Page 1

De amerstreek/de langstraat

COM BI

mei 2014 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

KIDS entertainment

RONDJE NL-BE


Music in motion

Live the evolution in music & sound Indien u het NOORDEN kwijt bent in de AV wereld... Streaming, Dac Wifi, Bluetooth, UHD, enz… Zoek het dan in het Zuiden! Juist over de grens vindt u bij Alpha te Brasschaat een uitzonderlijk vriendelijk en behulpzaam team van vakmensen, “audiofielen“ genoemd. Gepassioneerden die meer dan 25 jaar knowhow en gedrevenheid ter uw beschikking stellen. In de gloednieuwe zaak, uitgerust met prachtige luisterkamers alsook cinema ruimtes, badend in een mooie en unieke retro sfeer. U voelt zich er onmiddelijk thuis! Topmerken zoals B&W, Accuphase, Mc Intosh, Linn, Naim, Runco en nog veel veel meer vindt u hier! Een kopje koffie, een relaxte demo en degelijk advies maken een uitstapje naar België dubbel en dik waard.


n se Es se ste en we

Bre

ba

bs

Br e da

o

eg nw ee

oomst oogb

J St-

an

Maria ter Heide

H

BRASSCHAAT

es tee nw eg

E19

dab

aan

ho El s

ut

enw

ste

else

ba

eg

Bre

Kap

Frilinglei

E19 Antwerpen 18 km

an

eba

chts

g

Kapellen

NL 28km Breda

Breda

an Schoten Schilde

KENNISMAKINGSBON

Neem deze advertentie mee bij uw bezoek en ontvang een kwalitatieve cd!

Bredabaan 1031 I B-2930 Brasschaat (Maria-ter-Heide) I tel. +32 (0)3 653 51 01 I info@alphahighend.be I www.alphahighend.be

Music emotion


Colofon

weer

Column/janice Uitgever Nederland Bruist B.V. Vormgeving & traffic Nederland Bruist Themateksten & Eindredactie Nederland Bruist

6

waar de mensen vaker de fiets pakken dan in Nederland. gezien de weeromstandigheden in ons natte kikkerland. ls je de fiets als vervoersmiddel gebruikt:

voorbereid chool aankwam, dat rgedrongen? Dit zijn euke dag veranderen. pe in je tas hebt zitten, og blijft. (Ik vertrouw ets om je schoenen en

a t r nte

oud dan een rustig en op je werk aankomt. ven tijd hebt om jezelf met een kop koffie of

16

die dure it-bag om rappen tijdens je rit. ervoert waar je er geen fietsmand. Neem een en, zodat je je tas kunt

omdat mijn werk door e zondagmiddag wel heerlijk om door de mij is dit echt ultiem ility. Het fijne van deze t en dat ik bijna niks oor een rugzak met is het wel een nat pak. om beslagen ten ijs!

21

Acquisitie Marcel Bossers

8

Contact de amerstreek / De langstraat Bruist Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda T 076-7115340 deamerstreek@nederlandbruist.nl

inment 17

delangstraat@nederlandbruist.nl Like Aan onsde op facebook.com/delangstraatbruist pluk Je vindt ze door het hele

Bij & blij Ga samen met je kroost op bezoek bij een imker. Erg leuk voor kinderen vanaf een jaar of vijf. Imkers hebben een hoop te vertellen over hun bijen. En natuurlijk verkopen ze ook heerlijke honing.

18 Mandje vullen

“Ik vertrouw Piet Paulusma voor geen meter”

Inhoud

Trek er een middag op uit en doe boodschappen bij verschillende boerderijen. Dit is niet alleen leuk, maar ook leerzaam en een goede manier om wat te besparen op het boodschappengeld. En willen jullie ’s avonds nog niet naar huis, dan zijn er ook boerderijen waar je een nachtje mag blijven slapen.

10

Contact Hoofdkantoor land: zelfpluktuinen, moestuintjes en boerderijen waar je zelf fruit of bloemen mag plukken. Soms mag je er zelfs aardappels oogsten. Een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin. Want zeg nou zelf, weet jij waar alle producten vandaan komen?

Nederland Bruist B.V.

nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be

Like ons op facebook.com/nederlandbruist Eigen magazine? Nederland Bruist zoekt enthousiaste franchisenemers. Meer weten? Neem Aaibaar leuk contact op via tel. 088-7340080. De meeste kinderen naar zijn dolfranchise@nederlandbruist.nl Of stuur een e-mail

op dieren. Een dagje naar de schaapskooi is dan ook een feest voor het hele gezin. Ga samen met je Copyright B.V. Het overnemen van kinderenNederland op pad met deBruist plaatselijke artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet schaapsherder, ga op kraamvisite bij de lammetjes de wei en toegestaan. ©2009inNederland Bruist B.V. Merknaam leer allerlei moois te maken de Amerstreek/de Langstraat is een merknaam en eigendom van schapenwol.

van Nederland Bruist B.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist B.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: ‘t Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.


Mei maakt blij In mei leggen alle vogels een ei, zo luidt de spreuk waarmee wordt aangeduid dat het broedseizoen begonnen is. Terwijl de vogeltjes om ons heen op zoek gaan naar een goede broedplek, zijn we zelf ook druk in de weer met van alles en nog wat. Nieuwe tuinmeubelen, een likje verf hier, een paar plantjes daar‌ In mei maken we ons klaar voor wat komen gaat, de zomer. Ook bij mij begint het inmiddels te kriebelen. Al gaan die kriebels wel gepaard met een aantal dilemma’s. Wel of geen dikke jas aan? Op vakantie in eigen land of toch liever ver weg?

