Page 1

De Maashorst

mei 2013 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

Festival

survival checklist

De oorsprong van schoonheid


Achtste editie Maashorstfair in Herpen Op zondag 2 juni vindt bij De Kriekeput in Herpen de achtste editie van de Maashorstfair plaats. Stichting Uitvoering Streekfair De Maashorst bereidt in opdracht van de Stuurgroep de Maashorst ook dit jaar weer een mooie Maashorstfair voor. Het thema voor dit jaar is Een ‘Maashorst met Allure’. De Maashorstfair bestaat uit themapleinen met vele presentaties en stands. Landbouw en verbrede Landbouw geven een inkijk in wat de agrarische sector in en om de Maashorst produceert. Ook is er te zien wat er op het gebied van recreatie en verblijf allemaal te beleven is in de Maashorst. Kunst en Cultuur uit de Maashorst is verenigd op het cultuurplein. Op het Natuurplein presenteren zich vele natuurverenigingen die in en om de Maashorst actief zijn. Dit plein is leerzaam voor wie zich wil verdiepen in de ontwikkelingen in het gebied. Daarnaast wordt elk jaar gezorgd voor een aantrekkelijk programma met demonstraties en muziek. Tenslotte is er een horecaplein waar allerlei lekkers uit de streek te proeven valt.

Dit alles zorgt voor een sfeervol evenement dat een goed beeld geeft van hetgeen De Maashorst te bieden heeft. U bent van harte welkom! Voor meer informatie kijk op www.demaashorst.nl

De Fair is voor publiek geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree voor volwassenen is € 5,- p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis.


ColuMn/yvonne

Dromen is belangrijk

ik heb een droom. Weliswaar samen met 3 miljoen andere nederlanders, maar toch, wie zegt dat dromen origineel moeten zijn? Mijn ultieme droom is om een boek te schrijven. een kinderboek om precies te zijn. en dat moet niet alleen op mijn pc staan (daar heb ik er al een paar van) maar ook in de winkel komen. Het moet gekocht, gelezen en liefst gewaardeerd worden. omdat ik al ervaren heb dat ik dat in m’n eentje niet voor elkaar krijg, zit ik sinds kort op

les. Daar leer ik van een heuse kinderboekenschrijfster alles over verhaallijnen, personages, perspectieven en conflicten. tijdens die lessen voel ik me heel wat; ik leer een hoop. Maar eenmaal thuis val ik al snel terug in geploeter. Zoals laatst. De eerste pagina’s stonden op papier; mijn dochter wilde wel lezen. ik maakte een printje, ze ging er uitgebreid voor zitten. Het duurde twee tellen. ‘Mam, die eerste zin: ik snap er niks van.

De cursor hangt al drie minuten boven de button upload video. Wat is een cursor? en een button ken ik ook niet!’ Zucht, voorlopig blijf ik maar samen met al die andere nederlanders lekker doordromen …

Yvonne huisman (44) is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkzaam als tekstschrijver (www.huisstijl.org). 3


Colofon 6

Uitgever Nederland Bruist C.V. manager Marcel Bossers Office manager Marion Schoonenberg traffic & Vormgeving Nederland Bruist Themateksten & Eindredactie Nederland Bruist Acquisitie Nederland Bruist T 076-7115340, E maashorst@nederlandbruist.nl

9

Contact de Maashorst Bruist Oosterhoutseweg 91 C 4816 KC Breda T 076-7115340 maashorst@nederlandbruist.nl

15

Contact Hoofdkantoor Nederland Bruist C.V.

25

26

nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be

30

Inhoud

33

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. Š2012 Nederland Bruist C.V. Oss Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: 't Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, de Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.


Zonnige taferelen De bloemetjes komen langzaam tot bloei, de geur van pas gemaaid gras hangt in de lucht en de ochtenden worden gevuld met het vrolijke getjilp van de vogels in de tuin. Ik durf het eigenlijk nog niet hardop te zeggen, maar volgens mij gaat de lente dan nu toch echt beginnen. Bruist is erbij met dit zonnige nummer. Om alvast een beetje in de stemming te komen, lees je in deze bruisende editie alles over zomers koken in het interview met Mathijs Vrieze. Verder besteden we o.a. aandacht aan het Come Out & Play Festival, hebben we een aantal festival survival tips voor je opgesomd en lees je op pagina 6 hoe wij ons onderdompelde in de wereld van perfectie en

schoonheid. Zoals je van ons gewend bent, lees je ook in deze editie alles over de ondernemers bij jou in de buurt, hebben we een aantal leuke weetjes en evenementen voor je op een rij gezet en besteden we op pagina 30 aandacht aan de achtste editie van de Maashorstfair in Herpen. Na een zeer succesvolle editie vorig jaar, op de locatie van de Heische Hoeve in Heeswijk-Dinther, bereidt de Stichting Uitvoering Streekfair De Maashorst ook dit jaar weer voor op een mooie Maashorstfair. Puzzelliefhebbers opgelet, want deze maand maak je kans op een zontegoed van 100 euro te besteden bij Sunday’s Oss. Geniet van deze heerlijke maand.

