Page 1

De Maashorst

juli 2014 www.nederlandbruist.nl gratis meenemen!

Shake it baby

Puur water


MATRIX FUDGE ROYAL EFFEM

Zuiderpassage 8-10 5401 GJ UDEN 0413- 252666 tejohairstyling@kpnmail.nl www.tejo-hairstyling.nl


Uw huid verbeteren is teamwork! Wat heeft u nodig om een optimale gezondheid van de huid te behalen en waarom?

Het belangrijkste is om een evenwichtige huid te bereiken. Het simpel houden van de dagelijkse routine en het gebruik van producten die reinigen, hydrateren, versterken, corrigeren en beschermen, geven u de gezondst denkbare huid en resultaten waarvan u nog ver in de toekomst geniet. Het integreren van een kern aan dagelijkse benodigdheden in hydratatie, eiwitten, vitaminen en mineralen is essentieel voor het behoud van een evenwichtige huid. We adviseren u graag over hoe uw huidbehoefte kan worden geïntegreerd in de thuisverzorging. Wij streven ernaar om uw huidconditie te verbeteren en het resultaat te verhogen.

De huid is er om van te genieten. Het is ‘onvervangbaar’, dus ga er bewust mee om!

Onze specialisaties

Beauté Totale Didi is gespecialiseerd in het verbeteren van huidconditie met de nieuwste technieken, zoals Skin rolling (DermaPen ®), Microdermabrasie en Peels (DermaQuest en EnerPeel). Hierdoor kunnen wij mooiere en diepere resultaten bereiken voor onder andere rimpels, pigmentvlekken en acne of gewoon uw algehele conditie verbeteren. Wilt u graag een specifiek persoonlijk behandelplan? Vraag dan vrijblijvend een intakegesprek aan. Daarnaast vindt u bij Beauté Totale Didi een scala aan specialisaties, zoals permanente make-up, IPL-ontharing, verwijderen van fibroompjes en wratjes, Shiatsu-massage, Superfoods en diverse evenementen. Beauté Totale Didi is aangesloten bij de Algemene Bond voor Schoonheidsspecialisten (ANBOS) en is GGDgecertificeerd. Daarnaast werkt Beauté Totale Didi uitsluitend via de hygiënische richtlijnen van de hamcode en staan we ingeschreven bij Vektis onder praktijk-AGB-code 89(0)52378. Hierdoor krijgt u diverse behandelingen vergoed door uw zorgmaatschappij, denk aan IPLontharen in het gelaat en acne. Wilt u kennismaken met ons instituut? Om te kijken wat u bij ons kunt doen en beleven of een van onze behandelingen ondergaan. Neem gerust contact met ons op.

Beauté Totale Didi Laar 57e, Nistelrode,

Tel: 0412-612671, Email: info@btdidi.nl , WWW.BTDIDI.NL


Colofon

Wist je dat… … kraanwater van nature een aantal bouwstenen bevat die je lichaam nodig heeft? Niet alleen mineralen als calcium en magnesium, maar ook natrium en kalium.

6

… het lichaam van vrouwen gemiddeld voor 52% uit water bestaat en dat van mannen voor 63%? Baby’s bestaan zelfs voor 75% uit water. … ons lichaam veel regelt met water? Water regelt onze lichaamswarmte, transporteert vitaminen, mineralen en voedingsstoffen naar onze cellen en voert afvalstoffen af.

10

r water

Uitgever Nederland Bruist B.V. manager Marcel Bossers TRAFFIC & Vormgeving Nederland Bruist

FABEL Water uit een flesje is beter dan kraanwater

Themateksten & Eindredactie Nederland Bruist

De kwaliteit van het Nederlandse kraanwater is een van de beste ter wereld. Het water wordt gezuiverd en er komt geen chloor aan te pas. Vandaar dat het water zo gezond en lekker is. De keuze tussen kraan of fles is dus simpelweg een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wel kan de smaak van kraanwater per regio in Nederland verschillen. Dat heeft te maken met de ‘hardheid’ (hoeveelheid calcium en magnesium) in het water.

Acquisitie Marcel Bossers Contact Maashorst Bruist Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda T 076-7115340, F 084-8354655 maashorst@nederlandbruist.nl Like ons op facebook.com/DeMaashorstbruist

SHAKE IT BABY

Contact Hoofdkantoor

Met alcohol

Kiwi Mojito

Nederland Bruist B.V.

Een mooie variant op de klassieke Mojito Benodigdheden: witte rum (45 ml), rietsuiker (2 barlepels), bruiswater, (30 ml), halve limoen, Kiwi Gold (1 stuk), munt (1 takje) Aan de slag: 1. Gebruik voor deze cocktail een stevig longdrinkglas om in te stampen. 2. Doe de rietsuiker en de 2 limoenpartjes in het glas. 3. Voeg de stukjes kiwi toe. 4. Stamp de ingrediënten met een muddler fijn. 5. Voeg 45 ml witte rum toe. 6. Roer de cocktail goed door met een barlepel en vul het glas tot de rand met ijsblokjes en bruiswater. 7. Garneer het geheel met een takje munt en een schijfje kiwi.

Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda

16

nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl | www.belgiebruist.be

18

Like ons op facebook.com/nederlandbruist

28 34 30

Inhoud

Eigen magazine? Nederland Bruist zoekt enthousiaste franchisenemers. Meer weten? Neem contact op via 088-7340080. Of stuur een e-mail naar franchise@nederlandbruist.nl Copyright Nederland Bruist B.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2014 Nederland Bruist B.V. Merknaam de Maashorst Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist B.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist B.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: de Achterhoek, Alkmaar, de Amerstreek, Bergen op Zoom, Brasschaat, Breda, Den Bosch, Etten-Leur, Goes, ‘t Gooi, Haarlem, Kapellen, de Langstraat, Nijmegen, de Peel, Reeshof, Roosendaal, Rotterdam, Tilburg, Vlissingen, de Waterweg, de Zaanstreek, Zeeland, Zutphen.


Zomer Na maanden van wachten, is het dan eindelijk zover: het is zomer! Ieder jaargetijde heeft zo zijn charmes, maar als het aan mij ligt mag het altijd zomer zijn.

Omdat water drinken alleen een beetje saai wordt, vind je in deze bruisende editie ook een aantal lekkere cocktailrecepten. Fris, mierzoet, fruitig of juist een beetje bitter; de cocktail is er in alle soorten en maten. Blader snel door naar onze doe-het-zelf recepten en mix naar smaak. Proost!

