Page 1

BrASSchAAt/kapellen

mei 2014 gratis meenemen! www.belgiebruist.be | www.nederlandbruist.nl

KIDS entertainment

RONDJE NL-BE


Music in motion

Live the evolution in music & sound Indien u het NOORDEN kwijt bent in de AV wereld... Streaming, Dac Wifi, Bluetooth, UHD, enz… Zoek het dan in het Zuiden! Juist over de grens vindt u bij Alpha te Brasschaat een uitzonderlijk vriendelijk en behulpzaam team van vakmensen, “audiofielen“ genoemd. Gepassioneerden die meer dan 25 jaar knowhow en gedrevenheid ter uw beschikking stellen. In de gloednieuwe zaak, uitgerust met prachtige luisterkamers alsook cinema ruimtes, badend in een mooie en unieke retro sfeer. U voelt zich er onmiddelijk thuis! Topmerken zoals B&W, Accuphase, Mc Intosh, Linn, Naim, Runco en nog veel veel meer vindt u hier! Een kopje koffie, een relaxte demo en degelijk advies maken een uitstapje naar België dubbel en dik waard.


n se Es se ste en we

Bre

ba

bs

Br e da

o

eg nw ee

oomst oogb

J St-

an

Maria ter Heide

H

BRASSCHAAT

es tee nw eg

E19

dab

aan

ho El s

ut

enw

ste

else

ba

eg

Bre

Kap

Frilinglei

E19 Antwerpen 18 km

an

eba

chts

g

Kapellen

NL 28km Breda

Breda

an Schoten Schilde

KENNISMAKINGSBON

Neem deze advertentie mee bij uw bezoek en ontvang een kwalitatieve cd!

Bredabaan 1031 I B-2930 Brasschaat (Maria-ter-Heide) I tel. +32 (0)3 653 51 01 I info@alphahighend.be I www.alphahighend.be

Music emotion


18 aan de pluk Bij & blij

Je vindt ze door het hele land: zelfpluktuinen, moestuintjes en boerderijen waar je zelf fruit of bloemen mag plukken. Soms mag je er zelfs aardappels oogsten. Een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin. Want zeg nou zelf, weet jij waar alle producten vandaan komen?

Mandje vullen Trek er een middag op uit en doe boodschappen bij verschillende boerderijen. Dit is niet alleen leuk, maar ook leerzaam en een goede manier om wat te besparen op het boodschappengeld. En willen jullie ’s avonds nog niet naar huis, dan zijn er ook boerderijen waar je een nachtje mag blijven slapen.

aaibaar leuk

Smullen in Brugge

Belgen zijn Bourgondiërs. Neem Brugge, daar kun je de hele dag lekker eten, van lekker ontbijt tot diner. Met tussendoor de heerlijkste chocolade, de chicste high tea en de beste frieten.

Vorig jaar is Haarlem uitgeroepen tot meest gevarieerde winkelstad van Nederland. En dan ben je óók nog in een half uurtje fietsen op het strand. Goeie plek dus, voor een paar fijne dagen weg.

Rotterdam is een levendige stad met veel bezienswaardigheden: van de Euromast tot de Oude Haven en van de Kunsthal tot de Koopgoot. Winkels, restaurantjes en leuke adresjes te over in de ‘wereldstad aan de Maas’.

Colofon

Stad & strand

Rotterdam, wereldstad aan de Maas

Voor het echte buitenlandgevoel hoef je niet ver weg. Ga voor Gent! In deze stad vind je historische gebouwen, knusse terrasjes aan de grachten en heel veel leuke shopadresjes.

Droomweekend Den Haag

Nergens smaken de Haagse hopjes zo lekker als in onze Hofstad. Wandel door de statige paleistuinen, bezoek de gezellige binnenstad en geniet onder het genot van een lekkâh Haags bakje van het voorjaarszonnetje op de Grote Markt.

Gezellig Gent

Knokke is mooi, chic en stijlvol. Daarom wordt de Belgische badplaats ook wel petit Paris genoemd. Alleen kun je in dit Parijs óók genieten aan het uitgestrekte strand. Perfect voor een uitwaaiweekend!

Ga samen met je kroost op bezoek bij een imker. Erg leuk voor kinderen vanaf een jaar of vijf. Imkers hebben een hoop te vertellen over hun bijen. En natuurlijk verkopen ze ook heerlijke honing.

Historisch gezien is Den Bosch één van de belangrijkste steden in het zuiden van Nederland, dus zeker een bezoekje waard. Slenter door de gezellige en knusse straatjes en geniet tijdens een welverdiende pauze van een Bossche Bol, de trots van Den Bosch.

Men neme een grote portie schoonheid en een flinke scheut gezelligheid en je komt uit in Breda. Genieten van het leven, dat doe je tijdens een bezoek aan deze mooie Brabantse stad. Huur bij aankomst een fiets en laat je verrassen door het rijke aanbod van wijkjes en steegjes.

Je vindt er exclusieve boetiekjes, goddelijk ijs en cafés waar je nooit meer weg wilt. Welkom in Maastricht, een van de meest gastvrije steden van Nederland. Doe je tegoed aan al het leuks dat de stad te bieden heeft.

Mooi Breda

Doe eens gek en breng een bezoek aan Middelburg. Historisch door de prachtige gebouwen en schattige pleintjes, maar ook hip door de leuke winkels en gezellige restaurants.