Veel leesplezier, Marcel Bossers

B de te


DE ZEVEn/schoonheden

Spiegeltje, spiegeltje Wie is De sCHoonste in Het lanD? Schoonheid is iets van alle tijden, al is de druk om mooi te zijn de afgelopen jaren fl ink opgevoerd. In grote mate leggen we deze druk onszelf op, maar ook (soCialE) MEDia, de maatschappij en vrienden en collega’s spelen een belangrijke rol. BrUist dompelde zich onder in de wereld van perfectie en ging op zoek naar de oorsprong van schoonheid.

Door gephotoshopte modellen op billboards, celebrities die voor ieder wissewasje onder het mes gaan bij een plastisch chirurg en televisieprogramma’s waarin mooie acteurs en presentatoren de boventoon voeren, is het schoonheidsideaal de laatste jaren veranderd in perfectie. iedereen heeft wel iets om niet tevreden over te zijn en elke dag weer confronteert de spiegel je met je eigen gezicht. Met name bij jonge mensen ligt de

lat om mooi te zijn erg hoog. een belangrijke oorzaak hiervoor zijn onderzoeken waaruit blijkt dat mooie mensen meer succes hebben in de liefde, omringd worden door veel vrienden en sneller een baan vinden.

Timeless beauty niemand weet wie de schoonheidsregels bedacht

6

heeft, of waarom. Mogelijk zijn ze gebaseerd op het klassieke meesterwerk ‘Haft paykar’ van de perzische dichter nizami. Dit rijmende verhaal gaat over een sjah die op zeven achtereenvolgende nachten zeven prinsessen bezocht. alle vrouwen vertelden hem zeven verschillende verhalen over wijsheid, deugd en liefde. een andere anekdote gaat over een schilder die de mooiste vrouwen ter wereld op het schildersdoek wilde zetten. Hij vond daarvoor zeven verschillende meisjes van de straat. aangenomen wordt dat al deze vertellingen uiteindelijk tot de zeven schoonheden hebben geleid, die generaties lang mondeling zijn doorgegeven. De zeven schoonheden zijn bepaalde uiterlijke kenmerken


aan de wand ?DNAL TEH NI ETSNOOHCS ED SI EIW die afwijken van wat normaal is. Wie gezegend is met donker haar en lichte ogen of licht haar en donkere ogen, een moedervlek boven de lip, lange gekrulde wimpers, een spleetje tussen de tanden, amandelvormige ogen, sproeten of een kuiltje in de wangen wordt gezien als mooi. al zijn er door jaren heen veel variaties ontstaan op deze schoonheidsidealen en heeft men meerdere keren een bepaald aspect van het lichaam tot in het extreme willen veranderen. neem bijvoorbeeld de geĂŤpileerde haarlijn in de renaissance, of de extreem dunne tailles in de achttiende eeuw en de jaren 60. en niemand had in 1966 een dunnere taille dan fotomodel twiggy.

sUCCEsForMUlE gelukkig hebben ook minder mooie mensen hun geheime wapens. goed gekleed gaan bijvoorbeeld, oogcontact maken, leuke humor en goed kunnen luisteren. ook een zelfverzekerd optreden heeft een krachtige uitwerking. Wie in zichzelf gelooft, wordt aantrekkelijk gevonden, los van uiterlijke schoonheid.

7


Bram van der Zanden

Schaijkseweg 3a HERPEN

Lunch en diner | Groot terras

0486-415100 www.kriekeput.nl

Overdekt zwembad | Feestzaal

De ambachtelijke specialist in Gevogelte, Wild en Catering!

Het adres voor een complete BBQ-partij!

Voor een compleet advies op maat ĂŠn alles wat met wild, gevogelte en lekker eten te maken heeft kunt u bij ons terecht! Wij begroeten u graag in onze winkel!

www.poelier-jovandruenen.nl

Geopend op: dinsdag t/m vrijdag 9.00 - 18.00 & zaterdag 8.30 - 16.00 uur. Broekstaat 8 Geffen, 073 - 5321493


Bruisende zaken:

Bedrijf: Babor Beauty Spa Schakelplein 6, Volkel Tel. 06-21839943 Eigenaresse: Kim van Nuland www.bbspakimvannuland.nl

Wat is het verhaal achter Babor Beauty Spa?

stel ik zelf samen. Mensen die hier voor de eerste keer komen, krijgen eerst een gratis intakegesprek waarin de klant vertelt welk resultaat zij of hij graag zou willen bereiken. Na een persoonlijke analyse wordt een uniek behandelprogramma opgesteld om de klant zo optimaal mogelijk te helpen. Samen werken we aan een zo mooi mogelijk resultaat.”

“Ik ben inmiddels alweer negen jaar werkzaam als schoonheidsspecialiste. Sinds september jl. heb ik mijn schoonheidssalon omgetoverd tot een Babor Beauty Spa en kunnen bewoners uit Vonkel en omstreken genieten van de luxe die BABOR te bieden heeft.”

Wat maakt de producten van BABOR zo uniek?

In welke behandelingen ben je gespecialiseerd?

“BABOR staat voor hoogwaardige cosmetica die innovatieve, wetenschappelijke inzichten en de effectieve werkwijze van de natuur op het hoogste niveau verenigt. Het Duitse merk biedt een doordacht behandelingssysteem, gericht op elk huidtype en haar conditie. Unieke weldaden van natuurlijke kostbare bestanddelen garanderen de hoogste verdraagzaamheid. De producten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij schoonheidsspecialisten.”

