Page 1

’t gooi

januari 2014 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

JA, ik wil

sporten

Goed met GELD


KAASKAMER DE GOUDSCHE WAAG

Wij willen iedereen een goed en een gezond 2014 wensen

Een uniek en verrassend Hollands kaas­assortiment zuiver en rechtstreeks van de boer.

Van 1 tot 16 januari zijn wij gesloten en vanaf 17 januari staan wij weer voor u klaar! Lindenlaan 56/a 1271 BB Huizen Tel: 035- 525 33 03 E-mail: info@heinenvis.nl www.heinenvis.nl

Hilvertsweg 133 1214 JC Hilversum 035 - 6248824 www.puurhollandswerk.nl

Uw woning opruimen, een bos bloemen op tafel of de geur van verse appeltaart is vandaag de dag niet meer voldoende om uw huis te verkopen. Vanuit mijn passie voor kleur en inrichting creĂŤer ik in korte tijd een andere sfeer. De combinatie van sfeer, vakmensen en oog voor detail zorgt er voor dat huizen sneller worden verkocht. Gemiddeld binnen de drie tot zes maanden. Daarnaast geef ik aan de hand van een kleurenanalyse adviezen voor uw uiterlijk en de daarbij behorende garderobe. Advies dat zowel bij uw uiterlijk als bij uw innerlijk past, maar ook bij uw portemonnee.

Caroline Homestyling 06-23009693 info@carolinehomestyling.nl www.carolinehomestyling.nl 2


Bruisende

zaken:

Jacqueline Hand & Feet Care Manicure - Pedicure Moleneind 11 1241 NG Kortenhoef 035-6563548 www.handfeetcare.nl Jacqueline Kollman

Wat is het verhaal achter Jacqueline Hand & Feet care? “In het verleden liet ik zelf altijd mijn nagels doen, maar de styliste stopte ermee en ik moest noodgedwongen op zoek naar een ander. Eigenlijk kon ik het elders niet vinden. ‘Dan ga ik het zelf doen’, dacht ik. Dus je zou kunnen zeggen dat ik deze onderneming uit eigen behoefte gestart ben. Ik ben nogal perfectionistisch. Daarom ging ik steeds een stapje verder en ontwikkelde mij steeds meer. Er was veel vraag naar hulp bij uiteenlopende voetproblemen. Ik wilde mensen graag van die problemen af helpen in plaats van hen door te verwijzen. Dat voeten mijn passie zouden worden, had ik echt nooit gedacht.”

Wat heb je klanten te bieden? “Al mijn behandelingen richten zich op hand- en voetverzorging waarbij ik gespecialiseerd ben in het behandelen van de natuurlijke nagels en met name schimmelnagels. Mijn cliënten variëren van vier- tot 87-jarigen. Kinderen help ik bijvoorbeeld op pijnloze manier van hun voetwratjes af. In oktober 2012 is de PACT Schimmelnagel Therapie in Nederland geïntroduceerd. Vanaf november dat jaar werk ik er mee als enige in ’t Gooi en omstreken. Een zeer doeltreffende therapie gebaseerd op licht, dus geen pijn, warmte of bijwerkingen.”

Wat is typerend voor jouw manier van werken?

Ik ben altijd met persoonlijke resultaten bezig en kwaliteit staat bij mij voorop. Inmiddels ben ik gestopt met kunstnagels. Ik vind het een uitdaging natuurlijke nagels mooi te krijgen op een verzorgende manier.”

“Voor mij is iedereen speciaal, dus geen routine. Ik ben heel betrokken en probeer in de huid te kruipen van mijn cliënten.

Wat kun je ons aanraden? “Kijk eens vaker naar je voeten, geef ze aandacht. Zodat ze in een mooie conditie blijven om je nog een heel eind verder te brengen!”


Deze maand in Bruist

Colofon

6 Uitgever Nederland Bruist BV Franchise manager Marianne van Harmelen Eindredactie Sascha Kerschot Vormgeving WarmGrijs.nl / Robert Koopman Themateksten Nederland Bruist BV

8

Evenementen Gooi & Vecht Verspreiding Mediaverspreiders Almere Acquisitie Marianne van Harmelen T 06-51190415, E tgooi@nederlandbruist.nl Contact 't gooi Bruist Marianne van Harmelen M 06-51190415 tgooi@nederlandbruist.nl Contact Hoofdkantoor Nederland Bruist BV Oosterhoutseweg 91c

18

4816 KC Breda T 076-7115340 nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl

25

Copyright Nederland Bruist BV. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. Š2009 Nederland Bruist BV. Merknaam ‘t Gooi Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist BV. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist BV is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede / de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, de Amerstreek de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noordoost Brabant, Wijchen, Roosendaal, Veenendaal Zeeland, Zutphen

26 4


Een nieuw jaar, nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen! Met ons hoofd nog zwaar van de bubbels, barsten we van de goede voornemens. Stoppen met roken, drie keer per week gaan sporten of rigoureus lijnen? Dit is de allernieuwste editie van 2014 en alweer de vierde jaargang. We gaan in gesprek met een aantal doorzetters. Lees de ervaring van klanten van de praktijk voor gewichtsbeheersing Het Gooi. Vijf personen gaan totaal 140 kilo lichter het nieuwe jaar in. Gefeliciteerd met deze topprestatie.

Ik wens je veel leesplezier en een heel gezond en bruisend 2014!

Foto: Fotografie Marjolijn Lamme

Vanaf nu geeft Coiffure Etoile uit Bussum ons elke maand handige haartips. We beginnen deze maand met tips tegen statisch haar. Als de temperatuur richting nulpunt zakt, gaan mijn haren letterlijk en figuurlijk overeind staan. Dus kom maar op met die tips. Loosdrecht Event House geeft ons een kijkje ‘backstage’ bij de wondere winterwereld. Na de dure feestmaand, leek ons wat extra money tips wel op zijn plaats. Verder een aantal leuke workshops, die je niet mag missen en een heerlijk winters recept. Ook als je geen keukenprins(es) bent, gaat het zeker lukken. Een extra puzzel om de donkere dagen door te komen. Kortom... begin maar snel.

Marianne van Harmelen Foto: Henk Ravenhorst 5


binnen/buiten

FILMPJE PAKKEN Stop met dromen en leef

ZAPPEN VANAF JE SOFA NIEUW: De school Je middelbare schooltijd. Geweldig? Of verschrikkelijk? Vergeten zal je ’t nooit. Dat geldt zeker voor de 4 HAVO leerlingen van de Alkmaarse scholengemeenschap Jan Arentsz. Afgelopen zomer werden zij zes weken lang door BNN gevolgd met zo’n vijfendertig camera’s. Het eindresultaat is een mooie, zorgvuldig gemaakte documentaireserie waarin je de waarde voelt van de individuele docent, de individuele leerling en het belang van een school die het verschil kan maken. Camera’s in de kantine, de aula, de docentenkamer en in de klaslokalen… De Alkmaarse scholengemeenschap kijkt inmiddels niet meer op van een camera meer of minder. De School is vanaf januari 2014 in zes afleveringen te zien bij BNN op 3.

