Page 1

Bergen op Zoom / Halsteren / Hoogerheide

april 2014 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

ga toch

fietsen

Lentekriebels


Music in motion

Gentlemen… start your engines! Het legendarische Maserati viert dit jaar zijn 100jarig bestaan! Audiopartner B&W doet hun als eerbetoon een gelimiteerde luidspreker cadeau… de 805 Maserati edition! Speciaal herzien, visueel & akoestisch, is dit een “must have” voor de kenner. Hout in Birds eye, het fijnste leder, unieke diamanten tweeters & Maserati logo… Het interieur van een “Ghibli of Quattreporte” waardig! Test drive hem nu bij Alpha Brasschaat… Con Piacere ..with pleasure

Bredabaan 1031 I B-2930 Brasschaat (Maria-ter-Heide) I tel. +32 (0)3 653 51 01 I info@alphahighend.be I www.alphahighend.be

Music emotion


Colofon Uitgever Nederland Bruist B.V.

6

manager Marcel Bossers

Terras & ijs De afgelopen maand konden we al even proeven van de eerste zonnestralen. Hopelijk wordt dat deze maand alleen maar meer.

Vormgeving & TRAFFIC Nederland Bruist Themateksten & Eindredactie Nederland Bruist Fotografie Krebbekx Fotografie, Gijs Proost Fotografie, Sara van Dijk en Fotofesta

17

26

Contact bergen op zoom Bruist Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda T 076-7115340, F 084-8354655

Ik zie mezelf al zitten op het terras. Drankje hier, ijsje daar. Wat is het toch heerlijk om het buitenleven langzaam op gang te zien komen. De vogeltjes zijn weer helemaal in hun element, het straatbeeld verandert beetje bij beetje in een vrolijk geroezemoes en onze winterdip lijkt voorgoed verleden tijd. Of ik last heb van lentekriebels? Jazeker… Meer hierover lees je op pagina 6 en 7.

bergenopzoom@nederlandbruist.nl Contact Hoofdkantoor Nederland Bruist B.V.

18

Nu de ochtenden niet meer zo koud zijn, kan ik eigenlijk geen goede smoes meer bedenken waarom

de fiets staat weg te roesten in de schuur. Tijd voor een beetje actie. Blader snel door naar pagina 18 en 19 en lees hoe jij kunt bijdragen aan een beter milieu en een goede gezondheid. Ik zeg: ga toch fietsen! Zoals je van ons gewend bent, hebben we ook in deze editie weer een aantal interessante rubrieken, weetjes en leuke evenementen voor je op een rij gezet. Verder lees je in dit magazine alles over Haarhoeve Vermaat, Braincare, Lindhout Badkamers en Installatietechniek en nog veel meer bruisende en lokale ondernemingen bij jou in de buurt. Tevens vind je in dit magazine een leuke puzzel aangeboden door Body Stress Release. Volg de aanwijzingen en maak kans op een aantrekkelijke prijs.

nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl, www.belgiebruist.be

28

23

Inhoud

30

Copyright Nederland Bruist B.V. Het overnemen van Copyright Nederland Hetde overnemen van is niet artikelen als bedoeld Bruist… in artikel C.V. 15 van auteursrecht artikelen als ©2011 bedoeldNederland in artikel 15 van B.V. de auteursrecht is toegestaan. Bruist Bergen op Zoom niet toegestaan. ©2006 Nederland Bruist… C.V. Merknaam Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist GrootDeze Veenendaal Bruist… een merknaam eigendom B.V. uitgave is met deisgrootst mogelijke en zorgvuldigheid van Nederland Nederland Bruist… C.V. DezeB.V. uitgave is met de grootst samengesteld. Bruist is echter niet mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade Bruist die zou C.V. is echter niet door aansprakelijk voor enige directe of kunnen ontstaan het gebruik van de hierin aangeboden indirecte schade zou kunnen ontstaan het gebruik informatie. Aan dedieinhoud van deze uitgavedoor kunnen op geen van de wijze hierinrechten aangeboden informatie. de inhoud worden van enkele worden ontleend Aan of aanspraken deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: 't Gooi, Alkmaar, ontleend of Brasschaat, aanspraken Kapellen, worden gemaakt. dezelfde Apeldoorn, de Peel,In Ede/de Veluwe, reeks verschijnen ook: Alkmaar, DeBosch, Amerstreek, De de Waterweg, de Zaanstreek, Den Breda,Breda, Reeshof, Maasroute, Den Bosch, Haarlem, Nijmegen, Land van Cuijk, de Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Rivierenland, Tilburg, Utrecht, De Peel, Land van Maas en Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Waal, Uden…Zeeland, Zutphen. Veenendaal,

N? ERE T ER ar ADV bel na

uist.nl r b d n a derl nl@ne -7115340 076 f mail o

Veel leesplezier, Marcel Bossers


n e l

s l : e b e i r tek geef jezelf een boost!

De b van bewegen De afgelopen maanden hebben we voornamelijk binnenshuis genoten. nu de temperatuur stijgt, is het tijd om de deur uit te gaan. Ga op de fiets naar je werk, maak een voorjaarswandeling of neem de tuin onder handen. Bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, het maakt je ook gelukkiger.

De s van sportschool April is bij uitstek de maand om te gaan sporten. Schrijf je in bij de sportschool en sport de overtollige winterkilo’s eraf. Gooi al je energie in de strijd en zie jezelf in gedachten al met een strak lichaam in bikini aan het strand.

De d van vitamine D Zon zorgt voor de aanmaak van vitamine D en dat is heel goed voor je lichaam. Bovendien maakt zonlicht dat we ons beter voelen. Breng daarom je lunchpauze een paar keer per week door in het voorjaarszonnetje.

