in dromenland

Het leukste clowntje van de 3 13,50 lage landen 3 11,20(J)

John Lanting Masterclass

Workshop van de meester van de klucht

3 22,60

Arjan Ederveen Ederveenzaamheid

Hilarische one-man-show

3 19,90

Elvis and more René Shuman & Angel-Eye

De beste Rock ’n Roll show van Europa!

3 22,60

Een avond in Ierse sferen

3 22,60

ZA 10 NOV Celtic Music Night Scrum - A Night at the Pub

muziek

DO 15 NOV Guido Weijers THEATER Actuele grappen en slimme DINER De Oudejaarsconference 2012 doordenkertjes

3 22,60

cabaret 16+

jeugd 8+

VR 16 NOV Koning van Katoren Naar het boek van Jan Terlouw

Een verhaal over draken, vogels en een tovenaar

VR 16 NOV Mijn Kleurrijk Verleden Met Julia Kleute en Bikkel

Collage van muziek rond het kunstenaarschap

3 12,50

ZA 17 NOV Toneelgroep ONI Ontkoppeld

Een thriller… of toch niet?

3 15,00

klassiek

3 16,60 3 13,50 (J)

toneel

ZO 18 NOV

Schiedamseweg 51 - 3134 BB Vlaardingen - 010 434 05 00

WWW.STADSGEHOORZAAL.NL (J) = Jeugdprijs

28


BRUISENDE THEATERACTIE Het best bewaarde geheim ZA 17 NOV Ja-maar Omdenkshow cabaret Beer op de weg? Give him a hug! van Nederland

3 17,70

ZO 18 NOV Het Grote Sinterview Met Jochem van Gelder

Is Sinterklaas verliefd?

ZO 18 NOV Snip & Snap Ja, dit is revue!

Een avond revue met sketches, dans en muziek

3 18,10

familie 3+

show

3 16,60 3 13,50 (J)

VR 23 NOV Waylon Unplugged & Unreal

THEATER DINER

Dierbare songs in een verrassend nieuw jasje

3 22,60

muziek

VR 23 NOV Fred Delfgaauw De Verteller

THEATER DINER

Een romantisch sprookje met vlijmscherpe randjes

3 16,40

De look alike van en hommage aan Amy Winehouse

3 20,40

Een hysterische draaikolk van lekkernijen

3 24,80

Eén van de beste tributebands van Nederland

3 22,60

toneel

ZA 24 NOV Maybe Winehouse A tribute to

muziek

DO 29 NOV De Bonbonfabriek Jon van Eerd e.a.

klucht

THEATER DINER

VR 30 NOV The Dutch Eagles THEATER DINER muziek This is Hotel California too!

VR 23 NOV

DO 29 NOV

29

3 7,90 korting* per kaart

Maybe Winehouse Bestellen kan via de kassa 010 - 434 05 00 o.v.v. ‘Bruist-actie Maybe Winehouse’. * niet geldig i.c.m. andere kortingen en reeds gekochte of gereserveerde kaarten.


Surfpad 50 3132 TW Vlaardingen Tel. 010 - 2340755

Paviljoen de Krabbeplas gelegen aan het surfmeer in Vlaardingen de locatie voor diners, buffetten, receptie, bruiloften, feesten en partijen. Het gehele jaar geopend. Gratis parkeergelegenheid naast de deur.

Het adres voor echte Vlaardingse IJzerkoekjes, Schelvispekelbonbons en Harinkjes, ook in cadeauverpakking.

Tevens kunt u bij ons terecht voor het heerlijkste gebak, zoutjes, roomboterkoekjes en de leukste verjaardagstaarten. www.paviljoendekrabbeplas.nl info@paviljoendekrabbeplas.nl

Westhavenplaats 27, Vlaardingen, 010-4342258 www.boerbanket.nl

www.restauranthetstadhuys.nl

Mooie en eerlijke gerechten op basis van de Franse keuken

- High tea - High wine - Diverse workshops

Grote Markt 1a - 3111 NG Schiedam - T 010-4265533 - reserveren uitsluitend telefonisch - info@restauranthetstadhuys.nl


HOOFDSPONSOR C.K.C. MAASSLUIS

Wij zijn actief in Maassluis, Maasland, het hele Westland, Delft, Vlaardingen en Schiedam. Aan – en verkoopbemiddeling voor een vast laag tarief! TEL 010 - 5920694 www.dehuizenbemiddelaar.nl westland-maassluis@dehuizenbemiddelaar.nl


Meer dan 30 Belgische bieren en heerlijk bourgondisch eten. Eten. Drinken. Gezelligheid!

