Page 1

reeshof

MEI 2014 www.nederlandbruist.nl gratis meenemen!

INTERVIEW burgemeester Noordanus

KIDS entertainment

RONDJE NL-BE


Nobelstraat 2-02 | 5051 DV Goirle | +31 13 530 00 44 www.mulderhaarden.com


BRUISTBORREL Uitnodiging Sluit de werkweek op een leuke manier af onder het genot van een hapje en een drankje.

Wat: Bruistborrel Wanneer: vrijdag 23 mei 2014 Waar: in Grand CafĂŠ Reeshof Hoe laat: vanaf 16.00 uur Meld je aan via m.bossers@nederlandbruist.nl o.v.v. Bruistborrel en geef aan met hoeveel personen je komt. Je ontvangt 2 gratis consumptiebonnen bij binnenkomst.


n

Colofon Uitgever Nederland Bruist B.V. Vormgeving Nederland Bruist

6

Themateksten & Eindredactie Nederland Bruist Acquisitie Marcel Bossers

10

Contact Nederland Bruist B.V. Oosterhoutseweg 91 C 4816 KC Breda T 076-7115340

a t r te

inment

13

36

nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl Aan de pluk Bij & blij Ga samen met je kroost op bezoek bij een imker. Erg leuk voor kinderen vanaf een jaar of vijf. Imkers hebben een hoop te vertellen over hun bijen. En natuurlijk verkopen ze ook heerlijke honing.

18

ADV

EN? ERTER r l na a

f be t.nl mail o dbruis

derlan nl@ne -7115340 076

Inhoud

Mandje vullen Trek er een middag op uit en doe boodschappen bij verschillende boerderijen. Dit is niet alleen leuk, maar ook leerzaam en een goede manier om wat te besparen op het boodschappengeld. En willen jullie ’s avonds nog niet naar huis, dan zijn er ook boerderijen waar je een nachtje mag blijven slapen.

44

Je vindt ze door het hele land: zelfpluktuinen, moestuintjes en boerderijen waar je zelf fruit of bloemen mag plukken. Soms mag je er zelfs aardappels oogsten. Een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin. Want zeg nou zelf, weet jij waar alle producten vandaan komen?

Like ons op facebook.com/BruistReeshof

Op initiatief van Arjan Biesen Reeshof Bruist is een samenwerking tussen Nederland Bruist en Barbers Hairstudio. http://www.facebook.com/BruistReeshof Eigen magazine? Nederland Bruist zoekt enthousiaste franchisenemers. Meer weten? Neem contact op via tel. 088-7340080. Aaibaar leuk Of stuur een e-mail naar franchise@nederlandbruist.nl De meeste kinderen zijn dol op dieren. Een dagje naar de schaapskooi is dan ook een feest voor het hele gezin. Ga samen met je Copyright B.V. Het overnemen van kinderenNederland op pad met deBruist plaatselijke schaapsherder, ga op kraamvisite artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is bij de lammetjes in de wei en niet toegestaan. ©2010 Nederland Bruist B.V. Reeshof leer allerlei moois te maken Bruist is eenvanmerknaam en eigendom van Nederland Bruist schapenwol.

B.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist B.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: ‘t Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, de Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.


Waar zit jij nou wel op te wachten?

De aftrap Over enkele weken is het zover, het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië gaat dan van start. Tijdens de afgelopen EK’s en WK’s zag je heel wat wijkbewoners vanuit de Reeshof naar het centrum trekken om daar gezamenlijk de wedstrijden van het Nederlands elftal te kijken. Dat kan toch ook anders? Het wordt de hoogste tijd dat straatverenigingen, gewone verenigingen en

horecaondernemers initiatieven ontplooien om het hier in de Reeshof gezellig te maken. Denk er eens over na, hoe kunnen we in vol ornaat ons oranje aanmoedigen? Heb jij een leuk idee? Deel het met ons via onze Facebookpagina (bruistreeshof). Want wat is er nou gezelliger dan samen met vrienden onder het genot van biertje ons oranje aan te moedigen?!

Veel leesplezier, Arjan


RONDJE NL-BE Waarom dagenlang in de auto vertoeven of een peperduur ticket boeken als je ook vakantie kunt vieren in eigen land? Of net daarbuiten. Laat je verblijden door de schoonheid die Nederland en België je te bieden hebben en trek er lekker op uit! Tips voor een paar dagen weg. zeeuws geluk in middelburg

mooi Breda

Doe eens gek en breng een bezoek aan Middelburg. Historisch door de prachtige gebouwen en schattige pleintjes, maar ook hip door de leuke winkels en gezellige restaurants.

Men neme een grote portie schoonheid en een flinke scheut gezelligheid en je komt uit in Breda. Genieten van het leven, dat doe je tijdens een bezoek aan deze mooie Brabantse stad. Huur bij aankomst een fiets en laat je verrassen door het rijke aanbod van wijkjes en steegjes.

De kunst van het genieten Knokke is mooi, chic en stijlvol. Daarom wordt de Belgische badplaats ook wel petit Paris genoemd. Alleen kun je in dit Parijs óók genieten aan het uitgestrekte strand. Perfect voor een uitwaaiweekend!

Droomweekend Den haag Nergens smaken de Haagse hopjes zo lekker als in onze Hofstad. Wandel door de statige paleistuinen, bezoek de gezellige binnenstad en geniet onder het genot van een lekkâh Haags bakje van het voorjaarszonnetje op de Grote Markt.


magnifiek maastricht

historisch Den Bosch

Je vindt er exclusieve boetiekjes, goddelijk ijs en cafés waar je nooit meer weg wilt. Welkom in Maastricht, een van de meest gastvrije steden van Nederland. Doe je tegoed aan al het leuks dat de stad te bieden heeft.

Historisch gezien is Den Bosch één van de belangrijkste steden in het zuiden van Nederland, dus zeker een bezoekje waard. Slenter door de gezellige en knusse straatjes en geniet tijdens een welverdiende pauze van een Bossche Bol, de trots van Den Bosch.

gezellig gent

Rotterdam, wereldstad aan de maas

Voor het echte buitenlandgevoel hoef je niet ver weg. Ga voor Gent! In deze stad vind je historische gebouwen, knusse terrasjes aan de grachten en heel veel leuke shopadresjes.

Rotterdam is een levendige stad met veel bezienswaardigheden: van de Euromast tot de Oude Haven en van de Kunsthal tot de Koopgoot. Winkels, restaurantjes en leuke adresjes te over in de ‘wereldstad aan de Maas’.

Stad & strand

Smullen in Brugge

Vorig jaar is Haarlem uitgeroepen tot meest gevarieerde winkelstad van Nederland. En dan ben je óók nog in een half uurtje fietsen op het strand. Goeie plek dus, voor een paar fijne dagen weg.

Belgen zijn Bourgondiërs. Neem Brugge, daar kun je de hele dag lekker eten, van lekker ontbijt tot diner. Met tussendoor de heerlijkste chocolade, de chicste high tea en de beste frieten.


Uw kinderen, onze zorg, hun toekomst! 50

tje:

ij Voordelen op een r

★ u bepaalt de tijden per dag ★ u bepaalt de dagen per maand ★ u bepaalt de weken per jaar ★ vier ogen principe, meerdere professionals aanwezig ★ alle medewerkers minimaal MBO niveau 3 of hoger geschoold ★ continuïteit bij vakantie en ziekte van medewerkers in de vertrouwde omgeving met bekende gezichten ★ geen onduidelijke spaarconstructies ★ aantrekkelijke kortingsacties

Volledig flex kinderdago ibele pvang per uur! All inclusive: ★ luiers ★ vers fruit ★ fruithapjes ★ groentehapjes ★ broodmaaltijden ★ crackers ★ melk, ranja, diksap, roosvicee ★ cadeautjes met verjaardagen en andere feesten ★ activiteiten / uitstapjes

Reeshof Bijsterveldenlaan 5, Tilburg Centrum Tilburg Antoniusstraat 3, Tilburg Telefoon 013-577 49 88 Internet www.deteddybeer.nl


ren elig? ies van ande sfeer, de emot or vo nt Ook hooggevo be ig voel slag bent, ge ben je , dan el van swereld hebt Wanneer je sn rlijke beleving ne in ke rij n en ee waarneemt sensitief. ho mogelijk og die SP) is iemand itive Person (H ns Se ly gh Hi tewel iddeld. elig persoon of eemt dan gem Een hooggevo nuances waarn ler ie bt su en n or indrukke aangeboren gevoeliger is vo elig. Het is een ng is hooggevo lki vo be de t blijkt uit n va als vrouwen. Di Ongeveer 20% onder mannen t m ko or vo el ster van het e evenve ge en grondleg eigenschap, di aans psycholo ik er Am n ee , Elaine Aron onderzoek van begrip HSP.

