Page 1

de waterweg

oktober 2013 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

Bruisend bezoek

Epilennium Huid-, oedeem- en afslankkliniek

Puzzel en Win

een cadeaubon van €200 bij JéTé

een dagje

cocoonen


Epilennium huid-, oedeem- en afslankkliniek Ik word gastvrij ontvangen door huidtherapeut Claudia, die mij meeneemt naar een van de behandelruimtes voor een intakegesprek. Ze legt mij uit dat er wel degelijk een verschil is tussen een huidtherapeut en een schoonheidsspecialiste. Om het beroep van huidtherapeut te mogen uitvoeren heb je een vierjarige HBO-studie nodig. ‘Alle behandelingen die wij uitvoeren zijn niet alleen gericht huidverzorging maar ook op huidverbetering’ vertelt Claudia. Een microdermabrasie behandeling wordt uitgevoerd als oppepper van de huid. Claudia begint allereerst met het reinigen van mijn gezicht. Met het microdermabrasie apparaat trekt zij korte banen over mijn huid. Het schuurt een beetje, maar het is absoluut niet pijnlijk. Na de behandeling van ongeveer een half uur wordt er retinol aangebracht. Die versterkt en versnelt het resultaat van de behandeling. Voor een optimaal resultaat zijn ongeveer zes microdermabrasie 2


Ik ben uitgenodigd door Irene Jongenelen, eigenaresse van huidkliniek Epilennium, om een gezichtsbehandeling met microdermabrasie te ondergaan. Dit is een mechanische peeling van de huid, waarbij de dode huidcellen worden afgeschuurd. Hierdoor ziet de huid er mooi, fris en gezond uit en voelt zij glad en soepel aan. Grove poriën worden fijner en fijne rimpels vervagen, net als oppervlakkige (acné)littekens, huidverkleuringen (pigmentvlekjes) en andere tekenen van huidveroudering. Epilennium maakt gebruik van de microdermabrasie met diamant, waardoor er betere resultaten worden bereikt dan bij microdermabrasie met kristallen. Dit zonder dat de huid wordt beschadigd. advies geven. Epilennium biedt diverse behandelingsmethoden voor ieder huidtype, o.a. acné-, couperose-, huidverjonging-, oedeem- en ontharingsbehandelingen. Een behandeling microdermabrasie kost € 65,-. (vergoeding zorgverzekeraar mogelijk).

huid-, oedeem- en afslankkliniek Epilennium Maassluis ‘Medisch Centrum Docwerk’ De Vloot 206c Tel 010 2467660

behandelingen nodig. Maar mijn huid voelt na één behandeling al gladder en zachter aan. Vind je botox of plastische chirugie net iets te ver gaan of te duur, en wil je liever iets minder ingrijpends en toch van je rimpels of acné af? Dan is een behandeling bij Epilennium, dé huidkliniek van Maassluis en omstreken, zeker aan te raden. Wij kunnen u het juiste

Epilennium Rotterdam ‘Op de Zorgboulevard’ Maasstadweg 108 Tel. 010 4814493 info@epilennium.nl www.epilennium.nl 3


financiën en de zorg voor anderen.

Colofon

t

6

Uitgever Nederland Bruist C.V. manager Anne Marie de Priëlle Vormgeving & TRAFFIC Nederland Bruist Themateksten Nederland Bruist Eindredactie Lilianne van den Brekel fotografie Hans de Lijster Contact de waterweg Bruist

9

Anne Marie de Priëlle Oosterhoutseweg 91 C, 4816 KC Breda T 088-7340042, M 06-24178835 dewaterweg@nederlandbruist.nl

11

Contact Hoofdkantoor Nederland Bruist C.V.

16

23

T 076-7115340 nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be

30

Inhoud

40

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is Copyright Nederland Bruist… C.V. Het overnemen van niet toegestaan. ©2011 Nederland Bruist C.V. Merknaam artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is De Waterweg Bruist is een merknaam en eigendom van niet toegestaan. ©2006 Nederland Bruist… C.V. Merknaam Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst Groot Veenendaal Bruist… is een merknaam en eigendom mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist van Nederland Bruist… C.V. Deze uitgave is met de grootst C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden verschijnen ook: ‘t Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de reeks verschijnen ook: Alkmaar, De Amerstreek, Breda, De Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, Maasroute, Den Bosch, Haarlem, Nijmegen, Land van Cuijk, de Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Rivierenland, Tilburg, Utrecht, De Peel, Land van Maas en Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Waal, Uden… Veenendaal, Zeeland, Zutphen.


Bruisende lezer, ‘Ik heb het druk’, hoor ik best vaak om mij heen en dat geldt ook voor mijzelf. Werk, gezin, familie, vrienden, sport en hobby’s; onze agenda’s zijn vol gepland. Daarom is het heerlijk om af en toe een avondje ‘cocoonen’ in te plannen. Languit op de bank met een stapel magazines of een goed boek en je favoriete muziek op de achtergrond. Je huis, je thuis, het is de belangrijkste plek om je goed te voelen en bij te komen van een drukke dag. Deze maand geven we een aantal ideeën om optimaal te relaxen en energie op te doen.