De lange en vooral gezellige avonden in de tuin, dagjes strand met vrienden en familie, de vele uurtjes op het terras‌ ik kan er geen genoeg van krijgen. Gelukkig is het seizoen nog maar net begonnen en komen er nog genoeg zonnige dagen aan. Althans daar gaan we voor ons eigen geluksgevoel maar even van uit.

Zoals je van ons gewend bent, hebben we ook in deze editie weer een aantal interessante rubrieken, weetjes en leuke evenementen voor je op een rij gezet. Verder lees je in dit magazine alles over BeautĂŠ Totale Didi, Puur Fitness, Boka Dier & Tuin en nog veel meer bruisende en lokale ondernemingen bij jou in de buurt. Tevens vind je in dit magazine een aantal leuke puzzels. Volg de aanwijzingen en maak kans op aantrekkelijke prijzen.

Hoewel ik een grote voorliefde heb voor dagen waarop het kwik boven de twintig graden stijgt, ligt juist op deze dagen het gevaar op uitdroging op de loer. Genoeg water drinken is het advies. Maar wat verstaat men eigenlijk onder genoeg? In deze editie duiken we in de wereld die water heet en vind je alle fabels en feiten op een rij.

N? ERE T ER ar ADV bel na

uist.nl r b d n a derl nl@ne -7115340 076 f mail o

Veel leesplezier, Marcel Bossers

5


Dat water drinken gezond is, weten we allemaal. Maar is het de oplossing tegen huidveroudering? En helpt het echt om af te vallen? Deze maand duikt Bruist in de fabels en feiten over water.

FEIT Je moet 1,5 liter water drinken per dag

FABEL Water drinken vertraagt het proces van

De hoeveelheid vocht die je nodig hebt, hangt onder andere af van hoeveel je beweegt, je eetgewoonten en het klimaat waarin jij je bevindt. Met plassen, eten en ademen verbruiken we zo’n 2,5 liter per dag. Die hoeveelheid moeten we dagelijks aanvullen. Met het vocht in ons voedsel krijgen we ongeveer een liter binnen. De rest vullen we aan door te drinken. Dat hoeft overigens niet alleen water te zijn. Ook koffie, thee, frisdrank, fruitsap of bier telt mee.

Steeds vaker wordt er geclaimd dat veel water drinken een betere huid geeft. Was het maar zo’n feest, helaas is dit een fabeltje. Water hydrateert de huid niet van binnenuit, zoals vaak wordt beweerd. Een goede dag- en nachtcrème in combinatie met een zonnebrandcrème helpt veel beter om de huid jong en gezond te houden en rimpels te voorkomen.

huidveroudering

Puur water FABEL Water drinken helpt om af te vallen

FEIT Een overschot aan water is slecht voor je lichaam

Sommige mensen denken dat het drinken van een paar liter extra water per dag bijdraagt aan een slanke lijn. Anderen zeggen dat het drinken van lauw of warm water in de ochtend de spijsvertering versnelt. Weer anderen beweren dat je vooral niet (of juist wel) rond de maaltijd moet drinken. Voor geen van deze uitspraken is echter ooit wetenschappelijk bewijs gevonden.

Water is noodzakelijk om ons lichaam draaiende te houden. Maar als iemand in korte tijd extreem veel water drinkt, kunnen de nieren de verwerking daarvan niet aan. Omdat het vocht ergens moet blijven, stroomt het naar de lichaamscellen. Die raken overvol en zwellen op. Als dit ertoe leidt dat ze hun werk niet meer goed kunnen doen, is er sprake van watervergiftiging.

6


Wist je dat… … kraanwater van nature een aantal bouwstenen bevat die je lichaam nodig heeft? Niet alleen mineralen als calcium en magnesium, maar ook natrium en kalium. … het lichaam van vrouwen gemiddeld voor 52% uit water bestaat en dat van mannen voor 63%? Baby’s bestaan zelfs voor 75% uit water. … ons lichaam veel regelt met water? Water regelt onze lichaamswarmte, transporteert vitaminen, mineralen en voedingsstoffen naar onze cellen en voert afvalstoffen af.

FABEL Water uit een flesje is beter dan kraanwater

De kwaliteit van het Nederlandse kraanwater is een van de beste ter wereld. Het water wordt gezuiverd en er komt geen chloor aan te pas. Vandaar dat het water zo gezond en lekker is. De keuze tussen kraan of fles is dus simpelweg een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wel kan de smaak van kraanwater per regio in Nederland verschillen. Dat heeft te maken met de ‘hardheid’ (hoeveelheid calcium en magnesium) in het water.


Maashors t evenementen

6 JULI Speulen en Spullen Rommelmarkt, feesttent, muziek Vinkel, 9.00 – 17.00 uur www.vvvdemaashorst.nl

26 JULI Johnny Cash tribute Muziekfestival Heeswijk-Dinther, 21.00 uur www.kersouwe.nl

Muze Misse Popmuziekfestival, 11.30 uur www.muzemisse.nl

3 AUGUSTUS Braderie Schaijk www.vvvdemaashorst.nl

9,12, 16, 19 JULI Ronja de roversdochter Jeugdtheatervoorstelling Heeswijk-Dinter www.kersouwe.nl

9, 10, 11, 12 AUGUSTUS Kermis Geffen www.maasdonk.nl

13 JULI Kofferbakverkoop Herpen, 9.00 – 16.00 uur www.vvvdemaashorst.nl 18 JULI André Manuel- Bonzaai!!! Cabaretvoorstelling Heeswijk-Dinther, 21.00 uur www.kersouwe.nl 20 JULI Zomermarkt Tweedehands goederenmarkt Overlangel, 9.00 uur www.oksv.nl/zomermarkt Download hier de Maashorst app!


Bekijk voor meer evenementen in De Maashorst de agenda op www.vvvdemaashorst.nl

Wordt u ook vriend van

De Maashorst?

