Page 1

De Maashorst

maart 2014 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

Modetrends Ă la 2014

Opgeruimd staat netjes


Als een van de eerste salons in Nederland biedt Delica Derma een behandeling aan met de OXYGENEO; het alternatief voor microdermabrasie en zuurstofbehandelingen in één! Een huid zien verbeteren, liften en duurzame resultaten op de lange termijn, dat is waar Delica Derma voor staat als specialist in huidverbetering. Dit ging nog nooit zo snel als met de revolutionaire OXYGENEO behandeling van Pollogen. Met behulp van de OXYGENEO zijn er inmiddels prachtige resultaten bereikt, in zowel Nederland als in het buitenland.

Schoonheidssalon Delica Derma biedt huidverzorging, huidverbetering en ontspanning. Daarnaast wordt er uitgebreid de tijd voor u genomen, wordt er gewerkt met de beste huidverbeterende producten en worden de behandelingen uitgevoerd door Beauty Award winnares Desi van den Broek. Maart jl. werd haar de Beauty Award voor Best Nieuwkomende Schoonheidsspecialist 2013 toegekend. De hoogst haalbare prijs binnen de Beauty Branche. Alle afspraken en behandelingen zijn op afspraak. Delica derma Venusstraat 13, 5345 LP Oss Tel. 06-50 74 19 27 info@delicaderma.nl www.delicaderma.nl

Na 8 minuten het gezicht behandeld te hebben kun je al direct resultaat zien. Een behandeling met dit apparaat kan toegevoegd worden aan elke ‘gewone’ gezichtsbehandeling, maar je kunt ook alleen behandelingen met dit apparaat inplannen. De OXYGENEO behandeling mag in een kuur van 4 tot 6 behandelingen, 1 keer per week uitgevoerd worden.

Wat doet het? - Meer resultaat in minder tijd. OXYGENEO is een behandeling waarmee je gelijktijdig meerdere stappen van een schoonheidsbehandeling uitvoert: - Exfoliatie, - Verbeterde zuurstofvoorziening van binnenuit, - Massage (dit is een pijnloze behandeling), - Bevorderen van de opname van actieve ingrediënten. - Binnen 15 minuten behaal je het resultaat van een 1 ½ durende schoonheidsbehandeling.

Resultaat? Een mooiere egale huid. Geschikt voor de gevoelige, slecht doorbloede huid met (de eerste tekenen van) huidveroudering. Een mini facelift voor de huid! Maar ook voor de onzuivere huid met grove poriën en pigmentvlekken.


Wist u dat ....

de eerste contactlens in 1508 ontworpen is door Da Vinci ? In 1508 ontwierp Leonardo da Vinci als eerste de contactlens. Maar hij werkte het idee niet verder uit. RenĂŠ Descartes deed dit in 1636 wel. Hij maakte een ruwe schets en beschreef hoe je een buisje gevuld met water tegen het oog kon houden. Verder kwam de bekende wiskundige en filosoof overigens niet. Later verdiepten meer wetenschappers zich in de contactlens. De Franse oogarts Kalt ontwierp in 1888 een systeem met glazen die op het hoornvlies dreven. Vanaf toen ging het snel met de contactlens. In 1935 werd perspex ontwikkeld, hierdoor konden lenzen kleiner gemaakt worden en dus makkelijker aangepast worden op het oog. In de jaren vijftig was het erg populair om lenzen te dragen, alhoewel de meeste mensen er niet goed tegen konden en men erg lang moest wennen. Vooral na 1970 was de belangstelling voor contactlenzen groot. De eerste, permanent te dragen, zachte contactlenzen werden in 1973 geproduceerd. Midden jaren 80 werd de fabricage voor een groot deel geautomatiseerd. Sindsdien is er veel verbeterd in de wereld van contactlenzen en zijn er tegenwoordig veel mensen die afwisselen tussen een bril en contactlenzen.

facebook.com/joostenbrillen Marktstraat 15 Ravenstein

joostenbrillen.nl

06 46 899 460


Colofon 6

Uitgever Nederland Bruist B.V. manager Marcel Bossers traffic & Vormgeving Nederland Bruist Themateksten & EINDREDACTIE Nederland Bruist Acquisitie Marcel Bossers T 076-7115340, E maashorst@nederlandbruist.nl Contact de Maashorst Bruist

8

Oosterhoutseweg 91 C 4816 KC Breda T 076-7115340 maashorst@nederlandbruist.nl Contact Hoofdkantoor

16

Nederland Bruist B.V. nl@nederlandbruist.nl

25

29

33

MATRIX FUDGE ROYAL EFFEM

Inhoud

34

www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be

Copyright Nederland Bruist B.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. Š2012 Nederland Bruist B.V. Oss Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist B.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist B.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: 't Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, de Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.