Nu we ook weer de kou tegemoetgaan is het tijd om je garderobe te verwisselen. Dág zomerkleding, hallo mutsen, sjaals en handschoenen! De najaarscollectie ligt inmiddels in de winkels en nu is het dan ook de tijd om je garderobe met een aantal ‘pieces’ te updaten. Maak er meteen een gezellig dagje uit van en geniet van een kopje koffie of een heerlijke lunch bij één van de vele lunchrooms die onze regio biedt. Verder een paar goede tips om huid en haar te beschermen tegen de wind en de lage temperatuur. Ga er lekker voor zitten en veel leesplezier.

Met vriendelijke groet, Anne Marie de Priëlle


dagJe

CoCoonen WERkEn, SPoRTEn, DE kIDS VAn SCHool HAlEn, kokEn, lIEf ZIJn VooR JE PARTnER, EEn HoBBY UIToEfEnEn, ACTIEf ZIJn oP HET GEBIED VAn SoCIAl MEDIA En In REAl lIfE MET VRIEnDEn DATEn. HET IS EEn HElE MonD Vol En DAn HEBBEn WE noG GEEn MInUUT AAn onSZElf BESTEED. HooG TIJD oM TE CoCoonEn.


InGREDIËnTEn Men neme 1 tweezitsbank of loungebank, 1 eenpersoonsdeken, 1 te cool XXL vest, 1 (of meer) warm(e) drankje(s) naar smaak, je favoriete tijdschrift, comfort food, 1 fijne fi lm of 1 goed boek. En dan? Helemaal niks. Ja, je hoort het goed; vandaag doen we helemaal niks, nada, noppes.

De term cocoonen is bedacht door de Amerikaanse trendwatcher Faith Popcorn en betekent letterlijk: thuis creëren. Dat kan op heel veel verschillende manieren. Popcorn zelf verwachtte in 2010 dat Amerikaanse burgers en consumenten als reactie op de crisis een grotere waardering zouden krijgen voor hun eigen leefomgeving. Een mooie verwachting die wij, weliswaar drie jaar later, met alle plezier laten uitkomen.

TIME To RElAX Terwijl de kinderen zich vermaken bij opa en oma, je lief er met vrienden op uit is, je mobieltje in alle stilte uit het zicht ligt en de kussens van je bank zijn opgeschud, kan de pret beginnen. Trek over je allerfijnste pyjama het veel te grote vest aan, trakteer jezelf op een kop

BEREIDInGSDUUR: 8 UUR lATEn SUDDEREn chocolademelk of thee en garneer dit tafereel met koekjes en andere zoetigheid. Neem vervolgens plaats op de bank, waar je wordt verwelkomd door een heerlijke zachte deken. Hoe je de rest van de dag besteedt, laten we helemaal aan jou over. Vanaf diezelfde heerlijk liggende bank kun je namelijk alle kanten op. Vergeet niet dat dit jouw dag is; niets hoeft, alles mag! Heb je behoefte aan een middagdutje? Wij zeggen: doen. Slapen is namelijk niet zonde van je tijd, maar hard nodig voor het herstel van je lichaam, geest én huid. Wie midden op de dag geen oog dicht doet, heeft misschien meer baat bij het lezen van een tijdschrift of boek. Lezen zorgt namelijk voor ontspanning en is als een reis door een andere wereld. Ook een film of televisieserie, waarbij je niet na hoeft te denken, kan wonderen verrichten. Hoe je het ook wendt of keert; ontspannen zorgt ervoor dat je kortere of langere tijd loskomt van dagelijkse verplichtingen als werken, het huishouden, financiën en de zorg voor anderen.


PUUR NATUUR BEHANDELINGEN Lieneke Terleth SCHOONHEIDSSALON P.K. Drossaartstraat 55 3131PA Vlaardingen Tel: 0104342125 www.lieneketerleth.nl Schoonheidssalon Lieneke Terleth LIKE ME ON NU ook Micro-Dermabrasie !

gratis ruitenwissers*

bij vervanging van uw autoruit in september, oktober en november * uit

ons assortiment

Autotaalglas Vlaardingen Hoogstad 203 010-4602233


U vraagt, wij draaien Royaal belegde broodjes, versgeperste jus d’orange en andere overheerlijke versnaperingen; bij Lunchcorner A4 Vijfsluizen weten wij wat lekker is!

Onze lunchcorner, gevestigd op bedrijvenpark Vijfsluizen, is gespecialiseerd in de verzorging en bezorging van lunchbroodjes, zakenlunches en complete lunchboxen. Wij hebben een grote keuze uit diverse soorten brood, beleg, toppings, huisgemaakte salades en sauzen, waarmee u als klant iedere werkdag tussen 11.30 en 14.30 uur zelf uw bestelling kunt samenstellen. Hebt u reeds geluncht? Dan kunt u bij ons op bestelling terecht voor een high tea, taarten en cupcakes met uw logo, warme en koude buffetten, BBQ en gevarieerde tapas die wij bij u thuis of op het werk met een smakelijke glimlach komen serveren. Kortom, of u nu zin hebt in een heerlijk belegd broodje, een kleine versnapering voor tussen de middag, een borrelhapje met collega’s of een echte Engelse high tea met vriendinnen; bij Lunchcorner A4 Vijfsluizen bent u altijd aan het juiste adres. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website www.lunchcornera4vijfsluizen.nl Lunchcorner A4 Vijfsluizen Jan van Galenstraat 24 Schiedam Telefoon: 010-820 88 11 E-mail: info@lunchcornera4vijfsluizen.nl


