Page 1

de waterweg

maart 2014 www.nederlandbruist.nl gratis meenemen!

Modetrends Ă la 2014

Opgeruimd staat netjes


STI CH TI N STADS H E V L AAR D I


STICH TING STICHTING STADSH ERSTEL STA DSHERSTEL VLAARDINGEN VL A A RD INGEN

STICHTING STADSHE RSTE L VL AARDINGE N

NG ERST EL INGEN

STICH TIN G STA DSH ERST E L V LA A RDIN GE N


Colofon 6

Uitgever Nederland Bruist C.V. manager Anne Marie de Priëlle Vormgeving & TRAFFIC Nederland Bruist Themateksten Nederland Bruist Eindredactie Eveline Schrijvers Contact de waterweg Bruist Anne Marie de Priëlle

12

Oosterhoutseweg 91 C, 4816 KC Breda T 088-7340042, M 06-24178835 dewaterweg@nederlandbruist.nl Contact Hoofdkantoor

13

Nederland Bruist C.V. T 076-7115340

15

21

nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be

24

Inhoud

31

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is Copyright Nederland Bruist… C.V. Het overnemen van niet toegestaan. ©2011 Nederland Bruist C.V. Merknaam artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is De Waterweg Bruist is een merknaam en eigendom van niet toegestaan. ©2006 Nederland Bruist… C.V. Merknaam Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst Groot Veenendaal Bruist… is een merknaam en eigendom mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist van Nederland Bruist… C.V. Deze uitgave is met de grootst C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden verschijnen ook: ‘t Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de reeks verschijnen ook: Alkmaar, De Amerstreek, Breda, De Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, Maasroute, Den Bosch, Haarlem, Nijmegen, Land van Cuijk, de Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Rivierenland, Tilburg, Utrecht, De Peel, Land van Maas en Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Waal, Uden… Veenendaal, Zeeland, Zutphen.


Bruisende lezer, Terwijl ik dit voorwoord schrijf is heel Nederland in euforie over de behaalde medailles door onze topsporters tijdens de Olympische winterspelen. Buiten is er echter niets van enige winterse taferelen te vinden en staan de krokussen vrolijk te bloeien alsof het voorjaar al is begonnen. In dit nummer van De Waterweg Bruist lees je alles over voorjaarsfashion waardoor ik meteen zin krijg om met deze zachte temperatuur mijn kledingkast

een voorjaarsmetamorfose te geven. Weg warme winterjassen en hallo zomerjurkjes! Ik kan me helemaal vinden in de fashiontrends zoals die in deze editie is omschreven, behalve de nieuwe trend in naveltruitjes dan, die laat ik aan mij voorbij gaan. De voorjaarsschoonmaak moet maar even wachten, ik ga nog even van deze prachtig zonnige dag genieten. Misschien ga ik wel een stukje hardlopen. Dat is wel nodig wil ik weer in die zomerjurkjes passen.

Met vriendelijke groet, Anne Marie de PriĂŤlle


OP ge rui Md


nAAr SCHATTinG 1 oP DE 3 nEDErlAnDErS KAMPT MET CHAoS in HUiS. oPrUiMEn iS DAn HET ADViES. HArDnEKKiGE MYTHEn ronD HET BEWArEn, WEGDoEn En orGAniSErEn VAn SPUllEn DWArSBoMEn ECHTEr VAAK VErWoEDE PoGinGEn oM orDE oP ZAKEn TE STEllEn. TiJD oM KorTE METTEn TE MAKEn MET DE 7 BElAnGriJKSTE oPrUiMMYTHEn.

staat netjes ik kan het nog wel repareren

Als je eenmaal je streefgewicht hebt bereikt, koop je waarschijnlijk liever een leuke, nieuwe spijkerbroek dan dat je een oud, stoffig exemplaar onder uit je kast trekt.

Als je het voorwerp echt nodig had gehad, had je het waarschijnlijk direct gemaakt. Kortom, wacht die platenspeler - gekregen van je oma, buurman of vriend - al zes maanden of langer tevergeefs op reparatie? Neem er dan afscheid van.

de zoektocht naar het perfecte opbergsysteem Rommel laat zich niet organiseren, welk opbergsysteem je er ook op loslaat. Doe afstand van alles wat je niet meer gebruikt. Wie weet heb je helemaal geen opbergmiddel meer nodig.

de juiste persoon Het is een heel mooi streven om voor spullen die je wilt wegdoen geschikte, nieuwe eigenaren te vinden. De kans is helaas groot dat je er niet toe komt ze daadwerkelijk aan hen door te geven. Kies liever voor laagdrempelig wegdoen en breng overtollige spullen naar de kringloopwinkel.

gekregen, dus een blijvertje Waarom zouden we ongebruikte cadeaus bewaren als je er iemand anders heel blij mee kunt maken? Je huis is zo ongeveer de enige plek op aarde waarover jij helemaal de baas bent. Stel daarom een maximum aan de tijd dat je ongebruikte giften van derden in je huis laat rondslingeren en breng ze daarna naar de kringloopwinkel.