Wandelen over het boerenland, fietsen over de knooppuntenroutes, culinaire verrassingen, gezellige dorpen en steden, tal van activiteiten, vennen, heide, bossen... Natuurgebied De Maashorst heeft enorm veel te bieden. Voor echte vrienden heeft De Maashorst nog veel meer in petto. In 2012 is het initiatief ‘Vrienden van De Maashorst’ opgestart. Bijzondere projecten in De Maashorst Voor 20 euro per jaar ben je al vriend van De Maashorst. Maar wat houdt het precies in? Vriendschap koop je natuurlijk niet, maar we vragen toch een bijdrage van u. Niet voor ons zelf, maar voor de streek. Dankzij de vrienden van De Maashorst zijn er al diverse mooie projecten gerealiseerd. Misschien

ken je ze wel. Als je een wandeling maakt door het beekdal van de Aa bij Landgoed Zwanenburg in Heeswijk-Dither, kom je bij een pontje waarmee je veilig de oude Aa-arm kunt oversteken. Er worden gidsen en ambassadeurs voor De Maashorst opgeleid die weer de gasten kunnen informeren. Daarnaast is onlangs het project PlantenNu in De Maashorst

evenementen/juli

ondersteund. Een zeer passend en mooi initiatief dat perceeleigenaren in het buitengebied van De Maashorst de mogelijkheid biedt om gesubsidieerd erfbeplanting aan te leggen. Wat biedt het jou? Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de prachtige projecten die mede door de bijdrage van Vrienden van De Maashorst gefinancierd zijn. Natuurlijk levert het ook jou diverse voordelen op. Als vriend van De Maashorst kun je rekenen op een warm onthaal in tal van verblijfsaccommodaties, horecagelegenheden en musea*. Je ontvangt regelmatig speciale vrienden-post via het Streekfonds of via Friendstix, waardoor je als eerste op de hoogte bent van alles wat er te beleven valt in De Maashorst. Daarnaast profiteer je van kortingen en extra’s van Maashorstbedrijven. Meer informatie In De Maashorst worden veel bijzondere projecten opgestart. Niet voor niets wordt het gebied gezien als een parel in ontwikkeling, een Landschap van Allure. Vrienden van De Maashorst dragen daar 100% aan bij. Ben je geïnteresseerd of wil je graag meer informatie? Kijk dan eens op www.streekfondsdemaashorst.nl/ vriendenvandemaashorst. *Let op de deursticker.


Bekijk voor meer evenementen in De Maashorst de agenda op www.vvvdemaashorst.nl

Wie van wandelen houdt, moet zeker eens op pad in de gemeenten Uden, Landerd en Bernheze. Ontdek de mooiste routes! Het is gemakkelijk en in je eigen omgeving. Kom je niet uit De Maashorst? Maak dan kennis met het grootste aaneengesloten natuurgebied van de provincie. Voor de gebieden Uden-Landerd en de gemeente Bernheze, ontwikkelde VVV Noordoost-Brabant twee vernieuwde wandelkaarten. Een van de belangrijkste veranderingen is dat de kaarten voorzien zijn van een wandelnetwerk die helemaal up-todate is, met aansluitingen op de netwerken van de buurgemeenten in het Land van Cuijk, Boekel en Veghel, Oss-Maasdonk en Nationaal Landschap Het Groene Woud. Een beschrijving van de natuurgebieden geeft je een indruk van de prachtige natuur waar je doorheen wandelt. Blijf je nog wat langer? Ook overnachtingsmogelijkheden en adressen voor een heerlijk diner vind je terug op de kaarten. Beide kaarten worden verkocht voor 5,95 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij de VVV (agentschappen) in De Maashorst, bij de verkooppunten van Platform Toerisme Landerd, Natuurcentrum De Maashorst en diverse recreatieve ondernemers. Foto: Cover Wandelkaart Bernheze, Cover wandelkaart Uden Landerd, Natuur Maashorst Hei in bloei

(foto: Docus de Das Pad)

Nieuwe paden bewandelen

Lekker met je kinderen de natuur in doe je in De Maashorst. Toerisme Landerd heeft een hier een plek gecreĂŤerd waar jong en oud elkaar ontmoeten en kinderen kunnen spelen en leren: Het Docus de Das Avonturenpad. Het wandelpad van ongeveer 1,5 kilometer is speciaal aangelegd om kinderen op een creatieve manier de natuur te laten ontdekken. Het verhaal van Docus Docus durft het bos niet meer in omdat de bosheks verandersoep in het meertje heeft laten vallen. Alle dieren die uit het meertje drinken, denken dat ze een ander dier zijn. De enige oplossing is water uit het meertje over de wortels van de oude toverboom gooien. Alleen kinderen kunnen zonder

evenementen/juli

Ontdek De Maashorst op een speelse manier gevaar het water aanraken en ermee spelen. Het is dus aan de kinderen om de dieren te bevrijden en het meer weer veilig te maken voor Docus. Het pad Aan het begin en aan het einde van het pad wordt het verhaal over het betoverde bos verteld door middel van een hoorspel. Onderweg wordt ook de natuurkennis getest. De vragen vind je aan het begin van het pad op de kaart. Het pad ligt in de bossen tegenover Charme Camping De Holenberg en vlakbij verpleeghuis De Nieuwe Hoeven aan de Udensedreef in Schaijk. Meer informatie en de kaart vind je ook op www. vvvlanderd.nl/go/docus-de-dasavonturenpad.


Huisdier van de maand Deze maand: Dit is onze Sloeber. Een superlieve boomer van bijna 3 jaar. Zijn naam past ook echt bij hem, want het is echt een lieve Sloeber. Maar geen arme Sloeber hoor, want hij wordt ontzettend verwend. Zijn lievelingseten is spaghetti, zoals je op de foto kunt zien.

Stuur een foto met een kort verhaaltje over je huisdier naar bokadierentuin@live.nl en wie weet bent u de gelukkige winnaar van een snackpakket t.w.v â‚Ź 20,-. De winnaar krijgt persoonlijk bericht en kan de prijs ophalen in de winkel.

bokadierentuin@live.nl | facebook.com/bokaDier&Tuin


Wat voelt een vlinder in zijn buik als hij verliefd is?


Bekijk voor meer evenementen in De Maashorst de agenda op www.vvvdemaashorst.nl

VVV-Tip

evenementen/juli

Zandsculpturenfestival in het centrum van Oss

Deze zomer is er een bijzondere attractie te zien in Oss. Van 23 juni tot eind september vindt het Zandsculpturen Festival Brabant plaats op een speciale locatie. Zandkunstenaars uit heel Europa hebben sculpturen met als thema: ‘Rond de wereld’ gecreëerd.

zijn er zandsculpturen van Afrikaanse dieren (de Big Five!), Zuid Amerikaanse tempels maar ook zal de bezoeker zich in Azië wanen met Chinese en Japanse taferelen. Naast de sculpturen zijn er op het terrein ook workshopruimtes, een zandbak voor de kleintjes en natuurlijk een gezellige Zand Bar.

Meer dan vijfentwintig zandsculpturen, variërend van een tot zeven meter hoog staan op het voormalig Bergoss terrein, gesitueerd aan de rand van het Oss centrum en op steenworp afstand van het NS- en busstation. Tijdens een bezoek aan het Zandsculpturen Festival Brabant kunnen bezoekers genieten van verschillende scènes. Het thema van het festival, ‘Reis om de wereld’, is een prachtig onderwerp om de fantasie van de kunstenaars te prikkelen. Er zijn werelddelen uitgetekend, die tussen de paden als zandsculpturen omhoog torenen.