Glasisolatie en zonwering Bescherming decoratie

Homechill glasfolietechniek • Waterleidingstraat 4 • Vlaardingen Tel: (0)10 4744751 • www.homechill.nl • Glasisolatie Tel: 06-41351190


Bruisend bezoek Op uitnodiging van Nelleke Kerkhof, professioneel massagetherapeut, Omega Health Coach en eigenaar van de praktijk My Experience in Schiedam, doe ik mee met een uurtje Do-in Yoga & Me. Do-In Yoga & me is een combinatie van oosterse bewegingsleer en verschillende yogabasisvaardigheden met als doel gezondheid en vitaliteit te bevorderen. Je lichaam en geest worden krachtiger en je ervaart wat je lichaam vraagt of nodig heeft.

D

e sfeer tussen de groep deelnemers is ongedwongen en iedereen kent elkaar bij naam. In de sfeervolle met waxinelichtjes verlichte ruimte heerst een serene sfeer en er staat rustgevende muziek op. Als iedereen een plekje heeft gevonden in de zaal, beginnen we met de oefeningen. ‘De nadruk bij de lichaamsoefeningen ligt op het laten stromen van de energiebanen die door het lichaam lopen, de meridianen. Met massages en ademoefeningen wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. De strekkingen verbeteren de energiecirculatie, de massages brengen balans in de energiestroom, de ademhaling ontspant het lichaam en brengt de geest tot rust,’ vertelt Nelleke. Het tempo is rustig en is geschikt voor iedereen die graag wil bewegen, meer energie wilt hebben, lekkerder in zijn vel wil zitten, herstelt van een blessure of op een aangename en zachte manier met zijn of haar lichaam bezig wil zijn. Al snel merk ik dat ik alles en iedereen om mij heen vergeet omdat ik me volledig concentreer op de oefeningen en op mijn ademhaling. Het uur vliegt voorbij en na afloop van de

les praten we onder het genot van een kopje thee nog wat na over de ervaringen van de andere cursisten. Ik heb het in ieder geval als zeer ontspannend ervaren en kan het iedereen aanbevelen die moeite heeft om zich te ontspannen. Praktisch gezien is Do-In een combinatie van sportiviteit, bewust bewegen en bewustwording. Het is een bewegingsgerichte vorm van yoga: activiteit (yang) en lichaamsbewustwording (yin) wisselen elkaar af. Herken jij jezelf in bovenstaande woorden? Dan is My Experience echt iets voor jou. Kijk voor meer informatie op de website www.my-experience.nl.

My Experience, Ringerstraat 21J Schiedam, Tel. 06 12991403, info@my-experience.nl 11


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en maak kans op een cadeaubon t.w.v. 200 euro. oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. Oktober Waterweg Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

JeTe Woonidee • Govert van Wijnkade 27 • 3144 EE Maassluis • 010-7858947 • info@jetewoonidee.nl

Deze maand

Een Cadeau Bon van

200,00 euro

te besteden voor elk bij ons te verkrijgen artikel. Deze bon is 1 jaar geldig.

angeboden door:

Vinyl Gordijnen Tapijt Lijm Laminaat Marmoleum

Plinten Binnenzonwering Roede Rails Delitatieprofiel Stoffeerdersmes


Your body  deserves more..’ •Acrylnagels •Soak Off Gel Polish •French Pedicure •Manicure •Paraffine •Nagelbijtarrangement

Kom langs en doe een gratis auto totaalcheck.

Uitsluitend op afspraak. Tel.: 06 48 106 195 Adres: Ijsselmondestraat 18 3114 XP Schiedam www.nagelstudio-shanicenails.nl

www.autoservicevlaardingen.nl

k Babyspeciaalzaa

Voor al uw Kraamcadeaus en babyartikelen! Official dealer van: Baby Jogger, Koeka, Bugaboo en Mima Veerplein 8, Vlaardingen tel. 010 8200861

info@be-dazzled.nl www.be-dazzled.nl

Kethelweg 54-56 3135 GM Vlaardingen tel. 010-4601040


Moment voor uzelf, door ons persoonlijk verzorgd Collé Styling & Beauty is een volledig centrum voor wellness, beauty en well-being in het centrum van Schiedam. Ultiem onthaasten en genieten van diverse exclusieve behandelingen om uw hoofd helemaal leeg te maken. Bij Collé Styling & Beauty kunt u terecht voor trendy kapsels en voor deskundige gezichtsen lichaamsbehandelingen met hoogwaardige producten in een luxueuze ambiance. In de recentelijk stijlvol gemoderniseerde dames- en herenkapsalon kunt u terecht voor trendy kapsels, advies, intensieve haarverzorging, extensions en nagelstyling. Op de beautyafdeling werken onze schoonheidsspecialistes met

hoogwaardige verzorgingsproducten. Ze zijn gespecialiseerd in huidverbeterende behandelingen met een peeling. Iedere gelaatsbehandeling is geheel afgestemd op uw huidtype en persoonlijke wensen. Een behandeling van ons zult u als een weldaad ervaren; een unieke behandeling met persoonlijke zorg en aandacht waarbij beleving en resultaat de sleutelwoorden zijn. Collé Styling & Beauty biedt een totaalconcept voor gezichtsbehandeling, manicure, pedicure, diverse massages en haarverzorging. Tevens hebben wij een zonnebank en infraroodsauna. Vanwege onze ruime openingstijden kunt u bijna altijd binnen 1 dag bij ons terecht.

