Page 1

De amerstreek/de langstraat

COM BI

juni 2014 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

INCLUSIEF

WKSCHEMA

VOETBALVROUWEN


Bij Claudia is .... een kapsalon in Waalwijk Bij Claudia is .... kleurspecialist Bij Claudia is .... voor jong en oud Bij Claudia is .... ruim 20 jaar ervaring Bij Claudia is .... werken volgens afspraak Bij Claudia is .... persoonlijke aandacht Bij Claudia is .... modern Bij Claudia is .... gratis parkeergelegenheid Bij Claudia is .... producten van Wella Bij Claudia is .... voor jou!!

Claudia de Bruin R. Wagnerstraat 2 5144 GM Waalwijk 0416-651510


NU BIJ VOS AUTOBEDRIJVEN

ONTDEK DE CITROËN DS-LIJN Alles komt samen in de DS-lijn van Citroën. Een perfecte samensmelting van creativiteit en perfectie tot in de kleinste details. Van strakke lijnen en uitsluitend hoogwaardige materialen die uw zintuigen prikkelen. Durft u zich te onderscheiden van de massa? Maak nu een proefrit in de Citroën DS3, Citroën DS4 of Citroën DS5.

V.A. 14% BIJTELLING

Gem. verbr.: 3,4 -7,7 l/100 km; 13-29,4 km/l; CO2: 87-178 g/km. Vanafprijs van de Citroën DS3 is € 17.340, van de Citroën DS4 € 25.580 en

van de Citroën DS5 € 30.990. Prijzen zijn incl. BTW en BPM, excl. recyclingbijdrage, leges en kosten rijklaar maken (zie voor kosten en voorwaarden www.citroen.nl). Afgebeelde modellen kunnen afwijken van het standaardmodel. Prijs-, model- en fiscale wijzigingen voorbehouden. Kijk op citroen.nl voor meer informatie.


Colofon

als er over voetBalvrouWen Wordt gesproken, denken mensen al snel aan vrouWen als saBia engizek, Yolanthe sneiJder-CaBau en shakira. nou heBBen WiJ niets tegen deze dames, maar voetBalvrouWen? nee, dat ziJn toCh eCht die duizenden nederlandse meisJes en vrouWen die WekeliJks voetBallend over het veld rennen.

VOETBAL VROUWEN 6

Hoewel veel mannen het liever ontkennen, is het echt waar. Wereldwijd voetballen er 45 miljoen meisjes en vrouwen. Voetbal is daarmee internationaal veruit de grootste sport voor vrouwen. ook in nederland heeft het meisjesen vrouwenvoetbal zich in de laatste jaren stormachtig ontwikkeld. Zo telde de KnVb in 2013 ongeveer 131.948 voetballende meisjes en vrouwen.

als in 1942 de oostzaanse Vrouwenvoetbal Vereeniging wordt opgericht, de eerste officiële vrouwenvoetbalclub van nederland, ziet de nederlandsche Voetbalbond geen heil in voetballende vrouwen. De voorloper van de KnVb vindt dat vrouwen vooralsnog echtgenote, moeder of geliefde van voetbalspelers moeten zijn.

Uitgever Nederland Bruist B.V. manager Marcel Bossers

9 foto: smashmaterials.com

TRAFFIC & Vormgeving Nederland Bruist

/m 22 2014

jarenlang op een laag pitje, mede

op 16 april 1955 de algemene Damesvoetbalbond het levenslicht ziet. Veertien clubs schrijven zich in voor de eerste vrouwenvoetbalcompetitie, die niet wordt erkend door de KnVb.

Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda

T 076-7115340, F 084-8354655 Binnen /BUITEN

deamerstreek@nederlandbruist.nl koemba: d e zebra die zijn st delangstraat@nederlandbruist.nl re p en k wijt is Dit hartverw armende ve Like ons op facebook.com/delangstraatbruist

OGRAMMA

akwaalwijk.nl

21

Tegenwoordig kunnen meisjes en vrouwen bij bijna elke vereniging in nederland terecht. Dat is niet meer dan normaal, zou je zeggen. Toch is dit niet altijd zo geweest.

fILMPJE KI JKEN

V

nl of 0416-331751. ngt u de nieuwe

ontkenning

De ontwikkeling van het

door de economische crisis en Acquisitie Marcel Bossers de Tweede Wereldoorlog. Totdat

Contact amerstreek / De langstraat Bruist

AnAF jaar weer: jE SO12 FA 18 pink your ht = Meer SMAAK day

gloednieuwe 4-2015! Bent k dan snel op hure 2014zoen te mogen

Themateksten &vervolgens Eindredactie Nederland Bruist vrouwenvoetbal staat

Heb je dit jaar geen ka artje kunnen be machtigen, slaap je lie ver in je eig en bedje of he b je andere verplichtin gen? Niet ge treurd. In twee lan ge uitzend ingen doen de NT R/VARA/VPR o zondag 8 en maandag 9 juni op Nederla nd 20-05-14 12:01 3 verslag va n Pinkpop 20 14.

rhaal gaat ov Zebra Koem er Koemba. ba heeft va naf zijn gebo helft van zij orte maar de n strepen, wa ard oo de kudde wo r hij door Hoofdkantoor Contact de rest van rdt buiteng esloten. Wa krijgen met nneer ze te een extreme Nederland Bruist makenB.V. dr oo gte naar water , moeten ze om te kunn op zoek en overlevOosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda De moedige en. Koemba off ert zichzelf op zoek te ga op en beslu nl@nederlandbruist.nl an naar de it om beroemde wa eerste zebra’s terput, waar hun strepen | www.belgiebruist.be de hebbenwww.nederlandbruist.nl de legendaris gekregen. op che waterpu ek facebook.com/nederlandbruist naar t krijgt Koem Like onszo op zoals een hy ba gezelscha peractieve str p van enkele uisvogel en De film is ge kleurrijke vri een schattig schikt voor endjes, e waterbuffe kinderen va l. naf zesmagazine? Eigen jaar en gaat Nederland Bruist zoekt 25 juni in pr emière.Meer weten? enthousiaste franchisenemers.