Ben Stiller regisseert en speelt de hoofdrol in The Secret Life of Walter Mitty, een inspirerend feelgood avontuur over het ware potentieel dat in iedereen schuilt. Walter Mitty (Ben Stiller) is een gewone man die zijn dagen doorbrengt met dagdromen vol heldendaden, romantiek en actie. Als zijn baan en die van zijn collega (Kirsten Wigg) op de tocht komen te staan, komt Walter ook in het echte leven in actie. Hij gaat op wereldreis en beleeft een avontuur dat zelfs zijn stoutste dromen overtreft. De film is vanaf 2 januari in de bioscoop te zien.

Boekje lezen

6

Solitude – in the wake of Willem Barentsz Fotograaf Jeroen Toirkens en schrijfster/ Scandinavië-correspondent Petra Sjouwerman doen in dit prachtige fotoboek verslag van hun winterse reis door het uiterste noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland – kortweg de Barentsz-regio. Hierbij lieten ze zich inspireren door de reislust en de moed van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz (1550-1597), naar wie de regio vernoemd is. Naast een indrukwekkend verslag van hun road trip bevat het boek – met Engelse én Nederlandse teksten – een historische epiloog en citaten uit het oorspronkelijke dagboek uit 1598. Het boek is voor € 34,99 verkrijgbaar bij Uitgeverij Lannoo, de boekhandel en Bol.com.


No LLess & X-Els by No LLess 's Gravelandseweg 14b Hilversum - tel. 035-6218818 www.nolless.nl

De waardebon t.w.v. € 50,- is gewonnen door Carla Appel uit Hilversum. 7


Evenementen Gedurende de hele winter is Theetuin Eemnes omgetoverd in een winterwonderland. Buiten branden de vuurkorven, fakkels en overal twinkelen duizenden lichtjes. Binnen in het theehuis is het gezellig warm door het potkacheltje en de kaarsen die overal branden. Theetuin Eemnes, Meentweg 131, Eemnes, www.theetuineemnes.nl Een plek voor jong en oud. Temidden van de kinderboerderij en het boerenleven kun je genieten van een kop koffie, thee of bijvoorbeeld een zuiveldrankje met wat lekkers erbij. Melkmeent 9, Hilversum, www.juffrouwjansenopdemeent.nl woensdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur zondag 12.00 - 17.00 uur (daarbuiten alleen voor groepen op afspraak) In het Weegschaalmuseum vind je een schat aan leerzame informatie voor alle leeftijden. Met een bezoek aan het museum ontdek je de ontstaansgeschiedenis van meten en wegen en wordt de veelheid aan toepassingen van meten en wegen getoond. Het museum is gevestigd in een veertiendeeeuws pand met een rijke historie en is als voormalig waaggebouw van de stad Naarden de aangewezen locatie voor het tonen van een uitzonderlijke collectie meet- en weeginstrumenten, maten en gewichten.

Turfpoortstraat 27, Naarden, www.weegschaalmuseum.nl Ieder vrijdagmorgen 11:00-11:30 uur Voorlezen in Brinkhuis Laren (gratis)

Voorlezen door vijftigplus voor peuters van 2 t/m 4 jaar. Zij zijn van harte welkom met ouders, opa’s, oma’s of de oppas om te komen luisteren naar het voorlezen. De volwassenen kunnen meegenieten of even zelf een boek uitzoeken of een tijdschrift lezen. Elke derde maandagavond van de maand 18:00 – 20:00 uur Bibliotheek Huizen De bibliotheken organiseren maandelijks Tablet Cafés. Net als in een café kan iedereen gewoon even binnenlopen. De deelname is kosteloos. Handige tips & trucs om alles uit je tablet en e-reader te halen. Vragen? Graag! De bibliotheek zorgt voor deskundige medewerkers om kennis en ervaringen met u te delen. 8

11 januari en 8 februari Live Jazz Club Night Ontspannen en culinair genieten bij BRANCHE Restaurant, Bar & Lounge. Elke tweede zaterdag van de maand borrelen en dineren met live jazz muziek. Maak direct uw reservering of kijk voor meer informatie op: www.goldentuliploosdrecht.com/ jazzclubnight Oud Loosdrechtsedijk 253 Loosdrecht 12 januari Trouwbeurs Naarden 13.00 -17.00 uur Ben je op zoek naar een trouwlocatie, trouwvervoer, trouwringen, een bruidsjapon, duiven, sieraden, bruidsmake-up? Dit en nog veel meer vind je op de trouwbeurs. Grote Kerk Naarden, Marktstraat 13, Naarden t/m 18 januari De Gooise Lappendeken 1983-2013 “Ode aan de vriendschap” Expositie van quilts Anders dan gedacht komt het maken van quilts oorspronkelijk niet uit de Verenigde Staten van Amerika. De patchwork technieken werden door Nederlandse en Engelse emigranten meegenomen naar Noord-Amerika en vormden daar de bron voor een traditie. Huizer Museum Het Schoutenhuis, Achterbaan 82, Huizen www.huizermuseum.nl


Januari 19 januari vanaf 15.00 uur Elke derde zondag van de maand Meer Fun aan het Water De leukste Jam van ’t Gooi en ver daarbuiten in Ottenhome, Kortenhoef www.facebook.com/meerfunjamsessions 19 januari en 9 februari Erwtensoepwandeling bij Pinetum Blijdenstein Start tussen 12.00 en 15.00 uur en bij terugkomst erwtensoep met roggebrood. Van der Lindenlaan 125, Hilversum, www.pinetum.nl zondag 26 januari, zondag 23 februari, zondag 30 maart 15.00 – 17.00 uur Ontmoet kunstenaars in het Labyrint der wereld Comenius Museum, Kloosterstraat 33, Naarden, www.comeniusmuseum.nl

Wijzigingen in de programmering

dinsdag 28 januari Raadhuisconcert: The Art of Improvisation Tim Kliphuis en zijn Schotse band keren terug naar het Raadhuis, vergezeld door een trio van Hilversumse topstrijkers. Samen verbinden zij op adembenemende manier improvisatie en geschreven muziek, puttend uit de klassieke-, gypsy-, jazz- en folktradities. Raadhuis Hilversum, Dudokpark 1, Hilversum www.raadhuisconcerten.nl Tot 30 januari Tentoonstelling ‘De Beste Breukelaar Kees de Tippelaar’ Tot 30 januari is het leven en werk van de veelzijdige Leonard Corneille Dudok de Wit (1843-1913) te zien in de tentoonstelling ‘De Beste Breukelaar Kees de Tippelaar’. Schepersweg 6E, Breukelen, www.rhcvechtenvenen.nl

Foto: Henk Ravenhorst 9

voorbehouden

vrijdag 31 januari 20.15 uur Cantates over afscheid en verlangen In Bachs tijd werd de dood met andere ogen bekeken. Sterven was minder bedreigend; je was verlost van het aardse leven en kon je verenigen met je schepper. In de cantate Ich habe genug klinkt dan ook: ‘Ik verheug me op mijn dood’. Het gaat hier over Simeon, een personage uit het oude testament. Grote Kerk, Sint Annastraat 5, Naarden, www.bachvereniging.nl 30 januari t/m 5 februari Poëzieweek Ga in de Poëzieweek naar de bibliotheek Huizen, Laren, Blaricum en ontvang poëzie cadeau. Uw bibliotheek deelt ansichtkaarten uit (op is op) met daarop een inspirerend gedicht over het thema van de Poëzieweek: Verwondering. De Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum en het Kunst- en Cultuurcafé Huizen organiseren in het kader van de Poëzieweek 2014 wederom hun inmiddels traditionele Poëzie vertaalwedstrijd. De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking vindt tijdens een feestelijke avond vol poëzie en muziek plaats op woensdag 29 januari in Theater De Boerderij in Huizen.


