Page 1

2013 gratis meenemen! Alkmaar/Heiloo/Heerhugowaard septemberwww.nederlandbruist.nl

HOERA HET IS HERFST

Weg met

de vakantiekilo’s

Monkey Town

Indoor speelparadijs


Bruisende zaken: Bedrijf: Uitvaartverzorging Duin, Lindenlaan 100, Alkmaar, tel. 072-5115238, eigenaar: Tim Duin www.uitvaartverzorgingduin.nl U I T VA A R T V E R Z

ORGING

g Duin? hter Uitvaartverzorgatinterug tot halverwege de 20ste Wat is het verhaal acva ga in artverzorging Du n ik de

van Uit en, sindsdien be “De geschiedenis jn vader overgenom idelijk het bedrijf van mi ik b he 06 s het voor mij al du 20 wa In n . aa eeuw drijf. Van jongs af be t he n is g ne da bin en in ar beroep, ge derde generatie Du Het is een dankba elen is rger wilde worden. de uitvaart te reg om n ve dat ik uitvaartverzo ge je dat nabestaanden n we ou rtr ve t he hetzelfde en heel bijzonder.�

Voor een uitvaart zoals U het wenst 072 - 5115238 (dag

r)

en nacht bereikbaa

ar 100, 1815 HJ Alkma Kantoor: Lindenlaan , Koedijk maar, Heerhugowaard Uitvaartcentra in Alk

orgingduin.nl

www.uitvaartverz


Wat heeft Uitvaartverzorging Duin te bieden? “In nauw overleg met de familie verzorgen wij alle facetten met betrekking tot een crematie of begrafenis. Hiervoor hebben wij vier goed opgeleide uitvaartverzorgers in dienst en zijn wij 24 uur per dag telefonisch bereikbaar. Om direct voor de mensen klaar te kunnen staan, beschikken wij over ons eigen rouwvervoer. Het is ons streven om de uitvaartverzorger die de uitvaart heeft geregeld ook de uitvaart te laten uitvoeren en de rol van vraagbaken te laten vervullen voor de nabestaanden. Naast een mooie collectie uitvaartkisten bieden wij ook een uitgebreide collectie rouwcirculaires aan en is het mogelijk om via onze webshop bloemen te bestellen. Uitvaartverzorging Duin heeft drie uitvaartcentra, gevestigd in Alkmaar, Heerhugowaard en Koedijk.”

Wat is kenmerkend voor de manier waarop jullie werken? “Aandacht, inlevingsvermogen, warmte, een luisterend oor en oog voor detail zijn enkele eigenschappen die op ons van toepassing zijn. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact met de nabestaanden en zien het als ons doel om een uitvaart in goede banen te leiden zonder zelf op de voorgrond te treden.”

Wat hebben jullie de nabestaanden aan nazorg te bieden? “We zijn er als uitvaartverzorger niet alleen voor het begraven of cremeren van de overledene, we hebben ook een belangrijke betekenis voor het welzijn van de nabestaanden. In de dagen na een overlijden dient er veel geregeld te worden. Door onze kennis en ervaring kunnen wij niet alleen helpen met praktische zaken, maar geven wij nabestaanden ook de mogelijkheid, rust en gelegenheid om persoonlijke invulling te geven aan de uitvaart.”


Colofon

m

e,

en om a t ui,

6

Uitgever Nederland Bruist C.V.

t

Office manager Marion Schoonenberg traffic Nederland Bruist Vormgeving & Eindredactie Nederland Bruist

a, het is herfst Gebreide truien om lekker in weg te kruipen, warme chocolademelk met een toefje room en kaarsjes voor de nodige sfeer. Het is ofďŹ cieel: de herfst is begonnen en dat moet gevierd worden met een wandeling door het bos, happy food en heel veel licht.

Themateksten Nederland Bruist Fotografie Stadmedia Acquisitie Bart de Boer T 06-52076633, E alkmaar@nederlandbruist.nl

9

Contact alkmaar Bruist Bart de Boer Oosterhoutseweg 91 C, 4816 KC Breda T 076-7115340, F 084-8354655

15

alkmaar@nederlandbruist.nl Contact Hoofdkantoor

20

23

Nederland Bruist C.V. nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be

nATUURliJKE 2-WiElERS 29

Inhoud

36

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. Š2007 Nederland Bruist C.V. Merknaam Groot Veenendaal Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: Alkmaar, De Amerstreek, Breda, De Langstraar, Den Bosch, Haarlem, Nijmegen, Land van Cuijk, Rivierenland, Tilburg, Utrecht, De Peel, Land van Maas en Waal, Uden


Bruisende Lezer, Na een paar heerlijke zomermaanden, gaan wij ons nu langzaam voorbereiden op de komst van de herfst! Het is weer tijd om onze overtollige vakantiekilo’s aan te pakken! In deze september editie een aantal tips om weer een beetje in vorm te komen. Elke dag bewegen is hierbij essentieel. 30 minuten wandelen, hardlopen of fietsen is een goede basis voor gewichtsverlies en waarom dan niet fietsen op een houten fiets van Bough Bikes! Het Alkmaarse trio Jan Gunneweg, Ruud Kos en Piet Brandjes slaagden erin om afgelopen jaar als eerste ter wereld een houten fiets op de markt te zetten. Laat je inspireren door de natuurlijke 2-wielers. Dutch design van het zuiverste water! Joke en Piet Beers laten jullie kennismaken met hun Artfarm – Kunst op de Boerderij. Vanaf 2004 fungeert boerderij ‘Reigerhof’ als locatie voor workshops, kinderfeestjes, excursies, exposities en zelfs als trouwlocatie. Ook is er een vrij atelier, een galerij met

beeldhouw- en schilderwerken van Joke en tref je er een beeldentuin. Laat je inspireren! Daarnaast staat deze editie weer boordevol trends en tips op het gebied van mode en schoonheid en kun je als lezer gebruikmaken van leuke aanbiedingen en acties. En als we het over mode en acties hebben; het winkelseizoen van 2013 opent op 28 september tijdens Alkmaar Shopping Night. Hierbij tonen de winkels in de binnenstad hun nieuwe collecties en zijn zij tot 23.00 uur geopend. Een bijzondere avond vol sfeervol winkelen in Alkmaar. Wil je nog even wachten met het aanpakken van de overtollige kilo’s? Tijdens Alkmaar Culinair Plaza van 13 t/m 15 september kunnen onze smaakpapillen nog even geprikkeld worden. En voor wie de kaasmarkt nog niet heeft bezocht, vrijdag 6 september zal de laatste kaasmarkt van het seizoen plaatsvinden. Ik wens jullie veel leesplezier!

Met vriendelijke groet, Bart de Boer


Weg met die dip Zodra de blaadjes van de bomen vallen, laat het lichaam ons af en toe een beetje in de steek. Moeheid, weinig energie, somberheid en een grote behoefte om te slapen zijn de meest voorkomende symptomen van een herfstdip. Het recept om een herfstdip te voorkomen: ga leuke dingen doen. Laat je niet kisten door een kleine regenbui, maar snuif de buitenlucht op tijdens een wandeling door het bos.

