__MAIN_TEXT__

Page 1

De amerstreek/de langstraat

SMAAKmakers voor het nieuwe jaar

BUBBEL Time

COM BI

december 2013 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl


Tilburgseweg 45 4902 TL Oosterhout Tel: 0162-425256

Puur Winkel is de naam van de nieuwe broodjeszaak, gelegen naast het tankstation aan de Tilburgseweg in Oosterhout. Sinds 10 juli jl. voorzien wij automobilisten, lekkerbekken en bedrijven van overheerlijke en vers belegde broodjes.

Welke broodjes staan er zoal op de kaart? “Een broodje kaas, ham/kaas, gezond, eiersalade, carpaccio, rosbief, tonijn, krab, zalm, kip-kerrie; je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het in huis. Heb je zin in een andere samenstelling, maar staat het niet op de kaart? Geen probleem, bij ons is het ook mogelijk om je eigen broodje samen te stellen. Naast heerlijk belegde broodjes hebben we ook een grote diversiteit aan dagverse en huisgemaakte salades.”

Wat hebben jullie klanten te bieden? “Mensen zijn bij ons aan het juiste adres voor heerlijk belegde broodjes. Naast onze winkel die zeven dagen per week geopend is, leveren wij ook broodjes op bestelling. Bedrijven bieden wij de mogelijkheid om een compleet lunchpakket te bestellen. Als extra service dekken wij de tafel.”

3


t... Wist je dade

st je dat...

Wi op kleine haartjes vruchten met rode bes) ls perzik of de schil (zoa in de wanneer ze ronddraaien ijl terw gd, worden gele champagne met de een rozijn juist bijvoorbeeld eegt? en neer bew bubbels op

de kurk van niet mag champagne r moet knallen maa sissen?

Wist je dat... er in een fles champagne zo’n 47 miljoen bubbels zitten?

Wist je dat... de druk in een champagnefles 2 keer zo hoog is als in een autoband?

Wist je dat...

gneglazen het beter is om champa zetten niet in de vaatwasser te t van omdat zeepresten de kwalitei kunnen negatief gne de champa beïnvloeden?

de grootste champagnetoren door een nederlander is gebouwd?

7

Uitgever Nederland Bruist C.V. manager Marcel Bossers

Wist je dat...

Office manager Marion Schoonenberg

de grootste kurk ter wereld 1 meter hoog is?

Wist je dat...

Wist je dat...

Colofon

Wist je dat...

de grootste fles champagne ter wereld 2 meter hoog is?

Vormgeving & traffic Nederland Bruist

nederland qua champagne consumptie (per inwoner) wereldwijd op nummer 7 staat?

Wist je dat...

de champagn e in nederland onge veer 20% duurder is als in de buurlanden?

Wist je dat... in nederland 60% van alle champagne in de laatste twee weken van het jaar wordt gedronken?

Eindredactie & Themateksten Nederland Bruist Acquisitie Marcel Bossers

Wist je dat... er in de

Champagnestreek ongeveer 980 miljoen flessen onder de grond liggen?

11

Contact de amerstreek / De langstraat Bruist Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda T 076-7115340, M 06-52318255 deamerstreek@nederlandbruist.nl delangstraat@nederlandbruist.nl Like ons op facebook.com/delangstraatbruist

14

Contact Hoofdkantoor Nederland Bruist C.V.

18

23

nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be Like ons op facebook.com/nederlandbruist

27

Inhoud

29

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2009 Nederland Bruist C.V. Merknaam de Amerstreek/de Langstraat is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: ‘t Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.


Feestmaand Deze maand draait het allemaal om feest, feest, feest en nog meer feest. Sinterklaas, Kerstmis en oud en nieuw; de meeste mensen hebben het er maar druk mee.

autoband? Wie dit bruisende magazine het afgelopen jaar goed in de gaten heeft gehouden, weet dat we 11 maanden geleden zijn gestart met de oefeningen van StrongSports. Deze maand is het hoog tijd voor de finishing touch, doe je nog één keer mee?

Ook mijn agenda staat vol notities van gezellige borrels en etentjes met vrienden, familie en zakenrelaties. Tussen de bubbels door probeer ik mijn weg te vinden in de drukbezochte winkelstraten, voorzie ik de woonkamer van een mooie boom en fantaseer ik alvast over volgend jaar. Wat zal 2014 ons allemaal brengen? Ook deze editie staat in het teken van feest. Zo lees je op pagina 6 & 7 in het artikel ‘Bubbel time’ allerlei leuke weetjes over champagne. Wist jij bijvoorbeeld dat de druk in een champagnefles 2 keer zo hoog is als in een

Zoals je van ons gewend bent, hebben we ook in deze editie weer een aantal interessante rubrieken, weetjes en leuke evenementen voor je op een rij gezet. Tevens voorziet Ralf Kappers van Nu je verderop in dit magazine van handige haartips en maak je kans op aantrekkelijke prijzen met de puzzels van Superkleertjes.nl, Dresses & More en Verisure.