Bruisend bezoek

PsychoTherapie Praktijk

Raphael

Tineke Segaar heeft haar sporen in de loop der jaren wel verdiend als Psycholoog/ Psychotherapeut. Momenteel richt zij zich op individuele kortdurende therapie, waaronder traumaverwerking en het begeleiden van meditatiegroepen met een genezende werking. Aan mij de eer om de sfeer te proeven en het eens te ervaren.

I

n haar gezellige praktijkruimte ontvangt Tineke mij en zij vertelt over de Eye Movement Desensitization and Reprocessing therapie. EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. Onder haar begeleiding ga je terug naar deze heftige ervaring. Daarbij maakt ze gebruik van een koptelefoon met verschillende tonen en melodieën, die afgewisseld worden op het rechter- en dan weer linkeroor. “Dit lost de ‘bevroren’ traumatische situatie op door de hersenen eigenlijk weer in beweging te brengen. Een paar behandelingen zijn meestal al voldoende”, aldus Tineke.

Tineke laat mij een ademhalingsoefening uitvoeren. Ik zet mijn voeten stevig op de grond en laat mij leiden door haar aanwijzingen. Mijn ademhaling gaat naar plekken die gespannen zijn en de vragen die zij mij na afloop stelt, werken eigenlijk al meteen verhelderend. Dat is het doel natuurlijk ook van meditatiegroepen. “Ik zie mensen van alle leeftijden zich ontwikkelen, rustiger, positiever, wijzer en blijer worden”, vertelt ze. Na één keer kan ik geen wonderen verwachten, maar ik ga zeker wijzer de deur uit. Dat maakt me erg nieuwsgierig naar de overige oefeningen. Een mooie ervaring. Dank je wel Tineke!

De genezende meditatie is een vorm van meditatie, waarbij bepaalde oefeningen gebruikt worden die ertoe leiden dat je steeds beter in staat bent om jezelf te leren kennen en te begrijpen. Bij de meditatiegroepen maakt Tineke onder andere gebruik van mindfulnesstechnieken. “Ik richt me daarbij op de essentie van de ziel”, vertelt ze. “Wat in jezelf naar boven komt, behoeft verwerking. Zomaar loslaten lukt meestal niet. Verwerking betekent persoonlijke groei in bewustwording. Daarbij heb ik veel baat bij mijn jarenlange ervaring als psychotherapeut. Het voordeel van een groep is dat je van elkaar kunt leren. Als mensen zich samen concentreren op helende, verdiepende ervaringen ontstaat er een kracht in de groep, die de individuele processen inspireert en ondersteunt.”

Tineke Segaar Groot Hertoginnelaan 5 1405 EA Bussum 035-6923630 www.psychotherapiepraktijkraphael.nl tinekesegaar@gmail.com Groepen (max 8 personen) overdag of ’s avonds. € 10,- per bijeenkomst van 1 ½ uur 10


Het Leuke Hoekwinkeltje Havenstraat 174, 1404 EN Bussum, Telefoon: 035 - 69 353 89

Geopend: dinsdag t/m vrijdag 10.00 uur - 17.30 uur, zaterdag 10.00 - 17.00 uur Singel 26 - 1402 NT Bussum - Tel: 06-42748419 E-mail: hetleukehoekwinkeltje@gmail.com

11


Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 268 Hilversum (naast Slagerij de Kroes) T: 035 77251 66 www.balthazarkookwinkel.nl

Bekijk, bestel en proef onze diverse kleine en grote gerechten. Geniet van onze gevarieerde kaart of een kopje koffie terwijl de kinderen lekker buiten spelen. Wij hopen u spoedig te mogen verwelkomen.

Paviljoen Heidezicht Randweg 203 1403 XT Bussum tel: 035 - 88 78 530 www.paviljoen-heidezicht.nl Ook op maandag geopend

Nieuw The One-Stop Beauty Salon ‘Korte’ behandelingen zonder afspraak. Epileren, wimpers/wenkbrauwen verven, harsen lip/kin/ oksels/bikinilijn/onderbenen Woensdag- en zaterdagochtend 09.30 tot 12.30 uur *Overige dagen op afspraak.

H. Kamerlingh Onnesweg 47 | 1402 ED Bussum | 035-6923606 | www.locean.nl 12


Statisch haar komt vooral voor bij droog haar. Het is vaak de koude, droge winterlucht die het haar uitdroogt. Wil je statisch haar te lijf gaan, volg dan onze tips op.

1 2 3

Tips tegen statisch haar

haartips van coiffure etoile

Statisch haar, wie heeft er in de winter geen last van? Gelukkig zijn er tips om dit vervelende kwaaltje te voorkomen.

4 5

Bescherm je haar tegen koude lucht met een hoed, petje of muts. Draag geen synthetische kleding, dit verergert het statische effect op je haar.

Gebruik kwalitatief goede en vooral vochtinbrengende producten (conditioners) om je haar mee te verzorgen.

Kam of borstel je haar niet te vaak. Wil je het toch kammen, spray dan wat haarlak op je kam en haal het door je haar. Doe een beetje conditioner in een spuitbusje en stop deze in je handtas. Als je haar statisch is, hoef je slechts je emergency-spray uit je tas te pakken en op je haar te sprayen. Spray het alleen op de lokken, niet op de aanzet.

Januari aanbieding! Goldwell Winter Care Shampoo nu €10,70 + GRATIS handcrème! 2 Bel 035- 691389 en ak m t he Vocht en verzorging voor haar en voor ak va n een afspra huid met een winterse geurbeleving. WERKT ANTI STATISCH!

Coiffure Etoile Bisonstraat 1 Bussum

(tegen inlevering van deze advertentie) 13


Goed omgaan met geld, hoe doe je dat? Afgelopen maand doken wij in de bruisende wereld van bankbiljetten, uitgavenboekjes, vaste lasten en huishoudelijke uitgaven. Onze conclusie: met de nodige structuur en nog meer discipline kom je heel ver. Dus op naar een gezond en goed financieel jaar! 14

Tip:

wasmachine kapot? Voor grote of onverwachte uitgaven, zoals een wasmachine of autoreparatie, is het verstandig een vast bedrag per maand te reserveren.


