Page 1

EDE / de veluwe / veenendaal

COM BI

januari 2014 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

JA, ik wil

sporten

Goed met GELD


Colofon Schrobbelèr

n

ote Belg die

Tijdens carnaval vloeit het rijkelijk en ook tijdens kroegentochten of rond het kampvuur wordt het regelmatig gedronken: Schrobbelèr. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter het drankje? Bruist ging in gesprek met Janneke van Dal van Schrobbelèr over deze van oorsprong Brabantse likeur.

baretprijs voor

mma won.

anuari - 20.00u

ColuMn/YvOnne

Goed omgaan met geld, hoe doe je dat? Afgelopen maand doken wij in de bruisende wereld van bankbiljetten, uitgavenboekjes, vaste lasten en huishoudelijke uitgaven. Onze conclusie: met de nodige structuur en nog meer discipline kom je heel ver. Dus op naar een gezond Interactieve en goed financieel jaar!

erk

Hoe is Schrobbelèr ontstaan?

6

Uitgever Nederland Bruist In de begin jaren zeventig was Jan C.V. Wassing op zoek naar een drankje dat

hij kon verdragen. Hij was namelijk MANAGER Marcel Bossers maagpatiënt. In 1973 brouwde hij een drankje wat hij in zijn huisbar

OFFICE MANAGER Schoonenberg aan vriendenMarion schonk. Tussen het bier

Tip:

Baantjer!

drinken, pakte hij zelf regelmatig een

WASMACHINE KAPOT? VOOR GROTE OF ONVERWACHTE uITGAVEN, ZOALS EEN WASMACHINE OF AuTOREPARATIE, IS HET VERSTANDIG EEN VAST BEDRAG PER MAAND TE RESERVEREN.

theatervoorstel-

ling met De Cock, Vledder en

er een aantal jaren binnenshuis van

THEMATEKSTEN & EINDREDACTIE Nederland Bruist gezelligheid en een glimlach. LOUD! The Urban DanceWarmte, Experience Dat zijn de kernwoorden van Bossers Schrobbelèr Acquisitie Marcel

gedronken te hebben, is het tijdens T 06-34590975, E m.bossers@nederlandbruist.nl carnaval 1980 in Tilburg aan het ‘grote’

Voor liefhebbers van So You Think Youpubliek Can Dance! gepresenteerd. Er zijn toen

Ik wil sporten

100 flessen geproduceerd. In 1981

Jan Wassing te overlijden en LOUD! biedt het allerbeste van hiphop,kwam house, moderne dans liet hij zijn receptuur en etiket na.

alle anderen.

Contact EDE / de veluwe / veenendaal Bruist 10 en jazzdance. Met de acht beste dansers van Nederland!

Vr 17 en za 18 januari

te druk… Dinsdag 14 januari - 20.00uGeen zin, teTmoe, 076-7115340, F 084-8354655

v.a. € 33,75

v.a. € 28,-

Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda

14 17

Jon van Eerd

Dribbel (2+)

Van Eerd is terug als de

Lieve, kleine Dribbel

klungelige Harrie Vermeulen!

avontuur. Voor de

“DIt is Jon van Eerd op zijn

allerkleinsten!

ich spontaan, best - meester van het metier.” probeer alles zo (Dagblad vh Noorden). dat qua werk op zijn kop. Als met lede ogen Harrie en Twee Meesters is en, de koelkast een sublieme komedie met de meester van de lach! n de tuin zich 23 iet ik er stiekem zijn gewijzigd. Wo 22 en do 23 januari - 20.00u overleven we wel. v.a. € 27,-

d

glaasje dit kruidendrankje. Na vORMGEVING &vanTRaFFIC Nederland Bruist

Als het om sporten gaat, mogen we onszelf met recht veenendaal@nederlandbruist.nl ‘kampioen smoesjes bedenken’ develuwe@nederlandbruist.nl a shame. noemen. It’s Speciaal voor alle bankhangers, slaapkoppen en luilakken 20 weetjes over sport Contact Hoofdkantoor & beweging op een rij. Nederland Bruist C.V. Een abonnement op de sportschool is namelijk nl@nederlandbruist.nl gaat zóóó op 2014!

18

www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be

Zo 26 januari 14.00 en 16.00u € 14,50

Inhoud

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2012 Nederland Bruist C.V. Merknaam Apeldoorn Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik Mannen, minnaars, carrière, van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden kinderen, schoonmoeders, ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: ‘ten Gooi, Alkmaar, Bergen op Zoom, valse vrouwen meer! Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, DiZaanstreek, 28 januari - 20.00u Breda, Reeshof, de de ‘s-Hertogenbosch, Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, v.a. € 27,50 Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.

