Page 1

tilburg

maart 2013 www.nederlandbruist.nl gratis meenemen!

vrouwe

en k lus n sen

groene vingers


Ringen vanaf € 39

ONTDEK DE NIEUWE VOORJAARSCOLLECTIE VAN PANDORA Sieraden van sterling zilver en 14k goud. Combineer en creëer je eigen stijl op pandora.net PANDORA STORE Karrestraat 21 A 4811 WT Breda

PANDORA STORE Heuvelgalerie 110 5611 DK Eindhoven

PANDORA STORE Hinthamerstraat 13-15 5211 MD ’s-Hertogenbosch

PANDORA STORE Stadhuisplein 327 5038 TH Tilburg

PANDORA SHOP IN SHOP | DE BIJENKOR Piazza 1 5611 AE Eindhoven


MY STORY. MY DESIGN.

RF www.pandorastore.eu


Colofon 6

Uitgever Nederland Bruist C.V. manager Marcel Bossers Office manager Marion Schoonenberg Vormgeving & traffic Nederland Bruist Eindredactie Nederland Bruist Themateksten Lon te Poel Acquisitie Vivian Raaijmaakers

9

Contact tilburg Bruist Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda T 076-7115340 tilburg@nederlandbruist.nl Like ons op facebook.com/tilburgbruist

15

Contact Hoofdkantoor Nederland Bruist C.V.

17

26

nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be Like ons op facebook.com/nederlandbruist

30

Inhoud

34

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2008 Nederland Bruist C.V. Merknaam Tilburg Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: ‘t Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.


Bruisende lezer, Een paar maanden geleden werd ik door Marcel Bossers, de drijvende kracht achter de magazines van Nederland Bruist, benaderd met de vraag of ik vanaf maart het voorwoord van deze nieuwe, gratis stadsglossy wil verzorgen. “Je bent een echte Tilburger, commercieel actief in de stad en iedereen kent je�, waren zijn argumenten. Tja, dit aanbod kon ik natuurlijk moeilijk afwijzen. Ik ben een Tilburger in hart en nieren en laat de stad graag nog een beetje extra bruisen met een magazine waarin we aandacht besteden aan de stad in de breedste zin van het woord. Tilburg Bruist staat boordevol leuke interviews met

lokale ondernemers, interessante artikelen, grappige weetjes en gezellige evenementen. Samen met jou als ondernemer, de lezer en het team achter deze nieuwe glossy hoop ik van Tilburg Bruist een groot succes te maken. Want wat zou het mooi zijn als dit gratis magazine straks in alle horecagelegenheden, winkels en andere openbare ruimtes te vinden is als verzameling van alles wat er in de stad te zien en te beleven is. Ik wens iedereen heel veel leesplezier met deze spetterende uitgave en zie jullie komende maand vast wel ergens op een zonnig terrasje in de stad.

Veel leesplezier, John Beerens


De vogeltjes ontwaken uit hun winterslaap en het buitenleven komt weer tot bloei: het voorjaar is begonnen! Haal de lente in je tuin met fleurige bloemen, leuk tuinmeubilair en een eigen moestuin. Geen groene vingers? Creëer dan je ultieme tuin aan de hand van onze bruisende tips. een goed begin is het halve werk. Start met een grote schoonmaak. Gooi oude verdorde planten en bloemen in de groencontainer, maak het bruin uitgeslagen terras blij met een wasbeurt en geef je gras eens een fl inke oppepper met de juiste voedingstoffen. Je zult zien dat je tuin al snel een stuk rustiger oogt en er heel veel plek is voor nieuwe ideeën.

Plan de campagne Als je eenmaal weet wat je wilt, is het handig om een plattegrond te maken. Zo kun je goed zien wat de beste plek is voor vaste planten, waar je de korte bloeiers neerzet en kun je inschatten hoeveel planten je moet kopen. Betrouwbare vaste planten zijn winterharde buxus, hosta’s, klimop en kleine blijvende coniferen. Handig, want deze kunnen ook in de winter buiten blijven staan. Vul de groene planten aan met kleurrijke bloeiers. Geraniums, violen, fuchsia’s en petunia’s zijn een goede keuze. Ook mooi is een tuin in mediterrane sferen: olijfboompjes, oleanders, palmen en citrusboompjes voelen zich er tot november thuis. Daarna moeten ze vorstvrij overwinteren.

TuiNTJE, BOOMPJE, PLANTJE Ontgroening Zoals we weten roert maart zijn staart en kunnen we nog wel een aantal fikse regenbuien verwachten. Leuk, dat mooie zitje in de tuin, maar hoe houd je het schoon? Zachthout (vuren, grenen) kun je beter niet schoonmaken met een hogedrukspuit. Daarmee beschadig je het meubilair. Na het schoonmaken kun je de meubels behandelen met lak, verf of een impregneermiddel. Dat gaat groei van schimmels tegen. 6


Hardhout (teak, meranti, iroko) is heel makkelijk schoon te spuiten met een hogedrukspuit. Heb je die niet? Dan kun je ook een mild sopje met groene zeep gebruiken. Kunststof af en toe met een harde borstel en een sopje van warm water en vloeibare zeep poetsen. Je kunt ook warm water met een schepje soda gebruiken. Wel even naspoelen met water. Tip: gebruik geen schuurmiddelen, want dan ontstaan er fijne krasjes. Bamboe en rotan meubels maak je schoon met koud water met een schep zout erin. Voor extra bescherming kun je blanke lak voor buiten aanbrengen.

Dorstig groen

Vers uit eigen tuin

Zet planten altijd in potten met een gat in de bodem. Zet de pot daarna op een schaal om het overtollige water op te vangen. Zo heeft de plant een drinkvochtvoorraad en droogt de aarde minder snel uit.

Wil jij deze zomer genieten van een maaltijd uit eigen tuin? Je tuin is de perfecte plek om allerlei lekkere dingen te laten groeien. Munt voor een beker verse muntthee, basilicum voor door de pasta en rozemarijn voor bij de ovenaardappeltjes. Je kunt zelf zaaien, maar er zijn ook handige kanten-klare potjes te koop. Ook groenten en fruit kun je prima in bakken kweken. Er zijn ook mini-kassen verkrijgbaar. Handig om klein fruit, waar vogels dol op zijn, te beschermen.