Wat als…

‘Ik kan het niet wegdoen omdat ik het misschien ooit nog nodig heb’, is een veelgehoorde kreet. Maak van je eigen huis geen pakhuis en zorg dat je inboedel niet op een winkel gaat lijken. Bewaar alleen wat er echt toe doet en gooi of geef de rest weg.

ik vind het zonde om weg te doen, want het was zo duur Het bedrag dat je bijvoorbeeld voor een kledingstuk hebt neergelegd rechtvaardigt nooit het bewaren ervan. Zeker niet - denk aan je overvolle kledingkast - als je er meer last dan plezier van hebt. Neem je verlies, stop het in een kledingcontainer en gun je kledingstuk een tweede leven.

als ik een paar kilo afval past die spijkerbroek me prima De mode verandert doorgaans sneller dan je afvalt. 7


‘like’ ons op

www.facebook.com/DeWaterwegBruist

Gezellige lunchroom in hartje Vlaardingen!

Kom gezellig langs voor een heerlijke lunch, een high tea met vrienden, een lekker stukje taart of een verfrissend drankje op ons terras!

Fransenstraat 1-3, Vlaardingen Tel. 010-4356037 www.yes-lunchandlounge.com


‘Samen met u zonder zorgen een nieuw thuis maken’

Gerda Verbeek Interieur Advies en Ontwerp

Styling

Meubels

Vloeren

Ramen en Wanden

Verhuisbegeleiding

U kunt met ons een afspraak maken voor een informatief gesprek, waarin wij uitleggen wat wij voor u kunnen betekenen. U kunt natuurlijk ook gewoon zomaar bij ons binnenstappen.

Onze showroom is op zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00. De koffie staat klaar…

Hoogstraat111 – 3131 BM Vlaardingen – Tel.: 010 - 248 92 81 – Mobiel: 06 51 20 43 23 – Info@Gerdaverbeek.nl

www.gerdaverbeek.nl


www.herweijerscholtes.nl

Aanbiedingen maart Detox/reinigende gezichtbehandeling € 38,50 Elke Dinsdag Knippen en drogen € 19,50 Knippen, kleuren en drogen € 42,50

huidverbetering - micro needling - huidanalyse - (fruitzuur)peeling - body sugar - cadeaubonnen v.d. Spiegelstraat 104 - 3135 SH Vlaardingen - T 010 434 24 92 - www.palestravlaardingen.nl


galjoen schoener &fregat BINNEN

KORT

SETRAKOROTP

In De Koopvaardij, de derde fase van Het Balkon van Maassluis, wordt binnenkort gestart met de verkoop van mooie compacte woningen direct tegenover De Brede School. Het woningaanbod bestaat uit aantrekkelijke twee- en driekamerappartementen, tweelaagse appartementen en eengezinswoningen.

Koopsomindicatie vanaf â‚Ź 142.000,- v.o.n.

V

Het maritieme wonen.

Informatie & verkoop Spaland Makelaars T 010 - 470 74 00 E info@spalandmakelaars.nl Koeze Makelaars T 010 - 593 94 94 E maassluis@koeze.nl

www.hetbalkonvanmaassluis.nl

Ontwikkeling

11


Bruisende zaken:

Bedrijf: Dog’s Barbershop Prins Hendriklaan 20, Vlaardingen Tel: 06 50622987 Eigenaresse: Gerda Sloot Wat doet een hondentrimmer zoal? “Wanneer een hond bij mij wordt gebracht check ik de algemene conditie van de hond. Ik inspecteer huid, vacht en oren op eventuele ontstekingen of huidafwijkingen en knip de nagels. Ik vind het belangrijk om op een humane manier te werk gaan om het voor de hond zo aangenaam mogelijk te houden. De meeste honden komen hier graag en wennen snel aan het wassen en knippen van hun vacht, zeker als ze regelmatig langskomen bij Dog’s Barbershop. Het is bij mij mogelijk om uw puppy vanaf 4 maanden te laten wennen. Kosteloos uiteraard.”

Waarom ben je dit bedrijf gestart?

Kan iedere hond terecht bij Dog’s Barbershop?

“Door de liefde voor honden heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt en ben ik sinds 1994 werkzaam als rijksgediplomeerd hondentrimmer. Ik heb al in heel wat soorten trimsalons gewerkt maar ik geef de voorkeur aan een kleinschalige trimsalon waar ik een hond alle aandacht kan geven die hij verdient. Geen lopende band werk maar individuele verzorging in een rustige sfeer en hygiënische omgeving. Dat is waar ik voor sta.”