Hoera, het is herfst Gebreide truien om lekker in weg te kruipen, warme chocolademelk met een toefje room en kaarsjes voor de nodige sfeer. Het is ofďŹ cieel: de herfst is begonnen en dat moet gevierd worden met een wandeling door het bos, happy food en heel veel licht.


De zon zorgt ervoor dat wij vitamine D aanmaken. Een belangrijke vitamine, die onder andere zorgt voor de opname van calcium in ons lichaam, een belangrijke rol speelt in het tot stand houden van onze weerstand en die ook depressies tegengaat. Omdat de grootste en belangrijkste bron van vitamine D zonlicht is, wordt aangeraden om minimaal een half uur per dag in de buitenlucht te zijn. Wanneer je voor je werk veel binnen bent, kun je deze dagelijkse portie aanvullen met een bezoek aan een zonnestudio. Laat je voor gebruik wel altijd goed informeren.

Happy food Dat eten van invloed is op je lichaam is logisch, maar voeding kan ook heel veel doen voor je humeur. Ben je vaak slechtgehumeurd zonder aanwijsbare oorzaak? Kijk dan eens naar je voeding en ontdek hoe je jezelf een goed humeur kan eten. Van pure chocolade word je bijvoorbeeld heel vrolijk en energiek en met vette vis verminder je 7

Laat je niet kisten door een kleine regenbui

Vitamine D

depressies. Een banaan maakt je blij en werkt ontspannend en het eten van noten is goed voor de bloedsomloop en kan stressverlagend werken. Kortom, ontdek de happiness van food.

De kracht van licht Zie je op tegen de eindeloze donkere avonden? Ga dan op zoek naar licht. Maak in je lunchpauze een kleine wandeling, ga dicht bij het raam zitten en trek er op vrije dagen eens wat vaker op uit. Voor wie echt last heeft van een hardnekkige herfstdip is er altijd nog lichttherapie. Bij deze therapie word je kort blootgesteld aan intensief licht. Het effect: je krijgt meer energie en voelt je opgewekter. Breng voor meer informatie over lichttherapie een bezoek aan een GGDof GGZ-instelling bij jou in de buurt of schaf je eigen lichtapparaat aan. Zo kun je op elk moment van de dag de nodige energie opdoen.


bezoek onze website voor meer informatie: www.umiryu.nl bu dojo Shi

Umi Ryu karatedo Cor Slok & Dirk van der vliet

Umi Ryu

Ernst van der Zee Shihan

Al

kmaar

Waarom karate? zelfverdediging, zelfbeheersing, zelfvertrouwen, conditie opbouwen, doorzettingsvermogen.

kom langs voor een GRATIS proefles

start donderdag 5 september Lestijden:

DonDerDag JeugD 5 t/m 10 Jaar: JeugD 10 t/m 15 Jaar: Volwassenen (V.a. 15 Jaar):

17.00 tot 18.00 uur 18.00 tot 19.00 uur 19.15 tot 20.30 uur

Mode voor de bruidegom

inschrijven is GRATIS

toscanestraat 4, aLkmaar m: 06-39581867 / 06-24257182 e: cslok@umiryu.nl / DirkVanDerVliet@umiryu.nl

Uw onderneming ook presenteren in dit sprankelende magazine? Of wilt u meer weten over de vele mogelijkheden van Alkmaar Bruist?

Van Os Mode Laat 152 • Alkmaar • 072 - 511 28 67

Kimo | Cossmo | Masterhand | Wilvorst

Neem dan contact op via: alkmaar@nederlandbruist.nl of bel: 06-12778709


Bruisende zaken:

Bedrijf: ArtFarm Rustenburgerweg 126, Heerhugowaard Tel. 072-5710261 Eigenaren: Joke en Piet Beers Created by trial version, http://www.pdf-convert.com

Wat is het verhaal achter ArtFarm? Joke: “De Reigerhof, zoals de boerderij heet, is al drie generaties in handen van de familie Beers. Eerst was het een gemengd bedrijf, later werd het een melkveehouderij. In de loop der jaren zijn we ons steeds meer bezig gaan houden met kunst. In 2004 hebben we het roer rigoureus omgegooid en is het bedrijf veranderd in kunstboerderij ArtFarm: kunst kijken en maken op de boerderij.”

Wat hebben jullie mensen zoal te bieden?

kinderfeestjes. Ook excursies behoren tot de mogelijkheden. In onze beeldentuin en lichte expositiehal wordt naast mijn eigen werk ook werk van andere kunstenaars geëxposeerd. Daarnaast is het mogelijk om een atelierruimte bij ons te huren. De ArtFarm is geopend als de vlaggen - expositie open - wapperen. Tevens kunnen bezoekers bij ons op afspraak terecht. De entree is gratis.”

“Het rustieke erf en de mooie landelijke omgeving vormen een sfeervolle plek waar kunst goed tot zijn recht komt. Buiten mijn eigen beeldhouwen schilderwerk om geef ik workshops en

Op welke doelgroep richten jullie je? “Onze doelgroep is heel breed. Zo vinden er exposities plaats van professionele kunstenaars, maar ben je ook als amateur van harte welkom in onze galerie. Het is ons doel mensen op een laagdrempelige manier van kunst te laten genieten. Naast workshops, kinderfeestjes en exposities is het ook mogelijk om de ArtFarm te gebruiken als trouwlocatie of voor culturele evenementen.”

www.artfarm.nl 9


g d p m a t e r i a l e n r y p

a u w h b p e g n f d h l k m x

n l n f g i l n m a j o m n e a

a l k n r q k y w f t b d c p w

t s u m e a g e m r o u j w b l

u d t c a w m g s h o e r e o q

bough bikes alkmaar natuurlijke materialen frame

u k r a d a e e b y o c k e w z

r g r c d o r g j b f u t d i w

l r l o r s k h o k r z t k m x

i c e j b v f u i c a h v v i v

j c b y r c g i i k m r h p y l

k d z t c h t v e b e m r z y b

e j i u k m g g y t h n r p j b

u s o p f n v m v c s i f e b e

m a q h m r n y d n r b w d i j

h b j m f i u t n b l v f g c w

EEN* IN W N E E E M L E PUZZ EBRIL! N N O Z S D O O W N BUR

hout nature gunneweg stadsfiets frame zonnebril

*aangeboden door:

Luttik Oudorp 114 - Alkmaar

www.boughbikes.nl

vind het ontbrekende woord! stuur de oplossing naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. september Alkmaar Bruist Antwoordnummer 10048 4800 VB Breda of ga naar de website: www.nederlandbruist.nl/puzzel

11


Noordkop Stukadoor

Noordkop Stukadoor Het Koggeschip 96 1784 SJ Den Helder

Vespa 946 - bij HVscooters!

HVScooters / Vespa Centre Alkmaar Laat 79 • 1811 EC • Alkmaar • 072 - 51 51 753

SASA fashion Simclan Isla Ibiza Wings of Wonders Claire Anna Parker

Boterstraat 28 1811HP Alkmaar 072-5200030

Tel: (06) 43 299 115 Web: www.noordkopstukadoors.nl E-mail: info@noordkopstukadoors.nl


Super actie!! Leven in luxe is bij Fred Grifhorst betaalbaar!

