Page 1

Bergen op Zoom / Halsteren / Hoogerheide

Shake it baby

Puur water

juli 2014 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl


Music in motion

Live the evolution in music & sound

Indien u het NOORDEN kwijt bent in de AV wereld... Streaming, Dac Wifi, Bluetooth, UHD, enz… Zoek het dan in het Zuiden! Juist over de grens vindt u bij Alpha te Brasschaat een uitzonderlijk vriendelijk en behulpzaam team van vakmensen, “audiofielen“ genoemd. Gepassioneerden die meer dan 25 jaar knowhow en gedrevenheid ter uw beschikking stellen. In de gloednieuwe zaak, uitgerust met prachtige luisterkamers alsook cinema ruimtes, badend in een mooie en unieke retro sfeer. U voelt er zich meteen thuis! U vindt hier topmerken zoals B&W, Accuphase, Mc Intosh, Linn, Naim, Runco en nog veel veel meer!

Bredabaan 1031 I B-2930 Brasschaat (Maria-ter-Heide) I tel. +32 (0)3 653 51 01 I info@alphahighend.be I www.alphahighend.be


Es

NL 28km Breda

eg nw tee es ns se

an

Maria ter Heide Bre da ba

bs

o

oomst oogb

eg nw ee

H

BRASSCHAAT

es tee nw eg

E19

aba

an

ho El s

ut

eg

enw

ste

else

Een kopje koffie, een relaxte demo en degelijk advies maken een uitstapje naar België dubbel en dik waard.

ba

Bre d

Kap

Frilinglei

an

eba

chts

Bre

J St-

Kapellen

Breda

E19

an

Schoten Schilde

Antwerpen 18 km

Music emotion


Voel je vrij

naam en r

Colofon

iden y’s .

10

ms-

ar af.

Uitgever Nederland Bruist B.V. manager Marcel Bossers

6

TRAFFIC & Vormgeving Nederland Bruist Themateksten Nederland Bruist Eindredactie Eveline Schrijvers

e er d as.

en r. er n. -

Acquisitie Loes Levy, 06-14569873 Contact bergen op zoom Bruist

MAANDEN ONBEPERKT

Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda T 076-7115340, F 084-8354655

SHAKE IT BABY Met alcohol

18

Contact Hoofdkantoor Nederland Bruist B.V. Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda

Kiwi Mojito

Een mooie variant op de klassieke Mojito

nl@nederlandbruist.nl

14

Benodigdheden: witte rum (45 ml), rietsuiker (2 barlepels), bruiswater, (30 ml), halve limoen, Kiwi Gold (1 stuk), munt (1 takje) Aan de slag: 1. Gebruik voor deze cocktail een stevig longdrinkglas om in te stampen. 2. Doe de rietsuiker en de 2 limoenpartjes in het glas. 3. Voeg de stukjes kiwi toe. 4. Stamp de ingrediënten met een muddler fijn. 5. Voeg 45 ml witte rum toe. 6. Roer de cocktail goed door met een barlepel en vul het glas tot de rand met ijsblokjes en bruiswater. 7. Garneer het geheel met een takje munt en een schijfje kiwi.

bergenopzoom@nederlandbruist.nl

www.nederlandbruist.nl | www.belgiebruist.be Like ons op facebook.com/nederlandbruist

SPORTEN 22

Eigen magazine? Nederland Bruist zoekt enthousiaste franchisenemers. Meer weten? Neem contact op via 088-7340080. Of stuur een e-mail naar franchise@nederlandbruist.nl

Zit niet lang aan een contract vast! Geniet van alle service die 35 Fitness Palace u biedt De Boulevard Noord 2 32 zoom 4617 HD Bergen op

Inhoud

Copyright Nederland Bruist B.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2014 Nederland Bruist B.V. Merknaam Bergen op Zoom Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist B.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist B.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: de Achterhoek, Alkmaar, de Amerstreek, Brasschaat, Breda, Den Bosch, Etten-Leur, Goes, ‘t Gooi, Haarlem, Kapellen, de Langstraat, de Maashorst, Nijmegen, de Peel, Reeshof, Roosendaal, Rotterdam, Tilburg, Vlissingen, de Waterweg, de Zaanstreek, Zeeland, Zutphen.


Zomer Na maanden van wachten, is het dan eindelijk zover: het is zomer! Ieder jaargetijde heeft zo zijn charmes, maar als het aan mij ligt mag het altijd zomer zijn.

Omdat water drinken alleen een beetje saai wordt, vind je in deze bruisende editie ook een aantal lekkere cocktailrecepten. Fris, mierzoet, fruitig of juist een beetje bitter; de cocktail is er in alle soorten en maten. Blader snel door naar onze doe-het-zelf recepten en mix naar smaak. Proost!

De lange en vooral gezellige avonden in de tuin, dagjes strand met vrienden en familie, de vele uurtjes op het terras‌ ik kan er geen genoeg van krijgen. Gelukkig is het seizoen nog maar net begonnen en komen er nog genoeg zonnige dagen aan. Althans daar gaan we voor ons eigen geluksgevoel maar even van uit.