Onder het vergrootglas

Grip op geld

Weet jij wat er iedere maand binnenkomt en uitgaat? Inzicht in je bankzaken begint bij een goede administratie. Overzicht helpt om je geldzaken in de hand te houden. Laat rekeningen daarom nooit rondslingeren, maar orden ze netjes in een map zodat je ze altijd makkelijk en snel kunt terugvinden als dat nodig is. Datzelfde geldt voor belangrijke mailtjes en digitale rekeningoverzichten. Tip: ruim je post en mail minimaal één keer per week op en check de uiterste vervaldatum van de ingekomen rekeningen.

Advies op maat

Weet je niet altijd waar je geld blijft? Dan is het handig om een begroting te maken. Zo zie je precies hoeveel je hebt en wat je ermee doet. Sommige inkomsten en uitgaven keren maandelijks terug. Andere elk kwartaal, halfjaarlijks of jaarlijks. Maak op papier of digitaal een tabel van twee kolommen. Noteer alle inkomsten in de eerste kolom en alle uitgaven in de tweede kolom. Aan de hand van een simpele rekensom kun je nu precies zien wat je per maand tekort komt of overhoudt. Tip: maak een gemiddelde maandbegroting. Hierbij worden alle inkomsten en uitgaven in een jaar omgerekend naar een gemiddeld bedrag per maand.

Sparen en bezuinigen

Wil je besparen op je uitgaven, splits je uitgaven dan op in uitgaven die moeten en uitgaven die mogen. Onder de eerstgenoemde uitgaven vallen de vaste lasten zoals de huur, energie of abonnementen. Ook huishoudelijke uitgaven zoals kleding en boodschappen zijn noodzakelijk. Geld dat je na het betalen van deze zaken overhoudt, kun je besteden aan de uitgaven die mogen. Besparen gaat het makkelijkst op de uitgaven die mogen. Maar ook op de ‘moetjes’ kun je veel geld besparen. Door korter te douchen verbruik je minder gas en water. Door niet alle lampen in huis te laten branden verbruik je minder elektriciteit. En bij de aanschaf van kleding, eten en andere huishoudelijke zaken kun je letten op aanbiedingen of voor goedkopere merken kiezen. Tip: wil je weten waar je geld blijft, houd dan een kasboek bij. 15

Verandert je financiële situatie op korte termijn of wil je weten hoeveel je maandelijks opzij kunt zetten voor een nieuwe auto, wereldreis of je kinderen? Surf dan naar Nibud.nl en zet je geldzaken op een rij met het gratis online Persoonlijk Budgetadvies van het Nibud.

Tip:

veel mensen denken bij inkomsten aan een inkomen uit werk of een uitkering. Er zijn echter ook allerlei landelijke toeslagen en fiscale en gemeentelijke tegemoetkomingen. Reken deze bedragen ook mee.


Brocante, industriĂŤle, vintage meubels en woonaccessoires

Shireen nieuwe biologische rimpelbehandeling Rimpels verzachten met de shireen methode is de ideale oplossing voor mensen die zonder naald en met direct resultaat fijne lijntjes en rimpels willen opvullen in het mondgebied. Behandeling v.a. ďż˝ 40,-

Hooftlaan 55 1401 EC Bussum 06-40992056 www.meubelsmeteenverhaal.nl

100 0 0 beauty

SCHOONHEIDSINSTITUUT

100% beauty Schoonheidsinstituut Zevenend 57 1251 RM Laren www.100beauty.nl

16


Keukentafelgesprek, de coach aan tafel Opvoeden weer leuk maken, een goed gesprek voor meer effectiviteit en rust in de drukte van het gezin! Ad(h)d, autisme-spectrum Rust creëren in jullie drukke leven, structuur bieden, grenzen stellen, … Je weet best wat goed voor jou en je gezin is, maar in de drukte van alledag lukt dat vaak niet. Je bent geneigd maar door te denderen en verliest jezelf en de ander daarbij uit het oog.

aangereikt. Het gesprek is bedoeld voor iedereen die bij de opvoeding van jouw kind met ad(h)d of autisme is betrokken. Na afloop hebben jullie: • Meer kennis en inzicht in jezelf en je kind • Tips om direct toe te passen • Meer mogelijkheden Aanmelden doe je via natasja@balanskompas.nu Wil je liever persoonlijk contact of eerst informatie? Bel dan op: 06-26158195 De kosten van een keukentafelgesprek zijn € 95 ,- voor een gesprek van 3 uur. Voor een goed gesprek maximaal 8 personen. Het keukentafelgesprek wordt geleid door mij, Natasja Konter. Als geen ander weet ik hoe het is om in je gezin met opvoedproblemen te maken te hebben. Het heeft mij jaren gekost om AD(H)D in mijn leven te aanvaarden en een manier te vinden om er goed mee om te gaan zonder mezelf uit het oog te verliezen. Ik gun jullie en vooral jullie kind(eren) met aandachtstekort hetzelfde. En het hoeft geen jaren te duren, want ik kan je daarbij begeleiden om vanuit je eigen kracht de balans in jullie leven te herstellen.

Het doel van een keukentafelgesprek is om kennis en ervaringen uit te wisselen over de opvoeding van jouw kind(eren). Hoe zorg je ervoor dat het weer leuk wordt samen. Grenzen, structuur, acceptatie en energie zijn onderwerpen die ondermeer aan bod kunnen komen. Het gesprek kan bij jullie thuis aan de keukentafel plaatsvinden. Verschillende coachmodellen, mogelijke oplossingen, invalshoeken én tips worden

Natasja Konter Dennenlaan 3 3739 KL Hollandsche Rading 06-26158195 www.balanskompas.nu 17


Even voorstellen

IJstheater/Loosdrecht Event House Oud Loosdrechtsedijk 40 1231 NB Loosdrecht 035 582 8559 www.ijstheater.nl www.loosdrechteventhouse.nl info@ijstheater.nl Bruist in gesprek met de Creative Director van het IJstheater/ Loosdrecht Event House. Murielle Vuursteen is geboren in Frankrijk en heeft de hele wereld over gezworven. Zij is helemaal thuis op gebied van mode, design, kunst en theater. En al schaatst zij zelf niet, ze komt altijd beslagen ten ijs. Murielle wil graag verrassen en weet hoe ze mensen in vervoering kan brengen.