- Inloopdouche glasplaat 90 -100 cm - F. Grohe stortdouche incl. douchethermostaat (complete set incl. handdouche) - Easydrain afvoergoot - Villeroy & Boch Wandcloset incl. soft-close zitting - Geberit inbouwreservoir en frontplaat - Badmeubel keuze uit 90 -100 -120 cm met 2 x laden - Spiegel met verlichting in div. kleuren - F. Grohe wastafelkraan - Design radiator wit of antraciet - 20 m2 wandtegel wit of crème 30x60 cm - 5 m2 vloertegel 45x45 cm (keuzes mogelijk)

Flemingstraat 28 - 1704 SL Heerhugowaard - Tel. 072-5345469 Fax: 072-5349645 - www.fredgrifhorst.nl

Nu van € 5.9 95 Voor € 3.99 5!!


de

KEUZEMENU VOOR 2 PERSONEN

â‚Ź17,80 * uwuit 3 keuzes meer Uw Maak 3 keuzes meer 15uit gerechten dan 15 gerechten nasi, bami Met nasi, Met bami of ofwitte witterijst rijst (Dit menu is alleen geldig als de maaltijd afgehaald wordt.)

( Deze menu alleen geldig voor afhalen)

Wij verzorgen catering service voor bedrijven en particulieren. Voor meer informatie Muiderwaard 400-402, 1824XT Alkmaar kunt u contact met ons opnemen.

www.showboat-alkmaar.nl TEL: 072-5611362

Muiderwaard 400-402 1824 XT Alkmaar www.showboat-alkmaar.nl Tel. 072-5611362


Zaterdag r 14 septembe 10% korting op alles!

DE HERFST TEGEMOET MET

Sunny Dreams Sunny Dreams is een gezellige modewinkel en zonnestudio in hartje Heiloo. Een eigentijdse damesmodewinkel met een uitgebreide betaalbare kledingcollectie en vele trendy modeaccessoires om je outfit compleet te maken. MERKEN O.A.: YA-YA, GLAMOURUS, JOSHV, PLEASE, MELANO, BOHO BIKINI’S, Isla Ibiza, EMU.

SUNNY DREAMS Stationsplein 3 1851 LN Heiloo 072 5339441 www.sunnydreams.nl sunnydreamsheiloo


Alkmaar Prachtstad Evenementen in Alkmaar in september ■ Vr 6 sep, 10.00 u, Waagplein Laatste Kaasmarkt van het seizoen ■ Vr 6 sep, 19.00 u, binnenstad Kunst tot de Nacht ■ Zo 8 sep, 13.00 u, Stadspark De Hout Festival Victorie loves De Hout ■ Vr 13 – zo 15 sep, Waagplein Alkmaar Culinair Plaza ■ Za 14 sep, 10.00 u, binnenstad Open Monumentendag ■ Za 21 sep, 20.00 u, Waagplein Taptoe ■ Zo 22 sep, 13.00 u, Stadspark De Hout Festival Vrienden van de Hout

16


Elke z koop ondag zond ag in Alk maar

■ Wo 25 sep, 08.00 u, binnenstad Landbouw- en lappendag met streekproductenmarkt ■ Vr 27 - zo 29 sep, binnenstad Festival Alkmaar Blues Express ■ Za 28 sep, binnenstad Alkmaar Shopping Night

Op de hoogte blijven van evenementen in Alkmaar? www.alkmaarprachtstad.nl, twitter (@stadalkmaar) en facebook (al meer dan 6000 volgers!)

Heb jij de Alkmaar App al? Download hem gratis en vind in een handomdraai winkels, restaurants en parkeerplaatsen!

17


Bruisende zaken: Fotografie: Angélique Benjamins

Bedrijf: Chinees Geneeskundig Centrum Kunlun Westerweg, Heiloo Tel. 072-5330611 Eigenaar: Corine Geelhuijzen kunluncentrum@hetnet.nl

G gecertificeerde n is een Zhong/RBN Corine Geelhuijze ditionele Chinese Tra is opgeleid in de ar TCG-therapeut. Zij iversity of TCM. Ha Shenzhou Open Un se ine Geneeskunde bij Ch in e te lopen afgerond door me opleiding heeft zij is aangesloten bij zij at ord Do njing. n Ziekenhuizen in Na G worden de koste ngen Zhong/RBN ed. rgo de beroepsverenigi ve ar era ek erz elijk) door uw zorgv (geheel of gedeelt

Waarom ben je dit bedrijf begonnen? “Ik ben zelf migraine patiënt geweest en wilde geen conventionele medicijnen gebruiken. Ik had het idee dat deze medicijnen mij alleen maar suf maakte en niets deden tegen de onderliggende oorzaak van de hoofdpijnen. Elk 2 à 3 weken was ik echt ziek en uitgeschakeld voor een dag door de migraine aanvallen. Door behandelingen met acupunctuur vanuit de Chinese geneeskunde heb ik hooguit nog een migraine aanval eens in de anderhalf jaar. Mijn interesse in deze al eeuwenoude geneeswijze was gewekt en in 2000 ben ik met de studie Shenzhou University in Amsterdam begonnen. Direct na mijn studie heb ik de praktijk geopend en sindsdien probeer ik zoveel mogelijk mensen met pijn te helpen. Een klachtenvrij leven is het mooiste wat je toch kan meemaken?”

Veilig, Natuurlijk & Effectief Ontdek Acupunctuur, TuiNa & Kruidengeneeskunde! Een sprankelende gezondheid is mogelijk wanneer u het natuurlijk helende systeem van Chinese Geneeskunde toestaat uw lichaam en geest zacht in evenwicht te brengen en te harmoniseren. Stelt u zichzelf voor met een stralende gezondheid: 20


Hoe zie jij de toekomst in jouw branche?

Een ander groot misverstand is dat het inbrengen van naalden pijnlijk zou zijn. Voor de meeste mensen is dat het belangrijkste argument om geen acupunctuur te proberen om van pijnklachten af te komen. Kunt u zich voorstellen dat ik in mijn praktijk vele mensen help met pijnen. De naalden die ik gebruik zijn niet dikker dan een haar, maar de gedachten aan de naald zijn toch erger en afschrikwekkender.”

“Als ik naar de toekomst kijk en probeer te voorspellen wat er met de Chinese geneeskunde in Nederland gaat gebeuren, dan kijk ik naar andere landen zoals Amerika, Duitsland, Australië, maar ook China en Japan. De Chinese geneeskunde werkt nauw samen met de westerse geneeskunde. In navolging op wat al heel normaal is in China, krijgen steeds meer ziekenhuizen in Amerika afdelingen Chinese geneeskunde. Er is dan één afdeling voor de Chinese kruidengeneeskunde en één voor de acupunctuur. Vooral in de gespecialiseerde kankerziekenhuizen in Amerika wordt acupunctuur bijna standaard ingezet voor de behandeling van de bijwerkingen van de chemokuur. In Nederland zal deze ontwikkeling misschien wat later op gang komen, maar omdat acupunctuur veilig, kostenbesparend en effectief is, zullen steeds meer mensen kiezen voor een behandeling met acupunctuur.”