 

De juiste look voor hem en haar op hoog niveau

Havenstraat 78 3131 BD Vlaardingen 010 – 232 88 95

Hoogstraat 21 3131BL Vlaardingen 010 434 88 11 bierlokaalantonius.nl


Waalstraat Waalstraat 6060 3131 Vlaardingen CS Vlaardingen

010-4357031 010-4357031

B loem -

en

eigen zwembad in

W oondecoratie

eigen zwembad het centrum hetincentrum van Vlaardingen

info@zwemschoolarons.nl www.zwemschoolarons.nl www.zwemschoolarons.nl

info@zwemschoolarons.nl

Zwem-ABC Zwem-ABC PrivĂŠlessen PrivĂŠlessen Spoedcursussen Spoedcursussen Kinderfeestjes Kinderfeestjes Ouder-kindzwemmen D r . W iardi B eckmansingel 7 - V laardingen Ouder-kindzwemmen T el : 010-4341901 snorkellessen

www.zwemschoolarons.nl

www . bloembinderijsandra . com

info@zwemschoolarons.nl

www.leidesign.nl original and trendy handmade jewelry www.leidesign.nl info@leidesign.nl t. 06 33712979


aann LLeeeerr v v d d e e r r F F r r o o o o d d d ggeepprreesseenntteeeerrd

donderdag 15 november

Grote- of Sint Janskerk 19.00 uur & 20.30 uur


GADGETS/kookboeken

de lieFde voor natuur, MENS & MILIEU GAAt DOOR DE MAAG. Van boven naar beneden: Zelfgeoogst uitgeverijsnor.nl € 14,95 Koken met appels veltman-uitgevers.nl € 12,50 Veggie in pumps uitgeverijartemis.com € 12,50 Het kliekjesboek unieboekspectrum.nl € 13,49 Wat de pot schaft uitgeverijartemis.com € 18,95

Lekker groen


Hoe groen en duurzaam zijn de gemeentes Maassluis, Vlaardingen en Schiedam eigenlijk? Om daar meer over te weten te komen gaat De Waterweg Bruist op de koffie bij de wethouders. Fairtrade koffie natuurlijk.

Groen en duurzaam Wethouder H.L.M. Eitjes

Portefeuille: Milieu, FinanciĂŤn, Personeel en organisatie, Economie Dat de jeugd inspireert blijkt maar weer uit het ontstaan van het onlangs ontworpen duurzaamheidslogo van gemeente Maassluis. Wethouder Huub Eitjes kreeg ter gelegenheid van de opening van de vernieuwde Milieustraat een Mexicaans aardewerk beeldje overhandigd door de leden van de Raad van jeugd-ambassadeurs. Het beeldje, uitgezocht door de kinderen bij het Kringloopcentrum, bestaat uit vijf mensfiguurtjes die schouder aan schouder staan opgesteld. Volgens de kids symboliseert het tafereel de inwoners van Maassluis met hun wethouder op kop. Goed voorbeeld doet goed volgen! Maassluis wil een duurzame gemeente zijn en werkt hard om in 2040 een CO2 neutrale gemeente te worden. Om dit

doel te bereiken is een visie uitgewerkt dat zich richt op de gemeentelijke organisatie, duurzame bebouwing en schoon verkeer en vervoer. Voorbeelden hiervan zijn afvalscheiding, slimme LED straatverlichting, het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische auto’s en het oprichten van een duurzaamheidsfonds ter bevordering van duurzame initiatieven door burgers (bijv. investeren in zonnepanelen). Ook het bedrijfsleven in Maassluis is groen bezig. Lely Groep, gevestigd in Maassluis, heeft in september een prestigieuze prijs gewonnen voor het meest innovatieve nieuwbouw ontwerp met het hoogst haalbare Europese duurzaamheidsniveau. Kijk voor meer informatie over uw stad op www.maassluis.nl. 36