31

boekje leze n

Neem contact op via 088-7340080. Of stuur een e-mail naar franchise@nederlandbruist.nl

Copyright Nederland Bruist B.V. Het overnemen van artikelen

als artikel 15 van de auteursrecht is niet v obedoeld etbal,in©2014 voetNederland toegestaan. Merknaam de bal, voBruist Deze maand etbaB.V.merknaam Amerstreek/de en kleLangstraat urt Nede Bruist is eenl…

In sneltrein vaart kun je genieten va n alle Pink pophits, reporta ges en korte interviews met bands en publiek. Be n je er toch nog een beetje bij…

rla nd or kreigendom uipen we van anje Bruist B.V. Deze en uitgave is met de metNederland z’n allen vo or desamengesteld. ‘on grootst mogelijke Nederland ze’ man tv om nen aanzorgvuldigheid teniet m oe B.V. is echter aansprakelijk voor enige directe of di ge geBruist n. Heel zellig, al zij n de die weds indirecte schade zou kunnen ontstaan door het gebruik trijd en volge moeilijk te alshierin je deaangeboden vannde Aan de inhoud van deze regels niet informatie. kent. spec Theater De Leest bouwt aan de toekomst van Waalwijk en voor iederee iaal uitgave kunnen geen enkele wijze rechten worden ontleend n die op er ge en ba De Langstraat. Vanaf de zomer van 2014 gaan we in het theater een l schr va ofee aanspraken reeks verschijnen sndezelfde f freelanceworden gemaakt.n In apt, De highlight journalist Jo zaal van 200 stoelen bouwen. Een zaal voor s womultifunctionele ook: de Achterhoek, Alkmaar, Bergen op Zoom, Brasschaat, gidlms, /theaterdeleest rd rden zondag s Voetbal vo y Haak de en maandag or DumEtten-Leur, amateurtheater, voor onze jeugd, voor jong talent, voor zakelijke mies. In deGoes, ‘t Gooi, Haarlem, Den Bosch, uitgvoor wordBreda, ezonden op t o.a. aa ze gids bijeenkomsten. Kortom, een zaal voor iedereen! Uw gii is nodig! nd ne ac de ht beste Nijmegen, de Peel, Reeshof, Kapellen, de Maashorst, rland 3. /DeLeest aan ERVAAR DE BIJZONDERE sief de beruRotterdam,ed Kijk voor meer informatieop www.deleest.nl/nieuwezaal. (inclu regels de Waterweg, de Roosendaal, Tilburg,de Vlissingen, chte buitens de geZaanstreek, pelregel), schiedenisZeeland, Zutphen. KWALITEIT EN KLASSE van het sp el, de uitru de toernooie sting, n en compe IN BUITENMEUBELEN. tities. De gids is vo or € 14,95 WWW.JENB.NL verkrijgb

Inhoud

33


Oranjekoorts Na maanden van voorbereiding is het dan eindelijk zover, met de start van het WK kleurt Nederland deze maand oranje. Van vlaggetjes tot shirtjes, sjaals en hoeden; de winkelschappen liggen er vol mee. Als echte voetballiefhebber kan het mij niet gek genoeg. Vrijdag 13 juni, wanneer ‘ons’ elftal het veld domineert, zit ik in vol ornaat aan het scherm gekluisterd. Gezellig thuis met familie en vrienden, in de kroeg, of misschien wel buiten in de tuin. Om alvast in de stemming te komen, presenteren wij je deze maand een bruisende editie met een oranje randje. Hoewel het de komende weken allemaal draait om de mannelijke spelers, is het vrouwelijk geslacht ook zeer actief op het voetbalveld. Wist je dat er

wereldwijd 45 miljoen meisjes en vrouwen voetballen? Meer hierover lees je op pagina 6 en 7 in het artikel Voetbalvrouwen. Tevens vind je in dit magazine een handig WK-schema, zodat je geen wedstrijd hoeft te missen. Zoals je van ons gewend bent, hebben we ook in deze editie weer een aantal interessante rubrieken, weetjes en leuke evenementen voor je op een rij gezet. Verder lees je in dit magazine alles over Gewoon Carol, In Dreams, Vos Autobedrijven en nog veel meer bruisende en lokale ondernemingen bij jou in de buurt.

Veel leesplezier, Marcel Bossers

ar ADVERTEREN bel na

?

uist.nl r b d n a derl nl@ne -7115340 076 f mail o


als er over voetBalvrouWen Wordt gesproken, denken mensen al snel aan vrouWen als saBia engizek, Yolanthe sneiJder-CaBau en shakira. nou heBBen WiJ niets tegen deze dames, maar voetBalvrouWen? nee, dat ziJn toCh eCht die duizenden nederlandse meisJes en vrouWen die WekeliJks voetBallend over het veld rennen.

foto: smashmaterials.com

VOETBAL Hoewel veel mannen het liever ontkennen, is het echt waar. Wereldwijd voetballen er 45 miljoen meisjes en vrouwen. Voetbal is daarmee internationaal veruit de grootste sport voor vrouwen. ook in nederland heeft het meisjesen vrouwenvoetbal zich in de laatste jaren stormachtig ontwikkeld. Zo telde de KnVb in 2013 ongeveer 131.948 voetballende meisjes en vrouwen.