Magnifiek Maastricht

Zeeuws geluk in Middelburg

De kunst van het genieten

6

Historisch Den Bosch

Waarom dagenlang in de auto vertoeven of een peperduur ticket boeken als je ook vakantie kunt vieren in eigen land? Of net daarbuiten. Laat je verblijden door de schoonheid die Nederland en België je te bieden hebben en trek er lekker op uit! Tips voor een paar dagen weg.

Rondje nl-be

nt

Rondje nl-be

Uitgever Nederland Bruist B.V. manager Marcel Bossers

Vormgeving & traffic Nederland Bruist Eindredactie Sascha Kerschot

Themateksten Nederland Bruist Acquisitie Marcel Bossers

9

Contact BRASSCHAAT Bruist Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda T +31 (0)76-7115340, M +31(0)6-34590975 brasschaat@belgiebruist.be Like ons op facebook.com/brasschaatbruist Contact Hoofdkantoor

De meeste kinderen zijn dol op dieren. Een dagje naar de schaapskooi is dan ook een feest voor het hele gezin. Ga samen met je kinderen op pad met de plaatselijke schaapsherder, ga op kraamvisite bij de lammetjes in de wei en leer allerlei moois te maken van schapenwol.

Nederland Bruist B.V.

14

contact@belgiebruist.be www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be

20

Eigen magazine? Nederland Bruist zoekt enthousiaste franchisenemers. Meer weten? Neem contact op via tel.+31(0)88-7340080. Of stuur een e-mail naar franchise@nederlandbruist.nl

24

Inhoud

34

Copyright Nederland Bruist B.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2011 Nederland Bruist B.V. Merknaam de Amerstreek/de Langstraat is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist B.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist B.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: ‘t Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.


mei maakt blij In mei leggen alle vogels een ei, zo luidt de spreuk waarmee wordt aangeduid dat het broedseizoen begonnen is. Terwijl de vogeltjes om ons heen op zoek gaan naar een goede broedplek, zijn we zelf ook druk in de weer met van alles en nog wat. Nieuwe tuinmeubelen, een likje verf hier, een paar plantjes daar‌ In mei maken we ons klaar voor wat komen gaat: de zomer. Ook bij mij begint het inmiddels te kriebelen. Al gaan die kriebels wel gepaard met een aantal dilemma’s. Wel of geen dikke jas aan? Op vakantie in eigen land of toch liever ver weg?

Ook voor de allerkleinsten is er in eigen land genoeg te zien en te beleven. Bootje varen, beestjes kijken, fruit plukken of naar het bos. Lees in het artikel Kids entertainment op pagina 18 & 19 wat het Hollandse landschap ons allemaal te bieden heeft en doe inspiratie op voor een dagje uit! Zoals je van ons gewend bent, hebben we ook in deze editie weer een aantal interessante rubrieken, weetjes en leuke evenementen voor je op een rij gezet. Verder lees je in dit magazine alles over Perron 26, Food Enjoyce en nog veel meer bruisende en lokale ondernemingen bij jou in de buurt.

Hoewel het antwoord op die eerste vraag van dag tot dag verschilt, is de tweede vraag een stuk makkelijker te beantwoorden. Waarom zou je namelijk dagenlang in een volgepropte auto zitten als je ook vakantie kunt vieren in eigen land? Of net daarbuiten. In het artikel Rondje NL-BE op pagina 6 & 7 geven we je tips voor een paar dagen weg.

ER EN? T R E V AD na a r mail

t . nl dbruis n a l r e d nl@ne

Veel leesplezier, Marcel Bossers


Rondje nl-be Waarom dagenlang in de auto toeven of een peperduur ticket boeken als je ook vakantie kunt vieren in eigen land? Of net daarbuiten. Laat je verblijden door de schoonheid die Nederland en Belgi毛 je te bieden hebben en trek er lekker op uit! Tips voor een paar dagen weg. Zeeuws geluk in Middelburg

Mooi Breda

Doe eens gek en breng een bezoek aan Middelburg. Historisch door de prachtige gebouwen en schattige pleintjes, maar ook hip door de leuke winkels en gezellige restaurants.

Men neme een grote portie schoonheid en een flinke scheut gezelligheid en je komt uit in Breda. Genieten van het leven, dat doe je tijdens een bezoek aan deze mooie Brabantse stad. Huur bij aankomst een fiets en laat je verrassen door het rijke aanbod van wijkjes en steegjes.

De kunst van het genieten Knokke is mooi, chic en stijlvol. Daarom wordt de Belgische badplaats ook wel petit Paris genoemd. Alleen kun je in dit Parijs 贸贸k genieten aan het uitgestrekte strand. Perfect voor een uitwaaiweekend!

6

Droomweekend Den Haag Nergens smaken de Haagse hopjes zo lekker als in de Nederlandse Hofstad. Wandel door de statige paleistuinen, bezoek de gezellige binnenstad en geniet onder het genot van een lekk芒h Haags bakje van het voorjaarszonnetje op de Grote Markt.


Magnifiek Maastricht

Historisch Den Bosch

Je vindt er exclusieve boetiekjes, goddelijk ijs en cafés waar je nooit meer weg wilt. Welkom in Maastricht, een van de meest gastvrije steden van Nederland. Doe je tegoed aan al het leuks dat de stad te bieden heeft.

