Page 1

de zaanstreek

maart 2014 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

Modetrends Ă la 2014

Opgeruimd staat netjes


Afscheid Afscheidnemen nemen kan kanook ook mooi mooizijn zijn

www.ligthartuitvaartzorg.nl www.ligthartuitvaartzorg.nl 06 06- -34 3476 7689 8926 26 mirelleligthart mirelleligthart

ligthartuitvaartzorg ligthartuitvaartzorg


IN STORE NOW! YO UR PM E DE AL ER : WW W. SA EN KA NT ER .N L

zaanweg wormerveer - westzijde zaandam 3


Colofon Uitgever Nederland Bruist B.V. MANAGER Marcel Bossers

lens

anno omdat ze gebruikt t haar gen. istische voor de

20

vORMGEVING & TRaFFIC Nederland Bruist THEMATEKSTEN & EINDREDACTIE Nederland Bruist Acquisitie Jean Michel Rijken

& haar

dje 2014 rgoede en met n aar. oe beter!

wist je dat…

…de zwart-witlook in combinatie met één felle kleur een van de belangrijkste trends van 2014 is?

10

6

Op ge rui Md

personal assistant. n bijna niet meer runsven heeft sinds ) in gesprek over

roemde dressuuramazone dressuurstal, maar em ik vaak deel aan wedstrijden. Ook een bosrit vind ik heerlijk!”

n bij Anky aanbevolen. Ik zet

25

Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda T 076-7115340, F 084-8354655 dezaanstreek@nederlandbruist.nl Contact Hoofdkantoor Nederland Bruist B.V. nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be

33

12

Inhoud

word je eigenlijk onal Assistant?

Contact de zaanstreek Bruist

28

Copyright Nederland Bruist B.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2012 Nederland Bruist B.V. Merknaam Apeldoorn Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist B.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist B.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: ‘t Gooi, Alkmaar, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, ‘s-Hertogenbosch, Breda, Reeshof, de Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.


Lente De dagen worden langer, de temperaturen stijgen en ook de vogeltjes laten zich steeds vaker horen. Het is een feit, de lente doet deze maand zijn intrede. Ondanks de milde winter ben ik blij dat we langzaamaan weer kunnen gaan genieten van het buitenleven. Voordat het zover is, moet er nog wel het een en ander gebeuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak? Naar schatting kampt 1 op de 3 Nederlanders met chaos in huis. Opruimen is dan het advies. Maar hoe pak je dat aan? Op pagina 6 en 7 dompelen wij ons onder in de wereld van wegdoen en organiseren. Doe jij mee? Nu de lente haar intrede doet, is het hoog tijd om kennis te maken met de nieuwste items op

R EN? E T R E ADV na a r mail

ist.nl ndbru a l r e d nl@ne

modegebied. Wat moet er dit voorjaar absoluut ingeslagen worden en welke kledingstukken kunnen we beter ver in onze kast wegstoppen? Je leest het allemaal in ons stijldossier op pagina 18 en 19. Zoals je van ons gewend bent, hebben we ook in deze editie weer een aantal interessante rubrieken, weetjes en leuke evenementen voor je op een rij gezet. Verder lees je in dit magazine alles over Country Home Cooking B&B “De Pauw”, De Groene Smaak, Het schoonheidsgeheim, Joël Fashion, Mondhygiënistenpraktijk Marín, Petit Lou, Proeverij De Koekfabriek en nog veel meer bruisende en lokale ondernemingen bij jou in de buurt. Tevens vind je in dit magazine een leuke puzzel aangeboden door Beauty Lounge Diana. Volg de aanwijzingen en maak kans op een aantrekkelijke prijs.

Veel leesplezier, Jean Michel Rijken


Op ge rui Md


nAAR sCHATTinG 1 oP de 3 nedeRlAndeRs KAMPT MeT CHAos in Huis. oPRuiMen is dAn HeT AdVies. HARdneKKiGe MYTHen Rond HeT BeWARen, WeGdoen en oRGAniseRen VAn sPullen dWARsBoMen eCHTeR VAAK VeRWoede PoGinGen oM oRde oP ZAKen Te sTellen. TiJd oM KoRTe MeTTen Te MAKen MeT de 7 BelAnGRiJKsTe oPRuiMMYTHen.

staat netjes ik kan het nog wel repareren

Als je eenmaal je streefgewicht hebt bereikt, koop je waarschijnlijk liever een leuke, nieuwe spijkerbroek dan dat je een oud, stoffig exemplaar onder uit je kast trekt.

Als je het voorwerp echt nodig had gehad, had je het waarschijnlijk direct gemaakt. Kortom, wacht die platenspeler - gekregen van je oma, buurman of vriend - al zes maanden of langer tevergeefs op reparatie? Neem er dan afscheid van.

de zoektocht naar het perfecte opbergsysteem Rommel laat zich niet organiseren, welk opbergsysteem je er ook op loslaat. Doe afstand van alles wat je niet meer gebruikt. Wie weet heb je helemaal geen opbergmiddel meer nodig.

de juiste persoon Het is een heel mooi streven om voor spullen die je wilt wegdoen geschikte, nieuwe eigenaren te vinden. De kans is helaas groot dat je er niet toe komt ze daadwerkelijk aan hen door te geven. Kies liever voor laagdrempelig wegdoen en breng overtollige spullen naar de kringloopwinkel.

gekregen, dus een blijvertje Waarom zouden we ongebruikte cadeaus bewaren als je er iemand anders heel blij mee kunt maken? Je huis is zo ongeveer de enige plek op aarde waarover jij helemaal de baas bent. Stel daarom een maximum aan de tijd dat je ongebruikte giften van derden in je huis laat rondslingeren en breng ze daarna naar de kringloopwinkel.

