Page 1

De Maashorst

april 2013 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

rokjesdag

de eerste mooie dag van het jaar

moeder

worden voor of na je dertigste


Bruisende zaken: Hoe is 2BeFit4Life ontstaan? “Na het beëindigen van mijn carrière als proftennisser ben ik me gaan richten op de training van jeugdspelers, professionals en recreanten. Ondanks dat ik terug kan kijken op een succesvolle carrière, met als hoogtepunt het behalen van de zilveren medaille tijdens de Olympische Zomerspelen van 2000 in Sydney, heb ik me altijd afgevraagd of ik nog meer uit mijn carrière had kunnen halen als ik had geweten hoe voeding je prestaties kan beïnvloeden. Om op deze vraag in te kunnen spelen en anderen hiermee te helpen, ben ik ruim twee jaar geleden mijn eigen voedingsdeskundigepraktijk 2BeFit4Life gestart.”

2


Voedingsdeskundigepraktijk en sportstudio 2BeFit4Life Landweerveld 30, Erp, tel. 06-34017833. Eigenaresse: Miriam Oremans, www.2befit4life.nl

Op welke doelgroep richt de praktijk zich? “In mijn praktijk help ik mensen om een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Hierbij richt ik me niet specifiek op sporters, maar ook op ‘normale’ mensen en kinderen.”

Hoe helpen jullie mensen weer fit te worden? “Een gezond eetpatroon, voldoende beweging en afvallen bieden de garantie op een gezond lichaam. Als je lekker in je vel zit, presteer je uiteindelijk ook beter. Door middel van een voedingsplan dat helemaal wordt afgestemd op de levensstijl van de cliënt en wekelijkse begeleiding werken we in twaalf weken tijd samen aan een gezondere levenswijze en een slanker lichaam. Belangrijk om te weten is dat we bij 2BeFit4Life niet spreken van een dieet, maar over het wijzigen van het eetpatroon. Omdat het vaak moeilijk is om een verandering in eet- en beweeggewoonten vol te houden, is het van belang blijvende gedragsveranderingen in het

leefpatroon van de cliënt door te voeren. Als aanvulling op het voedingsplan is het tevens ook mogelijk om onder begeleiding van mijn man en Personal Trainer Christ Vermeer te sporten in de sportstudio van 2BeFit4Life.”

Wat is volgens jou de sleutel tot succes? “We weten allemaal hoe frustrerend het is wanneer het niet lukt om iets vol te houden wat je wel graag zou willen. De sleutel tot succes is het vinden van de balans tussen voeding, sport, werk of school en vooral genieten. Gerichte adviezen en persoonlijke begeleiding dragen bij aan het behalen van dit succes.”

Handig om te weten Consulten voor cliënten door een voedingsdeskundige worden vergoed door een groot aantal zorgverzekeraars. Kijk voor meer informatie hierover op de website www.2befit4life.nl of neem contact op met je zorgverzekeraar. 3


Colofon 6

Uitgever Nederland Bruist C.V. manager Marcel Bossers Office manager Marion Schoonenberg traffic Nederland Bruist Vormgeving & Eindredactie Nederland Bruist Themateksten Lon te Poel Acquisitie Nederland Bruist T 076-7115340, E maashorst@nederlandbruist.nl

11

Contact de Maashorst Bruist Oosterhoutseweg 91 C 4816 KC Breda T 076-7115340

17

maashorst@nederlandbruist.nl Contact Hoofdkantoor

20

23

Nederland Bruist C.V. nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be

28

Inhoud

37

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. Š2012 Nederland Bruist C.V. Oss Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: 't Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, de Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.


Zonnige taferelen April doet wat hij wil. En dat betekent dat het deze maand alle kanten op kan gaan met het Hollandse weer. Ik hoop oprecht dat we nu eindelijk eens kunnen gaan genieten van een biertje op het terras, een ontbijtje in de tuin en de vrolijkheid die hiermee gepaard gaat. Heerlijk toch! Om alvast een beetje in de stemming te komen, besteden we in deze bruisende editie op pagina 18 aandacht aan rokjesdag 2013. Want zo optimistisch als ik ben, denk ik dat deze maand het winterse straatbeeld gaat veranderen in een blote benen parade. Het interview van deze maand wordt ingevuld door

acteur Ruud Feltkamp. Wij spraken hem over zijn acteercarrière en zijn weekendbaan als DJ. Verderop in het magazine kom je op pagina 22 alles te weten over de recreatieve entrees die natuurgebied De Maashorst te bieden heeft. En zoals je van ons gewend bent, lees je ook in deze editie alles over de ondernemers bij jou in de buurt, hebben we een aantal leuke Maashorst evenementen voor je op een rij gezet en is er voor de puzzelliefhebbers een leuke prijs te winnen bij Julietta Fashion en Da Antonio. Geniet van deze heerlijke maand.

Veel leesplezier, Marcel Bossers

B de te


De 30’ers deadline De leeftijd waarop Nederlandse vrouwen kinderen krijgen stijgt. Dit komt onder andere omdat we ons tegenwoordig vrij laat settelen en veel vrouwen eerst carrière willen maken voordat ze zich op de kleintjes richten. Een bruisende ontwikkeling, of niet?


De gemiddelde leeftijd waarop een Nederlandse vrouw haar eerste kind krijgt is 29 jaar. Hiermee bezet Nederland in Europa de derde plaats als het gaat om het krijgen van kinderen op latere leeftijd. In 1970 lag deze leeftijd op 24 jaar en werden negen van de tien kinderen voor het dertigste levensjaar van de moeder geboren. Mede door de verbeterde technologie – die het mogelijk maakt om steeds later aan kinderen te beginnen – is dat nu nog maar vijftig procent.

vruchtbaarheid afneemt? En mocht het wel lukken, is de kans op een kindje met een afwijking dan niet veel groter dan bij een zwangerschap op jongere leeftijd? En wat als je straks de vijfendertig bent gepasseerd en de juiste man nog steeds niet hebt gevonden? Dit zijn allemaal vragen die de gemoederen fl ink bezighouden.

Vooroordelen

Je kunt je afvragen of de argumenten om op latere leeftijd een gezin te stichten wel de echte reden zijn voor de toenemende verlate zwangerschappen. Zo hoor je geregeld vrouwen roepen dat carrière maken en kinderen krijgen met een extra papadag, kinderopvang en een vaste oppas prima te combineren zijn. Datzelfde geldt voor de reislustige moeder. Hoe waanzinnig is het dat je de eerste paar levensjaren van je koter de hele wereld rond kunt reizen zonder rekening te hoeven houden met schoolvakanties en andere verplichtingen. En ook als single vrouw is het tegenwoordig geen enkel probleem om een kind te krijgen. Waarom wachten op je prins op het witte paard als je eierstokken al jaren rammelen en een donorbank de perfecte match kan vormen?

Hoewel het krijgen van kinderen op latere leeftijd steeds normaler lijkt te worden, is het een veelbesproken onderwerp waarbij vooroordelen niet onder stoelen of banken worden gestoken. Want is het niet zo dat naarmate de leeftijd stijgt de

Voor welke optie je uiteindelijk ook kiest, mensen zullen altijd een oordeel hebben: zowel positief als negatief. Dat hoeft jouw keuze echter niet te beïnvloeden.