Collé Styling&Beauty | Grote Markt 7, Schiedam | Tel. 010-4267631 | www.stylingenbeauty.nl | info@stylingenbeauty.nl


We kijken al de hele week naar dit bruisende bezoek uit, gezellig een avondje bowlen met de meiden bij DOK99 Bowling en Grillrestaurant. Dok 99 is een modern en gezellig bowlingcentrum in Vlaardingen. Het bowlingcentrum beschikt over tien bowlingbanen inclusief een ruime sfeervolle horecagelegenheid met een restaurant, een bar en een overdekt buitenterras.

99

Bij binnenkomst worden we hartelijk ontvangen door het vriendelijke personeel en krijgen we een drankje aangeboden. Als we daarna onze schoenen hebben verwisseld voor een paar kekke bowlingschoenen zijn we klaar voor de strijd. Let the battle begin! De volautomatische bowlingbanen bij DOK99 houden de score bij en dat is wel zo gemakkelijk als je de spelregels niet kent. Het uurtje bowlen vliegt voorbij en we hebben door alle inspanning behoorlijke trek gekregen. Het recentelijk verbouwde grillrestaurant heeft een stoere, sfeervolle uitstraling en de menukaart biedt voor ieder wat wils, van steengrillen, spareribs of pannenkoeken tot het bakken van je eigen pizza’s op de pizzaplaat. Wij schuiven aan voor een


avondje old school steengrillen, leuk! Er is een ruime keuze aan vleessoorten, frisse salades, diverse sausjes en frietjes. Het was heerlijk. We besluiten om het dessert over te slaan en houden het bij een kopje koffie. Ook zo’n gezellig avondje uit in een ongedwongen sfeer met vrienden of familie? Voor elke leeftijd en gelegenheid biedt DOK99 sportieve en smakelijke arrangementen. Bij DOK99 Bowling en Grillrestaurant kun je heerlijk een uurtje of avondje bowlen om daarna gemoedelijk te tafelen in het restaurant. Daarnaast is DOK99 helemaal geschikt als partybowling voor alle soorten en maten (kinder)feesten en partijen. Kortom, DOK99 veel meer dan bowling alleen!

DOK99 GrillcafĂŠ Bar Bowling Vlaardingen Anna van Saksenweg 1 tel. 010 - 474 07 74 vlaardingen@dok99.nl www.vlaardingen.dok99.nl 17


Uw dier onze zorg Geachte heer/ mevrouw,

Hier zijn de gegevens van Babor Beauty Spa Champs-Elysees.

Voor Adres: al Hoogstraat uw 77, voeding, 3131 BM Vlaardingen. Telefoonnr: 010-4350422 bestrijdingsartikelen en Email: champs-elysees@kpnmail.nl accessoires

De Leukste Dierenshop Hoogstraat 119 Vlaardingen Tel: 010-2344236 www.deleukstedierenshop.nl

Openingstijden: Di-Wo 9.30-21.00, Vrij 9.30-18.00, Zat 9.00-15.00 uur.

Verder zend ik u nog wat foto’s en het logo van Babor in de bijlage mee. Het lettertype van het logo is Eurostile T-RegExt en Helvetica Neuel T- light. Onder het babor logo komt dan de naam Champs-elysees nog te staan in hetzelfde lettertype als beauty spa.

Champs-elysees Openingstijden: Di-Wo 9.30-21.00, Vrij 9.30-18.00, Zat 9.00-15.00 uur. Hoogstraat 77 | 3131 BM Vlaardingen Te. 010-4350422 | champs-elysees@kpnmail.nl

Grote zorg voor kleine kinderen

bambinoos kinderopvang

Havenstraat 89 3132 BD Vlaardingen Tel: 0108451225 / 0641953462

Kom je ook bij ons spelen? www.kinderopvangbambinoos.nl


Een uitvaart, we denken er liever niet aan. Waarom zouden we ook, we staan immers nog midden in het leven. Toch kan het zomaar gebeuren dat de persoon van wie je houdt door ziekte of een ongeval het leven vroegtijdig verlaat. Het overkwam Ton Mulders ruim vier jaar geleden.