Arrangementen Er zijn prachtige arrangementen samengesteld om van uw dagje uit een complete beleving te maken. Meer informatie kunt u vinden op www.vvvoss.nl of bel 0412 – 633 604. VVV informeert u graag.

Voor het Zandsculpturen Festival Brabant is ruim 800.000 kilo zand omgetoverd tot een magische wereld van indrukwekkende zandsculpturen. Het thema zal in de breedste zin van het woord vorm geven aan het festival. Met sculpturen gebouwen als de Eiffeltoren, de Taj Mahal, en de Sydney Opera House. Daarnaast

Openingstijden Het terrein is dagelijks geopend van maandag 23 juni t/m zondag 28 september van 10:00 - 18:00 uur (laatste toegang om 17:00 uur, park sluit om 17:30 uur) Toegangsprijzen Volwassenen: € 4,50 Studenten en 65+: € 4,Kinderen (3-15 jaar): € 3,Familieticket: € 12,50 (2 volwassenen, 2 kinderen) Tickets zijn verkrijgbaar bij VVV Oss, Spoorlaan 24, 5348 KB Oss of bij de entree.


Als je bij Tante Sannie de winkel binnenloopt is het gelijk feest! Vrolijke kleuren, toverlichtjes, vitrines vol ijs, kasten vol snoepjes, feel good cadeautjes, biologische producten en heerlijke loungebanken om even in neer te ploffen terwijl je een kop koffie/thee drinkt en geniet van een home made taartje. De workshopruimte achter in de zaak wordt geregeld gebruikt voor leuke creatieve workshops voor jong en oud, kinderfeestjes en hippe babyshowers.

Tante Sannie heeft in het Peperkoekhuisje ook haar atelierruimte waar ze dagelijks bezig is met haar schildersopdrachten of met het schilderen van haar eigen werk, zoals de “Meisjes met Venezia ijsjes�! Het kantoor voor haar entertainmentbureau bevindt zich ook hier.

(groenkleurige) Heksenijs! Loop eens Het Peperkoekhuisje binnen en laat jezelf betoveren!

Het Peperkoekhuisje is een happy place voor jong en oud! Hart van de zaak is de ijssalon.Met 14 smaken ijs van Venezia Alessandro uit Oss. Puur en eerlijk,ambachtelijk ijs zonder kleurstoffen. Met als favoriet bij de klanten het exclusieve Tante Sannie

Marktstraat 38 Ravenstein | 0625299049 | www.peperkoekhuisje.nl | www.venezia-alessandro.nl


ColUmn/janiCe

De schaamte voorbij Wanneer in Nederland de zon gaat schijnen, wordt dat groots gevierd. Van temperaturen boven de twintig graden kunnen we immers maar een paar maanden per jaar genieten. Waarschijnlijk is dat ook de reden waarom een groot deel van onze bevolking niet weet hoe ze zich moet kleden bij zomerse temperaturen. Ieder jaar weer valt mijn (mode)mond open als ik zie welke kledingstukken men uit de kast trekt bij warm weer. Ik snap er echt helemaal niks van. Dat je meer rondingen hebt dan Naomi Campbell wil nog niet zeggen dat je er in de zomer niet leuk bij kunt lopen. Er zijn gewoon een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Net even anders, maar zeker niet minder leuk. 1. Laat strakke jurkjes voor wat ze zijn en kies voor leuke tuniekjes in zomerse kleuren. Het kan echt geen kwaad om het een en ander aan de verbeelding over te laten. 2. Zodra het kwik boven de vijfentwintig graden stijgt, viert de tanktop hoogtij. stop, en wel nu. Kies voor een luchtig shirtje met mouw en ga voor elegantie in plaats van ordinair bloot. 3. Er is een tijd van komen en gaan… Geef (te) korte rokjes aan je dochter, nichtje of buurmeisje en ga voor een mooie maxi rok. Lekker zwieren en zwaaien was nog nooit zo leuk! Wellicht trekt niemand zich iets aan van mijn tips in deze column. Of erger nog, heb ik mensen beledigd. Toch hoop ik dat jullie stiekem iets met mijn tips gaan doen. Het zou zo fijn zijn als wij Nederlanders straks niet van de spanjaarden te onderscheiden zijn.

“Net even anders, maar zeker niet minder leuk.” 15


Incl. begele iding tructe1 sportinstot gratis ursaugustus ! .

A enO.betaal

SEN

geen

inschrijfgeld*

TEAM PU

PER TRA SON ININ AL G

UR OSS

T ERK P E ONB ORTEN 1 SP AF â‚Ź 1 D VAN MAAN NG PER EGELEIUDRI S .B TE INCLSTRUC N I

5344 CA Oss | 0412 - 64 65 99 | www.puur-fitness-oss.nl naar onze voorwaarden *Vraag19 Euterpelaan | 5344 CA Oss | 0412 - 64 65 99 | www.puur-fitness-oss.nl *Vraag naar onze voorwaarden


BUdget/water

SCHONE dorstlesser Op pad zonder plastic waterflessen? Dat kan met het Care Plus® Water Filter. Het waterfilter past in de palm van je hand en filtert tot 375.000 liter water uit zoetwatermeren, rivieren of beekjes. Ideaal voor outdoor activiteiten en reizen in binnen- en buitenland. Voor € 39,95 verkrijgbaar bij diverse drogisterijen.

een lekker glaasje water voor weinig geld. Speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

Tip Water & fruit Je hoeft geen Jamie Oliver te zijn om van water een heerlijk drankje te maken. Het enige wat je nodig hebt is een mooie waterkaraf met een brede opening, wat fruit of groenten en een kraan met heerlijk helder water. Wat dacht je van water met komkommer? Kraanwater met frambozen? Een waterkaraf met limoen? Of een karafje water met sinaasappel?

uit de kraan

Kraanwater is flink wat goedkoper dan flessenwater. 1000 liter kraanwater kost ongeveer 1,50 euro. Daar kun je zo’n 5000 glazen mee vullen. Andersom kun je voor de prijs van één flesje bron- of mineraalwater van 2 euro ongeveer 1500 liter kraanwater drinken.

Echt waar! fruit levert niet alleen belangrijke vitamines, maar bestaat ook voor het merendeel uit water. Wist je dat een sinaasappel voor 83% uit water bestaat en een watermeloen voor maar liefst 93%?