In tegenstelling tot zo’n veertig jaar geleden hebben vrouwen tegenwoordig veel meer keuzemogelijkheden en is het krijgen van kinderen - voorheen nog op nummer een op ons wensenlijstje - van zijn troon gestoten door een goede studie, carrière maken en reizen. Pas als deze doelen bereikt zijn, lijken velen plek te hebben voor vieze poepluiers, flesjes en babytaal. Een andere belangrijke reden om het moederschap nog even uit te stellen is het niet kunnen vinden van de ideale partner en een instabiele bankrekening.

7


www.lucaya.nl

Lente! Hoog tijd voor een nieuwe en zonnige garderobe. maar wat doe je als je niet meer in je vertrouwde maat past? Een gewichtsconsulente biedt uitkomst... De gewichtsconsulente motiveert mensen om slim af te vallen en te bewegen. Uw gezin heeft er baat bij en u helpt uw kinderen wanneer zij later voor zichzelf gaan zorgen. Wanneer u eenmaal de smaak te pakken heeft naar een gezond leef- en eetpatroon wilt u eigenlijk niks anders meer. U ondervindt dagelijks het voordeel van gezonde voeding en meer bewegen en u heeft honger naar meer! Na 6 sessies blijkt u al een heel eind op weg te zijn, de aanpassingen in uw dagelijks leven zijn u inmiddels vertrouwd geworden, u kunt uw eigen ‘goede’ keuzes maken. Voedingstip: elke dag uw avondmaaltijd serveren met als bijgerecht een frisse salade, olijfolie, en witte wijnazijn, sesamzaadjes, zonder mayonaise. Zo eet u direct al meer groente. www.foodmanager.info

Decembermaand Een maand lang 10% korting sporten voorop € alle 50,Make Up inclusief 2 uur thermenbezoek (Knipcoupon)

fotografie + vormgeving Professionele foto’s voor je website of brochure. Of een opvallende advertentie; in OssBruist bijvoorbeeld. Het hoeft niet lastig te zijn. Foto’s en advertenties van Eyequote herken je in elke Oss Bruist aan mijn beeldmerk. Nieuwsgierig geworden? Bel gerust even en kijk op www.eyequote.nl.


Tapijt Vinyl Marmoleum Laminaat Parket Gordijnen Vitrage Raamdecoratie

Schoolstraat 1a Herpen T 0486 41 61 59

www.janswonen.nl


Slaapcomfort Oss BV • Kruisstraat 18 • 5341 HD Oss • Tel. 0412-624284 • www.slaapcomfort.nl


Bruisende zaken:

Bedrijf: De Kriekeput Schaijkseweg 3a, Herpen Tel. 0486-415100 Eigenaar: Bram van der Zanden www.kriekeput.nl

Wat is het verhaal achter eeterij, zwembad, restaurant De Kriekeput? “Twee jaar geleden ben ik de uitdaging aangegaan om De Kriekeput nieuw leven in te blazen. De Kriekeput is van oudsher in de regio bekend als openluchtzwembad. In 2007 is er een nieuw zwembad gebouwd dat geheel overkapt is. Met mooi weer kan de overkapping opengeschoven worden, zodat er een buitenzwembad ontstaat. Sinds 2009 is de Kriekeput-paviljoen Recreatieve Poort van de Maashorst in Herpen met een informatiewand en digitale infozuil. Tevens is het een startpunt voor wandel- en fietsroutes.”

Wat hebben jullie gasten te bieden?

lekkernijen die met passie en liefde voor het vak worden bereid in onze keuken. Tevens kunnen mensen bij ons terecht voor een bourgondische koffietafel, feesten en partijen of een barbecue. Vanaf 1 april t/m de laatste dag van de herfstvakantie kunnen zwemliefhebbers bij ons genieten van het openluchtzwembad.”

“De Kriekeput is gelegen in een schitterde bosrijke omgeving. Gasten zijn in onze sfeervolle eeterij of buiten op het terras van harte welkom voor een kopje koffie, een krokant broodje, huisgemaakte soep, ambachtelijke streekproducten en andere

Wat maakt Restaurant De Kriekeput uniek? “Wij zijn een locatie voor jong en oud. Bij ons kunnen mensen lekker eten in een aangename en ontspannen sfeer. De menukaart is laagdrempelig, waarin gerechten en producten uit de streek de voorkeur hebben. Alle streekproducten zijn zorgvuldig geproefd en geselecteerd en zijn afkomstig van de boer, slager of bakker uit de omgeving. Natuurlijk hebben we voor de kinderen ook heerlijke pannenkoeken of een snack.” 11


Draait niet op routine

Ruud Feltkamp


Ruud

Pas 23 jaar, maar al een flinke acteercarrière achter de rug. Als kind schitterde hij in Kruimeltje en zes jaar geleden begon hij in Goede Tijden, Slechte Tijden in de rol van de sympathieke Noud Alberts. We spraken Ruud Feltkamp over acteren en over zijn weekendbaan als dj.

Hoe houd jij je leven bruisend?

aangeschaft en ben ik het thuis gaan doen. Ferry heeft me ook geholpen door me in contact te brengen met wat mensen die me konden helpen aan optredens. Acteren is echt mijn passie, maar het is fijn om in het weekend ook eens met iets anders bezig te zijn. Het moment dat mensen echt los gaan. Dat geeft zo’n kick. Ik ben alle housesoorten nu echt aan het ontdekken en ik vind het echt heel tof. Tijdens een van de eerste optredens die ik deed kwam ik Menno de Boer van Slam! FM tegen. Hij draaide na mij. We spraken wat met elkaar en niet lang daarna kwamen onze managers op het idee om ons samen te laten draaien.”

“Het doen van veel verschillende dingen vind ik leuk. Dat houdt me alert. Ik acteer en in de weekenden ben ik dj en draai ik op allerlei plaatsen in het land. Verder ben ik bezig met een aantal kleine projecten, maar daar kan ik nog niet te veel over zeggen.”

Je bent pas 23, maar al sinds je kindertijd bekend van je rol in Kruimeltje. Was acteren toen al een passie? “Vanaf het moment dat ik kon praten, zei ik al dat ik acteur zou worden. Ik had het niet eens over ‘willen worden’, ik zei: ‘ik gá het doen’. Het leek me toen al leuk om midden in een verhaal te zitten.”

En wilde je vroeger ook al dj worden?

Je acteert nu al vanaf 2006 in Goede Tijden, Slechte Tijden. Is het acteren inmiddels een routine geworden?

“Daar had ik nog nooit serieus over nagedacht. Maar mijn collega Ferry Somogyi die draaide al een tijdje. Hij vroeg of het niet ook iets voor mij was. Toen heb ik een setje

“Nee, maar daar moet je wel zelf voor zorgen. Het is zeker iets wat erin kan sluipen. Het ligt eraan hoe je het benadert. Ik probeer elke week weer iets te leren. Dan

13


bedenk ik me, wat ging er vorige week minder en dan ga ik daar die week aan werken. Daarmee voorkom je dat het allemaal automatisch gaat en voel je ook dat je veel leert. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met de noodzaak in scènes. Door te kijken waarom iets op een bepaald moment moet gebeuren voor het personage, waarom dat zo belangrijk is, kun je je spel heel overtuigend maken. Acteur Shaia LaBeouf van de film Transformers heeft bijvoorbeeld een hele mooie noodzaak.”

