Page 1

Alkmaar/Heiloo/Heerhugowaard

mei 2014 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

KIDS entertainment Alkmaar City Run

RONDJE NL-BE


Ook voor uw exclusieve catering

www.cafebali.nl

recensies op:

Restaurant Cafe Bali | Houttil 8 | 1811 JM | Alkmaar | info@cafebali.nl | 072 2202209


20

1. Wees op elke weesomstandigheid voorbereid Ken je nog die dag dat je kletsnat op school aankwam, dat Bij & blij het water tot in je onderbroekGawas doorgedrongen? Dit zijn samen met je kroostin opeen bezoek bij een de dagen die bijna nooit meer leuke dag veranderen. imker. Erg leuk voor kinderen Zorg daarom altijd dat je een regencape in je tas hebt zitten, vanaf een jaar of vijf. Imkers ook al zegt Piet Paulusma dat het (Ik vertrouw hebben een droog hoop teblijft. vertellen over hun hem voor geen meter.) Denk ookbijen. aan En ietsnatuurlijk om je schoenen en verkopen ze ook heerlijke je haar af te dekken. honing. 2. Neem de tijd Als je met de fiets naar je werk gaat, houd dan een rustig en regelmatig ritme, zodat je niet bezweet op je werk aankomt. Plan het zo dat je met aankomst nog even tijd hebt om jezelf in de plooi te trekken. Even uitblazen met een kop koffie of thee is ook geen overbodige luxe. 3. Bescherm je tas Mandje vullen Je hebt niet een maand gespaard voor die dure it-bag om Trek er een middag op doe boodschappen deze vervolgens tussen uit de en spaken te trappen bij tijdens je rit. verschillende boerderijen. Dit is Zorg ervoor dat je je tas op een plek vervoert waar je er geen niet alleen leuk, maar ook leerzaam omkijken naar hebt, bijvoorbeeld je fietsmand. en een goedein manier om wat te Neem een besparen op het boodschappengeld. plastic tas mee voor als het gaat regenen, zodat je je tas kunt En willen jullie ’s avonds nog beschermen tegen hemelwater. niet naar huis, dan zijn er ook boerderijen waar je een nachtje mag blijven Ik ga zelf met de auto naar mijn werk, omdat mijn werk door slapen. het hele land is. Ik ben op een zonnige zondagmiddag wel vaak op de fiets te vinden. Ik vind het heerlijk om door de polder van Den Bosch te fietsen. Voor mij is dit echt ultiem ontspannen. Ik rijd zelf een Cortina Utility. Het fijne van deze fiets is dat hij zeven versnellingen heeft en dat ik bijna niks meer zelf hoef te doen. Ik zorg altijd voor een rugzak met regenkleding, want als ik iets erg vind, is het wel een nat pak. Laat je niet verrassen door het weer. Kom beslagen ten ijs!

Aan de pluk Je vindt ze door het hele land: zelfpluktuinen, moestuintjes en boerderijen waar je zelf fruit of bloemen mag plukken. Soms mag je er zelfs aardappels oogsten. Een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin. Want zeg nou zelf, weet jij waar alle producten vandaan komen?

RONDJE NL-BE

Aaibaar leuk De meeste kinderen zijn dol op dieren. Een dagje naar de schaapskooi is dan ook een feest voor het hele gezin. Ga samen met je kinderen op pad met de plaatselijke schaapsherder, ga op kraamvisite bij de lammetjes in de wei en leer allerlei moois te maken van schapenwol.

Smullen in Brugge

Belgen zijn Bourgondiërs. Neem Brugge, daar kun je de hele dag lekker eten, van lekker ontbijt tot diner. Met tussendoor de heerlijkste chocolade, de chicste high tea en de beste frieten.

Vorig jaar is Haarlem uitgeroepen tot meest gevarieerde winkelstad van Nederland. En dan ben je óók nog in een half uurtje fietsen op het strand. Goeie plek dus, voor een paar fijne dagen weg.

Rotterdam is een levendige stad met veel bezienswaardigheden: van de Euromast tot de Oude Haven en van de Kunsthal tot de Koopgoot. Winkels, restaurantjes en leuke adresjes te over in de ‘wereldstad aan de Maas’.

14

Colofon

Stad & strand

rotterdam, wereldstad aan de maas

ColUMn/JAnice

Er is bijna geen land in de wereld waar de mensen vaker de fiets pakken dan in Nederland. Toch is het niet altijd even handig gezien de weeromstandigheden in ons natte kikkerland. Daarom hier een paar tips voor als je de fiets als vervoersmiddel gebruikt:

nt

Droomweekend Den Haag

Nergens smaken de Haagse hopjes zo lekker als in onze Hofstad. Wandel door de statige paleistuinen, bezoek de gezellige binnenstad en geniet onder het genot van een lekkâh Haags bakje van het voorjaarszonnetje op de Grote Markt.

