Page 1

tilburg

juLi 2014 www.nederlandbruist.nl gratis meenemen!

Shake it baby

Puur water


Music in motion

Live the evolution in music & sound

Indien u het NOORDEN kwijt bent in de AV wereld... Streaming, Dac Wifi, Bluetooth, UHD, enz… Zoek het dan in het Zuiden! Juist over de grens vindt u bij Alpha te Brasschaat een uitzonderlijk vriendelijk en behulpzaam team van vakmensen, “audiofielen“ genoemd. Gepassioneerden die meer dan 25 jaar knowhow en gedrevenheid ter uw beschikking stellen. In de gloednieuwe zaak, uitgerust met prachtige luisterkamers alsook cinema ruimtes, badend in een mooie en unieke retro sfeer. U voelt er zich meteen thuis! U vindt hier topmerken zoals B&W, Accuphase, Mc Intosh, Linn, Naim, Runco en nog veel veel meer!

Bredabaan 1031 I B-2930 Brasschaat (Maria-ter-Heide) I tel. +32 (0)3 653 51 01 I info@alphahighend.be I www.alphahighend.be


Es

NL 28km Breda

eg nw tee es ns se

an

Maria ter Heide Bre da ba

bs

o

oomst oogb

eg nw ee

H

BRASSCHAAT

es tee nw eg

E19

aba

an

ho El s

ut

eg

enw

ste

else

Een kopje koffie, een relaxte demo en degelijk advies maken een uitstapje naar België dubbel en dik waard.

ba

Bre d

Kap

Frilinglei

an

eba

chts

Bre

J St-

Kapellen

Breda

E19

an

Schoten Schilde

Antwerpen 18 km

Music emotion


Colofon Wist je dat… … kraanwater van nature een aantal bouwstenen bevat die je lichaam nodig heeft? Niet alleen mineralen als calcium en magnesium, maar ook natrium en kalium. … het lichaam van vrouwen gemiddeld voor 52% uit water bestaat en dat van mannen voor 63%? Baby’s bestaan zelfs voor 75% uit water.

Puur water 37

… ons lichaam veel regelt met water? Water regelt onze lichaamswarmte, transporteert vitaminen, mineralen en voedingsstoffen naar onze cellen en voert afvalstoffen af.

Uitgever Nederland Bruist B.V. manager Marcel Bossers

FABEL Water uit een flesje

traffic Nederland Bruist

is beter dan kraanwater

De kwaliteit van het Nederlandse kraanwater is een van de beste ter wereld. Het water wordt gezuiverd en er komt geen chloor aan te pas. Vandaar dat het water zo gezond en lekker is. De keuze tussen kraan of fles is dus simpelweg een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wel kan de smaak van kraanwater per regio in Nederland verschillen. Dat heeft te maken met de ‘hardheid’ (hoeveelheid calcium en magnesium) in het water.

Vormgeving Annemiek Jansen Themateksten & Eindredactie Nederland Bruist Acquisitie Barbara Boink - 06 345 90 974

6

SHAKE IT BABY

T 076-7115340, F 084-8354655 tilburg@nederlandbruist.nl

Met alcohol

Like ons op facebook.com/tilburgbruist

kiwi mojito Een mooie variant op de klassieke Mojito

18

Benodigdheden: witte rum (45 ml), rietsuiker (2 barlepels), bruiswater, (30 ml), halve limoen, Kiwi Gold (1 stuk), munt (1 takje) Aan de slag: 1. Gebruik voor deze cocktail een stevig longdrinkglas om in te stampen. 2. Doe de rietsuiker en de 2 limoenpartjes in het glas. 3. Voeg de stukjes kiwi toe. 4. Stamp de ingrediënten met een muddler fijn. 5. Voeg 45 ml witte rum toe. 6. Roer de cocktail goed door met een barlepel en vul het glas tot de rand met ijsblokjes en bruiswater. 7. Garneer het geheel met een takje munt en een schijfje kiwi.

Contact tilburg Bruist Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda

Contact Hoofdkantoor Nederland Bruist B.V. Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda

33

nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl | www.belgiebruist.be Like ons op facebook.com/nederlandbruist

40

46

Inhoud

44

Eigen magazine? Nederland Bruist zoekt enthousiaste franchisenemers. Meer weten? Neem contact op via 088-7340080. Of stuur een e-mail naar franchise@nederlandbruist.nl Copyright Nederland Bruist B.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2014 Nederland Bruist B.V. Merknaam Tilburg Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist B.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist B.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: de Achterhoek, Alkmaar, de Amerstreek, Bergen op Zoom, Brasschaat, Breda, Den Bosch, Etten-Leur, Goes, ‘t Gooi, Haarlem, Kapellen, de Langstraat, de Maashorst, Nijmegen, de Peel, Reeshof, Roosendaal, Rotterdam, Vlissingen, de Waterweg, de Zaanstreek, Zeeland, Zutphen.


ZOMER Na maanden van wachten, is het dan eindelijk zover: het is zomer! Ieder jaargetijde heeft zo zijn charmes, maar als het aan mij ligt mag het altijd zomer zijn. De lange en vooral gezellige avonden in de tuin, dagjes strand met vrienden en familie, de vele uurtjes op het terras‌ ik kan er geen genoeg van krijgen. Gelukkig is het seizoen nog maar net begonnen en komen er nog genoeg zonnige dagen aan. Althans daar gaan we voor ons eigen geluksgevoel maar even van uit. Hoewel ik een grote voorliefde heb voor dagen waarop het kwik boven de twintig graden stijgt, ligt juist op deze dagen het gevaar op uitdroging op de loer. Genoeg water drinken is het advies. Maar wat verstaat men eigenlijk onder genoeg? In deze editie duiken we in de wereld die water heet en vind je alle fabels en feiten op een rij.

cocktailrecepten. Fris, mierzoet, fruitig of juist een beetje bitter; de cocktail is er in alle soorten en maten. Blader snel door naar onze doe-het-zelf recepten en mix naar smaak. Proost! Zoals je van ons gewend bent, hebben we ook in deze editie weer een aantal interessante rubrieken, weetjes en leuke evenementen voor je op een rij gezet. Verder lees je in dit magazine alles over Studio Fien, Brasserie De Boschkens, EuroGoud, Keesje Creaties en nog veel meer bruisende en lokale ondernemingen bij jou in de buurt. Tevens vind je in dit magazine een aantal leuke puzzels aangeboden door Dis Donc, Ribs Factory en CM Interieurstyling. Volg de aanwijzingen en maak kans op aantrekkelijke prijzen.

Omdat water drinken alleen een beetje saai wordt, vind je in deze bruisende editie ook een aantal lekkere

R EN? E T R E ar ADV bel na

uist.nl r b d n a derl nl@ne -7115340 076 f mail o

Veel leesplezier, Marcel Bossers


Dat water drinken gezond is, weten we allemaal. Maar is het de oplossing tegen huidveroudering? En helpt het echt om af te vallen? Deze maand duikt Bruist in de fabels en feiten over water.

FEIT Je moet 1,5 liter water drinken per dag

FABEL Water drinken vertraagt het proces van

De hoeveelheid vocht die je nodig hebt, hangt onder andere af van hoeveel je beweegt, je eetgewoonten en het klimaat waarin jij je bevindt. Met plassen, eten en ademen verbruiken we zo’n 2,5 liter per dag. Die hoeveelheid moeten we dagelijks aanvullen. Met het vocht in ons voedsel krijgen we ongeveer een liter binnen. De rest vullen we aan door te drinken. Dat hoeft overigens niet alleen water te zijn. Ook koffie, thee, frisdrank, fruitsap of bier telt mee.