Jouw toneelspel komt heel natuurlijk over, alsof je er heel veel van jezelf in legt. Klopt dat? “Dat is een mooi compliment. In elke rol kun je iets van jezelf stoppen. De ene keer ligt het wat dichter bij jezelf dan een andere keer. Als je een badguy moet spelen, dan is dat eigenlijk een versie van jezelf die de verkeerde keuzes maakt. Met Marly (speelt Nina Sanders, red.) speel ik altijd heel leuk samen. Zij komt vaak met een totaal nieuwe invalshoek voor een scène. Dat maakt de rest van de scène dan meteen leuker. Dat houdt het spannend en interessant om naar te kijken. Invloed op de verhaallijn hebben we zelf niet, ik zou wel willen!”

Ruud 14

Waar ben je graag mee bezig in je vrije tijd? “Wat ik heel vet vind, is het maken van korte films. Dat doe ik samen met een collega van me. We doen zelf de regie, het camerawerk en de montage. We bedenken korte verhalenen vragen dan wat mensen of ze mee willen spelen. We kijken nu hoe mooi we het kunnen krijgen en wie weet gaan we er ooit professioneel iets mee doen. Het is al een tijd een hobby van me. Toen ik jonger was, heb ik een keer mijn drumstel verkocht, omdat ik daar niets meedeed. Van dat geld heb ik toen een camera gekocht. Dat was in die Jackass-periode. Dan probeerden mijn vrienden allemaal van die rare dingen uit en dan zei ik: ‘ik film wel!’. Verder vind ik het leuk om te snowboarden in de winter en om te trainen in de sportschool. Daarna ben ik dan helemaal leeg en relaxed.”

Heb je nog wijze levenslessen voor ons? “Ik denk dat het belangrijk is om altijd alert te zijn en veel energie te stoppen in wat je doet. Vraag jezelf af of je het echt leuk vindt waar je mee bezig bent en wat je nog meer zou willen doen. Neem niet zomaar ergens genoegen mee.”


‘

‘

In elke rol kun je iets van jezelf stoppen


Bruisende zaken:

Bedrijf: Halfords Heuvelstraat 11, Oss Tel. 0412-691898 Franchisenemer: Ferry Ulijn www.halfords.nl

Sinds wanneer ben je franchisenemer van Halfords in Oss? “Het is altijd een droom geweest om een eigen winkel te hebben. Precies een jaar geleden kreeg ik de kans om deze winkel over te nemen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken aangezien ik al vijftien jaar met veel enthousiasme werkzaam ben in dit filiaal.”

Wat hebben jullie allemaal te bieden?

Wat is kenmerkend voor jullie werkwijze?

“We hebben een breed assortiment aan fietsen, fietsaccessoires, fietsonderdelen, autoaccessoires, auto-onderhoud, auto-onderdelen zoals de ruitenwissers van het merk Valeo, multimedia en navigatie.”

Welke fietsmerken verkopen jullie?

“Of mensen nu op zoek zijn naar een kwalitatieve en betaalbare fiets, accessoires, fietsdragers, kinderstoeltjes of een navigatiesysteem; wij staan altijd voor ze klaar met passend advies. Wie geen tijd heeft om bezoek aan onze winkel af te leggen, kan makkelijk en snel producten bestellen via onze website.”

“Wij voeren ons eigen merk Cumberland, het budget-merk Limit en vanaf deze maand ook de nieuwste collectie van het A-merk Peugeot.”

Welke trend op het gebied van fietsen zien we op dit moment? “De transportfiets met het rekje aan de voorkant is net als afgelopen jaar nog steeds ontzettend populair. Het leuke aan deze fiets is dat je ‘m helemaal naar eigen smaak kunt samenstellen met de vele accessoires uit ons assortiment.”

www.halfords.nl 17


Lang, kort, knielengte, gestreept, met ruit, stoer of netjes: het is lente en dat betekent dat de rokjes weer massaal uit de kast mogen. Zonder panty of maillot de straat op, rokjesdag 2013 komt eraan. Bruist is er klaar voor, jij ook? SKIRT DaY jarenlang begon de lente pas als martin Bril in zijn column in het Parool en later de volkskrant ‘rokjesdag’ had uitgeroepen. het was zijn observatievermogen waardoor hij met precisie ieder jaar deze term gebruikte om de eerste zomerse dag van het jaar aankondigde waarop, alsof op afspraak, alle vrouwen een rokje lijken te dragen. Brils fascinatie voor dit fenomeen had niets te maken met erotiek, zoals velen dachten, maar met het door hem waargenomen gegeven dat vrouwen - als bij een geheime afspraak opeens massaal op straat verschenen met blote benen en een rok.

SpelREGELS sinds het overlijden van Bril is de discussie ieder jaar hetzelfde: wanneer is het rokjesdag? het bedrijf wikibros heeft de oplossing en ontwikkelde een app om dat te bepalen: skirt alert. rokjesdag valt namelijk niet op een vaste datum, maar is afhankelijk van een aantal factoren. Zo moet het natuurlijk warm genoeg zijn en mag het niet te hard waaien. als aan deze voorwaarden voldaan is, dan kan een dag rokjesdag worden genoemd. maar zoals Bril ooit

| ||

|| | || |||

|||| ||

| | | | || | |

|| | | | | | | | | | | | |


de roKjesBarometer

|| ||||| ||||| |||||

schreef: ‘een waarschuwing is geboden, want als iets op rokjesdag van toepassing is, is het wel onvoorstelbaarheid. Blote benen werken pas als ze massaal zijn.’

||||| ||

ROCK De rOK ||| |||

|| |||

|

wil jij de eerste zonnige dag van het jaar inluiden met een kekke rok, maar heb je geen zin of tijd om te shoppen? Check dan aan de hand van onze rokjesbarometer welke rok het beste bij jou past.

appelFIGUUR vrouwen met een appelfiguur zijn voller rond hun middel. rondingen zijn mooi, maar veel vrouwen willen er toch niet te veel nadruk op leggen. de truc is om dan schuine strepen te gebruiken, zodat je wel mooi vol oogt, maar niet te breed. een kledingstuk dat niet mag ontbreken in jouw kast is de rok die om het middel sluit.

PEERFiGuur een peerfiguur heb je als je wat smaller bent van boven dan onder je taille. met je kleding leg je daarom de nadruk op je bovenlichaam. dit doe je door zwarte en donkere rokken te dragen in combinatie met lichtere tops. het perfecte item voor jou is een rok die aan de bovenkant strak zit en aan de onderkant uitloopt. 19

zanDlOperFIGUUR Bij een zandloperfiguur draait het allemaal om accentueren. hoe je dit doet? draag strak aansluitende en getailleerde kleding in effen stoffen. vermijd te drukke patronen op je kleding. in jouw kledingkast ligt uiteraard een kokerrok.