Alle honden zijn bij mij welkom, ras of rasloos. Uw hond wordt door mij professioneel getrimd volgens de rasstandaard of volgens uw eigen wens, mits de vachtstructuur het toelaat.

12

www.dogsbarbershop.nl


Bruisende zaken:

Bedrijf: Aad’s broodjes corner en Bakker Klootwijk Van Hogendorplaan 931 Vlaardingen Tel. 010 4705529 Eigenaar: Aad Blom Waar zijn jullie in gespecialiseerd? “Naast het assortiment dagelijks vers gebakken brood, banket en (verjaardags)taarten zijn wij ook vooral gespecialiseerd in vers bereide belegde broodjes. Aad’s Broodjes Corner verzorgt voor diverse bedrijven en particulieren in Vlaardingen en Schiedam e.o. de complete lunch, van eenvoudig tot luxe, van individueel tot samengestelde pakketten, alles is mogelijk. Dat onze producten super vers en smakelijk zijn blijkt wel uit het cijfer 9 die we gekregen hebben bij de AD test met ons broodje speciaal (met Filet Americain) en afgelopen jaar het winnen van de tweede plaats bij de AD oliebollen test.

Wat is het verhaal achter Aad’s Broodjes Corner en Bakker Klootwijk? “Beide bedrijven bestonden al en werkten ook regelmatig samen. De combinatie van de twee winkels vond ik een logische keuze en in het prachtige nieuwe pand in het winkelcentrum Van Hogendorpkwartier in Vlaardingen was er ook de ruimte voor om dit te realiseren. Hoewel de nieuwe ruime en moderne winkel compleet anders is dan in de oude situatie, het enthousiaste en spontane team van medewerkers is nog steeds dezelfde want iedereen is mee verhuisd naar de nieuwe locatie” verteld Aad.

Leuk om te weten. “We maken onze eigen sauzen en dressings, snijden zelf de vleeswaren en de garnituur. Verser kan niet. Binnenkort zijn er bij ons ook ‘warme’ broodjes en Panini’s in het assortiment te vinden. Geserveerd met een echte lekkere bak koffie (to go)!” 13


Iedereen is anders. Maar iedereen slaapt beter op een matras met GELTEX® inside.

Iedereen is anders. Maar iedereen slaapt beter op een matras met GELTEX® inside.

Of je nu klein, groot, dik of dun bent, op je zij of op je rug slaapt... een gezonde slaap begint bij de juiste matras. GELTEX® inside is een innovatieve, gepatenteerde mix van hoogelastische gel en luchtdoorlatend materiaal. Matrassen met GELTEX® inside technologie verdelen de druk optimaal, bieden de juiste ergonomische ondersteuning en ventileren uitstekend. Dus drie keer beter slapen door de gepatenteerde formule van GELTEX® inside. *GELTEX® inside Tevredenheidsgarantie: omruiling mogelijk binnen 90 dagen na levering. Zie www.ubica.nl

Iedereen is anders. Maar iedereen slaapt beter op een matras met GELTEX® inside.

Of je nu klein, groot, dik of dun bent, op je zij of op je rug slaapt... een gezonde slaap begint bij de juiste matras. GELTEX® inside is een innovatieve, gepatenteerde mix van hoogelastische gel en luchtdoorlatend materiaal. Matrassen met GELTEX® inside technologie verdelen de druk optimaal, bieden de juiste ergonomische ondersteuning en ventileren uitstekend. Dus drie keer beter slapen door de gepatenteerde formule van GELTEX® inside.

Industrieweg 86 - 92 | 3144 CH Maassluis | Tel: 010 - 59 127 29

*GELTEX® inside Tevredenheidsgarantie: omruiling mogelijk binnen 90 dagen na levering. Zie www.ubica.nl

Of je nu klein, groot, dik of dun bent, op je zij of op je rug slaapt... een gezonde slaap begint bij de juiste matras. GELTEX® inside is een innovatieve, gepatenteerde mix van hoogelastische gel en 130123 UBI [Geltex A4 Adv®lig].indd 1 luchtdoorlatend materiaal. Matrassen met GELTEX inside technologie verdelen de druk optimaal, bieden de juiste ergonomische ondersteuning en ventileren uitstekend. Dus drie keer beter slapen door de gepatenteerde formule van GELTEX® inside.

30-05-13 13:58

*GELTEX® inside Tevredenheidsgarantie: omruiling mogelijk binnen 90 dagen na levering. Zie www.ubica.nl

130123 UBI [Geltex A4 Adv lig].indd 1

130123 UBI [Geltex A4 Adv lig].indd 1

30-05-13 13:58

KOEVERMA

30-05-13 13:58

Schilders met Verve Binnenschilderwerk, Behang en wandafwerking, Buitenschilderwerk, Glasherstel, Onderhoud, Restauratie, Renovatie, Ressource paint.