Steeds vaker wordt er geclaimd dat veel water drinken een betere huid geeft. Was het maar zo’n feest, helaas is dit een fabeltje. Water hydrateert de huid niet van binnenuit, zoals vaak wordt beweerd. Een goede dag- en nachtcrème in combinatie met een zonnebrandcrème helpt veel beter om de huid jong en gezond te houden en rimpels te voorkomen.

huidveroudering

Puur water FABEL Water drinken helpt om af te vallen

FEIT Een overschot aan water is slecht voor je lichaam

Sommige mensen denken dat het drinken van een paar liter extra water per dag bijdraagt aan een slanke lijn. Anderen zeggen dat het drinken van lauw of warm water in de ochtend de spijsvertering versnelt. Weer anderen beweren dat je vooral niet (of juist wel) rond de maaltijd moet drinken. Voor geen van deze uitspraken is echter ooit wetenschappelijk bewijs gevonden.

Water is noodzakelijk om ons lichaam draaiende te houden. Maar als iemand in korte tijd extreem veel water drinkt, kunnen de nieren de verwerking daarvan niet aan. Omdat het vocht ergens moet blijven, stroomt het naar de lichaamscellen. Die raken overvol en zwellen op. Als dit ertoe leidt dat ze hun werk niet meer goed kunnen doen, is er sprake van watervergiftiging.

6


Wist je dat… … kraanwater van nature een aantal bouwstenen bevat die je lichaam nodig heeft? Niet alleen mineralen als calcium en magnesium, maar ook natrium en kalium. … het lichaam van vrouwen gemiddeld voor 52% uit water bestaat en dat van mannen voor 63%? Baby’s bestaan zelfs voor 75% uit water. … ons lichaam veel regelt met water? Water regelt onze lichaamswarmte, transporteert vitaminen, mineralen en voedingsstoffen naar onze cellen en voert afvalstoffen af.

FABEL Water uit een flesje is beter dan kraanwater

De kwaliteit van het Nederlandse kraanwater is een van de beste ter wereld. Het water wordt gezuiverd en er komt geen chloor aan te pas. Vandaar dat het water zo gezond en lekker is. De keuze tussen kraan of fles is dus simpelweg een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wel kan de smaak van kraanwater per regio in Nederland verschillen. Dat heeft te maken met de ‘hardheid’ (hoeveelheid calcium en magnesium) in het water.


tilburg

MEi 2014 www.nEdErlandbruist.nl gratis MEEnEMEn!

INTERVIEW burgemeester Noordanus

Op onderstaande adressen is het magazine elke maand af te halen: VVV Tilburg - Nieuwlandstraat 34 John Beerens - Prof. Gimbrèrelaan 45 Studs Hip & Trendy - Goirleseweg 102-104 Philipsen Specialiteiten - Paletplein 5 Spaarbank - Noordstraat 125 Tuinhuis Culinair - Westermarkt 5 Kaatje Jans de Bruin - Wagnerplein 66 Culinair bij Tante Caatje - Koestraat 131 Buutvrij - Stationsstraat 49 Topslager Wim v.d. Pas - Hoefstraat 167 Divana - Brunostraat 68a De winkel van Swinkel - Brunostraat 72 Mevrouw Vermeer - D.J. Jittastraat 4b Mevrouw Vermeer - Tilburgseweg 38 J.M. van Rooij Kousen-sokken-panty's - Westermarkt 132 Madre Bella - Rosmolenplein 27 Kaaszaak - Noordstraat 79a Dirven Schoenen - Schouwburgring 51 agazine Taart uit Tilburg - Goirkestraat 35 Wilt u dit m angen? tv on l digitaa in u Theaters Tilburg - Schouwburgring n n a d Schrijf u sbrief op w u VVV Oisterwijk - Spoorlaan 82D Oisterwijk ie n e d nl voor landbruist. Erfgoed depot - Dorpstraat 56 Riel www.neder Ricardo del Tempo - Besterdstraat 5 Goirle Boekhandel Buitelaar - De Hovel 21 Goirle

En natuurlijk is het magazine bij alle adverteerders verkrijgbaar!

KIDS entertainment

RONDJE NL-BE

tilburg

april 2014 www.nederlandbruist.nl gratis meenemen!

ga toch

fietsen

Lentekriebels tilburg

Maart 2014 www.nederlandbruist.nl gratis MeeneMen!

Broekhoven Special MOdetrends à la 2014

Opgeruimd staat netjes tilburg

FEbruAri 2014 www.nEdErlAndbruist.nl grAtis mEEnEmEn!

WINTERSPORT walhalla

online

Daten


GADGETS/STUDIO FIEN WOONGELUK

TV-meubel Laura

Barkruk Nino

Net weer even anders, maar zo stoer, modern en landelijk! De krukken zijn gemaakt van gebruikt steigerhout en voorzien van een stalen voetsteun.

€ 85,- p.st.

ing

Tafel Style & Steel liv

Een ware beauty onder de tafels! De tafel is voorzien van een robuust stalen frame en een tweedelig 7 cm dik eiken blad.

Vanaf € 875,-

Stoer tv-meubel gemaakt van steigerhout. De ruime opbergvlakken, met en zonder deur, zorgen voor een eigentijds geheel. De achterkant van het meubel is open zodat alle kabels mooi weggewerkt kunnen worden. € 325,-

Kinderstoel Studio

Een hoogtepunt uit de nieuwe collectie van Studio Fien, waarin perfectie en stijl de boventoon voeren. De sloophouten kinderstoelen zijn verkrijgbaar in diverse kleurcombinaties die je naar smaak kunt mixen en matchen.

€ 140,- p.st.

le Natural Wood side tab Ze blijven leuk, handig en staan goed in elk interieur… De boomstamkrukjes en -bijzettafels in stijlvol wit, blank of donker. Ga voor de pure look, kies voor een witte bovenkant of ga voor een zitgedeelte van wit leer. Vanaf € 65,-

9

Zuil Sloophout

Een luxe eyecatcher, ideaal voor een grote pot of mooie kleurrijke bloemen. € 80,-


Bruisende zaken: Bedrijf: Restaurant de Boschkens Tilburgseweg 155, Goirle Tel. 013 577 1601 Eigenaar: Bart Spijkers www.deboschkens.com buiten Tilburgseweg, vlak de n aa tie ca lo e ig ens. Op een pracht staurant De Boschk ter. re de uw ie rn ve t nden de scep Goirle, vindt u he sinds een paar maa er it aa zw s er ijk eeftenmenu Bart Sp succesvol? “Van kr nt ra au st re n zij is alles.� Waarom menu - bij ons kan en ng ga ie dr ijk el tot prijsvriend

10


Waarom was het nodig het restaurant te restylen? Bart Spijkers vertelt: “Ik heb 16 jaar als chef-kok gewerkt en dus genoeg ervaring om te beoordelen of een menukaart goed is. De menukaart van De Boschkens was een beetje gedateerd. Er stond een varkenshaasje op met roomsaus, dat past niet bij een modern restaurant. Dus toen ik het restaurant heb overgenomen, ben ik meteen in de gerechten gedoken. We hebben de kaart meer trendy gemaakt, maar ook heel laagdrempelig: er is voor iedereen wel wat. Je kunt hier van alles eten, van saté tot kreeft.”

Waarom zouden mensen naar restaurant De Boschkens moeten gaan? “Het restaurant is in zijn geheel veel laagdrempeliger geworden, dus niet alleen de menukaart. Je zit er heel gezellig, omringd door de kleurrijke kunst van Simone Theelen. Na een interne verbouwing is er een leuke borrelruimte gecreëerd. Wat vooral heel belangrijk is: vroeger hadden mensen een beetje schroom om naar De Boschkens te gaan, omdat het bekend stond als heel chic. Nog steeds kan hier kwalitatief uitstekend gegeten worden, maar voor € 25,00 heb je al een driegangenmenu. Dat is voor een grote groep mensen heel betaalbaar.”

