Page 1

Bergen op Zoom / Halsteren / Hoogerheide

januari 2014 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

JA, ik wil

sporten

Goed met GELD


Bruisende zaken: Bedrijf: Fitness Palace Boulevard De Boulevard Noord 2, Bergen op Zoom Tel. 0164-270688 Manager: Arie Maasdam www.fitnesspalace.nl n op Zoom. tliefhebbers te bieden? Wat hebben jullie sprdoris gevestigd op een van de mooiste locaties in Betrge het bereiken uleva j mensen me “Fitness Palace Bo tructeurs helpen wi rbeteren of n professionele ins va m tea n ee t co me , je nditie wilt ve Samen je nu wilt afvallen Of n. ge lin tel n per week els ge e do j staan zeven da van hun persoonlijk om te bewegen; wi dt vin k leu sadvies en on ing wo ed ge lichaamsanalyse, vo sport omdat je het e begeleiding, een lijk on lace een Pa rso ss Pe ne ar. Fit kla voor onze leden tis bij. Tevens heeft gra er en ns me n op maat krijge n is!� een trainingsplan gratis te downloade die door iedereen p Ap ss eigen Fitne


Waaruit bestaat jullie sportaanbod? “Wij hebben kwaliteit, deskundigheid en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Sportliefhebbers kunnen bij ons terecht voor diverse groepslessen en individuele workouts, waarbij veel aandacht is voor verantwoord sporten. Ons sportaanbod bestaat o.a. uit: B3-training, Bodytraining, Full Power Workout, Core Training, Body & Mind, Spinning, Fitness, Buikspierkwartier, Yoga, Zumba, Bosu, Better Belly, Zumba toning, Dance Workout. Vanaf deze maand starten we ook met Body fit op dinsdagmiddag, een aerobicsvorm die gericht is op fitheid van je hele lichaam.”

Over welke faciliteiten beschikt het sportcentrum nog meer? “Wij hebben bij Fitness Palace Boulevard meer te bieden dan sport alleen. Naast ons ruime aanbod van groepslessen en individuele workouts bieden wij ook de mogelijkheid om heerlijk te ontspannen in onze sauna, Turks stoombad of onder de zonnebank. Daarnaast kunnen leden, maar ook niet-leden, gebruikmaken van ons uitgebreide massageaanbod en hebben wij een fysiotherapeut in huis. Om het maximale uit ons lichaam te kunnen halen is het gehele sportcomplex voorzien van een luchtfiltersysteem, waardoor de kwaliteit van de lucht altijd optimaal is. Denk hierbij aan temperatuur, luchtvochtigheid en zuurstof.”

Leuk om te weten Wie bij Fitness Palace Boulevard sport, krijgt korting op zijn of haar zorgverzekering. Bel of mail ons voor meer informatie.

OPEN HUIS EN ACTIEWEEK Van 5 t/m 12 januari 2014 organiseren wij onze jaarlijkse Open Huis en Actieweek. Kom langs en volg een gratis proefles. Sluit je deze week een jaarabonnement af, dan betaal je geen inschrijfgeld en sport je de eerste maand gratis! www.fitnesspalace.nl


Colofon Uitgever Nederland Bruist C.V. manager Marcel Bossers

6 Goed omgaan met geld, hoe doe je dat? Afgelopen maand doken wij in de bruisende wereld van bankbiljetten, uitgavenboekjes, vaste lasten en huishoudelijke uitgaven. Onze conclusie: met de nodige structuur en nog meer discipline kom je heel ver. Dus op naar een gezond en goed financieel jaar!

Office manager Marion Schoonenberg Vormgeving & TRAFFIC Nederland Bruist Themateksten & Eindredactie Nederland Bruist

Tip:

WASMACHINE KAPOT? VOOR GROTE Of ONVERWACHTE UITGAVEN, ZOALS EEN WASMACHINE Of AUTOREPARATIE, IS HET VERSTANDIG EEN VAST BEDRAG PER MAAND TE RESERVEREN.

33

24

Fotografie Krebbekx Fotografie, Gijs Proost Fotografie, Sara van Dijk en Fotofesta

Ik wil sporten

Contact bergen op zoom Bruist Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda

11

18

27

Inhoud

23

Geen zin,Tte076-7115340, moe, te druk… F 084-8354655 Als het om sporten gaat, bergenopzoom@nederlandbruist.nl mogen we onszelf met recht ‘kampioen smoesjes bedenken’ Contact Hoofdkantoor noemen. It’s a shame. Nederland Bruist C.V. Speciaal voor alle bankhangers, slaapkoppen en luilakken nl@nederlandbruist.nl 20 weetjes over sport www.nederlandbruist.nl, www.belgiebruist.be & beweging op een rij. Een abonnement op de sportschool is namelijk zóóó 2014!

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van Copyright Nederland Hetde overnemen van is niet artikelen als bedoeld Bruist… in artikel C.V. 15 van auteursrecht artikelen als ©2011 bedoeldNederland in artikel 15 van C.V. de auteursrecht is toegestaan. Bruist Bergen op Zoom niet toegestaan. ©2006 Nederland Bruist… C.V. Merknaam Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist GrootDeze Veenendaal een merknaam en eigendom C.V. uitgave isBruist… met de isgrootst mogelijke zorgvuldigheid van Nederland Nederland Bruist… C.V. DezeC.V. uitgave is met de grootst samengesteld. Bruist is echter niet mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade Bruist die zou C.V. is echter niet door aansprakelijk voor enige directe of kunnen ontstaan het gebruik van de hierin aangeboden indirecte schade zou kunnen ontstaan het gebruik informatie. Aan dedieinhoud van deze uitgavedoor kunnen op geen van de wijze hierinrechten aangeboden informatie. de inhoud worden van enkele worden ontleend Aan of aanspraken deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: 't Gooi, Alkmaar, ontleend of Brasschaat, aanspraken Kapellen, worden gemaakt. dezelfde Apeldoorn, de Peel,In Ede/de Veluwe, reeks verschijnen ook: Alkmaar, DeBosch, Amerstreek, De de Waterweg, de Zaanstreek, Den Breda,Breda, Reeshof, Maasroute, Den Bosch, Haarlem, Nijmegen, Land van Cuijk, de Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Rivierenland, Tilburg, Utrecht, De Peel, Land van Maas en Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Waal, Uden…Zeeland, Zutphen. Veenendaal,


een nieuw jaar De kerstboom is de deur uit, alle cadeautjes zijn uitgepakt en de feestelijke lampjes die afgelopen maand de straten in de stad van licht voorzagen worden langzaam opgeruimd. Een nieuw jaar is aangebroken. Een jaar vol nieuwe kansen, doelen en voornemens.