Klimaatneutraal slokje In Nederland alleen al worden per dag meer dan 500.000 plastic (water)flesjes weggegooid. Ze belanden op de vuilnisbelt, maar ook op straat of in de zee. Dopper wil deze plastic afvalberg een halt toeroepen. En daar kun jij je steentje aan bijdragen. De Dopper wordt klimaatneutraal geproduceerd (zonder BPA*) en is makkelijk schoon te maken. Kijk voor meer info op dopper.com.

BUDGeT


SHAKE Met alcohol

kiwi Mojito Een mooie variant op de klassieke Mojito Benodigdheden: witte rum (45 ml), rietsuiker (2 barlepels), bruiswater, (30 ml), halve limoen, Kiwi Gold (1 stuk), munt (1 takje) Aan de slag: 1. Gebruik voor deze cocktail een stevig longdrinkglas om in te stampen. 2. Doe de rietsuiker en de 2 limoenpartjes in het glas. 3. Voeg de stukjes kiwi toe. 4. Stamp de ingrediĂŤnten met een muddler fijn. 5. Voeg 45 ml witte rum toe. 6. Roer de cocktail goed door met een barlepel en vul het glas tot de rand met ijsblokjes en bruiswater. 7. Garneer het geheel met een takje munt en een schijfje kiwi.


Fris, mierzoet, fruitig of juist een beetje bitter; de cocktail is er in alle soorten en smaken. Het perfecte drankje voor een gezellige zomeravond in de tuin, op het strand of bij het zwembad. Speciaal voor jou 4 doe-het-zelfrecepten voor een lekker glaasje. Proost!

IT BABY Met alcohol

Zonder alcohol

Zonder alcohol

raketje

Apple Spritzer

Spicy Mango Martini

Ge誰nspireerd op het Raketijsje

De perfecte combinatie tussen zoet en zuur

Mango en rode peper zijn goede vriendjes

Benodigdheden: verse appelsap (75 ml), bruiswater (30 ml), limoen (sap van een halve limoen), ijsblokjes Aan de slag: 1. Vul een wijnglas tot aan de rand met ijsblokjes. 2. Voeg de verse appelsap en geperste limoensap toe. 3. Roer goed door elkaar met een barlepel. 4. Vul het glas tot aan de rand met bruiswater. 5. Garneer het geheel met kleine stukjes appel.

Benodigdheden: Mangosap (75 ml), halve limoen (geperste limoensap), rode peper of tabasco Aan de slag: 1. Gebruik een shaker met ijs. 2. Schenk hier de mangosap en het sap van een halve limoen in. 3. Maak de inhoud spicy met verse rode peper. 1-2 druppeltjes tabasco kan ook. 4. Shake het geheel en schenk uit in een gekoeld martiniglas. 5. Garneren met een ringetje rode peper.

Benodigdheden: aardbeien, vodka (30 ml), sinaasappel, sinaasappellikeur (30 ml), citroen, limoncello (30 ml) Aan de slag: 1. Gebruik voor deze cocktail een lang vodka shot glas. 2. De cocktail bestaat evenals het gelijknamige ijsje uit drie lagen. Bij iedere laag voeg je ijsblokjes in de blender toe. 3. Begin met het rode gedeelte, bestaande uit aardbeien en vodka. 4. Voeg daarna de sinaasappelsap + sinaasappellikeur toe. 5. Zet de puntjes op de i met de citroen + limoncello. 6. Tadaaa zie daar, een smaakvol Raketje.

19


Fashion DEAUVILLE WAAN JE AAN DE FRANSE KUST

YA ZEG JA TEGEN YAoriet deze

zijn fav Heldere pasteltinten jasje voor het ijk erl he zomer. Een 59,95 derlandse weer! € onvoorspelbare Ne yaya.nl

Deze luxe herenloafers van Friseau zijn vernoemd naar de Franse mondaine badplaats: Deauville. De in reliëf gedrukte kwastjes maken een elegant en subtiel statement en de kleuren geven een zomerse twist. Vanaf € 199,friseau.com

LORNA JANE ACTIVE LIVING

Geniet van het zomerse weer tijdens een vroege ochtendrun of ga voor bikini-proof in de sportschool. Met Lorna Jane doe je dit zeker in stijl. stellasstyle.com 20

ALWAYS ON TIME MET BREITLING Dit stoere, stalen meesterwerk is waterresistant tot maar liefst 300 meter en door de stalen uitvoering met marineblauwe wijzerplaat een tijdloos statement bij een zomerse casual look. Breitling Super Avenger II GMT. € 3.760,breitling.com


Lifestyle HET NIEUWE DETOXEN

Slaap jezelf mooi en gez ond! De hangmat van de Zweedse bedden fabrikant Hästens is perfect voor een effectie ve powernap, in de tuin, op het balkon of - waarom niet op kantoor. € 220,- has tens.com

Beauty DAGELIJKSE UV-BESCHERMING Decléor Daily Defense Fluid Shield SPF30 is een 100% minerale crème die optreedt als een natuurlijk beschermend schild tegen UVA en UVB. € 31,20 decleor.nl

BATAVUS DIVA 7 PLUS Met deze trendy stadsfiets trek je er met plezier en gemak op uit. € 769,- batavus.nl

KEEPCUP BREW GLASS COFFEE CUP KeepCup, de maker van ‘s werelds eerste barista standaard herbruikbare koffiebeker, komt nu met een variant in glas. Het is de perfecte to-go-cup voor liefhebbers die onderweg willen genieten van een ambachtelijke kop koffie of heerlijke warme thee. Vanaf € 21,(230ml) keepcup.com

CAPTURE THE MIRACLE OF YOUR PREGNANCY BULLET PROOF 2.0 HOUD JE HOOFD(HUID) KOEL Medavita introduceert vijf hoofdhuidverzorgingsprogramma’s. € 16,90 shampoo & € 35,- scalp lotion medavita.it

Deze custom made bullet shaped bottle is een ware eyecatcher. Met het nieuwe, platte penseel breng je foutloos en gemakkelijk de lak aan. € 14,95 redcarpetqueen.com

Milestone™ Pregnancy Cards is een giftbox met dertig unieke geïllustreerde kaarten. Veertien voor tijdens de zwangerschap van de eerste positieve test tot de geboorte - en dertien kaarten voor de allereerste babyfoto’s. € 16,95 milestonecards.com


eXTreMe

Ben jij een van die mensen die de uitdaging zoekt in extreme watersport? Die zorgt dat je adrenaline z’n maximale hoogtepunt bereikt? Wil jij ook altijd net een stapje sneller, harder of spannender gaan? Dan zit je bij dit artikel goed. 22


DAT WATERVALLETJE DuRf JE WEL AAN

watersport SUrFen in Hawaï

WILDwatervaren

ben jij een ervaren surfer en wil jij jouw grenzen wel eens verleggen? De hoogste golven ter wereld vind je o.a. in Hawaï. Door een motorbootje of waterscooter word je op snelheid gebracht en net voordat de golf om gaat slaan, laat je los. Het moment van de waarheid breekt aan. De wel tien meter hoge golf achtervolgt je en je probeert net een paar meter voor te blijven. Zal het je lukken?

als jij het leuk vindt om te kanoën, maar je wilt meer uitdaging, dan is wildwatervaren daar een uitgesproken mogelijkheid voor. in een boot probeer je te balanceren op het snelstromende water. Je gaat steeds een beetje sneller en daarom wordt het een uitdaging alle rotsen en planten te vermijden. en dat ene watervalletje? laat maar komen, dat durf je wel aan. lukt het jou om niet om te slaan?