“Om een zo goed mogelijk resultaat te creëren, vind ik het belangrijk om mijn behandelingen te blijven vernieuwen en af te wisselen. Op dit moment kunnen zowel vrouwen als mannen in mijn salon terecht voor gezichtsverzorging, huidverbetering, anti-aging, IPL, microdermabrasie, microneedling en elektrisch ontharen.”

Wat is typerend voor jouw werkwijze? “Alle behandelingen die ik in mijn salon aanbied

9


“

De zomer past goed bij mij 10


kok

Interview

Mathijs vrieze Mathijs Vrieze (1980) is de lekkerén-gezondkok van Nederland. Hij schreef meerdere kookboeken die stuk voor stuk bestsellers werden en is een veelgevraagd tv-kok. Daarnaast heeft hij een zonnig karakter en een bijbehorende voorliefde voor de zomer. We spraken met hem over zomers koken, vakantie en zijn boek ‘De smaak van Liefde’. 11


Beeld: Studio Voorhuis, Saskia Kerkhoff

Zomer

Gezond en lekker eten kan bij uitstek in de zomer. niet voor niets het favoriete seizoen van Mathijs Vrieze: “Ieder seizoen heeft zijn charmes. Maar de zomer past goed bij mij. Je eet vanzelf wat lichter. frisse en fruitige salades, geroosterde kip. en alles groeit en bloeit, dus je hoeft je ingrediënten dus niet van over zee te halen. Ik ga graag de markt op of langs de groenteboer om te kijken wat voor moois er ligt. nederlandse tomaten of aardbeien. een maaltijdsalade draai je makkelijk in elkaar.” Mathijs houdt best van een mooi stuk vlees of een lekker visje, maar hij gaat er bewuster mee om en laat het steeds vaker staan. “als je weet hoeveel voeding en water er nodig is om tot honderd gram vlees te komen, dan weet je wat vlees eten voor belasting is van het milieu. als ik vlees eet, kies ik biologisch vlees en bij vis let ik erop dat ik vis van duurzame vangst koop. Zeker twee keer in de week eet ik vegetarisch.”


Koken met liefde

Het was ook op vakantie dat zijn idee voor het boek ‘De smaak van liefde’ ontstond. “In thailand koken de mensen met liefde. Daarom smaken die curry’s zo geweldig. Ze nemen er de tijd voor en ze proeven aandachtig of er meer knoflook of lemongrass door moet. Ga maar na, als mensen voor hun partner koken of voor hun date, dan doen ze beter hun best. Door met liefde en passie te koken, bewust met het eten bezig te zijn, smaakt het ook beter.” Het kookboek inspireert niet alleen om heerlijk te koken voor de mensen van wie je houdt, het is ook een mooi cadeau voor je geliefden. “Daarom heb ik mijn eigen hoofd dit keer maar van de cover afgehaald en een mooi hart op de voorkant gezet”, lacht Mathijs vrolijk.

Vakantie

Ook tijdens zijn vakanties houdt Mathijs ervan om culinair te genieten en inspiratie op te doen. “Ik ben een echte thailandliefhebber en probeer ook invloeden uit de thaise keuken in mijn gerechten te verwerken.” Hij legt uit dat hij op reis altijd kijkt waar de locals gaan eten. “als je als toerist in thailand bent, ben je geneigd om restaurants binnen te stappen die er van buiten mooi uitzien. Maar dat zegt vaak niks over de kwaliteit. Ik probeer juist in kleine straatjes de authentieke restaurants te vinden waar de locals komen. Daar ziet het er misschien kneuterig uit en je zit er op plastic stoeltjes, maar ik heb er de lekkerste curry’s gegeten. Ik zou het liefste de hele wereld nog culinair willen ontdekken. Zien hoe de mensen in andere landen leven en koken.” 13


Een gewichtsconsulente biedt uitkomst... De gewichtsconsulente motiveert mensen om slim af te vallen en te bewegen. Uw gezin heeft er baat bij en u helpt uw kinderen wanneer zij later voor zichzelf gaan zorgen. Wanneer u eenmaal de smaak te pakken heeft, naar een gezond leef- en eetpatroon, wilt u eigenlijk niks anders meer. U ondervindt dagelijks het voordeel van gezonde voeding en meer bewegen en u heeft honger naar meer! Na 6 sessies blijkt u al een heel eind op weg te zijn, de aanpassingen in uw dagelijks leven zijn u inmiddels vertrouwd geworden, u kunt uw eigen ‘goede’ keuzes maken.

Lente! Hoog tijd voor een nieuwe en zonnige garderobe. maar wat doe je als je niet meer in je vertrouwde maat past?

Voedingstip: elke dag uw avondmaaltijd serveren met als bijgerecht een frisse salade, olijfolie en witte wijnazijn, sesamzaadjes, zonder mayonaise. Zo eet u direct al meer groente. www.foodmanager.info


Bruisende zaken:

Bedrijf: Hart for her Oss Emmalaan 38, Oss Tel. 0412-795340 of 06-28145352 Eigenaresse: Robin Arts

Wat is het verhaal achter Hart for her Oss? “De formule is gebaseerd op het plezier dat bewegen, sport en fitness je geeft. Lekker in je vel zitten, daar gaat het om bij Hart for her Oss. Met je Personal Trainer stel je een beweegplan op, gebaseerd op jouw beweegredenen. Samen werk je gedurende 30 minuten aan je gezondheid.”

Op welke doelgroep richten jullie je?

Hoe krijgen jullie mensen fit in 30 minuten?