Voor het echte buitenlandgevoel hoef je niet ver weg. Ga voor Gent! In deze stad vind je historische gebouwen, knusse terrasjes aan de grachten en heel veel leuke shopadresjes.

6

Knokke is mooi, chic en stijlvol. Daarom wordt de Belgische badplaats ook wel petit Paris genoemd. Alleen kun je in dit Parijs óók genieten aan het uitgestrekte strand. Perfect voor een uitwaaiweekend!

Gezellig Gent

Men neme een grote portie schoonheid en een flinke scheut gezelligheid en je komt uit in Breda. Genieten van het leven, dat doe je tijdens een bezoek aan deze mooie Brabantse stad. Huur bij aankomst een fiets en laat je verrassen door het rijke aanbod van wijkjes en steegjes.

Je vindt er exclusieve boetiekjes, goddelijk ijs en cafés waar je nooit meer weg wilt. Welkom in Maastricht, een van de meest gastvrije steden van Nederland. Doe je tegoed aan al het leuks dat de stad te bieden heeft.

mooi Breda

Doe eens gek en breng een bezoek aan Middelburg. Historisch door de prachtige gebouwen en schattige pleintjes, maar ook hip door de leuke winkels en gezellige restaurants.

magnifiek maastricht

Zeeuws geluk in middelburg

De kunst van het genieten

Fietsweer

Historisch gezien is Den Bosch één van de belangrijkste steden in het zuiden van Nederland, dus zeker een bezoekje waard. Slenter door de gezellige en knusse straatjes en geniet tijdens een welverdiende pauze van een Bossche Bol, de trots van Den Bosch.

Waarom dagenlang in de auto vertoeven of een peperduur ticket boeken als je ook vakantie kunt vieren in eigen land? Of net daarbuiten. Laat je verblijden door de schoonheid die Nederland en België je te bieden hebben en trek er lekker op uit! Tips voor een paar dagen weg.

Historisch Den Bosch

RONDJE NL-BE

Uitgever Nederland Bruist B.V. traffic & Vormgeving Nederland Bruist Themateksten & Eindredactie Nederland Bruist Fotografie Stadmedia Acquisitie Bart de Boer T 06-52076633, E alkmaar@nederlandbruist.nl Contact alkmaar Bruist Bart de Boer Oosterhoutseweg 91 C, 4816 KC Breda T 076-7115340, F 084-8354655 alkmaar@nederlandbruist.nl Contact Hoofdkantoor Nederland Bruist B.V. nl@nederlandbruist.nl

17

“Ik vertrouw Piet Paulusma voor geen meter”

www.nederlandbruist.nl

21

Eigen magazine? Nederland Bruist zoekt enthousiaste franchisenemers. Meer weten? Neem contact op via tel. 088-7340080. Of stuur een e-mail naar franchise@nederlandbruist.nl

18

Inhoud

www.belgiebruist.be

32

Copyright Nederland Bruist B.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2007 Nederland Bruist B.V. Merknaam Alkmaar Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist B.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist B.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: De Amerstreek, Breda, De Langstraar, Den Bosch, Haarlem, Nijmegen, Land van Cuijk, Rivierenland, Tilburg, Utrecht, De Peel, Land van Maas en Waal, Uden


mei maakt blij In mei leggen alle vogels een ei, zo luidt de spreuk waarmee wordt aangeduid dat het broedseizoen begonnen is. Terwijl de vogeltjes om ons heen op zoek gaan naar een goede broedplek, zijn we zelf ook druk in de weer met van alles en nog wat. Nieuwe tuinmeubelen, een likje verf hier, een paar plantjes daar‌ In mei maken we ons klaar voor wat komen gaat, de zomer. Ook bij mij begint het inmiddels te kriebelen. Al gaan die kriebels wel gepaard met een aantal dilemma’s. Wel of geen dikke jas aan? Op vakantie in eigen land of toch liever ver weg? Hoewel het antwoord op die eerste vraag van dag tot dag verschilt, is de tweede vraag een stuk makkelijker te beantwoorden. Waarom zou je dagenlang in een volgepropte auto zitten als je ook vakantie kunt vieren in eigen land? Of net daarbuiten. In het artikel Rondje NL-BE op pagina 6 & 7 geven we je tips voor een paar dagen weg.

