Page 1

De Maashorst

SMAAKmakers voor het nieuwe jaar

BUBBEL Time

december 2013 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl


Bruisende zaken: Bedrijf: De Eetkaamer Brabantplein 10 A, Uden Tel. 0413-230010 Eigenaren: Minguel en Danielle Pelucarte www.eetkaamer.nl

hter De Eetkaamer? n dagen per week van 9.00 tot Wat is het concept acsse zeve rie waar mensen warme

een bra lekkere lunch, een “De Eetkaamer is erlijk ontbijtje, een art of een nnen voor een he ku ht ec ter r r, een stuk appelta uu 19.00 van een uitsmijte ten nie ge en inboedel is ns le me ijl elen, lampen; de he hap en meer. Terw worden. Tafels, sto t op sh ge gewoon.” k ‘m oo je er nd leuk, dan koop lekker wijntje kan ar je op zit ontzette wa el sto de je d te koop. Dus vin

“Vind je de stoel waar je op zit ontzettend leuk, dan koop je ‘m gewoon” 2


Hoe zijn jullie op dit idee gekomen? “We liepen al jaren rond met het plan om een eigen horecagelegenheid te starten. Een plek waar iedereen welkom is en met de sfeer van ‘thuis’, omdat we vaak complimenten krijgen over onze gezellige en wereldse inrichting. Al snel kwamen we tot de conclusie dat als mensen iets leuk vinden, ze ook willen weten wat het kost en waar ze het kunnen kopen. Dus dan moet er een prijskaartje aan, dachten we meteen. Om mensen kennis te kunnen laten maken met dit creatieve concept openden we juli jl. een tijdelijke woonen cadeauwinkel. Uden blijkt razend enthousiast te zijn!”

Op welke doelgroep richten jullie je? “Iedereen, maar dan ook echt iedereen is bij ons welkom voor een hapje of een drankje. Wij willen een laagdrempelige sfeer creëren waarin jong en oud zich op zijn gemak voelt. Ook aan onze kleinste gasten is gedacht, want terwijl papa en mama lekker tafelen kunnen zij zich vermaken in de leuke speelhoek. Tevens is onze Brasserie toegankelijk voor rolstoelgebruikers.”

Kom op onze try-out dagen van

donderdag 5 tot en met zondag 8 december naar

De Eetkaamer Brabantplein 10A in Uden Laat je mening weten door onderstaand formulier in te vullen en bij ons in te leveren.

Wat staat er zoal op de menukaart? “Onze meubels, woonaccessoires en lampen komen voornamelijk uit India en Indonesië en de meeste zijn handgemaakt van gerecyclede materialen. Daar kun je natuurlijk geen vette hap bij serveren. Daarom proberen we waar mogelijk in de keuken gebruik te maken van biologische producten en ingrediënten. Een broodje kaas, een uitsmijter, saté of tapas; allemaal puur natuur en goed voor mens en milieu.”

Je krijgt hiermee direct

10% korting op food & drinks!

Naam: E-mailadres: Wat vind je goed aan De Eetkaamer?

Wat kunnen we verbeteren? De meubels, woonaccessoires en lampen uit de tijdelijke woon- en cadeauwinkel Eetkaamer.nl zijn vanaf nu allemaal verkrijgbaar bij Brasserie De Eetkaamer.

3


Wist je dat... er in een fles champagne zo’n 47 miljoen bubbels zitten?

Wist je dat... de druk in een champagnefles 2 keer zo hoog is als in een autoband?

Wist je dat...

6

Wist je dat... de grootste kurk ter wereld 1 meter hoog is?

Wist je dat...

de grootste champagnetoren door een nederlander is gebouwd?

Colofon

Wist je dat...

agneglazen het beter is om champ zetten niet in de vaatwasser te it van omdat zeepresten de kwalite f kunnen de champagne negatie beïnvloeden?

nederland qua champagne consumptie (per inwone r) wereldwijd op nummer 7 staat?

Uitgever Nederland Bruist C.V.

Wist je dat...

de champagne in nederland ong eveer 20% duurder is als in de buurlanden ?

Wist je dat... in nederland 60% van alle champagne in de laatste twee weken van het jaar wordt gedronken?

manager Marcel Bossers

Wist je dat... er in de

Office manager Marion Schoonenberg

Champagnestreek ongeveer 980 miljoen flessen onder de grond

traffic & Vormgeving Nederland Bruist

liggen?

Themateksten & EINDREDACTIE Nederland Bruist Acquisitie Lindsey van Gils

23

T 076-7115340, E maashorst@nederlandbruist.nl Contact de Maashorst Bruist Oosterhoutseweg 91 C 4816 KC Breda

18

*vraag naar onze voorwaarden

T 076-7115340 maashorst@nederlandbruist.nl

10

Contact Hoofdkantoor Nederland Bruist C.V.

Beauty By  Us  

Wij zijn  Kelly  en  Lisa  van  www.beautybyus.nl.  Dagelijks  schrijven  wij  2  artikelen   over  alles  dat  met  beauty  te  maken  heeft!  Beauty  is  onze  passie  en  wij  willen   e s s - o s s . n l | w w w . p u u r - f i t n e s s - o sonze   s . n lliefde  hiervoor  overbrengen  bij  onze  bezoekers.  We  hebben  een  aantal   bedrijven  bezocht  om  zo  de  mensen  achter  het  product  te  kunnen  leren  kennen.   We  zijn  op  stap  geweest  met  By  Jooz  in  Uden.  Een  geweldige  stad  om  lekker  te   winkelen,  lunchen  en  genieten.    

nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be

35

31

Inhoud

36

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2012 Nederland Bruist C.V. Oss Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: 't Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, de Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.


feestmaand Wist jij bijvoorbeeld dat de druk in een champagnefles 2 keer zo hoog is als in een autoband?

Deze maand draait het allemaal om feest, feest, feest en nog meer feest. Sinterklaas, Kerstmis en oud en nieuw; de meeste mensen hebben het er maar druk mee. Ook mijn agenda staat vol met notities van gezellige borrels en etentjes met vrienden, familie en zakenrelaties. Tussen de bubbels door probeer ik mijn weg te vinden in de drukbezochte winkelstraten, voorzie ik de woonkamer van een mooie boom en fantaseer ik alvast over volgend jaar. Wat zal 2014 ons allemaal gaan brengen? Ook deze decembereditie staat in het teken van feest. Zo lees je op pagina 6 & 7 in het artikel ‘Bubbel time’ allerlei leuke weetjes over champagne.