Met oog op het afscheid “Mijn partner Rinus overleed 13 januari 2009 aan de gevolgen van darmkanker. Vijf jaar lang vocht hij voor zijn leven, totdat de arts ons vertelde dat het einde in zicht was. Hij kreeg nog twee maanden. Twee maanden om het leven te omarmen, te genieten van zijn omgeving en de mensen van wie hij hield. Het afscheid naderde en de uitvaart was in zicht. Op verzoek van Rinus nodigde ik drie uitvaartorganisaties uit voor een vrijblijvend gesprek. Bij Walter en John van de Regenboog uitvaartbegeleiding hadden we meteen een goed gevoel. De keus was dan ook snel gemaakt. Zij zouden ons begeleiden naar de laatste rustplaats van Rinus. In de weken die volgden vonden er meerdere gesprekken plaats, waarin Rinus feilloos aangaf hoe hij zijn afscheid voor zich zag. Zo wilde hij vanuit de Grote Kerk in Maassluis begraven worden en stonden er witte auto’s op zijn wensenlijst. Voor hem geen zwarte

toestand, zoals hij het zelf noemde. Zijn laatste rustplaats vonden we per fiets in het nabijgelegen Maasland. Rinus hield van het leven en wilde ook zo herinnerd worden. Daarom aan ons het verzoek om na zijn begrafenis te toosten op het leven. Op de dag dat Rinus overleed, was het afscheid in grote lijnen al geregeld. Dat was een hele geruststelling. We hadden dit laatste pad samen doorlopen, wetende wat er zou komen. Inmiddels zijn we een paar jaar verder. Nog steeds heb ik af en

toe contact met Walter en John. Na het overlijden van Rinus zijn ze mij niet uit het oog verloren. Tijdens de telefoongesprekken en bezoeken die na het afscheid van Rinus plaatsvonden, hebben ze mij geregeld een hart onder de riem gestoken. Die nazorg heb ik als zeer plezierig ervaren.”

De Regenboog uitvaartbegeleiding Agnes Croesinklaan 11, Schipluiden Tel. 06-128 222 22 Mail: info@regenbooguitvaart.nl www.regenbooguitvaart.nl

uitvaartbegeleiding

omdat het leven verder gaat...

www.regenbooguitvaart.nl 19


Hout & Ambacht

fiteer Kom en pro kkelijke re nt van zeer aa kortingen op alle w tot el 50% bels. eu m showroom

Hout & Ambacht is al meer dan 20 jaar specialist in het leveren van kwalitatief hoogwaardige houten vloeren, ambachtelijk vervaardigd maatwerk meubilair. Wij willen plaats maken voor onze nieuwe collectie meubelen. Industrieweg 2b | 3144 CH maassluis | 010-5926713 | www.houtenambacht.nl


B loem -

en

W oondecoratie

Pedicure Janet Franciscahof 27 3135 PG Vlaardingen tel. 06-10322061

D r . W iardi B eckmansingel 7 - V laardingen T el : 010-4341901 www . bloembinderijsandra . com

Outline: een bedconcept voor moderne interieurs waarin licht en ruimte centraal staan.

www.janetvdlinden.nl

Outline, hoogwaardig slaapcomfort in een strak design.

Outline

Industrieweg 86-92 | 3144 CH Maassluis | 010-5912729 | boudesteijnwonen.nl


Gezocht! Gezocht!

25 mensen die willen afslanken 25 mensen die willen AFSLANKEN Gratis advies en begeleiding met resultaat! Gratis advies en begeleiding met resultaat!

proefpakket PROEFPAKKET Omininaanmerking aanmerking te te komen komen, Om SMS “proefpakket” naar 06 27005740 SMS “proefpakket” naar 06-27005740 Yvonne Povinelli Yvonne Povinelli Onafhankelijk Herbalife Lifestylecoach

“like” ons op

Facebook www.facebook.com/dewaterwegBruist


Bruisende zaken:

Bedrijf: Smaakenmeer catering & eetwinkel, Noordvliet 149A Maassluis, Tel: 010 5912167, Eigenaar: Jeroen Klop, jeroen@smaakenmeer.nl, www.smaakenmeer.nl Wat heb je gasten te bieden? ‘Iedere partij is ‘ anders en iedere gast heeft andere wensen en een andere smaak. Daarom hebben wij geen standaardbuffetten. We maken alles op maat voor onze gasten, of het nu om 10 of 1.000 personen gaat. We werken veelal met biologische- en streekproducten van het seizoen. Zo vers mogelijk, want dat is het lekkerst. Naast de smaak van het eten is de presentatie van de gerechten en de door ons zelf opgeleide bediening net zo belangrijk. Het hele verhaal moet kloppen,’ aldus Jeroen.

Waar zijn jullie in gespecialiseerd? ‘Bij Smaakenmeer draait het om lekker en eerlijk eten met alle aandacht voor de gasten en zonder al te veel tierelantijnen. In de eetwinkel en trattoria in Maassluis kun je terecht voor verse afhaalmaaltijden, quiches en tapas, kookboeken en zelf geïmporteerde olijfolie en wijnen. En vrijdagavond is pizza-avond, vers uit eigen steenoven!’