Zodra de eerste voorjaarszonnestralen zich laten zien, komen ze tevoorschijn: de lentekriebels. We willen naar buiten, flirten meer, voelen ons vrolijker en zijn uitbundiger dan in de winter. Laat de lente nog meer in je leven met onze bruisende tips.

De f van frisse energie In de lente ontwaakt de natuur, breekt de zon door en worden onschuldige lammetjes en andere dieren geboren. laat je inspireren door de frisse energie die de lente met zich meebrengt en trek er samen met je vriend(in), ouders, vrienden, kinderen op uit.

De h van hobby Begin een nieuwe hobby. Iets doen wat je altijd voor onmogelijk had gehouden geeft ontzettend veel positieve energie. Trek de stoute schoenen aan en schrijf je in voor die cursus.

De t van tulpen De l van lichaam Ga aan de slag met je body. Scrub die oude wintercellen van je huid. Geef je voeten, die de hele winter opgesloten hebben gezeten, een ‘grote beurt’ en lak je teennagels alvast in een vrolijk kleurtje. Breng een bezoekje aan de kapper en ga de lente stralend tegemoet.

De r van reisbureau Breng een bezoekje aan het reisbureau. online boeken is natuurlijk de trend, maar het is heerlijk om eens ouderwets met een stapel reisbrochures thuis te komen. Wie weet heb je al zin om een heerlijke zomerbestemming te boeken.

7

Verwen jezelf met een grote bos tulpen. De zomer is in aantocht en dat mag best gevierd worden!

De v van voorjaarsschoonmaak Houd een grote schoonmaak in je huis. Gebruik de laatste koude, donkere dagen om van alles af te komen wat je niet meer gebruikt. Sorteer, gooi weg of doneer. Een opgeruimd hoofd geeft innerlijke rust en nieuwe ideeën.

De w van winkelen langzaam loopt het kwik op en prikt het eerste lentezonnetje voorzichtig door de winterse wolken. Hoog tijd voor een bezoekje aan de stad, waar de voorjaarscollectie al enige tijd in de rekken hangt. Gun jezelf een nieuwe aankoop waarmee je de wintermaanden definitief gedag zegt.


Bruisende zaken:

Bedrijf: Braincare Bruinevisstraat 32, Bergen op Zoom Eigenaresse: Margrit Elmendorp www.brain-care.nl Wat is zo bijzonder aan de samenwerking tussen Yolande Ooms, kinder- & jeugdtherapie en Braincare?

De Herstelknoop Neem gerust contact met mij op, dan informeer ik u over de mogelijkheden.

Voor reparatie en het vermaken van kleding kiest u natuurlijk voor De Herstelknoop. Met unieke haal- en brengservice zodat u de deur niet uit hoeft. Tevens ontwerp en maak ik bruidskleding, communiekleding en doopjurkjes onder het label SumLou Elegance.Mary Willigers T: 06-34339984 E: deherstelknoop@kpnmail.nl

Wat voor onderneming is Braincare? “Braincare helpt volwassenen en kinderen met allerhande klachten en ziektebeelden zoals depressie, burn-out, ADHD, obesitas, migraine, angststoornissen, overgangsklachten, dementie of dyslexie. Niet met medicijnen, maar met professionele begeleiding, therapie op basis van orthomoleculaire geneeskunde en coaching. Ook bieden wij overgangsconsultancy en voedingsadviezen.”

Kun je een concreet voorbeeld geven? -

Gezichtsbehandelingen Huidverbetering Microdermabrasie Manicure

-

Pedicure Gelcolor Massage Harsen

Bruinevisstraat 32 | 4611 HJ BERGEN OP ZOOM | info@beauty-and-relaxing.nl www.beauty-and-relaxing.nl | 0612033908

“Kinderen met ADHD worden vaak als druk en storend ervaren. Vaak wordt de oplossing gezocht in medicijnen. Dit heeft effect zolang het pilletje werkt. Bij ons kunnen kinderen met ADHD terecht voor neurofeedback. Neurofeedback geeft een BLIJVEND resultaat doordat de hersengolven getraind worden. Bij aanvang maken we een scan van de hersenen en op basis daarvan gaan we de hersengolven trainen.” 9

“Neurofeedback alleen kan soms niet voldoende zijn, daarom is er een samenwerking met Yolande Ooms kinder- en jeugdtherapie. Braincare doet de techniek, Yolande coacht de kinderen en begeleidt ouders en zo gewenst leerkrachten van school. Als je beter begrijpt waar het gedrag vandaan komt, leer je ook hoe je het beste kunt omgaan met het ‘anders zijn’. Omdat goede en vooral juiste voeding ook heel belangrijk is voor het brein, pakken we dit ook mee in onze begeleiding en werkwijze. Dit totale pakket van neurofeedback met begeleiding en aandacht voor voeding is bijzonder effectief!”


Rita is naar De Haarhoeve gekomen omdat ze last heeft van dunner wordend haar. Ze heeft zich laten adviseren en samen met haar haarstylist heeft ze gekozen voor een korte haaraanvulling, waardoor er vanaf de scheiding, boven op haar hoofd, meer haar te zien is. De haaraanvulling is gemaakt van echt haar. Omdat Rita heeft gekozen voor permanente bevestiging worden er kleine ringetjes aan het haarwerk bevestigd. Er zijn nog diverse andere bevestigingsmanieren voor haarwerk, dit is volledig afhankelijk waar u voor kiest. Hoe gaat dat in zijn werk?

Wil je zelf ook zo’n mooie haartoevoeging? Neem dan contact op met De Haarhoeve en kijk wat er bij jou past.

