Page 1

De Maashorst

maart 2013 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

vrouwe

en k lus n sen

groene vingers


Franchisenemers gezocht Wil jij altijd al voor jezelf beginnen met zo weinig mogelijk risico? Nederland Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in Nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? Dan ben je bij Nederland Bruist aan het juiste adres. Wat verwachten we van je? Nederland Bruist wil enthousiaste mensen de gelegenheid geven een eigen bedrijf op te starten. Daarom is een ondernemende en zelfstandige houding onmisbaar. Je bent een verkoper in hart en nieren, 100% gemotiveerd en communicatief zeer vaardig. Daarnaast ben je bereid je volledig achter de formule van Nederland Bruist op te stellen.

Meer weten? Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? Neem dan contact op met Marcel Bossers voor het maken van een afspraak. Tel. 06-34590975 E-mail franchise@nederlandbruist.nl Website www.nederlandbruist.nl en www.belgiebruist.be

Wat biedt Nederland Bruist? De werkwijze van Nederland Bruist is een bewezen formule met veel succesverhalen. Ons doel is doorgroeien naar 80 edities in Nederland en België. We bieden aantrekkelijke ondernemersinkomsten, een snelle start en voldoende groeipotentieel. Daarnaast krijg je goede ondersteuning en begeleiding tijdens het opstarten van je magazine.

Nederland Bruist zoekt enthousiaste, ondernemende verkopers die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven

Waarom franchise? Een franchiseorganisatie geeft haar naam, formule en ‘know-how’ ter beschikking aan zelfstandige ondernemers: de franchisenemers. Hierdoor kun je meeliften met de groot opgezette marketingcampagne. Kortom, een zeer beperkt risico en snelle verdiensten.

GEM. ETTEN-LEUR/RUCPHEN/ZUNDERT

JULI/AUGUSTUS 2011 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLANDBRUIST.NL

BREDA

Augustus 2011 www.nEDERlAnDBRuist.nl gRAtis mEEnEmEn!

2011 gratIs meenemen! www.nederlandbruIst.nl rOOsendaal/halderberge/essen eO september

breng geluk in je leven

DJi DJi italia italiaans chic

van winnie De poeh

BRUISEN BIJ SU CHEN

naar puyol

ANTILLIAANSE FEESTEN

TILBURGBASTIANEN HET ADRES VOOR UW VOLKSWAGEN

2

VAKANTIE!

tiJDens De zomer maanDen zijn we er niet weg te slaan

wAtER

InspIratIe

geen motivatie zonder inspiratie

nieuwe look vormsnoei jeroen van den buijs


InspIrerende voorjaars­ proeverIj

De ambachtelijke specialist in Gevogelte, Wild en Catering!

zaterdag 23 maart van 10.00-16.00 uur. Komt u ook?

Voor een compleet advies op maat én alles wat met wild, gevogelte en lekker eten te maken heeft kunt u bij ons terecht! Wij begroeten u graag in onze winkel!

www.poelier-jovandruenen.nl

Geopend op: dinsdag t/m vrijdag 9.00 - 18.00 & zaterdag 8.30 - 16.00 uur. Broekstaat 8 Geffen, 073 - 5321493

Nostalgie” “Proef de

“Restaurant d’n Toei is waar nostalgie de boventoon voert met een klassieke menukaart. Gevestigd achter zalencomplex, ‘t Oude Theater.”

‘t Oude Theater is al vele jaren een begrip in Oss Uitermate geschikt voor: - Bedrijfsfeesten - Recepties en vergaderingen - Bruiloft, jubileum en verjaardagsfeesten - Koffietafel - Muziek evenementen

Openingstijden: donderdag t/m zondag vanaf 17.00 uur, maandag t/m woensdag op reservering vanaf 10 personen.

Spoorlaan 58 - 5348 KC OSS - Tel: 0412-622123 - E-mail: info@oudetheater.nl - www.oudetheater.nl 3


Colofon 32

Uitgever Nederland Bruist C.V. manager Marcel Bossers Office manager Marion Schoonenberg traffic Nederland Bruist Vormgeving & Eindredactie Nederland Bruist Themateksten Lon te Poel Oplage 7.500 Exemplaren

30

T 076-7115340, E maashorst@nederlandbruist.nl Contact de Maashorst Bruist Oosterhoutseweg 91 C 4816 KC Breda

21

T 076-7115340 maashorst@nederlandbruist.nl Contact Hoofdkantoor

6

29

Plan de campagne

ls je eenmaal weet wat je wilt, is het handig om een plattegrond te maken. o kun je goed zien wat de beste plek is voor vaste planten, waar je de orte bloeiers neerzet en kun je inschatten hoeveel planten je moet kopen. etrouwbare vaste planten zijn winterharde buxus, hosta’s, klimop en we schilderij op, en omgekeerd. eine blijvende coniferen. Handig, want deze kunnen ook in de winter vrouwen die manlief smeekten die uiten blijven staan. Vul de groene planten aan met kleurrijke bloeiers. lijk eens op te hangen en de nieuwe eraniums, violen, fuchsia’s en petunia’s zijn een goede keuze. Ook mooi onteren. Maar genoeg, is genoeg. Want wat een tuin in mediterrane sferen: olijfboompjes, oleanders, palmen en ijk ook. trusboompjes voelen zich er tot november thuis. Daarna moeten ze orstvrij overwinteren.

kt

Acquisitie Nederland Bruist

22

Inhoud

markten hebben de klussende vrouw ontdekt. Zo wil zich ontwikkelen van een winkel waar vooral mannen aar een winkel waar ook vrouwen zich thuis voelen en t de Karwei sinds een aantal jaar het magazine ‘Ziezo’ op de rkt dat speciaal gericht is op de vrouw. En omdat vrouwenhanden Ontgroening aak kleiner zijn dan mannenhanden lanceerde Be Izzy als een oals we weten roert maart zijn staart en kunnen we nog wel een van de eerste echt vrouwengereedschap op de markt. Volgens de

OMPJE, PLANTJE 18

Nederland Bruist C.V. nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2012 Nederland Bruist C.V. Oss Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: 't Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, de Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.