Lente De dagen worden langer, de temperaturen stijgen en ook de vogeltjes laten zich steeds vaker horen. Het is een feit, de lente doet deze maand haar intrede. Ondanks de milde winter ben ik blij dat we langzaamaan weer kunnen gaan genieten van het buitenleven. Voordat het zover is, moet er nog wel het een en ander gebeuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak? Naar schatting kampt 1 op de 3 Nederlanders met chaos in huis. Opruimen is dan het advies. Maar hoe pak je dat aan? Op pagina 6 en 7 dompelen wij ons onder in de wereld van wegdoen en organiseren. Doe jij mee?

dit voorjaar absoluut ingeslagen worden en welke kledingstukken kunnen we beter ver in onze kast wegstoppen? Je leest het allemaal in ons stijldossier op pagina 20 en 21. Zoals je van ons gewend bent, hebben we ook in deze editie weer een aantal interessante rubrieken, weetjes en leuke evenementen voor je op een rij gezet. Verder lees je in dit magazine alles over Boetiek24.nl, Espresso enzo, LijfStijling en nog veel meer bruisende en lokale ondernemingen bij jou in de buurt. Tevens vind je in dit magazine een aantal leuke puzzels aangeboden door Snackbar Jopie en SunCare Oss. Volg de aanwijzingen en maak kans op aantrekkelijke prijzen.

Nu de lente haar intrede doet, is het hoog tijd om kennis te maken met de nieuwste items op modegebied. Wat moet er

ER EN? T R E V AD na a r mail

. nl bruist d n a l r de nl@ne

Veel leesplezier, Marcel Bossers


Op ge rui Md


nAAR SCHAttInG 1 oP De 3 neDeRlAnDeRS KAMPt Met CHAoS In HUIS. oPRUIMen IS DAn Het ADVIeS. HARDneKKIGe MYtHen RonD Het BeWARen, WeGDoen en oRGAnISeRen VAn SPUllen DWARSBoMen eCHteR VAAK VeRWoeDe PoGInGen oM oRDe oP ZAKen te Stellen. tIJD oM KoRte Metten te MAKen Met De 7 BelAnGRIJKSte oPRUIMMYtHen.

staat netjes ik kan het nog wel repareren

Als je eenmaal je streefgewicht hebt bereikt, koop je waarschijnlijk liever een leuke, nieuwe spijkerbroek dan dat je een oud, stoffig exemplaar onder uit je kast trekt.

Als je het voorwerp echt nodig had gehad, had je het waarschijnlijk direct gemaakt. Kortom, wacht die platenspeler - gekregen van je oma, buurman of vriend - al zes maanden of langer tevergeefs op reparatie? Neem er dan afscheid van.

de zoektocht naar het perfecte opbergsysteem Rommel laat zich niet organiseren, welk opbergsysteem je er ook op loslaat. Doe afstand van alles wat je niet meer gebruikt. Wie weet heb je helemaal geen opbergmiddel meer nodig.

de juiste persoon Het is een heel mooi streven om voor spullen die je wilt wegdoen geschikte, nieuwe eigenaren te vinden. De kans is helaas groot dat je er niet toe komt ze daadwerkelijk aan hen door te geven. Kies liever voor laagdrempelig wegdoen en breng overtollige spullen naar de kringloopwinkel.

gekregen, dus een blijvertje Waarom zouden we ongebruikte cadeaus bewaren als je er iemand anders heel blij mee kunt maken? Je huis is zo ongeveer de enige plek op aarde waarover jij helemaal de baas bent. Stel daarom een maximum aan de tijd dat je ongebruikte giften van derden in je huis laat rondslingeren en breng ze daarna naar de kringloopwinkel.

Wat als…

‘Ik kan het niet wegdoen omdat ik het misschien ooit nog nodig heb’, is een veelgehoorde kreet. Maak van je eigen huis geen pakhuis en zorg dat je inboedel niet op een winkel gaat lijken. Bewaar alleen wat er echt toe doet en gooi of geef de rest weg.

ik vind het zonde om weg te doen, want het was zo duur Het bedrag dat je bijvoorbeeld voor een kledingstuk hebt neergelegd rechtvaardigt nooit het bewaren ervan. Zeker niet - denk aan je overvolle kledingkast - als je er meer last dan plezier van hebt. Neem je verlies, stop het in een kledingcontainer en gun je kledingstuk een tweede leven.

als ik een paar kilo afval past die spijkerbroek me prima De mode verandert doorgaans sneller dan je afvalt. 7


Maashors 9 MAART Zout Politiekcafé, hoofdgast Coen Verbraak – 16.00 – 18.00 uur Oss, www.groene-engel.nl

12 MAART Uilenmiddag Een ‘leuke weetjes’ kindermiddag 14.00 – 16.00 uur, Nistelrode www.natuurcentrumdemaashorst.nl

Muziek in het museum Muziek van Mezzosopraan Ellen de Gier – 15.00 uur, Uden www.museumvoorreligieuzekunst.nl

16 MAART Enjoy the Maashorst Landelijk hippisch evenement Schaijk, www.stalswanenberg.nl

11 MAART Kasteelconcert Concert met werken van Copland en Mozart – 20.00 uur Heeswijk-Dinther, www.kasteelheeswijk.nl

Vlooienmarkt 10.00 – 14.00 uur Erp, www.uitinveghel.nl

8

Leupold Trio Concert van intieme ensemblemuziek – 12.00 uur Schaijk, www.muzis.nl


evenementen/maart

t evenementen Brabantse Merrige Zondagochtend met Brabantse artiesten www.brabantsehoeve.nl 22 MAART Airborne Market Garden Bus excursie Bus excursie door Veghel 9.30 – 16.00 uur Veghel, www.uitinveghel.nl Avondwandeling Uilen Zoektocht naar uilen – 19.00 uur Nistelrode, www.natuurcentrumdemaashorst.nl

