Page 1

De amerstreek/de langstraat

COMBI

maart 2014 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

Modetrends Ă la 2014

Opgeruimd staat netjes


Â

StrongSports | Reigersbosweg 14 | 5144 MA Waalwijk | Tel. 0624888712 | www.strongsports.nl


Botox behandeling

bij Tandheelkundig centrum Tuyl

Voor pijnklachten én een frissere uitstraling! Botox is vooral

gevallen gebruiken we fillers voor het behandelen van

bekend als het gaat om cosmetische doeleinden, maar is

afhangende mondhoeken, een diepe neusplooi of het opvullen

oorspronkelijk ontwikkeld voor medisch gebruik. Tandarts

van de lippen.

Monique Tuyl heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van spanningshoofdpijn en migraine. Maar ook andere pijn- of

Informeer naar de mogelijkheden!

kaakgewrichtsklachten, zoals tandenknarsen, kunnen met een

Patiëntveiligheid staat bij onze praktijk voorop en daarom zijn

Botox behandeling verholpen worden.

(medicinale) behandelingen met Botox of fillers altijd een aanvulling op de reguliere behandelmethoden. Behandelingen

Cosmetische Botox en fillers

van (pijn) klachten worden in zorgvuldig overleg met andere

Naast de medicinale toepassingen behoren cosmetische

behandelaars verricht. Een intake consult duurt ongeveer 20

behandelingen en het gebruik van fillers ook tot de

minuten. We bespreken dan uw wensen en verwachtingen en

mogelijkheden. Een gunstige werking van Botox is

stellen een behandelplan voor u op. Medicinale toepassing van

rimpelvermindering op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen

Botox wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekering.

of kraaienpootjes (naast de ogen). Botox wordt dan ook al

Informeer gerust naar de mogelijkheden!

jaren toegepast om de door spieractiviteit ontstane rimpels te

Ook nieuwe patiënten zijn van harte welkom.

verzachten. Met een frisse uitstraling als gevolg! In sommige

Tot ziens in onze praktijk, wij zien u graag!

Mozartlaan 5 • 5144 XW Waalwijk • 0416 332 387 www.tandartswaalwijk.nl • info@tctw.nl Volg ons op twitter en facebook! 3


Colofon 6

Uitgever Nederland Bruist B.V. manager Marcel Bossers Vormgeving & traffic Nederland Bruist Eindredactie & Themateksten Nederland Bruist Acquisitie Marcel Bossers Contact de amerstreek / De langstraat Bruist Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda

9

T 076-7115340, M 06-52318255 deamerstreek@nederlandbruist.nl delangstraat@nederlandbruist.nl Like ons op facebook.com/delangstraatbruist Contact Hoofdkantoor

10

Nederland Bruist B.V. nl@nederlandbruist.nl

15

23

www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be Like ons op facebook.com/nederlandbruist

24

Inhoud

30

Copyright Nederland Bruist B.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2009 Nederland Bruist B.V. Merknaam de Amerstreek/de Langstraat is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist B.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist B.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: ‘t Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.


Lente De dagen worden langer, de temperaturen stijgen en ook de vogeltjes laten zich steeds vaker horen. Het is een feit, de lente doet deze maand haar intrede. Ondanks de milde winter ben ik blij dat we langzaamaan weer kunnen gaan genieten van het buitenleven.

Nu de lente haar intrede doet, is het hoog tijd om kennis te maken met de nieuwste kleuren op het gebied van haarmode. Blond, bruin, rood, zwart of toch oranje‌ Welke haarkleur gaat het worden? Ralf Kappers van Nu voorziet je in deze bruisende editie van passend advies.

Voordat het zover is, moet er nog wel het een en ander gebeuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak? Naar schatting kampt 1 op de 3 Nederlanders met chaos in huis. Opruimen is dan het advies. Maar hoe pak je dat aan? Op pagina 6 en 7 dompelen wij ons onder in de wereld van wegdoen en organiseren. Doe jij mee?

Zoals je van ons gewend bent, hebben we ook in deze editie weer een aantal interessante rubrieken, weetjes en leuke evenementen voor je op een rij gezet. Verder lees je in dit magazine alles over De Bodemcoach, Superkleertjes.nl en nog veel meer bruisende en lokale ondernemingen bij jou in de buurt.

RTEREN ADVE il na ar

?

l ruist.n b d n a l der nl@ne

ma

Veel leesplezier, Marcel Bossers


Op ge rui Md


naar sCHaTTing 1 op De 3 neDerlanDers kaMpT MeT CHaos in Huis. opruiMen is Dan HeT aDVies. HarDnekkige MYTHen ronD HeT BeWaren, WegDoen en organiseren Van spullen DWarsBoMen eCHTer Vaak VerWoeDe pogingen oM orDe op zaken Te sTellen. TiJD oM korTe MeTTen Te Maken MeT De 7 BelangriJksTe opruiMMYTHen.

staat netjes ik kan het nog wel repareren

Als je eenmaal je streefgewicht hebt bereikt, koop je waarschijnlijk liever een leuke, nieuwe spijkerbroek dan dat je een oud, stoffig exemplaar onder uit je kast trekt.