Bruisende lezer, Omdat dit bruisende magazine verder reikt dan Oss alleen, hebben wij ervoor gekozen om de naam te veranderen in De Maashorst Bruist. Verderop in deze editie geeft VVV De Maashorst uitleg over het ontstaan van dit bruisende gebied en haar naam. Terwijl de vogeltjes ontwaken, komt ook het buitenleven langzaam weer tot bloei: het is lente! Hoog tijd om de bloemetjes buiten te zetten en de tuin op te fleuren met leuk tuinmeubilair. In ons coverartikel ‘Tuintje, Boompje, Plantje’ op pagina 6 lees je hoe je dit doet. Ook onze gadgetpagina verderop in dit magazine is helemaal afgestemd op het buitenleven. Maar wie hangt deze leuke vogelhuisjes eigenlijk op? Op de vraag wie er in huis het meest klust, steekt namelijk steeds

vaker de vrouw des huizes haar hand omhoog. Bruist ging op onderzoek uit. Lees onze bevindingen in het artikel ‘Klus jij, of klus ik?’ op pagina 18. Het interview van deze maand wordt ingevuld door personal shopper en interieurstyliste Sabine Liebregts. En zoals je van ons gewend bent, lees je ook in deze editie alles over de ondernemers bij jou in de buurt, hebben we een aantal leuke weetjes voor je op een rij gezet, is er voor de puzzelliefhebbers een prijs te winnen en hebben wij in samenwerking met VVV De Maashorst een aantal bruisende activiteiten voor je op papier gezet voor binnen en buiten. Geniet van deze heerlijke maand.

Veel leesplezier, Marcel Bossers

B de te


de vogeltjes ontwaken uit hun winterslaap en het buitenleven komt weer tot bloei: het voorjaar is begonnen! Haal de lente in je tuin met fleurige bloemen, leuk tuinmeubilair en een eigen moestuin. Geen groene vingers? Creëer dan je ultieme tuin aan de hand van onze bruisende tips. een goed begin is het halve werk. Start met een grote schoonmaak. Gooi oude verdorde planten en bloemen in de groencontainer, maak het bruin uitgeslagen terras blij met een wasbeurt en geef je gras eens een fl inke oppepper met de juiste voedingstoffen. Je zult zien dat je tuin al snel een stuk rustiger oogt en er heel veel plek is voor nieuwe ideeën.

Plan de campagne Als je eenmaal weet wat je wilt, is het handig om een plattegrond te maken. Zo kun je goed zien wat de beste plek is voor vaste planten, waar je de korte bloeiers neerzet en kun je inschatten hoeveel planten je moet kopen. Betrouwbare vaste planten zijn winterharde buxus, hosta’s, klimop en kleine blijvende coniferen. Handig, want deze kunnen ook in de winter buiten blijven staan. Vul de groene planten aan met kleurrijke bloeiers. Geraniums, violen, fuchsia’s en petunia’s zijn een goede keuze. Ook mooi is een tuin in mediterrane sferen: olijfboompjes, oleanders, palmen en citrusboompjes voelen zich er tot november thuis. Daarna moeten ze vorstvrij overwinteren.

TUINTJE, BOOMPJE, PLANTJE Ontgroening Zoals we weten roert maart zijn staart en kunnen we nog wel een aantal fikse regenbuien verwachten. Leuk, dat mooie zitje in de tuin, maar hoe houd je het schoon? Zachthout (vuren, grenen) kun je beter niet schoonmaken met een hogedrukspuit. Daarmee beschadig je het meubilair. Na het schoonmaken kun je de meubels behandelen met lak, verf of een impregneermiddel. Dat gaat groei van schimmels tegen. 6


Hardhout (teak, meranti, iroko) is heel makkelijk schoon te spuiten met een hogedrukspuit. Heb je die niet? Dan kun je ook een mild sopje met groene zeep gebruiken. Kunststof af en toe met een harde borstel en een sopje van warm water en vloeibare zeep poetsen. Je kunt ook warm water met een schepje soda gebruiken. Wel even naspoelen met water. Tip: gebruik geen schuurmiddelen, want dan ontstaan er fijne krasjes. Bamboe en rotan meubels maak je schoon met koud water met een schep zout erin. Voor extra bescherming kun je blanke lak voor buiten aanbrengen.

Dorstig groen

Vers uit eigen tuin

Zet planten altijd in potten met een gat in de bodem. Zet de pot daarna op een schaal om het overtollige water op te vangen. Zo heeft de plant een drinkvochtvoorraad en droogt de aarde minder snel uit.