Wat is typerend van jullie manier van werken? “Wij begeleiden de klanten persoonlijk van idee tot uitvoering van een originele winterbeleving. Wij luisteren naar wat de klant wil, zijn heel servicegericht en letten op details. Onze professionele schaatsbegeleiders, die trouwens allemaal topsporters zijn geweest, creĂŤren de juiste sfeer en krijgen bijvoorbeeld bij bedrijfsuitjes de hele afdeling weer aan het lachen. Zelfs de hoogste managers leren van de gedisciplineerdheid van onze 18


schaatsers. De ene keer formeel de andere keer sportief en voor alle leeftijden. We doen het met een hele hechte groep mensen, gemotiveerd en gedreven Onze artiesten doen meer dan een act, iedereen steekt zijn handen uit de mouwen. Wij werken met muziekbands die net zo zijn als wij. Dan gaat het dak eraf!”

net als in het bedrijfsleven werk je samen ergens naar toe, dus is het ook nog eens prima voor de teambuilding. Het kijken naar elkaar en zien hoe je collega’s, familie of vrienden het er van af brengen is ook altijd goed voor de lachspieren.”

r? acts en diverse te a e th s IJ IJsshows, special t r) e h ine (D is jke t eli nd a nd W n, maar met het pa winterbeleving. La gespecialiseerd in en met veel ijsbane

sam “IJstheater is eren ijven. We werken al voor het organis rticulieren en bedr pa or vo s aan te leggen. Idea nic cli an ba ijs n schaats ee of lf n ze ge eid familieda en we de mogelijkh n. Maar ook voor kken in Loosdrecht hebb product lanceringe en ws ho eld samen taart ba es be od or m n, jubilea, en daarna bijvo en ats ha sc van bedrijfsfeeste rst Ee eclinic. met een combinati vrijgezellenfeestjes erbarbecue.” nt wi n , high tea of ee len rre bo n, ke ko of

Waar ben je het meest trots op?

Moet je kunnen schaatsen?

“We werken hard aan de sfeer en beleving, dus als mensen daar enthousiast van worden, is dat een kroon op ons werk. Je komt eigenlijk in onze wereld, backstage terecht. Meedraaien in een professioneel schaatsteam waar je gewoonlijk alleen naar mag kijken. Mensen gaan hier weg en denken: “wauw, wat is mij vandaag overkomen?” Dan hebben we het goed gedaan en dat is het mooiste compliment.”

“Onlangs hadden we een groep buitenlanders waarvan twee derde niet kon schaatsen. Natuurlijk zijn veel mensen bang om te vallen, maar we leren je hoe te vallen en ook hoe je weer snel op de been bent. Mensen die eerst liever niet mee-

ting! Feel the Passion of Ska

doen, staan daarna toch ook op het ijs en laten zich helemaal meeslepen. Door de aanwijzingen van onze schaatsers op zowel schaats- als showtechniek, was iedereen aan het eind van de clinic helemaal klaar voor de afsluitende act. Een echte showact met bijbehorende kleding. Daar werken we naar toe. Dat is natuurlijk waanzinnig leuk om te doen, maar 19


Hoge kwaliteit in een gemoedelijke ambiance

Het Kunst & Antiek Weekend Naarden is al 16 jaar een paradijs voor de kunstliefhebbers met gevoel voor kwaliteit. Van 23 t/m 26 januari vindt deze gemoedelijke verkoopexpositie van hoge kwaliteit in Naarden-Vesting plaats. Tijdens deze nationaal bekendstaande kunst- en antiekbeurs gaan antiek en hedendaagse kunst traditiegetrouw hand in hand. 20

Meer dan 65 galeries en kunsthandelaren presenteren een grote diversiteit aan Oude, Moderne en Hedendaagse kunst in de imposante Grote Kerk van Naarden. Tijdens uw bezoek aan het Kunst & Antiek Weekend kunt u zich oriĂŤnteren, informeren en natuurlijk overgaan tot de aankoop van een mooi kunstwerk.

Alle gepresenteerde kunstobjecten worden op voorhand door een team experts beoordeeld op echtheid en kwaliteit alvorens de deuren voor het publiek te openen. Hierdoor is een mogelijke koper verzekerd van authenticiteit en kwaliteit. Ieder jaar trekt het Kunst & Antiek Weekend Naarden, dat bekend staat als een echte koopbeurs op hoog niveau, een groot aantal bezoekers uit Nederland en BelgiĂŤ. Voor wie naast kunst ook wat gezelligheid zoekt is er de Friday-night Special (2 voor de prijs van 1 tijdens sfeervolle avondopening).


Fagel Arsenaal Restaurants. Op de vrijdagavond bestaat de mogelijkheid om met zijn tweeën voor de prijs van één het Kunst & Antiekweekend bezoeken. (Friday Night Special)

Nationaal Donor Monument Tijdens het Kunst & Antiekweekend is het Nationaal Donor Monument, dat naast de Grote Kerk staat, volledig geïntegreerd in de beursruimte. Hierdoor wordt het zo belangrijke donorcodicil ook ruim onder de aandacht gebracht bij de bezoekers aan het Kunst & Antiekweekend.

Bijzondere nieuwe collecties Kunst & Antiek Kunsthandel Juffermans uit Utrecht, leading dealer op gebied van grafiek en werken op papier door Kees van Dongen (1877 -1968), maakt dit jaar voor het eerst haar opwachting in Naarden. Ook nieuw is de collectie van uitsluitend beeldhouwkunst van de Maastrichtse Gallery Bell’Arte met nationale en internationale kunstenaars, figuratief en abstract werkend. Daarnaast debuteert Galerie Carla Koch uit Amsterdam met een bijzondere collectie hedendaags glas en keramiek dat een functie kan hebben, maar dat zich ook zonder moeite als autonoom kunstwerk staande kan houden.

Speciale arrangementen Om een bezoek aan Naarden-Vesting te vervolmaken zijn er diverse arrangementen samengesteld. Zo is er bijvoorbeeld een speciale Kunst & Antiek Weekend lunch of diner bij Paul Het Kunst & Antiek Weekend in het kort Data: donderdag 23 t/m zondag 26 januari 2014 van 11.00-18.00 uur, vrijdag 24 januari van 11.00-21.30 uur Locatie: De Grote Kerk Naarden-Vesting Entree: € 16,50 aan de kassa, (€ 13,50 via voorverkoop online) Parkeren: Gratis parkeergelegenheid & milieuvriendelijke shuttleservice. Internet: www.kunstenantiekweekend.nl 21


Het succes van Cambridge Weight Plan Het Cambridge 500 programma is een totaalvoeding van nog geen 500 kilocalorieën per dag, die alle reguliere maaltijden vervangt in de vorm van shakes, repen, soepen en pap. De basis voor het afslanken is een beperking van de koolhydraten in combinatie met voldoende eiwitten. Cambridge 500 brengt uw lichaam na drie dagen in milde ketose: een vetverbranding die het hongergevoel opheft. Cambridge 500 is ideaal voor mensen met zwaar overgewicht. Bij het Cambridge 800 programma (keuze uit 800, 1000 of 1200 kilocalorieën per dag) gebruik je naast maaltijdvervangers een zelf bereide (avond-)maaltijd. Ingrid Eisma van Praktijk voor Gewichtsbeheersing ’t Gooi is onafhankelijk Cambridge consulente in Hilversum. Zij verloor zelf 18 kilo met dit dieet. Als gewichtsconsulente helpt zij mensen met overgewicht.

