Page 1

BrASSchAAt/kapellen

april 2014 gratis meenemen! www.belgiebruist.be | www.nederlandbruist.nl

ga toch

fietsen

Lentekriebels


Voor al uw feestelijkheden met betrekking tot communie: • Ballon decoraties • Geschenken • Gepersonaliseerde ballonnen decoratie Moet u bij tKadooke zijn. Communie-opendeurweekend: Vrijdag 9 mei en zaterdag 10 mei van 10 tot 18 uur Zondag 11 mei van 13 tot 17 uur.

Kapelsesteenweg 416 2930 Brasschaat Tel: 0032 33453365 / 0032 468 118990


Uw onderneming ook presenteren in dit sprankelende magazine? Of wilt u meer weten over de vele mogelijkheden van Brasschaat/KapellenBruist? BrASSchA At/kApellen

Restaurant

Ta s t y Wo k

Restaurant

Tasty Wok “All in dining”

“All in dining” onbeperkt genieten voor: voor: onbeperkt genieten in € “All 24,50

¤ 22,50 per persoon perkind persoon ¤ 12,50 dining” per

April 2014 grAtiS meenemen! rlAndBruiSt.nl www.BelgieBruiSt.Be | www.nede

inclusief non alcoholische onbeperkt genieten dranken voor: € 12,50

BR ASSCHAAT/KA

PELLEN

WWW.BELGIEBRUISFEBRUARI 2014 GRATIS T.BE | WWW.NEDER MEENEMEN! LANDBRUIST.NL

ga toch

fietsen

inclusief non alcoholische dranken - salades - soepen - sushi - dimsum - grill - wokbuffet - warmbuffet - desserts - snoep€ 24,50 per persoon - ijs - verse slagroom - vers fruit - koffie -

Lentekriebels WINTERSPOR T walhalla

per kind

online

DATEN Neem dan contact op via: kapellen@belgiebruist.be of bel: +31 (0)76-7115340

€ 12,50 per kind

inclusief non alcoholische dranken www.tasty-wok.nl

Antwerpsestraatweg 100 , Hoogerheide tel: +31 (0)164-615882 tel: 0164 - 615882

- salades - soepen - sushi - dimsum - grill -


Colofon

rgieeefbjeezellfse:en boost! k e t len 6

Uitgever Nederland Bruist B.V. manager Marcel Bossers Vormgeving & traffic Nederland Bruist

Zodra de eerste voorjaarszonnestralen zich laten zien, komen ze tevoorschijn: de lentekriebels. We willen naar buiten, flirten meer, voelen ons vrolijker en zijn uitbundiger dan in de winter. Laat de lente nog meer in je leven met onze bruisende tips.

Eindredactie Sascha Kerschot

Groen rijden, we worden er dagelijks mee geconfronteerd. Toch gaat bijna zes op de tien werkende nederlanders bij voorkeur met de auto naar zijn werk. Dat kan groener, en wel met de fiets.

18

Themateksten Nederland Bruist Acquisitie Marcel Bossers

9

De feiten op een rij 1. Een kwart van de Nederlanders gaat al geregeld op de fiets naar het werk. Een verstandige keuze, want fietsen is goed voor lichaam, geest en de portemonnee. 2. Je komt ’s ochtends fris op je werk en na een dag hard werken is het prettig uitwaaien op de fiets. 3. Bewegen (fietsen) gaat het verval van ouder wordende hersenen tegen.

T +31 (0)76-7115340, M +31(0)6-34590975 brasschaat@belgiebruist.be Like ons op facebook.com/brasschaatbruist Contact Hoofdkantoor

13

Nederland Bruist B.V.

fietsen houdt lichamelijke kwaaltjes op afstand Werknemers die geregeld naar hun werk fietsen zijn minder vaak ziek. gemiddeld zijn zij ruim een dag per jaar minder afwezig door ziekte, blijkt uit onderzoek van tNo.

Wist je dat… …de fietser in de stad gemiddeld 5% sneller op de bestemming is dan de automobilist? In de grotere steden (vanaf 100.000 inwoners) is de fietser zelfs meer dan 10% sneller.

contact@belgiebruist.be www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be

24

28

Inhoud

Contact BRASSCHAAT Bruist Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda

34

Copyright Nederland Bruist B.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2011 Nederland Bruist B.V. Merknaam de Amerstreek/de Langstraat is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist B.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist B.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: ‘t Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.


Terras & ijs De afgelopen maand konden we al even proeven van de eerste zonnestralen. Hopelijk wordt dat deze maand alleen maar meer.

Blader snel door naar pagina 18 en 19 en lees hoe jij kunt bijdragen aan een beter milieu en een goede gezondheid. Ik zeg: ga toch fietsen!

Ik zie mezelf al zitten op het terras. Drankje hier, ijsje daar. Wat is het toch heerlijk om het buitenleven langzaam op gang te zien komen. De vogeltjes zijn weer helemaal in hun element, het straatbeeld verandert beetje bij beetje in een vrolijk geroezemoes en onze winterdip lijkt voorgoed verleden tijd. Of ik last heb van lentekriebels? Jazeker‌ Meer hierover lees je op pagina 6 en 7.