Als je het voorwerp echt nodig had gehad, had je het waarschijnlijk direct gemaakt. Kortom, wacht die platenspeler - gekregen van je oma, buurman of vriend - al zes maanden of langer tevergeefs op reparatie? Neem er dan afscheid van.

de zoektocht naar het perfecte opbergsysteem Rommel laat zich niet organiseren, welk opbergsysteem je er ook op loslaat. Doe afstand van alles wat je niet meer gebruikt. Wie weet heb je helemaal geen opbergmiddel meer nodig.

de juiste persoon Het is een heel mooi streven om voor spullen die je wilt wegdoen geschikte, nieuwe eigenaren te vinden. De kans is helaas groot dat je er niet toe komt ze daadwerkelijk aan hen door te geven. Kies liever voor laagdrempelig wegdoen en breng overtollige spullen naar de kringloopwinkel.

gekregen, dus een blijvertje Waarom zouden we ongebruikte cadeaus bewaren als je er iemand anders heel blij mee kunt maken? Je huis is zo ongeveer de enige plek op aarde waarover jij helemaal de baas bent. stel daarom een maximum aan de tijd dat je ongebruikte giften van derden in je huis laat rondslingeren en breng ze daarna naar de kringloopwinkel.

Wat als…

‘Ik kan het niet wegdoen omdat ik het misschien ooit nog nodig heb’, is een veelgehoorde kreet. Maak van je eigen huis geen pakhuis en zorg dat je inboedel niet op een winkel gaat lijken. Bewaar alleen wat er echt toe doet en gooi of geef de rest weg.

ik vind het zonde om weg te doen, want het was zo duur Het bedrag dat je bijvoorbeeld voor een kledingstuk hebt neergelegd rechtvaardigt nooit het bewaren ervan. Zeker niet - denk aan je overvolle kledingkast - als je er meer last dan plezier van hebt. Neem je verlies, stop het in een kledingcontainer en gun je kledingstuk een tweede leven.

als ik een paar kilo afval past die spijkerbroek me prima De mode verandert doorgaans sneller dan je afvalt. 7


Kleding bedrukken of borduren? PromoƟoneel

Sport

Horeca

Werk

Vrije Ɵjd

en veel meer...

Nü by Staff – Elsewhere – Mado et les autres - Myrine –- Mado In Front Nörautres Nü by Sao StaffPaulo – Elsewhere et–les Donna Dura- –Myrine Para MiIn – Farah Coco Sao Paulo Front & – Nör

Donna Dura – Para Mi – Farah & Coco

boekholt.pdf

1

Ramgatseweg 44-A Raamsdonksveer info@stuff-company.nl 0162 820 241 8-11-2010

10:54:38

Voor al uw stoffeerwerk! Snoekweg 2B 4941 SC Raamdonksveer T: 0161 223467 www.meubelstoffeerderij-boekholt.nl

U kunt ons vinden aan de Grotestraat 133a 5151 BK Drunen, tel. 0416 – 383 320 www.dressesandmore.nl

U kunt ons vinden aan de Grotestraat 133a 5151 BK Drunen, tel. 0416 – 383 320 Nieuwe collectie www.dressesandmore.nl


De perfecte haarkleur

ralf kappers van nu/haartips

Blond, bruin, zwart of toch oranje‌ Welke haarkleur gaat het worden? Wanneer je twijfelt kun je rekening houden met het volgende. Heb je donker haar, donkere ogen en een getinte huid? Kies dan een kleur met een honing en karamel nuance.

Probeer een semi-permanente haarkleuring, die de natuurlijke kleur verfraait met stralende nuances. Wil je meer diepte in je

Als je van nature blond of middelbruin bent is bijna alles mogelijk, zelfs de kleur bruin. Let wel op de blonde uitgroei. Dit kan een lelijk effect geven. Heb je lichte ogen en middelbruin haar, dan kun je een stralende look creĂŤren door jouw natuurlijke kleur te verdiepen of echt donkerder te maken richting bruin. Wil je er jonger uitzien? Kies dan voor zachtere kleuren, zoals asblonde tinten of licht goudkleurige bruintinten. Ga je voor glans?

TRENDS HAARVERZORGING HAARTIPS

Hoge Ham 92A, Dongen Tel: 0162-319130, www.ralfkappers.nl 9

kapsel? Blijf dan bij de basiskleur en maak het met een paar highlights lichter om het kapsel een multi-one resultaat te geven.


Sander Knopper Van Den Bosch tot Tilburg en ook daarbuiten weet men Theater De Leest te vinden. Het theater is belangrijk voor de Langstraat. Niet alleen omdat het grote namen als Youp van’t Hek, Karin Bloemen en Phillipe Geubels naar de regio haalt. Maar ook omwille van de sociaal-culturele functie, doordat het theater zijn podium beschikbaar stelt aan amateurs en beginnend talent uit de omgeving. Om aan de wensen van het publiek te kunnen voldoen, staan er grote veranderingen op de planning. Bruist sprak met directeur Sander Knopper. 10


Wat voor veranderingen gaan er gebeuren? Wij gaan uitbreiden! In december is de gemeenteraad van Waalwijk akkoord gegaan met de bouw van een kleine zaal. De gemeente heeft 2,5 miljoen ter beschikking gesteld en wij moeten zelf het resterende bedrag bij elkaar brengen om de bouw van 3 miljoen te realiseren. Het plan is om deze zomer te starten met de werkzaamheden zodat we in september 2015 een grootse opening kunnen houden.

Waarom is er behoefte aan die kleine zaal? Het wordt een multifunctionele zaal met 200 stoelen en een inschuifbaar podium. Het is de bedoeling dat de kleine zaal de druk op de grote zaal wat gaat verlichten. Nu draaien we op maandagavond bijvoorbeeld films, maar maandagavond is niet de meeste ideale avond daarvoor. We willen in de nieuwe zaal dus op vrijdag en zaterdag films gaan draaien. Zondag willen we activiteiten voor de jeugd organiseren. Maandag en dinsdag willen we voorbehouden voor amateurs: een amateur-gezelschap

dat komt toneelspelen of een dansvereniging die een voorstelling wil brengen. Woensdag en donderdag kan de zaal gebruikt worden voor professionele theatervoorstellingen zakelijke bijeenkomsten, evenementen of presentaties.