R EN? E T R E ar ADV BEL na

F m a i l O ndbruist.nl derla nl@ne 15340 076-71

Ook voor de allerkleinsten is er in eigen land genoeg te zien en te beleven. Bootje varen, beestjes kijken, fruit plukken of naar het bos. Lees in het artikel Kids entertainment op pagina 20 & 21 wat het Hollandse landschap ons allemaal te bieden heeft en doe inspiratie op voor een dagje uit! Zoals je van ons gewend bent, hebben we ook in deze editie weer een aantal interessante rubrieken, weetjes en leuke evenementen voor je op een rij gezet. Verder lees je in dit magazine alles over Alkmaar City Run, Kindercentra Rollebol, Salon Beeldschoon en nog veel meer bruisende evenementen en lokale ondernemingen bij jou in de buurt. Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet, Bart de Boer


RONDJE NL-BE Waarom dagenlang in de auto vertoeven of een peperduur ticket boeken als je ook vakantie kunt vieren in eigen land? Of net daarbuiten. Laat je verblijden door de schoonheid die Nederland en Belgi毛 je te bieden hebben en trek er lekker op uit! Tips voor een paar dagen weg. Zeeuws geluk in middelburg

mooi Breda

Doe eens gek en breng een bezoek aan Middelburg. Historisch door de prachtige gebouwen en schattige pleintjes, maar ook hip door de leuke winkels en gezellige restaurants.

Men neme een grote portie schoonheid en een flinke scheut gezelligheid en je komt uit in Breda. Genieten van het leven, dat doe je tijdens een bezoek aan deze mooie Brabantse stad. Huur bij aankomst een fiets en laat je verrassen door het rijke aanbod van wijkjes en steegjes.

De kunst van het genieten Knokke is mooi, chic en stijlvol. Daarom wordt de Belgische badplaats ook wel petit Paris genoemd. Alleen kun je in dit Parijs 贸贸k genieten aan het uitgestrekte strand. Perfect voor een uitwaaiweekend!

Droomweekend Den Haag Nergens smaken de Haagse hopjes zo lekker als in onze Hofstad. Wandel door de statige paleistuinen, bezoek de gezellige binnenstad en geniet onder het genot van een lekk芒h Haags bakje van het voorjaarszonnetje op de Grote Markt.


magnifiek maastricht

Historisch Den Bosch

Je vindt er exclusieve boetiekjes, goddelijk ijs en cafés waar je nooit meer weg wilt. Welkom in Maastricht, een van de meest gastvrije steden van Nederland. Doe je tegoed aan al het leuks dat de stad te bieden heeft.

Historisch gezien is Den Bosch één van de belangrijkste steden in het zuiden van Nederland, dus zeker een bezoekje waard. Slenter door de gezellige en knusse straatjes en geniet tijdens een welverdiende pauze van een Bossche Bol, de trots van Den Bosch.

Gezellig Gent

rotterdam, wereldstad aan de maas

Voor het echte buitenlandgevoel hoef je niet ver weg. Ga voor Gent! In deze stad vind je historische gebouwen, knusse terrasjes aan de grachten en heel veel leuke shopadresjes.

Rotterdam is een levendige stad met veel bezienswaardigheden: van de Euromast tot de Oude Haven en van de Kunsthal tot de Koopgoot. Winkels, restaurantjes en leuke adresjes te over in de ‘wereldstad aan de Maas’.

Stad & strand

Smullen in Brugge

Vorig jaar is Haarlem uitgeroepen tot meest gevarieerde winkelstad van Nederland. En dan ben je óók nog in een half uurtje fietsen op het strand. Goeie plek dus, voor een paar fijne dagen weg.

Belgen zijn Bourgondiërs. Neem Brugge, daar kun je de hele dag lekker eten, van lekker ontbijt tot diner. Met tussendoor de heerlijkste chocolade, de chicste high tea en de beste frieten.

7


DAGJEDERIJP.nl Bezoek het mooiste dorp van Holland!

Country Home Cooking

B&B “De Pauw” Naomi Zaalberg

Kookworkshops, catering op maat en koken bij u thuis!

Musea, rondvaart, dorpswandeling en meer...

Fashion Nails U bent altijd welkom

Ringdijk 2a, Graft, tel. 0652668812 www.countryhomecooking.nl

Fashion Nails Scharlo 9 1815 CN Alkmaar T 072 511 0848 M 06 479 350 79 www.fashionnailsalkmaar.nl


> Keuken ontwerpen > Keuken offerte > Keuken plaatsen

Alle showroom keukens half geld.

> Keuken compleet

Keukenmeesters Noordervaart 190a 1841 JD Stompetoren - Tel. 072 - 5039906 www.dekeukenmeesters.nl

Nieuw:

Japanse Cosmo Facelifting!

Behandeling € 55,nu ter eerste kennismaking

€ 45,-

Gezichts- en hoofdmassage, Japanse Cosmofacelift, ontspanningsmassages en cadeaubonnen.