Veel leesplezier, Marcel Bossers

ER EN? T R E V AD na a r mail

dbr derlan e n @ l n

uist.nl


Bubbel Bij het zien van een es champagne denken we direct aan feest, het vieren van een overwinning of het benadrukken van een speciale gebeurtenis. Omdat december zonder enige twijfel

.. Wist je dat. traditie van

lling tot de in tegenste oonte was ger de gew oe nu, het vr aperitief gne niet als om champa t te j het desser maar juist bi drinken?

de bubbelmaand bij uitstek is, hebben wij een aantal bruisende champagneweetjes voor je op een rij gezet.

Wist je dat... de kurk van een stevig geschudde champagnees met circa 40 km per uur weg kan worden geknald?

.. Wist je dat. keer

s4 nederlander pagne am ch minder elgen? B n da n drinke 6


.. Wist je dat.

.. Wist je dahat.artjes op

de de kurk van et mag ni e gn pa cham r moet knallen maa en siss ?

et kleine vruchten m rode bes) ls perzik of de schil (zoa in de wanneer ze ronddraaien , terwijl gd le worden ge champagne met de t is ju jn een rozi bijvoorbeeld eegt? en neer bew bubbels op

de druk in een champagnefles 2 keer zo hoog is als in een autoband?

er in een fles champagne zo’n 47 miljoen bubbels zitten?

Wist je dat...

agneglazen het beter is om champ zetten r niet in de vaatwasse te eit van alit kw de n omdat zeepreste nen kun f atie neg e de champagn beïnvloeden?

.. nederland qu a champagn e consumptie (per inwoner ) wereldwijd op nummer 7 staat?

Wist je dat... in nederland 60% van alle champagne in de laatste twee weken van het jaar wordt gedronken?

Wist je dat... de grootste kurk ter wereld 1 meter hoog is?

Wist je dat.

de grootste champagnetoren door een nederlander is gebouwd?

de grootste fles champagne ter wereld 2 meter hoog is?

Wist je dat...

Wist je dat...

Wist je dat...

Wist je dat...

Wist je dat. ..

de champagn e in nederland on geveer 20% duurde r is als in de buurlanden ?

7

Wist je dat... er in de

Champagnestreek ongeveer 980 miljoen flessen onder de grond liggen?


Voor al uw stoffeerwerk! Snoekweg 2B 4941 SC Raamdonksveer T: 0161 223467 www.meubelstoffeerderij-boekholt.nl

Broeders Gezondheidswinkel

Keiweg 7 • 4901 JD Oosterhout • Tel. 0162 - 45 32 23 www.broedersgezondheidswinkel.nl


Links Nancy en rechts Liana

Laten we het leuk houden met de feestdagen

Het meest wrede moment om je wens tot scheiden kenbaar te maken, blijkt tijdens kerst te zijn. Wie nog niet zeker is van zijn/haar zaak, moet het volhouden en het samen leuk maken tijdens de feestdagen. Maar hoe doe je dat? Terug naar de essentie Kerst gaat niet over grote cadeaus of over moeilijk en duur eten. Denk eens na. Met wie wil je de feestdagen doorbrengen? Je kinderen zijn het liefst gewoon bij jullie, hun ouders. En als dat op een relaxte manier kan, hebben ze het al redelijk snel naar hun zin. Geef ze je aandacht, maak er wat van. Geen zin in Kerstmis met de (schoon)familie? Nodig goede, gemeenschappelijk vrienden uit om de feestdagen samen met jullie te vieren.

Als je wilt dat hij wat doet: vraag het direct - geef geen hints. Werkte niet vóór kerst, dus ook nu niet. Ook mannen kunnen hun steentje bijdragen aan een goede communicatie thuis, waardoor de feestdagen gezellig blijven. Overleg met je partner, vóórdat je iets beslist. Vertel eens wat persoonlijks (graag iets wat leuk gevonden kan worden). Snauw - of erger, schreeuw niet tegen je vrouw en kinderen, maar betuttel ze ook niet. En als ze je voor één keer heel direct vraagt de vaatwasser uit te ruimen, meteen in actie komen. Hele fijne feestdagen gewenst!