Deze maand duiken we in de bruisende wereld van bankbiljetten, uitgavenboekjes, vaste lasten en huishoudelijke uitgaven. En ook sport & bewegen komen in deze eerste editie van het nieuwe jaar uitgebreid aan bod. Dat het maar een gezond en goed financieel jaar mag worden.

2013 was voor veel ondernemers een pittig jaar en helaas heeft niet iedereen het hoofd boven water weten te houden. Ook voor Nederland Bruist was 2013 een uitdaging. Gelukkig hebben we er samen met ons team voor gezorgd dat de magazines nog beter zijn geworden. De rubriek ‘Bruisende zaken’ is een van onze best gelezen rubrieken en onze puzzel heeft ervoor gezorgd dat de ondernemer meetbaar kan adverteren. Stuk voor stuk geweldige ingrediënten voor een lekker, leesbaar en mooi magazine dat door de lezer graag wordt meegenomen. Daarvoor wil ik iedere lezer, ondernemer en teamgenoot bedanken. Dankzij jullie is Nederland Bruist een merk geworden. Op naar 2014!

Zoals je van ons gewend bent, hebben we ook in deze editie weer een aantal interessante rubrieken, weetjes en leuke evenementen voor je op een rij gezet. Verder lees je in dit magazine alles over Fitness Palace Boulevard en Goed zo! Kindercoaching en nog veel meer bruisende en lokale ondernemingen bij jou in de buurt. Tevens vind je in deze editie een aantal leuke puzzels aangeboden door Hora Est Fashion en Fitness Palace Boulevard. Volg de aanwijzingen en maak kans op aantrekkelijke prijzen.

ER EN? T R E V AD naa r ma il

. nl bruist d n a l r de nl@ne

Veel leesplezier, Marcel Bossers


Goed omgaan met geld, hoe doe je dat? Afgelopen maand doken wij in de bruisende wereld van bankbiljetten, uitgavenboekjes, vaste lasten en huishoudelijke uitgaven. Onze conclusie: met de nodige structuur en nog meer discipline kom je heel ver. Dus op naar een gezond en goed ďŹ nancieel jaar! 6

Tip:

WASMACHINE KAPOT? VOOR GROTE Of ONVERWACHTE UITGAVEN, ZOALS EEN WASMACHINE Of AUTOREPARATIE, IS HET VERSTANDIG EEN VAST BEDRAG PER MAAND TE RESERVEREN.


onDer Het VerGrootGLas

Grip op GeLD

Weet jij wat er iedere maand binnenkomt en uitgaat? Inzicht in je bankzaken begint bij een goede administratie. Overzicht helpt om je geldzaken in de hand te houden. Laat rekeningen daarom nooit rondslingeren, maar orden ze netjes in een map zodat je ze altijd makkelijk en snel kunt terugvinden als dat nodig is. Datzelfde geldt voor belangrijke mailtjes en digitale rekeningoverzichten. tip: ruim je post en mail minimaal één keer per week op en check de uiterste vervaldatum van de ingekomen rekeningen.

Weet je niet altijd waar je geld blijft? Dan is het handig om een begroting te maken. Zo zie je precies hoeveel je hebt en wat je ermee doet. Sommige inkomsten en uitgaven keren maandelijks terug. Andere elk kwartaal, halfjaarlijks of jaarlijks. Maak op papier of digitaal een tabel van twee kolommen. Noteer alle inkomsten in de eerste kolom en alle uitgaven in de tweede kolom. Aan de hand van een simpele rekensom kun je nu precies zien wat je per maand tekort komt of overhoudt. tip: maak een gemiddelde maandbegroting. Hierbij worden alle inkomsten en uitgaven in een jaar omgerekend naar een gemiddeld bedrag per maand.

aDVies op Maat

sparen en BeZuiniGen

Wil je besparen op je uitgaven, splits je uitgaven dan op in uitgaven die moeten en uitgaven die mogen. Onder de eerstgenoemde uitgaven vallen de vaste lasten zoals de huur, energie of abonnementen. Ook huishoudelijke uitgaven zoals kleding en boodschappen zijn noodzakelijk. Geld dat je na het betalen van deze zaken overhoudt, kun je besteden aan de uitgaven die mogen. Besparen gaat het makkelijkst op de uitgaven die mogen. Maar ook op de ‘moetjes’ kun je veel geld besparen. Door korter te douchen verbruik je minder gas en water. Door niet alle lampen in huis te laten branden verbruik je minder elektriciteit. En bij de aanschaf van kleding, eten en andere huishoudelijke zaken kun je letten op aanbiedingen of voor goedkopere merken kiezen. tip: wil je weten waar je geld blijft, houd dan een kasboek bij.

Verandert je financiële situatie op korte termijn of wil je weten hoeveel je maandelijks opzij kunt zetten voor een nieuwe auto, wereldreis of je kinderen? Surf dan naar Nibud.nl en zet je geldzaken op een rij met het gratis online Persoonlijk Budgetadvies van het Nibud.

Tip:

VEEL MENSEN DENKEN BIJ INKOMSTEN AAN EEN INKOMEN UIT WERK Of EEN UITKERING. ER ZIJN ECHTER OOK ALLERLEI LANDELIJKE TOESLAGEN EN fISCALE EN GEMEENTELIJKE TEGEMOETKOMINGEN. REKEN DEZE BEDRAGEN OOK MEE.