Zoals je van ons gewend bent, hebben we ook in deze editie weer een aantal interessante rubrieken, weetjes en leuke evenementen voor je op een rij gezet. Verder lees je in dit magazine alles over Rozen & Bottels, Fitness Palace, Wendy’s Nagelsalon en nog veel meer bruisende en lokale ondernemingen bij jou in de buurt. Tevens vind je in dit magazine een leuke puzzel aangeboden door De Teerkamer. Volg de aanwijzingen en maak kans op een aantrekkelijke prijs.

Hoewel ik een grote voorliefde heb voor dagen waarop het kwik boven de twintig graden stijgt, ligt juist op deze dagen het gevaar op uitdroging op de loer. Genoeg water drinken is het advies. Maar wat verstaat men eigenlijk onder genoeg? In deze editie duiken we in de wereld die water heet en vind je alle fabels en feiten op een rij.

N? ERE T ER ar ADV bel na

Groetjes, Loes Levy

uist.nl r b d n a derl nl@ne -7115340 076 f mail o

5


Dat water drinken gezond is, weten we allemaal. Maar is het de oplossing tegen huidveroudering? En helpt het echt om af te vallen? Deze maand duikt Bruist in de fabels en feiten over water.

FEIT Je moet 1,5 liter water drinken per dag

FABEL Water drinken vertraagt het proces van

De hoeveelheid vocht die je nodig hebt, hangt onder andere af van hoeveel je beweegt, je eetgewoonten en het klimaat waarin jij je bevindt. Met plassen, eten en ademen verbruiken we zo’n 2,5 liter per dag. Die hoeveelheid moeten we dagelijks aanvullen. Met het vocht in ons voedsel krijgen we ongeveer een liter binnen. De rest vullen we aan door te drinken. Dat hoeft overigens niet alleen water te zijn. Ook koffie, thee, frisdrank, fruitsap of bier telt mee.

Steeds vaker wordt er geclaimd dat veel water drinken een betere huid geeft. Was het maar zo’n feest, helaas is dit een fabeltje. Water hydrateert de huid niet van binnenuit, zoals vaak wordt beweerd. Een goede dag- en nachtcrème in combinatie met een zonnebrandcrème helpt veel beter om de huid jong en gezond te houden en rimpels te voorkomen.

huidveroudering

Puur water FABEL Water drinken helpt om af te vallen

FEIT Een overschot aan water is slecht voor je lichaam

Sommige mensen denken dat het drinken van een paar liter extra water per dag bijdraagt aan een slanke lijn. Anderen zeggen dat het drinken van lauw of warm water in de ochtend de spijsvertering versnelt. Weer anderen beweren dat je vooral niet (of juist wel) rond de maaltijd moet drinken. Voor geen van deze uitspraken is echter ooit wetenschappelijk bewijs gevonden.

Water is noodzakelijk om ons lichaam draaiende te houden. Maar als iemand in korte tijd extreem veel water drinkt, kunnen de nieren de verwerking daarvan niet aan. Omdat het vocht ergens moet blijven, stroomt het naar de lichaamscellen. Die raken overvol en zwellen op. Als dit ertoe leidt dat ze hun werk niet meer goed kunnen doen, is er sprake van watervergiftiging.

6


Wist je dat… … kraanwater van nature een aantal bouwstenen bevat die je lichaam nodig heeft? Niet alleen mineralen als calcium en magnesium, maar ook natrium en kalium. … het lichaam van vrouwen gemiddeld voor 52% uit water bestaat en dat van mannen voor 63%? Baby’s bestaan zelfs voor 75% uit water. … ons lichaam veel regelt met water? Water regelt onze lichaamswarmte, transporteert vitaminen, mineralen en voedingsstoffen naar onze cellen en voert afvalstoffen af.

FABEL Water uit een flesje is beter dan kraanwater

De kwaliteit van het Nederlandse kraanwater is een van de beste ter wereld. Het water wordt gezuiverd en er komt geen chloor aan te pas. Vandaar dat het water zo gezond en lekker is. De keuze tussen kraan of fles is dus simpelweg een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wel kan de smaak van kraanwater per regio in Nederland verschillen. Dat heeft te maken met de ‘hardheid’ (hoeveelheid calcium en magnesium) in het water.


Ditmaal gaat het bloemetje van de maand naar

Lilian

Een lieve vrouw, een trotse moeder en een natuurlijke schrijfster.

Hoe verwerk je het verlies van je dierbaarste bezit? Die vraag werd een paar jaar geleden werkelijkheid voor jou. Lilian, ik bewonder je om de manier waarop je je weg zoekt, vindt, schrijft, en het dan ook nog wil delen met de wereld.