Door een combinatie van Acupunctuur, Chinese Kruiden en TuiNa heeft Corine met succes talrijke condities behandeld: allergieën/astma, lage rugklachten, nek- en schouderklachten, chronische vermoeidheid, hoofdpijnen, sportblessures, menstruatiepijn, darm- en maagklachten.

Kun je aangeven waarvoor acupunctuur geschikt is? “Acupunctuur is vooral geschikt bij pijnklachten, maar ook voor interne aandoeningen kan de Chinese geneeskunde ingezet worden. Bijvoorbeeld bij darmklachten of bij menstruatieklachten.”

Wat is het grootste misverstand over acupunctuur?

Waarin ben jij gespecialiseerd? “In de loop van de jaren heb ik mij vooral gespecialiseerd in palpation based acupuncture. Dit wil zeggen dat ik in mijn diagnosestelling ook de buik palpeer. Vanuit de buik krijg ik aanwijzingen, waar en wat er behandeld moet worden. Het fijne van deze manier van acupunctuur is dat er direct feed-back is. Als de naalden goed gezet zijn dan verandert de buik, de patiënt voelt dit direct. De naalden worden ook minder diep ingebracht.”

“Het grootste effect van acpunctuur op het lichaam is dat het zorgvuldig het zelfgenezend vermogen van ons lichaam herstelt. Een lichaam dat niet goed in balans is, kan allemaal verschillende soorten ongemakken geven. Vergelijk het met een wondje aan uw vinger dat niet goed geneest. Het zelfgenezend vermogen is verminderd. Acupunctuur is dus geen wonderpil dat bij één keer innemen alle pijn weghaalt, vooral bij chronische klachten heeft het tijd nodig. 21


column

WIESELL makelaardij alkmaar

Wiesell Makelaardij is op zoek naar jou! De uitdaging: de verkoop van JOUW huis. De functie: makelaar 2.0 Een Ik Ben Zelf Makelaar moet o.a. voldoen aan de volgende eisen: # Een zeer goed gevoel voor humor. # Commercieel ingesteld, klantgericht, actief, duidelijk en gestructureerd. # Representatief, enthousiast, je werkt zelfstandig, maar je bent tevens een teamplayer. # Je staat stevig in je schoenen en bent niet snel van je stuk te brengen. # Je bent bereid de mouwen op te stropen en het maximale uit jezelf en je verkoopopdracht te halen. # Beslist geen 9-tot5-mentaliteit, flexibel inzetbaar in de avonduren en in het weekend. # Je maakt gebruik van internet en social media, zoals Twitter, Facebook, Google en Linkedin. # Je hebt intensief contact met samenwerkingspartners zoals Funda, NVM, gemeente, notaris, hypotheekadviseurs, architecten, aannemers, stylisten en (maatschappelijke) organisaties. # Je weet een wervende verkooptekst te schrijven en je zorgt voor een goede fotopresentatie op diverse woningsites, waaronder Funda. #

Wiesell Makelaardij

Bierkade 4

In bezit van rijbewijs B en je rijdt scooter. Het is een pre als je zonder de regels te breken als een pizzakoerier door het verkeer manoeuvreert. Voldoe je niet aan bovenstaande opleidingseisen, maar lijkt het je toch leuk en bovendien best eenvoudig om zelf makelaar te zijn? Wiesell-makelaardij daagt je uit en heeft voor jou een GRATIS* verkooppakket samengesteld waarmee je zelf je huis kan verkopen! Speciaal voor de lezers van Bruist stellen wij tien van deze pakketten beschikbaar. Dus haast je snel naar ons kantoor en haal GRATIS en VOOR NIETS (zonder enige verplichting) het verkooppakket op en begin meteen als collegaverkoopmakelaar vanuit je eigen huis. Wij wensen je veel succes! Kijk voor meer informatie op www.ibzm.nl *Punt van advies: lees altijd de kleine lettertjes.** ** Dit zijn gewoon kleine lettertjes, niks aan de hand dus.

1811 NJ Alkmaar 22

tel. 072 - 512 53 67

www.wiesell-makelaardij.nl


Bruisende zaken:

Bedrijf: Wellness and Balance Lifestyle Willem Bartiusstraat 1, Alkmaar Tel. 06-51716424 Eigenaresse: Anouck Schopman www.wellnessandbalance.nl Wat heb je klanten te bieden? “Als beautyspecialist bied ik klanten behandelingen aan van het hoogstaande merk Filorga Professional. Dit merk biedt naast anti-aging behandelingen ook een luxe huidverzorgingslijn. Deze lijn is gemaakt op basis van hyaluronzuur in combinatie met zeer hoogwaardige werkstoffen en doet alles op het gebied van huidverbetering.”

Ik welke behandelingen ben je gespecialiseerd? “Mensen kunnen bij mij o.a. terecht voor de glycopeel. Deze huidverbeterende peeling werkt huidvernieuwend, verjongend en depigmenterend. De behandeling wordt veelal gecombineerd in kuurverband met de Slimline facelift. Daarnaast geef ik ook Wellness behandelingen, zoals o.a. een hotstone massage met heerlijke geur en aroma belevingen, afgestemd op het seizoen van het jaar. Als mooie afsluiter voorzie ik mijn klanten van passend make-up advies. Voor een gezonde uitstraling haal ik de mooiste vormen van het gezicht naar voren met minerale en natuurlijke make-up.”

Wat is het verhaal achter Wellness and Balance Lifestyle?   “Ik ben al ruim 28 jaar gepassioneerd bezig op het gebied van beauty. Het is fascinerend om te zien wat beauty & styling kan doen. Dat is ook de reden waarom ik ben gestart met Wellness and Balance Lifestyle. Vanuit mijn salon aan huis adviseer ik mijn klanten. Daarnaast werk ik een aantal dagen per week op verschillende locaties, waar ik workshops en trainingen geef, behandelingen en producten promoot en mensen adviseer op het gebied van huidverzorging, visagie en geuren.”

Ben je geïnspireerd of wil jij je aanmelden voor een workshop met vriendinnen? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een persoonlijk advies. 23


en In de maandte mber p augustus en se

eld

geen inschrijfg

12 Actie: 10rten=, 10 maa nden betalen

Voor sport en gezelligheid naar Victorie Plaza!

12 maanden spo

Victorie Plaza is al jarenlang een begrip in Alkmaar. Sinds kort kun je er ook bowlen en kegelen en wordt het aanbod diensten, horeca en sportieve activiteiten steeds meer uitgebreid. Reeds bij de entree stroomt het plezier en de warme sfeer je tegemoet en nodigen het fraaie restaurant, de ruime bar en de geweldige sportruimtes je uit om een paar sportieve en gezellige uren door te brengen in een klasse omgeving. Victorie Plaza doet er alles aan om jou als klant op een laagdrempelige manier te laten sporten en is zeer gedreven om voor eenieder wat wils aan te bieden. Van de perfecte begeleiding op maat door een van onze instructeurs en wellnessbehandelingen tot een lekker kopje cappuccino. Kom langs en laat je verrassen en verwennen.