f ingezet kunnen positie zij eid kenmerken gh eli vo ge varen, hebben og pecten die ho beeld sneller ge or jvo bi n zij Veel van de as g eli t en muziek. n die hooggevo nieten van kuns naleren mense zij intenser ge en worden. Zo sig nn ku en gt mand lie ten wanneer ie eerder in de ga varen zijde hiervan er lmatig de keer ge re k oo lijk chijn nsitief zijn of nt, zul je waars en die hoogse oggevoelig be geleid ik vrouw be Wanneer je ho ijk kt ra pen onder hp mijn coac rkennen. Zij lo dervinden. In eigenschap he ze de j bi n of er last van on re ren, aspecten die ho ingen van ande l in een aantal n de verwacht va aa ge n oe elk ld in vo h n zic el wille oeite hebben ken aan: te ve ans emoties, m de volgende za en van anderm m ne andere tegen er ov t he or sfeer en gevoeligheid vo veel piekeren, van grenzen. met het stellen bruiken! s kracht te ge voeligheid al ge og ho je ik, leren om n je, net als Gelukkig ku om te leren n coachtraject interesse in ee je b he of d oaching.nl ei voeligh lvia@rooversc en over hoogge . Dat kan via sy op t ac Wil je meer wet nt co n eid, neem da hooggevoeligh nl voor erscoaching. omgaan met je op www.roov jk Ki 2. 66 98 532 advies of bel me op 06 ok. coaching & me op Facebo lg vo of ie at meer inform 9

Sylvia Roovers


Vraag een inwoner van Tilburg wie zijn burgemeester is en de meesten zullen het antwoord wel kennen: Peter Noordanus. Voor iedereen die meer dan enkel de naam wilt weten, ging Bruist in gesprek met de eerste burger van Tilburg.

Burgemeester Interview Peter Noordanus Hoe is het om burgemeester van Tilburg te zijn?

Wat wilt u nog realiseren voor Tilburg?

"Tilburg is een heerlijke stad om te wonen en te werken. En Tilburgers zijn open, je bent hier welkom. Maar je moet ook leveren. Het is uitdagend om burgemeester van de stad te zijn."

"Met de veiligheid in de stad gaat het gelukkig al beter, dankzij inspanning van velen. Ik wil dat Tilburg sterker en socialer wordt. Dus meer werk, zodat er minder armoede is. Dat betekent voor mij concreet dat we verder moeten met de ontwikkelingen in de Spoorzone en de binnenstad. En dat we meer bedrijven naar Tilburg moeten halen."

Wat zijn uw taken in die functie? "Als burgemeester ben ik natuurlijk bezig om Tilburg veiliger te maken. Daarnaast help ik de collegeleden bij de ontwikkeling van de stad. En als burgervader van alle Tilburgers kom ik graag en vaak in de wijken, om met Tilburgers te spreken over hun situatie."

Wat is uw favoriete plek in Tilburg? "Op het terras bij Voskens op de Korte Heuvel zit ik graag. Daar zie je heel Tilburg langskomen." 10

Wat vindt u bijzonder aan Tilburg? "Tilburg is een stad met veel verborgen schatten, die we ten onrechte vaak geheim houden. Met De Pont hebben we het mooiste moderne kunstmuseum van Nederland in huis. Maar ook de concertzaal is prachtig. De Hall of Fame is zo'n lekker gekke plek, waar dingen gewoon gebeuren. Van carnaval tot in het najaar bruist Tilburg door z'n feesten en festivals."


van Tilburg

Bruisend/interview

Persoonlijk Samen met: "Susan. We wonen nu al 3,5 jaar met veel

Hobby’s: "Vrije tijd valt voor een burgmeester altijd tegen.

plezier in Tilburg." Kinderen: "Twee volwassen dochters. Mijn eerste kleinkind Sebastian is inmiddels bijna een half jaar oud. Echt een leuk ventje, die begint te lachten als ik het over Tilburg heb." Woont: "Op een mooie plek in de buurt van de Reeshofdijk, heerlijk in het groen."

Maar als het mooi weer is, ga ik graag fietsen in de prachtige groene regio."

Als u geen burgemeester was geweest, dan was u:

"Ik heb in mijn leven veel dingen gedaan. Ik ben hoogleraar geweest, wethouder en de laatste jaren heb ik een groot bedrijf geleid. Maar burgemeester zijn is echt wel het leukste."


Verras eens iemand met een cadeaubon van Revivre. Dat is altijd raak! Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. SCHOONHEIDSSPECIALISTE LUCIENNE SNOEREN Lezers van Bruist krijgen een mooie korting op een anti-aging behandeling. MIESontspannendE VAN DER ROHESTRAAT 64 NN DONGEN Kijk5103 daarvoor op www.revivredongen.nl/bruist 0162-321161 WWW.REVIVREDONGEN.NL Schoonheidsspecialiste Lucienne Snoeren INFO@REVIVREDONGEN. NL Mies van der Rohestraat 64 • 5103 NN Dongen 0162-321161 • www.revivredongen.nl/bruist

“IN GEUREN EN KLEUREN!” Personeelsuitje, vrijgezellendag, teambuilding of zomaar een feestje? “In geuren en kleuren” is een samenwerking van TespresZo en Kunstatelier Kamphuis, professionals op het gebied van resp. Koffie en Thee en Schilderen.

Nu € 500,- euro voordeel op het 2e product. Kijk op www.bestosol.nl voor de actievoorwaarden Ambiance. Altijd weer je eigen sfeer Joan Hersmis ZONWERING | Ringbaan Zuid 301a, TILBURG | T (013) 570 52 50 Ambiance Zonwering BESTOSOL | Ringbaan Zuid 301a, TILBURG | T (013) 543 44 23

Voor meer info en mogelijkheden kunt u terecht op de sites TespresZo.nl en lekkerschilderen.nl


Bruisende zaken:

Bedrijf: Studio Beeldig Stoomlederplein 28, Rijen Tel. 06-24964568 Eigenaresse: Manon Ausems www.studiobeeldig.nl Wat is Studio Beeldig voor een bedrijf? “Studio Beeldig is een atelier dat gespecialiseerd is in verschillende soorten glasmozaïek objecten, zoals: urnen, schalen, vazen, waaklichten, kaarshouders, herinneringsdoosjes, objecten voor tuin en interieur. Nieuw zijn de zwangere buiken, hiervan wordt een afdruk gemaakt, en deze worden ge-mozaïekt naar eigen ontwerp. Tevens bied ik workshops en projecten aan voor particulieren en voor scholen en bedrijven.”

Waarom ben je hiermee gestart?

Ook begeleid ik mozaïekworkshops en -projecten voor particulieren, scholen of bedrijven.”

“Omdat het fantastisch is, als het gaat om herinneren, iets voor een ander te kunnen betekenen. Ik vind het bijzonder een wens van iemand in vervulling te laten gaan, daar denk ik graag over na, de vormgeving, de sfeer, de kleuren. Daarnaast vind ik het heerlijk om mijn artistieke kwaliteiten te kunnen gebruiken. Glas is een mooi, sterk en duurzaam materiaal om mee te werken.”

Zijn er nog nieuwtjes of acties? “In de collectie zitten urnen die met de hand gemaakt worden door een bevriende keramiste. Bovenop de urn bevindt zich een uitsparing voor een waxinelichtje. Door de samenwerking met deze keramiste is er heel veel mogelijk en is elk ontwerp uniek. Gedurende de maanden mei en juni is het mogelijk om een afdruk van je zwangere buik te laten maken en te laten mozaïeken met meerdere kleuren glasmozaïek voor slechts € 250,-.”