Hoe gaan jullie het geld bij elkaar brengen? Van de 500 000 die we zelf bij elkaar moeten sparen, is ongeveer de helft al bij elkaar gebracht dankzij sponsoren en

stichtingen. Voor de andere helft hebben we ongeveer een jaar de tijd om die te vinden. We gaan binnenkort starten met een fondsenwerving. Zo zal je een theaterstoel kunnen adopteren voor een bepaald bedrag. Op onze website vind je ook hoe je als particulier met belastingsvoordeel kunt meebouwen aan onze nieuwe zaal door giften te doen. Voor de grote bedragen hopen we natuurlijk op bedrijven die ons willen sponsoren of een gift willen doen.

Wie theater de Leest wil helpen met een financiële bijdrage kan voor meer informatie terecht op www.deleest.nl of kan contact opnemen met Sander Knopper via 0416-334746.

11


Bij Superkleertjes.nl kun je terecht voor mooie kindermerkkleding voor superlage prijzen. Zowel online als in de winkel aan het Bloemenoordplein 34a te Waalwijk, waar gratis parkeren voor de deur mogelijk is.

Eigenaresse Boukje Fuchs: “We verkopen naast nieuwe kleding ook kwalitatief prachtige merkkleding die gedragen is, maar er wel als nieuw uitziet. We richten ons op kinderen in de babyleeftijd tot ongeveer dertien jaar. Tevens hebben wij leuke hippe cadeautjes en trendy tafelzeil. Ons aanbod wisselt wekelijks, dus wees welkom om geregeld te komen kijken wat er allemaal te koop is.�

Bij Superkleertjes vindt u altijd jeans van Retour, Blue System en Vingino voor 35 euro per stuk en twee stuks voor 65 euro! Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 09.30-17.00 en op zaterdag van 10.00-15.00 uur

Verdien geld door uw gedragen kindermerkkleding door ons te laten verkopen. Meer info hierover

Altijd op de hoogte van updates en acties? Meld je dan aan voor onze mailinglijst op www.superkleertjes.nl en volg ons op Facebook!

staat op de site.

Bloemenoordplein 34a | 5143 TB Waalwijk | tel 0416-870064 | www.superkleertjes.nl


UITVAARTVERZORGING

Verdriet nemen wij niet weg, uw zorgen wel Ieder mens is uniek en iedereen wil op zijn of haar manier afscheid nemen. Bij Uitvaartverzorging Aarts staan wij 24 uur per dag voor u klaar. Ook als u elders verzekerd bent. Uitvaartverzorging Aarts Grotenstraat 333 5142 CA Waalwijk Tel. 0416-858440 www.uitvaartverzorgingaarts.nl


Openingstijden: Dinsdag 8.30-15.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-20.00 Vrijdag 8.30-20.00 Zaterdag 8.00-16.00 Claudia de Bruin R. Wagnerstraat 2 5144 GM Waalwijk 0416-651510

Radio kabel 87,50 fm en ether 106.8. Kanaal 22+

Bel 06-26740820 voor uw advertentie- mogelijkheden Maak vrijblijvend een afspraak!

Dao Ruang Voor meer informatie over traditionele Thaise massage of het maken van een afspraak, bel 0416-312806 of 06-30727313, www.dao-ruang.nl Heistraat 38, Sprang-Capelle


Scheiden is regelen Links Nancy en rechts Liana

Bezit bindt. Wie gaat scheiden komt daar al snel achter. Want je bouwt veel op tijdens een langdurige relatie. Je hypotheek - gebaseerd op twee inkomens - gemeenschappelijke rekeningen, spullen van geldelijke en emotionele waarde. En je meest dierbare ‘bezit’, je kinderen. Hoe komt dit allemaal goed? Lijkt het u wat om op een begripvolle wijze uit elkaar te gaan? Neem contact op voor een eerste gratis kennismakingsgesprek.

Gevoelens van wanhoop wissel je af met foeteren op jezelf, omdat je relatie niet gelukt is. Juist in deze periode moet je van alles regelen. Moet je samen met je aanstaande ex naar de notaris voor jullie kinderen? En naar de bank – tijdens kantooruren, ook dat nog – om de gemeenschappelijke rekening op te heffen? Overeenstemming vinden over de waarde van huis en hypotheek?

Voor de regio’s: Tilburg-Dongen-Dongen Vaart-Molenschot-Hulten-DorstOosteind-Rijen, Drimmelen, Kaatsheuvel en Waalwijk kunt u terecht bij Nancy van Stokkum, mail naar: stokkum@2divorce.nl of bel naar 06-50129118.

Bevrijd jezelf van al die onrust 2Divorce helpt jullie graag stapsgewijs met alle zaken die jullie moeten regelen rondom de scheiding. Het maakt jullie scheiding overzichtelijk als je weet welke zaken voor jullie belangrijk zijn om te regelen. Dat geeft rust en vertrouwen in de toekomst. Samen met je ex-partner werken we aan een convenant en een goed ouderschapsplan dat werkt in de toekomst.