Naast de maandelijks wisselende driegangenmenu’s kun je uiteraard ook à la carte eten. Hoewel we een visspecialiteitenrestaurant zijn, is een tournedos bij ons ook niet te versmaden! Parkeren kan bovendien gratis op het ruime parkeerterrein bij het pand."

Wat moeten de lezers nog weten over uw restaurant?

Doet u ook mee aan bepaalde acties? “Jazeker! Wij zijn aangesloten bij ‘sweet deal’, dit is een landelijke aanbiedingensite, waar klanten financieel zeer aantrekkelijke deals kunnen sluiten."

“De Boschkens is een compleet restaurant. Je kunt hier high-tea-en, lunchen en dineren in een mooie ambiance en ook is het restaurant geschikt voor feesten en grote groepen mensen.

Tenslotte: heeft u nog een motto? Bart Spijkers lacht: "Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: bij ons is iedereen welkom!" 11


Dè boekhandel van Tilburg e.o. met het meest uitgebreide assortiment!

Blz. Boekhandel Buitelaar | De Hovel 21 | 5051 NP Goirle | 013 530 11 22 info@boekhandelbuitelaar.nl | www.boekhandelbuitelaar.nl


IK BEN PELGRIM DĂŠ thriller van het jaar! Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat. De geadopteerde zoon die uitgroeide tot een van de beste spionnen. De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek. Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkt jonge vrouw is gevonden. Maar wat begint als een moordonderzoek zonder aanwijzingen, verandert in een zoektocht naar een onbekende vijand die een weerzinwekkend plan tot uitvoer wil brengen.

BOEKENTIPS

BIRK Onze literaire zomertip! Mikael woont met zijn ouders op een afgelegen eiland tussen Schotland en Noorwegen. Op een dag verdwijnt zijn vader in zee en verzwijgt Mikael wat er is gebeurd. Schuld, troost en verwijten stapelen zich op, tot zijn moeder het onmogelijke van hem verlangt. Birk is een even teder als beklemmend verhaal over mensen die zelf eilanden dreigen te worden.

13

van dè boekhandel van Tilburg e.o. met het meest uitgebreide assortiment!


Bruisende zaken: Direct Euro’s voor uw goud

Bedrijf: EuroGoud Westermarkt 11, Tilburg Tel. 013-7851677 Bedrijfsleider: Jeroen Rijzewijk info@eurogoud.nl www.eurogoud.nl

Iedere Zaterdag Munten inkoopactie Brabants vertrouwd ! www.eurogo ud.nl Van 10:00 uur tot 16:00 uur

ouwde n en Brabants vertr roGoud een ervare Eu is ng altijd ari nt erv r be Met 25 jaa goud en zilver. U de inkoop van uw en e ati t eens tax rus de ge or op partij vo stermarkt 11. Lo ons filiaal aan de We in m uw n lko va we p rte oo ha ink van s en taxatie of de ijvend gratis advie dig open en binnen voor vrijbl . We werken volle ak n zonder afspra aan toe bent. u ar edelmetaal. Dit ka wa u lijk met u. Zo weet ide du es all ren communice

Foto: Eye 4 you 14


Zorgvuldig én gratis advies “De meeste mensen verkopen één, hooguit twee keer in hun leven goud of zilver”, vertelt bedrijfsleider Jeroen Rijzewijk. “Dan wil je wel dat het goed gebeurt. Bij EuroGoud werken we daarom uiterst professioneel en geven we u zo zorgvuldig mogelijk advies. Dit doen we in een open en ontspannen sfeer. Advies en taxatie zijn altijd gratis. Dit gebeurt altijd uiterst zorgvuldig en professioneel.”

Jarenlange ervaring

Erfenissen en meer

“EuroGoud heeft grote ervaring in het bepalen van het karaatgehalte. Bij dit zogeheten toetsen van goud bent u altijd zelf aanwezig. We zijn daarin volledig transparant, daar heeft u recht op. Het karaatgehalte bepaalt vervolgens de prijs. We streven in alle gevallen naar de hoogste prijs voor u op dat moment. Daar mag u op vertrouwen. Als u besluit om uw goud of zilver echt aan ons te verkopen, betalen we u direct uit. Dat kan contant, maar we kunnen het bedrag ook direct naar uw bankrekening overmaken als u dat liever wilt.”

“Veel van onze klanten zijn mensen die het goud of zilver uit een erfenis deskundig willen laten beoordelen. Daarnaast komen er mensen met losse sieraden, munten, bestek en merkhorloges die de waarde ervan willen laten vaststellen en hun spullen al dan niet willen verkopen.”

Meer weten?

Hoge goudprijs

“Wilt u een vrijblijvende taxatie van uw goud of zilver, heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Kom gewoon binnenlopen en we bespreken onder het genot van een kop koffie of thee samen alle mogelijkheden. Neem wel even uw legitimatiebewijs mee.”

“Op www.eurogoud.nl vindt u geen goudprijzen. Er wordt ons vaak gevraagd waarom de prijzen er niet opstaan. Dat komt omdat de goudkoers voortdurend wijzigt, per seconde zelfs. Ik kan wél zeggen dat het nog altijd goede tijden zijn voor de verkoop van goud. Historisch gezien is de gemiddelde goudprijs nog altijd hoog.”

De openingstijden van EuroGoud zijn: maandag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m zaterdag van 10.00 t/m 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.eurogoud.nl 15


Medcos Micro Skin Polish: De volgende generatie van huidverjonging en -verbetering Rimpels, Grove poriĂŤn, Acnelittekens, Slechte huid of Verslapte huid? Tot voor kort dachten we dat je voor een snelle en duurzame huidverbetering alleen bij de cosmetisch chirurg terecht kon. Nu weten we dat je met Medcos Micro Skin Polish ook een geweldig resultaat kunt boeken op een milde en pijnloze manier! Een behandeling duurt ongeveer 1 uur Het resultaat na een kuur van ongeveer 8 behandelingen is VERBLUFFEND. Een beduidend jonge, frisse, stevige, egale en gladde huid. Met een onderhoudsbehandeling, eens per 4 weken, blijft deze verbetering duidelijk zichtbaar en duurzaam!

Benieuwd wat Medcos Micro Skin Polish voor jou doet? Maak dan een afspraak en laat je door ons adviseren.


Maatwerk, kwaliteit en duurzaamheid in houtbouw Wij verzorgen complete houten tuinprojecten zoals priëlen, erfafscheidingen en complete veranda’s. Gezamenlijk zal een ontwerp worden gemaakt en kunt u zelf de te gebruiken materialen uitkiezen. Ébéniste Exclusif: duurzaam gekozen producten en ervaren vakspecialisten.

Ébéniste Exclusif | Houtsestraat 117, Tilburg | Tel. 013-5111135 | www.ebeniste.nl


SHAKE Met alcohol

kiwi mojito Een mooie variant op de klassieke Mojito Benodigdheden: witte rum (45 ml), rietsuiker (2 barlepels), bruiswater, (30 ml), halve limoen, Kiwi Gold (1 stuk), munt (1 takje) Aan de slag: 1. Gebruik voor deze cocktail een stevig longdrinkglas om in te stampen. 2. Doe de rietsuiker en de 2 limoenpartjes in het glas. 3. Voeg de stukjes kiwi toe. 4. Stamp de ingrediĂŤnten met een muddler fijn. 5. Voeg 45 ml witte rum toe. 6. Roer de cocktail goed door met een barlepel en vul het glas tot de rand met ijsblokjes en bruiswater. 7. Garneer het geheel met een takje munt en een schijfje kiwi.