Monique Keijzer, Stivas gediplomeerd schoonheidsspecialiste (sport-)masseuse en Japanse Cosmolift therapeut Frans Mentonstraat 32 - Alkmaar - Tel: 06-42007253 www.puretrust.nl

Josien, 24 jaar: “Niet dat ik er zelf zo’n last van had. Maar anderen vonden mij hard en kil. Mijn wereldje werd steeds kleiner. Niets kon mij nog raken. Ik was afgesloten, door wat er was gebeurd in mijn jeugd.”

PSYt helpt graag op de manier die bij je past.    

EMDR Hypnotherapie Internet therapie Oplossingsgerichte en ondersteunende gesprekken

Tineke Bontes 06 55 33 44 94 A Forum II Stationsplein 49e 1703 WD Heerhugowaard E t.bontes@psyt.nl W www.psyt.nl


De Kia Picanto. Met aandacht gemaakt.

Nu vanaf

€ 7.745,-

inclusief € 1.250,- extra inruil*

Ten Boekel en Bakker Ruysdaelkade 40-43 (Hoefplan) Alkmaar Tel. 072 - 51 24 244 www.kia-alkmaar.nl Wijkmeerweg 8 Beverwijk Tel. 0251 - 229 065 www.kia-beverwijk.nl De Fok 2 Schagen Tel. 0224 - 298 143 www.kia-schagen.nl Gem. verbruik: 4,1 – 5,3 l/100km, 24,4 - 18,9 km/l. CO2-uitstoot: 95 – 125 g/km. *Actievoorwaarden: Deze actie is alleen geldig voor het actuele modelprogramma van de Kia Picanto met uiterste aankoopdatum en datum kentekenaanvraag van 30-06-2014 en uiterste registratiedatum van 28-08-2014. De actie geldt, tenzij anders vermeld, niet i.c.m. andere acties en zolang de voorraad strekt. De genoemde vanaf verkoopprijs is, tenzij anders vermeld, incl. BTW/BPM, excl. metallic lak, kosten rijklaarmaken, afleverpakket, brandstof, leges, recyclingbijdrage en de optionele lakbescherming. Getoond model kan afwijken van de beschreven uitvoering. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden.


Bij Infinite Skin Care stapt u uit de dagelijkse drukte en heeft u tijd en rust voor u zelf. Wij bieden u persoonlijke aandacht, de beste treatments en producten van de hoogste kwaliteit.

AANBIEDING Permanente make-up wenkbrauwen van € 225 voor € 195 Permanente make-up eyeliner boven & onder van € 220 voor € 190 Aanbieding geldig t/m 30 juni 2014

Bij Infinite Skin Care kunt u o.a. terecht voor: FACIALS | MICRODERMABRASIE | WAXING | PERMANENTE MAKE-UP | LASERONTHARING | MASSAGES | MANICURES & PEDICURES | SHELLAC

WWW.INFINITESKINCARE.NL

Infinite Skin Care Molenbuurt 25A 1811 KD Alkmaar 072 76 76 009 info@infiniteskincare.nl

Maandag, woensdag en vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur en op afspraak. Nieuw aanbod van diverse cursussen en tarotleggingen mogelijk.

Wilt u meer informatie of een proefles? Kijk op www.niamaaike.com of bel 06 53430222 Nia betekent Plezier in Beweging!

Hoofdplein 5 - Alkmaar -Tel. 06-41403942

www.saphirashealings.nl


Ons adres per 1 april: Voormeer 23 | 1813 SB Alkmaar | tel. 072-2600900

Permanente make-up: Je wenkbrauwen bepalen je uitstraling! De nieuwe 3D techniek Bij PMU worden er kleurpigmenten in de bovenste laag van de lederhuid aangebracht. Het proces heeft veel weg van een tatoeage, maar gaat 10x minder diep in de huid en wordt pigmentatie of dermagrafie genoemd. Bij deze techniek maak ik gebruik van één naaldje. Er worden heel fijne haartjes “getekend”. De haartjes worden haartje voor haartje gezet met een speciaal PMU apparaat. Op deze manier worden heel natuurlijke wenkbrauwen gecreëerd. Het resultaat is bijna niet van echte haartjes te onderscheiden.

Naast mijn opleiding voor schoonheidsspecialiste en PMU-specialist heb ik de Kunstacademie afgerond. Behalve mijn vaste hand komt dus ook mijn gevoel voor vorm en kennis van kleurpigmenten in mijn huidige werkzaamheden van pas. Ik meng zelf de juiste kleur voor elke klant. Het is het mooiste als de permanente make-up de natuurlijke schoonheid accentueert. Andere mogelijkheden van PMU zijn bijvoorbeeld: eyeliners, lipliners, fulllips, lip lightening.