Historisch gezien is Den Bosch één van de belangrijkste steden in het zuiden van Nederland, dus zeker een bezoekje waard. Slenter door de gezellige en knusse straatjes en geniet tijdens een welverdiende pauze van een Bossche Bol, de trots van Den Bosch.

Gezellig Gent

Rotterdam, wereldstad aan de Maas

Voor het echte buitenlandgevoel hoef je niet ver weg. Ga voor Gent! In deze stad vind je historische gebouwen, knusse terrasjes aan de grachten en heel veel leuke shopadresjes.

Rotterdam is een levendige stad met veel bezienswaardigheden: van de Euromast tot de Oude Haven en van de Kunsthal tot de Koopgoot. Winkels, restaurantjes en leuke adresjes te over in de ‘wereldstad aan de Maas’.

Stad & strand

Smullen in Brugge

Vorig jaar is Haarlem uitgeroepen tot meest gevarieerde winkelstad van Nederland. En dan ben je óók nog in een half uurtje fietsen op het strand. Goeie plek dus, voor een paar fijne dagen weg.

Belgen zijn Bourgondiërs. Neem Brugge, daar kun je de hele dag lekker eten, van lekker ontbijt tot diner. Met tussendoor de heerlijkste chocolade, de chicste high tea en de beste frieten.

7


Breda

deCeMBer 2013 www.nederlandBruist.nl gratis MeeneMen!

SMAAKmakers voor het nieuwe jaar

BUBBEL Time Breda

NOVeMBer 2013 www.NederlaNdBruist.Nl gratis MeeNeMeN!

Van der Auwera - Augustijnslei 10 - Brasschaat 'Steeds de beste als het om juwelen gaat'

winterse

binnen GEniEtEn

GELUKMAKERS

Breda

OKTOBer 2013 www.nederlandBruisT.nl graTis meenemen!

Mooi

de winter in

een dagje

cocoonen breda

sePtember 2013 WWW.nederlandbruist.nl gratis meenemen!

Wilt u dit magazine digitaal ontvangen? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief op www.nederlandbruist.nl

hoera het is herfst BRE-1309.indd 1

Weg Met

DE VAKANTIEKILO’S NIEUW GEOPEND IN BREDA:

Salon n5

21-08-13 10:27


Miss-Miss

Imperial

Luk-ap

Mivite

Saxx

Giorgia & Johns

Antonello Seria

Onado

Fashionista's where shopping starts. Shoppen bij Fashionista's is steeds een hippe ervaring. Glamour, stijl, easy chic, retro en dit met een tintje Rock & Roll maken het af. Onze collecties worden met zorg geselecteerd in het trendy Milaan en het stijlvolle Parijs. Wij bieden u kwalitatieve mode en betaalbare prijzen.

You see it - you want it you shop it Fashionista's - Bredabaan 411 - 2930 Brasschaat - 03/298 86 83 fashionistas@outlook.be - www.handelsgids.be/brasschaat/fashionistas


&

Waardebon

Tegen inlevering van deze bon ontvangt u

â‚Ź 5,- korting * AnkaSun zonnestudio

op onze zonsessie t.w.v. ¤ 9,95

Pastoor Jutenlaan 5 | 4624 GP Bergen op Zoom Tel: +31 (0)164-750885 | www.ankasun.nl

Uw onderneming ook presenteren in dit sprankelende magazine? Of wilt u meer weten over de vele mogelijkheden van Brasschaat/Kapellen Bruist?

*alleen geldig in mei 2014

BrASSchAAt/ kApelle

n

www.BelgieBruiSt.Be mei 2014 grAtiS meenemen! | www.nederlAndBruiSt.n l

KIDS entertainment

Neem dan contact op via: kapellen@belgiebruist.be of bel: +31 (0)76-7115340

RONDJE NL-BE


Just Cavalli Love Moschino - KI6 Who Are You? - EAN13 Mucho Gusto - Forever Unique - Marciano by Guess - Nikkie Plessen - Josh V - Barbara Gavioli Sinèquanone - 10 Feet - Suncoo - Tom Tom Ibiza Margittes

Bredabaan 427a - 2930 Brasschaat Turnhoutsebaan 93, 2970 Schilde - Tel. 0485512732


Lente

Vakantiekriebels, heb jij ze al?

Indrukwekkende hotels, mooie stranden, kindvriendelijke campings of liever avontuurlijk op safari. Waar ga jij deze zomer op vakantie? Van een zalig weekendje weg met je partner, tot een familievakantie in een ver land.