Wat als…

‘Ik kan het niet wegdoen omdat ik het misschien ooit nog nodig heb’, is een veelgehoorde kreet. Maak van je eigen huis geen pakhuis en zorg dat je inboedel niet op een winkel gaat lijken. Bewaar alleen wat er echt toe doet en gooi of geef de rest weg.

ik vind het zonde om weg te doen, want het was zo duur Het bedrag dat je bijvoorbeeld voor een kledingstuk hebt neergelegd rechtvaardigt nooit het bewaren ervan. Zeker niet - denk aan je overvolle kledingkast - als je er meer last dan plezier van hebt. Neem je verlies, stop het in een kledingcontainer en gun je kledingstuk een tweede leven.

als ik een paar kilo afval past die spijkerbroek me prima De mode verandert doorgaans sneller dan je afvalt. 7


De Sierpleisterspecialist is weer te bereiken onder bedrijfsnaam Ben Breuker Stucadoorsbedrijf Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of vraag naar een offerte. Wij verzorgen uw

stuc- en pleisterwerk

www.benbreuker.nl info@benbreuker.nl Telefoon 06 - 43181611

in diverse afwerkingsmogelijkheden en een ruime keuze aan kleuren

Meester in moderne en klassieke plafond- en wandafwerking

Hartman GARAGEDEUREN

AAnbieding!

Hörmann elektrisch bediende luxe garagedeur. • Deur in verkeers wit. • Afmeting: 2500 X 2125 mm. • Deur volledig 42 mm dik geïsoleerd. • Inclusief complete montage. • Tegen meerprijs van € 50 in de breedte op maat gemaakt naar minimaal 2250 mm breed. • Uit voorraad leverbaar. • Deur in uw gewenste kleur? Vraag naar de actietarieven.

Dé specialist in garagedeuren!

Showroom dinsdag t/m zaterdag geopend van 11.00 - 17.00 uur Kikkertweg 64A 1521 RG Wormerveer 075 - 75 03 892

Prijs € 1250,- incl. btw

Alvast een kijkje nemen? Kijk op www.hartmangaragedeuren.nl Showroom dinsdag t/m zaterdag geopend van 11.00 - 17.00 uur


Bruisend/bezoek

Waar ben je op bruisend bezoek geweest? “Sylvia van Kuijk, eigenaar van het Anti Aging Center in Wormer, nodigde me afgelopen maand uit voor een bruisend bezoek aan haar salon.” Welke behandeling heb je ondergaan?

Hoe verliep de behandeling?

“Tijdens het intakegesprek bekeek Sylvia mijn huidconditie en vroeg ze me welke behandeling ik zelf graag zou willen ondergaan. Een moeilijke vraag. Samen met Sylvia heb ik een kritische blik in de spiegel geworpen, waarna ik op advies van Sylvia heb gekozen voor de Myo Treatment. Dit is het op spanning brengen van spieren door elektroimpulsen.”

“Voor, maar ook gedurende de behandeling vertelde Sylvia me steeds wat ze ging doen en welk resultaat ik kon verwachten. De behandeling bestond uit vijf fases. In de eerste fase draaide het allemaal om ontspanning, waarna mijn spieren in de tweede fase werden verstevigd. In de derde fase werden mijn gezichtsspieren op spanning gebracht. Stap vier bestond uit het inbrengen van werkstoffen (hyaluron gel). In de laatste fase werd de opgedane energie teruggegeven aan de spieren.”

Hoe heb je de behandeling ervaren? “Het is net alsof ik met mijn gezicht naar de sportschool ben geweest. 9

Ik heb duidelijk het gevoel dat mijn spieren strakker aanvoelen en zie echt verschil als ik in de spiegel kijk. Ook vanuit mijn directe omgeving heb ik leuke en enthousiaste reacties gekregen, een enorme boost voor mijn zelfvertrouwen. Door het resultaat en de professionele aanpak van Sylvia ben ik van plan om de behandeling voort te zetten in kuurvorm.”

Bedrijf: Anti Aging Center Lisboa 26, Wormer Tel. 075-6423332 Eigenaresse: Sylvia van Kuijk www.sylviavankuijk.nl


P.A. VAN EEN OLYMPISCH KAMPIOEN een baan die tot de verbeelding doet spreken is die van personal assistant. alle groten der aarde hebben er minimaal één en kunnen bijna niet meer zonder. ook drievoudig olympisch kampioen anky van grunsven heeft sinds kort een nieuwe p.a. Bruist ging met Judith martens (24) in gesprek over haar functie. Personal Assistant bij Anky van Grunsven. Dat klinkt heel boeiend! “Haha, ja het is ook heel leuk om met Anky samen te werken. Zij en haar man Sjef Janssen zijn echt leuke mensen. Het is niet zo dat ik constant achter haar aanloop om aan haar wensen te voldoen. Ik heb mijn (kantoor)werkzaamheden op het Anky Education Centre en Anky traint paarden en ruiters en heeft regelmatig afspraken.”

Wat zijn jouw werkzaamheden dan precies? “Ik doe van alles. Ik zit vooral op kantoor en houd me bezig met allerhande zaken: beantwoorden

van telefoon en e-mail, de website en social media bijhouden, fanmail verwerken, ik maak afspraken en doe een deel van de boekhouding. Ook heb ik taken die bij de paarden horen, zoals het opgeven van wedstrijden die Anky of haar trainingsklanten rijden. Ik zorg ervoor dat de dierenarts en hoefsmid komen als dat nodig is. Daarnaast onderhoud ik het contact met de trainingsklanten. Het is belangrijk dat ik weet wat er op stal gebeurt, daarvoor heb ik dagelijks contact met het stalpersoneel en de stalmanager.”

Rijd jij zelf ook paard? “uiteraard! Paardrijden is de beste ontspanning die er is na een dag hard werken! Ik werk dan wel voor 10

een beroemde dressuuramazone op een dressuurstal, maar zelf neem ik vaak deel aan springwedstrijden. Ook een bosrit maken vind ik heerlijk!”

Hoe word je eigenlijk Personal Assistant? “Ik ben bij Anky aanbevolen. Ik zet me graag in voor de paardensport en ben bestuurslid van een rijvereniging en van twee overkoepelende organen binnen de paardensport. In die functie organiseer ik onder andere diverse wedstrijden. Ik was dus wel bekend met het wereldje en toen Anky informeerde naar iemand die geschikt was voor de functie van P.A. heeft iemand mij aangedragen.”