VVV-Tip: Ontdek en beleef het Duits Lijntje Met het 1-daags Fietsarrangement Duits lijntje ontdek je de historie van het bekende Duits Lijntje in de dorpen in Zeeland, Volkel en Mill. Nadat je de Fiets- en belevingskaart opgehaald hebt bij het VVV-agentschap in Zeeland word je bij Fietsers Welkom café Hap & Stap ontvangen met koffie en 1 APRIL T/M 31 OKTOBER gebak. Via het fietsknooppuntennetwerk fiets je Zie-ZOO-Zjow via Langenboom naar de gemeente Mill. Tijdens Educatieve show voor jong en oud de fietstocht bezoek je verschillende historische Volkel, www.dierenparkziezoo.nl locaties van het Duits Lijntje. Zo kom je langs het aspergemonument, Station Mill en de Spoorbrug 4 APRIL over de Raam, waar nog restanten zichtbaar zijn High Wine Avond met door vinoloog uitgezochte van het spoor Duits Lijntje. Bij bezoekerscentrum wijnen en culinaire hapjes - 19.00 uur Steltenberg word je ontvangen met een heerlijke lunch. Megen, www.uitinoss.nl 25 MAART IVN Lezing: Spechten Door Gerard Compiet 20.00 – 22.00 uur Veghel, www.ivn.nl

Bekijk voor meer evenementen in De Maashorst de agenda op www.vvvdemaashorst.nl 9


Maashors Spetterend dagje uit in maart Weer of geen weer in maart, jong of oud: eropuit in De Maashorst kan altijd. Bijvoorbeeld naar BillyBird Park Hemelrijk. Het park heeft zowel binnen als buiten voldoende plezier te bieden. Vier hier je familiedag, een schoolreisje of kinderfeestje. Met mooi weer in de zomer is er een groot strandbad met een duikeiland, een groot zonne-eiland en een heuse duiktrampoline. Met de meer winterse temperaturen vermaken kinderen zich de gehele dag in de ruime binnenspeeltuinen Roversland en de Kinderkermis. Heb je het niet zo snel koud? Dan is er buiten een grote survivalbaan en kun je klimmen op de Klimberg Hemelaya, hangen in het spannende touwenparcours en als afsluiting nog de bootjesglijbaan Splash afgaan. Voor degenen die durven is het hoogtepunt van het dagje uit de familieachtbaan, een razendsnelle achtbaan met een prachtig zicht over het park. Voor meer informatie: BillyBird Park Hemelrijk, Volkel Entree: â‚Ź 9,95 p.p. T. 0413 277000 I. www.billybird.nl

10


evenementen/maart

t evenementen Hét begin van een dagje uit in natuurgebied de Maashorst Een bezoek aan Natuurcentrum de Maashorst is hét begin van uw bezoek aan het natuurgebied de Maashorst! Ben je bezoeker of bewoner van het gebied? Voor beiden zijn er verrassende ontdekkingen te doen over het natuurgebied. Eerst eens bekijken wat het natuurgebied allemaal te bieden heeft, voordat je zelf de wandelschoenen aantrekt? Bezichtig dan de tentoonstelling “Bewogen landschap in beweging”. Daarnaast is het erf zeker een bezoek waard. Een doolhof met sporen, een vogeluitkijktoren, een dassenburcht waar je in kunt kruipen en een grote tractor met een glijbaan maken het voor kinderen een spannende ontdekkingstocht. Ook zijn er echte bijenkorven en kasten.

Meer dan genoeg om het bezoek aan natuurgebied de Maashorst onvergetelijk te maken voor jonge wandelaars! Openingstijden Maandag en zaterdag 13.00 t/m 17.00 uur. Dinsdag t/m vrijdag en zondag 10.00 t/m 17.00 uur. Nistelrode, www.natuurcentrumdemaashorst.nl T. 0412 611945 Voor informatie en reserveringen VVV Noordoost-Brabant,Prijs p.p. € 23,98 T: 073 - 614 99 86 E: reserveringen@vvvnoordoostbrabant.nl I: www.vvvnoordoostbrabant.nl

Spelend de natuur ontdekken met de spelletjestassen! Om van je wandeling een groot plezierig avontuur te maken zijn er bij Natuurcentrum de Maashorst speciale tassen te huur. Met deze tas is het mogelijk om op een speelse manier de natuur te ontdekken. In de tas zitten spelletjes zoals bewegings- en behendigheidspelletjes, knutselopdrachten, tikspelletjes etc.

Download hier de Maashorst App! 11


Als je bij Tante Sannie de winkel binnenloopt is het gelijk feest! Vrolijke kleuren, toverlichtjes, vitrines vol ijs, kasten vol snoepjes, feel good cadeautjes, biologische producten en heerlijke loungebanken om even in neer te ploffen terwijl je een kop koffie/thee drinkt en geniet van een home made taartje. De workshopruimte achter in de zaak wordt geregeld gebruikt voor leuke creatieve workshops voor jong en oud, kinderfeestjes en hippe babyshowers.

Tante Sannie heeft in het Peperkoekhuisje ook haar atelierruimte waar ze dagelijks bezig is met haar schildersopdrachten of met het schilderen van haar eigen werk, zoals de “Meisjes met Venezia ijsjes�! Het kantoor voor haar entertainmentbureau bevindt zich ook hier.

(groenkleurige) Heksenijs! Loop eens Het Peperkoekhuisje binnen en laat jezelf betoveren!