Burano

Londen

Venet

iĂŤ


Nu we de winter officieel achter ons hebben gelaten, is het hoog tijd om die welverdiende vakantie te boeken. Wil jij binnen een paar uur op de plaats van bestemming zijn en is zongarantie voor jou een vereiste? Wat dacht je dan van eilandhoppen in Griekenland? Of Lissabon met zijn romantische wijken? Zeilen over de Nijl? Of lekker dobberen in de Rode Zee? Griekenland, Portugal en Egypte komen net als vorig jaar terug in de top 5 favoriete vakantiebestemmingen. Maar ook tapas eten in Spanje en lekker zonnen aan de Turkse kust doen het komende zomer erg goed.

duizenden mensen in de auto en zal het in de vakantieperioden erg druk zijn op de wegen. Maar voordat het zo ver is, heb je nog alle tijd om je bestemming uit te kiezen en de perfecte accommodatie te boeken. Of ga jij liever op goed geluk met de caravan, vouwwagen of tent? Waar je voorkeur ook naar uitgaat, keuze genoeg. Met z’n tweetjes in een gondel door Venetië varen, of samen met de kinderen ijsjes eten in de Dordogne, je stippelt zelf je vakantieroute uit. Een fijne bijkomstigheid: met de auto op vakantie = geen bagagelimiet. Tip: stop onderweg ook eens in Duitsland en Oostenrijk.

Autovakanties

Citytrips

Wie dacht dat autovakanties niet meer van nu zijn, heeft het mis. Ook dit jaar stappen naar schatting

Stedentrips zijn populairder dan ooit. Steeds meer mensen ruilen één lange zomervakantie in voor enkele korte reisjes. Erg leuk en vaak ook nog eens heel goedkoop. Zo reis je met de TGV al voor een enkele tientallen euro’s naar Parijs. Gaat jouw voorkeur uit naar meer afwisseling? Boek dan een goedkope vlucht naar Barcelona. Het strand, de mooie musea en trendy uitgaansgelegenheden vormen de ideale mix voor een geslaagde citytrip. Hoewel regen een weekendje

Londen kan hinderen, blijft ook deze stad dit jaar erg populair. Londen heeft in alle seizoenen voor ieder wat wils. En ook Berlijn en Istanbul zijn een bezoekje waard in de zomer.

Avontuurlijke vakanties Ben jij in voor een echte doevakantie, is twee weken zonnekloppen op het strand niets voor jou en ben jij een echte avonturier? Wat dacht je dan van een avontuurlijke reis naar Bali of de Dominicaanse Republiek. Alleen jij, je backpack en de natuur. Of natuurlijk samen met vrienden. Olifanten spotten in Kenia of in een Volkswagenbusje door Mexico toeren, jij draait er je hand niet voor om. Bovengenoemde reizen lijken misschien erg duur, maar voor de arme student is dit een prima manier om low budget op vakantie te gaan. Liften + rugzak + tent = een reis om nooit te vergeten.

Last minute Nog geen flauw idee wat deze zomer jou gaat bieden? Geen probleem. Boek gewoon een last minute-reis zodra je vrij hebt. Vaak betaal je maar één prijs voor zowel de vliegreis, de bustransfer als de accommodatie zelf. Zorgeloos genieten dus!

Beeldmateriaal: Thomas Cook en picinmo.com

Vliegvakanties


Voor al uw feestelijkheden met betrekking tot communie: • Ballondecoraties • Geschenken • Gepersonaliseerde ballonnendecoratie Moet u bij tKadooke zijn. Communie-opendeurweekend: Vrijdag 9 mei en zaterdag 10 mei van 10 tot 18 uur Zondag 11 mei van 13 tot 17 uur.

Kapelsesteenweg 416 2930 Brasschaat Tel: 0032 33453365 / 0032 468 118990


Amandel ricotta Pancakes

BEREIDING Scheid de eieren in twee kommen. Klop de dooiers en voeg er ondertussen de ricotta, room en melk aan toe en daarna geleidelijk bloem, bakpoeder en zout. Klop de eiwitten halfstijf en spatel ze voorzichtig door het dooiermengsel. Verwarm een grote anti-aanbakpan, laat er wat boter in smelten en giet telkens een paar soeplepels beslag in de pan, zodat er drie tot vijf pannenkoekjes tegelijk bakken. Bak 1 min, keer ze en bak nogmaals 1 min, of tot ze goudbruin zijn. Serveer ze warm, met wat honing en amandel erover.

TIP: doe een beetje citroenof sinaasappelrasp door het beslag voor een subtiele citrusondertoon.

Ingrediënten • • • • • •

250 g ricotta 200 ml slagroom 200 ml melk 390 g bloem 1 zakje bakpoeder 4 eieren

• 1 tl zout Om te bakken: • 50 g boter Bij het serveren: • vloeibare honing • gehakte amandelen


Franchisenemers gezocht Wil jij altijd al voor jezelf beginnen met zo weinig mogelijk risico? Nederland en België Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in Nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? Dan ben je bij Nederland en België Bruist aan het juiste adres. Wat verwachten we van je? Nederland en België Bruist wil enthousiaste mensen de gelegenheid geven een eigen bedrijf op te starten. Daarom is een ondernemende en zelfstandige houding onmisbaar. Je bent een verkoper in hart en nieren, 100% gemotiveerd en communicatief zeer vaardig. Daarnaast ben je bereid je volledig achter de formule van Nederland en België Bruist op te stellen. Wat biedt Nederland en België Bruist? De werkwijze van Nederland en België Bruist is een bewezen formule met veel succesverhalen. Ons doel is doorgroeien naar 80 edities in Nederland en België. We bieden aantrekkelijke ondernemersinkomsten, een snelle start en voldoende groeipotentieel. Daarnaast krijg je goede ondersteuning en begeleiding tijdens het opstarten van je magazine. Waarom franchise? Een franchiseorganisatie stelt haar naam, formule en ‘knowhow’ ter beschikking aan zelfstandige ondernemers: de franchisenemers. Hierdoor kun je meeliften met de groot opgezette marketingcampagne. Kortom, een zeer beperkt risico en snelle verdiensten.