Wat heb je klanten te bieden? “Unieke objecten in elke prijsklasse! Daarnaast vind ik het persoonlijke contact met een klant belangrijk. Ik maak mensen in een bijzondere periode mee, zoals tijdens verlies en rouw, maar ook bij een zwangerschap. Daarom bied ik ook de mogelijkheid aan om in mijn atelier mee te werken aan een object en op die manier een verlies een stukje te verwerken. 13


Bruisende zaken: Bedrijf: BouwenMet… Tijvoortsebaan 12, Goirle Tel. 013-5344968 Eigenaar: Ron Adriaensen www.bouwenmet.nl

hter BouwenMet? Wat is het verhaal acaring in de aannemerij op zak besloot ik twee jaarte

jaar erv eigen bedrijf op “Met ruim twaalf bitie om ooit een beginnen. De am te lf ze me or stoute schoenen vo de geleden r geleden trok ik jaa ee Tw d. ha ge vier ijd al . Inmiddels heb ik richten heb ik alt cent voor te gaan pro erd nd ho projecten er al heel wat bouw aan en besloot ik zzp’ers ingezet en e ers div t, ns die vaste mensen in an.” op mijn naam sta

Wat bouwen jullie zoal? “BouwenMet richt zich op uiteenlopende projecten in het midden- en hoogsegment. Onze specialiteiten zijn maatwerk verbouwingen, waar de samenwerking met opdrachtgever, architect en binnenhuisarchitect van groot belang zijn. De opdrachten lopen uiteen van ingewikkelde verbouwingen met een hoog afwerkingsniveau, constructie aanpassingen, het vergroten van woningen en overige maatwerk specials. Met een netwerk van creatieve architecten, binnenhuisarchitecten en tekenbureaus zorgt BouwenMet voor die geslaagde verbouwing met het hoogste rendement.” 14


Hoe gaan jullie te werk? “Onze werkwijze is heel persoonlijk. Door middel van een open verstandhouding, goede communicatie, kennis van zaken en korte lijnen komen wij samen met de klant tot een goed eindresultaat. Zeker in deze tijd merken we dat klanten veel waarde hechten aan openheid en vertrouwen. Wanneer mensen met ons in zee gaan, zijn ze verzekerd van een optimaal resultaat dat met de hoogste aandacht tot stand gekomen is.”

“Onze specialiteiten zijn maatwerk verbouwingen, waar de samenwerking met opdrachtgever, architect en binnenhuisarchitect van groot belang zijn” Op welke projecten ben je trots?

Wist je dat…

“Dat is een moeilijke vraag, want als de klant blij is dan ben ik dat ook. Wij doen meer dan tachtig bouwwerken per jaar, dus daar zitten hele mooie en verrassende werken bij. Er zitten natuurlijk uitschieters bij. Zo hebben we recent een interne verbouwing van Villa opgeleverd, welke door een architect is ontworpen met een unieke keuze van materiaalgebruik. Ook hebben wij in het centrum van Amsterdam een aantal horecazaken gedaan. Met een extreem afwerkingsniveau, een ingewikkelde constructie en een enorme bouwsnelheid hebben we deze werken tot een goed einde gebracht.”

… BouwenMet zelf aan het bouwen is? BouwenMet zal vanaf mei gevestigd zijn op haar nieuwe locatie: Tijvoortsebaan 12 Goirle. Volg ons op Facebook of neem een kijkje op onze website www.bouwenmet.nl

15

Leuk om te weten De komende maanden kruipt Ron in de pen en zal hij acht columns verzorgen over verschillende bouw(gerelateerde) onderwerpen.


16


Bruisende zaken:

Bedrijf: Speelparadijs Circus City Ceramstraat 7, Tilburg Tel. 013-5350300 fun@circuscity.nl www.circuscity.nl

Spectaculaire glijbanen, tunnels, metershoge trampolines, een rodelbaan en nog veel meer leuks. Met de komst van Speelparadijs Circus City is er een plek waar de kinderen in Tilburg te allen tijde kunnen spelen, weer of geen weer.

Voor groot en klein Circus City richt zich op kinderen van 1 t/m 12 jaar. Samen met hun vader, moeder, opa, oma, vriendjes, vriendinnetjes of de oppas zijn zij zes dagen per week van harte welkom om een dagje te komen te spelen. Van maandag- t/m vrijdagochtend kunnen kinderen van 1 t/m 4 jaar gebruikmaken van het peutertarief. Ouders betalen voor hun peuters dan slechts â‚Ź 4,50 in plaats van de gebruikelijke â‚Ź 6,50. Naast onbeperkt spelen en plezier maken is Speelparadijs Circus City uitermate geschikt voor een kinderfeestje of een schoolreisje.

2500 m2 speelplezier Speelparadijs Circus City is een indoor speelparadijs waar kinderen lekker kunnen spelen in een van de uitdagende en veilige overdekte speelruimtes. Klimmen en klauteren, kruipen door de tunnels, ravotten in de ballenbakken; het kan en mag allemaal in het speelparadijs dat maart jl. werd geopend. Terwijl de allerkleinsten zich vermaken in de circustent, is er voor de waaghalzen een borstelbaan en kunnen de grotere kinderen in de arcadehal aan de slag met interactieve videogames. De ouders/verzorgers kunnen ondertussen in het horecagedeelte genieten van een hapje en een drankje.

Handig om te weten Circus City is van maandag t/m vrijdag open van 9.00-18.00 uur. Zaterdag en zondag kan er tussen 10.00-18.00 uur gespeeld worden. Op dinsdag is het speelparadijs gesloten.

Wil je een kinderfeestje of een schoolreisje regelen? Stuur dan een berichtje naar fun@circuscity.nl 17


KIDS ainment n e

t r te

Bootje varen, beestjes kijken, fruit plukken of naar het bos. Soms vergeten we wat het Hollandse landschap ons allemaal te bieden heeft. En dat terwijl het buitenleven een feestje is voor groot en klein. Vul je picknickmand met lekkers, hul je kids in kleding die vies mag worden en trek er samen op uit.

Boswachter voor een dag Spelen in het bos is ontzettend goed voor de ontwikkeling van kinderen: er wordt gewerkt aan allerlei vaardigheden en aan de fysieke en innerlijke gezondheid. Ga samen op ontdekkingstocht in het bos, zoek de boom met de dikste stam, speel verstoppertje, verzamel takken voor een kampvuur en ga op zoek naar de leukste bosbewoners.

Waterspektakel Bootjes hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen en staan garant voor plezier zolang je maar wilt. Huur een roeiboot of kano voor een uurtje of twee, ga een hele dag op piratenavontuur of roei naar een kampeervlot en spendeer het hele weekend op het water. Tip: in een matrozenpakje wordt dit waterspektakel een feest om nooit te vergeten.

18


Aan de pluk Je vindt ze door het hele land: zelfpluktuinen, moestuintjes en boerderijen waar je zelf fruit of bloemen mag plukken. Soms mag je er zelfs aardappels oogsten. Een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin. Want zeg nou zelf, weet jij waar alle producten vandaan komen?

Bij & blij Ga samen met je kroost op bezoek bij een imker. Erg leuk voor kinderen vanaf een jaar of vijf. Imkers hebben een hoop te vertellen over hun bijen. En natuurlijk verkopen ze ook heerlijke honing.

Mandje vullen Trek er een middag op uit en doe boodschappen bij verschillende boerderijen. Dit is niet alleen leuk, maar ook leerzaam en een goede manier om wat te besparen op het boodschappengeld. En willen jullie ’s avonds nog niet naar huis, dan zijn er ook boerderijen waar je een nachtje mag blijven slapen.

Aaibaar leuk De meeste kinderen zijn dol op dieren. Een dagje naar de schaapskooi is dan ook een feest voor het hele gezin. Ga samen met je kinderen op pad met de plaatselijke schaapsherder, ga op kraamvisite bij de lammetjes in de wei en leer allerlei moois te maken van schapenwol.

19


VERSE Asperges en aardbeien GROENTEN EN FRUIT AARDAPPELEN SCHARRELEIEREN De specialist op fietsgebied bij u in de omgeving. Ook voor reparaties en tweedehands fietsen.

TUINDERIJ PEETERS Zwarte Dijk 41a, Rijen 0161-223166

Nieuwstraat 33a - 5126 CB Gilze Telefoon 0161 - 454799 www.vanboxelgilze.nl reeshof

MeI 2014 www.nederla

Meene ndbruIst.nl gratIs

voor actuele openingstijden www.tuinderijpeeters.nl Men!