Voor de regio’s: Breda-Den Hout-Geertruidenberg-Hoge en Lage ZwaluweOosterhout-Raamsdonk- Raamsdonksveer-Wagenberg en Made kunt u terecht bij Liana de Ruiter, mail naar ruiter@2divorce.nl of bel naar 076-3020017.

15


Studio Care4You Mindfulness enzo Het leven bestaat vaak uit jagen en jachten. Er moet altijd zoveel. Nee zeggen? Dat kan eigenlijk niet, want alles lijkt even belangrijk. De gedachten over wat je nog moet en wilt doen, buitelen over elkaar heen. Eigenlijk is er nooit meer een moment van rust in je hoofd. Je kunt het allemaal met moeite bijbenen en er komt een moment dat je uitsluitend functioneert op de ingebouwde automatische piloot. Maar het kan ook anders! Je kunt zelf het stuur weer in handen nemen en de kwaliteit van je leven vergroten door met volle aandacht te leven en te beleven. Maak een start met een andere levensstijl. Geef je op voor mijn lessen Mindfulness. Lopen op rijstpapier, bodyscan, zitten als een berg; het klinkt misschien wat raar maar het stelt je in staat om mindful, met beide benen op de grond te leven. Saai? Nee helemaal niet, want mijn lessen zijn een mix van Tai Chi, meditatie, yoga en coaching. De lessen zijn op maandagavond van 20.00-21.00 uur in mijn praktijk in Waspik. Kosten € 50,- per 7 lessen of neem eerst 2 proeflessen voor € 10, Lilly van den Berg | Ruytenbergweg 7 Waspik Tel. 06-23269651 | info@liberlifecoaching.nl www.liberlifecoaching.nl

Wellness | Pedicure | Manicure Carla van de Ven Prof.Krabbestraat 17 5142 CL Waalwijk T: 06-49949082 W: www.care4you.uwstudio.nl

Manicure met Gel Polish € 22,50

DE AMERSTREEK/D E LANGSTRAAT

Uw onderneming ook presenteren in dit sprankelende magazine? Of wilt u meer weten over de vele mogelijkheden van De Langstraat Bruist?

COMBI

MAART 2014 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLANDBRU IST.NL

MODETRENDS à la 2014

Opgeruimd STAAT NETJES

Neem dan contact op via: ontwerp@nederlandbruist.nl of bel: 076-7115340


Wonen en slapen op maat

Openingstijden: maandag gesloten dinsdag tot en met vrijdag 9.30 uur tot 18.00 uur zaterdag 10.00 uur tot 17.00 uur vrijdagavond op afspraak

Grotestraat 326 | 5142 CD Waalwijk | tel. (0416) 35 25 52 info@in-dreams.nl | www.in-dreams.nl


De Heuvel Gallery Heuvelring 37 - 5038 CJ Tilburg Tel: 06 - 18 122 822 Tel: 013 - 582 1229 www.deheuvelgallery.nl

De Heuvel Gallery is dĂŠ locatie voor uw Party of Event in het centrum van Tilburg De Heuvel Gallery is groots in de breedste zin van het woord. Het pand telt een oppervlakte van tweeduizend vierkante meter en is onderverdeeld in maar liefst acht bijzondere ruimtes. Feesten, borrels, vergaderingen, symposia, gala's en partijen. Heeft u iets te organiseren? De Heuvel Gallery biedt alle mogelijkheden. De Heuvel Gallery heeft onder andere twee grote zalen, twee cafĂŠs geschikt voor een feest of borrel, een sfeervolle rookkamer, een private dining room, een vergaderruimte en een afgesloten tuin. Iedere ruimte heeft zijn eigen sfeer, mogelijkheden en capaciteit. Vanaf 20 tot 1200 personen, u kunt het zo gek niet bedenken of er is een geschikte ruimte bij De Heuvel Gallery!

Binnentuin

Perfecte ligging Door de centrale ligging in het centrum van Tilburg is De Heuvel Gallery uitstekend bereikbaar. In de nabije omgeving bevinden zich het Centraal Station, twee grote openbare parkeergarages en een bewaakte fietsenstalling. Bedrijfsfeesten of -borrel? Door de ervaring en persoonlijke aanpak is De Heuvel Gallery in staat u van A tot Z te ondersteunen. Zij heeft voor diverse bekende partijen, o.a. Fontys, Wonen Breburg, BDO en RIBW Brabant, bedrijfsfeesten georganiseerd. Op de site van De Heuvel Gallery vindt u meer referenties. Geef kleur aan uw evenement! Meer informatie? Bent u nieuwsgierig en wilt u meer weten over de mogelijkheden neem dan contact op met De Heuvel Gallery. Zij maken graag een afspraak om beter in te kunnen gaan op uw wensen en zo een offerte op maat te maken. Kijk op www.deheuvelgallery.nl of bel 013 - 582 1229 18

Rookruimte

De Salon

Bekijk op de site on z 3D-tou e r!


Elke 3e of 4e zaterdag van de maand Erik de Zwart

Erik de Zwart in De Heuvel Gallery tijdens 30+

Iedere derde of vierde zaterdag van de maand staat er een 25+ of 30+ feest op het programma van De Heuvel Gallery. Ouderwets dansen en springen op de leukste platen uit de muziekgeschiedenis. Wipneus en Pim en Ben Lieband (MegaMix) hebben de aftrap gedaan in december en januari. Ze worden gevolgd door Gerard Ekdom (3FM) (25+) in februari, Erik de Zwart (Veronica) (25+) in maart, Ferry Maat (Soul Show) (30+) in april en Paul Rabbering (3FM) (25+) in mei. Op de 30+ feesten in De Heuvel Gallery kan dus flink worden gedanst. Ook is het dé gelegenheid om bij te kletsen met vrienden van vroeger en nu.