“Hart for her is er speciaal voor vrouwen. Jong, oud, dik, dun; iedereen is welkom. Of je nou wilt afvallen, aan je figuur wilt werken, gezonder wilt leven of gewoon lekker wilt bewegen; bij ons kan het allemaal. Kortom, lekker bewegen in een prettige omgeving, omringd door vrouwen van alle leeftijden die hetzelfde doel hebben.”

“Bij Hart for her doorloop je in 30 minuten een compleet circuit. Bij zowel het bewegen (sporten of fitness), de warming-up tot en met de cooling down is er aandacht voor conditie, spieren en gewicht. Tijdens een interval circuittraining worden spierversterkende oefeningen namelijk gecombineerd met conditionele oefeningen en wisselen krachtstations en aerobicsstations elkaar af.”

Leuk om te weten: je kunt sinds kort ook

Wat zijn de voordelen van trainen bij Hart for her?

boksen bij Hart for her Oss

“Hart for her richt zich uitsluitend op vrouwen, je doet oefeningen in een klein groepsverband en de apparaten zijn gebruiksvriendelijk en honderd procent veilig voor de gewrichten. Daarnaast kun je ieder moment van de dag starten met je training en ben je, niet geheel onbelangrijk, ook nog eens heel snel klaar.”

www.hartforher.nl 15


SeFa’s

WINKEL IN KAPPERSBENODIGDHEDEN (OOK VOOR DE PARTICULIEREN)

L’oreal, Wella, Schwarzkopf, Goldwell, Indola, Keune, Hairlight, Lisap, Kis,Socap, Balmain, Sexy Hair, Redken,Tigi, Fudge, Chi, Biosilk, Wahl, Moser, BabylissPro en nog veel meer.

Kruisstraat 46 A 5341 HE Oss tel. 0412-484092 www.sefashaircompany.nl Openingstijden: Maandag 9.30 tot 18.00 Dinsdag 9.30 tot 18.00 Woensdag 9.30 tot 18.00 Donderdag 9.30 tot 21.00 (koopavond) Vrijdag 9.30 tot 18.00 Zaterdag 9.30 tot 17.00

Tegen inlevering van deze advertentie ontvangt u 10% extra korting op uw aankoop.

Stadsherberg Stadsherberg Wilhelmina is een Nederlands restaurant waar kwaliteit en gezelligheid vooropstaan! Na uw diner bestaat er de mogelijkheid om nog gezellig na te borrelen in ons bruin café. Mocht tijdens uw fietstocht met uw elektrische fiets de accu leeg zijn, dan kunt u deze bij ons tijdens uw bezoek weer opladen.

Spoorlaan 56 | 5348 KC OSS | Tel. 0412 637293 www.wilhelminastadsherberg.nl

Julianastraat 2 5401 HD Uden tel. 0413-288779 Openingstijden: Maandag 9.30 tot 18.00 Dinsdag 9.30 tot 18.00 Woensdag 9.30 tot 18.00 Donderdag 9.30 tot 18.00 Vrijdag 9.30 tot 21.00 (koopavond) Zaterdag 9.30 tot 17.00

Wilhelmina

ndag: Dinsdag t/m zo kaart of ine kle , A la Carte lunchkaart. wenst se Re rveren ge


column/beauty tips!

Wist je dat je 2x per dag je gezicht moet reinigen? Velen vinden het een hele opgave, maar 2 x daags je gezicht reinigen en verzorgen is een must! De huid heeft veel te verduren: temperatuurschommelingen, droge lucht, airco, verwarming, uitlaatgassen, (fijn) stof, zweet, zon, wind... en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Gelukkig heeft de huid een natuurlijk laagje dat ons beschermt, maar toch is deze niet altijd voldoende. Het ene huidtype kan wel tegen een stootje, terwijl het andere onmiddellijk reageert op de minste verandering. Daarom is het zaak de huid heel goed te onderhouden, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds! De meeste mensen vinden ‘s avonds vanzelfsprekend, maar ‘s ochtends? Jazeker! Gedurende een nacht van gemiddeld acht uur werkt de huid alle toxische stoffen weg. Omdat we gedurende de nacht transpireren en de huid ‘s nachts talg aanmaakt, moet de huid ook ‘s ochtends gereinigd worden.

Pol Bernardus - Instituut Lamat

Hoe moet je de huid onderhouden? 1. Reinig altijd met reinigingsmelk en lauw water. 2. Dep goed droog (laat de huid nooit aan de lucht drogen!). 3. Gebruik een alcoholvrije lotion om de pH-waarde van de huid te herstellen en na te reinigen. 4. Gebruik steeds een aangepaste dag- of nachtcréme. Te weinig tijd? Reinig je gezicht dan tijdens het douchen. Gebruik de reinigingsmelk ook voor hals, nek en schouders. Wat betreft de juiste producten raad ik wel aan je te laten adviseren door een goed geschoolde schoonheidsspecialist.

Hooge Raam 6 | 5411 LT Zeeland (N.br) | Tel 0486-45 39 36 | info@instituut-lamat.nl | www.instituut-lamat.nl


EEn PAAR DAGEn uIT JE DE DAK GAAn In DE BuITEnluCHT, SlAPEn In EEn TEnTJE En GEnIETEn VAn DE BESTE MuZIEK: HET fESTIVAlSEIZoEn IS WEER GEoPEnD. BElAnGRIJK oM TE

Let the festival season begin!