Wil jij deze zomer genieten van een maaltijd uit eigen tuin? Je tuin is de perfecte plek om allerlei lekkere dingen te laten groeien. Munt voor een beker verse muntthee, basilicum voor door de pasta en rozemarijn voor bij de ovenaardappeltjes. Je kunt zelf zaaien, maar er zijn ook handige kanten-klare potjes te koop. Ook groenten en fruit kun je prima in bakken kweken. Er zijn ook mini-kassen verkrijgbaar. Handig om klein fruit, waar vogels dol op zijn, te beschermen.

Beeldmateriaal: Perscentrum Wonen

Veel tuinplezier!

7


Bram van der Zanden

Schaijkseweg 3a HERPEN 0486-415100 www.kriekeput.nl

Lunch en diner | Groot terras Overdekt zwembad | Feestzaal

Onbeperkt films kijken vanaf â‚Ź 7,50 per maand Movie Max Oss - Klaphekkenstraat 9A - 5341 CH Oss - info@moviemaxoss.nl


Qeaux Qeaux Joans + Mattanja Joy Bradley

in Groene Engel

Op zaterdag 16 maart treden twee topvrouwen op in Groene Engel: Qeaux Qeaux Joans en Mattanja Joy Bradley! Eind 2012 presenteerde Qeaux Qeaux Joans haar debuutalbum ‘No Mans Land’. Daarna ging het snel. Radiopresentator Eric Corton noemde het debuutalbum één van de betere debuutplaten van de afgelopen tijd. Muziekblad OOR schreeft dat het debuut rauw en oprecht klinkt maar tegelijkertijd

zo toegankelijk is als de beste popliedjes van Amy Winehouse. Mattanja Joy Bradley viel bij de eerste uitzending van TV-programma ‘De Beste Singer-Songwriter Van Nederland’ al op. Haar eerste single Beautiful Imperfections werd meteen flink gedraaid op 3FM. In het voorprogramma staat de band In My Tree. Een ticket voor dit concert kost € 8,-.

+ Mattanja Joy Bradley

Ook in Maart 09 Reality (reggae) 15 Hemels & L8 presenteren: De Man Zonder Schaduw 22 Rockabilly Night 29 Uitgaan voor jongeren: Enjoy In April 13 HEF & Team Vieze

support: In My Tree

Online tickets en info op www.groene-engel.nl

Mrt 16

Qeaux Qeaux Joans

9


Passie voor styling AI jong ontwikkelde ze haar voorliefde voor mooie dingen. Sabine Liebregts (34) is het gezicht achter Miss Dress & Miss Design en heeft van haar passie haar werk weten te maken. Bruist sprak haar over haar interesse voor kleding en interieur, personal shopping en styling. waar komt de interesse voor kleding en interieur vandaan?

DRE SS

“ik heb altijd al een fascinatie gehad voor mooie dingen. nog steeds kan ik heel erg genieten van bijzondere accessoires, unieke stoffen en mooie materialen. als kind was ik al bezig met interieurstyling en veranderde ik geregeld mijn eigen slaapkamer. Dat ik er twee jaar geleden voor koos om alsnog met de opleiding Binnenhuisarchitectuur aan de interieur academy te starten, was eigenlijk voor niemand een grote verrassing. ook mijn interesse voor kleding zat er al vrij jong in. in mijn studententijd werkte ik bij verschillende modezaken, waar mijn passie voor fashion nog meer groeide.�

“

Met een paar goede basics die

je onderling kunt

combineren zit je altijd goed 10


hoe bepaal jij welke kledingstijl bij iemand past?

“Voordat ik daadwerkelijk met iemand ga winkelen, gaan we van tevoren eerst iets drinken om het ijs te breken. op die manier leer ik de klant kennen en kan ik door gericht vragen te stellen een beeld creëren van wat er bij die persoon past. ik druk mijn klanten altijd op het hart om dicht bij zichzelf te blijven. als je van de een op de andere dag een andere richting inslaat met je garderobe is de kans groot dat de helft van de nieuwe kleding in de kast blijft liggen omdat ‘oudere’ stukken voor meer vertrouwen zorgen. ik zal nooit mijn zin doordrammen. als een klant toch iets wil wijzigen, adviseer ik altijd om met kleine stapjes te beginnen. geen grote radicale veranderingen doorvoeren, maar bijvoorbeeld met iets meer kleur werken.”

Favorieten van Sabine Beste kledingstuk ever: de black dress. Iedere vrouw zou deze, kort of lang, in de kast moeten hebben hangen. Leukste trend: de herfstkleuren die je overal terugziet. Denk aan donkerrood, okergeel en bruin. Mooiste meubelstuk in eigen bezit: een boekenkast die op de set van het televisieprogramma GTST heeft gestaan. Het is een liggende kast waarin de boeken niet verticaal, maar horizontaal worden geplaatst. Een echt pronkstuk!


DRE SS

volg jij de trends op de voet?

“Ja, daar blijf ik graag van op de hoogte. al wil dat niet zeggen dat ik iedere trend klakkeloos overneem. op dit moment is okergeel een echte trendkleur. heel mooi, maar niet iedereen kan deze kleur hebben. om miskopen te voorkomen is het belangrijk om vast te stellen welke kleuren bij je huidskleur en haartype passen.”

welke stukken mogen er absoluut niet ontbreken in een kledingkast?