“Hier heb ik helemaal geen tijd voor” is het pakkende en liefdevolle verslag van een moeder, in combinatie met e-mails, dagboekfragmenten en gedichten van haar dochter Daniëlle. We kunnen je volgen op: www.lilianboudewijn.nl facebook.com/Hier heb ik helemaal geen tijd voor Engelsestraat 6, Bergen op Zoom | 0164-266992 | www.rozen-en-bottels.nl


Prijsvraag Wat is de naam van de regisseur van deze film? Mail de oplossing naar bergenopzoom@nederlandbruist.nl Vergeet niet uw naam en adresgegevens erbij te vermelden. U maakt drie keer kans op twee vrijkaartjes voor een film naar keuze. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door:

BIOSCOOP cinem’Actueel Bergen op Zoom www.c-cinema.nl Prijswinnaars van de Bios-prijsvraag juni: Pieter van Drimmelen, Bergen op Zoom Esther Schetters, Bergen op Zoom Thea Duin, Halsteren

Win 3 x 2 kaartjes voor een film naar keuze


Leefstijlplan Begin uw gezonde leefstijl hier! Voelt u zich niet fit? Wilt u afvallen? Bent u op zoek naar een gezondere levensstijl? Laat ons u helpen. Fitness Palace werkt met het succesvolle voedingsprogramma van dit moment: BenFit Leefstijlplan! Onder de persoonlijke begeleiding van uw coach gaat u werken aan een levensstijl waarbij voeding, lichaamsbeweging en ontspanning in balans zijn. Wat houdt het leefstijlplan in:

Fitness Palace De Boulevard Noord 2 4617 HD Bergen op zoom Tel 0164 - 270688 Info@Fitnesspalace.nl www.fitnesspalace.nl

* 12 weken programma om u op weg te helpen naar een gezonde leefstijl! * Wekelijkse professionele begeleiding van uw leefstijlcoach * Een werkboek waarbij u uitleg krijgt over de pijlers van het programma: Eet - Beweeg – Relax * Wekelijkse voedingslijsten * Gratis een Betterbelly kuur van 12 x op de loopband of crosstrainer

De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) heeft met diverse zorgverzekeraars afspraken gemaakt waardoor het leefstijlplan vergoed wordt in de aanvullende verzekering. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!


Voel je vrij

6

MAANDEN ONBEPERKT

Fitness Instructie S chema Bodyscan Spinning Groepsles Wellness

Zit niet lang aan een contract vast! Geniet van alle service die Fitness Palace u biedt De Boulevard Noord 2 4617 HD Bergen op zoom w w w. f i t n e s s p a l a ce. n l

SPORTEN


do it YoUrself is HiP! Haken, naaien, Bakken, … Het is niet meer alleen weggelegd voor oma’s en kleine kinderen. zelf iets maken is leUk, maar Je voorraad groeit zo snel als Je Handen werken. gelUkkig is daar Het internet! laagdremPelig en makkeliJk Je Handwerk verkoPen was nog nooit zo makkeliJk. Helemaal met Het nieUwe Boek van ervaringsdeskUndige mariko naBer Binnen HandBereik.

sell Your st online man run, wilde ik weer eens iets doen zonder computers. ik ben al sinds mijn jeugd dol op edelstenen en sieraden en ik bedenk graag concepten om blij te maken en te inspireren. ik heb heel intuïtief mijn hart gevolgd en zo ontstond ons sieradenlabel applepiepieces.’

waarom schreef je het boek sell Your stuff online? Je hebt zelf een succesvolle webshop met appelpiepieces. com. Hoe ben je daar toe gekomen? ‘na jarenlang als grafisch ontwerpster te hebben gewerkt in het grafisch ontwerpbureau loaded ink, dat ik samen met mijn

‘Vorig jaar eind juni legde ik het webshop platform etsy uit aan mijn ouders. en hoe je een webshop met social media kan ondersteunen en promoten. De nacht erna lag ik wakker. Wat hadden wij in die vijf jaar een hoop kennis opgedaan! bijna zonde om dat niet te delen. De hoofdreden 12

voor het boek is dus dat ik mijn kennis graag wil delen. Het leven is te kort om alles voor jezelf te houden!’

zelf dingen maken en verkopen is heel populair, waarom lukt het niet iedereen om succes te krijgen? ‘Veel mensen kiezen voor ‘iets’ wat ze nu leuk vinden, maar waar hun hart op de lange termijn toch niet ligt. Het is belangrijk uit te zoeken wat je écht leuk vindt, want iets wat je half-half doet, houd je niet vol. ook moet je blijven geloven in jezelf en je idee. en leer van je fouten. ben je gevallen? opstaan! Doorzettingsvermogen is moeilijk, maar betaalt dubbel uit.’


in het boek vind je ook interviews met twaalf inspirerende vrouwen die allemaal een succesvolle webshop of blog hebben en er net als mariko prima van kunnen leven. zij hebben antwoord gegeven op de vragen die mariko zelf nog had. ook hebben ze allemaal hun gouden tips gedeeld. dat maakt het boek, wat de schrijfster betreft, echt helemaal af!

uFF vrees je geen concurrentie nu jij je geheim tot succes gaat delen?

‘nee, daar ben ik niet bang voor. Het boek is niet alleen voor sieraden webshops, het is voor elke soort webshop en voor iedereen die begint of wil doorstarten. bovendien heeft iedereen zijn eigen stijl, eigen producten en manier van presenteren. Het boek nodigt uit tot uniek zijn, het vinden van je eigen niche, niet om te kopiëren wat anderen doen.’