ontkenning Tegenwoordig kunnen meisjes en vrouwen bij bijna elke vereniging in nederland terecht. Dat is niet meer dan normaal, zou je zeggen. Toch is dit niet altijd zo geweest. 6

als in 1942 de oostzaanse Vrouwenvoetbal Vereeniging wordt opgericht, de eerste ofďŹ ciĂŤle vrouwenvoetbalclub van nederland, ziet de nederlandsche Voetbalbond geen heil in voetballende vrouwen. De voorloper van de KnVb vindt dat vrouwen vooralsnog echtgenote, moeder of geliefde van voetbalspelers moeten zijn. De ontwikkeling van het vrouwenvoetbal staat vervolgens jarenlang op een laag pitje, mede door de economische crisis en de Tweede Wereldoorlog. Totdat op 16 april 1955 de algemene Damesvoetbalbond het levenslicht ziet. Veertien clubs schrijven zich in voor de eerste vrouwenvoetbalcompetitie, die niet wordt erkend door de KnVb.


VROUWEN erkenning in de jaren die volgen, komen er steeds meer vrouwenteams bij. Daarmee wordt de roep om erkenning door de nationale bonden steeds sterker. in nederland gebeurt dat uiteindelijk in 1971. in dat jaar wordt ‘damesvoetbal’ officieel onderdeel van de KnVb. Desondanks zijn veel bestaande voetbalverenigingen geen voorstander van een vrouwenafdeling. en dus ontstaan er specifieke voetbalverenigingen. Vanaf 1979 mogen ook meisjes lid worden. met de introductie van gemengd voetbal wordt in 1986 een belangrijke stap gezet. Hierbij kunnen jongens en meisjes tot en met 12 jaar met en tegen elkaar spelen. De groei van het aantal

vrouwelijke speelsters is enorm. in 1985 telt de voetbalbond 36.000 vrouwelijke leden. in 1998 staat de teller op 65.000 leden. inmiddels is dit cijfer verdubbeld. als de internationale overkoepelende organisaties Uefa en fifa de positie van vrouwenvoetbal erkennen door kampioenschappen in te stellen op europees en wereldniveau, krijgt het damesvoetbal een gouden randje. Het eerste europees kampioenschap voor landenteams wordt gehouden in 1987. aanvankelijk staat elke twee jaar een eindronde op het programma, maar sinds 1997 is het toernooi, net als bij mannen om de vier jaar. dE FEITEN na hockey behoort vrouwenvoetbal in oranjeleeuwinnen nederland tot de populairste Het heeft even geduurd, maar in 1973 is vrouwenteamsporten het dan eindelijk zover en speelt het bij de pupillen bedraagt nederlandse vrouwenelftal voor het eerst de jaarlijkse groei zo’n een interland. in 2009 weet nederland zich 10 procent voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen meer dan 2.000 voor de europese eindronde. en in 2013 verenigingen hebben is nederland, tijdens het eK in Zweden, een of meer meisjeswederom deelnemer. Dankzij deze prestaties of vrouwenteams die in krijgt het vrouwenvoetbal in nederland een competitieverband spelen gezicht onder het grote publiek. 7


“Bij Gewoon Carol zijn mensen aan het juiste adres voor sieraden, gehaakte kleding, tassen, poncho’s, truien, mutsen, shawls, schoenen en woonaccessoires, zoals kleden en kussens. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik maak het zelf. Leuk om te weten is dat er van elk product slechts één exemplaar verkrijgbaar is. Daarnaast geef ik ook workshops sieraden maken en organiseer ik kinderfeestjes.”

Gewoon Carol • Akkerlaan 19, Waalwijk • Tel. 06-38668965 • gewooncarol@hotmail.com


The Orange Edition

19 t/m 22 juni 2014

Ook dit jaar weer: Meer Aandacht = Meer SMAAK www.smaakwaalwijk.nl


It’s all about mentelity! Gouden Paralympisch Snowboarder Bibian Mentel verloor op 27-jarige leeftijd haar onderbeen door kanker. Als topsporter stond zij toen op het punt zich te plaatsen voor de Olympische Winterspelen. Binnen no-time was zij terug aan de top en is een groot voorbeeld voor kinderen met een lichamelijke beperking. ‘Kijk niet naar wat je niet meer kunt, maar naar wat je nog wel kunt’, is haar motto. Tekst: Marianne van Harmelen

Vier maanden na de amputatie van je onderbeen stond je alweer op een snowboard. Ben je altijd al een doorzetter geweest? “Doorzetten heeft altijd wel in mij gezeten. Als ik iets wil, zorg ik ook dat het gaat gebeuren. De vraag was eigenlijk niet kan ik nog snowboarden, maar wanneer. En kan ik dat op een niveau doen dat ik het nog uitdagend genoeg vind. Het ging eigenlijk op een heel natuurlijke manier. Tijdens een trainingskamp van vrienden was ik mee om na alle ellende weer eens berglucht op te snuiven. Een oud trainingsmaatje duwde mij min of meer een snowboard in mijn handen. Waarom ook niet, dacht ik. Het was geen kwestie van opnieuw leren snowboarden. Maar wat doet mijn board? Hoe moet ik mijn been bewegen? Het ging hartstikke goed. Eerst kleine stukjes, maar de derde dag al een hele afdaling.”