“met een paar goede basics die je onderling kunt combineren, zit je altijd goed. Deze mogen wat mij betreft ook iets meer kosten omdat ze niet trendgevoelig zijn en langere tijd meegaan. Daarnaast adviseer ik mijn klanten altijd om goed ondergoed aan te schaffen. het begint allemaal met een goed zittende bh en zo nodig corrigerend ondergoed. Bij basics kun je denken aan een goede spijkerbroek, een mooie blouse, een zwart jasje dat netjes en sportief gedragen kan worden en hemdjes en shirtjes met lange en korte mouwen in verschillende kleuren. schoenen en laarzen kunnen je outfit maken of breken. zorg daarom voor schoenen die neutraal zijn en bij verschillende outfits passen. als je dan toch heel graag met de laatste trends mee wilt doen, kun je ieder seizoen een paar nieuwe items aan je basics toevoegen zodat je garderobe altijd helemaal up-to-date is.” www.miss-dress.nl 12


Miss Design wat zegt een interieur over iemands persoonlijkheid?

“heel veel. neem voor de grap maar eens een kijkje bij vrienden, familie en kennissen thuis. Je zult zien dat het interieur een aardige afspiegeling is van de karaktereigenschappen van de bewoners. niet alleen thuis, ook op kantoor kun je aan iemands bureau afleiden of de persoon in kwestie heel chaotisch of netjes en opgeruimd is. Voor iemand die het altijd heel druk heeft, kan een rustig interieur een uitkomst zijn. Probeer wel de hele ruimte te benutten, maar sla niet door. ook kleurgebruik kan heel veel doen. Wie gek is op kleur zal ik nooit tegenhouden om de muren een likje verf te geven, al kan het ook anders door bijvoorbeeld gebruik te maken van gekleurde accenten die het huis een fleurige uitstraling geven.”

hoe vind je de juiste balans in een interieur?

“ik werk niet aan de hand van tekeningen die klanten mij sturen, maar ga bij ze langs om de leefstijl te proeven en te kijken wat voor hen belangrijk is. als mensen mij vragen om hun interieur aan te passen, is het voor mij een pre om de huidige inrichting te zien voordat ik aan de slag ga. aan de hand daarvan bespreken we de wensen en eisen. ik wil bijvoorbeeld weten wat er zeker terug moet komen in het nieuwe interieur: willen ze graag een openhaard, is www.miss-design.nl

er ruimte nodig voor de hondenmand en moet er een hoekje komen voor de kinderen? maar ik wil bijvoorbeeld ook weten of mensen ’s avonds vaak thuis zijn, waar ze eten, hoe de lichtinval is en of er vaak mensen over de vloer komen. aan de hand daarvan schets ik een plan waarin ik heel gedetailleerd inga op kleur- en materiaalgebruik, de vloer, vitrage en meubels.”

waar haal jij je inspiratie vandaan?

“ik ben op alle woonbladen geabonneerd die er in omloop zijn. ook ga ik geregeld naar woonbeurzen en vind ik het leuk om op een vrije middag de woonboulevard af te struinen om te kijken wat er nieuw is in de wereld van woonmode. Door lekker rond te snuffelen blijf ik niet alleen op de hoogte van de laatste trends, maar doe ik ook nieuwe ideeën op.”

wie is jouw voorbeeld op het gebied van interieurstyling?

“ik vind Piet Boon prachtig. het gebruik van natuurlijke materialen in combinatie met moderne items spreekt me erg aan en vind ik heel inspirerend.”

Ik ben op alle woonbladen geabonneerd die er in omloop zijn 13

DES IG

N


Bestel extra voordelig een canvasdoek met jouw voorjaarsfoto!

nu 25% korting

op alle canvasdoeken bij Fotodealer.nl Exclusief voor bruist lezers Gebruik de volgende actiecode voor je bestelling: FDCANVAS13 (geldig t/m dinsdag 2 april 2013)

Aan de slag? 1. Ga naar www.fotodealer.nl en download onze gratis software. 2. Maak met je eigen foto(’s) een jaarboek. 3. Vul bij je bestelling de code ‘FDCANVAS13’ in en klik op ‘Code instellen’. 4. Je ontvangt je bestelling binnen 3-5 werkdagen.

Fotoboeken • Kalenders agenda’s • Canvas doeken luxe wanddecoratie • wenskaarten

Fotodealer•nl


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en maak kans op een fotoboek t.w.v. € 30,-

Fotodealer•nl Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. maart De Maashorst Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

tuin schoonmaak ontgroening planten moestuin kleurrijk

Deze maand:

regenbuien voorjaar potten groente fruit kweken

fotoboek t.w.v. € 30,t.w.v. € 30,- Aangeboden door fotodealer.nl


Nieuwe collectie

Bij

‘likes’

verloten wij een maand GRATIS sporten!

Osseweg 38a Berghem 0412 – 402729 www.four2go.nl


SeFa’s

WINKEL IN KAPPERSBENODIGDHEDEN (OOK VOOR DE PARTICULIEREN)

Tegen inlevering van deze advertentie ontvangt u

10% extra korting op uw aankoop.

L’oreal, Wella, Schwarzkopf, Goldwell, Indola, Keune, Hairlight, Lisap, Kis,Socap, Balmain, Sexy Hair, Redken,Tigi, Fudge, Chi, Biosilk, Wahl, Moser, BabylissPro en nog veel meer.