Ook aan nazorg wordt bij Haarhoeve Vermaat veel aandacht besteed. Na 4-6 dagen wordt er altijd contact met u opgenomen om uw reactie te horen en te kijken hoe de gewenning verloopt.

Aan het haarwerk worden kleine ringetjes bevestigd. Eerst wordt het haar tijdelijk vastgezet, waarna het natuurlijke haar met een haaknaald in kleine plukjes door de ringetjes wordt gehaald. Vervolgens worden de ringetjes dicht tegen het hoofd vastgeknepen en zit de haarvullig perfect vast. Mocht het nodig zijn, dan wordt het haarwerk bijgeknipt. U kunt er vervolgens alles mee doen zonder dat u bang hoeft te zijn dat andere mensen zien dat u een haarwerk draagt.

Voor wie is dit nog meer geschikt? Haarverlies is een veelvoorkomend probleem bij zowel jonge als oude mensen en kent verschillende oorzaken. Ziektes, medicijngebruik, een ontregelde hormoonhuishouding, erfelijke aanleg en ouderdom kunnen leiden tot (tijdelijk) haaruitval, dun haar, kale plekken of kaalheid.

Bovendien was Rita zo goed verzekerd dat ze niets hoefde bij te betalen. Haarwerken worden namelijk voor een deel of volledig vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

Afhankelijk van de aandoening en de wensen van de klant biedt De Haarhoeve haarprotheses, confectie-pruiken, haarverlenging, haarverdikking, haargroeimiddelen en mutsjes. 12

Bruisend Bezoek

Bedrijf: Haarhoeve Vermaat Melanenweg 6 4661 RZ Halsteren Tel. 0164-255000 www.haarhoeve.nl

“Na 4-6 dagen wordt er altijd contact met u opgenomen om uw reactie te horen en te kijken hoe de gewenning verloopt”

13


Bruisende zaken: Voor meer informatie over uw reclame/promotie/verkoopmogelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen via info@partytentendiscounter.nl of bekijk onze website www.partytentendiscounter.nl

badkamers, maar ook accessoires en kranen. We gaan met de klant om de tafel zitten om te kijken welke badkamer echt bij je past! Voor elk budget, situatie en inrichting. Vervolgens nemen wij desgewenst de sloop- en afbreekwerkzaamheden voor onze rekening, verzorgen wij het stuc- en tegelwerk van vloer en wand, alle leidingwerk en monteren en installeren we bad en/of douche, toilet en wasmeubel.”

www.partytentendiscounter.nl

LABEL 88

Wat maakt jullie bijzonder? “Al het werk, van afbraak tot opbouw wordt gedaan door onze eigen vakmensen. Wij hebben alles dus in eigen beheer en besteden niets uit. Als het werk klaar is, wordt de badkamer opgeleverd en krijgt de klant van ons een opleverrapport. Verder bieden wij vijf jaar garantie, op alles!”

hippe keykoord tasjes

Wat voor onderneming hebt u?

alles bij de hand; sleutels, telefoon en geld. het past allemaal aan en in een keykoordtasje van label 88. Zelf samen te stellen en op te pimpen met mooie leren bedels.

“Wij zijn een badkamerspecialist met een jarenlange ervaring in het plaatsen van badkamers. Maar niet alleen het sanitair, ook het complete tegelwerk nemen wij voor onze rekening.”

Gratis

leren bedel

bij aankoop van een tasje

fortuinstraat 15 4611 nm bergen op Zoom tel. 0164 25 24 45

Lindhout Badkamers en Installatietechniek Oude Moerstraatsebaan 6, Bergen op Zoom Tel. 0164-650270 Eigenaar: Sander Lindhout www.lindhoutbadkamers.nl

Waarin blinken jullie uit? “Wij ontzorgen! Als je een nieuwe badkamer of toiletruimte wilt, kun je bij ons terecht van A tot Z. In onze showroom vind je prachtige 15


E ALL IN IES NT A €4, VAK D N KI 2E

Langstraat 5 4661 SE Halsteren T: 0164-851888

Prijsvraag Wat is het genre van deze film?

Sjans outlet store Op korte termijn gaat er een steigerhouten meubelwinkel komen in de Kortebosstraat 3 in Bergen op Zoom! De meubels kunnen op bestelling worden gemaakt, allemaal op maat. Het kunnen meubels zijn voor zowel binnen als buiten. Denk aan tafels, loungesets, bedden, kasten, badmeubelen, maar

Mail de oplossing naar bergenopzoom@nederlandbruist.nl Vergeet niet uw naam en adresgegevens erbij te vermelden.

ook de wat kleinere meubels, zoals boekenplanken, krantenbakken, wanddecoratie enz. Voor bestellingen kunt u naar onze winkel komen om daar een kijkje te nemen en de vakman aan het werk te zien.

U maakt drie keer kans op twee vrijkaartjes voor een film naar keuze. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door: Voor vragen of bestellingen zijn wij bereikbaar op: 0614130657 / 0648470355

BIOSCOOP cinem’Actueel Bergen op Zoom

* Stoffen * Naaicafé * Fournituren * Breiwol & haakkatoen * Workshops * Kinderfeestjes * Hoooked

NIEUWE ZOMER COLLEC TIE IS BINN EN!

www.cine-service.nl

Win 3 x 2 kaartjes voor een film naar keuze

KLM Laan 28 - 4631 JW Hoogerheide - 0164-767277 info@stoffenenstiksels.nl - www.stoffenenstiksels.nl 17


Ga toch fietsen!