ATLETISCH FiGuur met een atletisch figuur bedoelen we een slank, gespierd figuur met weinig rondingen. om rondingen juist te creëren kun je je kleding aanpassen. Kleding met veel tierelantijntjes en rokken met een hoge taille zijn onmisbaar in jouw zomergarderobe.


Bruisende zaken: Bedrijf: Van Zandvoort Bandenservice. Broekstraat 2, Berghem, tel. 0412-403038. Eigenaar: Ferry van Zandvoort

men? service tot stand gekostart. Inmiddels is er veel en nd Ba t or vo nd Za n Hoe is Va n schuur ge t geleden vanuit zij vader me bedrijf 37 jaar Vorig jaar is mijn “Mijn vader is dit en bedrijfsruimte. eig n ee it nu n Nico va ee we orh n halve de naam, vo veranderd en werke overgenomen. Be ak za de ce en ik rvi b se t, he tei en pensioen gegaan ts veranderd. Kwali is er sindsdien nie ce, rvi se en nd Ba van Zandvoort og in het vaandel.� ons nog steeds ho maatwerk staan bij

20


Banden wisselen is er dus met de paplepel ingegoten? “Als jongetje van een jaar of twaalf liep ik hier al rond en hielp ik af en toe mee. Vanaf mijn zestiende wist ik het zeker; ik zou de zaak na mijn vaders pensioen overnemen. Dat moment is nu aangebroken en ik kan vol trots vertellen dat wij de oudste bandenservice in de regio zijn.”

Welke banden hebben jullie in het assortiment?

“Ons bedrijf vertegenwoordigt een groot assortiment aan banden. Van personenwagenbanden, vrachtwagenbanden, winterbanden, seizoenbanden tot banden voor de tractor en scooter; wij hebben het allemaal in huis.”

Wat hebben jullie klanten nog meer te bieden?

Wat is het verschil tussen zomer- en winterbanden?

“Naast de verkoop van banden en wielen houden wij ons ook bezig met het balanceren en monteren van banden en het uitlijnen van auto’s, klein onderhoud en apk-keuringen.”

“Het verschil tussen zomer- en winterbanden is terug te vinden in het profiel en de rubbersamenstelling van de band. Dit verschil is niet direct zichtbaar, maar wel merkbaar op de weg en hebben o.a. invloed op de remweg, het afrolgeluid en de rolweerstand.”

21


Tataki van tonijn met zeewiersalade, gember, sesam, waterkers en een sojadressing Bereidingswijze Zet een bak met ijswater klaar. Snij de tonijn in vier gelijke stukken (even dik) en bestrooi ze ruim met zout. Bak ze rondom bruin in een pan met olijfolie. Haal ze uit de pan en leg ze direct in het ijswater zodat ze snel afkoelen. Zet deze bak een half uur in de koelkast.

Ingrediënten voor 4 personen • 400 gram verse tonijn (te verkrijgen bij de betere viswinkel) • Japanse zeewiersalade (bakje) • 1 bakje waterkers • ingelegde gember • gerookt sesam (of zwarte sesam) • wasabi • olijfolie Voor de dressing • sesam olie • soja saus • teentje knoflook (uit de pers) • rood pepertje naar smaak

De dressing Meng 3 eetlepels sojasaus met 1 eetlepel sesam olie, voeg hier de geperste knoflook en het pepertje aan toe en meng dit geheel. Neem de tonijn uit de koelkast en haal deze uit het water en laat dit goed uitlekken op keukenpapier. Snij de tonijn in mooie dunne plakken en verdeel de ze op een bord en besprenkel met een beetje dressing (niet teveel). Strooi er een beetje zwarte sesam overheen. Afgarneren met waterkers, zeewiersalade en de gember. Serveer op de rand van het bord een bolletje wasabi. Tip: Serveer de Tataki van tonijn op een gemengde salade met avocado en taugé met soja dressing voor een heerlijke maaltijdsalade.

Eet smakelijk! Eric Rassaerts

www.bomenpark.nl

lunch • diner • borrel terras • feestje 7 dagen per week geopend vanaf 10 uur! Vorsselweg 3, 5384 RW Heesch • 0412 473074 • www.bomenpark.nl • info@bomenpark.nl


column/beauty tips!

Wist je dit over gezichtsmassage? Wist je dat een massage van het gezicht bij de schoonheidsspecialist meer is dan ontspanning alleen? Nieuwe klanten verbazen zich vaak over die fijne en uitgebreide gezichtsmassage die ze bij me krijgen tijdens een gezichtsverzorging. Ik hoor het ook van collega’s. Blijkbaar zijn er heel wat schoonheidsspecialisten die een gezichtsmassage als iets extra’s aanbieden, waardoor velen denken dat het bij een luxebehandeling hoort. Niets is minder waar. Een gelaatsverzorging zonder massage is eigenlijk zonde van de tijd, de producten en jouw centen.

Want een gezichtsmassage heeft namelijk vele voordelen: - Stimuleert de doorbloeding. - Voert afvalstoffen intensief af. - Ontspant de spieren en pezen in het gelaat. - Verwarmt de huid. - Zorgt ervoor dat de producten beter inwerken en dieper kunnen indringen. - Zorgt voor een frisse teint. - Vermindert stress en brengt rust.

Twijfel dus nooit of je al dan niet een massage neemt bij een gelaatsverzorging! Een massage kent alleen maar voordelen én het werk van de schoonheidsspecialist komt nog meer tot zijn recht. Pol Bernardus - Instituut Lamat Hooge Raam 6 | 5411 LT Zeeland (N.br) | Tel 0486-45 39 36 | info@instituut-lamat.nl | www.instituut-lamat.nl


Een beetje van jezelf en een beetje

Heb jij al plannen voor het weekend? Wat dacht je van een flinke fietstocht van Veghel naar Den Bosch? Genietend van de buitenwereld leiden de mooie fietspaden je naar de karakteristieke stad, waar je wordt verwelkomt door de gezellige terrassen. En de terugreis? Dat wordt een fluitje van een cent met een elektrische lifestyle fiets van Aart Tweewielers in Veghel. Sinds de opkomst van de elektrische fiets, ongeveer tien jaar geleden, groeit de populariteit ieder jaar enorm. In Nederland heeft de fiets met elektrische trapondersteuning haar plek veroverd op de markt. Aart en Lia van Egdom, van Aart Tweewielers in Veghel, weten hier alles van. Aart: “Wij hebben naast reguliere fietsen en fietsaccessoires een groot aantal elektrische fietsen van de merken: Sparta, Gazelle, Goldline, Puch, Bikkel, Multi Cycle en Kalkhoff in ons assortiment. Dit zijn de fietsen van de toekomst.� 24


uit de accu

Voor jong en oud Tot voor kort waren de fietsen met elektrische trapondersteuning vooral geliefd onder mensen boven de vijftig. Nog steeds wordt de elektrische fiets met deze doelgroep geassocieerd. Aart: “Mensen die een elektrische fiets kopen zijn zeker niet te lui om te trappen. Het kost hen met zo’n fiets gewoon minder moeite, waardoor ze juist veel meer gebruik maken van de fiets. Bewegen is goed voor de gezondheid en zorgt bovendien voor geestelijke ontspanning. Dit gaat allemaal een stuk makkelijker met een elektrische fiets. Nooit meer het gevoel van wind tegen, dat is toch super!”