24


Vergaderzalen Sport en zaken: een uitstekende combinatie. Bij Victorie Plaza ben je aan het juiste adres voor vergaderingen, opleidingen, cursussen en workshops.

Tennisbanen Maak ook eens kennis met onze 4 prachtige tennisbanen. Uitermate geschikt voor diverse competities en (gezelligheids)toernooien.

Hoogtekamers Diabetes, copd, obesitas, astma of trainen met een gericht sportief doel? Maak dan kennis met onze unieke hoogtekamers en verbaas je over de resultaten!

Meer informatie vindt u op:

www.victorieplaza.nl

Bedrijfsuitjes Voor op maat gemaakte teambuildingsdagen of bedrijfsfeesten kom je naar Victorie Plaza. Informeer naar de vele mogelijkheden.


26


ColUMn/YvOnnE

Merci!

We genieten van een heerlijke vakantie in Frankrijk. Wat een fantastisch land is dit toch. De glooiende heuvels, pittoreske dorpjes, geurende fruitbomen, vriendelijke bevolking. Inderdaad vriendelijke bevolking … Ik heb nooit begrepen waarom die Fransen zo’n slecht imago hebben. Overal worden we even hartelijk te woord gestaan. Zélfs als ik weer eens glazig sta te kijken omdat ik geen idee heb wat ik moet afrekenen. Geduldig wordt het bedrag op een papiertje

geschreven, een vrolijke bon vacance tot slot. Wat mij betreft is die Franse gastvrijheid dik in orde. Omdat het einde van de vakantie nadert, gaan we nog eenmaal lekker uit eten. Vanaf het idyllische terras genieten we van de vergezichten, de witte wijn, de met liefde bereide terrine de maison. Als we na afloop een fooi achterlaten, drukt de ober op een belletje. Het voltallige personeel reageert direct en roept in koor: ‘merci, merci, merci!’ Met lichte weemoed verlaten we het restaurantje, morgen de koffers weer inpakken. Die nacht wordt mijn man doodziek, urenlang hangt hij boven de wc-pot. De huisgemaakte terrine was duidelijk minder vers dan voorgeschoteld. Vanuit de badkamer hoor ik hem zachtjes kreunen: ‘merci, merci …’

yvonne Huisman (44) is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkzaam als tekstschrijver (www.huisstijl.org). 27


7 dagen per week geopend! Nijenburgerweg 13 - 1812 LT Alkmaar - Telefoon: 072-5400201 - monkeytown.eu


Bruisende zaken:

Bedrijf: Zonnestudio Happy Sun Wageweg 57-58, Alkmaar Tel. 072-5117222 Eigenaresse: Mery Pronk www.happysun.nl

Wat is het verhaal achter Zonnestudio Happy Sun?

gevestigd aan de Wageweg, vlakbij de Friesebrug. Wij kennen onze vaste klanten allemaal bij naam en staan altijd klaar voor een praatje en een lekker kopje koffie. Nieuwe klanten krijgen bij hun eerste bezoek een huidanalyse. Op die manier kunnen we zien hoe gevoelig iemand is voor zonlicht en een passend zonadvies geven.”

“Happy Sun is 21 jaar geleden opgericht door de toenmalige eigenaar. Destijds was het de eerste zonnestudie in Alkmaar. Zelf ben ik hier, met een korte tussenpauze, alweer 17 jaar werkzaam. Toen mijn oude werkgever april jl. met pensioen ging, heb ik de zaak overgenomen.”

Hoe kunnen we gedurende het najaar onze zomerse tint behouden?

Is er veel veranderd sinds de overname?

“Afhankelijk van het huidtype adviseren wij mensen gedurende het najaar eenmaal per week een bezoek aan onze zonnestudio te brengen. Op die manier behoud je je mooie zomerse tint en heb je altijd een gezonde blos op je wangen.”

“Er is er wel het een en ander veranderd op het gebied van interieur en styling. De hoofdzaak, namelijk gezond en verantwoord zonnen, is daarentegen onveranderd gebleven.”

Leuk om te weten: wie in de maand september zijn of haar suncard opwaardeert met € 65,- ontvangt maar liefst € 100,- aan zontegoed. Kijk voor meer acties op onze Facebookpagina: facebook.com/HappysunAlkmaar

Wat is kenmerkend voor de manier waarop jullie werken? “Happy Sun is een gezellige zonnestudio

www.happysun.nl 29


Vondelstraat 39 | 1813 AA Alkmaar | tel. 06-52825748

Schoonheidsvitamines voor de huid. Een gezonde huid is de basis van een aantrekkelijke uitstraling!

Nu voor maar

€ 35,-

(t.w.v. € 56,50)

Super Vitaminée Power Behandeling (60 min) • Huidanalyse • Intensief reinigingstreatment • Diep reinigende peeling • Verwijderen van onzuiverheden • Massage met concentraat vita xtreme • Vitaminee masker • Mooie dag make-up

€ 10,-

(t.w.v. € 22,50)

Actie

Wenkbrauw Styling: verven en epileren van de wenkbrauwen. ✃

Crème vita xtreme & Concentré vita xtreme Vitaminée is ontwikkeld om de huid te verzorgen; met een hoge concentratie aan pure vitamine C in een effectieve combinatie met de belangrijkste schoonheidsvitamines, zoals vitamine A (Retinol) en vitamine E. De verzorging ondersteunt met haar effectieve vitaminecombinatie de stevigheid van de huid en laat rimpeltjes en lijntjes er als van binnenuit opgevuld uitzien. Daarnaast stimuleert het de collageensynthese. De toegepaste vitamine C is bovendien geschikt om de vorming van pigmentvlekken en overpigmentatie te voorkomen. 24-uur crème + 7 daagse ampullenkuur met schoonheidsvitaminen.

Nu voor maar

Nu voor maar

€ 59,95

(t.w.v. € 98,80)

Salon Beeldschoon werkt op afspraak (7 dagen p/w & avonden mogelijk) en biedt daarnaast ook gratis parkeergelegenheid. Actie geldig t/m 30 september 2013. 1 actiecoupon p.p.


BUDGET/uITJES In conditie blijven voor weinig geld! Speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

IN DE BUURT

Pak die korting Ben je student of 65+’er? Dan heb je mazzel, want veel sportscholen hanteren speciale tarieven voor deze doelgroepen. Zet de diverse kortingen en tarieven op een rij en kies dan voor de sportschool waar voor jou het meeste voordeel te behalen is.

Houd het programma van het buurtcentrum bij jou in de buurt in de gaten. Vaak worden hier cursussen aangeboden tegen een gereduceerd tarief. Fitnessapparaten ga je in deze centra hoogstwaarschijnlijk niet vinden, maar wel danscursussen als capoeira, zumba, ballet en yoga.