Met elkaar praten Een gebrekkige communicatie is de nummer één als het aankomt op scheiden. Veel stellen verleren het om met elkaar te praten of hebben het nooit gekund. Je kunt tijdens de feestdagen een aantal onderwerpen vermijden, maar soms moet je toch even wat tegen elkaar zeggen. Daarom een paar tips. Vrouwen die er met de feestdagen wat van willen maken - voor zichzelf en hun gezin - nemen zich voor om niet onzeker te praten; formuleer kort wat je wilt. Punt. Dus geen onzinnige toevoegingen en non-woorden. Geen ellenlange verhalen (wel met vriendinnen, niet met je man). En zeker niet de laatste zin in de vragende vorm, toch?! Je snapt het. Verder vermijd je verontschuldigingen, wat je ongewenst in een ondergeschikte positie manoeuvreert. Hou je emoties in bedwang (of brul even op het toilet, werk meteen je make-up bij) en ga wat leuks doen.

Besluit u toch om op een begripvolle wijze uit elkaar te gaan? Neem contact op voor een eerste gratis kennismakingsgesprek. Mail naar: stokkum@2divorce.nl of bel naar telefoonnummer 06-50129118. Voor de regio’s: Tilburg-Dongen-Dongen Vaart-MolenschotHulten-Dorst-Oosteind-Rijen, Drimmelen, Kaatsheuvel en Waalwijk kunt u terecht bij Nancy van Stokkum, mail naar: stokkum@2divorce.nl of bel naar 06-50129118. Voor de regio’s: Breda-Den Hout-Geertruidenberg-Hoge en Lage Zwaluwe-Oosterhout-Raamsdonk-RaamsdonksveerWagenberg en Made kunt u terecht bij Liana de Ruiter, mail naar ruiter@2divorce.nl of bel naar 076-3020017. 9


Bij Designer Nails kunt u ook terecht voor:

Opleidingen (Acryl/Gel) Nagelproducten Workshops (o.a. Gellak)

Designer Nails

Behandeling alleen op afspraak

Designer Nails Tel. 06-52688053 http://www.designernails.nl Wilhelminastraat 51 - Drunen

KLEUR & KUNST BIEDT VOOR ZOWEL DE KUNSTENAAR ALS DE HOBBYIST EEN RUIM

opheffingsuitverkoop ASSORTIMENT AAN; VERVEN – MEDIUMS - PENSELEN – DOEKEN – PASTELS – TEKENMATERIALEN – KLEI – SPEKSTEEN EN 50% korting VELE ANDERE BENODIGDHEDEN. alleen geopend op: donderdag van 13.00 tot 17.00 uur Vanaf nu hebben we naast ons vaste assortiment & aanbod van ook Creaton klei en een groot glazuren in onze winkel. zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur In de winkel worden regelmatig leuke workshops en lessen gegeven met o.a. iedere laatste zaterdag van de maand een workshop strukturen.

Designer Nails is distributeur van

Leijsenhoek 29 – 4901 ER – Oosterhout – 0162 852578 www.kleurenkunst.com – info@kleurenkunst.com Op onze website kunt u verdere informatie vinden over de winkel, assortiment, de workshops, de cursussen en kunt u bestellen in onze webwinkel. In de winkel worden regelmatig leuke workshops en lessen gegeven met o.a. iedere laatste zaterdag van de maand een workshop strukturen.

! vanaf maat 42

Tramstraat 48a Dongen T 0162 317 711

maxxmode.nl

In- en verkoop van nieuwe en gebruikte scooters Leijsenhoek 29 – 4901 ER – Oosterhout – 0162 852578 – www.kleurenkunst.com – info@kleurenkunst.com

Lissenveld 45 4941 VL Raamsdonksveer Tel: 06 53638208 info@jkhandelsonderneming.nl www.jkhandelsonderneming.nl


Bij Claudia is .... een kapsalon in Waalwijk Bij Claudia is .... kleurspecialist Bij Claudia is .... voor jong en oud Bij Claudia is .... ruim 20 jaar ervaring Bij Claudia is .... werken volgens afspraak Bij Claudia is .... persoonlijke aandacht Bij Claudia is .... modern Bij Claudia is .... gratis parkeergelegenheid Bij Claudia is .... producten van Wella Bij Claudia is .... voor jou!!

Claudia de Bruin R. Wagnerstraat 2 5144 GM Waalwijk 0416-651510

11


Tips van

de tandarts

Voor het eerst met je kindje naar de tandarts

Vertrouwd maken

De eerste keer met je kind naar de tandarts kan heel spannend zijn. Het is echter wel belangrijk dat je peuter tijdig gaat. Hoe eerder je met jouw kindje bij ons komt, des te kleiner is de kans dat hij angstig is.