Ben je fulltime met applepiepieces bezig of heb je er nog andere dingen bij? ’naast applepiepieces werk ik ook nog aan projecten met ons ontwerpbureau loaded ink. Wij geven bedrijven, merken en

producten hiermee een gezicht, ontwerpen het logo, de huisstijl, de benodigde communicatiemiddelen, richten desgewenst de social media in en maken een plan om dit handig en snel bij te houden. ook schilder ik graag en die schilderijen exposeren en verkopen we onder de naam atelier naber. Gelukkig mag ik over de opdrachten vaak wat langer doen, want er zitten maar 24 uren in een dag helaas.’ 13

wil jij zelf je webshop beginnen? met deze tips van mariko maak je alvast een goed begin: 1 Je bent nooit alleen, er zijn altijd mensen om je heen die je kunnen en willen helpen! 2 koop een grote agenda en plan alles tot in de kleinste details, schrijf het op. de kans is dan veel groter dat het gebeurt dan dat je niets plant. 3 vind je het moeilijk om uit te vinden waar je hart ligt en krijg je maar moeilijk focus en concentratie? leer dan te mediteren. werkt perfect voor mij! 4 twijfel je? niet doen! Je kunt later uiteindelijk alleen maar spijt hebben van de dingen je niet hebt gedaan (of gedurfd!!). 5 koop het boek. ik had er (figuurlijk) een moord voor gedaan vijf jaar geleden!


Voor een totale verzorging van je voeten en handen! Laat je voeten en handen verwennen en ontspan onder het genot van een kopje koffie of thee. • Standaard pedicure behandeling voor € 26,50. (inclusief scrub van voeten en onderbenen.) • Manicurebehandeling vanaf € 13,50. Je kunt in de salon ook terecht voor: • Pedicure spabehandeling. • Gelnagellak. 2 tot 4 weken lang, mooie en verzorgde nagels. • Nailart op (teen)nagels met behulp van de nagelprinter. • Harsen. • Ontspanningsmassage van voet en onderbeen. • Pedicure deelbehandelingen, zoals verwijderen likdoorn, ingroeiende nagel, behandelen schimmel- of kalknagel. • (Teen)nagels lakken.

Bij je eerste bezoek aan de salon, ontvang je een welkomstkado. Graag tot ziens!

Aanbieding: Harsen van onderbenen voor € 19,50. Harsen van hele benen voor € 29,50. Harsen van armen voor € 15,= (geldig in de maand juli).

Ciao Belli, pedicure- en manicuresalon | Simone van Hal | Lemmerhengst 6 | Bergen op Zoom tel: 06 – 50 900 847 | www.ciaobelli.nl | email: simone@ciaobelli.nl


Rosé

Paso rosé De gehele maand juli is deze rosé in de aanbieding van € 6.75

voor € 4.95 Halsterseweg 110 4613 BA Bergen op Zoom tel. 0164-255606 www.de-bierwinkel.nl

Roséwijn wordt gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie met witte druiven. De wijn krijgt haar kleur doordat de schillen van de blauwe druiven minder lang bij het sap blijven dan bij de bereiding van rode wijn. Het is verboden om roséwijn te maken door witte en rode wijn te mengen. Paso rosé uit Mendoza, Argentinië heeft een helder roze kleur en geurende aroma’s van rood fruit als kersen en pruimen. De smaak is sappig en boordevol rood fruit. Een heerlijke wijn om als aperitief te drinken of bij salades, zeevruchten en vis.


ColUmn/janiCe

De schaamte voorbij Wanneer in Nederland de zon gaat schijnen, wordt dat groots gevierd. Van temperaturen boven de twintig graden kunnen we immers maar een paar maanden per jaar genieten. Waarschijnlijk is dat ook de reden waarom een groot deel van onze bevolking niet weet hoe ze zich moet kleden bij zomerse temperaturen. Ieder jaar weer valt mijn (mode)mond open als ik zie welke kledingstukken men uit de kast trekt bij warm weer. Ik snap er echt helemaal niks van. Dat je meer rondingen hebt dan Naomi Campbell wil nog niet zeggen dat je er in de zomer niet leuk bij kunt lopen. Er zijn gewoon een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Net even anders, maar zeker niet minder leuk. 1. Laat strakke jurkjes voor wat ze zijn en kies voor leuke tuniekjes in zomerse kleuren. Het kan echt geen kwaad om het een en ander aan de verbeelding over te laten. 2. Zodra het kwik boven de vijfentwintig graden stijgt, viert de tanktop hoogtij. Stop, en wel nu. Kies voor een luchtig shirtje met mouw en ga voor elegantie in plaats van ordinair bloot. 3. Er is een tijd van komen en gaan… Geef (te) korte rokjes aan je dochter, nichtje of buurmeisje en ga voor een mooie maxi rok. Lekker zwieren en zwaaien was nog nooit zo leuk! Wellicht trekt niemand zich iets aan van mijn tips in deze column. Of erger nog, heb ik mensen beledigd. Toch hoop ik dat jullie stiekem iets met mijn tips gaan doen. Het zou zo fijn zijn als wij Nederlanders straks niet van de Spanjaarden te onderscheiden zijn.