WETEn: HoE oVERlEEf JE EEn PAAR DAGEn CAMPInG, nIET DouCHEn, BIER DRInKEn En EEn TERREIn Vol fESTIVAlGAnGERS? of HET nu EEn onE DAY’ER En oVERnIGHT’ER SuRVIVAlCHECKlIST Kun JIJ HET AllEMAAl AAn!

Festival SuRVIVAl

checklist


ZEt jE sChrap

Fris & FrUitiG

Ken je dat verhaal van die festivalgangers die ’s nachts bij aankomst op de camping hun tent niet meer konden vinden? Haringen vergeten kan de beste overkomen. Mocht jij ze thuis op het aanrecht hebben laten liggen, zoek dan naar andere oplossingen om je tent schrap te zetten voordat een stel jolige feestbeesten er met je slaapplek vandoor gaat.

toilEt lol Houd jij van een hygiënisch toilet en een goede bril om op te zitten? Dan heb je in dit geval toch echt pech. Een festival-wc, ook wel DIXI genoemd, is allesbehalve schoon en comfortabel. Met een flinke rol wc-papier onder de arm, papieren toiletbrillen, een wasknijper en desinfecterende handgel maak je van ieder toiletbezoek een feestje.

oorvErDovEnD

DEnk klEin

Een koffer op wieltjes met bijpassende beautycase komt goed van pas als je luxe op vakantie gaat, maar zijn zeker niet festivalwaardig. Denk klein en kies voor een backpack. laat overbodige spullen, kleding en schoenen thuis en pak alleen het hoognodige in. Je bent immers maar een paar dagen van huis.

festivals en goed sanitair blijven een slechte combinatie en gaan na al die jaren van feestvreugde nog steeds niet goed samen. om nare geurtjes te voorkomen zijn baby- en gezichtsdoekjes, een goede deo en een tandenborstel geen overbodige luxe. Maar ook met behulp van deze producten is de tijd waarin je nog naar bloemetjes rook voorgoed verleden tijd. niet getreurd, na verloop van tijd wen je vanzelf aan je nieuwe lichaamsgeur.

voEtEnwErk Wat het weer ook doet, één ding is zeker: trek nooit je mooiste en duurste stappers aan. Een festivalterrein is allesbehalve een rode loper. Kleed je hier ook naar. Je wilt je tenslotte niet de hele dag druk hoeven maken om de toestand van je schoenen. Zeer geschikt en geaccepteerd is de regenlaars. Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar in verschillende soorten lengtes, printjes en kleurtjes. Het is verstandig om de dagen voorafgaande aan een festival genoeg slaap te pakken. Waarom? Tussen een groep hossende, zingende en schreeuwende mensen doe je natuurlijk geen oog dicht. Een paar oordopjes kunnen het leed een beetje verzachten.

Druppel-proof Wat is een festival zonder een wolkje aan de lucht? Inderdaad, perfect. Helaas zit ons land vol verrassingen en een ongelukkig buitje in een klein hoekje. niet getreurd, want met een fashionable regencape kun jij de ergste spatjes aan. Een vuilniszak voldoet trouwens ook prima. 19


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en u maakt kans op een dinerbon t.w.v € 50,Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. mei De Maashorst Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

ristorante monterosso pizzeria spaghetti tagliatelle gelato

Deze maand:

macedonia limoncello tiramisu lambrusco maccheroni amaretto

een dinerbon t.w.v € 50,-

Dagelijks geopend van 16.00 tot 23.00 uur. Heeft u iets te vieren, gezellig in Italiaanse sfeer, dan hebben wij verschillende mogelijkheden voor u. Ook voor catering kunt u bij ons terecht.

t.w.v. € 50,- Aangeboden door Monterosso Ristorante Walstraat 60, Oss, facebook.com/monterosso.oss 20


DITJESEn/datJes

Vrouwen zijn veel wraakzuchtiger dan mannen. Elk jaar drijft de maan bijna 4 centimeter verder weg van de aarde. niet alleen oesters, maar ook mosterd en knoook staan bekend als lustopwekkende voedingsmiddelen. weekschildpadden urineren door hun mond. Het geven van 3 kussen op de wang is van oorsprong een Brabantse gewoonte. Vandaag de dag verzamelen machines meer

data dan de mens zelf.

Eenzaamheid is schadelijker voor je

gezondheid dan roken.

De oudste meteoriet die ooit op aarde werd gevonden, is 4,567 miljard jaar oud. DiĂŤten en sporten helpen bij afvallen, maar eenmaal gevormde vetcellen blijven altijd bestaan. Het oudste stuk lingerie dat archeologen hebben gevonden stamt uit de Middeleeuwen. 21


Come Out & Play festival in stadspark Jan Cunen Op zaterdag 25 mei staat stadspark Jan Cunen in het teken van een bijzonder festival! Op die dag vindt hier het Come Out & Play Festival plaats dat wordt georganiseerd door Groene Engel. Groene Engel gaat op die dag naar buiten, naar stadspark Jan Cunen! Vanaf 14:30 tot 23:00 uur zijn er drankjes en hapjes én 3 podia vol muziek zoals, de mainstage funkt, rockt en popt. In de ligwei kun je genieten van akoestische optredens en voor hiphop, dubstep en dance kun je terecht in de ‘Gravelpit’. Als jij zorgt voor goede zin en wat zonnestralen, dan zorgen wij voor de rest. Kom je buiten spelen...? www.comeoutandplayfestival.nl