Zoals je van ons gewend bent, hebben we ook in deze editie weer een aantal interessante rubrieken, weetjes en leuke evenementen voor je op een rij gezet. Verder lees je in dit magazine alles over La Boutique, CityDate en nog veel meer bruisende en lokale ondernemingen bij jou in de buurt. Tevens vind je in dit magazine een leuke puzzel aangeboden door Laura-V Belgium BVBA. Volg de aanwijzingen en maak kans op een aantrekkelijke prijs.

Nu de ochtenden niet meer zo koud zijn, kan ik eigenlijk geen goede smoes meer bedenken waarom de fiets staat weg te roesten in de schuur. Tijd voor een beetje actie.

EREN T ER V AD na a r mail

?

t . nl dbruis n a l r e d nl@ne

Veel leesplezier, Marcel Bossers


n e l

s l : e b e i r tek geef jezelf een boost!

Zodra de eerste voorjaarszonnestralen zich laten zien, komen ze tevoorschijn: de lentekriebels. We willen naar buiten, irten meer, voelen ons vrolijker en zijn uitbundiger dan in de winter. Laat de lente nog meer in je leven met onze bruisende tips.

6


De b van bewegen De afgelopen maanden hebben we voornamelijk binnenshuis genoten. nu de temperatuur stijgt, is het tijd om de deur uit te gaan. ga op de fiets naar je werk, maak een voorjaarswandeling of neem de tuin onder handen. Bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, het maakt je ook gelukkiger.

De s van sportschool April is bij uitstek de maand om te gaan sporten. Schrijf je in bij de sportschool en sport de overtollige winterkilo’s eraf. gooi al je energie in de strijd en zie jezelf in gedachten al met een strak lichaam in bikini aan het strand.

De d van vitamine D Zon zorgt voor de aanmaak van vitamine D en dat is heel goed voor je lichaam. Bovendien maakt zonlicht dat we ons beter voelen. Breng daarom je lunchpauze een paar keer per week door in het voorjaarszonnetje.

De f van frisse energie In de lente ontwaakt de natuur, breekt de zon door en worden onschuldige lammetjes en andere dieren geboren. laat je inspireren door de frisse energie die de lente met zich meebrengt en trek er samen met je vriend(in), ouders, vrienden, kinderen op uit.

De h van hobby Begin een nieuwe hobby. Iets doen wat je altijd voor onmogelijk had gehouden geeft ontzettend veel positieve energie. trek de stoute schoenen aan en schrijf je in voor die cursus.

De t van tulpen De l van lichaam ga aan de slag met je body. Scrub die oude wintercellen van je huid. geef je voeten, die de hele winter opgesloten hebben gezeten, een ‘grote beurt’ en lak je teennagels alvast in een vrolijk kleurtje. Breng een bezoekje aan de kapper en ga de lente stralend tegemoet.

De r van reisbureau Breng een bezoekje aan het reisbureau. online boeken is natuurlijk de trend, maar het is heerlijk om eens ouderwets met een stapel reisbrochures thuis te komen. Wie weet heb je al zin om een heerlijke zomerbestemming te boeken.

7

Verwen jezelf met een grote bos tulpen. De zomer is in aantocht en dat mag best gevierd worden!

De v van voorjaarsschoonmaak Houd een grote schoonmaak in je huis. gebruik de laatste koude, donkere dagen om van alles af te komen wat je niet meer gebruikt. Sorteer, gooi weg of doneer. Een opgeruimd hoofd geeft innerlijke rust en nieuwe ideeën.

De w van winkelen langzaam loopt het kwik op en prikt het eerste lentezonnetje voorzichtig door de winterse wolken. Hoog tijd voor een bezoekje aan de stad, waar de voorjaarscollectie al enige tijd in de rekken hangt. gun jezelf een nieuwe aankoop waarmee je de wintermaanden definitief gedag zegt.


Breda

deCeMBer 2013 www.nederlandBruist.nl gratis MeeneMen!

SMAAKmakers voor het nieuwe jaar

BUBBEL Time Breda

NOVeMBer 2013 www.NederlaNdBruist.Nl gratis MeeNeMeN!

Van der Auwera - Augustijnslei 10 - Brasschaat 'Steeds de beste als het om juwelen gaat'

winterse

binnen GEniEtEn

GELUKMAKERS

Breda

OKTOBer 2013 www.nederlandBruisT.nl graTis meenemen!

Mooi

de winter in

een dagje

cocoonen breda

sePtember 2013 WWW.nederlandbruist.nl gratis meenemen!

Wilt u dit magazine digitaal ontvangen? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief op www.nederlandbruist.nl

hoera het is herfst BRE-1309.indd 1

Weg Met

DE VAKANTIEKILO’S NIEUW GEOPEND IN BREDA:

Salon n5

21-08-13 10:27


Miss-Miss

Imperial

Luk-ap

Mivite

Saxx

Giorgia & Johns

Antonello Seria

Onado

Fashionista's where shopping starts. Shoppen bij Fashionista's is steeds een hippe ervaring. Glamour, stijl, easy chic, retro en dit met een tintje Rock & Roll maken het af. Onze collecties worden met zorg geselecteerd in het trendy Milaan en het stijlvolle Parijs. Wij bieden u kwalitatieve mode en betaalbare prijzen.