Fris, mierzoet, fruitig of juist een beetje bitter; de cocktail is er in alle soorten en smaken. Het perfecte drankje voor een gezellige zomeravond in de tuin, op het strand of bij het zwembad. Speciaal voor jou 4 doe-het-zelfrecepten voor een lekker glaasje. Proost!

IT BABY Met alcohol

Zonder alcohol

Zonder alcohol

raketje

apple spritzer

spicy mango martini

Ge誰nspireerd op het Raketijsje

De perfecte combinatie tussen zoet en zuur

Mango en rode peper zijn goede vriendjes

Benodigdheden: verse appelsap (75 ml), bruiswater (30 ml), limoen (sap van een halve limoen), ijsblokjes Aan de slag: 1. Vul een wijnglas tot aan de rand met ijsblokjes. 2. Voeg de verse appelsap en geperste limoensap toe. 3. Roer goed door elkaar met een barlepel. 4. Vul het glas tot aan de rand met bruiswater. 5. Garneer het geheel met kleine stukjes appel.

Benodigdheden: Mangosap (75 ml), halve limoen (geperste limoensap), rode peper of tabasco Aan de slag: 1. Gebruik een shaker met ijs. 2. Schenk hier de mangosap en het sap van een halve limoen in. 3. Maak de inhoud spicy met verse rode peper. 1-2 druppeltjes tabasco kan ook. 4. Shake het geheel en schenk uit in een gekoeld martiniglas. 5. Garneren met een ringetje rode peper.

Benodigdheden: aardbeien, vodka (30 ml), sinaasappel, sinaasappellikeur (30 ml), citroen, limoncello (30 ml) Aan de slag: 1. Gebruik voor deze cocktail een lang vodka shot glas. 2. De cocktail bestaat evenals het gelijknamige ijsje uit drie lagen. Bij iedere laag voeg je ijsblokjes in de blender toe. 3. Begin met het rode gedeelte, bestaande uit aardbeien en vodka. 4. Voeg daarna de sinaasappelsap + sinaasappellikeur toe. 5. Zet de puntjes op de i met de citroen + limoncello. 6. Tadaaa zie daar, een smaakvol Raketje.

19


*tegen inlevering van deze bon

gellak voor € 10,- *

De SChoon(St) makerS van noorD-brabant!

Schoonmaken én schoonhouden van • Interieur en exterieur • Glasbewassing • Gevelreiniging • Levering sanitaire producten

Angel Nails for you - Kelly van Berkel Groenstraat 111 - Tilburg - 06-57068706

6 dagen per week geopend, ook 's avonds

facebook.com/angelnailsforyou

CSS | schoonmaakdiensten Schijfstraat 25 | Oisterwijk | T 013 - 533 19 85 info@css-schoonmaak.nl | www.css-schoonmaak.nl

CSS_adv.Bruist_74x74.indd 1

24-01-14 12

tilburg

Uw onderneming ook presenteren in dit sprankelende magazine? Of wilt u meer weten over de vele mogelijkheden van Tilburg Bruist? Neem dan contact op via: tilburg@nederlandbruist.nl of bel: 076-7115340

Shake it baby

juli 2014 www.nede

rlandbruist.nl gratis meenemen !

Puur water


ColUMn/janice

De schaamte voorbij Wanneer in Nederland de zon gaat schijnen, wordt dat groots gevierd. Van temperaturen boven de twintig graden kunnen we immers maar een paar maanden per jaar genieten. Waarschijnlijk is dat ook de reden waarom een groot deel van onze bevolking niet weet hoe ze zich moet kleden bij zomerse temperaturen. Ieder jaar weer valt mijn (mode)mond open als ik zie welke kledingstukken men uit de kast trekt bij warm weer. Ik snap er echt helemaal niks van. Dat je meer rondingen hebt dan Naomi Campbell wil nog niet zeggen dat je er in de zomer niet leuk bij kunt lopen. Er zijn gewoon een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Net even anders, maar zeker niet minder leuk. 1. Laat strakke jurkjes voor wat ze zijn en kies voor leuke tuniekjes in zomerse kleuren. Het kan echt geen kwaad om het een en ander aan de verbeelding over te laten. 2. Zodra het kwik boven de vijfentwintig graden stijgt, viert de tanktop hoogtij. stop, en wel nu. Kies voor een luchtig shirtje met mouw en ga voor elegantie in plaats van ordinair bloot. 3. Er is een tijd van komen en gaan… Geef (te) korte rokjes aan je dochter, nichtje of buurmeisje en ga voor een mooie maxi rok. Lekker zwieren en zwaaien was nog nooit zo leuk! Wellicht trekt niemand zich iets aan van mijn tips in deze column. Of erger nog, heb ik mensen beledigd. Toch hoop ik dat jullie stiekem iets met mijn tips gaan doen. Het zou zo fijn zijn als wij Nederlanders straks niet van de spanjaarden te onderscheiden zijn.

“Net even anders, maar zeker niet minder leuk.” 21


Fashion DEAUVILLE WAAN JE AAN DE FRANSE KUST

YA ZEG JA TEGEN YAoriet deze

zijn fav Heldere pasteltinten jasje voor het ijk erl zomer. Een he 59,95 derlandse weer! € onvoorspelbare Ne yaya.nl

Deze luxe herenloafers van Friseau zijn vernoemd naar de Franse mondaine badplaats: Deauville. De in reliëf gedrukte kwastjes maken een elegant en subtiel statement en de kleuren geven een zomerse twist. Vanaf € 199,friseau.com

LORNA JANE ACTIVE LIVING

Geniet van het zomerse weer tijdens een vroege ochtendrun of ga voor bikini-proof in de sportschool. Met Lorna Jane doe je dit zeker in stijl. stellasstyle.com 22

ALWAYS ON TIME MET BREITLING Dit stoere, stalen meesterwerk is waterresistant tot maar liefst 300 meter en door de stalen uitvoering met marineblauwe wijzerplaat een tijdloos statement bij een zomerse casual look. Breitling Super Avenger II GMT. € 3.760,breitling.com


Lifestyle HET NIEUWE DETOXEN

Slaap jezelf mooi en gez ond! De hangmat van de Zweedse bedden fabrikant Hästens is perfect voor een effectie ve powernap, in de tuin, op het balkon of - waarom niet op kantoor. € 220,- has tens.com

Beauty DAGELIJKSE UV-BESCHERMING Decléor Daily Defense Fluid Shield SPF30 is een 100% minerale crème die optreedt als een natuurlijk beschermend schild tegen UVA en UVB. € 31,20 decleor.nl

BATAVUS DIVA 7 PLUS Met deze trendy stadsfiets trek je er met plezier en gemak op uit. € 769,- batavus.nl

KEEPCUP BREW GLASS COFFEE CUP KeepCup, de maker van ‘s werelds eerste barista standaard herbruikbare koffiebeker, komt nu met een variant in glas. Het is de perfecte to-go-cup voor liefhebbers die onderweg willen genieten van een ambachtelijke kop koffie of heerlijke warme thee. Vanaf € 21,(230ml) keepcup.com

CAPTURE THE MIRACLE OF YOUR PREGNANCY BULLET PROOF 2.0 HOUD JE HOOFD(HUID) KOEL Medavita introduceert vijf hoofdhuidverzorgingsprogramma’s. € 16,90 shampoo & € 35,- scalp lotion medavita.it

Deze custom made bullet shaped bottle is een ware eyecatcher. Met het nieuwe, platte penseel breng je foutloos en gemakkelijk de lak aan. € 14,95 redcarpetqueen.com

Milestone™ Pregnancy Cards is een giftbox met dertig unieke geïllustreerde kaarten. Veertien voor tijdens de zwangerschap van de eerste positieve test tot de geboorte - en dertien kaarten voor de allereerste babyfoto’s. € 16,95 milestonecards.com


* Vraag naar onze voorwaarden

GROENTEN EN Fruit voor jong en oud

De Vitaminebron bezorgt gratis* verse groenten en fruit bij u thuis Kijk voor meer informatie op de site www.DeVitaminebron.nl, bel 06-52 777 251 of mail naar info@devitaminebron.nl.