Bogey’s Bites menu bij 30+ Ouderwets genieten? Om de avond goed te starten biedt De Heuvel Gallery samen met Marc van den Ende een speciale Bogey’s kaart. Als je Bogey’s niet kent is dit de kans om te proeven wat je hebt gemist, en als je het wel kent zal het een mogelijkheid zijn om smaakvol herinneringen op te halen! U kunt een all-in arrangement reserveren voor maar € 26,50 (incl. entreekaartje). U kunt dan genieten van een 3 gangen diner bij De Heuvel Gallery en aansluitend de calorieën weer verbranden op de beats van toen. Kortom, het is een mooie stapavond voor de 25+'er en/of 30+'er die nog graag uitgaat. Een kaartje voor het 30+ feest kost € 7,00 in de voorverkoop (€ 5,00 early bird) of € 12,50 aan de deur. Het deurbeleid controleert op een minimale leeftijd van 25 jaar. 19

Agenda maart/april/mei De Heuvel Gallery 22 Maart Erik de Zwart VJ show (Top 40) (25+)

19 April Ferry Maat’s Soul Show (30+)

25 April Reeshof Toppers in Concert (Koningsnacht 2014) 24 Mei Paul Rabbering (3FM) + Mystery Act (25+) Verwacht Daniel Dekker / Corne Klijn (Gouden Uren) Rob Stenders (3FM)


By “CocoLeCherie” “Met de oprichting van By “CocoLeCherie” spelen wij in op de vraag naar mooie en kwalitatief goede wimperextensions. In steden als Rotterdam en Den Haag zijn de extensions al een grote hit en ook in Brabant zijn de wimpers sterk in opkomst. De jurkjes uit onze collectie maken het plaatje compleet en geven onze vrouwelijke klanten een exclusieve uitstraling.”

[cocolecherie] By “CocoLeCherie” | Vier Heultjes 120 | Sprang-Capelle Tel. 06-11510497 | www.cocolecherie.com

‘like’ ons op

www.facebook.com/AmerstreekBruist

TAART OP MAAT & CUPCAKES

KOM LANGS IN DE WINKEL EN LAAT JE VERRASSEN DOOR ONZE

VLAAIEN? KINDERFEESTJE? HIGH-TEA? WORKSHOP?

KOFFIE EN THEE! WWW.DE-TAART.NL

KEIZERSDIJK 2A RAAMSDONKSVEER 0162-694625

FACEBOOK.NL/ TAARTRAAMSDONKSVEER INFO@DE-TAART.NL

RAAMS


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en wellicht maakt u kans op één van de cadeaupakketten. Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist B.V. t.a.v. maart De Langstraat Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

webshop online specialist natuurproduct gezondheid drogistvoordeel

advies lichaam geest kwakkelkwaal uniek verrassend

Win deze maand: 1x huidverzorgingspakket t.w.v. € 75,1x bad/douchepakket t.w.v. € 50,1x haarverzorgingspakket t.w.v. € 25,Aangeboden door de gier drogisterijen tilburg | www.drogisterijdegier.nl 21


Fox Skinsolutions is dĂŠ schoonheidssalon voor huidverbetering. Wij bieden u diverse behandelingen afgestemd op de behoeften van uw huid.

Aanbieding

Indien u in de maand maart een behandeling ondergaat, ontvangt u tegen inlevering van deze advertentie 15% korting op de behandeling. Daarnaast ontvangt u een verzorgingsadvies en proefset afgestemd op uw huidtype. Groenewoud 25D, Drunen, Tel. 0416 - 795158 Mariska Stadhouders Esdoornlaan 90, Made Tel. 0162-685027 www.schoonheidsinstituutmariska.nl

Aanbieding voor de maand maart: een gehele gezichtsbehandeling met gratis handpakking en een chineese voetkruidenbad met voet en onderbeen massage geeft een ontspannen gevoel voor onrustige benen.

Bedrijf: Secondhand Rose Postelstraat 51, ’s-Hertogenbosch Tel. 073-6120891, eigenaresse: Ria van Hoof www.secondhandrosedenbosch.nl


Bruisende zaken:

Bedrijf: De Bodemcoach Kleine Spie 1, Rijen Tel. 06-13261532 Eigenaresse: Annet Kroes www.bodemcoach.nl

Wat is er anders aan de De Bodemcoach? “Ook wij laten het bodemonderzoek door gecertificeerde adviesbureaus uitvoeren. Maar wíj sturen deze adviesbureaus al in een vroeg stadium aan: we beoordelen de offertes op opzet en uitvoering. Uiteraard wordt ook het prijskaartje niet vergeten. Ons streven is dat onze klanten altijd het beste onderzoek voor een zo laag mogelijke prijs krijgen. Als het onderzoek uitgevoerd is, worden de conceptrapportages opgevraagd. Deze worden door ons gescreend, waarbij we vooral letten op de resultaten en de eindconclusie. In sommige gevallen kan bijvoorbeeld met een goede motivatie een aanvullend onderzoek achterwege blijven. Dit zullen we dan aankaarten bij de overheid en het adviesbureau.”

Wat is het verhaal achter De Bodemcoach?

Wat is kenmerkend voor de manier waarop jullie werken?