Groen rijden, we worden er dagelijks mee geconfronteerd. Toch gaat bijna zes op de tien werkende nederlanders bij voorkeur met de auto naar zijn werk. Dat kan groener, en wel met de fiets. De feiten op een rij 1. Een kwart van de Nederlanders gaat al geregeld op de fiets naar het werk. Een verstandige keuze, want fietsen is goed voor lichaam, geest en de portemonnee. 2. Je komt ’s ochtends fris op je werk en na een dag hard werken is het prettig uitwaaien op de fiets. 3. Bewegen (fietsen) gaat het verval van ouder wordende hersenen tegen. fietsen houdt lichamelijke kwaaltjes op afstand Werknemers die geregeld naar hun werk fietsen zijn minder vaak ziek. gemiddeld zijn zij ruim een dag per jaar minder afwezig door ziekte, blijkt uit onderzoek van tNo.

Wist je dat… …de fietser in de stad gemiddeld 5% sneller op de bestemming is dan de automobilist? in de grotere steden (vanaf 100.000 inwoners) is de fietser zelfs meer dan 10% sneller.

fietsen is goed voor lichaam en geest overvolle wegen, te weinig parkeerplekken, wegmisbruikers: fietsen bespaart je deze frustraties en werkt ontspannend. Daarnaast stimuleert de lichaamsbeweging je bloedsomloop, waardoor je hersenen op volle toeren kunnen draaien. fietsen houdt diabetes op afstand Bijna de helft van alle Nederlanders kampt met overgewicht. Door overgewicht en weinig beweging is diabetes 2 een groeiend probleem. Mensen die regelmatig fietsen zijn slanker en gezonder. Fietsen is namelijk een goede cardio-oefening en stimuleert het lichaam om lichaamsvet aan te spreken. Je valt er dus van af.

Wist je dat... …de fiets in nederland een veilig vervoersmiddel is? Het risico om als fietser slachtoffer te worden van een ernstig ongeval is in nederland het laagste ter wereld. fietsen is goed voor de portemonnee als je een flinke afstand moet afleggen en je houdt een sportief tempo aan, dan heb je meteen gesport. Daarmee win je tijd en bespaar je op een duur sportabonnement. Bovendien bieden veel bedrijven werknemers de mogelijkheid om op een fiscaal aantrekkelijke manier een nieuwe fiets aan te schaffen dankzij het zogenaamde fietsplan.

Misschien is de reisafstand te groot, heb je een tas vol zware dossiers, moet je kunnen werken tijdens het reizen of zijn er fysieke mankementen. Maar als het even kan, neem dan de fiets. Al is het alleen maar om een boodschap te doen.


ColUMn/Yvonne

Laurent Miquel Wit, rood en rosé Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader als topwijnmaker in de Languedoc. De wijnen hebben een moderne vinificatie.

Heerlijke wijnen; perfect als aperitief en prima als begeleider van salades, kaas, vis en vlees. De gehele maand april zijn deze wijnen per fles in de aanbieding van € 7,50 voor € 5,95 Halsterseweg 110 4613 BA Bergen op Zoom tel. 0164-255606 www.de-bierwinkel.nl

De deuren van de appstore

De witte wijn heeft een goud-gele kleur met bleekgroene tinten, gecombineerd met de mooie geur van bloemen en aromatisch fruit. Het bouquet is fris, maar vol met de smaak van vers fruit en een hint van amandel. Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost maar eind 2013 is het zover. Ik kan een punt zetten achter het door mij geschreven kinderboek. Na een kort moment van euforie dient zich een nieuwe uitdaging aan: binnenkomen bij een uitgeverij. Al snel begrijp ik dat daar meer voor nodig is dan het schrijven van een goed boek. Eindeloze rijtjes do’s en don’ts komen voorbij. Ik heb een aanbeveling nodig van een BN’er, mijn begeleidende brief moet tot de verbeelding spreken en ik

moet vooral goed motiveren waarom ik me tot een bepaalde uitgeverij wend. Dat het me als debuterend auteur geen worst uitmaakt wie er hapt op mijn boek, doet natuurlijk niet ter zake.

“Eindeloze rijtjes do’s en don’ts komen voorbij” Na weken van rondjes draaien rond de brievenbus druppelen de eerste reacties binnen. Van een wel heel onpersoonlijk ‘uw boek past niet binnen ons fonds’ tot complimenteuze briefjes die toch weer eindigen in een teleurstelling. Mijn ‘beslist niet onaardige boek’ wordt niet uitgegeven. Zucht. Zou ik ooit in die boekwinkel terechtkomen? Ach, misschien moet ik die droom laten varen en me op de digitale snelweg concentreren. Veel toegankelijker en misschien nog slimmer ook. Want de deuren van de appstore, die blijven tenminste wél open.

Yvonne Huisman (45) is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkzaam als tekstschrijver (www.huisstijl.org). 21


MS

WAND- RAAM- en VLOERBEKLEDING

Huijbergsestraat 9 | 9Bergen op | Tel: 0164-236 / 06-13630178 Huijbergsestraat | Bergen opZoom Zoom | Tel: 0164-236 670 670 / 06-13630178

www.ms-wandbekleding.nl | info@ms-wandbekleding.nl www.ms-wandbekleding.nl | www.raamvloerwandbekleding.nl | info@ms-wandbekleding.nl