Meer weten? Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? Neem dan contact op met Marcel Bossers voor het maken van een afspraak. Tel. + 31 (0)88-7340080 E-mail franchise@belgiëbruist.be Website www.nederlandbruist.nl en www.belgiëbruist.be

Nederland en Belgie Bruist zoekt

enthousiaste, ondernemende verkopers die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven reeshof

feBrUArI 2014 www.nederlAndBrUIst.nl grAtIs meenemen!

reeshof

januari 2014 www.nederlandbruist.nl gratis meenemen!

reeshof

DeCeMber 2013 www.neDerlanDbruist.nl gratis MeeneMen!

SMAAKmakers voor het nieuwe jaar WINTERSPORT walhalla

online

Daten

JA, ik wil

sporten

Goed met GeLD

BUBBEL Time


"Uw terrasoverkapping zonder bouwvergunning!" Uw terras op maat overkappen zonder vergunning? Een design overkapping van hoge architectonische waarde? Neem contact met ons op voor een gratis 3D studie van een op maat design overkapping van Squaricles. U wilt geen licht verliezen in uw woning en toch kunnen genieten van het luxueuze buitenleven ongeacht het weer? De stormvaste oplossingen van Squaricles bieden u comfort en luxe voor uw buitenleven.

www.designoverkapping.nl

Squaricles Sunsail Systems www.verzeildrakeninluxe.nl +31 (0)631166686 verkoop@squaricles.com


Kids ainment n e

t r te

Bootje varen, diertjes kijken, fruit plukken of naar het bos. Soms vergeten we wat het Vlaamse landschap ons allemaal te bieden heeft. En dat terwijl het buitenleven een feestje is voor groot en klein. Vul je picknickmand met lekkers, hul je kroost in kleding die vuil mag worden en trek er samen op uit.

Boswachter voor een dag Spelen in het bos is ontzettend goed voor de ontwikkeling van kinderen: er wordt gewerkt aan allerlei vaardigheden en aan de fysieke en innerlijke gezondheid. Ga samen op ontdekkingstocht in het bos, zoek de boom met de dikste stam, speel verstoppertje, verzamel takken voor een kampvuur en ga op zoek naar de leukste bosbewoners.

Waterspektakel Bootjes hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen en staan garant voor plezier zolang je maar wilt. Huur een roeiboot of kano voor een uurtje of twee, ga een hele dag op piratenavontuur of roei naar een kampeervlot en spendeer het hele weekend op het water. Tip: in een matrozenpakje wordt dit waterspektakel een feest om nooit te vergeten.

18


Aan de pluk Je vindt ze door het hele land; zelfpluktuinen, moestuintjes en boerderijen waar je zelf fruit of bloemen mag plukken. Soms mag je er zelfs aardappels oogsten. Een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin. Want zeg nou zelf, weet jij waar alle producten vandaan komen?

Bij & blij Ga samen met je kroost op bezoek bij een imker. Erg leuk voor kinderen vanaf een jaar of vijf, zes. Imkers hebben een hoop te vertellen over hun bijen. En natuurlijk verkopen ze ook heerlijke honing.

Mandje vullen Trek er een middag op uit en doe boodschappen bij verschillende boerderijen. Dit is niet alleen leuk, maar ook leerzaam en een goede manier om wat te besparen op het boodschappengeld. En willen jullie ’s avonds nog niet naar huis, dan zijn er ook boerderijen waar je een nachtje mag blijven slapen.

Aaibaar leuk De meeste kinderen zijn dol op dieren. Een dagje naar de schaapskooi is dan ook een feest voor het hele gezin. Ga samen met je kinderen op pad met de plaatselijke schaapsherder, ga op babybezoek bij de lammetjes in de wei en leer allerlei moois te maken van schapenwol.

19


Internationale

apellen

top in


In 1986 gingen twee mensen een weddenschap aan. Het doel was een paardenevenement organiseren dat op een ruime publieke belangstelling kon rekenen. Nu, 28 jaar en 26 edities later is Jumping Kapellen uitgegroeid tot een internationaal driesterren concours waar grote namen als Laura Kraut en Edwina Alexander zullen starten. Ook de Belgische top en het nationale team van Qatar zullen aanwezig zijn.

21


Omwille van de dorpsdag die plaatsvindt op zondag 18 mei is het programma aangepast. Van donderdag 15 mei tot en met zaterdag 17 mei zullen zowel topruiters als beginnende of jonge internationals aan hun trekken komen doordat er een CSI3* (drie sterren wedstrijd) en een CSI1* (één ster wedstrijd) georganiseerd wordt. Op donderdag start het evenement met de internationale proeven. Vrijdagavond volgt de Krachtproef na de Spiegelproef en de ponyrace. Zaterdagavond zal de grote prijs gereden worden. Van 21 tot en met 25 mei zal op hetzelfde terrein aan de Parijseweg in Kapellen voor de tweede keer een internationale dressuurwedstrijd doorgaan. De combinatie van de twee paardensportevenementen onder de naam Kapellen Horse Events bestaat sinds vorig jaar. In augustus 2013 zag Kapellen Horse Events het licht doordat Jumping