Beeldmateriaal: Perscentrum Wonen

Veel tuinplezier!

7


column/Artinails & Beauty

LignaVita: your shape, your secret U wilt uw figuur verbeteren? U wilt een gezond gewicht behalen? En dit ook vasthouden op de langere termijn? Lignavita helpt u om op een discrete manier uw ideale gewicht te bereiken zonder het gevreesde jojo-effect. Het eenvoudige programma is makkelijk vol te houden omdat u geen hongergevoel, vermoeidheid of energieverlies heeft. Integendeel, u voelt zich fit, alert en actief. Dit komt omdat de spiermassa behouden blijft en enkel het vetweefsel wordt afgebroken. Bovenal is het nog lekker ook! Het uitgebreide gamma en de diversiteit aan smaken doen u vergeten dat u aan het lijnen bent. U zit niet met een shakebeker aan tafel maar geniet van een volwaardige maaltijd met verse groenten! Niemand hoeft het te weten, toch? Meerdere onderzoeken, waaronder de test van de Consumentenbond, bekronen deze

manier van afvallen als de meest effectieve methode. Dat is ook logisch: het Lignavita voedingsconcept staat voor weinig suikers en koolhydraten gecombineerd met evenwichtige porties eiwitten, plantaardige vetten, vezels, vitaminen en mineralen. De toepassingen blijven overigens niet beperkt tot afvallen alleen. Lignavita kan ook als nutritionele aanvulling ingezet worden. Omdat de voeding zo licht verteerbaar is en makkelijk wordt opgenomen door het lichaam, kunnen de Lignavita producten ook ingezet worden bij diabetespatiĂŤnten, opgroeiende kinderen, bij topatleten of gewoon als een gezond tussendoortje ter vervanging van traditioneel snoepgoed bij snoephonger.

Wilt u meer weten over de programma’s van Lignavita, de deskundige en persoonlijke begeleiding? Neem dan contact op met Artinails & Beauty of kijk op onze website www.artinails-beauty.nl


Bruisende zaken:

Bedrijf: Cafe Brasserie Dudok Veemarktstraat 33, Tilburg Tel: 013 58 00 657 Bedrijfsleider: Manon Hagen www.dudok.nl tilburg@dudok.nl Wat is het verhaal achter Dudok in Tilburg? “Dudok is gevestigd in het patronaatsgebouw St. Jozef en is sinds november dagelijks geopend. De brasserie in Tilburg past perfect in de stijl van de andere vestigingen in Rotterdam, Arnhem en Den Haag, die ook in monumentale panden gevestigd zijn. Door de ontwikkelingen in het Veemarktkwartier voelen wij ons hier helemaal thuis. En wij vinden dat Dudok prima past in deze bloeiende wijk.”

Wat is de formule van Dudok?

Hoe willen jullie dat de gasten Dudok ervaren?

“Dudok is opgezet als een luxere versie van een stadskantine. Het gevoel dat je altijd kunt binnenlopen en iedereen zich er op zijn gemak voelt, vinden we heel belangrijk. We serveren ontbijt, lunch, high tea en diner. Op de borrelkaart staan naast verschillende bier- en wijnsoorten ook lekkere hapjes voor bij de borrel.”

“Met onze gastvrijheid en mooie ambiance willen we graag het Dudok-gevoel creëren en hopen we dat onze gasten hiervoor terug blijven komen.”

Welke specialiteiten staan er zoal op de kaart? “Dudok staat bekend om de lekkerste appeltaart van Nederland die dagelijks vers wordt gemaakt. Daarnaast hebben we de sandwich Tilburgs Smoske en natuurlijk mag ook het Brabants worstenbroodje niet op de kaart ontbreken.”

Vanaf 30 april een prachtig terras aan de kerkzijde 9


IEDERE MAAND GAAT TILBuRG BRuIsT OP PAD OM BEKENDE TILBuRGsE PERsOONLIJKHEDEN TE INTERVIEWEN OVER HuN LIEfDE VOOR DE sTAD.


TIlBurgSe/PersoonliJkheid

JohnBeerenS “Ik reis de hele wereld over, maar hier voel ik me thuis” haarstylist John Beerens is een bekend gezicht in de stad en een tilburger in hart en nieren. iedere maand voorziet hij dit nieuwe glossy stadsmagazine van een persoonlijk voorwoord. Bruist sprak hem over zijn liefde voor de stad, tilburgse verrassingen en nog veel meer.

wie is John Beerens? Hij werd op 28 juli 1970 geboren in Tilburg. Op 22-jarige leeftijd opende John als jonge ondernemer Haarstudio John Beerens aan de Prof. gimbrèrelaan in zijn geboortestad. in 1993 beleefde de kapper een gouden jaar, waarin hij zich Kampioen van Brabant, Kampioen van Zuid-Nederland, Open Belgisch Kampioen en Nederlands Kampioen mocht noemen. in 2006 won hij als kroon op zijn werk de Top Hair Award in Rotterdam. in datzelfde jaar was John tevens als gastjurylid te zien in het eerste seizoen van het televisieprogramma Holland’s Next Topmodel en verzorgde hij wekelijks het haar van presentatrice en internationaal topmodel Yfke Sturm. in 2012 stond John aan het roer van het RTL 5 programma John Beerens’ Salon Takeover. Naast het managen van zijn eigen salon verzorgt John tegenwoordig trainingen en demonstraties voor verschillende bedrijven en voorziet hij bekende Nederlanders van een mooie coupe.