22


Film ‘De wederopstanding van een klootzak’ te zien

in Groene Engel

Zondag 12 tot en met dinsdag 14 mei draait in Groene Engel de film ‘De wederopstanding van een klootzak’. De film van regisseur Guido van Driel is op zondag en dinsdag om 20:30 uur te zien en op maandagmiddag om 16:00 uur. De film gaat over de Amsterdamse crimineel Ronnie. Hij overleeft ternauwernood een moordaanslag en keert met aangescherpte zintuigen terug in het leven. Een jonge

Angolese asielzoeker kan niet praten over de verschrikkingen uit zijn verleden en ziet zijn kansen op een legaal verblijf in Nederland verdampen. Een lijfwacht met een depressie, een hoteleigenaresse met een zieke kat en een echtpaar met een groot verdriet. Allen zullen ze elkaar helpen. Immers: we benne toch op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar?

Mei 17

Peter Pan Speedrock + Komatsu + Deadbeats

Ook in Mei 10 BAASSS! 1 Year Anniversary 18 Hemels! 25 Come Out & Play Festival (stadspark Jan Cunen) 29 Open Podium Online tickets en info op www.groene-engel.nl 23


Zondag 5 mei, Hemelvaartsdag & 2e Pinksterdag open van 10-17 uur

Coppelmans altijd scherp geprijsd!

Iedere do. & vr. koopavond Oss Frankenbeemdweg 50 Voor extra openingstijden kijk op www.coppelmans.nl


Bruisende zaken:

Bedrijf: LijfStijling Provincialeweg 73, Maren-Kessel Tel. 0412-479385, www.lijfstijling.nl Eigenaresse: Annemiek van der Voort Wat is het verhaal achter LijfStijling? “Sinds mijn achttiende ben ik geregeld in gevecht geweest met mijn kilootjes. Ik probeerde van alles, maar kwam steeds weer aan. Na vijfentwintig jaar als directiesecretaresse/office manager gewerkt te hebben, besloot ik om van mijn ‘obsessie’ voor mijn gewicht mijn werk te maken. In eerste instantie startte ik via een franchiseformule, later ben ik onder de naam LijfStijling verder gegaan.”

Wat hebben jullie mensen te bieden?

bezig met het ‘stijlen van het lichaam’, vandaar ook de naam LijfStijling. Ons motto is: Beter in je vel met LijfStijling.”

“Ik ben gestart met alleen gewichtsbegeleiding in combinatie met endermologie (bindweefselmassage). In de jaren die volgden heb ik mijn dienstenpakket ieder jaar uitgebreid door goed te luisteren naar de cliënt. Inmiddels hebben we een breed aanbod van behandelingen, zoals IPL/DPL definitieve ontharing, microdermabrasie (uitgebreide gezichtsbehandeling met peeling), RF-therapie (vergelijkbaar met een zeer sterke mesotherapie), acne behandelingen en cavitatie (vet verwijderen). Kort gezegd zijn wij op diverse manieren

Op welke doelgroep richt LijfStijling zich? “Bij ons zijn zowel dames als heren van harte welkom. De meeste cliënten zitten in de leeftijdscategorie dertig en ouder, maar in principe kan iedereen bij ons terecht vanaf ca. achttien jaar.”

Wat is typerend voor jullie werkwijze? “Typerend voor onze werkwijze is dat wij altijd een-opeen werken. We willen graag dat mensen zich bij ons op hun gemak voelen. Om dit te bereiken hechten we veel waarde aan persoonlijke aandacht en belangstelling voor de cliënt en hebben we oog voor detail. Daarnaast geven we eerlijke adviezen over de aanpak en behandelmethoden en scheppen we ook reële verwachtingen. We ‘verkopen’ alleen behandelingen als we ook daadwerkelijk verwachten daar een goed resultaat mee te boeken.” 25


Maashors 5 mei 25-jarig jubileum Vrijwillig Landschapsbeheer Uden Wandel-/fietsexcursie - 10.00 uur Uden, www.vogelwachtuden.nl

11 & 12 mei Open atelier in stellingmolen Stella Polaris Expositie schilderijen – 12:00 uur Dieden, www.vanloonvandemolen.nl

6 t/m 9 mei Vogel wandelvierdaagse Wandelvierdaagse - aanvang zie website Slabroek, www.vogelwachtuden.nl

12 mei Open stadswandeling Ravenstein Standswandeling – 11:00 uur Ravenstein, www.toerismeravenstein.nl

9 mei Dauwtrappen (10, 15, 20 en 25 km) Wandeltocht - 5:30 uur Zeeland, www.gitaarclubleyenda.com

14 t/m 16 mei Avondfietsdriedaagse Schaijk Fietstocht 25 km – 18:00 uur Schaijk, www.onsverzet.nl 26