Sta je na de amputatie anders in het leven? “Omdat zo snel bleek dat ik mijn passie nog kon uitoefenen, dat ik kon doen, wat ik het liefste doe, ben ik nooit echt in een gat gevallen. Natuurlijk is het heel heftig om te moeten besluiten om je onderbeen af te laten zetten. Maar eigenlijk is er niet veel veranderd. Ik kan alles nog, al gaan sommige dingen natuurlijk iets minder makkelijk. Ik denk dat ik nu meer bij de dag leef en geniet van elk moment. Maar die instelling hoort al een beetje bij de snowboardcultuur. Wel ben ik me er bewuster van hoe betrekkelijk het leven kan zijn en dat heeft ook een soort vechtlust in mij aangewakkerd. 10


Fotocredits: Special Pixels, Hidde Hageman en Natasja Vos

maakt, waardoor je in het dagelijks leven makkelijker met je beperking omgaat. We zijn bezig een platform te bouwen met andere stichtingen. Het gemeenschappelijke doel is immers om zoveel mogelijk kinderen met een beperking aan het sporten te krijgen. Of dat nou tennis, snowboarden of zwemmen is, als ze maar gaan sporten. Sport is echt een rode draad in mijn leven. Na mijn amputatie ben ik drie keer aan mijn longen geopereerd, omdat ze ook daar tumoren hadden gevonden. En ook toen heb ik sport gebruikt om weer fit te worden. Door het sporten kan ik makkelijker omgaan met de dingen die mij zijn overkomen.”

Als topsporter word je gezien als supermens. Je bent heel gezond, super sportief, drinkt en rookt niet en je kunt alles. Toen raakte ik mijn been kwijt en binnen een week kreeg ik de stempel ‘gehandicapte’ op mijn voorhoofd. Die overgang vond ik zo gek. Eerst verwachtte men dat ik alles kon en vervolgens vond men dat ik helemaal niets meer kon. Dat zullen we nog wel eens zien, dacht ik toen. Ik realiseerde me ook dat als je continue tegen kinderen met een beperking zegt dat ze niet kunnen sporten, dat ze dat geloven. In plaats van hen te stimuleren, zijn ook fysiotherapeuten en revalidatieartsen geneigd meer in beperkingen te denken. Natuurlijk loop je tegen grenzen aan, maar er is nog zoveel mogelijk. Daarom heb ik de Mentelity Foundation opgericht.”

Wat kunnen we nog van je verwachten? “Volgend jaar is het WK en daar wil ik bij zijn. Ik sluit ook niet uit dat ik over vier jaar mee doe in Pyeongchang in Zuid-Korea. De training gaat in de zomer natuurlijk gewoon door. Dan doe ik aan krachttraining, wakeboarden, fietsen en suppen. Standing Up Paddle is heerlijk om te doen. Je bent lekker sportief bezig in de buitenlucht en je kunt het bijna het hele jaar doen.”

Wat wil je bereiken met de Mentelity Foundation? “Ik wil kinderen leren om te kijken naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Laten zien dat sporten je sterk

Hoe combineer je dat allemaal met je gezinsleven? “Mijn man is bondscoach van het para snowboardteam, dus in veel gevallen zijn we ook allebei tegelijk weg. Gelukkig kan mijn zoontje dan gewoon zijn dingen blijven doen bij zijn biologische vader en door veel hulp van mijn moeder. Volgens mijn zoon ben ik een beetje een gekke, andere, maar ook wel een heel coole moeder. Ik ben heel trots op mijn kleine mannetje, mijn man, mijn moeder en mijn stiefdochters. Snowboarden is natuurlijk hartstikke leuk, maar uiteindelijk draait het wel om je gezin en degenen die je liefhebt. Ik zou altijd voor mijn gezin kiezen. Maar als ik het kan combineren, dan heel graag!” 11


13


Depressief? De meeste mensen hebben weleens te maken gehad met depressieve gedachten of gevoelens. Je voelt je somber, neerslachtig, lusteloos en/of prikkelbaar. Je merkt dat je geen interesse en geen energie hebt, je beleeft nergens meer plezier aan. Er zijn dan verschillende trajecten die je kunt volgen. Kunstzinnige therapie is er één van. Door kunst als ‘medicijn’ te gebruiken zet je een proces in werking dat er voor gaat zorgen dat je weer plezier gaat beleven of de mooie dingen weer ziet. Het zet je innerlijk in beweging en daardoor ga jij je opgewekter voelen en niet zo vermoeid, je krijgt weer energie. Bij het proces van het maken van de ‘kunststukken’ gaat het er niet om of de werken ‘mooi’ zijn, maar wat je eraan beleefd!

Hooisteeg 2 5141 KH Waalwijk praktijk@la-coquille.org 06-24700231 www.la-coquille.org

Franchisenemers gezocht Heb jij altijd al voor jezelf willen beginnen met zo weinig mogelijk risico? Nederland Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in Nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? Dan ben je bij Nederland Bruist aan het juiste adres. dE AMERSTRE EK /dE LANgST RAAT

COMBI

jUNI 2014 gRAT WWW.NEdERLAIS MEENEMEN! NdBRUIST.NL

INCLU SI

W EF SCHEKM A

VOETBALVRO UWEN Meer weten Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? Neem dan contact op met Marcel Bossers voor het maken van een afspraak. Tel. 088-7340080 E-mail: franchise@nederlandbruist.nl Website: www.nederlandbruist.nl en www. belgiebruist.be


ralf kappers van nu/haartips

Lang haar, lang verzorgen Als je lang haar hebt, zal je merken dat het aan de punten vaak een stuk droger is dan bij je hoofdhuid. Dat is niet zo gek als je je realiseert hoe oud dat haar is en hoelang het al aan allerlei schadelijke invloeden blootstaat. Goede verzorging is daarom een must.

Ga je deze zomer op Handige tips zonvakantie? Maak je haar nat voordat je gaat Stop dan in ieder geval de zwemmen. Chloor en zout volgende items in je trolley: hebben er zo minder grip op. een rijke voedende shampoo, Langdurig zonnen kan schadelijk een goede zijn voor je verzorgende haar. Gebruik conditioner, een Gezond haar is prachtig, daarom altijd een sterk voedend maar het vereist wel wat beschermende haarmasker en mousse of spray zorg om het ook in de een verzorgende zomer zo mooi te houden. met UV-filter. stylingmousse met UV-filter. Gebruik je een Heb je gekleurd haar? krul- of stijltang? Kies dan producten die daar Koop er dan ĂŠĂŠn waarbij je de speciaal voor zijn ontwikkeld. Zo temperatuur kunt instellen en blijft je haarkleur langer mooi. zet hem vooral niet te heet.