Bedrijf: Haarhoeve Vermaat Melanenweg 6 4661 RZ Halsteren Tel. 0164-255000 www.haarhoeve.nl “Afgelopen maand heb ik op uitnodiging van Marcel Vermaat een bruisend bezoek afgelegd bij Haarhoeve Vermaat, gevestigd in Halsteren.” Haarhoeve Vermaat bestaat al sinds 1927 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een zeer professionele kapsalon gespecialiseerd in haarwerken en pruiken. Ook mensen zonder haar- of hoofdhuidproblemen kunnen hier terecht voor haarverlenging en -volume en overige kappersbehandelingen. Haarinstituut Haarhoeve Vermaat is opgedeeld in verschillende kappersruimten. De mensen die hier, om wat voor een reden dan ook, komen voor een haarwerk stellen de privacy erg op prijs. Tevens biedt deze manier van werken mensen de kans om een band met de haarspecialist op te bouwen. “Ik ben uitgenodigd om weaving, een manier van haarverlenging, uit te proberen. Een volle bos haren, wie wil dat niet! Soft Blend weaving van Balmain Hair is gemaakt van honderd procent echt haar.

Allereerst bekijkt haarspecialist Ilona welke weaving het beste bij mijn eigen haar past. We proberen een korte, lange en middellange mat. Al snel komen we tot de conclusie dat de weaving bestaande uit meerdere kleuren het beste bij mijn eigen haar past. Normaal gesproken heeft de weaving clips die je zelf in je haar kunt bevestigen, zodat je de haarmaat steeds opnieuw


Bruisend Bezoek “Ik ben uitgenodigd om weaving, een manier van haarverlenging, uit te proberen. Een volle bos haren, wie wil dat niet!”

kunt gebruiken. Bij mij wordt de weaving echter vastgezet, zodat deze ongeveer zes weken lang op zijn plek blijft zitten. Voor een mooi resultaat vervangt Ilona de clips door ringetjes die ze met garen vastzet aan de weaving. Hierna plaats ze de weaving in mijn haar. Eerst zet ze de haarmat met spelden vast, waarna ze met een haaknaald een klein plukje van mijn eigen haar door het ringetje trekt. Omdat ik vrij steil en glad haar heb, brengt Ilona voor de stevigheid een beetje lijm op het plukje haar aan. Vervolgens wordt het ringetje met een tang dichtgeknepen zodat de haarmat goed blijft zitten. Dit proces blijft Ilona herhalen totdat alle ringetjes zijn gevuld met plukjes 9

haar en de weaving perfect in mijn eigen haar zit. Als finishing touch knipt Ilona de haarmat een beetje bij, zodat deze goed bij de rest van mijn coupe past. Na zes weken wordt het haar er weer uitgehaald, waarna het nogmaals te gebruiken is. Ik ben zeer tevreden met het resultaat, het is echt heel mooi. Daarnaast heb ik het als heel speciaal ervaren om in een eigen ruimte te zitten. Je krijgt alle aandacht en kunt gezellig kletsen. Heel erg bedankt voor deze behandeling, ik kan het iedereen aanraden.” Groetjes Loes


p o s t b u s 6 0 2 5 1 4 0 a p w a a l w i j k i n f o @ s t i c h t i n g e s . n l w w w. s t i c h t i n g e s . n l k v k 5 4 5 5 9 5 4 5 iban N L4 3 R A B O 0 1 7 1 6 2 8 3 6 5


Kindercoaching

voor kinderen én ouders

Als ouders krijg je soms te maken met situaties waar je geen grip op kunt krijgen. Een kindercoach is dan een laagdrempelige ingang om erachter te komen wat er speelt. Gediplomeerd kindercoach Rina Hoetelmans helpt kinderen de eigen kracht te ontdekken en gebruiken. Om problemen te overwinnen en uitdagingen aan te gaan.

De manier waarop een kind duidelijk maakt dat er iets niet goed zit, verschilt van kind tot kind. Soms vraagt een kind aandacht door slecht te eten, niet te kunnen slapen of veel ruzie te maken met broertjes en/of zusjes. Andere kinderen trekken zich terug in hun eigen wereldje of maken met moeilijk te begrijpen gedrag duidelijk dat ze niet lekker in hun vel zitten. Voor een kind, maar zeker ook de ouders kan het veel betekenen om eens met iemand te praten die neutraal en van buitenaf naar de situatie kijkt. Rina: ‘Elk kind is uniek en heeft recht op een benadering die aansluit bij haar/zijn behoefte en persoonlijkheid. Als coach help ik kinderen de eigen kracht te ontdekken en gebruiken. Dit doe ik door samen met het kind te kijken waar het goed in is zodat het kind die kwaliteiten, talenten en mogelijkheden kan gebruiken bij het zoeken naar een oplossing. Niet goed of fout, maar zo of anders luidt mijn motto.

Het aanpakken van een probleem gaat nu eenmaal makkelijker als je zelfvertrouwen hebt en weet wat je kwaliteiten zijn.’

Neem voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op met:

Goed zo! Kindercoaching

Zwartewaal 44 4617 NS Bergen op Zoom Telefoon 06-29145426 info@goedzo-kindercoaching.nl www.goedzo-kindercoaching.nl


Schrobbelèr Tijdens carnaval vloeit het rijkelijk en ook tijdens kroegentochten of rond het kampvuur wordt het regelmatig gedronken: Schrobbelèr. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter het drankje? Bruist ging in gesprek met Janneke van Dal van Schrobbelèr over deze van oorsprong Brabantse likeur. Hoe is Schrobbelèr ontstaan? In de begin jaren zeventig was Jan Wassing op zoek naar een drankje dat hij kon verdragen. Hij was namelijk maagpatiënt. In 1973 brouwde hij een drankje wat hij in zijn huisbar aan vrienden schonk. Tussen het bier drinken, pakte hij zelf regelmatig een glaasje van dit kruidendrankje. Na er een aantal jaren binnenshuis van

Warmte, gezelligheid en een glimlach. Dat zijn de kernwoorden van Schrobbelèr gedronken te hebben, is het tijdens carnaval 1980 in Tilburg aan het ‘grote’ publiek gepresenteerd. Er zijn toen 100 flessen geproduceerd. In 1981 kwam Jan Wassing te overlijden en liet hij zijn receptuur en etiket na.


Wat is Schrobbelèr?