Telefoon 010-4154233

www.koeverma.nl


Bruisende zaken:

Bedrijf: Tuinontwerp Nadine Steeman Zuidbuurt 17, Maassluis Tuinontwerp Tuinontwerp Tuinontwerp Tel: 010 5920090 Nadine Steeman Nadine Steeman Nadine Steeman Eigenaresse: Nadine Steeman www.tuinontwerpnadinesteeman.nl

goed voelen omge Je goed voelen in je omgeving JeJegoed voelen inin jejeomgev

Wat kan jij met een tuinontwerp bereiken?

Er zijn veel verstorende energievormen. Met behulp van materialen, vormen en lijnen in het ontwerp kan ik deze terugdringen. Er ontstaat harmonie in alle aanwezige energiestromen waardoor de tuin een prettige leefplek wordt waar je de natuur weer kunt voelen, horen, ruiken en zien!

Wat is je werkwijze? Het ontwerp voor uw tuin wordt altijd door mij gemaakt naar aanleiding van een vrijblijvende afspraak bij u thuis. Ik kijk naar de specifieke eigenschappen en situatie van uw tuin en woning. Aan de hand van uw wensen en de mogelijkheden wordt een schetsontwerp opgesteld en wordt samen met u besproken. Omdat in een FeelGood Garden alleen onderdelen komen die noodzakelijk zijn, brengt dit vergeleken met een traditionele tuin minder kosten met zich mee.

Wat is een energetisch tuinontwerp? “Een FeelGood Garden is een tuin waarin alles in harmonie is. De aanwezige energie in de omgeving is in balans, en dat voel je, je voelt je daar ècht beter. Je kunt je er ontspannen en tot rust komen alsof je steeds op vakantie bent. Het uitgangspunt bij het ontwerpen van een FeelGood Garden is de energie van die tuin en zijn omgeving. Alle materialen, vormen en kleuren hebben hun eigen energie om de omgeving te beïnvloeden en worden gebruikt bij het ontwerpen. Elke tuin krijgt hierdoor zijn eigen unieke ontwerp afgestemd op de bewoners”

www.tuinontwerpnadinesteeman.nl


DiTJESEn/datjes

baby’s die gezond eten, hebben later een hoger iQ.

Als je niest, moet je neus zich even resetten. op deze manier wordt de neus schoongemaakt. Bagage op Schiphol wordt vervoerd via 21 kilometer transportband en 5 kilometer spoor. Aan je pupillen is te zien of je mannen of vrouwen aantrekkelijk vindt. of allebei.

in China is geen afhaalchinees.

De tijd wordt in je dromen niet versneld. Als je droomt dat je een appel schilt, duurt dat net zo lang als in het echt. eĂŠn op de 50 kinderen wordt zonder het te weten opgevoed door hun niet-biologische vader. Mensen gapen sneller mee als

de gaper een familielid is.

iedereen kan op water lopen! Als je het maar mengt met genoeg maĂŻszetmeel. Je doet er maar 6 seconden over: een wachtwoord intypen. Doe je dat 3 keer per dag, dan kost het je 5 dagen van je leven. 17


huid-, oedeem- en afslankkliniek

Definitief van uw ongewenste beharing af! Epilennium is sinds 1999 gespecialiseerd in definitief ontharen. Met behulp van dé medische IPL (Intense Pulsed Light) Ellipse-apparatuur wordt een krachtige lichtstraal, naar het haarzakje geleidt. Dit is een veilige en vrijwel pijnloze manier om voorgoed van uw ongewenste beharing af te zijn. Deze methode is geschikt voor zowel de lichte als de donkere huid. Door de verschillende groeifase zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Voor een cosmetisch goed resultaat zijn er gemiddeld 8 behandelingen nodig. De methode wordt toegepast bij zowel mannen als vrouwen. De behandeling bij vrouwen in het gelaat kan worden vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Epilennium is aangesloten bij alle zorgverzekeraars, de NVH en het Kwaliteitsregister Paramedici.

18

Epilennium hecht veel waarde aan een duidelijke voorlichting voor zowel cosmetische - als medische behandelingen. Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten en laat u adviseren over de mogelijkheden van definitief ontharen. *vergoeding zorgverzekeraar mogelijk.

huid-, oedeem- en afslankkliniek

Epilennium Maassluis ‘Medisch Centrum Docwerk’ De Vloot 206c Tel 010 2467660 Epilennium Rotterdam ‘Op de Zorgboulevard’ Maasstadweg 108 Tel. 010 4814493 info@epilennium.nl www.epilennium.nl


Vrijwel alle merken kunnen wij u leveren. Uitgebreid advies is bij ons standaard.

Ruim 2000m2 woonplezier. Openingstijden: di t/m za 9.00-17.00u

Uiteraard worden alle producten nauwkeurig ingemeten.