Het Peperkoekhuisje is een happy place voor jong en oud! Hart van de zaak is de ijssalon.Met 14 smaken ijs van Venezia Alessandro uit Oss. Puur en eerlijk,ambachtelijk ijs zonder kleurstoffen. Met als favoriet bij de klanten het exclusieve Tante Sannie

Marktstraat 38 Ravenstein | 0625299049 | www.peperkoekhuisje.nl | www.venezia-alessandro.nl


Pure identity afvalcompetitie Wat is het? Een competitie onder 20 vrouwen om op een verantwoordelijke manier zoveel mogelijk centimeters en kilo’s te verliezen in een periode van 5 weken.

. T.W.V € 750,-

Voor wie? Voor de eerste 20 vrouwen, vanaf 21 jaar, die in zichzelf willen investeren in competitieverband om een start te maken naar een nieuwe slankere en gezondere fase in hun leven. Winnaar? Iedereen is eigenlijk een verliezer van kilo’s en centimeters waardoor we eigenlijk allemaal winnaars zijn. Maar diegene met procentueel de meeste verloren kilo’s en centimeters is de winnaar van deze competitie. Prijs? Een schoonheidsbehandeling, lipokuur van 5 behandelingen en een fotoshoot met een totale waarde van € 750,-. Informatie ontvangen? Pure Identity, Hoefstraat 5a, Uden, tel: 0413-266583, www.afslankenuden.nl

Om te kijken of je geschikt bent om deel te nemen aan deze competitie dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen: 1. Je bent een volwassen vrouw, leeftijd tussen 21 en 70 jaar. 2. Je hebt matig tot zwaar overgewicht: BMI is tussen 25 en 30. 3. Je bent bereid om je te houden aan de door ons gegeven adviezen en kunt tussen 17 maart en 25 april tijd vrijmaken om 2 keer in de week een behandeling met de spiersimulator te ondergaan. 4. Je gaat na onze goedkeuring ook aan de slag met het Momentum Lifestyleprogramma (hierdoor kun je tot 10% van je vetgewicht verliezen op de juiste plaatsen).

5. Je maakt voor 17 maart een afspraak voor een gratis intake. 6. De te betalen bijdrage voor dit programma bedraagt 500 euro. (Eventueel is een gedeelte te verrekenen op de aanvullende polis van je zorgverzekering.) 7. Maak dus snel een afspraak voor een gratis figuuranalyse door je telefoonnummer aan mij door te geven.

Uw coach: Julia Timmers


Tonijnsashimi met gegrilde coquilles Benodigdheden voor 4 personen • 200 gram verse tonijn • 12 coquilles • 1 rijpe avocado • 1 limoen • 1 bakje wakamé (Japanse zeewiersalade) • sesamzaadjes • zalmkuit • sojaparels (indien voorradig verkrijgbaar bij het Bomenpark) • peper en zout • een grillpan Avocadocrème Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Pureer met een staafmixer het vruchtvlees tot een crème en breng op smaak met zout, peper en limoen. Tonijn Snij de tonijn in dobbelstenen van 2 cm. Bestrooi met zout en peper en dip ze in de sesamzaadjes.

Coquilles Verhit de grillpan door en door en gril de coquilles om en om in de hete pan (laat ze niet aanbranden). Bestrooi ze na het grillen met een beetje zout en peper. Opmaak Verdeel de tonijn over vier borden en maak met een spuitzakje toefjes van de avocadocrème. Garneer met wakamé, zalmkuit en de sojaparels (heeft u geen sojaparels, serveer er dan sojadressing bij). Leg als laatste de warme coquilles op het bord.

Eet smakelijk! Eric Rassaerts

www.bomenpark.nl

lunch diner borrel terras feestje •

7 dagen per week geopend vanaf 10 uur! Vorsselweg 3, 5384 RW Heesch • 0412 473074 • www.bomenpark.nl • info@bomenpark.nl


probeer d

e

tis groa efles pr

In 4 stappen naar een mooier figuur! Body-Well is een gezellige sfeervolle afslankstudio met persoonlijke begeleiding. Kijk op onze website www.body-well.nl of bel voor een afspraak. En like ons op facebook ;-)

eerlijk | veilig | gezond | effectief T: 0413 - 700 975 E: erp@body-well.nl

W: www.body-well.nl A: Bussele 16, 5469 DT Erp


Bruisende zaken: Bedrijf: Boetiek24.nl - Schoonstraat 24, Heesch Tel. 0412-450440 - Eigenaresse: Marga van den Broek www.boetiek24.nl

hter Boetiek24.nl? de en accessoires en mijn passie Wat is het verhaal ac voor mo n vanuit mijn liefde n nieuwe

tstaa het nu gaat om ee “Boetiek24.nl is on e van een outfit. Of en te laten viseren bij de keuz ad te en ns heerlijk om vrouw t me om een tas. Ik vind he of tfit ou le hun he uit n ee ze mode, zonder dat broek, een blouse, op het gebied van is lijk ge mo l aa zien wat er allem en te stappen.� comfortzone hoev

16


Op welke doelgroep richten jullie je? “De collectie van Boetiek24.nl bestaat uit stoere en modieuze, vrouwelijke kleding in de maten 36 t/m 48. Wekelijks komen er nieuwe items binnen die gemakkelijk onderling gecombineerd kunnen worden. Naast een grote collectie kleding verkopen wij ook schoenen en bijpassende sieraden, riemen, tassen en andere accessoires.”