Je hebt er dus geen speciale opleiding voor gevolgd? “Nee, ik heb paardenhouderij gestudeerd aan Hogeschool HAS Den Bosch. Die studie komt dus zeker wel van pas als je je bezighoudt met kantoorwerk op een dressuurstal. Na mijn studie heb ik nog een jaar bij de HAS

“Ik werk dan wel op een dressuurstal, zelf spring ik liever”

gewerkt als projectbegeleider van studenten en daarna ben ik bij de Rabobank aan de slag gegaan. Anderhalf jaar later kwam Anky’s vraag om een nieuwe P.A. Doordat ik tijdens mijn studie meer heb gedaan dan alleen de standaardvakken, heb ik een goed netwerk op kunnen bouwen. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu

als Personal Assistant van Anky aan het werk ben! Mijn studie is dus zeker wel een pre om dit werk te kunnen doen, maar de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens ander werk en mijn vrijwilligerswerk binnen de paardensport hebben er ook zeker aan bijgedragen!”


Cateringlijn: 075-640 11 23 Indonesisch genieten op hoogstaand niveau De beste catering en partyservice voor al uw gelegenheden! Vestiging Krommenie | Rosariumplein 12 | 1561 DX Krommenie | Telefoon: 075-640 11 23 | info@tokotempodoeloe.nl Vestiging Alkmaar | Frederik Hendriklaan 2 | 1814 JP Alkmaar | Telefoon: 072-515 19 36 | info@tokotempodoeloe.nl

Specialist in Natuurlijke Voeding voor honden en katten U kunt bij ons ook terecht voor: • Supersterk en leuk speelgoed • Sterke riemen en tuigen • Krabplanken/meubels voor de kat • Kattenluikjes (ook met chiplezer) • Advies bij huidklachten • Nu ook dierenarts op afspraak

Dr. H. G. Scholtenstraat 5 1508 EB Zaandam Westzijde 68 1506 EG Zaandam Telefoon: 075-8200300 info@hondenkataandezaan.nl www.hondenkataandezaan.nl


Bruisende zaken:

Bedrijf: Country Home Cooking B&B “De Pauw” Ringdijk 2a, Graft Tel. 075-6413164 | 0652668812 Eigenaresse: Naomi Zaalberg www.countryhomecooking.nl Wat heb jij mensen allemaal te bieden? “Country Home Cooking biedt gerechten op maat voor feesten, evenementen en recepties. Vergeet de standaard menukaart, maar stel zelf een buffet samen. Niets is ondenkbaar en geen vraag of wens is mij te gek. Zijn er gasten met een zuivelallergie of genodigden die geen vlees eten, dan pas ik de gerechten daar graag op aan. Daarnaast verzorg ik uiteenlopende kookworkshops en kunnen mensen in mijn bed & breakfast genieten van de landelijke sfeer die zo kenmerkend is voor deze prachtige omgeving.”

Wat is kenmerkend voor de manier waarop jij werkt? “Ik heb een passie voor lekker eten en mooie producten en probeer altijd biologisch, seizoensgebonden te koken. De kruiden en groenten die ik gebruik komen veelal uit eigen tuin of uit de directe omgeving. Pakjes en zakjes zul je in mijn keuken in ieder geval niet vinden.”

Wat is het verhaal achter Country Home Cooking B&B “De Pauw”?

Fotografie: Lonneke Stulen

“Country Home Cooking B&B “De Pauw” is ontstaan vanuit mijn liefde voor lekker eten en mooie producten en mijn passie om het mensen naar hun zin te maken en ze het gevoel te geven dat ze bijzonder zijn. Na de middelbare school reisde ik de wereld rond voor inspiratie, studeerde ik aan de Hotelschool in Zwitserland en werkte ik in verschillende hotels in binnen- en buitenland. Met de oprichting van Country Home Cooking B&B “De Pauw” is de droom om voor mezelf te beginnen werkelijkheid geworden.” 13


Kapsalon Loes/haartips

Hebt u last van u hoofdhuid en heeft u geen idee wat er aan de hand is? Gratis deskundig advies! Wij organiseren in april een Mediscoopdag waarop precies te zien is wat uw hoofdhuid nodig heeft. Met de Mediscoop zijn wij in de unieke gelegenheid om een gratis professionele diagnose te maken van de hoofdhuid en het haar, tevens krijgt u deskundig advies! Een afspraak om te kijken naar uw hoofdhuid en haar, incl. deskundig advies, duurt een half uur.

Bel of mail voor meer informatie of om een afspraak te maken naar 075 6142561 | kapsalon@loeskapsalon.nl Bij Kapsalon Loes werken wij met Mediceuticals. Mediceuticals labaratories is een gecertificeerd onderzoeksbedrijf dat gespecialiseerd is in gezonde, veilige en effectieve haar- en hoofdhuidverzorging en behandelingen. Door middel van een scoop kunnen wij de hoofdhuid 200 maal vergroten op een scherm om zo de hoofdhuidproblemen beter te kunnen analyseren. Hoofdhuidproblemen kunnen b.v. zijn: roos, psoriasis, haaruitval of een droge schilferige hoofdhuid.

Ook voor klanten die een chemokuur ondergaan zijn er speciale producten om de hoofdhuid beter te laten doorbloeden waardoor het haar wat beter groeit en in betere conditie komt. Gezond haar vereist een gezonde hoofdhuid. Door effecten van o.a. dieet, narcose, medicijngebruik, chemotherapie en stress kunnen de

haargroeicyclus en de hoofdhuid verstoord raken. Ons behandelingsadvies kan u helpen dit weer in balans te brengen.

De Werf 7, Zaandam | Tel: 075-6142561 | www.kapsalonloes.nl 14


Bruisende zaken:

Bedrijf: Mondhygiënistenpraktijk Marín Schepenlaan 36b, Zaandam (ma, di, do) Vlietsend 9b, Krommenie (do) Tel. 06-24846529 Eigenaresse: Ruthline Marín www.marinmondzorg.nl

Wat doet een mondhygiënist? “De taken die ik als mondhygiënist uitvoer zijn in eerste instantie gericht op de preventie – het voorkomen van cariës (gaatjes in tanden en kiezen) – en tandvleesaandoeningen. Daarnaast geef ik voorlichting over gebitsverzorging. Het doel van mijn behandelingen is om, samen met mijn patiënten, te zorgen voor een gezonde fundering van het gebit.”

Wanneer is een bezoek aan jou gewenst? “Ieder gebit kan te maken krijgen met tandsteen of aanslag. Ook gevoelige tandhalzen en teruggetrokken of bloedend (ontstoken) tandvlees zijn veelvoorkomende ongemakken. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het verstandig om al vanaf jonge leeftijd regelmatig een mondhygiënist te bezoeken.”