Rond de leeftijd van 2 jaar heeft het melkgebit zich al gevormd. Vanaf deze leeftijd kun je je kindje meenemen als je zelf op controle gaat. Om hem rustig kennis te laten maken met de tandarts en de behandelkamer neem je eventueel je kind op schoot. Door deze bezoekjes raakt het kind op een rustige manier vertrouwd met de praktijk. • Neem je peuter vanaf ongeveer 2 jaar mee tijdens je eigen controle (dus niet met een behandeling) • Lees van tevoren samen een boekje over de tandarts • Neem eventueel een knuffel mee

Bereid je kind voor Vertel vooraf waar je heen gaat en wat er gaat gebeuren. Leg ook tijdens het tandenpoetsen al de link met de tandarts. Je kunt ook samen met je kind een boekje lezen over naar de tandarts gaan.

Mozartlaan 5 • 5144 XW • Waalwijk • 0416 332 387


Gezichtsvormen & kapsel Een goede haarcoupe is niet alleen een goed geknipte coupe, maar past ook uitstekend bij iemands gezichtsvorm. Wanneer iemand toe is aan een nieuw kapsel moet je de kenmerken en de vorm van het gezicht altijd meenemen in het advies. Ook de textuur van het haar speelt een belangrijke rol. Een kapsel dat bij je past, vestigt de aandacht op de dingen die je mooi vindt aan jezelf. Ook kan het juiste kapsel je helpen bepaalde aspecten die je minder leuk vindt te verbergen. Neem een kleurtje. Het kan veel werk zijn om je haar te laten kleuren, maar het kan je huidskleur mooi ophalen en je uiterlijk verbeteren. Heb je dun en fijn haar? Kies dan voor een kapsel met kleuraccenten, met name lowlights, om het haar voller te doen lijken. Zo zijn er meer (kleur) technieken om wensen te realiseren. Een goede kapper kijkt naar alle facetten van het haar, de gezichtsvorm en de tijd die je zelf aan je kapsel besteedt, om tot een goed passende coupe te komen.

ralf kappers van nu/haartips

hart

ant vierk

rond

l ovaa

hoek recht

ant diam

Hoge Ham 92A, Dongen | Tel: 0162-319130 | www.ralfkappers.nl 13


k! 10 jaar maatwer

Anselm oome interieurbetimmeringen & meubelmakerij

Everdenberg 5c, Oosterhout Tel. (0)162-499383 www.anselmoome.nl

Dao Ruang Voor meer informatie over traditionele Thaise massage of het maken van een afspraak, bel 0416-312806 of 06-30727313, www.dao-ruang.nl Heistraat 38, Sprang-Capelle


Wonen en slapen op maat

Grotestraat 326 | 5142 CD Waalwijk | tel. (0416) 35 25 52 info@in-dreams.nl | www.in-dreams.nl

15

Openingstijden: maandag gesloten dinsdag tot en met vrijdag 9.30 uur tot 18.00 uur zaterdag 10.00 uur tot 17.00 uur vrijdagavond op afspraak


Kijk wat er te doen is in december! 4 december 2013 6 – 8 december 2013

Film: Sinterklaas en het geheim van het grote boek Den Bolder – Waspik Kasteel Winterfair in de Poort van Heusden - Nieuwkuijk

8 december 2013

Guldenberg Klassiek – Helvoirt

9 december 2013 9 december 2013 12 december 2013 12 december 2013

Lezing over de ontwikkeling van de medische zorg in de 19e en 20e eeuw – Waalwijk Benefietconcert voor de Voedselbank door docenten van Kunstencentrum Waalwijk – Waalwijk Kerstmarkt – Drunen Introdans ‘Oorlog en Vrede’ in Theater De Leest – Waalwijk

14 december 2013 14 december 2013

Moonlight Shopping in De Els – Waalwijk Hellowellichtoptocht vertrekt vanaf De Gaard – Waalwijk

14 december 2013 14 december 2013

De Hulp in de Voorste Venne – Drunen Pieter Derks Oudejaarconference in Den Bolder – Waspik

uitinwaalwijk.nl 16


15 december 2013 15 december 2013

Lido Cross bij Lido – Waalwijk Rondleiding achter de schermen bij Theater de Leest – Waalwijk

17 december 2013

Lunchconcert door keyboardgroep Kunstencentrum Waalwijk – Waalwijk

18 december 2013 18 december 2013

Wintercircus Martin Hanson: al 35 jaar wintercircus bij Theater de Leest – Waalwijk Lezing over het Rijksmuseum – Waalwijk