You see it - you want it you shop it Fashionista's - Bredabaan 411 - 2930 Brasschaat - 03/298 86 83 fashionistas@outlook.be - www.handelsgids.be/brasschaat/fashionistas


De Bredabaan in Brasschaat is onlangs een juweeltje rijker geworden. La Boutique staat voor meer dan enkel verkoop van kledij, hier draait het om jouw lifestyle. De hedendaagse vrouw is steeds op zoek naar die must have in life om haar identiteit extra tot uiting te laten komen. La Boutique biedt niet enkel die originaliteit, maar doet dit op een heel eigenzinnige manier.

Hoe zou jij La Boutique typeren in drie woorden? Eigenzinnig, tijdloos, speels. Met La Boutique vertenwoordig ik een zelfbewuste en eigenzinnige vrouw die zich goed voelt in haar vel en die met twee voeten volop in het leven staat. Waarom juist Brasschaat als eerste winkel? In Brasschaat krijg je de kans om standing-out-ofthe-box te vertegenwoordigen. Hier wonen zeer aparte mensen met een creatieve geest en een hoog fashiongehalte. Net dat vormt de uitdaging hier deel van te mogen uitmaken. Ondertussen blijven de commentaren zeer goed wat maakt dat ik naar de winter toe nog uitgebreider en eigenzinnigere merken heb aangekocht. Ik hoop dan ook dat La Boutique het hart van de Brasschaatse vrouw kan blijven bekoren en kan uitgroeien tot een gevestigde waarde in dit leuke dorp.

Bredabaan 427a - 2930 Brasschaat - Turnhoutsebaan 93,


We keep an eye on your style!

Just Cavalli Love Moschino - KI6 Who Are You? - EAN13 Mucho Gusto - Forever Unique - Marciano by Guess - Nikkie Plessen - Josh V - Barbara Gavioli Sinèquanone - 10 Feet - Suncoo - Tom Tom Ibiza Margittes

2970 Schilde - Tel. 0485512732


De aandacht voor luxe en intimiteit verplaatst zich naar buiten. Genietend van een heerlijk glaasje wijn op een zomerse of lente middag, biedt Squaricles u geborgenheid, bescherming en romantiek. De voor u op maat gemaakte design overkapping van Squaricles, is dĂŠ voorwaarde voor een luxueus buitenleven.

Luxueus en zor buiten


rgeloos nleven


Restaurant Kandinsky Kapellen (B).

3D ontwerp van uw tuin en woning op maat Na een goede inventarisatie van uw wensen en behoeften neemt Squaricles u bij de hand in een 3D wereld die u zeer bekend voorkomt. Uw woning, uw tuin, uw terras, kortom alles wat de sfeer, architectuur en esthetiek van uw omgeving bepaalt, wordt in een op maat ontworpen 3D model opgenomen. Vanuit deze weergave creëert Squaricles in een latere fase uw op maat ontworpen Squaricles zonnezeilsysteem.

Een Squaricle heeft naar onze bescheiden mening ‘architectonisch’ toegevoegde waarde en geeft een extra cachet aan uw omgeving. de bestaande ontwerpen en projecten. Hierdoor ontstaat er voor Squaricles een goed inzicht in de motivatie voor bepaalde keuzes in de architectuur en inrichting. Squaricles neemt het huiswerk mee om uw inspiraties te vertalen naar een op maat ontworpen 3D model. Squaricles ontwerpt niet alleen uw bestaande omgeving, maar zal tevens op basis van de ontstane wensen en eisen een aantal 3D voorstellen maken van de op maat design overkappingen op de door u bepaalde locatie. Uiteraard rekening houdend met alle aspecten die in het eerste gesprek de revue zijn gepasseerd.

Om u inspiratie te geven en daarmee feitelijk uw eigen hand te leggen aan het ontwerp, zal Squaricles in het eerste gesprek een goede uitleg geven van de keuzemomenten voor een bepaalde vormgeving, gebruikte materialen en zullen we u meenemen in

Zoekt u een exclusieve overkapping voor u thuis? Of bent u op zoek naar een oplossing voor uw restaurant, hotel, Golfclub, wellness center of openbare locatie?


De vergunningsvrije overkapping voor uw woning.

Waarom kiest u voor een design overkapping op basis van zeilarchitectuur? In alles zijn de design overkappingen van Squaricles, volwaardige overkappingsvormen. Ze zijn bestand tegen weer en wind. De design overkapping weert u voor regen, warmte, UV stralingen, maar zelfs sneeuw en dat bij hoge windsnelheden (tot windkracht 10 à 11). Een aanbouw zonder vergunning, een overkapping aan uw woning, zonder dat u licht in huis verliest. Een overkapping waarbij u de vrijheid heeft om deze eenvoudig te verwijderen. Geen enorm bouwwerk aan uw woning, maar minimalisme en exclusiviteit volledig op maat! Dat zijn dé redenen om een design overkapping van Squaricles te kiezen boven een vaste overkapping of aanbouw.