Ook voor de allerkleinsten is er in eigen land genoeg te zien en te beleven. Bootje varen, beestjes kijken, fruit plukken of naar het bos. Lees in het artikel Kids entertainment op pagina 18 & 19 wat het Hollandse landschap ons allemaal te bieden heeft en doe inspiratie op voor een dagje uit! Zoals je van ons gewend bent, hebben we ook in deze editie weer een aantal interessante rubrieken, weetjes en leuke evenementen voor je op een rij gezet. Verder lees je in dit magazine alles over MEI Massage Praktijk, Gewoon Carol, Vos Autobedrijven en nog veel meer bruisende en lokale ondernemingen bij jou in de buurt.

Hoewel het antwoord op die eerste vraag van dag tot dag verschilt, is de tweede vraag een stuk makkelijker te beantwoorden. Waarom zou je namelijk dagenlang in een volgepropte auto zitten als je ook vakantie kunt vieren in eigen land? Of net daarbuiten. In het artikel Rondje NL-BE op pagina 6 & 7 geven we je tips voor een paar dagen weg.

R EN? E T R E ar ADV bel na

uist.nl r b d n a derl nl@ne -7115340 076 f mail o

Veel leesplezier, Marcel Bossers


RONDJE NL-BE Waarom dagenlang in de auto vertoeven of een peperduur ticket boeken als je ook vakantie kunt vieren in eigen land? Of net daarbuiten. Laat je verblijden door de schoonheid die Nederland en België je te bieden hebben en trek er lekker op uit! Tips voor een paar dagen weg. Zeeuws geluk in Middelburg

Mooi Breda

Doe eens gek en breng een bezoek aan Middelburg. Historisch door de prachtige gebouwen en schattige pleintjes, maar ook hip door de leuke winkels en gezellige restaurants.

Men neme een grote portie schoonheid en een flinke scheut gezelligheid en je komt uit in Breda. Genieten van het leven, dat doe je tijdens een bezoek aan deze mooie Brabantse stad. Huur bij aankomst een fiets en laat je verrassen door het rijke aanbod van wijkjes en steegjes.

De kunst van het genieten Knokke is mooi, chic en stijlvol. Daarom wordt de Belgische badplaats ook wel petit Paris genoemd. Alleen kun je in dit Parijs óók genieten aan het uitgestrekte strand. Perfect voor een uitwaaiweekend!

6

Droomweekend Den Haag Nergens smaken de Haagse hopjes zo lekker als in onze Hofstad. Wandel door de statige paleistuinen, bezoek de gezellige binnenstad en geniet onder het genot van een lekkâh Haags bakje van het voorjaarszonnetje op de Grote Markt.


Magnifiek Maastricht

Historisch Den Bosch

Je vindt er exclusieve boetiekjes, goddelijk ijs en cafés waar je nooit meer weg wilt. Welkom in Maastricht, een van de meest gastvrije steden van Nederland. Doe je tegoed aan al het leuks dat de stad te bieden heeft.

Historisch gezien is Den Bosch één van de belangrijkste steden in het zuiden van Nederland, dus zeker een bezoekje waard. Slenter door de gezellige en knusse straatjes en geniet tijdens een welverdiende pauze van een Bossche Bol, de trots van Den Bosch.

Gezellig Gent

Rotterdam, wereldstad aan de Maas

Voor het echte buitenlandgevoel hoef je niet ver weg. Ga voor Gent! In deze stad vind je historische gebouwen, knusse terrasjes aan de grachten en heel veel leuke shopadresjes.

Rotterdam is een levendige stad met veel bezienswaardigheden: van de Euromast tot de Oude Haven en van de Kunsthal tot de Koopgoot. Winkels, restaurantjes en leuke adresjes te over in de ‘wereldstad aan de Maas’.

Stad & strand

Smullen in Brugge

Vorig jaar is Haarlem uitgeroepen tot meest gevarieerde winkelstad van Nederland. En dan ben je óók nog in een half uurtje fietsen op het strand. Goeie plek dus, voor een paar fijne dagen weg.

Belgen zijn Bourgondiërs. Neem Brugge, daar kun je de hele dag lekker eten, van lekker ontbijt tot diner. Met tussendoor de heerlijkste chocolade, de chicste high tea en de beste frieten.

7


Vraag een inwoner van Waalwijk wie zijn burgemeester is en de meesten zullen het antwoord wel kennen: Nol Kleijngeld. Voor iedereen die meer dan enkel de naam wilt weten, ging Bruist in gesprek met de eerste burger van Waalwijk.

Burgemeester Hoe is het om burgemeester van Waalwijk te zijn?

Wat zijn uw taken in die functie?

“Ik heb een fantastische en veelzijdige functie waarin ik veel contact heb met inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Ik houd ervan midden tussen de mensen te staan. Natuurlijk vergader ik veel, dat hoort er nu eenmaal bij. Maar ik hoor ook graag van de mensen uit Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik zelf wat zij van de gemeente vinden en hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren.”