DITJESEn/datjes

Vrouwen gebruiken 2 keer zo vaak een smiley in hun sms’jes als mannen. Gestreste mannen vallen vaker op

iets vollere vrouwen.

lukt het niet om af te vallen? Probeer eens met de verkeerde hand te eten. Je eet dan automatisch minder. vanaf 1900 tot 1920 was touwtrekken een olympische sport. Mensen die het koud hebben, kiezen sneller voor een romantische film. Gemiddeld dragen we allemaal een kilo aan bacteriën met ons mee. Geld & sportauto’s doen sommige mensen letterlijk het water in de mond lopen. Het huidige volume van ons brein kan nog 3x groter worden tot een gewicht van 4 kilo. Blozen tijdens een presentatie is niet erg. Mensen vertrouwen jou dan meer omdat je verlegen bent. 25


• professionele vakopleidingen • werkt met de topmerken Trinity Beauty en Gelamour • docent met jarenlange ervaring Dorpsstraat 4 B, 5051 CK Goirle Tel. 06-23000304 www.gailsnailacademy.nl

• kleine lesgroepen • persoonlijke aandacht

BRUISENDE AANBIEDING

500 visitekaartjes € 39,95 kwaliteitsdrukwerk zoals u van ons gewend bent dubbelzijdig fullcolor | gratis opmaak en bezorging binnen brabanT

voor meer informatie mail naar ontwerp@nederlandbruist.nl

Nederland Bruist Oosterhout seweg 91 C, 4816 ontwerp@n KC Breda ederlandb ruist.nl

T +31 (0)76 711 53 40 F +31 (0)84 835 46 55 www.neder landbruist.n l

Acties • Wimperextensions € 70, (one by one techniek) Nails by Rosa • 2 piercings € 75,Korvelseweg 148 | Tilburg • Tattoo’s vanaf € 50,Tel. 06-24438784 • Gellak € 17,50 • Nieuwe set Acrylnagels € 40,Betaalbare Bij elke set gratis vijl!

Tattoo il Casto Korvelseweg 148 | Tilburg

Tel. 06-43586077

kwaliteit!


column/colon in balance

Kinderen, water en poeppoli Water speelt een belangrijke rol in ons leven. Je kunt 1 maand zonder eten, je kunt echter maar 1 dag zonder water!

de lijst voor een eventuele stoma. Als je 17 jaar bent wil je dit niet. Het onderzoek loopt nog.

Een toenemend aantal kinderen krijgt last van hun stoelgang. Ze kunnen maar 1x in de 2-3 dagen naar de wc en dit wordt inmiddels als normaal beschouwd. Maar ook veel kinderen kunnen maar 1x in de week of 2 weken. Daarom hebben veel ziekenhuizen inmiddels een poeppoli ingericht om kinderen te leren hoe ze weer beter naar de wc kunnen.

Om te voorkomen dat het ontlasten zo slecht wordt kan ik je het volgende zeggen: drink 1,5 liter water/ kruidenthee per dag. Eet 2 maaltijden rijk gevuld met groenten. Eet minimaal 2 stuks fruit per dag en beweeg.

Ik werk zelf ook samen met een ziekenhuis in Brabant, een MDLarts. Een paar weken geleden kwam een jonge meid bij mij in de praktijk die 1x in de 2 maanden naar de wc kon. Ze gebruikt 18 liter cleanprep per behandeling in het ziekenhuis om te kunnen ontlasten. De jonge meid heeft veel buikpijn, heeft een platte maar harde buik, is mager en kan bijna niet meer naar school. Dit is zeker niet noodzakelijk. Het kan anders.

De eerste stap naar een normale stoelgang blijft het reinigen van de vuilnisemmer in je lichaam, de darm.

We hebben 2 spoelingen ingezet waaruit bleek dat ze in ieder geval een goede kracht in de darm heeft om te ontlasten. Veel grote stukken oude ontlasting kwamen naar buiten. Ze stond op

Voor meer informatie bel: 013-5332797, mail naar info@coloninbalance.com of kijk op www.coloninbalance.com

27

Gezonde groet, Kitty Sanders


Incl. begele iding tructe1 sportinstot gratis ursaugustus ! .

A enO.betaal

SEN

geen

inschrijfgeld*

TEAM PU

PER TRA SON ININ AL G

UR OSS

T ERK P E ONB ORTEN 1 SP AF â‚Ź 1 D VAN MAAN NG PER EGELEIUDRI S .B TE INCLSTRUC N I

5344 CA Oss | 0412 - 64 65 99 | www.puur-fitness-oss.nl onze voorwaarden *Vraag naar Artemisstraat 6 | 5042 XA Tilburg | 013 - 59 00 140 | www.puur-fitness.nl *Vraag naar onze voorwaarden


BUDGET/water

SCHONE dorstlesser Op pad zonder plastic waterflessen? Dat kan met het Care Plus® Water Filter. Het waterfilter past in de palm van je hand en filtert tot 375.000 liter water uit zoetwatermeren, rivieren of beekjes. Ideaal voor outdoor activiteiten en reizen in binnen- en buitenland.

een lekker glaasje water voor weinig geld. speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

Tip

Voor € 39,95 verkrijgbaar bij diverse drogisterijen.

water & fruit Je hoeft geen Jamie Oliver te zijn om van water een heerlijk drankje te maken. Het enige wat je nodig hebt is een mooie waterkaraf met een brede opening, wat fruit of groenten en een kraan met heerlijk helder water. Wat dacht je van water met komkommer? Kraanwater met frambozen? Een waterkaraf met limoen? Of een karafje water met sinaasappel?

uit de kraan

Kraanwater is flink wat goedkoper dan flessenwater. 1000 liter kraanwater kost ongeveer 1,50 euro. Daar kun je zo’n 5000 glazen mee vullen. Andersom kun je voor de prijs van één flesje bron- of mineraalwater van 2 euro ongeveer 1500 liter kraanwater drinken.

Echt waar! fruit levert niet alleen belangrijke vitamines, maar bestaat ook voor het merendeel uit water. Wist je dat een sinaasappel voor 83% uit water bestaat en een watermeloen voor maar liefst 93%?

Klimaatneutraal slokje In Nederland alleen al worden per dag meer dan 500.000 plastic (water)flesjes weggegooid. Ze belanden op de vuilnisbelt, maar ook op straat of in de zee. Dopper wil deze plastic afvalberg een halt toeroepen. En daar kun jij je steentje aan bijdragen. De Dopper wordt klimaatneutraal geproduceerd (zonder BPA*) en is makkelijk schoon te maken. Kijk voor meer info op dopper.com. 29

BUdget


Bruisende zaken: Bedrijf: De Wijnproeverij Rheastraat 24, Tilburg Tel. 085-4895861 Eigenaar: Koert van de Kerkhof info@dewijnproeverij.nl www.dewijnproeverij.nl je zelf kunt we webshop waar eu ni de is rij ve oe elt er De Wijnpr proeven is. Je best ijn w s ui th uk le e ontdekken ho seert een gezellige ende wijnen, organi ill ch rs ve os do n ruikt, proeft ee ar wijnen kijkt, ze na je e ho t er le ĂŠn avond rdeelt! en natuurlijk beoo

30


Een echte liefhebber “De Wijnproeverij is uit hobby ontstaan”, vertelt initiatiefnemer Koert van de Kerkhof. “Ik ben een enorme wijnliefhebber en ik organiseerde met vrienden regelmatig avonden waarin we samen mooie wijnen proefden. Dat vond ik zo leuk, dat ik dit idee heb doorontwikkeld in De Wijnproeverij.”