Wethouder J.L. Robberegt

Portefeuille: Milieu en duurzaamheid, Groen en recreatie, Kunst en cultuur In Vlaardingen is groen altijd dichtbij. Bijvoorbeeld de Heemtuin in de Westwijk, stadsparken ’t Hof en het Oranjepark in het Centrum, het Natuurpark in Holy en het Natuur- en recreatiegebied De Broekpolder. Afgelopen jaren won gemeente Vlaardingen de titels groenste stad van Nederland (2009) en groenste stad van Europa (2010). Deze titels kwamen niet uit de lucht vallen. “Er gingen jaren van zorgvuldig groenbeleid en veel inzet aan vooraf” vertelt wethouder Jan Robberegt. “Een groene stad is goed voor de gezondheid en de leefbaarheid, maar ook voor de economie en het milieu “. Gemeente Vlaardingen geeft volop ruimte aan natuur en duurzaamheid. Dit zie je terug in het ecologische groenonderhoud van de afgelopen dertig jaar. In de toekomst zetten we dit beleid voort. Een duurzaamheidsfonds ter bevordering van particuliere woningverbetering, LED straatverlichting en onlangs geplaatste oplaadpunten voor elektrische auto’s zijn maar een paar voorbeelden. Een leuk initiatief vanuit de burgers is de aanvraag voor het eerste stadslandbouwgebied. Hier kunnen buurtbewoners zelf groente telen (biologisch) op stukjes braakliggend land. Kijk op www.vlaardingen.nl voor meer interessant nieuws over uw stad.

Wethouder J.A. Grijzen, Schiedam Portefeuille: o.a. Milieu, cultuur, Volksgezondheid Wethouder Johan Grijzen fietst dagelijks van zijn huis naar zijn werk en weer terug. “als het gaat om het promoten van duurzame mobiliteit, dan kan ik wel stellen dat ik het goede voorbeeld geef” zegt Johan lachend. Maar er wordt meer gedaan om duurzame mobiliteit te stimuleren met het OV en het moderniseren van fietspaden. Onlangs is er een fietspad langs de gehele Poldervaart aangelegd dat aansluit op het aangrenzende Midden Delflandgebied. Daardoor kun je dwars door Schiedam fietsen terwijl je je toch tussen het groen begeeft.

Een duurzamer Schiedam, dat doe je met z’n allen, inwoners, bedrijven en gemeente. Maar het begint bij de jeugd. Een belangrijk voorbeeld is Natuur en Milieu-Educatief Centrum Harre Wegh. Hier ontdekken basisschoolkinderen alles over het milieu en de natuur. Een ander initiatief om de duurzaamheid te verbeteren zijn de milieucoaches. Komende maand worden er twaalf milieucoaches opgeleid en zullen straks in hun eigen buurt en wijk voorlichting geven over energie - en waterbesparing, afval en duurzaamheid met als gevolg dat mensen door kleine investeringen 37

te doen veel geld kunnen besparen door minder energie te gebruiken en tevens ook nog het klimaat sparen met elektriciteit, water, gas en afval. Geïnteresseerd? Neem contact op met Erik Honig via tel. 14010 of contact@schiedam.nl onder vermelding van ‘Milieucoach’


Nagelstyling is populairder dan ooit. Steeds meer mensen bezoeken nagelstudio’s om hun handen, nagels en voeten te laten verzorgen. Pronails Zuid-Holland is dÊ groothandel en het opleidingscentrum

voor professionele hand-, nagel- en voetverzorgingsproducten in de regio Zuid-Holland. Pronails ontwikkelt hoogste kwaliteit hand-, nagel- en voetverzorgingsproducten en biedt uitstekende

training en zakelijke ondersteuningsservices. Bent u op zoek naar een mogelijkheid om op een professionele werkwijze het nagelvak te leren? Kies dan voor een gedegen opleiding bij Pronails Zuid-Holland zodat u vol vertrouwen het beroep van nagelstylist(e) kunt uitvoeren en een succesvolle salon kunt starten! Pronails Zuid-Holland 2e Van Leijden Gaelstraat 148, Vlaardingen tel. 010 4343775 info@pronailszh.nl www.pronailszh.nl

38


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien maakt u kans op een compleet verzorgde nagelbehandeling d.m.v. gel naar eigen keus in french manicure of full-color t.w.v. â‚Ź 65,-. Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. november De Waterweg Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

Deze maand

een compleet verzorgde nagelbehandeling

opleidingscentrum nagelstyliste manicure groothandel pronails colorgel

nagellak nailart verzorgd chic bruidsnagels nagelriemolie

t.w.v. â‚Ź 65,- Aangeboden door Pronails Zuid-Holland 2e Van Leyden Gaelstraat 148, Vlaardingen, www.pronailszh.nl


‘het

Winston Post:

theater heeFt magisCh’

iets Dit theaterseizoen is acteur Winston Post te bewonderen in de musical ‘De Jantjes’. Deze ouderwets gezellige musical die zich afspeelt in de Amsterdamse Jordaan is te zien in theaters door het hele land. We spraken Winston Post een week voor zijn eerste repetities.