Wat is het verhaal achter Smaakenmeer? ‘Als directeur en manager bij onder andere De Beurs van Berlage en de Pieterskerk heb ik ontzettend veel geleerd. De visie op catering die ik heb, de presentatie van het eten, het werken met eerlijke duurzame ingrediënten en een eigen identiteit aan de gerechten meegeven kon ik daar niet realiseren,’ vertelt Jeroen, eigenaar van Smaakenmeer. ‘In 2010 ben ik daarom voor mijzelf begonnen. Ik mocht meteen een grote lunch voor de gemeente Maassluis verzorgen. Inmiddels is Smaak en Meer een cateringbedrijf met uiteenlopende opdrachten van bruiloften, bedrijfspartijen, proeverijen en in- en outdoorevenementen in heel Zuid-Holland.’ 23


Verkrijgbaar in de maten M t/m XXXXL Zuidvliet 8 - 3141 AL Maassluis - 010-5990688 van Hogendorplaan 913 - 3135 BK Vlaardingen www.amigocasuals.nl www.facebook.nl/amigocasuals


Casa dei Bambini - montessori gerichte kinderopvang Zelfstandigheid, individuele begeleiding, zelfredzaamheid en keuzevrijheid: dat is in een notendop waar het om draait bij Casa dei Bambini (het huis van de kinderen) in Schiedam. Wij zijn een kleinschalige kinderopvang met één verticale groep van maximaal 14 kinderen in de leeftijd 0 - 4 jaar. Hierbij gaan wij uit van de ideeën van Maria Montessori en haar visie op de ontwikkeling in deze leeftijdsfase. Het motto ‘Leer mij het zelf doen‘ staat hierbij centraal.

De ontwikkeling die kinderen in hun eerste levensjaren doormaken is van groot belang, met name in geestelijk opzicht. Al deze ontwikkelingen gebeuren in wisselwerking met de omgeving. Het is dus van groot belang dat een kind zich in deze levensfase in een

positieve omgeving met de juiste prikkels bevindt. Bovendien ontdekte Maria Montessori dat een kind van nature er alles aan doet nieuwe vaardigheden te verwerven. Op Casa dei Bambini staan dan ook de individuele benadering en de ontwikkeling van het kind voorop. Bij onze kinderopvang hebben de kinderen veel keuzevrijheid, bijvoorbeeld rondom de volgorde waarin zij met werkjes aan de slag willen. De ruimte van de opvang is specifiek afgestemd op de behoeftes en ontwikkeling van kinderen in de eerste levensjaren. Hierdoor heeft het kind nog meer gelegenheid te leren en zich vaardigheden eigen te maken. Dit alles in het teken van leer mij het zelf doen. 25

Meer informatie is beschikbaar op onze website: www.casadeibambini.nl.


Gratis waardebepalinG De deskundige makelaars en taxateurs van Vlietlanden NVM Makelaars hebben alle kennis om aan de hand van vele factoren de juiste prijs te bepalen van uw woning. Met de bekendheid van de lokale markt kunnen wij u advies geven over het verkoopklaar maken van uw woning en wat de courantheid van uw woning in de markt is. Bel voor een afspraak met Vlietlanden NVM Makelaars. Telefoon 010 - 460 19 00. Waalstraat 59 - 3131 CS Vlaardingen - telefoon 010 - 460 19 00 - www.vlietlanden.info

de (t)huisadviseur

Speijer Breek Tuinontwerp & Aanleg Buitenhavenweg 62c 3113 BD Schiedam T 06 52695216 / 06 54785323

Een alarminstallatie of camerasysteem nodig? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte! Hoogstraat 76, 3131 BP te Vlaardingen 010- 3100 208 / kmttechniek.nl


DITJESEn/datJes

Blondines verdienen gemiddeld 7 procent meer dan vrouwen met een andere haarkleur. Volwassenen die gemiddeld minder dan 6 uur per nacht slapen, hebben meer kans op vetzucht en hart- en vaatziekten. De slakkentong, ook wel radula genoemd, bestaat uit meerdere opeenvolgende rijen tandjes. Je kunt verliefd zijn op voorwerpen. Dan ben je een objectoďŹ el. 66 procent van de mensen is ervan overtuigd dat de partner meestal de ruzie veroorzaakt. De nederlandse man doet het niet goed bij de buitenlandse dames. onze mannen worden klungelig, verlegen en saai gevonden. Mensen met een hoog IQ leven gemiddeld 6 jaar langer dan mensen die minder slim zijn. Als je maar genoeg op een zeepbel inzoomt,

lijken het planeten. 27


Zelf bouwen op eigen

rkoch 60% ve naf

t!

va Kavels . 0,- v.o.n 0 2 . 9 0 2 78 m t ruim 6 2

to ht van 335 f erfpac • Kavels grond o n -kap e n e ig e e re • Keuz ee-onde tw f o d an wen • Vrijsta gie bou eigen re • Onder

Voorbeelden zelfbouw


kavel. Het kan in Schiedam

De gemeente Schiedam werkt aan Oranjeburgh, een nieuw te bouwen wijk op een steenworp afstand van de historische binnenstad met volop ‘kunst en cultuur’, een levendig winkelcentrum, terrasjes en restaurants.