‘like’ ons op

www.facebook.com/BergenopZoomBruist

&

Waardebon

Tegen inlevering van deze bon ontvangt u

€ 5,- korting * AnkaSun zonnestudio

Pastoor Jutenlaan 5 | 4624 GP Bergen op Zoom Tel: +31 (0)164-750885 | www.ankasun.nl

op onze zonsessie t.w.v. d 9,95

*alleen geldig in april 2014

Paashaasjes Bereiding

taart

Neem een pak chocolade cakemix voor een tulbandvorm (450 gr.) of een zak chocolade biscuitmix van Funcakes. Maak het beslag volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op de juiste temperatuur (zie verpakking). Doe het beslag in een ingevette bakvorm. Wij gebruikten de Giant Dessert Shell van Wilton. Bak de taart volgens recept. Giet hazenkopjes met candy melts in de gewenste kleuren. Wij gebruikten de siliconen ‘mini treat mold’ van Wilton met 24 hazenkopjes. Maak met candy melts de gezichtjes op de kopjes en de sliertjes bovenop en aan de zijkant van de taart. De bovenkant van de taart hebben wij gevuld met Zwitserse room en daar hebben wij de hazen4kopjes, chocolade eitjes en paaskoekjes in gestoken. De zijkant hebben wij versierd met kant-en-klare suiker narcisjes. De voor dit werkstuk gebruikte materialen en ingrediënten hebben wij in ons assortiment. Wilt u zelf bloemen leren spuiten met icing, dan hebben wij de perfecte cursus voor u. Vraag naar de mogelijkheden. Wij hebben ook andere leuke worshops of cursussen. Twinset Koepelstraat 1, Bergen op Zoom 0164-255621 www.twinsethobby.nl

Voor al uw taarten, cupcakes, e.d., hebben wij de juiste materialen! Tevens voeren wij een groot assortiment hobby-artikelen en verzorgen we cursussen en kinderfeestjes!


DITJESEn/datJes

Tijdloos design voor jarenlang woonplezier Een likje verf of nieuw behang is zo gerealiseerd, maar een vloer leg je voor langere tijd. Denk er daarom goed over na of je een vloer wilt hebben die de aandacht vraagt of misschien toch een vloer met een tijdloos design. In de nieuwste collectie van de Parket en Laminaatwinkel zitten vloeren met die moderne of rustieke stijl, maar ook vloeren die een rustige uitstraling hebben. De vloeren worden geleverd in 19 en 24 cm breed en 130 of 203 cm lang. Plaats deze vloeren op een rubber ondervloer en u haalt het contactgeluid met 40 % weg. Werk de vloer af met een strakke plint in kleur of gegrondverfd en u heeft een vloer waar u jarenlang plezier van heeft. Laat u eens informeren naar de mogelijkheden.

Probeer het maar niet te ontkennen, want iedere persoon vertelt 1 à 2 leugens per dag. Eenzaamheid is schadelijker voor je

gezondheid dan roken. Het oudste stuk lingerie dat archeologen

hebben gevonden stamt uit de Middeleeuwen. Wil je als vrouw een man aan de haak slaan via een datingsite? Post dan een foto

waar je gelukkig op kijkt.

Huisselectie in 3 kleuren. Klasse 31 € 10,25 m²

Huisselectie V in 5 kleuren. Klasse 31 met V - Groef € 13,25 m²

Vision tiles in 6 kleuren. Klasse 32 60x30 met V-Groef € 22,50 m²

De Parket & Laminaatwinkel Van Konijnenburgweg 55 • Bergen op Zoom • 0164-270245 • www.laminaatwinkel.com

Muziek zal nooit ‘op’ raken. Er zijn oneindig veel combinaties te maken met akkoorden, instrumenten, etc. ons brein ziet niet alleen sexy billboardvrouwen, maar ook alledaagse vrouwen als pakketjes lichaamsdelen. Wetenschappelijk bewezen: altijd blijven lachen. want lachen vermindert stress, zelfs een neplach werkt.

Door stress op jonge leeftijd

(pesten, geweld) word je sneller oud. 25


Naar De Maagd voor:

JAN ROT E.A.: MATTHEUS PASSIE 15 april

Bruisend theater beleven

Grande dame viert haar jubileum met het Nationale Toneel

ECHO BOWIE: GOLDEN YEARS ARE NOW 3 mei DE VAGINA MONOLOGEN 6 mei ROB MOSTERT HAMMOND GROUP

ANNE WIL BLANKERS IN MADAME ROSA Aangrijpend én geestig is Madame Rosa, naar de legendarische film La vie devant soi. Voor deze productie keert Anne Wil Blankers terug naar Het Nationale Toneel waar ze 50 jaar geleden debuteerde naast o.a. Ko van Dijk. Theu Boermans regisseert la grande dame bij de prachtrol waarmee Simone Signoret diepe indruk maakte. Het verhaal gaat over een liefde tussen een Joodse vrouw die het concentratiekamp overleefde en een moslimjongen. In een sociale klasse die altijd aan het kortste eind trekt weten Madame Rosa en Momo zich staande te houden. Maar de jongen moet (dapper) toezien hoe ze zich opmaakt voor haar laatste en moeilijkste reis.

9 mei

OORLOGSGEHEIMEN (9+) 10 mei

DANA WINNER 17 april

SONNEVELD (EXTRA VOORSTELLING) 22 april PATER MOESKROEN: KARAVAAN 25 april

Bruisende theateractie! Maak kans op 2 kaarten voor Madame Rosa Lezers van Bergen op Zoom Bruist kunnen meedoen aan een theaterwedstrijd. Mail uiterlijk 15 april ‘jubileum Anne Wil’ naar infodemaagd@bergenopzoom.nl. De winnaar krijgt op 16 april via de mail bericht.

ANNE WIL BLANKERS IN MADAME ROSA 29 april VAN DER LAAN & WOE: BUUTVRIJ 2 mei

ANNA DRIJVER IN GEJAAGD DOOR DE WIND 13 mei WËRËLDBAND: PLAYGROUND 15 mei JUNIOR COMPANY NATIONALE BALLET (7+) 16 mei WIBI SOERJADI 17 mei

Kijk voor info, kaartverkoop, filmpjes op www.demaagd.nl 27

Take a Seat voor 100% beleving!