Subsidie

De overheid investeert veel geld in het promoten van sport, ook onder de minderbedeelden in ons land. Leef je van een uitkering? Check of je recht hebt op bijzondere bijstand voor een sportabonnement.

l

lo.n

-ve

ro .bu ww

w

Tip

Go outside Ga buiten sporten als het mooi weer is. Hardlopen, wandelen, fietsen, wielrennen, frisbeeën.. er zijn heel veel sporten te bedenken die je gratis kunt beoefenen. Voor de nodige coaching download je gewoon een app.

Ga wandelen, neem vaker de trap en verplaats je zo veel mogelijk per fiets.

Proef, proef, proeflessen

Veel sportscholen dwingen je niet direct om lid te worden, maar geven je de mogelijkheid om eerst een proefles te volgen. Vaak is dit gratis of kun je een proefles volgen tegen een gereduceerd tarief. Tip: lees vooraf altijd de kleine lettertjes voor eventuele haken en ogen. 31

BUDget


Kapsalon de Boer Heiloo, vakmanschap in haarwerken en pruiken Kapsalon de Boer is gespecialiseerd in het vervaardigen van verschillende haarwerken zoals pruiken, toupets en haarstukken. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van haarwerken en hoofdhuidproblemen. Er wordt onder andere gewerkt met het door dermatologen ontwikkelde merk Mediceuticals. Daarnaast bieden wij een ondersteuningsprogramma aan voor zowel

alopecia-patiënten als voor patiënten die een chemotherapie en cold cap-behandeling ondergaan. Kapsalon de Boer is erkend SEMH gecertificeerd. Ons advies is discreet, vakkundig en zonder enige verplichting en wij beantwoorden graag al uw vragen over haarwerken en/of het ‘madimutsje’.

Van Aostastraat 4 - 1851 JC Heiloo - TeL. 072-5337660


Huur kan per direct Neem hiervoor contact op met Mariska Hoetmer 06-57700579. De ruimte is tevens geschikt voor bijvoorbeeld massages.


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien win jij wel â‚Ź 300,- korting bij de aanschaf van een dakkapel. Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. september Alkmaar Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

aanbouwen dakkapel duurzaam droomkamer levertijden materialen

Deze maand:

â‚Ź 300 korting bij de aanschaf van een dakkapel Aangeboden door bouwbedrijf Weeldeboer, 06-11004476, Tuin van Malina 28, 1705 SX Heerhugowaard 34

offerte persoonlijk verbouwing voordeel werkplaats weeldeboer


BinnEn/buITEn

FILMPjE PAKKEN Meisje met negen pruiken

ZAPPen VAnAF Je SoFA goede tijden, Slechte tijden Zet de koffie, thee en koekjes maar alvast klaar, want vanaf maandag 2 september start het nieuwe seizoen van de bekende Nederlandse televisieserie GTST. De zomercliffhanger steeg dit jaar tot ongekende hoogte. Wil je weten hoe het nu gaat met de familie Sanders, wat het overspel van Noud teweeg heeft gebracht en of de bruiloft van Rik en Nuran nog wel doorgaat? Zap dan op maandag 2 september om 20.00 uur naar RTL4 en geniet van een gloednieuwe aflevering.

De 21-jarige Sophie geniet volop van het leven, ze studeert en feest erop los. Op een dag ontdekt ze dat ze kanker heeft. Ze moet opgenomen worden in het ziekenhuis, maar ze besluit zich niet gewonnen te geven. Gesteund door familie en vrienden lukt het Sophia om tussen de behandelingen door van haar jonge leven te blijven genieten; ze droomt, flirt, geniet, danst, zoent en wordt zelfs verliefd. Ze houdt een dagboek bij en combineert haar stemmingen met haar haarkleur. Voor elke gemoedstoestand een ander pruik, een andere Sophie. Met haar boek Het meisje met de negen pruiken start de schrijverscarrière van Sophie van der Stap. De film is vanaf 5 september in de bioscoop te zien

Boekje lezen

35

100% suikervrij in 30 dagen Suiker heeft een enorme invloed op onze gezondheid. Sterker nog, het zou weleens de hoofdoorzaak kunnen zijn van de huidige obesitasepidemie en veel welvaartsziekten. Carola van Bemmelen daagt je uit om 30 dagen lang suiker te laten staan. Met haar 3-fasenplan gaat dat lukken. Gevarieerde recepten (van ontbijtjes tot snacks en van bijgerechten tot overheerlijke desserts), voorbeeldmenu’s en praktische tips helpen je de maand door. Het resultaat is verbluffend: meer energie, een betere nachtrust en gewichtsverlies. kijk voor meer informatie op www.sugarchallengeshop.nl en bestel het boek voor € 19,99


nATUURliJKE 2-WiElERS

Geholpen door de natuur van A naar B, het kan met een houten fiets van Bough Bikes. Afgelopen jaar slaagden het Alkmaarse trio Jan Gunneweg, ruud Kos en Piet Brandjes erin om als eerste ter wereld een houten fiets op de markt te zetten. Dutch design van het zuiverste water. Met een passie voor alles wat met natuur te maken heeft, bundelde het drietal ruim een jaar geleden haar krachten. Ruud: “Ons doel was om van natuurlijke materialen en producten een fiets te maken en zo mens en natuur meer in harmonie te brengen. Een tikkeltje eigenwijs en anders dan het voorspelbare. Eikenhout bleek 36

als natuurlijk materiaal uitermate geschikt voor een stadsfiets. Het rijdt alsof je een beetje wordt geholpen door de natuur, schokken worden door het hout opgevangen en het frame voelt altijd warm aan. De reacties die we op het ontwerp krijgen zijn overweldigend. Vanuit de hele wereld worden we benaderd om de fiets in te zetten.”


“Fietsen op een Bough zorgt voor een hele nieuwe dimensie” Happiness by nature jan Gunneweg, de ontwerper achter de houten tweewieler, is een Nederlandse designer met een voorliefde voor natuurproducten. Al van jongs af aan wist hij de kracht, warmte en flexibiliteit van hout te waarderen. Ruud: “Veel mensen willen weten waarom onze Bough zo super rijdt. Simpel, fietsen op een Bough zorgt voor een hele nieuwe dimensie. Het houten frame is zo vormgegeven dat alle voorwaartse kracht van het achterwiel direct wordt doorgegeven aan het frame. Elke trap is raak en dat voel je als je op de fiets zit. je wordt rustig, geniet van het moment en raakt in een soort isolement. Langs de kant van de weg reageren mensen op je omdat je je weet te onderscheiden van de massa. je voelt je even bijzonder en een glimlach verschijnt op je gezicht. Wij durven te beweren dat er geen stadsfiets lekkerder fietst dan een Bough Bike.”

be moved by nature De houten fietsen van Bough Bikes zijn ontworpen als stadsfietsen voor bewuste levensgenieters. De fiets is regenbestendig en heeft twee versnellingen. Hij schakelt automatisch bij 18 km/uur. Via de website www.boughbikes.nl kan je de houten tweewieler naar eigen wens samenstellen. Denk hierbij aan de kleur van het zadel, stuurhoogte, de banden en een bagagedrager voor of achter. Tevens is het mogelijk om een logo, leus of naam op het frame te laten graveren. 37

Kijk voor meer informatie op www.boughbikes.nl bOugH bIkES bv Luttik Oudorp 114 1811 MZ Alkmaar Tel: +31 85 500 2000 info@boughbikes.com


Cryolipolyse Cryolipolyse De meest effectieve behandeling om overtollig vet definitief te verwijderen

‘Zo ben ik definitief van mijn probleemzones afgekomen!’