Bestellen… “De Wijnproeverij biedt je twee mooie pakketten wijnen. Een kennismakingspakket en een exclusief, wat duurder pakket. Het eerste pakket geeft je een breed overzicht van wijnen gemaakt uit verschillende druivenrassen. In het exclusieve pakket tref je alleen wijnen aan uit de Franse wijnstreek Narbonne. Het zijn wel allemaal verschillende druivenrassen. Ik heb de wijnen zorgvuldig geselecteerd; ik vind het zelf mooie, maar ook betaalbare wijnen. Het zijn wijnen waar ik zelf achter sta. Dat vind ik belangrijk.”

Dat smaakt naar meer!

…En leren!

“Onze klanten worden er enthousiast van”, verzekert Koert. “Dat is natuurlijk fantastisch. Wijnproeven is een bijzondere én een leuke hobby. Daarom kun je bij De Wijnproeverij ook flessen los bijbestellen van jouw favoriete wijn. En dan zijn er sinds kort de recepten. Bij iedere wijn hoort een speciaal recept, ook die vind je allemaal terug op onze site. Zo wordt je wijnavond nog specialer!”

“Een pakket bestel je heel gemakkelijk via www.dewijnproeverij.nl. Je kunt je registreren, maar dat hoeft niet direct. De flessen zijn altijd verpakt in een fraaie doos, maar daar houdt het niet bij op. Je vindt er een handige beschrijving hoe je wijn moet proeven, proefformulieren, een kelnersmes en – altijd handig – een pen. Bij elke fles zit ook een beschrijving over die specifieke wijn. Zo leer je meer over de achtergrond en de historie. De Wijnproeverij biedt je een plezierige ontdekkingsreis waarbij je elkaars ervaringen uitwisselt. Aan het einde van de avond heb je zeer waarschijnlijk zelf je eigen voorkeur bepaald.”

Meer weten? Op www.dewijnproeverij.nl vind je alle informatie over het proeven van wijn en over ons concept. Bovendien kunt u er direct alles bestellen: naast onze fraaie wijndozen ook losse wijnen en natuurlijk losse accessoires. Bekijk ook de korte film waarin je ziet hoe uw ideale wijnproefavond eruit kan zien. Veel plezier! 31


A U T O VA N D E M A A N D

BMW X1 1.8i s-Drive Executive Navi Bouwjaar: 09/04/2010 Kleur: Bruin metallic Km. Stand: 45.751 km Prijs: â‚Ź 24.750

Rheastraat 25 | 5047 TL Tilburg Tel: 013 - 57 00 048 info@autokafoe.nl | www.autokafoe.nl

www.stichtinges.nl Emotionele Support. Voor als je het even niet meer alleen kunt. Zeven dagen per week. Emotionele Support online. Zonder kosten. p o s t b u s 6 0 2 5 1 4 0 a p w a a l w i j k i n f o @ s t i c h t i n g e s . n l w w w. s t i c h t i n g e s . n l k v k 5 4 5 5 9 5 4 5 iban N L4 3 R A B O 0 1 7 1 6 2 8 3 6 5


fILMPJE KIJKEN

BInnEn/buiten

Oorlogsgeheimen

voetjes van de vloer Solar Weekend Dansen, sjansen en chillen in de zon; dat kan aan de Maasplassen in Roermond. Van 31 juli t/m 3 augustus vindt hier alweer de tiende editie van solar Weekend festival plaats. Van hiphop tot jazz, energieke optredens en iedere dag enkele spectaculaire, maar vooral kneiterrr-lekkere afsluiters. Elk jaar leeft in de solarwereld een ander thema, waarop alle creatieve ideeën en decors worden geïnspireerd. Het thema van dit jaar is ‘sPROOK’. Ben je benieuwd naar het concept, zorg dan dat je erbij bent.

1943, zuid limburg. de twaalfjarige tuur (maas Bronkhuyzen) en lambert (joes Brauers) zijn al van jongs af aan dikke vrienden. Tijdens de oorlog gaan Tuurs ouders in het verzet terwijl die van Lambert lid worden van de NsB. Dan komt Maartje (Pippa Allen), een meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dit alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje uiteindelijk in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen zijn vriendschap met Lambert, maar ook zijn hele familie te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beiden te redden. oorlogsgeheimen is vanaf 3 juli in de bioscoop te zien

Boekje lezen 500 cocktails Altijd al zelf cocktails willen maken? Gebruik dit boek als inspiratiebron en shake er lekker op los. De 500 recepten in dit smaakvolle boekwerk bieden voor elke gelegenheid het juiste drankje. Cocktails, punches, hot toddy’s, sours, alcoholvrije cocktails en drankjes tegen een kater… ze staan er allemaal in. Tevens bevat dit cocktailboekje tips over alle aspecten van het vak, van het versieren van de glazen tot het roeren, schudden en schenken ervan. Het boek is voor € 9,95 verkrijgbaar bij bol.com

kijk voor meer informatie en tickets op solarweekend.com 33


n

Next generat!on _veilig: ultieme stabiliteit _vertrouwd: standaard 5 jaar garantie _samen sterk: componenten van topkwaliteit _fris: nieuw, geïntegreerd frame- en accudesign _topprestaties: nieuwste Panasonic middenmotor _slim: ook oplaadbaar zonder de accu uit te nemen Flyer2014 _gebruiksvriendelijk: eenvoudige bedieningsdisplay _efficiënt: optimale ondersteuning dankzij 3-sensorconcept _rijeigenschappen: fietst ook zonder ondersteuning soepel & licht

Next generat!on

Next generat!on

_veilig: ultieme stabiliteit _vertrouwd: standaard 5 jaar garantie _samen sterk: componenten van topkwaliteit _fris: nieuw, geïntegreerd frame- en accudesign _topprestaties: nieuwste Panasonic middenmotor _slim: ook oplaadbaar zonder de accu uit te nemen _gebruiksvriendelijk: eenvoudige bedieningsdisplay _efficiënt: optimale ondersteuning dankzij 3-sensorconcept _rijeigenschappen: fietst ook zonder ondersteuning soepel & licht

ie llect r Co Flye 2014

ie

ctie Colle Flyer2014

el),

ard t de den ek-

Kijk op www.bestosol.nl voor de actievoorwaarden

_superior Trekking! De T-Serie

Ambiance. Altijd weer je eigen sfeer

De T-Serie is er met lage instap (damesmodel), als herenmodel en ook met parallelframe. De T-Serie is verkrijgbaar in verschillende standaard uitvoeringen met vele extra opties. In combinatie met de 28“-velgen en de nieuwe „Marathon Plus“ tourbanden 27.5"van Schwalbe 28" is de T-serie 29" de perfecte tour- en trekkingbike. Verkrijgbaar vanaf € 2.999,00.

len en uitvoeringen, Aan deze brochure of gebruikt zonder ijk - Holland

27.5" >25 >25

28" 25

Joan Hersmis ZONWERING | Ringbaan Zuid 301a, TILBURG | T (013) 570 52 50 Ambiance Zonwering BESTOSOL | Ringbaan Zuid 301a, TILBURG | T (013) 543 44 23

29" 45

45

45

45

29"

Max. ondersteuning Wielmaat 26" <25 <25

25

29" 45

20"

26"

45

Nu € 500,- euro voordeel op het 2e product.