Waar komt de naam

Het is een kruidenlikeur gemaakt eigenlijk vandaan? uit 43 kruiden en het heeft een Een Schrobbelaar, Schrobbelèr in het alcoholpercentage van 21,5 procent. dialect, was een textielarbeider die Traditioneel wordt het koud en puur textielvezels ontwarde. Tilburg had een geserveerd, maar het is ook lekker in roemrijke textielindustrie. De huisbar van andere varianten. Jan Wassing heette ‘Bij den Op warme dagen Schrobbelèr’ en daar schonk Traditioneel wordt het vaak hij voor het eerst zijn met ijs gedronken. zelfgebrouwen drankje. wordt het Of wat dacht je koud en puur van een warme Wie brouwt het gedronken, Schrobbelèr met drankje nu? maar ook warm slagroom, lekker Schrobbelèr brouwt het in de winter of bij zelf. Na het overlijden van met slagroom de koffie. Op de Jan Wassing is het een echt is het lekker. website vind je familiebedrijf gebleven. ook recepten met Zoon Pieter-Jan Wassing Schrobbelèr als ingrediënt. staat nu aan het roer. Een heel veelzijdig drankje dus.

Waar staat het voor? De kernwoorden van Schrobbelèr zijn warmte, gezelligheid en een glimlach. Zoals het bedoeld was in de huisbar van Jan Wassing. Ondertussen is Schrobbelèr gekend in heel Nederland, maar ook in België, Oostenrijk, Duitsland, Spanje en zelfs in Australië en Amerika onder een andere naam. Maar overal is de kerngedachte hetzelfde: warmte, gezelligheid en een glimlach. 13

Schrobbelèr wordt met carnaval veel gedronken. Komen er nog speciale acties met carnaval voor de deur? We hebben een carnavalsactie: bij aankoop van een 35cl kruik krijg je een kruikbuidel dat je om je nek kunt hangen. En we zijn tijdens carnaval in veel kroegen en op pleinen aanwezig met een promotieteam.


Bruisende ondernemers wensen... kapster Bruijs - Muns u WijLianwensen Korte Parkstraat 12 een Bergen gelukkig en op Zoom T. 0164 25 01 73 gezond 2014!

De allerbeste wensen voor 2014!

M. 06 40586430

Korte Parkstraat 12 Bergen op Zoom

Lian Bruijs - Muns Korte Parkstraat 12 - Bergen op Zoom T. 0164 25 01 73 Di t/m vr 9.30-16.00 uur (alleen op afspraak). Za en ma gesloten.

Tel: 0164 60 47 37 Fax: 0164 24 17 34 Mobiel: 06 20448205 E-mail: mjbruijs@planet.nl

Het hele team van Bergen op Zoom Bruist wenst iedereen een gezond en sprankelend 2014 toe. 14

BERGEN OP ZOOM / HALS TEREN / HOOGERHEIDE

JANUARI 2014 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLA NDBRUI ST.NL

JA, IK WIL

SPORTEN

Goed met GEL D


 De drukke decembermaand is weer voorbij. Nieuwe voornemens zijn gemaakt en geleidelijk keren we terug naar de dagelijkse gang van zaken. Voordat u het weet functioneren we weer op de automatische piloot. Zou het dan niet heerlijk zijn om dan eens de boel de boel te laten en tijd voor uzelf te maken? Hoe kan dat beter dan met een ontspannende massage?

Cadeautjes bij schoonheidssalon Beauty & Relaxing In februari en maart krijgt u bij een uitgebreide gezichtsbehandeling een GRATIS rug-, nek- en schoudermassage t.w.v. 28 euro cadeau! Neem deze advertentie mee naar Schoonheidssalon Beauty & Relaxing, Bruinevisstraat 32 in Bergen op Zoom. Bel voor een afspraak 06-12033908. Let op: behandeling uitsluitend op afspraak. Bij verhindering graag 24 uur van tevoren laten weten, anders vervalt de aanbieding.

Bruinevisstraat 32 | 4611 HJ BERGEN OP ZOOM | info@beauty-and-relaxing.nl | www.beauty-and-relaxing.nl 15


* Stoffen * Naaicafé * Fournituren * Breiwol & haakkatoen * Workshops * Kinderfeestjes * Hoooked KLM Laan 28 - 4631 JW Hoogerheide - 0164-767277 info@stoffenenstiksels.nl - www.stoffenenstiksels.nl

TIP van de maand:

Buiten koud, saai en grijs?

Kom snel zonnen voor een leuke prijs! voor maar Є 9,95 (tot 20 min.)

AnkaSun zonnestudio Pastoor Jutenlaan 5 4624 GP Bergen op Zoom Tel: +31 (0)164-750885 www.ankasun.nl

OM BERGEN OP ZO

/ HOOGERHEIDE / HALSTEREN

EN! L TIS MEENEM BRUIST.N 2014 GRA JANUARI W.NEDERLAND WW

‘like’ ons op

Facebook www.facebook.com/bergenopzoomBruist

et GELD Goed m

L JA, IK WI

N SPORTE


COlUMN/Yvonne

Goedevoornemens

2013 is ten einde. Met mijn tong op mijn schoenen ruim ik de laatste kerstversieringen op, dump alle nieuwjaarswensen in de kliko, pluk wat achtergebleven engelenhaar uit het gordijn. Pfff, back to normal, laat dat nieuwe jaar maar komen. Maar dan realiseer ik me ineens dat ik nog wat vergeten ben. Mijn voornemens! Om me heen lijkt iedereen er druk mee. Ik lees erover in de krant, luister ernaar op de radio, word ermee dood gegooid op de tv. Dan kan ik toch

niet achterblijven? Maar ja. Lijnen is voor mij als gratenbaal geen optie. Roken doe ik ook niet. En sporten? Ach, het kan misschien een keertje extra maar zo uitdagend is dat nu ook weer niet. Nee, mijn voornemens moeten duidelijk uit een ander vaatje komen. Maar welk? Midden in de nacht word ik wakker. Ik ben eruit. Mijn streven voor 2014 is dat ik me niet meer zo gek laat maken. Dat ik me minder aantrek van wat moet en hoort, dat ik wat vaker mijn neus achterna ga. En dat om te beginnen met die verplichte voornemens. Ik draai me om en val tevreden in slaap.

“Nee, mijn voornemens moeten duidelijk uit een ander vaatje komen�

yvonne Huisman (45) is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkzaam als tekstschrijver (www.huisstijl.org).