Kruisstraat 46 A 5341 HE Oss tel. 0412-484092

Julianastraat 2 5401 HD Uden tel. 0413-288779

Openingstijden: Maandag 9.30 tot 18.00 Dinsdag 9.30 tot 18.00 Woensdag 9.30 tot 18.00 Donderdag 9.30 tot 21.00(koopavond) Vrijdag 9.30 tot 18.00 Zaterdag 9.30 tot 17.00

Openingstijden: Maandag 9.30 tot 18.00 Dinsdag 9.30 tot 18.00 Woensdag 9.30 tot 18.00 Donderdag 9.30 tot 18.00 Vrijdag 9.30 tot 21.00 (koopavond) Zaterdag 9.30 tot 17.00

www.sefashaircompany.nl


lU si K?

, JiJ Us Kl

oF K

vrouwen zijn het zat om te wachten tot manlief tijd heeft om dingen in en rondom het huis te repareren. uit brits onderzoek blijkt dat bijna zestig procent van de vrouwen doe-het-zelf zaken bezoekt om zelf gereedschap aan te schaffen en aan de slag te gaan. timmeren, boren, slijpen en zagen: het terrein van de man des huizes, of een nieuwe vrouwenhobbY?

spijker op z’n kop

Dat klussen onder vrouwen steeds populairder wordt is niet zo vreemd. Een op de vijf huishoudens bestaat vandaag de dag immers uit single vrouwen. Een goede vriend, broer of vader inschakelen om een lamp op te hangen, een wandje te behangen of een vloer te leggen is al lang verleden tijd. Waarom hulp inschakelen als je het zelf ook kunt! En ook in relaties neemt steeds vaker de vrouw de touwtjes in eigen handen. De helft van alle vrouwen is zelfs een halve werkdag per week bezig met kleine klussen in huis.

omgekeerde wereld Van het traditionele interne poldermodel waarin de man verantwoordelijk is voor alle klusjes in en rondom het huis en de vrouw zich naast de was bezig houdt met de kleur van de nieuwe slaapkamer is in moderne huishoudens bijna niets meer terug te zien. Terwijl hij zijn overhemden strijkt, hangt 18


zij het zelfgekozen nieuwe schilderij op, en omgekeerd. Jarenlang waren het de vrouwen die manlief smeekten die ene mooie spiegel eindelijk eens op te hangen en de nieuwe keukenapparatuur te monteren. Maar genoeg, is genoeg. Want wat hij kan, kan zij duidelijk ook.

gat in de markt Ook de bouwmarkten hebben de klussende vrouw ontdekt. Zo wil de Gamma zich ontwikkelen van een winkel waar vooral mannen komen naar een winkel waar ook vrouwen zich thuis voelen en brengt de Karwei sinds een aantal jaar het magazine ‘Ziezo’ op de markt dat speciaal gericht is op de vrouw. En omdat vrouwenhanden vaak kleiner zijn dan mannenhanden lanceerde Be Izzy als een van de eerste echt vrouwengereedschap op de markt. Volgens de initiatiefnemers zijn de producten ergonomisch aangepast aan de vrouwelijke wensen en wordt er bij het product een uitvoerige handleiding meegeleverd over hoe ze te gebruiken zijn.

verleidelijk terrein Voor de kluszuchtige vrouw staat er dus niets meer in de weg om dat ene doe-het-zelf-klusje zelf aan te pakken. De man daarentegen moet misschien nog een beetje wennen aan deze nieuwe rolverdeling. Want hoe fijn het ook is om in het weekend eens even helemaal niets aan het huis te hoeven doen, hij voelt zich toch gekrenkt in zijn mannelijkheid als zij ineens in een overal de trap staat te schuren en vervolgens ook de badkamer van nieuwe tegels wil voorzien. De oplossing? Eerlijk is eerlijk, het vrouwelijk oog wil ook wat. Dus als manlief de behoefte voelt om zijn territorium te bewaken, laat hem dan zo nu en dan gewoon zijn gang gaan.

19


State of the Art

Esthetische vloeren voor woningen, winkels en kantoren


Bruisende zaken:

Bedrijf: B-Art Works Gietvloeren Oude Kerkstraat 44, OSS Tel. 0412-405322 Eigenaar: Bart van Dommelen www.b-artworksgietvloeren.nl Wat zijn de voordelen van een gietvloer? “Een gietvloer is een eigentijds product waar steeds meer vraag naar is. Gietvloeren hebben verschillende gunstige producteigenschappen; ze zijn naadloos, strak, geluiddempend, waterdicht, hygiënisch, anti-allergisch, onderhoudsarm, geschikt voor vloerverwarming en verkrijgbaar in bijna alle kleuren.”

Wat is er typerend voor jullie werkwijze? “Wij zijn een flexibel bedrijf waar een persoonlijke aanpak gewaarborgd is. Wij willen een vloer creëren die past bij de klant. Jouw eigen smaak is het uitgangspunt voor onze vloersystemen. Omdat het lastig is om de kleur van een vloer te bepalen, spreken wij met bestaande klanten af dat zij hun gietvloer een keer laten zien aan een nieuwe klant. Dit is meteen een goede gelegenheid om het werk van B-Art Works Gietvloeren in het echt te zien en om met een ‘voormalig klant’ te spreken over zijn of haar ervaringen.”

Wat is het verhaal achter B-Art Works Gietvloeren?

Hebben jullie nog leuke acties in het vooruitzicht?

“B-Art Works Gietvloeren is een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in het leggen van kunststofvloeren van polyurethaan of epoxy in diverse uitvoeringen. In ons assortiment vind je de meest uiteenlopende vloeren zoals gietvloeren, betonlookvloeren, cementgebonden vloeren, glittervloeren, troffelvloeren, coatingvloeren, etc.”