8

“Een burgemeester heeft een breed takenpakket. Zo ben ik als lid van het college van B en W betrokken bij het beleid in de gemeente en daarmee plannen op bijvoorbeeld het gebied van wonen, werken en recreëren. Die voorstellen worden besproken in de gemeenteraad waarvan ik voorzitter ben. In die raadsvergaderingen heb ik de taak alles in goede banen te leiden. Ik geloof erg in lokale politiek, jammer dat bij de laatste verkiezingen nog minder mensen dan vier jaar geleden hebben gestemd. Daarmee laten veel inwoners de kans voorbij gaan om invloed uit te oefenen op het lokale bestuur. Uiteraard heeft een burgemeester ook een aantal representatietaken. Dus ga ik op bezoek bij 60-jarige bruidsparen en 100-jarigen om hen te feliciteren, maar ook reik ik Koninklijke onderscheidingen uit. Daarnaast leg ik werkbezoeken af, maar ontvang ik zelf ook collega-bestuurders, Tweede Kamerleden en andere politici.”


van Waalwijk

Bruisend/interview Wat wilt u nog realiseren voor Waalwijk? “We hebben vergevorderde plannen voor een nieuwe insteekhaven in Waalwijk. Het ziet er goed uit, maar het is echt een miljoenenproject dat vraagt om een zorgvuldige aanpak waarbij we ook van anderen afhankelijk zijn. De nieuwe haven zorgt ervoor dat er veel grotere schepen kunnen aanmeren. Op die manier kan Waalwijk echt als overslagterminal tussen Rotterdam en Duitsland fungeren en dat is goed voor de lokale economie en dus voor de werkgelegenheid. Waalwijk is en was bij uitstek schoenenstad. Ook zonder eigen industrie verhandelt De Langstraat 200-250 miljoen paar schoenen over de hele wereld. Daar mag je trots op zijn. De verplaatsing van het schoenenmuseum naar het centrum van de stad past hierbij.”

Wat is uw favoriete plek in Waalwijk? “Ik heb verschillende favoriete plekken, want de gemeente heeft zoveel moois te bieden. Ik kan genieten van een mooie wandeling door de natuur, maar ook van een terrasje op het plein. En daarnaast mag ik ook graag in mijn eigen tuin zitten, met een glas wijn en een goed boek.”

Wat vindt u bijzonder aan Waalwijk? “Veel van onze inwoners hebben een verleden in de leer- en schoenenindustrie en een aantal werkt er nog steeds. De hoogtijdagen zijn helaas al lang voorbij, maar de omzetting naar een andere bedrijfstak- logistieke dienstverlening hebben Waalwijkers op een no-nonsense manier opgepakt. Niet zeuren, maar de handen uit de mouwen steken. Kansen pakken en niet in bedreigingen denken. Die grondhouding van Waalwijkers vind ik bijzonder. Ook bijzonder aan Waalwijk is zijn schaal. Qua voorzieningen hebben we heel veel bij de hand en dat op een schaal die leefbaar en veilig is.”

Persoonlijk Getrouwd: met Inge Kinderen: zoon Stijn van 21 Woont: in een mooi huis in Zanddonk Hobby’s: “Een van mijn grootste hobby’s is badmintonnen. En dan niet op de camping, maar in competitieverband bij BC High Speed in Waalwijk. Daarnaast lees ik graag en vind ik tuinieren leuk.”

Als u geen burgemeester was geweest, dan was u… “Ik ben van huis uit docent geschiedenis, dus een functie in het onderwijs had dan wel erg voor de hand gelegen. Bovendien ben ik ook een tijdje wethouder geweest, dus dat had ook gekund. Maar ik heb het erg naar mijn zin als burgemeester, ik ben net vorig jaar aan mijn tweede termijn van zes jaar begonnen.”


“Bij Gewoon Carol zijn mensen aan het juiste adres voor sieraden, gehaakte kleding, tassen, poncho’s, truien, mutsen, shawls, schoenen en woonaccessoires, zoals kleden en kussens. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik maak het zelf. Leuk om te weten is dat er van elk product slechts één exemplaar verkrijgbaar is. Daarnaast geef ik ook workshops sieraden maken en organiseer ik kinderfeestjes.”

Gewoon Carol • Akkerlaan 19, Waalwijk • Tel. 06-38668965 • gewooncarol@hotmail.com


Bruisende zaken:

Bedrijf: Ruud Heinen Uitvaartverzorging Prof. Struyckenstraat 8, Waalwijk Tel. 0416 348313 Eigenaar: Ruud Heinen www.heinenuitvaartverzorging.nl info@heinenuitvaartverzorging.nl

Hoe ben je in de branche terechtgekomen? “De interesse voor de uitvaartbranche werd gewekt door het verlies van dierbaren en later actieve hulp bij uitvaarten. Ik raakte mijn baan in de levensmiddelenbranche kwijt toen ik de vijftig was gepasseerd. Ik kwam er al snel achter dat daar geen toekomst meer voor mij lag. Acht jaar geleden heb ik de vakopleiding Uitvaartverzorging gedaan en daarna heb ik aanvullende diploma’s gehaald in bijvoorbeeld opbaartechnieken verzorging van overledenen, make-up en camouflage. Tot op heden heb ik totaal geen spijt van mijn keuze.”

Hoe ervaar je je werk en hoe ervaren mensen jou? “Een uitvaart regelen, betekent in korte tijd een aaneenschakeling van keuzes maken. Door alle emoties is het vaak moeilijk voor nabestaanden te overzien wat er moet gebeuren. Mensen hebben dan behoefte aan iemand die hen door deze dagen heen loodst. Wij ondersteunen hun bij het maken van de juiste beslissingen rondom het afscheid. Kortom, onze rol is adviserend en informerend met als doel een afscheid te realiseren waar men met warmte op terug kan zien. Na een week of drie zoek ik de mensen nog eens op om te kijken hoe het gaat en hoe ze het afscheid hebben ervaren. Door de vele positieve reacties van nabestaanden, geeft me dat veel voldoening en probeer ik dit dankbare werk nog jaren vol te houden.”

“Dit werk geeft me veel voldoening” Wie een dierbare verliest, wordt behalve met verdriet geconfronteerd met allerlei praktische zaken rond de uitvaart. Gelukkig zijn er organisaties als Ruud Heinen Uitvaartverzorging die de nabestaanden bijstaan.