19 december 2013

Film: The best exotic Marigold Hotel – Drunen

20 december 2013

Soloists of Russia: Russisch Kerstfeest – Waalwijk

22 december 2013 25 december 2013 29 december 2013

Dickensfestijn – Drunen Kerstdiner Cruise – Heusden Cirque Magnifique: Magica – Drunen

Meer weten over deze evenementen of kijken wat er te doen is in Waalwijk, Waspik of SprangCapelle? Op www.uitinwaalwijk.nl heeft u alle uitgaansinformatie binnen handbereik!

uitinwaalwijk.nl 17


Bruisende zaken: Bedrijf: By “CocoLeCherie” Vier Heultjes 120 Sprang-Capelle Tel. 06-11510497 Eigenaresse: Elisa Stilmant www.cocolecherie.com

Wat is het verhaal achter By “CocoLeCherie”? “Sinds juli jl. run ik samen met mijn dochter een studio aan huis waar mensen behalve voor het zetten van wimpers ook aan het juiste adres zijn voor feestelijke jurkjes. Naast de studio zijn wij voornamelijk ook ambulant’’

“Iedere dag verblijden wij onze fans met een spetterende dagaanbieding” 18


Jurkjes en wimpers, vertel? “Met de oprichting van By “CocoLeCherie” spelen wij in op de vraag naar mooie en kwalitatief goede wimperextensions. In steden als Rotterdam en Den Haag zijn de extensions al een grote hit en ook in Brabant zijn de wimpers sterk in opkomst. De jurkjes uit onze collectie maken het plaatje compleet en geven onze vrouwelijke klanten een exclusieve uitstraling.”

Like ons! Celeb Lashes and dresses by "Cocolecherie"

Hoe worden de wimperextensions aangebracht? “In onze studio werken we met twee verschillende methodes. Bij de eerste methode worden kleine plukjes wimper door middel van lijm op de eigen wimperhaartjes geplaatst. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling en prachtige ogen. Met deze semi-permanente wimperverlenging kun je gewoon douchen, sporten, zwemmen, slapen en is mascara niet meer nodig. De wimpers blijven zo’n 2 tot 3 weken zitten. Bij de tweede methode worden maar liefst tachtig losse haartjes ‘haar voor haar’ met een pincet aan de wimper vastgelijmd. Het resultaat is verbluffend. De wimpers blijven ongeveer 4 tot 5 weken zitten. De haartjes groeien namelijk gewoon mee met je eigen wimpers en vallen vanzelf uit. Aangeraden wordt om de wimpers na 2-3 weken op te laten vullen.”

19

Op welke doelgroep richten jullie je? “Wij richten ons op vrouwen die er graag mooi uit willen zien en hebben voor ieder wat wils. Dat geldt voor onze wimperextensions, maar ook voor de jurkjes die wij verkopen. Of je nu op zoek bent naar iets spectaculairs of een little black dress; By “CocoLeCherie” heeft het allemaal in huis.”

Hebben jullie deze maand nog leuke acties voor ons in petto? “Check onze pagina op Facebook en bekijk de spectaculaire acties. Iedere dag verblijden wij onze fans met een spetterende dagaanbieding, dus ben er snel bij.”


‘Een logo, eigen ideeën of een ontwerp van ons; alles kan op kleding gedrukt worden’ Sport

Dames Heren Kinderen DONGEN

www.purebody fashion.nl

Mirella van Leeuwen

Werk

Vrije Ɵjd

PromoƟoneel

Horeca

en veel meer...

Karperweg 26-C Raamsdonksveer info@stuff-company.nl 0162 820 241 Mariska Stadhouders Esdoornlaan 90, Made Tel. 0162-685027

Aanbieding voor de maand december: een gehele gezichtsbehandeling met gratis handpakking en een gehele gezichtsbehandeling met gratis ampul. En in december de nieuwe kerstlook make-up van pupa.

Pedicure en Massage Praktijk Gioia Nei Piedi Delphinus 42, 5175 VC Loon op Zand 0416-533899 of 06-30059836

www.gioianeipiedi.nl

Gun het uw voeten om gelukkig te zijn! Ruime openingstijden en pinbetaling mogelijk!!


Finishing touch

eigenaar en personal Trainer Jeroen pörtzgen en mede-eigenaar Carol pörtzgen weten precies hoe we die paar centimeter te veel kunnen wegsporten! strongsports werkt met gediplomeerde en ervaren trainers en specialisten. Met nieuwe en innovatieve trainingsmethodes veranderen zij jouw body in het beste wat het kan zijn. Heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan, scheur deze pagina dan elke maand uit het magazine en ga thuis aan de slag.

sTrakke/missie

Laat de feestdagen en chique party’s maar komen. Wij hijsen ons met alle plezier in een mooie jurk of een getailleerd jasje. 11 maanden geleden zijn we begonnen met trainen. En het resultaat mag er wezen. Doe jij nog één keer mee?