40


41


het Grote PuBlieK Kent Je vooral van tv. Hoe

vind je het om nu in het theater te mogen staan?

“Het is niet mijn eerste keer in het theater, maar het is wel de eerste musical waar ik in speel. Dat maakt het extra spannend. Ik ben natuurlijk geen zanger van beroep, maar ik kan wel aardig meezingen met de cast. Ik ga er mijn ziel en zaligheid in leggen en me laten verrassen. Ik vind het mooi dat ik dit mag doen en ik kijk vooral uit naar de samenwerking met Willeke Alberti. Ik hoop veel van haar te leren.”

Het stuk speelt zich af in het Jordaan van de jaren dertig. heB Je iets Met aMsterdaM?

“Ik woon zelf in Rotterdam, dus dat maakt het wel tot een uitdaging. Maar ik vind de Jordaan de gezelligste wijk van Amsterdam. De geveltjes, de sfeer, je proeft er de nostalgie. Verder kom ik natuurlijk wekelijks in Amsterdam omdat het toch de bakermat is van de media in Nederland. Acteer workshops en masterclasses die ik volg vinden vaak daar plaats. Ik vermaak me er altijd prima, maar ik vind het ook heerlijk om die drukte weer achter me te laten en in mijn huis in Rotterdam te zijn, waar ik gewoon kan parkeren voor de deur.” 42


heel anders dan in een theater? “Dat is een groot verschil. In het theater moet je

is het acteren voor televisie

groter spelen. En je moet nog meer rekening houden met de 4e muur. Dat is bij tv ook belangrijk, maar in het theater is dat de plek waar het publiek zit. Die willen ontvangen wat je speelt, ook op de achterste rij. Het leuke is dat je in het theater direct feedback krijgt. Het publiek lacht, snottert, stoot elkaar aan. De acteurs, het orkest en de zaal is een drie-eenheid die samen een synergie hebben. Het heeft iets magisch. Het voordeel van tv is dat je het opnieuw kunt doen als je je verspreekt.”

‘Hij vindt zichzelf geweldig, maar eigenlijk is het een klootzak’

Wat is dat voor iemand? “Mooie Leendert wordt door de Jantjes zo

JiJ sPeelt Mooie leendert in de JantJes.

genoemd. Hij vindt zichzelf geweldig, maar eigenlijk is het een klootzak. Hij teert op zijn moeder en speelt met haar onder één hoedje. Hij is ondernemer en heeft een grote bek en is ook nog hardhandig naar de meiden. De Jantjes nemen het weer op voor de dames en dat leidt tot schermutselingen.”

heeFt die rol noG overeenKoMsten Met Jouw eiGen KaraKter? “Ik ben geen klootzak ten opzichte van vrouwen en ik vind mezelf ook niet geweldig. Een rol spelen die dichtbij je staat is leuk, maar totaal iemand anders spelen vind ik ook erg leuk. Laat mij ook maar eens een hooligan of een psychopaat spelen die onder de tattoos zit.

‘Ik ben natuurlijk geen zanger van beroep, maar ik kan wel aardig meezingen met de cast’

Is het goed te combineren met je werk voor tv? “Het gaat heel druk worden, want waarschijnlijk lopen er drie producties tegelijk. De opnames voor de kinderserie ‘Hallo K3’ gaan ook door en ik ga een lifestyle43

programma presenteren voor RtL 4. Waarschijnlijk komen er werkdagen aan van 18 uur en wordt het wel op mijn tandvlees lopen, maar ik vind het allemaal zo leuk om te doen.”

KiJKt Je zoontJe Jayden wel eens naar Je oP tv? “Ik kijk wel eens proefafleveringen van ‘Hallo K3’ met hem en we zijn naar de Kabouter Plop film geweest waar ik in speelde. Hij is natuurlijk trots op me en hij moet er hard om lachen, maar hij vindt het ook heel normaal dat ik dit doe. Hij mag ook wel eens mee naar de set. De kinderen uit zijn klas zeggen natuurlijk wel eens ‘Jouw papa is Bas van K3’, maar dan zegt hij ‘Nou, en?’.