In Oranjeburgh is het relaxed wonen met alle voorzieningen dichtbij. Ook de snelwegen zijn makkelijk bereikbaar waardoor Oranjeburgh een prima thuisbasis is voor ondernemende gezinnen die rust en dynamiek willen combineren. Oranjeburgh biedt volop mogelijkheden om onder eigen regie, vrijstaand of twee-onder-één-kap te bouwen. Kijk op de site voor de aantrekkelijke mogelijkheden.

www.oranjeburgh.nl

Oranjeburgh R OYA Awonen L WONEN O P E Ieigen G E N K AV kavel EL Royaal op

13154 www.fige.nl

Gaat u de uitdaging aan? Bouwt u straks in herkenbare jaren 30-stijl met hedendaags comfort uw ideale woning in Oranjeburgh? De mogelijkheden om in binnenstedelijk gebied zelf te kunnen bouwen zijn, zeker in de Randstad, uitzonderlijk.


Bruisende zaken:

Bedrijf: Yes! The lunch and lounge company Fransenstraat 1-3, Vlaardingen Tel. 010-4356037 Eigenaar: Wing Shing www.yes-lunchandlounge.com

Welke specialiteiten staan er zoal op jullie menukaart? “Naast ons grote assortiment aan overheerlijke belegde broodjes zijn mensen bij ons aan het juiste adres voor diverse soorten salades en wraps. Heb je meer zin in een warme maaltijd? Maak dan een keuze uit onze huisgemaakte kipsaté of één van de andere kip- en vleesgerechten op onze kaart.”

Hebben jullie in de nabije toekomst nog leuke plannen voor ons in petto? “Vanaf deze maand is het mogelijk om op vrijdagavond te genieten van ons driegangenmenu, bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht en prima geschikt voor de snelle hap. Tevens zijn we op dit moment druk bezig met een nieuwe menukaart, boordevol verrassende gerechten. Zoals het er nu uitziet, zullen we deze op zeer korte termijn presenteren.”

Wat is het verhaal achter Yes! The lunch and lounche company? “Ik heb het concept achter deze lunchroom altijd al ontzettend leuk gevonden. Toen ik hoorde dat de vorige eigenaar ermee wilde stoppen, heb ik er geen gras over laten groeien. Sinds afgelopen mei is de zaak officieel van mij.”

Leuk om te weten Speciaal voor bedrijven in Vlaardingen en omgeving biedt Yes! The lunch and lounche company een lunch bezorgservice aan. Kijk voor meer informatie hierover op de website.

Wat hebben jullie gasten te bieden? ‘Zoals de naam al dat vermoeden zijn wij een gezellige lunchroom in hartje Vlaanderen. Bij ons kunnen mensen terecht voor een heerlijke lunch, een high tea met vrienden, een lekker stukje taart of een verfrissend drankje op ons terras.” 30


31


DAGJE UIT IN MAASSLUIS De eerste stad aan de Waterweg heeft diverse musea die meer dan de moeite waard zijn om te bezichtigen. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Nationaal Sleepvaartmuseum? Dit bijzondere museum is het enige museum ter wereld dat zijn collectie uitsluitend op de sleepvaart richt. Men kan er veel te weten komen over de geschiedenis en de ontwikkeling van het Nederlands sleepvaartbedrijf in de meest uitgebreide zin. Naast een doorlopende vaste expositie zijn er regelmatig wissel-tentoonstellingen. Wilt u naast alle prachtige boten op schaal in het Sleepvaart Museum een sleepboot ‘in het echt’ bewonderen? Dan kunt u terecht op museumschip Hudson. Direct gelegen naast het Nationaal Sleepvaart Museum en in de prachtige havenkom van Maassluis. Het museumschip Hudson is een oude dame met een zeeslepend verhaal. Het is de enige zeesleper die gebouwd is vóór de Tweede Wereldoorlog en die de sloop heeft overleefd. Na vele jaren arbeid door vrijwilligers is de Hudson weer zoveel mogelijk teruggebracht in authentieke staat en is het mogelijk dit schip te bezichtigen. Ook op museumschip de Hudson zijn wisselende tentoonstellingen in het ruim van het schip. Voor meer informatie kunt u terecht bij het VVV Agentschap Maassluis, of bezoek de website: www.vvvmaassluis.nl Op zoek naar een passend cadeau voor familie, vrienden, een kennis of collega? Bij het agentschap van de VVV in Maassluis vindt u een cadeaubon voor iedereen! U kunt er terecht kunt voor de VVV cadeaubon, Bioscoopbon, Podium Cadeaukaart, Dinercheque en de Bongo Belevenissen Bon. Leuk om te geven en verrassend om te krijgen!

Voor meer informatie kunt u terecht bij het VVV Agentschap Maassluis of bezoek de website: www.vvvmaassluis.nl. Wilt u altijd als eerste op de hoogte blijven? Volg ons dan ook op Twitter en like ons op Facebook! www.twitter.com/vvvmaassluis

www.facebook.com/vvvmaassluis

VVV Maassluis, Heldringstraat 101, 3144 CE Maassluis, 010-5911440, www.vvvmaassluis.nl 32


Welkom in Vlaardingen! Iedere maand vindt u in Waterweg Bruist een kleine greep uit de evenementenen activiteitenkalender in Vlaardingen.

Vrijdag 18 oktober 2013 Sagen- en Legenden- Wandeling

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: werkwinkeltje@gmail.com. Aanmelden voor de griezelige knutselmiddag kan tot vrijdag 25 oktober. Papa en mama mogen natuurlijk ook mee komen, als ze durven.... Deelname € 10,00.