Voor

NA

3D haartjestechniek

Voor meer info kunt u telefonisch contact opnemen of een kijkje nemen op de Facebookpagina van Salon Beeldschoon. www.facebook.com/ salonbeeldschoon PMU-specialist Jennifer Haak.


Manicure French manicure Pedicure Spa French pedicure Nail Art Kunstnagels Nagelpiercing Bestel online uw salades, soep, maaltijd, groenten en fruit. Krop Sla - Fnidsen 83 - Alkmaar - T 072-5113539 - www.krop-sla.nl

Vestiging De Bazaar Hal 30, winkel 663

www.nagelstudio-mai.nl Nagelstudio Alkmaar - dijk 46 - 1811 MC Alkmaar T 06-39420721 - info@nagelstudio-mai.nl

& (Sier)Best anleg rat i ng ina u T

Koops

Kra

erk anv e r huur & Sloopw

Koops Grondverzet en Bestrating - Orgelmakerstraat 62 - 1825 DZ Alkmaar - Telefoon: 06-52446450 - www.k-koops.nl


Fietsweer

ColUMn/JAnice

Er is bijna geen land in de wereld waar de mensen vaker de fiets pakken dan in Nederland. Toch is het niet altijd even handig gezien de weeromstandigheden in ons natte kikkerland. Daarom hier een paar tips voor als je de fiets als vervoersmiddel gebruikt: 1. Wees op elke weesomstandigheid voorbereid Ken je nog die dag dat je kletsnat op school aankwam, dat het water tot in je onderbroek was doorgedrongen? Dit zijn de dagen die bijna nooit meer in een leuke dag veranderen. Zorg daarom altijd dat je een regencape in je tas hebt zitten, ook al zegt Piet Paulusma dat het droog blijft. (Ik vertrouw hem voor geen meter.) Denk ook aan iets om je schoenen en je haar af te dekken. 2. Neem de tijd Als je met de fiets naar je werk gaat, houd dan een rustig en regelmatig ritme, zodat je niet bezweet op je werk aankomt. Plan het zo dat je met aankomst nog even tijd hebt om jezelf in de plooi te trekken. Even uitblazen met een kop koffie of thee is ook geen overbodige luxe. 3. Bescherm je tas Je hebt niet een maand gespaard voor die dure it-bag om deze vervolgens tussen de spaken te trappen tijdens je rit. Zorg ervoor dat je je tas op een plek vervoert waar je er geen omkijken naar hebt, bijvoorbeeld in je fietsmand. Neem een plastic tas mee voor als het gaat regenen, zodat je je tas kunt beschermen tegen hemelwater. Ik ga zelf met de auto naar mijn werk, omdat mijn werk door het hele land is. Ik ben op een zonnige zondagmiddag wel vaak op de fiets te vinden. Ik vind het heerlijk om door de polder van Den Bosch te fietsen. Voor mij is dit echt ultiem ontspannen. Ik rijd zelf een Cortina Utility. Het fijne van deze fiets is dat hij zeven versnellingen heeft en dat ik bijna niks meer zelf hoef te doen. Ik zorg altijd voor een rugzak met regenkleding, want als ik iets erg vind, is het wel een nat pak. Laat je niet verrassen door het weer. Kom beslagen ten ijs!

“Ik vertrouw Piet Paulusma voor geen meter”


Run & Swing bij Alkmaar City Run by night Op woensdagavond 28 mei vindt met de tweede editie van de Alkmaar City Run by night de aftrap voor het lange Hemelvaartsweekend plaats. Op het programma staan een 5 en 10 km afstand en voor de jeugd een 600 en 1.200 meter. Of je nu meedoet of komt aanmoedigen, er is voor iedereen wat te beleven in het gezellige centrum! 18


Gelijktijdig met het loopevenement vindt namelijk ook Swinging Night plaats. De uitgaansgelegenheden rondom het Waagplein, de Platte Stenenbrug en het Canadaplein, waar zowel de 5 als 10 km deelnemers langs lopen, staan in het teken van muziek. Op het Blarenbal, in Grand CafĂŠ De Studio, kunnen de lopers tenslotte de spieren losdansen op live muziek. Ook supporters zijn hier natuurlijk van harte welkom!

Na-inschrijving Kids Run Alleen voor de Kids Run kan op woensdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur nog ingeschreven worden op het Canadaplein. Kinderen van 4 t/m 7 jaar lopen 600 meter, voor de kinderen van 8 t/m 12 jaar staat er een 1.200 meter op het programma. Kosten bedragen â‚Ź 4,- per kind. Alle deelnemers aan de Kids Run lopen voor het Jeugdsportfonds Alkmaar, het goede doel dat aan het evenement verbonden is.