Hoge Ham 92A, Dongen Tel: 0162-319130, www.ralfkappers.nl 15


gezondheidstip/GOJI BESSEN, DE ‘SUPER’ BESSEN UIT AZIË In de hype rondom superfoods vervullen goji bessen een belangrijke rol. Ze zijn populair onder consumenten omdat ze boordevol goede ingrediënten zitten, lekker smaken en met een hoop dingen te combineren zijn. Maar wat maakt ze zo gezond? Goji bessen groeien met name in Mongolië, Tibet en China. Men merkte daar al snel dat de bessen van deze struik een gezondheidsbevorderende werking hebben. De goji bes heeft inmiddels de status van supervrucht bereikt, dankzij de bewezen krachtige antioxidanten en voedingsstoffen die de vrucht bevat. Deze supervrucht is uiteraard verkrijgbaar in onze winkel en webshop! Goji bessen zijn dieprood van kleur, hebben het formaat van een rozijn en een smaak die tussen het bittere van een veenbes (cranberry) en het zoete van een kers ligt. Ze worden in Nederland vooral gedroogd verkocht. Goji bessen bevatten maar liefst 18 aminozuren en 21 mineralen, waarvan de belangrijkste ijzer, koper, zink, selenium, fosfor en calcium zijn.

Goji bessen kunnen zowel vers als gedroogd of geweld worden gebruikt in de keuken. Ze zijn erg lekker in een smoothie en over de yoghurt of salade maar ook gewoon als tussendoortje. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ligt tussen de 5 en de 25 gram (een kleine hand). Aan de goji bes worden o.a. de volgende gezondheidsresultaten toegeschreven: het bestrijden van verouderingsverschijnselen, het verhogen van de weerstand en ondersteunen van het immuunsysteem, positieve invloed op bloeddruk en versterkende werking op het hart, geheugen versterken, bloedsuiker in balans brengen, cholesterol reduceren en libido bij zowel mannen als vrouwen verhogen. Kortom, de goji bes is niet alleen lekker maar ook nog eens heel gezond!

Onze gezondheidstip voor u:

Broeders Gezondheidswinkel Keiweg 7 • 4901 JD Oosterhout Tel. 0162 - 45 32 23

info@broedersgezondheidswinkel.nl www.broedersgezondheidswinkel.nl

Een goede gezondheid begint met gezonde voeding met 2 ons groente en 2 stuks fruit per dag. Daarnaast is het belangrijk zuivel, verse vis en brood te eten. Door extra vitamine- en mineralentabletten te slikken wordt uw weerstand hoger, voelt u zich fitter en wordt de kans op ziektes kleiner.

Broeders Gezondheidswinkel


Column/jANICE

De bekende

Nederlander

Ze hebben een prachtig leven en bij hun schijnt de zon altijd in huis. Ze verdienen veel geld en gaan iedere maand wel een keer op vakantie. Ze krijgen de hele dag alles gratis… van mobiele telefoons tot aan de duurste designer kleding. Ik heb het over: de bekende Nederlander. Wat is dat toch met onze bewondering voor dit soort? Het maakt niet veel uit wat je doet maar eenmaal op tv ontstaat meteen een clubje mensen dat zich fan noemt. Met de bekende Nederlander gaat het altijd goed… als we dat lezen op facebook of zien op Instagram. Er zijn natuurlijk altijd bladen die anders vertellen. Maar ach, dat zijn natuurlijk slechts roddels! Ik blijf het vreemd vinden waarom mensen fan van iemand kunnen zijn. Bewondering kan ik nog begrijpen, maar fan vind ik echt een beetje vreemd. Zelf zit ik nu al zo’n 8 jaar in het tv-vak en het blijft me iedere keer weer verbazen wat ik allemaal zie en meemaak. Van mensen die voor de deur van het sBs-gebouw staan te wachten tot Patty Brard naar buiten komt tot aan bedrijven die auto’s cadeau doen. En wat maakt het dan zo fijn dat je die foto hebt met een persoon van tv? Een gezellig gesprek of een ontmoeting kan ik me nog voorstellen.

“Het blijven gewoon mensen”

Maar ach, weet u wat, het blijven gewoon mensen. En ik kan u uit betrouwbare bron vermelden dat als ik bij shownieuws naar de wc ga, de bekende Nederlander net zo stinkt als u. Ik noem verder geen namen!!! 17


WK-SCHEMA 2014

BRAzILIË

gROEp A 12 juni - 22:00 13 juni - 18:00 17 juni - 21:00 18 juni - 24:00 23 juni - 22:00 23 juni - 22:00

Brazilië mexico Brazilië kameroen kameroen kroatië

-

gROEp B 13 juni - 21:00 13 juni - 24:00 18 juni - 21:00 18 juni - 18:00 23 juni - 18:00 23 juni - 18:00

kroatië kameroen mexico kroatië Brazilië mexico

spanje Chili spanje australië australië Nederland

-

gROEp C 14 juni - 18:00 15 juni - 03:00 19 juni - 18:00 19 juni - 24:00 24 juni - 22:00 24 juni - 22:00