Power Vrouwen

30


EEN nieuw jaar De kerstboom is de deur uit, alle cadeautjes zijn uitgepakt en de feestelijke lampjes die afgelopen maand de straten in de stad van licht voorzagen worden langzaam opgeruimd. Een nieuw jaar is aangebroken. Een jaar vol nieuwe kansen, doelen en voornemens. 2013 was voor veel ondernemers een pittig jaar en helaas heeft niet iedereen het hoofd boven water weten te houden. Ook voor Nederland Bruist was 2013 een uitdaging. Gelukkig hebben we er samen met ons team voor gezorgd dat de magazines nog beter zijn geworden. De rubriek ‘Bruisende zaken’ is een van onze best gelezen rubrieken en onze puzzel heeft ervoor gezorgd dat de ondernemer meetbaar kan adverteren. Stuk voor stuk geweldige ingrediënten voor een lekker, leesbaar en mooi magazine dat door de lezer graag wordt meegenomen.

A

Daarvoor wil ik iedere lezer, ondernemer en teamgenoot bedanken. Dankzij jullie is Nederland Bruist een merk geworden. Op naar 2014! Deze maand duiken we in de bruisende wereld van bankbiljetten, uitgavenboekjes, vaste lasten en huishoudelijke uitgaven. En ook sport & bewegen komen in deze eerste editie van het nieuwe jaar uitgebreid aan bod. Dat het maar een gezond en goed financieel jaar mag worden. Zoals je van ons gewend bent, hebben we ook in deze editie weer een aantal interessante rubrieken, weetjes en leuke evenementen voor je op een rij gezet. Verder lees je in dit magazine alles over Studio Trudy’s Haarmode en nog veel meer bruisende en lokale ondernemingen bij jou in de buurt.

EN? R E T R DVE r

aa m a il n bruist.nl

d derlan nl@ne

Veel leesplezier, Marcel Bossers


Goed omgaan met geld, hoe doe je dat? Afgelopen maand doken wij in de bruisende wereld van bankbiljetten, uitgavenboekjes, vaste lasten en huishoudelijke uitgaven. Onze conclusie: met de nodige structuur en nog meer discipline kom je heel ver. Dus op naar een gezond en goed ďŹ nancieel jaar! 6

Tip:

WASMACHINE KAPOT? VOOR GROTE OF ONVERWACHTE uITGAVEN, ZOALS EEN WASMACHINE OF AuTOREPARATIE, IS HET VERSTANDIG EEN VAST BEDRAG PER MAAND TE RESERVEREN.


onDer Het VerGrootGLas

Grip op GeLD

Weet jij wat er iedere maand binnenkomt en uitgaat? Inzicht in je bankzaken begint bij een goede administratie. Overzicht helpt om je geldzaken in de hand te houden. Laat rekeningen daarom nooit rondslingeren, maar orden ze netjes in een map zodat je ze altijd makkelijk en snel kunt terugvinden als dat nodig is. Datzelfde geldt voor belangrijke mailtjes en digitale rekeningoverzichten. tip: ruim je post en mail minimaal één keer per week op en check de uiterste vervaldatum van de ingekomen rekeningen.

Weet je niet altijd waar je geld blijft? Dan is het handig om een begroting te maken. Zo zie je precies hoeveel je hebt en wat je ermee doet. Sommige inkomsten en uitgaven keren maandelijks terug. Andere elk kwartaal, halfjaarlijks of jaarlijks. Maak op papier of digitaal een tabel van twee kolommen. Noteer alle inkomsten in de eerste kolom en alle uitgaven in de tweede kolom. Aan de hand van een simpele rekensom kun je nu precies zien wat je per maand tekort komt of overhoudt. tip: maak een gemiddelde maandbegroting. Hierbij worden alle inkomsten en uitgaven in een jaar omgerekend naar een gemiddeld bedrag per maand.

aDVies op Maat

sparen en BeZUiniGen

Wil je besparen op je uitgaven, splits je uitgaven dan op in uitgaven die moeten en uitgaven die mogen. Onder de eerstgenoemde uitgaven vallen de vaste lasten zoals de huur, energie of abonnementen. Ook huishoudelijke uitgaven zoals kleding en boodschappen zijn noodzakelijk. Geld dat je na het betalen van deze zaken overhoudt, kun je besteden aan de uitgaven die mogen. Besparen gaat het makkelijkst op de uitgaven die mogen. Maar ook op de ‘moetjes’ kun je veel geld besparen. Door korter te douchen verbruik je minder gas en water. Door niet alle lampen in huis te laten branden verbruik je minder elektriciteit. En bij de aanschaf van kleding, eten en andere huishoudelijke zaken kun je letten op aanbiedingen of voor goedkopere merken kiezen. tip: wil je weten waar je geld blijft, houd dan een kasboek bij.

Verandert je financiële situatie op korte termijn of wil je weten hoeveel je maandelijks opzij kunt zetten voor een nieuwe auto, wereldreis of je kinderen? Surf dan naar Nibud.nl en zet je geldzaken op een rij met het gratis online Persoonlijk Budgetadvies van het Nibud.

Tip:

VEEL MENSEN DENKEN BIJ INKOMSTEN AAN EEN INKOMEN uIT WERK OF EEN uITKERING. ER ZIJN ECHTER OOK ALLERLEI LANDELIJKE TOESLAGEN EN FISCALE EN GEMEENTELIJKE TEGEMOETKOMINGEN. REKEN DEZE BEDRAGEN OOK MEE.