Wist je dat… … behandelingen bij de mondhygiënist voor kinderen en jongeren tot 18 jaar worden vergoed?

Wat is het verhaal achter Mondhygiënistenpraktijk Marín?

Handig om te weten

“Na drie jaar werkervaring opgedaan te hebben als operatieassistente schreef ik me in voor de hbo-opleiding mondhygiëniste aan de ACTA. In 2003 heb ik de opleiding met succes afgerond, waarna ik werkzaam was in beide functies. Twee jaar geleden vond ik het tijd voor een volgende stap in mijn carrière en ben ik mijn eigen mondhygiënistenpraktijk gestart.”

Door goed te poetsen en tussen de tanden en kiezen te reinigen, kun je jouw mondgezondheid zelf positief beïnvloeden.

De mondhygiënist is sinds 2006 vrij toegankelijk. Voor een bezoek aan de mondhygiënist heb je geen verwijzing meer nodig van je tandarts. 15


Bruisende zaken: Bedrijf: De Groene Smaak Lagedijk 13c, Zaandijk Tel. 075-7502533 Eigenaresse: Yvonne Delorme www.degroenesmaak.nl

er De Groene Smaak? rde Wat is het verhaal actsthtaan vanuit mijn passie voor gezonde en verantwoo . Veel

en k is on speeld in mijn lev “De Groene Smaa belangrijke rol ge ik al 17 jaar met heeft altijd al een die ing j ed eri Vo kk n. ba hte de rec je, ge Zaanse Bakkert heeft, heb ik j dan ook van het ent veel te bieden mensen kennen mi andijk de consum Za t da s nk bakkerij da ze On on . t run as r na nd heel veel plezie mist. Toen het pa ge k aa Sm ne oe als De Gr n moest maken.� altijd een winkel zo n dat ik er werk va st ik vrijwel metee wi , an sta te am leeg kw

16


Wat heb jullie klanten te bieden? “Zoals de naam al dat vermoeden, zijn mensen bij ons aan het juiste adres voor uiteenlopende smaken. Van verse salades, groentes, fruit en heerlijke bijgerechten tot complete maaltijden, het wordt allemaal vers bereid in onze eigen keuken. Kort gezegd, bieden wij onze klanten allerlei lekkere en verantwoorde gerechten om mee te nemen of bij ons in de zaak op te eten.”

Wist je dat... … je bij De Groene Smaak al een dagschotel kunt bestellen voor maar € 7,95?

Wat is kenmerkend voor de manier waarop jullie werken? “Wij willen onze klanten verrassen met gerechten en maaltijden die Recept van de maand voozijn. Met aparte net even anders 4 pe r kruiden OORTJES PASTA MET BROCCOLI groentes, bijzondere rs. 350 gr. ongekookte pasta van vroeger en nu en recepten 6 tenen knooook bereiden wij in onze keuken de 500 gr. Broccoli 50 ml. Olijfolie meest uiteenlopende maaltijden 8 ansjovisjes uit blik 2 pepertjesen bijgerechten. Het leuke aan ons concept is dat we door onze grote 1. Zet een royale pan met water op 2. Als water kookt pasta toevoegen diversiteit aan verschillende smaken 3. Snij broccoli in kleine roosjes 4. Kook pasta 8 min. Voeg dan nog 6 minuten toekunnen bedienen. Naast jongbroccoli en oud 5. Verwijder zaadjes uit de pepers en hak deze jn toeristen die tijdens een 6. Hak de knooooktenen in jne stukjes de (nietvele persen) 7. Hak ansjovis in kleine stukjes dagje Zaandijk onze winkel passeren, 8. Doe de olie in de pan op laag vuur hebben wijansjovis inmiddels een heel divers 9. Bak hierin de ansjovis, knooook en pepers zacht tot is uitgesmolten 10. Giet broccoli en pasta af in vergiet klantenbestand opgebouwd. Van 11. Alle ingrediënten doorroeren in schaal - eventueel geraspte kaas erover….. mensen die geen tijd hebben om te EET SMAKELIJK! koken maar wel graag gezond willen

eten, alleenstaanden, lekkerbekken en mensen die tussen de bedrijven door willen genieten van een verantwoorde maaltijd; bij De Groene Smaak zijn ze allemaal van harte welkom.”

Leuk om te weten Naast verse maaltijden en verrassende bijgerechten kun je bij De Groene Smaak terecht voor een keur aan olijfolie, azijnen uit de tap, prachtige ambachtelijke pasta’s en nog veel meer lekkers. Ook voor een verzorgde en overheerlijke catering heeft De Groene Smaak de juiste ingrediënten in huis. 17


nu de lente zijn intrede doet en we de winter langzaam achter ons laten, is het hoog tijd voor een paar belangrijke zaken. Wat moet er dit jaar absoluut worden ingeslagen en welke kledingstukken kunnen we beter ver in onze kast wegstoppen? Bruist dompelt zich onder in de fashion scene en stelt haar eigen stijldossier samen.

MOdetrends à la 2014 Back to the nineties

Korte tops

Voorgaande seizoenen lieten bekende modeontwerpers en warenhuizen zich al inspireren door de stijl uit de jaren negentig. Ook dit seizoen gaan we de minimalistische look van begin jaren negentig veelvuldig zien.

De ‘buiktruitjes’ of beter gezegd ‘crop tops’ zijn al geruime tijd te vinden in winkels als river island en H&m. en ook dit voorjaar zijn het gewillige musthaves die we veelvuldig in het nederlandse straatbeeld gaan zien. Dus dat betekent: lekker sporten en gezond eten, zodat deze vrouwelijke trend niet aan jou voorbij hoeft te gaan.

sporty items afgelopen jaar verruilden velen van ons hun nette instappers en hoge hakken voor een paar felgekleurde en comfortabele sportschoenen. Dit jaar gaan we nog een stapje verder en toveren we onze look in een handomdraai om tot een atletisch plaatje. Denk aan shirts met rugnummers, sportieve vestjes en baseballcaps in verschillende kleuren.