Uw ontwerp volledig op maat, aangepast aan uw wensen en uw design.

Gepatenteerd voor u Ieder zonnezeilsysteem wordt voor uw specifieke locatie op maat ontworpen en op maat gemaakt. Uw design overkapping is een uniek ontwerp en zelfs een unieke samenstelling van kwalitatief hoogwaardige materialen die passen bij uw omgeving, uw persoon en uw wensen. U bepaalt de kleur van het zeildoek wat volledig op maat wordt gesneden en geconfectioneerd. U bepaalt tevens de kleuren en materialen van alle onderdelen. Uiteindelijk binnen drie tot vier weken geniet u van uw ‘gepatenteerde’ ‘Squaricle’! Squaricles levert haar zonnezeilsystemen zowel aan de consumentenmarkt als ook aan verschillende markten in het bedrijfsleven.

Neem dan direct contact met ons op via: verkoop@squaricles.com of +31 (0)631166686 en bezoek onze website: www.verzeildrakeninluxe.nl


FIETSEN Ă la carte

Bezoek onze nieuwe winkel!

ONTWERPST Korte Leems 2910 Essen-

Tel. 03 663 2 Statiestraat 42 Mob 0610 4 2920 Kalmthout info@tildrie www.tildrie Tel. 03 663 24 26 gsm 0031 610 46 96 06 info@tildrie.com

www.tildrie.com Dorpstraat 35 2950 Kapellen Tel.: 03 605 25 08 info@t-ateljeeke.be

Dagverse bereidingen Ruim aanbod eigen specialiteiten. Ontbijtjes en broodjeslunches aan slanke prijzen. Assortiment verse theetjes samengesteld door Tas-TĂŠ Gratis levering aan jouw bedrijf.

www.t-ateljeeke.be


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en win twee waardebonnen t.w.v. 25 euro. Oplossing sturen via: www.belgiebruist.be/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist B.V. t.a.v. April Brasschaat/Kapellen Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

Win twee waardebonnen t.w.v 造25! Aangeboden door: Laura-V Belgium BVBA - Werversbos 93 B-2930 Brasschaat - Telefoon: +32-497-445454

zonnecentra vitamine pigmentatie gelaatsbruiners spaghettilamp huidtype

zonnekuur sunandbeauty collageen spraytan bleaching consulent


Ga toch fietsen!

Groen rijden, we worden er dagelijks mee geconfronteerd. Toch gaat bijna zes op de tien werkende Vlamingen bij voorkeur met de auto naar zijn werk. Dat kan groener, en wel met de fiets. De feiten op een rij 1. 11% van de Vlamingen gaat al geregeld op de fiets naar het werk. Een verstandige keuze, want fietsen is goed voor lichaam, geest en de portemonnee. 2. Je komt ’s ochtends fris op je werk en na een dag hard werken is het prettig uitwaaien op de fiets. 3. Bewegen (fietsen) gaat het verval van ouder wordende hersenen tegen. Fietsen houdt lichamelijke kwaaltjes op afstand Werknemers die geregeld naar hun werk fietsen zijn minder vaak ziek. Gemiddeld zijn zij ruim een dag per jaar minder afwezig door ziekte, blijkt uit onderzoek van TNO.

Wist je dat‌ ‌de fietser in de stad gemiddeld 5% sneller op de bestemming is dan de automobilist? In de grotere steden (vanaf 100.000 inwoners) is de fietser zelfs meer dan 10% sneller. 18


Fietsen is goed voor lichaam en geest Overvolle wegen, te weinig parkeerplaatsen, wegmisbruikers: fietsen bespaart je deze frustraties en werkt onspannend. Daarnaast stimuleert de lichaamsbeweging je bloedsomloop, waardoor je hersenen op volle toeren kunnen draaien.

Misschien is de reisafstand te groot, heb je een tas vol zware dossiers, moet je kunnen werken tijdens het reizen of zijn er fysieke mankementen. Maar als het even kan, neem dan de fiets. Al is het alleen maar om een boodschap te doen.

Fietsen houdt diabetes op afstand Bijna de helft van alle Vlamingen is te zwaar en 33% kampt met overgewicht. Door overgewicht en weinig beweging is diabetes 2 een groeiend probleem. Mensen die regelmatig fietsen zijn slanker en gezonder. Fietsen is namelijk een goede cardio-oefening en stimuleert het lichaam om lichaamsvet aan te spreken. Je valt er dus van af.