Diverse aanbiedingen op overjarige modellen Dit is slechts 1 van de talloze aanbiedingen

Sparta DT normaal 2399,erting2wielers viert in april€ haar 5 jarige bestaan !

: Nu ,649 €1

Inruil: - € 750,Gratis breng-

s de hele maand & April leuke aktie's doen haalservice wij met allerlei leuke en scherpe aanbiedingen a een week lang grote kortingen op alle E-bike's,stadsfietsen,kinderfietsen

ar naast hebben wij in de week van de kinderfietsen

gratis een hamburger of hotdog,

de week van de E-bike's hebben wij een truck van sparta staan (19 april)met daar bij demo tsen u kunt dus gratis en vrijblijvend allerlei soorten E-bike's uit proberen. www.koertingtweewielers.nl

Hoog Maanen 3a Ede - 0318 - 640580


ENENDAAL – De klok is al verzet en ook de astronomische winter is binnenkort een feit. Tijd om het binnen huis behaaglijk warm en gezellig te maken. Bij Ambifloor vindt u een overweldigend aanbod aan diverse oducten zoals karpetten, gordijnen en mooie raambekleding. Kies binnen de vernieuwde ‘wintercollecties’ verschillende stijlen, smaken en sferen. Met de vele interieur aankleedmogelijkheden maakt u uw huis tot n warm thuis!

VLOEREN &

I

n de winter draait de verwarming op volle toeren. Het is dan wel aangenaam RAAMBEKLEDING warm in huis, maar die verwarming droogt de lucht ook uit. En een te droge lucht verhoogt de kans op luchtwegproblemen, droge keel, branderige ogen, kloofjes en andere huidproblemen. Met een luchtbevochtiger van Ambifloor kunt u ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid op het juiste peil blijft. Laat u adviseren welk apparaat het beste bij u past.

Toe aan nieuwe gordijnen? Welk ophangsysteem kiest u voor gordijnen? Wordt het een rail of een roede? En van welk materiaal? Hout? RVS? Welke kleur? Laat u adviseren bij Ambifloor en kies uit de uitgebreide collectie. Over comfort gesproken; nieuw zijn onder andere de elektrische gordijnrails. Via uw iPad of iPhone kunt u uw gordijnen op afstand bedienen en ook automatisch laten openen en sluiten op geprogrammeerde tijden. Dat is een prettig idee!

...het topadres voor duurzaam wooncomfort

‘We komen nog steeds bij klanten thuis en een afspraak is zowel overdag als in de avonduren mogelijk.’

Ambifloor Woningstoffering Smalle Zijde 7 -|3903 LL -Veenendaal 0318 55 14 70 - E: info@ambifloor.nl - I: www.ambifloor.nl De Smalle Zijde -7DeVeenendaal 0318 55 14 70-|T: info@ambifloor.nl | www.ambifloor.nl


Schrobbelèr Tijdens carnaval vloeit het rijkelijk en ook tijdens kroegentochten of rond het kampvuur wordt het regelmatig gedronken: Schrobbelèr. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter het drankje? Bruist ging in gesprek met Janneke van Dal van Schrobbelèr over deze van oorsprong Brabantse likeur. Hoe is Schrobbelèr ontstaan? In de begin jaren zeventig was Jan Wassing op zoek naar een drankje dat hij kon verdragen. Hij was namelijk maagpatiënt. In 1973 brouwde hij een drankje wat hij in zijn huisbar aan vrienden schonk. Tussen het bier drinken, pakte hij zelf regelmatig een glaasje van dit kruidendrankje. Na er een aantal jaren binnenshuis van

Warmte, gezelligheid en een glimlach. Dat zijn de kernwoorden van Schrobbelèr gedronken te hebben, is het tijdens carnaval 1980 in Tilburg aan het ‘grote’ publiek gepresenteerd. Er zijn toen 100 flessen geproduceerd. In 1981 kwam Jan Wassing te overlijden en liet hij zijn receptuur en etiket na.


Wat is Schrobbelèr?

Waar komt de naam

Het is een kruidenlikeur gemaakt eigenlijk vandaan? uit 43 kruiden en het heeft een Een Schrobbelaar, Schrobbelèr in het alcoholpercentage van 21,5 procent. dialect, was een textielarbeider die Traditioneel wordt het koud en puur textielvezels ontwarde. Tilburg had een geserveerd, maar het is ook lekker in roemrijke textielindustrie. De huisbar van andere varianten. Jan Wassing heette ‘Bij den Op warme dagen Schrobbelèr’ en daar schonk Traditioneel wordt het vaak hij voor het eerst zijn met ijs gedronken. zelfgebrouwen drankje. wordt het Of wat dacht je koud en puur van een warme Wie brouwt het gedronken, Schrobbelèr met drankje nu? maar ook warm slagroom, lekker Schrobbelèr brouwt het in de winter of bij zelf. Na het overlijden van met slagroom de koffie. Op de Jan Wassing is het een echt is het lekker. website vind je familiebedrijf gebleven. ook recepten met Zoon Pieter-Jan Wassing Schrobbelèr als ingrediënt. staat nu aan het roer. Een heel veelzijdig drankje dus.