Haartrends De haartrends voor 2014 zijn al net zo gevarieerd en verrassend als de modetrends voor komend seizoen. Van strak achterover gekamde coupes met veel gel tot aan felgekleurde pony’s en de extreme zijscheiding. Ook voor de 18

wat minder opvallende dames zijn er chique kapsels, zoals nonchalant opgestoken haar met romantische vlechtjes of subtiele veertjes.

Bijzondere items De Spring/Summer-collecties van 2014 zijn niet alleen bijzonder van vorm, ook de materiaalkeuze en de kleuren geven spetterende items. Van verbazingwekkende bloemenprints in de kleuren roze en oranje bij Christian Dior tot aan het zuivere kobaltblauw in de ready-to-wear-collectie van DKnY. De aandacht trekken is de komende tijd meer dan geoorloofd.

Make-up voor de vrouw van nu make-up wordt dit seizoen ‘emotioneler’. iedere vrouw kan


met make-up haar gevoelens uiten en haar uniek-zijn onderstrepen. De vrouw anno 2014 maakt zich niet op omdat ze bevestiging zoekt, maar gebruikt make-up om zonder angst haar persoonlijkheid uit te dragen. Denk hierbij aan minimalistische looks met veel aandacht voor details en het accent op de persoonlijkheid.

spijkergoed voor hem & haar We kennen hem al een tijdje en ook in het voorjaar van 2014 blijft het een hit: de spijkergoede vintagelook. Gaten, rafels en patchwerk in combinatie met een mooi jasje voor hem en een schattig jurkje voor haar. Hoe groter het contrast, hoe beter!

wist je dat…

…de zwart-witlook in combinatie met één felle kleur een van de belangrijkste trends van 2014 is? 19


Graag op de dagen die ik open ben een telefoonische afspraak maken. Neem ik niet gelijk op, dan zal ik u zo snel mogelijk terug bellen.

Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag: Vrijdag: Zaterdag: Zondag:

Gesloten Gesloten 8:30 uur tot 17:00 uur Gesloten 8:30 uur tot 17:00 uur 9:30 uur tot 14:00 uur Gesloten

Lana van den Brink | Kerkstraat 34 | 1511 EJ Oostzaan | M: 06 - 52 022 429 www.brinkiestrimsalon.nl | lana@brinkiestrimsalon.nl

K.M.N. Scooters Heiligeweg 43b 1561 DE Krommenie Tel. 075-7502888

K.M.N.S. Wegenwacht Scooterwegenwacht vanaf â‚Ź 22,50 (ex btw) per jaar


ColuMn/yvOnne

Ware schoonheid

Een paar maanden geleden heb ik iets gedaan wat ik nooit voor mogelijk gehouden had: ik ben het pad der cosmetisch chirurgie opgestapt en heb mijn oogleden laten liften. Ze hingen al tijden als twee zielloze flapjes voor mijn ogen en na eindeloos twijfelen, heb ik de knoop doorgehakt. Ik moet zeggen, ik ben blij dat ik het gedaan heb. Maar toch doet zo’n ingreep ook wat raars met je. Want op de een of andere manier sta ik, sinds ik

onder het mes geweest ben, een stuk kritischer tegenover mijn eigen spiegelbeeld. Zie ik daar tussen die wenkbrauwen niet een rimpel verschijnen? En die lijnen langs mijn neus, die beginnen nu wel erg op te vallen. En niet alleen ikzelf ben slachtoffer van deze onvervalste midlifecrisis. Ook mijn omgeving moet eraan geloven. Overal zie ik vouwen, lijnen en kreukels. Tot ik op een ochtend sta te wachten bij de bakker. Een bejaard dametje schuifelt naar binnen. Gefascineerd staar ik naar haar verschijning. Ik zie een door de jaren getekend gezicht maar ook twee ongekend felle ogen die stralend hun omgeving opnemen. Plots weet ik weer hoe het zit: ware schoonheid komt nog altijd van binnenuit. Nou ja, met een ietsepietsje hulp dan op z’n tijd.

“Plots weet ik weer hoe het zit: ware schoonheid komt nog altijd van binnenuit”

yvonne huisman (45) is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkzaam als tekstschrijver (www.huisstijl.org). 21


Jeanette/column

Jeanette Paulisse, moeder van Romy (9) en directeur bij Theaterschool Thomuz Opgelost!

De mens heeft een oplossend vermogen. Dat hebben we ook hard nodig, aangezien we genoeg problemen veroorzaken. Vroeger vermaakten de mensen zich ’s avonds met handwerk maar iemand vond dat blijkbaar niet bevredigend en vond de televisie uit. Dat was heel fijn, we werden nu vermaakt. Toch ontstonden problemen omdat mensen verschillende smaken hebben. Dus gingen we van twee zenders naar drie, zodat we konden kiezen. Maar kiezen is iets wat mensen moeilijk kunnen, want kies je het één, mis je het ander. Daarnaast moesten we naar de tv lopen om de zenders uit te proberen. Dat was goed voor de lijn maar op den duur verschrikkelijk irritant. De afstandsbediening werd geïntroduceerd! Nu lag hardwerkend Nederland ’s avonds op de bank te zappen. Zeker omdat we, dankzij de kabelmaatschappij, in korte tijd van drie zenders naar wel 100 gingen. Nederland werd lui en dikker, dus maakten we sporten populair. En voor iedereen wat

wils. Ik kan alleen de keuze niet maken tussen al die verschillende sporten. Doe ik aan Zumba, dan loop ik standaard een tel achter. Wanneer ik naar links ga, gaat de groep net naar rechts, dus loop ik verschrikkelijke blessures op. Een balsport is ook niets voor mij aangezien ik bang ben voor de bal. Wanneer die in mijn richting komt ren ik weg. Hardlopen of fietsen vind ik ongezellig. En paardrijden is ook niet zo mijn ding. Dus om een beetje op mijn gezondheid te letten zoek ik een dieet. Sla een blad open en je kunt kiezen. Het slimfitdieet, het boterdieet en zelfs het afvallen zonder dieet dieet… Nu blijkt dat je van stress ook afvalt. Weet je hoeveel stress ik heb doordat ik continu moet kiezen? Opgelost!

22


Bruisende zaken:

Bedrijf: Het schoonheidsgeheim Merenland 4, Assendelft Tel. 075-7711756 Eigenaresse: Martine Karlas www.schoonheidsgeheim.nl Hoe doe je dat?