Vanaf deze maand gaat To B Me Fashion verder onder de naam Boetiek24.nl. Het concept blijft onveranderd, alleen de naam is anders. Uit welke merken bestaat het assortiment dat jullie voeren? “Net als onze collectie hebben wij ook een wisselend assortiment aan exclusieve betaalbare merken. Op dit moment kunnen klanten bij ons onder andere terecht voor kleding en accessoires van: Tramontana, Pepperz, Cream, Angels Never Die, Nü by Staff, Wearhouse, Viccio, Slippely, Parami, Masai, Awakening, Newstar Premium. In het voorjaar zal hier het schoenenmerk Maruti aan toegevoegd worden. Dit merk werd opgericht door jonge professionals die gepassioneerd zijn door mode. De schoenen getuigen dan ook van creativiteit en speelsheid en staan bekend om de gedetailleerde afwerking. Kortom, een echte musthave voor iedereen die gek is op schoenen!”

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe voorjaarscollectie? “De nieuwe voorjaarscollectie bestaat uit verschillende stijlen. Van mooie naturel- en pasteltinten, zwart-wit items en jurkjes, tops, rokken, broeken en blazers in felle kleuren; we hebben voor ieder wat wils.”

Leuk om te weten Wanneer je liever vanuit thuis je kleding wilt bestellen, kun je voor de nieuwste trends terecht in onze webshop: www. boetiek24.nl

Wist je dat… … Boetiek24.nl net buiten het centrum van Heesch ligt en je gratis voor de deur kunt parkeren? Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar. 17


Huisdier van de maand Deze maand: Punky en Dotje We hadden ze in de oven gezet met allemaal lekkers (sla, appel, komkommer en paprika). Gelukkig wisten ze niet waar wij de oven normaal voor gebruiken, dus zaten ze lekker te smullen. Mama kon zo mooi een paar foto’s maken voor onze kerstkaarten. Daarna hebben we weer lekker geknuffeld. Mara en Evy van de Westelaken en natuurlijk Dotje en Punky Stuur een foto met een kort verhaaltje over je huisdier naar bokadierentuin@live.nl en wie weet bent u de gelukkige winnaar van een snackpakket t.w.v ₏ 20,-. De winnaar krijgt persoonlijk bericht en kan de prijs ophalen in de winkel.

bokadierentuin@live.nl | facebook.com/bokaDier&Tuin


Voetstudio Ria

1 bon per client

Bij inlevering van deze bon 10% korting bij een pedicure behandeling in de maand april 2014.

Elke week nieuwe collectie. Maten 34 t/m 48.

Foulkesstraat 24 | 5346 TD Oss | T 0412-641820

Uw onderneming ook presenteren in dit sprankelende magazine? Of wilt u meer weten over de vele mogelijkheden van De Maashorst Bruist? Neem dan contact op via: ontwerp@nederlandbruist.nl of bel: 076-7115340

DE MAASHORST

MAART 2014 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLA NDBRUI ST.NL

MODETRENDS à la 2014

Opgeruimd STAAT NETJES


www.gsbsierbestrating.nl

DE kLANT IS kONING BIJ BEVERS STEENcENTRUm IN NISTELRODE

DIVERSE RESTPARTIJEN VOOR e 9,95 PER m2 BETONTEGEL NERO 60x60x6 cm. VOOR e 16,95

BE V ERS S T E E NC E N T R U M BV www.steencentrum.nl

Canadabaan 10 5388 RT Nistelrode Tel: 0412-613320 SIERBESTRATING • TUINTEGELS • MEGATEGELS • NATUURSTEEN TUINVERLICHTING • TUINHOUT • TUINHUISJES • BLOKHUTTEN EN MEER

Harrie Kanters Woonwinkel

Huidverbetering Definitief ontharen Microdermabrasie Permanent make-up Babor Beauty Spa KIM van Nuland Schakelplein 6, T 06 - 21 83 99 43 www.bbspakimvannuland.nl

Meubelstoffeerder, raamdecoratie, woonaccessoires en vloerbedekking. Met een ruime keuze aan gordijnen, zoals Dekortex en Unland. Burg. Ploegmakerslaan 9 • 5345 VG Oss • Tel: 0412-640440 harrie-kanters@hotmail.com


dtgl RESTAURANT DE TEUGEL

Oosterse viscocotte in honing-limoenboter Deze maand presenteert Restaurant De Teugel een van haar visspecialiteiten waar u eindeloos van kunt genieten in dit sfeervolle restaurant aan de rand van natuurgebied de Maashorst.

Bereiding 1) Klop de roomboter op tot een mooie luchtige massa 2) Voeg vervolgens de overige ingrediënten langzaam toe en roer de boter glad tot een fijne massa 3) Snijd de vis in stukken van ongeveer 80 gram 4) Smeer de ovenschaaltjes (of 1 grote schaal) in met de limoenboter en leg de stukjes vis hierin 5) Verdeel nu de rest van de limoenboter hier overheen en plaats het geheel in de oven

7) Garneer af met een takje dille en serveer 8) Serveertip: lekker met haricoverts en aardappelpuree (gebruik wat limoenboter hiervoor!)

(180 graden) 6) Gaar het potje ongeveer 15 á 20 minuten in de oven

9) Eet smakelijk!