Wat heb je voor een bedrijf? Eigenaar Ruud Heinen (62): “Wij verzorgen de hele uitvaart met persoonlijke begeleiding, van de eerste dag van melding tot en met de begrafenis of crematie. Daar geven we samen met de nabestaanden inhoud aan.”

11


Franchisenemers gezocht Wil jij altijd al voor jezelf beginnen met zo weinig mogelijk risico? Nederland Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in Nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? Dan ben je bij Nederland Bruist aan het juiste adres. Wat verwachten we van je?

Meer weten?

Nederland Bruist wil enthousiaste mensen de gelegenheid geven een eigen bedrijf op te starten. Daarom is een ondernemende en zelfstandige houding onmisbaar. Je bent een verkoper in hart en nieren, 100% gemotiveerd en communicatief zeer vaardig. Daarnaast ben je bereid je volledig achter de formule van Nederland Bruist op te stellen.

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? Neem dan contact op met Marcel Bossers voor het maken van een afspraak.

Wat biedt Nederland Bruist? De werkwijze van Nederland Bruist is een bewezen formule met veel succesverhalen. Ons doel is doorgroeien naar 80 edities in Nederland en België. We bieden aantrekkelijke ondernemersinkomsten, een snelle start en voldoende groeipotentieel. Daarnaast krijg je goede ondersteuning en begeleiding tijdens het opstarten van je magazine.

Waarom franchise? Een franchiseorganisatie stelt haar naam, formule en ‘know-how’ ter beschikking aan zelfstandige ondernemers: de franchisenemers. Hierdoor kun je meeliften met de groot opgezette marketingcampagne. Kortom, een zeer beperkt risico en snelle verdiensten.

Tel. 088-7340080 E-mail franchise@nederlandbruist.nl Website www.nederlandbruist.nl en www.belgiebruist.be

Nederland Bruist zoekt

enthousiaste, ondernemende verkopers die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven de amerstreek/de langstraat

COMBI

april 2014 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

de aMerstreek/de langstraat

COMBI

Maart 2014 gratis MeeneMen! www.nederlandbruist.nl

de amerstreek/de langstraat

COMBI

Februari 2014 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

MOdetrends à la 2014 ga toch

fietsen

Lentekriebels

Opgeruimd staat netjes

WINTERSPORT walhalla

online

Daten


ralf kappers van nu/haartips

Hét topevent voor rd e e de Nederlandse n i om n e G kapper

Coiffure Award 2014

De Coiffure Award wordt elk jaar georganiseerd. Op 11 mei 2014 worden de Awards op een feestelijke gala-avond in de RAI te Amsterdam voor de 23e keer uitgereikt. De Coiffure Award is een wedstrijd op basis van haarmodefotografie voor kappers in heel Nederland. In het werk van de deelnemende kappers moet de visie op de haarmode van komend jaar te zien zijn. De jury’s beoordelen de ingestuurde foto’s op coupe, visagie, styling en fotografie. Het team van Ralf Kappers doet al een groot aantal jaren mee met de Coiffure Award, de meest prestigieuze onderscheiding binnen de Nederlandse kappersbranche. Met de nominaties in de afgelopen 10 jaren is dit een succes gebleken. In 2011 hebben we de tweede prijs gewonnen en in 2012 is de Coiffure Award in de wacht gesleept. En dit jaar is Ralf Kappers weer genomineerd. Via www.coiffureaward.nl is de uitreiking live te volgen.

COIFFURE AWARD N ED ER LAN D

Hoge Ham 92A, Dongen Tel: 0162-319130, www.ralfkappers.nl 13


Bruisende zaken: Bedrijf: Vos Autobedrijven Zanddonkweg 2, Waalwijk Tel. (0416) 333321 Eigenaar: René Vos www.vosgewoongoed.nl r met oed” “Auto’s zitten in onsedblrijven in Waalwijk en Genderen voert al bijna vijftig jaa en ag s Autob ud en bedrijfsw Familiebedrijf Vos ikte auto’s, onderho n. Ook voor gebru roë Cit me er één.” ias us mm veel entho eid zijn bij ons nu en klantvriendelijkh ce rvi “Se ht. ec ter kun je

Wat is Vos Autobedrijven voor een bedrijf? Eigenaar René Vos (44) : “We hebben in Waalwijk en Genderen een autodealerbedrijf van Citroën voor de regio. Nieuwe auto’s, gebruikte auto’s, reparatie, onderhoud van alle merken, bedrijfsauto’s, ook nieuw en gebruikt, noem maar op. Je kunt bij ons altijd terecht voor alles op het gebied van mobiliteit en transport. Ons bedrijf in Waalwijk bestaat al 48 jaar en in Genderen 40 jaar. We zijn een familiebedrijf, gestart door mijn vader. In Waalwijk werken we met een man of vijftien en in Genderen met zijn achten. Vorige maand hadden we in Waalwijk iemand die veertig jaar in dienst is. We zijn een hecht team met vertrouwde gezichten. Service en klantvriendelijkheid zijn bij ons dan ook nummer één. We hebben nog klanten van het eerste uur. Ik leverde laatst toevallig de vijftiende auto aan een vrouw die al 41 jaar klant is.”