BUDGET/reiZen Groen reizen voor weinig geld. Speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

Pak je voordeel Niet alleen een super lieve oma, ook een enorme bezige bij die oma Neve. 50 jaar heeft ze voor ‘De Zonnebloem’ gewerkt en in 21 verenigingen haar hulp aangeboden.

Terecht door de Koningin geridderd en een lintje ontvangen. Oma Neve was 72 toen ze een kinderboek schreef over composteren: “Lieske” De figuren in het boek heeft ze zelf gemaakt van plantaardig materiaal en met de computer bewerkt, van dit boek is zelfs een film gemaakt. Nu is oma Neve inmiddels 81 jaar en geeft ze nog elke dinsdag les op een school in Lokeren over composteren.

Reis je regelmatig met de trein? Dan is het een prima plan om eens uit te zoeken wat voor jou de goedkoopste manier van reizen is. Reis je voornamelijk op één traject? Dan is een maandabonnement een voordelige optie. Reis je regelmatig buiten de spitsuren? Dan moet je waarschijnlijk voor een Dal Vrij abonnement gaan. Kijk voor meer informatie op de website van de NS.

DEEL de kosten

Oma Neve houdt van bloemen, natuur en ja ook van geraniums. Maar erachter zitten... daar heeft ze voorlopig nog geen tijd voor! Engelsestraat 6, Bergen op Zoom | 0164-266992 | www.rozen-en-bottels.nl

Deel de kosten met je medepassagiers en ga carpoolen. BlaBlaCar brengt bestuurders en passagiers met dezelfde bestemming samen. Een ritje met de auto was nog nooit zo gezellig en voordelig.

Tip Om het kiezen van een nieuwe, zuinige auto makkelijker te maken, heeft de ANWB in samenwerking met Natuur en Milieu een TOP 10 met zuinige auto’s samengesteld. In een oogopslag vind je de zuinigste nieuwe benzine- en dieselauto’s per klasse.

Kies voor openbaar vervoer Woon je in een grote stad en heb je geen zin om door de regen te fietsen? Maak dan gebruik van de bus, tram of metro. Vaak is het voordelig om voor een vast bedrag per maand of met korting te reizen. Kijk voor de verschillende mogelijkheden op 9292.nl

Snel besparen met een zuinige auto

Heb je geen fiets, geen zin om te carpoolen en een hekel aan het openbaar vervoer? Draag dan op je eigen manier een steentje bij, want ook automobilisten kunnen iets doen voor een beter milieu. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een relatief zuinige auto. Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee. 29

BUDGET


Evenementen

Bergen op Zoom & omgeving

T/M 31 OKTOBER: ZOMERSTADSWANDELING

25 T/M 27 APRIL: BRABANTSE WAL FESTIVAL

Iedere woensdag- en zondagmiddag kunt u aansluiten voor een stadswandeling door het centrum van Bergen op Zoom, onder leiding van een gids van Stichting Bezichtiging Monumenten (SBM). Vertrek: Oude Stadhuis op de Grote Markt. Aanvang: 14.00 uur. Deelname: volwassenen € 5,00 en kinderen t/m 12 jaar € 2,00, incl. bezoek aan een monument. U kunt ter plaatse bij de gids afrekenen.

Drie dagen feest op de Brabantse Wal. Met optredens van o.a. Sharon Doorson, Billy the Kit, Vinzzent, Django Wagner en Wolter Kroes. Locatie: evenemententerrein Hoogerheide, Scheldeweg. Meer info: www.brabantsewalfestival.nl

26 APRIL T/M 31 OKTOBER: BEZICHTIGING MONUMENTEN

Tijdens deze wandeltocht wandelt u langs de 5 kerken van Parochie de Bron. U kunt kiezen uit verschillende afstanden. Vertrek: kerk in Ossendrecht, Dorpstraat 1. Aanvang: de starttijden voor de afstanden 7-12 km zijn van 08.00 tot 13.00 uur en voor de afstanden 17-25-40 km van 08.00 tot 12.00 uur.

Altijd al eens een kijkje willen nemen in een van de bijzondere monumenten van Bergen op Zoom? De gidsen van SBM ontvangen u gastvrij en leiden u rond in de Sint Gertrudiskerk, het Oude Stadhuis, de voormalige Synagoge en de Gevangenpoort. Ook kan de Peperbus beklommen worden. Openingstijden: dinsdag t/m zondag 13.00-16.30 uur. Beklimming Peperbus mogelijk tot 16.00 uur. Entree: volwassenen € 1,50 en kinderen tot 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene.

20 APRIL: RONDLEIDING FORT DE ROOVERE

27 APRIL: ROMMELMARKT KLOOSTERHOF

Samen met een gids van SBM wandelt u over dit bijzonder fort, wat volop herstelt wordt. U passeert o.a. de Mozesbrug. Tip: trek wel stevig schoeisel aan. Locatie: parkeerplaats aan de Schansbaan/Ligneweg, Halsteren. Aanvang: 13.00 uur. Deelname: volwassenen € 3,00 en kinderen t/m 12 jaar € 1,50.

Bent u op zoek naar leuke koopjes? Breng dan een bezoekje aan de rommelmarkt in MFC Kloosterhof in Hoogerheide. Locatie: Huijbergseweg 3b. Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur kunt u snuffelen naar leuke spullen.