Waar staat het voor? De kernwoorden van Schrobbelèr zijn warmte, gezelligheid en een glimlach. Zoals het bedoeld was in de huisbar van Jan Wassing. Ondertussen is Schrobbelèr gekend in heel Nederland, maar ook in België, Oostenrijk, Duitsland, Spanje en zelfs in Australië en Amerika onder een andere naam. Maar overal is de kerngedachte hetzelfde: warmte, gezelligheid en een glimlach. 11

Schrobbelèr wordt met carnaval veel gedronken. Komen er nog speciale acties met carnaval voor de deur? We hebben een carnavalsactie: bij aankoop van een 35cl kruik krijg je een kruikbuidel dat je om je nek kunt hangen. En we zijn tijdens carnaval in veel kroegen en op pleinen aanwezig met een promotieteam.


Damesmode / Schoenen / Tassen / Sieraden

Wij wensen alle relaties een voorspoedig en modieus

2014

WINTER SALE KORTINGEN TOT 70%

Molenstraat 19 | Tel: 0317 769 065 | info@kexfashion.com | 3911 KK Rhenen | www.kexfashion.com


“Niet iedereen kan er als het leven Onbetaald emotioneel gesteund door het leven reizen Het begon allemaal vanuit de basis van de Ford gedachte. Ford boekte begin vorige eeuw een opmerkelijk succes met de introductie van Model T, een compacte auto voor een lage prijs, waardoor het mogelijk werd dat ook de eigen arbeiders zo’n auto kochten. Autorijden voor iedereen, dus niet alleen voor de rijken. Tijdens een vruchtbaar gesprek tussen Irene Slaats en haar partner Hein Heijen in 2002, werd het zaadje geplant dat deze gedachte ook voor de psychosociale zorg zou moeten gelden. Iedereen zou onbetaald, emotioneel gesteund door het leven moeten kunnen reizen. Arm of rijk, groot of klein. Ook, of misschien wel juist, voor mensen die erg veel citroenen in plaats van rozen op hun pad krijgen. Kosteloze en belangeloze emotionele hulp voor iedereen! Maar ja, hoe maak je dit idee werkelijkheid? Van droom naar werkelijkheid In 2012 is het zover. Hein en Irene nodigen mensen, uit verschillende HBO volwasseneducaties in de psychosociale zorg, uit om zich een jaar te verbinden aan ES. Irene: “De allereerste toezegging die we kregen was van een gezinspedagoge uit Breda die graag vakkundige emotionele ondersteuning wilde bieden aan mensen die het even niet meer alleen kunnen. Na haar volgden er steeds meer supportgevers die, naast hun betaalde baan, belangeloos en kosteloos chatten met mensen die de hulp van Stichting ES hard nodig hebben. En nu maken jaarlijks zo’n 10.000 supportvragers gebruik van de diensten van ES. 14

Dagelijks van 09.00 uur in de ochtend tot 24.00 uur in de nacht staat het ES team paraat. En zo wordt de droom werkelijkheid.” 100x trots! Tegelijkertijd begon de spannende zoektocht naar (zakelijke) sponsoren. Want hoe zorg je ervoor dat er daadwerkelijk een site komt waar iemand, die emotioneel vastzit of geen grip meer op het leven


limonade van maken je citroenen geeft.” heeft, terecht kan via chat of e-mail? Wie zorgt er voor naamsbekendheid? En hoe kun je ervoor zorgen dat er 7 dagen in de week online emotionele support kosteloos wordt verleend...? Hein: “Dat doen we door het vinden van leden voor de Club van 100 voor ES. Deze leden supporten ES in geld, goederen en diensten. Met hun hulp zijn we inmiddels gegroeid van 13 naar 50 supportverleners in één jaar en helpen we maandelijks gemiddeld 800 mensen! Dat maakt ons zo vreselijk trots!” ‘s Nachts lijken problemen groter In het afgelopen jaar is er een stevige basis voor Stichting ES gevormd. Een loyaal team van maatschappelijk werkers, psychologen, verpleegkundigen, scheidingsadvocaten en vele anderen staan 15 uur per dag klaar voor emotionele ondersteuning. Dit aantal uren willen we graag uitbreiden naar 24 uur per dag, om de eenvoudige reden dat in het donker problemen altijd groter lijken. Om dit te realiseren vragen we de financiële hulp van bedrijven, serviceclubs en particulieren, zodat wij in de nacht ook een emotioneel lichtpunt kunnen zijn. Ook voor Bruist lezers Meer informatie over Stichting ES? Zelf hulp nodig of een bruisend idee om ons financieel te ondersteunen? Mail naar info@stichtinges.nl of bezoek onze site www.stichtingES.nl

postbus 602 5140 ap waalwijk info@stichtinges.nl w w w. s t i c h t i n g e s . n l k v k 5 4 5 5 9 5 4 5 iban N L4 3 R A B O 0 1 7 1 6 2 8 3 6 5 15


enda al ede / de veluwe / veen

COMBI

meenemen! l januari 2014 gratis www.nederlandbruist.n

‘like’ ons op JA, ik wil

Goed met GeLD

sporten

Facebook www.facebook.com/Veenendaalbruist

% 0 5 SALE TOT

MET UITZONDERING VAN NIEUWE COLLECTIE EN BASICS. DE KORTING GELDT OP DE ORIGINELE PRIJS VAN DE ARTIKELEN.