Last but not least Neem in iedere hand een dumbell of een ander voorwerp van ruim 1 kilo. Ga met je benen uit elkaar staan en zak vanuit een rechte positie lichtjes door je knieën. Plaats je knieën boven je enkels en duw je billen naar achteren, waardoor er een holle rug ontstaat. Houd je schouders naar achteren en je borst naar voren. Houd je handen en de dumbells naast je lichaam. Dit is de beginpositie van de oefening. Gebruik niet te veel gewicht, hoe verleidelijk het ook is!

The end Vanuit deze positie beginnen we aan de laatste oefening. Span de bekkenbodem- en buikspieren aan. Trek de dumbells naar je borst en houd deze positie 10 seconden vast. Rust even. Neem de beginpositie weer aan en beweeg ook de dumbells terug naar de startpositie. Zorg voor een goede ademhaling: adem in voordat je aan de oefening begint en adem uit zodra je kracht zet.

neem voor meer informatie of een gratis proefles van 30 minuten contact op met: strongsPorts reigersbosweg 14 5144 Ma Waalwijk Tel. +31624888712 info@strongsports.nl

Maak deze beweging 8 x, neem even rust en doe vervolgens nog 2 sessies van 8 x. 21


Balans opmaken December is een maand die omvliegt met al die feestdagen. Leuk en gezellig voor velen. Naast al die feestelijkheden is het een goede tijd om even stil te staan en terug te kijken naar het afgelopen jaar.

Grieks restaurant

Door reflectie en afstand te nemen, kun je de dingen loslaten die niet meer nodig zijn zodat je ruimte schept voor nieuwe zaken. Eigenlijk dus gewoon de balans opmaken. Dat kun je alleen doen, maar het is ook fijn om met je partner eens te overpeinzen wat dit jaar voor jou in petto had. Wat was 2013 voor een jaar? Heeft het je gebracht wat je ervan verwachtte? Zijn je doelen, als je die had, gerealiseerd? Is je relatie nog goed of zijn er dit jaar dingen gebeurd die onuitgesproken zijn gebleven? Heb je zakelijk gezien eruit gehaald wat erin zat? Heb je genoeg tijd aan jezelf kunnen besteden of eiste je baan of je gezin je helemaal op? Als blijkt dat de balans doorslaat en dat je uit evenwicht bent, kun je gaan bijstellen. Mocht je daar niet uitkomen en hier hulp bij nodig hebben, maak dan eens een afspraak bij Liber LifeCoaching.

Onze keuken is 7 dagen per week geopend van 16.00 uur tot 22.00 uur. Gasthuisstraat 53 - 5171GD Kaatsheuvel - Tel: 0416 272033 Tevens beschikken wij over een gezellige tuin en speelplaats.

Lilly van den Berg | Ruytenbergweg 7 Waspik Tel. 06-23269651 | info@liberlifecoaching.nl www.liberlifecoaching.nl


Bruisende zaken:

Bedrijf: Studio Care4You Prof. Krabbestraat 17, Waalwijk Tel. 06-49949082 Eigenaresse: Carla van de Ven www.care4you.uwstudio.nl Waarom ben je je onderneming gestart? “Ik heb er altijd van gedroomd om iets voor mezelf te beginnen. Daardoor krijg je ook de verantwoordelijkheid om keuzes te moeten maken. Deze weloverwogen keuze heb ik gemaakt na een moeilijke periode. Ik ben op ‘latere leeftijd’ volop aan het leren gegaan en zie het resultaat! Een aantal diploma’s en ongeveer 25 certificaten rijker met een gezellige, warme en volle praktijk.”

Wat heb jij je klanten te bieden? “Kwaliteit, optimale hygiëne, totale ontspanning. Ik bied mijn klanten de gelegenheid om bij mij tot totale rust te komen. Hygiëne staat hier hoog in het vaandel en dat vinden mijn pedicure en manicure klanten zéér prettig. Dat krijg ik ook regelmatig te horen.”

Wat voor soort onderneming heb je? “Ik heb een onderneming in wellness, pedicure en manicure. Ik wil iedereen de kans geven zich heerlijk te laten verwennen. Daarom houd ik mijn tarieven laag en werk ik laagdrempelig. Zo kunnen ook mensen met een kleine portemonnee een relaxmoment krijgen. Daar kan ik dan weer super van genieten.”