“De oprichting van De Bodemcoach, ruim drie jaar geleden, is voortgekomen vanuit mijn werkzaamheden bij de overheid. Voordat ik de stap naar een eigen onderneming zette, was ik jarenlang verantwoordelijk voor de toetsing van bodemonderzoeken. Ondanks de wetgeving en vele eisen die aan deze onderzoeken worden gesteld, worden er nog steeds heel veel fouten gemaakt. Dat moet toch ook anders kunnen, heb ik vaak gedacht. Met De Bodemcoach laat ik mensen zien dat het inderdaad anders kan.”

“Allereerst spreken we de taal van de overheid, iets wat bij menig adviesbureau ontbreekt. Zodoende kunnen we onze (pragmatische) zienswijze uitstekend verwoorden richting de overheid. Ten tweede is het belang van onze klanten het enige wat telt. Waar adviesbureau’s vaak extra onderzoek aanbevelen omdat ze zelf ook verdienen aan extra analyses, proberen wij onze klanten zoveel mogelijk te behoeden voor extra kosten en narigheid.” 23


Glasheldere lentekriebels! Benodigdheden: - glazen schaal - diverse soorten takken - mos - buxus - klimop - tulpen of bloemen naar eigen keuze - bloembollen en eieren

Werkwijze: Maak van de takken een compositie, dit kan een nest, krans of losse constructie zijn. Zet indien nodig op enkele plaatsen vast met een draadje. Hiertussen klemmen we het groen en de bollen en of tulpen. Door de tulpen een halve dag voor het verwerken droog te laten liggen, zijn ze slap en buigzaam. Naar eigen idee kunnen er eieren of veren bijgelegd worden om zo een echte paassfeer te creĂŤren.

Mocht het alleen of thuis niet lukken, dan kunt u zich altijd inschrijven voor een losse workshop. Kijk voor meer informatie en de data op mijn website. Succes en graag tot ziens in Tineke’s Tuin, Groetjes Tineke

Provincialeweg 211 | 4909 AJ Oosteind | www.tinekestuin.nl 24


DiTJesen/datjes

baby’s die gezond eten, hebben later een hoger iQ.

als je niest, moet je neus zich even resetten. op deze manier wordt de neus schoongemaakt. Bagage op schiphol wordt vervoerd via 21 kilometer transportband en 5 kilometer spoor. aan je pupillen is te zien of je mannen of vrouwen aantrekkelijk vindt. of allebei.

in china is geen afhaalchinees.

De tijd wordt in je dromen niet versneld. als je droomt dat je een appel schilt, duurt dat net zo lang als in het echt. eĂŠn op de 50 kinderen wordt zonder het te weten opgevoed door hun niet-biologische vader. Mensen gapen sneller mee als

de gaper een familielid is.

iedereen kan op water lopen! als je het maar mengt met genoeg maĂŻszetmeel. Je doet er maar 6 seconden over: een wachtwoord intypen. Doe je dat 3 keer per dag, dan kost het je 5 dagen van je leven. 25


MUSEUM WAAR MATERIALEN & VAKMANSCHAP MUZIEKINSTRUMENTEN WORDEN

16 maart 2014

2 jarig bestaan Met onthulling van de

Mathieu Kessels buste gecreëerd door Riet van der Louw - van Boxtel

Kessels Passier Museum • Dorpstraat 56 • 5133 AH Riel • T 013-737 02 09 E info@kesselspassiermuseum.nl • www.kesselspassiermuseum.nl


n ge s n i r k k laa e td am e n rz b-o We r ve o vo

Souv enir van de tijd

AllerLEI zaken die herinneringen tastbaar maken

www.ricardodeltempo.com


Bel voor gratis en deskundig advies 0416-320452 of bezoek onze website www.tppzembowicz.nl • U heeft een loszittend kunstgebit en/of wilt een nieuw kunstgebit • U wilt meer weten over de implantaatgedragen prothese (klikgebit) • Reparaties klaar terwijl u wacht (na telefonische afspraak) • Behandelingen op afspraak Lid van Organisatie Nederlandse Tandprothetici Tandprothetische Praktijk Zembowicz BV • Hertog Janstraat 1a • 5141 KJ Waalwijk • www.tppzembowicz.nl


PROFESSIONALS IN KLIKGEBITTEN! 

Hee� u een loszi�ende of verouderde gebitsprothese? Pijn bij het dragen van  uw gebit of zelfs angst om te lachen? U kunt bij ons terecht voor vrijblijvend advies en  deskundige voorlich�ng. Kom langs in onze nieuwe prak�jk in het centrum van Breda.  Bij ons hoe� uw eigen bijdrage  geen belemmering voor een stralende lach te zijn!  Tandprothe�ek Vlaszak, specialist op het gebied van:   Klikgebi�en 

 Frame‐protheses

 Kunstgebi�en

 Implantologie

 Repara�es

 Mondhygiëne

GEEN PRAATJES, MAAR EERLIJK ADVIES ‐ GEEN PRAATJES, MAAR EERLIJK ADVIES  Boschstraat 11   •   4811 GA Breda   •   076 ‐58 12 280    info@tppvlaszak.nl   •   www.tppvlaszak.nl 


Kijk wat er te doen is in maart! Zondag 16 maart Rommelmarkt Sportcomplex Racket Sport Waalwijk Donderdag 20 maart Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Centrum voor de Kunsten Drunen Zaterdag 22 maart Theater “Klap van der korenmolen” Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder Waspik Tel 0416 311346 Maandag 24 maart Saving Mr. Banks Theater de Leest Waalwijk Tel 0416 334746 Zondag 30 maart Ontbijfilm: The Lunchbox Theater de Leest Waalwijk Tel 0416 334746