De Belgische springtop zal aanwezig zijn in Kapellen Kapellen, Jumping Grobbendonk en Dressuur Schoten samen verder gingen onder één naam. Geografisch gezien lagen deze sportevenementen al dicht bij elkaar. Nadat Dressuur Schoten en Jumping Grobbendonk geen vergunning meer kregen, besloten de drie organisaties hun krachten te

bundelen wat uitpakte in meer sponsors, meer prijzengeld, meer volk en dus ook betere en bekendere paarden en ruiters die naar Kapellen komen. Op woensdag 21 mei komt de jeugd aan bod met als primeur de internationale children proeven, wat een prima voorbereiding is op de eerste Europese Kampioenschappen voor kinderen. Donderdag, vrijdag en zaterdag worden de klassieke dressuurproeven gereden van zowel lichte als zware tour. Zondag zullen als afsluiting van het evenement de combinaties hun Kür op muziek rijden. Wie benieuwd is naar de oorsprong van al dat prachtig paardengeweld, zakt best zaterdagmiddag af naar Kapellen. Het Belgisch Warmbloed Paard (BWP) stamboek geeft dan een demonstratie in de vorm van een wervelende show met dressuurhengsten, het dressuurkader dat bestaat uit getalenteerde jonge BWP dressuurpaarden, en veulentjes.

Meer info op: www.kapellen-horse-events.com


FIETSEN Ă la carte

Bezoek onze nieuwe winkel!

ONTWERPST Korte Leems 2910 Essen-

Tel. 03 663 2 Statiestraat 42 Mob 0610 4 2920 Kalmthout info@tildrie www.tildrie Tel. 03 663 24 26 gsm 0031 610 46 96 06 info@tildrie.com

www.tildrie.com

geboortelijsten Bredabaan 511, 2930 Brasschaat

kleding tot 4 jaar T +32 (0)3 345 05 66

doop- en suitekleding

info@prinsenenprinsessen.be

www.prinsenenprinsessen.be


de mooiste selectie lingerie & nachtmode • paladini • empreinte • chantal thomass • Bikini aubade

Ontdek onze trendy collectie lingerie, vrolijke badpakken & bikini's en nachtmode aan democratische prijzen.

'We promise yound service,quality ag! a perfect fittin

• zimmerli ¤ 49,99 • pleasure state

• raffaela d’angelo • Melissa Odabash

Extra open op zondag 15 & 22 december

Bredabaan 352 Brasschaat. Tel: 03 653 52 29 Like 'Promise Brasschaat' en maak kans op een leuk geschenk!


ditjesen/datjes

Het kleinste ei ter wereld is dat van de kolibrie. Het weegt slechts 0,5 gram. Het grootste ei weegt zo’n 2 kg en is van de struisvogel. Na ‘IJsheiligen’ is de kans op nachtvorst nihil en dus het startsein om je planten in potten weer buiten te zetten. Kinderen die al goed kunnen fietsen, leren sneller zwemmen. In slechts 39% van de relaties zegt de vrouw als eerste ‘ik hou van je’ Het langste alfabet ter wereld is Khmer. Het bevat 74 letters en wordt door zo'n acht miljoen mensen in Cambodja gebruikt. De bussen van vervoersmaatschappij De Lijn leggen ongeveer 200 000 000 kilometer per jaar af. Japanse wetenschappers zijn er in geslaagd vierkante meloenen te kweken.


goudsmid en juwelier

Paul Van der Auwera Verwerking ‘oud goud’ - Hersteldienst oude en antieke klokken Maatwerk en origineel design is mogelijk

Augustijnslei 10 - 2930 Brasschaat - T: +32 (0)3 652 17 77 GSM 0497 62 15 62 - info@klokstuk.be - www.flandersdesigners.be


budget/weekend Een gezellig weekend voor weinig geld. Speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

Is het A, B of C? In cafés is het een succes, de pubquiz. Ben je van plan om dit weekend lekker thuis te blijven? Nodig dan een paar vrienden uit en speel de quiz aan de keukentafel. Verdeel de groep in verschillende teams en ga de strijd met elkaar aan. Welke kennis hebben jullie paraat als het gaat om muziek, films, sport en actualiteiten?

Op de pof Met poffertjes in huis maak je van elk weekend een feestje. Groot en klein, een driedubbele poffertjessandwich vindt iedereen fijn. Wat heb je nodig? 36 poffertjes (kant-en-klaar) voor vier personen, 1 bakje zuivelspread light (150 g), 1 bakje aardbeien (250 g), kroontjes verwijderd. En dan? Snijd de aardbeien in plakjes. Bestrijk de poffertjes aan één kant royaal met de zuivelspread. Beleg 12 poffertjes met de helft van de aardbeien. Leg er een poffertje op, beleg met de rest van de aardbeien en dek af met een poffertje. Steek er een tapasprikker in en bind er een gekleurd strikje om. Dat wordt smullen!

Weer of geen weer… Met een paar stiften en een rol papier hebben de kids altijd iets te doen. Tip: heb je nog een rol behang in huis liggen? Rol ‘m uit op de grond en laat een van de kinderen erop liggen. Omtrekken met stift. En kijk: een levensgrote kleurplaat.