Wist je dat... ‌de fietshelm in BelgiÍ nog niet verplicht is? Toch is het slim een fietshelm te dragen als je gaat fietsen. Bij een ongeval vermindert het dragen van een helm de kans op hersenletsel met maar liefst 85%! Fietsen is goed voor de portemonnee Als je een flinke afstand moet afleggen en je houdt een sportief tempo aan, dan heb je meteen gesport. Daarmee win je tijd en bespaar je op een duur sportabonnement. Bovendien bieden veel bedrijven werknemers de mogelijkheid om op een fiscaal aantrekkelijke manier een nieuwe fiets aan te schaffen dankzij het zogenaamde fietsplan. 19


Sportief-Modern-Gekleed van maat 36t/m 48 Specialiteit: Broeken BRAX RAPHAELLA by BRAX Kleedjes ATMOS SENSO EROKE MARIE-MERO

Andere merken: Betty Barclay - Gerry weber Alliance - Sao Paulo - Via -Appia - Deborah - Enolah

Bij afgifte van deze advertentie:

10% Korting + GRATIS PANDA-knuffel (zolang de voorraad strekt, 1 per klant)

Kapelsesteenweg 308 Brasschaat / Mariaburg Open di -zat 9.30-18u. Elke eerste zondag van de maand open van 10-16u www.catsdameskleding.be

Op 20 april bestaan we 2 jaar!

Mamma Latte Zwangerschaps- en borstvoedingswinkel woody pyjama’s

Openingsuren : Dinsdag tem vrijdag van 10:00u tot 12:30u en van 14:00u tot 18:00u Zaterdag van 10:00u tot 17:00u Elke eerste zondag van de maand van 10:00u tot 16:00u (in april niet op zondag open)

Winkelcentrum Donk Patio (mét gratis parking) Donksesteenweg 212 - 2930 Brasschaat 03/645 93 85 - 0485/38 06 11 info@mammalatte.be - www.mammalatte.be

Onze extra acties zijn: • Extra geschenk bij aankoop vanaf 60 euro. • Op 19 april staan de cava en hapjes klaar. • Op 26 april gratis foto van uw kindje, zwangere buik, gezin....


ColuMn/Yvonne

De deuren van de appstore

Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost maar eind 2013 is het zover. Ik kan een punt zetten achter het door mij geschreven kinderboek. Na een kort moment van euforie dient zich een nieuwe uitdaging aan: binnenkomen bij een uitgeverij. Al snel begrijp ik dat daar meer voor nodig is dan het schrijven van een goed boek. Eindeloze rijtjes do’s en don’ts komen voorbij. Ik heb een aanbeveling nodig van een BN’er, mijn begeleidende brief moet tot de verbeelding spreken en ik

moet vooral goed motiveren waarom ik me tot een bepaalde uitgeverij wend. Dat het me als debuterend auteur geen worst uitmaakt wie er hapt op mijn boek, doet natuurlijk niet ter zake.

“Eindeloze rijtjes do’s en don’ts komen voorbij” Na weken van rondjes draaien rond de brievenbus druppelen de eerste reacties binnen. Van een wel heel onpersoonlijk ‘uw boek past niet binnen ons fonds’ tot complimenteuze briefjes die toch weer eindigen in een teleurstelling. Mijn ‘beslist niet onaardige boek’ wordt niet uitgegeven. Zucht. Zou ik ooit in die boekwinkel terechtkomen? Ach, misschien moet ik die droom laten varen en me op de digitale snelweg concentreren. Veel toegankelijker en misschien nog slimmer ook. Want de deuren van de appstore, die blijven tenminste wél open.

Yvonne Huisman (45) is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkzaam als tekstschrijver (www.huisstijl.org). 21


Music in motion

Gentlemen‌

Bredabaan 1031 I B-2930 Brasschaat (Maria-ter-Heide) I tel. +32 (0)3 653 51 01 I info@alphahighend.be I www.alphahighend.be


start your engines! Het legendarische Maserati viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan! Audiopartner B&W doet hun als eerbetoon een gelimiteerde luidspreker cadeau… de 805 Maserati edition! Speciaal herzien, visueel & akoestisch, is dit een “musthave” voor de kenner. Hout in Birds eye, het fijnste leder, unieke diamanten tweeters & Maserati logo… Het interieur van een “Ghibli of Quattreporte” waardig! Test drive hem nu bij Alpha Brasschaat… Con Piacere ..with pleasure

Music emotion


de mooiste selectie lingerie & nachtmode • paladini • empreinte • chantal thomass • aubade

Ontdek onze trendy collectie lingerie, vrolijke badpakken & bikini's en nachtmode aan democratische prijzen.

'We promise yound service,quality ag! a perfect fittin

• zimmerli • pleasure state • raffaela d’angelo • Melissa Odabash BH (tot E-cup)

¤ 42,99

Slip Extra open op zondag 15 & 22 december ¤ 16,99

Bredabaan 352 Brasschaat. Tel: 03 653 52 29 Like 'Promise Brasschaat' en maak kans op een leuk geschenk!


ditjesen/datjes

In april is alles mogelijk: sneeuw en vorst, maar ook temperaturen tot 25 째C. In deze maand vind je van alle seizoenen wat. De VN heeft besloten dat 6 april voortaan Dag van de Sport is. 6 april 2014 gaat de geschiedenis in als eerste Dag van de Sport ooit.