Ingrediënten • 320 gr zalmfilet • 320 gr heilbotfilet • 320 gr kabeljauw • 1 takje dille

Voor de limoenboter • 400 gr roomboter • 80 cl citroensap • 60 gr honing • 8 gr gemberpoeder • 40 gr gesnipperde ui • 8 gr paprikapoeder • 8 gr koriander • 20 cl oestersaus

Restaurant De Teugel

Eindeloos genieten voor een vaste prijs! Onbeperkt à la carte gerechten eten volgens uniek concept

• 20 gr knoflookpulp Bedafseweg 22 • 5406 TM Uden • 0413 - 26 30 88 • www.restaurantdeteugel.nl restaurant de Teugel @restaurantdtgl

€ 24,95


U kunt bij ons terecht voor een heerlijke lunch, een high tea, een high wine, een borrel of gewoon een lekker kopje koffie. En vindt u de stoel waarop u zit fijn of de lampen die u ziet mooi voor bij u thuis, dan koopt u die toch gewoon, want alles wat u bij ons ziet is te koop.

d e E e t ka a m e r

Wij zijn iedere dag geopend B r a b a ntse g

astvr

ij h e

Ma t/m do Vrijdag Zaterdag Zondag

id

11.00 tot 19.00 uur 11.00 tot 21.00 uur 11.00 tot 19.00 uur 11.00 tot 19.00 uur

Brasserie De Eetkaamer | Brabantplein 10 A Uden | 0413-230010 | info@eetkaamer.nl | www.eetkaamer.nl

Chris van velzen Retselseweg 7 5473HC Heeswijk-Dinther

DE MAASHORST

Tel. 0413-292607 www.chrisvanvelzen-aanhangwagens.nl

MEENEMEN! MAART 2014 GRATIS BRUIST.NL WWW.NEDERLAND

MODETRENDS à la 2014

Opgeruimd STAAT NETJES

‘like’ ons op

Facebook www.facebook.com/demaashorst


“Stop nou maar, het lukt je nooit!” Wie dit advies in de wind slaat, is al halverwege! De eerste resultaten zijn geboekt bij iedereen die in het begin van het jaar is gestart met onze aanpak. Het is een individueel traject, dat bij iedereen anders verloopt. We zijn immers uniek! Soms wordt het wat lastiger, zodra we dichter bij ons doel komen. We zijn eerder tevreden, hebben soms de neiging tot verslapping en onze omgeving begint zich er ook mee te bemoeien. Stoppen is geen optie! Dat zou zonde zijn van alle inspanningen die je tot op heden hebt gedaan. Doorzetten is de moeite waard. Niet alleen omdat je de kilo’s ziet verdwijnen en je de kleding een maatje minder weer past. Ook omdat je trots op jezelf mag zijn. Je hebt laten zien dat je een doorzetter bent. Succes! En dan op naar de lente … Zodra de eerste zonnestralen verschijnen, krijgen we overal meer zin in. We zijn al bezig met onze gezondheid en daarnaast maken we ons ook klaar voor de zomer. Het is dé tijd van het jaar om te starten met definitieve ontharing van oksels, bikinilijn en onderbenen of ons gezicht (en hals) een boost te geven met een heerlijke kuur microdermabrasie. Bij LijfStijling voeren we diverse dermocosmetische gezichtsbehandelingen uit, uit het programma van Reviderm. Deze behandelingen zorgen voor herstel en stimulatie van de huid; de behandelingen hebben een liftend en verjongend effect. De huid wordt in balans gebracht en voelt weer fluweelachtig aan. Het resultaat is direct zichtbaar! U kunt kiezen uit diverse behandelingen.

Voel je sterk!

Afslanken

Eiwitdieet

Gezonde voeding Endermologie

Vet verwijderen Figuurcorrectie Cavitatie

Beter in je vel met

www.lijfstijling.nl

Actie: wie in de maand maart een kuur van 6 microdermabrasiebehandelingen boekt (gezicht/hals) krijgt de behandeling van het decolleté óf de handen (naar keuze) gratis (ter waarde van € 45,00 per behandeling).

Kom na de carnaval in actie...

Dus: of het nu uw gewicht is, overbeharing of huidverbetering: Wacht niet langer, kom in actie!

Bel Annemiek van der Voort 06-20299616

www.lijfstijling.nl Bel voor een gratis adviesgesprek met 0412-479385

25

Kijk op onze website voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek met Annemiek van der Voort: 06-20299616 www.lijfstijling.nl.


P.A. VAN EEN OLYMPISCH KAMPIOEN Een baan die tot de verbeelding doet spreken is die van personal Assistant. Alle groten der aarde hebben er minimaal één en kunnen bijna niet meer zonder. Ook drievoudig olympisch kampioen Anky van grunsven heeft sinds kort een nieuwe p.A. Bruist ging met judith Martens (24) in gesprek over haar functie. Personal Assistant bij Anky van Grunsven. Dat klinkt heel boeiend! “Haha, ja het is ook heel leuk om met Anky samen te werken. Zij en haar man Sjef Janssen zijn echt leuke mensen. Het is niet zo dat ik constant achter haar aanloop om aan haar wensen te voldoen. Ik heb mijn (kantoor)werkzaamheden op het Anky Education Centre en Anky traint paarden en ruiters en heeft regelmatig afspraken.”