Wat maakt jouw praktijk anders dan de andere? “Door mijn high sensitiviteit voel ik vaak goed aan wat zich bij mensen afspeelt. Door me in te leven in wat mensen meemaken of meegemaakt hebben, voelen ze zich al snel heel erg op hun gemak bij mij. Ik vind het belangrijk dan mensen het naar hun zin hebben en sta heel liefdevol gericht naar mijn klanten toe. Op vakgebied wil ik up-to-date blijven en bezoek ik regelmatig beurzen, workshops, cursussen.”

‘Waar mensen met warmte worden omgeven, ontstaat ruimte voor ontspanning’ - Carla van de Ven 23


H a arinstituut O lpoda

de juiste weg voor ha arproblemen !

O lpoda

ver zorgt ook ha arwerken en m a at werk .

K ei z ers d ij k 81 | 4941 GD R a a m s d o n k v eer | Tel . 0162- 521884 |

w w w . o lp o da . c o m

StrongSports is een team van TOP trainers om trainingen op TOP niveau te geven.

Â

- Personal Training voor een TOP fitheid - Sport specifiek voor een TOP prestatie - Bedrijfsfitness voor TOP werk - Medische fitness voor een TOP lijf - Bootcamp voor een TOP ervaring - Voedingsadviseurs voor een TOP dieet

StrongSports | Reigersbosweg 14 | 5144 MA Waalwijk | Tel. 0624888712 | www.strongsports.nl

Uw onderneming ook presenteren in dit sprankelende magazine? Of wilt u meer weten over de vele mogelijkheden van De Amerstreek/De Langstraat Bruist? Neem dan contact op via: ontwerp@nederlandbruist.nl of bel: 076-7115340

DE AMERSTREEK/

DE LANGSTRAAT

SMAAKmaker s voor het nieuwe jaar

BUBBEL Time

COM BI

DECEMBER 2013 GRATIS MEENEM EN! WWW.NEDERLAND BRUIST.NL


Persoonlijke benadering

UITVAARTVERZORGING

Uitvaartverzorging Aarts is een kleinschalige uitvaartorganisatie met een warme, persoonlijke sfeer en werkwijze. Openheid, betrokkenheid en ruimte voor de nabestaanden vormen de kernwaarden voor onze manier van werken. Ieder mens is uniek en iedereen wil op zijn of haar manier afscheid nemen. Als eigenaar, uitvaartverzorger en contactpersoon van Uitvaartverzorging Aarts sta ik, Sander Aarts, 24 uur per dag voor u klaar. Vanaf het moment dat de melding van overlijden bij ons binnenkomt luister ik naar uw wensen, geef ik een open en eerlijk advies en neem ik u zoveel mogelijk ‘regeltaken’ uit handen.

Uitvaartverzorging Aarts Grotestraat 333 5142 CA Waalwijk Tel. 0416-858440

Uiteraard doe ik dit niet allemaal alleen, maar heb ik een klein team van deskundige mensen naast mij staan die mij ondersteunen bij het verzorgen van een afscheid. Samen vormen wij Uitvaartverzorging Aarts en streven wij naar een huiselijke en persoonlijke benadering. Verdriet nemen wij niet weg, uw zorgen wel.

www.uitvaartverzorgingaarts.nl 25


Schoonheidssalon Tiny Verharen Pedicure, een weldaad voor uw voeten Manicure - electrisch epileren Herptseweg 33, Oudheusden Telefoon: 0416-662787 | 06-23269069

Radio kabel 87,50 fm en ether 106.8. Kanaal 22+

Bel 0626740820 voor uw advertentie mogelijkheden Maak vrijblijvend een afspraak!


Waarom nog steeds trends volgen in de mode?

Waarom bepaalde kleuren dragen die je niet flatteren, enkel omdat de najaarsmode die kleuren voorschrijft? Waarom de lengte en snit van rokken en jurkjes laten bepalen door

de modepolitie? Waarom kleding dragen waarmee de winkelrekken volhangen en alles op elkaar lijkt?

Doe het eens anders en laat je verrassen en inspireren door de fraaie collectie van Secondhand Rose. Zowel de zakenvrouw als de fashionista slaagt bij ons, evenals de vrouw die zich met haar eigen creatieve look wil onderscheiden. Secondhand Rose is hĂŠt adres voor designer- en merkkleding. Voor jong en oud en van maat 36 tot en met maat 44. Topmerken voor weinig geld, maar van de hoogste kwaliteit. Uniek, duurzaam, stijlvol en authentiek.

Ik nodig iedereen van harte uit om de winkel eens te bezoeken.