Vliegend SUrFen Hou jij er meer van om boven het water te vliegen? Wellicht is kitesurfing dan iets voor jou. op een kleine surfplank laat je je door een kite – ook wel vlieger genoemd – vooruit trekken. als je goed op snelheid bent, maak je een sprong. een salto in de lucht of gewoon even genieten van de wind. maak de mooiste sprongen en mensen zullen bewonderend toekijken. natuurlijk moet er dan wel voldoende wind staan.

Met twee latten Op HeT WATer bij waterskiën draait het allemaal om evenwicht. Je wordt vooruit getrokken door een motorboot. met de chauffeur spreek je af hoe snel je gaat en als je eenmaal op snelheid bent, kun je de grootste bochten en de hoogste sprongen maken. Hou je liever van boarden? ook geen probleem. Wakeboarden is namelijk hetzelfde principe. lukt het jou om je evenwicht te bewaren?


In n Twterv d a ie e n w n Be rg va

Een hart voor De Maashorst

De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied in NoordBrabant. Een gebied met unieke natuurlijke waarden en met veel toeristische mogelijkheden. Het is niet alleen een prachtige omgeving om in te verblijven, maar het is ook het woon- en werkgebied van veel agrarische ondernemers. Een van hen is Twan van den Berg. Hij is 26 jaar oud, secretaris bij De Maashorstboeren en projectleider van de Maashorstfair. Een betrokken ondernemer die zich met passie inzet voor de toekomst van De Maashorst. Van jongs af aan op de boerderij Twan van den Berg woont al vanaf zijn geboorte op boerderij De Bosrand in Uden. Daar hielp hij als klein kind al mee op de boerderij van zijn ouders. Inmiddels is hij medeeigenaar en zet hij zich met veel plezier in voor het vak. De boerderij bestaat uit koeien, kippen en bijen met daarnaast een boerderijwinkel waar heerlijke streekproducten worden verkocht. Dit doet hij samen met zijn ouders en zijn jongere broer. Het is een echt familiebedrijf. De vakkennis van het agrarische leven heeft Twan op de boerderij van jongs af aan meegekregen.

Daarnaast weet hij veel af van zaken zoals administratie, planning en management. Dat heeft hij tijdens zijn studie geleerd. “In 2009 heb ik de studie Technische Bedrijfskunde afgerond en daar heb ik veel basiskennis opgedaan om een bedrijf te kunnen leiden. In de praktijk komt het er op neer dat ik vooral in de winkel sta om daar de boel te runnen”, zegt Twan. Inzet voor De Maashorst In zijn vrije tijd zet Twan zich al enkele jaren in voor De Maashorst. Zo is hij sinds 2010 secretaris bij De Maashorst Boeren. De Maashorst Boeren zet zich in voor 24

landschapsontwikkeling en voor de toekomst van De Maashorst. Boeren uit de streek kunnen lid worden van deze vereniging. Twan: “Door je krachten te bundelen kun je als boer meer bereiken. De Maashorst Boeren ondersteunt bij het op de markt brengen van streekproducten, maar bijvoorbeeld ook bij de communicatie tussen gemeenten en andere partijen.” Door actief te zijn als vrijwilliger wil Twan een steentje bijdragen aan de vereniging. Naast zijn vrijwilligersactiviteiten bij de Maashorst Boeren is Twan projectleider van de Maashorsfair. “Toen ik in 2009 van school af kwam, vond de Maashorstfair plaats bij ons op het terrein. Ik heb toen eens aangeklopt bij de organisatie om te kijken waar ik kon helpen. Ik vind het leuk om iets te organiseren en er hangt een goede sfeer”, zegt Twan. Dit jaar vond de Maashorstfair plaats op zondag 18 mei bij Villa D’Arto en Natuurcentrum De Maashorst in


Uden. Met een bezoekersaantal van maar liefst 12.000 mensen was het een prachtige dag waar van alles te ontdekken was over De Maashorst. Twan kijkt met een tevreden glimlach terug op het evenement. Het verhaal achter een product De organisatie van de Maashorstfair brengt veel voorbereidingen met zich mee. Ondertussen gaan de activiteiten voor de Maashorst Boeren ook gewoon door. De Maashorst Boeren is een vereniging met mooie ambities. “Anderhalf jaar geleden hebben we een eigen merk voor de producten uit De Maashorst ontwikkeld. Onder het Maashorstlogo verkopen we nu asperges en jam. We zijn momenteel hard bezig om meerdere producten onder dit merk te ontwikkelen.” De verkoop van eerlijke producten is iets wat Twan erg belangrijk vindt. In de boerderijwinkel van De Bosrand worden alleen maar streekproducten verkocht. Van eieren, fruit, asperges, aardappels en andere groenten tot aan cruesli, ijs, zuivel en honing. “De producten die wij verkopen komen allemaal uit De Maashorst of de nabije omgeving. We vinden het belangrijk om de klant te kunnen vertellen waar de producten vandaan komen, zo geven we lokale boeren de kans om hun producten te verkopen.” Op deze manier draagt boerderij De Bosrand een steentje bij om de producten uit De Maashorst goed op de kaart te zetten.


Franchisenemers gezocht Wil jij altijd al voor jezelf beginnen met zo weinig mogelijk risico? Nederland Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in Nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? Dan ben je bij Nederland Bruist aan het juiste adres. Wat verwachten we van je?

Meer weten?

Nederland Bruist wil enthousiaste mensen de gelegenheid geven een eigen bedrijf op te starten. Daarom is een ondernemende en zelfstandige houding onmisbaar. Je bent een verkoper in hart en nieren, 100% gemotiveerd en communicatief zeer vaardig. Daarnaast ben je bereid je volledig achter de formule van Nederland Bruist op te stellen.