27.5"

28"

29"

29"

_superior Trekking! De nieuwe T-Serie 45

45

45

45

29"

_superior Trekking! De nieuwe T-Serie www.Flyer-fietsen.nl Flyer Col lect 2014 ie Wheels | Salland

Amazing 5 | 1948 RE Beverwijk Tel. +31 (0)251 27 67 77 | info@Flyer-fietsen.nl

www.Flyer-fietsen.nl Amazing Wheels | Salland 5 | 1948 RE Beverwijk Tel. +31 (0)251 27 67 77 | info@Flyer-fietsen.nl

Rooseveltplein 47, Tilburg Tel. 06-27591774 www.restyle-beauty.nl facebook.com/Restyle4all


d

Per fec te grijs

ralf kappers van nu/haartips

ekking

Of je nu blond, bruin, steil of krullend haar hebt, niemand ontkomt aan zijn eerste grijze haren. Wat doe je als het zover is? Optie 1 De grijze haren accepteren. Grijze haren - verspreid of in lokjes bij elkaar - zorgen dat de oorspronkelijke kleur wat gevarieerder wordt.

Optie 2 Het haar kleuren. Dek het grijze haar en haal tegelijkertijd wat natuurlijke kleur op. Je kunt natuurlijk ook van kleur veranderen als je daar zin in hebt. Voor een perfecte dekking is een oxidatiekleuring nodig. Deze kleuring is permanent totdat het haar groeit (de zogenaamde uitgroei) en verdwijnt niet door het wassen. Ben je grijs en vind je het te licht geworden, dan is het mooi om er donkere lowlights in je vroegere kleur doorheen te laten zetten. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld 5 of 10 jaar terug in de tijd gaat, wat betreft het grijspercentage. Als je slechts een paar grijze haren hebt, kies dan voor een semipermanente haarkleuring. Er zijn tal van kleuren met schitterende en zichtbare nuances, houdbaar tot wel 28 wasbeurten.

Tuinstraat 78, Tilburg | 013-5350914 | www.ralfkappers.nl


eXtreme

Ben jij een van die mensen die de uitdaging zoekt in extreme watersport? Die zorgt dat je adrenaline zâ&#x20AC;&#x2122;n maximale hoogtepunt bereikt? Wil jij ook altijd net een stapje sneller, harder of spannender gaan? Dan zit je bij dit artikel goed.


DAT WATERVALLETJE DuRf JE WEL AAN

watersport sUrfeN in Hawaï

wildwatervaren

ben jij een ervaren surfer en wil jij jouw grenzen wel eens verleggen? De hoogste golven ter wereld vind je o.a. in Hawaï. Door een motorbootje of waterscooter word je op snelheid gebracht en net voordat de golf om gaat slaan, laat je los. Het moment van de waarheid breekt aan. De wel tien meter hoge golf achtervolgt je en je probeert net een paar meter voor te blijven. Zal het je lukken?

als jij het leuk vindt om te kanoën, maar je wilt meer uitdaging, dan is wildwatervaren daar een uitgesproken mogelijkheid voor. in een boot probeer je te balanceren op het snelstromende water. Je gaat steeds een beetje sneller en daarom wordt het een uitdaging alle rotsen en planten te vermijden. en dat ene watervalletje? laat maar komen, dat durf je wel aan. lukt het jou om niet om te slaan?

Vliegend sUrfeN Hou jij er meer van om boven het water te vliegen? Wellicht is kitesurfing dan iets voor jou. op een kleine surfplank laat je je door een kite – ook wel vlieger genoemd – vooruit trekken. als je goed op snelheid bent, maak je een sprong. een salto in de lucht of gewoon even genieten van de wind. maak de mooiste sprongen en mensen zullen bewonderend toekijken. natuurlijk moet er dan wel voldoende wind staan.

Met twee latten oP Het water bij waterskiën draait het allemaal om evenwicht. Je wordt vooruit getrokken door een motorboot. met de chauffeur spreek je af hoe snel je gaat en als je eenmaal op snelheid bent, kun je de grootste bochten en de hoogste sprongen maken. Hou je liever van boarden? ook geen probleem. Wakeboarden is namelijk hetzelfde principe. lukt het jou om je evenwicht te bewaren?


In verband met ons

1-jarig bestaan

hebben we in juli EXTRA KORTINGEN 贸贸k op de nieuwe collectie!

We verkopen nu ook sieraden en accessoires van het merk Godly Jewels

Studs Hip en Trendy | Goirleseweg 102-104, Tilburg | Tel. 06-27397916


Wij heten u de gehele

Zomer vakantie van harte welkom!

Dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur periode 1 juli tot 1 september

40


Wat voelt een vlinder in zijn buik als hij verliefd is?


foto: Piek

foto: Govert de Roos

Programma

We kijken alweer uit naar een splinternieuw theater-

Zilveren Clown op het Internationale Circus Festival

en concertseizoen! Kijk snel op www.theaterstilburg.nl

van Monte Carlo. Naast het herhalen van enkele

voor het volledige programma en bestel uw kaarten.

van zijn meest fantastische stunts, zorgt Klok

Zo verheugen we ons op de komst van Het Zuidelijk

in The New Houdini ook voor een aantal nieuwe

Toneel, de musical Dreamgirls en internationale top

illusies.

zoals het Canadese dansgezelschap Compagnie Marie

Toegang € 54 | € 49 | € 39 incl. servicetoeslag

Chouinard. In onze kleurrijke concertzaal zien we vertrouwde gezichten bij Amsterdam Sinfonietta en

za 18 okt | 20.15 uur

philharmonie zuidnederland, maar geven we ook

Stoner (John Williams) -

nieuwe invulling aan de zondagmiddagen met de

Reinout Bussemaker, Peter Bolhuis e.a.

concertreeks Incubated: fluisterzacht. Kortom, voor

schouwburg. En toen was daar ineens Stoner. De

ieder wat wils! Een aantal hoogtepunten van de eerste

roman van John Williams uit 1965 werd in 2012

maanden van het nieuwe seizoen voor u op een rij.

opnieuw gepubliceerd en bejubeld in binnen- en buitenland. Stoner vertelt het aangrijpende

ma 29 & di 30 sep | 20.15 uur

levensverhaal van een boerenzoon die docent

Hans Klok - The New Houdini

literatuur aan de universiteit wordt. In zijn huwelijk

schouwburg. Na zijn recente internationale successen

en zijn werk moet hij zich, hoe lastig ook, staande

en vele tienduizenden bezoekers in Nederland geeft

zien te houden. Regisseur Ursul de Geer: “Stoner

Hans Klok in Tilburg extra voorstellingen van The

is een ode aan de liefde. Prachtige dialogen,

New Houdini. Deze voorstelling, die door het NRC

aangrijpende conflicten en vertederende scènes:

beschreven werd als “zijn beste show ooit”, werd niet

een parel op het toneel.”

alleen in Nederland omarmd, maar ook wereldwijd

Toegang € 29,50 | € 25,50 | € 18,50 incl.