Je bent een rasechte tilburger, wat maakt deze stad zo bijzonder voor jou? “Hier liggen mijn roots. ik ben geboren en getogen aan de Broekhovenseweg, een van de bekendste straten in Tilburg en run mijn eigen kapsalon in de stad. inmiddels woon ik in het nabijgelegen Poppel, maar Tilburg is en blijft mijn stad. Zodra ik de stad binnenrijd, word ik iedere keer weer verwelkomd door de behaaglijke sfeer die er heerst. ik reis de hele wereld over, maar hier voel ik me thuis.” welke plekken in de stad zijn favoriet bij jou? “Er zijn ontzettend veel plekken in de stad waar ik graag kom en die een speciale betekenis voor mij hebben. Met stip op nummer één staat de Prof. gimbrèrelaan, waar ik op 22-jarige leeftijd mijn eigen haarstudio opende. Een andere favoriet van mij is de Korte Heuvel, waar het ‘s winters en ‘s zomers heerlijk toeven is in de gezellige cafés, op de 11


waar is een echte tilburger volgens jou aan te herkennen? “Typisch Tilburgs vind ik de afwachtende houding die veel mensen hier hebben. Soms te afwachtend als je het mij vraagt. Tilburgers kunnen op voorhand erg sceptisch zijn en alleen de beperkingen van iets zien. Positief vind ik het typische arbeiderskarakter dat hier heerst. ik kan me heel erg vinden in de Tilburgse ‘niet lullen, maar poetsen’ mentaliteit. Ook zijn Tilburgers heel trouw aan hun stad. Dat kom je tegenwoordig nog maar zelden tegen.”

terrassen en in de vele restaurants die deze straat rijk is. Verder ben ik geregeld te vinden bij Willem ii en behoort Stapperij de Korenbloem aan de Bredaseweg tot een van mijn favoriete cafés in de stad. Door de gezellige en ongedwongen sfeer die hier heerst, heeft de kroeg iets weg van een bruin eetcafé uit de Jordaan in Amsterdam. Erg leuk en uniek in Tilburg.”

heeft die afwachtende houding je nooit beperkt in je werk? “Nee, totaal niet. ik heb me hier juist altijd tegen verzet omdat ik zo niet in elkaar zit. Door mijn vak kwam ik al op vrij jonge leeftijd in aanraking met andere steden in binnen- en buitenland. Overal waar je komt, maak je kennis met andere culturen en gebruiken. in die zin ben ik erg open minded en kan ik me goed vinden in de manier waarop men in het westen van het land elkaar begroet en mensen interesse in elkaar tonen.”

“IK KAN ME HEEL ERG VINDEN IN DE TILBuRGsE ‘niet lullen, maar PoetSen’ MENTALITEIT” 12


TIlBurgSe/PersoonliJkheid

JohnBeerenS “TILBuRG BRuIsT VAN DE LEuKE EVENEMENTEN VOOR JONG EN OuD” word je nog weleens verrast door de stad? “Toevallig heb ik de stad laatst eens vanuit een ander perspectief bekeken toen ik in het weekend door de Heuvelstraat liep. Normaal gesproken kijk ik niet verder dan de etalages die er nagenoeg allemaal hetzelfde uitzien. Nu deed ik iets wat ik nooit eerder had gedaan; terwijl ik mijn weg baande door het winkelend publiek keek ik omhoog. Mijn oog viel op de authentieke gevels waar ik anders nooit aandacht aan besteed. Wil je de schoonheid van Tilburg zien, kijk dan eens naar boven en laat je verrassen door de mooie gevels waarin vaak nog oude bedrijfsnamen staan gegrafeerd.” ontbreekt er volgens jou nog iets aan de stad? “ik zie de stad als een feest; een mooie aankleding is leuk, maar de mensen maken het feest. Tilburg bruist van de leuke evenementen voor jong en oud. Wat dat betreft ben ik heel positief over de stad. Natuurlijk vind ik niet alles even mooi in de stad, maar dat heeft meer met smaak te maken. Als je puur en alleen kijkt naar wat de stad allemaal te bieden heeft, dan is Tilburg een rijke stad. Het zou de stad echter niet misstaan als er nog meer mensen zouden zijn die out of the box durven te denken en zeggen wat ze vinden.” 13


Laat u verrassen bij Auberge du Bonheur

Vanaf 1 september biedt Auberge du Bonheur een nieuw dinerconcept: het Surprising Seven menu. Voor een vaste all-in prijs van â‚Ź 79,50 p.p. serveren wij u een prachtig zevengangen menu, begeleid door zeven mooie wijnen. Ook het aperitief en de koffie zijn inbegrepen. Met dit all-in concept weet u vooraf precies waar u aan toe bent! Het menu wordt met zorg door chef-kok Ralph Blaakenburg samengesteld uit mooie seizoensproducten. Uiteraard is de begeleidende wijn afgestemd op het menu. Reserveren kan van maandag tot en met zaterdag voor 20:00 uur. Auberge du Bonheur biedt naast een uitstekend Ă la carte restaurant ook prima mogelijkheden voor het organiseren van feesten, recepties, bruiloften of zakelijke evenementen. Graag tot ziens bij Auberge du Bonheur!

Auberge du Bonheur Bredaseweg 441 5036 NA Tilburg Tel: 013 - 468 69 42 info@bonheurhorecagroep.nl www.aubergedubonheur.nl Volg ons ook op twitter en facebook


Bruisende zaken:

Bedrijf: Happy Coaching Vierhoutenstraat 8, Tilburg Tel. 06-50503069 Eigenaar: Eric Souren www.happycoaching.info info@happycoaching.info ABvC registor Counsellor Waarom ben je deze onderneming gestart? “Happy Coaching is ontstaan vanuit mijn passie voor coachen, de medemens, bewustwording en persoonlijke groei. Ik ben ruim drieëntwintig jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven en was ook daar altijd erg geïnteresseerd in de mens achter de persoon. Omdat ik hier graag meer mee wilde doen, volgde ik een opleiding aan de Academie voor Counselling en Coaching en heb ik me gespecialiseerd in systemische counselling en coaching, waarin patronen binnen familiesystemen en organisatiesystemen de rode draad vormen. Sinds 2 januari jl. run ik mijn eigen praktijk aan huis.”

Op welke doelgroep richt Happy Coaching zich?

met een gratis intakegesprek van dertig minuten. Hierin krijgt de cliënt de mogelijkheid om zijn of haar probleem en eventuele verwachtingen uit te spreken. Ik luister zonder een oordeel te vellen naar iemands verhaal om vervolgens hulp te bieden bij de zoektocht naar antwoorden en oplossingen. Vervolgafspraken kunnen in mijn praktijk aan huis plaatsvinden, maar ook via Skype of op locatie. Counselling en coaching bij Happy Coaching wordt, afhankelijk van de verzekeraar, geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekeringsvoorwaarden.”

“Happy Coaching is er voor iedereen die op zoek is naar zingeving en happiness. In deze maatschappij waarin alles snel, goed en nog veel beter moet, krijgen we haast geen tijd voor de verwerking van een probleem of gebeurtenis. Happy Coaching biedt mensen de mogelijkheid om hun zorgen los te laten en weer in balans te komen. Dit gebeurt op integere, onpartijdige en respectvolle wijze door middel van coaching en counselling.”