Belgen eten elk jaar gemiddeld 6,8 kilogram koekjes. Bij speciale gelegenheden plast het Brusselse Manneke Pis bier of wijn

en krijgt hij een kostuum aan uit zijn garderobe die meer dan 700 stuks telt. Door seks verbruikt een man ongeveer 4 kcal per minuut. Een vrouw verbrandt er maar 3. Een half uurtje tussen de lakens is dus goed voor een calorieverlies van 90 tot 120. Oenologie is de wetenschap die het maken van wijn bestudeert.


Profiteer van dit prachtige juweel!

¤  325

o=p op Verwerking ‘oud goud’ - Hersteldienst oude en antieke klokken - Maatwerk en origineel design is mogelijk

goudsmid en juwelier

Paul Van der Auwera Augustijnslei 10 - 2930 Brasschaat - T: +32 (0)3 652 17 77 GSM 0497 62 15 62 - info@klokstuk.be - www.flandersdesigners.be


budget/reizen Groen reizen voor weinig geld. Speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

Pak je voordeel Reis je regelmatig met de trein? Dan is het een prima plan om eens uit te zoeken wat voor jou de goedkoopste manier van reizen is. Reis je voornamelijk op één traject? Dan is een trajecttreinkaart een voordelige optie. Zit je nog op school of studeer je? Dan moet je waarschijnlijk een school treinkaart of campus treinkaart hebben. Kijk voor meer informatie op de website van de NMBS.

Deel de kosten Deel de kosten met je medepassagiers en ga carpoolen. Carpool.be brengt bestuurders en passagiers met dezelfde bestemming samen. Een ritje met de auto was nog nooit zo gezellig en voordelig.

Tip Om het kiezen van een nieuwe, zuinige auto makkelijker te maken, heeft de ANWB in samenwerking met Natuur en Milieu een TOP 10 met zuinige auto’s samengesteld. In een oogopslag vind je de zuinigste nieuwe benzine- en dieselauto’s per klasse.

Kies voor openbaar vervoer Woon je in een grote stad en heb je geen zin om door de regen te fietsen? Maak dan gebruik van de bus, tram of metro. Vaak is het voordelig om voor een vast bedrag per maand of met korting te reizen. Kijk voor de verschillende mogelijkheden op delijn.be

Snel besparen met een zuinige auto

Heb je geen fiets, geen zin om te carpoolen en een hekel aan het openbaar vervoer? Draag dan op je eigen manier een steentje bij, want ook automobilisten kunnen iets doen voor een beter milieu. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een relatief zuinige auto. Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee. 27

budget


Speeddaten bij CityDate: Single vrouwen schrijven zich massaal in voor een speeddate event waardoor er een nijpend tekort is aan single mannelijke deelnemers!

Speeddaten bij

Speeddating is aan een ware opmars bezig in Vlaanderen. Nog nooit schreven zoveel singles zich in voor deze uit-Amerikaovergewaaide manier van daten, bedacht door Rabbijn YaacovDeyo. Hij wilde Joodse singles, eind van de 20ste eeuw, in Los Angeles aan een partner helpen en legde hiervoor de basis van speeddaten. Zijn idee werd een rage in de Verenigde Staten en het concept is overgewaaid naar alle werelddelen. Zo leerde Anthony Pauwels (31), een jonge ondernemer uit Antwerpen, Sien Ho (27), kennen op een speeddate event en ze

besloten samen zelf speeddates te organiseren onder de naam CityDate. Hoewel de events goed gevuld, zoeken ze voor komende events nog vele single mannen aangezien ze de vraag van single vrouwen niet kunnen bijhouden.

Anthony, wat houdt speeddaten juist in? Bij CityDatespeeddate events ontmoeten een tiental single vrouwen evenveel single mannen van eenzelfde leeftijdscategorie in een sfeervolle bar of restaurant in hun


Mensen samen brengen, dat is onze missie! provincie, in een afgezonderd zaaltje. Elke vrouw neemt plaats aan een tweepersoonstafel en ze krijgt gezelschap van een man die plaatsneemt aan haar tafel. Zes minuten de tijd hebben ze om een klik te voelen, dan luidt er een gong waarbij de man wordt verzocht zich naar een volgende tafel te begeven voor een nieuwe ontmoeting met een vrouw. Dit gaat door totdat alle mannen en alle vrouwen elkaar hebben ontmoet. Achteraf kan je thuis je ‘matches’ invullen via onze online applicatie. Alleen als er een match is tussen twee deelnemers dan worden de gegevens van elkaar uitgewisseld per mail, zo wordt de privacy van elke deelnemer gerespecteerd.

Waarom schrijven meer vrouwelijke singles zich in dan single mannen? Vrouwen nemen vaak deel onder vriendinnen. Ze moedigen elkaar aan om deel te nemen en komen dus dikwijls met z’n drieën of vieren. Een man zal vaak alleen deelnemen waardoor de plaatsen voor de mannen niet zo snel volzet geraken als voor de vrouwen. We hebben momenteel twee events waar 12 single vrouwen zijn ingeschreven tegenover 2 single mannen. De mannen gaan hun werk hebben! Dagdagelijks moeten we verschillende vrouwen teleur stellen omdat de plaatsen voor hen volzet zijn, en dit voor verschillende events! Gezien we steeds streven naar een balans tussen mannen en vrouwen voeren we campagne om meer single mannen aan te trekken.