Ik wil sporten Geen zin, te moe, te druk… Als het om sporten gaat, mogen we onszelf met recht ‘kampioen smoesjes bedenken’ noemen. It’s a shame. Speciaal voor alle bankhangers, slaapkoppen en luilakken 20 weetjes over sport & beweging op een rij. Een abonnement op de sportschool is namelijk zóóó 2014! 18


SPORTEN…

. . maakt v r o lijk . . houdt de huid jong … he lp t je overtorllliigez en . . bev ordert de spijsverter ing ge w ic ht te ve pe il . . ge op e ht f t je een gev oe en je ge w ic en ud wel behagen l van te ho … ve rm in de rt de ka ns op ee n h artk w aa l … ve r la ag t de bl oe dd ru k … ve rb et ert je ve rm o ge n to t n ad en ke n

... verb etert h ... b esc herm et geheugen t ... geeft een onze botten b ... helpt om eter zel fb eeld te verho gen je pijntolerantie

WAT HOUDT JE NOG TEGEN OM TE BEGINNEN? STOP MET DIE SMOEZEN EN GA SPORTEN!

t risico e h t r e d ... vermin ten op ziek je lichaam ... maakt ler flexibe lholestero c je t d u ... ho balans in e lt a h e g ie eer energ m je t f e ... ge p rt je slaa e t e b r e v ...

. . reguleert je bl oedsuikergehalte . . verlaagt fysieke enngen emot ionele spanni (minder stress) . . maakt je gezonder


Tijdloos design voor jarenlang woonplezier Een likje verf of nieuw behang is zo gerealiseerd, maar een vloer leg je voor langere tijd. Denk er daarom goed over na of je een vloer wilt hebben die de aandacht vraagt of misschien toch een vloer met een tijdloos design. In de nieuwste collectie van de Parket en Laminaatwinkel zitten vloeren met die moderne of rustieke stijl, maar ook vloeren die een rustige uitstraling hebben. De vloeren worden geleverd in 19 en 24 cm breed en 130 of 203 cm lang. Plaats deze vloeren op een rubber ondervloer en u haalt het contactgeluid met 40 % weg. Werk de vloer af met een strakke plint in kleur of gegrondverfd en u heeft een vloer waar u jarenlang plezier van heeft. Laat u eens informeren naar de mogelijkheden.

Huisselectie in 3 kleuren. Klasse 31 € 10,25 m²

Huisselectie V in 5 kleuren. Klasse 31 met V - Groef € 13,25 m²

Vision tiles in 6 kleuren. Klasse 32. 60x30 met V-Groef € 22,50 m²

De Parket & Laminaatwinkel Van Konijnenburgweg 55 • Bergen op Zoom • 0164-270245 • www.laminaatwinkel.com


DITJeseN/datjes

Keuze uit meerdere wc’s in een restaurant? Pak de laatste, die wordt het minst gebruikt. pas na je 25e kun je goed bedenken of iets gevaarlijk is. Hoe ouder, hoe wijzer dus. een python eet als hij zich een beetje kwaad maakt in een hap een schaap of een kangoeroe op. Wereldwijd kregen vrouwen in 1950 nog 5 kinderen, nu zijn dat gemiddeld maar 2,5. We besteden ongeveer 10% van onze dromen aan seks. wie plat utrechts, brabants of Berbers praat, spreekt beter engels dan de rest van Nederland. Door kaas te eten krijgen vrouwen sneller zin in seks. De zaadcel van een muis is met 80 micrometer groter dan die van een walvis, die telt maar 50 micrometer. de 100 rijkste miljardairs op aarde hebben maar een gemeenschappelijke deler: ze zijn eigen baas. 21


Restaurant

Ta s t y Wo k Geeft uw kind aan dat zijn/haar hoofd vol zit? Ziet u dat uw kind geen raad weet met zijn emoties? Vindt uw kind zijn/haar plek op school of in een sportvereniging niet? Vraagt u zich af waaraan dat ligt omdat het thuis vaak wel goed gaat? Is uw kind vlug afgeleid en heeft het moeite met aandacht en concentratie? Misschien heeft u al van alles geprobeerd en overweegt u om met medicatie te beginnen, maar wilt u dit liever niet? Misschien slikt uw kind al medicatie, maar vraagt u zich geregeld af of dit wel het beste is? Braincare en Yolande Ooms, praktijk voor kinder- & jeugdtherapie hebben dan de oplossing voor u! Met kwaliteit zetten wij liefdevol & inspirerend, samen met jullie als ouders, het kind terug in zijn/haar kracht. www.brain-care.nl 0164072908 www.yolandeoomskinderjeugdtherapie.nl 0615060045

“All in dining”

onbeperkt genieten voor: € 24,50 € 12,50

per persoon per kind

inclusief non alcoholische dranken - salades - soepen - sushi - dimsum - grill - wokbuffet - warmbuffet - desserts - snoep- ijs - verse slagroom - vers fruit - koffie -

www.tasty-wok.nl Antwerpsestraatweg 100 , Hoogerheide tel: 0164 - 615882


Winterse

kaneelkoekjes

Bereiding Meng 250 gr. boter (kamertemperatuur.), 150 gr. suikerbakkerspoeder en 1 eetl. kaneel tot een romig mengsel. Voeg 1 ei toe, mix nogmaals 450 gr. bloem, voeg een snufje zout toe, kneed tot samenhangend deeg. Maak van het deeg een 2 cm dikke plak en koel het 2 uur. Daarna uitrollen tot 1 cm. Twee grote sterren en één pinguïn uitsteken. Koel 20 min. Daarna op 160 graden gedurende 20 tot 25 minuten afbakken. Mix 500 gr. suikerbakkerspoeder, 1,5 eetl. eiwitpoeder met kleine beetjes water tot het mengsel net vloeibaar is. Pieken moeten, na kloppen, 15 sec. blijven staan alvorens in te zakken. 1 deel glazuur blauw kleuren, 1 deel zwart (rest blijft wit). Spuit met mondje nr. 3 eerst de randen van de koekjes en kleur daarna de rest in. Kijk goed naar het voorbeeld. Laat ondergrondkleuren eerst drogen voor je verder versiert. Op natte glazuur suiker strooien geeft sneeuweffect. Voetjes, snavel en strik zijn van fondant. Pinguïn en blauwe ster zijn opgeplakt met stijve glazuur (meng flinke schep suikerbakkerspoeder door een deel wit glazuur).