Lekker goedkoop

Spontaan zin in een vrijdagavondfeestje met je beste vrienden, maar niet genoeg geld in huis voor de nodige drank en hapjes? Geen probleem. In Amerika is het heel normaal om genodigden te vragen zelf iets mee te nemen. Hoe ze dit noemen? An American party… Tja, uhm dat zien we dan maar als een compliment. 27

budget


Sportief-Modern-Gekleed van maat 36t/m 48 Specialiteit: Broeken BRAX RAPHAELLA by BRAX Kleedjes ATMOS SENSO EROKE MARIE-MERO

Andere merken: Betty Barclay - Gerry weber Alliance - Sao Paulo - Via -Appia - Deborah - Enolah

Bij afgifte van deze advertentie:

10% Korting + GRATIS zonnebril (zolang de voorraad strekt, 1 per klant)

Kapelsesteenweg 308 Brasschaat / Mariaburg Open di -zat 9.30-18u. Elke eerste zondag van de maand open van 10-16u www.catsdameskleding.be Dorpstraat 35 2950 Kapellen Tel.: 03 605 25 08 info@t-ateljeeke.be

Dagverse bereidingen Ruim aanbod eigen specialiteiten. Ontbijtjes en broodjeslunches aan slanke prijzen. Assortiment verse theetjes samengesteld door Tas-TĂŠ Gratis levering aan jouw bedrijf.

www.t-ateljeeke.be


Coquilles St. Jacques met asperges

recept

Ingrediënten voor 4 personen. • • • • • • • • • • •

16 witte asperges 20 coquilles St. Jacques zonder kuit 0,5 bosje rucolacress 200 ml. Room 3 el. visfond 150 gram gerookt spek in blokjes 2 blaadjes foelie 8 kwarteleitjes Witte wijn Suiker Peper en zout

Voorbereiding: Schil de asperges. Bak de blokjes spek uit en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bereiding: Kook de asperges in water, foelie, 2 eetlepels suiker, een flinke scheut witte wijn en zout naar smaak. Het beste resultaat krijgt u door de asperges in kokend water te leggen en vervolgens na 2 minuten de warmtebron uit te zetten. Na een minuut of 5-7 zijn de asperges gaar. Breng ondertussen de room met de visfond aan de kook en laat deze indampen tot hij iets stroperig wordt. Breng eventueel op smaak met zout. Kook de kwarteleitjes in gezouten water. Pel ze en snijd doormidden. Smeer de coquilles in met wat olijfolie en grill ze op een grillplaat of bak ze in een gloeiend hete pan zonder toevoeging van vet. 2 minuten aan weerszijde is voldoende. Serveertip: Leg de asperges op de borden. Dresseer de room eromheen voeg de spekjes en kwarteleitjes toe en bestrooi met wat rucolacress. Klaar! Wijntip: Een mooie Elzasser zoals een Pinot Blanc of een Riesling passen goed. Een Chablis kan, een Grüner Veltliner misstaat ook niet.

Prins Hendrikstraat 14 • 4835 PP Breda T 06-13189235 • www.foodenjoyce.nl


postbus 602 5140 ap waalwijk info@stichtinges.nl www


www.stichtinges.nl Emotionele Support. Voor als je het even niet meer alleen kunt. Zeven dagen per week. Emotionele Support online. Zonder kosten.

w. s t i c h t i n g e s . n l k v k 5 4 5 5 9 5 4 5 iban N L4 3 R A B O 0 1 7 1 6 2 8 3 6 5 31


Al bijna 10 jaar is Perron 26 de gemakswinkel voor de foodie met weinig tijd.

Een ruime keuze aan vers bereide gerechten staan dagelijks klaar. Een vast assortiment met wisselende suggesties. Kom zeker langs voor onze kazen geaffineerd door kaasmeester Van Tricht alsook de vele wijnen en artisanaal beleg . Onze zelfbereide pastrami, Italiaans vleesbrood en kippenwit met peterselie en sjalotjes.

✁ Bij aankoop van een groot

belegd broodje

bij inlevering van deze bon recht op ay koffie. w één verse take a boontje Ik heb een voor Jou

.be www.hoorenskoffie

ie.be info@hoorenskoff

t. 09 360 01 76

24/01/13 17:39

Hoorens_valentino.indd

1

Meer informatie? Stationsstraat 26 Kapellen Tel. 03 322 52 72 www.perron26.be Like ons op facebook!


Modemaand VIJF – Vanaf 5 mei elke dag bij VIJF

VIJF geeft zich in mei over aan mode én aan haar kijkers. Met nieuwe stijltips van Jani Kazaltzis, de prequel van het legendarische Sex and the City - The Carrie Diaries -, de gloednieuwe realityreeks The Face met Naomi Campbell, old skool Hollywoodglamour in dubbelafleveringen van Mooi en Meedogenloos, Fashion Planet, het nieuwe seizoen van Fairly Legal en films met de meest fashionable ladies in de hoofdrol. Maar VIJF zet haar kijkers in de modemaand ook zelf graag in de spotlight. VIJF geeft namelijk vijf dames de kans om te schitteren in haar idents. Een kleine 2000 vrouwen voelden zich geroepen om mee gezicht te geven aan hun favoriete zender. Welke vijf nieuwe gezichten in mei de modemaand kleur zullen geven, maakt de zender later in april bekend.