De wandeling is onder begeleiding van het ServiceTeam VVV Vlaardingen. U gaat er in groepjes op uit, waarbij er voor de kinderen (vanaf ca. 8 t/m ca.12 jaar) de meeste aandacht is. Onderweg vertellen diverse vertellers op verschillende plekken in de stad de oude verhalen, sagen en legenden, zoals die in Vlaardingen gespeeld zouden hebben. Het is bovendien een leuke ‘griezeltocht’ en daarom starten we om 19.13 uur bij het Stadhuis op de Markt. Aan het einde, rond 21.00 uur, kan bovendien nog de toren worden beklommen. Deelname € 2,50. Kijk voor meer informatie op www.serviceteam-vlaardingen.nl

Zaterdag 9 november 2013 Korenfestival Slag om het Anker U kunt 12 verschillende koren bekijken gedurende de dag. Entreeprijs is € 15,00, inclusief Captain’s Dinner Delta Style. Aansluitend aan het diner is er een uitreiking van het Gouden Anker door Burgemeester Tjerk Bruinsma en een after party. Voor overige consumpties en/of lunch kunt u consumptiemunten kopen à 2 euro per stuk in het hotel. De kaartverkoop start op 1 oktober 2013 aan de receptie van het Delta Hotel. Voor meer informatie www.deltahotel.nl . Start van het korenfestival is om 11:30 uur.

Woensdag 30 oktober 2013 De Vreemde Vogel – Halloween griezelige knutselmiddag Op woensdag 30 oktober organiseert Werkwinkeltje voor kinderen t/m 7 jaar een knutselmiddag waarbij we allemaal griezelige, spannende dingen gaan knutselen, Tover jij een eierkoek om tot monster? Maak jij een heel eng spook? De middag begint om 13:30 uur en duurt tot 15:30 uur.

Kijk voor meer informatie en de volledige activiteitenkalender op www.vvvvlaardingen.nl 33


PASSIE VOOR GESCHIEDENIS Beleef de Nacht van de Geschiedenis in Schiedam op 12 oktober! Luister naar interviews met hedendaagse Schiedamse Ridders en de verhalen van gepassioneerde historici. Maak een wandeling door donker Schiedam geïnspireerd op de gedichten van de melancholische dichter Piet Paaltjens. En dans tot middennacht tijdens het bal in de Korenbeurs. Meer info en kaartverkoop: www.ontdekschiedam.nu

FOTOGRAFIE UIT HET LEVEN GEGREPEN Wist u dat… u tot en met 27 oktober aanstaande elke dinsdag tot en met zondag nog een prachtige tocht kunt maken met de fluisterboot?

Rem Koolhaas, geportretteerd door Stephan Vanfleteren, winnaar Nationale Portretprijs

Met het Fotofestival Schiedam ‘Uit het leven gegrepen’ worden bezoekers een hele maand verrast door het fotografisch verleden, heden en de toekomst van Schiedam. Van 17 oktober tot en met 16 november zijn op diverse locaties tentoonstellingen te zien. In het openingsweekend, van 18 tot en met 20 oktober, is er een duizelingwekkend multidisciplinair programma met films, workshops, interactieve projecten en fotoroutes. Meer info: www.cbkschiedam.nl


Wist u dat‌ 20 oktober een mooie dag is om het groen te ontdekken in/om Schiedam? Vanaf de Boshoek vertrekt u voor een heerlijke wandeling.

t/m ZO17NOV Bruiloft Claudy Jongstra De Ketelfactory Deketelfactory.nl

t/m ZO06SEP2015 Ik hou van Holland. Nederlandse kunst na 1945 Stedelijk Museum Schiedam Stedelijkmuseumschiedam.nl

ZO06OKT Koopzondag met Koopzondagsmarkt Schiedam Centrum Schiedamcentrum.nl

ZA12OKT Nacht van de Geschiedenis div. locaties Ontdekschiedam.nu

DO17OKT t/m ZA16NOV Fotofestival Schiedam Uit het leven gegrepen Diverse locaties Cbkschiedam.nl

ZO20OKT GZH wandeling Natuurcentrum De Boshoek Natuurcentrumdeboshoek.nl

MANTELPAKJESAVOND

ZA26OKT Schiedam Horror Night

Gezellig met vrienden en vriendinnen de nieuwste wintermode bekijken. Dat kan tijdens de Mantelpakjesavond op 30 oktober in de Grote- of St. Janskerk. De nieuwste trends in kleding en accessoires komen voorbij op de catwalk. Na afloop draait een dj en zijn er verkoopstands in de kerk waar bezoekers de felbegeerde kleding kunnen aanschaffen. Meer info: www.ontdekschiedam.nu

Grote- of St. Janskerk Ontdekschiedam.nu

Julianapark Schiedamhorrornight.nl

WO30OKT Mantelpakjesavond

VVV / Stichting Promotie Schiedam Buitenhavenweg 9 3113 BC Schiedam 010-4733000 info@ontdekschiedam.nu

www.ontdekschiedam.nu


 

 

 

 

   

             

- - ––    - - —— ——

2013 10 de waterweg  
2013 10 de waterweg  
Advertisement