Fotografie: Meneer de Fotograaf

“Om te beginnen werk ik uitsluitend met het huidvriendelijke merk Dr. Baumann Bionome Cosmetica. Daarnaast maak ik tijdens de behandelingen die ik aanbied geen gebruik van apparatuur. In plaats daarvan werk ik met mijn handen. Veel mensen verwachten het misschien niet, maar op een natuurlijke manier kun je heel veel doen aan huidverbetering. Denk hierbij aan massagetechnieken die de werking van de huid ondersteunen en stimuleren. Alle behandelingen in mijn salon zijn zo samengesteld dat ze de huid een flinke oppepper geven en zeer ontspannend zijn.”

Wat kunnen klanten verwachten tijdens een eerste bezoek aan jouw salon? “Een eerste bezoek bestaat altijd uit de Kennismakingsbehandeling. De klant maakt dan niet alleen kennis met mij, maar ook met mijn manier van werken en de producten die ik gebruik. En ik leer de huid van mijn klant kennen. Op basis van een huidanalyse geef ik een verzorgingsadvies waar iemand thuis verder mee aan de slag kan. Want om je huid stralend en mooi te houden is het belangrijk dat je huid dagelijks de juiste voeding krijgt.”

Wat is het verhaal achter Het Schoonheidsgeheim? “Bijna tien jaar geleden opende ik de deuren van mijn schoonheidssalon. Ik wilde werken met een cosmeticamerk dat gezond is voor de huid, dus zonder irriterende ingrediënten, maar wel een goed resultaat geeft. Ik zie het als mijn doel om klanten met een gezonde en doeltreffende huidverzorging zolang mogelijk te verzekeren van een mooie en stralende huid.” 23


Voor een knappe kop moet je naar de kappers van Rob. Kapsalon Rob Sweers Keizerstraat 2, 1511 VP Oostzaan, Tel. 075-6841289

Ote dote, het zit ook weleens klote.

ersteklas e r o o v ing kel De win hands merkkled e tweed en vintage! HET Zaandam Stationstraat 33B 1506 DA ZAANDAM 075 670 8200 hetzaandam@gmail.com www.hetzaandam.nl heteersteklastweedehandskleding


diTJesen/datjes

baby’s die gezond eten, hebben later een hoger iQ.

Als je niest, moet je neus zich even resetten. op deze manier wordt de neus schoongemaakt. Bagage op schiphol wordt vervoerd via 21 kilometer transportband en 5 kilometer spoor. Aan je pupillen is te zien of je mannen of vrouwen aantrekkelijk vindt. of allebei.

in China is geen afhaalchinees.

de tijd wordt in je dromen niet versneld. Als je droomt dat je een appel schilt, duurt dat net zo lang als in het echt. eĂŠn op de 50 kinderen wordt zonder het te weten opgevoed door hun niet-biologische vader. Mensen gapen sneller mee als

de gaper een familielid is.

iedereen kan op water lopen! Als je het maar mengt met genoeg maĂŻszetmeel. Je doet er maar 6 seconden over: een wachtwoord intypen. doe je dat 3 keer per dag, dan kost het je 5 dagen van je leven. 25


Bruisende zaken: Bedrijf: Petit Lou, A.F. de Savornin Lohmanstraat 8, Zaandam, Tel. 075-6353313, Eigenaresse: Sylvia Voors www.petitlou.nl

hter Petit Lou? en met kleding, Wat is het verhaal acnd me bezig te houd leuk gevonden om te graag.

ar al ontzette n, dat wilde ik ma “Ik heb het altijd en winkel beginne eig n Ee s. ire sso um van Zaandam, schoenen en acce iten het stadscentr u, gelegen net bu Lo tit Pe n va ng lijken.� Met de oprichti kunnen verwezen vier jaar geleden heb ik die droom

26


Op welke doelgroep richten jullie je? “Petit Lou is voornamelijk gericht op baby’s, kinderen en tieners in de leeftijd van 0 tot 16 jaar. Is je zoon of dochter toe aan een eigen stijl? Bezoek dan samen eens onze boetiek en laat je verrassen door een collectie die vele kids en tieners omschrijven als ‘cool’ en ‘vet’.”

Waaruit bestaat het assortiment dat jullie voeren? “Ons assortiment bestaat uit een grote collectie betaalbare en exclusieve T-shirts, broeken, truien, jurkjes, rokjes en vesten van o.a. de merken: Z8, Tumble & Dry, Ruba Cuori, Baker Bridge, Retour, Vingino en Nickelson. Voor de allerkleinsten verkopen wij o.a. kleding van de merken: Z8, Noppies, Dirkje, Vingino en Feetje. Daarnaast kunnen klanten beneden in onze winkel terecht in ons ‘outletkeldertje’, waar we verschillende merken verkopen tegen gereduceerde prijzen.”

een lekker kopje koffie voorzien we je graag van passend advies. Maak je geen zorgen, ook aan de kids is gedacht. Zij kunnen zich lekker vermaken in onze speciaal daarvoor gecreëerde speelhoek. Winkelen was nog nooit zo leuk!”

Welke trend op het gebied van kinderkleding gaan we dit voorjaar zien?

Wat is kenmerkend voor jullie werkwijze?

“Dit voorjaar draait het allemaal om kleur, kleur en nog eens kleur. Vergeet de donkere en regenachtige dagen en steek je zoon of dochter in een fleurige outfit van Petit Lou.”

“Petit Lou is een gezellige boetiek, waar kwaliteit en service de boventoon voeren. We kiezen altijd de beste items die vernieuwend zijn en vaak ergens anders al zijn uitverkocht. Of je nu op zoek bent naar een geschikte outfit voor je zoon of dochter, een leuk cadeautje voor je neefje of nichtje of zomaar even binnenloopt; onder het genot van

Wist je dat… … je in het ‘outletkeldertje’ van Petit Lou terechtkunt voor kortingen tot wel 70%?

Leuk om te weten: Bij Petit Lou zijn ook accessoires en cadeaubonnen verkrijgbaar.

We zijn te volgen op facebook en twitter!