Vrijdag 7 maart Nijntje de film in Den Bolder Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder Tel. 0416 311346 Echo Bowie: Golder Years are Now Theater de Leest Waalwijk Tel 0416 334746 Zaterdag 8 maart Boekenweek in de bibliotheek (8 t/m 16 maart) Bibliotheek Midden-Brabant vestiging Waalwijk Dinsdag 11 maart Workshop digitaal fotoalbum maken Bibliotheek Midden-Brabant vestiging Waalwijk. Donderdag 13 maart Cursus iPad tablet Locatie Bibliotheek Drunen Zaterdag 15 maart Cabaret: Top, Marieke Visser Theater De Voorste Venne Afrikalaan 100 5152MD Drunen.

uitinwaalwijk.nl 32


Franchisenemers gezocht Wil jij altijd al voor jezelf beginnen met zo weinig mogelijk risico? Nederland Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in Nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? Dan ben je bij Nederland Bruist aan het juiste adres. Wat verwachten we van je?

Meer weten?

Nederland Bruist wil enthousiaste mensen de gelegenheid geven een eigen bedrijf op te starten. Daarom is een ondernemende en zelfstandige houding onmisbaar. Je bent een verkoper in hart en nieren, 100% gemotiveerd en communicatief zeer vaardig. Daarnaast ben je bereid je volledig achter de formule van Nederland Bruist op te stellen.

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? Neem dan contact op met Marcel Bossers voor het maken van een afspraak. Tel. 06-34590975 E-mail franchise@nederlandbruist.nl Website www.nederlandbruist.nl en www.belgiebruist.be

Wat biedt Nederland Bruist?

Nederland Bruist zoekt

De werkwijze van Nederland Bruist is een bewezen formule met veel succesverhalen. Ons doel is doorgroeien naar 80 edities in Nederland en België. We bieden aantrekkelijke ondernemersinkomsten, een snelle start en voldoende groeipotentieel. Daarnaast krijg je goede ondersteuning en begeleiding tijdens het opstarten van je magazine.

enthousiaste, ondernemende verkopers die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven gem. eTTeN-leur/rucpheN/zuNderT

Waarom franchise? Een franchiseorganisatie stelt haar naam, formule en ‘know-how’ ter beschikking aan zelfstandige ondernemers: de franchisenemers. Hierdoor kun je meeliften met de groot opgezette marketingcampagne. Kortom, een zeer beperkt risico en snelle verdiensten.

jaNuari 2014 graTis meeNemeN! www.NederlaNdbruisT.Nl

gem. eTTeN-leur/rucpheN/zuNderT

decemBer 2013 graTis meeNemeN! www.NederlaNdBruisT.Nl

gem. eTTeN-leur/rucpheN/zuNderT

SMAAKmakers voor het nieuwe jaar JA, ik wil

BUBBEL Goed met GeLD Time sporten

33

winterse

November 2013 graTis meeNemeN! www.NederlaNdbruisT.Nl

binnen GEniEtEn

GELUKMAKERS


DEZE TOPSPORTERS GINGEN U VOOR

MARIANNE VOS “Ik heb de laatste weken heerlijk geslapen op mijn nieuwe bed. Rust en slaap zijn voor mij als topsporter essentieel en het is fijn om daar nu naast alle trainingen ook optimaal mee om te kunnen gaan. Bedankt daarvoor!” Met vriendelijke groet, Marianne Vos

RICO VERHOEVEN

TIM LIPS

Met vriendelijke groet, Tim Lips

Rico Verhoeven

“Het is echt een heerlijk bed. Ik had niet verwacht dat een goed bed zo’n verschil zou maken. Het is zwaar om met meerdere paarden aan wedstrijden deel te nemen en iedere dag te trainen. Maar door het nieuwe bed kan ik nu heerlijk slapen.”

“Wauw wat een heerlijk bed, vooral voor mijn schouder, ik kan nu veel beter op mijn zij liggen. Het is zo belangrijk voor mijn spieren om na een dag intensief trainen weer snel te herstellen. Echt een aanwinst! Ik raad het echt iedereen aan.”

Wij zijn ontzettend blij met de leuke reacties van klanten en topsporters die inmiddels op dit bed slapen. Dit geeft ons heel veel positieve energie en ervaring. Ervaringen zijn belangrijk om u te kunnen voorzien van een goed advies! Een advies met 1 maand tevredenheidsgarantie! Wij willen bij deze nogmaals de mensen bedanken die inmiddels al een bed hebben aangeschaft. Met vriendelijke groet, Meindert en Cindy America