Wat is typerend voor jouw werkwijze? “Bij Happy Coaching draait het echt om de cliënt. Een periode van begeleiding begint altijd 15


BInnen/buiten

fILMPJE PAKKEN Familiegeheimen

ZaPPen vanaF Je SoFa

echte meisjes op de Prairie Vanaf 5 maart zijn de Echte Meisjes weer op televisie. Naast vijf vrouwelijke realitysterren doen er dit seizoen ook vijf hysterische homo’s mee. Onder leiding van presentatrice Patty Brard stuurt RTL 5 de tien deelnemers naar de uitgestrekte vlakten van utah, waar de luxepaardjes het tegen elkaar opnemen. Deelnemers zijn: Michella (Dames in de Dop en Echte Meisjes in de Jungle), Jill (Oh Oh Europa), Kim (In Love With sterretje), Ovo (Benelux’ Next Top Model), Claire (De Gouden Kooi) Ricardo (De Gouden Kooi), Joost (De Modepolitie), sunny (Take Me Out), Gio (Oh Oh Cherso) en Bram (Barbie’s Bruiloft). echte meisjes op de Prairie is elke dinsdag om 21.30 uur te zien op rtl 5.

Beautiful Creatures is een bovennatuurlijk drama dat zich afspeelt in een klein dorpje in south Carolina. In het rustige dorpje Gatlin gebeurt nooit iets verrassends. Ethan Wate is dan ook vastbesloten om na school zo snel mogelijk het dorp te verlaten. Totdat de mysterieuze Lena in Gatlin komt wonen. Ethan voelt zich op een bijzondere manier tot haar aangetrokken en ondanks dat iedereen hem waarschuwt uit haar buurt te blijven, worden ze verliefd. samen ontdekken ze al snel dat duistere geheimen hun families binden. De film is gebaseerd op het gelijknamige eerste boek uit de best-selling serie van Kim Garcia en Margaret stohl. nu in de bioscoop.

Boekje lezen

16

urban farming is hot Nadat iedereen aan het moestuinieren is geslagen met de revolutionaire moestuinkistjesmethode uit Zelfgeoogst, verschijnt er deze maand een vervolg: Zelfgeboerd. Het boek staat boordevol leuke en handige moestuintips, nog meer lekkere recepten van foodstyliste Marian flint en informatie over hoe je het best kippen en bijen houdt in de stad. Zelfgeboerd maakt urban farming makkelijk en leuk! uitgeverij Snor € 16,95.


Bruisende zaken:

Bedrijf: Schoonheidssalon Patricia Thijssen Hoefstraat 41, Tilburg Tel. 013-5445517 Eigenaresse: Patricia Thijssen

Wat is het verhaal achter Schoonheidssalon Patricia Thijssen? “Uiterlijke verzorging heeft me altijd getrokken. Toch heeft het nog jaren geduurd voordat ik er echt iets mee ben gaan doen. Na mijn zwangerschap gooide ik het roer om en volgde ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Inmiddels run ik alweer dertien jaar mijn eigen salon en oefen ik het vak elke dag nog steeds met heel veel plezier uit.”

Welke behandelingsfilosofie hanteer jij?

In welke behandelingen ben je gespecialiseerd?

“Een goede huidverzorging is bepaald geen overbodige luxe. Zeker in deze tijd waarin luchtverontreiniging, schadelijke invloeden van de zon en het jachtige leven hun sporen nalaten op onze huid. Schoonheidsbehandelingen in combinatie met zorgvuldig geselecteerde producten die thuis gebruikt kunnen worden, zorgen ervoor dat de huid zichtbaar hersteld.”

“Zowel vrouwen als mannen kunnen bij mij in de salon terecht voor normale gezichtsbehandelingen, fruitzuurbehandelingen, dermabrasie, Meta Therapie, Dermaroller, IPL en pedicure behandelingen.”

Welke producten worden er in de salon gebruikt? “Door gebruik te maken van hoogwaardige producten van het merk BABOR bereik ik aantoonbaar goede resultaten. Het exclusieve Duitse cosmeticamerk biedt een doordacht behandelingssysteem, gericht op elk huidtype en haar conditie. Met het uitgekiende behandelingssysteem van BABOR bereik je goede resultaten ten aanzien van de hele uitstraling.”

www.schoonheidssalonthijssen.nl 17


De waarde van een bedrijf ligt in de toekomst TEksT ROb ClaEsEn fOTOGRafIE ROn PEPPEnsTER

‘Een ondernemer moet constant inspelen op nieuwe ontwikkelingen en fasen in de bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld bij groei, inkrimping, fuseren, samenwerking of bij het overdragen van de onderneming. Gedurende al deze fasen fungeren wij graag als sparringpartner. De korte lijnen binnen ons kantoor en de platte structuur maken ons slagvaardig en betrokken.’

Een grafiek smoelt beter dan een rijtje cijfers Risico signaleren

Paul Mouwen

De maand-, kwartaal- of jaarcijfers zijn voor iedere ondernemer van groot belang. Vaak zijn deze echter ‘verpakt’ in een enorme cijferbrij. Hoe interessant en nuttig de cijfers ook zijn, vrijwel iedere ondernemer zal eerlijk toegeven dat het taaie kost is om zich er doorheen te worstelen. Paul Mouwen, vennoot van Van boekel accountants en adviseurs, helpt ondernemers de cijfers inzichtelijker te maken door ze grafisch weer te geven. 20