Wie is René Vos? “Ik ben 44 jaar, ik ben getrouwd en samen hebben we drie dochters. Ik ben eigenaar van de zaak sinds 2000. Toen ik twintig was, ben ik al bij mijn vader gaan werken. Ik begon als automonteur en deed ook de verkoop. In een kleinschalig bedrijf kan dat. Het was vanaf het begin vanzelfsprekend dat ik de 14


Hoe ziet jullie markt eruit? “Onze markt is heel breed, van kleine en zuinige personenauto’s tot zakelijke leaseauto’s met 14% en 20% bijtelling. Die worden nu veel verkocht. De range zakelijke bestelauto’s verkopen we ook veel. Dat is een heel belangrijke tak voor ons. We hebben nauwelijks iets gemerkt van de crisis. Citroën is een vrij stabiel merk. Het is geen koploper maar altijd constant. Binnenkort komen de nieuwe C4 Picasso en de vernieuwde DS5. In juli komt er een nieuw model, de Cactus. Dit jaar komt ook de nieuwe C1 uit. Daar verwachten we allemaal veel van.”

zaak zou overnemen. We zijn echt een autofamilie. Het zit in ons bloed. Ik weet niet beter dan auto’s!”

Waar ligt je ambitie? “We zijn zeker geen kleine partij, maar misschien dat we nog willen uitbreiden. We kijken om ons heen. Wellicht kunnen we nog ons bewerkingsgebied vergroten, bijvoorbeeld door overname van een andere dealer. We doen dat alleen op een verantwoorde manier en maken geen bokkensprongen. Ik heb geen termijn in mijn hoofd. Dat moet zich gewoon aandienen. We hebben veel vertrouwen in het merk en daar komen de mogelijkheden vanzelf uit voort.”

Hoe ervaar je jullie werkgebied? “Waalwijk is een tof gebied om in te werken. Ondernemend, gezellig, open, realistisch, hardwerkend. Het zijn mensen die niet verder springen dan de poolstok lang is en dat past mij wel. Waalwijk breidt gigantisch uit in bedrijvigheid en werkgelegenheid en het is mooi om daar deel van uit te maken.” 15


Face 2 Face is gespecialiseerd in de behandeling van acne en huidverjonging. We maken gebruik van verschillende intensieve peelings van het merk Nimue om dit te bereiken.

Na het bespreken van uw wensen wordt er een huidanalyse gemaakt en een persoonlijk behandelplan opgesteld om het door u gewenste resultaat te behalen. Bel voor een afspraak of vrijblijvend advies 0416Â 348584 Face 2 Face Professor Nolenslaan 95 5142 AG Waalwijk Tel. 0416 - 34 85 84 www.face2face-waalwijk.nl


Fietsweer

Column/janice

Er is bijna geen land in de wereld waar de mensen vaker de fiets pakken dan in Nederland. Toch is het niet altijd even handig gezien de weeromstandigheden in ons natte kikkerland. Daarom hier een paar tips voor als je de fiets als vervoersmiddel gebruikt: 1. Wees op elke weesomstandigheid voorbereid Ken je nog die dag dat je kletsnat op school aankwam, dat het water tot in je onderbroek was doorgedrongen? Dit zijn de dagen die bijna nooit meer in een leuke dag veranderen. Zorg daarom altijd dat je een regencape in je tas hebt zitten, ook al zegt Piet Paulusma dat het droog blijft. (Ik vertrouw hem voor geen meter.) Denk ook aan iets om je schoenen en je haar af te dekken. 2. Neem de tijd Als je met de fiets naar je werk gaat, houd dan een rustig en regelmatig ritme, zodat je niet bezweet op je werk aankomt. Plan het zo dat je met aankomst nog even tijd hebt om jezelf in de plooi te trekken. Even uitblazen met een kop koffie of thee is ook geen overbodige luxe. 3. Bescherm je tas Je hebt niet een maand gespaard voor die dure it-bag om deze vervolgens tussen de spaken te trappen tijdens je rit. Zorg ervoor dat je je tas op een plek vervoert waar je er geen omkijken naar hebt, bijvoorbeeld in je fietsmand. Neem een plastic tas mee voor als het gaat regenen, zodat je je tas kunt beschermen tegen hemelwater. Ik ga zelf met de auto naar mijn werk, omdat mijn werk door het hele land is. Ik ben op een zonnige zondagmiddag wel vaak op de fiets te vinden. Ik vind het heerlijk om door de polder van Den Bosch te fietsen. Voor mij is dit echt ultiem ontspannen. Ik rijd zelf een Cortina Utility. Het fijne van deze fiets is dat hij zeven versnellingen heeft en dat ik bijna niks meer zelf hoef te doen. Ik zorg altijd voor een rugzak met regenkleding, want als ik iets erg vind, is het wel een nat pak. Laat je niet verrassen door het weer. Kom beslagen ten ijs! 17

“Ik vertrouw Piet Paulusma voor geen meter�


KIDS ainment n e

t r te

Bootje varen, beestjes kijken, fruit plukken of naar het bos. Soms vergeten we wat het Hollandse landschap ons allemaal te bieden heeft. En dat terwijl het buitenleven een feestje is voor groot en klein. Vul je picknickmand met lekkers, hul je kids in kleding die vies mag worden en trek er samen op uit.

Boswachter voor een dag Spelen in het bos is ontzettend goed voor de ontwikkeling van kinderen: er wordt gewerkt aan allerlei vaardigheden en aan de fysieke en innerlijke gezondheid. Ga samen op ontdekkingstocht in het bos, zoek de boom met de dikste stam, speel verstoppertje, verzamel takken voor een kampvuur en ga op zoek naar de leukste bosbewoners.

Waterspektakel Bootjes hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen en staan garant voor plezier zolang je maar wilt. Huur een roeiboot of kano voor een uurtje of twee, ga een hele dag op piratenavontuur of roei naar een kampeervlot en spendeer het hele weekend op het water. Tip: in een matrozenpakje wordt dit waterspektakel een feest om nooit te vergeten.