sinds het winnen van de prestigieuze circusprijs De

servicetoeslag

42


foto: Govert de Roos

foto: John-Kane

do 30 okt | 19.30 uur

De nieuwste show Shadowland is bovendien een

Tijl Beckand & Ruben van der Meer –

baanbrekende toevoeging aan het bestaande

De Grote Improvisatieshow

oeuvre van het gezelschap en het beste te

schouwburg. Na de aanschaf van twee landbouw-

omschrijven als een sterke combinatie van

tractors met metallic velgen, een levensgroot

schaduw-act, dans, acrobatiek en een concert.

portret van Michael Jackson gemaakt van bier-

Ronduit verbluffend!

doppen, zes zeecontainers met vinylplaten met

Toegang € 38 | € 34 | € 30 incl. servicetoeslag

juli

2014

slechts één krasje (helaas pér plaat) en enkele onhandige investeringen in een homo-filmfestival

vr 28 nov | 20.30 uur

in St. Petersburg en een zonnestudio in Oeganda,

Gabriel Ríos - In Concert

is de boekhouder van Ruben en Tijl ontzettend

concertzaal, vrije zit. Als je wel eens fantaseert

blij dat de jongens weer het theater in gaan.

over mooie zomerdagen met een zwoel briesje, dan

Ze kunnen het gebruiken zeg maar, dus kom!

ben je vast al bekend met de muziek van de

Komt allen naar deze heerlijk onvoorspelbare

Puertoricaanse Gentenaar Gabriel Ríos. Zijn

improvisatieshow!

grootste hit Broad daylight klinkt als dé soundtrack

Toegang € 27,50 | € 27,50 | € 19,50 incl.

van dit jaargetijde. De afgelopen drie jaar nam hij

servicetoeslag

The Big Apple als uitvalsbasis om volop te broeden op zijn volgende muzikale meesterzet. En wat voor

zo 16 nov | 20.15 uur

één! Het resulteerde in het nieuwe album This

Pilobolus (VS) - Shadowland

Marauder’s Midnight vol met muzikale pareltjes.

schouwburg. We kunnen met recht zeggen dat

Kom genieten van de sferische liveshow van deze

Pilobolus het populairste dansgezelschap van de

sympathieke singer-songwriter!

Verenigde Staten is. En wat geweldig dat de rest

Toegang € 22 incl. servicetoeslag

van de wereld daarvan mag meegenieten! 43

Bezoekadres en receptie Louis Bouwmeesterplein 1 5038 TN Tilburg Postadres Postbus 3035 5003 DA Tilburg InfoService & Tickets www.theaterstilburg.nl tel. 013 543 22 20 Ingang aan de Schouwburgring Tilburg


Puzzel & Win!

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is de oplossing. Vul voor 1 augustus de oplossing in op onze site: www.nederlandbruist.nl/puzzel Of stuur de oplossing zonder postzegel naar: Nederland Bruist B.V. Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda o.v.v. juli Tilburg Bruist (vergeet niet uw adres en tel.nr. te vermelden)

Maak kans op een:

reischeque t.w.v. â&#x201A;Ź 50,Aangeboden door: Travel Counsellors | reisburo reeshof | marjan@travelcounsellors.nl | 013-2110131 | 06-81387121


Puzzel & Win!

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is de oplossing. Vul voor 1 augustus de oplossing in op onze site: www.nederlandbruist.nl/puzzel Of stuur de oplossing zonder postzegel naar: Nederland Bruist B.V. Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda o.v.v. juli Tilburg Bruist (vergeet niet uw adres en tel.nr. te vermelden)

disdonc champagne horeca rijen aperitief dessert

wijnkaart wijnhuizen druiven levensgenieters foodies professionals

Maak kans op:

De Millésime uit 2002, Champagne van Vincent Couche & 2 kristallen tulpflutes van Lehmann t.w.v. € 38,95 voor de fles en € 5,50 per glas Smaak: Citrus, gedroogd fruit, rozijnen en appeltaart. 50% Pinot Noir / 50% Chardonnay. Geheel uit het jaar 2002 Quote by RobertParker.com: "Champagne Vincent Couche is het veelbelovende talent uit het zuiden van de Champagne" - 91 Parker Punten-

Aangeboden door: DIS*DONC | Tilburg | www.disdonc.nl 45


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is de oplossing. Vul voor 1 augustus de oplossing in op onze site: www.nederlandbruist.nl/puzzel Of stuur de oplossing zonder postzegel naar: Nederland Bruist B.V. Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda o.v.v. juli Tilburg Bruist (vergeet niet uw adres en tel.nr. te vermelden)

Maak kans op een:

dinerbon

t.w.v. â&#x201A;Ź 25,-

gerechten reserveren puur spareribs kwaliteit steaks

Aangeboden door: Ribs Factory | Heuvel 49 | 5038 CS Tilburg | www.ribsfactory.nl 46

nachos lavagrill betaalbaar chickenwings burgers ribsfactory


Puzzel & Win!

CMinterieurstyling interieuradvies & verkoopstyling

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is de oplossing. Vul voor 1 augustus de oplossing in op onze site: www.nederlandbruist.nl/puzzel Of stuur de oplossing zonder postzegel naar: Nederland Bruist B.V. Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda o.v.v. juli Tilburg Bruist (vergeet niet uw adres en tel.nr. te vermelden)

quickscan creatie sfeervol interieur tilburg restylen

verkoopstyling crisp accessoires advies kleuren woning

Maak kans op een:

Quickscan - mondeling kleuradvies aan huis t.b.v. één ruimte óf mondeling verkoopstylingadvies aan huis, beide t.w.v. € 90,Aangeboden door: CMinterieurstyling | Veenendaalstraat 22 | Tilburg | 06-10293000 | www.cminterieurstyling.nl


Franchisenemers gezocht Wil jij altijd al voor jezelf beginnen met zo weinig mogelijk risico? Nederland Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in Nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? Dan ben je bij Nederland Bruist aan het juiste adres. Wat verwachten we van je?

Meer weten?

Nederland Bruist wil enthousiaste mensen de gelegenheid geven een eigen bedrijf op te starten. Daarom is een ondernemende en zelfstandige houding onmisbaar. Je bent een verkoper in hart en nieren, 100% gemotiveerd en communicatief zeer vaardig. Daarnaast ben je bereid je volledig achter de formule van Nederland Bruist op te stellen.

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? Neem dan contact op met Marcel Bossers voor het maken van een afspraak.

Wat biedt Nederland Bruist? De werkwijze van Nederland Bruist is een bewezen formule met veel succesverhalen. Ons doel is doorgroeien naar 80 edities in Nederland en België. We bieden aantrekkelijke ondernemersinkomsten, een snelle start en voldoende groeipotentieel. Daarnaast krijg je goede ondersteuning en begeleiding tijdens het opstarten van je magazine.

Waarom franchise? Een franchiseorganisatie stelt haar naam, formule en ‘know-how’ ter beschikking aan zelfstandige ondernemers: de franchisenemers. Hierdoor kun je meeliften met de groot opgezette marketingcampagne. Kortom, een zeer beperkt risico en snelle verdiensten.

Tel. 088-7340080 E-mail franchise@nederlandbruist.nl Website www.nederlandbruist.nl en www.belgiebruist.be

Nederland Bruist zoekt

enthousiaste, ondernemende verkopers die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven TILBURg

jUNI 2014 WWW.NEdERLANdBRUIST.NL gRATIS MEENEMEN!

tilburg

MEi 2014 www.nEdErlandbruist.nl gratis MEEnEMEn!

tilburg

april 2014 www.nederlandbruist.nl gratis meenemen!

INTERVIEW INCLUSIEF

WKSCHEMA

VOETBALVROUWEN

burgemeester Noordanus

KIDS entertainment

ga toch

fietsen

RONDJE NL-BE Lentekriebels

2014 07 tilburg  
2014 07 tilburg  
Advertisement