Zoals je van ons gewend bent, hebben we ook in deze editie weer een aantal interessante rubrieken, weetjes en leuke evenementen voor je op een rij gezet. Verder lees je in dit magazine alles over SunCare Oss, Wolletjes, Chris van Velzen aanhangwagens en nog veel meer bruisende en lokale ondernemingen bij jou in de buurt. Tevens vind je achterin dit magazine drie leuke puzzels aangeboden door Slender Studio Oss, tante Sannie in het Peperkoekhuisje en Voetstudio Ria. Volg de aanwijzingen en maak kans op aantrekkelijke prijzen!

d R EN? TE R E V AD naa r m ail

. nl bruist d n a l r de nl@ne

Veel leesplezier, Marcel Bossers


Bubbel Bij het zien van een es champagne denken we direct aan feest, het vieren van een overwinning of het benadrukken van een speciale gebeurtenis. Omdat december zonder enige twijfel

.. Wist je dat. traditie van

lling tot de in tegenste oonte was ger de gew oe nu, het vr aperitief gne niet als om champa t te j het desser maar juist bi drinken?

de bubbelmaand bij uitstek is, hebben wij een aantal bruisende champagneweetjes voor je op een rij gezet.

Wist je dat... de kurk van een stevig geschudde champagnefles met circa 40 km per uur weg kan worden geknald?

.. Wist je dat. keer

s4 nederlander pagne am ch minder elgen? B n da n drinke 6


.. Wist je dat.

.. Wist je dahat.artjes op

de de kurk van et mag ni e gn pa cham r moet knallen maa en siss ?

et kleine vruchten m rode bes) ls perzik of de schil (zoa in de wanneer ze ronddraaien , terwijl gd le worden ge champagne met de t is ju jn een rozi bijvoorbeeld eegt? en neer bew bubbels op

de druk in een champagnefles 2 keer zo hoog is als in een autoband?

er in een fles champagne zo’n 47 miljoen bubbels zitten?

Wist je dat...

agneglazen het beter is om champ zetten r niet in de vaatwasse te eit van alit kw de n omdat zeepreste nen kun f atie neg e de champagn beĂŻnvloeden?

.. nederland qu a champagn e consumptie (per inwoner ) wereldwijd op nummer 7 staat?

Wist je dat... in nederland 60% van alle champagne in de laatste twee weken van het jaar wordt gedronken?

Wist je dat... de grootste kurk ter wereld 1 meter hoog is?

Wist je dat.

de grootste champagnetoren door een nederlander is gebouwd?

de grootste fles champagne ter wereld 2 meter hoog is?

Wist je dat...

Wist je dat...

Wist je dat...

Wist je dat...

Wist je dat. ..

de champagn e in nederland on geveer 20% duurde r is als in de buurlanden ?

7

Wist je dat... er in de

Champagnestreek ongeveer 980 miljoen flessen onder de grond liggen?


Klaar voor de feestdagen? Of wilt u nog graag een paar tips en trucs om er stralend uit te zien? Vanaf ons 25e-30e levensjaar begint de huid te verouderen. De huid wordt dunner, kwetsbaar, slap, droog. Dit wordt veroorzaakt door een vermindering van bloedvaten in de huid, een vermindering van bindweefsel (collageen) en elastinevezels en een afname van de functie van de talgklieren. De huid vertoont in het begin vaak kleine, ondiepe rimpeltjes, die in de loop der jaren verdiepen.

Tips: wat kun je zelf doen? • “schoonheidsslaapje”: zorg voor voldoende slaap; het lichaam regenereert zichzelf! • Zorg voor gezonde voeding. • Drink minimaal 2 liter water per dag. • Beweeg voldoende, liefst in de buitenlucht. • Zorg voor zo min mogelijk stress • Zorg voor ontspanning en lach veel! • Rook niet; een rokershuid is vaak rimpelig en grauw. • Drink alcohol en koffie met mate. • Reinig en verzorg uw huid op de juiste wijze.

Voor een stralend gezicht… microdermabrasie

Een gladdere, stevigere huid met minder cellulitis… LPG endermologie De ene vrouw heeft meer last van een sinaasappelhuid dan de andere. Dit heeft te maken met aanleg, voeding en beweging. Waarom mannen niet? Een vrouwenlichaam bestaat uit meer vet dat op benen en billen gaat zitten. Bij de heren zit dat meer op de buik! Ook is het bindweefsel anders gevormd bij een vrouw. De LPG-endermologiemassages is een wetenschappelijk bewezen methode om cellulitis te verminderen en is ook goed voor de afvoer van afvalstoffen en ondersteunend bij afslanken. Ook weer voor dames én heren! Wij adviseren en begeleiden u graag bij het halen van uw doelstelling. Tot binnenkort in onze praktijk in Maren-Kessel. Bel voor een afspraak met Annemiek van der Voort: 06-20299616 en kijk op de website www.lijfstijling.nl.

www.lijfstijling.nl

Dit is een heerlijk ontspannende behandeling voor het gezicht, waarbij kristallen over de huid worden geblazen en weer worden weggezogen. Hierdoor verdwijnen dode huidcellen, wordt de doorbloeding gestimuleerd en nieuwe cellen geactiveerd. Resultaat: zichtbaar minder fijne lijntjes en een jeugdige uitstraling! Kan in kuurverband of als losse behandelingen. Voor zowel dames als heren!

Klaar voor de feestdagen? … Of toch een paar kilootjes minder voor die ene jurk…

8

Bij Lijfstijling kunt u terecht voor: afslanken, cavitatie, endermologie, E-fit, RF-therapie, microdermabrasie en IPL/DPLontharing! Bel Annemiek van der Voort voor een GRATIS adviesgesprek: 06-20299616 www.lijfstijling.nl


Wist u dat ....