SHOEBYFASHION.COM

MOLENSTRAAT 21A, RHENEN


ColuMn/YvOnne

Goedevoornemens

2013 is ten einde. Met mijn tong op mijn schoenen ruim ik de laatste kerstversieringen op, dump alle nieuwjaarswensen in de kliko, pluk wat achtergebleven engelenhaar uit het gordijn. Pfff, back to normal, laat dat nieuwe jaar maar komen. Maar dan realiseer ik me ineens dat ik nog wat vergeten ben. Mijn voornemens! Om me heen lijkt iedereen er druk mee. Ik lees erover in de krant, luister ernaar op de radio, word ermee dood gegooid op de tv. Dan kan ik toch

niet achterblijven? Maar ja. Lijnen is voor mij als gratenbaal geen optie. Roken doe ik ook niet. En sporten? Ach, het kan misschien een keertje extra maar zo uitdagend is dat nu ook weer niet. Nee, mijn voornemens moeten duidelijk uit een ander vaatje komen. Maar welk? Midden in de nacht word ik wakker. Ik ben eruit. Mijn streven voor 2014 is dat ik me niet meer zo gek laat maken. Dat ik me minder aantrek van wat moet en hoort, dat ik wat vaker mijn neus achterna ga. En dat om te beginnen met die verplichte voornemens. Ik draai me om en val tevreden in slaap.

“Nee, mijn voornemens moeten duidelijk uit een ander vaatje komen�

Yvonne Huisman (45) is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkzaam als tekstschrijver (www.huisstijl.org). 17


Ik wil sporten Geen zin, te moe, te druk… Als het om sporten gaat, mogen we onszelf met recht ‘kampioen smoesjes bedenken’ noemen. It’s a shame. Speciaal voor alle bankhangers, slaapkoppen en luilakken 20 weetjes over sport & beweging op een rij. Een abonnement op de sportschool is namelijk zóóó 2014! 18


SPORTEn…

. . maakt v r o lijk . . houdt de huid jong … he lp t je overtorllliigez en . . bev ordert de spijsverter ing ge w ic ht te ve pe il . . ge op e ht f t je een gev oe en je ge w ic en ud wel behagen l van te ho … ve rm in de rt de ka ns op ee n h artk w aa l … ve r la ag t de bl oe dd ru k … ve rb et ert je ve rm o ge n to t n ad en ke n

... verb etert h ... b esc herm et geheugen t ... geeft een onze botten b ... helpt om eter zel fb eeld te verho gen je pijntolerantie

WAT HOUDT JE NOG TEGEN OM TE BEGINNEN? STOP MET DIE SMOEZEN EN GA SPORTEn!

t risico e h t r e d ... vermin ten op ziek je lichaam ... maakt ler flexibe lholestero c je t d u ... ho balans in e lt a h e g ie eer energ m je t f e ... ge p rt je slaa e t e b r e v ...

. . reguleert je bl oedsuikergehalte . . verlaagt fysieke enngen emot ionele spanni (minder stress) . . maakt je gezonder


DE PLEK VAN JE LEVEN

Sfeervol wonen in zomer en winter

���f���?ma��� . w � � � � O�� n���� vo�� �n

e� �-�� B�z��� �

WWW.VEENENDAAL-OOST.NL


ditJesen/datjes

Keuze uit meerdere wc’s in een restaurant? Pak de laatste, die wordt het minst gebruikt. pas na je 25e kun je goed bedenken of iets gevaarlijk is. Hoe ouder, hoe wijzer dus. een python eet als hij zich een beetje kwaad maakt in een hap een schaap of een kangoeroe op. Wereldwijd kregen vrouwen in 1950 nog 5 kinderen, nu zijn dat gemiddeld maar 2,5. We besteden ongeveer 10% van onze dromen aan seks. wie plat utrechts, brabants of Berbers praat, spreekt beter engels dan de rest van nederland. door kaas te eten krijgen vrouwen sneller zin in seks. de zaadcel van een muis is met 80 micrometer groter dan die van een walvis, die telt maar 50 micrometer. de 100 rijkste miljardairs op aarde hebben maar een gemeenschappelijke deler: ze zijn eigen baas. 21


Het is volop sale! Nieuwe collecties druppelen ook al binnen. Kom gezellig langs.

HiPP & ToFF, Kinderkleding en Kinderschoenen. Herenstraat 19, 3911 JA Rhenen, tel: 0317-618222


studio trudy’s Haarmode/haartips

De Savornin Lohmanstraat 134 Veenendaal Tel. 06-45522702 www.trudyshaarmode.nl

Haar- en hoofdhuidverzorging van La Biosthétique!