‘Ik houd mij vooral bezig met dienstverlening gerelateerd aan transacties’, vertelt de registeraccountant. ‘Hierbij kijk ik in eerste instantie niet zo zeer naar de historie. Jaarcijfers geven namelijk altijd een beeld van een periode die achter ons ligt. Natuurlijk is dit belangrijk, maar voor ondernemers is het veel belangrijker om de tussentijdse cijfers en forecasts te analyseren. Bij veel bedrijven is het lezen en interpreteren van cijfers een ondergeschoven maar ook een zeer tijdrovend kindje’, constateert Paul Mouwen. ‘Vaak is men volledig gefocust op de sales en vergeet men tot in de andere kernen van een bedrijf te komen. Zodra je verschillende cijfers aan elkaar koppelt, krijg je een totaalplaatje dat zich gemakkelijk laat lezen. Wanneer je dit een tijdje consequent doet, kun je er trendanalyses op los laten. Hierdoor kun je bij voorbaat al inspelen op te verwachten ontwikkelingen, gebaseerd op het verleden.’ Uit de boekhouding van de onderneming valt,

samen m enorm v Volgens werken enorme duidig e beschik grafisch statistie opslag d waar me een grafi cijfers. wat er s echter v geeft va juiste w om te zi voering voorraa blijvend steeds v te make Gedreve aandach mening tijden da manage

lag

In co

In een ju de cijfe waar ve niet bij


rijf

inspelen sen in de j groei, ing of bij ming. wij graag n binnen ur maken

an s

ienstvers’, vertelt ijk ik in e historie. een beeld t. Natuurdernemers ssentijdse . Bij veel teren van r ook een ert Paul gefocust de andere . Zodra je koppelt, h gemakeen tijdje analyses voorbaat wikkelinUit de ng valt,

samen met de kennis van een accountant, enorm veel nuttige informatie te genereren. Volgens Paul Mouwen resulteert het verwerken van deze vele data al snel in een enorme cijferbrij, die voor weinigen eenduidig en snel te lezen is: ‘Ik probeer alle beschikbare gegevens zo veel mogelijk grafisch weer te geven in grafieken en statistieken. Hierdoor is vaak in één oogopslag duidelijk hoe men er voor staat en waar men op af stevent. Bovendien ‘smoelt’ een grafiek een stuk beter dan een rijtje cijfers. Een ondernemer weet vaak wel wat er speelt. Een blik op de cijfers kan echter voor wat gemoedsrust zorgen. Het geeft vaak een bevestiging dat men op de juiste weg zit. Daarnaast is het interessant om te zien hoe het resultaat van de bedrijfsvoering zich verhoudt tot bijvoorbeeld de voorraad of de debiteuren. Je als bedrijf blijvend focussen op werkkapitaal is nog steeds van essentieel belang om geld vrij te maken en het rendement te verbeteren. Gedreven door de crisis is er meer dan ooit aandacht voor werkkapitaal. Ik ben van mening dat je dit niet alleen moet doen in tijden dat het wat minder gaat. Werkkapitaalmanagement is juist een zaak van alledag.’

lagere rentekosten, soepelere voorwaarden In control

In een juiste interpretatie en weergave van de cijfers schuilt nog een ander voordeel, waar veel ondernemers in eerste instantie niet bij stil staan. Door aan te tonen rich-

ting de bank dat ze ‘in control’ zijn, door te laten zien met welke activiteiten het geld wordt verdiend, hoe de in- en uitgaande kasstromen lopen, waar het werkkapitaal zich naartoe beweegt en belangrijk, wat de vooruitzichten zijn, kunnen financieringscondities (lagere rentekosten, soepelere voorwaarden) bij de bank worden verbeterd omdat de rating van een onderneming mede afhangt van de kwaliteit van de interne beheersing/rapportages. Een bank kijkt vooral ook of de gestelde doelstellingen reëel zijn. Wanneer een markt volledig verzadigd blijkt te zijn, is het niet echt realistisch om een omzetstijging van 10% als doel te stellen.’

Meer dan cijfertjes

Tot slot benadrukt Paul Mouwen dat Van Boekel accountants en adviseurs veel meer te bieden heeft dan het overzichtelijk in kaart brengen van cijfers: ‘Onze kernactivi21

teiten zijn accountancy en belastingadvies, maar we besteden ook veel aandacht aan strategisch advies op het gebied van investeringen, financiële planning en organisatorisch advies. Alle medewerkers, inmiddels meer dan 60, hebben de kennis en ervaring die nodig is voor het oplossen van problemen en benutten van kansen.’ �

Van Boekel accountants en adviseurs Ringbaan West 306 5025 VB Tilburg T 013-4633533 E info@vanboekel.nl I www.vanboekel.nl @boekeltilburg /vanboekelaccountants /van-boekel-accountants-enadviseurs


lu SI K?

, JIJ uS Kl

of K

vrouwen ziJn het zat om te wachten tot manlief tiJd heeft om dingen in en rondom het huis te rePareren. uit brits onderzoek bliJkt dat biJna zestig Procent van de vrouwen doe-het-zelf zaken bezoekt om zelf gereedschaP aan te schaffen en aan de slag te gaan. timmeren, boren, sliJPen en zagen: het terrein van de man des huizes, of een nieuwe vrouwenhobby?

sPiJker oP z’n koP

Dat klussen onder vrouwen steeds populairder wordt is niet zo vreemd. Een op de vijf huishoudens bestaat vandaag de dag immers uit single vrouwen. Een goede vriend, broer of vader inschakelen om een lamp op te hangen, een wandje te behangen of een vloer te leggen is al lang verleden tijd. Waarom hulp inschakelen als je het zelf ook kunt! En ook in relaties neemt steeds vaker de vrouw de touwtjes in eigen handen. De helft van alle vrouwen is zelfs een halve werkdag per week bezig met kleine klussen in huis.

omgekeerde wereld Van het traditionele interne poldermodel waarin de man verantwoordelijk is voor alle klusjes in en rondom het huis en de vrouw zich naast de was bezig houdt met de kleur van de nieuwe slaapkamer is in moderne huishoudens bijna niets meer terug te zien. Terwijl hij zijn overhemden strijkt, hangt 22


zij het zelfgekozen nieuwe schilderij op, en omgekeerd. Jarenlang waren het de vrouwen die manlief smeekten die ene mooie spiegel eindelijk eens op te hangen en de nieuwe keukenapparatuur te monteren. Maar genoeg, is genoeg. Want wat hij kan, kan zij duidelijk ook.

gat in de markt Ook de bouwmarkten hebben de klussende vrouw ontdekt. Zo wil de Gamma zich ontwikkelen van een winkel waar vooral mannen komen naar een winkel waar ook vrouwen zich thuis voelen en brengt de Karwei sinds een aantal jaar het magazine ‘Ziezo’ op de markt dat speciaal gericht is op de vrouw. En omdat vrouwenhanden vaak kleiner zijn dan mannenhanden lanceerde Be Izzy als een van de eerste echt vrouwengereedschap op de markt. Volgens de initiatiefnemers zijn de producten ergonomisch aangepast aan de vrouwelijke wensen en wordt er bij het product een uitvoerige handleiding meegeleverd over hoe ze te gebruiken zijn.