Lang Lang tv tv kijken kijken de de sterkte sterkte van van uw uw ogen ogen nauwelijks nauwelijks beinvloed beinvloed ?? ?? Urenlang Urenlang televisie televisie kijken kijken of of computeren, computeren, goed goed voor voor je je ogen ogen is is het het niet. niet. Maar Maar gaan gaan je je ogen ogen er er ook ook echt echt van achteruit? Als een kind een bril moet zoeken ouders vaak naar een verklaring. Hij kijkt toch zo van achteruit? Als een kind een bril moet zoeken ouders vaak naar een verklaring. Hij kijkt toch zo vaak vaak televisie televisie of of speelt speelt elke elke dag dag urenlang urenlang computerspelletjes... computerspelletjes... Veel Veel computeren computeren of of tv tv kijken kijken kan kan geen afwijking van de ogen veroorzaken. Wel is het zo dat teveel computeren of tv kijken geen afwijking van de ogen veroorzaken. Wel is het zo dat teveel computeren of tv kijken je je ogen ogen kan kan vermoeien. vermoeien. Het Het zou zou kunnen kunnen dat dat de de sterkte sterkte van van je je ogen ogen daardoor daardoor een een klein klein beetje beetje achteruit achteruit gaat. gaat. Het Het staat staat vast vast dat dat slecht slecht zien zien erfelijk erfelijk bepaald bepaald is. is. Het Het is is namelijk namelijk zo zo dat dat meerdere meerdere genen aan de basis liggen van het gezichtsgenen aan de basis liggen van het gezichtsvermogen. vermogen. Het Het is is dus dus mogelijk mogelijk dat dat je je ouders ouders beiden scherp zien, maar dat de genen beiden scherp zien, maar dat de genen die die je hebt geĂŤrfd een "ongelukkige combinatie" je hebt geĂŤrfd een "ongelukkige combinatie" zijn. zijn. Computeren Computeren of of tv tv kijken kijken kan kan wel wel irritaties veroorzaken, daarom geven irritaties veroorzaken, daarom geven wij wij uu de de volgende volgende tips tips als als uu langdurig langdurig Lieve Bram, Hoe is het met je ? Met je moeder en mij is het achter uw computer zit Lieve Bram, Hoe is het met je ? Met je moeder en mij is het achter uw computer zit :: goed. We missen je. Zet alsjeblieft je computer uit en kom goed. We missen je. Zet alsjeblieft je computer uit en kom naar beneden om te eten. Liefs, Papa en mama. naar beneden om te eten. Liefs, Papa en mama.

-- Neem Neem af af en en toe toe even even pauze. pauze. -- Zet het beeldscherm Zet het beeldscherm op op minimaal minimaal 50 50 cm. cm. -- Regel goede verlichting. Vermijd tegenlicht Regel goede verlichting. Vermijd tegenlicht van van ramen ramen en en voorkom voorkom reflectie. reflectie. -- Neem een goed scherm. Trillende beelden en flikkeringen Neem een goed scherm. Trillende beelden en flikkeringen zijn zijn heel heel erg erg vermoeiend. vermoeiend.

facebook.com/joostenbrillen facebook.com/joostenbrillen Marktstraat Marktstraat 15 15 Ravenstein Ravenstein

joostenbrillen.nl joostenbrillen.nl

06 06 46 46 899 899 460 460


Beauty by us

Ik ben Jolanda Visser, professioneel visagiste van www.byjooz.nl. Ik ben dagelijks bezig met het nog mooier maken van mensen. Met mijn bedrijf By Jooz Hair Make-up & Styling verzorg ik de make-up tijdens fotoshoots en geef ik persoonlijk make-up advies. Uiteraard werk ik veel op locatie. Je kunt echter ook bij mij terecht in de studio. In een warme sfeer, omringt door de allernieuwste make-up, geef ik make-up advies en workshops. Persoonlijk of juist met een paar vriendinnen. Kijk voor meer informatie op: www.byjooz.nl Met vriendelijke groet, Jolanda Visser

1.

een aar van . e eigen hartje Uden d is jo in Te n n e v lo e ers g ige sa pracht sionele kapp men. s o fe n je dr De pro psel va a is prachtig het ka nd u la jo o J Wij zijn Kelly en Lisa van ar van Beauty  By  Us   en zijn Het ha jo e T r www.beautybyus.nl. Dagelijks schrijven de o o d n a ten in geda Wij  wij zijn  K elly  en  artikelen Lisa  van  www.beautybyus.nl.   Dagelijks   schrijven  wij  2  artikelen   produc aliteit en e twee over alles wat met D . s r over  alles  dat  met  beauty  te  maken  heeft!  Beauty  is  onze  passie  en  wij  willen   e kw kapste an hog aren! beauty te maken heeft! is onze onze   liefde  hiervoor   overbrengen   bij  oBeauty nze  bezoekers.   We  hebben  een  aantal  Tejo Hairstyling & Visagie n zijn v rk je aan je h lo a s e bedrijven   bezocht   om  zwillen o  de  mensen   achter   het  product   te  kunnen  leren  kennen.   passie en wij onze liefde hiervoor en m We  zijn  op  stap  geweest  met  By  Jooz  in  Uden.  Een  geweldige  stad  om  lekker  te   dat zie overbrengen op onze lezers. winkelen,  lunchen  en  genieten.    

We hebben samen met Jolanda van By Jooz in Uden een aantal bedrijven bezocht om zo de mensen achter het product te kunnen leren kennen. Uden is echt een geweldige stad om lekker te winkelen, lunchen en genieten.

By Jooz Hair Make-up & Styling | Traverse 130 5361 TH GRAVE | 0646351186 | www.byjooz.nl Facebook.com/ByJoozHairMakeUpStyling

Lunchroom Pure

2.

Pure is ee met he n gezellig in gerich erlijke te lunc br desser hroom ts. Je v oodjes, dran ken en o elt je h vriend elemaa elijke p l thuis ersone sfeer. W bij h el e ij hebb en nog n de huiselijk et lunch gehad nooit z e en o’n lek aan on kere ze dag gingen dan o Lunchroom ok vold Pure   verder. aagezellig   n ingerichte  lunchroom  met  heerlijke  broodjes,  dranken  en   Pure  is  een  

desserts. Je  voelt  je  helemaal  thuis  bij  het  vriendelijke  personeel  en  de  huiselijke   sfeer.  Wij  hebben  nog  nooit  zo’n  lekkere  lunch  gehad  en  gingen  dan  ook  voldaan   aan  onze  dag  verder.  


3.

6. Infinity Sun Benelux is gespecialiseerd in sunless tanning, beter bekend als spraytanning van lichaam en gezicht. Infinity Sun is een van de beste in het vak.

Givo’s is een mooi ingerichte winkel met veel exclusieve kleding. Elke fashionista kan hier haar hart ophalen! Wij hebben een mooi setje kleding uitgekozen en voelden ons helemaal goed bij het behulpzame personeel van Givo’s Givo’s.

Givo’s

Givo’s is  een  mooi  ingerichte  winkel  met  veel  exclusieve  kleding.  Elke  fashionista   kan  hier  haar  hart  ophalen!  Wij  hebben  een  mooi  setje  kleding  uitgekozen  en   voelden  ons  helemaal  goed  bij  het  behulpzame  personeel  van  Givo’s.    

7.