Vet verwijderen d.m.v. bevriezing Voordelen cryolipolyse: De behandeling is mogelijk op: • Vet definitief weg • Buik en taille • Pijnloos • Rug De meest effectieve behandeling om • Geen operatie • Billen overtollig vet defi nitief te verwijderen • Geen herstelperiode • Heupen • Zeer veilig en effectief • Benen en binnenkant benen

Vet verwijderen d.m.v. bevriezing ‘Zo ben ik Voordelen cryolipolyse:

De behandeling is mogelijk op:

• Geen bijwerkingen • Bovenarmen • Vet definitief weg • Buik en taille De meest effectieve behandeling • Anti-cellulite en • • Pijnloos • Onderkin Rug

om overtollig vet defi nitief te verwijderen huidverstevigend • Geen operatie • Billen • Geen herstelperiode

• Heupen

• Zeer veiligcryolipolyse: en effectief Voordelen • bijwerkingen • Geen Vet defi nitief weg

• en binnenkant benen DeBenen behandeling is mogelijk op: • • Bovenarmen Buik en taille

• en • Anti-cellulite Pijnloos huidverstevigend • Geen operatie

• • Onderkin Rug

Aanbieding

Vetweg zonder operatie.nl

• Geen herstelperiode

• Billen • Heupen

• Zeer veilig en effectief • Geen bijwerkingen

• Benen en binnenkant benen • Bovenarmen

definitief van mijn probleemzones afgekomen!’ ‘Zo ben ik definitief van mijn probleemzones afgekomen!’

1 zone van ۥ Onderkin 650,Aanbieding 3 behandelingen nu

• Anti-cellulite en huidverstevigend

1 zone van € 650,3 behandelingen nu

€ 499,-

Aanbieding € 499,2 zones van €1.290,zone van 650,321behandelingen nu zones van € €1.290,-

3 3 behandelingen behandelingen nu nu

€ 499,799,€ € 799,-

2 zones van €1.290,3 behandelingen nu

€ 799,Vetweg zonder zonder operatie.nl Vetweg operatie.nl

‘In slechts 3 behandelingen ‘In slechts 3 succesvol en behandelingen moeiteloosen succesvol afslanken.’ moeiteloos afslanken.’ ‘In slechts 3 behandelingen succesvol en moeiteloos afslanken.’

Wellnessboerderij Wellnessboerderij Egmond Egmond || Tel. Tel. 06 06 -- 22 22 45 45 25 25 71 71

01 / MAGGS

01 / MAGGS


.

Puzzel & Win!

p r o Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande b woorden weg. Het overgebleven woord is het l antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site e en misschien maak jij wel kans op een e cryolipolyse behandeling t.w.v. € 649,m g Oplossing sturen via: e www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. b t.a.v. september Alkmaar Bruist i Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda e d Niet meer afvallen ten koste van...e n

‘Het klinkt zo logisch’

a g d o j s r m j u k h r s e p

u l h d p m v f a j a o t n j t

d i t b q l m e t h o d e m r l

o o t e e q o n t i f w u c u p

t r e e r v i s o c c k k r v o

f e b l r n r g s w e c l k a u

o s o u t l a i a i b l d r y j

m u e n t r i t e x n p l a d c

h l r p t v e j i z s g o e q s

Afvallen begint meestal op plaatsen waar het je niet om te doen is. En soms bereik je het gewenste resultaat zelfs helemaal nooit. Maar stel nou dat je plaatselijk kunt afvallen: zonder liposuctie, zonder dieet, en al helemaal zonder pijn. Zou je dat doen? Het zijn de bekende probleemgebieden - heupen, buik, billen dijen, bovenarmen - waar we graag vanaf willen, maar liever niet ten koste van borsten en wangen. Helaas slinken uitgerekend die als eerste, terwijl die dijen zich pas aan het eind gewonnen geven. En soms zelfs dat niet, want oud, verhard vet laat zich nu eenmaal niet altijd weglijnen. Marga (43) weet daar alles van en maakte daarom een afspraak met de Welnessboerderij in Egmond. Haar man had haar op een artikel gewezen over Cryolipolyse, een alternatief voor liposuctie. Vetcellen worden bevroren en na de behandeling zelf door het lichaam afgevoerd. Een methode die net zo veilig is als pijnloos. ‘Het klonk me zo logisch in de oren,’ vertelt ze terwijl ze met haar voeten in het aquarium hangt waar de knabbelvisjes zich te goed aan de huidschilfertjes en haar voeten zijdenzacht maken. ‘Ik ken het hier, dus ik dacht: dat ga ik ook proberen.’ Haar probleem was vooral de vetrol ter hoogte van haar

v t d u p s m f k e i w m z n h

e a e n l d b z f h f n t g d o

o a r i j t g d l e k c g k x y

q t i e r p i p i v n i h n d p

c j j k m j t y s h y d v h y l

c d g n q b k p u l w z f j d t

maag. ‘Niet heel erg, maar voor mij vervelend genoeg om het ervoor over te hebben.’ Ze wacht nu op haar tweede behandeling. ‘Mijn buik en heupen laat ik ook doen – daar heb ik deze behandelingen nog wel voor nodig -, maar die rand bij mijn maag is echt vrijwel weg! Dat geeft me net het zetje dat ik nodig heb om gemotiveerd te blijven. Want natuurlijk hoort bewust eten en bewegen erbij, daar begeleiden ze je hier ook in, maar die maag lukte me gewoon niet.’ Patricia, een van de medewerksters van de Welnessboerderij, haalt Marga op voor de behandeling. ‘Kijk even op onze site,’ adviseert ze, ‘dan zie je precies hoe het werkt. En natuurlijk kan iedereen vrijblijvend een afspraak met ons maken. We vertellen het graag; het is echt fantastisch!’