DAGJE UIT IN MAASSLUIS BOERDERIJ DE KARPERHOEVE IN DE SCHIJNWERPERS 9 en 10 december 2012 zal boerderij De Karperhoeve haar deuren openstellen voor het publiek en zullen de schijnwerpers worden gericht op deze rijks monumentale boerenhoeve. U kunt komen genieten van een boerderij in wintersfeer: dampende koeienlijven in de ouderwetse grupstal, een kerstkantklos- en kerstquilttentoonstelling in de voormalige hooiberg of een rondrit per huifkar met na afloop een kop heerlijke warme snert of beker chocolademelk. Op vrijdagavond 9 december zal er een workshop scrapkerstdoosje gehouden worden en op zaterdag 10 december zijn er diverse kinderactiviteiten. Muzikanten van Euterpe zullen voor een gezellige muzikale noot zorgen. De Karperhoeve is een Rijksmonument uit 1711 en is op dit moment nog één van de twee boerderijen met een agrarische functie in Maassluis. De bedrijfsvoering bestaat uit het houden van (vlees)runderen, enkele stuks jongvee, schapen en (scharrel)kippen. Bovendien bieden de stallen onderdak aan een 25-tal (pension)paarden/pony’s. De Karperhoeve is gelegen in Maassluis, Zuidbuurt 5 – 7. De verlichting zal branden op vrijdagavond 9 december van 19.00 uur tot 22.00 uur en zaterdag 10 december van 11.00 uur tot 20.00 uur. Voor de huifkarrondritten en de workshop kunt u zich vooraf aanmelden, want vol = vol. Tel. 010-5928735 of 06-024136316. Voor nadere informatie kunt u terecht op www.karperhoeve.nl of www.stichtingdekarpehoeve.nl

KADOTIP VOOR DE FEESTDAGEN De ANWB E-BIKE BOX, een inspiratiebron voor een heerlijke dagtocht op uw elektrische fiets. In deze box vindt u 75 routes in heel Nederland. Elke route staat op een apart blad dat gemakkelijk mee te nemen is in een fietskaarthouder of stuurtas. De gevarieerde routes zijn aangevuld met bezienswaardigheden, gezellige horeca, oplaadpunten onderweg en e-bike verhuurbedrijven. Verkrijgbaar bij VVV Maassluis voor € 22,95

VVV Maassluis Heldringstraat 101 3144 CE Maassluis T: 010-5911440 www.vvvmaassluis.nl

Voor meer informatie kunt u terecht bij het VVV Agentschap Maassluis, of bezoek de website: www.vvvmaassluis.nl. Wilt u altijd als eerste op de hoogte blijven? Volg ons dan ook op Twitter en like ons op Facebook!

www.twitter.com/vvvmaassluis

www.facebook.com/vvvmaassluis


evenementenkalender Iedere maand vindt u in Waterweg Bruist een kleine greep uit de evenementen- en activiteitenkalender in Vlaardingen. Voor een volledig overzicht kijkt u op www.vvvvlaardingen.nl Zaterdag 8 december Disco – Voetjes van de vloer Stichting Voetjes van de Vloer organiseert iedere maand een disco voor mensen met verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Elke tweede zaterdag van de maand wordt er een feestje gebouwd en geniet iedereen op zijn eigen manier. De leukste Nederlandse meezingnummers worden gedraaid en we zingen mee met alle gouwe ouwe én de allernieuwste hits uit de top 40! Locatie: De brasserie van zorgcentrum Soenda, Soendalaan 2 Tijd: 19.00 tot 22.00 uur Kosten: € 2,50 (incl. 1 consumptie) Vrijdag 14 en zaterdag 15 december Kerstmarkt Naast de gebruikelijke kerstmarkt met sfeervolle kramen rond de Grote Kerk en in het Stadshart zijn er weer vele activiteiten voor kinderen en volwassenen. Onder meer een weinstube, muziek, een kinder vertelbos en een levende kerststal. Kom ook genieten van de gezellige sfeer en koop de laatste kerstgeschenken. In de kerk staan kraampjes van ideële groepen als Amnesty en Unicef. Locatie: Rond de Grote Kerk en in het Stadshart Tijd: vrijdag 17:00 – 22.00 uur

zaterdag 10:00 – 17:00 uur Kosten: gratis Zondag 16 december Mag ik deze dans van u? Gezellige middag voor de 50+, verzorgd door Rita Young i.o.v. het bureau Welzijnsprojecten van de Gemeente Vlaardingen en Senioren Welzijn. Rita zorgt er voor dat de ouderen wat meer bewegen, door middel van bewegen op haar muziek. Dit belooft een heel leuke middag te worden! Aanmelden kan via jan@ritayoung.eu. Locatie: pand ‘Vele Vlaardingers één Huis’, Floris de Vijfdelaan 148 Tijd: 14:00 uur Kosten: € 2,50 (incl. een kopje koffie/thee en een hapje) Altijd als eerste op de hoogte van de leukste evenementen? Volg de VVV op

45


Schiedam: shoppen, eten en uitgaan

Buiten is het herfst. Binnen is er van alles te doen in het knusse Schiedam. In prachtige monumenten zijn concerten, films, tentoonstellingen en evenementen. De restaurants serveren de lekkerste gerechten en de winkels zijn klaar voor de cadeaumaanden.