Infinity sun

io te stud gerich moo i in paratuur. De n e e Infinity   in  het  sunless  ta ft Benelux  sits  egaespecialiseerd   p eSeun   Fotografie  By  Annelies   elies h de vnan   dat je je Infinity  Sun  is ieuw lichaam   Annspraytanning   icht zeon  gezicht.   etapparatuur.  het   r e m s Annelies  heeft  een  mooi  ingerichte  studio  aan  huis  met  de  u nis ieuwste   g n o in n h jk aoap  nvak.   De  fotostudio  is  huiselijk  ingericht  zodat  je  je  gelijk   je  gemak  voelt.   W ij   eli uis voelde . diois h k voelt. Wij voelden  ons  helemaal  thuis  en  de  sfeer  was  erg  fijn.  Annelies   rg fijn e fotostu heeft  jeprachtige   s ma a e w g foto’s  van  ons  gemaakt  waar  we  heel  blij  mee  zijn!     p feer s Snuf&Shoe is een prachtige winkel waar gelijk o thuis en de s foto’s van on   e al ig a t ! m h ze veel schoenen en accessoires verkopen. n c le a ij e r h ez ft p blij me es hee Wij hebben hier onze ogen uitgekeken. Anneli waar we heel t k Snuf&Shoe verkoopt ook woonaccessoires   gemaa en alle producten zijn van hoge kwaliteit. Infinity  Sun    

4.

Snuf&Shoe

uf&Shoe

8.

f&Shoe is  een  prachtige  winkel  waar  ze  veel  schoenen  en  accessoires   kopen.  Wij  hebben  hier  onze  ogen  uitgekeken.  Snuf&Shoe  verkoopt  ook   onaccessoires  en  alle  producten  zijn  van  hoge  kwaliteit.  

Instituut Lamat

5.

at, tuut Lam van Insti ij hebben r a a n e eig .W ol is de oonheid eidsLamat P rkt aan uw sch schoonh e k ij e rl w e r e e w waar hij t Lamat een he ze huid tuu arna on a w bij Insti d a h ling ge d was. behande hoon en gevoe c s l a a m hele

Brasserie ’t Zusje

Bij Brasserie ’t Zusje kun je heerlijk tapas eten. Wij hebben genoten van Brasserie  ’t  Zusje   de heerlijke tapas en de top kwaliteit Bij  Brasserie  ’t  Zusje  kun  je  heerlijk  tapas  van eten.  W ij  hebben   genoten   van  de   het eten en het personeel. Wij heerlijke  tapas  en  de  top  kwaliteit  van  het  eten  en  het  personeel.  Wij  hebben  hier   een  super  avond  beleefd.  Een  aanrader  om   hier  lekker  hier uit  eten   te  gaan!   hebben een super avond beleefd.   Een aanrader om hier lekker uit eten   te gaan!


Club Sandwich Ingrediënten voor 4 personen • 12 sneeën brood naar keuze (bijv. Casino) • mayonaise • 1 komkommer in plakjes • 4 tomaten in plakjes • gerookte kipfilet in plakjes gesneden • 12 plakjes ontbijtspek • 4 eieren • gemengde sla • tomatenketchup • peper en zout • satéprikkers Bereidingswijze Toast het brood in de broodrooster (als u geen broodrooster heeft kan dit ook in een voorverwarmde oven, 5 min op 200˚C). Bak de eitjes samen met het spek in een koekenpan en bestrooi ze met wat peper. Smeer het getoaste brood in met mayonaise en

leg op de onderste toast wat sla, plakjes tomaat en komkommer. Voeg naar smaak nog wat peper toe. Hierop wat plakjes van de gerookte kipfilet. Dan weer een laagje toast met wat mayonaise, hierop het warme gebakken eitje met spek uit de pan. Dek dit af met de laatste snee toast. Prik er nu 4 satéprikkers in. Opmaak Snij de clubsandwich in vieren en serveer met ketchup (of bijvoorbeeld een cocktailsaus) en lekkere salade.

Eet smakelijk! Eric Rassaerts

www.bomenpark.nl

lunch diner borrel terras feestje •

7 dagen per week geopend vanaf 10 uur! Vorsselweg 3, 5384 RW Heesch • 0412 473074 • www.bomenpark.nl • info@bomenpark.nl


Bruisende zaken:

Bedrijf: Chris van Velzen aanhangwagens Retselseweg 7, Heeswijk-Dinther Tel. 0413-292607 Eigenaren: Chris van Velzen Wat voor onderneming hebt u? “Al sinds 1987 zijn wij gespecialiseerd in het bouwen, repareren en verkopen van aanhangwagens tot 3500 kg. We verkopen verschillende soorten aanhangers van verscheidene merken die uit voorraad leverbaar zijn. Voor reparaties en onderhoud van uw aanhanger of caravan bent u bij ons aan het goede adres. Ook aanpassingen aan uw aanhanger maken wij mogelijk zoals het aanbrengen van een huif, demonteren van een spoiler en zelfs het isoleren van je aanhanger.”

Waarvoor kan je nog meer bij jullie terecht? “We hebben ook een aantal open enkelassers en tandemassers in de verhuur voor als je bijvoorbeeld je snoeiafval wilt wegbrengen of een afgebroken muurtje moet afvoeren. Zelfs voor een verhuizing kunnen wij je van dienst zijn. Huur bij ons een gesloten aanhangwagen om je huisraad droog en

schoon naar je nieuwe adres te brengen. Verder kun je bij ons je caravan en aanhangwagen laten keuren voor de Periodieke Aanhangwagen en Caravan Keuring (PACK) of FOCWA onderhoudsbeurt.”

Waarin blinken jullie uit? “Wij hebben hele ruime openingstijden en zijn zeer deskundig en vakbekwaam. Bij ons kun je terecht voor een snelle service en prima inruilmogelijkheden. Wij hebben diverse materialen en onderdelen uit voorraad leverbaar, die je ook los kunt aanschaffen als je bijvoorbeeld zelf je reparaties wilt uitvoeren. Op onze website www.chrisvanvelzen-aanhangwagens.nl vind je een overzicht van welk rijbewijs je voor welke aanhanger nodig hebt en een stekkeraansluitschema.”

www.chrisvanvelzen-aanhangwagens.nl


Boek een kuur van 6 peeling huidbehandelingen en ontvang een produkt van environ® gratis!

Een mooie huid krijg je niet zomaar. Ga op reis met environ®, de beste vriend van je huid.