Waar en voor welke leeftijdscategorieën organiseert CityDate speeddating events? We organiseren wekelijks speeddate events op twee locaties in Antwerpen alsook op twee locaties in Gent en een in Vilvoorde. In een latere fase breiden we onze activiteiten uit naar West-Vlaanderen en Limburg. Alle (hetero) singles in de leeftijdscategorieën 22-33j, 26-35j en 32-40j zijn welkom. We staan wel een jaar afwijking toe op deze leeftijdsgrenzen. In de toekomst zullen we ook speeddates organiseren voor singles van hogere leeftijdscategorieën omdat ook hier de vraag enorm is. We hebben besloten eveneens events aan te bieden voor hen op verschillende locaties in Vlaanderen. Mensen samen brengen, dat is onze missie! Meer informatie en data over komende events >www.citydate.be CityDate geeft weg: 5 all-in speeddate sessies voor mannen twv 33 EURO. Stuur een mail naar info@citydate.be en vertel ons waarom jij wil gaan speeddaten. Wie weet helpen we jou aan een vriendin!

Anthony Pauwels, zaakvoerder CityDate VOF Tel: 0495 64 74 47 Mail: info@citydate.be Website: www.citydate.be Adres: Dijlestraat 52/234, 2060 Antwerpen


1

HOE WERKT SPEEDDATEN BIJ CITYDATE Speeddaten is een moderne manier om VELE SINGLES te ontmoeten op een gezellige avond.

De vrouwen nemen eerst plaats aan een twee persoonstafel in een afgezonderde ruimte.

3

De mannen worden begeleid naar de ruimte waar de vrouwen al plaats genomen hebben. Elke man neemt willekeurig plaats aan een tafel.

4 Gedurende 6 minuten maken de deelnemers kennis met elkaar. Na het luiden van de gong blijven de vrouwen zitten en schuiven de mannen elke keer door naar de volgende tafel.

Op één avond maak je contact met 7 À 12 PERSONEN van het andere geslacht. ... en wie weet vind jij bij ons je partner of maak je nieuwe vrienden!

2

5

Nadat je de helft van de deelnemers hebt ontmoet voorzien we een pauze. Tijdens de pauze verloten we een waardebon van 30€ die op locatie kan geconsumeerd worden.

6

Na de pauze ontmoet je de andere helft van de deelnemers, totdat elke man met elke vrouw kennis heeft gemaakt.

31

Na het event kan je op onze website een lijst terugvinden van alle deelnemers. Bij elke deelnemer kan je aanvinken indien je deze persoon beter wilt leren kennen.


Al bijna 10 jaar is Perron 26 de gemakswinkel voor de foodie met weinig tijd.

Een ruime keuze aan vers bereide gerechten staan dagelijks klaar. Een vast assortiment met wisselende suggesties. Kom zeker langs voor onze kazen geaffineerd door kaasmeester Van Tricht alsook de vele wijnen en artisanaal beleg . Onze zelfbereide pastrami, italiaans vleesbrood en kippewit met peterselie en sjalotjes.

✁ Bij aankoop van een groot

belegd broodje

bij inlevering van deze bon recht op ay koffie. w één verse take a boontje Ik heb een voor Jou

.be www.hoorenskoffie

ie.be info@hoorenskoff

t. 09 360 01 76

24/01/13 17:39

Hoorens_valentino.indd

1

Meer informatie? Stationsstraat 26 Kapellen Tel. 03 322 52 72 www.perron26.be Like ons op facebook!


VTM en het tweede seizoen van het Lichaam van Coppens Het lichaam van Coppens Goed nieuws voor fans van spectaculaire tests en straffe experimenten, van een vleugje wetenschap en van de broers Coppens. Mathias en Staf stellen hun lichaam opnieuw ter beschikking van de kijker in een tweede seizoen van Het Lichaam van Coppens. Dit betekent dat ze een nieuwe zoektocht openen naar alle mogelijke vragen waar de kijker mee zit én die de broers met hun eigen lijf kunnen beantwoorden.

Stuur je vragen naar hetlichaamvancoppens@vtm. be en misschien zie jij jouw vraag beantwoord op VTM in het nieuwe seizoen van Het lichaam van Coppens.

binnen/buiten

FILMPJE PAKKEN De Maagd van Gent

“De Maagd van Gent” volgt het verhaal van verschillende Gentenaars die elk op hun beurt baat hebben bij het behoud van de ziel van Gent: de volkstuintjes. De hoofdrol is weggelegd voor een progressieve priester die, dankzij de groenten uit die volkstuintjes, dagelijks verse soep uitdeelt aan daklozen. Zijn missie dreigt abrupt te eindigen wanneer de burgemeester onder druk gezet wordt door de Franse winkelreus Colfour om de ‘ziel’ van Gent te verkopen… De film is vanaf 2 april in de bioscoop te zien.