Gasthuisstraat 43, 5461 BA Veghel Tel. 0413-750750, www.aarttweewielers.nl

voordelen van de milieuvriendelijke tweewieler met hulpmotor. Dit heeft alles te maken met de elektrische hulpmotor, waardoor de kracht die je gebruikt bij het trappen wordt aangevuld. Kortom: een beetje van jezelf en een beetje uit de accu. Zorg dat fietsen een beleving wordt en loop eens binnen bij Aart Tweewielers voor meer informatie. Natuurlijk kun je er ook voor bijbehorende accessoires, zoals Odlo fietsonderkleding, fietsnavigatie en comfortabele zadels terecht. Voor fietsplezier ben je hier aan het juiste adres.

De elektrische fiets is uitermate geschikt voor lange fietstochten, woon-werkverkeer en voor tieners die een half uur tot driekwartier op de fiets naar school moeten. Steeds meer mensen, jong en oud, ontdekken dan ook de 25


‘All-in feesten’

dit is een compleet verzorgde avond voor één prijs. Dat is inclusief consumpties, koffie, gebak, nootjes en een grote variëteit aan warme en koude gerechten, gepresenteerd in buffetvorm. Vanaf 70 personen € 27,50 p.p. en bij 30/40 personen € 29,50. Vanaf heden zijn de lekkerste asperges er weer. Wij zijn aangesloten bij het Brabants Asperge Genootschap, dus topkwaliteit. Kom tot eind juni genieten van deze specialiteit.

www.restaurantdewaard.nl

Kerkstraat 3 5384 KA Heesch tel. 0412-451755


Sweaty Disco brengt je terug in de jaren ‘80 en ‘90!

in Groene Engel

Op vrijdag 12 april gaat Groene Engel terug in de tijd! De Sweaty DJ’s komen uit een verguisd tijdperk ergens tussen de jaren ‘80 en ‘90, waarin de trainingspakken ruim en de permanentjes strak zaten. Beïnvloed door de film ‘Weird Science’ toverde een groepje ondeugende tienermeisjes deze superstar DJ’s uit hun Atari om hun wildste dromen uit te laten komen.

Vanavond staan deze blitse helden in Oss om ook de dansvloer van de Groene Engel zwetend achter te laten! Van Shaggy, Milli Vanilli en Wham tot aan The Red Hot Chili Peppers en The Prodigy. Stap in je eigen tijdmachine & dress to impress, oefen je turbotaal en strike a Pose! Een kaartje kost tien euro.

Apr 13

HEF & Team Vieze Papierwerk clubtour

Ook in April 06 Local Heroes met Gifter, Semistereo, Bloomfield 12 Sweaty Disco 80’s & 90’s party 20 Record Store Day Festival In Mei 17 Peter Pan Speedrock + Komatsu Online tickets en info op www.groene-engel.nl 27


Recreatieve entrees Natuurgebied De Maashorst biedt vijf recreatieve entrees, om vanuit hier het natuurgebied te ontdekken en ervan te genieten. Bij deze entrees vind je informatiepunten met folders, wandelkaarten, fietskaarten en tips van de eigenaar over wat er te beleven is en wat je absoluut niet mag missen. Op al deze plekken word je gastvrij ontvangen, is er voldoende parkeergelegenheid en kun je na een kop koffie of thee beginnen aan je tocht door De Maashorst. Dit jaar is er ieder seizoen iets te beleven bij de entrees, ook wel recreatieve poorten genoemd. Je vindt het dus ook dit jaar weer bij de Poorten!

voor natuurgebied De Maashorst en Herperduin. De Kriekeput in Herpen is naast de Poort van De Maashorst ook een eeterij en heeft een overdekt zwembad (met mooi weer een openlucht zwembad). Daarnaast is er een groot terras aanwezig met 135 plaatsen in een bosrijk gebied. www.kriekeput.nl

Natuurcentrum De Maashorst Natuurcentrum De Maashorst is gevestigd in een oude boerderij in het gehucht Slabroek, gelegen in Natuurgebied De Maashorst. Aan de balie kun je terecht voor informatie over wandelingen, fietstochten, flora en fauna. Er zijn o.a. wandelkaarten te koop, maar ook natuurboeken, fietsroutes, ansichtkaarten en honing. Momenteel kun je in het Natuurcentrum de tentoonstelling ‘Bewogen landschap in beweging’ gratis bezichtigen. De tentoonstelling wordt regelmatig gewisseld. www. natuurcentrumdemaashorst.nl

Recreatiepark De Heidebloem Recreatiepark de Heidebloem vormt een ideaal startpunt voor fiets- en wandeltochten, maar ligt ook uitermate gunstig ten opzichte van diverse musea en attractieparken. Bij dit officiële informatiepunt voor natuurgebied De Maashorst kun je terecht voor informatie over wandelen, fietsen en nog veel meer in dit mooie stuk van Brabant. www.campingdeheidebloem.nl

De Kriekeput

De Mastworp

De Kriekeput is gelegen midden in de bossen van Herperduin. Ook de Kriekeput is ‘Poort van De Maashorst’, met een digitale informatiezuil

Bij De Mastworp fietsverhuur vind je ook het Recreatief Centrum Bedaf. Van de zestal recreatieve entrees liggen er vijf aan 28


de buitenzijde en ĂŠĂŠn, Natuurcentrum De Maashorst, in het midden. Recreatief Centrum Bedaf is gelegen in het zuidwesten van het natuurgebied in Uden. In het centrum is informatie te verkrijgen over het gebied, leuke routes en tips voor bezienswaardigheden, recreatiebestemmingen en overnachtingen. Verder is hier een grote parkeerplaats met gratis parkeerplaatsen, horecagelegenheid, VVV agentschap en fietsverhuur aanwezig. www.mastworp.nl

De Heische Tip In een 18e eeuwse boerderij, ingericht als informatiecentrum, hebben kinderen de mogelijkheid om op een speelse manier het dieren- en plantenleven in De Maashorst te ontdekken. Daarnaast zijn historische stadjes als Grave, Ravenstein en Megen zeker een bezoekje waard. Deze plaatsen liggen in de directe omgeving van De Heische Tip. www.heischetip.nl


LICHTSTRATEN VOOR UW AANBOUW

- Een meubelstuk in uw plafond,interieurzijde in hout - Buitenzijde in aluminium, minimale onderhoud - Zeer hoge geluid/warmte isolatie - Minimale lichtverlies in bestaande woning - Meerdere modellen mogelijk - Voor uw woning of bedrijfsruimte - Niet gebonden aan standaardmaten - Zeer scherpe prijzen - 30 jaar ervaring in deze branche

Tevens uw adres voor terrasoverkappingen, kozijnen en aanbouwen.