Beautysalon Wish | Julianastraat 4 Uden | 06-22948052 | info@beautysalon-wish.nl | www.beautysalon-wish.nl

E L SA www.maryaschoenmode.nl de maashorst

SMAAKmakers voor het nieuwe jaar

BUBBEL Time

! gratis meenemen december 2013 rlandbruist.nl www.nede

‘like’ ons op

Facebook www.facebook.com/DeMaashorstBruist


Lymfedrainage Lymfedrainageeen eengezond gezondlichaam lichaam Lymfedrainage een gezond lichaam Lymfedrainage Lymfedrainage wordt wordt geadviseerd geadviseerd bij: bij: Lymfedrainage wordt geadviseerd bij:

Waarom Waarom lymfedrainage? lymfedrainage? Waarom lymfedrainage?

• • • • • • • • • • • • • •

Een Eengoed goedwerkend werkendlymfesysteem lymfesysteemis ismede mede Een goed werkend lymfesysteem is mede bepalend bepalend voor voor uw uw gezondheid gezondheid enen is is bepalend voor uw gezondheid en is essentieel essentieelvoor vooreen eengoede goedestofwisseling stofwisselingenen essentieel voor een goede stofwisseling en een een goede goede weerstand. weerstand. een goede weerstand.

• vormen vormen van van oedeem, oedeem, vocht vocht vasthouden vasthouden vormen van oedeem, vocht vasthouden • slechte slechte verbranding verbranding van van suikers suikers waardoor waardoor slechte verbranding van suikers waardoor • vetaanzetting vetaanzetting optreedt optreedt bijbij probleemzones probleemzones vetaanzetting optreedt bij probleemzones • cellulite, cellulite, hoofdpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, vermoeidheid, stress, stress, cellulite, hoofdpijn, vermoeidheid, stress, • rusteloze rustelozebenen benen enen zelfs zelfs pijn pijn rusteloze benen en zelfs pijn • huidproblemen, huidproblemen, chronische chronische verkoudheid, verkoudheid, huidproblemen, chronische verkoudheid, • nana ziekte ziekte enen bijbij obstipatie obstipatie na ziekte en bij obstipatie

Hoefstraat Hoefstraat 5A, 5A, Uden UdenT 0413-266583 T 0413-266583WW www.afslankenuden.nl www.afslankenuden.nl Hoefstraat 5A, Uden T 0413-266583 W www.afslankenuden.nl


Boka Dier & Tuin Boka Dier & Tuin is al ruim 13 jaar een begrip in Oss en de wijde omgeving. De dierenspeciaalzaak heeft een breed assortiment voeding en accessoires voor al uw huis- en/of hobby (boerderij)dieren. Voor elk dier is er een ruime keuze in diverse merken diervoeders, snacks en benodigdheden. Is er iets wat we niet hebben, dan kan het in bijna alle gevallen worden besteld. Huisdier van de maand verkiezing

Om de dieren in de Maashorst te verrassen organiseert Boka Dier & Tuin iedere maand de verkiezing ‘Huisdier van de maand’. Wat moet u daarvoor doen?

Stuur een foto met een kort verhaaltje over uw huisdier naar bokadier&tuin@live.nl en wie weet is uw huisdier de gelukkige winnaar van een snackpakket ter waarde van € 20,00. De winnaar krijgt persoonlijk bericht en kan de gewonnen prijs afhalen in de winkel. Of kom eens langs en laat u verrassen!

bokadier&tuin@live.nl | facebook.com/bokaDier&Tuin


VUURWERK in de voorverkoop tot

15% korting Heuvelstraat 11 | 5341 EA Oss | Tel. 0412-691898


P U U R F i t n e s s | E u t e r p e l a a n 1 9 | 5 3 4 4 C A O s s | Te l . 0 4 1 2 - 6 4


*vraag naar onze voorwaarden

6 5 9 9 | i n f o @ p u u r - f i t n e s s - o s s . n l | w w w. p u u r - f i t n e s s - o s s . n l


HELE MAAND SEPTEMBER

3-gangen menu

e 25.-

de advertentie en ontvang mailNeem voor reservering naarmee da-antonio@hetnet.nl of bel 0412-655 072 maandag gesloten deze maand 15% korting op een diner. Italiaans restaurant Da Antonio Heuvel 22B Oss Geldig in december 2013 en januari 2014 (m.u.v. de feestdagen). Heuvel 22b  5341 CW Oss  Tel. 0412655072

Harrie Kanters Woonwinkel

Meubelstoffeerder, raamdecoratie, woonaccessoires en vloerbedekking. Met een ruime keuze aan gordijnen, zoals Dekortex en Unland. Burg. Ploegmakerslaan 9 • 5345 VG Oss • Tel: 0412-640440 harrie-kanters@hotmail.com


Beste lezers, Afgelopen maand heb ik in deze column een korte impressie gegeven over koffie. Deze maand ga ik iets verder in op de afkomst van koffie. Waar groeit koffie? Koffie groeit alleen rond de evenaar en wel tussen de eerste breedtegraden (noord en zuid). Gaan we dus de wereldbol rond, zullen we zien dat Italiaanse koffie echt niet bestaat. Koffie groeit in Midden- en Zuid-Amerika, delen van Afrika, Indonesië en het Aziatisch gebied daaromheen. We kennen grofweg twee soorten koffie, elk onderverdeeld in vele ondersoorten. De eerste is Coffea Robusta (ongeveer 33% van de wereldhandel), de tweede is Coffea Arabica (ongeveer 65% van de werelhandel). De eerste groeit van origine vanaf zeeniveau tot ongeveer 700 meter hoogte, de tweede groeit van 700 tot 2200 meter hoogte. Vanwege de groeihoogte heeft de Arabica minder cafeïne nodig om zich te beschermen tegen plagen. Vanwege de

schralere grond op de berghellingen en de lagere temperatuur groeit de Arabica langzamer dan de Robusta in de vruchtbare en warmere dalen. Dat maakt dat de Arabica meer tijd en dus meer kans krijgt om een goede en intense smaak te ontwikkelen. Vanwege die groei op hoogte hebben ze tevens meer oliën. Juist die olie is nodig zodat de smaakdeeltjes zich makkelijker kunnen hechten. Vandaar de opvatting dat de Arabica een betere koffie geeft dan een Robusta. Daardoor staat de Arabica synoniem voor de betere koffie. Onthoud echter: een goede Robusta is echt beter dan een slechte Arabica. Volgende maand meer informatie over de winning van de bonen. Tot dan! Met warme koffiegroet, Janco Bethlehem