KIDS entertainment

RONDJE NL-BE

‘like’ ons op

Facebook www.facebook.com/bruistreeshof


Fietsweer

ColuMn/janIce

Er is bijna geen land in de wereld waar de mensen vaker de fiets pakken dan in Nederland. Toch is het niet altijd even handig gezien de weeromstandigheden in ons natte kikkerland. Daarom hier een paar tips voor als je de fiets als vervoersmiddel gebruikt: 1. Wees op elke weesomstandigheid voorbereid Ken je nog die dag dat je kletsnat op school aankwam, dat het water tot in je onderbroek was doorgedrongen? Dit zijn de dagen die bijna nooit meer in een leuke dag veranderen. Zorg daarom altijd dat je een regencape in je tas hebt zitten, ook al zegt Piet Paulusma dat het droog blijft. (Ik vertrouw hem voor geen meter.) Denk ook aan iets om je schoenen en je haar af te dekken. 2. Neem de tijd Als je met de fiets naar je werk gaat, houd dan een rustig en regelmatig ritme, zodat je niet bezweet op je werk aankomt. Plan het zo dat je met aankomst nog even tijd hebt om jezelf in de plooi te trekken. Even uitblazen met een kop koffie of thee is ook geen overbodige luxe. 3. Bescherm je tas Je hebt niet een maand gespaard voor die dure it-bag om deze vervolgens tussen de spaken te trappen tijdens je rit. Zorg ervoor dat je je tas op een plek vervoert waar je er geen omkijken naar hebt, bijvoorbeeld in je fietsmand. Neem een plastic tas mee voor als het gaat regenen, zodat je je tas kunt beschermen tegen hemelwater. Ik ga zelf met de auto naar mijn werk, omdat mijn werk door het hele land is. Ik ben op een zonnige zondagmiddag wel vaak op de fiets te vinden. Ik vind het heerlijk om door de polder van Den Bosch te fietsen. Voor mij is dit echt ultiem ontspannen. Ik rijd zelf een Cortina utility. Het fijne van deze fiets is dat hij zeven versnellingen heeft en dat ik bijna niks meer zelf hoef te doen. Ik zorg altijd voor een rugzak met regenkleding, want als ik iets erg vind, is het wel een nat pak. Laat je niet verrassen door het weer. Kom beslagen ten ijs! 21

“Ik vertrouw Piet Paulusma voor geen meter”


fitness

SEN

. A . O

Incl. begroepslessen g instructeeleuiding rs!

personal training

octagon

PER TRA SON ININ AL G

TEAM PU

UR OSS

bootcamp* uitdagende en gevarieerde workout in de buitenlucht locatie: wandelbos/warandebos

elke dinsdag 19.30 uur

*vraag naar onze voorwaarden

5344 CA Oss | 0412 - 64 65 99 | www.puur-fitness-oss.nl *Vraag naar onze voorwaarden

VANAF DEZE MAAND NIEUW BIJ PUUR:

Artemisstraat 6 | 5042 XA Tilburg | 013 - 59 00 140 | www.puur-fitness.nl


Ondernemer van de maand

Bedrijf: Grand Café Reeshof Heerenveldendreef 10, Tilburg Tel. 013-5719018 Eigenaar: Joep Brouwers www.grandcafe-reeshof.nl

Kun je ons iets meer vertellen over je bedrijf? “Ruim een jaar geleden kreeg ik de mogelijkheid om Grand Café Reeshof over te nemen. Binnen een korte tijd werd het voormalig sportcafé omgetoverd tot een volwaardig horecabedrijf, voor jong en oud. Naast het horecagedeelte dat voor iedereen toegankelijk is, beschikken we over een mooie ruimte waarin mensen met een apart gezelschap, variërend van 35 tot 250 gasten, een feestje kunnen vieren. Ook vergaderingen en/of trainingen behoren tot de mogelijkheid.”

Welke tips zou je startende ondernemers willen meegeven? “Ga op je gevoel af. Als startende ondernemer is dit geen makkelijke tijd om voor jezelf te beginnen. Sterker nog, mensen raden het je zelfs af. Toch is het niet onmogelijk. Mijn tip, blijf bij jezelf en doe wat je hart je ingeeft.”

Kom je uit een ondernemersfamilie? “Ja, mijn vader heeft jarenlang zijn eigen interieurbedrijf gehad. Het klinkt nogal cliché, maar het ondernemerschap zat er dus al heel vroeg in. In het huidige interieur van Grand Café Reeshof heb ik de kennis die ik van mijn vader heb meegekregen goed kunnen verwoorden. Het resultaat, een bruin café zoals het hoort te zijn.”

Hoe ervaar je het ondernemerschap? “Ik ga al jaren door het leven als zelfstandig ondernemer en weet eigenlijk niet beter. Inmiddels zit ik hier alweer een jaar en het bevalt nog steeds heel goed. Onze gasten zijn enthousiast, het vernieuwde concept slaat duidelijk aan bij het Tilburgse publiek.” 23


Puur! by by Rachel Puur! Rachel

Eennagelsalon, nagelsalon, opleidingsinstituut opleidingsinstituut && Een groothandel onder groothandel onder één ééndak! dak!

Op we weer weergestart gestartmet met Op11februari februari jl. jl. zijn zijn we een nieuwe opleiding Nailtechnician een nieuwe opleiding Nailtechnician (Basis, Advanced & Professional) gegeven (Basis, Advanced & Professional) gegeven door (inter)nationaal docente Jennie door (inter)nationaal docente Jennie Heijmans. Bel 0161-729229 of stuur een Heijmans. Bel 0161-729229 of stuur een email naar contact@puurbyrachel.nl voor emailonze naaropleidingsmogelijkheden. contact@puurbyrachel.nl voor

onze opleidingsmogelijkheden.

Like ons op Facebook en maak kans op Like op Facebook ent.w.v maak€24,95!! kans op een ons nagelbehandeling

een nagelbehandeling t.w.v €24,95!!

Puur! by Rachel Hoofdstraat 46 Puur! by Rachel 5121 JG Rijen Hoofdstraat 46 06-81339361 / 0161-729229 5121 JG Rijen www.puurbyrachel.nl 06-81339361 / 0161-729229 www

www.puurbyrachel.nl www


De zomer komt eraan… De eerste barbecues zijn al geweest, alle tuinstoelen staan buiten en iedere avond kan ik nog even lekker van het weer genieten. Overdag zit ik binnen, achter mijn laptop of aan de telefoon. Ik ben reisadviseur en kom bij de mensen thuis als zij mijn hulp nodig hebben bij het bedenken en boeken van hun vakantie. Soms is het bij mijn eerste voorstel al meteen raak, soms ben ik weken met één vakantie bezig. Ik zoek de juiste bestemming, bijbehorende vluchten, trein- of bootreizen en ik regel de visum aanvragen, inentingen, koffers en transfers zodat het hele plaatje compleet is. Werken in de reisbranche is hectisch! Ik maak lange dagen, lees vakbladen, volg workshops over verschillende landen en ben dol op netwerken.

Op vakantie gaan is leuk! Er is voor ieder wat wils. Je kunt dan ook niet echt spreken over bestemmingen die ‘in of uit’ zijn, want dat verschilt per familie, per stad of dorp en per beroep. Landen zoals Turkije en Kroatië zijn aantrekkelijk voor mensen die met het vliegtuig of met de auto op vakantie gaan. Wil je iets anders, bezoek dan de Griekse eilanden of maak een cruise. En dan heb je ook nog de camping in Italië of Spanje, waar genoeg te beleven is voor de hele familie. Veel mensen gaan ook graag naar het Caribisch gebied.

Als u het leuk vindt om uw reis ook bij Reisburo Reeshof te boeken, dan krijgt u tegen inlevering van dit artikel een reisgids cadeau.