Twinset Koepelstraat 1, Bergen op Zoom www.twinsethobby.nl

Voor al uw taarten, cupcakes, e.d., hebben wij de juiste materialen! Tevens voeren wij een groot assortiment hobby-artikelen en verzorgen we ook cursussen en kinderfeestjes!


Deze maand zijn de bloemen voor mevrouw Mol, een oude dame, al heel lang gelukkig samen met haar man en moeder van vier dochters. Voor haar dochters is ze nog altijd even verzorgend als toen ze klein waren. Ze poetst elke dinsdag het huis van de jongste dochter, tot alles weer glimt. Geen trap is te hoog voor haar. Kom maar hier, dat heb ik zo gedaan; luidt haar motto! Super verrast met de bloemen. Haar reactie: ‘Kijk nou lieverd, dat zat ook in jouw bruidsboeket.’

Geniet er maar lekker van mevrouw Mol.

Bloemen met een gouden randje voor mevrouw Mol! Engelsestraat 6, Bergen op Zoom | 0164-266992 | www.rozen-en-bottels.nl


BUDgeT/boodscHappen Budgetboodschappen doen: een lekkere maaltijd voor weinig geld. speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

Schrijf het op

Winkelen zonder kinderen Het is hartstikke leuk en leerzaam om samen met je kroost boodschappen te doen. Realiseer je wel dat een supermarkt in de ogen van je kleintjes net luilekkerland is. Voordat je het weet, reken je een zak snoep af die niet op je lijstje staat.

Maak een boodschappenlijst! Zonder lijstje is de kans groot dat je impulsaankopen doet. Supermarkten weten dit ook en zullen alles uit de kast halen om je te verleiden tot de aankoop van producten waar je niet direct naar op zoek bent.

Karretje vol Doe bij voorkeur één keer in de week boodschappen. Hierdoor voorkom je impulsaankopen, spaar je geld en houd je ook nog eens veel meer tijd over.

tip

Ga geen boodschappen doen als je trek hebt. De hele winkel ligt vol met lekkere snacks, waardoor je al snel bij de kassa staat met een winkelwagen die voller is dan je had gepland.

VAN DE DAG Wanneer je op zoek bent naar een versproduct dat je snel zal consumeren, zoek dan naar producten waarbij de uiterste verkoopdatum bijna is verstreken. Vaak worden deze producten tegen een lagere prijs verkocht.

op De Bon Bewaar altijd de kassabon. Leg de bonnetjes één keer per maand naast elkaar en kijk waar je veel geld aan uitgeeft. Wellicht kun je je koopgedrag aanpassen door gebruik te maken van acties en aanbiedingen.

BuDGet 25


Naar De Maagd voor: KLAAS VAN DER EERDEN 14 januari SONNEVELD 15 januari BUTTER BEANS (o.a. Carmen Jacobs) 18 januari

Bruisend theater beleven

HARRIE EN TWEE MEESTERS (o.a. Jon van Eerd) 21 januari AFBLIJVEN! (jongerenmusical) 23 januari SCRUM, A NIGHT OF TUNES AN’TALES 24 januari ISH: DJ MOZ-ART 25 januari PEUTERPARADE 26 januari (‘s morgens) RAPALJE 31 januari CESAR ZUIDERWIJK 1 februari RICHARD GROENENDIJK 4 februari TIM KNOL (ism Gebouw-T) 6 februari HOLLAND DANCE ON TOUR 7 februari THE BLUES BROTHERS APPROVED 11 februari GERARD VAN MAASAKKERS 13 februari EI, MOTTE NOU’S KOMME KIJKE 15 + 16 februari

In CKB Theaterzaal: LOUISE KORTHALS 25 januari

Kijk voor info, kaartverkoop EN filmpjes op

www.demaagd.nl 26


THe best of cabaretier klaas van der eerden

‘charmant en ontwapenend’

Bruisende theateractie! Maak kans op 2 gratis kaarten Sixpack van Klaas van der Eerden op 14 januari 20:00 u in De Maagd. Mail uiterlijk 10 januari ‘bruishumor’ naar infodemaagd@bergenopzoom.nl. De winnaar krijgt op 11 januari via de mail bericht. ‘Hij heeft ‘t straatgevoel van Youp en de intellectuele invalshoeken van Freek’ (Volkskrant over zijn 1e show Extreem)… ‘Iedereen voelt zich thuis bij Klaas, met zijn mond en stembanden kan hij zo goed als alles nabootsen’ (AD over zijn 2e show MIX)… ‘Klaas blijft charmant en ontwapenend’ (NRC over zijn 3e show Schaap)… ‘Dit programma zit boordevol originele vondsten en hoge grapdichtheid’ (AD over zijn 4e show Wortels)... ‘Hij is vrolijk, muzikaal, kan zingen, dansen en zijn typetjes zijn prachtig!’ (Telegraaf over zijn 5e show Schwalbe)… ‘Van der Eerden fans zullen met dit programma niet worden teleurgesteld. De show is snel en zit vol afwisseling’ (Volkskrant over zijn 6e show Breedbeeld). Het is overduidelijk: Nederland omarmt Klaas van der Eerden. En nu brengt deze cabaretier het beste uit 6 shows samen in Sixpack.

27

Ga je mee uit?


Franchisenemers gezocht Wil jij altijd al voor jezelf beginnen met zo weinig mogelijk risico? Nederland Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in Nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? Dan ben je bij Nederland Bruist aan het juiste adres. Wat verwachten we van je?

Meer weten?

Nederland Bruist wil enthousiaste mensen de gelegenheid geven een eigen bedrijf op te starten. Daarom is een ondernemende en zelfstandige houding onmisbaar. Je bent een verkoper in hart en nieren, 100% gemotiveerd en communicatief zeer vaardig. Daarnaast ben je bereid je volledig achter de formule van Nederland Bruist op te stellen.

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? Neem dan contact op met Marcel Bossers voor het maken van een afspraak.

Wat biedt Nederland Bruist? De werkwijze van Nederland Bruist is een bewezen formule met veel succesverhalen. Ons doel is doorgroeien naar 80 edities in Nederland en België. We bieden aantrekkelijke ondernemersinkomsten, een snelle start en voldoende groeipotentieel. Daarnaast krijg je goede ondersteuning en begeleiding tijdens het opstarten van je magazine.