“Net even anders, maar zeker niet minder leuk.” 17


SHAKE Met alcohol

Kiwi Mojito Een mooie variant op de klassieke Mojito Benodigdheden: witte rum (45 ml), rietsuiker (2 barlepels), bruiswater, (30 ml), halve limoen, Kiwi Gold (1 stuk), munt (1 takje) Aan de slag: 1. Gebruik voor deze cocktail een stevig longdrinkglas om in te stampen. 2. Doe de rietsuiker en de 2 limoenpartjes in het glas. 3. Voeg de stukjes kiwi toe. 4. Stamp de ingrediĂŤnten met een muddler fijn. 5. Voeg 45 ml witte rum toe. 6. Roer de cocktail goed door met een barlepel en vul het glas tot de rand met ijsblokjes en bruiswater. 7. Garneer het geheel met een takje munt en een schijfje kiwi.


Fris, mierzoet, fruitig of juist een beetje bitter; de cocktail is er in alle soorten en smaken. Het perfecte drankje voor een gezellige zomeravond in de tuin, op het strand of bij het zwembad. Speciaal voor jou 4 doe-het-zelfrecepten voor een lekker glaasje. Proost!

IT BABY Met alcohol

Zonder alcohol

Zonder alcohol

Raketje

Apple Spritzer

Spicy Mango Martini

Ge誰nspireerd op het Raketijsje

De perfecte combinatie tussen zoet en zuur

Mango en rode peper zijn goede vriendjes

Benodigdheden: verse appelsap (75 ml), bruiswater (30 ml), limoen (sap van een halve limoen), ijsblokjes Aan de slag: 1. Vul een wijnglas tot aan de rand met ijsblokjes. 2. Voeg de verse appelsap en geperste limoensap toe. 3. Roer goed door elkaar met een barlepel. 4. Vul het glas tot aan de rand met bruiswater. 5. Garneer het geheel met kleine stukjes appel.

Benodigdheden: Mangosap (75 ml), halve limoen (geperste limoensap), rode peper of tabasco Aan de slag: 1. Gebruik een shaker met ijs. 2. Schenk hier de mangosap en het sap van een halve limoen in. 3. Maak de inhoud spicy met verse rode peper. 1-2 druppeltjes tabasco kan ook. 4. Shake het geheel en schenk uit in een gekoeld martiniglas. 5. Garneren met een ringetje rode peper.

Benodigdheden: aardbeien, vodka (30 ml), sinaasappel, sinaasappellikeur (30 ml), citroen, limoncello (30 ml) Aan de slag: 1. Gebruik voor deze cocktail een lang vodka shot glas. 2. De cocktail bestaat evenals het gelijknamige ijsje uit drie lagen. Bij iedere laag voeg je ijsblokjes in de blender toe. 3. Begin met het rode gedeelte, bestaande uit aardbeien en vodka. 4. Voeg daarna de sinaasappelsap + sinaasappellikeur toe. 5. Zet de puntjes op de i met de citroen + limoncello. 6. Tadaaa zie daar, een smaakvol Raketje.

19


MS

WAND- RAAM- en VLOERBEKLEDING

Huijbergsestraat 9 | 9Bergen op | Tel: 0164-236 / 06-13630178 Huijbergsestraat | Bergen opZoom Zoom | Tel: 0164-236 670 670 / 06-13630178

www.ms-wandbekleding.nl | info@ms-wandbekleding.nl www.ms-wandbekleding.nl | www.raamvloerwandbekleding.nl | info@ms-wandbekleding.nl


Vanillesinaasappelcupcakes met stukjes appel en bavaroiscrème. Bereiding Zeef 200 gram bloem en één eetlepel bakpoeder (7gr) in een kom. Meng daarna met een garde 230 gram suiker en een snufje zout erdoor. Mix in een andere kom 2 eieren, 150 ml sinaasappelsap, 180 ml zonnebloemolie en 1 eetlepel natuurlijk vanilleextract. Voeg beide mengsels samen en mix alles op lage stand tot een glad beslag. Mix nog 10 seconden op hoge stand. Voeg als laatste 130 gram groene appel in stukjes toe. Vul twaalf cupcakevormpjes en bak ze in 20-25 minuten af op 180 graden in de oven.

Sinaasappelbavaroise. Meng 50 gram bavaroisepoeder met 60 ml water. Laat dit 5 minuten indikken. Voeg slagroomversteviger toe aan 250 ml gezoete slagroom en klop het stijf genoeg. Spatel de bavaroise door de slagroom. Schep de bavaroise in een spuitzak met wilton mondje 2D.

Versieren. Spuit een dun laagje bavaroise op een cakeje. Werk het af met een fondantversiering en bloemen. OF Spuit een toef bavaroise op de cakejes en druk er mooie suikerbloemen op. Maak de bloemen zelf (dit kunt u bij ons leren) of bestel/koop bij ons kant en klare. Alleen een toef op je cakeje is ook lekker. Succes Twinset Koepelstraat 1 - Bergen op Zoom 0164-255621 - www.twinsethobby.nl 21

Voor al uw taarten, cupcakes, e.d., hebben wij de juiste materialen! Tevens voeren wij een groot assortiment hobby-artikelen en verzorgen we cursussen en kinderfeestjes!