Last minutes zijn er niet veel meer, dus wacht daar niet op. Als je nu je vakantie boekt, heb je nog keuzes in vliegtijden en accommodaties. Er zijn volop leuke aanbiedingen en kortingen bij: Marjan Hoogkamer Travel Counsellor, 06-81387121 Stuur je vakantiewensen door naar marjan@travelcounsellors.nl www.travelcounsellors.nl/marjan


diTJesen/datjes

eenzaamheid is schadelijker voor je gezondheid dan roken. de oudste meteoriet die ooit op aarde werd gevonden, is 4,567 miljard jaar oud. niet alleen oesters, maar ook mosterd en knoook staan bekend als lustopwekkende voedingsmiddelen. weekschildpadden urineren door hun mond. Het geven van 3 kussen op de wang is van oorsprong een Brabantse gewoonte. Vandaag de dag verzamelen machines meer

data dan de mens zelf.

diĂŤten en sporten helpen bij afvallen, maar eenmaal gevormde vetcellen blijven altijd bestaan.

het oudste stuk lingerie dat

archeologen hebben gevonden stamt uit de Middeleeuwen. Vrouwen zijn veel wraakzuchtiger dan mannen. elk jaar drijft de maan bijna 4 centimeter verder weg van de aarde. 27


Advertorial

www.jackscasino.nl

Zin in een gezellig avondje uit? Dan ben je bij Jack’s Casino aan het juiste adres! Onze casino’s bieden een (ont)spannend ‘avondje casino’ in een sfeervolle ambiance.

Met mogelijkheden voor speluitleg of een rondleiding door het casino. Uiteraard geniet je van de lekkerste hapjes en drankjes: Gegarandeerd genieten!

Jack’s Facts • Meer dan 200 speelautomaten • Speciale Smoke & Play ruimtes • Deelname aan acties is altijd gratis • Entree, hapjes èn drankjes zijn altijd gratis • Op 25 plaatsen in Nederland

Jack’s Casino Gilze-Rijen Brabantse gezelligheid gecombineerd met een uitgebreid spelaanbod en één van onze paradepaardjes: Dat is Jack’s Casino Gilze-Rijen. Een prachtig groot en sfeervol casino gelegen naast Hotel Van der Valk in Gilze, waardoor wij aantrekkelijke arrangementen mét overnachting in dit hotel kunnen aanbieden met speluitleg, diner of andere activiteiten. Iedere week staan er nieuwe en spetterende acties op de agenda en maak je kans op fikse (geld)prijzen. Onze gastvrouwen en -heren leggen je volledig in de watten en serveren de lekkerste hapjes en drankjes. Kom langs en ervaar het Jack’s gevoel! Parkeren kan gratis en recht voor de deur! Bekijk de agenda en arrangementen van Jack’s Casino Gilze-Rijen op onze website: www.jackscasino.nl

10 Jaar Jack’s Casino Gilze-Rijen In mei bestaat Jack’s Casino Gilze-Rijen 10 jaar en dat mag gevierd worden! Houd onze website in de gaten voor de meest recente en spectaculaire acties!

www.jackscasino.nl

Waar vind je Jack’s Casino? Amsterdam, Arnhem, Assen, Boxmeer, Dordrecht, Eindhoven, Gilze, Groningen, Heerenveen, Helmond, Hoogezand, Joure, Meijel, Nijmegen, Oss, Roosendaal, Rotterdam, Sassenheim, Sneek, Tilburg, Veendam, Venray & Zwolle. Jack’s Casino Gilze-Rijen Klein Zwitserland 8 t: 0161-454444 Openingstijden ma t/m za: 11:00 - 02:00u zon- en feestdagen: 13:00 - 02:00u Toegang vanaf 21 jaar


BudGeT/weekend Een gezellig weekend voor weinig geld. Speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

Is het A, B of C? In cafés is het een succes, de pubquiz. Ben je van plan om dit weekend lekker thuis te blijven? Nodig dan een paar vrienden uit en speel de quiz aan de keukentafel. Verdeel de groep in verschillende teams en ga de strijd met elkaar aan. Welke kennis hebben jullie paraat als het gaat om muziek, films, sport en actualiteiten?

Op de pof met poffertjes in huis maak je van elk weekend een feestje. Groot en klein, een driedubbele poffertjessandwich vindt iedereen fijn. Wat heb je nodig? 36 poffertjes (kant-en-klaar) voor vier personen, 1 bakje zuivelspread light (150 g), 1 bakje aardbeien (250 g), kroontjes verwijderd. En dan? snijd de aardbeien in plakjes. Bestrijk de poffertjes aan één kant royaal met de zuivelspread. Beleg 12 poffertjes met de helft van de aardbeien. Leg er een poffertje op, beleg met de rest van de aardbeien en dek af met een poffertje. steek er een tapasprikker in en bind er een gekleurd strikje om. Dat wordt smullen!

Weer of geen weer… met een paar stiften en een rol papier hebben de kids altijd iets te doen. tip: heb je nog een rol behang in huis liggen? Rol ‘m uit op de grond en laat een van de kinderen erop liggen. Omtrekken met stift. En kijk: een levensgrote kleurplaat.

Lekker krenterig

spontaan zin in een vrijdagavondfeestje met je beste vrienden, maar niet genoeg geld in huis voor de nodige drank en hapjes? Geen probleem. In Amerika is het heel normaal om genodigden te vragen zelf iets mee te nemen. Hoe ze dit noemen? A Dutch party… tja, uhm dat zien we dan maar als een compliment. 31

BUDgET


Vanaf mei start JA!Academy met uitbreiding van haar cursusaanbod met de cursussen Jazzballet en Breakdance voor beginners! In de lessen Jazzballet maak je kennis met de basistechnieken van de Jazzdance. Deze basistechnieken worden samengevoegd in Jazzballet oefeningen, die vervolgens uitgroeien tot snel variërende combinaties c.q. choreografieën. Op swingende wijze maak je kennis met diverse hedendaagse Jazzdance stijlen. Aan je houding, coördinatie, lenigheid en soepelheid, wordt op een professionele manier gewerkt, d.m.v. spierversterkende oefeningen in een dansante vorm. De lessen hebben een ontspannende en gezellige sfeer. Ontdekken waar je lichaam toe in staat is, je grenzen leren verleggen, je goed voelen over jezelf, en dit alles met heel veel dansplezier, is het doel! Voor de stoerdere jongeren onder ons die van een uitdaging houden start JA!Academy met een nieuwe cursus Breakdance voor beginners vanaf 8 jaar! Breakdance is een zeer intensieve vorm van dansen, waarbij heftige draaibewegingen en snelle passen worden gemaakt. De draaibeweging op het hoofd is een typerende beweging die men vaak bij breakdance ziet. De dansbewegingen spelen zich grotendeels, zittend, liggend en kruipend af op de grond. Omdat deze dansstijl enorm intensief is en redelijk veel uithoudingsvermogen vergt, ontstaat er een “tussenvorm” tussen dans en atletiek/acrobatiek. Houd je van uitdagingen, wil je graag leren de kracht van je lichaam te gebruiken om snelle indrukwekkende “moves” neer te kunnen zetten, en dit alles op een stijlvolle gecoördineerde manier? Dan is breakdance iets voor jou!

Spreekt één van deze dansvormen je aan? Grijp dan nu je kans! Bij inlevering van deze advertentie krijg je 10% korting op je inschrijving voor het dansseizoen 2014/2015! Ga snel naar onze website www.jaacademy.nl en schrijf je in voor een gratis proefles!

Diverse locaties in Tilburg en Oisterwijk | Tel. 013-5425432 | info@jaacademy.nl | www.jaacademy.nl


Risico’s leren

beheersen door

training

De aap komt na een half jaar uit de mouw!

Beste lezers, Afgelopen half

jaar heb ik een drietal vervolgartikelen geplaatst over risico bewust leven. Mocht u deze niet gelezen hebben, ik heb ze op mijn site geplaatst onder de link: www.jolarbo.nl/nieuws/ advertentiesredactioneel/. Als u deze aanklikt zijn ze leesbaar. In ons leven proberen we risico’s zoveel mogelijk uit de weg te gaan, dit doe je bewust. Maar wat met de risico’s die uit een andere hoek komen? Kan je die toch zien of horen aankomen? Gelukkig veelal wel, al is het de vraag of je het risico geheel kan ontwijken. Wat te doen met de risico’s die we nemen, maar waar we niet eens aan denken? De onbewust genomen risico’s bedoel ik. Dit zijn er meer dan je zou verwachten. Het heeft te maken met je gemoedstoestand. Er is lesmateriaal ontwikkeld om te leren

trainen deze risico’s vooraf te ontdekken. De bedoeling is om in een aantal sessies stapsgewijs te leren waarop te letten om deze “zelftraining” tot een succes te maken. De bewijzen dat het helpt zijn er al! Bouwbedrijf: terugloop van vooral het aantal kleine en bijna ongevallen. Medewerkster café: heeft minder snijwonden omdat ze beter oplet bij het glazen spoelen. In dit kleine artikel kan ik u maar 2 voorbeelden geven, maar het zijn er veel meer en de winst is groot. Uitval van medewerkers is minder dus meer continuïteit in het bedrijf. Je leert beter gebruik te maken van onze natuurlijke sensoren waardoor de factor pijn wordt verminderd. Voor die mensen die meer informatie willen over deze training voor zichzelf, hun gezin of hun werknemers graag het informatieformulier op mijn site invullen (Knop “informatie”). U mag ook een mail met uw contactgegevens sturen naar info@jolarbo.nl Joop Laenen Veiligheidskundig Adviseur. 33

www.jolarbo.nl


Servies “Toen & Nu” Onderdelen Complete serviezen en Curiosa Workshops porselein / aardewerk maximaal 12 personen

reflexzonetherapie o.a. bij stress, burn-out, vermoeidheid, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen Vergoeding door zorgverzekeraar is eventueel mogelijk

www.voetkompas.nl simone@voetkompas.nl 06-21517631

Inloop: vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak Abdis van Thornstraat 8 - 5126 BJ Gilze 0161 - 452159 - 06-23249007 serviestoenennu@hetnet.nl www.serviestoenennu.nl