Het Koffiehuys | Marktstraat 17b Uden | 0413 264 452 | welkom@hetkoffiehuys.nl


Maashors 1 DECEMBER Sinterklaas ziet ze vliegen Sinterklaasvoorstelling - 13.00 uur Oss, www.lievekamp.nl 8 DECEMBER Kerstbeurs 14.00 uur Berghem,www.deberchplaets.nl Tentoonstelling Willibrordus en Heeswijk Tentoonstelling in de Ridderzaal van het kasteel Heeswijk Heeswijk-Dinther www.kasteelheeswijk.nl

22

12 DECEMBER Kerstmarkt Kerstmarkt in Huize Padua 18.00 - 21.00 uur Boekel www.boekel700.nl 13 DECEMBER Boekelse Kwis Een interactieve kwis Boekel, www.boekel700.nl 13 DECEMBER T/M 5 JANUARI Uden On Ice Winterevenement op de markt in Uden www.uden-on-ice.nl


evenementen/december

t evenementen 14 DECEMBER Feest voor kerst Lichtjesroute door het kasteel met muziek. Heeswijk-Dinther, www.kasteelheeswijk.nl

17 DECEMBER Snertwandeling Wandeling in natuurgebied De Maashorst - 12.00 uur. Volkel, www.steltenberg.com

Ravenstein bij Kaarslicht Een lange decembertraditie in dit Brabantse vestingstadje 19.00 uur. Ravenstein, www.ravensteinbijkaarslicht.nl

22 DECEMBER Kerstwandeling Traditionele gratis kerstwandeling 12.30 uur. Ravenstein, www.toerisme-ravenstein.nl

Lampionnentocht Lampionnentocht op het Docus Avonturenpad Schaijk, www.vvvlanderd.nl

Bekijk voor meer evenementen in De Maashorst de agenda op www.vvvdemaashorst.nl

23

Lievekamp Kerstspecial Voorstelling van verschillende verenigingen - 14.00 uur Oss, www.lievekamp.nl 26 T/M 30 DECEMBER Slotmanifestatie Kinderminifestival Diversen kinderactiviteiten in Kasteel Heeswijk 12.00 - 17.00 uur Heeswijk-Dinther, www.kasteelheeswijk.nl


Maashors VVV-Tip

Lampionnenoptocht Docus de Das-pad Op zaterdag 14 december tussen 18.30 en 20.30 uur vindt er een lampionnenoptocht over het Docus de Das-pad in Schaijk plaats. De tocht is geschikt voor kinderen vanaf ca. 2 tot en met 9 jaar. Het gehele pad zal zijn verlicht en er zal een kerstverhaal over dieren worden verteld. De start is bij Recreatiebedrijf De Holenberg in Schaijk. Daar zijn lampionnen beschikbaar en wordt na afloop warme chocolademelk geschonken. In verband met de optocht zullen door de bibliotheken in Zeeland en Schaijk knutselactiviteiten worden georganiseerd. www.vvvlanderd.nl Ravenstein bij Kaarslicht Op zaterdag 14 december vindt de 24ste editie van de traditionele decembertraditie plaats. Om 19.00 uur wordt Ravenstein bij Kaarslicht officieel geopend door de Burgemeester, waarna het kerstevangelie wordt voorgelezen door eregast, minister van Veiligheid en Justitie de heer Ivo Opstelten. Vanaf 19.00 uur gaan alle lichten uit in het vestigingsstadje Ravenstein en worden er duizenden 24


evenementen/december

t evenementen Uden On Ice Vanaf 12 december tot en met 5 januari wordt voor de twaalfde keer de markt van Uden omgetoverd tot een winterparadijs met ijsbaan. Er is een gezellige 800 m² grote overdekte ijsbaan en Ice Tube baan. ‘s Avonds vinden er verschillende curling- en ijshockeywedstrijden plaats op de ijsbaan.

kaarsjes gebrand achter de ramen. Tijdens een wandeling door het met duizenden kaarsen verlichte vestingstadje kunt u genieten van vele optredens van verschillende muziekgezelschappen. Tijdens de wandeling loopt u langs de verlichte pastorietuin, de molen op het bastion en de levende kerststal. Een reusachtig drijvend kaarsenmozaïek met duizenden kaarsjes en de creativiteit van de stadsbewoners maken dit tot een sprookjesachtig evenement dat u niet mag missen.

U kunt uitrusten in de sfeervolle en gezellige koek- en zopietent en Schrobbelèr Sfeerproeverijtent naast de ijsbaan. Sportiviteit en gezelligheid zijn zeker ook te vinden bij de vierde editie van de Barre(n)tocht: een kluuntocht waarbij deelnemers verschillende cafés bezoeken en opdrachten uitvoeren. Voor meer informatie kunt u kijken op www.udenonice.nl

Ook ’s middags is er veel te beleven in Ravenstein, vanaf 15.00 uur vindt de Kerst & Kadomarkt plaats. Op verschillende pleintjes in het historische stadscentrum zijn er kraampjes te vinden met kerstartikelen, kerstcadeaus, cadeauartikelen en zelfgemaakte kerstdecoraties. www.ravensteinbijkaarslicht.nl

Download hier de Maashorst App! 25


DE kLANT IS kONING BIJ BEVERS STEENcENTRUm IN NISTELRODE

www.gsbsierbestrating.nl

DIVERSE RESTPARTIJEN VOOR e 9,95 PER m2 BETONTEGEL NERO 60x60x6 cm. VOOR e 16,95

BE V ERS S T E E NC E N T R U M BV www.steencentrum.nl

Canadabaan 10 5388 RT Nistelrode Tel: 0412-613320 SIERBESTRATING • TUINTEGELS • MEGATEGELS • NATUURSTEEN TUINVERLICHTING • TUINHOUT • TUINHUISJES • BLOKHUTTEN EN MEER ‘like’ ons op

Facebook en blijf op de hoogte van leuke aanbiedingen

www.officialtravelcompany.com

Groepsreis Jordanie 8 dagen | 23 t/m 30 maart 2014 | Unieke kans

vanaf € 1084 p.p.

Grijp deze unieke kans! Ter introductie van onze nieuwe website www.middenoostenreizen.com bieden wij u een groepsreis Jordanië aan. Deze reis neemt u mee langs alle hoogtepunten van het land. Ter ere van de nieuwe website bieden wij deze reis aan voor een mega actie tarief. Bij deze reis is alles inbegrepen: excursies, 4 & 5-sterren hotels, Nederlandse reisbegeleiding en de vlucht. Wilt u meer informatie over deze reis? Neem dan contact op via onze website of bel 073 614 09 96. Er zijn maximaal 22 plaatsen voor deze reis, vol = vol. Inschrijven kan tot en met 11 januari 2014.