Bruist ging in gesprek met: Lianne – 18 kilo in 11 weken En haar echtgenoot Erik Jan – 37 kilo in 14 weken Jolanda – 40 kilo in 5 maanden en na een tussenstop nog eens 12 kilo met Bio HCG. Charlotte – 25 kilo in 6 maanden Shanna – ruim 20 kilo in 5 maanden Waarom hebben jullie gekozen voor het Cambridge dieet? Erik Jan en Lianne: “diverse familieleden en kennissen hebben dit dieet gevolgd met uitstekende en snelle resultaten.” Jolanda: “Eigenlijk had ik alle diëten afgezworen en was ik zwaarder dan ooit. Mijn broer heeft dit dieet succesvol gevolgd en dat was de reden dat ik het nog een keer wilde proberen.” Was het zwaar? Erik Jan en Lianne: “Eigenlijk alleen de eerste paar dagen, als je nog in de overgangsfase zit van koolhydraten- naar vetverbranding. Daarna gaat je lichaam over in een milde staat van Ketose. Dan voel je je prettig en je hebt geen hongergevoel.” Jolanda: “Dit dieet is duidelijk. Drie keer per dag een shake 22


Charlotte

Shanna

Jolanda

Shanna: “Van maat 44 naar 34, echt super gaaf!” kon ik haar altijd bellen of what’s appen en dan sleepte ze mij weer door het dieptepunt heen.” Shanna: “Zonder Ingrid had ik het niet gered. Door haar steun begon ik steeds weer vol energie en motivatie aan een nieuwe week.”

of een reep. Verder niets. Daardoor zijn er weinig verleidingen om in de fout te gaan. Voor mij is dat ideaal. Maar zeker als je een gezin hebt, zijn er natuurlijk ook moeilijke momenten.” Charlotte: “Het begin vond ik heel makkelijk. De eerste week was ik al 5 kilo afgevallen, dat motiveert enorm. Maar door mijn werk in de horeca had ik ook zware momenten.” Shanna: “Het traject liep vooral de eerste twee maanden super soepel. Daarna had ik het steeds zwaarder, ik moest echt alle zeilen bijzetten om mijn doel te bereiken.”

Kun je het een ander aanraden? Erik Jan: “Wij raden het anderen zeker aan. Maar er is geen ruimte voor halfslachtigheid. Als je aan dit dieet begint, houd je er dan voor 100% aan, dan werkt het fantastisch en snel!” Jolanda: “Ik zou beide diëten absoluut aanraden. Zeker met Ingrid als consulente en een goede motivatie, moet het helemaal goed komen!” Charlotte: “Zeker weten. Ik was echt heel sceptisch over dit dieet, maar ik voel me nu beter dan ooit!” Shanna: “Ja, ik ben super trots en had dit veel eerder moeten doen. Ik voel me topfit. Maar maak het jezelf niet te moeilijk en ga verleidingen uit de weg.”

Hoe vond je de ondersteuning van Ingrid? Erik Jan en Lianne: “Ondersteuning was vooral in het begin belangrijk. Alle vragen en problemen konden wij voorleggen aan iemand die het dieet ook zelf gevolgd heeft. Nu hebben we tweewekelijks contact over de voortgang en onze toekomstige manier van eten.” Jolanda: ”Ingrid heeft mij fantastisch gesteund en geholpen.” Charlotte: “Ingrid is een topmens! Op moeilijke momenten

Meer informatie? www.gewichtsbeheersinghetgooi.nl 06-26094029 23


Bruisende

zaken:

Kenny’s Exotic Food Surinaams afhaalrestaurant Langestraat 111 1211 GX Hilversum 035-7850654 www.kennysexoticfood.nl Christopher Douglas

Waarom ben je Kenny’s Exotic Food gestart? “Koken heb ik van mijn ouders geleerd en eigenlijk is het een hobby geworden. Er is een verschuiving gaande. De nieuwe generatie lijkt niet meer te koken. Als ik naar mijn vrienden kijk, is er niemand die het kan. Mijn vader zag dat als een gat in de markt op langere termijn. Ik heb de zaak naar hem vernoemd.”

Waarin ben je gespecialiseerd? “In Suriname zijn er verschillende culturen en daardoor ook verschillende Surinaamse keukens. Ik ben Hindoe Surinamer en onze specialiteit is Roti. Een pannenkoek gevuld met aardappel, gele erwten en kruiden. Natuurlijk op authentieke wijze bereid. Wij koken mild en leveren er sambal bij zodat iedereen het naar smaak kan toevoegen. De Surinaamse keuken is gevarieerd en gezond voor jong en oud. Behalve de roti kan ik trouwens ook de exotische gele rijst, nasi, bami en de snacks aanraden.”

Kun je omschrijven waar je bedrijf voor staat? “Wij staan voor goede kwaliteit en service. Elke dag worden de gerechten vers gekookt. Wij hebben speciaal voor een half open keuken gekozen, zodat onze klanten kunnen zien wat er gebeurt. Verder bezorgen wij in Baarn, Laren, Hilversum (inclusief de Meent), Bussum, Loosdrecht en Kortenhoef.”

Hoe zie je de toekomst in deze branche? “In de nabije toekomst gaan we in Suriname gebrouwen bier verkopen, Parbo- of Djogo bier en verpakte lekkernijen zoals bananenchips en kroepoek. Mijn droom voor de verdere toekomst is uitbreiden tot een toonaangevend restaurant in het Gooi.”

Waar ben je het meest trots op? “Een oudere dame had telefonisch een bestelling geplaatst en bezorgd gekregen. De volgende dag kwam zij langs om de kok persoonlijk te bedanken en te vertellen dat zij ons echt een aanwinst voor het Gooi vindt. Dat was wel een heel mooi compliment!” 24


budget/Boodschappen Budget boodschappen doen: een lekkere maaltijd voor weinig geld. Speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

Schrijf het op

Winkelen zonder kinderen Het is hartstikke leuk en leerzaam om samen met je kroost boodschappen te doen. Realiseer je wel dat een supermarkt in de ogen van je kleintjes net luilekkerland is. Voordat je het weet, reken je een zak snoep af die niet op je lijstje staat.

Maak een boodschappenlijst! Zonder lijstje is de kans groot dat je impulsaankopen doet. Supermarkten weten dit ook en zullen alles uit de kast halen om je te verleiden tot de aankoop van producten waar je niet direct naar op zoek bent.

Karretje vol Doe bij voorkeur één keer in de week boodschappen. Hierdoor voorkom je impulsaankopen, spaar je geld en houd je ook nog eens veel meer tijd over.

Tip

Ga geen boodschappen doen als je trek hebt. De hele winkel ligt vol met lekkere snacks, waardoor je al snel bij de kassa staat met een winkelwagen die voller is dan je had gepland.

Van de dag Wanneer je op zoek bent naar een versproduct dat je snel zal consumeren, zoek dan naar producten waarbij de uiterste verkoopdatum bijna is verstreken. Vaak worden deze producten tegen een lagere prijs verkocht.