Colombia ivoorkust Colombia Japan Japan griekenland

-

zwitserland frankrijk zwitserland honduras honduras equador

-

gROEp d 14 juni - 21:00 15 juni - 24:00 19 juni - 21:00 20 juni - 18:00 24 juni - 18:00 24 juni - 18:00

griekenland Japan ivoorkust griekenland Colombia ivoorkust

uruguay engeland uruguay italië italië Costa rica

-

argentinië iran argentinië nigeria nigeria Bosnië

-

15 juni - 24:00 16 juni - 21:00 21 juni - 18:00 21 juni - 24:00 25 juni - 18:00 25 juni - 18:00

equador honduras frankrijk equador zwitserland frankrijk

duitsland ghana duitsland usa usa portugal

-

Bosnië nigeria iran Bosnië argentinië iran

gROEp H

gROEp g 16 juni - 18:00 16 juni - 24:00 21 juni - 21:00 22 juni - 24:00 26 juni - 18:00 26 juni - 18:00

Costa rica italië engeland Costa rica uruguay engeland

gROEp F

gROEp E 15 juni - 18:00 15 juni - 21:00 20 juni - 21:00 20 juni - 24:00 25 juni - 22:00 25 juni - 22:00

Nederland australië Chili Nederland spanje Chili

17 juni - 18:00 17 juni - 24:00 22 juni - 18:00 22 juni - 21:00 26 juni - 22:00 26 juni - 22:00

portugal usa ghana portugal duitsland ghana 18

België rusland België zuid-korea zuid-korea algerije

-

algerije zuid-korea rusland algerije België rusland


ACHTSTE FINALE 28 Juni - 18.00 uur

Belo horizonte

NR 1 gROEp A ..............................................

28 Juni - 22.00 uur

rio de Janeiro

NR 1 gROEp C ..............................................

29 Juni - 18.00 uur

fortaleza

NR 1 gROEp B ..............................................

29 Juni - 22.00 uur

reCife

NR 1 gROEp d ..............................................

30 Juni - 18.00 uur

Brasilia

NR 1 gROEp E ..............................................

30 Juni - 22.00 uur

porto alegre

NR 1 gROEp g ..............................................

1 Juli - 18.00 uur

sテバ paulo

NR 1 gROEp F ..............................................

1 Juli - 22.00 uur

salvador

NR 1 gROEp H ..............................................

-

..............................................

NR 2 gROEp B

AF 1

..............................................

NR 2 gROEp d

AF 2

..............................................

NR 2 gROEp A

AF 3

..............................................

NR 2 gROEp C

AF 4

..............................................

NR 2 gROEp F

AF 5

..............................................

NR 2 gROEp H

AF 6

..............................................

NR 2 gROEp E

AF 7

..............................................

NR 2 gROEp g

AF 8

.............................................

WINNAAR AF 6

KF 1

.............................................

WINNAAR AF 2

KF 2

.............................................

WINNAAR AF 8

KF 3

.............................................

WINNAAR AF 4

KF 4

KWART FINALE 4 Juli - 18.00 uur

rio de Janeiro

WINNAAR AF 5 ...............................................

4 Juli - 22.00 uur

fortaleza

WINNAAR AF 1 ...............................................

5 Juli - 18.00 uur

Brasilia

WINNAAR AF 7 ...............................................

5 Juli - 22.00 uur

salvador

WINNAAR AF 3 ...............................................

HALVE FINALE WINNAAR KF 2

-

dinsdag 8 Juli - 22.00 uur - Belo horizonte

.................................................................................

-

................................................................................

WINNAAR KF 1

HF 1

WINNAAR KF 3

HF2

Woensdag 9 Juli - 22.00 uur - sテバ paulo

WINNAAR KF 4

.................................................................................

FINALE

-

................................................................................

zondag 13 Juli - 21.00 uur - rio de Janeiro

WINNAAR HF 1 ............................................................................

19

............................................................................

WINNAAR HF 2


By “CocoLeCherie” “Met de oprichting van By “CocoLeCherie” spelen wij in op de vraag naar mooie en kwalitatief goede wimperextensions. In steden als Rotterdam en Den Haag zijn de extensions al een grote hit en ook in Brabant zijn de wimpers sterk in opkomst. De jurkjes uit onze collectie maken het plaatje compleet en geven onze vrouwelijke klanten een exclusieve uitstraling.”

[cocolecherie] By “CocoLeCherie” | Vier Heultjes 120 | Sprang-Capelle Tel. 06-11510497 | www.bycocolecherie.nl

Frankrijkstraat 5 5171PR Kaatsheuvel

www.dancewing.nl Dancewingstudio@hotmail.com 06-28133762 / 06-28688994

dE AMERST REEK /dE LA NgSTRAAT

COMB

I

jUNI 2014 gRATIS MEEN WWW.NEdE RLANdBRU EMEN! IST.NL

Wilt u ook een keer in de rubriek

Bruisende Zaken?

Neem dan contact op via: nl@nederlandbruist.nl of bel 076-7115340

INCLUS IE

W F SCHEKM A

VOETBALVR OUWEN


ERVAAR DE BIJZONDERE KWALITEIT EN KLASSE IN BUITENMEUBELEN. WWW.JENB.NL TUINMEUBELEN SERREMEUBELEN PARASOLS

BBQ’S BUITENVERLICHTING ACCESSOIRES 21

St. Bavostraat 106 Rijsbergen (Breda) Openingstijden: www.jenb.nl


Sportmassage, Personal training, Voedingsadvies Mylogenics Wil je snel fitter, sterker, slanker, gezonder en beter worden? Neem dan vrijblijvend contact op met Meestersport.com Rijvoortshoef 122 4941 VD Raamsdonksveer 0614230099 info@meestersport.com


UITVAARTVERZORGING

Verdriet nemen wij niet weg, uw zorgen wel Ieder mens is uniek en iedereen wil op zijn of haar manier afscheid nemen. Bij Uitvaartverzorging Aarts staan wij 24 uur per dag voor u klaar. Ook als u elders verzekerd bent. Uitvaartverzorging Aarts Grotestraat 333 5142 CA Waalwijk Tel. 0416-858440 www.uitvaartverzorgingaarts.nl


Schone slaapster gezocht Wie in juni een dekbedovertrek koopt bij In Dreams kan het aankoopbedrag terugverdienen. Maak een zo mooi en origineel mogelijke foto van uw bed met de nieuwe overtrek erop en stuur deze foto naar info@in-dreams.nl. U maakt dan kans het aankoopbedrag terug te winnen. Actie geldt alleen in juni. Uit alle inzendingen kiezen wij de mooiste foto. Inzenden is mogelijk t/m 30-06-2014. Veel succes en tot ziens in de winkel!