Het verzorgingsconcept tegen haaruitval

De haar- en hoofdhuidverzorging van La Biosthétique wordt uitgevoerd na gelang de individuele toestand van het haar en de hoofdhuid. Perfect op elkaar afgestemde producten zorgen voor gezond en glanzend haar.

Haaruitval kan vele oorzaken hebben: stress, slechte voeding, verkeerde producten, hormonale schommelingen of gewoon slechte genen. U kunt gratis een hoofdhuidanalyse laten doen om te kijken hoe het met uw haar en hoofdhuid gesteld is, Trudy’s Haarmode geeft u graag advies.

Verzorging voor droog haar en een droge hoofdhuid Is uw haar breekbaar en jeukt uw hoofdhuid? Dat zijn duidelijke tekenen: de hoofdhuid is uit balans! Het haar en de hoofdhuid krijgen te weinig vet en zijn gevoelig. De gevolgen kunnen ernstig zijn en zelfs leiden tot haaruitval.

23


Een vertrouwde naam met kwaliteit & service Stoffeerders van • Meubels • Caravankussens • Bootkussens • Projectmeubels

Ook kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvende offerte. Bel (0318) 55 66 42. In onze showroom vindt u een zeer uitgebreide collectie meubelstoffen. Wij zijn aangesloten bij het CBW (Centrale Branchevereniging Wonen). Einsteinstraat 21b • 3902 HN Veenendaal • (0318) 55 66 42 www.stoffeerderijvanviegen.nl Open: ma t/m vr van 8.00 – 17.00 uur - za van 9.00 – 12.30 uur Gratis halen & brengen


janssen ADMINISTRATIEKANTOOR

Administratie- en salarisverwerking

Samenstellen en jaarrekening

Verzorging belastingaangiften

Belastingadviezen

Automatisering

Wij richten ons vooral op het MKB, agrarische sector en zzp’ers. Aangesloten bij de Fiscount Adviesgroep lid van Register Belastingadviseurs en de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen A.G. Wijersweg 10 6733 AS Wekerom Tel: 0318-461686


cajun spareribs 2,5 kg spareribs 2 dl chilisaus 2 dl zoete soja 0,5 dl water 2 dl olie 4 el uienpoder 1 el gemberpoeder 4 el cajunkruiden 2 el witte peper 8 t knoflook 6 druppels worchestersaus 4 rode uien in partjes alles door elkaar mengen en minimaal 10 uur marineren. Daarna op de barbecue grillen.

Hoe langer u het vlees marineert, hoe lekkerder het smaakt! 26


Budget/bOOdsCHappen Budgetboodschappen doen: een lekkere maaltijd voor weinig geld. speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

Schrijf het op

Winkelen zonder kinderen Het is hartstikke leuk en leerzaam om samen met je kroost boodschappen te doen. Realiseer je wel dat een supermarkt in de ogen van je kleintjes net luilekkerland is. Voordat je het weet, reken je een zak snoep af die niet op je lijstje staat.

Maak een boodschappenlijst! Zonder lijstje is de kans groot dat je impulsaankopen doet. Supermarkten weten dit ook en zullen alles uit de kast halen om je te verleiden tot de aankoop van producten waar je niet direct naar op zoek bent.

Karretje vol Doe bij voorkeur één keer in de week boodschappen. Hierdoor voorkom je impulsaankopen, spaar je geld en houd je ook nog eens veel meer tijd over.

tip

Ga geen boodschappen doen als je trek hebt. De hele winkel ligt vol met lekkere snacks, waardoor je al snel bij de kassa staat met een winkelwagen die voller is dan je had gepland.

VAN DE DAG Wanneer je op zoek bent naar een versproduct dat je snel zal consumeren, zoek dan naar producten waarbij de uiterste verkoopdatum bijna is verstreken. Vaak worden deze producten tegen een lagere prijs verkocht.

op De Bon Bewaar altijd de kassabon. Leg de bonnetjes één keer per maand naast elkaar en kijk waar je veel geld aan uitgeeft. Wellicht kun je je koopgedrag aanpassen door gebruik te maken van acties en aanbiedingen.

BUDGet 27


'De Passiflorahoeve' www.passiflorahoeve.nl

De meest complete vlindertuin van Europa Geopend van 1 jun tot 30 sep 2014 van 10:00 tot 16:00

Uw onderneming ook ede / de veluwe / veenendaal presenteren in dit sprankelende magazine? Of wilt u meer weten over de vele mogelijkheden van Ede de Veluwe en sporten Veenendaal? Goed met GeL D COMBI

Zondags gesloten

Bij inleveren van deze advertentie 2e kopje koffie gratis voor 2 pers. (Geldt niet in combinatie met andere kortingsacties)