Herenmerken: Vanguard, New Zealand Auckland, Pierre Cardin, Meyer, Culture, Digel, Baileys, Giordano, Olymp.

Uw onderneming ook presenteren in dit sprankelende magazine? reeshof Of wilt u meer weten over de vele mogelijkheden van Reeshof Bruist? KID MeI 2014

ww w.nede

rlandbruIs

Damesmerken: Summum, Simclan, Angels, Sandwich, Kyra & Ko, King Louie, Etnia, Nü (by staff),Tripper,Yaya.

t.nl gratIs

MeeneMen!

Linck Rijen

enteS rtainmen t

ROND

JE NL-B Neem dan contact op E via: reeshof@nederlandbruist.nl of bel: 076-7115340

WILHELMINAPLEIN 30 0161 - 230992 RIJEN


Binnen/buIten

fILmPJE PAKKEN Pesten is zóóó niet meer van deze tijd

VaNaF JE SOFa Uitvinders in de dop Dit voorjaar komt RtL 4 met Greentech, een programma waarin jongeren tussen de 9 en 16 jaar strijden om de titel: Beste duurzame uitvinder van het jaar. In iedere aflevering werken de kandidaten onder professionele begeleiding aan een echt prototype of maquette van hun uitvinding. Aan het einde van de aflevering bepaalt de vakjury welke kandidaat door mag naar de finale en daarmee kans maakt op bijzondere prijzen waaronder een echte 3D printer. GreenTech wordt vanaf 17 mei iedere zaterdag uitgezonden bij RTL 4 om 17.00 uur

Ze wordt getreiterd, aangerand en gruwelijk gepest. Misschien omdat ze moeders mooiste niet is, misschien omdat ze een bh van de Hema draagt of omdat er altijd wel iemand de pispaal moet zijn! Elizabeth (18) heeft het er moeilijk mee… De film stuk! - gebaseerd op de bestseller van Judith Visser - geeft commentaar op een schrijnende situatie in de leefwereld van jongeren waarin uiterlijk een belangrijke rol lijkt te spelen en pesten aan de orde van de dag is. Stuk! is vanaf 28 mei in de bioscoop te zien

Boekje lezen Op stap… Geen vrolijker seizoen dan de lente. Naar buiten dus, want groen is goed voor iedereen. En vooral voor kinderen, zo blijkt uit onderzoek. maar hoe krijg je die beeldschermkopjes van de bank? met de tips uit het boek ‘Op stap in Lente en Zomer’ (opvolger van de herfst-winter editie) is dat een fluitje van een cent. samen met Natuurmonumenten zocht snor de 24 leukste lente- en zomerwandelingen uit: van lammetjes kijken tot waterdieren zoeken en van picknicken tot zeehonden spotten. het boek is voor € 14,95 verkrijgbaar bij Uitgeverij Snor 35


Tijd voor jezelf, Wanneer las jij voor het laatst een boek, of lag je met je verstand op nul en je blik op oneindig te genieten van het zonnetje? Nee, jij moet zeker eerst de was vouwen, de keuken poetsen, leesmoeder spelen, andermans rommel opruimen, de stoep vegen, etc.! Vergeet je niet iemand? Als je te weinig tijd voor jezelf hebt, ben je altijd met iets of iemand anders bezig. En als je wacht tot je klaar bent met dat iets en de rest van de wereld, zul je nóóit tijd voor jezelf hebben. Tip: tegenover vijf dingen die je ‘moet’, behoort minstens één ding te staan dat je MAG! Als schoonheidsspecialist en (sport-)massagetherapeut ben ik altijd bezig met het verbeteren van (huid)condities. Maar zeker net zo belangrijk vind ik het creëren van totale ontspanning en een gevoel van well-being. Als u bij “FUZZ-ET” komt, krijgt u individuele en gerichte adviezen over de behandelingen die voor u en/of uw huid het meest geschikt zijn. In mijn praktijk geef ik een uitgebreid scala aan behandelingen zoals; gezichtsbehandelingen, harsen, epileren, verven van wimpers en wenkbrauwen. Maar ook een grote variatie aan massages welke geheel aangepast kunnen worden op uw wensen en behoeftes. Wacht daarom niet en maak meteen een afspraak, want als deze eenmaal in uw agenda staat, dan blijkt het ineens toch mogelijk om uw activiteiten daaromheen te plannen. En wat is nu een beter vooruitzicht dan écht even tijd voor uzelf.

Nu voor nieuwe klanten van Fuzz-et

€10,- korting op uw eerste behandeling, plus

15% korting op de producten van ALCINA. Boekt u daarna meteen een vervolgafspraak, dan ontvangt u ook nog eens

€7,50 korting op uw tweede behandeling.

Fuzz-et Beauty & Body | Praktijk voor huidverzorging en Massage Wijboschstraat 12 | Tilburg / Reeshof / Witbrant West | 06-185 10 787 | www.fuzz-et.com


Creativiteit maakt het verschil !

Wij denken graag met u mee voor een (nieuw) logo, een website, folder, advertentie en beletteringen.

www.ouwelandontwerp.nl CERTIFICATE OF PARTICIPATION:

CERTIFICATE OF PARTICIPATION:

• Professionele vakopleidingen • Gratis workshops • Docent met jarenlange ervaring Dorpsstraat 4 B, 5051 CK Goirle Tel. 06-23000304 www.gailsnailacademy.nl

• Kleine lesgroepen • Persoonlijke aandacht


recept/natuurlijktomaat.nl

Pasta met tomatensaus

INGREDIテ起TEN: 400 g gehakt 400 g roerbakgroenten 350 ml Henriettes basissaus voor pasta 1 theelepel oregano Scheut ketjap Scheut worchestersauce Peper en zout

Bak het gehakt rul en giet het vocht af. Voeg de roerbakgroenten toe en bak deze 3 min mee. Voeg Henriettes tomatensaus, oregano, ketjap en worchestersauce toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Serveren met pasta en geraspte kaas.

Kleindongenseweg 81 5106 AB, Dongen, Tel: 0162 313426, Fax: 0162 323797 Mob: 06 30211261 - www.natuurlijktomaat.nl

39

Natuurlijktomaat.nl en Henriettes staan voor ambachtelijke producten van de beste tomaten gekweekt door Alfons en Henriテォtte van den Hoek. We kweken vijf soorten tomaten. Daarnaast telen we ook nog andere kasgroenten. Van onze tomaten maken we saus voor soep en pasta zonder toevoegingen, puur natuur en dat proef je. We geven kookworkshops in onze bijzondere keuken op een unieke plaats; in de kwekerij. We verzorgen rondleidingen, uitstapjes en hebben een bijzondere vergaderlocatie tussen de tomatenplanten. Kom gerust eens langs, dan kunnen wij je uitgebreid informeren over de mogelijkheden. Graag tot ziens in onze kwekerij. Alfons en Henriテォtte

Wat maak jij met Henriettes ambachtelijke basissaus? Stuur je recept voor het einde van deze maand naar info@natuurlijktomaat.nl Je maakt dan kans op een heerlijk verspakket van Natuurlijk tomaat. En je recept verschijnt in de volgende editie van Bruist.