Ben je benieuwd naar het assortiment van Petit Lou? Surf dan snel naar onze website www.petitlou.nl en maak kennis met onze spetterende collecties. 27


Met liefde dagelijks voor u gekookt! Royale keuze uit diverse gerechten. Wij hebben al een dagmenu voor 7.95 euro. OPENINGSTIJDEN Maandag van 12.00-19.00 uur Dinsdag t/m vrijdag van 10.00-19-00 uur Zaterdag van 9.00-17.00 uur ADRES De Groene Smaak Lagedijk 13c 1544 BA Zaandijk Telefoon 075 7502533

Recept van de maand OORTJES PASTA MET BROCCOLI 350 gr. ongekookte pasta 6 tenen knooook 500 gr. Broccoli 50 ml. Olijfolie 8 ansjovisjes uit blik 2 pepertjes

voo 4 pe r rs.

1. Zet een royale pan met water op 2. Als water kookt pasta toevoegen 3. Snij broccoli in kleine roosjes 4. Kook pasta 8 min. Voeg dan nog 6 minuten broccoli toe 5. Verwijder zaadjes uit de pepers en hak deze jn 6. Hak de knooooktenen in jne stukjes (niet persen) 7. Hak ansjovis in kleine stukjes 8. Doe de olie in de pan op laag vuur 9. Bak hierin de ansjovis, knooook en pepers zacht tot ansjovis is uitgesmolten 10. Giet broccoli en pasta af in vergiet 11. Alle ingrediÍnten doorroeren in schaal - eventueel geraspte kaas erover‌..

EET SMAKELIJK!


BudGeT/sCHOOnHuis een schoon huis voor weinig geld. Speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

Kom van de bank af

Een kind kan de was doen

Na een lange werkdag is het heel verleidelijk om ’s avonds lekker op de bank te ploffen en de boel de boel te laten. Maar ja, daar wordt je huis natuurlijk niet echt schoon van. Dwing jezelf om iedere avond even op te ruimen. Doe de afwas, leg spullen weer op hun plaats en stop alvast een was in de wasmachine. Dat geeft een opgeruimd gevoel voor het slapen gaan.

Tip Opruimen is niet de leukste klus die er bestaat, maar met een passend muziekje op de achtergrond wordt het een groot feest. Vul je iPod met jouw grootste opruimhits en ruim swingend je huis op.

Doe afstand

Laat ieder gezinslid zijn/haar eigen rotzooi opruimen. Kinderen vinden het vaak fantastisch om al een eigen verantwoordelijkheid te hebben en zullen mits ze geprijsd worden, graag hun speelgoed opruimen. Geef je lief ook eens een compliment als hij zijn vieze sokken in de wasmand heeft gegooid in plaats van ernaast.

Voorkom rommel door geregeld iets weg te gooien of te doneren. Loop een paar keer per jaar met een doos door het huis en doe hier alles in wat je niet meer nodig hebt of gebruikt. Sorteer wat naar de afvalcontainer kan. Wat overblijft breng je naar de kringloopwinkel.

Het schoonmaak kwartiertje

Een kookwekker is onmisbaar om snel en efficiënt op te ruimen. Zet hem op 15 minuten per klus en ruim op. Gaat de wekker af dan begin je aan de volgende klus. 29

BuDget


Krommenie: Rosariumplein 1b 1561DX Zaandam: Brikstraat 4 1503 BK Tel: 06 27 406 407 www.lucindavanderwardt.nl

Wij zijn een gezellige en trendy kapsalon voor dames, heren en kinderen. Kom voor advies en/of een afspraak naar Jura hairstyling

Voor coaching en dieetadvisering bij o.a. overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, maag-darmproblemen, nierproblemen, voeding en sport, voeding rondom de zwangerschap etc. en al uw vragen over voeding. Aangesloten bij de NVD, VSN en geregistreerd in het kwaliteitsregister voor Paramedici

Dorpsstraat 342 | 1566 BR te Assendelft | Tel 075-6875316 www.jurahairstyling.nl

de zaanstreek

maart 2014 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

‘like’ ons op

MOdetrends à la 2014

Opgeruimd staat netjes

Facebook

www.facebook.com/DeZaanstreekBruist


Bruisende zaken:

Bedrijf: Joël Fashion Zandweg 148, Wormer Tel. 075-6424088 Eigenaresse: Els Spijkerman www.joel-fashion.nl Waaruit bestaat jullie assortiment? “Wij bieden onze klanten al jaren een gevarieerd aanbod van hippe, betaalbare kinder- en tienerkleding. Van maat 44 voor de allerkleinsten, tot kleine dames- en herenmaten en modieuze items voor de moderne mama’s die weten wat ze willen. Joël Fashion heeft het allemaal in huis. Naast kleding beschikken wij over een leuke collectie accessoires, bestaande uit tasjes, sieraden en andere hebbedingetjes voor jongens en meisjes.”

Welke merken verkopen jullie zoal? Fotografie: Meneer de Fotograaf

“Onze uitgebreide collectie baby-outfits en stoere, eigentijdse kinder-, tiener- en dameskleding bestaat o.a. uit de merken: Noppies, Feetje, name it, Outfitters Nation, Mexx, SuperTrash, Carbone en Ambika. Ook verkopen wij kinderondergoed en pyjama’s van zoïzo en professionele danskleding en -schoenen van Flevo Dance Wear.”

Joël Fashion viert feest, samen met jou! “ Op 29 maart a.s. vieren wij ons 25-jarig bestaan. Deze speciale dag laten we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbijgaan. Wil je weten wat we voor jou in petto hebben? Surf dan snel naar onze website of like onze facebookpagina.”

Wat is het verhaal achter Joël Fashion? “Op 29 maart is het alweer 25 jaar geleden dat wij met heel veel enthousiasme de deuren van onze gezellige boetiek openden. In de loop der jaren is er veel veranderd, zowel voor als achter de schermen. Ons doel, om de inwoners van Zaanstad te verblijden met leuke kinder- en tienerkleding, zijn we echter nooit uit het oog verloren.”

Wist je dat… …. Joël Fashion slechts 15 minuten van het centrum van Zaandam ligt? Parkeren kan gratis voor de deur. 31


evenementen maart 2014

3JS - Dichter bij de Horizon Wanneer: woensdag 5 maart 2014 om 20:15 uur Waar: Zaantheater Nicolaasstraat 3 1506 BB Zaandam 0900-3344553 www.zaantheater.nl Met hun nieuwe album Dichter bij de Horizon duiken de 3JS weer de theaters in. En voor wie het nog niet wist: met Jan de Witte – de zoon van Jaap de Witte, die vorig seizoen zijn afscheid vierde – staat er een nieuwe J op het podium.