DE BESTE KWALITEIT VOOR DE LAAGSTE PRIJS DANKZIJ ONZE

EIGEN FABRIEK


BOXSPRING ”SUPREME DE LUXE” PERSOONLIJK NA AR UW LICHA AMSPROFIEL INSTELBA AR Stel u heeft de keuze: een standaard bed of een bed dat aanpasbaar is aan uw lichaam. Natuurlijk! Iedereen wil een bed dat is aangepast aan zijn of haar lichaam, maar waar vind je dat dan? Daar, waar je het niet direct zult verwachten; bij America Beter Slapen in Den Hout. Iedere klant krijgt met behulp van een presentatie uitleg over slaapfasen, keerimpulsen en de wervelkolom. Daardoor krijgt u inzicht in de grootste oorzaken van slaapproblemen en hoe u met de keuze van een nieuw bedsysteem daar rekening mee kunt houden. Tevens ziet u hoe America Beter Slapen deze klachten kan voorkomen. Deze intensieve begeleiding geeft de klant een andere kijk op slapen en voor veel mensen vallen nu de ontbrekende puzzelstukjes op zijn plaats. Dit maakt de keuze om voor een goed slaapsysteem te kiezen, een stuk gemakkelijker. Opmerkelijk genoeg zeggen veel klanten angst te hebben om een verkeerd slaapsysteem aan te schaffen. Vaak hebben zij slaapproblemen zoals nek-, schouder- of rugpijn. Wie garandeert hen, dat zij na aankoop van een nieuw bed de juiste keuze hebben gemaakt. Dit heeft Meindert America aan het denken gezet. Tevredenheidsgarantie op het nieuwe bed is hiervoor de oplossing. De boxspringcombinatie is niet meer weg te denken uit ons huidige “modebeeld”. Mits goed gemaakt, kan dit het ultieme slaapsysteem zijn. Echter is er bij de meeste boxsprings geen mogelijkheid het ligcomfort (achteraf) aan te passen. Veel boxsprings zijn dan ook standaard; zeer stug met een luxe topper of soepel, maar deze zakken na verloop van tijd teveel door. Toch kun je de toegevoegde (comfort) waarde die afkomstig is vanuit de

boxspring of lattenbodem niet onderschatten. Wanneer de ondergrond waarop uw matras ligt op de juiste manier ondersteuning biedt, kunt u hiermee uw totale ligcomfort met zo’n 30% verbeteren! Met deze wetenschap en de vraag vanuit de markt naar aanpasbaar slaapcomfort, ontwikkelde Meindert America in 2011 het ABS systeem. Dit aanpasbare boxspring systeem is nu al een groot succes. Eindelijk een uitvinding die ECHT een toegevoegde waarde geeft aan het ligcomfort. U kunt eenvoudig de instellingen van uw bed aanpassen waardoor u juist meer of minder druk krijgt op de plaatsen waar u wilt. Bijvoorbeeld bij uw schouder, taille of heup. Handig, uw nieuwe bed moet tenslotte de komende 10 jaar kunnen voldoen aan uw verwachtingen. De reacties van klanten zijn uitmuntend! Na een proefligsessie op de Supreme de Luxe met ABS is iedere klant overtuigd. America Beter Slapen viert haar 25-jarig jubileum. Gedurende deze periode heeft America haar jarenlange opgebouwde imago “kwaliteit voor een eerlijke prijs” kunnen waarmaken. Met het nieuwe ABS systeem zal America wederom waarmaken dat goed ligcomfort niet duur hoeft te zijn. Kom ook proefliggen en ervaar wat goed slaapcomfort is! “

MODEL SUPREME DE LUXE 2 BOXSPRINGS 90-200CM ELEKTRISCH VERSTELBAAR, HOOFDBORD, ABS INSTELBARE SCHOUDER EN TAILLE ZONES , RF DRAADLOZE AFSTANDSBEDIENING, 2 CM GERUBBERISEERDE PAARDENHAAR POCKETVEREN AFDEKKING, TOPPER 19 CM NATUUR LATEX MET ZUIVER SCHEERWOLLEN HOES EN 2X 2CM HYPERSOFT DRUKVERDELENDE TUSSENLAAG, LED ORIENTATIE VERLICHTING ONDER BED, POOTJES NAAR KEUZE, KLEUR EN STOF NAAR KEUZE. VAN 6890,- EURO VOOR

4895,- EURO

PROFITEER NU VAN ONZE

JUBILEUM KORTING

AR BESPA RO EU 1995,-


25 25 25 JAAR

JAAR

25

R

JAA

JAAR

25

JAAR

Bed vaak oorzaak schouder-, nek- of rugklachten Schouder- of nekklachten komen vaak door een te harde ondergrond. Een stevig matras in combinatie met een spiraalbodem geeft ondanks haar goede ventilatie en lange levensduur, geen toegevoegde waarde aan het slaapcomfort. De spiraal is echter een boosdoener voor uw schouder en nek indien u een echte zijslaper bent. Uw schouder en of heupen krijgen onvoldoende ruimte. De taille ondersteuning ontbreekt, wat zich vertaalt in een te hoge druk op de schouders en heupen. We zoeken vaak een oplossing door ons lichaam te draaien als een wokkel of door een dikker, steviger kussen in de nekholte te stoppen of door het kussen dubbel te vouwen. Met andere woorden: we plaatsen een krik onder onze nek om de schouder te ontlasten. U zult be-

grijpen dat dit extra druk op de nekwervels geeft en het probleem zich op den duur naar uw nek verplaatst! Een matras met schoudezone verlicht wel, maar is niet de volledige oplossing. Door de matras op een ondergrond te leggen die naar uw lichaamsprofiel is aan te passen, creĂŤert u een veel beter ligcomfort. Vandaar dat America alle boxsprings in eigen huis vervaardigt met het unieke ABS-slaapsysteem. Hierdoor is uw bed in enkele ogenblikken aan te passen naar uw lichaamsprofiel. Dit kunt u ook thuis nog wijzigen of zelfs na jaren bijstellen indien gewenst. Het gepatendeerde ABS-slaapsysteem is een uitvinding en ontwikkeling van America Beter Slapen.

U NIE K

SLAAPCOMFORT ONTWIKKELD VOOR TOPSPORTERS EN VOOR U!

A B S -S Y S T EEM Z EER SUCCESV OL

LEES MEER PAG. 2+3

V R A C H E L S E S T R A AT 6 4

-

DEN HOUT

-

0162 - 742398

2014 03 amerstreek  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you