Postelstraat 51 5211 DX ‘s-Hertogenbosch Telefoon: 073-6120891 www.secondhandrosedenbosch.nl email: info@secondhandrosedenbosch.nl

27


28


29


Gigi

Design

Gigi design te Waalwijk maakt betaalbare en tegelijkertijd zeer professionele gordijnen.

[open]

Actie: stof gratis bij het laten maken van de vouwgordijnen

gigidesign@live.nl | 06-10640247

postbus 602 5140 ap waalwijk info@stichtinges.nl w w w. s t i c h t i n g e s . n l k v k 5 4 5 5 9 5 4 5 iban N L4 3 R A B O 0 1 7 1 6 2 8 3 6 5

Iedereen van harte welkom

m m 1000

2

rui lplezier! spee per jaar 365 dagen ot 21.00 van 9.00 t

www. haasjeover. com

Kijk ook naar de combinatiemogelijkheden met kamperen, bungalowhuur, jaar- en seizoenplaatsen op haasjeoosterhout.nl

Vijf Eikenweg 45 Tel: 0161 411 626 www.haasjeoosterhout.nl


Puzzel & Win!

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien maak je kans op een van de onderstaande prijzen. Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. december De Langstraat Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

Eerste prijs is een cadeaubon t.w.v. 50 euro Er zijn 8 tweede prijzen: hip tafelzeil van 2 meter

superkleertjes outlet tweedehands kinderkleding kadootjes tafelzeil

Er zijn 5 derde prijzen: een opstrijkapplicatie naar keuze

stuntprijzen hippe hebbedingen waalwijk webwinkel cadeaubon

Aangeboden door: Superkleertjes.nl | Bloemenoordplein 34a | Waalwijk | Tel: 0416-870064

31


Puzzel & Win

www.verisure.nl

â‚Ź 250,-

KORTING + gratis ck safetyche

Verisure Prinsenkade 5c 4811 VB BREDA 076-7516715 Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en je maakt kans op â‚Ź 250,- korting op een alarmsysteem.

installatie bewaking alarm beveiliging prinsenkade veilig

Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. december Amerstreek Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda 33

centrale rookmelder professioneel onderhoud systeem service


Vanaf 1 november 2013 heeft VDT een nieuwe kantoorstijl en website! Met onze nieuwe stijl willen wij onze identiteit tot uitdrukking brengen: een modern en jong kantoor dat over de benodigde specialismen beschikt om haar zakelijke cliëntele van deskundig advies te voorzien. Ook zijn we voortaan actief op het gebied van Social Media (Facebook, Linkedin en Twitter). Met 11 advocaten zijn wij al jaren één van de grotere kantoren van Tilburg en omstreken. Onze advocaten hebben eigen specialisaties op de rechtsgebieden die voor ondernemers belangrijk zijn. Iedere ondernemer kan dus met iedere zakelijke kwestie bij ons terecht. Dat geldt voor advies en begeleiding, maar ook wanneer er geprocedeerd moet worden.

“Wij snappen dat alleen het resultaat telt” Wij investeren veel in het leveren van topkwaliteit op persoonlijk niveau. Ons team doet dat al vele jaren met passie en succes. Wij zijn transparant in ons uurtarief. En bepaald werk bieden wij aan voor vaste prijzen. Bel gerust. Ook als wij je niet direct kunnen helpen, helpen wij je verder.

Tilburg | Kapitein Hatterasstraat 23G | T 013-544 04 00 | info@vdt-advocaten.nl | www.vdt-advocaten.nl


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien win jij wel een kadobon t.w.v. € 50,- of een gekleurde shawl van Farah&Coco. Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. december De Langstraat Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

De 1e prijs is een kadobon t.w.v. € 50,2e prijs is een gekleurde shawl van Farah&Coco t.w.v. € 39,95

donnadura drunen myrine grotestraat elsewhere servicegericht

aandacht modetrends persoonlijk kadobon shawl infront

aangeboden door dresses&more Grote straat 133a, 5151 BK Drunen www.dressesandmore.nl


€ 15,en drogen Ta r i e v, knippen en Wassen oeling € 15,- drogen € 20,Kleursp (uitgroei) en drogen € 30,Verven (volledig) en Verven

Hairextensions € 195,-

100 stuks inclusief zetten, snijden en stylen. 100% human hair!

Laageinde 109 | 5142 EG Waalwijk | Tel.: 06-57930390 / 06-33937189 | lesalonhairstyling@live.nl

Profile for Nederland Bruist

2013 12 De Amerstreek / De Langstraat  

2013 12 De Amerstreek / De Langstraat  

Profile for nlbruist
Advertisement