Op de bon Bewaar altijd de kassabon. Leg de bonnetjes één keer per maand naast elkaar en kijk waar je veel geld aan uitgeeft. Wellicht kun je je koopgedrag aanpassen door gebruik te maken van acties en aanbiedingen.

budget 25


Ik wil sporten

26


Sporten‌

Wat houdt je nog tegen om te beginnen? Stop met dat gesmoes en ga sporten! 27


Cursussen op gebied van Ayurvedische voeding en leefstijl

www.ayurfreddy.nl info@ayurfreddy.nl 06-21541317

Gezond, fit en energiek! Wilt u het nieuwe jaar ook starten met een gezond en fit lichaam en voldoende energie? U bent van harte welkom voor lessen en workshops op het gebied van Yoga, Aerial (hangmat)Yoga en Pilates. Onze inspirerende lessen kenmerken zich door de persoonlijke begeleiding en helpen goed tegen stress, vermoeidheid, houding- en pijnklachten. Daarnaast bieden wij afslank begeleiding en is er een praktijk voor Kinesiologie. Informatie en proefles: www.amazonebodyandmind.nl of 06-50 54 65 62

Een naaimachine, leuke stofjes, lintjes, kantjes en bandjes. Dat staat allemaal tot je beschikking bij de workshops en themadagen van naai-atelier Geweldig Goed! De workshops zijn zó voorbereid dat je gegarandeerd trots met een zelfgemaakt item naar huis gaat! Superleuk voor feestjes voor jong en oud. Ook voor naailessen aan volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. Meer info: www.geweldiggoed.nl of bel 06-22151685. Kapelstraat 65, Bussum Wat is Hot Yoga? Hot Yoga bestaat uit een serie klassieke yogahoudingen die in een verwarmde ruimte wordt beoefend. De houdingen combineren kracht, flexibiliteit, balans en uithoudingsvermogen. Het is leuk en intensief, een total body work-out geschikt voor iedereen. De Hot Yoga lessen worden gegeven in de sportzaal op de 1e etage in de Lunet in Naarden. Probeer het zelf uit: een proefles is € 12,- en de 2e les binnen de week gratis! info@hotyogastudiogooi.nl www.hotyogastudiogooi.nl

Sushi maken

Japanse chefs zijn verbazingwekkend behendig. Ze kunnen jongleren met kaviaar en rijstkorrel voor rijstkorrel sushi­ kastelen bouwen. Gedurende 1,5 uur leer je van de beste chefs diverse sushi technieken en handige tips en trucs. Daarnaast krijg je de nodige informatie over de Japanse producten. Na afloop lekker opeten of aanschuiven voor een diner. Sushi workshop vanaf € 39,50 (exclusief drankjes) . Eventueel aansluitend diner € 15,Restaurant Kimono Kampstraat 35-41 Hilversum 035-6295197 www.restaurantkimono.nl

Voor de de voorwaarden ga naar onze website

Bruisende workshops in 't Gooi

Ayurvedische consulten en behandelingen


Kom eens bijzondere sieraden maken, voor jezelf of als speciaal cadeau. Van Fimo of Aluwire (aluminumdraad)

HOB

BY EN BREIEN SHOP

Verjaardagspartijtjes met Fimo of Foam Clay. Marangé 035-6233221 / 06-10681210 Diependaalselaan 189, 1214KB Hilversum

Zen.nl Zen.nl geeft Zenmeditatie-training op een inspirerende, verdiepende en een praktische manier. Deze lesmethode bestaat 25 jaar en past bij actieve mensen op zoek naar balans en verdieping. Leren mediteren? Gratis proeflessen: 1 en 2 februari

Illustratie Dick Bruna © Mercis bv.

Workshops sieraden maken

Zen.nl Hilversum, Hilverstweg 87a Zie: www.zen.nl

Een korset om op te eten 26 januari 10.00 -15.00 uur In deze workshop ga je een korset maken van Sponge Cake. We snijden de Sponge Cake in vorm, vullen het, smeren het af met een lekkere boter­ crème en bekleden het met fondant. Natuurlijk gaat de cake in een mooie doos mee naar huis zodat je met een leuke pikante verrassing thuis komt!

Hou je van stijlvolle bloemen en gezelligheid? Elke maand geven wij een bloemen­ workshop. Onder het genot van een huisgemaakt soepje, broodje en wijntje komen de mooiste creaties uit je vingers. Bloemania II by Rodger Verkoijen 0652519703 Bloemania@hotmail.com www.facebook.com/bloemania

The Little Cake Shop Spuisteeg 5 1211EH Hilversum 06-42577012 www.thelittlecakeshop.nl info@thelittlecakeshop.nl

Kunstenaarsduo Betsy Pullen en Rixt Hilverda verzorgen creatieve workshops voor kinderen én volwassenen. Voor meer informatie look en like ons op www.facebook.com/RIREAteliers. 06 - 245 89 668 In de Kunstbarak van de Globe elke schoolvakantie een bijzondere workshop!


RECEPT Ovenschotel rundersaucijs

nodig

Begint het al te kriebelen? Staan de schaatsen standby en geslepen? In het gunstigste geval gaan we lekker schaatsen op natuurijs. Heerlijke tochten maken en genieten van onze mooie natuur. Maar geen nood, de schaatsen kunnen hoe dan ook uit het vet, want wat dacht je van een dagje schaatsen op de kunstijsbaan? In beide gevallen hebben we natuurlijk helemaal geen tijd en zin om lang in de keuken te staan. Dus hebben we een lekker snel en gezond recept voor je.

bereiding

Foto: Henk Ravenhorst

Voor twee personen: - z es aardappelen zo groot als een ei in zes wedges (over de lengte doorgesneden) - v ier rundersaucijzen -4  00 gram pompoen in blokjes (of spruitjes, winterpeen, koolrabi, courgette...)

- Zet de oven aan op 190 graden - Doe wat olijfolie in een ruime bakslede - Was de aardappels en doe ze nat in de slede en plaats deze gelijk in de oven (deze is nog niet heet). - Voeg de saucijzen en de pompoen toe als de oven op temperatuur is. - Meng het goed, zodat alles goed onder de olie zit - Na tien minuten even omroeren en zet de kookwekker op 20 minuten. Het risico dat je in slaap valt na zo’n heerlijk dagje buiten is best groot!

Kruiden is niet nodig omdat de sappen uit het vlees de smaak geven. Wil je toch kruiden, dan is in de laatste vijf minuten verse rozemarijn of tijm lekker. En natuurlijk peper en zout naar smaak.