18


Aan de pluk Je vindt ze door het hele land: zelfpluktuinen, moestuintjes en boerderijen waar je zelf fruit of bloemen mag plukken. Soms mag je er zelfs aardappels oogsten. Een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin. Want zeg nou zelf, weet jij waar alle producten vandaan komen?

Bij & blij Ga samen met je kroost op bezoek bij een imker. Erg leuk voor kinderen vanaf een jaar of vijf. Imkers hebben een hoop te vertellen over hun bijen. En natuurlijk verkopen ze ook heerlijke honing.

Mandje vullen Trek er een middag op uit en doe boodschappen bij verschillende boerderijen. Dit is niet alleen leuk, maar ook leerzaam en een goede manier om wat te besparen op het boodschappengeld. En willen jullie ’s avonds nog niet naar huis, dan zijn er ook boerderijen waar je een nachtje mag blijven slapen.

Aaibaar leuk De meeste kinderen zijn dol op dieren. Een dagje naar de schaapskooi is dan ook een feest voor het hele gezin. Ga samen met je kinderen op pad met de plaatselijke schaapsherder, ga op kraamvisite bij de lammetjes in de wei en leer allerlei moois te maken van schapenwol.

19


By “CocoLeCherie” “Met de oprichting van By “CocoLeCherie” spelen wij in op de vraag naar mooie en kwalitatief goede wimperextensions. In steden als Rotterdam en Den Haag zijn de extensions al een grote hit en ook in Brabant zijn de wimpers sterk in opkomst. De jurkjes uit onze collectie maken het plaatje compleet en geven onze vrouwelijke klanten een exclusieve uitstraling.”

[cocolecherie] By “CocoLeCherie” | Vier Heultjes 120 | Sprang-Capelle Tel. 06-11510497 | www.cocolecherie.com

‘like’ ons op

www.facebook.com/AmerstreekBruist


Bruisende zaken:

Bedrijf: MEI Massage Praktijk Piet Heinstraat 38, Drunen Tel. 06-40722578 Eigenaresse: Corina van der Bruggen www.massagedrunen.nl

In welke massages ben je gespecialiseerd? “Een massage zorgt voor een goede balans in je lichaam. Het bevordert ontspanning van hoofd en lichaam, verlaagt gevoelens van stress, geeft nieuwe energie, verlicht pijn en zorgt voor een sneller herstel. Je kunt bij MEI kiezen uit diverse behandelingen, zoals een ontspannende lichaamsmassage, sportmassage, voetreflexmassage, zwangerschapsmassage, kindermassage, fybromassage, gezichtsmassage en afslankmassage.”

Wat is het verhaal achter MEI Massage Praktijk? “Sinds een aantal jaren heb ik een warme, lichte en sfeervolle praktijkruimte waar ik uiteenlopende massages geef. Masseren is niet alleen wat ik doe, het is ook wie ik ben. Ik heb het altijd fijn gevonden om iets voor anderen te kunnen betekenen. De naam van mijn praktijk is ontstaan vanuit een heel mooi en puur gevoel en staat voor: onvoorwaardelijk, nieuw begin, positiviteit, kracht en warmte.”

Wat is kenmerkend voor de manier waarop jij werkt? “Ieder mens is uniek, maatwerk staat bij MEI dan ook voorop. Tijdens een massage worden mensen zich bewust van hun lichaam en dat alleen al heeft een positieve uitwerking. Een massage wordt door iedereen als heel prettig ervaren. Je gaat zeker met een meer ontspannen en prettiger gevoel naar huis. Mocht je door ziekte niet in staat zijn om naar mijn praktijk te komen, dan breng ik of mijn partner Hans van Wetten (sportmasseur) een bezoek bij jou aan huis.”

Leuk om te weten: Wil je iemand verrassen met een ontspannende massage? Geef dan eens een MassageKadobon van MEI cadeau! 21


Aktie: BTW vrij schilderen *

Leeuwerik 60 5165 KX Waspik 0416-312141 Tel. 06-15491097 e-mail: schilderzwartwit@home.nl *TEGOED BON: uw besparing 6 % BTW vrij schilderen, of 21 % korting.

Fox Skinsolutions is dĂŠ schoonheidssalon voor huidverbetering. Wij bieden u diverse behandelingen afgestemd op de behoeften van uw huid.

Aanbieding

Indien u in de maand mei een behandeling ondergaat, ontvangt u tegen inlevering van deze advertentie 15% korting op de behandeling. Daarnaast ontvangt u een verzorgingsadvies en proefset afgestemd op uw huidtype. Groenewoud 25D, Drunen, Tel. 0416 - 795158

Geldig voor offertes t/m/juli 2014


UITVAARTVERZORGING

Verdriet nemen wij niet weg, uw zorgen wel Ieder mens is uniek en iedereen wil op zijn of haar manier afscheid nemen. Bij Uitvaartverzorging Aarts staan wij 24 uur per dag voor u klaar. Ook als u elders verzekerd bent. Uitvaartverzorging Aarts Grotenstraat 333 5142 CA Waalwijk Tel. 0416-858440 www.uitvaartverzorgingaarts.nl


Scooterverhuur Nü by Staff – Elsewhere – Mado et les autres Sao Paulo - Myrine In Front – Nör Donna Dura – Para Mi – Farah & Coco

voor een dagje nostalgie De Hoogt 19 - 5175 AX Loon op Zand info@scooterverhuurbrabant.nl - www.scooterverhuurbrabant.nl Marc Otten 0416-363412 (reserveringen en aanvragen bij voorkeur per e-mail)

Openingstijden kapsalon: Dinsdag 8.30-15.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-20.00 Vrijdag 8.30-20.00 Zaterdag 8.00-16.00 Claudia de Bruin R. Wagnerstraat 2 5144 GM Waalwijk 0416-651510