“Binnenkort bestaan wij vijf jaar. Dit willen wij graag vieren met onze klanten. Bij aanschaf van een gietvloer geven wij tot 1 mei 2013 een gratis iRobot stofzuiger t.w.v. € 300,- cadeau. Vraag ons naar de voorwaarden.” 21


Geschiedenis van De Maashorst De Maashorst? Hoe is het ontstaan en hoe komt dit gebied aan haar naam? De Maas is hier toch nergens te bekennen? Dat klopt. Maar 100.000 jaar geleden wel. En nog altijd zien we hier sporen van in het landschap. is. Het hoogteverschil is nauwelijks te zien, maar de breuk is nog wel te herkennen aan de bedekking van de aardkost. Op de horsten zien we grind en soms zelfs grote keien. De slenken zijn volgestoven met fijn dekzand.

Maas en Horst Het gebied de Maashorst ontstond toen de rivier de Maas hier tijdens de laatste ijstijd stroomde. Toen was het nog een breed meanderende rivier, die grof, grindrijk zand achterliet in haar stroomgebied. Wandelend door Natuurgebied De Maashorst, zien we nog altijd veel van de stenen die de rivier heeft afgezet.

Pareltjes Natuurgebied De Maashorst is een aaneenschakeling van pareltjes. Een ontdekkingstocht levert u de ene na de andere sensatie op. De rijkdom aan bezienswaardigheden bevindt zich niet alleen in de natuurkern, maar ook in de dorpen en steden daarbuiten. De omliggende Brabantse dorpen Heesch, Nistelrode, Zeeland, Schaijk, Ravenstein, Berghem, Herpen, Grave en Heeswijk-Dinther hebben veel te bieden aan cultuur, cultuurhistorie en vertier. Kastelen, abdijen, landgoederen, musea en monumentale gebouwen en boerenhoeven geven je een indruk van het leven in vervlogen tijden. Voor meer informatie over dit speciale

Maar hoe kan de Maas verdwenen zijn? Dit komt doordat er meer dan honderdduizend jaar geleden breuken in de aardkorst ontstonden. Sommige delen van de aardkorst werden daarbij omhoog geduwd. Deze hoger gelegen delen zijn nog altijd duidelijk in het landschap terug te vinden. We noemen dit een horst. Het lager gelegen gebied dat er naast ligt, noemen we een slenk. Natuurgebied De Maashorst ligt op zo’n langgerekte breuk, waar de aardkorst met ruim vier meter verschil omhoog gedrukt 22


natuurgebied bezoek je een VVV in De Maashorst. Bekijk www.vvvdemaashorst.nl voor een overzicht van VVV vestigingen in het natuurgebied.

Duits Lijntje Het Duits Lijntje is een van de bijzondere manieren om het landschap te ontdekken en kent een veelbewogen historie van ruim een eeuw. Over dit oude spoor werden personen en goederen vervoerd tussen Londen – Berlijn – St. Petersburg. Nu het spoor niet meer in gebruik is willen de gemeenten aan het traject Boxtel-Wesel je graag een deel van de historie laten herbeleven. Zo kun je heerlijk wandelen en fietsen langs het Duits Lijntje en onderweg gezellig op een terras of in een café neerstrijken voor een hapje en een drankje. Ook zijn er zeer veel bezienswaardigheden die herinneren aan het verleden van het Duits Lijntje. Een overzicht van alle bezienswaardigheden, horeca, musea en natuurgebieden vindt u op www.duitslijntje. eu. Hier lees je ook over de Wandelapp en de fiets- en belevingskaart die voor € 2,50 verkrijgbaar is bij VVV’s in De Maashorst.


Lizzy’s Hairfashion is een salon voor jong en oud, dames en heren. U kunt bij ons terecht voor Matrix producten.

Op woensdag & donderdag Winters (door de) week menu â‚Ź 26,50 all-in per persoon: een tweegangen keuzemenu, inclusief twee drankjes en koffie/thee. Open van woensdag t/m zondag vanaf 17:00 uur.

Coppelmans altijd scherp geprijsd!

Oss, Frankenbeemdweg 50. www.coppelmans.nl


DitJesen/datjes

woef. een hond op de werkvloer zorgt voor minder stress, meer samenwerking en hogere arbeidsproductiviteit. Je doet er maar 6 seconden over: een wachtwoord intypen. Doe je dat 3 keer per dag, dan kost het je 5 dagen van je leven. in china is geen afhaalchinees. De tijd wordt in je dromen niet versneld. als je droomt dat je een appel schilt, duurt dat net zo lang als in het echt. eĂŠn op de 50 kinderen wordt zonder het te weten opgevoed door hun niet-biologische vader. mensen gapen sneller mee als de gaper een familielid is. iedereen kan op water lopen! als je het maar mengt met genoeg maĂŻszetmeel.

Baby’s die gezond eten hebben later een hoger iq. als je niest moet je neus zich even resetten. op deze manier wordt de neus schoongemaakt. 25


VAN € 189,VOOR

€ 94,-

SPAHUYS DELUXE Van € 189,- voor € 94,-

Dit arrangement bestaat uit: • Ontvangst met koffie of thee • Gebruik van badjas en handdoeken • Huidanalyse door skinanalyser • Lushly voetenbad • Hamam behandeling [ 50 min. ] • Hotstone massage [ 30 min. ] • Comfort zone face treatment [ 30 min. ] • Aromasoul thee en wat lekkers • Kleine attentie

info@spahuys.nl 0412 - 63 38 25 Koningsloper 11 5348 KR Oss

www.spahuys.nl Badkleding mag, maar is niet verplicht. Geldig t/m mei 2013

Op zoek naar een onderscheidend cadeau? Bij ons vindt u het zo!