18 & 19 mei Dutch Open Schermen Sportevenement – 9:00 uur Oss, www.dutchopenfencing.nl 19 mei Carbootsale Kofferbakmarkt – 8:30 uur Oss, www.carbootsale.nl 20 mei Trap-in Sponsorfietstocht – 10:00 uur Volkel/Uden, www.trap-in.nl 23 mei Leer Uden beter kennen


evenementen/mei

t evenementen Stadswandeling – 19:00 uur Uden, www.vogelwachtuden.nl 23 t/m 26 mei Muziektheater Aanslag Ravenstein 6 februari 1972 Muziektheater – 20:00 uur Neerloon, www.mtm-theater.nl 25 mei Rowwen Hèze Concert in openlucht theater – 21:00 uur Heeswijk-Dinter, www.kersouwe.nl Stekjesmarkt (Ruil)markt – 13:00 uur Veghel, www.ivn-veghel.nl

25 & 26 mei Open Atelierroute Informeel bezoek aan ateliers – 11:00 uur Veghel, www.openatelierrouteveghel.nl 26 mei Leerlooierijhuisje Open rondleiding met gids – 10:30 uur Ravenstein, www.leerlooierijravenstein.nl Herps Mèrtje Braderie met activiteiten – 10:30 uur Herpen, www.carnavalherpen.nl

Volkel in de Wolken – Hamilton Airshow Vliegshow – 10:00 uur Volkel, www.volkelindewolken.nl

29 mei Open Podium Groene Engel Muziek – 20:30 uur Oss, www.groene-engel.nl 31 mei Open Podium – Kersouwe Entertainment algemeen - 20:30 uur Heeswijk-Dinther, www.kersouwe.nl

Bekijk voor meer evenementen in De Maashorst de agenda op www.vvvdemaashorst.nl 27


www.interart.nl

Maashors Open Podium - De Kersouwe. Voor de 14e keer in successie staat er weer een Open Podium op het programma van de Kersouwe. Een uniek en altijd zeer druk bezochte activiteit met een hoog lokaal karakter. Avondvullend vermaak met de meest uiteenlopende disciplines. Elk jaar is het voor de organisatie een flinke opgave om de juiste artiesten bijeen te brengen die samen een passende en avondvullende voorstelling kunnen maken.

met alle facetten van podiumkunst en vol verrassingen. De presentatie is in handen van Heleen van de Veerdonk. Aanvang van deze avond is 20.30 uur, de entree is gratis. Kaarten voor voorstellingen in de Kersouwe zijn te koop bij VVV Heeswijk-Dinther, Uitpunt Veghel en op www.kersouwe.nl. Bezoek voor meer informatie en de agenda www. kersouwe.nl

De ingrediĂŤnten zijn steevast hetzelfde; een breed assortiment en dus voor elk wat wils. Er is poĂŤzie, veel muziek, cabaret, zang en entertainment in het algemeen. Elk jaar opnieuw is het een bijzondere avond, 28


evenementen/mei

t evenementen Interart Beeldentuin & Galerie – Seizoen 2013 Interart Beeldentuin & Galerie is al 24 jaar internationaal toonaangevend op het gebied van de beeldende kunst. In de fraai vormgegeven Duurzame Galerie worden nu ook schilderijen getoond. Dit jaar wordt er aandacht besteed aan de inhoud, de verbeelding, dat wat de kunstenaars zelf te vertellen hebben. Hier worden een aantal internationale kunstenaars gepresenteerd.

Beeldentuin en Galerie laat de echte beelden zien, voelen en horen. Interart Beeldentuin & Galerie is er voor de kunstbeleving in een ambiance van natuur en nieuwe architectuur. Expositie De nieuwe expositie is vanaf 5 mei te bezichtigen. Interart Beeldentuin & Galerie is vanaf zondag 5 mei tot en met zondag 13 oktober geopend, van donderdag tot en met zondag. Openingstijden: 13:00 uur tot 17:00 uur.

Verbeelding We leven in een beeldcultuur. Een wereld van verbeelding. Het is een verbeelding in plaatjes, waarvoor we weinig tijd nemen om er wat langer bij stil te staan. Interart

Bezoek voor meer informatie www.interart.nl

29


Maashors

Op zondag 2 juni vindt - onder voorbehoud van het definitief worden van de totale sponsoring - de achtste editie van de Maashorstfair plaats. Dit jaar bij De Kriekeput in Herpen. Na een zeer succesvolle editie vorig jaar, op de locatie van de Heische Hoeve in Heeswijk-Dinther, bereidt de Stichting Uitvoering Streekfair De Maashorst ook dit jaar weer een mooie Maashorstfair voor. Het thema voor dit jaar is ‘Een Maashorst met Allure’.

30


evenementen/mei

t evenementen De stuurgroep staat voor een duurzame ontwikkeling van De Maashorst waar ruimte is voor de ontwikkeling van natuur, economie en maatschappij. De Maashorstfair is een prettige manier om met dit bijzondere gebied kennis te maken.

De Maashorstfair bestaat uit themapleinen met vele presentaties en stands. Daarnaast wordt elk jaar gezorgd voor een aantrekkelijk programma met demonstraties en muziek. Dit alles zorgt voor een sfeervol, aantrekkelijk evenement dat een goed beeld geeft van hetgeen De Maashorst te bieden heeft. Organisaties, muziekgezelschappen en verenigingen afkomstig uit De Maashorst presenteren zich tijdens de Maashorstfair. Bezoekers beleven, proeven en genieten van de vele activiteiten en producten uit en rondom dit gebied!

De Maashorstfair Zondag 2 juni 2013 Locatie: De Kriekeput Schaijkseweg 3A, Herpen Tijden: Standhouders: 10:00 - 17:00 uur Programma: 10:00 - 17:00 uur

Initiatief De Maashorstfair wordt georganiseerd in opdracht van Stuurgroep De Maashorst.