Kijk op www.officialtravelcompany.com voor meer informatie Official Travel Company | Lange Putstraat 6 | 5211 KN ‘s-Hertogenbosch | 073 614 09 96


COlUMn/yvonne

Heerlijk dat werk

Als zelfstandig tekstschrijver ben ik eraan gewend dat mijn werk in vlagen komt. Dit jaar zijn de pieken echter ver te zoeken, de dalen voeren de boventoon. mijn klanten hebben te maken met ontslagen, besteden steeds minder uit, hechten aan communicatie even geen waarde. En hoewel de kranten bol staan van de hoopvolle signalen, lijkt de mist rond mijn kantoor alleen maar dikker te worden. tot ook hier plotseling wat verandert. Oude contacten

worden aangehaald, nieuwe melden zich spontaan, mooie opdrachten stromen binnen. Ik probeer alles zo goed mogelijk in banen te leiden. Lukt dat qua werk heel aardig, thuis zet het de boel flink op zijn kop. Als overgeorganiseerde perfectionist zie ik met lede ogen aan hoe de wasmand begint uit te puilen, de koelkast steeds verder leeg raakt, de blaadjes in de tuin zich ophopen. maar tot mijn verbazing geniet ik er stiekem ook van. mama is druk, de prioriteiten zijn gewijzigd. En die opgewarmde diepvrieshap? Die overleven we wel. Waar werk al niet goed voor is.

‘Ik probeer alles zo goed mogelijk in banen te leiden’

Yvonne huisman (45) is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkzaam als tekstschrijver (www.huisstijl.org). 27


Ravenstein Ravenstein Ravenstein

Tapijt Vinyl

Marmoleum

Han van den Berg en Marike Hammen Tapijt Vinyl Tapijt Tapijt Marmoleum Vinyl Vinyl Laminaat Marmoleum Marmoleum Parket Laminaat Laminaat Gordijnen Parket Parket Vitrage Gordijnen Gordijnen

Raamdecoratie Vitrage Vitrage Raamdecoratie Raamdecoratie

Laminaat tel.: 0486 411371

Stadsherberg De Keurvorst Marktstraat 14 HanAD vanRavenstein den Berg en 5371

fax: 0486 414571

Marike Hammen Parket e-mail: info@keurvorst.nl

Stadsherberg De Keurvorst Marktstraat 14 5371 AD Ravenstein

www.keurvorst.nl tel.: 0486 411371

Gordijnen fax: 0486 414571

e-mail: info@keurvorst.nl www.keurvorst.nl

Vitrage

Han van den BergRaamdecoratie en Marike Hammen Stadsherberg De Keurvorst

tel.: 0486 411371

Uw onderneming ook fax: presenteren 0486 414571 Marktstraat 14 e-mail: info@keurvorst.nl Ravenstein in5371 ditAD sprankelende magazine? www.keurvorst.nl Of wilt u meer weten over de vele mogelijkheden van Maashorst Bruist? de ma as

horst

december 2013 grat is meen www.nede rlandbru emen! ist.nl

SMAA voor heKmakers nieuwet jaar

Schoolstraat 1a Herpen T 0486 41 61 59 Schoolstraat 1a Herpen T 0486 41 61 59 Schoolstraat Schoolstraat 1a 1a Herpen Herpen TT 0486 0486 41 41 61 61 59 59

www.janswonen.nl www.janswonen.nl www.janswonen.nl www.janswonen.nl

BUBBE Time L Neem dan contact op via: maashorst@nederlandbruist.nl of bel: 076-7115340

Schoolstraat 1a Herpen T 0486 41 61 59

www.janswonen.nl


Bruisende zaken:

Bedrijf: Wolletjes Weijen 16, Nistelrode Tel. 0412-610071 Eigenaresse: Carla Cooijmans-Lasschuit Wat is het verhaal achter Wolletjes? “Handwerk is al van jongs af aan een grote hobby van me. Vroeger was het heel normaal dat je moeder je leerde breien en haken. Toch heeft handwerk lange tijd een oubollig imago gehad. Mensen vonden het suf en meer iets voor de oudere generatie. Inmiddels is er veel veranderd en is het hartstikke hip om je eigen plaids, sjaals of kussens te breien. Met Wolletjes speel ik sinds 10 augustus jl. in op deze nieuwe trend.”

Wat heb jij mensen te bieden?

Op welke doelgroep richt jij je?

“De naam zegt het eigenlijk al. Wolletjes is in Nistelrode hét adres voor alles op het gebied van wol, garens en fournituren. Daarnaast organiseer ik workshops breien en haken en zijn mensen iedere woensdagochtend welkom in het breicafé.”

“Jong en oud, iedereen is hier van harte welkom. Doordat het tegenwoordig een trend is om dingen zelf te maken, zijn er ook steeds meer jongeren die Wolletjes weten te vinden. Hierdoor ontstaat er een heel gemêleerd publiek.”

Wat kunnen we volgend jaar allemaal van Wolletjes verwachten? “Naast een nieuwe collectie garens en fournituren zal ook het aanbod aan workshops uitgebreid worden. Tevens wil ik me in de toekomst gaan richten op de inwoners van bejaardenhuizen. Dit is een doelgroep die nog dagelijks handwerk verricht, maar door gezondheidsredenen niet in staat is om bijvoorbeeld het breicafé te bezoeken. Daarom wil ik kijken of het mogelijk is om hun kant op te gaan.”

www.wolletjes.nl


KNAP VOETENWERK! BIJ DEZE 3D PODOTHERAPEUTEN Zere voeten weten al jaren de weg naar podotherapeuten Jaap den Doop en Martin Konings in de praktijk van dokter van Holten in Oss te vinden. 3D Voetcentrum Nederland (3D-VCN) staat namelijk bekend om de 3 dimensionale voetscans, waarmee zelfs de meest lastige voetvorm een perfect aangemeten correctiezool krijgt! Podotherapeut Jaap: “Als de voet van iemand niet goed staat, kan dat een scheefstand van het hele lichaam tot gevolg hebben. Je kunt je voorstellen dat dit bijvoorbeeld ook rug- of knieklachten kan opleveren. Door goed te kijken naar de manier waarop iemand loopt en te luisteren naar onze patiënten, zijn we in staat om allerlei voetgerelateerde klachten op te lossen.”