Drunen

Albert Einsteinweg 29

T 0416 379 499

www.brabantparket.nl


Wilt u een bedrijven Facebook pagina?

Massief Houtbedden Als echte SLAAPVOORLICHTERŠ gaan we voor een goed advies van een eerlijk en duurzaam product gebasseerd op vakkennis. U bent welkom voor een goed gesprek en voorlichting. Wij verkopen o.a. massief houten bedden, boxsprings, kinderbedden (LIFE TIME), matrassen maar ook een uitgebreid assortiment bedtextiel EN wij zijn gespecialiseerd in het maken, (bij)vullen en wassen van donzen dekbedden en donzen hoofdkussens.

Deze kunnen wij voor u inrichten vanaf

â‚Ź 299,-

Neem contact met ons op voor meer informatie

T 076-7115340 E socialmedia@nederlandbruist.nl

Italiaanse kookclinics en pizza workshops Huiskamer restaurant (vr, za, zo) Catering / feestjes

Slaap Comfort Oss BV Kruisstraat 18 5341 HD Oss Tel. 0412-624284 www. slaapcomfort.nl

Houtstraat 2d Oss 0412 635636

www.amiciditalia.nl


gaDgets/vogelhuisje

VaN BOVEN NAAR BENEDEN: Umbra Vogelcafé € 34,95 fonq.nl peanut voederhuisje € 14,95 tuinexpress.nl Vogelboomhut € 295,bijzondermooi.nl Birdy € 115,extravert.nl Wilnest® vogelhuisje € 19,95 wildkamp.nl

Tjilp tjilp:

29

gevogelte in huis


Bruisende zaken: Bedrijf: Restaurant Herperduin. Schaijkseweg 12a, Herpen, tel. 0486-414182. Eigenaren: Marcel & Jacky van Raaij www.restaurant-herperduin.nl

in? er Restaurant Herperdu Wat is het verhaal acwihttte landhuis waarin Restaurant ende nst Jacky: “Het schitter deed voorheen die 1987 is gevestigd ds sin in rdu eds rpe ste He kantiepark. Nog t bijbehorende va r hie die als kantine van he n k voor gaste een ontmoetingsple de g aa is ons restaurant nd va mtafel vervult de ovale sta geregeld komen en l.� afe tst kle e n gezellig dag de functie va

30


Op welke doelgroep richt het restaurant zich? “De doelgroep van Herperduin is zeer breed en gevarieerd, doordat we de functie van een café, brasserie en restaurant vervullen. Overdag richten we ons op de wandelaar die bij ons binnenloopt voor een kopje koffie of een keuze maakt uit onze brasserie kaart. ’s Avonds kunnen mensen zich laten verrassen door onze pure en eerlijke gerechten, waarin we op zoek gaan naar normen en waarden als het gaat om smaak en authenticiteit. Fijn aan dit bedrijf is dat er zowel binnen als buiten heel veel plek is. Dit in combinatie met onze brede doelgroep zorgt voor echte Brabantse gezelligheid, waarin alles mogelijk is en mensen van elkaars aanwezigheid kunnen genieten. Voeg hier het stukje persoonlijke aandacht aan toe en je hebt de perfecte omschrijving van Herperduin.”

Wat is de basis van de gerechten die jullie serveren?

“De basis van onze keuken is klassiek. Dit komt tot uiting in gerechten die zorgvuldig worden bereid en authentiek van smaak zijn, met moderne invloeden van buitenaf. Wij zijn altijd op zoek naar de mooiste vlees- en vissoorten en serveren bourgondische porties met tafelgarnituren. Onze ruime kaart biedt onze gasten verrassende gerechten en moderne kookkunsten.”

Wat maakt Restaurant Herperduin uniek? “Al vijfentwintig jaar staat naast de klassieke keuken bij ons ook de sfeer centraal. Wij bieden jong en oud, de levensgenieter, recreant, goede vriend, vakantieganger, hond en kind een sfeervolle huiskamer waarin men kan genieten van de rust, de omgeving en van elkaar. De intieme sfeer en het romantische decor maken het landhuis tot een unieke locatie voor een gezellige middag samen, diner, huwelijk, receptie en zakelijke gelegenheid.”

31


Maashors 1 t/m 3 en 8 t/m 10 maart PNEM Groep - De Stok Toneelvoorstelling vr/za 20:15 uur - zo 14:00 uur Uden www.naatpiek.nl 2 maart Muziekvereniging Hartog Hartog’s got talent Jubileumconcert 20:15 uur - Oss www.lievekamp.nl 3 maart Museum voor vlakglas- en emaillekunst Gratis rondleiding en demonstratie

11:00 uur Ravenstein www.museumravenstein.nl Grote Baby- en Kinderbeurs Markt 10:00 uur Heesch www.baby-kinderbeurs.nl Tam Tam Objectentheater Zo slim als een ezel 6+ Theatervoorstelling – 14:00 uur Zeeland - www.theaterspoor.nl 5 maart Stilte in beeld Beeldhouwen en meditatie 10:00 uur - Ravenstein www.creapoelka.nl 32