Brabantse Wal evenementen

Evenementen Uitgelicht 9 JULI Excursie Boswandeling Kinderactiviteit - Bergen op Zoom 14.00-16.00 uur, www.brabantslandschap.nl

17 JULI Palm Parkies Muziek - Bergen op Zoom 20.00-22.30 uur, www.palmparkies.net

11 JULI Paradefestival Muziek - Bergen op Zoom 19.00-20.30 uur, www.kolpingszonen.nl

18 T/M 21 JULI Kermis Halsteren 14.00-23.00 uur, www.kermis.nu

11 EN 12 JULI Eredivisie Beachvolleybal Sportevenement - Bergen op Zoom www.eredivisiebeachvolleybal.nl

19 JULI Dintelse Gorzen bij Avondrood Wandeltocht - Dinteloord 19.15-22.15 uur, www.nm.nl/dintelsegorzen

12 EN 13 JULI Braderie Bergen op Zoom 10.00-17.00 uur, www.starpromotions.nl

23 JULI Rondleiding Landgoed Wouwse Plantage Wouwse Plantage 14.00-15.30 uur, www.de-vierschaer-wouw.nl

Open huis bij de Bijenhouder Ossendrecht 10.00-16.30 uur, www.bijenhouders.nl

24 T/M 26 JULI Krabbenfoor Jaarmarkt - Bergen op Zoom www.dekrabbenfoor.nl 27 JULI Wandeling Landgoed Mattemburgh Hoogerheide 14.00-15.30 uur, www.brabantslandschap.nl

VVV Brabantse Wal | Kortemeestraat 19 | 4611 TL Bergen op Zoom Tel: 0164-277482 | info@vvvbrabantsewal.nl | www.vvvbrabantsewal.nl


30 JULI Zomerstadswandeling Bergen op Zoom 14.00 uur, www.vvvbrabantsewal.nl 2 AUGUSTUS Dance Boulevard Muziekevenement - Bergen op Zoom 12.00-23.00 uur, www.dance-boulevard.nl 3 AUGUSTUS Toertocht Only Classic Autorit - Bergen op Zoom 09.00-17.00 uur, www.onlyclassic.nl Assumburg Rit Fietstocht - Bergen op Zoom 09.00 uur 5 AUGUSTUS Hel van de Pin Fietsevenement - Wouwse Plantage 12.30-18.30 uur, www.helvandepin.nl 10 AUGUSTUS Markiezaatsmeer Route Fietstocht - Bergen op Zoom 09.00 uur 11 T/M 14 AUGUSTUS Markiezaatsfietsvierdaagse Bergen op Zoom www.fietsvierdaagsebergenopzoom.nl 11 T/M 16 AUGUSTUS Kleine Tour Wielerevenement - Steenbergen www.kleinetour.nl

evenementen/juli


PVC VLOEREN MET CLICKSYSTEEM

NU NU MET PVC VLOEREN MET CLICKSYSTEEM MET20% 20% KORTING KORTING Leverbaar in 5 kleuren 24 cm brede delen Los te leggen Vochtbestendig Geluidsarm

Nu pe 2 van € 4 r m 4,95 vo or

€ 35,95

De Parket & Laminaatwinkel

Leverbaar in 5 kleuren

Van Konijnenburgweg 55 • Bergen op Zoom • 0164-270245 • www.laminaatwinkel.com 24 cm brede delen Los te leggen Vochtbestendig Geluidsarm

DE PARKET EN LAMINAATWINKEL Compleet van Konijnenburgweg 55 4612 PL Bergen op Zoom T 0164 - 27 02door 45 ontzorgen onze www.laminaatwinkel.com eigen 16.000 vakkundige monteurs M OP VOORRAAD TEGEN CONCURERENDE PRIJZEN 2

Lindhout Badkamers en Installatietechniek • Oude Moerstraatsebaan 6, Bergen op Zoom • Tel. 0164-650270 • www.lindhoutbadkamers.nl


ditJesen/datjes

vrouwen gebruiken 2 keer zo vaak een smiley in hun sms’jes als mannen. gestreste mannen vallen vaker op

iets vollere vrouwen.

lukt het niet om af te vallen? Probeer eens met de verkeerde hand te eten. Je eet dan automatisch minder. vanaf 1900 tot 1920 was touwtrekken een olympische sport. mensen die het koud hebben, kiezen sneller voor een romantische film. gemiddeld dragen we allemaal een kilo aan bacteriën met ons mee. geld & sportauto’s doen sommige mensen letterlijk het water in de mond lopen. Het huidige volume van ons brein kan nog 3x groter worden tot een gewicht van 4 kilo. Blozen tijdens een presentatie is niet erg. mensen vertrouwen jou dan meer omdat je verlegen bent.