Hang de vlag uit en kom aanmoedigen Alle bewoners langs het parcours worden opgeroepen de deelnemers aan de Alkmaar City Run by night hartelijk te verwelkomen. Hang dus op woensdagavond 28 mei de Alkmaarse vlag uit, versier samen met de buren jullie straat en moedig de 5.000 hardlopers aan.

Kijk voor meer informatie over het evenement op www.alkmaarcityrun.nl 19


KIDS ainment n e

t r te

Bootje varen, beestjes kijken, fruit plukken of naar het bos. Soms vergeten we wat het Hollandse landschap ons allemaal te bieden heeft. En dat terwijl het buitenleven een feestje is voor groot en klein. Vul je picknickmand met lekkers, hul je kids in kleding die vies mag worden en trek er samen op uit.

Boswachter voor een dag Spelen in het bos is ontzettend goed voor de ontwikkeling van kinderen: er wordt gewerkt aan allerlei vaardigheden en aan de fysieke en innerlijke gezondheid. Ga samen op ontdekkingstocht in het bos, zoek de boom met de dikste stam, speel verstoppertje, verzamel takken voor een kampvuur en ga op zoek naar de leukste bosbewoners.

Waterspektakel Bootjes hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen en staan garant voor plezier zolang je maar wilt. Huur een roeiboot of kano voor een uurtje of twee, ga een hele dag op piratenavontuur of roei naar een kampeervlot en spendeer het hele weekend op het water. Tip: in een matrozenpakje wordt dit waterspektakel een feest om nooit te vergeten.

20


Aan de pluk Je vindt ze door het hele land: zelfpluktuinen, moestuintjes en boerderijen waar je zelf fruit of bloemen mag plukken. Soms mag je er zelfs aardappels oogsten. Een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin. Want zeg nou zelf, weet jij waar alle producten vandaan komen?

Bij & blij Ga samen met je kroost op bezoek bij een imker. Erg leuk voor kinderen vanaf een jaar of vijf. Imkers hebben een hoop te vertellen over hun bijen. En natuurlijk verkopen ze ook heerlijke honing.

Mandje vullen Trek er een middag op uit en doe boodschappen bij verschillende boerderijen. Dit is niet alleen leuk, maar ook leerzaam en een goede manier om wat te besparen op het boodschappengeld. En willen jullie ’s avonds nog niet naar huis, dan zijn er ook boerderijen waar je een nachtje mag blijven slapen.

Aaibaar leuk De meeste kinderen zijn dol op dieren. Een dagje naar de schaapskooi is dan ook een feest voor het hele gezin. Ga samen met je kinderen op pad met de plaatselijke schaapsherder, ga op kraamvisite bij de lammetjes in de wei en leer allerlei moois te maken van schapenwol.

21


. n i e l p g a a W Bij het m Proeven! Ko

THUP’S PIZZABAKKERIJ & DELICATESSEN Houttil 38 Alkmaar T 072 512 33 06 E info@thups.nl www.thups.nl

Volg ons op Facebook! FB.com/thups.nl


koop Bij aan 00 van ¤1 ting ¤20e kgoerhele in d mei. maandring van e Bij inlev on. deze b

HET VOORJAAR TEGEMOET MET

Sunny Dreams Sunny Dreams is een gezellige modewinkel en zonnestudio in hartje Heiloo. Een eigentijdse damesmodewinkel met een uitgebreide betaalbare kledingcollectie en vele trendy modeaccessoires om je outfit compleet te maken. MERKEN O.A.: JOSH-V, PLEASE, MELANO, BOHO BIKINI’S, Ya-ya, breaz, slippers, sedna badmode.

SUNNY DREAMS Stationsplein 3 1851 LN Heiloo 072 5339441 www.sunnydreams.nl sunny dreams heiloo


IN MEI kiJk voor alle inFo, Foto’S en trailerS op www.taqatheaterDeveSt.nl


Do 1 mei Freek De Jonge – ZonDermeer € 19,50 Za 3 mei Javier guZman – Delirium ii € 22 Do 8 mei orkater – op De boDem € 22,50 / CJp/65+ € 17,50 vr 9 mei SCapino ballet rotterDam – the great bean € 21 / CJp/65+ € 20 Za 10 mei eriC van SauerS en CeeS geel – alS Je niet leeFt… € 23 Zo 11 mei het nationale ballet preSenteert: De Junior Company (8+) € 16; kinD € 14,50 Do 15 mei porgy FranSSen, paul groot e.a. – putting it together € 27,50; CJp/65+ € 26,50 vr 16 mei kommil Foo – breken € 22,50 Do 22 mei huub Stapel – mannen komen van marS, vrouwen van venuS € 28,50 Za 31 mei birgit SChuurman, han olDigS e.a. – viJFtig tinten…De paroDie € 33


DITJESEn/dAtJes

Eenzaamheid is schadelijker voor je gezondheid dan roken. De oudste meteoriet die ooit op aarde werd gevonden, is 4,567 miljard jaar oud. niet alleen oesters, maar ook mosterd en knoook staan bekend als lustopwekkende voedingsmiddelen. weekschildpadden urineren door hun mond. Het geven van 3 kussen op de wang is van oorsprong een Brabantse gewoonte. Vandaag de dag verzamelen machines meer

data dan de mens zelf.