U kunt ons vinden aan de Grotestraat 133a 5151 BK inlevering Drunen, van tel. deze 0416advertentie – 383 320 Tegen ontvangtwww.dressesandmore.nl u 15% korting op de gehele collectie m.u.v. de basiscollectie van ParaMi en Mooi! Deze actie is geldig t/m 31 mei 2014


Wonen en slapen op maat

Openingstijden: maandag gesloten dinsdag tot en met vrijdag 9.30 uur tot 18.00 uur zaterdag 10.00 uur tot 17.00 uur vrijdagavond op afspraak

Grotestraat 326 | 5142 CD Waalwijk | tel. (0416) 35 25 52 info@in-dreams.nl | www.in-dreams.nl


Studio Care4You Wellness | Pedicure | Manicure

kanaal 42 voor televisie uitzendingen 106.8 FM in de ether voor radio uitzendingen

Carla van de Ven Prof.Krabbestraat 17 5142 CL Waalwijk T: 06-49949082 W: www.care4you.uwstudio.nl

Bel 06-26740820 voor uw advertentiemogelijkheden

Maak vrijblijvend een afspraak! www.facebook.com/rtvmb

postbus 602 5140 ap waalwijk info@stichtinges.nl w w w. s t i c h t i n g e s . n l k v k 5 4 5 5 9 5 4 5 iban N L4 3 R A B O 0 1 7 1 6 2 8 3 6 5

Manicure met Gel Polish € 22,50

Bedrijf: Secondhand Rose Postelstraat 51, ’s-Hertogenbosch Tel. 073-6120891, eigenaresse: Ria van Hoof www.secondhandrosedenbosch.nl


Bel voor gratis en deskundig advies 0416-320452 of bezoek onze website www.tppzembowicz.nl • U heeft een loszittend kunstgebit en/of wilt een nieuw kunstgebit • U wilt meer weten over de implantaatgedragen prothese (klikgebit) • Reparaties klaar terwijl u wacht (na telefonische afspraak) • Behandelingen op afspraak Lid van Organisatie Nederlandse Tandprothetici Tandprothetische Praktijk Zembowicz BV • Hertog Janstraat 1a • 5141 KJ Waalwijk • www.tppzembowicz.nl


Kleding bedrukken of borduren? PromoƟoneel

Sport

Horeca

Werk

boekholt.pdf

1

Vrije Ɵjd

en veel meer...

Ramgatseweg 44-A Raamsdonksveer info@stuff-company.nl 0162 820 241 8-11-2010

Moederdag aanbieding maand mei; een korte gezichtsbehandeling met gratis wimpers verven ook kadobonnen verkrijgbaar en leuke kadootjes

10:54:38

Mariska Stadhouders Esdoornlaan 90, Made Tel. 0162-685027 www.schoonheidsinstituutmariska.n welkom@schoonheidsinstituutmariska.nl l

Met persoonlijke gratis begeleiding en ondersteuning,

Voor al uw stoffeerwerk! Snoekweg 2B 4941 SC Raamdonksveer T: 0162 512119

0651309438

www.sieraadvooru.nl

www.care4u.nl

voedingsadviezen en natuurlijk de mogelijkheid om uw resultaten te laten meten. info@care4u.nl www.care4u.nl 0416 540337 0651309438

We verbeteren uw doorbloeding, geven verlichting en ondersteunen uw lichaam.

www.meubelstoffeerderij-boekholt.nl info@sieraadvooru.nl

www.sieraadvooru.nl


Heeft u iets te vieren thuis of op uw werk? Bij Ruud Schoenmakers tentenverhuur kunt u voor alle partybenodigdheden terecht. Voor diverse soorten en maten tenten, maar ook voor tafels, stoelen, parasols, springkussens, podium etc. Kijk eens op onze website of neem contact op met Ruud. Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs om met u het een en ander te bespreken en/of ter plaatse te bekijken.

Provincialeweg 211 | 4909 AJ Oosteind | 0162 - 43 38 92 | 0654 - 33 62 66 | www.ruudschoenmakers.nl


Evenementen in de maand mei 2014 Tip meivakantie! Het Nederlands Leder- en Schoenenmuseum geeft tijdens de meivakantie leuke kinderworkshops. Meer informatie vindt u op www.uitinwaalwijk.nl 8 mei 2014 Workshop ‘Werken met de tablet’ Den Bolder, Waspik 8 mei 2014 Erik van Muiswinkel: Schettino! Theater De Leest, Waalwijk 9 mei 2014 Disco zwemmen in het Olympia Zwembad, Waalwijk 11 mei 2014 Gratis demonstraties in leerlooierij en schoenfabriek Nederlands Leder- en Schoenenmuseum Waalwijk Optreden True Colours Winterdijk 14b, Waalwijk Liset Pennings (fluit), Astrid Haring (harp): Kanjers in Theater De Leest, Waalwijk

1 mei 2014 Wajangpoppen maken voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, Nederlands Lederen Schoenenmuseum 2 mei 2014 Romeinse sandalen maken voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, Nederlands Leder- en Schoenenmuseum 3 mei 2014 Voorrondes Wolluk-Stock Café/dancing De Broertjes, Waalwijk 4 mei 2014 Voorstelling: Hoe de zwerver koning werd (of was het andersom)? Winterdijk 14b, Waalwijk 5 mei 2014 Liberty Run Centrum Waalwijk

32


29 mei 2014 CD/ grammafoonplatenbeurs Bloemenoordplein, Waalwijk 31 mei 2014 Voorinschrijving Avond-4-daagse Den Bolder, Waspik