Grotestraat 326 5142 CD Waalwijk tel. (0416) 35 25 52 info@in-dreams.nl www.in-dreams.nl


ditJesen/dATjES

in de 17e eeuw gebruikte men donorbloed van dieren om het karakter van mensen te beïnvloeden. katten doen 85% van de dag helemaal niks. Ja het is echt zo: vrouwen zijn officieel grotere koukleumen dan mannen. plastic bekertjes zijn milieuvriendelijker dan mokken, mits afbreekbaar plastic wordt gebruikt. het ronde raampje in de wasmachine is een veiligheidsmaatregel: voor als je per ongeluk je hond erin stopt. Overspel is wraakreden nummer 1. mannelijke homoseksuele gaan vaker

vreemd dan hetero’s. in 1900 werden vrouwen gemiddeld maar 58 jaar, tegenwoordig is dat 83 jaar. opa’s en oma’s kunnen niet multitasken en daar kunnen ze niks aan doen. Mensen gapen sneller mee als de gaper een familielid is.


kanaal 42 voor televisie uitzendingen 106.8 FM in de ether voor radio uitzendingen

Bel 06-26740820 voor uw advertentiemogelijkheden

Maak vrijblijvend een afspraak! www.facebook.com/rtvmb

Bedrijf: Secondhand Rose Postelstraat 51, ’s-Hertogenbosch Tel. 073-6120891, eigenaresse: Ria van Hoof www.secondhandrosedenbosch.nl


Bel voor gratis en deskundig advies 0416-320452 of bezoek onze website www.tppzembowicz.nl • U heeft een loszittend kunstgebit en/of wilt een nieuw kunstgebit • U wilt meer weten over de implantaatgedragen prothese (klikgebit) • Reparaties klaar terwijl u wacht (na telefonische afspraak) • Behandelingen op afspraak Lid van Organisatie Nederlandse Tandprothetici Tandprothetische Praktijk Zembowicz BV • Hertog Janstraat 1a • 5141 KJ Waalwijk • www.tppzembowicz.nl


boekholt.pdf

1

8-11-2010

Grotestraat 246E 5141 HE Waalwijk Tel: 06-53531338 info@feestcafeladanza.nl

10:54:38

Een nieuwe look, voor uw vertrouwde zit! • Ouderwets vakmanschap • Kosteloze en vrijblijvende offertes • Goede service

• Garantie op onze werkzaamheden • Advies op maat

Snoekweg 2B 4941 SC Raamdonksveer 0162 512119 (her)stofferen

reparatie

vakmanschap

www.meubelstoffeerderij-boekholt.nl


Budget/ORANjE Een oranje outfit voor weinig geld. Speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

ORANGE baby

Ingrediënten 1 rode lipstick, 1 blauwe mascara, 1 potje oranje nagellak. Bereidingswijze Maak je op zoals je dat iedere dag doet… En zie daar, in 10 minuten tijd ben je klaar voor het WK.

schrijf je in & win schrijf je op Voetbalshirts.com in voor de nieuwsbrief en maak kans op een gratis voetbalshirt.

slimme koop

Het WK voetbal wordt niet alleen uitgevochten op het voetbalveld, maar ook in de supermarkt. supermarkten proberen zoveel mogelijk klanten naar hun winkel te lokken door een WK-gadget weg te geven bij de boodschappen. Komt dat nu even goed uit.

Tip

WhatsApp

Geen tenue voor op het veld, maar juist voor langs de zijlijn. Van stropdassen, shirts tot hoeden en sieraden, bij winkels zoals Xenos, Etos en Kruidvat vind je ze voor een prikkie.

Er zijn genoeg mensen in je directe omgeving die iedere vier jaar een nieuwe WK-outfit op de kop tikken. Start met WhatsApp een groepschat en vraag aan je beste vrienden en kennissen of je iets kunt lenen. Dit gaat je hoogstens een biertje kosten…

Piekerig Hollandia

Wie de pruik past, moge hem dragen... Loop eens binnen bij de plaatselijke feestwinkel en laat je verrassen door de mogelijkheden.

BuDGET wkgifts.nl


JUNI NIEUW THEA TERPROGRA

MMA

Met veel plezier attend eren wij u op het gloe dnieuwe theaterprogramma vo or het seizoen 2014-2 01 5! Bent u nieuwsgierig naar he t programma? Kijk da n snel op www.deleest.nl of vraa g de theaterbrochure 20142015 aan*. Wij hopen u ook komend seizoen te mogen verwelkomen in Thea ter De Leest! *De the th aterbrochure 201 4-2015 aanvragen kan via www.deleest.nl of Heee u Theater De Lee 0416-331751. st de afgelopen 2 jaa r bezocht, dan ontvan brochure automatisch gt u de nieuwe in de brievenbus.