Bankstellen, eethoeken, kasten, tapijt, karpetten, vinyl, parket., laminaat, bedden, boxsprings, zonwering (binn en buiten, raambekleding, g dijnen, vitrage, behang, etc.

Stalenmateriaal mag uiteraard mee naar huis om de kleuren goed af te kunnen stemmen.

Wij richten uw woning voord lig in.   Kom gerust vrijblijvend langs  voor een offerte.           De koffie staat klaar. 

Onze adviseurs komen bij u    thuis om een interieurad    vies te geven.   Wij bieden  uprijsgarantie.  Dus u betaalt nooit te veel.   Tot ziens bij ons in de show  room.                              Vrijwel alle merken

Alles op het gebied van de to tale woning-inrichting.

HEEL OKTOBER 2012

20% korting KORTING 20% op OP ALLE ONSOPENTOTALEEN SFEERHAARDEN ASSORTIMENT

kunnen wij u leveren. Uitgebreid advies is  bij  ons standaard. Uiteraard worden alle producten    ingemeten. nauwkeurig mag uiteraard mee BettowegStalenmateriaal 22 - 24, 3125 AB Schiedam Tel.: 010 - 437 49 44    naar huis om de kleuren goed af te kunnen stemmen. Onze   adviseurs komen bij u thuis om een interieuradvies te geven.     Wij bieden u prijsgarantie. Dus u betaalt nooit te veel.    Tot ziens in onze showroom.

                      

   Ruim 2000m2 woonplezier.   Alles op het gebied van totale woninginrichting:  bankstellen, eethoeken, kasten, tapijt, karpetten, vinyl,    Fax: 010 - 437 40 07 info@delangeenreek.nl www.delangeenreek.nl parket, laminaat, bedden, boxsprings, zonwering (binnen  en     buiten), raambekleding, gordijnen, vitrage, behang, etc. Wij richten uw woning voordelig in. Kom gerust vrijblijvend     langs voor een offerte. De koffie staat klaar.

Bettoweg22 22–- 24, 24, 3125 3125 AB Schiedam Bettoweg AB Schiedam Tel.:010 010- -437 437 49 49 44 - 437 40 07 Tel.: 44 -Fax: Fax:010 010 – 437 40 07 info@delangeenreek.nl www.delangeenreek.nl info@delangeenreek.nl - www.delangeenreek.nl


Bloemetje van de maand Deze keer is het bloemetje voor mevrouw De Groot. Zij staat altijd klaar voor haar dochter Daniëlle. “Mijn moeder heeft de laatste tijd vaker gezondheidsproblemen en een mooie bos bloemen kan zij nu wel gebruiken”, vertelt Daniëlle. Beterschap!

Kent u iemand die het bloemetje van de maand verdient? Stuur een e-mail met de motivatie naar: info@bloembinderijsandra.com. U kunt ook een kaartje sturen naar Nederland Bruist B.V. t.a.v. Bloembinderij Sandra. Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda. Bloembinderij Sandra

Dr. Wiardi Beckmansingel 7 • Vlaardingen T 010 434 19 01

www.bloembinderijsandra.com


Crostini

recept/Cotto & Mangiato

met Komkommer Bereiding & Paling Verwarm de ovengrill voor. Snijd het stokbrood schuin in 12-15 lange, dunne IngrediĂŤnten 200 gram gerookte paling 1 stokbrood 1 komkommer 1 bosuitje in dunne ringetjes gesneden 1 eetlepel verse dille, fijngehakt kleine toefjes dille voor garnering versgemalen zwarte peper sap van 1 limoen (Japanse) sojasaus

plakken, leg ze op een bakplaat en rooster ze onder de hete grill in enkele minuten aan beide kanten goudbruin. Schil de komkommer en schaaf er met de kaasschaaf 12-15 lange slierten van ongeveer 4 cm breed af. Leg de slierten op een laag keukenpapier en dep ze droog. Snijd de paling schuin in reepjes van ongeveer 1 cm breed en meng ze in een kom met de uiringetjes, dille, peper naar smaak en 1 eetlepel limoensap. Vouw de komkommerslierten losjes dubbel en leg ze op de crostini. Verdeel de palingsalade erover en druppel er nog wat limoensap en sojasaus over. Garneer met toefjes dille.

Grote Markt 19, Schiedam | Tel. 010 2233203 | cottoenmangiato@hotmail.com


Een alarminstallatie of camerasysteem nodig? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte! Hoogstraat 76, 3131 BP te Vlaardingen 010- 3100 208 / kmttechniek.nl

U bent welkom in onze geheel nieuwe winkel. Daar kunt u onze collectie schoenen bewonderen van topmerken als Ecco, Helioform, Caprice, MarcoTozzi, Birckenstock, Brakkies en Bqz. Damesschoenen, herenschoenen en kinderschoenen. En...niet alleen schoenen, maar ook een goed advies!