verleideliJk terrein Voor de kluszuchtige vrouw staat er dus niets meer in de weg om dat ene doe-het-zelf-klusje zelf aan te pakken. De man daarentegen moet misschien nog een beetje wennen aan deze nieuwe rolverdeling. Want hoe fijn het ook is om in het weekend eens even helemaal niets aan het huis te hoeven doen, hij voelt zich toch gekrenkt in zijn mannelijkheid als zij ineens in een overal de trap staat te schuren en vervolgens ook de badkamer van nieuwe tegels wil voorzien. De oplossing? Eerlijk is eerlijk, het vrouwelijk oog wil ook wat. Dus als manlief de behoefte voelt om zijn territorium te bewaken, laat hem dan zo nu en dan gewoon zijn gang gaan.

23


TILBURG

MAART 2013 WWW.N

EDERL ANDBRUIST.N

L GRATIS MEENEMEN!

VROUWEN

EN KLUSSEN

GROENE VINGERS

‘like’ ons op

Facebook www.facebook.com/tilburgBruist

Franchisenemers gezocht Heb jij altijd al voor jezelf willen beginnen met zo weinig mogelijk risico? Nederland Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in Nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? Dan ben je bij Nederland Bruist aan het juiste adres. TILBU RG

MAART 2013 WWW .NEDERLANDBRU IST.NL GRATIS MEEN

Meer weten Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? Neem dan contact op met Marcel Bossers voor het maken van een afspraak. Tel. 06-34590975 E-mail: franchise@nederlandbruist.nl Website: www.nederlandbruist.nl en www.belgiebruist.be

VROU

EMEN!

EN KL WEN USSE N

GROENE VINGERS


DITJeSen/datJes

woef. een hond op de werkvloer zorgt voor minder stress, meer samenwerking en hogere arbeidsproductiviteit. Je doet er maar 6 seconden over: een wachtwoord intypen. Doe je dat 3 keer per dag, dan kost het je 5 dagen van je leven. In China is geen afhaalchinees. De tijd wordt in je dromen niet versneld. Als je droomt dat je een appel schilt, duurt dat net zo lang als in het echt. eén op de 50 kinderen wordt zonder het te weten opgevoed door hun niet-biologische vader. mensen gapen sneller mee als de gaper een familielid is. iedereen kan op water lopen! Als je het maar mengt met genoeg maïszetmeel.

Baby’s die gezond eten hebben later een hoger iq. Als je niest moet je neus zich even resetten. op deze manier wordt de neus schoongemaakt. 25


Programma

vr 15 mrt | 20:15 uur

dance. Hij valt voor de charmes van zijn danslerares

3JS - Bronnen Schouwburg. Zes jaar en drie succesvolle theatertours verder, denken Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte met plezier terug aan de tijd voor ze als de 3JS het land in trokken. Ruim tien jaar lang brachten de heren met hun akoestische gitaren in de kroegen op de dijk door. Ze speelden muziek van hun eigen helden; bands en singer-songwriters uit de ‘goeie ouwe tijd’. De tijd dat er op de radio nog ruimte was voor echt goede liedjes. In Bronnen komen naast hun eigen nummers, ook juweeltjes uit tachtig jaar muziekgeschiedenis voorbij. Toegang € 31,50 | € 28 | € 22,50 incl. servicetoeslag

en wordt opnieuw gedwongen aan een wedstrijd mee

di 26 mrt | 20:15 uur Roy Julen & Minh Vu - Hong - the Show Schouwburg. De wervelende show Hong combineert indrukwekkende kungfu, zinderende percussie en ‘high energy’ muziek met explosieve moves en breaks. De choreografen zijn niet de minsten: Roy Julen (So You Think You Can Dance, Ultimate Dance Battle, Body Language) en Minh Vu (Minhzone). On stage zie je finalisten van So You Think You Can Dance, Holland’s Got Talent en The Ultimate Dance Battle. Zo heeft Minh Vu naast hoofdrolspeler Meysam Noori ook de Vlaamse Kalila Hermant kunnen strikken, beiden bekend van So You Think You Can Dance. Het verhaal: een arme boer, bekend om zijn uitmuntende kungfu-kwaliteiten, wordt gedwongen mee te doen aan een wedstrijd. Maar hij verliest en lijdt enorm gezichtsverlies. Daarom besluit hij naar Amerika te gaan en komt daar aanraking met urban 26

te doen. Dit keer is het dans in plaats van martial arts. Toegang € 22,50 | € 19 | € 13,50 incl. servicetoeslag

di 2 apr | 20:15 uur Karin Bloemen & Cor Bakker - Diva(‘s) in Carré Schouwburg. Op haar 17e zag Karin Bloemen de musical Foxtrot in het Amsterdamse theater Carré en was direct gebiologeerd door het optreden van Conny Stuart, Gerrie van der Klei en Trudy Labij. In de jaren die volgden zag ze diva’s als Jasperina de Jong en Adèle Bloemendaal en ook grootheden als Shirley Maclain, Kiri te Kanawa en Jessey Norman. Vrouwen die het allemaal verdienen om nog eens genoemd en geëerd te worden. Een onmogelijke opdracht natuurlijk en daarom precies geschikt voor Neerlands diva van deze tijd, La Bloemen. Zij neemt de onvolprezen pianist Cor Bakker mee om deze klus gezamenlijk te klaren. Bovendien brengt Karin een aantal ‘klassieke’ conferences, ooit uitgevoerd in Carré door de groten van het cabaret. Kortom, het wordt een spannende en zeer veelzijdige avond. Toegang € 26,50 | € 22,50 | € 13,50 incl. servicetoeslag

do 4 apr | 20:15 uur Willeke Alberti, Rosalie de Jong, e.a. De Jantjes Schouwburg. Dé oer-Hollandse musicalklassieker


2013 is na vijftien jaar terug in Theaters Tilburg. Nog

en Saskia van Zutphen (Mrs. Einstein) nodigen u uit

altijd hebben liedjes als In de Jordaan, Oh mooie

om samen met buurvrouw, (schoon)zus, vriendin,

Westertoren, Dat zijn onze Jantjes en natuurlijk

moeder en dochter lekker mee te lachen en zingen

Omdat ik zoveel van je hou niets aan kracht ingeboet.

bij Vuile Huichelaar. Mannen mogen best komen, op

Een topcast met onder andere Willeke Alberti, Lucie

eigen risico.

de Lange, Rosalie de Jong (Op zoek naar Mary

Toegang € 22 incl. servicetoeslag

Poppins) én een liveband brengen dit heerlijke verhaal vol onvervalste Amsterdamse humor. In

vr 5 apr | 20:15 uur

het café van Tante Piet is het een komen en gaan.