/theaterdeleest /DeLeest

R ESE R V E R WWW.DELEEEN? ST.NL / 0416 -331751


LifeCoaching: ook iets voor jou?! Als ik mensen vertel wat mijn beroep is, merk ik dat er soms wat lacherig wordt gedaan. “Ik heb geen coach nodig hoor. Ik los het allemaal zelf wel op.” De mensen die wèl de stap namen om coaching sessies bij mij te doen, denken daar heel anders over. Want zij hebben ervaren dat het fijn en verfrissend is om je angst en je zorgen te delen met iemand die niet uit het vertrouwde kringetje komt. Zoals een mevrouw na afloop zei: “Ik ben eindelijk weer de baas over mijn eigen gedachten.” Een ander schreef: “Ik ben veel over mezelf te weten gekomen.” Ik kan ook iets voor jou betekenen want: Jij kunt bij mij in een warme en veilige omgeving afrekenen met je angsten, vermeende beperkingen en twijfels. Ik help je positieve stappen in je leven te zetten, waardoor je in je eigen kracht komt te staan. Ik motiveer je om de mogelijkheden en kansen die jouw pad kruisen te zien en te benutten. Resultaat: Meer balans in je leven Meer creativiteit

Meer zelfvertrouwen Meer inspiratie

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Lilly van den Berg | Ruytenbergweg 7 Waspik Tel. 06-23269651 | info@liberlifecoaching.nl www.liberlifecoaching.nl

postbus 602 5140 ap waalwijk info@stichtinges.nl w w w. s t i c h t i n g e s . n l k v k 5 4 5 5 9 5 4 5 iban N L4 3 R A B O 0 1 7 1 6 2 8 3 6 5

Schoonheidssalon Tiny Verharen Pedicure, een weldaad voor uw voeten Manicure, electrisch epileren Herptseweg 33, Oudheusden Telefoon: 0416-662787 | 06-23269069


fILMPJE KIJKEN

Binnen/BUITEN

koemba: de zebra die zijn strepen kwijt is

VAnAF jE SOFA pink your day Heb je dit jaar geen kaartje kunnen bemachtigen, slaap je liever in je eigen bedje of heb je andere verplichtingen? Niet getreurd. In twee lange uitzendingen doen de NTR/VARA/VPRo zondag 8 en maandag 9 juni op Nederland 3 verslag van Pinkpop 2014.

Dit hartverwarmende verhaal gaat over Koemba. Zebra Koemba heeft vanaf zijn geboorte maar de helft van zijn strepen, waardoor hij door de rest van de kudde wordt buitengesloten. Wanneer ze te maken krijgen met een extreme droogte, moeten ze op zoek naar water om te kunnen overleven. De moedige Koemba offert zichzelf op en besluit om op zoek te gaan naar de beroemde waterput, waar de eerste zebra’s hun strepen hebben gekregen. op zoek naar de legendarische waterput krijgt Koemba gezelschap van enkele kleurrijke vriendjes, zoals een hyperactieve struisvogel en een schattige waterbuffel. De film is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en gaat 25 juni in première.

boekje lezen voetbal, voetbal, voetbal… Deze maand kleurt Nederland oranje en kruipen we met z’n allen voor de tv om ‘onze’ mannen aan te moedigen. Heel gezellig, al zijn de wedstrijden moeilijk te volgen als je de regels niet kent. speciaal voor iedereen die er geen bal van snapt, schreef freelance journalist Jordy Haak de gids Voetbal voor Dummies. In deze gids wordt o.a. aandacht besteed aan de regels (inclusief de beruchte buitenspelregel), de geschiedenis van het spel, de uitrusting, de toernooien en competities. De gids is voor € 14,95 verkrijgbaar bij bol.com

In sneltreinvaart kun je genieten van alle Pinkpophits, reportages en korte interviews met bands en publiek. Ben je er toch nog een beetje bij… De highlights worden zondag en maandag uitgezonden op nederland 3.

33


Evenementen in de maand juni 2014 1 juni 2014 Rommelmarkt Professor van der Waalsweg in Waalwijk

7 juni 2014 Feest ‘1 jaar retail!’ Bibliotheek Waalwijk

4 juni 2014 Cursus/workshop Digitaal foto-album maken Bibliotheek Waalwijk

8 juni 2014 Ruil je wijk Zanddonk Waalwijk

5 juni 2014 Openingsexpositie R & G Art Gallery Waalwijk

8 juni 2014 Gratis demonstraties in de looierij en de schoenenfabriek Nederlands Leder & Schoenenmuseum

6 juni 2014 Disco zwemmen Zwembad Olympia in Waalwijk 7 juni 2014 Mini kunstclub Kunstencentrum Waalwijk

15 juni 2014 Vogelbeurs Waspik 15 juni 2014 Braderie Dorpsplein in Waspik


20 juni 2014 Disco zwemmen Zwembad Olympia in Waalwijk 20 juni 2014 Pubquiz 2014 Den Bolder in Waspik 21 & 22 juni 2014 Alice in Wonderland: musical voor de jeugd Kunstencentrum Waalwijk 22 juni 2014 Zomerpleinfeest Bloemenoordplein in Waalwijk 22 juni 2014 Optreden van Joe in Atelier Winterdijk 30B

24 juni 2014 Presentatie Theaterkids in Kunstencentrum Waalwijk

Fiets- en wandeltip in De Langstraat! Met de Hotspot Brabant Box maak je kennis met ondernemers aan de route ‘Leer de Langstraat kennen’. De medewerkers van Toerisme & UITpunt Waalwijk, gevestigd in bibliotheek Waalwijk, Wilhelminastraat 4a, vertellen u graag meer over de route en de box. Een informatief filmpje over de route vindt u op www.uitinwaalwijk.nl. Meer weten over deze evenementen of kijken wat er te doen is in Waalwijk, Waspik of SprangCapelle? Op www.uitinwaalwijk.nl heeft u alle uitgaansinformatie binnen handbereik!

uitinwaalwijk.nl


2014 06 amersteek  
2014 06 amersteek  
Advertisement