Meer dan schoenen alleen! Nieuwe collectie is binnen!

van Hogendorplaan 941 3135 BK Vlaardingen Telefoon: 010-4705925

www.schoenencentrum-vlaardingen.nl


BUDGET/sChOOnhuis Een schoon huis voor weinig geld. Speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

Kom van de bank af

Een kind kan de was doen

Na een lange werkdag is het heel verleidelijk om ’s avonds lekker op de bank te ploffen en de boel de boel te laten. Maar ja, daar wordt je huis natuurlijk niet echt schoon van. Dwing jezelf om iedere avond even op te ruimen. Doe de afwas, leg spullen weer op hun plaats en stop alvast een was in de wasmachine. Dat geeft een opgeruimd gevoel voor het slapen gaan.

Tip Opruimen is niet de leukste klus die er bestaat, maar met een passend muziekje op de achtergrond wordt het een groot feest. Vul je iPod met jouw grootste opruimhits en ruim swingend je huis op.

Doe afstand

Laat ieder gezinslid zijn/haar eigen rotzooi opruimen. Kinderen vinden het vaak fantastisch om al een eigen verantwoordelijkheid te hebben en zullen mits ze geprijsd worden, graag hun speelgoed opruimen. Geef je lief ook eens een compliment als hij zijn vieze sokken in de wasmand heeft gegooid in plaats van ernaast.

Voorkom rommel door geregeld iets weg te gooien of te doneren. Loop een paar keer per jaar met een doos door het huis en doe hier alles in wat je niet meer nodig hebt of gebruikt. Sorteer wat naar de afvalcontainer kan. Wat overblijft breng je naar de kringloopwinkel.

Het schoonmaak kwartiertje

Een kookwekker is onmisbaar om snel en efficiënt op te ruimen. Zet hem op 15 minuten per klus en ruim op. Gaat de wekker af dan begin je aan de volgende klus. 23

BUDGET


nu de lente zijn intrede doet en we de winter langzaam achter ons laten, is het hoog tijd voor een paar belangrijke zaken. Wat moet er dit jaar absoluut worden ingeslagen en welke kledingstukken kunnen we beter ver in onze kast wegstoppen? Bruist dompelt zich onder in de fashion scene en stelt haar eigen stijldossier samen.

MOdetrends à la 2014 Back to the nineties

Korte tops

Voorgaande seizoenen lieten bekende modeontwerpers en warenhuizen zich al inspireren door de stijl uit de jaren negentig. Ook dit seizoen gaan we de minimalistische look van begin jaren negentig veelvuldig zien.

De ‘buiktruitjes’ of beter gezegd ‘crop tops’ zijn al geruime tijd te vinden in winkels als river Island en H&M. en ook dit voorjaar zijn het gewillige musthaves die we veelvuldig in het Nederlandse straatbeeld gaan zien. Dus dat betekent: lekker sporten en gezond eten, zodat deze vrouwelijke trend niet aan jou voorbij hoeft te gaan.

Sporty items Afgelopen jaar verruilden velen van ons hun nette instappers en hoge hakken voor een paar felgekleurde en comfortabele sportschoenen. Dit jaar gaan we nog een stapje verder en toveren we onze look in een handomdraai om tot een atletisch plaatje. Denk aan shirts met rugnummers, sportieve vestjes en baseballcaps in verschillende kleuren.

Haartrends De haartrends voor 2014 zijn al net zo gevarieerd en verrassend als de modetrends voor komend seizoen. Van strak achterover gekamde coupes met veel gel tot aan felgekleurde pony’s en de extreme zijscheiding. Ook voor de 24

wat minder opvallende dames zijn er chique kapsels, zoals nonchalant opgestoken haar met romantische vlechtjes of subtiele veertjes.

Bijzondere items De Spring/Summer-collecties van 2014 zijn niet alleen bijzonder van vorm, ook de materiaalkeuze en de kleuren geven spetterende items. Van verbazingwekkende bloemenprints in de kleuren roze en oranje bij Christian Dior tot aan het zuivere kobaltblauw in de ready-to-wear-collectie van DKNY. De aandacht trekken is de komende tijd meer dan geoorloofd.

Make-up voor de vrouw van nu Make-up wordt dit seizoen ‘emotioneler’. Iedere vrouw kan


met make-up haar gevoelens uiten en haar uniek-zijn onderstrepen. De vrouw anno 2014 maakt zich niet op omdat ze bevestiging zoekt, maar gebruikt make-up om zonder angst haar persoonlijkheid uit te dragen. Denk hierbij aan minimalistische looks met veel aandacht voor details en het accent op de persoonlijkheid.