Kim Pieters, Cas Jansen, e.a. - Terug naar de kust (Saskia Noort) Schouwburg. Tien jaar geleden debuteerde Saskia Noort met deze psychologische thriller, die insloeg als een bom. De toneelbewerking wordt gespeeld door een uitstekende cast met Kim Pieters (Julia’s Tango), Miryanna van Reeden (Julia’s Tango), Cas Jansen (Lek) en Vincent Croiset (Verborgen Gebreken). Vastgebonden en gedrogeerd is Maria overgeleverd aan de wreedheden van haar krankzinnige zus Ans, die met kille discipline een bruut en weerzinwekkend plan uitvoert. Om te ontsnappen aan doodsbedreigingen vlucht Maria met haar kinderen naar haar zus, op zoek naar rust en veiligheid. Niets is meer wat het lijkt. De schokkende jeugdherinneringen aan haar gestoorde moeder komen steeds vaker terug en de twijfel aan haar geestelijke gezondheid door haar omgeving neemt toe. Maria’s grootste angst, net zo gestoord te zijn als haar moeder, lijkt werkelijkheid te worden. Een bloedstollende toneelvoorstelling die u aan uw stoel gekleefd houdt. Toegang € 27 | € 23,50 | € 14,50 incl. servicetoeslag

Blonde Greet, Toffe Jans, Mooie Leendert, Doortje, en straatmuzikanten Na Druppel en De Mop komen dagelijks hun borreltje drinken en proberen ieder iets van het leven te maken. Zo ook de Jantjes Dries, Manus en Toon, net afgezwaaid uit het leger. Door intriges, verloren liefdes en misverstanden keren De Jantjes Amsterdam de rug toe en vertrekken zij naar Nederlands-Indië. Als ze na jaren terugkeren in hun geliefde Jordaan blijkt er veel veranderd. Een onvergetelijk, nostalgisch theateruitje. Toegang € 36 | € 31,50 | € 22,50 incl. servicetoeslag

do 4 apr | 20:30 uur Vuile Huichelaar - Vluchten kan niet meer! Concertzaal. Kom naar deze meezingvoorstelling, want Vluchten kan niet meer. Dat geldt voor mannen, die vaak roepen: “het is ook noooooit goed!” Maar ook voor vrouwen, die met een uiterste houdbaarheidsdatum lijken te zitten… Gelukkig kunnen we erom lachen en zijn er liedjes genoeg om ons schaamteloos in te verliezen. Paulette Willemse

27

Bezoekadres en receptie Louis Bouwmeesterplein 1 5038 TN Tilburg Postadres Postbus 3035 5003 DA Tilburg InfoService & Tickets www.theaterstilburg.nl tel 013 543 22 20 Ingang aan de Schouwburgring Tilburg


Tartaar van tonijn met gamba, sesam kletskop, zoetzure komkommer en wasabi crème. Bereidingswijze

Ingrediënten voor 4 personen 200 g verse tonijn gehakt 4 mooie gepelde gamba’s maat 8-12 1 komkommer 1dl azijn, 100 g suiker vers gemalen peper 2 eetlepels mayonaise 1 theelepel wasabi pasta 1 eetlepel kikkoman sojasaus

45 g bloem 100 g suiker 35 g boter 90 g eiwit 100 g witte sesamzaadjes Garnituur

Bosui, zalm eitjes, green pea’s, cerise tomaatje, soja-sesamdressing, zwarte sesam.

Kook de azijn en de suiker met wat gemalen peper tot de suiker is opgelost. Snijd de komkommer in lange repen en leg deze een nacht in het zoetzure mengsel. Meng het eiwit met de bloem, de suiker de gesmolten boter en de sesamzaadjes. Smeer dit met een lepel in mooie dunne koekjes op een vetvrij papier en bak dit in de oven á 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Haal de komkommer de volgende dag uit het zoetzuur en maak hier mooie rolletjes van. Meng voor de wasabi crème de mayonaise met de wasabi en de sojasaus. Hak de tonijn en breng dit op smaak met sojasaus (kikkoman). Snijd de gamba’s over de lengte door, maar laat ze bij het staartje aan elkaar zitten. Bak ze in wat olie mooi bruin en gaar. Maak het bord op zoals op de foto en garneer het af met de bosui, zalmeitjes, sesam etc. Smakelijk eten, Arno van Heijst



          





  28


gADgeTS/vogelhuisJe

van Boven NAAR BENEDEN: umbra vogelcafé € 34,95 fonq.nl Peanut voederhuisje € 14,95 tuinexpress.nl vogelboomhut € 295,bijzondermooi.nl Birdy € 115,extravert.nl wilnest® vogelhuisje € 19,95 wildkamp.nl

Tjilp tjilp:

29

gevogelte in huis


Agenda maart 2013

• Vrijdag 1 maart 20:30 uur DESTIL Trappers – Amsterdam G’s IJssportcentrum Tilburg • Vrijdag 1 maart 22:00 uur Open Podium Café Joris • Zaterdag 2 maart 20:30 uur Jaya The Cat Poppodium 013 • Zondag 3 maart Gezellig het weekend afsluiten met Frank van Etten Café de Kok