VEGHEL


Ben je op zoek naar een kledingzaak waar je nog wordt geadviseerd en waar er wordt gekeken naar welke stijlen en pasvormen er bij jou passen? Merken: Maison Scotch - Penn & Ink - 10 Days Ibana Expresso - Summum - Liebeskind - Moscow

Kom dan eens naar La Vie aan de Passage 3 te Uden!

La Vie Uden Passage 3 | Uden | Tel 0413-270690 La Vie ROSMALEN Dorpstraat 13 | Rosmalen La Vie Sint-Oedenrode Markt 9 | Sint-Oedenrode | www.lavie-seasons.nl


Restaurant Herperduin Schaijkseweg 12a 5373 KL Herpen Tel. 0486-414182 www.restaurantherperduin.nl

‘t Hof in de Houtstraat Houtstraat 3, 5341GG Oss tel. 0412 623008 www.hofhoutstraatoss.nl Dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.30 uur


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en u maakt kans op een dinerbon t.w.v. â‚Ź 50,-. Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. April De Maashorst Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

Deze maand:

een dinerbon tiramisu grappa lasagna vino scampi HELE MAAND SEPTEMBER ravioli

3-gangen menu

pizza sambuca pesce espresso bolognese antonio

e 25.-

mail voor reservering naar da-antonio@hetnet.nl of bel 0412-655 072 maandag gesloten Italiaans restaurant Da Antonio Heuvel 22B Oss


Zaterdag 13 April 2013

Tijd: 20:30 - 01:30 Voorverkoop: €21,Deurverkoop: €23,-


DiTjESEn/datjes

Wil je als vrouw een man aan de haak slaan via een datingsite? post dan een foto waar je gelukkig op kijkt. Muziek zal nooit ‘op’ raken. Er zijn oneindig veel combinaties te maken met akkoorden, instrumenten, etc. Werk je in de horeca? Trek dan een rood shirt aan! Dan krijg je meer fooi (van mannen). De oventemperatuur kan bij een crematie oplopen tot 1400 graden Celsius omdat vet goed brandt. Door stress op jonge leeftijd (pesten, geweld) word je sneller oud. ons brein ziet niet alleen sexy billboardvrouwen, maar ook alledaagse vrouwen als pakketjes lichaamsdelen. Wetenschappelijk bewezen: altijd blijven lachen. Want lachen vermindert stress, zelfs een neplach werkt. als een klauwkikkervrouwtje met urine van een zwangere vrouw wordt geïnjecteerd, legt ze zelf binnen no time eitjes. 35


Ned er

Bescherm uw kind en gezin tegen de risico’s van het internet!

land

s pr

oduc

Internetfilter, Tijdklok en Kinderslot

20% korting

Is uw kind al beveiligd tegen Digipesten en contact met onbekenden op het internet? Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50% van de kinderen op het internet te maken krijgt met mensen die zich anders voordoen dan dat ze in de werkelijkheid zijn (Grooming). Digipesten, bedreigingen, webcamseks, etc. via MSN en Social Media (zoals Facebook) nemen door de anonimiteit steeds grotere vormen aan. Iedereen denkt: Ik ben toch niet te achterhalen. Bruist helpt uw kind veilig gebruik te maken van het internet. Koop nu YourSafetynet home met maar liefst 20% korting en betaal € 19,95 in plaats van € 24,95. Ga naar www.yoursafetynet.com/bruist en download YourSafetynet home.

Alarmknop Via de unieke alarmknop kunnen alle beelden en teksten met één druk op de knop eenvoudig op uw computer worden vastgelegd.

Geschikt voor

1, 3 of 5 PC’s

t


Glennis Grace op Jubileumeditie Bourgondisch Uden Bezoekers kunnen op 7, 8 en 9 juni tijdens het lustrum van Bourgondisch Uden weer volop genieten van zinnenprikkelende gerechtjes, heerlijke bubbels, gezellige drukte, een fantastisch muzikaal programma en Brabantse gastvrijheid. De exclusieve bedrijvenavond is op 7 juni van 18.00 tot 01.00 uur. Op zaterdag 8 juni kunnen bezoekers van 16.00 tot 01.00 uur gratis terecht en op zondag 9 juni van 13.00 tot 21.00 uur.

Aan de vijfde editie van Bourgondisch Uden doen dit jaar elf deelnemers mee, met als nieuwkomer Restaurant Samen. Nooit eerder trof je bij Bourgondisch Uden zoveel variatie en aanbod aan lekkere gerechten op de kaart. Een heerlijke proeverij. Naast culinair genieten is er ook dit jaar weer een sfeervol entertainmentprogramma vanaf het podium in het middenpaviljoen, met optredens van Sax with the DJ, Udens Big Band en op zondag maakt Glennis Grace haar opwachting.

Jubileumparty Voor de zondag zijn vanaf eind maart tegen een gereduceerd tarief Jubileum passe-partouts in de voorverkoop verkrijgbaar bij de deelnemende restaurants. Ook worden deze op Facebook verloot.

Zondag kindermiddag Op zondagmiddag is er traditioneel van alles te doen voor kinderen. Tussen 13.00 en 19.00 uur verzorgt Kinderdagverblijf Happy Days een uitgebreid programma met o.a. kleuren, schminken en knutselen. De kinderen mogen dit jaar ook hun eigen pannenkoek versieren en een eigen smoothie maken. En er is een ballonwedstrijd met daaraan gekoppeld een prijs voor de ballon die het verst komt. Zie, proef en beleef Bourgondisch Uden: een bruisend avontuur van vrijdag 7 t/m zondag 9 juni a.s. op de Markt in het centrum van Uden. Vrijdag 7 juni bedrijvenavond (alleen kaarten verkrijgbaar in voorverkoop). Kijk voor meer informatie op www.bourgondisch-uden.nl. Toegang gratis. 37


FRanCHiSEnEMERS gEZOCHT wil jij altijd al voor jezelf beginnen met zo weinig mogelijk risico? nederland Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? dan ben je bij nederland Bruist aan het juiste adres. wat verwachten we van je? nederland Bruist wil enthousiaste mensen de gelegenheid geven een eigen bedrijf op te starten. daarom is een ondernemende en zelfstandige houding onmisbaar. je bent een verkoper in hart en nieren, 100% gemotiveerd en communicatief zeer vaardig. daarnaast ben je bereid je volledig achter de formule van nederland Bruist op te stellen.

meer weten? Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? neem dan contact op met marcel Bossers voor het maken van een afspraak. tel. e-mail website

wat biedt nederland Bruist? de werkwijze van nederland Bruist is een bewezen formule met veel succesverhalen. ons doel is doorgroeien naar 80 edities in nederland en België. we bieden aantrekkelijke ondernemersinkomsten, een snelle start en voldoende groeipotentieel. daarnaast krijg je goede ondersteuning en begeleiding tijdens het opstarten van je magazine.

06-34590975 franchise@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl en www.belgiebruist.be

NederLaNd BrUIsT ZoekT enthousiaste, ondernemende verkopers die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven

waarom franchise? een franchiseorganisatie geeft haar naam, formule en ‘know-how’ ter beschikking aan zelfstandige ondernemers: de franchisenemers. hierdoor kun je meeliften met de groot opgezette marketingcampagne. Kortom, een zeer beperkt risico en snelle verdiensten.