Parkeren is gratis Oud Willigerweg 1 6732 GB Harskamp Gelderland, Nederland Tel.: +31 (0) 318 457 411

januari 2014 gratis meenemen! www.nederland bruist.nl

JA, ik wil

Neem dan contact op via: ontwerp@nederlandbruist.nl of bel: 076-7115340

â‚Ź 7,- korting op Blinq Proteqt *

en beschermt optimaal tegiling rvu ve en weersinvloeden

*

Blinq Laan van Spitsbergen 110 (achter de Gamma) en Lange Amerikaweg 66 (McDrive Zuid) Apeldoorn Alleen bij programma Proteqt * Tegen inlevering van deze coupon * Niet geldig icm andere acties * Geldig t/m 31-01-2014


Kwis Bekend van De euw! met Paul de Le

Bekend van De Kwis met Paul de Leeuw:

Van der Laan en Woe

Woensdag 12 februari 2014 - 20.00 uur

Een hilarische theatervoorstelling van de jongens van De Kwis met Paul de Leeuw. Je hebt nog nooit zo gelachen! “Superieur. Muzikaal, snel, slim, geëngageerd, ongelooflijk grappig en perfect op elkaar ingespeeld” (*****De Telegraaf)

€ 19,50 Bestel op www.lampegiet.nl of bel 0318 - 540 141

29


Bestel op www.lampegiet.nl of bel 0318 540 141

Wim Helsen Geniale en idiote Belg die dit jaar de cabaretprijs voor beste programma won. Woensdag 15 januari - 20.00u v.a. € 21,25

Baantjer!

LOUD! The Urban Dance Experience

Interactieve theatervoorstel-

Voor liefhebbers van So You Think You Can Dance!

ling met De Cock, Vledder en

LOUD! biedt het allerbeste van hiphop, house, moderne dans

alle anderen.

en jazzdance. Met de acht beste dansers van Nederland!

Vr 17 en za 18 januari

Dinsdag 14 januari - 20.00u

v.a. € 33,75

v.a. € 28,-

Jon van Eerd

Dribbel (2+)

Van Eerd is terug als de

Lieve, kleine Dribbel gaat op

klungelige Harrie Vermeulen!

avontuur. Voor de

“DIt is Jon van Eerd op zijn

allerkleinsten!

best - meester van het metier.”

Zo 26 januari 14.00 en 16.00u

(Dagblad vh Noorden).

€ 14,50

Harrie en Twee Meesters is een sublieme komedie met

Power Vrouwen

de meester van de lach!

Mannen, minnaars, carrière, kinderen, schoonmoeders,

Wo 22 en do 23 januari - 20.00u

valse vrouwen en meer!

v.a. € 27,-

Di 28 januari - 20.00u v.a. € 27,50

30


Binnen/buiten

FILMPJE PAKKEN Stop met dromen en leef

Zappen VanaF je soFa nieUW: De school Je middelbare schooltijd. Geweldig? Of verschrikkelijk? Vergeten zal je ’t nooit. Dat geldt zeker voor de 4 Havoleerlingen van de Alkmaarse scholengemeenschap Jan Arentsz. Afgelopen zomer werden zij zes weken lang door BNN gevolgd met zo’n vijfendertig camera’s. Het eindresultaat is een mooie, zorgvuldig gemaakte documentaireserie waarin je de waarde voelt van de individuele docent, de individuele leerling en het belang van een school die het verschil kan maken. Camera’s in de kantine, de aula, de docentenkamer en in de klaslokalen… De Alkmaarse scholengemeenschap kijkt inmiddels niet meer op van een camera meer of minder. De School is vanaf januari 2014 in zes afleveringen te zien bij BNN op 3.

Ben Stiller regisseert en speelt de hoofdrol in The Secret Life of Walter Mitty, een inspirerend feelgood-avontuur over het ware potentieel dat in iedereen schuilt. Walter Mitty (Ben Stiller) is een gewone man die zijn dagen doorbrengt met dagdromen vol heldendaden, romantiek en actie. Als zijn baan en die van zijn collega (Kirsten Wigg) op de tocht komen te staan, komt Walter ook in het echte leven in actie. Hij gaat op wereldreis en beleeft een avontuur dat zelfs zijn stoutste dromen overtreft. De film is vanaf 2 januari in de bioscoop te zien.

Boekje lezen

31

solitude – in the wake of Willem Barentsz Fotograaf Jeroen Toirkens en schrijfster/ Scandinavië-correspondent Petra Sjouwerman doen in dit prachtige fotoboek verslag van hun winterse reis door het uiterste noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland – kortweg de Barentsz-regio. Hierbij lieten ze zich inspireren door de reislust en de moed van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz (1550-1597), naar wie de regio vernoemd is. Naast een indrukwekkend verslag van hun road trip bevat het boek – met Engelse én Nederlandse teksten – een historische epiloog en citaten uit het oorspronkelijke dagboek uit 1598. Het boek is voor € 34,99 verkrijgbaar bij Uitgeverij Lannoo, de boekhandel en Bol.com.