binnen/buiten

FILMPJE PAKKEN Flying Home

Colin, een ambitieuze corporate raider, stelt een van zijn potentiële klanten, een rijke Arabische sjeik en gepassioneerde duivenliefhebber, een deal voor: als hij erin slaagt om de kampioenduif van een Vlaamse duivenliefhebber te kopen, dan gaat de sjeik met hem in zee. Colin vertrekt naar Vlaanderen. Maar wanneer hij de koppige eigenaar, en vooral zijn mooie kleindochter Isabelle leert kennen, realiseert hij zich dat zijn opdracht moeilijker zal lopen dan gehoopt. Nu in uw Kinepolis cinema

Boekje lezen Op stap… Geen vrolijker seizoen dan de lente. Naar buiten dus, want groen is goed voor iedereen. En vooral voor kinderen, zo blijkt uit onderzoek. Maar hoe krijg je die beeld-schermkopjes van de bank? Met de tips uit het boek ‘Op stap in Lente en Zomer’ (opvolger van de herfst-winter editie) is dat een fluitje van een cent. Samen met Natuurmonumenten zocht Snor de 24 leukste lente- en zomerwandelingen uit bij onze Noorderburen: van lammetjes kijken tot waterdieren zoeken en van picknicken tot zeehonden spotten. Het boek is voor € 14,95 verkrijgbaar bij Uitgeverij Snor 33


evenementen Agenda brasschaat/kapellen Op zoek naar een leuk uitje of activiteit in de maand mei? Brasschaat/Kapellen Bruist zet de leukste evenementen, voorstellingen, concerten en ga zo maar door, voor je op een rijtje.

Waar: Vormingscentrum 't Dakhuus vzw Bredabaan 696, 2930 Brasschaat Tijd: van 19:15 tot 22:15 Reserveren: info@dakhuus.org www.dakhuus.org Leeftijd 18+

Â

zaterdag 10 mei 2014 Hennatattoos In onze moderne wereld is er momenteel veel aandacht voor lichaamsversieringen: tattoos, piercings, stretching, ‌ In vele traditionele culturen zijn lichaamsversieringen erg gebruikelijk, bij ons is die interesse relatief nieuw. Zeker tijdens de zomer loopt je lichaam extra in de aandacht en is het leuk om een lichaamsversiering aan te brengen.

woensdag 07 mei 2014 Accessoirestyling Cursus en workshop, Creativiteit Accessoires zijn trouwe bondgenoten: in een oogwenk kunnen ze je outfit helemaal opfleuren en ze geven uitdrukking aan je persoonlijkheid. Je hebt ze in alle maten en gewichten: hoedjes, schoenen, tassen, riemen, sjaals, (zonne)brillen, fantasiejuwelen. Voor een prikje gekocht op een leuke markt of duurdere klassiekers. Vintage of volgens de allerlaatste trends

Waar: Bredabaan 696, 2930 Brasschaat Tijd: 09:30 Contact: info@dakhuus.org, tel 03/6331696 http://www.dakhuus.org 34


evenementen zondag 18 mei 2014 Dorpsdag De gemeente Kapellen organiseert jaarlijks een Dorpsdag. Tijdens de Dorpsdag tonen verenigingen, handelaars en organisaties aan de bezoekers wat ze in de aanbieding en/ of in hun mars hebben. De laatste jaren kregen alle Dorpsdagstraten een thema 'opgekleefd': Cultuurplein, Mobiliteitssalon, Modeboulevard, Folklorestraat, Wall Street, Sportplaza, Ecolaan, Scholenbeurs, Promenade, Rommelmarkt en Kermis.

mei 2014

maandag 26 mei 2014 Mini-golf We verwachten veel sportieve vrouwen, regen of niet. Iedereen is natuurlijk welkom bij de koffie achteraf. Waar: Miksebaan 4, 2930 Brasschaat Tijd: 14:00 / Prijs: € 13.00, terplaatse te betalen Contact: markant.schilde@advalvas.be, tel 033834273

donderdag 29 mei 2014 Feestmarkt Kapellen-centrum op O.H. Hemelvaartdag. Waar: Marktplein Tijd: 9.00 tot 18.00 uur

maandag 19 mei 2014 Indisch koken In deze lessenreeks leren we Noord- en Zuid-Indische gerechten. We maken per les een broodje, een bijgerecht, 3 hoofdgerechten, dessert, een typisch sausje, rijst en 2 drankjes. We verorberen al dit lekkers onder een gezellige babbel waarbij je nog een dosis tips en trics te weten komt. Je ontdekt de geheimen van de curry’s en je leert zelf ghee maken. Waar: Bredabaan 696, 2930 Brasschaat Tijd: 19:30 Contact: info@dakhuus.org, tel 036331696 http://www.dakhuus.org 35


ERVAAR DE BIJZONDERE KWALITEIT EN KLASSE IN BUITENMEUBELEN. WWW.JENB.NL TUINMEUBELEN SERREMEUBELEN PARASOLS

BBQ’S BUITENVERLICHTING ACCESSOIRES

St. Bavostraat 106 Rijsbergen (Breda) Openingstijden: www.jenb.nl

2014 05 brasschaatkapellen  
2014 05 brasschaatkapellen  
Advertisement