30


Binnenkomen bij LOFT voelt als thuiskomen: warm, sfeervol en heel welkom. Bij loft wordt winkelen meer dan shoppen: het is een beleving. Vol inspiratie ideeën. LOFT heeft alles op het gebied van lifestyle, mode en trends. Merken 10 Days Breaz Culture Saint Tropez Noosa Liebeskind VT Wonen Nordal

SALE

• Dag & Nacht bereikbaar • Speciale familiekamers

LOFT Huizen Lindenlaan 30 035-8885757

• www.degrootuitvaart.nl De Groot Uitvaart, Havenstraat 23-25, 1271bereikbaar AB Huizen, • Dag & Nacht telefoon (035) 525 43 63, www.nukiezenvoorlater.nl • Speciale familiekamers • www.degrootuitvaart.nl De Groot Uitvaart, Havenstraat 23-25, 1271 AB Huizen, telefoon (035) 525 43 63, www.nukiezenvoorlater.nl

La Vespa Bussum Stationsweg 28 1404 AP Bussum 035-6944037

Heerlijke houtovenpizza’s bereid op Napolitaanse wijze. Kom & proef!

La Vespa Laren Naarderstraat 26 1251BC Laren 035-8870678 info@lavespa.nl www.lavespa.nl maandag t/m zondag 16.00- 22.00 uur reserveren aanbevolen

31


ou d e Voor de k and en winterma ke wij heerlij verkopen n achten e schapenv iverse leden in d schapenk kleuren

Beekes Stoffeer Atelier Oud Loosdrechtsedijk 61a 1231 LP Loosdrecht 035-5255416 E-mail: abeekes@online.nl www.beekesstoffeeratelier.nl

Openingstijden: zaterdag 10.00-16.00 uur maandag t/m vrijdag 09.00-17.00 uur

32

u vindt ons ook op


Little Green Dragon b.v.

Puzzel & Win! w w e d q m d n i r q d z l h q

w h m r w b z a k e l i j k u r

w o m m n y s q z f p n r w d u

a k n a c l i e f d e p v v m c

o s h t c o s m i c w g h k g q

g l o e h g k r i s t a l x a t

s a r r j u e c u r s u s g p j

i a o i g c l z c u y n o i g g

q p s a m o l l o t g v l k a t

v k c l g n r u i n y z h y c z

y a o i u s o r v n d s a j k i

k m o s e u l l v y g h s t x d

w e p m j l j w q p i j e w g x

z r f e u t u i c s e y x i n k

t v x f c w r v u l q z c j d c

g g e r u s o b e z i c h d a c

cosmic - onthulling liefde - liefde gezondheid materialisme cosmic onthulling zakelijk feng horoscoop cursus consult slaapkamer gezondheid - materialisme - zakelijk kristal feng - horoscoop - cursus

Win één uur Cosmic Feng Shui consult

consult - slaapkamer - kristal

Winnende woord: Feng

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is de oplossing.

of

Eén van de drie boeken van Lady Lynn 'De Onthulling' met korte workshop.

Stuur de oplossing vóór 31 januari naar: www.nederlandbruist.nl/puzzel Of stuur zonder postzegel naar: Nederland Bruist C.V., antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda o.v.v. ’t Gooi januari 33


SONANZ

50% korting op wintercollectie !!!!! Lekkere warme prachtige fake fur jassen, truien, vesten en diverse andere unieke collecties.

Kledingzaak met creatieve vrouwelijke bohemien styling Lieve Sonanz klant,

De nieuwe collecties stromen ook alweer binnen! Komt u gezellig even langs?

Sonanz biedt mooie kleding in bohémien style. Vaak horen we van klanten, dat Sonanz een verlengstuk van hun kledingkast is. Wij verkopen mooie merken in midden en lage prijsklassen. Humanoid, Day,Transit,Tandem, Ottod’Ame, Culture Second Female, Deha, Penn & Ink, Les Temps des Cerises etc. Prachtige laarzen van Alberto Fermani en Lazamani. Nu SALE*SALE*SALE*SALE*SALE*

Namens het lieve Sonanz team, Liefs, Danielle *** Sonanz Bussum, Vlietlaan 28 Laren, Nieuweweg 22a Den Haag, Willem de Zwijgerlaan 37 Bij alle vestigingen mogelijkheid tot parkeren voor de deur!

PORTO Loosdrecht

Officieel geregistreerd als trouwlocatie biedt Porto* Loosdrecht dé plek met het mooiste uitzicht over de haven en de plas om een onvergetelijke dag te beleven. Wel eens gedacht aan Porto* als locatie voor uw feesten, partijen, barbecues, high-tea’s, jubileum of evenement?

Loungen | dineren drinken | genieten Oud Loosdrechtsedijk 167A Loosdrecht

T 035 - 760 14 11 34

info@portoloosdrecht.nl

www.portoloosdrecht.nl


Puzzel & Win! n w e b f e e s t a v o n d e m

g e z e l l i g h e i d f v z k

k w p d e w n s e r v i c e j p

w i b a s i c w i h g u j i e n

a p s d i n e r h e r b e r g l

l t m p r t e r r a s n y o i t

i d a f e m k c c d n h w e m t

t w a p s f r p u q v v o c i w

e z k r t u l y s r t m j w r p

i t m n a f b y u h w k c u a r

t u a n u v n i k s e r a c w t

j z k m r o e n q f b h i w j x

p q e t a l k x v e w o b k v q

n g r b n r u y q e r g o u r o

a f g f t m f q s r y c h u k e

s f s y d e n j g v i u p m x n

Bij De Herberg kunt u in een gezellige ontspannen sfeer genieten van een heerlijk diner, lunch, feest of een lekker kopje koffie. Een bruisende bruiloft, een jubileum, een verjaardagsparty, een themafeest, een receptie of een zakelijke presentatie? De Herberg verzorgt een smakelijk hapjesarrangement, een verrassend buffet of compleet chique diner van 10 tot 200 personen.

Win een waardebon t.w.v. 50,- euro. Deze prijs wordt u aangeboden door:

basic - diner - feestavond Basic Diner Feestavond Gezelligheid Herberg Kwaliteit Restaurant gezelligheid - herberg - kwaliteit Sfeer restaurant Service - Smaakmaker sfeer - service Specialiteit Terras smaakmaker - specialiteit - terras Winnend  woord:  Specialiteit     Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is de oplossing. Stuur de oplossing vóór 31 januari naar: www.nederlandbruist.nl/puzzel

Restaurant - Partycentrum

‘‘De Herberg’’ Restaurant - Partycentrum

‘‘De Herberg’

Of stuur zonder postzegel naar: Nederland Bruist C.V., antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda o.v.v. ’t Gooi januari

Vreelandseweg 1 | 1394 BL Nederhorst den Berg Tel. 0294 - 254 090 | www.restaurantdeherberg.nu

35


PUURbroeken | Kerkstraat 63-36 (GOOISCHE BRINK) | HILVERSUM | 035-6214229 | www.puurbroeken.nl

2 0 0 3

-

2 0 1 3

PUUR

BROEKEN d a m e s b r o e k e n s p e c i a l i s t

PASVORMEN & LENGTEMATEN MAAT 34-48

BEZOEK OOK EENS ONZE WEBSHOP

2014 01 tgooi  
2014 01 tgooi  
Advertisement