Boekje lezen Ecologisch smullen Ecologisch koken wordt een feestje met het kookboek Lekker ecologisch. In dit groene smulboek ga je op ontdekkingstocht en leer je op een spannende manier bewust omgaan met eten, elk seizoen opnieuw. De ruim 500 recepten vormen een heerlijke staalkaart van de vele troeven die een ecologische keuken aanreikt. Kortom, iedereen die houdt van koken kan er gemakkelijk mee aan de slag. Het kookboek is voor € 39,75 verkrijgbaar bij de betere boekhandel, bol.com en velt.be


evenement Agenda brasschaat/kapellen Op zoek naar een leuk uitje of activiteit in de maand april? Brasschaat/Kapellen Bruist zet de leukste evenementen, voorstellingen, concerten en ga zo maar door, voor je op een rijtje. vrijdag 4 april 2014 Lazarus - Met voorbedachten rade AZARUS bewerkt een verhaal van de Poolse schrijver Witold Gombrowicz tot een spannend toneelstuk vol bloedstollende suspens en onverwachte wendingen! Deze oedipusiaanse parodie op het detectiveverhaal, het verslag van een onderzoek naar een misdaad die nooit heeft plaatsgevonden, wordt door de klasbakken van LAZARUS minutieus in elkaar gemonteerd.

woensdag 2 april 2014 tmg LAP! - Plafondmeisje Een surrealistische, beeldende voorstelling waarin een meisje op wolken kan lopen, een heel groot hoofd het voor het zeggen heeft, een vrouw met een lange snor in de wolken leeft, een vader een angsthaas is en een moeder doet alsof ze gek is om haar dochter te redden. Een voorstelling over identiteit en het gevecht tussen wie we moeten zijn en wie we willen zijn.

maandag 7 april 2014 The Constant Gardener Uur: 20:00 Plaats: Fedasil Opvangcentrum Kapellen, plannetje Prijs: gratis In een afgelegen deel van Noord-Kenia wordt het lijk gevonden van de jonge Britse Tessa Quale. Haar reisgenoot is nergens te bekennen en al snel wordt er gepraat over een crime passionel. Tessa’s echtgenoot besluit alles op alles te zetten en de waarheid achter de moord op zijn vrouw te achterhalen. Fernando Meirelles, Verenigd Koninkrijk/Duitsland 2005, 129 minuten 34


nten

april 2014

woensdag 23 april 2014 Wigbert en Arne - Twee stemmen. Twee gitaren. Twee generaties. Ze spelen solo of in duo. Lead en begeleiding wisselen af. Ze zingen eigen nummers en songs van elkaar. Oudere maar ook splinternieuwe songs. Geen ‘battle’ maar een harmonieus samenspel. Met respect voor elkaars werk. zaterdag 25 april 2014 Expo Bruno Vekemans Als tiener is Brasschaats schilder Bruno Vekemans (° Antwerpen 1952) al doordrongen van het idee dat hij de rest van zijn leven zal tekenen en schilderen. In 1990 legt Bruno zich volledig toe op de schilderkunst. Hij gaat op zoek naar iconische beelden in tijdschriften, hij maakt gebruik van eigen fotomateriaal, of leent beelden van een fotograaf voor wie hij een uitzonderlijke waardering koestert, namelijk Brassaï.

zaterdag 12 april 2014 opening day Iedereen is welkom op deze fantastische eerste wedstrijddag van het baseball en softball seizoen 2014, die wordt gevierd met tal van leuke activiteiten voor jong en oud alsook een jeugdwedstrijd en de opening game van de eerste ploeg. zaterdag 12 april 2014 Paasstage zweefvliegen Intensieve zweefvliegstage waar men kennis kan maken met "vliegen". Iedereen vanaf 14 jaar is welkom om lid te worden van onze club.

35


Al zeven jaar weten de mensen de winkel aan de Bredabaan te vinden. Het geweldig leuke snuffelassortiment voert je langs kleding, tasjes, bed- en bad textiel,… “Naast de kleding leggen we ons ook toe op het creëren van een complete lifestyle”, gaat Dominique verder. “We hebben erg leuke tassen in allerlei maten, rugzakjes, portefeuilles, trolleys. En natuurlijk in diverse kleuren en printen voor kleine en grote kinderen. En weet je...vaak komen volwassenen ook stiekem voor zichzelf vaak iets kopen. Het is dus eigenlijk voor alle leeftijden.” “We zijn gespecialiseerd in de premature maatjes 44 en 48”, begint zaakvoerster Dominique Andries. “Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Ook de andere maten komen ruimschoots aan bod. We gaan tot maatje 128 en dit allemaal in de vrolijke, frisse kleurtjes die de mensen van ons gewend zijn.”

lief! Bredabaan 419, 2930 Brasschaat Tel. 03 651 57 50, liefbrasschaat@skynet.be Open: ma t/m vr 10 u tot 13 u en 13 u 30 tot 18 u za 10 u tot 18 u

2014 04 brasschaat kapellen2  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you