Fashion DEAUVILLE WAAN JE AAN DE FRANSE KUST

YA ZEG JA TEGEN YAoriet deze

zijn fav Heldere pasteltinten jasje voor het ijk erl he zomer. Een 59,95 derlandse weer! € onvoorspelbare Ne yaya.nl

Deze luxe herenloafers van Friseau zijn vernoemd naar de Franse mondaine badplaats: Deauville. De in reliëf gedrukte kwastjes maken een elegant en subtiel statement en de kleuren geven een zomerse twist. Vanaf € 199,friseau.com

LORNA JANE ACTIVE LIVING

Geniet van het zomerse weer tijdens een vroege ochtendrun of ga voor bikini-proof in de sportschool. Met Lorna Jane doe je dit zeker in stijl. stellasstyle.com 28

ALWAYS ON TIME MET BREITLING Dit stoere, stalen meesterwerk is waterresistant tot maar liefst 300 meter en door de stalen uitvoering met marineblauwe wijzerplaat een tijdloos statement bij een zomerse casual look. Breitling Super Avenger II GMT. € 3.760,breitling.com


Lifestyle HET NIEUWE DETOXEN

Slaap jezelf mooi en gez ond! De hangmat van de Zweedse bedden fabrikant Hästens is perfect voor een effectie ve powernap, in de tuin, op het balkon of - waarom niet op kantoor. € 220,- has tens.com

Beauty DAGELIJKSE UV-BESCHERMING Decléor Daily Defense Fluid Shield SPF30 is een 100% minerale crème die optreedt als een natuurlijk beschermend schild tegen UVA en UVB. € 31,20 decleor.nl

BATAVUS DIVA 7 PLUS Met deze trendy stadsfiets trek je er met plezier en gemak op uit. € 769,- batavus.nl

KEEPCUP BREW GLASS COFFEE CUP KeepCup, de maker van ‘s werelds eerste barista standaard herbruikbare koffiebeker, komt nu met een variant in glas. Het is de perfecte to-go-cup voor liefhebbers die onderweg willen genieten van een ambachtelijke kop koffie of heerlijke warme thee. Vanaf € 21,(230ml) keepcup.com

CAPTURE THE MIRACLE OF YOUR PREGNANCY BULLET PROOF 2.0 HOUD JE HOOFD(HUID) KOEL Medavita introduceert vijf hoofdhuidverzorgingsprogramma’s. € 16,90 shampoo & € 35,- scalp lotion medavita.it

Deze custom made bullet shaped bottle is een ware eyecatcher. Met het nieuwe, platte penseel breng je foutloos en gemakkelijk de lak aan. € 14,95 redcarpetqueen.com

Milestone™ Pregnancy Cards is een giftbox met dertig unieke geïllustreerde kaarten. Veertien voor tijdens de zwangerschap van de eerste positieve test tot de geboorte - en dertien kaarten voor de allereerste babyfoto’s. € 16,95 milestonecards.com


Wat voelt een vlinder in zijn buik als hij verliefd is?


fILMPJE KIJKEN

Binnen/buiten

Oorlogsgeheimen

Voetjes van de vloer Solar Weekend Dansen, sjansen en chillen in de zon; dat kan aan de Maasplassen in Roermond. Van 31 juli t/m 3 augustus vindt hier alweer de tiende editie van Solar Weekend festival plaats. Van hiphop tot jazz, energieke optredens en iedere dag enkele spectaculaire, maar vooral kneiterrr-lekkere afsluiters. Elk jaar leeft in de Solarwereld een ander thema, waarop alle creatieve ideeën en decors worden geïnspireerd. Het thema van dit jaar is ‘SPROOK’. Ben je benieuwd naar het concept, zorg dan dat je erbij bent.

1943, Zuid Limburg. De twaalfjarige Tuur (Maas Bronkhuyzen) en Lambert (Joes Brauers) zijn al van jongs af aan dikke vrienden. Tijdens de oorlog gaan Tuurs ouders in het verzet terwijl die van Lambert lid worden van de NSB. Dan komt Maartje (Pippa Allen), een meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dit alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje uiteindelijk in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen zijn vriendschap met Lambert, maar ook zijn hele familie te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beiden te redden. Oorlogsgeheimen is vanaf 3 juli in de bioscoop te zien

Boekje lezen 500 cocktails Altijd al zelf cocktails willen maken? Gebruik dit boek als inspiratiebron en shake er lekker op los. De 500 recepten in dit smaakvolle boekwerk bieden voor elke gelegenheid het juiste drankje. Cocktails, punches, hot toddy’s, sours, alcoholvrije cocktails en drankjes tegen een kater… ze staan er allemaal in. Tevens bevat dit cocktailboekje tips over alle aspecten van het vak, van het versieren van de glazen tot het roeren, schudden en schenken ervan. Het boek is voor € 9,95 verkrijgbaar bij bol.com

Kijk voor meer informatie en tickets op solarweekend.com 31


en! gratis meenem juli 2014ederla ndbruist.nl www.n

erHeide / Halsteren / Hoog bergen op Zoom

Vanaf begin juni leveren we ons eigen merk in 5 standaard kleuren en in de maten: 2x2, 2.5x2.5, 2x3, 3x3, 3x4.5, 3x6. Easy Up Vouwbare Partytent compleet met 4 zijwanden.