6 maart Pip Utton - Adolf Toneelvoorstelling 20:15 uur - Oss www.lievekamp.nl Percossa – Rebels of Rhythm Muziek/theatervoorstelling 20:15 uur - Oss www.lievekamp.nl 7 maart BEER muziektheater Muziektheatervoorstelling v.a.10 jaar 19:30 uur - Oss www.groene-engel.nl 10 maart


evenementen/maart

t evenementen Peuterfestival Muziek, zang, dans, toneel 9:30 uur - Oss www.lievekamp.nl Zout Politiek café 16:00 uur - Oss www.groene-engel.nl Open stadswandeling Heemkundekring Land van Ravenstein Stadswandeling 10:30 uur - Ravenstein www.heemkunderavenstein.nl The Jazz Beatlezz Concert 15:30 uur - Ravenstein www.cultuurravenstein.nl

12 maart Joris van den Berg & Martijn Willers Kasteelconcert 20:00 uur - Heeswijk www.kasteelheeswijk.nl 13 maart Uilenmiddag Kindermidddag 14:00 uur - Nistelrode www.slabroek.nl iLL Skill Squad en Theatergroep DOX Breakdance + Theater- en dansvoorstelling 20:15 uur - Oss www.lievekamp.nl 33

De Toneelmakerij - Kiezel (v.a. 5 jaar) Toneelvoorstelling 14:00 uur - Schaijk www.theaterspoor.nl 14 maart Jan van Maanen – One Jan Show Cabaretvoorstelling – 20:15 uur -Oss www.lievekamp.nl Culture Comedy Award Stand up comedy 20:30 uur - Oss www.groene-engel.nl 24 maart Echte waarde(n): filosofische brunch Filosofische ontmoeting


Maashors Bijzondere ansichtkaarten

Op vakantie in eigen land of het buitenland versturen we graag een kaartje naar huis met al onze vakantie-ervaringen. Maar ook wel eens om te laten horen hoe het met ons gaat, zomaar. Onlangs zijn er nieuwe ansichtkaarten verschenen van mooie landschappen en taferelen in natuurgebied De Maashorst. Ben je op zoek naar een

11:30 uur - Veghel www.bibliotheekmaasland.nl De eeuwige slapers van Slabroek Presentatie en excursie (wandeling) 10:30 uur - Nistelrode www.slabroek.nl 29 maart Huisselings Koor - Passieconcert Huisseling Concert - 20:30 uur - Ravenstein www.toerismeravenstein.nl 31 maart De grote familie paasei zoektocht Wandeltocht

Zeeland www.heischetip.nl De Mastworp wandeltocht met verhalenverteller Wandeltocht 3 starttijden - Uden www.mastworp.nl Seizoensopening Zwembad Vakantiepark Herperduin Herpen www.herperduin.nl 1 april Pasen op Slabroek i.s.m. Kleindierenvereniging Jonge dieren zien en aaien – voor aanvang zie website 34

Nistelrode www.slabroek.nl Seizoensopening Zwembad de Kriekeput Herpen www.kriekeput.nl Paas jaarmarkt Markt - 9:00 uur - Uden www.uden.nl 2 april Linda van Dyck en RenĂŠe Fokker e.a. - Liefde Levenslang Toneelvoorstelling 20:15 uur - Uden www.theatermarkant.nl


evenementen/maart

t evenementen leuk kaartje? Loop dan eens een VVV in de Maashorst binnen! De ansichtkaarten zijn ontwikkeld in samenwerking met bewoners en bezoekers van natuurgebied De Maashorst. Zij hebben de afgelopen maanden de mooiste beelden vast weten te leggen. Een selectie werd gemaakt op basis van uitgebrachte stemmen op de Facebookpagina van VVV De Maashorst. De ansichtkaarten zijn voor € 1,- per stuk verkrijgbaar in de VVV vestigingen in De Maashorst. Voor meer informatie kijk op www.vvvdemaashorst.nl

De Maashorst app Op pad in De Maashorst? De nieuwe app van De Maashorst biedt een compleet overzicht van de bezienswaardigheden, evenementen, natuur en wandel- en fietsroutes. Diverse VVV vestigingen bieden leuke activiteiten en arrangementen aan om het gebied van top tot teen te beleven. Zijn er leuke evenementen in De Maashorst? Dan vind je deze terug in de agenda. Zowel grote festivals als de kleinere theatervoorstellingen of natuurwandelingen. Ontdek met de app de diverse natuurgebieden

en karakteristieke kernen die De Maashorst beslaat, maar ook overnachtingsmogelijkheden op één van de campings of in één van de vele hotels of Bed & Breakfasts in de regio. Tevens vind je informatie over bereikbaarheid, toegankelijkheid, parkeren en andere belangrijke praktische zaken. Ook tref je het wandel- en fietsknooppuntennetwerk en diverse themaroutes in de app. Wil je ter plekke weten wat De Maashorst je te bieden heeft, zet dan de ‘om mij heen’-functie aan. Deze geeft aan wat er in jouw directe omgeving te beleven is. 35

Deel vervolgens met je vrienden je ervaringen via de Twitter- en Facebookfunctie. De gratis app biedt zowel bewoners en bezoekers van De Maashorst inspiratie voor vrije tijd en vakantie. Beschikbaar voor Iphone en op termijn ook voor smartphones met Android en Windows.


de Maashorst Bruist maart 2013  
de Maashorst Bruist maart 2013  

de Maashorst Bruist maart 2013

Advertisement