Yoga, Music & Dance Experience Wanneer: zondag 23 maart 2014 om 14:00 uur Waar: Zaantheater Nicolaasstraat 3 1506 BB Zaandam 0900-3344553 www.zaantheater.nl Tim Knol - Terug Wanneer: zaterdag 29 maart 2014 om 20:30 uur Waar: Zaantheater Nicolaasstraat 3 1506 BB Zaandam 0900-3344553 www.zaantheater.nl

Op de VOC en geschikt voor alle leeftijden. Wanneer: vrijdag 8 maart 2014 Zes leuke vrouwen spelen een stoer en humoristisch stuk over de mannen op een VOC schip in de 18e eeuw.

Afblijven - Natasha Willems, Gijs Stallinga e.a. Wanneer: zaterdag 29 maart 2014 om 19:30 uur Waar: Zaantheater Nicolaasstraat 3 1506 BB Zaandam 0900-3344553 www.zaantheater.nl

De Storm - Shakespeare Wanneer: woensdag 12 maart 2014 om 20:15 uur Waar: Zaantheater Nicolaasstraat 3 1506 BB Zaandam 0900-3344553 www.zaantheater.nl

Kinderen voor Kinderen Doe-middag Klaar voor de Start Wanneer: zondag 30 maart 2014 om 13:30 uur Waar: Zaantheater Nicolaasstraat 3 1506 BB Zaandam 0900-3344553 www.zaanstreek.nl

Het Laagland - Robin Hood Wanneer: vrijdag 14 maart 2014 om 20:15 uur Waar: Zaantheater Nicolaasstraat 3 1506 BB Zaandam 0900-3344553 www.zaantheater.nl

Met een coach ben je de hele dag bezig met zang, dans, knutselen, muziek maken en workshops volgen om net zo te leren zingen en dansen als de kids van het bekendste kinderkoor van Nederland. Ook krijg je een spetterende show te zien van het Kinderen voor Kinderen Koor. Het thema van de middag is ‘Klaar voor de Start’.

Het Nationale Ballet - De Junior Company Wanneer: vrijdag 21 maart 2014 om 19:30 uur Waar: Zaantheater Nicolaasstraat 3 1506 BB Zaandam 0900-3344553 www.zaantheater.nl

32


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien maakt u kans op een neoderma biopeeling gezichtsbehandeling en een blue blood sun cream naar keuze totaal t.w.v. € 119,60 oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist B.V. t.a.v. maart De Zaanstreek Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

pedicure manicure neoderma biolifting biopeeling ontspanning

ontharen verven duo behandelingen verzorging tyro

Deze maand:

Neoderma biopeeling gezichtsbehandeling t.w.v. € 119,60 Aangeboden door Beauty Lounge Diana Landmeter 99 | 1566 MR Assendelft | 06 – 113 103 67 www.beautyloungediana.nl | info@beautyloungediana.nl 33


Voor iedereen en elke uitvaartverzekering. Wanneer u met een overlijden wordt geconfronteerd komt er heel veel op u af. Naast het emotionele afscheid, dienen er veel praktische zaken geregeld te worden. Dat dit binnen enkele dagen moet gebeuren maakt het er niet gemakkelijker op. Yarden & Hoogendijk heeft de juiste kennis en ervaring om u bij te staan. Wilt u informatie om uw wensen op papier te zetten en inzicht te krijgen in kosten of meer weten over onze dienstverlening? Belt u gerust voor informatie of een vrijblijvende afspraak: 06-235 532 22, voor melding van overlijden belt u: 0800-8192.

Uw onderneming ook presenteren in dit sprankelende magazine? Of wilt u meer weten over de vele mogelijkheden van De Zaanstreek Bruist?

de zaanstreek

maart 2014 gratis meenemen! www.nederlandbru ist.nl

MOdetrends Ă la 2014

Opgeruimd staat netjes

Neem dan contact op via: dezaanstreek@nederlandbruist.nl of bel: 06-23774876


Bruisende zaken:

Bedrijf: Proeverij De Koekfabriek Westzijde 188, Zaandam Tel. 075-615 4287 Eigenaar: Noell Piket www.proeverijdekoekfabriek.nl

Hoe werkt dit? “Wij bieden onze gasten een menukaart, bestaande uit 25 heerlijke gerechten uit verschillende delen van de wereld. In plaats van te kiezen voor een voor-, hoofd- en nagerecht kun je bij ons zoveel gangen bestellen als je zelf wilt. Ben je uitgegeten, dan bestel je gewoon nog een gerecht. Zo kun je onbeperkt blijven bestellen totdat je voldaan bent.”

Wat is het verhaal achter Proeverij De Koekfabriek?

Welke gerechten staan er zoal op de kaart? “Wij hebben voor ieder wat wils en bieden onze klanten een ruime keuze uit Nederlandse, Franse, Spaanse en mediterrane gerechten die met passie voor het vak in onze keuken worden bereid. Van gepaneerde mosselen, gevulde ravioli, varkenshaassaté tot een Hollands stamppotje. Bij elke gang is het mogelijk om extra stokbrood met kruidenboter, friet of salade bij te bestellen.”

“September jl. kwam een langgekoesterde droom om ooit voor mezelf te beginnen uit met de opening van Proeverij De Koekfabriek. Anders dan de naam in eerste instantie doet vermoeden, zijn wij geen proeverij maar een heus restaurant waar je met vrienden en familie onbeperkt kunt genieten van wereldse gerechten.”

Wist je dat…

Wat hebben jullie klanten te bieden?

… Proeverij De Koekfabriek is gevestigd in de toenmalige Verkadefabriek?

“Wij hanteren bij De Proeverij het ‘all you can eat’principe. Van dinsdag t/m zondag serveren wij tussen 17.00 en 22.00 uur het proeverijmenu voor een vaste prijs van € 22,50 per persoon.”

Leuk om te weten De Proeverij beschikt over een prachtige ruimte die zeer geschikt is voor bijeenkomsten, verjaardagen, bruiloften, vergaderingen en diverse andere partijen. 35


2014 03 zaanstreek  
2014 03 zaanstreek  
Advertisement