15 mei 2014 De grote WK Show: de Selectie, Theater De Leest, Waalwijk Workshop ‘Werken met de tablet’ Den Bolder, Waspik 16 mei 2014 La Bomba presents… Den Bolder, Waspik 18 mei 2014 Vogelbeurs in Café ’t Nieuwe Centrum, Waspik 21 mei 2014 De Elite: Daniël Arends, Theo Nijland, e.a., Theater De Leest, Waalwijk 22 mei 2014 Workshop ‘Werken met de tablet’ Den Bolder, Waspik 25 mei 2014 Luikse & Rommelmarkt van Cornu Copiea, Olympiaweg 16a, Waalwijk

Fiets- en wandeltip voor de maand mei! Met de route ‘Leer de Langstraat kennen’ van Hotspot Brabant. De medewerkers van Toerisme & UITpunt Waalwijk, gevestigd in bibliotheek Waalwijk, Wilhelminastraat 4a, vertellen u graag meer over de route. Meer weten over deze evenementen of kijken wat er te doen is in Waalwijk, Waspik of SprangCapelle? Op www.uitinwaalwijk.nl heeft u alle uitgaansinformatie binnen handbereik!

uitinwaalwijk.nl 33


“IN GEUREN EN KLEUREN!”

Workshop: Heb jij even geluk! Vraag jij jezelf wel eens af: Wat wil ik eigenlijk met mijn leven? Hoe kom ik te weten wat eigenlijk mijn passie is? Ik wil afrekenen met mijn angsten en twijfels, hoe doe ik dat? Hoe kan ik eindelijk dat doel wat ik voor ogen heb realiseren? Kortom, wil jij gelukkiger en evenwichtiger in het leven staan? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Een praktische, luchtige bijeenkomst over geluk. Met de nodige diepgang, dat wel. Programma: • Welkom en kennismaking met Liber LifeCoaching • Geluk, wat is dat nou eigenlijk? • Teken een boom en je weet wie je bent • Maak blauwdruk van je wensen en je doelen • Het verhaal van de dromer, de criticus en de realist • Zet een positieve stap op weg naar geluk Duur: van 10.00 uur tot 15.00 uur Kosten: € 125,- p.p. (inclusief koffie, thee, lunch) Wanneer: vrijdag 23 mei 2014 Waar: in de praktijk van Liber LifeCoaching te Waspik Lilly van den Berg | Ruytenbergweg 7 Waspik Tel. 06-23269651 | info@liberlifecoaching.nl www.liberlifecoaching.nl

Personeelsuitje, vrijgezellendag, teambuilding of zomaar een feestje? In geuren en kleuren is een samenwerking van TespresZo en Kunstatelier Kamphuis, professionals op het gebied van resp. Koffie en Thee en Schilderen.

Weth. v/d Wildenbergstraat 13 5126 TK Gilze • 0161-455710 gradkamphuis@ziggo.nl

Stationstraat 103 5141 GD Waalwijk info@jbkadoenzo.nl 0416 78 52 28

o.a sieraden, shisha’s, e-smokers, lavalampen, beeldjes, tassen, truffels, voedingssupplementen en vele andere leuke cadeaus. Openingstijden ma t/do 13.00 tot 18.00 uur vr van 13.00 tot 21.00 uur za van 13.00 tot 17.00 uur


COLUMN/Ad Roza Fysiotherapie

Specialist in bewegen Hoe kan je voor iets zo alledaags een specialist nodig hebben? Ons lichaam is een volledig geautomatiseerd en zichzelf ontwikkelend systeem. Ons lichaam is in staat om zeer fijne en zware bewegingen uit te voeren. Bij personen die ergens in uitblinken zie je dit duidelijk: Wibi Soerjadi is in staat om zeer moeilijke beweeg combinaties uit te voeren en dan klinkt het nog goed ook. Bij topprestaties in de sport zie je waartoe het lichaam in staat is. Hoe je het lichaam kunt trainen om hoog of ver te kunnen springen. Het lichaam is dus een zeer geavanceerd beweegsysteem. Je hebt dan ook een specialist nodig om aan dit systeem te sleutelen en af te stellen. Klachten zijn vaak signalen dat het mis gaat in het lichaam. Er zijn haperingen in het functioneren. Het is het gevolg van niet goed omgaan met je lijf, zoals te weinig bewegen of overbelasten bij een verstuiking, blessure, of te veel vergen van het lichaam. Het onderhoud van je lichaam vergt minstens 8 uur bewegen per dag, waarvan 20 minuten met meer inspanning om je hart-long systeem op peil te houden. Om beter te presteren zal je extra moeten oefenen of trainen. In zo’n geavanceerd systeem gaat het regelmatig fout. Bijvoorbeeld door hersenschade, onze computer, gaat de besturing en bediening van ons beweegapparaat haperen. Het lichaam is wel in staat te herstellen, maar heeft constant informatie nodig waar het misgaat, confronteren met waar het niet functioneert. Indien reparaties niet mogelijk zijn kun je het lichaam uitdagen tot nieuwe beweegpatronen, waardoor het op de een of andere manier toch lukt. Roeien met de riemen die je hebt. Dit is meer dan zomaar laten bewegen. Hiervoor heb je een specialist in bewegen nodig.

Ad Roza Fysiotherapie / Fysioprofit Lijsterbesstraat 2 te Waalwijk telefoon: 0416-560867 Beneluxweg 5 (pand Basic-Fit) Oosterhout telefoon: 0162-466244 Internet: www.fysioprofit.nl e-mail: info@fysioprofit.nl 35


2014 05 amerstreek  langstraat  
2014 05 amerstreek  langstraat  
Advertisement