ZATERDAG ZATERDAG 3131 MEI MEI ENEN ZONDAG ZONDAG 1 JUNI 1 JUNI A.S. A.S. JACK’S JACK’S CASINO CASINO FESTIVAL FESTIVAL VAN VAN HET HET LEVENSLIED LEVENSLIED

Podium Podium voorvoor nieuw nieuw talent talent

Op het Opfestival het festival blijftblijft er natuurlijk er natuurlijk ook ruimte ook ruimte voorvoor minder minder bekende bekende artiesten. artiesten. De stichting De stichting vindtvindt het belangrijk het belangrijk om podium om podium te blijven te blijven bieden bieden aan nieuw aan nieuw talent. talent. Daarom Daarom zijn er zijnook er dit ookjaar dit jaar weerweer online online voorrondes voorrondes waarwaar aankomend aankomend talent talent een plaatst een plaatst op het oppodium het podium kan winnen! kan winnen! Kijk Kijk op onze op onze facebookpagina facebookpagina (www.facebook.com/ (www.facebook.com/ festivalvanhetlevenslied) festivalvanhetlevenslied) of deofwebsite de website (www. (www. festivalvanhetlevenslied.nl). festivalvanhetlevenslied.nl). Nieuw Nieuw talent talent kan zich kan zich inschrijven inschrijven tot en totmet en met 2 mei 2 2014. mei 2014. En stemmen En stemmen op op je favoriet je favoriet kun kun je van je 3van tot320 totmei 20 op meiwww.facebook. op www.facebook. com/festivalvanhetlevenslied. com/festivalvanhetlevenslied. 23 mei 23 worden mei worden de de winnaars winnaars bekendgemaakt, bekendgemaakt, dus houd dus houd onzeonze site site in deingaten! de gaten!

De De 24e24e editie editie vanvan hethet festival festival wordt wordt uitgezonden uitgezonden op op hethet landelijke landelijke kanaal kanaal vanvan Ziggo Ziggo

Het Festival Het Festival van het vanLevenslied het Levenslied is het isgrootste het grootste

gratis gratis levensliedfestival levensliedfestival van ons van land. ons land. Al 23Aljaar 23 jaar

Gratis Gratis festival festival metmet dank dank aanaan sponsoren sponsoren

ontvangt ontvangt het festival het festival jaarlijks jaarlijks meermeer dan 100.000 dan 100.000

Het festival Het festival is gratis is gratis toegankelijk toegankelijk voorvoor publiek publiek en en bijnabijna geheel geheel afhankelijk afhankelijk van sponsoren. van sponsoren. Sommige Sommige van hen van zijn hen al zijn jaren al jaren trouwe trouwe sponsors. sponsors. Niet Niet alleen alleen grote grote sponsors sponsors zijn belangrijk zijn belangrijk voorvoor het festival, het festival, maarmaar iedere iedere bijdrage bijdrage is van is betekenis. van betekenis. TrotsTrots zijn zijn we op wewederom op wederom een mooie een mooie samenwerking samenwerking met met de de hoofdsponsor: hoofdsponsor: Jack’s Jack’s Casino. Casino. Daarnaast Daarnaast is Ziggo is Ziggo dit jaar dit jaar mediapartner: mediapartner: zij zullen zij zullen het festival het festival gaangaan uitzenden uitzenden op hun op hun landelijke landelijke evenementenkanaal evenementenkanaal (voorkeuzekanaal (voorkeuzekanaal 12) zodat 12) zodat alle alle Nederlanders Nederlanders van het vanfestival het festival kunnen kunnen meegenieten. meegenieten. Ook Ook de de horecavereniging horecavereniging Paleisring/Piusplein Paleisring/Piusplein levert levert een aanzienlijke een aanzienlijke bijdrage bijdrage doordoor middel middel van hun van hun medewerking medewerking aan het aanfestival. het festival. Zonder Zonder haarhaar medewerking medewerking kan het kanfestival het festival immers immers niet niet

bezoekers. bezoekers. Met Met bekende bekende Nederlandse Nederlandse artiesten artiesten van van

ormaat formaat zoalszoals RenéRené Froger, Froger, KoosKoos Alberts, Alberts, Marco Marco

Borsato, Borsato, Corry Corry Konings Konings en vele en vele anderen. anderen. MaarMaar

ook aan ook nog aan onbekend nog onbekend talent talent wordt wordt het podium het podium

geboden. geboden.

De vernieuwingsslag De vernieuwingsslag die het diefestival het festival vorigvorig jaar jaar heeftheeft

ngezet ingezet heeftheeft geweldige geweldige reacties reacties opgeleverd. opgeleverd. Ook Ook

dit jaar dit jaar heeftheeft de organisatie de organisatie niet niet stilgezeten: stilgezeten: de de

andelijk landelijk bekende bekende Marcel Marcel Fisser Fisser BandBand zal dit zaljaar dit jaar

ons gigantische ons gigantische podium podium betreden betreden en het enpubliek het publiek

voorzien voorzien van muziek van muziek met met spektakel. spektakel. OnzeOnze topacts topacts

zullen zullen samen samen met met de Marcel de Marcel Fisser Fisser BandBand unieke unieke

optredens optredens neerzetten, neerzetten, zoalszoals die nergens die nergens anders anders

gerealiseerd gerealiseerd worden. worden.

e zien te zien zijn. zijn. 40


ch p ok.

e n

e

Top artiesten Top artiesten De organisatie De organisatie heeft voor heeftdevoor 24ede editie 24e van editie hetvan het Jack’s Jack’s CasinoCasino Festival Festival van hetvan Levenslied het Levenslied weer weer toppers toppers van eigen van bodem eigen bodem vast weten vast weten te leggen! te leggen!

www.festivalvanhetlevenslied.nl www.festivalvanhetlevenslied.nl festivalvanhetlevenslied festivalvanhetlevenslied

Benieuwd Benieuwd welke artiesten welke artiesten dit jaardit van jaar dichtbij van dichtbij te te zien zijn? zienHoud zijn?de Houd site,de facebookpagina site, facebookpagina en onze en onze

@FLLTilburg @FLLTilburg

vernieuwde vernieuwde Instagram Instagram in de gaten! in de gaten!

Tot ziens Tot op ziens zaterdag op zaterdag 31 mei31 enmei zondag en zondag 1 juni!1 juni!

Festivalvanhetlevenslied Festivalvanhetlevenslied


A U T O VA N D E M A A N D

BMW Z3 1.9 Sport Line Airco Wide Body Bouwjaar: 01/04/2002 Kleur: Grijs metallic Km. Stand: 91.503 km Prijs: â‚Ź 8.950,-

Rheastraat 25 | 5047 TL Tilburg Tel: 013 - 57 00 048 info@autokafoe.nl | www.autokafoe.nl

Kim administratieve thuishulp is ontstaan vanuit mijn eigen ervaring dat het voeren van administratie behoorlijk ingewikkeld kan zijn. Zeker wanneer je net iemand verloren hebt of bijvoorbeeld midden in een echtscheiding zit en je vooral tijd nodig hebt om je verlies te verwerken en je leven weer vorm te geven. Je loopt tegen drie lastige vragen aan: - Wat moet ik nu allemaal doen? - Hoe moet ik dit allemaal gedaan krijgen? - Wie kan mij hierbij helpen? De antwoorden op deze vragen liggen voor iedere situatie anders. Inmiddels heb ik een flink aantal gegevens verzameld waarmee ik deze vragen kan beantwoorden.

ADMINISTRATIEVE THUISHULP

Ook heb ik in kaart gebracht wat er op je pad kan komen. Het antwoord op de laatste vraag is hierdoor voor de hand liggend: Kim administratieve thuishulp kan de nodige hulp en steun bieden om samen met jou de zaken geregeld te krijgen, terwijl jij ook de ruimte krijgt om te leren hoe je met de nieuwe situatie moet omgaan.