Wat zijn jouw werkzaamheden dan precies? “Ik doe van alles. Ik zit vooral op kantoor en houd me bezig met allerhande zaken: beantwoorden van telefoon en e-mail, de website

en social media bijhouden, fanmail verwerken, ik maak afspraken en doe een deel van de boekhouding. Ook heb ik taken die bij de paarden horen, zoals het opgeven van wedstrijden die Anky of haar trainingsklanten rijden. Ik zorg ervoor dat de dierenarts en hoefsmid komen als dat nodig is. Daarnaast onderhoud ik het contact met de trainingsklanten. Het is belangrijk dat ik weet wat er op stal gebeurt, daarvoor heb ik dagelijks contact met het stalpersoneel en de stalmanager.”

Rijd jij zelf ook paard? “Uiteraard! Paardrijden is de beste ontspanning die er is na een dag hard werken! Ik werk dan wel voor 26

een beroemde dressuuramazone op een dressuurstal, maar zelf neem ik vaak deel aan springwedstrijden. Ook een bosrit maken vind ik heerlijk!”

Hoe word je eigenlijk Personal Assistant? “Ik ben bij Anky aanbevolen. Ik zet me graag in voor de paardensport en ben bestuurslid van een rijvereniging en van twee overkoepelende organen binnen de paardensport. In die functie organiseer ik onder andere diverse wedstrijden. Ik was dus wel bekend met het wereldje en toen Anky informeerde naar iemand die geschikt was voor de functie van P.A. heeft iemand mij aangedragen.”


Je hebt er dus geen speciale opleiding voor gevolgd? “Nee, ik heb paardenhouderij gestudeerd aan Hogeschool HAS Den Bosch. Die studie komt dus zeker wel van pas als je je bezighoudt met kantoorwerk op een dressuurstal. Na mijn studie heb ik nog een jaar bij de HAS

“Ik werk dan wel op een dressuurstal, zelf spring ik liever”

gewerkt als projectbegeleider van studenten en daarna ben ik bij de Rabobank aan de slag gegaan. Anderhalf jaar later kwam Anky’s vraag om een nieuwe P.A. Doordat ik tijdens mijn studie meer heb gedaan dan alleen de standaardvakken, heb ik een goed netwerk op kunnen bouwen. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu

als Personal Assistant van Anky aan het werk ben! Mijn studie is dus zeker wel een pre om dit werk te kunnen doen, maar de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens ander werk en mijn vrijwilligerswerk binnen de paardensport hebben er ook zeker aan bijgedragen!”


De perfecte schoenen bij Marya

Dames 35-44

Heren 38-48

Kinder/jeugd 17-40 Marya schoenmode Laar 9, 5388 HB Nistelrode

www.maryaschoenmode.nl

Marya shoes for kids Laar 16A 5388 HE Nistelrode


column/beauty tips!

Een eenmalige én goedkope behandeling die echt werkt. Dat is wat mensen blijkbaar willen. Een facelift of injectables willen ze niet, want dit vinden ze te drastisch of past niet binnen het budget.

Ik geef soms de vergelijking: schoonheidsspecialist – sportschool.

Als je conditie wenst op te bouwen of spiermassa wilt krijgen, dan moet je REGELMATIG naar de sportschool.

Met de huid is het net hetzelfde!

Door regelmatig naar de schoonheidsspecialist te gaan en de op jouw huid afgestemde behandeling te nemen, zal je huid na verloop van tijd nóg meer gaan stralen en er veel beter uitzien. De behandeling kan je thuis verder doorzetten door de juiste producten te gebruiken.

Pol Bernardus - Instituut Lamat

Wat is dan de goede termijn?

Dit is afhankelijk van de producten en het soort behandeling. Voor het mooiste resultaat bezoek je de schoonheidsspecialist elke 6 weken. Zo wordt de vernieuwde huid steeds op de juiste manier behandeld. Ben je nieuw bij de schoonheidsspecialist of is het lang geleden? Start dan met een kuurbehandeling. Je zult versteld staan van het resultaat. En de kosten? Kies je voor een merk met veel toeters en bellen - mooie verpakking, gouden lettertjes, mooie reclame… - dan zal je wat dieper in de buidel moeten tasten want ook daar betaal je voor. In mijn instituut werk ik daarom met twee merken die qua merchandising en looks heel eenvoudig zijn gebleven. Je betaalt dus vooral voor wat er in het potje zit! Vind ik net zo eerlijk en mijn klanten waarderen dit enorm. Voor elke huid heb ik wel een behandeling. Microdermabrasie, microcurrent, glycolpeelings… elke huid heeft andere noden, elke klant heeft andere wensen. Een persoonlijke benadering is heel belangrijk! Benieuwd naar jouw huidtype en behandelplan? Maak dan snel een afspraak en ik zorg ervoor dat je nóg meer zal stralen. Meer tips: www. facebook.com/instituutlamat Deze column wordt verzorgd door Pol Bernardus van Instituut Lamat. De specialist voor jouw huid, lichaam en geest. Gediplomeerd schoonheidsspecialist en erkend door ANBOS. www.instituut-lamat.nl