DiĂŤten en sporten helpen bij afvallen, maar eenmaal gevormde vetcellen blijven altijd bestaan.

Het oudste stuk lingerie dat

archeologen hebben gevonden stamt uit de Middeleeuwen. Vrouwen zijn veel wraakzuchtiger dan mannen. Elk jaar drijft de maan bijna 4 centimeter verder weg van de aarde. 27


Alkmaar Prachtstad Evenementen in Alkmaar in mei: ■ Iedere vrijdag, Kaasmarkt Waagplein ■ Ma 5 mei, Bevrijdingsfestival Cultuurpark De Hout ■ Za 10 – zo 11 mei, Openingsweekend Hortus Hortus Alkmaar ■ Zo 18 mei, Voorstelling Papaver Grand Café Koekenbier ■ Di 20 – vrij 23 mei, 60e Alkmaarse Avondvierdaagse Waagplein ■ Vrij 23 mei – za 31 mei, Roze Week Binnenstad ■ Za 24 mei, Sambafestival Binnenstad ■ Zo 25 mei, Festival Jazz in de Hout Cultuurpark de Hout


Elke z koop ondag zond ag in Alk maar

â– Woe 28 mei, Alkmaar City Run by Night Binnenstad â–  Woe 28 mei, Caribisch Festival Binnenstad

Iedere vrijdag na de Kaasmarkt: bustour door Graft, de Rijp en Schermer met een bezoek aan de Museummolen! Meer info en reserveren via www.vvvalkmaar.nl

Op de hoogte blijven van evenementen in Alkmaar? www.alkmaarprachtstad.nl, twitter (@stadalkmaar) en facebook (al meer dan 8100 volgers!)

Heb jij de Alkmaar App al? Download hem gratis en vind in een handomdraai winkels, restaurants en parkeerplaatsen!


Medisch Cosmetisch Instituut INTRANOS BV Peelings, kleurenlaser, mesotherapie en microdermabrasie voor een schitterende huid.

DE KLINIEK MET ERVARING Veroudering van de huid is onvermijdelijk. Kies voor de juiste behandeling en prachtig resultaat.

Een persoonlijk programma voor een snel en verbluffend resultaat!

Injectables uitgevoerd door ervaren artsen.

Snel afslanken: weg met cellulitis d.m.v. behandelingen met Ultrasound en Vacuümtherapie

Opvullen van lijnen en rimpels; injecties hyaluronzuur € 325 p. ml.

Botox Hyaluronzuur Sculptra

Botox injecties vanaf €   195 per regio, 2 regio’s €   310, 3 regio’s €   410

Emmastraat 236 Alkmaar Tel: 072-5122007 Mail: intranos@intranos.nl www.intranos.nl


BUDGET/weekend Een gezellig weekend voor weinig geld. Speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

Is het A, B of C? In cafés is het een succes, de pubquiz. Ben je van plan om dit weekend lekker thuis te blijven? Nodig dan een paar vrienden uit en speel de quiz aan de keukentafel. Verdeel de groep in verschillende teams en ga de strijd met elkaar aan. Welke kennis hebben jullie paraat als het gaat om muziek, films, sport en actualiteiten?

Op de pof Met poffertjes in huis maak je van elk weekend een feestje. Groot en klein, een driedubbele poffertjessandwich vindt iedereen fijn. Wat heb je nodig? 36 poffertjes (kant-en-klaar) voor vier personen, 1 bakje zuivelspread light (150 g), 1 bakje aardbeien (250 g), kroontjes verwijderd. En dan? Snijd de aardbeien in plakjes. Bestrijk de poffertjes aan één kant royaal met de zuivelspread. Beleg 12 poffertjes met de helft van de aardbeien. Leg er een poffertje op, beleg met de rest van de aardbeien en dek af met een poffertje. Steek er een tapasprikker in en bind er een gekleurd strikje om. Dat wordt smullen!

Weer of geen weer… Met een paar stiften en een rol papier hebben de kids altijd iets te doen. Tip: heb je nog een rol behang in huis liggen? Rol ‘m uit op de grond en laat een van de kinderen erop liggen. Omtrekken met stift. En kijk: een levensgrote kleurplaat.