12 APRIL: KERKENTOCHT

13 EN 19 APRIL: OCHTENDGLOREN IN DE DINTELSE GORZEN Vroeg in de ochtend de ochtendgloren van de Dintelse Gorzen beleven? Dat kan! Schrijf u in om deel te nemen aan deze bijzondere excursie via de website van Natuurmonumenten: www.nm.nl/agenda of bij VVV Brabantse Wal. Tips: trek stevig schoeisel en beenbedekkende kleding aan en neem een verrekijker en iets te eten en drinken mee. Vertrek: parkeerplaats Dintelse Gorzen, Vlietdijk 2-4. Tijd: 06.30-09.00 uur. Deelname: niet-leden € 8,00, leden € 5,00 en kinderen t/m 12 jaar € 2,00. Meer info: www.nm.nl/dintelsegorzen

27 APRIL: OPEN DAG BLICKVELT BOOMGAARD 20 APRIL: BERGSE MONUMENTENLOOP Hardlopers (beginners, gevorderden en bedrijventeams) strijden voor een goede tijd, na een parcours langs de vele monumenten van Bergen op Zoom. Locatie: Centrum Bergen op Zoom. Tijd: 10.00-17.00 uur. Meer info: www.bergsemonumentenloop.nl.

In deze bijzondere fruitboomgaard ziet u 46 verschillende rassen in bloei staan, waaronder de taiberrie, kweepeer, pruimen- en appelsoorten. Gezinnen met kinderen kunnen deze dag een oorwormpotje maken en er zal een kookspecialist uitleg geven en u laten proeven van de zuivere natuurproducten. Hiernaast zullen hapjes en drankjes niet ontbreken. Locatie: Dorpstraat 41, Woensdrecht. Tijd: 11.00-15.00 uur.

DIT IS EEN GREEP UIT HET COMPLETE AANBOD. KIJK OP ONZE WEBSITE VOOR HET COMPLETE OVERZICHT. VVV Brabantse Wal | Kortemeestraat 19 | 4611 TL Bergen op Zoom Tel: 0164-277482 | info@vvvbrabantsewal.nl | www.vvvbrabantsewal.nl 30

31


Het Markiezenhof

Tentoonstelling De Stroom Voor een totale verzorging van je voeten en handen! Laat je voeten en handen verwennen en ontspan onder het genot van een kopje koffie of thee.

Paard en wagen met Belgische vluchtelingen in de Wouwsestraat, Bergen op Zoom in 1914. Verhaal van Koos Kuijpers.

• Standaard pedicurebehandeling voor € 26,50 (inclusief scrub van voeten en onderbenen) • Manicurebehandeling vanaf € 13,50 Je kunt in de salon ook terecht voor: • Pedicure spabehandeling • Gelnagellak - 2 tot 4 weken lang, mooie en verzorgde nagels • Nailart op (teen)nagels met behulp van de nagelprinter • Harsen • Ontspanningsmassage van voet en onderbeen • Pedicuredeelbehandelingen, zoals verwijderen likdoorn, ingroeiende nagel, behandelen schimmel- of kalknagel • (Teen)nagels lakken

Bij je eerste bezoek aan de salon ontvang je een welkomstcadeau. Graag tot ziens!

Aanbieding: Een pedicurebehandeling in combinatie met een pedicure spabehandeling van € 61,50 voor € 50,-. Geldig in de maanden april en mei.

Ciao Belli, pedicure- en manicuresalon | Simone van Hal | Lemmerhengst 6 | Bergen op Zoom tel: 06 – 50 900 847 | www.ciaobelli.nl | email: simone@ciaobelli.nl 32

Pas gearriveerde Belgische vluchtelingen op Plein 13, Bergen op Zoom in 1914.

Vluchten voor de oorlog, 1914-1918 25 april – 30 november 2014 Op 4 augustus 1914 vallen de Duitse troepen op brute wijze België binnen. De Belgen verweren zich dapper en houden in het westen stand. De neutraliteit van Nederland wordt door de strijdende partijen gerespecteerd. Het Duitse bombardement van Antwerpen van 7 tot en met 9 oktober 1914 veroorzaakt een enorme stroom vluchtelingen naar Nederland. Per trein, tram, rijtuig, paard en wagen, te fiets of te voet komen ze aan in West-Brabant. In en rond Bergen op Zoom arriveren tussen de 250.000 en 300.000

Belgische vluchtelingen. In Bergen op Zoom zelf komen zo’n 60 à 70.000 vluchtelingen, in een stad van slechts 16.500 inwoners. Gastvrij worden zij opgevangen en van voedsel en onderdak voorzien. Straten, openbare gebouwen en huizen van particulieren zitten vol met vluchtelingen. Ten zuiden van de stad worden twee tentenkampen opgericht op militaire oefenterreinen: ‘Plein 13’ en ‘Kijk in de Pot’. Na een paar maanden wordt het kamp op Kijk in de Pot opgeheven, maar Plein 13 blijft gedurende de hele Eerste Wereldoorlog in gebruik. Het is een Belgisch dorp in een Brabantse stad.

Het Markiezenhof, Steenbergsestraat 8, Bergen op Zoom 0164-277077, www.markiezenhof.nl Geopend di t/m zo van 11.00 t/m 17.00 uur.


Body Stress Release (BSR) gaat uit van het principe dat lichamelijke klachten het gevolg kunnen zijn van een te veel aan opgebouwde spierspanning. Die spanning drukt op het communicatiesysteem in het lichaam: het zenuwstelsel. Gerichte druktechnieken zorgen ervoor dat die spanning loslaat, waarna het lichaam zelf in staat moet zijn om te herstellen. Uiteindelijk kunnen mensen zich weer vrij bewegen en voelen ze zich beter.

Puzzel & Win!

Een lichaam vrij van spierspanning (body stress)

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en u maakt kans op een waardebon voor 3 behandelingen t.w.v. â‚Ź 135,Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist B.V. t.a.v. Bergen op Zoom Bruist april Antwoordnummer 10048 - 4800 VB Breda (vergeet niet uw adres en tel.nr. te vermelden)

Body Stress Release is voor iedereen: jong en oud, gezonde en minder gezonde mensen, professionele en recreatieve sporters.