• Zondag 3 maart 09:00 uur Winterwandeling Start: Café Boerke Mutsears • Zondag 3 maart 12:00 uur Koopzondag binnenstad Tilburg Binnenstad Tilburg • Zondag 3 maart 12:00 uur Ode aan Peter Smulders cafe Bolle 16.00 uur • Zondag 3 maart 13:00 uur Kleintje Holland Best Western Hotel De Druiventros • Zondag 3 maart 18:30 uur Musical Dinner Sensation bij Lucebert Restaurant-Eetcafé Lucebert • Maandag 4 maart 19:30 uur Wekelijkse Country Lesavond, The Flying Birds Best Western Hotel De Druiventros • Dinsdag 5 maart 18:30 uur Weight Watchers bij de Druiventros Best Western Hotel De Druiventros • Woensdag 6 maart 20:00 uur Bierproeverij bij Taverne Paulus! Taverne Paulus • Vrijdag 8 maart 22:00 uur Café Theater Try out avond met Markering Ontbreekt Café Joris 30

• Zaterdag 9 maart 19:45 uur Willem II - VVV Venlo Koning Willem II stadion • Zaterdag 9 maart 21:00 uur Danslust bij café Zomerlust Café Zomerlust • Maandag 11 maart 18:30 uur Weight Watchers bij de Druiventros Best Western Hotel De Druiventros • Maandag 11 maart 19:30 uur Wekelijkse Country Lesavond, The Flying Birds Best Western Hotel De Druiventros • Dinsdag 12 maart Basis Barista workshop Kaldi koffie en thee Kaldi Tilburg • Woensdag 13 maart 20:00 uur Kane met ‘Come Together’ Poppodium 013 • Vrijdag 15 maart Voorstelling uit Horizon reeks: Riding on a Cloud uit Libanon De NWE Vorst • Vrijdag 15 maart 22:00 uur Open Podium Café Joris • Zaterdag 16 maart Mountainbike clinic door Rings Cycling team Rings in Goirle


STA JE ER MOOI OP?!

• Zondag 17 maart 12:30 uur Wandeling Moerenburg met bierproeverij Café Burgemeester Jansen • Zondag 17 maart 13:30 uur Country Dansmiddag Best Western Hotel De Druiventros • Maandag 18 maart 18:30 uur Weight Watchers bij de Druiventros Best Western Hotel De Druiventros • Maandag 18 maart 19:30 uur Wekelijkse Country Lesavond, The Flying Birds Best Western Hotel De Druiventros • Zaterdag 23 maart 19:30 uur TiLT in 2013: hét nationale lezersfeest 013 • Zaterdag 23 maart 20:15 uur Theatergroep KROV; Oud Zweet Cultureel Centrum de Schalm • Zondag 24 maart Gezellig het weekend afsluiten met Colinda Café de Kok • Zondag 24 maart 11:00 uur Open dag Studio T Studio T

CHECK 31

• Zondag 24 maart 12:00 uur 24 maart: koopzondag binnenstad Tilburg Binnenstad Tilburg • Maandag 25 maart 13:30 uur Waldrum Musikanten, Voorjaarsconcert Best Western Hotel De Druiventros • Maandag 25 maart 18:30 uur Weight Watchers bij de Druiventros Best Western Hotel De Druiventros • Maandag 25 maart 19:30 uur Wekelijkse Country Lesavond, The Flying Birds Best Western Hotel De Druiventros • Maandag 25 maart 20:00 uur Rap legende Nas met live band Poppodium 013 • Woensdag 27 maart 13:00 uur Workshop Studio T Studio T • Woensdag 27 maart 21:00 uur Live Jazz Met Ferhan Otay Café Zomerlust • Vrijdag 29 maart - Zondag 31 maart El Corazon Best Western Hotel De Druiventros • Zaterdag 30 maart 19:45 uur Willem II - FC Groningen Koning Willem II stadion


S a m m y ’s

Afhaal- & Bezorgservice

100% Halal

Iedere dag geopend van 15.00 - 22.00 uur. Pizza, fried chicken en grillspecialiteiten. Kijk voor ons hele menu op www.sammyis.nl. Voltstraat 2 - 5021 SE - Tilburg - 013-5453790


Wij onderscheiden ons in kwaliteit, service en klantgerichtheid.

Wij onderscheiden ons in kwaliteit, service en klantgerichtheid.

Lente-actie Motorrijbewijs

Voorjaars-actie Lente-actie Motorrijbewijs

Startpakket, 8 lessen en 2x examen

€595,-

Als u nog vragen heeft, mag u ons altijd bellen. Wij staan u graag te woord.

Tel.: 013 - 571 06 43 • 06 - 54 70 44 10

Startpakket, De autorijschool voor8 Startpakket, en 8 lessen vanlessen 60 minuten Tilburg en omstrekenen examen 2x 2x examen

€595,Omdat u kwaliteit eist die wij u kunnen bieden!

www.ritsonline.nl Als u nog vragen heeft, mag u ons altijd bellen. Wij staan u graag te woord. Tel.: 013 - 571 06 43 • 06 - 54 70 44 10 De autorijschool voor Tilburg en omstreken

www.ritsonline.nl

Omdat u kwaliteit eist die wij u kunnen bieden!


Bestel extra voordelig een canvasdoek met jouw voorjaarsfoto!

nu 25% korting

op alle canvasdoeken bij Fotodealer.nl Exclusief voor bruist lezers Gebruik de volgende actiecode voor je bestelling: FDCANVAS13 (geldig t/m dinsdag 2 april 2013)

Aan de slag? 1. Ga naar www.fotodealer.nl en download onze gratis software. 2. Maak met je eigen foto(’s) een jaarboek. 3. Vul bij je bestelling de code ‘FDCANVAS13’ in en klik op ‘Code instellen’. 4. Je ontvangt je bestelling binnen 3-5 werkdagen.

Fotoboeken • Kalenders agenda’s • Canvas doeken luxe wanddecoratie • wenskaarten

Fotodealer•nl


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en u maakt kans op een canvasdoek 50 x 50 cm (t.w.v. € 49,95).

Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. maart Tilburg Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

tuin schoonmaak ontgroening planten moestuin kleurrijk

regenbuien voorjaar potten groente fruit kweken

Deze maand:

een canvasdoek 50 x 50 cm t.w.v. € 49,95,- Aangeboden door Fotodealer www.fotodealer.nl 35

Fotodealer•nl


JOHN BEERENS HAARSTUDIO Prof. Gimbrèrelaan 45 Tilburg Tel.: 013- 467 03 60 johnbeerens.nl

Beauty producten koopt u natuurlijk bij:

Tilburg Bruist maart 2013  
Tilburg Bruist maart 2013  

Tilburg Bruist maart 2013

Advertisement