Lekker krenterig

Spontaan zin in een vrijdagavondfeestje met je beste vrienden, maar niet genoeg geld in huis voor de nodige drank en hapjes? Geen probleem. In Amerika is het heel normaal om genodigden te vragen zelf iets mee te nemen. Hoe ze dit noemen? A Dutch party… Tja, uhm dat zien we dan maar als een compliment. 31

BuDGEt


HVScooters

Laat 79 1811 EC Alkmaar 072 - 51 51 753

Mode voor de bruidegom

Naast het grote assortiment in goud, een zeer uitgebreide collectie in staal, titanium en zilver. Zie onze website voor de mogelijkheden.

Van Os Mode Laat 152 • Alkmaar • 072 - 511 28 67

Immediate

|

Masterhand

|

Wilvorst

www.trouwringen-showroom.nl Hekelstraat 16 - 1811 BM Alkmaar - 072-5117713


Amandel ricotta Pancakes

BEREIDING Scheid de eieren in twee kommen. Klop de dooiers en voeg er ondertussen de ricotta, room en melk aan toe en daarna geleidelijk bloem, bakpoeder en zout. Klop de eiwitten halfstijf en spatel ze voorzichtig door het dooiermengsel. Verwarm een grote anti-aanbakpan, laat er wat boter in smelten en giet telkens een paar soeplepels beslag in de pan, zodat er drie tot vijf pannenkoekjes tegelijk bakken. Bak 1 min, keer ze en bak nogmaals 1 min, of tot ze goudbruin zijn. Serveer ze warm, met wat honing en amandel erover.

TIP: doe een beetje citroenof sinaasappelrasp door het beslag voor een subtiele citrusondertoon.

Ingrediënten • • • • • •

250 g ricotta 200 ml slagroom 200 ml melk 390 g bloem 1 zakje bakpoeder 4 eieren

• 1 tl zout Om te bakken: • 50 g boter Bij het serveren: • vloeibare honing • gehakte amandelen


COLUMN / BUITENSPELEN

Niet alleen met mooi weer naar buiten

De meeste kinderen vinden het heerlijk om buiten te zijn en te spelen. Ze kunnen hier rennen, fietsen en lekker gooien met de bal of in de zandbak spelen. Het beleid binnen Rollebol kindercentra is erop gericht dat de kinderen zoveel mogelijk buiten komen. Het hoort namelijk bij het dagelijks programma en is niet alleen gekoppeld aan mooi weer. Buiten kunnen de kinderen van alles ontdekken en vergroten ze hun wereld. Bijvoorbeeld door ergens vanaf te springen, hiermee leert een kind afstand inschatten en spelenderwijs risico’s aan te gaan. Behalve de motorische ontwikkeling stimuleert het buitenspelen ook de cognitieve en sociale ontwikkeling. Bijvoorbeeld door samen een balspel te doen en hierbij te wachten op je beurt.

Ook kunnen kinderen hun fantasie goed kwijt in buitenspelen. Zoals bijvoorbeeld bij het buiten speelterrein van Olke Bolke. Hier kunnen kinderen op een piratenschip spelen, dat is net echt! Bij BSO Bolleboos is buitenspelen ook heel leerzaam. Zij hebben namelijk een moestuintje waar de kinderen zelf groente en fruit hebben geplant. Hartstikke interessant natuurlijk om de plantjes te zien groeien. Maar ook uitstapjes horen erbij, de

kinderen van kindercentrum Skippybol maken regelmatig een wandeling naar de kinderboerderij. Kortom, het is niet alleen gezond om een frisse neus te halen tijdens de opvang maar het stimuleert kinderen op vele gebieden in hun ontwikkeling.


Altijd up to date met onze eigen app

Ouderportaal

Ouders zijn nieuwsgierig hoe hun kind zich buiten de thuissituatie ontwikkelt en hechten veel waarde aan alles wat hen daarin meer inzicht geeft. Rollebol kindercentra introduceert als eerste kinderopvangorganisatie in de regio een eigen App, die helpt bij het geven van dit inzicht aan ouders. Naast deze App wordt gebruikgemaakt van een unieke internetomgeving om de interactie tussen de pedagogisch medewerkers en de ouders te optimaliseren. OuderPortaal

U vindt onze Rollebol App in de in de App Store van zowel Apple als Google. Op onze site www.rollebol.nl vindt u meer informatie over Rollebol Ouderportaal bij de TAB betrokkenheid ouders en de TAB Klanten-omgeving. opvang op maat HKZ / ISO 9001 gecertificeerd

Centrale administratie: Kennemerstraatweg 13

www.rollebol.nl

1814 GA Alkmaar - t: 072 566 90 28 - e: info@rollebol.nl


2014 05 alkmaar  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you