Kim administratieve thuishulp - info@administratievethuishulp.nl - 06-16012578


van

Wentelteefjes suikerbrood, tartaar van vers fruit en aardbeienhangop BESLAG WENTELTEEF • 100 gr room • 100 gr melk • 3 eieren • 60 gr poedersuiker • 1 vanillestokje/merg • arachideolie

• 100 gr aardbeien voor coulis • 125 gr suiker • 1 suikerbrood

FRUITTARTAAR

AARDBEIEN HANGOP • 500 gr yoghurt (evt. griekse yoghurt, deze hoeft geen 12 uur op doek)

• 1 mango • 1 kiwi • 2 schijven ananas • 1 bakje aardbeien • 1 meloen • mint

Bereiding 1. Rondjes uit suikerbrood steken en het beslag maken; de rondjes door het beslag halen en in arachideolie goudgeel bakken. 2. Fruit in kleine blokjes snijden. 3. Met het fruit kleine taartjes maken (steker). 4. Aardbeien pureren tot een coulis. De yoghurt 12 uur in een doek laten uitlekken en vermengen met de coulis en suiker. Dit alles laten opstijven in de koeling. 5. Fruittaartje op bord hierbij het wentelteefje en de hangop serveren. 6. Afgarneren met takje mint.

Eet smakelijk! Waldrik

Kremer

lunches - kookworkshops - borrelhapjes - buffetten walking dinner- hors d’oeuvres - communiefeest Sogno Catering - Reinevaarstraat 15, Tilburg - Tel. 013-5423736 www.sognocatering.nl info@sognocatering.nl


Programma

za 10 & zo 11 mei | 20.15 uur

Nederland” wordt genoemd. Zij is te horen in de

Claudia de Breij - Teerling

liefdevolle, maar ook swingende Serenade voor

schouwburg. . ’t Is crisis. (Misschien had u dat al

viool, harp, percussie en strijkers van Leonard

ergens gelezen.) In de economie, in de politiek en

Bernstein (bekend van o.a. West Side Story).

misschien ook wel in uw hoofd. En dat blijft het nog

Toegang € 27 | jongeren € 12 incl. servicetoeslag

wel even ook. Zeggen ze. ‘We moeten sámen de schouders eronder zetten, maar dan nog zullen we

do 20 mei | 20.15 uur

het nooit meer zo goed krijgen als vroeger’, murmelt

De selectie - De Grote WK Show

de minister-president ons zuinig toe. Het is niet

schouwburg. De grote vraag is: zijn wij, de

anders. De teerling is geworpen. Claudia de Breij

supporters eigenlijk wel klaar voor het WK?

gelooft er niks van. Het wordt inderdaad nooit meer

'Onze’ voorbereiding begint op 20 mei en speciaal

zo goed als vroeger. Het wordt nog veel beter!

daarvoor gaat Truus van Gaal (oké, we geven het

Toegang € 25 | € 18 incl. servicetoeslag

toe, het is eigenlijk Ellen Dikker) op tour! Feest met Truus en haar gasten mee. Wie deze gasten zijn?

vr 16 mei | 20.00 uur

Wat dacht u van een selectie van de grappigste en

Amsterdam Sinfonietta - Simone Lamsma

meest talentvolle theatermakers van Nederland.

concertzaal, vrije zit. Amsterdam Sinfonietta is

Denk hierbij aan Rory de Groot (ooit speler van

Ensemble in residence van Concertzaal Tilburg. Het

Feyenoord), Leon van der Zanden en Jeffrey

strijkorkest bestaat 25 jaar en won in 2013 de Ovatie

Spalburg die een show neerzetten met cabaret,

‘Prijs voor de meest indrukwekkende live performance

comedy en muziek.

in Nederland’. Voor dit jubileumseizoen hebben zij als

Toegang € 19,50 | € 14,50 incl. servicetoeslag

speciale gast Simone Lamsma uitgenodigd, die door Jaap van Zweden “het grootste viooltalent van 44


mei

2014 do 22 mei | 20.15 uur

en vertellen samen het verhaal van een welgesteld

Vijftig Tinten... De Parodie

ouder koppel dat een ambitieus jong stel en een

Birgit Schuurman, Han Oldigs, e.a.

happy single uitnodigt voor een hapje en drankje

schouwburg. Vergeet de boeken. Vergeet de film.

in hun kapitale appartement. Mensen bij elkaar

Het is tijd voor de musical! En wel een met een

brengen is één ding; de boel bij elkaar houden

cast met grote namen zoals Birgit Schuurman,

blijkt een stuk verraderlijker…

Han Oldigs en Brigitte Heitzer. Een boekenclub

Toegang € 30 | € 26 | € 17 incl. servicetoeslag

met alleen vrouwen leest samen Vijftig tinten grijs. Hun kijk op deze wereldwijde bestseller neemt je

di 27 & wo 28 mei | 20.15 uur

mee in een hilarische achtbaan. Deze van origine

7 Fingers - Séquence 8

Amerikaanse musical was een hit op het Fringe

schouwburg. De wereldtop van het nieuwe circus

Festival in Edinburgh (vier sterren), trok eerder al

komt naar onze schouwburg, nadat ze dit jaar

uitverkochte zalen in New York en Chicago en is

onderdeel waren van de Openingsceremonie van

nu voor de tweede keer in Tilburg te zien.

de Olympische Winterspelen in Sotsji. 7 Fingers,

Toegang € 35 | € 31 | € 25 incl. servicetoeslag

ofwel zeven vingers aan één hand: die moeten de artiesten van het Canadese gezelschap haast wel

vr 23 mei | 20.15 uur

hebben met alle halsbrekende toeren die ze

Putting it Together (Sondheim)

uithalen. Niks Cirque du Soleil, 7 Fingers brengt

Paul Groot, Brigitte Heitzer e.a.

'Le nouveau cirque': circus met theater, dans en

schouwburg. Putting it Together is een komische,

muziek. Je ziet pure dans van hoog niveau waarin

meeslepende musical van Stephen Sondheim.

circustechnieken als de Russische balk, Chinese

Hilarische en ontroerende songs uit eerdere

paal, jongleren en tumbling naadloos zijn verwerkt.

musicals van deze componist passeren de revue

Toegang € 30 | € 26 | € 20 incl. servicetoeslag 45

Bezoekadres en receptie Louis Bouwmeesterplein 1 5038 TN Tilburg Postadres Postbus 3035 5003 DA Tilburg InfoService & Tickets www.theaterstilburg.nl tel. 013 543 22 20 Ingang aan de Schouwburgring Tilburg


Autoschade en all risk verzekerd?

Wij regelen alles met uw verzekeringsmaatschappij, u krijgt een leenauto en uw eigen risico nemen wij voor onze rekening. Bij aflevering ontvangt u een leuke attentie.

[NIEUW]

Bij schades vanaf â‚Ź 2.000,- en bij inlevering van deze advertentie mag u voor â‚Ź 200,- boodschappen doen bij uw eigen supermarkt! Voor vragen of informatie kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen. Albionstraat 55 | Tilburg | 013-5700097 | 06-53931442

Witgoed Service Leon Het vertrouwde adres in de reeshof Witgoed Service Leon Schipluidenlaan 58 5035 KJ Tilburg Tel. 06-50 666 844

Spuitwerk van: - keukens - interieurwerk - tafels en stoelen - radiatoren - deuren

www.hoekstra-schilders.nl


Puzzel & Win!

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en wellicht maakt u kans op een koffie fijnproevers set van het exclusieve merk EVA SOLO t.w.v. bijna € 65,-. Deze set bestaat uit 2 espresso koppen, 2 café lungo koppen en 2 café latte koppen ontworpen door Claus Jensen & Henrik Holbaek. Top Design uit Denemarken ! Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist B.V. t.a.v. mei Reeshof Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda (vergeet niet uw adres en tel.nr. te vermelden)

scandi design cadeau keuken tuin kopjes

mokken terras verlichting wonen dienbladen glazen

Win deze maand:

Een koffie fijnproevers set van het merk EVA SOLO t.w.v. bijna € 65,Aangeboden door: ScandiDesign Shop | 06 39112181 info@scandidesignshop.nl | www.scandidesignshop.nl 47


De mooiste vrije bouwkavels van Tilburg Realiseer nu uw droomhuis in de mooiste jaren ’30 wijk van Tilburg. Op veler verzoek zijn de kavels aangepast en daardoor nog aantrekkelijker geprijsd! Laat de laatste vrije bouwkavels van Koolhoven niet aan u voorbij gaan en ontwerp dit jaar nog uw eigen woning. De voordelen van wonen in EigenHof: • Voorzieningen als een basisschool en gezondheidscentrum binnen handbereik • Alle woningen, straten, groen en speelvoorzieningen zijn al aangelegd • Volledige vrijheid of ondersteuning waar gewenst in het ontwerp en bouwtraject • De verkoop van uw woning lossen we samen op

013 - 5 835 000

013 - 5 952 952

2014 05 reeshof