Hooge Raam 6 | 5411 LT Zeeland (N.br) | Tel 0486-45 39 36 | info@instituut-lamat.nl | www.instituut-lamat.nl


column/Espresso enZo Het begin van “Espresso enzo” gaat feitelijk al 33 jaar terug; mijn kennismaking met koffie. Als ‘jongste bediende’ in een Italiaanse ijssalon, mijn tegenwoordige buurman, mocht ik altijd de espressi (want meervoud van espresso) zetten voor Nonno, de oprichter van die zaak. Ik bereidde voor hem bijna dagelijks met alle plezier een echte robuuste espresso op een mooie espressomachine; een oude Faema P4. Het ding geurde, kreunde, piepte en stoomde van harte (de machine, niet de goede man) en ziedaar: mijn liefde voor koffie en apparatuur was geboren. Via baantjes in de horeca, daarna bij een koffie-importeur en later op de technische afdeling van een koffiebrander, vond ik dat de tijd rijp was om mijn eigen koffieboontjes te gaan doppen en 7,5 jaar geleden opende “Espresso enzo” zijn deuren. Van 0 klanten in het begin, tot een begrip in Oss en omgeving, en van moeilijke eerste jaren tot een tevreden ondernemer nu. Ik heb de mogelijkheid gekregen om 6 keer een pagina in dit mooie blad te schrijven en heb deze eerste keer gebruikt voor een globale kennismaking met “Espresso enzo”.

Volgende maand zet ik mijn espressomachine in ’t zonnetje: de Spirit Duette Bastone door de Eindhovense machinebouwer Kees van der Westen.

Richard

Koffiespeciaalzaak ook voor de lekkerste cappuccino van Oss

Molenstraat 19, Oss • 0412 - 63 00 78 www.espresso-enzo.com 30


DItJeSen/datjes

baby’s die gezond eten, hebben later een hoger IQ.

Als je niest, moet je neus zich even resetten. op deze manier wordt de neus schoongemaakt. Bagage op Schiphol wordt vervoerd via 21 kilometer transportband en 5 kilometer spoor. Aan je pupillen is te zien of je mannen of vrouwen aantrekkelijk vindt. of allebei.

in china is geen afhaalchinees.

De tijd wordt in je dromen niet versneld. Als je droomt dat je een appel schilt, duurt dat net zo lang als in het echt. eĂŠn op de 50 kinderen wordt zonder het te weten opgevoed door hun niet-biologische vader. Mensen gapen sneller mee als

de gaper een familielid is.

Iedereen kan op water lopen! Als je het maar mengt met genoeg maĂŻszetmeel. Je doet er maar 6 seconden over: een wachtwoord intypen. Doe je dat 3 keer per dag, dan kost het je 5 dagen van je leven. 31


De nieuwe zomergarens liggen nu in de winkel. Kom snel langs en bekijk ook de nieuwe zomerboeken. Nu ook nieuwe zomergarens van Lang Yarns deze mag u niet missen samen met de garens van Phildar en Katia genoeg voor een hele mooie zomer vol brei en haakplezier. Tot gauw bij Wolletjes in Nistelrode

Wolletjes | Weijen 16, Nistelrode | Tel. 0412-610071


MATRIX FUDGE ROYAL EFFEM

Zuiderpassage 8-10 5401 GJ UDEN 0413- 252666 tejohairstyling@kpnmail.nl www.tejo-hairstyling.nl


Puzzel & Win!

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien maak je kans op een waardebon t.w.v. € 50,- van Snackbar Jopie! Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist B.V. t.a.v. maart De Maashorst Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

friet jopie snackbar frikandellen kroketten hamburgers

knakworsten frituur mayonaise ketchup curry veghel

Deze maand:

een waardebon t.w.v. € 50,t.w.v. € 50,- Aangeboden door Snackbar Jopie, Het Ven 24, 5461 XH Veghel, www.snackbarjopie.nl


Puzzel & Win!

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en maak kans op een fles crème t.w.v. € 34,95 én een bon van € 25,- om lekker te zonnen! Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist B.V. t.a.v. maart De Maashorst Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

ergoline zonnebanken hygiene vriendelijkheid zonnestudio zontegoed

devoted australiangold taninc tanshot vakantiegevoel snoepjes

Deze maand:

een heerlijke crème t.w.v. € 34,95 en een bon van € 25,- om te kunnen zonnen!

t.w.v. € 59,95,- Aangeboden door suncare oss | kazernestraat 8 | oss | 0412 480835 | www.sun-care.nl | facebook/suncareoss


L^h] Beautysalon

NIEUW IN UDEN De

afslankmethode die wel werkt

Vetcelbevriezen d.m.v. cryolipolyse is een pijnloze procedure zonder risico’s welke in staat is de temperatuursgevoelige vetcellen eerst te legen en vervolgens voorgoed te laten verdwijnen. Gedurende ongeveer een half uur wordt de vetlaag op een uitgekozen locatie onder vacuüm gekoeld tot ongeveer 3°C boven nul, en dat is voldoende om de vetcellen te doen afsterven. Dat betekent dat er blijvend resultaat wordt geboekt zonder littekens én dat er om die reden ook een mooie onzichtbare overgang is naar de omliggende onbehandelde gebieden. 1 applicatie €

350,- per sessie (b.v. onderbuikje)

Aanbieding: nu €

225,-

Vanaf 2 applicaties: € 225,- per applicatie per sessie (b.v. love-handles of een grotere onderbuik)

Aanbieding: bij een afspraak vanaf 2 applicaties krijgt u nog eens 1 applicatie t.w.v. €

225,- gratis

Julianastraat 4 5401 HD Uden T: 06-22948052 E: info@beautysalon-wish.nl W: www.beautysalon-wish.nl

2014 03 de maashorst  
2014 03 de maashorst  
Advertisement