Waarom franchise? Een franchiseorganisatie stelt haar naam, formule en ‘know-how’ ter beschikking aan zelfstandige ondernemers: de franchisenemers. Hierdoor kun je meeliften met de groot opgezette marketingcampagne. Kortom, een zeer beperkt risico en snelle verdiensten.

Tel. 06-34590975 E-mail franchise@nederlandbruist.nl Website www.nederlandbruist.nl en www.belgiebruist.be

Nederland Bruist zoekt

enthousiaste, ondernemende verkopers die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven gem. eTTeN-leur/rucpheN/zuNderT

decemBer 2013 graTis meeNemeN! www.NederlaNdBruisT.Nl

gem. eTTeN-leur/rucpheN/zuNderT

SMAAKmakers voor het nieuwe jaar

BUBBEL Time

winterse

November 2013 graTis meeNemeN! www.NederlaNdbruisT.Nl

gem. eTTeN-leur/rucpheN/zuNderT

OKTOBer 2013 graTis meeNemeN! www.NederlaNdBruisT.Nl

Mooi

binnen GEniEtEn

GELUKMAKERS

de winter in

een dagje

cocoonen


BINNeN/buiten

fILMPJE PAKKEN Stop met dromen en leef

Zappen Vanaf Je sofa nieuw: De school Je middelbare schooltijd. Geweldig? Of verschrikkelijk? Vergeten zal je ’t nooit. Dat geldt zeker voor de 4 Havoleerlingen van de Alkmaarse scholengemeenschap Jan Arentsz. Afgelopen zomer werden zij zes weken lang door BNN gevolgd met zo’n vijfendertig camera’s. Het eindresultaat is een mooie, zorgvuldig gemaakte documentaireserie waarin je de waarde voelt van de individuele docent, de individuele leerling en het belang van een school die het verschil kan maken. Camera’s in de kantine, de aula, de docentenkamer en in de klaslokalen… De Alkmaarse scholengemeenschap kijkt inmiddels niet meer op van een camera meer of minder. De School is vanaf januari 2014 in zes afleveringen te zien bij BNN op 3.

Ben Stiller regisseert en speelt de hoofdrol in The Secret Life of Walter Mitty, een inspirerend feelgood-avontuur over het ware potentieel dat in iedereen schuilt. Walter Mitty (Ben Stiller) is een gewone man die zijn dagen doorbrengt met dagdromen vol heldendaden, romantiek en actie. Als zijn baan en die van zijn collega (Kirsten Wigg) op de tocht komen te staan, komt Walter ook in het echte leven in actie. Hij gaat op wereldreis en beleeft een avontuur dat zelfs zijn stoutste dromen overtreft. De film is vanaf 2 januari in de bioscoop te zien.

Boekje lezen

29

solitude – in the wake of willem Barentsz fotograaf Jeroen Toirkens en schrijfster/ Scandinavië-correspondent Petra Sjouwerman doen in dit prachtige fotoboek verslag van hun winterse reis door het uiterste noorden van Noorwegen, Zweden, finland en Rusland – kortweg de Barentsz-regio. Hierbij lieten ze zich inspireren door de reislust en de moed van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz (1550-1597), naar wie de regio vernoemd is. Naast een indrukwekkend verslag van hun road trip bevat het boek – met Engelse én Nederlandse teksten – een historische epiloog en citaten uit het oorspronkelijke dagboek uit 1598. Het boek is voor € 34,99 verkrijgbaar bij uitgeverij Lannoo, de boekhandel en Bol.com.


MS

WAND- RAAM- en VLOERBEKLEDING

Huijbergsestraat 9 | 9Bergen op | Tel: 0164-236 / 06-13630178 Huijbergsestraat | Bergen opZoom Zoom | Tel: 0164-236 670 670 / 06-13630178

www.ms-wandbekleding.nl | info@ms-wandbekleding.nl www.ms-wandbekleding.nl | www.raamvloerwandbekleding.nl | info@ms-wandbekleding.nl

Lindebaan 2 4611 LX Bergen op Zoom

bergenopzoom@run2day.nl | 0164211038 | www.run2day.nl


Activiteiten

Volksdevotie

in Het Markiezenhof Voor de veertiende keer vinden de Hofzaallezingen plaats in Het Markiezenhof.

Franciscanessen

Hofconcert Zondag 19 januari van 15.00-17.00 uur geeft Musica del Seicento, Stichting voor oude muziek een concert in de Hofzaal van Het Markiezenhof. Kaarten zijn te koop voor €15,- bij de receptie van het museum.

De lezingencyclus over de cultuurhistorie rond Bergen op Zoom wordt georganiseerd door de Geschiedkundige Kring van Bergen op Zoom, Heemkundekring Halchterth en Het Markiezenhof. Dinsdag 21 januari 2014 Spreker: Koert Damveld Van klokken en orgels, zangers en snaren, toeters en trommels Dinsdag 28 januari 2014 Spreker: Frans Tervoort Volksgeloof is nog geen bijgeloof Dinsdag 4 februari 2014 Spreker: Irene van Kemenade Korneel Slootmans, archivaris of cultuurgoeroe? Dinsdag 11 februari 2014 Spreker: Dolly Verhoeven Zusters van ‘t Ketrientje 175 Jaar zorg voor Bergen op Zoom

Het Markiezenhof, Steenbergsestraat 8, Bergen op Zoom 0164-277077, www.markiezenhof.nl Geopend di t/m zo van 11.00 t/m 17.00 uur. 31

Praktische informatie De lezingen vinden plaats in de hofzaal van Het Markiezenhof, van 20.00 - 22.00 uur, zaal open om 19.30 uur. De deelnamekosten bedragen € 25,00 voor 4 lezingen (incl. koffie/thee) of € 10,- per stuk. Kaarten zijn te koop aan de balie van Het Markiezenhof (di t/m zo van 11.00 tot 17.00 uur).