Spijkergoed voor hem & haar We kennen hem al een tijdje en ook in het voorjaar van 2014 blijft het een hit: de spijkergoede vintagelook. Gaten, rafels en patchwerk in combinatie met een mooi jasje voor hem en een schattig jurkje voor haar. Hoe groter het contrast, hoe beter!

wist je dat…

…de zwart-witlook in combinatie met één felle kleur een van de belangrijkste trends van 2014 is? 25


Wij helpen u graag bij een goed afscheid Re-styling en her-inrichting Yarden Crematorium en Begraafplaats Beukenhof Kenmerkend voor Yarden Crematorium en Begraafplaats Beukenhof is zijn welkome uitstraling. Bij de recente herinrichting en restyling van het gebouw hebben wij ons laten leiden door het ‘Feeling Environment-concept’. Deze visie gaat er vanuit dat u in iedere ruimte waar u zich tijdens een uitvaart bevindt, een ander emotie heeft. Zo hebben we het kleurgebruik aangepast aan de emoties die in die ruimte de boventoon voeren. Samen met ons comfortabele zitmeubilair en passende muziek trachten wij zo een sfeer te creëren waarin u zich prettig voelt. Wij hopen dat dit ertoe bijdraagt dat u later toch met een positief gevoel kunt terugkijken op deze emotionele gebeurtenis. Persoonlijke aandacht voor uw wensen In onze dienstverlening richten wij ons volledig op u en uw specifieke wensen. Dat komt niet alleen tot uiting in de mogelijkheden van ons gebouw, maar ook en vooral in de betrokkenheid en van onze medewerkers. Zo proberen wij het moeilijke moment waarop u gebruik zult maken van onze dienstverlening, zo aangenaam mogelijk te maken.

Crematorium en Begraafplaats Beukenhof Burg. Van Haarenlaan 1450 3118 GR Schiedam T 088 927 2250 E cre.beukenhof@yarden.nl

www.yarden.nl


BinnEn/buiten

FILMPJE KIJKEN Suzanne

VANAF JE SOFA

Suzanne woont samen met haar zus Maria bij haar vader, die vrachtwagenchauffeur is, in de regio Languedoc. De moeder van Suzanne en Maria is op jonge leeftijd gestorven. Als Suzanne als tiener zwanger raakt, besluit ze haar zoontje te houden. De vader is niet meer in beeld. Jaren later ontmoet Suzanne een nieuwe man, een kleine crimineel, en ze worden verliefd op elkaar. Als haar nieuwe liefde plotseling weg moet, moet Suzanne kiezen tussen haar geliefde en haar familie. De film is vanaf 13 maart in de bioscoop te zien

Celblok H Macht, roddel, afgunst en moord zijn enkele ingrediënten van de nieuwe dramaserie Celblok H. In deze spannende serie over een vrouwengevangenis belandt kapster Suus, gespeeld door Isa Hoes, in de gevangenis wegens poging tot moord op haar man. Naast Isa Hoes zijn onder anderen Eva van de Wijdeven, Inge Ipenburg, Christine van Stralen en Eva Poppink te zien in deze serie. Celblok H is vanaf 3 maart tien weken lang te zien om 20.30 uur bij SBS6

Boekje lezen Style Book By Danie In deze classy vormgegeven stijlgids neemt modestyliste Danie Bles de vrouw bij de hand die in haar eigen garderobe de weg niet meer weet. Aan de hand van de belangrijkste stijltypen – van klassiek tot bohemien en van vintage tot glamour – maakt Danie je wegwijs in de achtergrond, de beslissende iconen, de bepalende kledingstukken, de beste adresjes en handige tips en trucs. Zonder je op één stijl vast te pinnen leer je kleding beter combineren en begrijp je eindelijk wat er nu al die tijd nog in je kledingkast ontbrak. Dankzij de vele foto’s en praktische stijlregels is dit boek niet weg te denken uit het leven van de modebewuste vrouw. De stijlgids is voor € 19,95 online verkrijgbaar bij Bydanie.nl 27


Gezocht! Gezocht!

25 mensen die willen afslanken 25 mensen die willen AFSLANKEN Gratis advies en begeleiding met resultaat! Gratis advies en begeleiding met resultaat!

www.leidesign.nl original and trendy handmade jewelry www.leidesign.nl

proefpakket PROEFPAKKET omininaanmerking aanmerking te te komen komen, Om SMS “proefpakket” naar 06 27005740 sms “proefpakket” naar 06-27005740 Yvonne Povinelli Yvonne Povinelli

info@leidesign.nl t. 06 33712979

Onafhankelijk Herbalife Lifestylecoach


Puzzel & Win!

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien maakt u kans op 2 Italiaanse toppers in een houten kistje t.w.v. â‚Ź 57,50 Villa Corniole Chardonnay Lukin 2006 Villa Corniole Cabernet Sauvignon 2003 oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist B.V. t.a.v. maart De Waterweg Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

bordeaux chianti decanteren druiven fles karaf

kurk rose schroefdop toscane wijnglas wijnhandel

Deze maand

2 Italiaanse toppers in een houten kistje t.w.v. â‚Ź 57,50 Aangeboden door Wijnhandel Toscane Johan de Wittstraat 31, 3135 RH Vlaardingen, www.wijnhandel-toscane.nl 30


Puzzel & Win!