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? Neem dan contact op met Marcel Bossers voor het maken van een afspraak.

Wat biedt Nederland Bruist? De werkwijze van Nederland Bruist is een bewezen formule met veel succesverhalen. Ons doel is doorgroeien naar 80 edities in Nederland en België. We bieden aantrekkelijke ondernemersinkomsten, een snelle start en voldoende groeipotentieel. Daarnaast krijg je goede ondersteuning en begeleiding tijdens het opstarten van je magazine.

Waarom franchise? Een franchiseorganisatie stelt haar naam, formule en ‘know-how’ ter beschikking aan zelfstandige ondernemers: de franchisenemers. Hierdoor kun je meeliften met de groot opgezette marketingcampagne. Kortom, een zeer beperkt risico en snelle verdiensten.

Tel. 088-7340080 E-mail franchise@nederlandbruist.nl Website www.nederlandbruist.nl en www.belgiebruist.be

Nederland Bruist zoekt

enthousiaste, ondernemende verkopers die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven de maashorst

juli 2014 www.nederlandbruist.nl gratis meenemen!

dE MAASHORST

jUNI 2014 WWW.NEdERLANdBRUIST.NL gRATIS MEENEMEN!

INCLUSIEF

Shake it baby

Puur water

WKSCHEMA

VOETBALVROUWEN

de maashorst

mei 2014 www.nederlandbruist.nl gratis meenemen!

KIDS entertainment

RONDJE NL-BE


ditjesen/datjes

Het overgrote deel van De

Maashorst bestaat uit bos van gemiddeld 80 jaar oud. De bossen zijn een soort gordel om de kern van het gebied met daarbinnen een groot landbouwareaal, natuurlijke graslanden en heide. Buiten de

bosgordel vind je landschappen met beekdalen, bosschages, zandwegen, akkers en de wijstgronden van de Waardse Breuk. Het is een prachtig gebied! Met een zeer uitgebreid netwerk van wandel- en fietsknooppunten kunt u onbekommerd

De Maashorst ontdekken. 27


Puzzel & Win!

www.drie-essen.nl

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is de oplossing. Vul voor 1 augustus de oplossing in op onze site: www.nederlandbruist.nl/puzzel Of stuur de oplossing zonder postzegel naar: Nederland Bruist B.V. Meer info Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda o.v.v. juli Maashorst Bruist Zwemschool Drie-Essen - ERP Hoogstraat 3 - Telefoon 445 en tel.nr. te vermelden) (vergeet niet (0492) uw 344 adres Zwemrecreatie Drie-Essen - BEEK & DONK Parklaan 4 - Telefoon (0492) 344 445

Maak kans op een:

10-badenkaart t.w.v. â‚Ź 41,Aangeboden door: Zwembad Drie-Essen | Erp, Beek en Donk, Uden, Gemert, Mill | 0413-249000 info@drie-essen.nl | www.drie-essen.nl


Scampi, rode biet en appel met een zachte sinaasappeldressing

dtgl

Summer is in town! Bij restaurant De Teugel zit u deze zomer helemaal goed op ons Bourgondisch pleinterras aan de poort tot de Maashorst! En wat het nog leuker maakt? Wij hebben sinds 21 juni een nieuwe menukaart, helemaal ingericht op de zomer!

RESTAURANT DE TEUGEL

De poort tot de Maashorst! Bereiding : 1. Pers voor de dressing alvast de sinaasappels en de citroen uit en meng deze met de olijfolie. 2. Bak de scampi’s in een pannetje lichtjes aan en laat ze afkoelen. 3. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. 4. Snijd ook kleine blokjes van de beetgare rode bieten. 5. Meng deze samen in een kom en breng op smaak met de overige producten. Voeg aan de dressing de vanillesuiker toe en meng deze door de dressing. 7. Giet nu de dressing over de salade heen en zet het geheel 15 minuten weg. 8. Serveer op mooie zomerse borden met wat partjes sinaasappel en groene salade. 9. Eet smakelijk! 10. Tip: Heerlijk als salade bij een barbecue, maar geen zin in de afwas? Komt u eens proeven bij de Teugel, dan geniet u eindeloos van de zomerkaart! 6.

KJ_300

Restaurant De Teugel

€ 24,95

Voor 4 personen De bietensalade

De dressing

• 12 scampi’s

• Sap van 5 sinaasappels

• 300 gram Elstar appels

• Sap van 1 citroen

• 300 gram rode bieten (beetgaar) • 10 cc olijfolie • Sap van 1 citroen

• 10 cc wijnazijn

• 20 cc olijfolie

• 10 gram vanillesuiker

• Peper en zout

Eindeloos genieten voor een vaste prijs! Onbeperkt à la carte gerechten eten volgens uniek concept

Bedafseweg 22 • 5406 TM Uden • 0413 - 26 30 88 • www.restaurantdeteugel.nl restaurant de Teugel @restaurantdtgl


Langens Hoveniers staat voor ontwerp, aanleg, onderhoud en renovatie van tuinen. Kortom, het totaalpakket voor uw tuin. Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op.

rst de maasho

bruist.nl grati .nederland juli 2014 www

! s meenemen

‘like’ ons op y Shake it bab

Puur water

Facebook

www.facebook.com/DeMaashorstBruist


Puzzel & Win!

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is de oplossing. Vul voor 1 augustus de oplossing in op onze site: www.nederlandbruist.nl/puzzel Of stuur de oplossing zonder postzegel naar: Nederland Bruist B.V. Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda o.v.v. juli Maashorst Bruist (vergeet niet uw adres en tel.nr. te vermelden)

Maak kans op een:

seizoens abonnement

t.w.v. â‚Ź 135,-

Aangeboden door: De Kriekeput | Schaijkseweg 3a | Herpen | tel: 0486 41 51 00 kriekeput@herperduin.nl | www.kriekeput.nl


behandeli

afspraak in te plannen.

MEER DAN FIGUURVORMING

Beter enSTRAKKERin je vel!

TIS! nog om RAvandaag GRATIS! GBel Beleen vandaag nog om een GRATIS! Bel vandaag nog om een F vrijblijvende E PROEF PROEF O GratIs en vrijblijvende R GratIs en P ! GratIs en vrijblijvende IS AT GR Bel vandaag nog om een behandeling afspraak in te plannen. g lin e d n g n li e F beha d OE n MEER DAN FIGUURVORMING PR a h in te plannen. GratIs en vrijblijvende beafspraak afspraak inMteEBailine plannen. eling behandBailine Bailine Bailine afspraak in te plannen. E R D A N F I G U U R V O R M I N G Bailine D A N F I G U U R V O R M I NPijnGM E E R D A N F I G U U R V O R M I N G VoedingsMentale M E E R Natuurlijke Beter en strakker in je vel! ®

®

Figuurvorming

®

®

adviezen

facelift

motivatie

®

bestrijding

Beter en strakker in je vel! in je vel! Beter en strakker Beter en strakker in je vel!