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en wellicht maakt u kans op 2 maanden gratis sporten & een gratis bodyanalyse t.w.v. â‚Ź 110,Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. januari Bergen op Zoom Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

fitness doelstellingen bewegen conditie afvallen sporten

workout spinning bootcamp yoga zumba bodytraining

Deze maand:

2 maanden gratis sporten en een gratis bodyanalyse t.w.v. â‚Ź110,- Aangeboden door fitness palace | De boulevard noord 2 | 4617 hd Bergen op zoom | 0164-270688


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en wellicht maakt u kans op een Noosa armband t.w.v. € 50,-. Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. januari Bergen op Zoom Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

vierkantje noosapetite damesmode ikkswomen maxijurk chunks

sieraden accessoires mimoneda kremerstraat schoenen completeoutfit

Deze maand:

een Noosa armband t.w.v. € 50,t.w.v. €50,- Aangeboden door Hora Est Fashion | Kremerstraat 22 | 4611 TR Bergen op zoom | 0164-299073


Evenementen

KOOPAVONDEN De winkels in de dorpen en steden van de Brabantse Wal zijn eens per week extra lang geopend. Hier vindt u een overzichtje: Hoogerheide: donderdag t/m 21.00 uur Bergen op Zoom: vrijdag t/m 21.00 uur Halsteren: donderdag t/m 20.00 uur Steenbergen: vrijdag t/m 21.00 uur

Bergen op Zoom en Brabantse Wal

T/M 14 FEBRUARI: EXPO MARINA CLEIREN Marina Cleiren exposeert zelfgeschilderde portretten in het Gemeentehuis van Woensdrecht, Huijbergseweg 3 in Hoogerheide.

T/M 8 MAART: TENTOONSTELLING ‘SCHATTEN UIT HET DEPOT’ Er is weer een bijzondere tentoonstelling te zien in Het Markiezenhof, Steenbergsestraat 8 in Bergen op Zoom. Geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur.

18 JANUARI: MUZIEK – ZENO Zeno eert de muziek van Toto! En terecht! De Amerikaanse band heeft talloze hits die tijdloos zijn. Het merendeel van de klassiekers komen deze avond voorbij, zoals Africa en Stop Loving You. Aanvang 20.30 uur in Gebouw-T, Wilhelminaveld 96 in Bergen op Zoom.

19 JANUARI: RONDLEIDING FORT DE ROOVERE Samen met een gids van SBM wandelt u over dit bijzonder fort, wat volop hersteld wordt. U passeert o.a. de Mosesbrug. Trek wel stevig schoeisel aan. U vertrekt om 13.00 uur bij de parkeerplaats aan de Schansbaan/Ligneweg.

VANAF 9 FEBRUARI VASTENAVENDWANDELINGEN 34


1 + 2 FEBRUARI WK VELDRIJDEN IN HOOGERHEIDE

22 JANUARI: THEATERDINER CIRCUS FLANZ Geniet van een heerlijke maaltijd en volop vermaak van theatergroep Cameleon. De afgelopen maanden traden ze al meer op op de Brabantse Wal en kregen lovende reacties. Reserveer kaarten via www.decommerce.nl of bel 0167-532485. Locatie: De Commerce, Markt 5 in Kruisland.

Hoogerheide is voor de 2e keer gastheer voor dit wielerspektakel veldrijden. In het parcours wordt vooral gebruikgemaakt van natuurlijke elementen. Deze natuurlijke elementen moeten de deelnemers uitdagen en de kans geven om de concurrentie van zich af te schudden.

2 FEBRUARI: KOOPZONDAG

Het programma

De winkels in Bergen op Zoom zijn vandaag geopend van 12.00 – 17.00 uur. Parkeren is gratis.

Zaterdag 1 februari om 11.00 uur de junioren t/m 18 jaar en om 15.00 uur de dames. Zondag 2 februari om 11.00 uur de espoirs/beloften 19 t/m 23 jaar en om 15.00 uur de elite. Meer info en tickets: www.wkhoogerheide2014.nl

2 FEBRUARI: OPEN DAG BC VARIANT Stap eens binnen bij deze Bergse bouwclub. Ze lichten graag wat toe over het bouwproces van een Vastenavendwagen. Er is ook enorme verscheidenheid aan gevelmateriaal te koop. U vindt BC Variant aan de Calandweg in Bergen op Zoom, 2 februari geopend van 11.00 – 16.00 uur.

8 FEBRUARI: NEUZEBAL De Vastenavend van 2014 is begonnen! Alle dweilen uit ’t Krabbegat komen om 20.00 uur eerst samen om het nieuwe Vastenavendliedje te leren en vervolgens de cafés in te duiken. Locatie: De Stoelemat, Westersingel 40 in Bergen op Zoom.

VANAF 9 FEBRUARI: VASTENAVENDWANDELINGEN Op diverse data en tijden kunt u met een gids van SBM meewandelen met een Vastenavendwandeling. U loopt langs bijzondere locaties die samenhangen met de Vastenavend. Leutig én leerzaam! Kijk voor data en meer informatie op www.vvvbrabantsewal.nl.

DIT IS EEN GREEP UIT HET COMPLETE AANBOD. KIJK OP ONZE WEBSITE VOOR HET COMPLETE OVERZICHT. VVV Brabantse Wal | Kortemeestraat 19 4611 TL Bergen op Zoom | Tel: 0164-277482 info@vvvbrabantsewal.nl www.vvvbrabantsewal.nl 35


Goede voornemens? Het nieuwe jaar is begonnen en zoals gewoonlijk proberen we er ook nu weer een nog beter jaar van te maken dan het vorige. Nr.1 voornemen is ‘afslanken’, gezonder worden. Maar dat valt niet altijd mee. De verleiding is groot en het blijft moeilijk om er niet aan toe te geven.

Wij van Slim Afslank- en Fitcentrum willen dan ook graag daarin helpen. Hoe? Nou, door er ten eerste voor te zorgen dat je niet in de verleiding komt en dat doen we door het voorschrijven van een persoonlijk eetschema. Gewoon normaal eten! En goed eten. Geen uithongerdieet! Daardoor ga jij je echt fitter voelen en krijg je ook meer energie om te sporten. Ook het sporten gebeurt onder begeleiding. Iedereen heeft een ander niveau en daar houden we rekening mee. Wij vertellen je wat je moet doen. Dus je kunt gerust alleen komen want je hebt altijd iemand als aanspreekpunt en die je helpt om je doel te bereiken. Ga weer geloven in jezelf en kom gerust langs voor meer informatie of kijk op onze website: www.slimafslankfitcentrum.nl Tot ziens! Rita & Ferry.

Slim Afslank- en fitcentrum | Hermusstraat 12 | 4611 BM Bergen op Zoom | Tel: 0621866484

2014 01 bergen op zoom