Win deze maand:

Body Stress Release | Nieuwland 19 | 4617 MB | Bergen op Zoom | Tel. 0164-741216 | www.bsrdidivisscher.nl

een waardebon voor 3 behandelingen t.w.v. â‚Ź 135,-


Halsteren Halsteren

positoos spaar je o.a. bij

Halsteren

4-All-Ages Bloemenmagazijn de Azalea Boekhandel Vermeulen Ed Roosendaal Juwelier Ooms Le Cadeau Halsteren Marskramer Halsteren Plus Grinwis De Bloemenstal

Lepelstraat

@positoos

Buurtsuper Lekker Makkelijk ‘t Bakkerinneke Wotserieke Huish. Art. Slagerij Kats

facebook.com/positoosNL

AllAllHair HairbybyDesiree Desiree Bakkerij BakkerijGroffen Groffen Bakkerij BakkerijRavels Ravels Bakkerij Bakkerijvan vanEgeraat Egeraat Bloematelier BloematelierdedeTulp Tulp Bloemenhuis BloemenhuisAdriënne Adriënne Bloemerij BloemerijRene RenevdvdWeegen Weegen Boulangerie BoulangerieBernard Bernard BoZ BoZSpellen Spellen C.C.Versijp VersijpGroenten Groenten&&Fruit Fruit Cafetaria 't Cafetaria 'tKrabbeke Krabbeke Crusio Crusio DeDeBierwinkel Bierwinkel BrocanteMand Mand DeDeBrocante KleineVlaming Vlaming DeDeKleine Schoonheidstuin DeDeSchoonheidstuin SnepBandenservice Bandenservice DeDeSnep DietvorstFeestartikelen Feestartikelen Dietvorst HermesFietsen Fietsen Hermes Kids&&Teens Teens IxiIxiKids Jamin Bergen opZoom Zoom Jamin Bergen op Juwelier de Klerk Diamantairs Juwelier de Klerk Diamantairs KeurslagerijGeilings Geilings Keurslagerij Kippie Kippie KommersWoninginrichting Woninginrichting Kommers

Lia Lia van van Poppelen Poppelen Mikro Mikro Elektro Elektro MS MS Wandbekleding Wandbekleding Multi Multi Vlaai Vlaai Nagelboetiek Savienne Nagelboetiek Savienne Nelisse Groenten en Fruit Fruit Nelisse Groenten en Oogzorgcentrum v/d Ham Ham Optiek Optiek Oogzorgcentrum v/d Plugro Sport Plugro Sport Pracht Pracht Electronica Electronica Quist Quist Schoenen Refill Refill Plus Rozen Rozen en Bottels Run2Day Run2Day Saddlers Saddlers Schoenmakerij Schoenmakerij Schoenmode Schoenmode den Boer Slagerij Kats Slagerij Slagerij van der Borght Slagerij Star Travel Star Stomerij de Gagel Stomerij Tapavino Tapavino Taylor's Hairshop Taylor's Texaco van van der der Meer Texaco Meer The Old Bakery The Old Bakery The Phone Phone House House The Verf en Behang Verf en Behang Dietvorst Dietvorst Visgilde Oosterschelde Oosterschelde Visgilde

Lia van Poppelen Mikro Elektro MS Wandbekleding Multi Vlaai Nagelboetiek Savienne Nelisse Groenten en Fruit Oogzorgcentrum v/d Ham Optiek Plugro Sport Pracht Electronica Quist Schoenen Refill Plus Rozen en Bottels Run2Day Saddlers Schoenmakerij Schoenmode den Boer Slagerij Kats Slagerij van der Borght Star Travel Stomerij de Gagel Tapavino Taylor's Hairshop Texaco van der Meer The Old Bakery The Phone House Verf en Behang Dietvorst Visgilde Oosterschelde

de beste zorg, waar thuis ook is

kijk voor meer info op www.positoos.nl

Bergen Bergenop opZoom Zoom

Bergen op Zoom

All Hair by Desiree Bakkerij Groffen Bakkerij Ravels Bakkerij van Egeraat Bloematelier de Tulp Bloemenhuis Adriënne Bloemerij Rene vd Weegen Boulangerie Bernard BoZ Spellen C. Versijp Groenten & Fruit Cafetaria 't Krabbeke Crusio De Bierwinkel De Brocante Mand De Kleine Vlaming De Schoonheidstuin De Snep Bandenservice Dietvorst Feestartikelen Hermes Fietsen Ixi Kids & Teens Jamin Bergen op Zoom Juwelier de Klerk Diamantairs Keurslagerij Geilings Kippie Kommers Woninginrichting

positoos je o.a. o.a. bij bij positoos spaar spaar je

4-All-Ages 4-All-Ages BloemenmagazijndedeAzalea Azalea Bloemenmagazijn BoekhandelVermeulen Vermeulen Boekhandel EdRoosendaal Roosendaal Ed Juwelier JuwelierOoms Ooms Le LeCadeau CadeauHalsteren Halsteren Marskramer MarskramerHalsteren Halsteren Plus PlusGrinwis Grinwis De DeBloemenstal Bloemenstal

Lepelstraat Lepelstraat

Buurtsuper BuurtsuperLekker LekkerMakkelijk Makkelijk ‘t‘tBakkerinneke Bakkerinneke Wotserieke WotseriekeHuish. Huish.Art. Art. Slagerij Kats Slagerij Kats

kijkvoor voormeer meerinfo infoop op www.positoos.nl www.positoos.nl kijk de beste zorg, waar thuis ook is de beste zorg, waar thuis ook is

facebook.com/positoosNL facebook.com/positoosNL

@positoos @positoos

2014 04 bergen op zoom  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you