SMAAKenmeer catering

&

eetwinkel

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en u maakt kans op een kookworkshop voor 1 pers t.w.v. 45 euro. oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist B.V. t.a.v. maart De Waterweg Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

biologisch chefaanhuis catering genieten puur pizza

huisgemaakt walkingdinner eetwinkel bbqbuffet fijnproever kookworkshop

Deze maand

kookworkshop voor 1 persoon t.w.v. â‚Ź 45,- Aangeboden door smaakenmeer Noordvliet 149a Maassluis, www.smaakenmeer.nl 31


13

MAART


Heeft u nog een vintage dressoir uit de jaren vijftig staan? Of kleurrijke jarenzeventig vazen? Geef deze in bruikleen om een Hollandse Huiskamer in te richten! De Hollandse Huiskamers worden op verschillende locaties ingericht met meubels van Schiedammers. Naast het interieur is ook kunst te zien uit de tentoonstelling ‘Ik hou van Holland’. De huiskamers worden de nieuwe ontmoetingsplekken voor de hele buurt met verschillende activiteiten! Meer info: www.stichtingmooiwerk.nl

THUISKOMEN NA DE REIS TIJDENS BOEK&BAL Ga je mee op reis met Arjen Lubach, Abdelkader Benali en Marente de Moor? Of liever met Herman Brusselmans of André Kuipers? Zaterdag 15 maart vindt de achtste editie van het succesvolle Boek&Bal Schiedam plaats, met het thema ‘reizen’. Het literaire evenement wordt afgesloten met een knallend dansfeest met dj’s Tim en Faab, om vervolgens met grote voldoening terug naar huis te gaan. Meer info: www.boekenbalschiedam.nl

HOLLANDSE HUISKAMERS BIJ U IN DE BUURT Wist u dat… Eigen Huis & Tuin ON TOUR gaat naar Schiedam? Klusvragen? Opgeven kan via eigenhuisentuin@rtl.nl ##verknochtaanschiedam


Wist u dat… op www.ontdekschiedam.nu ook alle nieuwbouwprojecten in Schiedam staan? #verknochtaanschiedam

KLUSTRIO EIGEN HUIS & TUIN NAAR SCHIEDAM

t/m ZO01JUN ‘Stappen door de tijd’ Jenevermuseum www.jenevermuseum.nl

t/m ZO06SEP2015 ‘Ik hou van Holland. Nederlandse kunst na 1945’ Stedelijk Museum Schiedam Stedelijkmuseumschiedam.nl

ZA15MRT Boek & Bal Schiedam De Bibliotheek Schiedam & Theater aan de Schie www.boekenbalschiedam.nl

WO19MRT Eigen Huis & Tuin ON TOUR Hoek Grote Markt/ Lange Kerkstraat www.ontdekschiedam.nu

V.A. APRIL Hollandse Huiskamers bij ‘Ik hou van Holland’ diverse locaties www.ontdekschiedam.nu

ZA05APR Open Huizen Dag Quinty, Thomas en Lodewijk, het klustrio van het televisieprogramma Eigen Huis & Tuin op RTL4, komen naar Schiedam op woensdagochtend 19 maart tussen 9.00 en 11.00 uur. Vanuit de mobiele klusstudio vol gereedschappen helpt het trio vanaf de Grote Markt Schiedammers met grote en kleine tuin-, klus- en interieurproblemen. Advies over de verzorging van een plant? Een wijnrek maken of een oud kastje pimpen? Eigen Huis & Tuin biedt hulp. Meedoen aan het programma? Mail dan een kluslijstje met foto’s en telefoonnummer naar eigenhuisentuin@rtl.nl. Meer info: www.ontdekschiedam.nu

Koophuizen in Schiedam www.ontdekschiedam.nu

ZA05&ZO06APR Open Terras Schiedam Centrum www.schiedamcentrum.nl

VVV / Stichting Promotie Schiedam Buitenhavenweg 9 3113 BC Schiedam 010-4733000 info@ontdekschiedam.nu

www.ontdekschiedam.nu


Govert van Wijnkade 27 Maassluis 010 - 7858947 www.jetewoonidee.nl

TRAPPENACTIE

UW TRAP GESTOFFEERD INCLUSIEF TAPIJT, RUBBERONDERTAPIJT EN LIJMKOSTEN

€ 350,Govert vanWijnkade Wijnkade 27 Govert van 27 Maassluis Maassluis 010 -- 7858947 7858947 010

Govert van Wijnkade 27 I Maassluis 010 - 7858947 I www.jetewoonidee.nl

2014 03 waterweg  
2014 03 waterweg  
Advertisement