GEM. ETTEN-LEUR/RUCPHEN/ZUNDERT

JULI/AUGUSTUS 2011 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLANDBRUIST.NL

BREDA

Augustus 2011 www.nEDERlAnDBRuist.nl gRAtis mEEnEmEn!

2011 gratIs meenemen! www.nederlandbruIst.nl rOOsendaal/halderberge/essen eO september

breng geluk in je leven

DJi DJi italia italiaans chic

van winnie De poeh

BRUISEN

naar puyol

BIJ SU CHEN

ANTILLIAANSE FEESTEN

TILBURGBASTIANEN HET ADRES VOOR UW VOLKSWAGEN

VAKANTIE!

tiJDens De zomermaanDen zijn we er niet weg te slaan BRE-1108.indd 1

38

wAtER 22-07-11 09:54

InspIratIe

geen motivatie zonder inspiratie

nieuwe look vormsnoei jeroen van den buijs ROO-1109.indd 1

17-08-11 08:51


BinnEn/buiten

fiLmPje PaKKen Romantische leugens

zappen VanaF Je SOFa Bijzondere ziekenhuisverhalen na het succes van het eerste seizoen komt net5 deze maand met het tweede seizoen van de serie dokters. in deze scripted realityserie staan bijzondere ziekenhuisverhalen centraal. dit nieuwe seizoen volgen we de vertrouwde artsen, maar sluit er ook een nieuw gezicht aan: Kinderarts en Kno-arts orlando Boogaard. de verhalen in dokters zijn op waarheid gebaseerd en worden vertolkt door acteurs en ervaringsdeskundigen. Dokters is vanaf maandag 1 april iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij net5.

valentino is een succesvolle maserati-verkoper en heeft een relatie met monique, de dochter van zijn baas. hij staat op het punt promotie te maken en met zijn grote liefde te trouwen. maar valentino heeft één probleem; hij is namelijk geen italiaan. als zijn vader een hartaanval krijgt, doet hij een emotioneel beroep op zijn zoon. valentino stemt in, maar als snel dreigt zijn promotie tot directeur hierdoor volledig in het water te vallen. en erger nog; door alle smoezen begint monique te twijfelen aan zijn liefde. om de vrouw van zijn dromen te behouden, zal valentino zijn italiaanse masker af moeten zetten. nu in de bioscoop

Boekje lezen

39

Hollandse regen april doet wat hij wil. wij zien de bui al hangen en halen de zon in huis met de gids enjoY-rainy days in nederland. valt je dag letterlijk in het water omdat het buiten weer eens echt hollands regent? Blader dan door deze eigentijdse en vrolijke gids en laat je verrassen door de leuke tips. van thuisshoppen, gezichtsmaskers maken en het pimpen van je schoenen tot het bezoeken van musea, bioscoop en restaurant; heel veel adresjes passend bij het thema worden uitgebreid beschreven. uitgeverij mo’media € 10,95


COLuMn/yvonne

Wie hangt de slingers op?

heb jij ook zo aan de buis gekluisterd gezeten? ik móest gewoon naar onze koningin blijven kijken. weloverwogen had ze haar besluit genomen; een nieuwe generatie was aan zet. die opmerking zette mij aan het denken. want wat betekent dat

Onze generatie is geboren in een tijd waarin the sky the limit was.

eigenlijk, als de veertiger van nu het voor het zeggen krijgt? onze generatie (ja ik behoor er ook toe) is geboren in een tijd waarin the sky the limit was. vrijheid en eigenwaarde kregen alle ruimte. en daar pasten die welbekende plaatjes van onze vrolijk hossende prins als geen ander in. een mooi vooruitzicht! helaas is het tij alweer gekeerd. de crisis is toegeslagen, de roep om waarden en normen neemt toe, matigen is ons nieuwe toverwoord. en de prins? die heeft zich helemaal aangepast. Zijn stralende blik van weleer is verdwenen; serieuzere zaken vragen zijn aandacht. dus misschien gaat er met de komst van onze nieuwe koning toch niet zó veel veranderen. stiekem vind ik dat wel jammer. want hoe mooi zou het zijn om te leven in een land waar het elke dag feest is? nou ja, dan moeten we die slingers zelf maar weer ophangen …

Yvonne Huisman (44) is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkzaam als tekstschrijver (www.huisstijl.org). 40


Bruisende zaken:

Slender Studio Oss

Bedrijf: Slender Studio Oss Singel 40-45 nr. 65, Oss, tel. 0412-623141 Eigenaresse: Ans de Visser Wat is het verhaal achter Slender Studio Oss? “Slender Studio Oss bestaat al twintig jaar. Toch is slenderen nog niet bij iedereen bekend. Ikzelf kwam er voor de eerste keer mee in aanraking toen mijn echtgenoot vanwege zijn rugproblemen begon met slenderen. Hij was, net als heel veel andere mensen, ontzettend enthousiast over de manier van trainen. Anderhalf jaar geleden kreeg ik de kans om deze Slender Studio over te nemen.”

Wat is slenderen?

Voor wie is het bedoeld?

“Slenderen is een bijzonder trainingsprogramma om op een ontspannen manier spieren en gewrichten soepel te maken en te houden. Door middel van bewegingsbanken wordt steeds een ander gedeelte van het lichaam geactiveerd. De beweging stimuleert de bloedsomloop en vergroot de zuurstoftoevoer. De totale behandeling duurt een uur, tien minuten per bewegingsbank.”

“Slenderen is geschikt voor vrouwen en mannen vanaf zestien jaar die om medische redenen niet kunnen of mogen sporten, mensen die op een eenvoudige manier aan lichaamsbeweging willen doen en mensen met lichamelijke klachten zoals reuma, rugklachten of artritis en toch soepel willen blijven. Daarnaast is het trainingsprogramma geschikt voor mensen die eens lekker willen ontspannen of een maatje minder willen en de huid en spieren niet willen verslappen. Ook voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen geeft slenderen verlichting.”

Wat heeft Slender Studio Oss nog meer te bieden? “Sinds januari jl. ben ik ook adviseur van Optidee en adviseer ik mensen over fantastische hoogwaardige producten voor Home, Wellness en Lifestyle. Voor geïnteresseerden is er elke eerste dinsdag van de maand om 20.00 uur een gratis vrijblijvende en gezellige informatieavond in Slender Studio Oss.”

www.slenderstudiooss.nl 41


Maashors 1 april Rondwandeling door Zijtaart o.l.v. André Velthausz Wandeling – 14:30 uur Zijtaart, www.bibliotheekmaasland.nl

3 april Dik Trom, de musical Familievoorstelling – 15:00 uur Oss, www.lievekamp.nl

Pasen op Slabroek i.s.m. Kleindierenvereniging Jonge dieren zien en aaien – voor aanvang zie website Nistelrode, www.slabroek.nl

7 april Moddervet kindercabaret Familievoorstelling 6+ – 14:00 uur Oss, www.lievekamp.nl

Lezing en wandeling naar de wateren en vennen van de Maashorst Winterwandeling – 10:30 uur Nistelrode, www.slabroek.nl