Voor meer informatie bezoek je www.maashorstfair.nl of www.vvvdemaashorst.nl. 31


Spoorlaan 58 - 5348 KC OSS - Tel: 0412-622123 Email: info@oudetheater.nl - www.oudetheater.nl

Nostalgie” “Proef de Gevestigd achter zalencomplex ‘t Oude Theater ingang t/o Thermen Lucaya Openingstijden: donderdag t/m zondag vanaf 17.00 uur. Maandag t/m woensdag op reservering vanaf 10 personen.

Kom dit voorjaar de speciaalbieren proeven op ons terras! Jopen lentebock Pater lieven trippel

Abdij de forest, Jacob weiss bier

je bij Genieten doe l ge En e Groen Kruisstraat 15 - 5341 HA Oss - Tel.0412-692533

Ook het leukste buitenspeelgoed bestel je online! Afhalen in Oss mogelijk.


Bruisende zaken:

Bedrijf: Delica Derma Venusstraat 13, Oss Telefoon: 06-50741927 Eigenaresse: Desi van den Broek Wat is het verhaal achter Delica Derma? “Dat ik ooit mijn eigen salon zou beginnen, was al duidelijk gedurende mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste. Na het behalen van mijn diploma ben ik de uitdaging aangegaan en opende ik op 26 augustus jl. de deuren van Delica Derma. Het was een sprong in het diepe, maar ik ben er altijd van overtuigd geweest dat het zou gaan lukken. Afgelopen maart werd dit gevoel bevestigd met de Beauty Award die ik in wacht sleepte voor ‘Beste nieuwkomende schoonheidsspecialist van Nederland 2013’.”

Wat betekent de naam? “Delica is de Latijnse benaming voor mooi. Derma is de Latijnse benaming voor huid. Dat is waar Delica Derma voor staat: een mooie huid.”

op de huid, wensen en behoeften van de klant. Tevens ben ik erkend specialist op het gebied van acne behandelingen die door de zorgverzekeraar vergoed worden - en verzorg ik bruidsmake-up, visagie en workshops.”

In welke behandelingen ben je gespecialiseerd?

Welke producten worden er in de salon gebruikt?

“Bij Delica Derma kunnen dames én heren terecht voor gelaatsbehandelingen, waarbij huidverbetering prioriteit nummer één is. Elke behandeling wordt volledig afgestemd

“Het hoofdmerk waarmee ik in mijn salon werk is Neoderma. De naam is een samentrekking van de Griekse woorden Neo en Derma en betekent ‘nieuwe huid’. De producten zijn allemaal gebaseerd op de bijzondere eigenschappen van planten en kruiden in combinatie met uiterst moderne productietechnieken. Ze verzorgen, herstellen en verbeteren de huid met natuurlijke ingrediënten. Ook maak ik gebruik van Biguine, een vrouwelijk, modieus en modern make-up merk dat een brede doelgroep aanspreekt.”

www.delicaderma.nl 33


Oss Heschepad 54-48

s y a d y Sunn ! n i a g a e r e h e ar = 60 0 5 d e o g e j een zont

Bi forever yours

een

r e t f A r e Forev

twv

22

www.sundays.nl

,50

kado

OP=OP

facebook.com/sundays4all


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en u maakt kans op een zontegoedbon van € 100,- te besteden bij Sunday’s Oss Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. mei De Maashorst Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

Deze maand:

een bon met zontegoed

gezondheid zonnen vitamined verantwoord genieten zonlicht

t.w.v. € 100,- Aangeboden door Sunday’s Oss

pigmentatie energie vakantiekleurtje huidanalyse opbouwen zontegoed


Crème Brûlée met bolletje vanille-ijs en slagroom

Bereidingswijze Zet de halve liter room samen met het vanillestokje en suiker in een pannetje op het vuur en breng rustig aan de kook. Klop intussen het eigeel los. Als de room gekookt heeft haal je het van het vuur en voeg het al roerend, beetje voor beetje, toe aan het eigeel. Verwijder het uitgeschraapte vanillestokje. Verdeel het mengsel nu over vier ovenschaaltjes en zet deze au bain marie (een schaal met koud water) in een voorverwarmde oven van 150 graden. Bak ze in 25 minuten tot een vanillecrème. Haal de schaal voorzichtig uit de oven en laat de bakjes afkoelen tot kamertemperatuur.

Ingrediënten voor 4 personen • 80 gram eigeel (1 eidooier is ong. 20 gram) • 80 gram suiker • 1 vanillestokje • 0,5 liter slagroom (ongezoet) Voor het gebrande suikerlaagje • rietsuiker • Crème Brûlée-brander

Serveren: Bestrooi de crème met een dun laagje rietsuiker en brand met de brander de suiker tot een dun laagje caramel. Tip: Serveer de Crème Brûlée met een bolletje vanilleijs en slagroom.

Eet smakelijk! Eric Rassaerts

www.bomenpark.nl

lunch • diner • borrel terras • feestje

7 dagen per week geopend vanaf 10 uur! Vorsselweg 3, 5384 RW Heesch • 0412 473074 • www.bomenpark.nl • info@bomenpark.nl

de Maashorst Bruist mei 2013  
de Maashorst Bruist mei 2013  

de Maashorst Bruist mei 2013

Advertisement