WIN deze maand:

een cryolipolyse behandeling t.w.v. € 649,-

Wellness Boerderij Herenweg 173, Egmond aan den Hoef, 06 52464333 www.wellnessboerderij.com Reserveren: wellnessboerderij@gmail.com

FOTOGRAFIE: ERNEST SELLEGER

MAGGS / 01


IN SEPTEMBER KijK Voor alle info, foto’s en trailers oP www.theaterdeVest.nl


Vr 06-09 20.00 - 24.00 uur Kunst tot de nacht - PreViews nieuw theaterseizoen en aanbiedingen gratis toegang zo 08-09 9.30, 10.30 en 11.30 uur Vingerling & de bruyne – eten oP een olifant (2+) € 12 incl. ontbijt, brunch of lunch Vr 13-09 20.30 uur nachtgasten – de wonderen Van nachtgasten € 15 za 14-09 20.15 uur hèlen botman & Peter Van Vleuten – zonsondergangsconcert € 10 zo 15-09 12.00 uur maiKo mine – Koffieconcert Piano € 10 Vr 21-09 20.15 uur Vonder & bloom - zonsondergangsconcert € 10 zo 22-09 16.00 uur theater gnaffel- Villa KaKelbont (6+) €8 za 28-09 en zo 29-09 18.30 uur het zuidelijK toneel – dinner with dad € 25 incl. maaltijd za 5 -10 Krisztina de châtel – bijzondere oPening nieuw theatergebouw! houd www.theaterdeVest.nl in de gaten Voor het Programma


Kapsalon Wim de Boer Laat 102A 1811 EL Alkmaar T 072-5115411 info@robindeboer.nl www.robindeboer.nl


DiTJESEn/dATJES

omdat je ‘s nachts weinig speeksel aanmaakt, blijven bacteriën gezellig plakken. Dat verklaart waarom we ‘s ochtends een stinkend bekkie hebben. 13% van de hoogopgeleiden bezoekt een alternatieve genezer zonder bewijs dat het werkt. Vrouwen met rode truitjes kunnen rekenen op meer aanbidders dan dames gehuld in blauw. Het meest gebruikte wachtwoord is 123456. De helft van de nederlanders verandert zijn wachtwoord nooit. Door je iets in te beelden, kun je daadwerkelijk beter worden in een taak. Vrouwen vinden het fijn als hun man een stukje langer is dan zijzelf. Kleine kinderen hebben vooral veel slaap nodig om hun brein te laten rijpen. de kolibrie wordt ook wel de helikopter onder de vogels genoemd omdat deze vogelsoort stil kan ‘hangen’ in de lucht. 43


Ook voor uw exclusieve catering

www.cafebali.nl

recensies op:

Restaurant Cafe Bali | Houttil 8 | 1811 JM | Alkmaar | info@cafebali.nl | 072 2202209


Franchisenemers gezocht

Wil jij altijd al voor jezelf beginnen met zo weinig mogelijk risico? Nederland Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in Nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? Dan ben je bij Nederland Bruist aan het juiste adres. Wat verwachten we van je? Nederland Bruist wil enthousiaste mensen de gelegenheid geven een eigen bedrijf op te starten. Daarom is een ondernemende en zelfstandige houding onmisbaar. Je bent een verkoper in hart en nieren, 100% gemotiveerd en communicatief zeer vaardig. Daarnaast ben je bereid je volledig achter de formule van Nederland Bruist op te stellen.

Meer weten? Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? Neem dan contact op met Marcel Bossers voor het maken van een afspraak. Tel. 06-34590975 E-mail franchise@nederlandbruist.nl Website www.nederlandbruist.nl en www.belgiebruist.be

Wat biedt Nederland Bruist? De werkwijze van Nederland Bruist is een bewezen formule met veel succesverhalen. Ons doel is doorgroeien naar 80 edities in Nederland en België. We bieden aantrekkelijke ondernemersinkomsten, een snelle start en voldoende groeipotentieel. Daarnaast krijg je goede ondersteuning en begeleiding tijdens het opstarten van je magazine.

Nederland Bruist zoekt enthousiaste, ondernemende verkopers die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven

Waarom franchise? Een franchiseorganisatie stelt haar naam, formule en ‘knowhow’ ter beschikking aan zelfstandige ondernemers: de franchisenemers. Hierdoor kun je meeliften met de groot opgezette marketingcampagne. Kortom, een zeer beperkt risico en snelle verdiensten.

GEM. ETTEN-LEUR/RUCPHEN/ZUNDERT

JULI/AUGUSTUS 2011 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLANDBRUIST.NL

BREDA

Augustus 2011 www.nEDERlAnDBRuist.nl gRAtis mEEnEmEn!

2011 gratIs meenemen! www.nederlandbruIst.nl rOOsendaal/halderberge/essen eO september

breng geluk in je leven

DJi DJi italia italiaans chic

van winnie De poeh

BRUISEN

naar puyol

BIJ SU CHEN

ANTILLIAANSE FEESTEN

TILBURGBASTIANEN HET ADRES VOOR UW VOLKSWAGEN

VAKANTIE!

tiJDens De zomermaanDen zijn we er niet weg te slaan BRE-1108.indd 1

45

wAtER 22-07-11 09:54

InspIratIe

geen motivatie zonder inspiratie

nieuwe look vormsnoei jeroen van den buijs ROO-1109.indd 1

17-08-11 08:51


COLUMN / KINDEROPVANG

Pedagogische doelen: een kijkje in de keuken De tijd dat kinderopvang slechts werd gezien als arbeidsparticipatie instrument ligt ver achter ons. Dat Kinderopvang van meerwaarde is voor de ontwikkeling van ieder kind, daar is tegenwoordig iedereen het over eens. Over kinderopvang wordt nagedacht, er wordt onderzoek naar gedaan en is een veelbesproken onderwerp binnen de pedagogiek. In deze column krijgt u een klein kijkje in de keuken. Bij Rollebol Kindercentra wordt gewerkt vanuit de visie van professor J.M.A. Riksen-Walraven. De in 2000 geformuleerde doelen door Riksen-Walraven zijn leidend voor het pedagogisch beleid binnen Rollebol kindercentra en zijn ook opgenomen in de Wet Kinderopvang. De volgende pedagogische doelen staan centraal: • het bieden van emotionele veiligheid; uw kind wordt opgevangen door vaste vertrouwde pedagogisch medewerkers er zijn bekende leeftijdsgenootjes en er is een vaste dagindeling. • een bijdrage leveren aan de persoonlijke competentie; uw kind wordt uitgedaagd om nieuwe vaardigheden te leren, grenzen te ontdekken en te verleggen. • een bijdrage leveren aan de sociale competentie;

de pedagogisch medewerkers stimuleren vriendschappen tussen kinderen, maar stimuleren ook de samenwerking tussen de kinderen. Kinderen worden bij gezamenlijke momenten gestimuleerd om elkaar te helpen. • overdracht van waarden en normen: de pedagogisch medewerkers leren de kinderen bijvoorbeeld om elkaar met de naam aan te spreken, op hun beurt te wachten en niet door elkaar heen te praten. Rollebol kindercentra staat voor goede kinderopvang, dat bijdraagt aan het welbevinden van het kind, persoonlijke en sociale ontwikkeling en participatie in de omgeving.


Altijd wel een vestiging in de buurt

Opvang op maat kinder centru m

opvang op maat HKZ / ISO 9001 gecertificeerd

Centrale administratie: Kennemerstraatweg 13 1814 GA Alkmaar - t: 072 566 90 28 - e: info@rollebol.nl

www.rollebol.nl


SPECIALE AANBIEDINGEN!

ALLEEN IN ONZE SHOWROOM Wij zijn vrijdag en zaterdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Luttik Oudorp 114 - Alkmaar Telefoon 085 500 2000 www.boughbikes.nl

Luttik Oudorp 114 - Alkmaar Telefoon 085 500 2000

www.boughbikes.nl

2013 09 alkmaar  
Advertisement