Seizoensopening Zwembad de Kriekeput Herpen, www.kriekeput.nl

12 en 13 april Toneelvereniging Internos – Jubileumvoorstelling Toneelvoorstelling – 20:15 uur Oss, www.lievekamp.nl

Open stadswandeling Heemkundekring Land van Ravenstein Stadswandeling - 11:00 uur Ravenstein, www.heemkunderavenstein.nl

Paas jaarmarkt Markt - 9:00 uur Uden, www.uden.nl

42

14 april Lentespektakel Heesch, www.lentespektakel.nl


evenementen/april

t evenementen 20 april Nacht van Heesch Muziekspektakel Heesch, www.nachtvanheesch.nl

25 april De Bourgondische Belgen De beste Stand-up van Vlaamse bodem! Cabaret – 20:15 uur Uden, www.theatermarkant.nl

21 april De Smouskes Spullenmarkt Markt / Beurs - 10:00 uur Zeeland, www.heischetip.nl

27 april Koekeloere Jeugdtheatervoorstelling – 14:00 uur Veghel, www.blauwekei.nl

24 april Popkollektief Oss - Open Podium Muziek - 20:30 uur Oss, www.groene-engel.nl

27 t/m 30 april Oranjefeesten Oss Muziekevenement – tijden variëren Oss, www.oranjefeestenoss.nl 43

28 april Oss Zingt! Muziekevenement - 15:00 uur Oss, www.muzelinck.nl 30 april Sint Barbaragilde - Burgerkoning schieten Gilde evenement - 14:00 uur Ravenstein, www.sintbarbaragilde.nl

Bekijk voor meer evenementen in De Maashorst de agenda op www.vvvdemaashorst.nl


Maashors Wat De Maashorst te bieden heeft, dát ontdek je door leuke activiteiten te ondernemen! De prachtige bossen en heidevelden, indrukwekkende stuifduinen, vennen, weiden en spannende kronkelbeekjes; je fietst er doorheen met de Tour de Maashorst Fietsvakantie. Tour de Maashorst Fietsvakantie Speciaal voor alle fietsliefhebbers is het arrangement ‘Tour de Maashorst’ samengesteld. Tijdens deze 2- of 3-daagse fietsvakantie maak je kennis met het mooiste en grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. Je overnacht op bijzondere locaties waar de Brabantse gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Tevens proef je de heerlijke streekproducten, vers van het land. Denk aan

een boerenkoffie of –thee; een specialiteit op een houten plankje met koffie/thee, een Brabantse borrel, plakje peperkoek, slagroom en een oud-Hollands snoepje. Heerlijk! Het programma van de Tour de Maashorst is gebaseerd op een 3-daagse fietsvakantie, maar 44

je kunt ook kiezen voor een 2-daags programma. Je bepaalt zelf hoeveel kilometer je per dag fietst. Op elk startpunt staat een kenner van het gebied klaar om je van advies te voorzien en de fietsroute samen uit te stippelen. Je kunt je eigen fiets meenemen, maar het is ook mogelijk om een fiets te huren. Naast gewone fietsen, zijn er bij de Mastworp ook tandems, elektrische fietsen en ligfietsen te huur. Een uitgelezen kans om De Maashorst op een originele manier te verkennen!


evenementen/april

t evenementen Markt 77, ‘s-Hertogenbosch T: 073 - 614 99 86 reserveringen@ vvvnoordoostbrabant.nl

Outdoor Cooking Werd je enthousiast van de hiervoor genoemde boerenkoffie of thee? Bekijk dan vooral eens de mogelijkheden voor een Outdoor Cooking arrangement. Tijdens dit bedrijfsuitje kook je onder begeleiding van een chef-kok een culinair 4-gangen diner met regionale streekproducten uit De Maashorst op een landelijke en authentieke wijze. Dat betekent geen gebruik maken van moderne keukenmachines en elektriciteit, maar koken op houtvuur, in de houtoven en op de grill. Maar het begint natuurlijk

met de ingrediënten voor het diner; in groepjes ga je met 4x4jeeps op zoek naar Brabantse boerderijen waar streekproducten geproduceerd worden met gevoel voor ambachtelijkheid en traditie. Je bezoekt een hertenfarm, een wijngaard, een kaasboerderij en een ijsboerderij. De route ontvouwt zich via de bolletjepijltje manier die traditioneel bij rally’s gebruikt wordt. Onderweg moeten een aantal klassementsproeven met de jeeps worden afgelegd. De laatste stop van de culinaire experience is de ijsboerderij, waar je ook een 45

kijkje neemt bij het melken van de koeien. Bij terugkomst begin je met de voorbereidingen van het diner. De menu’s variëren per seizoen. Kruiden worden zelf geoogst uit de kruidentuin op het speciaal aangelegde kookeiland. Samen geniet je van de warmte van de houtvuren en de geur van culinaire topgerechten die staan te garen in de hooikist. Een arrangement voor Bourgondiërs die een actieve 4x4 beleving willen combineren met culinair genieten. Voor meer informatie en reserveringen van deze arrangementen neem je contact op met VVV Noordoost-Brabant of bekijk je de website www.vvvdemaashorst.nl.


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en u maakt kans op een CADEAUBON t.w.v â‚Ź 30,-. Vrij te besteden. Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. april De Maashorst Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

kleding schoenen tassen sieraden broek blouse

jurkjes interieur laarzen sneakers vazen oorbellen

Deze maand:

een CADEAUBON t.w.v. â‚Ź 30,- Aangeboden door Julietta Fashion St. Leonardusstraat 6, 5341 AN Oss, Tel. 06-46244811 46


BuDgET/babykamer Voor weinig geld een droomkamer voor je baby, het kan! Speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

Tweedehands Een budget babykamer begint vaak met tweedehands spullen. Met een likje verf lijkt een commode of een ledikantje weer zo goed als nieuw. Doe er je voordeel mee en kijk eens rond op Marktplaats, Speurders, eBay en Baby-Dump. Vergeet niet rond te neuzen bij familie en vrienden.

Multifunctioneel

Creatief

ook als je kleintje er is, kun je de babykamer op een goedkope manier blijven restylen. wees creatief en maak van het voedingskussen een leuke poef door middel van een vrolijke hoes.

meubels speciaal gemaakt voor baby’s zien er vaak erg schattig uit, maar na een aantal jaar zijn de kids er uitgegroeid. neem daarom meubels die jaren mee kunnen, zoals een grote kledingkast of een multifunctioneel bureau dat ook als commode kan dienen.

fleurige muur

muurverf en behang zijn soms best duur. Kies voor een strakke witte babykamer en fleur deze op met opvallende muurstickers. nog goedkoper: teken op een stuk behang een favoriet figuur en plak deze met een beetje behangplaksel op de muur.

aanBiedingen heel simpel, maar koop vooral spulletjes die in de aanbieding zijn. dit kan tientallen tot honderden euro’s schelen. 47

BuDGeT


Klaar voor het voorjaar met Coppelmans!

Koopzondagen: 1, 7, 14, 21 & 28 april

Oss Frankenbeemdweg 50 Voor extra openingstijden kijk op www.coppelmans.nl

de Maashorst Bruist april 2013  

de Maashorst Bruist april 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you