FIETSSTARTPUNTEN.NL

Het concept • Verhogen van uw omzet • Aantrekken van nieuwe klanten middels bekendheid fietsstartpunten • Verhogen vindbaarheid op internet • Extra service aan bestaande klanten middels de gratis routekaartjes • Het verhogen van herhalingsbezoeken van uw klanten • Extra naamsbekendheid middels door fietsstartpunten gegenereerde

“mond tot mond reclame”

Fietsstartpunten • Oosterhoutseweg 91c 4816 KC Breda • info@fietsstartpunten.nl • www.fietsstartpunten.nl Rabobank 1684.28.199 • BTW.nr NL: NL851331695B01 • KvK Tilburg: 54504295 • Onderdeel van Roi-All media b.v. 32


Voorkant

Achterkant

Doe mee!

Doe mee!

Doe mee met dit unieke marketingconcept en maak gebruik van de vele voordelen die dit concept u en uw gasten biedt.

Neem contact op:

Kijk voor meer informatie op

Voor deelname, meer informatie of voor een afspraak met ĂŠĂŠn van onze accountmanagers kunt u ons bereiken op info@fietsstartpunten.nl of vult u het contactformulier op onze website in.

www.fietsstartpunten.nl 33


p o s t b u s 6 0 2 5 1 4 0 a p w a a l w i j k i n f o @ s t i c h t i n g e s . n l w w w. s t i c h t i n g e s . n l k v k 5 4 5 5 9 5 4 5 iban N L4 3 R A B O 0 1 7 1 6 2 8 3 6 5


EVENEMENTEN januari 2014

Dinsdag 7 januari

Vrijdag 17 januari

RHENEN Film The Reader Duits-Amerikaans romantisch drama, gebaseerd op het boek Der Vorleser (1995) van Bernhard Schlink. Gebouw De Vlam, Beukenlaan 2 Prijs € 6,- inclusief consumptie, 20:00 uur

ELST UT Film Daglicht Thriller met Angela Schijf, Monique van de Ven en Fedja van Huêt, regie Diederik van Rooijen. Bestegoed, Tabaksweg 20A Prijs € 6,www.filmhuis-elst.nl, 20:00 uur

Zaterdag 11 januari

Zaterdag 25 januari

RHENEN Concert van de Korenwinde Arielle Vernède piano De Vlam, Beukenlaan 2 Prijs € 16,- jongeren tot 26 jaar € 10,www.korenwinde.nl, 20:00 uur

RHENEN Klassiek aan de Rijn De Vier Jaargetijden Vier bijzondere concerten: Herfst, Winter, Lente en Zomer door de Veenendaalse trompettist André Heuvelman. Cunerakerk, Kerkplein 1 Prijs € 19,- CJP € 10,www.klassiekaanderijn.nl/concerten, 20:15 uur

Gelders-Utrechts Cantatekoor scratch-dag Cunerakerk, Kerkplein 1 www.gu-cantatekoor.nl Vrij toegankelijk. Na afloop collecte, 09:45 uur VEENENDAAL Sportgala van het jaar Sporttalent van 2013 wordt gekozen Theater de Lampegiet, Kerkewijk 10 www.sportserviceveenendaal.nl

35


Franchisenemers gezocht Wil jij altijd al voor jezelf beginnen met zo weinig mogelijk risico? Nederland Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in Nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? Dan ben je bij Nederland Bruist aan het juiste adres. Wat verwachten we van je?

Meer weten?

Nederland Bruist wil enthousiaste mensen de gelegenheid geven een eigen bedrijf op te starten. Daarom is een ondernemende en zelfstandige houding onmisbaar. Je bent een verkoper in hart en nieren, 100% gemotiveerd en communicatief zeer vaardig. Daarnaast ben je bereid je volledig achter de formule van Nederland Bruist op te stellen.

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? Neem dan contact op met Marcel Bossers voor het maken van een afspraak. Tel. 06-34590975 E-mail franchise@nederlandbruist.nl Website www.nederlandbruist.nl en www.belgiebruist.be

Wat biedt Nederland Bruist?

Nederland Bruist zoekt

De werkwijze van Nederland Bruist is een bewezen formule met veel succesverhalen. Ons doel is doorgroeien naar 80 edities in Nederland en België. We bieden aantrekkelijke ondernemersinkomsten, een snelle start en voldoende groeipotentieel. Daarnaast krijg je goede ondersteuning en begeleiding tijdens het opstarten van je magazine.

enthousiaste, ondernemende verkopers die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven ede / de veluwe / apeldoorn

Waarom franchise? Een franchiseorganisatie stelt haar naam, formule en ‘know-how’ ter beschikking aan zelfstandige ondernemers: de franchisenemers. Hierdoor kun je meeliften met de groot opgezette marketingcampagne. Kortom, een zeer beperkt risico en snelle verdiensten.

COMBI

december 2013 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

EDE / DE VELUWE / APELDOORN

COMBI

SMAAKmakers voor het nieuwe jaar

BUBBEL Time 36

WINTERSE

NOVEMBER 2013 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLANDBRUIST.NL

ede / de veluwe / apeldoorn

COMBI

oktober 2013 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

BINNEN GENIETEN

GELUKMAKERS

een dagje

cocoonen

2014 01 ede de veluwe veenendaal