3D CAD-CAM apparatuur

Voor de sportieveling

Collega Martin vertelt verder: “Het meest trots zijn we op de 3D CAD-CAM

De gediplomeerde podotherapeuten zien ook veel

apparatuur die we hier hebben staan. Veel podotherapeuten werken nog steeds

sporters met blessures, zoals hielspoor, shin splints

tweedimensionaal, dus met gips- of inktafdrukken van de voet. Wij hebben de

alsmede achillespeesklachten in hun praktijk. Vaak

ontwikkeling van de allernieuwste 3D scanapparatuur altijd op de voet gevold en

kan de oorzaak van dit soort klachten verholpen

werken er al sinds het allereerste begin mee. We kunnen er de drukverdeling,

worden met de juiste podotherapeutische zool. Bij

breedte, lengte en hoogte van voeten exact mee in kaart brengen om zo zeer

3D-VCN kunnen ze op de sport specifiek afgestemde

nauwkeurige correctieve zolen te fabriceren.”

zolen maken, uiteenlopend van surfzooltjes, voetbalzooltjes, noem maar op. “We gaan daar heel ver in,

Geen ouderwetse steunzolen

zodat mensen weer pijnvrij kunnen sporten.”

Veel mensen denken dat voetspieren lui worden door het dragen van steunzooltjes. Het tegendeel is waar bij de zolen van 3D-VCN. Jaap legt uit: “Door

Kindervoetjes

de zoolcorrectie dwingen we de voet als het ware in een betere stand, waardoor

Ook kinderen zijn gebaat bij een bezoekje aan de

spieren aan het werk moeten. Wij maken hier geen ouderwetse steunzolen, maar

podotherapeut. Struikelt uw kind vaak of ziet u

podotherapeutische correctiezolen. Die maken we hier zelf helemaal op maat en

doorgezakte voetjes, maak dan zonder verwijzing

in elk gewenst materiaal. Ook kunnen we de zooltjes heel dun maken, mits de

een afspraak bij 3D-VCN. Per slot van rekening

benodigde corrigerende elementen het toelaten, zodat ze in elke schoen passen.”

verdienen juist kindervoetjes de beste behandeling!

VOETKLACHTEN, BRANDERIGE VOETZOLEN, VERMOEIDE BENEN OF KNIE- & RUGKLACHTEN? LAAT UW VOETEN EENS CONTROLEREN MET DE NIEUWSTE 3 DIMENSIONALE SCANAPPARATUUR! BIJ DE PODOTHERAPEUTEN VAN 3D-VCN ZIJN UW VOETEN IN GOEDE HANDEN. Vergoeding bij aanvullende zorgverzekering en dus niet ten koste van eigen risico.

3D VOETCENTRUM NEDERLAND - PODOTHERAPIE DEN DOOP & KONINGS Bilderdijkstraat 2 (bij huisarts Holten) 5344 TT OSS (in wijk de Ruwaard) Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 8.00 -17.30 uur (0412) 623 625 vanaf heden directe toegang podotherapie

www.3d-vcn.nl

lid van de nederlandse vereniging van podotherapeuten


Puzzel & Win!

Slender Studio Oss Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en wellicht win jij de cadeaukaart voor 10 keer een uur slenderen t.w.v. â‚Ź 92,50. Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. december Maashorst Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

slenderen spieren gewrichten soepel fit ontspanning

relaxen fijn fibromyalgie gezellig laagdrempelig reumapatienten

Deze maand:

cadeaukaart voor

10 keer een uur slenderen t.w.v. â‚Ź 92,50 Aangeboden door slenderstudio oss | Singel 1940 - 1945 No. 65 in Oss | 0412-623141 of 06-53365801 | www.slenderstudiooss.nl 31


column/beauty tips!

Een facelift zonder snijden, is dat mogelijk? Ja! Bij Instituut Lamat bied ik een behandeling aan die dit kan, namelijk De BT-microcurrent. Een ware revolutie op het gebied van huidverbetering en versteviging van binnenuit is Microcurrent. Microcurrent - Microstroom is een weerspiegeling van de natuurlijke, lichaamseigen elektrische impulsen. Veruit alle studies hebben een positief effect bewezen bij gebruik van wisselstroom van minder dan 400Âľa. In combinatie met de Bio-Therapeutic Cosmeceutical producten is dit een topbehandeling met direct zichtbaar resultaat. Eenmalig of in kuurvorm, na twee dagen bereik je het beste resultaat. Na een kuur is regelmatig onderhouden - om de 4-6 weken - wenselijk voor het beste resultaat.

Pol Bernardus - Instituut Lamat

Voordelen van Microcurrent Versteviging en heropvoeding van de gelaatsspieren - diepere productpenetratie in de huid - verbeterde doorbloeding - verbeterde productie collageen en elastine - toename van proteĂŻne synthese en membraantransport toename ATP(Adenosine Tri-Phosphate) - vermindert roodheid, irritaties en zwellingen - versnelt genezingsprocessen in de behandelde zones. Indicaties Verslapte huid - verzakte contouren - fijne lijntjes en rimpels - ingezakte en futloze huid - verzwakte huidtextuur en teint - roodheid, couperose en irritaties - na facelift, ooglidcorrectie, botox of andere ingrepen - actieve acnĂŠ - kan perfect in combinatie met microdermabrasie. Heb je nog vragen in verband met de huid of dit artikel? Stel ze gerust via pol@instituut-lamat.nl, misschien neem ik ze op in een column. Deze column wordt verzorgd door Pol Bernardus van Instituut Lamat. De specialist voor jouw huid, lichaam en geest. Gediplomeerd schoonheidsspecialist en erkend door ANBOS.

Hooge Raam 6 | 5411 LT Zeeland (N.br) | Tel 0486-45 39 36 | info@instituut-lamat.nl | www.instituut-lamat.nl


Puzzel & Win!

Voetstudio Ria

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en wellicht win jij de pedicurebehandeling met een tube crème ter waarde van € 36,-.

pedicure massage likdoorn verwennerij reuma diabetes

Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. december Maashorst Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

inmasseren voetstudioria nagelverzorging voetencreme behandeling voetreflexzone

Deze maand:

een pedicurebehandeling met een tube crème ter waarde van € 36,Aangeboden door Voetstudio Ria | Foulkesstraat 24 | 5346 TD Oss 33


Puzzel & Win!

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en wellicht win jij de High tea voor 2 personen. Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. december Maashorst Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

sprookjescaravan workshops taartjes venezia tante entertainment

MARKTSTRAAT 38 - 5371 AD RAVENSTEIN TEL. 06-25299049 Deze maand:

MARKTSTRAAT 38 - 5371 AD RAVENSTEIN TEL. 06-25299049

snoepjes peperkoekhuisje ijsje cadeautjes kauwgomballen schmink

een High tea voor 2 personen Aangeboden door Tante Sannie in het Peperkoekhuisje Marktstraat 38 Ravenstein | www.peperkoekhuisje.nl 35


2013 12 maashorst