Bailine® Figuurvorming

Bailine® Voedingsadviezen

Bailine® Mentale motivatie

Bailine® Natuurlijke facelift

Bailine® Uden T Bailine 0413-266583 Bailine Bailine Bailine Bailine Natuurlijke PijnMentale Hoefstraat 5a Figuurvorming E Voedingsjuliabai@planet.nl naar onze Competitie: Bailine Helmond T 0492 - 52 15 81 facelift bestrijding Informeer adviezen motivatie Weg op den Heuvel 139 ® E info@afslankenhelmond.nl ® ® W www.afslankenuden.nl 5406 VX Uden in 5 weken effectief afslanken!!! Bailinezeer Bailine® nu Bailine Bailine 5701 NV Helmond W www.afslankenhelmond.nl ® ®

®

®

®

Bailine® Pijnbestrijding

®

®

Bailine VoedingsFiguurvorming Bailine Helmond ® adviezen Bailine Weg op den Heuvel 139

Natuurlijke ® PijnBailine® Bailine® Bailine Bailine facelift bestrijding Natuurlijke PijnVoedingsMentale 5701Figuurvorming NV Helmond MARYA MARYA MARYA MARYAMARYA MARYAMARYA MARYAMARYA facelift bestrijding adviezen motivatie ®

Mentale

® T 0492 - 52 15 81 motivatie E info@afslankenhelmond.nl W www.afslankenhelmond.nl

Bailine® Helmond T 0492 - 52 15 81 Weg op den Heuvel 139 E info@afslankenhelmond.nl Bailine® Helmond T 0492 - 52 15 81 5701 NV Helmond W www.afslankenhelmond.nl Weg op den Heuvel 139 E info@afslankenhelmond.nl

5701 NV Helmond

W www.afslankenhelmond.nl

www.marya.nl

Laar 16 , Nistelrode

Nieuw bij Marya: Shop in shop

d e E e t ka a m e r

Shop in shop

(naast Shoes for Kids)

U kunt bij ons terecht voor een heerlijke lunch, een high tea, een high wine, een borrel of gewoon een lekker kopje koffie. En vindt u de stoel waarop u zit fijn of de lampen die u ziet mooi voor bij u thuis, dan koopt u die toch gewoon, want alles wat u bij ons ziet is te koop. Wij zijn iedere dag geopend

B r a b a ntse g

Shop in shop

astvr

ij h e

id

Ma t/m do Vrijdag Za t/m do

10.00 tot 18.00 uur 10.00 tot 22.00 uur 11.00 tot 22.00 uur

nt U ku op ok o u n g én erdag tot t za da zon uur bij 0 22.0 eten ons

Brasserie De Eetkaamer | Brabantplein 10 A Uden | 0413-230010 | info@eetkaamer.nl | www.eetkaamer.nl


fILMPJE KIJKEN

Binnen/buiten

Oorlogsgeheimen

voetjes van de vloer Solar Weekend Dansen, sjansen en chillen in de zon; dat kan aan de Maasplassen in Roermond. Van 31 juli t/m 3 augustus vindt hier alweer de tiende editie van solar Weekend festival plaats. Van hiphop tot jazz, energieke optredens en iedere dag enkele spectaculaire, maar vooral kneiterrr-lekkere afsluiters. Elk jaar leeft in de solarwereld een ander thema, waarop alle creatieve ideeën en decors worden geïnspireerd. Het thema van dit jaar is ‘sPROOK’. Ben je benieuwd naar het concept, zorg dan dat je erbij bent.

1943, Zuid Limburg. De twaalfjarige Tuur (Maas Bronkhuyzen) en Lambert (Joes Brauers) zijn al van jongs af aan dikke vrienden. Tijdens de oorlog gaan Tuurs ouders in het verzet terwijl die van Lambert lid worden van de NsB. Dan komt Maartje (Pippa Allen), een meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dit alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje uiteindelijk in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen zijn vriendschap met Lambert, maar ook zijn hele familie te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beiden te redden. Oorlogsgeheimen is vanaf 3 juli in de bioscoop te zien

Boekje lezen 500 cocktails Altijd al zelf cocktails willen maken? Gebruik dit boek als inspiratiebron en shake er lekker op los. De 500 recepten in dit smaakvolle boekwerk bieden voor elke gelegenheid het juiste drankje. Cocktails, punches, hot toddy’s, sours, alcoholvrije cocktails en drankjes tegen een kater… ze staan er allemaal in. Tevens bevat dit cocktailboekje tips over alle aspecten van het vak, van het versieren van de glazen tot het roeren, schudden en schenken ervan. Het boek is voor € 9,95 verkrijgbaar bij bol.com

kijk voor meer informatie en tickets op solarweekend.com 33


Puzzel & Win!

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is de oplossing. Vul voor 1 augustus de oplossing in op onze site: www.nederlandbruist.nl/puzzel Of stuur de oplossing zonder postzegel naar: Nederland Bruist B.V. Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda o.v.v. juli Maashorst Bruist (vergeet niet uw adres en tel.nr. te vermelden)

e

G e f f ens e D

Maak kans op een:

gezinskaart

(2 volwassenen + 3 kinderen)

Plas

t.w.v. â‚Ź 50,-

Aangeboden door: DE GEFFENSE PLAS | Gielekespad 10 | 5343 XN Oss | 073 532 40 66 | 06 514 992 35 info@geffenseplas.nl | www.geffenseplas.nl


Puzzel & Win!

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is de oplossing. Vul voor 1 augustus de oplossing in op onze site: www.nederlandbruist.nl/puzzel Of stuur zonder postzegel naar: Nederland Bruist B.V. Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda o.v.v. juli Maashorst Bruist (vergeet niet uw adres en tel.nr. te vermelden)

Maak kans op een:

dinerbon t.w.v. â‚Ź 50,Aangeboden door: ‘t Tunneke | t Dorp 148 | 5384 ME Heesch | 0412-451181 | info@tunneke-heesch.nl | tunneke-heesch.nl


Download hier de Maashorst app!

VVV Noordoost-Brabant | 073 - 613 19 10 | marketing@vvvnoordoostbrabant.nl | www.vvvdemaashorst.nl

2014 07 maashorst  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you