Zie ginds komt de stoomboot…

foto: Jan van der Ploeg

Luidkeels de Sint toezingen? Sinterklaas en zijn Pieten komen op zaterdag 17 november aan in Schiedam! Om 12.00 uur legt de boot aan op het Hoofd (Maasboulevard). Vanaf de Nolenslaan start de Sint zijn route door de stad om 13.30 uur. Via de Parkweg gaat hij per koets naar het Stadserf, waar de burgemeester hem zal ontvangen om 14.45 uur. Er wordt gefluisterd dat Sint en zijn Pieten weer in het Sinterklaaspaleis zullen wonen. www.sintstadschiedam.nl

Lekker een dagje cultuur snuiven op een mooie herfstzondag in november? Dat kan met het arrangement ‘2x Goed Kijken! Een Culturele Zondag in Schiedam’ op 4, 11 en 18 november. Breng een bezoek aan het Stedelijk Museum Schiedam en WennkerCinema, en geniet tussendoor van een lekkere lunch. Naast de CoBrA-collectie, kunt u in het Stedelijk Museum Schiedam, de tentoonstelling ‘In welke taal zal ik je mijn verhaal

vertellen? In het Turks, Nederlands of Koerdisch?’ bekijken. Daarna gaat u van 13.30 tot ongeveer 14.30 uur lunchen in één van de restaurants in de historische binnenstad. U sluit de middag af met een arthouse film in WennekerCinema. De film begint om 15.00 uur. U gaat al op stap voor maar € 38,50 per persoon en de tweede persoon gaat gratis mee! Meer informatie en voorwaarden: www.ontdekschiedam.nu/ dagjeschiedam 46

foto: ‘Overhead’ - Nilbar Güres

Een culturele zondag: 2x Goed Kijken!


Schiedam Fashion Event Het Schiedam Fashion Event, voorheen de Mantelpakjesavond, is niet meer weg te denken uit Schiedam. Donderdag 15 november showen professionele modellen dames- en herenkleding en accessoires van winkels uit het centrum op de 20-meterlange catwalk. Dit jaar is de presentatie in handen van stylist Fred van Leer, bekend van Shopping Queens. Samen met de winkeliers is een

inspirerende show samengesteld met leuke tips voor de winter. Er zijn twee shows van een uur om 19.00 en 20.30. Natuurlijk kunt u na afloop moonlightshoppen en genieten van een hapje en drankje in de Schiedamse horeca. Kijk voor meer informatie en de kaartverkoopadressen op www.ontdekschiedam.nu, waar u ook uw kaarten online kunt kopen.

SuikerZoetFilmfestival Intouchables, Starbuck, To Rome with Love en Ruby Sparks. Het is maar een kleine greep uit het programma van het grootste gratis indoor filmfestival van Nederland: het SuikerZoetFilmfestival in Schiedam. Van donderdag 22 tot en met zondag 25 november is het gratis zwijmelen op verrassende plekken in de stad. EĂŠn van de bijzondere programmaonderdelen is in Theater aan de Schie. Hier speelt Cello8ctet Amsterdam SILENT CINEMA, een Russisch zwijgend filmprogramma. Info: www.ontdekschiedam.nu/uitagenda

foto: 300procent

VVV-winkel Buitenhavenweg 9 3113 BC Schiedam 010 473 30 00 info@vvvschiedam.nl

47

Openingstijden maandag: 12.00 - 17.30 uur dinsdag t/m vrijdag: 9.00 - 17.30 uur zaterdag: 10.00 - 17.00 uur

www.ontdekschiedam.nu


UW KEUKEN

voor iedereen, voor elk budget!

25 jaar Keukenstudio Maassluis

Wij trakteren u op:

De keuze uit 1 van onderstaande producten bij aanschaf van een complete keuken!*

25

jaar!

Waterweg Bruist november 2012  
Waterweg Bruist november 2012  

Waterweg Bruist november 2012

Advertisement