Prijs v.a. €135,- incl. btw 100% waterdicht materiaal gemaakt van 420D polyester gecoated PVC, (225g/m2) en zonlicht beschermend

‘like’ ons op y Shake it bab

Puur water

Facebook

www.facebook.com/bergenopzoom

Voor meer informatie over uw reclame/promotie/verkoopmogelijkheden bel 076-750 15 21 of mail naar info@partytentendiscounter.nl

www.partytentendiscounter.nl 7 augustus: Ardennen 3 dagen, België-Luxemburg. Zeer mooie natuurreis! € 199,- halfpension

12 september: Muziekreis Thüringen met ‘Die Lagelander’. € 399,- halfpension

25 augustus: Elzas & Vogezen 5 dagen. Mooie excursies, mooie rondritten en wijnproeverij. € 399,- halfpension

12 juli: Cote d’Azur 8 dagen, Zuid-Frankrijk. Onder andere bezoek aan St. Tropez, Nice, Cannes, Monaco en diverse mooie rondritten. € 699,- halfpension

6 september: Antiekmarkt LILLE 2 dagen. € 99,- logies en ontbijt.

28 juli: Beieren en München 5 dagen. Onder andere stadbezoek München o.l.v. gids. € 399,- halfpension

12 september: Fietsweekend in de Ooijpolder € 249,- halfpension, inclusief fietshuur en diverse extra’s.

Voor onze dagreizen en de meerdaagse reizen later in het jaar, kijkt u op onze website www.brabantsereisvrienden.nl. Of kom bij ons langs op kantoor. Dan vertellen we u meer onder het genot van een bakje koffie of thee!

Brabantse Reisvrienden - Heerbaan 220, Breda - Tel. 076-7112816 - www.brabantsereisvrienden.nl


Franchisenemers gezocht Wil jij altijd al voor jezelf beginnen met zo weinig mogelijk risico? Nederland Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in Nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? Dan ben je bij Nederland Bruist aan het juiste adres. Wat verwachten we van je?

Meer weten?

Nederland Bruist wil enthousiaste mensen de gelegenheid geven een eigen bedrijf op te starten. Daarom is een ondernemende en zelfstandige houding onmisbaar. Je bent een verkoper in hart en nieren, 100% gemotiveerd en communicatief zeer vaardig. Daarnaast ben je bereid je volledig achter de formule van Nederland Bruist op te stellen.

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? Neem dan contact op met Marcel Bossers voor het maken van een afspraak. Tel. 088-7340080 E-mail franchise@nederlandbruist.nl Website www.nederlandbruist.nl en www.belgiebruist.be

Wat biedt Nederland Bruist?

Nederland Bruist zoekt

De werkwijze van Nederland Bruist is een bewezen formule met veel succesverhalen. Ons doel is doorgroeien naar 80 edities in Nederland en België. We bieden aantrekkelijke ondernemersinkomsten, een snelle start en voldoende groeipotentieel. Daarnaast krijg je goede ondersteuning en begeleiding tijdens het opstarten van je magazine.

enthousiaste, ondernemende verkopers die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven bergen op Zoom / Halsteren / HoogerHeide

Waarom franchise? Een franchiseorganisatie stelt haar naam, formule en ‘know-how’ ter beschikking aan zelfstandige ondernemers: de franchisenemers. Hierdoor kun je meeliften met de groot opgezette marketingcampagne. Kortom, een zeer beperkt risico en snelle verdiensten.

juli 2014 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

BERgEN Op ZOOM / HALSTEREN / HOOgERHEIdE

jUNI 2014 gRATIS MEENEMEN! WWW.NEdERLANdBRUIST.NL

INCLUSIEF

Shake it baby

Puur water 33

WKSCHEMA

VOETBALVROUWEN

bergen op Zoom / Halsteren / HoogerHeide

mei 2014 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

KIDS entertainment

RONDJE NL-BE


Te huur Behandelruimte voor medische en paramedische sector

bergen op Zoo m

/ Halsteren /

HoogerHeide

Wilt u ook een keer in de rubriek

Bruisende Zaken?

Neem dan contact op via: nl@nederlandbruist.nl of bel 076-7115340

Shake it ba

by

Puur water

juli 2014 www.nedgratis meenemen erla ndbr uist.nl!


Puzzel & Win!

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is de oplossing. Vul voor 1 augustus de oplossing in op onze site: www.nederlandbruist.nl/puzzel Of stuur zonder postzegel naar: Nederland Bruist B.V. Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda o.v.v. juli Bergen op Zoom Bruist (vergeet niet uw adres en tel.nr. te vermelden)

Maak kans op:

een cadeaubon

t.w.v. â‚Ź 50,Aangeboden door: De Teerkamer | Grote Markt 13 | 4611 NS Bergen op Zoom | 0164-239345 | info@teerkamer.nl | www.teerkamer.nl


8 jaar bestaan

TASTY WOK van maandag t/m zondag

All inn Dining & Drinks

â‚Ź 22,95

( per persoon ) inclusief 2 alcoholische dranken - Wok - Teppanyaki - BBQ grill - Buffet - Sushi - Vers fruit - Chocolade fontein - IJs - Snoep - Slush Puppy - Pâtisserie -

www.tasty-wok.nl

- Antwerpsestraatweg 100 - Hoogerheide - 0164 - 61 58 82 -

2014 07 bergen op zoom  
2014 07 bergen op zoom  
Advertisement